Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłem

09.07.06, 13:20
W sumie to bedzie mi go zalowac. Tym mniej Marcinkiewcza w rzadzie
tym bardziej widze, ze sie do niego przyzwyczailem :)
Obserwuj wątek
    • m-kow Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłem 09.07.06, 13:24
      Wygładało to mniej więcej tak: Z krzaków wyszła ekipa Kazimierza.
      Załmany na pół premier powiedział, że nic się nie stało i że miał dużo
      sukcesów. Poza tym przecież wiadomo, że powinien być Jarek.
      Potem ekipa zawineła się i poszła z powrotem w krzaki.
      Wszystko przypomina trochę stalinowski proces, gdzie wszyscy włącznie z ofiarą
      do ostatniej chwili grają swoje role.
      • centrolew Kartofle górą! 09.07.06, 13:32
        Marcinkiewicz miał jedną zaletę, starał się pracować dla kraju, a wszystko
        opierał na dobrym PR. To dawało jakieś poczucie bezpieczeństwa, że nie wygłupi
        się i nie zrobi jakiegoś kretyństwa, jeżeli nie pasowało by to do jego wizerunku.

Teraz jest gorzej - do władzy formalnie dojdzie paranoik widzący wszędzie "układ
        łże-elit", nieliczący się z niczym i nikim poza swoim kotem. Szykują się więc
        kolejne wojenki Kaczorów ze wszystkimi...
        • navaira Re: Kartofle górą! 09.07.06, 13:35
          "Marcinkiewicz miał jedną zaletę, starał się pracować dla kraju, a wszystko
          opierał na dobrym PR."
          No nie, centrolwie, ja wiem, że Kaczkodan będzie gorszy, ale Marcinkiewicz
          przecież dla kraju nie zrobił nic. Wszystko, co robił, robił dla swojego
          wizerunku. Jak widać, na tyle udatnie, że trochę ludzi się jednak nabrało.
          Niemniej jednak przypominam, że to on był premierem rządu, w którym Giertych
          został ministrem edukacji, a Lepper wicepremierem. Oczywiście można zwalać
          wszystko na urocze potejtosy, ale takie usprawiedliwianie to bzdura
          • taziuta Re: Kartofle górą! 09.07.06, 13:48
            Agentów SB nikt się nie czepia!
            Czepiamy się tylko ich tajnych współpracowników, że się nie przynali :-)

navaira napisał:
            ...
            >
            • navaira Re: Kartofle górą! 09.07.06, 13:56
              Faktycznie zły przykład
              • bio.mum Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:20
                navaira napisał:

> Faktycznie zły przykład
                • konread Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:23
                  bio.mum napisała:

> navaira napisał:
                  >
                  > > Faktycznie zły przykład
                  • bio.mum Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:30
                    konread napisał:

> bio.mum napisała:
                    >
                    > > navaira napisał:
                    > >
                    > > > Faktycznie zły przykład
                    • konread Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:48
                      Ja o tym wiem, ale czy czasmi nam minister od morza nie zechce robić polowów
                      śledzi w Zalewie Wiślanym;)
                      • bio.mum Re: Kartofle górą! 09.07.06, 15:06
                        konread napisał:

> Ja o tym wiem, ale czy czasmi nam minister od morza nie zechce robić polowów
                        > śledzi w Zalewie Wiślanym;)

Minister od morza ma dostać w paśmie niedzielnym (zaraz po "Między nami")
                        program pod roboczym tytułem "Zarybiaj z Wiecheckim". Farfocel mu obiecał.
                        Zresztą ma być pierwszym gościem.
                        • maruda.r Re: Kartofle górą! 09.07.06, 15:58
                          bio.mum napisała:

> Minister od morza ma dostać w paśmie niedzielnym (zaraz po "Między nami")
                          > program pod roboczym tytułem "Zarybiaj z Wiecheckim". Farfocel mu obiecał.

Do ramówki będą pasować: "Ochrona okopowych" i "Koń, a sprawa polska" prowadzone
                          na zmiane przez premiera i wicepremierów.

• kot9999 On jest dumny z tego ze jego zastepca zepsuje pans 09.07.06, 16:07
                            On jest dumny z tego ze jego zastepca jeszcze barfdziej zepsuje panstwo niz on
                            • poszeklu Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 16:30
                              Marcinkiewicz moze podziekowac von Tuskemu, ze go
                              zwabil na poufne rozmowy do Gdanska i potem oczernil
                              przed kamerami tv.
                              • bio.mum Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 16:36
                                poszeklu napisał:

> Marcinkiewicz moze podziekowac von Tuskemu, ze go
                                > zwabil na poufne rozmowy do Gdanska i potem oczernil
                                > przed kamerami tv.

Najpierw go zahipnotyzował:)))))
                                • rtg Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 16:42
                                  bio.mum napisała:

> poszeklu napisał:
                                  >
                                  > > Marcinkiewicz moze podziekowac von Tuskemu, ze go
                                  > > zwabil na poufne rozmowy do Gdanska i potem oczernil
                                  > > przed kamerami tv.
                                  >
                                  > Najpierw go zahipnotyzował:)))))
                                  >

i do kawy mu cos dosypał pewnie, co mu jezyk rozwiazało i zdradził tajemnice na
                                  co PiS robi PiSS....
                                  • bio.mum Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 16:44
                                    rtg napisał:

> >
                                    >
                                    > i do kawy mu cos dosypał pewnie, co mu jezyk rozwiazało i zdradził tajemnice
                                    na
                                    >
                                    > co PiS robi PiSS....

Bo zanim zaprosił do siebie Marcinkiewicza wszedł w tajny UKŁAD z Gabrielem
                                    Janowskim, Antkiem Macierewiczem i Adamem Nowakiem:) Czyli z chemical brothers.
                                    Od nich dostał wszelkie potrzebne medykamenty, żeby zneutralizować Kazia.
                                    • przemjod __G_0_D_Ł_0__kaczej__P_R_L 09.07.06, 18:55
                                      Na czerwonym tle białe majtki z brązową kreską.
                                      • almagus Re: I górnicy, i hutnicy, kolejarze i lekarze, ona 09.07.06, 23:12
                                        I górnicy, i hutnicy, kolejarze i lekarze, onaniści i seksiści!

Rządzą bez mała od roku prawie,
                                        ja ich kartofli wcale nie trawię.
                                        Dostałem zgagi jeszcze wysypki,
                                        śmierdzą PiSiORy i stare cipki.
                                        Może mi powiesz Rydza sQrwielu
                                        „czy my są w Polsce”, czy już w burdelu?
                                        Niemoc żądaniom wkurza tak wielu,
                                        koniec głupoty i PeeReLu!

• inquisition Zdradziłeś tajemnicę państwową marny twój los 10.07.06, 00:38
                                          międzynarodowy list gończy masz jak w banku :)

almagus napisał:

> I górnicy, i hutnicy, kolejarze i lekarze, onaniści i seksiści!
                                          >
                                          > Rządzą bez mała od roku prawie,
                                          > ja ich kartofli wcale nie trawię.
                                          > Dostałem zgagi jeszcze wysypki,
                                          > śmierdzą PiSiORy i stare cipki.
                                          > Może mi powiesz Rydza sQrwielu
                                          > „czy my są w Polsce”, czy już w burdelu?
                                          > Niemoc żądaniom wkurza tak wielu,
                                          > koniec głupoty i PeeReLu!
                                  • inquisition Darth Tusk :) 10.07.06, 00:35
                                    > > Najpierw go zahipnotyzował:)))))
                                    > >
                                    >
                                    > i do kawy mu cos dosypał pewnie, co mu jezyk rozwiazało i zdradził tajemnice

a potem go zgwałcił w nosm :P
                              • peraspera Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 16:52
                                poszeklu napisał:

> przed kamerami tv.
                                ------------------------------
                                Biedny Kazik! Dał się wciągnąć, jak 5-latek...!
                              • marek99az1 Re: Von Tuske zniszczyl Marcinkiewicza 09.07.06, 18:36
                                poszeklu napisał:

> przed kamerami tv.

Wbrew temu co powiedział Don Corleone Gosiewski, Marcinkiewicz w sobotę
                                potwierdził, że to on sam zaprosił Tuska dwa tygodnie temu na rozmowę, a Tusk
                                zaproszenie przyjął. Tak więc poszkelu nie fantazjuj.
                              • wiedmak No tak bo Kaziu to tepy kiep i sam nic nie potrafi 09.07.06, 18:47
                                Tuska wina! Oj ciolku poniemiecki, brak slow. Choc z tym ze Kaziu jest zwyklym
                                glupkiem wioskowym, ktory przypadkowo awansowal absolutnie sie zgadzam.
                                • buj_w_chutach Cały naród żegna premiera 09.07.06, 19:08
                                  wysprostowanym środkowym palcem.
                              • janusz-karpinski Jadowity _W_e_r_m_a_h_t_ Zniszczył Kazika !!!!!! 09.07.06, 23:16
                                werrrmaht:
                                ..."Marcinkiewicz zmarnował 10 miesięcy"
                                Według Donalda Tuska Kazimierz Marcinkiewicz
                                skupiał się głównie na budowaniu swojego wizerunku,
                                i w tym czasie w polityce nie zdarzyło się nic pozytywnego.
                                .....

jad leje się z gęby potwora-wermahta :)
                                który intrygą doprowadził do dymisji Kazika !

• zzamiedzy Re: Kartofle górą! 09.07.06, 15:59
                        Tyle, ze sledzie od zawsze sa lowione w Zalewie Wislanym; w Baltyku zreszta
                        tez....Nie wiedziales...? Czego jeszcze nie wiesz....?
                        • bio.mum zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 16:11
                          taka wiedza nie może się zmarnować:)))
                          • taziuta Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 17:58
                            Taki mądry, a nie wie, że śledzie z Bałtyku są z natury mocno solone, a te z
                            Zalewu trzeba dosalać :-)))

bio.mum napisała:

> taka wiedza nie może się zmarnować:)))
                            • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 18:16
                              taziuta napisał:

> Taki mądry, a nie wie, że śledzie z Bałtyku są z natury mocno solone, a te z
                              > Zalewu trzeba dosalać :-)))
                              >
                              Najwazniejsze, że Wiechecki wie. Podobno razem z gekonem zdaje we wrześniu
                              egzamin z ryb:))) Jestem taka mądra bo go nie ma:))) Jak wróci to pewnie mi
                              nieźle dosoli;)))
                              • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 21:22
                                Wiechecki jest ok, i to dobry minister! moj koles(z roku) go zna osobiscie, i jest zajebisty
                                przynajmniej lewactwo nie bedzie miec wplywow na morze baltyckie, bo by wszystko dalo rozkrasc pieprzonej UE(czyli niemcom, holendrom i ..ej francy)
                                • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:10
                                  gekon1979 napisał:

> przynajmniej lewactwo nie bedzie miec wplywow na morze baltyckie,

zabieraj swoje ryby z mojej lewej połowy morza!!!!
                                  • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:15
                                    > zabieraj swoje ryby z mojej lewej połowy morza!!!!
                                    na zachodniej-germanskiej czesci morza nie ma moich ryb, gardze ta czescia morza!
                                    • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:22
                                      gekon1979 napisał:

> > zabieraj swoje ryby z mojej lewej połowy morza!!!!
                                      > na zachodniej-germanskiej czesci morza nie ma moich ryb, gardze ta czescia
                                      morz
                                      > a!
                                      >
                                      Będziesz się jeszcze czołgał błagając o jednego dorsza jak po twojej stronie
                                      zabraknie! Beędę się bawiła z tobą jak z delfinem, bedziesz aportował piłkę:P
                                      • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:23
                                        mnie interesuja tylko pejcze i kajdnaki ;) nie ma mowy o delfinkach :P
                                        • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:25
                                          gekon1979 napisał:

> mnie interesuja tylko pejcze i kajdnaki ;) nie ma mowy o delfinkach :P

Kajdanki na ręce i nogi i nauka pływania na otwartym morzu. prosisz, masz.
                                          >
                                          • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:31
                                            kochanie, utopic mnie chcesz??
                                            • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:33
                                              gekon1979 napisał:

> kochanie, utopic mnie chcesz??

No chyba nie wyobrazasz sobie, ze tylko trochę cię podtopię. Nie miałabym co
                                              robic tylko cię karmić przez rurkę do konca zycia.
                                              >
                                              • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:34
                                                ale z martwym mna, nic juz wiecej nie da sie zrobic :)
                                                • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:41
                                                  gekon1979 napisał:

> ale z martwym mna, nic juz wiecej nie da sie zrobic :)

Jak szukasz polskiej syrenki proponuję, zebyś wybrał się do Częstochowy. Tam
                                                  jest teraz cała Rodzina Radia Maryja. Zero lewactwa.
                                                  >
                                                  • gekon1979 Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:44
                                                    ale ja jestem wyznawca idei Ying i Yang ;)
                                                    wole taka syrenke jak ty ;>
                                                  • bio.mum Re: zzamiedzy na wicepremiera!!! 09.07.06, 22:47
                                                    gekon1979 napisał:

> ale ja jestem wyznawca idei Ying i Yang ;)
                                                    > wole taka syrenke jak ty ;>

Liczysz na to, ze koledzy z nacjonalisty.org tego nie przeczytają? Nie będą
                                                    chcieli sie z toba kolegować. Oni raczej nie mają poczucia humoru, i nie
                                                    zorientują sie ze zartujesz...lepiej odszczekaj
                                                    >
                  • dziadek-tuska Jadowity _W_e_r_m_a_h_t_ Uderzył w Kazika !!!!!! 09.07.06, 14:31
                    wermaht:
                    ..."Marcinkiewicz zmarnował 10 miesięcy"
                    Według Donalda Tuska Kazimierz Marcinkiewicz
                    skupiał się głównie na budowaniu swojego wizerunku,
                    i w tym czasie w polityce nie zdarzyło się nic pozytywnego.
                    .....

jad leje się z gęby potwora-wermahta :)
                    który perfidną intrygą doprowadził do dymisji Kazika !
                    • leszek-wroblewski Re: Jadowity _W_e_r_m_a_h_t_ Uderzył w Kazika !! 09.07.06, 14:37
                      dziadek-tuska napisał:

> wermaht:
                      > ..."Marcinkiewicz zmarnował 10 miesięcy"
                      > Według Donalda Tuska Kazimierz Marcinkiewicz
                      > skupiał się głównie na budowaniu swojego wizerunku,
                      > i w tym czasie w polityce nie zdarzyło się nic pozytywnego.
                      > .....
                      >
                      > jad leje się z gęby potwora-wermahta :)
                      > który perfidną intrygą doprowadził do dymisji Kazika !

wermaht to podstępna gnida !
                      z pomocą esbecji uknuł intrygę przeciw Gilowskiej

i z pomocą brukowca w Kartofellandzie
                      zaatakował rodzinę Prezydenta RP
                      wszystko aby zniszczyć Kazika !!!
                      • remeq I przez Wehrmacht nam się Najjaśniejszy Pan zes... 09.07.06, 15:18
                        i musieli go przez parę dni szorować na Helu, żeby nie zapaskudził Belwederu.
                        • kot9999 Juz to przerabialismy. Oni stonke nam tu podsylaja 09.07.06, 16:10
                          Juz to przerabialismy. Oni stonke nam tu podsylaja, ci okropni wrogowie pisu
                    • kolargolo jadowty wermaht steruje Kaczynskim 09.07.06, 15:21
                      ma taki maly joystick i mikrofon. Ostatnio kazal Kaczynskiemu odwolac Kazika i
                      kazac bratu te dymisje przyjac. Wczesniej kazal mu zaspiewac jakis inny hymn
                      niz Polski, bo przeciez taki patriota jak Jaroslaw nasz hymn dobrze zna.
                      • rumik2 Re: jadowty wermaht steruje Kaczynskim 09.07.06, 17:13
                        ma taki maly joystick i mikrofon. Ostatnio kazal Kaczynskiemu odwolac Kazika i
                        > kazac bratu te dymisje przyjac. Wczesniej kazal mu zaspiewac jakis inny hymn
                        > niz Polski, bo przeciez taki patriota jak Jaroslaw nasz hymn dobrze zna.

I jeszcze mu kazał dać order Jaruzelskiemu. Szkoda ze pośmiertnie nie odznaczył
                        Stalina... co tu sie dzieje w tym kraju...
          • bio.mum Re: Kartofle górą! 09.07.06, 13:48
            navaira napisał:

> "Marcinkiewicz miał jedną zaletę, starał się pracować dla kraju, a wszystko
            > opierał na dobrym PR."

Nie wiem czy to zaleta. Zależy z której strony spojrzeć;) Ale na pewno jego
            porterty zawisły w niejednym kółku gospodyń wiejskich.
            • der.die.das A gdzie obiecane 5 stadionów???!!! 09.07.06, 14:33

• bio.mum Re: A gdzie obiecane 5 stadionów???!!! 09.07.06, 14:48
                der.die.das napisał:

Wszystko w swoim czasie. Zbuduje sie 5 stadionow i podzieli na 3 miliony boksow.
          • kangra Re: Kartofle górą! 09.07.06, 13:56
            Zgadzam się z Tobą w pełni, ten człowiek oprócz dobrego wrażenia nie zrobił nic.
            Marionetka w rękach kaczorów. Ludzka twarz tych paranoików. Szkoda czasu i
            pieniędzy. Gdyby nie jego show może mielibyśmy pokurcze z głowy. Oby tylko
            Warszawiacy nie dali sie nabrać na te gierki.
            • fritz.fritz Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz nie 09.07.06, 14:11
              zrobi nic!!

To jest przesada, ale naprawde w ciagu ostatnich miesiecy panowal zastuj,
              prawie nic sie dzialo.
              A wiec krytycy Marcinkiewicza maja pod wzgledem racje. SLD i reszta bandy
              zarzucili mu nawet, ze wten sposob, ustepujac, ucieka od odpowiedzialnosci,
              poniewaz nic nie zrobil. I znowu maja w duzym stopniu racje.

Dalej wszyscy twierdza, ze Marcinkiewicz byl po prostu marionetka w rekach JK.
              Innymi slowy sa zdania, ze JK nie chcial zeby cos dzialo. Chcial aby wszystko
              pozostalo bez zmian. No i Marcinkiewicz robil to co JK chcial: mianowicie nic.

Tja, jestem dokladnie odwrotnego zdania.
              Rzeczywiscie, nic sie nie dzialo i odpowiedzialnosc za to ponosi niestety duza
              odpowiedzialnosc. To byl rowniez powod jego odejscia.

Tylko JK moze przelamac ten impas bezczynnosci i w koncu reformy zaczna byc
              przeprowadzane.

Jezeli JK zacznie przeprowadzac reformy bedzie to najlepszy dowod na to, ze
              Marcinkiewicz wlasnie nie byl... marionetka JK i dzialal wedlug planu, ktory
              niestety, oznaczal stagnacje.
              • konread Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 14:27
                Oj przesadzacie, zrobił i to bardzo wiele, ile szół, szpitali żłobków itd
                odwiedził? Ilu piarowców pracowało nad jego gestami? Ileż godzin ćwiczeń przed
                lusterm musiał wykonywać?
                A jego jedyną winą było to, że uwieżył Kaziu że naprawdę jest premierem nie
                sterowanym przez kaczkodanów, to musiało się źle skończyć!!!
                • bio.mum Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 14:32
                  konread napisał:
                  Ileż godzin ćwiczeń przed lusterm musiał wykonywać?

"Do you talk to me??":)
                • stobczak Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 16:31
                  Jas Fasola.
                • peraspera Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 16:43
                  Zostawiam państwo w lepszym stanie, niż je zastałem - z dumą zaznaczył
                  Kazimierz Marcinkiewicz.
                  - Jest to dyskusyjne stwierdzenie....

Premier zwrócił uwagę na wysokie tempo wzrostu gospodarczego...
                  - To, raczej nie jego zasługa...

.. i powoli spadające bezrobocie.
                  - Dzięki ucieczce młodych i zdolnych...

- Nie ma podziału na "my" i "oni" jestem taki sam jak każdy z was -
                  - faktycznie, może kosmitą nie jest...

Zapewnił, że chociaż przekazuje stanowisko premiera to z polityki się nie
                  wycofa.
                  - To też zrozumiałe....

Chcę wykorzystać swoje ogromne doświadczenie, aby nadal naprawiać Polskę i
                  modernizować nasz kraj - podkreślił premier.
                  - Tym razem w Warszawie i znowu pod skrzydłami drobiu...

Marcinkiewicz zaznaczył, że atmosfera politycznej pracy w Polsce jest bardzo
                  ważna, że bez nadziei i życzliwości nie uda się nam zrobić rzeczy wielkich.
                  - A kto ja ostatnio psuł (atmosferę), nie jego przełozony, przypadkiem?
              • rafi13 Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 14:29
                Belkoczesz conieco, ale cos tam lowie z twojego wywodu.
                Wiec za wszystko co zle pod panowaniem Kaczorow odpowiada teraz Marcinkiewicz..

Ale ale, widze tez jakis cien dystansu do kaczej wladzy(??) Kaczynski chcial
                stagnacji..
                • fritz.fritz Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 14:42
                  rafi13 napisał:

> Belkoczesz conieco, ale cos tam lowie z twojego wywodu.
                  > Wiec za wszystko co zle pod panowaniem Kaczorow odpowiada teraz
                  Marcinkiewicz..

Co do belkotu masz racje, ale wlasnego... moze bys zaczal myslec?
                  To nie kaleczy ani nie boli, chociaz, kto wie..

>
                  > Ale ale, widze tez jakis cien dystansu do kaczej wladzy(??) Kaczynski chcial
                  > stagnacji..

tja, oczekuje reform i potwornego wrzasku postkomuny.
              • kolargolo Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 15:23
                i znowu sie pomylisz - tak jak przy "reformach" Zyty.
              • zzamiedzy Re: Wszyscy stwierdzaja zgodnie, za Marcinkiewicz 09.07.06, 16:05
                Frycu: Mezczyzna sprawdza sie jak: Splodzi syna, posadzi drzewo i wybuduje dom.
                Co z tego zrobil kot Jarka?
            • marcot Re: Kartofle górą! 09.07.06, 18:41
              tez bym chcial wiecej juz o tym czlowieku nie uslyszec, ale niestety obawiam sie
              ze ludzie dadza sie nabrac. zawsze zastanawiam sie czy gosc tego pokroju i jemu
              podobni, wierzy w to co mowi czy chodzi mu wylacznie o wladze. patrzac na to co
              mnie otacza mysle ze tylko druga opcja wchodzi w gre.
              • december70 Re: Kartofle górą! 09.07.06, 18:57
                Markot masz rację wystarczy porównać ekspoze i stan obecny.Gdzie jest obniżony
                podatek do 18%,ulgi dla firm,dla posiadaczy dzieci,zerówka dla 5-latków 1/6 z
                3mln.mieszkań, no k..a! gdzie? nie ma,nie ma,nie ma.
            • asmok6 Re: Kartofle górą! 09.07.06, 22:40
              "Zostawiam państwo w lepszym stanie, niż je zastałem - z dumą zaznaczył
              Kazimierz Marcinkiewicz"

I jeszcze na pożegnanie kłamstwa, ech. Niby w czym ten stan ma być lepszy skoro
              wszelkie dane liczbowe wskazują na to że gorszy?
        • lwowiak5 Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:45
          Marcinkiewicz robił to co koń, co woznica zechce tam koń idzie.Marcinkiewicz
          poprostu był wałachem.
        • eat.putsy Re: Kartofle górą! 09.07.06, 14:58
          Z całym światem nie wygrają, poza tym zdrowotnie też nie są jak Rambo. Parę
          artykułow w taz-ie albo innych i serduszko będzie walić. A nei słuszałem, że
          któryś z panow K. joggingi nad Wisłą odstawia;)
      • rafi13 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:48
        W sumie ciezko za cokolwiek winic MArcinkiewicza. Przeciez od poczatku tego
        rzadu bylo wiadomo ze tak wlasnie sie to skonczy. Coz, zgodzil sie podjac role
        napisana mu przez Kaczuche - i teraz poniosl konekwencje.

Problem z ocena Marcinkiewicza polega na tym, ze kazdy normalny czlowiek nawet
        w najgorszej sytuacji chce dostrzegac aspekty pozytywne. A na tle tego calego
        bagna rozlanego przez Kaczynskiego i spolke, Marcinkiewicz wybija sie wzgledna
        kompetencja i - co chyba nawet wazniejsze: otwartym sposobem bycia,
        umiejetnoscia prozumienia z otoczeniem - czego tak wyraznie brakuje Jaroslawowi
        Czyste Dobro.
        Niemniej jednak to wszystko nie czyni z Marcinkiewicza dobrego premiera -
        jedynie jasniejsza postac na tle zawzietosci, niekompetencji i arogancji reszty
        politykow PISu.
      • jodlo Kaczory: odzyskaliśmy stołek premiera. 09.07.06, 14:02
        • maruda.r Zbliża się koalicja kartoflano-buraczana 09.07.06, 15:44
    • szpati Lubilam naszego bylego premiera 09.07.06, 13:25
      Pomimo niecheci do PiS-u
      jednak Pan Marcinkiewicz zdobyl moja sympatie
      i kredyt zaufania
      Najpeije gdyba zalozyl wlasna partie i stanal
      na jej czele
      to byl czloweik,kotry byl lubiany
      zarowno w Poslce ja i za granica
      dobrze wypelnial swoje obowiazki i byl nowowczesny
      i przede wszystkim na poziomie
      jednym czlowiekiem w Pisie, ktoryego mozna bylo posluchac
      Wspoczuje Polsce naprawde duza strata
      Jezeli chodzi o PiS to spoleczenstwo Panom podziekuje
      predzej czy pozniej
      szkoda tylko nazsyhc pieneidzy i czasu
      • lwowiak5 Re: Lubilam naszego bylego premiera 09.07.06, 14:50
        szpati: a widziałeś jak Marcinkiewicz jezdził na nartach? jezdził tak jakim był
        premierem,jak barania łąka.
    • dziadek_dogbert Śmieszni, mali ludzie ........ 09.07.06, 13:27
      I nie chodzi mi bynajmniej o małość w sensie fizycznym.

Ludzie PiS, to ludzie wybitnie małego formatu.

A już sugestie, że Taz współpracuje z Gazetą...

Że w Polsce nie ma antysemityzmu, bo gdyby był

"to poseł Śpiewak nie byłby posłem" - cytat za jednym z posłów PiS

przykłady można mnożyć

wypada się tylko zastanowić, czy Polacy faktycznie zasłużyli na taki rząd?

bardzo mozliwe ze tak

Zapraszam na thestardiaries.blogspot.com/
      • maruda.r Re: Śmieszni, mali ludzie ........ 09.07.06, 15:52
        dziadek_dogbert napisał:

> przykłady można mnożyć
        > wypada się tylko zastanowić, czy Polacy faktycznie zasłużyli na taki rząd?
        > bardzo mozliwe ze tak

Zasłużyli, skoro nie chcieli słuchać rozsądnych ludzi, że jeżeli coś bardziej
        śmierdzi od komuchów, to niewątpliwie jest to endeckie ścierwo. No i odkopaliśmy
        endeckę mumię.

• muzg_na_patyku Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:27
      Dał się utrącić i nie stawiał oporu. Trochę mnie to dziwi, myślałem że po drodze mu było bardziej z PO i że wykorzysta szansę jaka się przed nim pojawiła - tam na pewno mógłby liczyć na lepszą pozycję (w sumie w PO cierpi na brak twarzy). Z drugiej strony - jak pokazuje przykład Gilowskiej - nielojalność to w polityce ciężki grzech, za który kiedyś trzeba odpokutować.
      • m-kow Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:37
        W rzeczy samej poległ jakoś bez klasy tak i spolegliwie ponad miarę. Problem
        chyba w tym, że wódz tego interesu, człowiek niedzisiejszy, zamknięty coraz
        więcej energii przeznacza na szukanie sprawców PISianych niepowodzeń a coraz
        mniej na szukanie przyczyn. Mundialowo rzecz biorąc jest coraz dalej odpychany
        od bramki ale cały czas drybluje. Ocknie się gdzies dopiero na własnym polu
        karnym. Kazimierz był jednym z bardzo niewielu atutów PiSowni a mimo to został
        ścięty czego ja nie potrafię zrozumieć mimo dwóch dni wyjaśnień i PiSianych i
        ptzez media. Zamiast niego widzimy natomiast ludzi absolutnie nie nadających
        się do roboty, którą od prezesa dostali, a to nastroszony Gosiewski, a to
        eugeniczny Suski od patriotycznych genów, a to stary-malutki Zawisza
        przypominający Łopuszańskiego z jego najgorszych czasów.
        Kaziemierz u sterów i w mediach "nie przerażał", a na widok obecnych frontmenów
        Jarosława człowiek mimo woli rozgląda się za walizkami.
        Najgorsze jest to, że trzy lata trzeba jeszcze wytrzymać.
        • b.basia Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:49
          Skończył tak bo takim był, teraz będzie występował na innej scenie taki jest
          los kukiełek(marionetek).
          • m-kow Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:00
            Ale w Warszawie nie będzie tak pięknie, nawet mimo wielkich medialnych talentów,
            tu naprawdę wszyscy pamiętają kompletny 3 letni zastój prezydentury-porażki
            brata mniejszego. Te wycieczki z półmetrowym zaokiennym termometrem autobusami
            miejskimi, brak planów zagosopodarowania we wszystkich gminach,ta niemoc
            decyzyjna na jakimkolwiek szczeblu niższym niż centralny, ten kompletny brak
            delegowania spraw na dół z ratusza bo to niby miała być recepta na likwidację
            korupcji i znajomości albowiem tylko najbliższe otoczenie brata mniejszego było
            godni zaufania. Oczywiście, że Muzeum Powstania było ważne dla każdego
            warszawiaka i to wstyd, że przez lat -naście nie dało się go zrobić, ale de
            facto ono jest jedyną wizytówką tej prezydentury. Tu potrzeba było zwykłych
            podstawowywch talentów w zarządzaniu, a był regularny socjalistyczny centralizm.
            Kazimierz zrobi w Wawie to samo, po przeciż ludzi dostanie od brata większego,
            nie weźmie własnych, tyle że PijaRkę będzie miał lepszą. To znaczy na koniec
            lepiej nam wytłumaczy dlaczego TIR musi zasuwać Czerniakowską albo Alejami, a
            ziemi pod budowę z papierami jest w całym mieście 5 hektarów.
        • rafi13 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:21
          m-kow napisał:
          > Kazimierz był jednym z bardzo niewielu atutów PiSowni a mimo to został
          > ścięty czego ja nie potrafię zrozumieć mimo dwóch dni wyjaśnień i PiSianych i
          > ptzez media.
          ==================
          Jedyne logiczne wyjasnienie (za E. Milewicz): "to nie polityka, to psychologia".
          Konkretnie: psychika tego wlasnie niedzisiejszego, zamknietego i pelnego
          kompleksow Jaroslawa. Jedyny prawy wodz wsciekl sie za (wzlglednie) niezalezne
          posuniecia premiera, niektorzy dodaja jeszcze ze niewystarczajaco bronil Lecha
          przed niecnymi atakami:). A do tego jescze spotkanie z liderem opozycji nt.
          plityki zagranicznej (tak przeciez dobra, konstruktywna inicjatywa(!); sam
          bylem zdziwiony ze PIS wykazal taka otwartosc - jak widac to nie byl PIS..).

A co teraz? Strach sie bac jak sie widzi geby tych rewolutorow moralnych.
          Wraz z postepem rewolucji walka sie nasila, jak wymyslil inny rewolucjonista.
          Cos mi sie widzi ze kaczysci zywia podobne przekonanie.
          • m-kow Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:34
            > A co teraz? Strach sie bac jak sie widzi geby tych rewolutorow moralnych.
            > Wraz z postepem rewolucji walka sie nasila, jak wymyslil inny rewolucjonista.
            > Cos mi sie widzi ze kaczysci zywia podobne przekonanie.

Dokładnie tak. Klasycy ponadto mówili, że od wroga zewnętrznego groźniejszy
            jest wróg wewnętrzny :) I ten wróg został wyizolowany. Treaz można wrócić do
            mozolnego gromadzenia składników do upichcenia IV Rzeczypospolitej. A ciągle
            czegoś brakuje, teraz okazuje się że rząd, prezydent, Krajowa Rada, TVP to
            jeszcze nie wszystko, potrzeba samorządów, które nadają potrawie niezbędny
            plebejsko terenowy smak.
            Poważnie to jednak przeraża, że krajem władają ( bo nie rządzą ) ludzie, którzy
            nie moga wydostać się z niewoli własnej traumy, dla których duperele typu
            niemiecki artykuł stają się wydarzeniami tygodnia.
            Wódz nie jest w stanie przekazać komukolwiek czegokolwiek, a sam nie jest też w
            stanie przy swoim podejściu przesortować i oddzielić ziarna od plew...
            Myślę, że GROM powinien porwać tego nędznego niemieckiego dziennikarzynę i
            powinniśmy urządzić mu pokazowy proces. Potem aktywiści w nagrodę zostaną
            zaproszeni na egzekuzję i będą mogli dołożyć własną wiązkę chrustu do stosu.
            • rafi13 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 15:04
              A pewnie. Jaroslaw Czyste Dobro juz napomknal o nowej konstytucji, bez ktorej
              ani rusz..

W miare jak glebiej brniemy w to bagno zrewoltowanej moralnie RP4, coraz
              jasniejsza staje sie wizja Kaczynskiego, coraz mniej niedomowien i bialych plam
              na tym obrazku.
              Wiec ma byc centralizm, bo Jaroslaw nie ufa nikomu spoza swojego dworu, nie
              umie i nie chce delegowac zadan w dol - jak Gomulka wszystko zrobi sam.
              Ma byc silna wladza prezydencka - to nic ze Lech nie radzi sobie z
              dotychczasowymi prerogatywami.
              Ma byc obrona narodu polskiego przed atakami z zewnatrz - bo Jaroslaw takze i w
              tym temacie tkwi mentalnie w XIX wieku.
              Ma byc "twarda" polityka zagraniczna - bo Jaroslaw nie umie rozmawiac i
              negocjowac, on stawia wszystkim swoje warunki..

Caly narod zakladnikiem jednego frustrata.

Kaczynski!
              Sfiksowales bos chlopa dawno nie mial!!
              Chlopa ci trzeba!!
              Seskmisja 2
              • m-kow Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 16:54
                Ale za to zblili wokół siebie stado podobnych frustratów dla których ważne
                bardzo jest co narobił Mazowiecki, a jaka świnina kosmopolityczna ten Gieremek,
                a kto był sterowany przez SB-ków, a kto dalej jest, czy mały i duży brat byli
                podsłuchiwani i jak bardzo. I jak się to wszystko wyjaśni i naświetli to
                wtedy... No właśnie o co wtedy ?
                Na szczęście brat mały nie ma szans na drugą kadnecję zgodnie z prezydencką
                ideą mojego ulubionego puublicysty Ziemkiewicza Rafała, mianowice że wybory
                prezydenckie polegają na tym, że Cham wybiera sobie Pana. A Pan to musi być, że
                ho, ho. Pański musi być, wstydu ma nie przynosić, a że do bagażnika wsiada, nic
                to, Pańska to rzecz w końcu zabalować. I tu brat mały, nieobecny albo chory
                bardzo rozczarowuje. Tej prostej w sumie reguły na szczęście Jędrek też nie
                kuma i co kilka lat zużywa dużo energii na start w prezydenckich. Jakby ją
                zużył na cos innego to dopiero by było :)
                Konstytucji na szczęście też nie będzie bo nawet jak koalicjanci wytargują
                jeszcze po jednym ministrze i dwóch wice i po wojewodzie to dalej nie styka. A
                moment na powtórne wybory już bracia zmarnowali. Jak na wielkich "statystów" to
                wcale nie najlepiej im idzie z tą strategią.
        • trasat Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 15:27
          marcinkiewicz o niczym nie decydował, więc udawał że wszystko będzie dobrze.
          Zachowywał się jak pajac, a nie jak premier. W każdej sprawie natychmaist
          składał obietnice rozwiązania problemu, a żadnego nei rozwiązywał. Jesienia w
          trakcie budzetu miałby ładną katastrofę. Wydarzenia ustrezgły go od tego i w
          części ludzi nieświadomych rządzenia krajem będzie miał nadal poparcie.
          Dlaczego Kaczyńscy dopierają takich nieudzczników za współpracowników
          (intelektualnie niesamodzielnych i wizerunkowo nieatrakcyjnych)? Myślę, że
          chodzi o to aby na tym tle jakość wyglądać. W różnych biurach krążą takie
          dowcipy: jako powinien wyglądać podwładny? Ma mieć minę nie zdradzającą
          myślenia, wygląd podły, podporządkowany, itp. Ta zasada obowiązuje przy wyborze
          współpracowników przez braci Kaczynskich. Poza tym myślę, że tylko pewnien typ
          zakompleksionych ludzi akceptuje wodzowski typ zarządzania Kaczyńskiech.
          Współpracownicy są dobrani na miarę wodzów.
      • wiedmak Kaczynski mial haka na Kazia 09.07.06, 18:45
        Inaczej nie mozna wytlumaczyc ze ozywajaca kukielka nagla skula ogon i mowi ze
        to nie szczyny na niego sie wylewa a zwykly czerwcowy deszczyk pada. Nalezy
        pamietac ze ostatnio ucichle gazrurki i inne tzw. patryoty maja czas na
        grzebanie w roznych archiwach oraz ze na kazdego zawsze jest jakis kwit.
    • bio.mum Who The Fuck Is Marcin.Kiewicz??? 09.07.06, 13:28

• srull Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:28
      Bedziego brakowalo ... zwlaszcza w "Rozmowach w tloku".
    • kliks4 Facet ma wisielcze 09.07.06, 13:30
      poczucie humoru.
    • ukos " 09.07.06, 13:32
    • jerry.uk Hej, ludzie! on naprawde w to wierzy! 09.07.06, 13:33
      Marcinek myśli że przez 8 miesięcy naprawde zmienił oblicze ziemi, tej ziemi! Ze
      zastał Polskę drewniana a zostawil murowaną. Czyli ten jego optymizm i
      blyszczace spojrzenie to skutek tego ze facet tak ma! Zaden argument go nie
      przekona, ze nic nie zrobil tak naprawde poza autoreklama.
    • ukos "Premiera" nawet do Kancelarii ni9e wpuszczają 09.07.06, 13:33
      Przemówienie "pod Kancelarią"...
      • bio.mum Re: "Premiera" nawet do Kancelarii ni9e wpuszczaj 09.07.06, 13:51
        ukos napisał:

> Przemówienie "pod Kancelarią"...

I pochlipujace współpracownice w tle, razem z Kaziem odesłane na zieloną
        trawkę. Zaprawdę, wzruszajacy widok. Jetsen roztrzęsiona. Mam nadzieję, ze te
        dwie buresuki Ze Szłka Kontakowego nie wykorzystają tragedii tych kobiet w
        swoim programie quasi-satyrycznym.
    • szpati Wspolczuje i jednoczesnie zaluje 09.07.06, 13:39
      Chyba nie ma nic gorzsgeo jak rzady PiS-u
      rzady stagnacji, ciaglych wojen podjazdowych
      ludzi ,kotrzy jak po narakotyku
      tylko sie nakrencaja
      tak jak Kurski czy Wierzejewski
      Nie mamy odpowiedniej polityki zagranicznej
      Kaczynski nie wie co to nowczesnosc
      nigdy nie meiszkal w Europie
      nie zna jezykow
      nie rozumie podstawowych praw demokracji
      i nie rozumie,ze bez inwestycji
      Polska zginie
      to co zbudowalismy przez prae lat ciezka praca
      tak dwoje ludzi moga zmielic w proche w ciagu minuty
      tak to juz jest
      wystarczy mala nie uwaga i mamy Polske szlachecka XX1 wieku
      wstyd i porazka
    • alkud Shame On You, Mr Marcinkiewicz :-) 09.07.06, 13:41
      Cała Polska Się Za Pana Wstydzi!!!

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/07/Kaba-Kabah-najwazniejsze-miejsce-kultu.html
    • slaw777 Drodzy rodacy właśnie powstaje: 09.07.06, 13:41
      I Rząd Kartoflano - Buraczany IV RP

• waldam To lepiej niż te przed Marcinkiewiczem : " rozkra 09.07.06, 14:53
        dania i uwłaszczenia" , " róbta co chceta - wszystko nasze", "kolesi",TWniarzy i UBiarzy", "Wszechwioedzących fachowców-intelektualistów-autorytetów" .Efekty ich rządów znamy
        • mt7 Do WALDAM 09.07.06, 14:59
          Dlaczego piszesz: ZNAMY? Też masz brata bliźniaka?
          • waldam Re: do mt7 09.07.06, 15:05
            nie dziecko - zdało do II KLASY. Tak mi się skojarzyło po twoim tekście -
            eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/3180/
    • the.gypsy Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 13:43
      pierwszy raz slysze,zeby byc dumnym z niczego. porazki przekuwane w sukces.
      smieszny i maly czlowieczek.
    • chirlider Nic sie nie stało, nikt mi w twarz nie pluje 09.07.06, 13:50
      to tylko deszcz. Odwaliłem kupe solidnej, medialnej roboty. Szef mnie jednak
      przesunął na inne, nie mniej odpowiedzialne stanowisko. Przyjmuję to
      wyróżnienie z radością. Ku chwale Partii Towarzyszu Najwyższy (ups!)Genialny
      Strategu. Cały Kraj czekał na tą Genialną Decyzję.
      • bio.mum Gorzów, Warszawa, jeden chmj 09.07.06, 13:55
        chirlider napisał:

> to tylko deszcz. Odwaliłem kupe solidnej, medialnej roboty. Szef mnie jednak
        > przesunął na inne, nie mniej odpowiedzialne stanowisko. Przyjmuję to
        > wyróżnienie z radością. Ku chwale Partii Towarzyszu Najwyższy (ups!)Genialny
        > Strategu. Cały Kraj czekał na tą Genialną Decyzję.

Patriotyzm lokalny to przeżytek. Poza tym rdzenny Warszawiak nie miałby
        odpowiedniego dystansu, żeby rządzić swoim rodzinnym miastem. Mógłby byc za
        bardzo sentymentalny. A Kazimierz zna tyle dowcipów na temat Warszawy i
        Warszawiaków. Jest odpowiedniejszym kandydatem na to stanowisko.
        • chirlider rok, dwa na stanowisku i będą o nim mówili: 09.07.06, 13:59
          chłopak z Targówka. PRowcy i zdolności mimikry tego pana zrobią z niego
          rodowitego Warszawiaka :D:D:D:D:D:D:D
          • bio.mum Re: rok, dwa na stanowisku i będą o nim mówili: 09.07.06, 14:02
            chirlider napisał:

> chłopak z Targówka. PRowcy i zdolności mimikry tego pana zrobią z niego
            > rodowitego Warszawiaka :D:D:D:D:D:D:D

Niech on się od Targówka trzyma z daleka bo psami poszczuję:)))
          • ready4freddy Re: rok, dwa na stanowisku i będą o nim mówili: 09.07.06, 17:01
            z Czerniakowa. Kazio juz czyta Grzesiuka, bedzie charakterny chlopak - spokoj w
            glowie, porzadek musi byc. i o Rokicie bedzie mowil "frajer, bo w kapeluszu" :)
        • chirlider jeden chnj, jedna partia, dwa ptaki w godle - IVRP 09.07.06, 14:04
          • bio.mum Re: jeden chnj, jedna partia, dwa ptaki w godle - 09.07.06, 14:21
            krasnall.firmadelta.pl/wp-content/photo/fun/_godlo.jpg
            takie?:)
            • chirlider hehe rzeczywistość przerosła koszmar 09.07.06, 14:26
              ta wersja godła wydaje sie b. prawdopodobna.
              Z podręczników higieny zniknie też informacja, że salmonella przenosi sie na
              kaczych jajkach ;)
              • bio.mum Re: hehe rzeczywistość przerosła koszmar 09.07.06, 14:35
                chirlider napisał:

> ta wersja godła wydaje sie b. prawdopodobna.
                > Z podręczników higieny zniknie też informacja, że salmonella przenosi sie na
                > kaczych jajkach ;)

A to dopiero początek. Satyrycy europejscy już ostrzą pióra. Gosiewski i Dorn
                obiecali, ze jeszcze słowo o matce Kaczynskich albo o Pimpusiu, to wezmą
                wszystkich lewicowych dziennikarzy w kamasze. Profilaktycznie.
                • chirlider Re: hehe rzeczywistość przerosła koszmar 09.07.06, 14:39
                  istotnie, satyrycy będą mieli żniwa - jak za komuny.

PjS - Prawie jak Sprawiedliwość
                  • bio.mum Re: hehe rzeczywistość przerosła koszmar 09.07.06, 15:07
                    chirlider napisał:

> istotnie, satyrycy będą mieli żniwa

Boję się o losy naszych rodzimych satyryków... Już to kiedyś pisałam - może tak
                    być, że ta cała afera z TAZ to badanie gruntu pod wprowadzenie cenzury:(
                    >
                    >
                    > PjS - Prawie jak Sprawiedliwość
                    • chirlider fakt, to może być jak za komuny 09.07.06, 15:19
                      rządza nieograniczonej władzy, wsparta osobistymi kompeksami.... będzie
                      straszno i smieszno.
                      Choć dynamika bieżących wydarzeń nie wyklucza, że to wszystko pieprznie sie
                      wcześniej niż sie spodziewamy. Ilość niewiadomych i zmiennych obecnej sytuacji
                      jest taka, że nikt - nawet młodzi, PiSowscy "spin doctors" oraz sam mózg tego
                      układu nie są w stanie przewidzieć nadchodzących wydarzeń. Wydaje mi sie, że w
                      tym momencie po prostu improwizują. Oby im się nóżki powinęły :)
                      • bio.mum Re: fakt, to może być jak za komuny 09.07.06, 16:42
                        Passent opowiadał dzisiaj w Loży Prasowej, że chciał w swoim felietonie
                        zażartować, że za tym dziennikarzem z TAZ powinni rozesłac miedzynarodowy list
                        gonczy. Niestety Gosiewski go ubiegł, dokladnie to samo powiedział na antenie
                        Trójki, i zepsuł mu żart...
                        • chirlider sense of humor - IVRP 09.07.06, 17:04
                          Angielskie poczucie humoru jest już przysłowiowe i cenione na całym swiecie.
                          Działacze PiSu dążą do wypromowania "Polskiego poczucia humoru". To będzie nasz
                          skromny wkład do światowego dziedzictwa kulturowego. Charakteryzuje się tym, że
                          odbiorca smieje sie pod nieobecność autora i zazwyczaj jest to śmiech
                          zażenowania.
              • tkjaaa Re: hehe rzeczywistość przerosła koszmar 09.07.06, 15:17
                a po ch.. im skrzydla ??
                img85.imageshack.us/img85/254/godlo5kb.jpg
    • maria-anna Mogło byc dużo gorzej,ale było lepiej niż 09.07.06, 13:51
      należało sie spodziewać.
      • wari Re: Mogło byc dużo gorzej,ale było lepiej niż 09.07.06, 13:58
        Może Marcinkiewicz-POPYCHADŁO zniknie trochę z ekranów, dość juz tego
        błaznowania. Jedyna zaleta Marcinkiewicza jest taka że nic nie zrobił i dzięki
        temu niczego nie zepsuł. Przypisywanie sobie wzrostu gospodarczego to już
        naprawdę zabawne. Sam w to nie wierzy...
        • maria-anna Re: Mogło byc dużo gorzej,ale było lepiej niż 09.07.06, 14:08
          wari napisał:

> Może Marcinkiewicz-POPYCHADŁO zniknie trochę z ekranów, dość juz tego
          > błaznowania. Jedyna zaleta Marcinkiewicza jest taka że nic nie zrobił i
          dzięki
          > temu niczego nie zepsuł. Przypisywanie sobie wzrostu gospodarczego to już
          > naprawdę zabawne. Sam w to nie wierzy...
          --------------------------------------------------------------------------------
          Nie zostawił państwa w gorszym stanie - a to juz wiele.A okreslenie 'popychadło'
          jest uwłaczajace okreslenie :(
          • wari Re: Mogło byc dużo gorzej,ale było lepiej niż 09.07.06, 16:46
            maria-anna napisała: Nie zostawił państwa w gorszym stanie - a to juz wiele.A
            okreslenie 'popychadło
            > '
            > jest uwłaczajace okreslenie :(
            Te żałosne gesty lojalności PIS-owi i Kartoflowi-bis-klon usprawiedliwiają
            określenie popychadło. Teraz go popchną na stolyce :)

Wielki sukces - nie zostawił państwa w gorszym stanie. Tylko, że to państwo
            wymaga zmian...
            Dla rozweselenia, a może smutku, bo to smutny kraj (głośnik konieczny):

www.youtube.com/watch?v=84KM--LyQL0&search=Kaczy%C5%84ski
            www.youtube.com/watch?v=s3vpXVLuoqA&search=Kaczy%C5%84ski
            www.youtube.com/watch?v=timou7A-WZI&search=Kaczy%C5%84ski
    • yarixch ile jeszcze mierniakow bedzie kierowalo tym slabym 09.07.06, 13:54
      krajem? 1795 rok niczego nie nauczyl nas? kolejna zmarnowana szansa, czas! Na
      szczescie jest europa, tam jest szansa!
      • maria-anna Re: ile jeszcze mierniakow bedzie kierowalo tym s 09.07.06, 14:00
        yarixch napisał:

> krajem? 1795 rok niczego nie nauczyl nas? kolejna zmarnowana szansa, czas! Na
        > szczescie jest europa, tam jest szansa!
        --------------------------------------------------------------------------------
        No,chyba rozbiory nam nie grożą? Czy Marcinkiewicz jest mierniakiem? Chyba nie,
        gdyż pogodził sie z obecnoscią w rzadzie i Leppera i Giertycha.Miał i tez
        swoje 5 min w Brukseli -yes,yes,yes. W sumie nie byl złym premierem.
        Zobaczymy co teraz bedzie - z premierem J.Kaczynskim
    • genekgenek Błazenada!!! 09.07.06, 13:54
      Dobrze, że odchodzi! To był najgorszy rząd w RP! Oni przecież szkodzili i jeśli
      ten człowiek jest z tego dumny to tylko źle o nim świadczy.
      Z drugiej strony wie, że nadchodzi czas rządu szkodzącego jeszcze więcej i może
      jest dumny gdyż mógł zepsuć jeszcze więcej.
      Był zły rząd a będzie jeszcze gorszy!
      Może to dlaPolski lepiej. Może szybciej Polacy zmądrzeją a PiS, LPR i
      Samoobronę szlak trafi!!!
    • rilian do założyciela wątku 09.07.06, 13:55
      w jakim ty języku piszesz? bo chyba nie w polskim...
    • genekgenek Re: Łże elity się zmieniają. 09.07.06, 13:57
      Odchodzi łże rząd, nistety zpstają łże partie u władzy.
      • wari Re: Łże elity się zmieniają. 09.07.06, 13:59
        Dżuma czy AIDS - wybór przed Polską.
    • belial.666 Jestem dumny z tego co zrobiłem 09.07.06, 13:59
      - powiedział premier po wyjściu z kibla.
      Bo też nic ponad to nie dokonał - wyniki gospodarcze odziedziczył po
      poprzednikach, w spólkach skarbu państwa zrobił giga TKM, i to z ludźmi z
      klucza - najczęściej nie mających doświadczania. (np radiem będą zarządzać
      ludzie mający takie doświadczenie, że radia czasem słuchają). Niekompetentni
      ludzie zarządzający gospodarką są większym zagrożeniem dla państwa niż oszuści
      z czasów SLD, którzy zresztą w każdej formacji (także PiS) występują.
      Ale wyborcy kierują się tak "ważkimi" kryteriami jak pochodzenie dziadka
      kandydata, co na studiach delikwent robił, czy do kościoła w niedziele chodzi,
      czy dzieci się dobrze prowadzą.
      Politycy są od rządzenia! Mają być kompetentni, sprawni - mogą być
      brzydcy,kostropaci i z rynsztoka się mogą wywodzić.
    • untochables Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:01
      bracia k złamali mu kręgosłup

szkoda bo to facet z zasadami choć nie lubie pisu

może on za 4 lata powinien kandydować na prezydenta
      • m-kow Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:06
        Na szczęście w PiSie kandydat na prezydenta jest tylko jeden, choć podobny do
        drugiego. I w tym upatruję szansę dla kraju.
      • em-biz ZChN odchodzi...z nim jego odchody... 09.07.06, 18:11
        KIEDY BĘDZIEMY WRESZCIE MIELI RZĄD ???
        • bio.mum Re: ZChN odchodzi...z nim jego odchody... 09.07.06, 18:14
          em-biz napisał:

> KIEDY BĘDZIEMY WRESZCIE MIELI RZĄD ???

To jeszcze niech odejdą z rządu neofaszysci, populiści i narodowi-socjaliści i
          będzie pełnia szcześcia.
    • tommy48 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 14:10
      Nie gniewaj się K.,ale co Ty właściwie zrobiłeś,bo ja nic oficjalnie nie
      wiem?Może byłeś cichym bohaterem? Wiem jedno : byłeś poczciwym,lojalnym
      chłopem,rozdającym na prawo i lewo uśmiechy.Byłeś oryginalny z tym swoim"yes" X
      3.Pogroziłeś i pouczyłeś Tony'ego Blair'a.Ująłeś wielu swoją bezposredniością i
      kontaktami z ludzmi.Ale poza tą przymilnością,co u licha takiego dokonałeś,dalej
      nie wiem?Chciałeś usamodzielnić się,ale zapomniałeś o swojej roli - lalki na
      sznurkach.Chciałeś z tych sznureczków rozplątac się,za to blizniaki wyrzuciły
      Cię ze swojego pudełka zabawek.Trochę mi Cię szkoda,ale tylko trchę,bo chyba
      byłeś świadomy w co się pakujesz?Jeśli nie,toś...hmmm...boję się Krwawego L.
    • junkier „Moim honorem jest lojalnosc” 09.07.06, 14:14
      „Moim honorem jest lojalnosc” Taki jest przekaz podany przez ustępującego
      premiera Marcinkiewicza. Godny szacunku i uznania.

Odejście popularnego premiera i „najbardziej liberalnego gospdoarczo polityka
      PiS” mogła z pewnością zaskakiwać. Po namyśle jednak trzeba stwierdzić, ze
      posuniecie to było nieuchronne. Czas Marcinkiewicza na najwyższych stopniach
      władzy w Polsce jeszcze nadejdzie.

W tej chwili konieczna jest pełna mobilizacja na rzecz budowy IV RP z
      Jarosławem Kaczyńskim jako premierem rządu.
      • jot6 Re: „Moim honorem jest lojalnosc” 09.07.06, 14:17
        na bezrybiu i rak ryba - na tle kretynów i nijaki jest niezły
      • chirlider junkier - gratuluję wzorców :D:D:D 09.07.06, 14:17
        • junkier Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce ?? 09.07.06, 14:24
          Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce w polskiej polityce??

To kogo zamierzasz tu „lansować” Oleksego, Cimoszenkę, Olejniczaka czy innego
          postkomunistę?

A może uwieszonych u obcych klamek „patriotów” z PeDe?

Dziś „najwybitniejszy mediewista” dał w Radiu Zet pokaz pełnego euroserwilizmu!
          Tacy zawodnicy nie zrozumieją po prostu że są skończeni w polityce.
          Przynajmniej polskiej.
          • apoplaws Re: Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce ?? 09.07.06, 14:26
            Heinrich Himmler, put it best during his motivational speeches to the SS in the
            late 1930s, when he succinctly stated – “My honor is my loyalty.”
            • junkier Re: Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce ?? 09.07.06, 14:39
              Co ty mi tu za idiotyczne cytatu wrzucasz? Jakbyś miał odrobinę oleju w głowie
              to wiedziałbyś że hasło to było oficjalnie tłumaczony na polski z niemieckiego
              jako „moim honorem jest wierność”, a nie lojalność.

Marcinkiezicz dał piękny przykłąd lojalności w polityce i oczywiście dziś jest
              za swoją postawę opluwany, dziś w zetce było nawet że został „ośmieszony”. Co
              za bzdury!

Wrogom polskiej prawicy marzy się początek lat 90-tych, kiedy każda różnica
              zdań na prawicy kończyła się odejściem lidera i zakładaniem kolejnej partii,
              która kończyła poniżej progu. Rola służb specjalnych i agentury w tym zabójczym
              dla prawicy procesie wciąż czeka na wyjaśnienie.

Ale dziś – nic z tego. Spójność PiS jest po prostu nie do ruszenia. „Nikomu nie
              uda się wbić klina...” Chyba nie trzeba cytować dalej.
              • chirlider lojalność nie jest dobrem samym w sobie 09.07.06, 14:44
                naziści też mieli lojalnych współpracowników
                • rezydent.klamczynski Re: lojalność nie jest dobrem samym w sobie 09.07.06, 16:13
                  chirlider napisał:

> naziści też mieli lojalnych współpracowników

Nie tylko naziści. Czyżby od "Meine Ehre heißt Treue" do lojalek był tylko jeden
                  krok?
                  • chirlider Re: lojalność nie jest dobrem samym w sobie 09.07.06, 16:18
                    i słowo ciałem sie stanie
              • m-kow Re: Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce ?? 09.07.06, 15:22
                "Meine Ehre heißt Treue", mój honor znaczy lojalność jednak niestety.
                Ładny cytat sobie premier znalazł na pożegnanie. PiS nie jest partią prawicową.
                PiS jest partią socjalistyczną, oblaną po wierzchu sosikiem narodowym, dla
                smaczku gawiedzi. Polewa sporządzona z wyłączności na miłość do kraju pozwala
                Ci wierzyć, że masz doczynienia prawie z Republikanami albo CSU, i o to chodzi.
                Marcinkiewicz nie dał pieknego przykładu lojalności, bo po pierwsze (
                powinieneś raczej pisać wierności bo przy tym tłumaczeniu sie upierasz ) bo
                lojalnym można być wobec kogoś kto szanuje Cię i ma za partnera, a brat większ
                potraktował Kazimierza jak szmatę ( ścierkę, popychadło, pionka,
                zero )a po drogie większość nas zasmuca, że premiera 40 milionowego kraju (
                liczę z tymi w Londynie, Hiszpanii i innych Euroobrzydliwych miejsc gdzie nasi
                patrioci jadą za robotą ) posuwa się szybko i sprawnie w jeden wieczór do tego
                tak jakoś z partyzanta.
                Jak pamietam połowę lat 90-tych to tzw. partie prawicowe pączkowały przez
                podział lub przecięcie głównie dzięki pieniactwu, głupocie i mierności swoich
                liderów, a wartościowi politycy prawicy tacy jak prof. Chrzanowski byli przez
                swoich cwańszych i pozbawionych zasad kolegów wydmuchiwani na bocznicę.
                Zamiast ludzi, którzy się po prostu nie urodzili, bo ich dziadkowie i ojcowie
                położyli głowy w powstaniu styczniowym, w I Brygadzie, u Hallera, pod
                Radzyminem, we Wrześniu, w Katyniu, wśród włoskich maków, pod Ancio,
                mamy "prawicowców", których dziadzio albo tatuś zapieprzył ryngraf z
                pobliskiego płonącego dworu i ukryłw słomie bo powała była za nisko żeby
                wywiesić nad drzwiami i jego wnuk/syn teraz robi za genetycznego patriotę z
                patentem na ocenianie kto prawdziwym Polakiem jest a kto nie jest. A mnie jest
                bliższa kategortia typu
                ile to ktoś zapłacił w wolnej i niepodległej podatków, które potem zmarnowano
                na kupowanie głosów tych, którym i tak nigdy dosyć nie będzie. Taki gość ma dla
                mnie prawo zabierac głoś w sprawie, przynajmniej na równi z Jolą z Dywid :)
                Spójnośc PiS będzie trwała jeszcze ok. roku, tak samo jak monolit SLD za czasów
                szczytowania Leszka. 2 lata, potembolesne rozczarowanie i złość. Jak się
                prostym ludziom obiecuje wszystko, a daje tylko igrzyska to oni się
                rozczarowują. Jak im się jeszcze daje prawo głosu to doświadcza się też ich
                wściekłość.Potem zobaczymy naprawdę zabawne rzeczy kiedy prosta operacja "na
                kalkulatorze" pokaże, że mandatów nie będzie 140 tylko 50.
              • skubi6 Wierny PiSowi, czy wierny Polsce ? 10.07.06, 00:05
                > Marcinkiezicz dał piękny przykłąd lojalności w polityce i oczywiście dziś jest
                > za swoją postawę opluwany,

Biorąc Giertycha i Leppera do rządu, Marcinkiewicz dał piękny przykład tego,
                że jest lojalny wobec PiSu także wtedy, gdy interes PiSu wymaga zakłamania,
                zdrady czy niszczenia Polski. Bo gdy się było wybranym dla odnowy moralnej,
                koalicja z Lepperem jest zakłamaniem i zdradą. Bo wprowadzanie ludzi Samoobrony
                na najróżniejsze szczeble administracji jest niszczeniem Polski, tak samo
                jak powierzenie szkolnictwa Giertychowi. Marcinkiewicz to wszystko zrobił.
          • chirlider złe 09.07.06, 14:29
            • rezydent.klamczynski I to bardzo (n.t.) 09.07.06, 16:29
          • trasat Re: Marcinkiewicz i J.Kaczyński to złe wzorce ?? 09.07.06, 15:36
            Człowieku stosuj tyteria merytoryczne: wykształcenie, znajomość języków obcych,
            doświadczenie i wyniki w sprawowaniu funkcji. Wtedy okaże się, że kryteria
            ideologiczne sa w sprzeczności z umiejętnościami i wynikami pracy. Dla Polski
            powinni pracować najlepsi, a nie słuszni. To już kiedyś było i zostało słusznie
            potepione. Czy mamy wracać do lat 50-tych i 60-tych?
      • bio.mum Panie Witoldzie! Nie odpowiedział Pan na pytanie:( 09.07.06, 14:17
        Jak było na Konwencji LPR?:)) Udana?:)) Ckniło nam się wczoraj za panem...ale
        rozumiemy, że zjazd partyjny zawsze na pierwszym miejscu:))
        • 12x1 Re: Panie Witoldzie! Nie odpowiedział Pan na pyta 09.07.06, 14:31
          mimo to i tak byl dobrym premierem
          pomyslcie....kto nad nim stal,kierowal,
          a jak sie nie podporzadkowal....to won
          wobec tego dzieki p Premierze
          za wzgledny spokoj
          bo inni ministrowie.....
          i zaczyna sie chocholi taniec.....
          • bio.mum Im gorzej dla PiSU tym lepiej dla nas!!:)) 09.07.06, 14:37
            12x1 napisał:

> mimo to i tak byl dobrym premierem
            > pomyslcie....kto nad nim stal,kierowal,
            > a jak sie nie podporzadkowal....to won
            > wobec tego dzieki p Premierze
            > za wzgledny spokoj
            > bo inni ministrowie.....
            > i zaczyna sie chocholi taniec.....

Jestem pewna, że Warszawiacy zmobilizują się przed wyborami i pokazą temu
            uzurpatorowi Kaziowi gdzie kaczki zimują!
            • ofellia Re: Im gorzej dla PiSU tym lepiej dla nas!!:)) 09.07.06, 15:05
              bio.mum napisała:
              > Jestem pewna, że Warszawiacy zmobilizują się przed wyborami i pokazą temu
              > uzurpatorowi Kaziowi gdzie kaczki zimują!
      • q_vw Re: „Moim honorem jest lojalnosc” 09.07.06, 17:03
        junkier napisał:

> „Moim honorem jest lojalnosc” Taki jest przekaz podany przez ustępu
        > jącego
        > premiera Marcinkiewicza. Godny szacunku i uznania.
        >
        > Odejście popularnego premiera i „najbardziej liberalnego gospdoarczo poli
        > tyka
        > PiS” mogła z pewnością zaskakiwać. Po namyśle jednak trzeba stwierdzić, z
        > e
        > posuniecie to było nieuchronne. Czas Marcinkiewicza na najwyższych stopniach
        > władzy w Polsce jeszcze nadejdzie.
        >
        > W tej chwili konieczna jest pełna mobilizacja na rzecz budowy IV RP z
        > Jarosławem Kaczyńskim jako premierem rządu.

Nie używaj tego cytatu... identycznie mówili pruscy oficerowie... a jak się to
        skończyło ?! Lojalność nie może wykluczać przyzwoitości i samodzielnego
        myslenia. Tępa lojalność z honorem nie ma nic wspólnego... Znie znasz znaczenia
        tych słów, jak i Twoi idole, nie używaj ich zatem !
      • ready4freddy Re: „Moim honorem jest lojalnosc” 09.07.06, 17:03
        junkers, a moze tak cos od siebie? bo przeciez ten okolnik dostales z centrali.
      • seret2 Meine Ehre Heist Treue - napis na sztyletach SS 09.07.06, 17:23
        czyli honorem SS-mana jest wierność - nic nowego,słowa samego Adolfa ty
        wychodkowy erudyto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka