lidkawozniak 06.07.06, 22:23 Największym ugrupowaniem koalicyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imponderabilium Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:23 Premier podkreślał, że Platforma jest największym ugrupowaniem koalicyjnym i dlatego rząd zamierza współpracować z tym ugrupowaniem. ^^^ Freudowska omyłka? Andrzeja i Romka już ścierpieć pewnie nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:40 Usiadł PiSiOR na Lepbierze i kręci jak na rowerze. Pedały bez kierownicy, więc lądują w gnojowicy! Więc kombinuj w swojej główce, by nie znaleźć się w gnojówce! A w Krakowie Jan Maria Rokita to chłop mądry jak kobita. Mam nadzieję, że na trzecie Władek z Jankiem Maryję kopnie w zadek! Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę co mnie i kraj naraża na kpinę. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka. Oczywiście też kacza i leppiejoprostacza! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:55 Premier był zawiany mówiąc o PO jak o koalicjancie? Czy też uprawia political-fiction jakby fajnie było, gdyby Kaczorom wcześniej nie odbiło? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger A niech mi ktoś powie że nie miałem racji ! 07.07.06, 00:04 A niech mi ktoś powie że nie miałem racji ! Wrzeszczał wymachując paluchem przygłup Kazio. A teraz przyszedł do "cieniaka" skamleć o popracie. Czuję że bliżej Marcinkiewiczowi do Platformy niż Rokicie do PiSu, kto wie czy Kazio nie w swoim małym rozumku nie szykuje jakiejś zaskakującej wolty. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw chlopaki cenzuraki znowu mnie wycieli,bez bluzgow 07.07.06, 00:23 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Czy kontakty Tuska zaowocuja wiekszym podatkie wM3 07.07.06, 00:25 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw czy Tusk ma parafowac wiekszy podatek z mieszkan? 07.07.06, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Czy sprzedajac M3 oddamy wszystkie $$ rzadowi?? 07.07.06, 00:28 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw nie oskubiesz artystow,to zabierz Kowalskiemu z M3 07.07.06, 00:29 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Panie Tusk, No new tax,keine neu Steuer bitte 07.07.06, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien-cenzury-gw Moze dobrze ze Gilowska wyleciala za te nowe taxy? 07.07.06, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie raczej Kazio miota się jak sledź w sieci 07.07.06, 13:37 jesli niezauwazasz ze rzad Kazia rozsadza sie od srodka - vicepremierzy uprawiaja turystykę wspomożeniowo-obietniczą po ślasku i obiecuja kazdemu wszystko a najwiecej hutnikom i gornikom. jesli nie zauwazasz ze lepper czuje sie juz jak kontytucyjny premier (jesli nie jak prezydent)i pozwala sobie na zapowiedzi rekonstrukcji rzadu jesli nie zauwazasz ze Kazio wywalil Zyte a 48 godzin pozniej pogubiony wołał ZYYYTAAAAA WRACAJ! WRACAJ Zyta! jesli nie zauwazasz ze Kazio powolal na przekór Wielkiemu_Bratu ministra finansów zwiazanego scisle ze soba. jesli nie widzisz, ze Kaziowi program reformy finansów rozlazł sie i nie ma go komu robic bo pisduary nie bardzo maja na niego chec jesli nie widzisz tego wszystkiego to twoja opinia niewatpliwe jest słuszna... ALE TYLKO W ŚWIECIE MATRIKSU PISDUARÓW a nie w rzeczywistości To Kazio ma interes do Tuska a nie odwrotnie... Kazio widzi juz, ze Wielki_Brat ma ochote odzyskac urzad premiera, wiec szuka poparcia gdzie moze bo na pisduarów merytorycznie liczyc moze srednio, bo rozmontuja mu kazdy projekt ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania i dobrze tu widać, co dla Polaka jest ważne 07.07.06, 13:55 zamiast myślenia o rzeczywistości wolicie bierne kibicowanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=44844902 Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: A niech mi ktoś powie że nie miałem racji ! 10.07.06, 19:41 > Czuję że bliżej Marcinkiewiczowi do Platformy niż Rokicie do PiSu, kto wie czy > Kazio nie w swoim małym rozumku nie szykuje jakiejś zaskakującej wolty. > A niech mi ktoś powie że nie miałem racji ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 07.07.06, 07:38 LUDZIE SKĄD SIĘ BIORĄ TAKIE WIERSZOKLETY, nie wiudzą swojej głupoty, a to już jest żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Wykiwali nas 07.07.06, 06:50 Jak zwykle,na wizji są kłótnie, a w kuluarach się dogadują.I tak za wszystko zapłacimy My a oni generalnie mają nas w d...e. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek56 Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:24 Platforma największym ugrupowaniem koalicyjnym? Czy ja coś przeoczyłem (wracam z długego spaceru)? Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:24 Marcinkiewicz podpoadłes gadasz z tym POkurczem Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:35 Ten pohybel przyda się innej partii już niedługo.... do zobaczenia w......PiS wraz z premierem..... Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 07.07.06, 07:41 potodno napisał: > Marcinkiewicz podpoadłes > gadasz z tym POkurczem `POPIERAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:25 chyba opozycyjnym, poprawcie to.... Odpowiedz Link Zgłoś
msvip Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:27 Platforma chyba jest największym ugrupowaniem opozycyjnym a nie koalicyjnym. A poza tym: Kaziu , zakochaj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
chohair Platforma w koalicji???????? 06.07.06, 22:27 "Platforma ma współpracować z rządem w sprawie finansów państwa. Premier podkreślał, że Platforma jest największym ugrupowaniem koalicyjnym i dlatego rząd zamierza współpracować z tym ugrupowaniem." Przepraszam bardzo ale od kiedy platforam jest największym ugrupowaniem koalicyjnym?? No a jeśli to jakiej koalicji?? Może "koalicji przeciw złemu":))) Poziom tej notki tragiczny... Sklejać tak zdania na oficjalnej stronie to na prawdę wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Platforma w koalicji???????? 07.07.06, 07:44 GW dawno nie ma wstydu gdyby wyciąć wszystkie byki ortograficzne, gramatyczne i merytoryczne pozostałyby same nazwiska i ksywki autorów Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 22:49 Spotkali się dwaj wybitni eksperci ekonomiczni: nauczyciel, czasowo pełniący funkcję premiera i historyk, malarz wysokościowy. Takie spotkanie musiało być owocne. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 07.07.06, 07:48 uu1 napisała: > Spotkali się dwaj wybitni eksperci ekonomiczni:...... z tym malarzem to był fotomontaż najlepszy dowcip polityczny "Tusk pracował", nie znasz??? chłopiec pomimo tylu latek pracą się nie splamił biedactwo, może dlatego taki ciągle skrzywiony frustrat jeden Odpowiedz Link Zgłoś
langston Dlaczego dziennikarz ma miec ulege??? 06.07.06, 22:56 Wyjasnij mi jasnie oswiecony wolno-rynkowcu z Kozie Wolki (i z koziej dupy) Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Dlaczego dziennikarz ma miec ulege??? 06.07.06, 23:20 normalnie jestem przeciw WSZELKIM podatkom, ale w przypadku dzienikarzy, arystów i innych "tfurców" to należy ich oskubać tak jak wszystkich! Albo jeszcze bardziej :-) -- "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli, uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście. Socjalizm to władza mniejszości, to władza tych, którzy pilnują wspólnego kotła." Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Praca to siła x przesunięcie, a Neron też fałs 06.07.06, 23:01 Praca to siła x przesunięcie, a Neron też fałszował! Cieniasy trzymają się razem. Przecież nic nie zrobili i dalej nic nie robią. Tropią układ! Układ jest zamknięty w sejfie Banku Narodowego. Niech pchają tę ścianę, zawali się na układ! Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe. Coś dla zdrowia psychicznego. Cieniasa cień! Cienias na skutek braku przesunięcia, jest nazbyt głośny za przyczyną wzdęcia. Ten cienias co jak złodziej łap złodzieja krzyczy do człeka, co w nim jest nadzieja, że tylko da rozum do ziemi swojskiej cienias „z ziemi polskiej do wolskiej”! Ten cienias tak lewo hymn polski śpiewa, że milkną ptaki i schną w deszczu drzewa. Jego marionetkowicz z uśmiechem władzy, czyni naszą przyszłość czarniejszą od sadzy! Fizykę używał on do nauczania, dlaczego nie nauczył jej stosowania? Praca to siła razy przesunięcie, lecz gdy pcha ścianę, jest tylko pierdnięcie. Przyczyną tego głośnego pierdnięcia jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia! Nie łap przypadkiem od cieniasa cienia, dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia. Dostał on od Łokity plan rządzenia, niech mu posłuży do ścian rozwalenia! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:02 to już PO nie jest winne ???? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Co to jest PO??? 06.07.06, 23:05 Co to jest PO??? Nie Plazynski, Nie Olechowski, Nie Gilowska. Wiec co to jest PO? Tusio???:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzech666-999 Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:04 Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że za wyborami i kandydaturą PO stał ktoś trzeci. No bo gdyby tak nie było, to nie byłoby tyle szumu wokół tego wszystkiego. Może nie mam racji. Lepiej by było, gdybym nie miał, ale jednak wrażenie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Masz absolutna racje! 06.07.06, 23:06 Ale zaraz tu debile beda z Ciebie drwic Odpowiedz Link Zgłoś
hellex Re: Masz absolutna racje! 06.07.06, 23:09 proszę - tylko chwile mnie nie było a tu już nowa koalicja ;) ależ dynamika na tej naszej scenie politycznej :) to błąd "gazety" czy premiera? ;) "Panie Tusk, jak pan ręke na władzę podniesie to my panu tą rękę utniemy!" ;) no a tak na poważnie - ciekawostka to spotkanie - Pacynkiewicz robi sobie PR totalny, czy naprawdę jest zainteresowany zdaniem Tuska na jakikolwiek temat? i czy to z prezesem uzgodnił?! Odpowiedz Link Zgłoś
grzech666-999 Re: Masz absolutna racje! 06.07.06, 23:09 W d...pie mam debili. Niech dalej przyjmują papkę, którą im telewizja daje. Ja mam swoje zdanie i nikt go nie zmieni. Możemy dyskutować, a nie robić sobie głupie żary i drwiny. Dzięki. Szkoda, że myśłących ludzi mamy tak mało. Polska by na tym zyskała. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Nie jestes na biezaco 06.07.06, 23:17 To trend swiatowy. Nieby wybory ale i tak rzadzi klika. Pierwsi dali sygnal Niemcy-koalicja wszyskich ze wszyskimi. Demokracja to przezytek XXwieku Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Nie rozmawiac z PiSem! 06.07.06, 23:09 Narobili gnoju, niech siedza w nim razem z S_A_M_O_O_B_O_R_A. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui uuhahahaha 06.07.06, 23:14 złodziej i idiota rozmawiali o "podatkach i finansach publicznych" :-/ rozmowa była "owocna"... eh, normalnie strach się bać! -- "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli, uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście. Socjalizm to władza mniejszości, to władza tych, którzy pilnują wspólnego kotła. Każda sprawiedliwość społeczna rodzi władze tych, którzy te sprawiedliwość urzeczywistniają. Sprawiedliwość to kategoria subiektywna. Ci, którzy pilnują kotła arbitralnie ustalają, co to jest sprawiedliwość."... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars dlaej niech probuja zdzierac podwojne podatki 06.07.06, 23:22 a mlodzi obrotni ludzie z pewnoscia wroca do tego "raju" pt Polska Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: uuhahahaha 06.07.06, 23:47 Tu już trochę przegiełeś pałę....kto to ma być złodziejem??? Tusk???? A może podasz konkretny dowód na to co piszesz???? Bo jeśli chodzi Ci o bilobardy to troszkę pomyliłeś adres z tym oskarżeniem.... skręć troszkę więcej na prawo, do braci bliźniaków...... Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: uuhahahaha 06.07.06, 23:51 nie. Tusk to idiota pisząc o złodzieju miałem na myśli Obiecankiewicza -- "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli, uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście." Odpowiedz Link Zgłoś
langston jesli masz 15 lat i nie pamietasz "aferalow" 07.07.06, 00:14 jesli masz 15 lat i nie pamietasz "aferalow" z poczatku lat 90tych to morda w kubel dziecino. Gdzie sa dzis Merkel i Piskorski tam powinien byc ich kumpel Tusio. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: jesli masz 15 lat i nie pamietasz "aferalow" 07.07.06, 00:46 I znów powtarzasz niesprawdzone plotki. A co zarzucono do tej pory Merklowi czy Piskorskiemu....? Wiele krzyku i nic, żadnej reakcji... to po co krzyczeć aby krzyczeć....Jeden z braci Merklów (Merkelów - nie wiem jak się odmawia to nazwisko) sprawę wygrał już z Kaczyńskim o pomówienie.... inni także są na tej samej zwycięskiej drodze...to jak to ma się do Twoich i Tobie podobnych oskarżeń... czyżby histeryczny układ???? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: jesli masz 15 lat i nie pamietasz "aferalow" 07.07.06, 01:12 Brat Merkela wygral z Kaczynskim bo Kaczynski powiedzial "Merkel" o jego bracie znanym aferale Jacku. Jakby Jacek mial siostre to tez by wygrala. ...alez potrafisz manipulowac. ...a co do Piskorskiego to przeciez wywalil go sam Wielki Wodz -Tusio i mowil ze nie ma dla takich miejsca w PO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: jesli masz 15 lat i nie pamietasz "aferalow" 07.07.06, 01:37 Masz pewne informacje, ale nie za bardzo prawdziwe... widać słuchasz jedynie słusznej stacji radiowej, jedynie słusznych wypowiedzi ludzi, którzy mają w sobie same dobro.... Merkel wygrał z Kaczyńskim, gdyż ten nazwał go złodziejem i oszustem.... bez żadnych dowodów (dość znana przypadłość Kaczyńskich)... Drugi brat także ma już sprawę wygraną, także za to samo.... Natomiast Piskorski wyleciał z PO nie za łamanie prawa (bo tego do tej pory nikt nie jest w stanie mu udowodnić) jedynie za moralny aspekt jego zachowania... PO ma swoje standardy moralne, czy komuś się to podoba, czy nie...... Odpowiedz Link Zgłoś
langston o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 01:41 Nie zartuj, nie zartuj. Podaj mi prosze w jakiej audycji i o ktorej mowia w Radio Maryja o aferalach- chetnie poslucham. ...pamietam jak za premierowstwa Bieleckiego papiez odwolal podczas podrozy do Polski krotki urlop w tatrach bo mu rozpetala sie histeria ile to bedzie kosztowac podatnika, a ludzie z otoczenia Bieleckiego zwracali sie do JPII "per pan" Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 01:55 Audycja: Rozmowy niekontrolowane...... chyba żartujesz, że nie wiesz???? Dobrą pamięć masz, jedynie nie do końca sprawdzoną i chyba ciut krótką.... Jan Paweł II nigdy nie odwołał urlopu w tatrach. Mógł nie mieć w planach podróży wizyty w Zakopanem, ale nigdy nie odwołałby sobie tej przyjemności.... Co do zwrotów grzecznościowych, nie każdy jest wierzący, więc nie dziw się innym. Czy do popa lub pastora także powiedziałbyś "ojcze święty"??? Każdy ma wolność wyboru wiary..... więc czemu się dziwić....??? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 02:02 Tak ty wiesz czego JPII by sobie odmowil a czego nie:))) JPII odwolal swoj krotki urlop w Tatrach w 1991r-poszukaj w starych gazetach. Byl niesmak i wstyd Mowiono wtedy "...moze uda sie zorganizowac to podczas Jego drugiej pielgrzymki tego roku gdy przyjechal do Polski ponownie na Swiatowy Dzien Mlodziezy w Czestochowie. Co do zwrotow to NIDGY to popa, pastora, ksiedza itp nie powiedzialbym per pan!!! Grzecznosc i kultura wymaga uzycia zwrotow ogolnie przyjetych. To nie ma nic wspolnego z wolnoscia lecz brakiem kindersztuby i manifestacja swej durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 02:12 Rezygnacja JPII z przyjazdu na urlop do Polski, do Zakopanego mogła być podyktowana jedynie względami bezpieczeństwa, może nawet związanymi z przemianami zachodzącymi w naszym kraju, ale nie ze względu na koszty.... Urlop papieża finansowany jest całościowo z pieniędzy Watykanu, więc o czym tu mowa... Jedynie oficjalne wizyty obciążone są kosztami kraju zapraszającego gościa... Tak jest przyjęte na całym świecie..... Napisz jak zwracasz się do popa....do pastora...???? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 02:20 dzieko drogie, nastolatku milusinski- paiez w 1991roku BYL w Polsce i mial dodatkowo zaplanaowany krotki pobyt w Tatrach, ale srodowisko KLD zrobilo taki szum ze zniesmaczony papiez to odwolal!!! Poczytaj gazety z tego okresu dzieciatko. Jak bede nalezal do otoczenie premiera to bedziesz wiedzial/a jak zwracam sie do popow, pastorow, rabinow, dalajlam, muftich itp. ...i nie bedzie to zalezalo ot tego czy jestem chrzescijaninem,zydem, czy niewirzacym, ale od szacunku dla osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: o standardach moralnych PO mowila Pitera:)) 07.07.06, 02:39 Dziękuję za komplementy, ale nie bardzo trzymają się rzeczywistości. Przeżyłam już troszkę latek, więc pamięć też może być zawodna.... Jednak w 1991 roku papież był w czerwcu i sierpniu w Polsce.... Zaplanowana wizyta około 3-4 dni i jeden dzień na zlocie młodzieży, więc gdzie tu mówić o urlopie????? Ale niech będzie, sprawdzę to jeszcze dzisiaj..... A tak na marginesie: czy obraźliwe i wynikające z braku szacunku do ludzi jest mówienie "per pan" - chyba nie??? A czy pop, ksiądz, pastor, rabin itp, to nie ludzie???? W takim razie życzę Ci politycznej kariery i spełnienia marzeń... Jedynie mam drobną prośbę.... Zmień stosunek patrzenia na innych ludzi, łatwiejsze będzie porozumienie z nimi i więcej dobrego można osiągnąć.....A przecież o to nam wszystkim chodzi, nieprawdaż...???? A jeszcze jedna mała dygresja: nigdy nie mów nigdy..... Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:32 No i przyszła koza do woza???? Panie premierze do cieniasów pan poszedł szukać poparcia???? Gdzie godność pańska????? Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 06.07.06, 23:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui cenzura 06.07.06, 23:49 hej cenzorze! czy to nie przesada, aby wycinać post langstona?! co on takiego napisał??? że "to do Premiera przyszły ubeckie cieniasy"? fakt, jest to informacja niepotwierdzona, ale na tym forum pada wiele róznego rodzaju pomówień dlaczego więc wycina się tylko tą o teoretycznym związku Tuska z UB? -- "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli, uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście." Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: cenzura 07.07.06, 00:14 Trudno odpowiadać na posty, które od pierwszych słów biją nienawiścią, pogardą dla drugiej osoby, która nie bardzo chce się zgodzić z ich poglądami na świat... Poziom większości piszących na forum (np. wp, onet, gazeta) zszedł na pogranicze jakiejkolwiek normalności.... Rzucanie oskarżeń bez podstaw, ubliżanie w chamski sposób, pogarda dla innych, obsesyjna histeria na wyimaginowane "złe spojrzenie" stały się dominującym argumentem w obecnej polityce i obecnym życiu społecznym. Niestety, przykład idzie z góry.... Tylko o jednym zapomnieli chyba rządzący politycy.... obecnie na dłuższy okres to nie zdaje egzaminu, musi się kiedyś na tym potknąć......a wtedy........ Odpowiedz Link Zgłoś
langston przypomnialem tylko jak Tusio obalal rzad w 1992 07.07.06, 00:17 Mialem na mysli to jak Tusio z innymi obalal rzad w 1992r wszyscy to dokladnie wiemy. No coz UBecja ma sie nadal dobrze. Wybrala Tusia na swojego obronce po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e nie ma co rozpaczac... 07.07.06, 00:28 ...tylko ciagnac temat dalej...faktem jest ze jak pisza o prezydencie podobne ...teorie...to gazeta ich nie wycina...a dajmy nato mee...zabananowala dzis rano...wstaje...wlale texk...a tu napis wyskakuje jestes zabannanowany do godz 14 i czterdziesci trzy ninuty...skontaktuj sie z regulaminem...satyra...wroznoraki ...wrecz wybiorczy sposob jest ...stosowana... Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: przypomnialem tylko jak Tusio obalal rzad w 1 07.07.06, 00:37 Langston, a czy Ty wiesz przypadkiem, co to było UB (Urząd Bezpieczeństwa)... Był to urząd państwowy, spokrewniony z milicją (obecnie policją).... coś w rodzaju obecnie powstającego CBA... Był to urząd, jak wiele innych, istniejących w tamtym systemie politycznym... wykorzystywany przez polityków do walki z przeciwnikami politycznymi, ale także z nieprawidłowościami np. korupcją, złodziejstem itp. Uprawnienia CBA niewiele różnią się od uprawnień UB... i jeden i drugi urząd opiera swoją pracę na donoszeniu jednego człowieka na drugiego... więc wytłumacz: czym będzie się różnił obecny CBA od poprzednio istniejącego UB.... Odpowiedz Link Zgłoś
langston ladnie, ladnie...a SS bylo jak AK tak?? 07.07.06, 00:56 ladnie, ladnie... UB bylo jak CBS ...a SS bylo jak AK tak?? No jak z toba gadac? Cisnie mi sie na klawiature slowo kretyn ale chyba jednak nie dosc oddalo by twoja plugawa osobowosc Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: ladnie, ladnie...a SS bylo jak AK tak?? 07.07.06, 01:05 Nie waż się mieszać AK do żadnej organizacji zbrodniczej, jaką była SS i jej podobne. AK to pomnik walki o polskość.. o to, abyś ty mógł wypisywać swoje aroganckie (chamskie) porównania bez żadnych konsekwencji.... Chamstwo i kretynizm przemawia przez "ciebie" (tak nie wart jesteś nawet, żeby pisać z dużej litery zwrotów osobowych, chociaż kultura by tego wymagała..). A tak na marginesie, to porównałam urzędy CBA i UB....(wyjątkowo podobne uprawnienia, co do efektów, pożyjemy, zobaczymy..).. nawet dobrze nie umiesz czytać, a zabierasz się za ubliżanie innym....czy właśnie takie działanie nie jest plugawe. Nic dodać nic ująć, spójrz jedynie na siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
langston czym bylo AK wiem lepiej od ciebie- czym UB tez 07.07.06, 01:10 Jesli powornujesz zbrodnicza organizacje jaka bylo UB z powstajacym CBS ...to masz tak pusta glowe ze boje sie iz niedlugo porownasz wlasnie AK z SS. Kazdy kto wie czym bylo AK nie napisalby ze UB mozna porownac z CBS. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: czym bylo AK wiem lepiej od ciebie- czym UB t 07.07.06, 01:28 Śmieszny stajesz się w swoich wywodach... na tyle cię stać???? Co ma AK do porównania (i znów kłania się umiejętność czytania...) CBA do UB. A już jak chcesz porównać CBŚ to proszę: zabójstwo młodego człowieka, z drugiego zrobienie kaleki na całe życie, przez pomyłkę... czyżby??? Śmierć dwóch funkcjonariuszy "swoich" i rannych 16 w akcji pojmania dwóch zbirów... czy nie przesada???? Zabójstwo 13-latka kibica, po przeszedł po czerwonym świetle, to pryszcz???? Wiele jeszcze innych zdarzeń dało by się zacytować.... Czy tych organizacji nie można uznać za zbrodnicze????? Wiesz, czytając twoje posty mam wrażenie, że czytam wypowiedzi "pierwszego partyzanta IV RP", który tak chętnie dzieli ludzi na lepszych i gorszych.... Odpowiedz Link Zgłoś
langston ludzie nie dziela sie na lepszych i gorszych??:)) 07.07.06, 01:38 No tak nihilizm i relatywizm w pelnej krasie: "wszyscy sa dobrzy, uczciwi, piekni i mlodzi, uczciwi a jesli cos zrobili zlego to dlatego ze mieli trudne dziecinstwo" "Make love not war" i "Better red then dead" ech...rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: ludzie nie dziela sie na lepszych i gorszych? 07.07.06, 01:47 Czyżby o sobie piszesz.... Każdy człowiek jest uczciwy i prawy dopóty, dopóki nie udowodni się mu winy.... To podstawa kraju demokratycznego.... Brak zaufania do ludzi, podejrzliwość wszystkich i o wszystko, nie liczenie się ze zdaniem innych, propagandowe oskarżanie bez udowodnienia winy, to wyjątkowo znane metody z okresu działalności poprzedniego ustroju, w którym działał właśnie UB, a ty obecnie te metody zachwalasz.... Gdzie tu konsekwencja????? Odpowiedz Link Zgłoś
langston widze ze i o demokracji masz bledne pojecie 07.07.06, 02:09 "...Każdy człowiek jest uczciwy i prawy dopóty, dopóki nie udowodni się mu winy...." Kto wychowal takich ludzi jak ty??? Zlodziej jest zlodziejem w momencie gdy ukradl!!! Morderca w momencie gdy zamordowal!!! Gwalciciel w momencie gdy zgwalcil!!! ...to czy zostal za to SKAZANY to zupelnie inna sprawa. Jesli ktos czuje sie pomowiony moze rowniez isc do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: widze ze i o demokracji masz bledne pojecie 07.07.06, 02:21 A skąd jesteś pewny, że właśnie ten człowiek ukradł, zamordował, czy zgwałcił.... Wróżek jesteś, czy co....??? Trzeba tym ludziom udowodnić zbrodnię, trzeba go osądzić. Nie można oskarżać bez dowodu, bo można oskarżyć człowieka niewinnego, i co wtedy.... I tu wyszła Twoja mentalność.... Obrzucić błotem bez powodu, a może coś się przyklei.... prawda jakie to proste, a może prostackie???? Dlaczego to człowiek niewinny ma udowadniać swoją niewinność w sądzie, bo jakiś niedorozwój pomówił go dla swoich wyimaginowanych celów???? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: widze ze i o demokracji masz bledne pojecie 07.07.06, 02:27 Czlowiek nie jest NIEWINNY gdy okradl i mu tego nie udowodniono tylko NIE JEST SKAZANY!! Mam nadzieje ze nigdy Ci sie to nie zdazy i nie zycze ci tego ale: Jesli ktos Cie zgwalci to w ktorym momencie jest on gwalcicielem? wtedy gdy sie tego dopuscil czy wtedy gdy uzna to sad? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: widze ze i o demokracji masz bledne pojecie 07.07.06, 03:03 W takim razie i Ty i ja możemy być (w oskarżeniach nie zawsze normalnych ludzi) złodziejami, mordercami, gwałcicielami, bez jakichkolwiek podstaw??? Czy wtedy pójdziesz do sądu udowadniać swoją niewinność???? Po czym poznajesz, że właśnie ten człowiek jest zbrodniarzem???? Po czym poznałeś, że Piskorski, Merkel czy Tusk jest złodziejem???? Myślę, że chodziło Tobie raczej o to, aby zbrodniarz nie czuł komfortu człowieka niewinnego, ale on i tak nie ma wyrzutów sumienia, więc jemu trzeba właśnie udowodnić winę i osądzić... Innym jest jednak to, że w imię podważenia komfortu myślenia zbrodniarza nie wolno przy tym niszczyć niewinnych ludzi.... Lepiej żeby jeden złodziej więcej uniknął kary (niekompetentność do tego powołanych władz), niż posądzić człowieka niewinnego, złamać mu życie rodzinne czy zawodowe, bo niszczy się wtedy przy okazji więcej osób (rodzina, praca). Szanując innych, będziemy sami szanowani.... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: widze ze i o demokracji masz bledne pojecie 07.07.06, 13:19 nie wymadrzaj sie kanalio!!!! Porównywanie UB do CBA jest wrednym swinskim zabiegiem. Ty chyba gnojku nie wiesz, o czym mowisz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jak trwoga - to do PO!!! 07.07.06, 13:21 Oj narzadziły sie chlopaki, narzadziły. Chyba lepsi byliby koledzy z I grupy mojego syna z przedszkola! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: ladnie, ladnie...a SS bylo jak AK tak?? 07.07.06, 13:17 to ty stosujesz chamskie porownania bydlaku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: langston 07.07.06, 03:21 langston napisał: > ladnie, ladnie... > UB bylo jak CBS > ...a SS bylo jak AK tak?? > > No jak z toba gadac? > Cisnie mi sie na klawiature slowo kretyn ale chyba jednak nie dosc oddalo by > twoja plugawa osobowosc Langstonie! To nie kretyn. To jest geniusz, albo genialny inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Langston - trolla należy omijac. 07.07.06, 13:24 Niestety, ale to sa konsekwencje czynów typu gruba krecha. Takich gosci bedzie coraz wiecej. Zamiast postawic ub i sb od razu w tej samej grupie co SS i Gestapo - w koncu był to podobne zbrobdnicze i antypolskie organizacje, pozwolono, aby tych panow uznac za "profesjonalistów" tamtych czasów. No i mamy gosci typu zenutek.......... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: przypomnialem tylko jak Tusio obalal rzad w 1 07.07.06, 13:16 Po prostu jestes bydlakiem!!!! Pis to nie moj numer butów, ale zyjemy w wolnej Polsce!!! I srac na swoj kraj i jego instytucje mozesz kanalio gdzie indziej!!!!! Proponuje do kolekcji: Komory gazowe oraz obozy koncentracyjne były nieco wczesniej pragmatycznym sposobem rozwiazania nabrzamialego problemu. II wojna swiatowa była pragmatyczną metodą przygotowania terenow pod nowe budownictwo. Mordowanie przeciwnikow politycznych przez władze PRL było nowoczesnym rozwiąniem, przygotowującym grunt pod nowe spoleczenstwo milujące pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Nareszcie coś normalnego 06.07.06, 23:44 "Szef Platformy Obywatelskiej nazwał niefortunnym zamieszanie, jakie wywołało odwołanie spotkania na szczycie Trójkąta Weimarskiego. Donald Tusk podkreślił, że dla dobra naszego kraju potrzebna jest współpraca wszystkich ludzi dobrej woli w Polsce. Zaznaczył, że takie rozmowy jak dzisiejsza mogą szybko doprowadzić przynajmniej do wypracowania wspólnego zdania na temat roli i wspólnej postawy jako państwa polskiego." xxxxxxxxxxxxxxx I oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:45 Nie potrzeba nam pseudoliberalow z PO ! Nie chcemy socjalistow z PiS ! NIe chcemy komunistow z SLD ! Chcemy Silnej i Wolnej polskiej gospodarki ! TYLKO UPR jest szansa na lepsza Polske ! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 06.07.06, 23:47 mlody-inwestor napisał: > Nie potrzeba nam pseudoliberalow z PO ! Nie chcemy socjalistow z PiS ! NIe chce > my komunistow z SLD ! Chcemy Silnej i Wolnej > polskiej gospodarki ! > TYLKO UPR jest szansa na lepsza Polske ! Buahahahahahahahaha... i co jeszcze ?! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e dobry donald i zla...marysia 07.07.06, 00:09 ...znacie to chyba z ...policjantow...mam nadzieje ,ze premier nie da sie nato nabrac...* *...))) Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Bullshit 07.07.06, 02:51 Bullshit nie adjcie się na to załapać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 dzieci marksa i coca coli 07.07.06, 03:52 Sytuacja staje się dramatyczna. Europa się od nas odwraca. Stajemy się zaściankiem i ciemnogrodem, w którym zamiast panującej powszechnie tolerancji mamy do czynienia na każdym kroku z faszyzmem, antysemityzmem, ksenofobią i homofonią. Przez kilkanaście lat świeciło dla nas słońce i nie potrafiliśmy tego docenić. Teraz wkroczyliśmy w cień, który z każdym dniem popycha nas w całkowitą ciemną czeluść. Gdzie te stare dobre czasy, kiedy to w naszym życiu politycznym roiło się od mężów stanu? Wałęsa, Mazowiecki, Balcerowicz Skubiszewski, Geremek, Olechowski, Kwaśniewski, Miller, Cimoszewicz, Szmajdziński. Tych ludzi tolerancyjna i będąca niedoścignionym wzorem Europa kochała i to z wzajemnością. Były i inne zalety, kiedy ci światowcy z często agenturalną czy komunistyczną przeszłością brylowali na salonach. Do woli można było pisywać o polskich obozach koncentracyjnych, pluć na nasz kraj zupełnie bezkarnie, a przy tym kręcić niezłe lody w kraju nad Wisłą. Komunistyczna i agenturalna przeszłość nie stanowiła dla europejskich piewców tolerancji i demokracji żadnej przeszkody. Wręcz przeciwnie. Nigdy z parlamentu europejskiego nie płynęły sygnały niezadowolenia, że oto w polskich władzach zasiadają ludzie, którzy jeszcze nie tak dawno zamiast demokracji i tolerancji preferowali trzymanie narodu krótko za mordę wraz z takimi obrońcami wolności jak ludzie honoru typu Kiszczaka i Jaruzelskiego. W jakiś niezrozumiały sposób elity okrągłego stołu znalazły wspólny język z europejskimi salonami. Wspólne spotkania, komplementy, poklepywanie się po plecach to była niemal codzienność. Rodziły się wielkie przyjaźnie jak na przykład zażyłość Millera z kanclerzem Niemiec. Ten przyjaciel Polski i naszego premiera zasłynął z jeszcze innej miłości. To z kolei uczucie do innego ex-komunisty uzewnętrzniło się pomysłem budowy antypolskiego gazociągu po dnie Bałtyku. No cóż miłość miłością, ale żeby tak bezinteresownie? Teraz można nabierać coraz większych wątpliwości czy były to wszystko szczere uczucia czy „płatny sex” odgrywany na oczach głupiej i naiwnej gawiedzi. Dzisiaj wszystko się zmieniło. Komuniści i liberałowie przegrali wybory. Nie ma już wśród rządzących, ludzi, którzy żyli nieźle za czasów tępienia wolności i demokracji. Nie ma orędowników historycznego porozumienia komunistów z wyznaczoną przez Kiszczaka i Jaruzelskiego jedyną słuszną opozycją. Właśnie teraz „cała Europa” z troską zaczyna dostrzegać wielkie zagrożenia, jakie rodzą się w Polsce. Tej trosce towarzyszy stała gotowość przegranych środowisk do piętnowania tego, co stało się u nas po demokratycznych wyborach. Gazeta Wyborcza, która wprost nie cierpi grzebania w jednych życiorysach z lubością penetruje życiorysy tych, którzy dzisiaj mają coś do powiedzeniach. W swej trosce o ojczyznę wygrzebuje wypowiedzi dzisiejszych urzędników, których udzielali w wieku szesnastu lat. W dniu pielgrzymki papieskiej cały świat dowiedział się o bestialskim pobiciu naczelnego rabina Polski. Oprócz brutalnej napaści rabin miał zostać na dodatek potraktowany gazem pieprzowym. Ze względu na brak jakichkolwiek obrażeń odzież poszkodowanego trafiła do laboratorium kryminalistyki, po czym zapadła cisza, która trwa do dnia dzisiejszego. Europa może liczyć, że nie zabraknie u nas obrońców zagrożonej demokracji. Przykładem mogą być nasi nauczyciele (szczególnie z ZNP). Oni to w trosce o dobro polskiej oświaty wraz z niezwykle świadomą zagrożeń dziatwą szkolną pikietowali pod ministerstwem oświaty wśród niewinnych okrzyków w stylu „Giertych do wora i do jeziora”. Ta troska i patriotyczna postawa młodzieży i ich wychowawców przeciwko nauce patriotyzmu musiała wzruszyć niejednego rodaka. W warszawskim marszu kochających inaczej pojawiła się niemal cała opozycja. Z pejczem w dłoni w stroju i o wyglądzie burdel-mamy czy burdel-babci pojawiła się wybitna profesor Senyszyn profanując słowa Ojca Świętego. Obok podążał wybitny poseł PO Paweł Śpiewak. Dawniej takim pochodom z jadącymi platformami towarzyszyły hasła typu: „1000 Szkół na tysiąclecie Polski”, „380% normy”,” Pokój, praca, socjalizm”, „Naród z Partią, Partia z Narodem”. Dzisiaj na transparencie niesionym przez kochające inaczej panie widniało hasło: „Milion lesbijek w 2100r”. Tak naprawdę to zmieniła się tylko grupa, o której wolność czy ktoś chce czy nie trzeba walczyć. Robotników zastąpiono dewiantami, bo przecież o czyjeś prawa trzeba się bić nawet wtedy, gdy tych praw nikt nie łamie. Europa pokazała nam jak ta nowa tolerancja ma wyglądać. Ludzie gloryfikujący homoseksualizm czują się tam świetnie zaś ci, którzy odważyli się nazwać to grzechem z hukiem są usuwani ze stanowisk w europarlamencie. Taka to idzie do nas tolerancja. Dopóki nie przywróci się w kraju między Odrą a Bugiem możliwości kręcenia lodów na dawną tak wspominaną z nostalgia skalę to tendencje faszystowskie, antysemickie, ksenofobiczne i homofoniczne będą śledzone z uwagą. Mało tego. Przybrać one mogą w mediach tak ogromną skalę, że wszystko może się zdarzyć. Kto wie czy europejskie siły postępu przy wsparciu usuwanej tubylczej elity nie będą musiały przeprowadzić jakiejś bezkrwawej rewolucji? Wszak „demokracja demokracją, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie” jak mawiała stara Pawlaczka w filmie „Sami swoi Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Re: dzieci marksa i coca coli 07.07.06, 05:13 michal_k1? Sprzedajne ścierwo1? Albo coś podobnego. Płatna q..? Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: dzieci marksa i coca coli 07.07.06, 05:39 buckiler napisał: > michal_k1? Sprzedajne ścierwo1? Albo coś podobnego. Płatna q..? pewnikiem moher w główkę cię uciska i zsunął ci się na oczy ---------------------------- a miało być tak dobrze .... Odpowiedz Link Zgłoś
sawawa1 Re: Premier z Tuskiem o podatkach i finansach 07.07.06, 05:49 moze przynajmniej marcinkiewicz obudzil sie w calym tym pensjonacie oszolomow. dobrze mu z oczu patrzy, ale widac ze cos go bardzo gryzie bo chudnie i jest juz w kolorze swoich garniturow. Panie Marcinkiewicz - zmien pan towarzystwo, zanim pana nie zamienia. Wypij pan za błędy na górze i zacznij robic cos z sensem a nie tylko denerwowac sie. szkoda czasu i sil, to nie kabaret to pensjonat paranoidalnych schizofremikow. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Tusku - a gdzie Twój "braciszek" - Janeczek R.... 07.07.06, 06:20 ...pokłóciliscie się ? - hahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś