errabundi 20.07.06, 19:55 Nu, dawaj! Polsza uże nasza... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wroxi Nic dziwnego. Wyztarczy porownac Putina .... 22.07.06, 06:12 Nic dziwnego. Wystarczy porownac Putina z Kaczyskim i wszystko jasne. Prezentacja, inteligencja, znajomosc jezykow obcych, poczucie humoru, luz oraz obycie na arenie polityki swiatowej prezydenta Putina budza zapewne zazdrosc w zakompleksionym Kaczynskim i jego otoczeniu. Kazdy narod ma takiego prezydenta na jakiego sobie zasluzyl. Rosjanie maja szczescie - zasluzyli sobie na Putina. Polacy nie maja tego szczescia - przypadla im miernota o nazwisku Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: W pełni zasłuzył sobie na takie popracie 20.07.06, 20:24 Oczywiście. Drugiego tak skutecznego "kagiebisty" ze świecą szukac;) Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 20.07.06, 20:29 "Jednak tylko 39 proc. badanych wyraziło zadowolenie z rosyjskiej polityki, niezadowolonych z niej było 56 proc...." Z jakiej polityki? wewnętrznej, czy zagranicznej? A jeśli zagranicznej, to z powodu jej twardości (jak np. Kaczyńscy w Polsce), czy też przeciwnie, z powodu braku jakiegokolwiek sprzeciwu wobec np. instalowania się Amerykanów na granicach Rosji? Odpowiedzi na te pytania byłyby pewnie ciekawe. A swoją ścieżką, jeśli w Rosji prezydenta popiera 79% obywateli, to jest to największy dowód na dyktaturę. Tako rzecze wolny Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Właśnie, w Rosji jest dyktatura. OBALIC!!! 21.07.06, 00:21 lubat napisał: > A swoją ścieżką, jeśli w Rosji prezydenta popiera 79% obywateli, to jest to > największy dowód na dyktaturę. Tako rzecze wolny Polak. Tak, to mocno podejrzane... Prawie 80% poparcia? A kto to słyszał w wolnym świecie, by jakiś naród z własnej woli popierał tak wysoko swego przywódcę. Wystarczy spojrzeć na wiodące demokracje - USA i GB. Tam 70-80% jest PRZECIW!!! Słowem - Putin fałszuje wyniki badań i zasłużył na kolorową rewolucję. Cała nadzieja w SLD i PO - to prawdziwi spece, wiadomo najpóźniej od wielkiego, trwałego zwyciętwa pomarańczowych na Ukrainie... Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 20.07.06, 20:42 To jest po prostu dobry prezydent. Sprawny, pracowity, elokwentny, konsekwentny, spokojny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszmucha1 Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 20.07.06, 20:48 Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! Sprzyja mu koniunktura surowców ale poza tym gospodarczo są zacofani bo nie zmienił rosyjskiej mentalności: w rosji jest zerowa przedsiębiorczość, aids, aborcja - wymieranie, i zamiast jak de gaulle wycofać wojska z algierii to okupuje faszystowskim metodami wiele narodów, gdzie ruskie soldaty ucza sie mordowac, gwalcic, rabowac. Ci co wracaja z kaukazu do ocjczyzny w rosji robia potem podobnie. Rosja wobec Amerykanskiej i Chinskiej potegi nie ma przyszlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
bolszeva151 Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 20.07.06, 21:05 ruskie nieznaja wolnosci i demokracji wiec lubia jak ktos ich trzyma krotko na smyczy . Smieszni sa te ruskie jak im sie uda zarobic troche forsy zaraz przepijaja i obnosza sie zegarkami szwajcarskimi . Tak na pokaz bo on przeciez jeszcze 5 lat temu kumofilce nosil i kufajke i pil samogon a teraz Putana pozwolil im pic Wiskey chcieli byc teraz takie Amerykanskie - Wot swolocz kacapska !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saddamlepper Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 20.07.06, 21:17 w moskwie jest conajmniej kilka osob, ktore moglyby sobie polske kupic z calym waszym bajzlem, wiec nie kwacz za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 20.07.06, 22:10 szwajcarskie zegarki? eh ty swołocznku po je bany wystrczy ze obnosza sie ze swoimi zegarkami.Zakupic i ty bys mogl, chocby na www.smirs.com/ ale watpie by cie bylo stac, bo ci mozg z glodu chyba nie pracuje a skoro nie masz co do gara wlozyc to zapomnij o zegarkach.I na przyszlosc nie pochlebiuaj sobie zagladajac co to inni, patrz na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenit_spb Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 21.07.06, 06:53 he he, dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
zenit_spb Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 21.07.06, 07:28 Przyjedz do Rosji,albo nie pisz takich bzdur.. Odpowiedz Link Zgłoś
saddamlepper Re: Putin to dureń! Rosja wciąż słabnie! 20.07.06, 21:25 nie wiem kiedy ty ostatni raz byles w rosji - ja tam bywam dosc czesto i moge ci powiedziec, ze twoj post to stek wierutnych bzdur "zerowa przedsiebiorczosc" - ciekawe dlaczego w takim razie rosjanie sa dzis najbardziej poszukiwanymi imnwestorami nieruchomosci wykupujac luksusowe domy i mieszkania w londynie, hiszpanii, monaco, manhattanie, beverly hills itp...pokaz mi chociaz jednego polskiego biznesmena ledwie po 30-tce, ktory moze sobie kupic 1-szo ligowa druzyne pilkarska w anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: Putin to dureń! Rosja wciąż silna i stabilna ! 20.07.06, 22:25 saddamlepper napisał: > nie wiem kiedy ty ostatni raz byles w rosji - ja tam bywam dosc czesto i moge > ci powiedziec, ze twoj post to stek wierutnych bzdur > > "zerowa przedsiebiorczosc" - ciekawe dlaczego w takim razie rosjanie sa dzis > najbardziej poszukiwanymi imnwestorami nieruchomosci wykupujac luksusowe domy i > > mieszkania w londynie, hiszpanii, monaco, manhattanie, beverly hills > itp...pokaz mi chociaz jednego polskiego biznesmena ledwie po 30-tce, ktory > moze sobie kupic 1-szo ligowa druzyne pilkarska w anglii... Bo jest oszustem na uslugach Ras..Putina, cymbale!!! zrob to sam(poczytaj Slodowego)lub strzel sobie w leb bos mlody i naiwny kretynie!!!Popatrz na tego co tez byl miliarderem i za niezgodne poglady z Putana (sorry Putinem) zadarl politycznie i siedzi rok (bedac niejednokrotnie pobity przez wladze radziecka) a ma jeszcze "tylko" siedem do wyjscia, przyznajcie sie do polskiego holokaustu w Katyniu !!! prymitywny narodzie po dzis dzien!!!Zero kultury, oprocz spuscizny z czasow carskich, niewiele lepszych niz komuna. Zopy of the XXI century!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Putin to dureń! Rosja wciąż silna i stabilna 24.07.06, 20:36 Czy ktoś z forumowiczów (albo ktoś z krewnych lub znajomych) posiada w domu chociaż jeden przedmiot produkcji rosyjskiej? Nie? No to o czym tu pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
saddamlepper A co w tym dziwnego? 20.07.06, 21:15 11% wzrost gospodarczy, splacone dlugi zagraniczne, kasa panstwa pelna i z nadwyzka, poziom inwestycji zagranicznych w rosji najwyzszy w historii, pozycja miedzynarodowa taka, ze pozazdroscic - to wiecej niz mozna powiedziec o naszych wynikach..... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: A co w tym dziwnego? 20.07.06, 21:19 trzeba by zmienic tych zle lubiacych, w Bialorusi tez i kilku innych panstwach, a w Meksyku, gdzie doszlo do oszustwa w wyborach, albo nawet w USA, gdzie Busha wybral jego sadowy kolega jest cacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
beernut Re: A co w tym dziwnego? 20.07.06, 21:39 jankowski1960 napisał: > trzeba by zmienic tych zle lubiacych, w Bialorusi tez i kilku innych panstwach, > a w Meksyku, gdzie doszlo do oszustwa w wyborach, albo nawet w USA, gdzie Busha wybral jego sadowy kolega jest cacy.... Bush byl wybrany przez jego sadowego kolegi? Gdzies to chlopie uslyszal: w radiu Havana? Jesli masz na mysli rok 2000 i wybory na Florydzie to musze ciebie bardzo zmartwic ale niestety Al Bore, I mean Al Gore przegral ten stan LEGALNIE. Glosy byly liczone przynajmniej piec razy i za kazdym razem Gore przegral. Robil Gore cyrk bo nie byl w stanie uwierzyc ze przegral i Sad Najwyzszy (ktory w 2000 byl wiecej lewacki niz teraz) zadecydowal ze trzeba skonczyc ten cyrk i LEGALNIE wstrzymal nastepna ture liczenia glosow. Rok pozniej jedna z wiekszych gazet amerykanskich postanowila przeliczyc glosy jeszcze raz (nieoficjalnie) i wiesz co Gore ZNOWU PRZEGRAL. Wiec chlopie przestan pisac bzdury ze Bush "ukradl" wybory bo sie z ciebie ludzie smieja. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: A co w tym dziwnego? 21.07.06, 09:15 a dlaczego przyjaciele Busha w Meksyku nie chca liczyc glosow po farsie sprzed 3 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
beernut Re: A co w tym dziwnego? 21.07.06, 19:58 jankowski1960 napisał: > a dlaczego przyjaciele Busha w Meksyku nie chca liczyc glosow po farsie sprzed > 3 tygodni A co ma Meksyk do USA? Bush tam wcale nie ma przyjaciol. A poza tym wedlug ciebie ile razy trzeba glosy liczyc, tyle razy az w koncu Al Bore wygra???? Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 20.07.06, 21:25 No cóż, ludzie o duszy niewolnika kochają nahajki. Odpowiedz Link Zgłoś
saddamlepper Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 20.07.06, 21:28 ludzie o duszy idiotow kochaja kaczory...na nachajki jeszcze przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 21.07.06, 09:17 duzo tu kompleksow amerykanskich kolonii nad Wisla Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 zato Polska ma prostackiego kartofla i jest bagnem 20.07.06, 21:26 gdyby Polska miala takiego Prezydenta jak Putin to nie bylaby dzis takim bagnem i takim zerem, ktorego cala Europa ma solidnie dosc razem z tym niewychowanych i prostym Kartoflem. Odpowiedz Link Zgłoś
saddamlepper Re: zato Polska ma prostackiego kartofla i jest b 20.07.06, 21:32 a polacy jezdziliby do londynu kupowac domy, jak rosjanie zamiast zmywac naczynia.... Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: zato Polska ma prostackiego kartofla i jest b 20.07.06, 22:08 Od dzisiaj bede ignorowal ruskie pierogi, bede jadl tylko copyrighted polish made russian pierogi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwanniegrozny Re: zato Polska ma prostackiego kartofla i jest b 20.07.06, 22:21 voytex napisał: > Od dzisiaj bede ignorowal ruskie pierogi, bede jadl tylko copyrighted polish > made russian pierogi!!!!!! Daj spokój, one są ruskie tylko z mylnej interpretacji nazwy, bo "ruskie" - od Rusinów - czyli Ukraińców -prawdziwe rosyjskie pierogi - to pielmieni z miesa, a te niby "ruskie" - to ukraińskie warienniki Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: zato Polska ma prostackiego kartofla i jest b 20.07.06, 22:35 iwanniegrozny napisał: > voytex napisał: > > > Od dzisiaj bede ignorowal ruskie pierogi, bede jadl tylko copyrighted pol > ish > > made russian pierogi!!!!!! > > Daj spokój, one są ruskie tylko z mylnej interpretacji nazwy, bo "ruskie" - od > Rusinów - czyli Ukraińców -prawdziwe rosyjskie pierogi - to pielmieni z miesa, > a te niby "ruskie" - to ukraińskie warienniki dziekuje za instrukcje, czlowiek uczy sie na bledach, moja babcia byla z Tarnopola i moja Mama tez, ale zawsze bardziej bylem zainteresowany jedzeniem i gotowaniem niz historia pochodzenia tych potraw. Zabili mi dziadka (chyba w Katyniu,bo po dzis dzien nie ma potwierdzenia)wiec przestalem dochodzic skad jaka potrawa pochodzi. W dobrym wykonaniu musza dobrze smakowac(chyba ,ze tak jak w Libanie obecnie, nawet ruskie smakuja jak kaszanka...duzo krwi).. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 21.07.06, 00:26 A ja, choc zawsze go bronie, bo to nasz prezydent, jestem wiec srod tych, co uwazaja ze ostatnio dal zaduzo bledow. - korupcja, z ktora niby zaczeli walczyc wciaz zyje. - reformy aparatu panstwowego staneli. Nawet odwrotnie - w tej chwili biurokratow panstwowych jest wiecej niz za zsrr - reformy milicji, dawno zapowiadanej, nie ma. - wyolbrzymianie praw roznych sluzb specjalnych. - zamykanie oczy na otaczajace niektorych gubernatorow krewna korupcja. Luzkow, z zona tylko troche biednejsza od Abramowicza, Matwijenko z synem z bankiem, latajacym po S.Petersburgu na ferrari, czy Szajmijew, z prytywazonymi przez synow wiekszosci Tatnefti i komunikacji Tatarii... O takich mejscach jak Dagestan, czy Adygeja nawet nie wspominam. - pozostaniu na mejscu wiekszosc sledstw przeciw oligarcham Durzo tego jest. Ale mam pretesje z innych powodow, niz go nie lubi gw. Bo to co robia w perspektywe dalekej - jest dobre. I tu go poperam. A jak zaczynaja zagranica na nego pluc, mowiac o trosce za narod rosyjski (kim ja tez jestem), mi sie poprostu chce odpowiedzec tym samym, jak nie wiecej. Nie trzeba o nas sie troscyc, sami o sobe to nie mozecze. Za was wojek zza oceanu to robi. A morze to i lepej??? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Putin to nie Bóg. To tylko wybitnym polityk 21.07.06, 01:12 Ja myślę, że jeśli chcieć mieć prezydenta IDEALNEGO i bez błędów to trzeba wybrać na ten urząd Pana Boga osobiście, albo przynajmniej jego sługi na ziemi. Czyli stworzyć państwo TEOKRATYCZNE, jak w Iranie. Ale boski Iran choć chciał dobrze, też mu nie wyszło. Dla mnie to oczywiste, że Ty/Wy będąc w środku Rosji możecie być niezadowoleni z wielu posunięć Putina, Twoja analiza brzmi logicznie i prawidłowo. Ale łatwo przy tym zapomnieć w jakim stanie Putin przejmował NIEDAWNO państwo od Jelcyna i ile miał problemów. Ja sądzę, że zachował się w tej bardzo trudnej sytuacji możliwie najmądrzej: 1) ustalił piorytety i zdecydował słusznie, że najważniejsza jest polityka zagraniczna - zerwanie z plądrownaniem i kradzieżą bogactw Rosji przez Zachód, a do tego potrzebne mu było podniesienie prestiżu Rosji w oczach świata. To kosztuje wiele wysiłku, ale się szybko opłaca... 2) w polityce wewnętrznej odpuścił na pewno (tu masz rację) wielu oligarchom/gubernatorom/ich sprytnym żonom rozumując ROZSADNIE, że walka na WSZYSTKICH frontach na raz, może się tylko skończyć totalną klęską na wszystkich frontach. Jak długo jesteście WOLNI i SUWERENNI, tak długo macie szanse zmienić korupcję, czy fakt, że żona Łyżkowa jest bogatsza od Abraszy itd... Niczyje inne interesy nie kolidują z Waszymi i nie są od nich silniejsze. To wielka zdobycz w dzisiejszym globalnym świecie i macie ją wyłącznie Putinowi do zawdzięczenia. Z jednej strony to ogroma korzyść z drugiej wielka słabość. Korzyść - bo Putin, mając tak wielki autorytet, może szybko i sprawnie podejmować decyzje. To wielka przewaga nad bełkotliwymi, rozgadanymi i bezproduktywnymi jak dziady pod kościołem demokracjami zachodnimi. Słabość - bo Wasz system stoi i opiera sią na Putinie i razem z nim może upaść, przeminąć, jak bańka mydlana, jak sen. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Putin to nie Bóg. To tylko wybitnym polityk 21.07.06, 14:15 No oczywiscze ze cos robi sluszne. Choc by porzadek medzy regionami zaprowadzil. Zrobili jednakowe federalne ustawodnictwo. Zreszta duzo co zrobili. Glowne ze dali impuls gospodarce i sluszne graja na arene medzynarodowej, bo cena na rope i gaz nie spada. Uwazam, ze teraz, po tych czarnych latach 90-ch, jusz nie jestesmy na TYLE uzalezneni od tych cen co wtedy. Ale widzimy swoja slabosc w ym. Putin moze grac na dwa fronty. Poki ma tyle zaufania co teraz! Uwazam ze musi nie isc ale begnac naprzod. Co nekedy nie robi. Ale jak by slucha co ludzie mysla, wiec pcha regiony do pracy. www.lenta.ru/news/2006/07/21/council/ I mysle ze musi cos zrobic z korupcja. To naiwieksza plaga w Rosji teraz. W celni teraz zaczeli. Ale jesce milicja czeka. Cos musi zrobic. I z z szara korupcja, kiedy krewni tych co u wladzy dostaja wszystko co chca. Zona Luzkowa (mera Moskwy) praktyczne kontroluje wiekszosc biznesu budowlanego w Moskwe. kto byl u nas, wie, ze nie ma chyba ulicy gdzie by cos nie budowali. To sa grube mlrd. Ale nikt nic nie mowi. Dlaczego? No wlasnie. A tez Luzkow ma syna. Nie bednego. A taki facet jak Ewtuszenko (zonaty na siostrze Baturinoj, zony Luzkowa) posiada naiwiekszy komunikacyjny holding w Rosji (posiada naprzyklad MTS, naiwieksza siec komurkowa w Rosji). To korupcja. Schowana w wiezlach krewnych. Mi sie to nie podoba. Bardzo. I uwarzam, ze Putin cos musi z tym robic. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 ze nie należy swoich przywódców obszczekiwać 21.07.06, 01:19 zagranicą i, liczyć na cudzą pomoc, to na Zachodzie i w Rosji WIADOMO. To oczywiste, to NORMA w stosunkach z zagranicą, w światowej dyplomacji. Tylko w Polsce niestety nie. ___________ kacap_z_moskwy napisał: >A jak zaczynaja zagranica na nego pluc, mowiac o trosce za narod rosyjski (kim > ja tez jestem), mi sie poprostu chce odpowiedzec tym samym, jak nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: ze nie należy swoich przywódców obszczekiwać 21.07.06, 14:02 Calkowicze sie zgadzam. Wlasne nie rozumem tego polskego know-how. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ze nie należy swoich przywódców obszczekiwać 24.07.06, 20:39 A czy w ogóle wiesz, co znaczy wyrażenie "know-how"? Odpowiedz Link Zgłoś
zenit_spb Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 21.07.06, 07:14 Calkowicie z toba sie zgadzam jest jeszcze bardzo duzo pracy.Korupcja i biurokracja to najwiekszy problem w Rosji. Jednak wskazniki makroekonomiczne sa coraz lepsze,mentalnosc ludzi tez powoli sie zmienia.Rezerwy teraz wynosza 250 mld $,w gospodarce nareszcie stabilizacja i rosnie zaufanie ludzi do bankow i wlasnego Rubla:)) Pozostaje jednak caly czas inflacja 10%:(( P.S.Pozdrowienia dla Moskwy(Zenit-CSKA 0-0:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 21.07.06, 09:22 nam by takiego Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: 79 proc. Rosjan popiera prezydenta Putina 21.07.06, 14:00 Ja za Loko kibicuje. W tym roku wogule jakos niedobrze nam sie gra... Wlasne dzisiaj jade do Pitera. Zobacze czy jusz ceny macze takie samy. Bo wiosna to jusz nie myslalem ze wszystko jest tanie. Co do optymizmu, mysle ze jescze dluga, bardzo dluga droga na gore. popatrzymy - zobaczymy. Ale tez wieze ze wszystko bedzie OK. Привет Зенитушке. Когда уже на новом стадионе играть будете? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Prawda o Matuszce R. 21.07.06, 20:09 Wg najnowszych danych, wzrost produkcji przemyslowej w (biednej przeciez) Polsce (13.2%) jest TRZY razy wiekszy, niz w Rosji (4%). I to jest cala prawda o Zjednoczonych Emiratach Matuszki R. Monokultura surowcowa, bez liczacego sie przemyslu. Caly wzrost PKB wynika z hossy surowcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zenit_spb Nic ty nie wiesz... 21.07.06, 22:18 Wzrost jeszcze o niczym nie swiadczy,naprzyklad wzrost w jakims panstwie srodkowo-afrykanskim moze w tym roku wyniesc 30%. Najwazniejsza jest stabilizacja i zaufanie spoleczenstwa do instytucji finansowych. Powiem jeszcze ze w tym roku poraz pierwszy odnotowano wiecej inwestycji od ucieczki kapitala za granice. > Monokultura surowcowa, bez liczacego sie przemyslu. > Caly wzrost PKB wynika z hossy surowcowej. Z tych zdan widac ze czytasz tylko wybiorcza i ogladasz pewnie tylko Polsat. Przyjedz do Rosji a zobaczysz co tu sie rozwija i ze surowce nie maja z tym nic wspolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nic ty nie wiesz... 24.07.06, 20:40 To było wspaniałe: Zaufanie społeczeństwa do instytucji finansowych! W Rosji ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś