baat-man A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 01:35 Przeciez tez prezydent, wiec czemu GW nie uwzglednila go w "sondazu"? To wlasnie najpewniej on by wygral! Protestuje w zwiazku z tym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 01:47 Nie ma również prezydenta G. Narutowicza. Słyszałeś może o takim? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 02:02 Żaden z nich by nie wygrał, choć obaj mieli "serce po lewej stronie". Bo nie znali jeszcze niebieskich soczewek, no i nie tańczono wtedy disco-polo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 02:06 A G. Narutowicz wierzył w rodaków. I to był tragiczny w skutkach błąd. A spadkobiercy tamtych ludzi składaja dzisiaj hołdy F. Franco i A. Pinochetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 03:16 No popatrz, jak czasy się zmieniły. Od jesieni trwa nagonka na "rządy braci", "oszołomow", "moherów", plucie na całego, łącznie z hasłami topienia w Wiśle, nie mowiąc już o tym ładunku nienawiści na forach, a nie znalazl się jescze wariat, który by zrealizował te groźby. Poważnie - mam nadzieję, że się nie znajdzie. Bo sytuacja "medialna" bardzo przypomina tamtą. A składanie hołdu Franco jest jak najbardziej uzasadnione. Jak na dyktatora, to zrobił dużo dobrego dla Hiszpanii. Uratował Hiszpanię przed komunizmem, przed Hitlerem i wojną, może za długo rządził... Z Pinochetem jest pewnie gorzej - choć wątpię czy prawdą są te wszystkie oskarżenia /Pinochet zacząl w Chile to, do czego nie byl zdolny Jaruzelski - reformy, z których taka np. "zusowska" może być wzorem dla PO.../. Czas pokaże, gdzie i na ile byl łajdakiem, a na ile bohaterem. Jestem ostrożny, za dużo widziałem w życiu czerwonej sprawiedliwości i "śledztw". I mimo wszystko jej "śladów" jest dużo więcej, niż tej tzw. prawicowej. I widziałem też pierwsze ataki na Pinocheta po jego odejściu. Jak napisałem gdzieś tutaj: złodziej krzyczał >łapaj złodzieja<! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A dlaczego nie ma Bieruta? 14.07.06, 06:45 Jesli jeszcze Franco uratował by hiszpanie od Franco to był by spopko gośc :) A tak powaznie to po rzadach Franco była jakies 20 Lat rozwoju w plecy, była biedna i nierozwinieta. Nas komuna kosztowała wiecej ale biorąc pod uwage ze my mielismy wojne to rzady Franco gospodarczo doprowadziły kraj do podobnej ruiny jak u nas rzady komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Publikowanie sondaży 14.07.06, 02:05 Informacja o tym, że był sondaż telefoniczy przeprowadzany na próbie 800 osób, a błąd statystyczny wynosi 3,5%, winna być umieszczona pod artukułem, nie drobnym maczkiem w rogu info-grafiki. Jeśli chcecie (redakcjo GW) by ktoś brał poważnie zamawiane przez was sondaże, to do formy ich publikacji również podchodźcie poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l brawo Panie pRezydencie 14.07.06, 02:08 Miał być prezydentem aktywnym, wielkim patriotą i dokonać przełomu w polityce międzynarodowej. Po pół roku Polacy widzą go inaczej jest aktywny, na klozecie jako wielki patriota niedługo wywoła wojnę z białorusią a póki co pokazuje zawartość swojego nocnika UE i chce wszystkich w kamasze przełomy w polityce międzynarodowej widać Polacy którzy uważaja inaczej są polakami drugiej kategorii, bez genetycznego uwarunkowania patriotyczno-intelektualnego, trąca od nich smrodkiem syjonizmu, burą suką, łżeelitą i zdradą stanu i pedalstwem Patriotą był adolf h, franco, pinochet, mussolini, stalin, mao i kilku innych Polen Polen uber alles herr kaczynski się zesrales Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgra prezydent 14.07.06, 03:21 podpisuje sie pod przedmowca. blizniaki chcieli dostac cala wladze. maja i do domu. osiagneli szczyt i pora z niego zejsc. pyrki (to po poznansku) niech nie robia nam wstydu. Pan prezydent mial rozwolnienie..... niech on se wezmie inna fuche np. stroza na parkingu. blizniakow ambicje poniosly. nic dobrego dla kraju z tego nie wyniknie. f... them. m Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos a gdzie general? ulubieniec wyborczej :))))))) 14.07.06, 03:40 przypominam, ze pierwszym prezydentem w III RP byl Jaruzelski. A wracajac co sadazy wyborczej. Opinia czytelnikow tej gazety jest zupelnie inna od opinii wiekszosci spoleczenstwa. Objawy sa wiec niepokojace :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: a gdzie general? ulubieniec wyborczej :)))))) 14.07.06, 03:57 wysokiktos napisał: > A wracajac co sadazy wyborczej. Opinia czytelnikow tej gazety jest zupelnie > inna od opinii wiekszosci spoleczenstwa. Objawy sa wiec niepokojace :))))))))) strasznie niepokojace - u Ciebie kto Ci powiedzial ze ten sadaz dotyczy czytelnikow GW ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: a gdzie general? ulubieniec wyborczej :)))))) 14.07.06, 12:23 wysokiktos napisał: > przypominam, ze pierwszym prezydentem w III RP byl Jaruzelski. > > A wracajac co sadazy wyborczej. Opinia czytelnikow tej gazety jest zupelnie inn > a > od opinii wiekszosci spoleczenstwa. Objawy sa wiec niepokojace :))))))))) ************************************* Zgadza się, że opinia czytelników GW jest inna od większośc społeczeństwa. 98% wyborców uważa Kaczyńskiego za karykaturę prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Tow. Kwaśniewski zosatwił 20% bezrobocie ... 14.07.06, 03:51 Te sondaże , to jak mówi dobre polskie powiedzenie - "o dupę potłuc". Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Tow. Kwaśniewski zosatwił 20% bezrobocie ... 14.07.06, 05:11 no właśnie, i jeszcze klimat się ociepla, była powódź w 1997 roku i Polska nie wyszła z grupy na MŚ 2002!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach A najlepszy, kto? Jaruzelski? 14.07.06, 05:06 Słówa "sondaż gazety" powinny być zawsze btane w cudzysłów...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Gazeta nie kompromituj się jeszcze bardziej! 14.07.06, 05:07 Kilka tygodni temu walczyłaś o ,,dobre imię ''Ks.Czjkowskiego.Twoi,,intelektualiści''napisali list otwarty.Ico?Szkło.Potem sprokurowałaś,,list ministów spraw zagranicznych''kompromitujący nie Prezydenta tylko osłów którzy go podpisali.Zakończ te prowokacje i zabierz się za odzyskanie czytelników ,którzy przechodzą do ,,Dziennika''.Michniku ,wyżej cię oceniałem! Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Gazeta nie kompromituj się jeszcze bardziej! 14.07.06, 18:51 To raczej jasnie milujacy prezydent kompromituje nasza Ojczyzna. Nie Gazeta. Trudno od niej wymagac aby tego nie zauwazala... Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Najgorszy prezydent 14.07.06, 05:35 To nie on najgorszy - był nieudacznikiem ZAWSZE - najgorszym jest jego elektorat - to on przynosi polsce w styd - dziś ten elektorat przyspiesza i pozwala ( akceptuje) budowe utopii a doskonale wie, że to przyspieszenie to tylko procesia w zieloma przystankami na których tylko modlitwy, modlitwy Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda Jaki jest kon kazdy widzi - tu nie trzeba robic 14.07.06, 05:45 ankiety - widac golym okiem, ze prezio jest denny: maly, zakompleksiony, belkotliwy, malostkowy, bez poczucia humoru, posiadajacy najbrzydsza zone. Cywilizowany Polak wstydzi sie takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Jaki jest kon kazdy widzi - tu nie trzeba rob 14.07.06, 08:30 Cywilizowany człowiek czepia sie urody zony prezydenta Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Do you speak English? Sprechen Sie Deutsch? 14.07.06, 07:15 Parlevu Frances? Gawarit pa ruski? -> odpowiedzi wielkiego lecha -> Kwa (nie), kwa (nie), kwa (nie), kwa (nie) :D Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Poliglota sie odezwał,a suahili ty ,,znajesz''? 14.07.06, 09:12 patthecat napisał: > Parlevu Frances? Gawarit pa ruski? -> odpowiedzi wielkiego lecha -> Kwa > (nie), KWa ,KWa .Kwaśniewski mówił ,,językami'' tylko...nie miał nic do powiedzenia po za komunałami i ble ble ble . Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Twojego idola zza mownicy nie widac.... 14.07.06, 10:08 pisku, a do tego królowa brytyjska nie chce, żeby jej kacze bzówno pod nosem śmierdziało. Za 50 lat historia oceni wyborców pisu jako trędowatych, jak zwei kaczoren burdelen na maxen zrobią i potem trzeba bedzie to wszystko odbudowywac. ezpa7z9 napisał: > patthecat napisał: > > > Parlevu Frances? Gawarit pa ruski? -> odpowiedzi wielkiego lecha - > 2; Kwa > > (nie), > KWa ,KWa .Kwaśniewski mówił ,,językami'' tylko...nie miał nic do powiedzenia p > o > za komunałami i ble ble ble . Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczor1 świat się z nas śmieje 14.07.06, 07:17 www.youtube.com/watch?v=6-6i1X4KZCg i śmieszno i straszno zarazem... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: świat się z nas śmieje 14.07.06, 08:34 kwaczor1:no kto się śmieje?bo ja nie słyszałem a jestem na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
patrzminausta Re: świat się z nas śmieje 14.07.06, 20:03 Wszyscy sie smieja. Tylko nam nie do smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Obejrzałem Ale jaja .Ubaw po pachy ...dla debili ! 14.07.06, 09:18 kwaczor1 napisał: > www.youtube.com/watch?v=6-6i1X4KZCg > i śmieszno i straszno zarazem... Odpowiedz Link Zgłoś
tciecierzynski Kaczynski - najgorszym prezydentem 14.07.06, 07:21 Kaczor kartofel - kurde moze te dwa kartofle "obudzily" wreszcie Polakow, ktorzy przejrza na oczy i przestana dawac sie robic w bambuko. I to przez dwoch takich co nie ukradli ksiezyca, a sa po prostu zwyklymi lawirantami i kretaczami. Klotnia ich pasza. Konstruktywizm - nie dla nich. Tutaj apel: chlopaki Kaczory, zle pojeliscie historie naszego miodem plynacego kraju - nie musimy sie wciaz szabelka miedzy oczy, nie musimy sie zdradzac. Wystarczy troche checi i jasny plan. Ale skad wy go macie wytrzasnac? Zatrudnijcie sobie doradcow, np. nauczycieli akademickich. Ale wy wolicie po amerykansku: no i mamy prawie Ameryke i prawie Reagana (Kaczor siega mu do pepka, ale tez byl aktorem). Zalosni Kaczynscy. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Ocena subiektywna 14.07.06, 07:42 Mimo, że każda ocena jest subiektywną, jej uśrednienie (ocenę winni przedstawiać przedstawiciele wszystkich srodowisk i grup społecznych) obiektywizuje ją. W związku z tym Panie Lechu (WAŁĘSA) - miał Pan rację nawołując obecnego Prezydenta do ustąpienia. Panie Lechu Aleksandrze (K). Niech Pan odejdzie póki czas! Nie posiada Pan prawie żadnych predyspozycji do pełnienia funkcji Prezydenta. Jest Pan zarozumiały, każdą doradę czy krytykę swego zachowania traktuje jako wystąpienie antypaństwowe (Polska to ja, a ja to właśnie Polska). Do funkcji reprezentacyjnej trzeba jednak mieć minimum obycia towarzyskiego i przestrzegać protokołu dyplomatycznego. Ponadto jeśli jeszcze na to nakładają się negatywne bodźce wzrokowe (wygląd) mamy to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 czy od tego co napisałeś dostałeś wysypki ? 14.07.06, 07:47 w następnych wyborach wystaw swoją kandydaturę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek to media oszalały z promowaniem kaczorów 14.07.06, 07:45 a naród musi zapłacić o wile więcej niż za czasów Leszka Milera, tak dalej to Miler na pomniki wejdzie. /i słusznie/ Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita To juz chyba nikt nie pamieta prezydentura Wałęsy. 14.07.06, 07:53 To były jaja - wzmacnianie lewej nogi, rozwalenie rządu Olszewskiego, kto nie zmieciem itd. druga Japonia, Otake Polske... Faladyzacja. Wałęsa oddaj moje 100 milionów. u. Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: To juz chyba nikt nie pamieta prezydentura Wa 14.07.06, 08:01 Ja pamiętam. Ale teraz jest ich dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Wytargać takich Tadeuszy za uszy! 14.07.06, 10:09 A kto ma gonić, jak nawet u Ciebie już taki pesymizm, że nawet Pana Boga na pomoc wzywasz zaciekły antyklerykale i ateisto? Gdzie te optymistyczne i groźne pokrzykiwania? Czyżby zaczął dominować w tym środowisku pesymizm? Dla słabiej znających twórczość naszego literata, króciutki jej przegląd, dalece niekompletny: "Zlodziej rydzyk wasz idol i kacze pokraki są juz na wylocie! Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo Kaczyzm trzeba obalić!!!!! Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo! Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was! Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą korzysć!! Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!! Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł Kaczki do kurnika!! Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!! "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski! Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski! I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę! Przyłączyć Dolny Śląsk do Niemiec.... Nie tylko Sląsk, także Pomorze, a wyjdzie to ludziom tam mieszkającym na dobre!" Mam w dupie Twoje IMPONDERABILIA CHCĘ BYĆ WOLNYM CZŁOWIEKIEM! Ludzie, lekarza na tych pojebów !!!!! Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" »tadeusz_ja" — twórczość forumowa Co z tym obalaniem, polowaniem i dopadaniem do gardła! Gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk I to jest początek końca Lecha Kaczyńskiego... 14.07.06, 07:57 ...indywiduum, które opierając się na kłamstwie i przeinaczeniach, poparte (za jaką cenę?) przez Rydzyka, Leppera i Giertycha, wdrapało się na zbyt wysoki stołek. Stołek okazał się tak wysoki, że się malutkiemu kłamczuszkowi w główce zakręciło i mamy tego zakrętu efekty w postaci gromkiego śmiechu całego cywilizowanego swiata na hasło POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: I to jest początek końca Lecha Kaczyńskiego.. 14.07.06, 08:42 'i to jest początek...ble ble ble itd"To jest dopiero początek robienia porządków w tym chlewie jaki zostawili l,miller i m. pol.(piszę z małej litery z powodu braku szacunku) Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot1 Zachwyt nad Jarkiem! 14.07.06, 07:58 O rany znalazlem taka chwalbe Jarka K. i to ze strony jego wroga, chyba. Przeczytajcie www.kuczyn.com Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Ale debil z tego Kuczyńskiego chyba ,że to fals! 14.07.06, 09:22 kot.kot1 napisał: > O rany znalazlem taka chwalbe Jarka K. i to ze strony jego wroga, chyba. > Przeczytajcie www.kuczyn.com Odpowiedz Link Zgłoś
dypsoman Kwaśniewski - Laluch Barbi - ulubieniec durnych 14.07.06, 08:04 bab, miłośniczek serialu "Moda na sukces" znalezionego na śmietniku wytwórni filmowej. Zawsze gładki i śliski. W Stanach wykłada jak obalił komunę i budował demokrację.Kaczyński nigdy nie osiągnie jego popularności gdyż ma własną osobowość. Kwaśniewski natomiast to mieszanka osobowości z różnych seriali amerykańskich i reklam. Cóż wzrost człowieka znaczy wobec charakteru? Ciekawe czy wobec jednego z największych wodzów w historii świata, Napoleona, też stosowano takie kryteria popularności i zarzucano mu, że nie jest plastikową lalką? Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Smętna karykatura prezydenta. 14.07.06, 08:07 Jak mogliśmy wybrać kogoś takiego? W kampanii wyborczej jeszcze robił jakies wrażenie (nie na mnie!!!) a teraz z każdym dniem karleje. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie znam Kaczke, znam Kartofla a kto to jest 14.07.06, 08:09 L.Kaczyński? pierwsze słysze... Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: GW tylko do wycierania tyłka!- moje hasło na 14.07.06, 08:28 Ty chyba całkiem młody jesteś. Do tego nadawała się Trybuna itp. GW nie nadaje się do tego kompletnie ze względów czysto technicznych. Spróbuj, zobaczysz jak się upaćkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Folwark PiS 14.07.06, 08:32 Do czego prowadzi brak zdrowych zasad demokracji w partii rządzącej. Bezkrytyczny sposob sprawowania wladzy, posadzenie nieudacznika na fotelu prezydenckim (melduje wykonanie zadania) tolerowanie chorych pomyslow wodza wszystko to za pare ochłapów w formie stanowisk lub mandatów. Tacy ludzie dzisiaj rządzą krajem. Tylko do czego to doprowadzi, oni nie przejmują sie wynikami sondazy i nie przejmuja się glosami krytyki, oni wiedza najlepiej co krajowi i społeczeństwu trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś