jerzy30 im wiecej takich sukinsynow tym szybciej LPR 18.07.06, 15:35 zniknie w niebycie Odpowiedz Link Zgłoś
ajhbergen Re: im wiecej takich sukinsynow tym szybciej LPR 18.07.06, 15:52 Poki co dostaja stolki i Pis ich broni. Casus Farfal. przeciez to nie przypadki. Nazisci tolerowali Heinego i Lessinga, i nawet wspolczesnych tworcow zydowskiego pochodzenia. Znaczy, ze u nas psychopatia przekroczyla wszelkie precedensy historyczne. Ich szef jest ministrem EN! koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 masz racje - bo to jest porabany kraj - 18.07.06, 15:59 te wszypolskie w elitach wlaaaaaadzy i poparcie ze strony pisiorow to jest w tym celu by psy wieszac na wszachpolskich a pisiory moga wtedy robic co chca - do czasu jednak - pisiorom za ich brak reakcji tez sie dostanie - maczaja wszak lapy w tym faszyzmie wszypolskich Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Sielatycki - herr Flick z gestapo :) 18.07.06, 15:40 Nie trzeba się długo przyglądać żeby zauważyć podobieństwo do jedengo z bohaterwó serialu Allo Allo. Niestety tam chodziło o satyrę a ten pan wygaduje swoje potworności na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
spamer_lamer Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 15:55 Jacyś Ci wszechpolacy tacy dziwni, dziwnie tchórzliwi. Jeżeli ktoś wyznaje jakieś poglądy to chyba nie powinien się ich wstydzić, a oni wszyscy poczuli kasę i teraz za wszelką cenę chca się dorobić, przynajmniej tak to wygląda. Możliwa jest jeszcze druga wersja, że ukrywają się i jak dojdą do władzy wtedy dopiero wszystkim powiedząco o nas myślą i jak mogą nas załatwić. Swoją drogą to Farfał to takie dziwnie żydowskie nazwisko, nie mówiąć o super słowiańskim profilu naszego wicepremiera. Myślę, że Andrzej Lepper jest o wiele bardziej prawdziwy w swoich wypowiedziach i poglądach niż nasi supernarodowcy, którzy dzisiaj okazują się tylko nie świadomymi niczego pracownikami tajnych i ciemnych sił antysemickich, w niczym nie uczestniczyli, o niczym nie wiedzieli, nie czytali pism które wydawali, a niektórzy z nich nawet nie czytali tego co sami napisali. Tfuj, zupełnie bez HONORU, zwykli TCHÓRZE i OSZUŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
bronwen Niema polityki polskiej bez cymbalow 18.07.06, 16:06 A propos, przypomniala mi sie anegdota z zycia Tuwima. Na przyjeciu na czesc Tuwima toast wyglosil Adolf Nowaczynski, znany antysemita. -Niema poezji polskiej bez Adama Mickiewicza. Niema Adama Mickiewicza bez "Pana Tadeusza". Niema "Pana Tadeusza" bez Jankiela - Niech zyje Tuwim! Tuwim na to odpowiedzial: -Niema poezji polskiej bez Adama Mickiewicza. Niema Adama Mickiewicza bez "Pana Tadeusza". Niema "Pana Tadeusza" bez Jankiela. Niema Jankiela bez cymbalow - Niech zyje Nowaczynski! Odpowiedz Link Zgłoś
guustaff Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 16:07 Ja znam takiego Wszechpolaka co wierzy w UFO - o dziwo też jest z Olsztyna (tam zarządza tą brunatną falangą) - leczył się pewien czas nawet na to w szpitalu, efekt był taki, że po wyjściu zaczął wierzyć w Romana - co gorsze nie wiem. Szkoda mi chłopaka bo był (jest?) to w sumie mój kumpel z, którym jak sie to mówi "patelnie po chodniku razem ciągaliśmy" - z drugiej strony przykro mi, że miasto takie piękne jak Olsztyn wypuszcza w świat takich oszołomów Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Oburzenie Świętych Krów ! Po 8 latach. 18.07.06, 16:13 DLATEGO CIOLKU, ZE SA POLAKAMI !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukpecyn Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 16:22 Ten gość na zdjęciu wygląda prawie jak Herr Flick z gestapo z "Allo Allo" Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 W. Kuczyński: Polsce życzę jak najgorzej 18.07.06, 16:29 W. Kuczyński: Polsce życzę jak najgorzej Były PZPRowiec, minister rządu Mazowieckiego, doradca premiera Buzka, członek UD, UW i PD, publicysta Gazety Wyborczej a nade wszystko… zwykła świnia. Wczesnym popołudniem przeczytałem artykulik pt. "Życzę jak najgorzej" jaki na swoim bogu zamieścił Waldemar Kuczyński. Na zaprzysiężenie nowego premiera zareagował on wybuchem histerii i, co zwykle jej towarzyszy, obnażeniem prawdziwej natury targanego nią osobnika. Co napisał "autorytet" środowisk gazetowo-wyborczych? Jeden tylko cytat: "Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie chwasta zwanego IV RP." Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 17:18 "Dlaczego pod szyldem polskiej kultury narodowej w polskich podręcznikach umieszcza się takich żydowskich twórców, jak: Julian Tuwim, Brunon Schulz, Bolesław Leśmian, Tadeusz Peiper, Roman Brandstaetter, Andrzej Szczypiorski czy wielu innych?". Takie teksty moga być uznane najwyżej za żenujące, ale nie wywołują takich zniszczeń jak PRZESTĘPCY I HULIGANI z instytutu Yad Vashem, którzy zdewastowali malowidła wspomnianego tu Brunona Schulza. Poza tym autor ma prawo do własnej opinii, co do tego chociażby, co wchodzi w zakres narodowej kultury polskiej. Sprawa jest bardzo płynna, co to znaczy kultura narodowa. Prymitywni są za to pismacy wybiórczej, którzy wywlekają jakieś teksty prawicowych nastolatków, zamiast pokazac co robili kiedyś i pisali różni "zwolennicy tolerancji" Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_salceson Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 17:24 Pan Grzegorz nie odbiera telefonu, ponieważ Wszechkosmici zabrali go już do wspaniałej marsjańskiej krainy, gdzie wszyscy są szczęśliwi i nieobrzezani, a słowa "pedał" i "lesba" używane są podobnie często, jak z naszym katolickim kraju słowa "k..." i "h...", których związek z dobrymi obyczajami budzi jednak ciągle pewne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 17:27 WALKA Z POLSKIM ANTYSEMITYZMEM????? Zamordowanie lwowskich działaczy studenckich Jedną z najohydniejszych zbrodni popełnionych pod hasłem rozprawy z "polskimi antysemitami" było zamordowanie kilku działaczy studenckich na Politechnice Lwowskiej w październiku 1939 r. Inspiratorem całego mordu był rosyjski Żyd, ppłk Jusimow, mianowany komisarzem Politechniki. Szczególnie złowieszcza była atmosfera, w której publicznie zorganizowano swoisty "sąd" nad polskimi działaczami studenckimi za rzekomy "antysemityzm", aby ich wkrótce potem zabrać jako ofiary kaźni. Mark Paul porównał atmosferę zgromadzenia, które faktycznie "skazało" studentów na śmierć, do atmosfery niektórych wieców w nazistowskich Niemczech (por. tekst M. Paula Jewish-Polish Relations in Soviet-Occupied Eastern Poland, 1939-1941, publikowany w książce The Story of Two Shtetls, Brańsk and Ejszyszki, Toronto-Chicago 1998, t. 2, s. 207). więcej www.polonica.net/Przemilczane_Zbrodnie_3.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bronwen Polska Logika 18.07.06, 18:24 Nie moge sie nadziwic logice niektorych uczestnikow tego forum. Brzmi ona mniej-wiececej tak: "Polacy nie sa antysemitami. To tylko Zydzi tak twierdza." albo: "Nie znam ani jednego Zyda, ale ich nie cierpie bo Zydzi sa wszedzie." albo: "New York Times nie ma prawa zle pisac o Polsce, bo to zydowski szmatlawiec." Wypowiedzi na tym forum swiadcza, ze antysemityzm w Polsce ma sie dobrze i niepredko sie z niego wyleczymy. Acha, jesli ktos za powyzsza wypowiedz zwymysla mnie od "durni", "burakow", "lewakow" itp., to go nazwe "Polakozerca". Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 polskie obozy koncentracyjne? 18.07.06, 23:16 przeciez wiekszosc z tutejszych forumowiczow na pewpno zapisała by sie, gdyby byly zapisy od obslugi jakiejs nowej mutacji Oswiecimia albo Majdanka! Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Są ofiarami eksperymentów genetycznych 18.07.06, 18:41 prowadzonych przez dziadka, Jędrzeja Giertycha. Dlatego Romek podobny do Frankensztajna... Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 20:23 Członkowie LPR i młodzież weszpolska zawsze byli i są rasistami. Dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
inna_pora Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 20:47 cierpliwy napisał: > Członkowie LPR i młodzież weszpolska zawsze byli i są rasistami. Dlaczego bo to kryptorasistowska organizacja i przykłady mianowania na wysokie stołki za naze podatki różnych takich :Giertych,Wiechecki , Farfał , ten nieszczęsny radny nazwiska nawet nie usiłuję zapamiętać, no cóż jesteśmy ponoć w lepszej Polsce, w IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 21:39 "Dlaczego pod szyldem polskiej kultury narodowej w polskich podręcznikach umieszcza się takich żydowskich twórców, jak: Julian Tuwim, Brunon Schulz, Bolesław Leśmian, Tadeusz Peiper, Roman Brandstaetter, Andrzej Szczypiorski czy wielu innych?". I dalej: "Psychika żydowska jest kaleka, chora, zdezintegrowana i nienormalna (...). Należy dążyć do wydzielenia i odizolowania literatury żydowskiej w języku polskim z obszarem kultury narodowej. Jest to zadanie bardzo trudne w dzisiejszych czasach, albowiem nasi wrogowie posługują się bardzo popularnym hasłem antysemityzmu". Ja nie widzę tutaj niczego niezgodnego z prawdą, a tym bardziej wrogiego Polsce !.. -- "Mądry żyd to zakonspirowany żyd . Zdemaskowany żyd to głupi żyd." Talmud Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 do tego, co miał trudne dzieciństwo... 18.07.06, 22:21 > Ja nie widzę tutaj niczego niezgodnego z prawdą, To masz słaby wzrok, bo ja tu wiedzę same bzdury... "Dlaczego pod szyldem polskiej kultury narodowej w polskich podręcznikach > umieszcza się takich żydowskich twórców, jak: Julian Tuwim, Brunon Schulz, > Bolesław Leśmian, Tadeusz Peiper, Roman Brandstaetter, Andrzej Szczypiorski czy > wielu innych? Dlaczego? Może z tego samego powodu, z którego Polaka Józefa Konrada Korzeniowskiego umieszcza się pod szyldem angielskiej kultury narodowej w angielskich (i nie tylko) podręcznikach... Podobnie jak to się dzieje z Ukraińcem Mykołą Hoholem, znanym pod szyldem rosyjskiej kultury narodowej jako Nikołaj Gogol. I jeszcze pytanko do naszych wspaniałych speców od aryjskości - a czemu to Andrzej Szczypiorski był Żydem? Prapradziadek rabin? Prapraprababka z domu Finkelstein? Bo on sam chyba o tym nie wiedział. A co do aryzowania literatury polskiej, proszę o usunięcie z niej Gustawa Herlinga-Grudzińskiego (przyznał się do żydowskich korzeni w ostatnim wywiadzie), Adama Mickiewicza i Juliusza Słowackiego (coś było nie tak z ich matkami). A i Szopen miał taki dziwny nos... Czyżby po mamusi (bo tatuś, wiadomo, z Francji)? >Psychika żydowska jest kaleka, chora, zdezintegrowana i nienormalna Skąd przekonanie o prawdziwości tych słów? Znasz miliony Żydów? Robiłeś badania porównawcze i frekwencyjne? Z czego? Socjokulturologia? Psycholgia społeczna? Psychiatria kliniczna? Kiedy Nobel? Bo chyba prędzej skobel - u ciebie w klinice, na oddziale zamkniętym. Buuuu, jaki wstyd: pan doktor - pacjentem... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Pokaż mi Polaka, który po wyjeżdzie 18.07.06, 22:57 za granicę zmienia swoje nazwisko, aby wprowadzić tamtejszą społeczność w błąd ?!.. A tym bardziej w celu podstępnego zdobycia władzy, lub opanowania najważniejszych dziedzin życia społecznego , takich jak : kultura, media, szkolnictwo, sądownictwo, prokuratura, administracja, handel, bankowość... Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Każdy Polak chce odżydzenia literatury i pras 18.07.06, 21:08 myubecja_zgw napisała: > w Polsce przedwojennej było to normalne hasło wszystkich porządnych Polakow, al > e > ubecja i GW zmieniły to i dziś dają swoją żydowską nagrodę trzeciorzednym > książeczkom, byle tylko o Żydach dobrze, a o Polakach źle. o jakich Polakach żle?To że o tobie durniu i twoich idolach to nie znaczy ze o Polakach.A od kiedy to Farfał,Giertych ,Parda to polskie nazwiska,a za tymi nazwiskami to jakies wschodnie młoty sie kryją Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 21:30 Weszpolactwo ma na twarzach (raczej gębach) swoich członków coś ze znanej nam z historii "wyższej rasy nordyckiej": zacięte wąskie usta, zimne wyblakłe oczy oraz bezkompromisowość i nienawiść jakby wyryte na gębach. Na którego członka weszpolaków by nie spojrzeć - wydaje się że mają oni przynajmniej jednego wspólnego rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
blyskawica11 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 18.07.06, 23:03 Jak juz dobrze pisze o Zydach to juz antysemita czy wy Zydzi nie mozecie wymyslic innego slowa bo to antysemityzm juz skrzypi szkoda oliwy do naoliwienia a i tak caly swiat sie z was smieje.Tacy wielcy uczeni w pismie i mowie a takie nieuki z Hazbalah leja was z kazdej strony,nawet juz was Bush olal. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 W Polsce wystarczy powiedzieć 18.07.06, 23:09 że ktoś jest Żydem a już jest się wyzwanym od antysemitów ! Odpowiedz Link Zgłoś
blyskawica11 Re: W Polsce wystarczy powiedzieć 18.07.06, 23:18 Zapraszam do Gwatemali o Zydach sie nie mowi o Zydach sie nie pisze ale z Zydow sie smieja ze takie nieuki z Hazbalah jak oni sami twierdza leja ich z kazdej strony ponoc Zydzi w Hajfie boja sie chodzic samotnie do toalety zawsze biora 2 osoby obstawy i z tego sie w Gwatemali smieja. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: W Polsce wystarczy powiedzieć 19.07.06, 12:39 blyskawica11 napisała: > Zapraszam do Gwatemali o Zydach sie nie mowi o Zydach sie nie pisze ale z Zydow > > sie smieja ze takie nieuki z Hazbalah jak oni sami twierdza leja ich z kazdej > strony ponoc Zydzi w Hajfie boja sie chodzic samotnie do toalety zawsze biora 2 > > osoby obstawy i z tego sie w Gwatemali smieja. No to niech sobie Gwatemalczycy uważają(!).., podobno śmiech to bardzo grożna broń i do tego ,,masowego rażenia''(!!)..,bo zarażliwa !.. A Bush ze swoją najnowszą ,,doktryną'' niedaleko !.. :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
luve Bzdurzysz waćpan ;-) 19.07.06, 05:04 Mnie na przykład możesz do woli nazywać Żydówką, choćby dlatego, że jestem nią z pochodzenia. Jeśli ci to pomoże odreagować stres związany z niemożnością nazywania innych Żydami lub używania tegoż słowa jako obraźliwego epitetu, to proszę, nie krępuj się, mi to powiewa, a tobie ulży ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Bzdurzysz waćpan ;-) 19.07.06, 13:02 luve napisała: > Mnie na przykład możesz do woli nazywać Żydówką, choćby dlatego, że jestem nią > z > pochodzenia. Jeśli ci to pomoże odreagować stres związany z niemożnością > nazywania innych Żydami lub używania tegoż słowa jako obraźliwego epitetu, to > proszę, nie krępuj się, mi to powiewa, a tobie ulży ;-) Nie jest sztuką przyznać się do swojego pochodzenia, gdy jest się ukrytym za nickiem.. Mimo to doceniam i szanuję Pani deklarację . Byłbym wielce zobowiązany (jak myślę wszyscy Polacy!) gdyby Pani spowodowała podobny przypływ szczerości u Pani koleżanek i kolegów w Sejmie, rządzie.. i w zasadzie w całej Polsce !.. Ja wówczas przyznam Pani, że mamy w Polsce demokrację(!).., bo to co jest obecnie to z powyższej przyczyny jest żałosną farsą (!)..; - ludzie głosują nie wiedząc na kogo !!.. Jeśli nawet wówczas wybiorą Żyda na - powiedzmy prezydenta - no to już ich wola! Ja co najwyżej będę mógł powiedzieć: - Chcieliście Żyda ?.. ..no to go macie !.. t. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Każdy Polak chce odżydzenia literatury i pras 19.07.06, 02:04 myubecja_zgw napisała: > w Polsce przedwojennej było to normalne hasło wszystkich porządnych Polakow, al > e > ubecja i GW zmieniły to i dziś dają swoją żydowską nagrodę trzeciorzednym > książeczkom, byle tylko o Żydach dobrze, a o Polakach źle. Idź się leczyć kretynie, mniej będziesz bredzić Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 19.07.06, 09:27 «Strona internetowa biuletynu "Walka" nie istnieje od 2001 r. Ale numer z lipca 1998 r. udało się odnaleźć dzięki Maciejowi Lisickiemu, szefowi klubu PO w gdańskiej radzie miasta. Lisicki wynajął informatyka, który odszukał w sieci zlikwidowaną stronę» - jak widać, liberały grzebią nawet w dawno zlikwidowanych stronach, żeby tylko zohydzić swoich przeciwników. To po prostu DNO - stoczyliście się do poziomu "Nie" Urbana. A może trzeba poszukać też co wypisywali Wasi współpracownicy w PRL? Po prostu żenujące - czy innych problemów Wybiórcza i zafajdane platfusy nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Radny LPR antysemickim publicystą 19.07.06, 13:06 danwar1 napisał: > «Strona internetowa biuletynu "Walka" nie istnieje od 2001 r. Ale numer z > lipca > 1998 r. udało się odnaleźć dzięki Maciejowi Lisickiemu, szefowi klubu PO w > gdańskiej radzie miasta. Lisicki wynajął informatyka, który odszukał w sieci > zlikwidowaną stronę» > - jak widać, liberały grzebią nawet w dawno zlikwidowanych stronach, żeby tylko > > zohydzić swoich przeciwników. To po prostu DNO - stoczyliście się do > poziomu "Nie" Urbana. A może trzeba poszukać też co wypisywali Wasi > współpracownicy w PRL? > > Po prostu żenujące - czy innych problemów Wybiórcza i zafajdane platfusy nie > mają? > Oni z rozpaczy za utraconymi stołkami skłonni są grzebać nawet w śmietnikach !!. Może trafi im się jakiś ,,hak'' (?!)..,nic nie szkodzi, że trochę...,,przerdzewiały'' !..:) Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re:Co wyprawiaja syjoniści w Palestynie i Libanie 19.07.06, 17:59 to jest po prostu klasyczne ludobójstwo dokonywane przez syjonistów (semitów!!) na narodzie arabów palestyńskich i na libańczykach. kazdy kto potepia ludobójców nie może byc potepiany. Każdy kto potępia syjonistycznych okupantów palestyny nie może byc potepiany. w przeciwnym przypadku nalezałoby potępić polski ruch oporu walczący z nazistami w generalnej guberni co dzisiaj ma odpowiednik w nowotworze pod nazwa israel w okupowanej palestynie. okazuje sie ,że ci wszechpolacy mieli chyba jakieś wizje ,które potwierdzaja sie na tle historii obecności syjonistycznych żydów od 1939 roku w palestynie a szczególnie po 1948 kiedy to utworzyli nielegalny nowotwór okupacyjny o nazwie israel i zaludnili go kazapami z sovietzkiej rosji.wybudowali kibuce a poprzednio budowali kolhozy i sovhozy!!! w ramach rozwoju judeo-komunizmu!! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re:Co wyprawiaja syjoniści w Palestynie i Libanie 19.07.06, 23:37 Skoro już porównujemy z Niemcami, to analogii jest więcej. Oni też za jednego swojego potrafili rozstrzelać nawet 100-u ,,polskich bandytów'' ! W obronie własnej oczywiście !.. Odpowiedz Link Zgłoś