gdabski 15.07.06, 13:38 Tylko czy np. ogródek to też dom? /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hegemon72 czyli wystarczy sasiada na wode zaprosic? 15.07.06, 13:54 by go sprzatnac zgodnie z majestatem prawa? przeciez mial butelke w reku :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: to i ja zapraszam się... ]:O)) prawicowcu(?) 15.07.06, 14:04 Hmm... Jakoś mam wątpliwości... Czy mafiozo, który zaprosi do swojego domu restauratora, który nie płacu "za ochronę", będzie mógł sprzątnąć gościa zupełnie legalnie?! Ja bym tam wolał, jakby połapali gó..arzy, którzy o 4:00 rano łażą po ulacach i szukają "okazji"... i nie skazywali ich "w zawiasach" tylko faktycznie posyłali do więzień! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: to i ja zapraszam się... ]:O)) prawicowcu(?) 15.07.06, 16:17 Tylko idiota pojdzie na zaproszenie "mafioza" nawet pod obecnym prawem. A jak "mafiozo" przyjdzie do restauratora to restaurator bedzie mogl sie bronic. Ja popieram. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Zapraszam!! Przynajmniej sobie postrzelam :)) 15.07.06, 14:16 Kogo by tu zaprosić pierwszego... :P Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Czy ci bandyci z PiS bedą w czasie kampanii po 15.07.06, 13:47 domach chodzić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = będą wizytować 3 miliony mieszkań! = 15.07.06, 14:01 "Opór wobec nabywania mieszkań", zdefiniowany przez pana prrremiera, zostanie przełamany dzięki tej regulacji! Kazdy teraz zechce mieć lokal, w którym ugości odpowiednio przedstawiciela prawicy naszej! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Tusk, Kwaśniewski zapraszam na kawę 15.07.06, 13:54 Zapraszam na kawkę Panie Tusk, Kwaśniewski i Oleksy. Mozecie zaprosic kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Tusk, Kwaśniewski zapraszam na kawę 15.07.06, 15:14 Na kawe to nie przyjda ale na gorzale? To napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.demkow Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 13:57 bomba...! zaczynam robić listę gości...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
banylus Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:07 troche sie zaczynam bac... przy jakosci stanowionego prawa to moze byc smiercionosny przepis. Jak np. podejsc do domu w gorach, zeby zapytac o wolne pokoje? Czy obejscie to tez dom - co zrobic, gdy obejscie nie jest ogrodzone i zabladzi sie? co z obcokrajowcami, ktorzy nie zrozumieja wezwania do odejscia i mimo to beda chciali sie dowiedziec o wolne pokoje... okreslanie granic obrony koniecznej poprzez wskazanie miejsca to slepa uliczka. prosze, jeszcze jeden przyklad: o.kon. ma dotyczyc domu... co w przypadku, gdy w domu sie pracuje (np. sklep na parterze, na pietrze mieszkanie...) - czy zasada taka nie obowiazuje w godzinach pracy? Obecne przpeisy sa wystarczajace, trzeba je tylko sensownie stosowac. Sady nie moga sie bac orzekania o popelnieniu czynu zabronionego w warunkach obrony koniecznej. rozgadalem sie. B Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 16:27 W gorach wolne pokoje same do Ciebie przychodza. :-) Jesli przepisy beda dot. obejscia to ono MUSI byc oznaczone - to oczywiste. Obecne przepisy sa zle - chodzi o zapis mowiacy, ze obrona ma byc dostosowana do ataku - troche trudno to ocenic zestresowanemu czlowiekowi, ktory zostal zaatakowany. Przestepca musi wiedziec, ze nastajac na czyjes zdrowie/zycie stawia sie poza prawem. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 13:58 czy będę mógł wreszcie przylac tym,którzy grzebią pry miom samochodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: chodzi o przyjaciół Celników? 15.07.06, 14:23 prawie,chodzi o policjantów i ich przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:00 ja przeżyłem takie coś na włąsnej skórze dwóch obcych w domu o drógiej w nocy nikomu nie polecam jest taka anrenalina że nie zastanawiasz sie nad prawem tylko sie bronisz wszystkimi możliwymi środkami potem dzwonisz na policje a im sie nawet śladów niechce zabezpieczyć tylko żądają kawy i po 2 tygodniach umarzają sprawe jak sie sam nie obronisz to policja napewno tego nie zrobi ew. na drodze drogówka wyciśnie od ciebie łapówke albo przyjadą do ciebie do firmy po długopisy i kalendarze bo im komenda tego nie zapewniła - nie wspomne już o komputerach i papierze do drukarki Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Morderstwo w majestacie prawa. 15.07.06, 14:04 Jedna mała notka, a ilu się od razu morderców ujawniło. "Specjalistów" od "zapraszania". I to jest własnie problem z prawem. Z jednej strony wkurza mnie myśl że bandytę, który mnie napadł potraktuję odruchowo i ze strachu, tak że na zawsze będzie pozbawiony możliwości "pracy", to pójdę siedzieć za "przekroczenie". Z drugiej strony wyraźnie widać możliwość nadużywania tego prawa - chętni już się sami przyznają jak mają zamiar mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Morderstwo w majestacie prawa. 15.07.06, 14:30 Po co wymyślać fikcyjne sytuacje typy zaproszenie w celu zabicia czy zabłądzenie w górach? Realia są takie, że absolutna większość ludzi nigdy nikogo nie zabije nawet wyposażona w broń i przepisy, które by to rozgrzeszały. Wchodząc do obcego domu, będę po prostu bardziej respektował prawa gospodarza a jeśli usłyszę, że mam wyjść, potraktuję to poważnie a nie jak nic nie znaczące wezwanie. Zwiększona ochorna miru domowego to zmiana rzutująca dość szeroko na nasze samopoczucie i ochronę prywatności, można spodziewać się, że przestaną się przewalać np. akwizytorzy, żebrzący a kontrolerzy różnego typu przestaną wykorzystywać naiwność lokatorów i wsadzać nogę w szparę w drzwiach;_) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Morderstwo w majestacie prawa. 15.07.06, 14:51 Fikcyjna? Poczytałeś tych co pisali wyżej i poniżej o "zapraszaniu"? Pomysły już są. Pewnie na razie brak im odwagi ale myśli już krążą. Wystarczy że jednemu na tysiąc od głupich myśli przejdzie do realizacji. Tworząc prawo powinno się uwzględniać możliwości jego nadużycia, a nie skupiać się wyłącznie na pozytywach Większa ochrona miru domowego by się przydała. I to nawet bardzo. Również w odniesieniu do róznych służb przyzwyczajonych do lekceważenia praw obywatelskich. Co do akwizytorów wystarczy odpowiednia stanowczość podlana lekkim chamstwem - działa skutecznie odstraszająco. Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: Morderstwo w majestacie prawa. 15.07.06, 14:53 Nareszcie ! Przeciez w domu czlowiek musi sie czuc bezpieczny. Dotychczasowy kodeks broni bardziej bandyte niz napadnieta osobe . Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:09 Na ulicy dalej nie można się bronić... Odpowiedz Link Zgłoś
nieprzekupny Re: gość w dom, kulka w łeb.... 15.07.06, 14:12 teściową serdecznie zapraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
publicenemyuk badzmy inni niz spedaleni anglicy!!! wreszcie !!!! 15.07.06, 14:20 w UK trzeba najpierw poprosic bandyte o wyjscie z domu, nawet jesli on trzyma noz w reku niemozna go zastrzelic,mozna go zaatakowac nozem ,ale zastrzelic to nie!!! poza tym w tym chorym kraju geje oraz muzulmanie maja wiecej praw niz normalni ludzie. trudno nazwac wielka brytanie tolerancyjnym krajem gdyz wiekszosc ludzi niechce juz byc politycznie oprawna i wynosi sie stad do francji lub hiszpani. politycy kaza im tolerowac albanczykow,algierczykow oraz innych wyznawcow allaha ktorzy zamordowali im 54 osoby w metrzea w nagrode ken livingston organizuje im Islam expo...to chory kraj. jest tu tylko kasa,a kasa niesmierdzi wiec trzeba ja stad wywiezc do poki mozna i sie ewakuowac.w Polsce niegdy niebedzie promowania pedalstwa i islamu,tolerancja ok ale nie propaganda. bo nikt mi niewmowi ze to jest normalne..tak samo chore jest dymanie swojego kolegi jak wysadzanie sie w imie wiary.. Odpowiedz Link Zgłoś
tidumek Re: badzmy inni niz spedaleni anglicy!!! wreszcie 15.07.06, 14:29 Tak... To tak apropos tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: badzmy inni niz spedaleni anglicy!!! wreszcie 15.07.06, 14:48 publicenemyuk napisał: > w UK trzeba trudno nazwac wielka brytanie tolerancyjnym krajem gdyz > wiekszosc ludzi niechce juz byc politycznie oprawna i wynosi sie stad do > francji lub hiszpani. To wpadają z deszczu pod rynnę :). W Hiszpanii sa przeciez gejowskie małżeństwa (w Anglii tylko związki partnerskie), a we Francji jak będzie nowa pani prezydent od przyszłego roku już zapowiedziała, że dotychczasowe związki partnerskie będą tak jak w Hiszpanii, pełnymi małeżeństwami z prawem adopcji. Tak więc Anglia przy Francji i Hiszpanii to mentalny zaścianek. Oczywiście do polskiego zaścianka nikt w Europie nie dorównuje :). Islam można promować, ale pedalstwa się nie da promować bo to nie kurczaki w sklepie. Dużo nie myśl, wracaj do zmywania garów czy malowania, bo ci Angole nie zapłacą :). Odpowiedz Link Zgłoś
publicenemyuk leszczu spadaj do odrabiania lekcji a nie serfuj 15.07.06, 14:55 takie gamonie maja zakaz wstepu na GW, poza tym zaloze sie ze ty rowniez posuwasz swoich kolegow. Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen sposób na morderstwo doskonałe 15.07.06, 14:25 1. zapraszam ofiarę do domu. zabijam ją zaraz po przekroczeniu progu mieszkania. w prokuraturze mówię: że nikogo do domu nie zapraszałem. zostawiłem otwarte drzwi. jakiś cham wszedł do przedpokoju i chciał ukraść mi kurtkę. nakryłem go. a on rzucił się na mnie. ponieważ akurat kroiłem cebulę (w kuchni warto nakroić zawczasu cebuli specjalnie na okazję morderstwa) to miałem w ręku nóż. zabiłem w obronie własnej. czyli jestem niewinny. agata christie by tego nie wymysliła, a nasze ministerstwo sprawiedliwości tak. jak widać życie pisze najlepsze scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Re: sposób na morderstwo doskonałe 15.07.06, 14:28 a tak na marginesie, to co z domokrążcami? czy ich też będzie można zabijać bezkarnie??? już widzę te plakietki na furtkach: domokrążców zabijamy strzałem w tył głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ergiel Re: sposób na morderstwo doskonałe 15.07.06, 15:10 > a tak na marginesie, to co z domokrążcami? czy ich też będzie można zabijać > bezkarnie??? już widzę te plakietki na furtkach: domokrążców zabijamy strzałem > w tył głowy. Nie, jest puk-puk. Jak wchodzi mimo "spadaj", to kulka w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: sposób na morderstwo doskonałe 15.07.06, 14:49 chrongen napisała: > mieszkania. w prokuraturze mówię: że nikogo do domu nie zapraszałem Jak Cię policja weźmie "na dołek" to wszystko powiesz :). Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Re: sposób na morderstwo doskonałe 15.07.06, 15:39 nie znasz mnie. w takich sytuacjach wyznaję tylko jedną zasadę. zawsze idę w zaparte. to jedyna szansa skutecznej obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:35 To dobre rozwiązanie. Szczególnie w sytuacji, gdyby nas chciał nawiedzić PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
tomo54 Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:42 W USA ostre środki tylko napędzaja przemoc. Przy takich regulacjach teraz nikt nie zrobi włamania jeśli nie będzie miał przy sobie broni, i to BANDYTA bedzie strzelać pierwszy, zanim sprawdzi czy ja mam broń i co mam w portfelu. I to BANDYTA będzie miał znacznie większe szanse przeżyć taki pojedynek niż ja. GŁUPOTA! POPULISTYCZNA BZDURA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 15:14 tomo54 napisał: GŁUPOTA > ! POPULISTYCZNA BZDURA!!!!! raczej to co piszesz to lewacka demagogia!!! sytuacja w Polsce była paranoidalna, wytaczano procesy ludziom którzy broniac sie we własnym mieszkaniu pokiereszowali napastnika(ów) a prokuratorzy stawiali im zarzuty przekroczenia obrony koniecznej poprzez uzycie srodków nieadekwatnych do zagrozenia...-no jasne..jak mi sie w nocy kilku zuli z łomami czy siekierami włamuje do chałupy to tez mam łapac za siekiere i sie z nimi traskac zamiast wywalic srutem z legalnie posiadanej dubeltówki...-bo to bedzie przekroczenie obrony własnej...qwa paranoja..> Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Byle tylko nie siekierą przez łeb .... 15.07.06, 14:42 .. lub w inny sposób zanieczyszczający domowe pielesze. Kodeks Karny powinien dopuszczać tylko bardziej cywilizowane rodzaje unieszkodliwiania napastników. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Byle tylko nie siekierą przez łeb .... 15.07.06, 15:08 adalberto3 napisał: > .. lub w inny sposób zanieczyszczający domowe pielesze. Kodeks Karny powinien > dopuszczać tylko bardziej cywilizowane rodzaje unieszkodliwiania napastników. seria z uzi ,ew. miny przeciwpiechotne pod linoleum...rotfllll Odpowiedz Link Zgłoś
cajoj Re: Byle tylko nie siekierą przez łeb .... 15.07.06, 15:29 Taaa... np. zastrzyk usypiający... -Miły panie bandyto. Zechcesz nadstawić szanowny pośladek? Bo chcę cię zabić łagodnie... Dla mnie bomba :D Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:46 Nareszcie! I tylko to, mi się w PIS-ie podobna. Reszta dużo mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi PISS w akcji 15.07.06, 14:52 typowo kacze zagranie pod publiczkę, jak widać wszystkim się podoba co za kretyństwo (sorki, Panie Michale, to nie bezpośrednio do Pana) miłościwie nam panujący postanowili rzucić gawiedzi jakiś ochłapek żeby się gawiedź zachwyciła i odczepiła ochłapek został starannie dobrany i jak widać skutkuje, prawie 90 procent uczestników sondy rozpływa się z zachwytu rany boskie, ślepi są ci ludzie czy co? jednak podatność narodu na propagandę pozostaje na tym samym poziomie, co w ZSRR w latach 50-tych brrr Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny73 GWno oczywiście podniesie wrzask, że to łamanie 15.07.06, 14:50 praw obywatelskich... Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi ja osobiście raczej bym się wstydziła... 15.07.06, 14:55 ... że tak totalnie nie rozumiem pojęcia praw obywatelskich a ty jakiś chyba dumny z tego czy co...? FYI, akurat ten pomysł z prawami obywatelskimi nie ma nic wspólnego, wyobraź sobie ale fakt, po co ci wiedzieć co to są prawa obywatelskie... Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Rozwiązano najważniejszy problem Polaków !!!!! 15.07.06, 14:54 Zjawisko jest masowe i zabicie wszystkich napastników rozwiązuje je definitywnie. Dzielni Polacy kupią sobie po pistolecie albo karabinie i problem zniknie błyskawicznie. Osobiście odpieram ataki bandytów co 2-3 tygodnie. Na razie musiałem pokonywać ich bez uszkodzenia. Teraz będę zabijał i wynosił zwłoki do śmieci w plastykowych workach. Wszyscy moi znajomi i krewni odetchnęli z ulgą bo został rozwiazny ich NAJWIĘkszy problem. Wiwat PIStolety !!!! Proponuję dzień dzisiejszy obrać świętem państwowym. Zyskaliśmy wolność w zabijaniu w domu napastników. Sen stał się jawą. PS. W USA gdzie ludzie są równie odważni i mogą strzelać ginie co roku 1100 osób postrzelonych przez dzielnych obrońców miru bo otworzyli niewłaściwe drzwi . W Kanadzie ludzie mają średnio tyle samo broni na głowę ale tam zwyczajowo zostawia się drzwi otwarte. Ofiar śmiertelnych w Kanadzie jest około 30 razy mniej niż w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Rozwiązano najważniejszy problem Polaków !!!! 15.07.06, 15:04 w canadzie nie ma tylu kolorowych co w usa, wiekszosc kanadyjczyków to hokeisci i nie włamuja sie do cudzych mieszkań tylko siedza na lodowiskach.:DDD Jak nie lubie pisduarów tak projekt popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Budujmy lodowiska a broń kupujmy w kiosku RUCHu 15.07.06, 15:26 widziałem wczoraj w supermarkecie 2 kolorowych. Jak dzielni Polacy kubią sobie po UZI to natychmiast przestaną się bać. Każdy mądry Polak wie z telewizji że wszyscy bandyci chcą wtargnąć do ich domu, ukraść telewizor i obrączkę żony. I oni na to nie pozwolą !!!! Najpierw szarmancko wyproszą a potem zastrzelą. Albo odwrotnie. A przy odrobinie szczęścia i teściowa dostanie. A jaki komfort - żaden indianin nie wejdzie do polskiej chaty skalpować niewinne polskie dziewczęta i chłopców. My Polacy napadani masowo we własnych domach od dziś nie musimy bać się świadków Jehowy ani Cyganek ani pijaków ( bo każdy pijak to złodziej) I fabryki radomskie przestawią produkcję z maszyn do szycia na stare polskie poczciwe VISy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo1 Re: Rozwiązano najważniejszy problem Polaków !!!! 15.07.06, 15:06 1100 to mało... Wątpię by byli niewinni i tak ot sobie pomylili drzwi. Mi do mieszkania próbowali się włamać sąsiedzi (!!!). Jakbym był wówczas w domu to bardzo chętnie bym odstrzelił meneli. Może ich koledzy stwierdziliby potem, ze jednak warto isć do pracy a nie okradać i życ na socjalu ryzykując zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:57 No i w pytę! Trup będzie słał się gęsto. W ramach poprawy Rzeczypospolitej postuluję, aby każdy posiadacz gnata zwabił do swojej hacjendy jedną/jednego bezrobotnego. I już mamy gwałtowny spadek bezrobocia. A to tylko czubek góry lodowej. Jeden prosty pomysł a jaki jego ciężar i potencjał ogólnoludzki! "A może by tak dać mu w czapę? Lu go w czapę!" Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi hehe 15.07.06, 14:59 a jak się postaramy to i trzy miliony mieszkań się zwolnią do broni, Rodacy ech, no ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo1 Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 14:58 Tylko kretyn zapraszałby ofiarę i organizował morderstwo we własnym mieszkaniu. W krajach, gdzie takie prawo obowiazuje jakoś się to nie zdaża. Cieszę się, ze będzie taka możliwość... Włamywacz musi mieć świadomość, ze za drzwiami może dostać kulę w łeb. Z tej okazji wystąpię o pozwolenie na broń, bo teraz bez obaw będę mógł jej używać w razie razgrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Wreszcie !!! oby tak dalej szlo to moze... 15.07.06, 14:58 skonczy sie raj dla bandytow w europie srodkowo wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Zabijmy wszystkich !!!! 15.07.06, 15:10 niezabitym odcinajmy coś: nogę rękę albo choć nos. Poczujemy się lepiej. Skończymy z paranoją definitywnie. Proponuję do bandytów dołączyć akwizytorów, roznosicieli pizzy, call girls i fundajcję Jolanty Kwaśniewskiej. W drugiej kolejności chamów, pijaków, głośnego sąsiada i jego dzieci. Nie trzeba nikogo zapraszać. Wystarczy w nocy puścić muzykę na full i czekać ze strzelbą na obrońców ciszy nocnej. planitnyk napisał: > skonczy sie raj dla bandytow w europie srodkowo wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Wreszcie !!! oby tak dalej szlo to moze... 15.07.06, 15:12 Brawo,brawo,brawo-tylko b. wątpie czy to przejdzie.Nasi "mądży "prawnicy zaczną swoją śpiewkę,ble,ble,ble to nie humanitarne nie nowoczesne,należy bandytę wychowywać i inne bzdety.I dalej zostanie jak jest czyli bandyta ma więcej praw niż napandniety.W tej głupocie jest metoda-jeżeli bandyta w czsie napadu dostanie legalnie w "czapę" to nie będzie kijenta dla adwokata.A tak jest i pieniążki lecą dla naszych oświeconych prawników którzy odwracają kota ogonem i załatwiają orzeczenie sądu,że winny jest napadnięty bo za mocno się bronił.Prawo opracowują nasi oświeceni prawnicy którzy nie będą ustalać prawa wbrew swoim interesom. Odpowiedz Link Zgłoś
ergiel Re: W domu będziemy mogli zabić bandytę? 15.07.06, 15:09 > Tylko czy np. ogródek to też dom? Tak, jeśli należy do Twojego terenu. Masz prawo strzelać jak ktoś np. w nocy będzie po nim buszował. Albo jak ktoś ci się włamie. Albo jakiś bandzior będzie próbował zrobić ci tzw. "wjazd na chatę". Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Hm... 15.07.06, 15:10 sadzac z reakcji (posty i ankieta) wiekszosci to sie podoba. Mi jakos nie. Nie dlatego, ze uwazam iz dobrze jest ze ofiara jest bezbronna a obrona konieczna jest niesluszna. Rowniez nie dlatego ze lekcewaze prawo do obrony koniecznej. Mysle, ze wiekszosc ludzi w Polsce sie boi, mamy do czynienia z przerazonym spoleczenstwem, ktore nie wierzy w skuteczna ochrone przez powolane ku temu instytucje. Zastanowienie sie jaka droga zmiany tego stanu rzeczy jest w wymiarze dlugofalowym skuteczna przekracza najwyrazniej mozliwosci reagujacych emocjonalnie dyskutantow rodakow. Oni nie chca byc potencjalnymi ofiarami i zamiast do standartow takich np. krajow skandynawskich chca od razu i natychmiast do Texasu. Jest to pewna mozliwosc, niestety malo skuteczna dla najbardziej zagrozonych, zwyklych spokojnie zyjacych i spokojnie chcacych zyc ludzi. Naturalnie mozna zaproponowac calemu spoleczenstwu dozbrojenie sie. ale watpie czy to jest swiat w ktorym chca zyc ludzie starsi, inwalidzi, kobiety samotne lub ludzie na tyle przez los uposledzeni ze pragna raczej spokoju i bezpieczenstwa ale nie wyplywajacego z faktu posiadania obrzyna w stoliku nocnym. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Hm... 15.07.06, 15:16 rmstemero napewno należysz do naszych oświeconych prawników i chba jesteś adwokatem,że takie bzdety piszesz.To wyjaśnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Brawo prawdziwek !!! 15.07.06, 15:34 Wykopuję dziś obrzyna i w nocy idę do sadu. Dzieciaki sąsiadów czereśnie mi łamią co noc. Zasrzelę 2-3 to reszcie się odechce. A jak sąsiad wejdzie w moje zboże żeby się znowu odlać to go dopiero po żniwach znajdą. Chłop żywemy nie przepuści !!! Zywiom i Broniom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Błyskotliwy wywód - perła logiki 15.07.06, 15:35 prawdziwek1 napisał: > rmstemero napewno należysz do naszych oświeconych prawników i chba jesteś > adwokatem,że takie bzdety piszesz.To wyjaśnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof70-36 Re: To teraz bandyci będą przychodzić do domu? 15.07.06, 15:10 A czym ja takiego bandytę zabiję? Kupię flintę, a on wcale nie przyjdzie - niepotrzebny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś