fraglesi67 19.07.06, 10:05 A jak apele nie zaskutkują to Usa zaatakuje Izrael ;-) oj będzie jatka ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zylioner 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:07 polecam: www.uruknet.info/?p=m24753 Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:19 a niech strzelaja. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:22 A potem Amerykanie mają pretensje, że muzułmanie urządzają na nich zamachy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:24 baby1 napisała: > A potem Amerykanie mają pretensje, że muzułmanie urządzają na nich zamachy. nastepna osoba, ktorej sie pomieszal skutek z przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zylioner Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:27 rozumiem ze przed 11.09.2001 amerykanie nie dawali zielonego swiatla i nie finansowali Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
jojop Cywile? To bojownicy albo terorysci (dzieci tez) 19.07.06, 10:29 Zrownac z ziemia. Sami sobie hamas wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
jardya Re: Cywile? To bojownicy albo terorysci (dzieci t 19.07.06, 10:32 Ksenofobia, nacjonalizm i głupota w najlepszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywilów'? 19.07.06, 10:57 LUDZIE przecież to jakaś paranoje, wy to czytacie i nic z tym się dalej nie dzieje. przecież gdyby tylu cywilów zginęło w Izraelu to byłby od razu sajgon w mediach. Ale jak Arabowie giną to każdy siedzi cicho. Co za cholerna hipokryzja. Rzygać się chce!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 11:07 jakubowska100 napisała: > LUDZIE przecież to jakaś paranoje, wy to czytacie i nic z tym się dalej nie > dzieje. przecież gdyby tylu cywilów zginęło w Izraelu to byłby od razu sajgon > w mediach. w mediach podaja, ze w panstwach arabskich sa sami cywile. kobiety i dzieci. ktos zwyczajnie sie uwzial na ich kobiety i dzieci i dokonuje polowan na nie. a bin laden i al-zarkawi to bojownicy. tak twierdza media. wiec nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Ty "ladna pupa" jak ty to robisz w ciagu godziny 19.07.06, 11:26 ze dwadziescia wpisow na jeden temat? Czy wam tam w ambasadzie daja jakies prochy, żebyś mogła pracować jak stachanowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Ty "ladna pupa" jak ty to robisz w ciagu godz 19.07.06, 11:59 baby1 napisała: > ze dwadziescia wpisow na jeden temat? Czy wam tam w ambasadzie daja jakies > prochy, żebyś mogła pracować jak stachanowiec? ja to dobrowolnie robie. zydki przeprowadzaja akcje edukacyjna w libanie, a ja wsrod polskich matolow. niestety nie jestem w zadnej ambasadzie. a duzo bym dala aby mnie do jakiejs wzieli. byle to nie byla polska ambasada, albo jakiegos innego dzikiego luda. np. iranskiego. ech, urodzic sie w... luksemburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Celem nalotu była też(!!!!)siedziba Hezbollahu … . 19.07.06, 13:32 "Celem nalotu była też siedziba Hezbollahu … . W ciągu trwającej od tygodnia akcji armii izraelskiej w Libanie, zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywilów" To znaczy, ze glownym celem bylo zabicie jak najwiekszej ilosci cywilow, w tym kobiet i dzieci!!!!!!!!!!!!! Izrael - golabki pokoju!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Celem nalotu była też(!!!!)siedziba Hezbollah 19.07.06, 15:06 Biorac pod uwage mozliwosci militarne Izraela jesli głownym celem było by zabicie jak najwiekszej ilosci cywilów to ofiary liczyli bysmy w dziesiatkach tysiecy a nie w setkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Gdybyś była ładna to mogłabyś tam być :-) 19.07.06, 13:51 Dobrze, że chociaż mądra nie jesteś. Może ktoś się jednak Tobą zainteresuje ? To przestaniesz pisać bzdury. Jedna Doda już jest (ona chociaż jest ładna). Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Ty "ladna pupa" jak ty to robisz w ciagu godz 19.07.06, 16:00 - widzisz "ladna pupa", zeby w ambasadzie pracowac trzeba miec troche chociaz oleju w glowie. Twoja "pupa" nie wystarczy. Wyraznie widac, ze myslisz "pupa" wiec daj juz spokuj i znalez sobie inny temat - bardziej adekwatny dla tej czesci ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
sentropia Re: Ty "ladna pupa" jak ty to robisz w ciagu godz 21.07.06, 06:28 A co byś dała? Odpowiedz Link Zgłoś
p_orridge Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 11:36 a nie przyszlo ci do glowy, ze ktos uzywa srodkow niewspolmiernych do realnych potrzeb i nie liczy sie z zyciem ludnosci cywilnej? rownie dobrze moglbym powiedziec, ze hezbollah nie zabil jeszcze zadnego zydowskiego cywila - w koncu wszyscy tam to albo zolnierze, albo rezerwisci. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 12:00 p_orridge napisał: > a nie przyszlo ci do glowy, ze ktos uzywa srodkow niewspolmiernych do realnych > potrzeb i nie liczy sie z zyciem ludnosci cywilnej? > rownie dobrze moglbym powiedziec, ze hezbollah nie zabil jeszcze zadnego > zydowskiego cywila - w koncu wszyscy tam to albo zolnierze, albo rezerwisci. nie, to jakos nie przyszlo mi do glowy. bo zwyczajnie w swiecie nie widze zadnej dysproporcji. to znaczy sie, zydzi maja w walce z arabami obnizyc poziom? i co, maja sie z nimi bic na kije? czy obrzucac piaskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rsito Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 12:16 ladna_pupa napisała: > p_orridge napisał: > > > a nie przyszlo ci do glowy, ze ktos uzywa srodkow niewspolmiernych do rea > lnych > > potrzeb i nie liczy sie z zyciem ludnosci cywilnej? > > rownie dobrze moglbym powiedziec, ze hezbollah nie zabil jeszcze zadnego > > zydowskiego cywila - w koncu wszyscy tam to albo zolnierze, albo rezerwis > ci. > > > nie, to jakos nie przyszlo mi do glowy. > bo zwyczajnie w swiecie nie widze zadnej dysproporcji. > to znaczy sie, zydzi maja w walce z arabami obnizyc poziom? i co, maja sie z ni > mi bic na kije? czy obrzucac piaskiem? To dobre zostaw ten karabin bo ja mam tylko granat i musisz byc blizej :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_orridge Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 12:55 > to znaczy sie, zydzi maja w walce z arabami obnizyc poziom? i co, maja sie z ni > mi bic na kije? czy obrzucac piaskiem? niestety 'poziomu' nie moga juz chyba 'obnizyc' - dzis zginelo kolejnych 40 cywili. czemu takie dzialania maja sluzyc? przeciez to absurd - kazda kolejna ofiara wzmaga determinacje szyitow. moze iaf powinien sie skoncentrowac na atakowaniu celow wojskowych, a nie tluc we wszystko, co sie nawinie pod celownik? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 13:05 p_orridge napisał: > moze iaf powinien sie skoncentrowac na > atakowaniu celow wojskowych, a nie tluc we wszystko, > co sie nawinie pod celownik? bombarduja cele wojskowe. tylko, ze tam nalezy do tradycji przechowywanie terrorystow i aresnalow z bronia w pokoju pod lozkiem babci. pomiedzy lazienka a pokojem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Izrael morduje bezbronne kobiety i dzieci ! 19.07.06, 13:46 Takie są fakty. Żeby zabić 7 bojowników arabskich wojska izraelskie wymordowały kilkuset bezbronnych cywili, w tym kobiety i dzieci. Barbarzyństwo ! Mam nadzieję, że spotka ich za to zasłużona kara. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Izrael morduje bezbronne kobiety i dzieci ! 22.07.06, 09:13 tkm333 > Takie są fakty. Żeby zabić 7 bandytów arabskich wojska izraelskie wyeliminowały setki ich pomagierów, w tym uzbrojone kobiety i poobwieszane C-4 dzieci. ! Mam nadzieję, że spotka ich za to zasłużona nagroda . Tak powino być , a nie jak u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
p_orridge Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 14:08 czyli co, nie mamy zadnych watpliwosci - bezpieczenstwo panstwa usprawiedliwia wszelkie dzialania, ktore chlopcy z idf i iaf podejmuja w celu jego zapewnienia? wiesz, mam wrazenie, ze jestes bardziej radykalny od sporej czesci mieszkancow izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 'zginęło co najmniej 297 osób, w tym 268 cywi 19.07.06, 14:11 p_orridge napisał: > czyli co, nie mamy zadnych watpliwosci - bezpieczenstwo panstwa usprawiedliwia > wszelkie dzialania, ktore chlopcy z idf i iaf podejmuja w celu jego zapewnienia zgadza sie. zydzi walcza o przetrwanie. wszyscy dookola chca ich zlikwidowac. powinni podjac wszelkie dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Tia, Hitler tez czul sie mocno zagrozony. 19.07.06, 14:24 To sie nazywa paranoja. ladna_pupa napisała: > zgadza sie. > zydzi walcza o przetrwanie. > wszyscy dookola chca ich zlikwidowac. > powinni podjac wszelkie dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Tia, Hitler tez czul sie mocno zagrozony. 19.07.06, 15:11 Jesli nie widzisz róznicy pomiedzy obecnym połozeniem Izraela a połozeniem hitlerowskich Niemiec to kolejny raz dajesz dowód na to jak ograniczone jest twoje widzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 "Ladna pupa" Trzymaj sie faktow! 19.07.06, 15:10 Mowa jest o zabitych przez Zydow cywilach, w Libanie, Teraz. Dane pochodza z BBC. Nie naginaj prawdy do swoich potrzeb! Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: "Ladna pupa" Trzymaj sie faktow! 19.07.06, 15:40 jb93 napisał: > Mowa jest o zabitych przez Zydow cywilach, w Libanie, Teraz. Dane pochodza z BB > C. Nie naginaj prawdy > do swoich potrzeb! po pierwsze - czym jest BBC, ze uwazasz ja za zrodlo nieomylne... poza tym islamscy bandyci to tez "cywile"... mundurow nie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
przedostatni_mohikanin Re: Bardzo chytrze załatwiłem pannę 20.07.06, 21:01 w Rytrze.. >jeb39 napisał: >>niewiasta napisała : >> >>po kiego wała siem fatygowała ? > >Wiem, Ciebie nic nie obchodzi, że mnie nie wychodzi ! > Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Bardzo chytrze załatwiłem pannę 20.07.06, 21:32 Chyba się przewrócę !!.. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 10:36 Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Zydzi wybrali sobie talmudycznych oszolomow z Likud'u wiec tez ich trzeba rozjechac czolgami. Nie lubie ani Arabow ani Zydow z prostego powodu - oni nas nie lubia. Jednych ku nienawisci pcha Koran drugich bandycka ideologia Talmudu. Nalezy jednak pamietac, ze Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj takich przydatnych w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra...Co na przestrzeni wiekow dali nam Zydzi? Pomysl o tym zanim w przyszlosci zaczniesz bezmyslnie walic w klawiature. jojop napisał: > Zrownac z ziemia. > Sami sobie hamas wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 10:58 "Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj takich przydatnych w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra...Co na przestrzeni wieków dali nam Zydzi?" Odpowiem tak - wśród lauretów nagrody Nobla kilkudziesięciu jest Żydami. A co do Arabów to mam inne pytanie - czy możesz wymienić ich dokonania czy też wkład do światowej cywilizacji w ostatnich 500-600 latach ? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:08 Mozna ripostowac, ze wiele do wielu odkryc nie doszloby bez dokonan Arabow np na polu matematyki, czy chemii. Noblistow wsrod gojow jest tez znacznie wiecej - tylko co to zmienia? Nadal mowimy jedynie o XX wieku w przypadku "zydowskich odkryc". Arabowie rozwijali chemie, astronomie, medycyne i matematyke przez wieki i do dzis korzystamy z ich odkryc niezaleznie od tego kiedy ich dokonano. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:11 jb93 napisał: > Mozna ripostowac, ze wiele do wielu odkryc nie doszloby bez dokonan Arabow np n > a polu matematyki, > czy chemii. Noblistow wsrod gojow jest tez znacznie wiecej - tylko co to zmieni > a? Nadal mowimy jedynie > o XX wieku w przypadku "zydowskich odkryc". Arabowie rozwijali chemie, astronom > ie, medycyne i > matematyke przez wieki i do dzis korzystamy z ich odkryc niezaleznie od tego ki > edy ich dokonano. tak, a dwa miliony lat temu twoj dziadek-malpa okradl moja babcie-malpe w czasie randki. ukradl jej kisc bananow. w zwiazku z tym, ze to tak niedawno bylo i ciagle sie liczy, uwazam ze teraz ty powinienes mi oddac rodzinne banany, bo odpowiadasz bezposrednio za swojego dziadka-malpoluda. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 11:58 ladna_pupa napisała: > tak, a dwa miliony lat temu twoj dziadek-malpa okradl moja babcie-malpe w czasi > e randki. ukradl jej kisc bananow. > w zwiazku z tym, ze to tak niedawno bylo i ciagle sie liczy, uwazam ze teraz ty > powinienes mi oddac rodzinne banany, bo odpowiadasz bezposrednio za swojego dz > iadka-malpoluda. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 12:02 jb93 napisał: Re: Czy ty sie dobrze czujesz? wiedzialam, ze nie zajarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 12:16 "Nie zajazysz" ???? To jakas wiezienna "grypsera" ? W sumie nie powinienem sie dziwic, czytajac twoje, hm, "wypowiedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 12:21 jb93 napisał: > "Nie zajazysz" ???? To jakas wiezienna "grypsera" ? W sumie nie powinienem sie > dziwic, czytajac twoje, hm, > "wypowiedzi". jak zwykle wysoki poziom. i merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 12:23 Bije sie w piersi - grypsera rzeczywiscie nie wladam. ladna_pupa napisała: > jb93 napisał: > > > "Nie zajazysz" ???? To jakas wiezienna "grypsera" ? W sumie nie powiniene > m sie > > dziwic, czytajac twoje, hm, > > "wypowiedzi". > > > jak zwykle wysoki poziom. > i merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Czy ty sie dobrze czujesz? 19.07.06, 12:25 jb93 napisał: > Bije sie w piersi - grypsera rzeczywiscie nie wladam. taa, wiekszosc z tego co sie tu pisze to dla ciebie grypsera. i czarna magia. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:16 N atakiej samej zasadzie rozumowanie ja mogę zripostować, że kultura Islamu wywodzi się pośrednio z kultury judaistycznej w związku z czym do żadnego z tych odkryć by nie doszło gdyby nie Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:59 Oczywiscie, ze moglbys napisac. Tylko, ze byloby to kompletna bzdura... atena_75 napisała: > N atakiej samej zasadzie rozumowanie ja mogę zripostować, że kultura Islamu > wywodzi się pośrednio z kultury judaistycznej w związku z czym do żadnego z tyc > h > odkryć by nie doszło gdyby nie Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:20 jb93 napisał: > Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Zydzi wybrali sobie talmudycznych oszolomow > z Likud'u wiec tez > ich trzeba rozjechac czolgami. Nie lubie ani Arabow ani Zydow z prostego powodu > - oni nas nie lubia. > Jednych ku nienawisci pcha Koran drugich bandycka ideologia Talmudu. Nalezy jed > nak pamietac, ze > Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj t > akich przydatnych > w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra...Co na przestrzeni wi > ekow dali nam Zydzi? > Pomysl o tym zanim w przyszlosci zaczniesz bezmyslnie walic w klawiature. > > Wpierw zadaj sobie pytanie czy on wie co to znaczy chemia, medycyna, astronomia, algebra.................czy jest mu do czegos to potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:22 jb93 napisał: > Jednych ku nienawisci pcha Koran drugich bandycka ideologia Talmudu. Nalezy jed > nak pamietac, ze > Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj t > akich przydatnych > w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra... to moze jakas lista tych dokonan... tylko prosze o konkretne przyklady, a nie ogolniki w stylu "matematyka, chemia"... Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: Z drugiej strony masz Talmudycznych fanatykow 19.07.06, 11:34 Link do dyskusji na ten temat: www.historycy.org/index.php?showtopic=4061&hl= Odpowiedz Link Zgłoś
sburczymucha Re: Cywile? To bojownicy albo terorysci (dzieci t 19.07.06, 10:59 "Zrownac z ziemia-sami sobie hamas wybrali" - to sie nadaje na tytul nowej ksiazki pana Jana Grossa. Proponuje rowniez przetlumaczenie nowej ksiazki Grossa "Fear: Anti-Semitism in Poland After Auschwitz " na arabski. W Libanie ksiazka rozejdzie sie jak swieze buleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zylioner Re: Cywile? To bojownicy albo terorysci (dzieci t 19.07.06, 11:10 pomijam idiotyzm twoich pogladow - ale skad osiolku wiesz ze libanczycy wybrali hamas ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 hamas? w libanie?? 19.07.06, 12:01 jojop napisał: > Zrownac z ziemia. > Sami sobie hamas wybrali. czas, by jołop nauczył się czytać Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: hamas? w libanie?? 19.07.06, 14:06 Za duzo od niego wymagasz. Zdaniem tych mlotow wszystko co jest sprzeczne z interesem Zydow nalezy podeptac, opluc i zniszczyc. Jesli masz inne zdanie to jestes antysemita. tymon99 napisał: > jojop napisał: > > > Zrownac z ziemia. > > Sami sobie hamas wybrali. > > czas, by jołop nauczył się czytać Odpowiedz Link Zgłoś
anna9921 Chcialam cos wyjasnic........ 19.07.06, 12:12 do tych ktorzy nazywaja arabow "dzicza w obrusach na glowie". moze ktos z was przyjechal by tak do nas na srodkowy wschod i sprobowal poprzebywac troche na sloneczku w temperaturze dobiegajacej w sloncu do 50-60 stopni celcjusza to niewatpliwie by dostal udaru slonecznego ktory by mogl miec powazne konsekwencje zdrowotne. To nakrycie glowy na poczatku bylo do ochrony przed "palacym" sloncem a z czasem weszlo do tradycji arabskiej. Ja jestem polka mieszkajaca tu od wielu lat i nie powiem ale wiele razy ja wlasnowolnie nalozylam to co niektorzy z was nazywaja -obrusem na glowe. Ja uwazam ze to piekne, nakladajac skarf na glowe utozsamiasz sie z inna kultura i ta roznorodnosc jest piekna. Arabowie to nie zadna dzicz to ludzie tacy sami jak my z krwi i kosci. Ja wcale sie nie czuje lepsza od nich. Troszeczke szacunku okazcie, prosze. Oni maja swoje problemy polityczne z ktorymi nie latwo zyc im tutaj. Ale powiedzcie kto ich nie ma? Czy my ich w polsce problemow nie mamy? Swiat obecnie wariuje kto wie, moze wkrotce kolej przyjdzie na nas! Skoncza sie porachunki z arabska elita to wejda nam na glowy i to jak zawsze pod byle jakim pretekstem . My tylko powinnismy sie cieszyc ze nie mamy ropy bo w innym przypadku ameryka juz by nam glowy uciela. Latwo jest oceniac inne spolecznosci kulturowe a jeszcze latwiej jak sie nie ma nic wspolnego z tymi ludzmi. Jesli macie odwage to przyjedzcie na srodkowy wschod zobaczcie jaka sytuacja tu panuje, pomieszkajcie troche i wtedy wydajcie objektywne sady. Nie wypowiadajcie nonsensow kiedy siedzicie bezpiecznie za "piecykiem" w domu. Pomyslcie dwa razy zanim wydacie jakiekolwiek sady na temat arabskiej spolecznosci. Badzmy humanitarni, zamieszkujemy ten swiat, my i nasze rodziny wkoncu to co sie dzieje na swiecie dotyczy nas wszystkich w pewien sposob. Powinnismy sobie pomagac zawsze i wszedzie. Nigdy nie wiadomo kiedy my bedziemy potrzebowali pomocy od innych.Los nasz wszystkich jest niepewny biorac pod uwage dzisiejsze wydarzenia swiatowe. Z mojego doswiadczenia , otoczona arabska spolecznoscia nie moge nic zlego i nich powiedziec wrecz przeciwnie. oni sa zawsze mili, uprzejmi, chetni do jakiejkolwiek pomocy , czuje sie bezpiecznie tutaj :) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: Chcialam cos wyjasnic........ 19.07.06, 12:24 Nareszcie!!! W koncu ktos wolny od antysemityzmu. Jestem przeciwny mordowaniu cywilow zarowno przez fundamentalistow jak i armie izraelska. Zastanowcie sie co by bylo gdyby nas oceniac wylacznie po wypowiedziach ksiedza Jankowskiego i "rozmowach niedokonczonych". Zastanawiam sie dlaczego nikt nie mowi o zydowskich demonstracjach antywojennych w Tel Avivie, o wspolnym protescie przeciwko wojnie w Libanie kobiet arabskich i izraelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Chcialam cos wyjasnic........ 19.07.06, 13:02 > Jesli macie odwage to przyjedzcie na srodkowy wschod > zobaczcie jaka sytuacja tu panuje [...] nie kicia, nie mamy odwagi. tam ucinaja glowy. i porywaja. choc niektorzy mowia, ze porwanie trzech osob to przeciez nic takiego, to jednak sami tam nie pojada. > mojego doswiadczenia , otoczona arabska > spolecznoscia nie moge nic zlego i nich powiedziec wrecz > przeciwnie. oni sa zawsze mili, uprzejmi, chetni do > jakiejkolwiek pomocy , czuje sie bezpiecznie tutaj :) > Troszeczke szacunku okazcie, prosze. no jasne, my takze widzimy w tv jacy sa mili. slusznie mowisz - nie mozna nic zlego o nich powiedziec. ale wolimy na wlasnej skorze nie probowac ich "goscinnosci". oni tam w rodzinnej, pokojowej atmosferze pala flagi, rzucaja kamieniami w ambasady, miotaja przeklenstwa na ameryke i europe, groza nam dzihadem i dekapitulacja. kazdy by sie tam czul bezpiecznie. tylko zwykli paranoicy czuja sie niebezpiecznie nawet w europie. a niektorzy dziwacy boja sie wsiadac do samolotow, albo wchodzic do drapaczy chmur... dziwni ludzie z nich, nie potrafia szacunku okazac. > Ja jestem polka mieszkajaca tu od wielu lat i nie powiem ale > wiele razy ja wlasnowolnie nalozylam to co niektorzy z was > nazywaja -obrusem na glowe. tak, powiem wiecej - w niektorych krajach arabskich trzeba nosic obrus nawet na twarzy. to pewnie takze ochrona przed sloncem? niektorzy "mili, uprzejmi, chetni do jakiejkolwiek pomocy" arabscy panowie zalecaja tego typu odzienie pod grozba kary chlosty. albo pobicia damy ich serca na smiec. bezkarnie. wyzsza kultyra. wielowiekowa tradycja... ale za to wiedza co to znaczy szacunek. > Badzmy humanitarni, zamieszkujemy ten swiat, my i nasze rodziny > wkoncu to co sie dzieje na swiecie dotyczy nas wszystkich w pewien sposob. gdzie ty bylas na wschodzie? w japonii? Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: Chcialam cos wyjasnic........ 19.07.06, 13:48 > no jasne, my takze widzimy w tv jacy sa mili. Tv - jakze pelne, wyczerpujace i rzetelne zrodlo wiedzy o Arabach > oni tam w rodzinnej, pokojowej atmosferze pala flagi, rzucaja kamieniami w amba > sady, miotaja przeklenstwa na ameryke i europe, Czy mowisz w tym momencie o Rodzinie Radia Maryja? groza nam dzihadem i dekapitula > cja. Ciekawy wyraz ta dekapitulacja. Czy to przeciwienstwo kapitulacji? kapitulacja 1. poddanie się nieprzyjacielowi 2. umowa zobowiązująca jedną ze stron walczących do poddania się pod pewnymi warunkami lub bezwarunkowo 3. odstąpienie od swoich zamiarów, zrezygnowanie z czegoś, danie za wygraną, przyznanie słuszności stronie przeciwnej. Lecz jasli chodzilo ci o kare smierci przez ścięcie to slowo to brzmi dekapitacja > tylko zwykli paranoicy czuja sie niebezpiecznie nawet w europie. > a niektorzy dziwacy boja sie wsiadac do samolotow, albo wchodzic do drapaczy ch > mur... > dziwni ludzie z nich, nie potrafia szacunku okazac. Pewnie ze dziwni biorac pod uwage ze fundamentalizm islamski to znikomy procent spolecznosci arabskiej. Analogicznie Izrael powinien zerwac wszelkie stosunki z Polska bo to przeciez u nas dziala ksiadz Jankowski, ojciec Rydzyk itd. > tak, powiem wiecej - w niektorych krajach arabskich trzeba nosic obrus nawet na > twarzy. to pewnie takze ochrona przed sloncem? "Poganski kraj, poganskie zwyczaje" - gdzie ja to czytalem? > niektorzy "mili, uprzejmi, chetni do jakiejkolwiek pomocy" arabscy panowie zale > caja tego typu odzienie pod grozba kary chlosty. albo pobicia damy ich serca na > smiec. bezkarnie. > wyzsza kultyra. wielowiekowa tradycja... ale za to wiedza co to znaczy szacunek Mowisz z autopsji, widzialas na wlasne oczy czy moze to znowu opinia z TV. Jest watek w Koranie zezwalajacy w ekstremalnych przypadkach na uderzenie zony ale nie przypominam sobie zeby zezwalal na pobicie na smierc za odsloniecie twarzy. Oczywiscie Europejczycy sa o wiele bardziej cywilizowani i zaden nigdy nie uderzylby zony (ci ktorzy tak robia musza miec widocznie arabskie korzenie). A co powiesz na werset z Biblii nakazujacy zonom BEZWZGLEDNE posluszenstwo wobec meza? Moze odstaw telewizor i siegnij po jakies powazne naukowe opracowania zanim zaczniesz wypowiadac sie na temat Islamu i kultury arabskiej? Na poczatek polecam www.wiez.com.pl/islam/index.php?id=2 Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:33 zylioner napisał: > rozumiem ze przed 11.09.2001 amerykanie nie dawali zielonego swiatla i nie > finansowali Izraela? nie dawali zielonego swiatla do czego? a co masz do finansowania izraela? to ich kasa, moga ja dawac komu chca. jak ich na to stac. ja rozumiem, ze polityka bliskowschodnia nie jest prosta. licza sie tam wielkie interesy i amerykancy je realizuja. ale na boga, wy ludzie opowiadacie, ze izrael powinien pozwalac sobie porywac kolejnych zolnierzy. to jest idiotyczne. maja zrobic porzadek z dzicza i koniec. mozecie sobie nienawidzic zydow, w polsce jest wielka tradycja antysemityzmu, zreszta slusznie, ale nie badzcie zaslepieni. w tym konflikcie trzeba oddac sprawiedliwosc izraelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :))) 19.07.06, 10:41 Znany Zyd, noblista, Isaak B. Singer zauwazyl trafnie, ze "antysemita jest ten kogo nie lubia Zydzi". Zrozum, ze negacja chorej idei Talmudu, kazacej Zydom dzielic swiat wg ras ("narod wybrany" i goje) nie ma nic wspolnego z rasizmem zas wszystko ze zdrowym rozsadkiem. Hitlera tez negujemy a przeciez postulowal dokladnie to samo. Jesli zas chodzi o "dzicz arabska" to musisz wiedziec, ze zawdzieczamy jej na przestrzeni wiekow rozwojj chemii, medycyny, astronomii, matematyki - to niezle jak na dzikusow z "recznikami na glowie" jak ich raczylas nazwac. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:07 W Polsce na temat Izraela panują durne stereotypy. Mieszkańcy Izraela to nie tylko fanatycy z pejsami. Większość Żydów to normalni ludzie, którzy ubierają się, żyją i bawią się zupełnie podobnie jak my. Nie brak tam nawet ateistów. Izrael ma pełne prawo bronić się przed muzułmańską dziczą. Polscy lotnicy latający na bombowcach RAF także zabijali cywilow tysiącami. Czy także będziecie ich potępiać za to? Nie było innego sposobu uwolnienia świata od nazistowskiej zarazy. Podobnie teraz nie ma niestety innego lekarstwa na zbrodniczy islam jak wojna. Ta dzicz rozumie wyłącznie język siły. To że cywilizacja islamu wyprzedziła nieco zachodnią w średniowieczu nie ma obecnie żadnego znaczenia. Wkrótce potem islam zupełnie zatrzymał się w rozwoju i do dziś znajduje się na etapie średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:13 Cywilizacja Islamu ma o tyle znaczenie, ze caly czas korzystamy z jej dokonan. I zadna, chocby najgoretsza agitka tego nie zmieni. Co zas dotyczy nazizmu to nawoluje do niego Talmud, ktory dzieli swiat wg ras "narod wybr." i goje. Co do stosowania przez Izrael jezyka sily ( i warto dodac, prowokacji) to wujek Adolf (tez z reszta po czesci Zyd) nie powstydzilby sie. Na zakonczenie pragne dodac, ze obie strony uwazam za semicka dzicz, ktura wziela sie za kudlu. Jednak Izrael mordujacy cywilow setkami jest w tym konflikcie nieco "dzikszy". Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:20 "Jednak Izrael mordujacy cywilow setkami jest w tym konflikcie nieco "dzikszy". Znowu naciągasz. Celem Izraela jest głównie Hezbollach, smierć cywilów (oczywiscie tragiczna) jest wynikiem tego, że hezbollach ma kryjówki wsród ludnosci cywlilnej. To, że ze strony hezbollahu ginie mniej cywilów z Izraela wynika tylko z tego, że obecnie nie mają oni środków aby zabić ich więcej. Gdyby tylko mieli mozliwośc przeprowadzenia zamachów skierowanych wyłącznie na cywilów (np.autobusy czy samoloty) to niewątpliwie zrobiliby to ! Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:41 Nic nie naciagam. Powoluje sie na glowne wiadomosci BBC z poniedzialku. Wtedy zabito juz 200 cywilow. Nalezy dodac (znow za BBC), ze Zydzi dali Libanczykom 10 godzin na opuszczenie Bejrutu - tyle, ze wczesniej zniszczyli mosty, drogi i lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:50 atena_75 napisała: > "Jednak Izrael mordujacy cywilow setkami jest w tym konflikcie nieco "dzikszy". > > Znowu naciągasz. Celem Izraela jest głównie Hezbollach, smierć cywilów > (oczywiscie tragiczna) jest wynikiem tego, że hezbollach ma kryjówki wsród > ludnosci cywlilnej. To, że ze strony hezbollahu ginie mniej cywilów z Izraela > wynika tylko z tego, że obecnie nie mają oni środków aby zabić ich więcej. Gdyb > y > tylko mieli mozliwośc przeprowadzenia zamachów skierowanych wyłącznie na cywiló > w > (np.autobusy czy samoloty) to niewątpliwie zrobiliby to ! Mowisz to bo jestes specjalista od kultur bliskowschodnich i masz dowody ze napewno tak by zrobili? Jesli nie to wybacz ale zaufam bardziej prof. Januszowi Daneckiemu, wg ktorego fundamentalizm islamski to ok. 1% spolecznosci arabskiej (polecam wyklad "Terroryzm a islam"). Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:55 Bardzo chetnie przeczytam. Czy zapis wykladu jest dostepny on-line? Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 12:14 Poszukaj na tej stronie w archiwum: www.atvn.pl/ Tytul wykladu - "terroryzm a islam" Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: Dzieki 19.07.06, 12:57 Nie ma sprawy :D A dla zainteresowanych tudziez innych hanysek2 i ladnych_pup troche wiedzy o islamie: www.wiez.com.pl/islam/index.php?id=2 Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Dzieki 19.07.06, 13:58 Jeszcze raz dzieki. Nie moge sie wprost oderwac od postow "ladnej_pupy". Wlasnie, z ludowym wdziekiem, zarzucila mi brak zrozumienia dyskutowanego problemu poniewaz..."licze po arabsku". :))) Nie mam sily sie na nia gniewac :) Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: Dzieki 19.07.06, 14:13 Tak niestety na tym swiecie jest ze im ktos mniej wie tym glosniej krzyczy. Ten jak i wiele innych konfliktow jest tylko przykladem co sie dzieje jak osoby u wladzy podzielaja poglad prezentowany przez cala armie forumowiczow ze "po to Bozia dala rece zeby wyjasniac". Ale przeciez latwiej rzucic pare bomb lub rakiet niz zmusic szare komorki do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 13:54 gsedziwoj napisał: > Mowisz to bo jestes specjalista od kultur bliskowschodnich i masz dowody ze > napewno tak by zrobili? Jesli nie to wybacz ale zaufam bardziej prof. Januszowi > Daneckiemu, wg ktorego fundamentalizm islamski to ok. 1% spolecznosci > arabskiej (polecam wyklad "Terroryzm a islam"). ten danecki takze nie jest zadnym specjalista. jest zwyklym arabofilem. zreszta jesli ktos twierdzi, ze "fundamentalizm islamski to ok. 1% spolecznosci arabskiej" to od razu dezawuluje sam siebie. w polsce jest wiecej niz 1 procent fundamentalistow arabskich, hehe. a jak ten "specjalista" to mierzyl? ten facet jest tak nieobiektywny, ze juz go nawet do tv nie zapraszaja. poza tym jest durny. i jestem sklonna powiedziec mu to prosto w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 14:28 Prof. dr hab. Janusz Danecki ur. 6 października 1946 r. w Katowicach. Profesor zwyczajny Uniwersytetu Warszawskiego, specjalista w zakresie problemów współczesnego i klasycznego świata islamu ze szczególnym uwzględnieniem świata arabskiego. Pracuje w Instytucie Orientalistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. Pełni wiele funkcji m.in. wiceprzewodniczącego Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Arabskiej, oraz redaktora naczelnego międzynarodowego czasopisma "Studia Arabistyczne i Islamistyczne". Pracuje w redakcjach "Przeglądu Orientalistycznego", "Rocznika Orientalistycznego", "Hemispheres", "Acta Asiatica", "Przeglądu Humanistycznego". Zajmuje się kulturą świata arabskiego oraz kulturą, ideologią i religią islamu. Przygotowywał dla radia polskiego, BBC i telewizji polskiej, analizy dot. problemów politycznych świata arabskiego i muzułmańskiego. Zna język arabski i jego dialekty oraz podstawy kilku języków orientalnych. Posługuje się również kilkoma językami europejskimi (angielskim, niemieckim, francuskim, rosyjskim, hiszpańskim, włoskim, szwedzkim i fińskim). Tłumaczył literaturę piękną oraz książki specjalistyczne z arabskiego, niemieckiego, angielskiego, francuskiego i hiszpańskiego. Opublikował ponad sto artykułów naukowych w czasopismach polskich i zagranicznych dotyczących zagadnień języka arabskiego, kultury islamu i świata arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 14:36 gsedziwoj napisał: > Prof. dr hab. Janusz Danecki ur. 6 października 1946 r. [...] i po co to wklejasz? to ze ma "prof." przed nazwiskiem to nic nie znaczy. malo jest profesorow idiotow? ten facet opowiada brednie. wg niego, tak jak wg ciebie, terroryzm jest wina zachodu. ten facet to pseudoprofesor jakich wielu. w iraku ucinali ludziom glowy a on opowiadal o tym ,ze nalezy ich zrozumiec, bo maja inna kulture... i o czym z takim rozmawiac...? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Jasne. Nie matura lecz chec szczera :))) 19.07.06, 14:43 Co tam jakis profesorek. Ty nam wyjasnisz caly problem bliskowschodni w kilku dosadnych, zolnierskich slowach. Fejgin, Morel, Chumer et consortes tez wierzyli, ze w dyskusji z "zaplutym karlem reakcji" lepsza jest drewniana pala czy nachajka niz jakies tam wyksztalcenie. ladna_pupa napisała: > gsedziwoj napisał: > > > Prof. dr hab. Janusz Danecki ur. 6 października 1946 r. [...] > > > i po co to wklejasz? to ze ma "prof." przed nazwiskiem to nic nie znaczy. > malo jest profesorow idiotow? > ten facet opowiada brednie. > wg niego, tak jak wg ciebie, terroryzm jest wina zachodu. > ten facet to pseudoprofesor jakich wielu. > w iraku ucinali ludziom glowy a on opowiadal o tym ,ze nalezy ich zrozumiec, bo > maja inna kulture... > i o czym z takim rozmawiac...? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Jasne. Nie matura lecz chec szczera :))) 19.07.06, 15:27 jb93 napisał: > Co tam jakis profesorek. Ty nam wyjasnisz caly problem bliskowschodni > w kilku dosadnych, [bla, bla, bla...] no to sluchaj cwoku. moze w koncu zalapiesz... danecki twierdzi, ze tylko jeden procent dzikiej populacji wspiera terroryzm. to jakim cudem hamas dostal sie do rzadu palestynskiego? wyjasnie ci patalachu - wybrala go wiekszosc dzikich obywateli. a moze palestynska demokracja opiera sie na rzadzie mniejszosci? jeden procent poparcia wystarczy do utworzenia rzadu? wyjasnij jak to jest, bos specjalista od "wielkiej" kultury islamu. szkoda tylko, ze masz dane sprzed kilkuset lat. jestes tak glupi jak ten danecki. Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 15:10 > > Prof. dr hab. Janusz Danecki ur. 6 października 1946 r. [...] > > > i po co to wklejasz? to ze ma "prof." przed nazwiskiem to nic nie znaczy. > malo jest profesorow idiotow? Wkleilem to bo mialem nadzieje ze przeczytasz wiecej niz jedno zdanie. Jako ze jedyne "zrodlo" na jakie kiedykolwiek sie powolalas to TV, myslalem ze chociaz fragment "Przygotowywał dla radia polskiego, BBC i telewizji polskiej, analizy dot. problemów politycznych świata arabskiego i muzułmańskiego." da ci do myslenia. Nadzieje jak widac plonne. Twoje wypowiedzi to 100% emocji i 0% rzetelnej wiedzy popartej naukowymi dowodami lub publikacjami. Wierz mi, gdyby 100% spolecznosci arabskiej scinalo glowy niewiernym tak jak twierdzisz (przypominam ze to slowo to "dekapitacja") juz dawno zabrakloby tych niewiernych. Jesli terroryzm to narzedzie tylko i wylacznie Arabow to moze to oni sa ta tajemnicza potega, ktorej macki siegaja wszedzie. Wszak to oni musza stac nie tylko za IRA, sekta "Niebo" itp. ale takze np. za Polakami walczacymi z Caratem w XIXw (nawet w twojej TV o tym bylo, taki film z Linda, pamietasz?). Wiem ze jezyk nienawisci pozbawionej wszelkich podstaw jest ostatnio w modzie ale jakies granice ignorancji tez musza istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 15:38 gsedziwoj napisał: > > > > Prof. dr hab. Janusz Danecki ur. 6 października 1946 r. [...] > > > > > > i po co to wklejasz? to ze ma "prof." przed nazwiskiem to nic nie znaczy. > > malo jest profesorow idiotow? > > Wkleilem to bo mialem nadzieje ze przeczytasz wiecej niz jedno zdanie. Jako ze > jedyne "zrodlo" na jakie kiedykolwiek sie powolalas to TV, myslalem ze chociaz > fragment "Przygotowywał dla radia polskiego, BBC i telewizji polskiej, analizy > dot. > problemów politycznych świata arabskiego i muzułmańskiego." da ci do myslenia. akurat na "analiza przygotowane dla TVP, PR czy BBC" nie powolywalbym sie, gdyz poziom polskich mediow znany jest chyba powszechnie, natomiast czym jest BBC, kazdy mieszkajacy w UK wie... w ogole zadziwia mnie ten mit BBC... niestety jest to mocno lewicujaca telewizja na dosc niskim poziomie puszczajaca kazda bzdure, byle by byla odpowiednio lewacka... poza tym Danecki znany jest ze swojej facynacji islamem... > popartej naukowymi dowodami lub publikacjami. Wierz mi, gdyby 100% spolecznosci > arabskiej scinalo glowy niewiernym tak jak twierdzisz (przypominam ze to slowo > to "dekapitacja") juz dawno zabrakloby tych niewiernych. Jesli terroryzm to dekapitacja oznacza ogolnie oddzielenie glowy od reszty ciala... moze odbyc sie to tez przez urzniecie jak to ostatnio w modzie wsrod ismalskich bandytow... > narzedzie tylko i wylacznie Arabow to moze to oni sa ta tajemnicza potega, > ktorej macki siegaja wszedzie. Wszak to oni musza stac nie tylko za IRA, sekta > "Niebo" itp. ale takze np. za Polakami walczacymi z Caratem w XIXw (nawet w > twojej TV o tym bylo, taki film z Linda, pamietasz?). Wiem ze jezyk nienawisci gratuluje zrodel - filmy z Linda... > pozbawionej wszelkich podstaw jest ostatnio w modzie ale jakies granice > ignorancji tez musza istniec. poza tym proponuje zauwazyc, iz poza lewackimi terrorystami, ani IRA, ani walczacy z caratem, nie glosili jako swojego celu likwidacji jakiegokolwiek narodu, ustanawiania swiatowej dyktatury, likwidacji wszytskich odmiennych kultur itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 20.07.06, 10:01 Moja wypowiedz byla sarkastyczna, przeczytaj moje poprzednie dyskusje z ladna_pupa. > poza tym proponuje zauwazyc, iz poza lewackimi terrorystami, ani IRA, > ani walczacy z caratem, nie glosili jako swojego celu likwidacji > jakiegokolwiek narodu, ustanawiania swiatowej dyktatury, likwidacji > wszytskich odmiennych kultur itd... Czy jestes pewien ze WSZYSCY Arabowie tego chca, czy moze sa to marginalne odlamy fundamentalistyczne? Poza tym znam jedno zachodnie panstwo, ktore ma na swoim koncie likwidacje narodow, ustanawianie dyktatury, likwidacje odmiennych kultur itd. To panstwo to Stany Zjednoczone Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 20.07.06, 15:26 gsedziwoj napisał: > Czy jestes pewien ze WSZYSCY Arabowie tego chca, czy moze sa to marginalne wiadome jest, ze nie ma zadnego spoleczenstwa, w ktorym WSZYSCY maja identyczne poglady... ale faktem jest zerowa wspolpraca pewnych spoleczenstw w zwalczaniu terrorystow.... np. UK norma sa protesty ze strony pewnej mniejszosci na "szykany" wladz itd, natomiast na liczne prosby wladz o pomoc w zwalczaniu ekstremizmu jest cisza, badz wyciaganie lap po pieniadze (bez podawania konkretnych celow)... > odlamy fundamentalistyczne? Poza tym znam jedno zachodnie panstwo, ktore ma na > swoim koncie likwidacje narodow, ustanawianie dyktatury, likwidacje odmiennych > kultur itd. To panstwo to Stany Zjednoczone Ameryki. tak tak... po tym stwierdzeniu widze, iz dalsza dyskusja z toba nie ma zadnego sensu... niestety ideologia waznejsza jest dla ciebie od faktow... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 statystyka, misiu: 19.07.06, 12:08 atena_75 napisała: > Celem Izraela jest głównie Hezbollach, smierć cywilów > (oczywiscie tragiczna) jest wynikiem tego, że hezbollach ma kryjówki wsród > ludnosci cywlilnej zabitych ogółem: 241 w tym członków Hezbollah: 7 _______________________________ siedem, podzielić przez dwieście czterdzieści jeden.. razy sto procent.. wychodzi, że celność wynosi trzy procent.. 97 (słownie: DZIEWIĘĆDZIESIĄT SIEDEM) procent zabitych przez izraelskie wojsko nie nalleży do hezbollahu Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:20 jb93 napisał: > Cywilizacja Islamu ma o tyle znaczenie, ze caly czas korzystamy z jej dokonan. to moze jakas lista tych dokonan... tylko prosze o konkretne przyklady, a nie ogolniki w stylu "matematyka, chemia"... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:45 Wiem, ze wprawie cie tym w oslupienie ale to nie sa zadne ogolniki. Arabowie de facto stworzyli chemie jako oddzielna dziedzine - nawet nazwa pochodzi z arabskiego - al kimia. Trygonometria (sin cos, tg ctg) to tez ich "wynalazek". Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 14:25 jb93 napisał: > Wiem, ze wprawie cie tym w oslupienie ale to nie sa zadne ogolniki. > Arabowie de facto stworzyli chemie jako oddzielna dziedzine - nawet nazwa pocho > dzi z arabskiego - al > kimia. Trygonometria (sin cos, tg ctg) to tez ich "wynalazek". zastanawiam sie co ty robiles w szkole... bo napewno nie uczyles sie... funkcje trygonometryczne znane byly juz w starozytnej Grecji... z reszta wszystkie "osiagniecia" arabow, to nic innego jak dostep do antycznej wiedzy (m.in. po zdobyciu Aleksandrii) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 I znowu inwektywy. Inaczej, misiu, nie potrafisz? 19.07.06, 14:51 Tyle, ze mamy te wszystkie rzeczy od Arabow a nie np od Zydow. Jesli juz mowimy o tym co przetrwalo do naszych czasow dzieki "dzikusom w recznikach na glowach" to dorzucmy jeszcze tlumaczenia filozofow antycznych - bez nich nie wiedzialbys kto to byl Sokrates, Empedokles, Eurypides i paru innych...Na przyszlosc proponuje mniej zapalu a wiecej skupienia w dyskusji. skipper_ napisał: > jb93 napisał: > > > Wiem, ze wprawie cie tym w oslupienie ale to nie sa zadne ogolniki. > > Arabowie de facto stworzyli chemie jako oddzielna dziedzine - nawet nazwa > pocho > > dzi z arabskiego - al > > kimia. Trygonometria (sin cos, tg ctg) to tez ich "wynalazek". > > zastanawiam sie co ty robiles w szkole... bo napewno nie uczyles sie... > > funkcje trygonometryczne znane byly juz w starozytnej Grecji... > > z reszta wszystkie "osiagniecia" arabow, to nic innego jak dostep > do antycznej wiedzy (m.in. po zdobyciu Aleksandrii) Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:34 Cywilizacja Islamu ma o tyle znaczenie, ze caly czas korzystamy z jej dokonan. > I zadna, chocby > najgoretsza agitka tego nie zmieni. ------------ Nie zmieni osle patentowany? Wszyskie wymienione przez ciebie becwale rzekome osiagniecia arabskie zostaly przez zaturbanionych przejete badz od Hindusow, badz tez od Chinczykow.Sami nie wynalezli literalnie niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
gsedziwoj Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:41 > Sami nie wynalezli literalnie niczego. a Avicenna jest nazywany "ojcem nowoczesnej medycyny" zupelnie bez powodu. Proponuje najpierw zapoznac sie chocby z dyskusja na ten temat tutaj: www.historycy.org/index.php?showtopic=4061&hl= Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 11:49 Cos ty sie, stary juz od rana nawalil? A cyferki jakimi sie poslugujemy to wymyslil cadyk z radomska? :) Alkohol "al kil" Jakub Wedrowycz? Oj Kaziu, Kaziu tylko wymyslac bliznim potrafimy a po ksiazke juz sie siegnac nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychb6 Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 12:01 Czytając te wszystkie wypowiedzi jb93 nie ma szans do przekonania do swoich racji. W/w wypowiedzi przypominają Hitlerowskie Niency gdzie głoszono"niemcy,niemcy ponad wszystko" reszte narodowości to chwasty do wyrwania. Teraz dochodze do wniosku że"zydzi,zydzi ponad wszystko". Głównym wynalazkiem zydoskim to wynalezienie "antysemityzmu". Dawno temu Fenicjanie wynależli "pieniądze",Izrael nie ma o to pretęsji ale ma pretęsje że tak mało Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 19:50 A cyferki jakimi sie poslugujemy to wymy > slil cadyk z radomska? :) --------- Hindusi becwale. Odpowiedz Link Zgłoś
zandalf Antysemityzm 19.07.06, 13:20 Masz rację ale tylko jeśli chodzi o głupie stereotypy. Najpierw słusznie zauważasz że nie wszyscy Żydzi to fanatycy z pejsami ale chwilę później już o tym zapominasz i wrzucasz wszystkich Arabów do jednego worka. Wśród Arabów, mimo tego że będzie Ci w to trudno uwierzyć, znajdują się ateiści, przeciwnicy wojny a zapewne także miłośnicy jarania trawy. To ludzie tacy sami jak wszyscy inni. Niektórzy nie mogą pojąć że zawsze najgłośniej jest o oszołomach i innej maści psycholach. Wychowywani przez telewizję i karmieni sensacyjnymi wiadomościami wyrabiacie sobie chore poglądy. Nas Polaków w Europie też odbiera się przez pryzmat Giertycha, Leppera, Kaczyńskiego i kilkuset złodziei samochodów. Ilu tam jest tych "wojowników"/terrorystów? 2%? Wiadomości podadzą tylko że 2 oszołomów wysadziło sie w żydowskim autobusie bo przecież nikt nie chce oglądać newsa że libańska matka gotuje wystawny obiad bo właśnie jej syn ukończył edukację na uniwersytecie. Oczywiście że po bombardowaniach Libanu sympatia do ugrupowań ekstremistycznych wśród zwykłych obywateli wzrośnie. I tu nie ma się czemu dziwić. Drugą sprawą jest niepokojące nadużywanie słowa antysemita. Czy można być rasistą nie pochwalając zachowań czarnoskurych obywateli stanu Kalifornia jednocześnie lubiąc i chwaląc wszystkich pozostałych? No bo przecież ludy semickie to także ludy Arabskie. Widzę więc brak logiki wśród zacietrzewionych przeciwników "dzikusów z ręcznikami na głowach". Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 13:49 > W Polsce na temat Izraela panują durne stereotypy. Mieszkańcy Izraela to nie > tylko fanatycy z pejsami. Większość Żydów to normalni ludzie, którzy ubierają > się, żyją i bawią się zupełnie podobnie jak my. Ciekawe co maja sobie ludzie na swiecie myslec jezeli czytaja wyniki ankiet (za wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3492334.html): "Tymczasem aż 86 proc. Izraelczyków uważa, że bombardowania są moralnie uzasadnione." ...albo widza zdjecia dzieci wypisujacych dedykacje na pociskach dla innych dzieci w Libanie: sabbah.biz/mt/archives/2006/07/17/photo-of-the-day-israeli-kids-sends-gifts-of-love-to-arab-kids Moze sie sami zastanowicie czy jestescie normalni, moze z rozwaga zaczniecie uzywac slowa 'dzicz' tam gdzie ono pasuje - bo jezeli to co wy soba reprezentujecie ma byc norma i nie jest dzicza, to ja dziekuje bardzo... (Oczywiscie szanuje tych pozostalych, sprawiedliwych wsrod narodu zydowskiego: pl.indymedia.org/pl/2006/07/21921.shtml) Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 14:28 Dla niezorientowanych podam poprawne linki, bo oczywiscie przy wklejaniu musialo sie cos popsuc... ankieta: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3492334.html protest antywojenny w Tel-Awiwie: pl.indymedia.org/pl/2006/07/21921.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: I juz mamy stara spiewke o antysemityzmie :)) 19.07.06, 13:22 Singer mylił sie. Ty jestes przypadkiem antysemity którego Żydzi nie "nie lubia" . Jestes antysemita a Żydzi maja cie w dup@^* :) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Coz za blyskotliwa riposta :)))) 19.07.06, 14:09 michalng napisał: > Singer mylił sie. Ty jestes przypadkiem antysemity którego Żydzi nie "nie lubia > " . Jestes antysemita a Żydzi maja cie w dup@^* :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Coz za blyskotliwa riposta :)))) 19.07.06, 14:53 Miło mi ze ja doceniasz :) nawet jesli tylko metodą "Ctrl-c Ctrl-v" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 10:58 Nie wiem czy ty jesteś naprawdę idiotą czy tylko siejesz propagandę dla jeszcze głupszych od siebie.Jeżeli bandyta na Mokotowie zabije człowieka i Policja szybko dowie się o tym,to żeby nie "pozwalać na takie rzeczy" ma zbombardować całą dzielnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 11:14 ratioman napisał: > Nie wiem czy ty jesteś naprawdę idiotą czy tylko siejesz propagandę dla jeszcze > > głupszych od siebie.Jeżeli bandyta na Mokotowie zabije człowieka i Policja > szybko dowie się o tym,to żeby nie "pozwalać na takie rzeczy" ma zbombardować > całą dzielnicę? jesli uwazasz, ze to jest odpowiednie porownanie, to nie rozmawiam z toba, bo poziomem umyslowym nie roznisz sie od krasnala w ogrodku mojego sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 11:06 Do popierających Izrael. Trzeba konsekwentnie akceptować wojne w Czeczeni, amerykanskie zbrodnie w Wietnami i póxniej, Chiny w Tybecie, itp. W przeciwnym razie to obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 11:07 Absolutnie się nie zgadzam z twoimi insynuacjami. Popieram Izrael ale nie podoba mi się tragedia cywilów. Nie popieram ani nie popierałam Wietnamu, Czeczeni i Tybetu. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: 7 dni na strzelanie do cywilow 19.07.06, 11:17 chamie - moze ty wystawisz swoje dzieci pod ostrzal rakietowy Odpowiedz Link Zgłoś
chijana Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:07 chyba USA przylaczy sie do Izraela anie zaatakuje go. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:20 chijana napisała: > chyba USA przylaczy sie do Izraela anie zaatakuje go. moze wtedy w koncu zrobia porzadek z dzicza w obrusach na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:23 lachem... a Iranowi daję 26 dni na rozprawę z przeciwnikami islamu... wybór broni dowolny. kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z H 19.07.06, 10:25 p.o.box.77 napisał: > lachem... > > a Iranowi daję 26 dni na rozprawę z przeciwnikami islamu... wybór broni > dowolny iran to takie potezne panstwo, ze jedyne z kim moze sie rozprawic to wlasne kobiety. no i od wieku glownie z nimi walcza. tluka je ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z H 19.07.06, 11:43 No i słusznie! Babe trza bić, bo inaczej wyrośnie z niej cuś takiego jak "Ładna pupa":)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z H 19.07.06, 12:12 zasmucony1 napisał: > No i słusznie! Babe trza bić, bo inaczej wyrośnie z niej cuś takiego > jak "Ładna pupa":)))))))))))))))) o tym pisze. oni maja podobna mentalnosc. oni czyli ci geniusze od chemii, astronomii, algebry i czegos tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z H 19.07.06, 12:24 ???????:(((((((( A tak w ogóle, to jak sie ktoś chwali,że ma ładną pupe, to jest raczej "CHWALI PUPA":))))))))i nikt mu w to nie wierzy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: p.o.box.7 dał Izraelowi 5 dni na rozprawę z H 19.07.06, 12:27 zasmucony1 napisał: > ???????:(((((((( A tak w ogóle, to jak sie ktoś chwali,że ma ładną pupe, to > jest raczej "CHWALI PUPA":))))))))i nikt mu w to nie wierzy:))))) taa, kazdy mowi ze nie wierzy, ale 90 procent ma nadzieje, ze jednak tak. i sobie rozmysla: jakby to bylo gdybym ja mogl... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:28 Nie lubie ani Arabow ani Zydow z prostego powodu - oni nas nie lubia. Jednych ku nienawisci pcha Koran drugich bandycka ideologia Talmudu. Nalezy jednak pamietac, ze Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj takich przydatnych w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra...Co na przestrzeni wiekow dali nam Zydzi? Pomysl o tym zanim w przyszlosci zaczniesz bezmyslnie walic w klawiature. ladna_pupa napisała: > chijana napisała: > > > chyba USA przylaczy sie do Izraela anie zaatakuje go. > > > moze wtedy w koncu zrobia porzadek z dzicza w obrusach na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:40 jb93 napisał: > Nalezy jednak pamietac, ze Arabom, > ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj > takich przydatnych w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, > algebra...Co na przestrzeni wiekow dali nam Zydzi? Pomysl o tym zanim w > przyszlosci zaczniesz bezmyslnie walic w klawiature. to ty czlowieku pomysl. widziales jakiegos araba co ma sukcesy w chemii, medycynie i algebrze??? chyba na filmach historycznych. arabowie mieli wielka kulture tysiac lat temu. powtorze ci, bo jestes nieukiem - tysiac lat temu! przez nastepny tusiac lat uwstecznili sie. teraz sa bezksztaltna masa dzikusow w obrusach na glwoie. zyja w szalasach i zra rekoma. wiekszosc zna tylko jedna ksiazke - koran. astronomia u araba... dobre sobie. hehe... ups, pardon - w ostatnich latach zawdzieczamy cos jednak arabom - niezwykle intensywny rozwoj przemyslu terrorystycznego. inne wynalazki pochodza sprzed setek lat. szkoda, ze wolales puszczac lisciki do kolezanek w czasie lekcji historii zamiast sie jej uczyc. tam mowili ciekawe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Coz za blyskotliwa riposta :)))) 19.07.06, 10:47 I rest my case :)))))))))))))))))))) ladna_pupa napisała: > to ty czlowieku pomysl. > widziales jakiegos araba co ma sukcesy w chemii, medycynie i algebrze??? > chyba na filmach historycznych. > arabowie mieli wielka kulture tysiac lat temu. powtorze ci, bo jestes nieukiem > - tysiac lat temu! > przez nastepny tusiac lat uwstecznili sie. > teraz sa bezksztaltna masa dzikusow w obrusach na glwoie. zyja w szalasach i zr > a rekoma. wiekszosc zna tylko jedna ksiazke - koran. > astronomia u araba... dobre sobie. hehe... > ups, pardon - w ostatnich latach zawdzieczamy cos jednak arabom - niezwykle int > ensywny rozwoj przemyslu terrorystycznego. > inne wynalazki pochodza sprzed setek lat. > szkoda, ze wolales puszczac lisciki do kolezanek w czasie lekcji historii zamia > st sie jej uczyc. tam mowili ciekawe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 ale ma sporo racji 19.07.06, 11:01 Ich wkład w światową cywilizację w ostatnich kilkuste latach jest zerowy. Ekstremizm islamski, który jest wspierany przez większość krajów arabskich pod względem mentalnym przypomina europejskie średniowiecze z czasów wojen krzyżowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Nieprawdopodobne... 19.07.06, 11:18 W wojnach krzyzowych, wbrew temu co chrzania pacyfistyczne autorytety, chodzilo glownie o utrzymanie kontroli nad szlakami handlowymi i oczywiscie doszlo do starcia cywilizacyjnego. W izraelskiej prowokoacji nie widze najmniejszych chocby znamion "wojny ekonomicznej" (chyba, ze chodzi o rozwalenie Libanczykom ich raczkujacej turystyki). Jesli zas chodzi o starcie cywilizacji to po jednej stronie konfliktu widze dzicz koraniczna a po drugiej talmudyczna - tyle, ze dzicz talmudyczna morduje wiecej i szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 11:22 "W izraelskiej prowokoacji " Izraelska prowokacja ?! To przecież hezbollach zabił i porwał izraelskich żołnierzy, choć mozna byłobyć pewnym, że reakcja Izraela będzie taka a nie inna ! Błagam, przynajmniej trzymajmy się faktów ! Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Hesbollach zabil i porwal??? To chyba precedens? 19.07.06, 11:27 atena_75 napisała: > To przecież hezbollach zabił i porwał izraelskich > żołnierzy, choć mozna byłobyć pewnym, że reakcja Izraela będzie taka a nie inna > ! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Hesbollach zabil i porwal??? To chyba precede 19.07.06, 13:43 Masz chyba kłopoty ze zrozumieniem najprostrzych zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Hesbollach zabil i porwal??? To chyba precede 19.07.06, 13:52 Mysle, ze to ty masz problem ze zrozumieniem czytanego tekstu :) Nie bawi cie kolejnosc u mojego przedmowcy? "Zabili i porwali" :))))) Po co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Hesbollach zabil i porwal??? To chyba precede 19.07.06, 15:13 A co w tym zabawnego? Zauwaz ze nie pisał o jednej osobie tylko o kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 12:15 atena_75 napisała: > Izraelska prowokacja ?! To przecież hezbollach zabił i porwał izraelskich > żołnierzy, choć mozna byłobyć pewnym, że reakcja Izraela będzie taka a nie > inna! Błagam, przynajmniej trzymajmy się faktów ! tu jest pies pogrzebany. kolesie albo nie maja zielonego pojecia o faktach, albo nie chca miec. zachowuja sie jakby za wszelka cene chcieli udowodnic zlozona z gory teze. wbrew logice i sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 13:49 jb93 napisał: > i to po jednej stronie konfliktu widze dzicz koraniczna a po drugiej > talmudyczna - tyle, ze dzicz talmudyczna morduje > wiecej i szybciej. To swiadczy o tym jak bardzo ograniczone jest twoje widzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 14:02 A na czym polega moje rzekome "ograniczenie". Bo chyba nei na tym, ze widze dwie strony medalu a nie jedna, jedynie sluszna. Napisz konkretniej o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 14:49 Nie pisałes ze widzisz jakiekolwiek "strony medalu" tylko dzicz. Konflitk izraelsko arabski jest sprawą na tyle skomplikowana ze ze nie sposob policzyc ile ksiarzek, prac naukowych i ekspertyz na jego temet napisano.A ty widzisz dwie dzicze :) Głebia twojego postrzegania jest zaprawde ogromna :P Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 14:59 Ale jednak widze 2 strony konfliktu a nie jedna, jedynie sluszna. Tym sie, misiu roznimy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Nieprawdopodobne... 19.07.06, 15:20 Przypomnij mi prosiaczku(skoro sie spoufalamy) w którym miejscu wypowiedziałem sie zdecydowanie po jednej ze stron tego konfliktu.Jesli chcesz ja jestem w stanie pokazac ci wiele twoich wypowiedzi wybitnie "jednostronnych". Odpowiedz Link Zgłoś
zandalf nie nie ma racji 19.07.06, 13:50 Po raz kolejny potwierdzasz swoją niewiedzę. Patrząc na ostanie lata świat arabski daje wiedzę o ogromnych inwestycjach budowlanych. W Dubaju jak grzyby po deszczu rosną wysokościowce a między innymi najwyższy wieżowiec świata Burj Dubai, który ma sięgnąć 750m. Jeśli myślisz że postawienie takiego budynku to bułka z masłem to grubo się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:26 Szkoda czasu na takiego fanatyka. Jemu juz nic ani nikt nie pomoże. Nie zmądrzeje nawet wtedy, kiedy islamskie barbarzyństwo wysadzi w powietrze jego żonę i dzieci. Powie wtedy, że temu też Żydzi winni. Bezmyślny miłośnik arabskich morderców i terrorystów. A już niewiedza w kwestii zasług Żydów dla rozwoju cywilizacji znamionuje kompletną ciemnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:52 Napisz, misiu, cos konkretniej a nie marudz jak maly Kazio po duzym piwie. Ja podalem kilka osiagniec Arabow - chemia, trygonometria, medycyna - a ty? Nic tylko inwektywy jak pod budka z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:19 jb93 napisał: > Napisz, misiu, cos konkretniej a nie marudz jak maly Kazio po duzym piwie. Ja p > odalem kilka osiagniec > Arabow - chemia, trygonometria, medycyna - a ty? Nic tylko inwektywy jak pod bu > dka z piwem. tlumaczylismy ci, ze osiagniecia to oni mieli tysiac lat temu. pozniej juz nic sie nie wydarzylo. a ty uparcie nazywasz ich mecenasami nauki, kultury i sztuki. nic z tego sprzed kilkuset lat sie nie ostalo. to tylko historia. to sa fakty, a ty znow powtarzasz swoje w kolko. nic z tego co piszemy nie dociera do ciebie? odnies sie raz merytorycznie do jakiegos postu. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:42 Odnosze nieodparte wrazenie, ze myslisz nickiem. Przyjmij do wiadomosci fakt, ze butelki w skupie liczysz po arabsku. Sin, cos, tg, ctg, ktorych zapewne w zyciu nie potrzebowalas sa tez wynalazkiem "tych w obrusach na glowie". Mozgotrzep, ktory rozpijasz z kumplami pod smietnikiem rowniez nie oparl sie zakusom tych cholernych Arabow i na zlosc tobie zawiera wydarty naturze przez czcicieli proroka "al kil". Zrozum, ze niezaleznie od tego kiedy cos zostalo wynalezione, o ile jest wartosciowe, pozostanie z nami czy to sie fanatykom podoba czy nie. PS Tlumaczyc to ty mozesz sasiadom przy osiedlowej zbiorce zlomu. ladna_pupa napisała: > tlumaczylismy ci, ze osiagniecia to oni mieli tysiac lat temu. > pozniej juz nic sie nie wydarzylo. > a ty uparcie nazywasz ich mecenasami nauki, kultury i sztuki. > nic z tego sprzed kilkuset lat sie nie ostalo. to tylko historia. > to sa fakty, a ty znow powtarzasz swoje w kolko. nic z tego co piszemy nie doci > era do ciebie? > odnies sie raz merytorycznie do jakiegos postu. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 13:10 jb93 napisał: > Odnosze nieodparte wrazenie, ze myslisz nickiem a moze piramidy tez zbudowali? bo w koncu mieszkaja tam gdzie stoja piramidy. nie lapiesz, ze te dzikusy z dzisiejszego bliskiego wschodu nie maja nic, doslownie nic wspolnego z tamtymi sprzed kilkuset lat? wiecej, tamci byli bardziej rozwinieci niz ci teraz. nie, nie zrozumiesz. bo przeciez liczysz po arabsku... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Mamy tegoroczna kandydatke do nagrody Darwina:)))) 19.07.06, 13:45 Ty tez liczysz po arabsku gluptasku :)))))))))))))))))) Wszyscy uzywamy arabskich cyfr. Chociaz, moze ja cie rzeczywiscie przeceniam? ladna_pupa napisała: > nie, nie zrozumiesz. bo przeciez liczysz po arabsku... Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Mamy tegoroczna kandydatke do nagrody Darwina 19.07.06, 14:06 jb93 napisał: > Ty tez liczysz po arabsku gluptasku :)))))))))))))))))) Wszyscy uzywamy arabski no i mowilam, ze nie zrozumiesz. wiem jak wygladaja cyfry arabskie. ty za to nie wiesz co to ironia. lalam z ciebie - teraz jasniej? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:23 Pod budkę z piwem to raczej ty się kwalifikujesz, miłośniku i obrońco islamskich morderców. Zerknij sobie choćby na to: www.izrael.badacz.org/izrael/spoleczenstwo_nauka_nobel.html ... i pokaż podobne zestawienie noblistów pochodzenia arabskiego. Potem zestaw z tym populację Arabów i Żydów. O Jezusie Chrystusie i ogólnie - zasługach chrześcijaństwa dla cywilizacji europejskiej nie trzeba nawet wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:35 Wolnego, misiu. Zanim wlaczysz megafon i zaczneisz agitowac, postaraj sie zrozumiec czytany tekst. Pisalem o osiagnieciach Arabow na przestrzenie wiekow zas osiagniecia Zydow, mierzone Noblami dotycza wieku XX ( o czym tez zreszta pisalem). Zanim zaczniesz wyliczanke na slepo, przypomnij sobie, ze zydowskie Noble liczysz po arabsku. > Pod budkę z piwem to raczej ty się kwalifikujesz, miłośniku i obrońco > islamskich morderców. > Zerknij sobie choćby na to: > www.izrael.badacz.org/izrael/spoleczenstwo_nauka_nobel.html > ... i pokaż podobne zestawienie noblistów pochodzenia arabskiego. Potem zestaw > z tym populację Arabów i Żydów. O Jezusie Chrystusie i ogólnie - zasługach > chrześcijaństwa dla cywilizacji europejskiej nie trzeba nawet wspominać. > Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 13:04 Arabskie osiągnięcia sprzed epoki islamskiej możesz sobie schować w buty. Bomby podkładają i mordują niewiernych nie dawni, światli Arabowie sprzed wielu wieków, tylko dzisiejsza islamska dzicz. Jeżeli twój pra-pra-pra....-pradziadek był wynalazcą, to nie znaczy to wcale, że możesz dzisiaj, przystrojony w jego laury, mordować tych, których nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Mylisz myslenie zyczeniowe z ocena faktow :) 19.07.06, 13:15 jb93 napisał: > No comments dlaczego "no comments"? bo ma racje? no to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:17 misiu-1 napisał: > A już niewiedza w kwestii zasług Żydów dla rozwoju cywilizacji znamionuje > kompletną ciemnotę. taa, ale to co sie dzialo u arabow tysiac lat temu to wie. nie wie za to, ze pozniej juz nic sie nie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
zandalf Polskie wynalazki 19.07.06, 13:57 Idąc tym błyskotliwym torem Polscy naukowcy dali światu teorię heliocentryczną (ale to dawno więc wg ciebie się nie liczy), teorię promieniotwórczości (czyli marzenie każdego terrorysty), polon i rad (ale to tylko 2 z ponad 110 pierwiastków) i lampe naftową Łukasiewicza. Naprawdę mamy sie czym szczycić. A prawie zapomniałem o hicie ostatnich lat czyli prawie polskim wynalazku jakim jest niebieski laser. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Polskie wynalazki 19.07.06, 14:09 zandalf napisał: > Idąc tym błyskotliwym torem Polscy naukowcy dali światu teorię heliocentryczną na marginesie tylko - kopernik ma bardziej niemieckie korzenie niz polskie. jodl urodzil sie w poznaniu, bismarck na pomorzu nikt nie nazywa ich jednak polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Coraz lepiej :)))) 19.07.06, 14:17 Oswiec mnie bo nie wiem o co chodzi. Czy twoim zdaniem Polska stara sie o wpisanie Bismarcka w poczet wielkich Polakow? :))))) ladna_pupa napisała: > jodl urodzil sie w poznaniu, bismarck na pomorzu nikt nie nazywa ich jednak pol > akami. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Coraz lepiej :)))) 19.07.06, 14:19 jb93 napisał: > Oswiec mnie bo nie wiem o co chodzi. Czy twoim zdaniem Polska stara sie o wpisa > nie Bismarcka w poczet > wielkich Polakow? :))))) hehe, ty durny jestes. nie potrafisz czytac ze zrozumieniem w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Alez nie. Wyjasnij mi o co ci chodzi :) 19.07.06, 14:30 Inwektywy nie wystarcza. Metnosc twoich postow rodzi koniecznosc zadawania kolejnych pytan dotyczacych tego co usilujesz przkazac. Powinno cie cieszyc iz probuje dojsc do sedna twych, hm, przemyslen. Moglbym przeciez od razu zalozyc, ze jestes po prostu tepa. ladna_pupa napisała: > hehe, ty durny jestes. > nie potrafisz czytac ze zrozumieniem w ogole. ladna_pupa napisała: > jodl urodzil sie w poznaniu, bismarck na pomorzu nikt nie nazywa ich jednak pol > akami. ladna_pupa napisała: > jb93 napisał: > > > Oswiec mnie bo nie wiem o co chodzi. Czy twoim zdaniem Polska stara sie o > wpisa > > nie Bismarcka w poczet > > wielkich Polakow? :))))) > > hehe, ty durny jestes. > nie potrafisz czytac ze zrozumieniem w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Polskie wynalazki 19.07.06, 14:15 Lista jest dluga. Mozna np dodac Wroblewskiego, ktory skroplil tlen. I co z tego? Ja od "ladnej pupy" uslyszalem, ze jestem glupi poniewaz licze po arabsku :) Mam nadzieje, ze chociaz jej nick zawiera czastke prawdy. zandalf napisał: > Idąc tym błyskotliwym torem Polscy naukowcy dali światu teorię heliocentryczną > (ale to dawno więc wg ciebie się nie liczy), teorię promieniotwórczości (czyli > marzenie każdego terrorysty), polon i rad (ale to tylko 2 z ponad 110 > pierwiastków) i lampe naftową Łukasiewicza. Naprawdę mamy sie czym szczycić. A > prawie zapomniałem o hicie ostatnich lat czyli prawie polskim wynalazku jakim > jest niebieski laser. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 strasznie to nieprzekonujące jest 19.07.06, 11:06 jb93 napisał : "Nie lubie ani Arabow ani Zydow...." Z twoich postów wynika, że Żydów rzeczywiscie nie lubisz ale Arabów wprost przeciwnie więc nie kreuj sie na obiektywnego w tym sporze. I nie ma potrzeby wklejąc tego posta kilkukrotnie, myślę, że dla większości forumowiczów czytanie ze zrozumieniem nie stanowi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: strasznie to nieprzekonujące jest 19.07.06, 12:52 Po pierwsze. SKLADNIA!!! Co to za zdanie "strasznie to nieprzekonujące jest" ???????? Po drugie. Nie mam wplywu na to jak rozumiesz czytany tekst i prawde mowiac, jestem pelen podziwu dla twej umiejetnosci czytania w ogole. Po trzecie. Powtarzam, zadna ze stron konfliktu nie jest mi bliska poniewaz obie sa niezbyt przychylne nam - "gojom" badz "niewiernym". Po czwarte. Uwazam jednak, ze odnoszenie sie do przeciwnika z pogarda i niechec poznania jego osiagniec na wszelkich mozliwych polach swiadczy jedynie zle o osobnikach twojego pokroju. To tyle, nie sadze bysmy mieli sobie wiecej do powiedzenia. atena_75 napisała: > Z twoich postów wynika, że Żydów rzeczywiscie nie lubisz ale Arabów wprost > przeciwnie więc nie kreuj sie na obiektywnego w tym sporze. I nie ma potrzeby > wklejąc tego posta kilkukrotnie, myślę, że dla większości forumowiczów czytanie > ze zrozumieniem nie stanowi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:00 Zmień ksywę na "wołowa dupa",będzie Cię znacznie trafniej charakteryzować Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:02 ratioman napisał: > Zmień ksywę na "wołowa dupa",będzie Cię znacznie trafniej charakteryzować no, wreszcie jest merytorycznie. brawo, cycu. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Proizraelska polityka USA doprowadziła do kryzysu. 19.07.06, 10:22 USA i Izrael zapłacą za ohydne, niczym nie usprawiedliwione wojny. W Iraku widać było starania o fałszywe preteksty do ataku. W sprawie Iranu idzie szybciej. Sk""""syny żądne ropy , wody i nowych terenów... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:24 Proponuje uruchomic potencjal jadrowy, bo 7 dni to krotki termin, a Libanczykow i Palestynczykow mnogo... Swoja droga, moze gdyby Iran mial taka bron, to bylaby jakas rownowaga w rejonie Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:28 el_p napisał: > Swoja droga, moze gdyby Iran mial taka bron, to bylaby jakas rownowaga > w rejoni e hehe, jasne. bredzisz na jawie. dac dzikusom bron jadrowa aby utrzymywali rownowage? hehe, ale jaja. a teraz nie ma rownowagi bo izrael grozi panstwom osciennym bronia jadrowa? przemysl. sprawe. idz kup pistolet i daj go dziecku sasiadow - zapewnisz sobie rownowage na szkolnym boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:32 Ale to Zydzi a nie Hesbollach zabijaja cywilow setkami. Zarzucasz Arabom fanatyzm podczas gdy sama (?) pleciesz jak w transie. Nie lubie ani Arabow ani Zydow z prostego powodu - oni nas nie lubia. Jednych ku nienawisci pcha Koran drugich bandycka ideologia Talmudu. Nalezy jednak pamietac, ze Arabom, ktorych nazywasz "dzikusami w obrusach na glowie" zawdzieczasz rozwoj takich przydatnych w zyciu rzeczy jak chemia, medycyna, astronomia, algebra...Co na przestrzeni wiekow dali nam Zydzi? Pomysl o tym zanim w przyszlosci zaczniesz bezmyslnie walic w klawiature. ladna_pupa napisała: > idz kup pistolet i daj go dziecku sasiadow - zapewnisz sobie rownowage na szkol > nym boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:21 Rozumiem, że islamscy zamachowcy w Izraelu to wpadali do wypełnionych żołnierzami kawiarni i autobusów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:53 dean08 napisał: > Rozumiem, że islamscy zamachowcy w Izraelu to wpadali do wypełnionych > żołnierzami kawiarni i autobusów ? hehe, on serio tak mysli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 13:14 Rozumiem, ze za kazdy atak bombowy czy porwanie (wielokrotnie sprowokowane przez Zydow) nalezy reagowac ze zwielokrotnionym bestialstwem. Czy 100 arabow za jednego zyda, tak jak to ma miejsce teraz, wystarczy? Jesli tak, to za chwile sprawdzi sie to co mowil Einstein, ktory nie wiedzial czym rozegrana zastanie III WS ale co do IV. mial pewnosc, ze beda to kije i palki. dean08 napisał: > Rozumiem, że islamscy zamachowcy w Izraelu to wpadali do wypełnionych > żołnierzami kawiarni i autobusów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 13:22 jb93 napisał: > Rozumiem, ze za kazdy atak bombowy czy porwanie (wielokrotnie sprowokowane > przez Zydow) nalezy reagowac ze zwielokrotnionym bestialstwem. nie, nalezy w ogole nie reagowac. najlepiej nwet nagrodzic ich. jakie zestawienie slow: "ataki bombowe i porwania" kontra "bestialstwo". czyli naganny moralnie terroryzm z dopuszczalna obrona. > Czy 100 arabow za jednego zyda, tak jak to ma miejsce teraz, wystarczy? poki co nie starcza. ciagle zydow ostrzeliwuja. ty jestes nieprzemakalny. a wszyscy wiedza, ze jesli terrorysci arabscy zwolnia zolnierzy izraelskich i zaprzestana bombardowan, to zydzi sie wycofaja. ale ty masz to gdzies. bredzisz o izraelskim bestialstwie. jak widac ilosc trupow sie nie liczy. zobaczymy jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Z toba juz skonczylem - umarlem ze smiechu :))) 19.07.06, 13:48 W ostatnim poscie zarzucilas mi brak zrozumienia dyskutowanego problemu poniewaz tu cytuje "licze po arabsku" :) Ocene pozostawiam forumowiczom zas tobie juz dziekuje... :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 13:25 ci, w obrusach na glowie, co krzycza o ofiarach cywilnych sami maja klucz do pokoju w rekach - powinni uwolnic porwanych i zaprzestac ostrzalu terytorium izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Tej pani juz dziekujemy :))))))))))))))) 19.07.06, 13:49 W ostatnim poscie zarzucilas mi brak zrozumienia dyskutowanego problemu poniewaz tu cytuje "licze po arabsku" :) Ocene pozostawiam forumowiczom zas tobie juz dziekuje... :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:35 Izrael moze i nie grozi, ale ma duzy potencjal militarny. Gdyby Iran mial bron, byc moze nie odwazyliby sie na wymordowanie tylu niewinnych ludzi. Gdyby Iran mial bron, moze nie dochodziloby do konfliktow zbrojnych, tylko dyplomatycznych. krajow ktore maja atomowki sie nie atakuje, z nimi sie rozmawia, prosi. BTW. Pakistan, Indie to takie super cywilizoane kraje? Izrael, ktoremu terroryzm byl nieobcy to tez cywilizowany kraj? Cywilizowany wg ciebie to taki ktory mowi pieknie o terroryzmie, o potrzebie jego zwalczania, a potem niszczy buldozerem ogrod, rozwala sciane, a zolnierze robia sobie strzelnice w domu (wczoraj BBC). Nie nazywaj tych ludzi dzikusami, moze sie okazac, ze sa od ciebie lepiej wyksztalceni i bardziej kulturalni. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:41 > Gdyby Iran mial bron, byc moze... ... byc moze odpaliby ja w Londynie albo w Warszawie. P***ow w Teheranie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:44 Przeciez Zydzi robia dokladnie to samo tylko, ze przy uzyciu innych srodkow i zabijaja o wiele wiecej ludzi. droch napisał: > > Gdyby Iran mial bron, byc moze... > > ... byc moze odpaliby ja w Londynie albo w Warszawie. P***ow w Teheranie nie > brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:50 jb93 napisał: > Przeciez Zydzi robia dokladnie to samo tylko, ze przy uzyciu innych srodkow i z > abijaja o wiele wiecej > ludzi. > > droch napisał: > > > > Gdyby Iran mial bron, byc moze... > > > > ... byc moze odpaliby ja w Londynie albo w Warszawie. P***ow w Teheranie > nie > > brakuje. co ty bredzisz. jakich ludzi zabijaja zydzi? ostrzeliwuja z katiuszy syrie, irak, iran i liban? pierwsze slysze. zydzi teraz przeprowadzaja akcje edukacyjna na terenach libanu. wczesniej tego nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:05 Odpuść sobie twoja zdolność kojarzenia faktów przekracza co prawda znacznie takową u ameby,ale przy karaluchu pospolitym nie masz już niestety żadnych szans Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:15 ladna_pupa napisała: > zydzi teraz przeprowadzaja akcje edukacyjna na terenach libanu. wczesniej tego > nie robili. a powstanie w warszawskim getcie, to było powstanie nie chcących się uczyć przeciwko niemieckiej akcji edukacyjnej?? edukacja nie polega na zabijaniu uczniów.. a dwieście pięćdziesiąt trupów, to szkoła licząca dziesięć klas wymordowana w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:23 tymon99 napisał: > a powstanie w warszawskim getcie, to było powstanie nie chcących się uczyć > przeciwko niemieckiej akcji edukacyjnej?? edukacja nie polega na zabijaniu > uczniów.. a dwieście pięćdziesiąt trupów, to szkoła licząca dziesięć klas > wymordowana w całości. bla, bla, bla. a w bosni i hercegowinie, a pod termopilami, a pod little big horn... wszedzie cos tam bylo. a ja tylko o libanie pisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Teraz to juz przegielas!!! 19.07.06, 13:01 Za BBC. Zydzi przed ogloszeniem "ewakuacji" zniszczyli wszelkie drogi ucieczki - lotniska, mosty i drogi. Porty zostaly zablokowane przez marynarke wojenna izraela. To nazywasz ewakuacja??? > ladna_pupa napisała: > > > zydzi teraz przeprowadzaja akcje edukacyjna na terenach libanu. wczesniej > tego > > nie robili. > > a powstanie w warszawskim getcie, to było powstanie nie chcących się uczyć > przeciwko niemieckiej akcji edukacyjnej?? edukacja nie polega na zabijaniu > uczniów.. a dwieście pięćdziesiąt trupów, to szkoła licząca dziesięć klas > wymordowana w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Teraz to juz przegielas!!! 19.07.06, 13:12 jb93 napisał: > To nazywasz ewakuacja??? edukacja, koles, edukacja. jest takie slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Rece opadaja 19.07.06, 13:17 Zebys ty jeszcze znala jego znaczenei i wierzyla w jego moc...A swoja droga, strasznie zabawnie wyglada zulerskie zestawienie slow "edukacja" i "koles" :)) ladna_pupa napisała: > edukacja, koles, edukacja. > jest takie slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:57 Na tym wlasnie polega caly problem. Ty "pierwsze slyszysz". Poniedzialkowa BBC podala informacje o 200 zabitych cywilach w Libanie. We wtorek nie podali nowych liczb, za to opisali metodyczne burzenie PUSTEGO Bejrutu gdzie moga byc cywile. Drogi, lotniska i mosty zostaly zniszczone co uniemozliwia ucieczke cywilom. Porty sa zablokowane. Ciekawe co podadza dzis. Czy BBC tez jest uwiklana w swiatowy spisek przeciwko Zydom? Ladna_pupa napisała: > co ty bredzisz. jakich ludzi zabijaja zydzi? > ostrzeliwuja z katiuszy syrie, irak, iran i liban? > pierwsze slysze. > zydzi teraz przeprowadzaja akcje edukacyjna na terenach libanu. wczesniej tego > nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:03 Jak na razie Zydzi posiadają broń atomową od prawie 50 lat i jeszcze nigdy jej nie użyli. Śmiem sądzić, że gdyby Iran lub Syria taką bron posiadały to już dawno zostałaby użyta jeśli nie bezpośrednio przez nich to przez Hezbollach Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:39 No, to juz za sam fakt, ze Zydzi JESZCZE nie rozpoczeli III WS nalezy dac im zbiorowa pokojowa nagrode Nobla. Co zas dotyczy dywagacji na temat "co by bylo gdyby" to rownie dobrze mozna powiedziec, ze gdyby Zydzi nie byli jednak trzymani za morde przez US to glowice juz dawno poszlyby w ruch. atena_75 napisała: > Jak na razie Zydzi posiadają broń atomową od prawie 50 lat i jeszcze nigdy jej > nie użyli. Śmiem sądzić, że gdyby Iran lub Syria taką bron posiadały to już > dawno zostałaby użyta jeśli nie bezpośrednio przez nich to przez Hezbollach Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:45 Wcale tak nie uważam i nie zbijaj znowu dyskusji na boczny tor. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp boczny tor 19.07.06, 11:51 atena_75 napisała: > Wcale tak nie uważam i nie zbijaj znowu dyskusji na boczny tor jesli to do mnie to musze Cie zapytac: 300 cywilnych ofiar to ma byc boczny tor? bo ja o tym pisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: errata 19.07.06, 11:56 200 ofiar bylo w poniedzialek. Od tamtego czasu BBC nie podala nic nowego w tej sprawie. Rozwalaja jednak Bejrut dom po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp sorewicz 19.07.06, 11:59 atena_75 napisała: > Wcale tak nie uważam i nie zbijaj znowu dyskusji na boczny tor pardon, atena. Dopiero teraz znalazlem komu odpowiadalas. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: boczny tor 19.07.06, 12:10 zssyp napisał: > 300 cywilnych ofiar to ma byc boczny tor? > bo ja o tym pisalem. to nie jest boczny tor, to pikus, ktorego uczepiles sie jak psiego ogona. a nie masz racji. jak nie stawisz oporu arabom, to ofiar bedzie duzo, duzo wiecej. i to po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 A co to jest nasza strona? 19.07.06, 12:14 Bo ja goraco protestuje przeciwko byciu umieszczonym razem z toba na wybiegu w ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: boczny tor 19.07.06, 12:16 ladna_pupa napisała: > jak nie stawisz oporu arabom, to ofiar bedzie duzo, duzo wiecej. i to po naszej > stronie. Jasne. Daj mi jeszcze przepowiednie ile bedzie dolar kosztowal za dwa lata. Ja wole stawiac opor squ..elom a nie cywilom, albo "arabom". A bombardowania miasta nie zamierza w zadnym wypadku nazywac stawianiem oporu WOGOLE. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: boczny tor 19.07.06, 12:32 zssyp napisał: > A bombardowania miasta nie zamierza w zadnym wypadku nazywac stawianiem oporu > WOGOLE. a co ty bys bombardowal? pole z burakami, napoleonie? "terrorysci wsrod burakow" samuel zssyp. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: boczny tor 19.07.06, 12:33 ladna_pupa napisała: >samuel zssyp. No to pa, dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: boczny tor 19.07.06, 12:29 problem z identyfikacja? tak bardzo przesiaknales orientem? my to europa. poki co. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:09 jb93 napisał: > No, to juz za sam fakt, ze Zydzi JESZCZE nie rozpoczeli III WS nalezy dac im zb > iorowa pokojowa > nagrode Nobla. rozmowa z tym kolesiem nie ma sensu. on nie slucha. on tylko pisze. tak to sobie mozemy pisac do osranej smierci. wlacz myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:48 el_p napisał: > Izrael moze i nie grozi, ale ma duzy potencjal militarny. Gdyby Iran mial bron, > byc moze nie odwazyliby sie na wymordowanie tylu niewinnych ludzi. Gdyby Iran > mial bron, moze nie dochodziloby do konfliktow zbrojnych, tylko dyplomatycznych > . > krajow ktore maja atomowki sie nie atakuje, z nimi sie rozmawia, prosi. > BTW. Pakistan, Indie to takie super cywilizoane kraje? Izrael, ktoremu terroryz > m > byl nieobcy to tez cywilizowany kraj?> > Nie nazywaj tych ludzi dzikusami, moze sie okazac, ze sa od ciebie lepiej > wyksztalceni i bardziej kulturalni. troche z rozumowaniem kiepsko wiec wyjasnie jak sie rzeczy maja. otoz caly bliski wschod to dzikusy. pakistan, indie takze. maja bombki atomowe i co? ciagle sie nimi strasza i ciagle sie morduja na granicach. bo to dzikusy. chcesz wiedziec jak wygladaja normalne kraje? wielka brytania ma bombki atomowe, amerykanie takze maja bombki atomowe, ruscy maja podobne. i co? strasza sie nimi? ostrzeliwuja sie bronia konwencjonalna przynajmniej raz w tygodniu? nie, bo nie sa dzikusami biegajacymi w obrusach na glowach. i jeszcze jeden uposledzony watek... zydzi maja bomke atomowa a reszta dzikich nie. i co? daje to cos? nie, codziennie zydzi sa atkowani przez wariatow w czarnych obrusach na glowie. kilka razy w miesiacu wylatuja w powietrze we wlasnych restaurajach. a ty chcesz dac bombke atomowa iranowi i reszcie. to myslisz, ze wtedy bedzie lepiej? teraz sie nie boja zydow, a kiedy juz beda mieli swoje atomy to uciekna ze strachu do dziury? boze, co za myslenie... ktorzy sa lepiej ode mnie wyksztalceni i kulturalniejsi? wszyscy trzej? czy moze jest ich az pieciu? i kogo masz na mysli? osame bin ladena? zawkawiego? to twoi kulturalni idole? Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Kompress na glowe... 19.07.06, 11:00 hehehe, no wlasnie... wszystko co sie ma do powiedzenia, kedy sie jest skazanym na bronienie tezy nie do obrony. twoim jedynym argumentem jest nienawisc do zydkow za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Gratuluje dobrego samopoczucia 19.07.06, 11:22 Zrozum fanatyku, ze w moim kregu cywilizacyjnym teza "bij goja", czy "bij kogokolwiek ze wzgledu na wiare czy rase", ktora glosi obrzydliwy talmud jest nie do obrony. Jesli twierdzisz inaczej to proponuje bys zaprzestal zabawy komputerem i wrocil do bujania sie na oponie. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Gratuluje dobrego samopoczucia 19.07.06, 11:26 > Zrozum fanatyku, ze w moim kregu cywilizacyjnym teza "bij goja", czy "bij kogok > olwiek ze wzgledu na > wiare czy rase", ktora glosi obrzydliwy talmud jest nie do obrony. jakies cytaty z podaniem linku do zrodla moze?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Gratuluje dobrego samopoczucia 19.07.06, 11:29 Dotarcie do talmudu "online" jest trudne choc nie do konca niemozliwe. Fragmenty sa do znalezienia na guttenberg.org Niestety tylko po angielsku ale napewno znajdziesz w szkole kogos kto ci przetlumaczy :) skipper_ napisał: > > Zrozum fanatyku, ze w moim kregu cywilizacyjnym teza "bij goja", czy "bij > kogok > > olwiek ze wzgledu na > > wiare czy rase", ktora glosi obrzydliwy talmud jest nie do obrony. > > jakies cytaty z podaniem linku do zrodla moze?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Gratuluje dobrego samopoczucia 19.07.06, 11:54 jb93 napisał: > Zrozum fanatyku, [dalej bla, bla bla, bla itp brednie] ja fanatykiem? hehe, rozmowa z toba jest bezcelowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Gratuluje dobrego samopoczucia 19.07.06, 12:05 W twoim przypadku jest kompletnie bezcelowa - jestes niereformowalny. Poza tym oprocz wyzwisk nie masz nic do zaoferowania. ladna_pupa napisała: > jb93 napisał: > > > Zrozum fanatyku, [dalej bla, bla bla, bla itp brednie] > > > ja fanatykiem? > hehe, rozmowa z toba jest bezcelowa. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:10 poslugujesz sie stereotypowym wizerunkiem arab=terrorysta. Rownie prawdziwe jest stwierdzenie polak= zlodziej Myslisz, ze oni tam nie maja lekarzy, prawnikow, artystow??? A wracajac do tematu terroryzmu, to czemu atak rakietowy to terroryzm, a nalot f16 to uprawniona akcja militarna. Liczba ofiar cywilnych po stronie Libanu ponad 200, liczba ofiar po stronie Izraela kilkadziesiat. Wysadzenie sie w powietrze to atak terrorystyczny, zbombardowanie elektrowni i odciecie calej palestyny od pradu to akcja militarna. Ci ludzie nie moga sobie nawet jedzenia kupic na drugi dzien, bo w tych upalach szlag im wszystko trafi.O szpitalach pracujacych na agregatach nie wspomne. Czemu atak na konwoj humanitarny i zniszczenie infrastruktury drogowej to akcja militarna, a atak na Izraelski okret wojeny to terroryzm? Obie strony maja pecha, po rzadza nimi fanatyczne swiry, myslisz ze mlodzi ludzie nie chca normalnie zyc? Demonstrantow w Izraelu spacyfikowano podonie jak na Bialorusi, ale to Izrael jest ostoja demokracji. Przypomne ci, ze jak do tej pory jedynym krajem ktory wymordowal duza liczbe cywilow za pomoca bomby atomowej byly USA, wg twojej logiki wychodzi ze to najwieksza banda dzikusow. Przestan wchlaniac stereotypy i nazywac wszystkich dzikusami, zle to swiadczy o twoim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
ladna_pupa Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:49 > poslugujesz sie stereotypowym wizerunkiem arab=terrorysta. > Rownie prawdziwe jest stwierdzenie polak= zlodziej arab-terrorysta to nie jest zaden stereotyp. wypraszam sobie tego typu retoryke. arab to jest terorysta. po prostu. polak to zlodziej, zgadzam sie. w sporej czesci jest to sluszna teza. jest rzecza oczywista, ze w takiego typu rozmowie nie ma sie na mysli, ze wszyscy sa tacy. nie, otoz na 100 milionow arabow sto tysiecy osob to nie sa terrorysci, a na dwadziescia milionow polakow pietnascie milionow nie jest zlodziejami. dlaczego wiec uzywamy stereotypow? bo w norwegii nie wylecisz w powietrze w restauracji. w izraelu wylecisz. takze w norwegii nie skradna ci samochodu i nie skradna ci roweru jesli go postawisz kolo latarni bez przyspawania go do niej. analogicznie, w polsce skradna ci samochod, a rower... zapomnij o nim. tzw. stereotypy nie biora sie z powietrza. > Myslisz, ze oni tam nie maja lekarzy, prawnikow, artystow??? nie no spoko, kilku maja. ale to tez terrorysci. bo popieraja terroryzm. pokazuja czasem "intelektualistow" abarskich w tv. wszyscy jak jeden maz popieraja terroryzm. mowia, ze to jest ich droga.. ku czemus tam. mniejsza z tym, bredza. > A wracajac do tematu terroryzmu, to czemu atak rakietowy to > terroryzm, a nalot f16 to uprawniona akcja militarna. sytuacja a) cisza, spokoj, wszyscy robia sobie swoje rzeczy. zycie sie toczy. a tu nagle... buummm! walnela arabska czyli terrorystyczna rakieta. ginie piec osob. to jest wlasnie terroryzm i wiekszosc swiata sie z tym zgadza. sytuacja b) nasi kumple z podworka wysadzili sie w powietrze w izraelskiej knajpie. zginelo piec niczego sie nie spodziewajacych osob. i tak trzy razy. w koncu wkurzony minister obrony izraela oswiadcza, ze jeszcze jeden taki wybryk naszych kumpli to nas zbombarduje. ale my jestesmy luzaki, nic nam po tym, za nami jest cala rodzina, kumple, sasiedzi. wszyscy nas popieraja, bo przeciez izrael to "szatan". i sru, nastepna restauwacja wyleciala w powietrze. no to izrael nas zbombardowal. zginelo 150 osob. dzieci, kobiety, starcy, zdrowi mezczyzni (ktorzy zdaje sie moga ginac) i... 7 terrorystow bezposrednio odpowiedzialnych za wysadzenie zydowskiej knajpy. to jest wlasnie uprawniona akcja militarna. jesli nie widzisz roznicy tos matol. ciezki matol. > Liczba ofiar cywilnych po stronie Libanu > ponad 200, liczba ofiar po stronie Izraela kilkadziesiat. nie mydl mi tu oczu o ginacych cywilach. jak jest bombardowanie to gina cywile. a nikt przeciez specjalnie do nich nie strzela. gdyby dzikie mialy wiecej i do tego lepszych bombek to liczba zabitych po stronie izraela bylaby wieksza. na szczescie nie maja. a dlaczego nie maja? bo to dzicy. > Wysadzenie sie w powietrze to atak terrorystyczny, zbombardowanie elektrowni i > odciecie calej palestyny od pradu to akcja militarna. Ci ludzie nie moga sobie > nawet jedzenia kupic na drugi dzien, bo w tych upalach szlag im wszystko trafi.O > szpitalach pracujacych na agregatach nie wspomne. a do kogo te pretensje? do izralea? zydzi nie zaczeli wojny. oni sie dolaczyli. zaczpiono ich to odpowiadaja. a w czyje elektrownie maja uderzac? polskie? to jasne, ze w libanskie. libanczycy popieraja terrorystow. w kazdej rodzinie jest choc jedna osoba, ktora popiera. no to jakie elektrownie maja bombardowac? libanczycy wiedza, ze jesli beda mordowac zydow, to beda mieli zobmardowane elektrownie. wiec wszystko jest uczciwie. wszystko jest fer. maja wybor. > Przypomne ci, ze jak do tej pory jedynym krajem ktory wymordowal duza liczbe > cywilow za pomoca bomby atomowej byly USA, wg twojej logiki wychodzi ze to > najwieksza banda dzikusow. nie miejszaj spraw. to bylo 70 lat temu. stare dzieje. choc nie bede sie spierala, ze amerykancy dobrze zrobili. > Przestan wchlaniac stereotypy i nazywac wszystkich dzikusami, zle to swiadczy o > twoim poziomie nie wchlaniam stereotypow. wszystko co tutaj pisze, to sa moje przemyslenia. niczego nie podlapalam od patalachow takich jak ty. jesli pisze o kims, ze dziskus, to tak jest z cala pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:55 ladna_pupa napisała: >>wszystko co tutaj pisze, to sa moje przemyslenia. >>niczego nie podlapalam od patalachow takich jak ty. OK nie znize sie do twojego poziomu- no coments, zegnam fanatyczke Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 12:07 Tez zakonczylem rozmowe z tym indywiduum. Mieszanka chamstwa i glupoty jest czyms nieznosnym. Miejmy nadzieje, ze chociaz nick zawiera w sobie czastke prawdy, w przeciwnym wypadku mamy doczynienia jedynie z potencjalna laureatka nagrody Darwina :) Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war W ciągu 7 dni Izrael ma unicestwic Liban 19.07.06, 10:27 Żeby z tego kraju pozostał tylko kamień na kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Aj waj ajj waajjj już nawet USA wycofuję się z 19.07.06, 10:40 popierania Israela ! Trzeba rzucić klątwe pulsa dinura na Busha za to ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_salceson Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:43 Pan Bóg w ciągu siedmiu dni stworzył cały świat, ale - jak widać - nie wyszło mu to najlepiej. Dlatego na poważne sprawy nie należy wyznaczać tak krótkich temrinów, zwłaszcza, że możliwości Izraela są jednak nieco mniejsze niż Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:45 Siedem dni to za mało. A gdzie czas na szabat? Odpowiedz Link Zgłoś
p_orridge Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:45 "celem polityki USA jest umożliwienie Izraelowi zadania Hezbollahowi dotkliwego ciosu". "Musa Kamal Merhi (...) Był siódmym bojownikiem Hezbollahu, zabitym od rozpoczęcia izraelskiej ofensywy 12 lipca." Tydzień ataków i siedmiu zabitych hezbollahow. Czyli co; po dwoch tygodniach bedzie czternastu? Nooo, powiedzmy dwudziestu. Po takim ciosie na pewno sie nie podniosa... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 10:50 Ale za to osiagniecia w mordowaniu cywilow zakazana bronia maja imponujace. Przedwczoraj bylo juz 200 zabitych. p_orridge napisał: > "celem polityki USA jest umożliwienie Izraelowi zadania Hezbollahowi dotkliwego > ciosu". > > "Musa Kamal Merhi (...) Był siódmym bojownikiem Hezbollahu, zabitym od > rozpoczęcia izraelskiej ofensywy 12 lipca." > > Tydzień ataków i siedmiu zabitych hezbollahow. Czyli co; po dwoch tygodniach > bedzie czternastu? Nooo, powiedzmy dwudziestu. Po takim ciosie na pewno sie nie > podniosa... Odpowiedz Link Zgłoś
kloszu Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:16 Według statystyk z artykułów ofiary to ponad 99% cywili. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:24 Bardzo mozliwe. Do przedwczoraj Zydzi zabili 200 cywilow. Wczoraj BBC nie podawala liczby ofiar, pokazywali za to Bejrut - Zydzi rozwalaja poste miasto dom po domu. Bydlo i tyle. kloszu napisał: > Według statystyk z artykułów ofiary to ponad 99% cywili. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 7 dni trwało stworzenie świata. USrael w 7 dni nie 19.07.06, 11:03 7 dni trwało stworzenie świata. USrael w 7 dni nie da rady go rozwalić, chocby sam Pan Buś podesłał pomoc zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Męczennicy do kostnicy! *** 19.07.06, 11:04 Izrael pomaga terrorystom z Hezbollahu dostać się do Raju :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
bs001 jak żydy atakują inne państwo to jest ok ale jak 19.07.06, 11:05 by to żydów tak zaatakowano to by była straszna afera. Tymczasem żydzi się nie przejmują, że na terenie zaatakowanego przez nich kraju są tysiące cudzoziemców, nie zauważają tego problemu. Jestem tym zbulwersowany i zniesmaczony. Nie będę już nic tu na ten temat pisał bo szkoda mi słów. Nic dziwnego że nikt ich nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: jak żydy atakują inne państwo to jest ok ale 19.07.06, 11:12 Nieprawda,lubi ich "cała dupa..?,"wołowa dupa..??,"osrana dupa..?,przepraszam,w każdym razie coś takiego - 2 komórki połączone synapsą,ale organizm jak najbardziej żywy Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:07 Jak widać, żydowscy faszyści koncentrują się na mordowaniu ludności cywilnej. Zabici bojownicy Hezbollahu stanowią 3% ofiar. Wskazuje to jednoznacznie na to, że obecne władze Izraela to terroryści, z którymi prowadzenie jakichkolwiek negocjacji ma mały sens. Społeczność międzynarodowa powinna odizolować tych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 odpocznij trochę 19.07.06, 11:14 "żydowscy faszyści koncentrują się na mordowaniu ludności cywilnej" Gdyby ci żydowscy faszysci jak ich cudownie nazywasz koncentrowali się na mordowaniu cywili to po prostu przeprowadziliby nalot dywanowy na libańskie miasta i ofiar nie było 200 w ciągu tygodnia ale 200 000 ! Śmierć cywilów to zawsze tragedia i należy jej unikać ale faktem jest , że Hezbollach podobnie jak bohaterscy bojownicy palestyńcy często ukrywają się wśród cywli podczas walki - na zasadzie żywych tarcz Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:22 atena_75 napisała: > Śmierć cywilów to zawsze tragedia i należy jej unikać ale faktem jest , że > Hezbollach podobnie jak bohaterscy bojownicy palestyńcy często ukrywają się > wśród cywli podczas walki - na zasadzie żywych tarcz I niby ten fakt to cos ma mi rekompensowac jak mi IDF zabije matke, siostre, albo sasiada? Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:27 Zobacz zdanie do którego się odniosłam i napisz mi co to ma wspólnego z twoją matką ? Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:42 "Zobaczylem". I co? Ja Cie pytam: na korzysc jakiej tezy jest to argument? atena_75 napisała: > Śmierć cywilów to zawsze tragedia i należy jej unikać ale faktem jest , że > Hezbollach podobnie jak bohaterscy bojownicy palestyńcy często ukrywają się > wśród cywli podczas walki - na zasadzie żywych tarcz Jesli jest to stwierdzenie faktu i dla Ciebie nic z tego nie wynika to ok. To tak Jakbys powiedziala "jest 30 stopni w cieniu". Ok. Ale: skipper_ napisal: uczciwi ludzie nie zapewniaja schronienia terorystom... jesli zas wiedza, iz w sasiednim domu mieszkaja bandyci, to informuja o tym wladze... tyle, ze problem z terroryzmem polega miedzy innymi na tym, iz spolecznestwa arabskie popieraja go masowo... I wlasnie z takim obrazem nie do konca sie zgadzam. Pamietajcie, ze w intifadzie polowa ofiar to arabowie mordowani przez swoich (chocby za podejrzenie kolaboracji, czyli np. nie wpuszczenie araba z rakieta na swe podworko). W takim zdziczeniu, zastraszeniu i wywalkowaniu przez doktryne wojujacego islamu czlowiek przestaje byc normalnym czlowiekiem. Czy chcesz karac "wariatow" (cywili) smiercia nawet wtedy gdy nie sa winni swej choroby i nie oni naciska na spust? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:30 zssyp napisał: > atena_75 napisała: > > > Śmierć cywilów to zawsze tragedia i należy jej unikać ale faktem jest , ż > e > > Hezbollach podobnie jak bohaterscy bojownicy palestyńcy często ukrywają s > ię > > wśród cywli podczas walki - na zasadzie żywych tarcz > > I niby ten fakt to cos ma mi rekompensowac jak mi IDF zabije matke, siostre, > albo sasiada? uczciwi ludzie nie zapewniaja schronienia terorystom... jesli zas wiedza, iz w sasiednim domu mieszkaja bandyci, to informuja o tym wladze... tyle, ze problem z terroryzmem polega miedzy innymi na tym, iz spolecznestwa arabskie popieraja go masowo... Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:46 Jeśli żydowskie bydło zgodnie z przepisami prawa mogło do jeszcze w latach 90,legalnie stosować tortury-to nie terroryzm? Jeśli żydowskie bydło burzy domy rodzin,przyjaciół ludzi którzy osmielili się bronić przed grabieżą swoich ziem-to nie terroryzm? Jeśli żydowskie bydło morduje na całym świecie ludzi których jego służby specjalne (nawet nie sądy!)uznają za wrogów-to nie terroryzm? Jeśli żydowskie bydło w ramach akcji przeciwko ludziom którzy osmielili się bronić przed grabieżą swoich ziem morduje 90% ludzi postronnych-to nie terroryzm? Ty się chyba zamieniłeś na rozumy z "wołową pupą..?,osraną dupą,,? no z tym czymś co się na tym forum przesmradza co chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: odpocznij trochę 19.07.06, 11:27 Żydowscy faszyści nie realizują jeszcze scenariusza ostatecznego rozwiązania kwestii gojowskiej. Gdyby tak było, nie robiliby pewnie żadnych nalotów dywanowych, ale zrzuciliby na Bejrut, Tyr i Baalbeck bomby atomowe. Co jednak na to powiedziałaby amerykańska opinia publiczna? Jest faktem, że politykę Izraela na świecie popiera tylko USA i tylko USA (oraz mało znaczące serwilistyczne wobec USA rządy, np. rząd Polski) nie krytykują zbrodni żydowskich faszystów. Amerykańskie gazety, opierające się na żydowskim kapitale, mogą wtłaczać do głów ciemnotę amerykańskim obywatelom, ale tylko do pewnych granic. Co do żywych tarcz, to ciężko przekonać kogokolwiek, poza może zdeklarowanymi antysemitami oraz płatnymi agentami Mosadu, że atak na kolumnę uchodźców to atak na cel o charakterze militarnym. Żydom nie udała się ta sztuka w moim przypadku i - jak wierzę - większości przyzwoitych członków polskiego społeczeństwa. Tym samym żydowscy faszyści zapracowali sobie na wzgardę całego cywilizowanego świata. Precz z rządem Izreala! Precz z rasizmem! Precz z żydowskim faszyzmem! Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 co za bełkot 19.07.06, 11:47 Żydowscy faszyści bla, bla, bla żydowskie gazety bla, bla, bla Odpocznij trochę chłopia bo zydofobia wyraźnie szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Ma sporo racji 19.07.06, 12:45 Sprobuj dla odmiany podyskutowac. Do tej pory uzywalas jedynie inwektyw. atena_75 napisała: > Żydowscy faszyści bla, bla, bla > > żydowskie gazety bla, bla, bla > > Odpocznij trochę chłopia bo zydofobia wyraźnie szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex powstał Polski Legion Antysyjonu 19.07.06, 11:10 do obrony wartości humanitarnych , chrześciańskich przeciwko syjonistycznemu barbarzyństwu na bliskim wschodzie. kandydaci powinni mieć ukończona słuzbe wojskową lub szkolenie wojskowe w trakcie studiów.zołd miesięczny od 2000 Euro wzwyż. wymagane aktualne badania medyczne. werbunek : Warszawa, Gdańsk , Szczecin , Lublin , Wrocław. Gliwice , Katowice , Opole ,Zielona Góra , Białystok , Kraków ,Rzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
alkud a badania psychiatryczne masz? 19.07.06, 11:11 i co wykazały? schizofrenia dwubiegunowa? --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik Re: Bush dał Izraelowi 7 dni na rozprawę z Hezbol 19.07.06, 11:10 ja tam uważam że europejczycy powinni się dodatkowo opodatkować na dozbrojenie Izraela :) przecież gdyby im tam Żydów zabrakło - poszliby pod sztandarami proroka na Europę. A tak dzięki temu że tam chłopaki (i dziewczyny) walczą - my mamy spokój. Arabowie to po prostu w 90% niebezpieczni fanatycy. Jakoś nie słychać o Żydach z plecaczkami wypełnionymi trotylem .... Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Zwrot zbrodniarzy islamskich prosto do meczetu 19.07.06, 12:02 Dzicz islamistyczna dokonała zbrodni i nadal za porwanych żołnierzy sąsiedniego państwa domaga się zwrotu zbrodniarzy ukaranych zgodnie z prawem odsiadujących wyroki więzienia. Gdyby zbrodnicze łajno odsyłano do allsrajskiego Hadesu nie byłoby tematu a każdy srajec wiedziłby co go i całe psychopatyczne ścierwo czeka. Żaden rozsądek do tego ścierwa nie dociera więc należy przystać na ich warunki i zwracać zbrodniarzy a nie męczenników do ich kolebki meczetu. Sposób uwolnienia ścierwa. Uwalniać pojedyńczo do skutku Islamskiego parszywca nagiego ubranego jedynie w koranoterrorystyczne wersety bałwochwalca jakimi ma wypełniony czerep oraz w ulubiony pas samobójcy tym razem wypełniony mierzwą i szczynami świńskimi. Celem szybkiego powrotu zapewnić bałwochwalcowi lotniczą podróż nad ich meczet i nad nim - puścić go wolno kroranicznoterrorystycznymi wersetami na główkę.Operacja meczet ma trać tak długo aż psychopata trafi w meczet. Jeżeli islamskie łajno nie odda porwanego to należy zlikwidować wszelkie szkoły koraniczne i meczety- najlepiej z islamskim łajnem w środku. Islam swym psychopackim i terrprystycznym postępowaniem wywołał lawinę i teraz spotyka ich zasłużona nagroda allsrajca. Świat bez islamu to świat Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Re: Zwrot zbrodniarzy islamskich prosto do meczet 19.07.06, 12:50 Niedługo będę musiał dziękować że cholerna żydokomuna raczyła pomagac bolszewikom mordować moją rodzinę.O ile lepszy byłby świat bez pejsatych ,obrzezańców i całego judaizmu, na pewno nie byłoby komunizmu i całego związanego z tym gówna Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 hurt czy detal? 19.07.06, 11:10 jeszcze przez siedem tylko dni Żydzi moga mordowac hurtowo potem juz tylko detalicznie Odpowiedz Link Zgłoś
alkud * Promocja * na islamskich terrorystów 19.07.06, 11:16 HEZBOLLAH Zwykły Terrorysta 100$/sztuka Większy Terrorysta 500$/sztuka Męczennik 1000$/sztuka Hasan Nasrallah 100,000$ sztuka --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: * Promocja * na islamskich terrorystów 19.07.06, 11:47 a badania psychiatryczne masz? i co wykazały? schizofrenia dwubiegunowa? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Głupota alkuda - bezcenna, jak reklama Mastercard 19.07.06, 11:54 alkud napisał: > HEZBOLLAH > > Zwykły Terrorysta 100$/sztuka > Większy Terrorysta 500$/sztuka > Męczennik 1000$/sztuka > Hasan Nasrallah 100,000$ sztuka > > --- > religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Znowu odbija :)))))))) 19.07.06, 13:39 Alkud - 0, nic - towar malo chodliwy :))))))) alkud napisał: > HEZBOLLAH > > Zwykły Terrorysta 100$/sztuka > Większy Terrorysta 500$/sztuka > Męczennik 1000$/sztuka > Hasan Nasrallah 100,000$ sztuka > > --- > religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Ciebie już zbombardowali?????????? :) 19.07.06, 11:14 :) --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Lewicowy-antysemityzm.html Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: Bush po terminie wysle Chacka Norisa 19.07.06, 11:14 do Libanu i palestyny oj będa latac syjonistyczne ręce i nogi nie mówiąc o dupciach zwanych głowami. to będzie popisowy wystep norisa. z opaska hesbollahu i błogosławieństem myullo czak dokona tego czego arabowie nie mogli zrobic od 60 lat. Odeśle syjonistów do ich starej ojczyzny rosjji żeby mogli tam rozwijać judeo-komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: Chack Noris ma byc instruktorem Legionu 19.07.06, 11:17 Polskiego Legionu Antysyjonu.!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 całopalenie czyli mordowanie po żydowsku 19.07.06, 11:23 holokaust -Żydzi wiedza co to znaczy ale te wiedze chca zaszczepic sasiadom(tym co przezyja pogrom jaki im Żydzi urzadzaja co kilka lat).Chyba chec do mordowania wyssali z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś