Dodaj do ulubionych

Aleksandra Jakobowska potrąciła rowerzystę

10.07.06, 21:04
Jak zwykle sąd dostanie w łapę i po sprawie. Już są objawy:
"Powiedział, że według wstępnych ustaleń policji "wypadek spowodował
rowerzysta, który wtargnął na skrzyżowanie, wprost pod audi A3, prowadzone
przez Aleksandrę J."
To pijany kierowca powinien ponosić winę za wypadek niezależnie od okoliczności.
Obserwuj wątek
    • beton44 osobiście tej małpy nie cierpię, ale 10.07.06, 22:43
      hipotetycznie ??? jaki jest wpływ nietrzeźwości kierowcy na wypadek gdy -
      usiłując wymusić pierwszeńtwo na jezdnię wjedzie pod kątem prostym rowerzysta????

a ten przypadek ma miejsce na przykład gdy rowerzysta jedzie po przejściu dla
      pieszych wzdłuż - bardzo popularne wykroczenie wśród rowerzystów....
      • xpert Re: osobiście tej małpy nie cierpię, ale 10.07.06, 23:16
        prawo jest, sprawiedliowsci brak, poniewaz tacy goscie jak beton44 zawsze beda
        sie doszukiwac okolicznosci lagodzacych. byla pijana, byla uczestnikiem wypadku
        idzie siedziec. Takie jest prawo, jencow nie bierzemy. Ale w Polsce lewacy beda
        dyskutowac. Bo aboracja tak, ale kara smierci juz nie....

Szacunek dla Gazety, ze o tym pisza. Moze to oznaka zmian na lepsze?

• krwawy.zenek zastanów się zanim coś napiszesz 11.07.06, 14:07
          xpert napisał:

> prawo jest, sprawiedliowsci brak, poniewaz tacy goscie jak beton44 zawsze
          beda
          > sie doszukiwac okolicznosci lagodzacych.
          Nie potrzeba okoliczności łagodzących w sytuacji, gdy w ogóle nie ma mowy o
          odpowiedzialności za spowodowanie wypadku lecz za coś zupełnie innego - za
          jazdę po pijanemu.

Nierozróznianie tych dwóch przestęstw prowadzi do takich idiotyzmów jak
          informacja w jednej ze stacji radiowych, że sprawca ciężkiego wypadku do stał
          12 lat i że rzekomo w takich sprawach większość sprawców dostaje kary w
          zawieszeniu. Jakiejś blondynce pomyliło się kierowanie po pijanemu (prawie na
          całym świecie i do niedawna w Polsce - wykroczenie) ze spowodowaniem w tym
          stanie wypadku (poważne przestępstwo).
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: osobiście tej małpy nie cierpię, ale 10.07.06, 23:31
        A taki że ja dzisiaj miałem podobny przypadek tylko że sdążyłem się zatrzymać.
        • hella11 Re: osobiście tej małpy nie cierpię, ale 10.07.06, 23:36
          Biedny rowerzysta, mial pecha. A co do pani Jakubowskiej, to nie dziwie jej sie.
          Ja tez sie napilam, gdy dowiedzialam sie, ze Jarek bedzie premierem - zoladkowej
          gorzkiej. Zeby nie zwymiotowac. Ale auto zostawilam w garazu.
      • callafior Re: osobiście tej małpy nie cierpię, ale 11.07.06, 13:45

> hipotetycznie ??? jaki jest wpływ nietrzeźwości kierowcy na wypadek gdy -
        > usiłując wymusić pierwszeńtwo na jezdnię wjedzie pod kątem prostym rowerzysta??
        > ??
        Chodzi mi o to, że powinien być dodatkowy "straszak" prawny dla pijaków za
        kółkiem - nieważne czy on kogoś trzaśnie czy ktoś jego i tak pijany powinien być
        winny. Dodatkowo proponuję, żeby towarzystwa ubezpieczeniowe odmawiały wypłaty
        odszkodowań nietrzeźwym uczestnikom wypadków.
      • krwawy.zenek Re: osobiście tej małpy nie cierpię, ale 11.07.06, 14:04
        beton44 napisał:

> hipotetycznie ??? jaki jest wpływ nietrzeźwości kierowcy na wypadek gdy -
        > usiłując wymusić pierwszeńtwo na jezdnię wjedzie pod kątem prostym
        rowerzysta??

Zerowy i dlatego słusznie nie ma postawionego zarzutu spowodowania wypadku lecz
        zarzut kierowania po pijanemu (art. 178a k.k.).

• gobi03 Re: Aleksandra Jakobowska potrąciła rowerzystę 10.07.06, 23:47
      Tak się właśnie zastanawiam - bo miałem dość długą przerwę - czy Rywin jednak
      siedzi? Czy istnieje nadzieja na praworządność w Polsce?
      • poczciwiec siedzi siedzi ... 10.07.06, 23:59
        w fotelu
    • b.6.1966 Re: Potracila, NIE ZABILA, nie? 11.07.06, 00:49
      Strzelila lufe, wiec nie wyrobila. Gdzie problem??
      Ilu zasrancow robi codziennie wielkie gowno, a gazety milcza?? Bo nie wszyscy
      zasrancy maja na nazwisko P. Jakubowska!
      A rowerzysci to wielkie mendy!Nigdy nie wyciagna tej zasranej reki na czas!!
    • jan.saczewa Re: Aleksandra Jakobowska potrąciła rowerzystę 11.07.06, 00:54
      no ico wy na to jak ją widzisz dla mnie stracona baba
    • cocosss Re: Ile trzeba wypic ,aby miec 1 promil alkoholu? 11.07.06, 19:10
    • franz_maurer Re: Aleksandra Jakobowska potrąciła rowerzystę 11.07.06, 22:06
      Była pijana o 12:30 !!!

To od której zaczęła, od 8 rano? Patologia...
    • douglasmclloyd Rowerzysta potracil Jakubowska 11.07.06, 22:10
      Po czym zostal odwieziony do szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka