Dodaj do ulubionych

Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale podw...

27.07.06, 14:39
Czy Pan Premier nadal ma miejsce w rządzie dla wybitnej specjalistki od finansów publicznych?
Obserwuj wątek
    • dvoryanin Kotwicy 30 mld zł nie można przekroczyć. 27.07.06, 14:40
      Zresztą osobiście jestem za wydawaniem tylko tego co jest w budżecie, żadnego
      deficytu czyli mamy 209 mld zł wydajemy 209 mld zł ... mam nadzieję, że w
      końcu to zrzumiemy, najwazniejsze to okiełznac rozbuchany i szkodliwy socjał.
      • jimmyjazz Będą podwyżki - ale podatków 27.07.06, 14:50
        Wierze w to że deficyt będzie max 30mld zł.

No ale albo sie zredukuje wydatki albo podniesie podatki. Jak myślicie to zrobi
        rząd który obiecał już wszystkim podwyżki? No.

Tak więc akcyza na wszystko w górę.
        • wuetend Re: Będą podwyżki - ale podatków 27.07.06, 15:47
          przeciez poslowie Samoobrony pracuja juz nad nowela do ustawy o akcyzie, dzieki
          ktorej obejmie ona rowniez wode ;)
          • galb_a Premier zlicytuje swoje buty i załata dziurę budże 27.07.06, 16:06
            tową.
            • plaszcz To są siedmiomilowe buty kota jaroslawa _ jak sie 27.07.06, 16:28
              wabi ten kotek premierotek ? kto wie ?
              • koloratura1 Re: To są siedmiomilowe buty kota jaroslawa _ jak 27.07.06, 16:45
                plaszcz napisał:

> wabi ten kotek premierotek ? kto wie ?
                >
                Buś (?)
          • wan4 Re: Będą podwyżki - ale podatków 27.07.06, 18:33
            św Rydzyk te wode w wino zamieni... i bedzie to nasz głowny produkt eksportowy,
            zalejemy tym i zdobędziemy świat jak ruscy ropą. Będziemy mocarstwem. Choćby
            moherowym, co tam
        • fritz.fritz Problemem sa nie te zatwierdzone podwyzki, tylko 27.07.06, 15:59
          dalsze!
          Pan Lepper grozi nowymi wyborami jezeli jego zyczenia nie zostana spelnione. A
          zycznia pana Leppera to okolo 30 mld dalszych wydatkow!

Pan Roman ma rowniez liste zyczen.

JK powinien wybrac nowe wybory w kazdym przypaku.

Te 4 mld deficytu sa wynikiem nowego oszacowania dochodow panstwa. Jezeli
          jednak koniunktura czy tez konsupcja wzmocni sie, np. poprzez zwiekszenie
          wydatkow na budownictwo, dochody beda rowniez wieksze.

Oczywiscie JK musi teraz popedzic kota odpowiedzilanym za przygotowywanie
          calosciowego programu popierajacego budownictwo prywatne.

Pod rzadami Marcinkiewicza caly program stanal w miejscu. Jedyna rzecz, ktora
          zrobiono, to zapewnienie zwrotu czesci oprocentowania. Wszystkie inne niezwykle
          ustawy dotyczace warunkow ramowych po prostu stanely w miejscu.
          • adas313 I co dalej? 27.07.06, 16:06
            Do Sejmu weszłyby: PiS, SO i PO. Żadne nie będzie w stanie stworzyć samodzielnie
            rządu.

Jaka koalicja?

PO - SO - odpada.
            SO - PiS to morderstwo dla budżetu.
            PO - PiS? A dacie Rokicie MSWiA? Nie chcieliście się dzielić służbami to teraz
            się użerajcie z Lepperem i Giertychem!
            • plaszcz Jaroslaw zgarnia wszystko 27.07.06, 16:32
              adas313 napisał:

> Do Sejmu weszłyby: PiS, SO i PO. Żadne nie będzie w stanie stworzyć samodzielni
              > e
              > rządu.
              >
              > Jaka koalicja?
              >
              > PO - SO - odpada.
              > SO - PiS to morderstwo dla budżetu.
              > PO - PiS? A dacie Rokicie MSWiA? Nie chcieliście się dzielić służbami to teraz
              > się użerajcie z Lepperem i Giertychem!

JAROSLAW COS WYMYSLI, ZE NIE TRZEBA BEDZIE KOALICJI ROBIC, JAROSLAW SIE NIE LUBI DZIELIC, SZCZEGOLNIE WLADZA !!
          • jimmyjazz A przeciez PIS nie wymyśla nowych wydatków 27.07.06, 17:13
            skąd - wszystko co złe to SO i LPR, a PIS tylko tnie wydatki, obniża podatki.

PIS, SO i LPR to partie socjalistyczne - to co mają robić?
        • wlodarek Gdzie są 4 mld?! Ich nigdy nie było! 27.07.06, 16:42
          To tylko PIS SO i LPR sobie je wymyśliły.
          • adas313 Dlatego też, te zniknięte 4 miliardy, 27.07.06, 16:43
            zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi!

Miliardowym skrytobiorcom mówimy: NIE!

A tak poważnie to na pewno kolejny przejaw frustracji PO, która jeszcze nie
            pogodziła się z dziesiątą porażką w wyborach.
            Albo układowi urzędnicy szastają kasą na lewo i prawo, żeby dobić państwo.
          • rozowykot Re: Gdzie są 4 mld?! Ich nigdy nie było! 27.07.06, 22:25
            Nie martwcie się dodrukują, jak tylko pozbędą się Balcerowicza. Przez rok
            będzie wczesny Gierek-czyt. kanada potem późny Gierek-czyt. kartki. Strajkami
            już nikt się nie przejmie, przywykliśmyA potem będzie NOWE ODRODZENIE tylko
            Lewandowski już wszystko za grosze Niemiaszkom sprzedał, to co nowe pokolenie
            odrodzone opyli i kogo będzie winić za nędzę. Powiem ! Związek Radziecki i
            czerwonych. Tylko podobno nie czerwoni rządzą.Ale mogą być winni, w końcu ktoś
            musi, byle nie bezmyślini obywatele!
      • adas313 Re: Kotwicy 30 mld zł nie można przekroczyć. 27.07.06, 14:53
        Czyli tak:

- kasy będzie mniej
        - wydamy tyle ile zamierzmy
        - i zostanie taki sam deficyt.

Jak to rozumieć?
        - dodruk?
        - denominacja?
        - skok na rezerwy walutowe?
        - skok na fundusze emerytalne?
        - dalsze zadłużanie państwa (a konstytucyjny próg coraz bliżej...)?
        - jakaś nowa akcyza?

A może po prostu zwykła ściema z cyklu "ciemny lud to kupi"?
        • ppppp7 Re: Kotwicy 30 mld zł nie można przekroczyć. 27.07.06, 16:06
          Jest prostszy sposób.
          Rząd obetnie dotacje do ZUS/KRUSU o 10 mld zł.
          ZUS weźmie komercyjny kredyt na 10 mld.
          Deficyt budżetowy będzie bez zmian 30 MLD (słynna kotwica).
          Zwiększy się tylko zadłużenie zewnętrzne ZUS i Państwowy Dług Publiczny o
          dodatkowe 10 mld (no, ale PIS nic nie obiecywał, jeśli chodzi o wysokość PDP)

• camell_ek Re: Kotwicy 30 mld zł nie można przekroczyć. 27.07.06, 14:56
        najlepiej to rozdawac wszystkim pieniadze, jak gornikom, a potem biadolic ze nie
        ma pieniedzy..
        camell.blox.pl
    • extrafresh Dodrukuje sie, spoko spoko... 27.07.06, 14:40
    • dvoryanin Mam nadzieje, że rząd będzie pilnował deficytu 27.07.06, 14:41
      • tles01 [...] 27.07.06, 15:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • fritz.fritz tleso, brzmisz jak czerowny faszysta. Jestes 27.07.06, 16:02
          czerwonym faszysta czy po prostu zwolennikiem herr Tusk?
          • kralik111 Re: tleso, brzmisz jak czerowny faszysta. Jestes 27.07.06, 16:10
            fritz.fritz napisał:

> czerwonym faszysta czy po prostu zwolennikiem herr Tusk?

fritz glupcze, przeciez nie ma czegos takiego jak czerwony faszysta, sam to
            przeciez kiedys tlumaczyles, synu kapo :)))
            • muftiwachocka Eee tam, kolor czerwony i brunatny akurat... 27.07.06, 16:24
              są bardzo do siebie zbliżone. Ot, dwie strony tej samej monety. Albo stykające się ze sobą przeciwieństwa na krańcach spektrum, jak kto woli. Ta sama mentalność, odruchy, mechanizmy.
            • fritz.fritz Dziekuje, ze mnie czytasz i sie uczysz 27.07.06, 18:16
              ale ty niemiecki faszystowski potomku pijanego kazaka nie podpisuj sie pod
              moimi postami
      • kralik111 Re: Mam nadzieje, że rząd będzie pilnował deficyt 27.07.06, 16:13
        Twoja nadzieja jest tyle warta co ten caly zaPiSdzialy rzad, przykro to
        stwierdzic, ale to deficyt bedzie pilnowal ten rzad ;)))
      • premier_hiacynt_wielki Nadzieja matka glupich jak mawia przyslowie... 27.07.06, 16:58
    • p_laskowski Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale podw... 27.07.06, 14:41
      I o czym tu gadać? Nie ma pieniędzy, to się dodrukuje.
      Pozdrowienia z Argentyny.
      • herrdocent ........ale podwyzki beda - oczywiscie podatkow 27.07.06, 14:50
    • bikeman No tak, w koncu tanie panstwo 27.07.06, 14:50
      w wydaniu pis - czyli standardowo: postawione na glowie

bo czarne nie jest czarne a biale nie jest biale...
      • sclavus Re: No tak, w koncu tanie panstwo 27.07.06, 15:27
        bikeman napisał:

> w wydaniu pis - czyli standardowo: postawione na glowie
        >
        > bo czarne nie jest czarne a biale nie jest biale...

A kot???
        Czy "ten" kot jest ujęty w budżetówce ???
        • koloratura1 Odczepcie się od kota! 27.07.06, 16:55
          Co Wam ten kot zawinił? Już drugi się go czepia:

sclavus napisał:

>
          > A kot???
          > Czy "ten" kot jest ujęty w budżetówce ???
          >
    • nawrocony1 Kluza to nowy David Coperfield 27.07.06, 15:00
      • mfs0 Raczej nowa inkarnacja Gutenberga 27.07.06, 15:41
    • premier_hiacynt_wielki Mysle ze ok.listopada bedzie brakowac 10-15mld 27.07.06, 15:00
      zlotych, bedzie juz po wyborach, bez zagrozenia kolejnymi wyborami bo sezon
      swiateczno-noworoczny temu nie sprzyja i wtedy zobaczymy czy PISSduary beda
      ciac wydatki (ale juz widze Jarka mowiacego ze nie da nauczycielom, gornikom,
      policji itd ale z drugiej strony moze znow wyplynie na fali populizmu walka z
      Ukladem w w/w zawodach???) czy tez radosnie zwieksza deficyt bo przeciez zadna
      UE nie bedzie nam mowic jak sie mamy rzadzic u siebie!
      • marekmarek44 Re: Mysle ze ok.listopada bedzie brakowac 10-15ml 27.07.06, 15:09
        Problem polega na tym ,że wszyscy krzyczą:niższe podatki!-najgłośniej najbogatsi
        oczywiście.Już teraz mamy budżet poniżej 20% PKB.A potem wszyscy się dziwią że
        nie ma na służbę zdrowia,szkolnictwo,autostrady,badania naukowe.
        Ale jak rząd chciał,żeby panowie redaktorzy płacili podatki na takich samych
        zasadach jak reszta obywateli to był wielki krzyk!
        • adas313 Re: Mysle ze ok.listopada bedzie brakowac 10-15ml 27.07.06, 15:16
          A może najpierw mniej wydawać?
          A jeśli wydawać - to wydawać rozsądniej?

Czy Polska koniecznie potrzebuje:

- becikowego
          - związkowców na etatach
          - 5 nowych ministerstw
          - budynków urzędowych których nie powstydziłyby się duże firmy
          - wypłacania górnikom premii z nieistniejących zysków?

Dlaczego budowa autostrad w Polsce jest droższa niż na Zachodzie, mimo że
          materiały i robocizna są tańsze?

Dlaczego wdrożenia systemów informatycznych ciągną się LATAMI, mimo że w
          relacjach B2B trwają kilka miesięcy i przebiegają mniej problemowo (przy
          podobnej skali)?
        • anvill Re: Mysle ze ok.listopada bedzie brakowac 10-15ml 27.07.06, 16:04
          Heheheh - jak słysze takich gości jak ty to mi rece opadają - tacy jak ty lubią
          być trzymani przez panstwo za gebe i nie potrafią liczyć - a to chyba najgorsza
          mieszanka. Jakbys umiał liczyć to bys sobie wyliczył że szkoła za którą płaci
          panstwo kosztuje cię 10 razy więcej niż gdybyś sam za nią płacił podobnie jak
          opieka medyczna a już w ogóle nie wspomnę o emeryturach głodowych w porównaniu
          do tego co się wpłaca na ZUS. Po prostu tak się dziwnie składa że Ministerstwo
          Edukacji czy Zdrowia też musz ą się jakoś wyżywić politycy też muszą coś jeść
          zamiast wziąć się do uczciwej pracy a reszta jest rozkradziona lub zmarnowana -
          bo jak się gospodaruje nie swoimi pieniędzmi to się ich nie szanuje. Psioczyłeś
          na najbogatszych że chcą obniżenia podatków więc nie jako teb bogaty lecz jako
          przedstwiciel klasy średniej powiem ci tak co miesiąc odprowadzam w sumie
          jakieś 8 tys zł różnych haraczy na rzecz państwa a co za to dostaje:
          -edukacja - moje dzieci chodzą do prywatnego przedszkola, podobnie będzie
          pewnie ze szkołą bo to się wyprawia z dziećmi w szkołach publicznych woła o
          pomste do nieba
          -opieka zdrowotna - moja firma wykupiła dla mnie i mojej rodziny opieke
          medyczną w prywatnej klinice więc nie korzystam a kiedy musiałem przejść zabieg
          w publicznej słuzbie zdrowia to za niego słono zapłaciłem
          -bezpieczenstwo - czujesz się bezpiecznie chodząc po ulicach naszych miast -
          ja nie.
          Ani ja nie jestem nikomu nic dłużny ani nikt mi w związku z tym dlaczego mam
          oddawać co miesiąc kilka tysi na ludzi którym albo pracować się nie chce albo
          są na tyle nierozgarnięci że tej pracy znależć nie mogą i nic w tym kierunku
          nie robią. Ja siedze w robocie po 12-14 godzin dlaczego mam być pokrzywdzony ja
          i moje dzieci którym nie moge poświęcać czasu? - to jest sprawiedliwe? Jakby
          każdy mógł liczyć tylko na siebie to wziął by się do roboty żeby przetrwać a
          teraz to czeka na zasiłek lub pomoc z opieki społecznej
          • dc99 Re: Mysle ze ok.listopada bedzie brakowac 10-15ml 27.07.06, 17:15
            > Jakbys umiał liczyć to bys sobie wyliczył że szkoła za którą płaci
            > panstwo kosztuje cię 10 razy więcej niż gdybyś sam za nią płacił

Liczyłeś czy miałeś wizję?

> -edukacja - moje dzieci chodzą do prywatnego przedszkola, podobnie będzie
            > pewnie ze szkołą bo to się wyprawia z dziećmi w szkołach publicznych woła o
            > pomste do nieba

Państwo ma obowiązek zapewnić pewne świadczenia na pewnym podstawowym poziomie
            dla wszystkich. To że Ty z nich nie korzystasz to jest Twoja prywatna decyzja i
            nie zwalnia Cię od podatków - płacisz za MOŻLIWOŚĆ a nie za faktyczne
            wykorzystanie (trochę tak jak z linią kredytową).

> -opieka zdrowotna - moja firma wykupiła dla mnie i mojej rodziny opieke
            > medyczną w prywatnej klinice więc nie korzystam a kiedy musiałem przejść
            > zabieg w publicznej słuzbie zdrowia to za niego słono zapłaciłem

Czyli sam przyznajesz że prywatna służba zdrowia jest g... warta, bo daje
            możliwość leczenia wyłącznie pryszczy i próchnicy. Jak chcesz mieć wszystko
            prywatne to zbuduj se przy chałupie prywatny szpital - zobaczymy czy Cię na to
            będzie stać.

> -bezpieczenstwo - czujesz się bezpiecznie chodząc po ulicach naszych miast -
            > ja nie.

Taaak. Propozycja sprywatyzowania policji też już z kręgów neoliberalnych padła,
            przecież każdego członka Rasy Panów stać na ochronę, a hołotę niech biją i rabują.

> Jakby każdy mógł liczyć tylko na siebie to wziął by się do roboty żeby
            > przetrwać a teraz to czeka na zasiłek lub pomoc z opieki społecznej

No to dalej, niech każdy liczy tylko na siebie. O stawianiu własnych szpitali i
            prywanej policji już było, ciągnijmy dalej:
            - JA mam dom na górce - nie chcę płacić podatków na wały przeciwpowodziowe, MNIE
            nie zaleje co najwyżej sąsiada
            - firma wozi MNIE helikopterem - nie chcę płacić podatków na drogi, przecież JA
            z nich nie korzystam
            - MOJE dzieci są dopiero w przedszkolu - nie chcę płacić podatków na szkoły
            podstawowe a nawet o zgrozo na licea - przecież MOJE dzieci z nich nie korzystają
            - MOJA firma zajmuje się produkcją kamiennych siekierek - nie chcę płacić na
            naukę bo a nuż wynajdą metalowe i splajtuję

Itp., itd.

> Ani ja nie jestem nikomu nic dłużny ani nikt mi

Zapewne wczoraj wyłoniłeś się niczym Wenus z morskiej piany. Jako dziecko
            chodziłeś do szkoły (no, chyba że nie), chodziłeś do lekarza, korzystałeś z
            dróg, itp. - ale np. płacić emerytur dla ludzi którzy Ci to zapewnili to już się
            nie chce?
    • scholastyka_11 Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 15:08
      No to na 100% rząd nie zdąży m.i. z definicję budownictwa społecznego. Skąś
      kase trzeba będzie wziąć...
    • harbour5 Tanie państwo 27.07.06, 15:19
      Rozumiem, że skoro zabraknie pieniędzy, to odpowiedzialny Prezydent oraz cały
      rząd na conajmniej rok zrezygnuje z pensji, za podróże bedzie płacić z własnej
      kiesy i zlikwiduje KRUS (bo podobno u nas nie ma lepszych i gorszych)i
      nareszcie wywali 75% urzędasów. Czego i wam życzę
      • adas313 Likwidacji KRUSu nie będzie! 27.07.06, 15:22
        SamooBrona ma za dużo do stracenia...
    • tles01 posłowie koalicji, zrobią zrzutkę..najbogatsi... 27.07.06, 15:19
      tylu bogaczy co ma Samoobrona!.. jest bogata w kryminalistów,SB-ków,PZPR-
      owców..wspomaga przyjaciół Kaczyńskich!..są siebie warci...kanalie...
    • el_p Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 15:21
      Ja wiem jak zdobyc 1mld- zawsze to o 1mld mniej.
      Niech zalegalizuja marihuane i narkotyki, z samej akcyzy i VATu bedzie z 1mld:
      • harbour5 Re: marycha 27.07.06, 15:29
        Jestem za. Ale tylko wtedy jeżeli będą to używać jedynie Prezydent, rząd i
        parlament A zresztą sądząc po ich działaniach i tak to już od dawna używają.
        Przypominam, że narkotyki (jakiekolwiek) degradują mózg.
    • thamiel Nie ma ale będzie 27.07.06, 15:29
      Jak z Kaczyńskim... Nie był premierem a jest :)
      PiS z LPR i Samoobrona w jednym stali domu.
    • arahat1 brakujaca kase zasili kasa z konta braci k.... 27.07.06, 15:50
      powodzenia
    • wuetend Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 15:50
      LPR przeforsuje kare smierci dla pedofilow i mordercow dzieci, a nastepnie
      zrobi nagonke na pedofilow wsrod budzetowki i emerytow....

Wiem, bardzo czarny humor ;)
    • ahodak Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 15:54
      To dowód na to,że kotwica budżetowa nie zostnie spełniona.Deficyt będzie
      szybował w górę hamując gospodarkę.Niestety może teraz być tylko gorzej.Jeśli
      jeszcze Lepper zacznie podlizywać się rolnikom kolejne ponadprogramowe miliardy
      wyjdą z budżetu.Minister Kluza nie będzie w stanie zagwarantować kotwicy
      budżetowej.Uważam,iż Zyta Gilowska znacznie lepiej radziła sobie z opanowaniem
      sytuacji finansowej państwa.
      • alterpars Wiecej donacji dla Glempa!!!!!!!! 27.07.06, 16:01
    • tstefanowski Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 16:06
      LUDZIE - WYJEZDZAJCIE Z POLANKI, TO NICZEGO WAM NIE ZABRAKNIE!
      A MODERATOROM Z GAZETY GRATULUJE WSZECHOBECNEJ CENZURY.
      B R A W O !!!
    • mobileinmobili Po co oszczedzac 27.07.06, 16:19
      trzba pobudzic gospodarke wewnetrzna, a wiec trzba dac wiecej pieniedzy podatikom, te uruchomia handel wewnetrzny. I co to za idiotyzm z kotwica? wymysl tego dziada bulcerowicza? niemcy przekroczyly 3% deficyt juz 4 -krotnie, nie dostali z unii zadnej kary, tak samo robia i inni, Gracja sfalszowala w ogole swoje finase i tak weszla do Unii. Czasami mozna sie zaoszczedzic na smierc, oczywiscie kapitalistow.
      • wuetend Re: Po co oszczedzac 27.07.06, 16:44
        ..a ty zyjesz na kredyt na zlosc innym?
    • muftiwachocka Ale jakie konkretnie podwyżki? 27.07.06, 16:22
      Cały dzień w różnych mediach słyszę/czytam, że podwyżki są niezagrożone, ale nikt nigdzie nie mówi o jakich podwyżkach mowa. Może ktoś z forumowiczów wie, kto te tajemnicze podwyżki ma dostać? Czy chodzi o lekarzy? Czy o górników może? Nauczycieli? Hmm...
      • premier_hiacynt_wielki Podwyzki prosze - zwiekszy sie akcyze na paliwa 27.07.06, 16:57
        jednoczesnie oczywiscie zwalniajac z niej biednych rolnikow
    • marcot Re: Zostawiam Państwo ... 27.07.06, 16:38
      no ten ostatni juz swoja opinie w tej kwestii wyrazil dosadnie: "Zostawiam
      Państwo w lepszym stanie, niż je zastałem ... " -a to dopiero poczatek bo nie
      wierze ze beda tylko 4
    • lion84 4. mld zł w budżecie 27.07.06, 17:02
      Co tam stać na na podwyżki dla lekarzy, górników i bóg wie kogo jeszcze. Może
      niech minister środowista zatrudni kolejnych 10 doradców? Przecież i na to PiS
      kase znajdzie. Chroń nas opatrzności przed IV RP!
    • roosevelt5 Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 17:08
      No proszę. Obudzili się z ręką w nocniku. A pomyśleć, że wcześniej nie słuchali
      żadnych rad i uwag. A może cięcia zrobić w kancelariach: prezydenta, rządu,
      sejmu i senatu? Może uszczuplić diety poselskie? Zaciśnięcie pasa może sprawi,
      że wybrańcy narodu będą bardziej racjonalnie uchwalać kosztowne ustawy.
    • zirby Jak to braknie?????? 27.07.06, 17:09
      Przecież miało byc "tanie panstwo" i "zdecydowany wzrost dochodów budżetu jako
      efekt pobudzenia konsumpcji wewnetrznej"??? I przeciez byl taki cudowny
      premier, ktoremu wszystko sie udawalo i gospodarka dzieki niemu kwitla:) A tu
      teraz cos braknie??? Musi ktos ukradł! A poniewaz najbardziej kradna ci co sa
      przy wladzy (copyright by endrju lepper:)) minister zi0br0 juz powinie szykowac
      sie do wszczecia postepowania prokuratorskiego z urzedu - o kradziez mienia
      wielkiej wartosci :)
      • premier_hiacynt_wielki Wlasnie jak to braknie skoro mozna dodrukowac?? 27.07.06, 17:27
        to przeciez takie oczywiscte!
    • ppppp7 Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 17:10
      Bądźmy precyzyjni.
      Zabraknie 34 mld! Sama kotwica Mecha to BRAK w budżecie 30 mld.
    • michalparadowski Re: Kluza: Zabraknie 4. mld zł w budżecie, ale po 27.07.06, 17:14
      Spokojnie Panowie!
      Owe 4 mld zł, to nic innego jak tzw."balon próbny" wypuszczony przez osobę
      obdarzoną geniuszem politycznym. Celem jaki powinien być osiągnięty, dzięki
      startowi tego "balonu", jest próba opamiętania populisty Leppera. Ostatnio,ów z
      Bożej łaski mąż stanu, tyle naobiecywał i groził, co to będzie, kiedy jego
      obiecanki nie będą spełnione, że start start ww. "balonu" był konieczny!
      A w telewizji, przeróżni uczeni specjaliści, dywagują, kombinują, analizują.
      A to takie proste, jak zwykł mawiać p.premier - OCZYWISTE.
      Autor:
      Analityk-amator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka