jola_z_dywit1 29.07.06, 16:35 Amerykański dobrobyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
capitalissimus Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:38 I słusznie! Pomoc socjalna tylko utrwala biede i patologie. Wyzwala postawy roszczeniowe i wpedza w biernosc. Ubodzy, wezcie sie do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Brawo Las Vegas!!!! 29.07.06, 16:41 Pomoc bezdomnym jak najbardziej, ale w wyspecjalizowanych osrodkach, a nie przy ruchomych kuchniach..... Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio ameryce brakuje naszych dwóch kartofli 29.07.06, 17:37 ameryka musi być solidarna Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion [...] 29.07.06, 17:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ustawa by nie przeszła gdyby sprawa dotyczyła psów 29.07.06, 19:17 Niepoprawny socjalista - nick3 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski To prowokacja i Głupota Czyli GWno :)))))))))))))) 29.07.06, 23:53 .... Według urzędników zakaz dotyczy jedynie tzw. "ruchomych kuchni z zupą". .... Zakaz jest jak najbardziej słuszny !!! Bo podawanie kuroniówki z kuchni polowej jest niehigieniczne i upokażające dla bezdomnych !!!!!!! To co się dzieje np. przed Pałacem Kultury w Warszawie powinno być też karalne !!! Ludzie którzy stali sie bezdomni na skutek zmniejszenia im emerytur przez tow. Kuronia (ze względu na 150% podwyzki rent ubecji) zmuszeni zostali przez tego samego do upakażającego jedzenia zupek z kuchni polowej na oczach tysięcy sytych Warszawiaków !!! to zbrodnia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Bardzo susznie!!! 30.07.06, 08:44 Bardzo susznie!!! Socjalna holota w trymiga przyzwyczaja się do darmowego koryta i zamiast pójść do pracy, wziąć się za siebie idzie na żebry żeby po darmowym żarciu uzbierać jeszcze na flaszkę. Przydaby się ktoś tak rozsądny jak wladze Las Vegas także w Polsce. Ale u nas... strach pomyśleć co wygadywaoby politpoprawne oszolomstwo od "pochylania się z troską" i TFUsolidaryzmu, które widać miejscami i w tym wątku... Bezdomniaki do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Wywalili mój post. 30.07.06, 03:12 No tak. Jechanie na kaczyńskich jest widać na tym forum obowiązkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Wywalili mój post GW suxxxxxxx 30.07.06, 07:47 Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....Adaś pozdrowienia....v Odpowiedz Link Zgłoś
antek59 Re: ameryce brakuje naszych dwóch kartofli 29.07.06, 18:45 nasze dwa kartofle od razu zasililiby szeregi bezdomnych...przecież te ofiary losu nie potrafią robić nic użytecznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Wywalili mój post dlatego, że z..bałem typa za pis 30.07.06, 07:49 anie nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus A masz dla nich te robote? 29.07.06, 16:43 Czy tylko przyzwyczailes sie za komuny pokrzykiwac na nierobow i warcholow? capitalissimus napisał: > I słusznie! Pomoc socjalna tylko utrwala biede i patologie. Wyzwala postawy > roszczeniowe i wpedza w biernosc. Ubodzy, wezcie sie do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: A masz dla nich te robote? 29.07.06, 16:46 Za komuny to ja dzieckiem byłem. Dlaczego mam mieć dla nich robotę? Sami niech sobie znajdą, czy ja im zabraniam? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: A masz dla nich te robote? 29.07.06, 19:29 Zawsze moga startowac na prezydenta w USA....byly juz przypadki,ze aktorzy badz emigranci dostawali wysokie urzedy.Wiec dlaczego nie Kartofle Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: A masz dla nich te robote? 29.07.06, 22:02 I rzeczywiscie widac, ze jeszcze mlodziutki jestes, ale podrosniesz troche, poszukasz pracy, to, daj Boze, zmadrzejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: A Commie ciagle wierzy, ze to praca powinna g 29.07.06, 23:10 Nie wiem, czy to pytanie do mnie, ale chyba tak, bo do mojego postu sie odnosi. Ale tez nie mam pojecia, co mysli sobie na ten temat Commie, bo ja mam z Commie'm zupelnie puste przeciecie. Sadze, ze Commie tak moze myslec, tylko jak to sie ma do czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Ma - do twej troski o czlonkow SLD:) n/t 29.07.06, 23:30 Nie istnieje nic takiego jak "moja troska o czlonkow SLD". :) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 30.07.06, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A robotę nalezy komuś 'dawać'? 29.07.06, 16:46 Roboty jest sporo, tylko zwykle nie taka co bezrobotnym pasuje - "Za xxx zł nie będe pracował, mam zasiłek który jest tylko o yyy mniejszy". Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: A robotę nalezy komuś 'dawać'? 29.07.06, 16:48 Daj spokój, co będziesz tłumaczył abecadło socjalistom takim jak Bodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Twoje abecadlo sklada sie z 5 liter: 29.07.06, 16:56 NSDAP! capitalissimus napisał: > Daj spokój, co będziesz tłumaczył abecadło socjalistom takim jak Bodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Twoje abecadlo sklada sie z 5 liter: 29.07.06, 16:58 Bodek, nie rób scen. Powinieneś wiedzieć, że ten skrót zawiera w sobie wyraz 'socjalizm'. Już jasne czy jeszcze coś ci bido wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Mozesz sie naprezac jak lubisz, ale obiecaj, 29.07.06, 17:04 ze oprocz ku..nowskich agtitek jeszcze cos przeczytasz przez wakacje! EOT glupku! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Mozesz sie naprezac jak lubisz, ale obiecaj, 29.07.06, 17:22 widze, ze nie masz juz pytan. szkoda, zaproponowalem ci darmowe korepetycje, mogles sie czegos nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ideologia rynkowa zastąpiła niektórym marksizm:) 29.07.06, 19:12 Wyznawana jest z tą samą ślepotą na rzeczywistość. I prowadzi do tego samego zakłamania, kiedy fakty coraz wyraźniej jej przeczą (a przeczą! - na Zachodzie oprócz PR-owców wielkich korporacji uznają to już wszyscy liczący się ekonomiści). Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Ideologia rynkowa zastąpiła niektórym marksiz 29.07.06, 22:36 Głupiś. Rynek to nie ideologia, to prawa natury, niezależnie czy Ci się to podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Ideologia rynkowa zastąpiła niektórym marksiz 29.07.06, 23:13 Kolejny wierny. :) Macie juz swoje radio? Cos na ksztalt Radyja Maryja? Bo swoja "Niedziele" juz macie - "Najwyzszy Czas" sie zowie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Typowe dla pseudointeligentnych glupkow wioskowych 29.07.06, 17:54 "Cos przeczytac", niewazne co, slyszal ze jak sie czyta lub udaje ze czyta to czlek lepiej wypada wsrod chlopakow przy browarze. Prawie jak u mnie na wsi. Bodek, dodac powinienes, "ech dawniej to byly czasy, przynajmniej byl przymus pracy". Jeszcze wiele pokolen przeminie zanim komusze myslenie wraz z komuszymi partyjkami typu LSD, PiS, Samobrona przemina z wiatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 17:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 19:53 O nie!!! Praca jest dla frajerów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych!Zabic ulomnyc 29.07.06, 21:00 Nie jestem tym komentarzen zaskoczony,jesli pisze pseudo filozof i taki sam ludobojca z Polski ktory jest przeciw nastepnemu pokoleniu w Polsce lub USA,gdzie jest znacznie wiecej takich tragicznych sytuacji,ktore nie maja nic wspolnego z kapitalizmem tylko z nienawiscia do wlasnego narodu i sabotazem przeciw USA i takze podobnie i tutaj przeciw polskiemu narodowi. USA jak kazde inne panstwo ma swoje Problemy. Czasami lobbiscy maja wiecej do powiedzenia a urzedy w metroploliach tak jak w Europie ,sa zle zorganizowane lub nie maja odpowiednich pracownikow i.......pieniedzy. Na Bron tak ale dla slabszych nie. Mialbys ochote chorych,bezdomnych wymordowac? Dzieci rowniez? Nie potrzeba Rumunii,slamsy sa wszedzie. Niewolnistwo tez. Ty kretynie obrazasz przy okazji PRL i 5 mln Specjalistow,ktorzy gospodarke w Europie dalej budowali(wygnancy) a nie wspominam o tysiacach super polskich lotnikach ,potemm w Nato.Wtedy pomoc socjalna byla zagwarantowana w konstytucji.Balysmy niewolnikami jednego systemu ale z dwoma walutami jak zloty i dolary. A co do Las Vegas.Strach przed bombami lub bronia biologiczna. Wojna trwa a kolejki sa doskonale dla terrorystow. Mark Lips "capitalissimus napisał: > I słusznie! Pomoc socjalna tylko utrwala biede i patologie. Wyzwala postawy > roszczeniowe i wpedza w biernosc. Ubodzy, wezcie sie do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 Przecież to LUDZIE!!! Upadek ameryki... 29.07.06, 21:07 przerażające jest oglądanie tego kraju, jak raz po raz okazuje się, że moralność umiera a zwyciężają pieniądze. Huragan Katrina odsłonił jedno oblicze. Dążenie do wojny o ropę, zamiast inwestowania w nowe źródła energi... Naród idzie na woję, a w kraju narasta rozwarstwienie społeczne... Pieniądze, ropa ponad wszystko. Przygnębiające... tak jak podejrzenia o 11 Września... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 ok, troche mnie poniosło 30.07.06, 00:38 w koncu chodzi raczej o porządek i zachęcanie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 30.07.06, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych!Zabic ulomny 30.07.06, 09:23 marklips napisał: > Ty kretynie obrazasz przy okazji PRL i 5 mln Specjalistow,ktorzy gospodarke > w Europie dalej budowali(wygnancy) a nie wspominam o tysiacach > super polskich lotnikach ,potemm w Nato.Wtedy pomoc socjalna > byla zagwarantowana w konstytucji.Balysmy niewolnikami jednego > systemu ale z dwoma walutami jak zloty i dolary. Kochany, za PRL-u też byli bezrobotni. I żadnej pomocy nie mieli. No, chyba, że w Konstytucji. Tylko kto się wtedy przejmował Konstytucją? Odpowiedz Link Zgłoś
lokkur Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 30.07.06, 00:06 Będiesz taki mądry do czasu aż stracisz dom, pracę i wszystko na co pracowałeś całe życie. Na ulicy jest się łatwiej znaleźć niż wielu pewnym siebie skubańcom się wydaje. Nie mędrkujmy więc tak pochopnie... Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:40 To się nazywa dyskryminacja - ciekawe co wprowadza następne? Może zakaz szukania pracy przez bezrobotnych bo zapychają miejskie autobusy...? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:45 Jaka dyskryminacja? Czy ludziom z mieszkaniami wolno korzystać z obwoźnego wydawania posiłków? Czy ludziom bezdomnym nie wolno korzystać z stacjonarnego wydawania posiłków? Gdzie masz brak równouprawnienia?!! Ludziom bezdomnym tak jak i 'domnym' od dawna nie wolno jeździć autobusami o ile za nie nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:45 Myślę, że to zmierza właśnie w tym kierunku - przestrzeń publiczna w takich miejscach jak Las Vegas i innych bogatych miejscach będzie się kurczyć. Niedługo do prywatnych dystryktów czy nawet całych miast biedota nie będzie miała wstępu. Nie konsumujesz - nie masz wstępu, kapitalizm pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Glupis jak but............ 29.07.06, 16:47 Wiesz, jutro przyjde do Twojego mieszkania cos sobie pozyczyc i wyszczac sie w Twoim WC. Ze niby Twoje mieszkanie???? A co mnie obchodzi wlasnosc prywatna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Glupis jak but............ 29.07.06, 16:50 biedny tumanie, jak ty mało rozumiesz... w szkole też pewnie kiepsko sobie radziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 16:52 Jezeli jakas czesc miasta jest wlasnoscia prywatna to nalezy ja traktowac jak czyjes mieszkanie, czyli ZERO WSTEPU bez zezwolenia. Proste. BRAWO LAS VEGAS! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Z jakiego wariatkowa nadejecie? 29.07.06, 17:00 dosc_tego napisał: > Jezeli jakas czesc miasta jest wlasnoscia prywatna to nalezy ja traktowac jak > czyjes mieszkanie, czyli ZERO WSTEPU bez zezwolenia. Proste. BRAWO LAS VEGAS! Jak tych biednych bedzie dzieki kretynskim zarzadzeniom duzo wiecej, to po prostu zjedza tych bogatszych. Zaczynam juz zbiorke pieniedzy dla nich na musztarde! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Z jakiego wariatkowa nadejecie? 29.07.06, 17:20 Zjedzą i co? Wiesz już dlaczego w Polsce brakowało papieru toaletowego? Kiedyś skończyli się jedzeni kapitaliści, potem skończyły się możliwości zaciągania pozyczek... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion kapitalistyczna utopia.. 29.07.06, 17:01 Nie może być czegoś takiego, że jakaś część miasta jest własnością prywatną. To w naszym kraju, ostatnimi czasy nowobogacka hołota w panice przed urojonym wrogiem grodzi swoje piękne, nowe osiedla. Swoje pieski natomiast wyprowadzają poza ogrodzenie i te pieski OBSRYWAJĄ publiczne trawniki. typowo polskie tam gdzie moje to ma być porządek, a za płotem to niech się dzieje co chce. w końcu 'niczyje'. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: kapitalistyczna utopia.. 29.07.06, 19:48 Mieszkam w blokowisku, i wierz mi lub nie, ale zarozenia ktore kieruja bogatszych do zamknietych osiedli nie sa urojone. Nie kazdy lubi oddawac swoje radia samochodowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: kapitalistyczna utopia.. 29.07.06, 20:07 Ja też mieszkam w blokowisku. od urodzenia. I nic mi ani moim znajomym złego się nie przytrafiło. A co do radiów (hehe) samochodowych to w każdym nowym bloku jest garaż, więc po co się jeszcze grodzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: kapitalistyczna utopia.. 29.07.06, 20:15 Swoją drogą od jakiego czasu mieszkasz w blokowisku??? od 5 lat czy mniej. NIe mam nic przeciwko nowym budynkom bo są ładne, estetyczne i mają ładne podwórka. tylko dlaczego do cholery dzieci mieszkające w wielkiej płycie nie mogą się bawić z dziećmi mieszkańców tych nowych osiedli na ładnym placu zabaw?? Ja mieszkam na w miarę nowym osiedlu. Jest zadbane, czyste, zielone i NIEOGRODZONE. Była taka inicjatywa, ale na szczęście większość lokatorów to rozsądni ludzie i odpadła przeważajacą większością głosów. I nie boję się wyskoczyć do nocnego po papierosy o 2 w nocy. Zawsze grodzenie nowych osiedli od reszty świata będe widział jako przejaw totalnego buractwa i wsiurstwa. Robią to przyjezdni ze wsi, którzy nie wiedzą że w mieście istnieją TERENY PUBLICZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
phun To kapitalistyczny faszyzm 29.07.06, 19:58 masz 100 % racji kapitalistyczna holota powinna byc przedewszystkim pozbawiaona jakichkolwiek praw jakie starja sie zdobyc wobec spoleczenstwa na zasadzie uzurpacji, przestrzen musi i powinna byc wolna i bezpieczna a zebty byla bezpieczna potrzebne3 jest panstwo wybitnie socjalne i soleczenstwo bezklasowe ktore realizuje swoje cele na zasadzie walki klas. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: To kapitalistyczny faszyzm 29.07.06, 21:16 phun napisała: > masz 100 % racji kapitalistyczna holota powinna byc przedewszystkim pozbawiaona > jakichkolwiek praw jakie starja sie zdobyc wobec spoleczenstwa na zasadzie > uzurpacji, przestrzen musi i powinna byc wolna i bezpieczna a zebty byla > bezpieczna potrzebne3 jest panstwo wybitnie socjalne i soleczenstwo bezklasowe > ktore realizuje swoje cele na zasadzie walki klas. Idiota ? Czy tylko nawiedzony dureń ? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 17:06 Odcinajcie się dalej, klapki na oczy sobie zakładajcie nadziane barany. Lepiej nie widzieć problemu, niż się nim zająć, to jasne!!! Pamiętajcie tylko o jednym. Odgradzając się od reszty świata, kierujecie na siebie jeszcze większą nienawiść. I nie zapominajcie że ZAWSZE będzie was jakaś 1/10 ogółu, więc kiedyś przyjdzie taki dzień, kiedy pęknie czara goryczy i znowu zabiorą się za te wasze tłuste, luksusowe spasione dupska!!!! Ps. Capitalissmus reprezentuje myślenie typowego Polaka Buraka, nowobogackiego cwaniaczka z pod białegostoku co to przyjechał do "Warszawki" i udaje światowca. Takich jak on mi żal. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 17:20 dobrze piszesz o tej nienawisci, prezentujesz typowo bolszewickie poglady, sam wlodzimierz ilicz by sie ich nie powstydzil. typowy polski nur zamiast wziac sie do roboty i stac zamoznym przebiera nogami by sasiadowi zabrali dom i samochod. twoje zdanie o 'peknieciu czary goryczy' to tesknota za tym co wydarzylo sie nie tak daleko od polski w 1917 roku. i jeszcze jedno, prawdziwy polaku - podszkol ortografie ojczystego jezyka, bedziesz bardziej wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 17:26 Ja pracuję ciężko i na szczęście za przyzwoite pieniądze. Natomiast w przeciwieństwie do ciebie, potrafię patrzeć na świat z różnych punktów widzenia. Umiem wyobrazić sobie że ktoś dzisiejszych czasach może sobie nie radzić. A co do ignorancji 'bogatej' części społeczeństwa zdania nie zmienie. W większośći są to nowobogackie buraki, który słoma z butów wystaje. I krew mnie zalewa jak jakiemuś nadzianemu frajerowi, który świat zna tylko z telewizji przeszkadza bezdomny w parku. p.s. co do ortografii. bądź tak miły i wskaż błędy bo ja się takowych nie doszukałem. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 17:33 przeszkadza mi bezdomny w parku bo te miejsca nie sa dla smierdzacych i zapitych nierobow tylko do tego abym mogl pojsc na spacer z dzieckiem. a mojej wrazliwosci spolecznej nie musisz sprawdzac - pomagam innym na tyle na ile moge ale chce to czynic z wlasnej woli a nie dlatego, ze mi panstwo kaze. znam swiat nie z telewizji ale poznalem kawalek swiata wlaczac o byt dla siebie i dla rodziny dlatego mnie krew zalewa, ze daje sie moje ciezko zarobione pieniadze nierobom. ps. dowiedz sie jak sie pisze 'spod'. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 20:01 Nie zarobiles lecz ukradles tacy jak ty powinni wisiec razem ze swoimi rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: To byla ironia dla socjalistow............ 29.07.06, 22:21 Religia wolnego rynku, ktora slepo wyznajesz, w jakims sensie wymusza na czlowieku szukanie jakiegos wytlumaczenia dla zjawisk tego typu: resztki sumienia, ktore pozostaly w ludziach twojego pokroju, podpowiadaja wspolczucie, ale rozum, z natury swej dazacy do porzadkowania swiata, szuka racjonalnego wyjasnienia - czemu oni sa bezdomni? Czemu bez pracy? I wtedy olsnienie - bo sa leniwi! I wszystko jest na miejscu, cudowny amerykanski kapitalizm sie kreci i przynosi pracowitym dobrobyt, a nierobom daje kopa. Moze nawet czytasz regularnie T. Friedmana albo von Hayeka, utrwalajac sie w tej szczesliwej i pieknej wizji. A zdawac by sie moglo, ze wystarczy proteza mozgu - mozgu zaby chociazby - zeby pojac, ze ZAWSZE w kapitalizmie beda bogaci i biedni. Nie potrzeba studiowac monografii de la Sienry (nie kazdy jest matematykiem), nie trzeba byc marksista ani socjalista, wystarczy pomyslec: jak wygladala by rownowaga na rynku, gdyby wszystkich bylo na wszystko stac? Moglo by sie tez zdawac, ze kazdy normalny, obdarzony chocby szczatkowym sumieniem czlowiek wykaze sie zrozumieniem dla dzieci pracujacych w Indonezji dla Nike'a za godne smiechu "pieniadze", ledwo starczace na jeden posilek dziennie - ale nie, oto jest wspanialy Kapitalizm w dzialaniu, niech sie ciesza te cholerne azjatyckie nieroby, ze im w swej nieskonczonej dobroci Phil Knight pozwala nie wymrzec z glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kapitalistyczne swinie okradaja spoleczenstwo 29.07.06, 20:00 kapitalistyczna holota powinna byc przedewszystkim pozbawiaona jakichkolwiek praw jakie starja sie zdobyc wobec spoleczenstwa na zasadzie uzurpacji, przestrzen musi i powinna byc wolna i bezpieczna a zebty byla bezpieczna potrzebne3 jest panstwo wybitnie socjalne i soleczenstwo bezklasowe ktore realizuje swoje cele na zasadzie walki klas. Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 17:24 1/10 mowisz?????? No to dajmy 10 sklepikarzy i 1 zolnierza z kalasznikowem. Jak myslisz kto zostanie przy zyciu???? Nienawisc mowisz? Szczam na tych, ktorzy mnie nienawidza i niech lepiej nie wchodza mi w droge jezeli chca miec zeby na swoim miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 17:36 1/10 to była przesada. Może 1/100. A w twoim "ukochanym kraju powszechnej szczęśliwośći" każdy, nawet bezdomny możę mieć nie tylko kałacha ale nawet M16, tudzież granaty. Wracaj lepiej pod białystok. Tam słoma z twych butów lepiej pasuje do otoczenia. >i niech lepiej nie wchodza mi w droge jezeli chca miec zeby na > swoim miejscu.... hahahahaha synek ty się pewnie boisz po 22 wyjść na ulicę i wracać autobusem nocnym. pewnie jak wracasz z imprezy to tatuś po ciebie przyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Nie wypisuj tu swoich kompleksow........... 29.07.06, 17:43 Bo sie twoj tatus zdenerwuje.......jest juz 22??? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie wypisuj tu swoich kompleksow........... 29.07.06, 17:49 22?? To gdzie ty jesteś?? W Japonii? Zadne kompleksy tylko chcialem pokazać pewien typ człowieka którym zapewnie i Ty jesteś. Taki człowiek dużo mówi a tak naprawdę jak przyjdzie co do czego to wychodzi jaka z niego c.pa. Bo wszystko widzi zza szyby swego drogiego samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Nie wypisuj tu swoich kompleksow........... 29.07.06, 18:29 Szkoda nerwów z nimi. Prezentują kapitalizm a la UPR z promilowym poparciem społecznym. Ale na forum pomarzyć zawsze można :) Żeby swoje wizje wprowadzili w życie, musieliby znieść demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 19:37 Dobry tatus zawsze po dziecko przyjezdza debilu i nie podskakuj na swojego rozmowce bo widac zes ty chamidlo z Pipidowka,cwoku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 19:53 Dobry tatuś tak. Ale chyba do 12-go roku życia. Powyżej tego wieku na chłopca, po którego przyjeżdża tatuś mówi się 'lamus'. Swoją drogą prostactwo wyłazi z ciebie razem ze słomą z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:10 Wlasnie widac,ze twoj tatus na ciebie sral od 12-tego roku zycia i dlatego dzisiaj jestes moralnym niedorozwojem.A prostactwo to sobie w dupe wsadz Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:30 Aha a na ciebie nie srał i teraz wyrosła taka roślinka chowana pod kloszem co jak hukniesz to się popłacze i poleci do mamusi/tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:34 Sama ciemniaku moge huknac!!!!!Wcale nie pod kloszem bo to wskazuje tylko na to,ze moi rodzice mnie kochali w przeciwienstwie do twoich i wszystko bylo im jedno gdzie,z kim,czym,jak i kiedy sie zadawales.... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:38 Moi się również interesowali i dbali o mnie jak o mało kogo. Ale przede wszystkim nauczyli samodzielności i radzenia sobie w różnych sytuacjach. I szacunku do człowieka. Każdego. Nawet łysego schaba z piwem na ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:46 Tego po tobie nie widac,bo chyba o kulturze jednak zapomnieli.Mamusia pewnie kase na malucha zarabiala zeby tatus mogl po ciebie przyjezdzac Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 05:34 > to,ze moi rodzice mnie kochali w przeciwienstwie do twoich i wszystko bylo im > jedno gdzie,z kim,czym,jak i kiedy sie zadawales.... twoim na pewno było wszystko jedno gdzie i z kim i jak JA się zadawałem. syntax error... Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 19:42 ty to nawet rodzicow nie masz pedale....albo cie w sloiku ciec zrobil albo pijany bocian podrzucil Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:33 >A prostactwo to sobie w dupe wsadz - i wyszedł z niego kto on zacz... A jak na blokowisku podejdzie ktoś do ciebie i spyta o godzinnę/papierosa, to spuszczasz głowę, przyspieszasz kroku i udajesz że nie słyszysz. I potem się dziwisz że cię leją.. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:36 Nie na blokowisku bo wlasna 200 metrowa chate mam idioto!Ale ty jeszcze pewnie musisz duzo lat popracowac,zeby wogole na kawalerke zarobic,co nie???A moze z tatusiem mieszkasz???? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:40 Sram na twoją 200 metrową chatę mi wystarczy mieszkanko na ładnym, NIEGRODZONYM, NIESTRZEŻONYM osiedlu. Niematerialne są moje marzenia... A Ty żeby pójść po bułki do pobliskiego spożywczaka (na blokowisku) to ochronę zabierasz ze sobą co?? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:44 No wlasnie i to nas od siebie rozni...A zabieranie ochrony to nie przestepstwo,jak sie ma na to fundusze.Zyj ty sobie w tej swojej kawalerczynie na ladnym,nieogrodzonym osiedlu,zawsze ktos moze dac ci w ryj..... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 20:57 Ciekawe czy to Ty zapracowałeś na ten dom czy twoi rodzice. Bo wydaje mi się,że to drugie. Po drugie nie w kawalerczynie ale mniejsza z tym. Po trzecie: nikt mi nie da w ryj bo ze wszystkimi żyję w zgodzie. Potrafię się dogadać z ludźmi. Ty niepotrafisz dlatego mieszkasz za płotem. Po czwarte: Nawet jak będzie mnie stać na dom to sobie nie kupię. Będę podróżował. To ciekawsze niż zamulanie ogóra w 200metrowej willi. A obnoszenie się ze swoim bogactwem to najwyższa forma buractwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 21:15 Glupku jeden - 1.jestem wspolwlascicielem tego domu,a moi rodzice nie maja nic wspolnego z tym bo mieszkam za granica 2.nawet jak sie zyje ze wszystkimi w zgodzie to mozna dostac w ryj,bo twoje przekonania ze bezdomnym sie nie daje,zawsze beda produkowac osobniki zdolne do dania innym po mordzie 3.nie mieszkam za plotem,bo u nas nie stosuje sie ogrodzen tylko zywoploty 4.nie obnosze sie z bogactwem,a pieniadze wole przekazac na np schronisko dla bezdomnych zwierzat niz pomagac takim jak ty 5.ja majac wille podrozuje - jedno nie ma nic do drugiego 6.posprzatales to swoje piekne osiedle dzisiaj,cieciu??? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 29.07.06, 23:20 Osiedle sprząta dozorca. Złoty człowiek przy okazji. Dom odziedziczyłaś pewnie. Nie potrzebuję od ciebie pomocy. pluję na to. Sam sobię świetnie radzę. ps. popracuj nad składnią(budowa zdania bo pewnie nie wiesz co to znaczy) >bo twoje przekonania ze bezdomnym sie nie >daje,zawsze beda produkowac osobniki zdolne do dania innym po mordzie możesz objaśnić bo za cholerę nie rozumiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 19:40 jak sie nie ma mozgu to ku.. za nic matolowi nie przetlumaczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 05:40 >4.nie obnosze sie z bogactwem a ko tu krzyczał o 200 metrowym domu idiotko??? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 12:07 idz pocaluj tego ciecia w dupe i popatrz jak pracuje to moze tez cos osiagniesz h..ozie polamany Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 18:51 Nie ciecia tylko Pana Dozorcy. Ten człowiek ciężko pracuje żeby ludzie żyli w estetycznym otoczeniu, a ty babilońska ruro mu ubliżasz. Nie dorastasz mu do pięt bo nigdy nie skalałaś się pracą. I nie muszę patrzyć jak pracuję bo ja mam swoje zajęcia. Ps. widzę, że twoi rodzice wożący twę dupę zapomnieli ci wpoić elementarnych zasad kultury i szacunku do ludzkiej pracy, za to nie zapomnieli zrobić z ciebie typowej ignoranckiej przedstawicielki tego twojego 'najszczęśliwszego (hahahahaha) kraju na świecie'. Who' s your daddy, b.tch?? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie jestem ani spasiony ani tlusty.......... 30.07.06, 19:36 Twoja matka to najwiekszy ku..szon stojacy na placu Czerwonych Latarnii w Amsterdamie h..u,a ojca ciecia to ty nawet nie znasz przybledo psia Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Post scriptum 29.07.06, 21:02 Ps. marz sobię o Mercedesach, Ferrari, Maybachu, czy Bentleju, o Don Perrignon, o Jean Paul Gaultier czy jak mu tam, o 500 metrowym domu a najlepiej to się wyprowadź do beverly hills. Tam są ludzie podobnie do ciebie myślący. Myślę, że tam ci będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 29.07.06, 21:18 Mieszkam akurat w najszczesliwszym kraju na swiecie wiec nie musze sie nigdzie wyprowadzac.Nie lubie Jeana Paula wole zdecydowanie Gianniego Versace....Ale jesli juz mowisz o samochodach to moze potrzebujesz pracy,bo akurat jest posada w naszej myjni?Zarobisz troche kasy,przeprowadzisz sie do kawalerki z lazienka...lepszy standard Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 29.07.06, 23:26 Bura suko pluję na twą pracę. Zarabiam tyle, że starcza na wszystko i mogę jeszcze odłożyć. A versacego nigdy nic nie założę bo mi wstyd przed biednymi ludźmi na świecie. Generalnie pluję na te wasze wszystkie nowobogackie błyskotki. Nie zależy mi na tym wcale. A co do myjni to sama spróbuj. Może poznasz wtedy co to praca bananowy bachorze. Najszczęśliwszy kraj na świecie?? Mówisz o USA?? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 19:39 ty ku..szonie nowobogacki ci matka zapomniala mozgu wstawic Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 19:52 "Bura Suka" to imie twojej matki-narkomanki? Takie jakies nie polskie...chyba ma cos w sobie z Indianina Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 30.07.06, 05:44 ps. binladen i tak cię zaj..ie ty babilońska suko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przepraszam, czy pan i ten przed panem ... 30.07.06, 10:53 jestescie ostatnimi w kolejce po darmowa zupe? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 12:03 Tak sie akurat sklada,ze bin Laden dobrym czlowiekiem jest w przeciwienstwie do ciebie ty pier...sku...synie z pojebem mozgowym.Twoja matke to powinni wysterylizowac zeby takiego barachla swinskiego nie wydala na swiat....Pewnie twoja stara to suka skoro wiesz co to oznacza - ale tatuncio jest kastratem to tys najpewniej synek ciecia Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 30.07.06, 18:54 > Tak sie akurat sklada,ze bin Laden dobrym czlowiekiem No i właśnie widać jak dziecinka nie umie samodzielnie myśleć. Kto ci powiedzieł że on jest dobrym człowiekiem you dumb cocksuckin' bitch fucked by 18 niggers??? skoro mieszkasz w babilonie to powinnać wiedzeć ocb... Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 19:32 Tak sie sklada "din grise skid" ze Osame to moge zaprosic na kawe,ale na ciebie to nawet bin Laden by nie splunal kozi wypierdku....Ze tez twoja sukowata matka cie gdzies nie porzucila.... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 30.07.06, 20:14 Zaproś osamę na kawę to później wysadzi cię w powietrze w jakimś centrum handlowym. Ps. Napisz coś po angielsku, plizz... Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 22:33 Z czego to wnioskujesz warszawski zydzie Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion I love you!!!! 31.07.06, 03:36 :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 30.07.06, 18:56 I szkoda ze kogoś z twojej rodziny nie było w WTC 11 sept. 2001. Ciekawe czy wtedy też byś pie...doliła(bo mówieniem tego nie można nazwać) że Bin Laden jest dobrym człowiekiem. A skoro już jest taki dobry to idz zrób mu loda. To w końcu potrafisz najlepiej zgodnie z wielowiekową tradycją twej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 19:34 takich pie..nych sku..synow to nawet na wody terytorialne USA by nie wpuscili genetyczny popie..nc ojca ciecia Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 19:54 No teraz wiem jak sie nazywa twoja matka...."Bura Babilonska Suka" nawet pasuje.To w tym przypadku nie masz nic wspolnego z polskim cieciem.....ciekawe z czym stara sie puscila??? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Post scriptum 30.07.06, 20:13 Właśnie koleżnaka pokazała prawdziwe swoje oblicze nie potrafi nic, tylko ubliżać rodzinie interlokutora(rozmówcy. pewnie nie wiesz) Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Post scriptum 30.07.06, 22:34 to ty jestes niegrzeczny i zaczales mi ublizac o moim domu....no to idac sladem mistrza tez gadam..... Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion koniec dyskusjii. nie ten poziom 30.07.06, 20:35 To, że jesteś idiotką zrozumiałem po zdaniu 'binladen jest dobrym człowiekiem', ale nie wiedziałem, że jesteś też nienauczoną kultury, chamską, gó..arą. Teraz już to wiem. Ja nie jadę na twoją matkę bo wiem że tak nie przystoi. Tobie widać, 'panienko z dobrego domu' rodzice zapomnieli o tym powiedzieć. Kończę więc tę dyskusję, ponieważ jest ona bezproduktywna. potradisz używać jedynie epitetów i jechać po rodzinie a ja się do takiego poziomu nie zniżam. Pisz więc sobie dalej co chcesz. Ja już tego nie przeczytam, bo szkoda oczu na takie dno. Osiągnąłem jedno. Sprawiłem, że pokazałaś jaka jesteś naprawdę, gó..aro. I teraz się wstydź, a broń boże żeby się rodzice nie dowiedzieli, bo cofną kieszonkowe i co wtedy będzie?? PS. Jak ty mieszkasz w stanach to ja mieszkam na kamczatce. Nawet słowa po angielsku nie potrafisz powiedzieć. No chyba, że OK, albo marlboro, ewentualnie coca-cola. A taką światową zgrywasz... Wracaj lepiej do swojego domku, siusiu paciorek i spać bo już po dobranocce. papa słonko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: koniec dyskusjii. nie ten poziom 30.07.06, 22:50 to ostatnie dwa slowa to naprawde nareszcie jakies na poziomie.Jesli Cie urazilam to serdecznie przepraszam,ale trzeba przyznac ze i Ty masz mocno w dziobie i potrafisz czlowiekowi zalu narobic.Ja nie mam nic przeciwko temu,ze Ty mieszkasz na osiedlu natomiast nie widze nic zlego w tym,ze ja mam mozliwosc mieszkania w 200m domu ktorego jak juz Ci mowilam jestem wspolwlascicielem z moim mezem.Tak na dodatek to mam 34 lata i nie mieszkam w USA tylko w Danii wiec rodzice nie moga mi cofnac kieszonkowego.Jesli juz tak bardzo Ci zalezy na tym zeby zobaczyc jak pisze po innemu to moge napisac tak: kærlige hilsner fra Danmark til Dig fra Anja Pedersen. (serdeczne pozdrowienia z Danii dla Ciebie przesyla Anja P.....)Papa Misiaku!!! P.S.Wcale nie uwazam,ze binLaden jest dobrym czlowiekiem tylko wiedzialam,ze to Cie rozwscieczy.....To chory czlowiek i mam nadzieje,ze go w koncu dorwa.Sie ma Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion respect4AnjaP 31.07.06, 03:45 No nareszcie można rozmawiać jak z człowiekiem. Fajna z Ciebie Kobitka. Masz cięty język i nie dajesz sobie w kaszę dmuchać. Pozdrawiam. i :* Ps. Skąd wiedziałaś że ja z WWA??? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: respect4AnjaP 31.07.06, 10:47 Skad wiedzialam?Nie wiedzialam tylko strzelalam,a pozatym ja tez rodowita Warszawianka.Ale ze tez czlowieku chce ci sie tak wczesnie bylo wstawac.Mnie z kolei tak sie slabo zrobilo po naszych mailach,ze musialam o 9 isc do psychologa.....Pozdrawiam napisz cos Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:18 W artykule jest mowa o parkach. Nie 'prywatnych parkach' tylko miejskich parkach w LV. Nie porównuj prawa do własności prywatnej z prawem do przebywana na terenie publicznym. A jak jakiejś nadzianej suce przeszkadzają kolejki w parku to niech sobie zbuduje własny, prywatny. Co nie stać jej?? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:35 a wiesz do czego przeznaczony jest park? to miejsce wypoczynku a nie spedow bezdomnych nierobow po miske zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:40 No właśnie. Czyli każdy, nawet bezdomny ma prawo tam przyjść i np. usiąść na ławce. Aha i żeby było jasne też uważam że bezdomnych należy jakoś 'aktywizować' żeby zaczęli sobie jakoś radzić sami, ale NA BOGA nie wolno ich zostawić zamym sobie. Jakaś pomoc doraźna jest im potrzebna. To też ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:46 usiąść na ławce może. nie może natomiast w parku mieszkać, chlać i śmierdzieć. już jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:50 To wprowadź administracyjny 'zakaz śmierdzenia' Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 17:57 jak najbardziej. zakaz nocowania, spożywania alkoholu i budzenia swoim wyglądem odrazy. coś jeszcze ci wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 18:11 Zakazami nic nie zdziałasz. Taka sytuacja: Siedzi sobie dziadek z bródka w płaszczu na ławce i pije wino. Podchodzi do niego dumny i piękny patrol Straży Miejskiej. I co?? Mandat mu wypiszą (nie da się wypisać mandatu osobie bez stałego zameldowania!!), czy zamkną może do więżienia, żeby żył na koszt podatników?? Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Nie słyszałem o prywatnym parku 29.07.06, 19:41 capitalissimus napisał: > jak najbardziej. zakaz nocowania, spożywania alkoholu i budzenia swoim wyglądem > > odrazy. coś jeszcze ci wyjaśnić? domniemuje,ze ty tez jestes takim zulem i dlatego tak krzyczysz.Nie wszyscy bezdomni sa nimi z wlasnego wyboru,ale ty powinienes umyc szyby w swoim maluchu,zeby to zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kapitalizm = Libertynizm = Faszyzm 29.07.06, 19:53 kapitalizm to forma faszyzmu, ktory zabija spoleczenstwa powoli ale skutecznie, kapitalizm zabija planete i srodowisko naturalne, jedynym ratunkiem dla spoleczenstwa to zabijanie kapitalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kapitalizm = Faszyzm spoleczny 29.07.06, 19:55 kapitalizm to forma faszyzmu, ktory zabija spoleczenstwa powoli ale skutecznie, kapitalizm zabija planete i srodowisko naturalne, jedynym ratunkiem dla spoleczenstwa to zabijanie kapitalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Glupis jak but............ 29.07.06, 19:33 Ale jak ty brzydko mowisz kolego!!!!Nie mowi sie "wyszczac" tylko oddac mocz albo odlac kartofelki albo zrobic siusiu.Polak a nie umie sie wyslowic..... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Glupis jak but............ 29.07.06, 20:19 kr.mary1 napisała: > Ale jak ty brzydko mowisz kolego!!!!Nie mowi sie "wyszczac" tylko oddac mocz > albo odlac kartofelki albo zrobic siusiu.Polak a nie umie sie wyslowic..... Można też powiedzieć "wykręcić palec, "spuścić z wora", i wiele jeszcze innych eufemizmów. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Glupis jak but............ 29.07.06, 20:24 eti.gda napisał: > kr.mary1 napisała: > > > Ale jak ty brzydko mowisz kolego!!!!Nie mowi sie "wyszczac" tylko oddac m > ocz > > albo odlac kartofelki albo zrobic siusiu.Polak a nie umie sie wyslowic... > .. > > Można też powiedzieć "wykręcić palec, "spuścić z wora", i wiele jeszcze innych > eufemizmów. No nareszcie polska mowa zaczyna blyszczec.... Odpowiedz Link Zgłoś
k1t2k Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 19:40 capitalissimusie, ja uważam, ze masz absolutną racje, światy: biednych i bogatych rozdzielą się i to będzie główna oś konfliktów w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 20:20 k1t2k napisała: > capitalissimusie, ja uważam, ze masz absolutną racje, światy: biednych i > bogatych rozdzielą się i to będzie główna oś konfliktów w przyszłości. > Nie może być bogatych, jeżeli nie będzie biednych. Ktoś musi pracować natych darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 22:37 Chciales powiedziec: ktos musi wyzyskiwac i okradac tych, ktorzy chca zyc i pracowac w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 30.07.06, 12:23 huk256 napisał: > To się nazywa dyskryminacja - ciekawe co wprowadza następne? Może zakaz szukani > a pracy przez bezrobotnych bo zapychają miejskie autobusy...? Problem polega na tym ,że oni nie chcą szukać pracy, a karmieni nie mają potrzeby. Usiłuję od miesiąca znależć pracownika. Umiejętności potrzebne : czytanie z kartki , umiejętność wystukania numeru telefonu, prowadzenie grzecznej rozmowy, zapisanie terminu w kalendarzu. Każdy zaczyna rozmowę od tego ile chce zarabiać a nie od pytania jaka to praca i informacji ,co umie. Ale siedzi na zasiłku i pracy nie podejmie bo tak liczy / liczby z sufitu/ na zasiłku mam 400zł chcą mi zapłacić 800 to będę zasuwał za 400 na czysto! i jeszcze podatek, nie opłaca się iść do pracy i to są polscy bezrobotni . W Stanach jest to samo.Stąd taki bunt pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:42 Jak kraj w ktorym przestepstwem jest pomaganie najbardziej potrzebujacym chce miec moralne prawo do tego, by mowic innym jak maja zyc, co jest dobre a co zle? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:50 Nie pomaganie, a głupie pomaganie, które zamiast być pomocą jest dla nich szkodą. Czy dawanie pieniędzy żebrzącemu to pomoc? Niby tak - ale potem on za nią kupuje narkotyki lub alkohol zamiast jedzenia. Może lepiej mu dać jedzenie? Wtedy będzie mógł pozostałe wyżebrane pieniądze przeznaczyć na używki. Może jednak najlepiej zainteresować się jego losem i naprawdę mu pomóc? No ale na to trzeba czasu i wysiłku - lepiej rzucić złotówkę i czuć się usprawiedliwionym. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 16:52 dokładnie. w naszym zniszczonym mentalnie przez komunę społeczeństwie wciąż pokutuje pogląd, że ludziom należy się ryba. gó.. prawda, weź wędkę i sam sobie złów. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kapitalizm nowy globalny terrorysta 29.07.06, 16:57 www.partiapracy.pl www.lewica.pl www.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Kapitalizm nowy globalny terrorysta 29.07.06, 16:59 Kapitalizm to bat na nierobów. Nie pracujesz - nie konsumujesz. Bez pracy nie ma kołaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego chyba www.antyracjonalista.pl.......... .... 29.07.06, 16:59 Kazdy racjonalista popiera kapitalizm.........tylko religijne czubki wierza w socjalizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: chyba www.antyracjonalista.pl.......... .... 29.07.06, 20:05 kapitalizm jest irracjonalny nieracjonalny i szkodliwy dla ludzi spoleczenstwa i panstwa, jest przedewszystkim utopia ktora kapitalistyczne sukinsyny staraja sie sprzedac ciemnemu ludowi w nowym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: chyba www.antyracjonalista.pl.......... .... 29.07.06, 22:32 Religijne czubki wierza w wolny rynek. Kiedys dano pewnemu profesorowi teologii (nazywal sie Harvery Cox) prace roznego rodzaju "intelektualistow" prawicowych poswiecone neoliberalnej wersji kapitalizmu. "Oto prawdziwa i pelna wiara" - doszedl do wniosku po analizie tych dziel. "Dzisiejsza ortodoksja ma taka sile oddzialywania, ze kwestionowanie wszechwiedzy Rynku oznacza podwazanie nieodgadnionej madrosci Opatrznosci. Metafizyczna zasada jest oczywista: jesli mowisz, ze cos jest prawdziwe, musi byc prawdziwe." A wspolczesnych wolnomyslicieli i Wolterow traktuje sie dzis analogicznie do tego, jak niegdys traktowano Kopernika i Galileusza. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:11 Masz rację, ale zawsze znajdzie się w społeczeństwie ktoś bez rąk. i co też mu dasz wędkę, żeby rybę złowił??? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:19 capitalissimus napisał: > pokutuje pogląd, że ludziom należy się ryba. gó.. prawda, weź wędkę i sam > sobie złów. Problem w tym, że współczesny kapitalizm, nie czujący żadnego zagrożenia ze strony komunizmu zdegenerował się do tego stopnia, że daje wędkę na Saharze. Oprócz wędki trzeba jeszcze mieć jakiś nieźle zarybiony akwen. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:25 brak ryb w akwenie to wynik dzialania socjalistow, ktorzy nalozyli zbyt wysokie ceny na karme dla narybku. wiele ryb zdechlo. Odpowiedz Link Zgłoś
k1t2k Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 19:58 nareszcie jakiś głos rozsądku!:) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Dengrengolada Kapitalistyczna Postepuje bo ludzie 29.07.06, 20:08 na to pozwalaja. sa bierni tymczasem kapitalistow nalezy wziac za morde i mocno w nia walic. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:33 capitalissimus napisał: > > dokładnie. w naszym zniszczonym mentalnie przez komunę społeczeństwie wciąż > pokutuje pogląd, że ludziom należy się ryba. gó.. prawda, weź wędkę i sam > sobie złów. Problem w tym, iż w Polsce zabrakło stawów z rybami przez złodziejską politykę minionych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 20:22 capitalissimus napisał: > > dokładnie. w naszym zniszczonym mentalnie przez komunę społeczeństwie wciąż > pokutuje pogląd, że ludziom należy się ryba. gó.. prawda, weź wędkę i sam > sobie złów. Tylko w tej wodzie muszą być jeszcze ryby. Ale nie ma, bo tacy jak ty wyłowili je siecią. Odpowiedz Link Zgłoś
lancut Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 23:20 eti.gda napisał: > capitalissimus napisał: > > > > > dokładnie. w naszym zniszczonym mentalnie przez komunę społeczeństwie wci > ąż > > pokutuje pogląd, że ludziom należy się ryba. gó.. prawda, weź wędkę i sam > > > sobie złów. > > Tylko w tej wodzie muszą być jeszcze ryby. Ale nie ma, bo tacy jak ty wyłowili > je siecią. ...to nie low tylko zacznij polowac na dziki.kruwa bitch.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:40 Myslicie stereotypami. Jak bezdomny - to cpun i pijak. Rozdawanie zupy bezdomnym - marnowanie pieniedzy. To niestety prosze forumowiczow wplyw oglupiajacych amerykanskich filmow (tudziez moze byc inna produkcja), rozmaitych reality show i tego rodzaju bzdetow. A czy ktos z was pomyslal, ze taka zupa ratuje komus zycie? I co, ze ten ktos nie ma dachu nad glowa? To nie zasluguje na to, zeby go nie przepedzac? To tez czlowiek, tyle ze czesto nie potrafiacy sie odnalezc w swiecie, gdzie trzeba rozpychac sie lokciami. Zreszta w tym artykule nie o sama pomoc chodzi - ale o to, ze tym z pelnymi brzuchami przeszkadza kolejka przy takiej kuchni. I to jest qrde - zalamujace. Odpowiedz Link Zgłoś
lancut Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 23:22 ...tak jest, mnie przeszkadza. Bezdomny nie jest ulomny. Niech idzie zarobic na zupke i te zupke niech sobie za 2 zlote kupi w barze. Kruwa nauczyli sie zebrac, do roboty chamy............. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 20:21 ewulka napisała: > Jak kraj w ktorym przestepstwem jest pomaganie najbardziej potrzebujacym chce > miec moralne prawo do tego, by mowic innym jak maja zyc, co jest dobre a co zle > ? Władcy świata nie muszą się z niczego tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Straszne 29.07.06, 17:04 Podobno pod konsulatem Białorusi w Las Vegas dzieją się dantejskie sceny. Urzędnicy wydają wizy dzień i noc. Podobny natłok panuje w konsulatach innych zamożnych krajów - Korei Północnej i Mołdawii. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Następny ukaz Lecha-Bezdomni na Madagaskar 29.07.06, 17:06 Aby nadążyć za wielkim bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Następny ukaz Lecha-Bezdomni na Madagaskar 29.07.06, 17:08 A ty gamoniu już musisz zacząć wątek... co to ma do lecha, idioto!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:09 A kiedy będą płacić za odstrzelonego? I ile? Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Mistrzu, medrcze, inteligencie!!!!! 29.07.06, 17:45 Oswiec nas swoja ogromna wiedza. Niech miod Twej madrosci splynie na nas jak ambrozja nektar bogow!!! My tylko glupi kapitalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
lancut Re: Idioci barany ćwierćinteligenci 29.07.06, 23:25 ....cos sie tak kruwa wkruwil.spoko, spoko bitch........ Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:15 Czyżby zabrakło mu argumentów, czy wstydzi się swego plebejskiego pochodzenia?? ;} Odpowiedz Link Zgłoś
marimax Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:24 Ale tu pelno czerwonej choloty. Najlepiej wszystko zabrac bogatym i rozdac biednym. Przyzwyczic ich do nierobstwa i do tego ze im sie nalezy tylko jak wszystkich bogatych sie ograbi i rozda tym biednym skad wziac na dalsze rozdawanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:29 wowczas rewolucja zaczyna pozerac wlasne dzieci. komunisci bez wroga nie istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:32 No tak. Ale ja widzę że kapitaliści też szukają sobie coraz nowszych.. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:39 kapitalisci nie chca utrzymywac nierobow swoja praca. chca jesc to do roboty. tym naprawde potrzebujacym chetnie z wlasnej woli pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:31 No tak bo jak tylko ktoś nie jest ultraliberałem to od razu 'czerwona hołota' naucz się dzieciaczku że nic nie jest w 100% czarne ani białe. Nie popieram ideologii socjalistycznej, ale uważam współczesny ultrakapitalizm staje się powoli niebezpieczny. Ten artykuł mnie w tym tylko utwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:40 przeczytaj jeszcze raz dokladnie ostatnie zdanie artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:55 No tak ale zastanów się. Kto takiego brudnego, śmierdzącego, nachlanego typa przyjmie do pracy?? I tak koło się zamyka. Żeby bezdomnego wyleczyć z bezdomności trzeba: 1. Dobrego psychoterapeuty. a. Terapii przez co najmnie pół roku 2. Specjalisty od spraw uzależnień b. Terapii przez co najmniej rok. 3. Kobiety ;) (z przymrużeniem oka ale to prawda) I kto za to zapłaci??? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 18:00 no przecież to się zawiera w ostatnim zdaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 18:06 Czyliże bogaci amerykanie chcąc, nie chcąc będą płacili na 'nierobów' Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 20:34 coldfusion napisał: > Czyliże bogaci amerykanie chcąc, nie chcąc będą płacili na 'nierobów' Ależ oni to robią chyba od zarania swoich krótkich dziejów! Ten oryginał Korwin- Mikke nazywa nawet USA wzorcowym państwem socjalistycznym (jak zwykle przesadza). Ale prawdą jest, że w USA są miliony rodzin, które od pokoleń żyją z zasiłków i w ogóle nie mogą sobie wyobrazić, że można inaczej. To skutek amerykańskiej "dobroczynności", którą wykpił Mark Twain w swojej nowelce "Historia grzecznego chłopczyka Jakuba Blivensa". Chłopczyk ten, nauczony w domu i w szkole pomagać biednym, daje centa ubogie żebraczce z pięciorgiem dzieci i poucza ją, że może swobodnie wydać te pieniądze, ale żeby nie była rozrzutna, bo rozrzutność jest grzechem w oczach Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 19:46 coldfusion napisał: > No tak ale zastanów się. Kto takiego brudnego, śmierdzącego, nachlanego typa > przyjmie do pracy?? I tak koło się zamyka. Żeby bezdomnego wyleczyć z > bezdomności trzeba: > 1. Dobrego psychoterapeuty. > a. Terapii przez co najmnie pół roku > 2. Specjalisty od spraw uzależnień > b. Terapii przez co najmniej rok. > 3. Kobiety ;) (z przymrużeniem oka ale to prawda) > > I kto za to zapłaci??? Jak to kto? CAPITALLISMUS!!!!!on chetny do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
mehdibej Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 17:51 Capitallisimus to zdaje się typowy kinderliberał, ewentualnie przedstawiciel liberalnej studenterii co to wiedzę o świecie czerpie z tvn24 albo Pulsu Biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Capitallisimus coś milczy 29.07.06, 19:44 Moze poszedl do parku uzebrac na zupe..... Odpowiedz Link Zgłoś
prorok14 Przepowiadam 29.07.06, 17:43 Człowiek gorszy od osiedlowych psów, kotów i gołębi. polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Przepowiadam 29.07.06, 23:27 > polecam: www.narodowy.eblog.pl Bylem, posiedzialem, poczytalem. I doprawdy: nie ma sie czym chwalic. :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:48 Jolu, nie pozostaje Ci więc nic innego, jak zaproponować, by Samoobronne jaśniepaństwo samo dobrowolnie opodatkowało się na rzecz ratowania bezdomnych. Cóż - jak socjalizm, to socjalizm! Rozwiązanie amerykańskie jest jak najbardziej rozsądne i REALISTYCZNE, w przeciwieństwie do różnych eurpoejskich, lewicowych mrzonek. Socjaliści przodują w rozdawianiu pieniędzy podatników tzw. "potrzebującym", którzy to potrzebujący zazwyczaj nie potrafią albo nie chcą tego aktu miłosierdzia docenić. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwą pomocą. Socjalistyczne miłosierdzie i troska nie mają nic wspólnego z rzeczywistą chęcią niesieni pomocy. Kanapowi, rozfilozofowani, lewicowi "myśliciele" rzucają grosz do kapelusza żebraka (dodam - jakoś dziwnym zbiegiem okolicznośc nie swój, ale podatników grosz; swojego jakoś rzucać nie chcą ...), uspokajając swoje sumienie i po to, by poczuć się uszlachetnionymi - za pieniądze podatników. I po to, by móc później drzeć się z trybun o tym, jaką to "troskę o prostego człowieka" przejawiają. Tak naprawdę jednak owa "pomoc" jest wyrazem pogardy dla ubogich. Pogardy i cynicznego wykorzystywania ich nieszczęścia. Cóż - jak mawiał mój dziadek, przedwojenny ekonomista: "Lewicowcy dzielą się na leniwych, złodziei oraz leniwych złodziei". Im dłużej pozostają przy władzy, tym większe jest prawdopodobieństwo, że coraz więcej obywateli będzie spać w kartonie na ulicy. Prawdziwa pomoc polega na tym, by uruchomić instytucje, które bezdomnych umyją, ogolą i przebadają. Wreszcie - nauczą samodzielności, nauczą wiary w siebie, pokażą możliwości, jakie przed nimi stoją. Socjalistyczna "jałmużna do żebraczego kapelusza" - tak jak cały socjalizm - to pogarda, nienawiść do człowieka i zwykła pazerność lewackich pasibrzuchów, którzy chcą na niej zbić kapitał przed kolejnymi wyborami. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 17:55 mądrze piszesz. dodam tylko od siebie, że to powinny być rzecz jasna prywatne instytucje. człowiek z reguły ma dobre serce i chce pomóc tym, którym powiodło się znacznie gorzej. darczyńca nie potrzebuje do tego posrednictwa państwowego urzędnika bo chce mieć pewność, że jego pieniądze zostaną faktycznie spożytkowane na cel któremu były przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
mehdibej Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:23 Taak... bo w instytucjach prywatnych masz taką pewność. Przecież działalność wielu z nich to jeden wielki skandal i niejasne koligacje z "darczyńcami". Poza tym "prywatni darczyńcy" zawsze wolą dać na chore dzieci niż na brudnego bezdomnego Odpowiedz Link Zgłoś
phun Kapitazlizm To Najwieksze Zlo Swiata 29.07.06, 19:52 malwersantow kapitalowych, kapitalizm to forma faszyzmu, ktory zabija spoleczenstwa powoli ale skutecznie, kapitalizm zabija planete i srodowisko naturalne, jedynym ratunkiem dla spoleczenstwa to zabijanie kapitalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Kapitazlizm To Najwieksze Zlo Swiata 29.07.06, 23:56 phun napisała: > malwersantow kapitalowych, kapitalizm to forma faszyzmu, ktory zabija > spoleczenstwa powoli ale skutecznie, kapitalizm zabija planete i srodowisko > naturalne, jedynym ratunkiem dla spoleczenstwa to zabijanie kapitalistow No to najpierw należałoby zabić Fidela Castro, Kim Dzong Ila i innych komuchów, którzy zamknęli miliony ludzi w obozach koncentracyjnych, zwanych "komunistycznymi rajami". A później w kolejności - socjalistycznych złodziei, którzy sprawują tu i ówdzie władzę, okradając obywateli z ich pieniędzy i doprowdzając ich do bezrobocia i nędzy. Przydatne strony: www.heritage.org/research/features/index/countries.cfm Strony do których link widnieje powyżej zawierają listę państw uszeregowanych według wskaźnika wolności gospodarczej. Od najbardziej liberalnych do najbardziej autorytarnych. Nie wiem, czy spierasz się o słówka, czy Twoja myśl sięga głębiej (w co pozwalam sobie wątpić), ale w dzisiejszym świecie pojęcie socjalizmu albo komunizmu znaczy w praktyce to samo, co tyrania, feudalizm albo niewolnictwo. Wystarczy spojrzeć na listę państw. Państwa idealnego według ciebie ustroju komunistycznego sąsiadują z państwami dyktatur, w których ludzi traktuje się jak niewolników. Dlatego też uważam, że każdy zwolennik lewicy bierze w obronę jedynie SŁÓWKO, które wyczytał sobie w lewicowych broszurkach oraz sympatyczną skądinąd gębę Guevarry. Gdyby wiedział cokolwiek więcej na temat ustroju, który za tymi symbolami-wytrychami się ukrywa, nie byłby już tak entuzjastycznie wobec nich ustosunkowany. Lewicę 0 tak jak zresztą wszystkich - można poznać po czynach a nie po słowach. Lewicowcy posiadają rzadki talent ładnego gadania bez końca. Ich wielogodzinne przemówienia pełne są frazesów o trosce o "prostych ludzi pracy" i nienawiści do "złych kapitalistów". Jedynym marzeniem lewicy jest dorwać się do władzy, zjednując sobie poklask tłumów populistycznym gadaniem i wskazywaniem wroga, który winien jest "wszystkiego". Kiedy już ich marzenie się ziści, kiedy sięgną po władzę - nagle ich oblicze zmienia się nie do poznania, a ludzi którzy na nich głosowali, zaczynają tęsknić do porzednich czasów. Nienawidzę, przyznaję się - nienawidzę komunistów nienawiścią krystaliczną, idealną. Podobnie jak nienawidzę miłośników Hitlera. Dlaczego? Ponieważ są tacy sami. Różnią ich jedynie kolory chorągiewek i teksty przyśpiewek. Istota rzeczy, czyli SYSTEM, jaki planują wprowadzić, jest taka sama - współczesna forma autorytarnego niewolnictwa. Pozdrawiam Keep Rockin' Ps. Zdumiewające, że odpowiadam komuchowi spójnym i logicznym elaboratem. Każdy komuch dla własnego dobra - jak i dobra współobywateli - powinien często dostawać po pysku. Może zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Kapitazlizm To Najwieksze Zlo Swiata 30.07.06, 00:50 > No to najpierw należałoby zabić Fidela Castro, Kim Dzong Ila i innych komuchów, A prezydentow USA? Ich "interwencje pokojowe" odeslaly do tamtego swiata calkiem niemala grupe ludzi. I pytam nie dlatego, ze czuje chocby nic sympatii do wymienionych dyktatorow. Bo nie czuje. Pytam dla zachowania sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pi Re: Kapitazlizm To Najwieksze Zlo Swiata 30.07.06, 10:45 Nie jestem socjalistą, ale kapitalizm XIX wieku także mi nie odpowiada. To co zaszło w Stanach i innych kapitalistycznych krajach w XX wieku (chodzi mi o pewne standardy socjalne) było jednak odpowiedzią na krytykę socjalizmu, a przede wszystkim Imperium Zła. Skrajności są i będą złe. Żyj i pozwól żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mehdibej Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:15 Pokaż mi te możliwości, jakie stoją przed bezdomnym nie mającym wykształcenia, kwalifikacji, który pół życia spędził w hotelach robotniczych albo zakładzie karnym. Czy ty w ogóle wiesz jak wygląda w Polsce system opieki nad bezdomnymi i ile w tym jest pieniędzy z budżetu? Chcesz coś jeszcze ograniczać? Co do zapronowanych rozwiązań to masz rację tylko, że są one właśnie najdroższe. Sfinansowanie kursu zawodowego nie jest tanie i niczego w polskich realiach nie gwarantuje Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 22:53 > Prawdziwa pomoc polega na tym, by uruchomić instytucje, które bezdomnych umyją, > ogolą i przebadają. Wreszcie - nauczą samodzielności, nauczą wiary w siebie, > pokażą możliwości, jakie przed nimi stoją. Ach, wiec to trzeba zrobic! No jasne! Czemu nikt inny o tym nie pomyslal? Tez mam pare swietnych pomyslow, pozwolisz, ze sie nimi podziele. Na przyklad wymyslilem, jak zlikwidowac bezrobocie: trzeba dac ludziom prace! Albo wiem, jak zakonczyc wszystkie wojny na swiecie: wystarczy podpisac rozejm! :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 30.07.06, 23:08 goral27 napisał: > Tez > mam pare swietnych pomyslow, pozwolisz, ze sie nimi podziele. Na przyklad > wymyslilem, jak zlikwidowac bezrobocie: trzeba dac ludziom prace! Albo wiem, ja > k > zakonczyc wszystkie wojny na swiecie: wystarczy podpisac rozejm! :) Oczywiście - posłużyłem się ogólnikami. Chodzi mi o to, żeby raz na zawsze zlikwidować w Polsce socjalizm, którego tłuste, wiecznie chciwe urzędasy okradają obywateli z ich pieniędzy. Dlaczego państwo odbiera zatrudnionym średnio 48% ich pensji, zmuszając ich żeby ubezpieczali się i zakładali fundusz emerytalny w państwowym ZUSie? Dlaczego tak jest? Dlaczego nie mogę sobie wybrać dowolnego towarzystwa ubezpieczeniowego, które działa na wolnym rynku? Dodam - towarzystwa, które za zdecydowanie mniejszą stawkę oferuje lepszy pakiet ubezpieczenia oraz zdecydowanie wyższą emeryturę? Żyjemy przecież w rzekomo wolnym kraju, a elementarne zasady wolnego kraju wymagają przecież od państwa respektowania prywatnej własności. Dlaczego więc państwo dysponuje zarobionymi przeze mnie pieniędzmi? Dlaczego w Polsce podatnicy są zmuszeni utrzymywać ze swoich pieniędzy kopalnie, stocznie i inne firmy, które trudno uznać za przedsiębiorstwa użyteczności publicznej albo firmy o znaczeniu strategicznym? Nie mam nic przeciwko płaceniu podatków na utrzymywanie policji, wojska, straży pożarnej, podstawowej służby zdrowia tudzież elementarnego szkolnictwa. Ale dlaczego do diabła mam płacić mój ciężko zarobiony pieniądz na lewicowych, wiecznie rozgadanych i złodziejskich pasibrzuchów, którzy rozkradają sobie majątek tych firm? Żeby później bilans się zgadzał, wszyscy Polacy są zmuszeni zrównoważyć braki ze swoich zarobków oczywiście ... Dlaczego w Polsce administracja państwowa zatrudnia 350 tys. urzędników, a w o wiele ludniejszej Wlk. Brytanii 280 tys.? Wystarczy wyczyścić, wypalić tego socjalistycznego raka kwasem liberalnych, kapitalistycznych a więc zdrowych porządków, a wszyscy będziemy zadowoleni. Likwidacja ZUSu i obniżenie podatków spowoduje napływ kapitału na WOLNY od wpływów państwa rynek. Rynek obywateli, rynek własności prywatnej a nie państwowych molochów, zarządzanych przez skorumpowanych, socjalistycznych urzędasów, których jedyną umiejętnością jest rozkradanie publicznej własności, finansowanej z kieszeni podatników. Tak zrobiła Irlandia. W ciągu ostatnich 10-12 lat stała się trzecim pod względem liberalizacji gospodarki krajem świata. Równocześnie - społeczeństwo irlandzkie awansowało do ścisłej czołówki bodaj czterech albo pięciu najbogatszych spoeczeństw śwaita. Czy to przypadek, zbieg okoliczności? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
me-e tam to maja ...ameryke...zupa pod nos... 29.07.06, 17:51 ...a jak sie komus pracowac nie chce...to niech mu sie jesc tez nie chce... jola_z_dywit1 napisała: > Amerykański dobrobyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Me, tu nawet nie chodzi o odebranie bumom zup 29.07.06, 19:52 ...zdaje sobie sprawe...ze konczy sie dostarczanie zupek pod nos...prosto na laweczki w parku...a z drugej strony to mee...tych bezdomnych ludzi szkoda...kazdy czlowiek to przeciez indywidualna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Tak, me...I niektorym nawet latwo pomoc, wyst 29.07.06, 20:11 ...znalem jednego tzw bezrobotnego...faktycznie za grosz mu sie nie chcialo pracowac...owszem jakas fucha od czsu do czasu...ale faktem tez jest...ze po zupke nigdy by nie poszedl...honor nie pozwalal...a zreszta ogolnie bumy z gornej polki nie chadzaja na zupki...live stinks...))) Odpowiedz Link Zgłoś
baltowojtek Re: Me, tu nawet nie chodzi o odebranie bumom zup 30.07.06, 02:42 Sluchaj, wiekszosc bezdomnych w USA pracowac nie chce i nie bedzie. Najczesciej sa to alkoholicy, narkomani chorzy psychicznie itd. Najczesciej odmawiaja jakiejkolwiek pomocy. Na temat bezdomnych nakrecono dziesiatki jak nie setki reportazy.....Wierz mi, w Stanach jezeli naprawde chcesz, sam wyciagniesz sie z dolka. Nie jest to cos co mozna zrobic w ciagu jednaj nocy czy dnia. Wszystko zalezy jednak od osoby. Podobnie jest tu w pracy. Jezeli pracodawca zauwazy, ze jestes zainteresowany praca, chcesz do czegos dojsc...zawsze pomoga. Nagradza sie inicjatywe a nie znajomosci. Spotkalo mnie to pare razy.Sorry nie jest to na temat watku. Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Co tu kryć, spieprzać dziady!!! 29.07.06, 19:09 Czy każny temat musi się wcześniej czy później skończyć na kaczorach??? Ludzie!! Litości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: Co tu kryć, spieprzać dziady!!! 29.07.06, 19:17 Uważam komentarz za uprawniony, nie dostrzegasz analogii? Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Re: Co tu kryć, spieprzać dziady!!! 29.07.06, 20:01 Ani trochę. Pomóż mi dostrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
mucha123443 Re: Co tu kryć, spieprzać dziady!!! 29.07.06, 20:10 To łagodna forma powiedzenia, (analogicznie jak zabranie garkuchni) niechcianemu obywatelowi/om żeby sobie poszli. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e niech jedza gruszki z...wierzby 29.07.06, 21:05 ...chcialem nadmienic...zeby nie przesadzac w porownywaniu ameryki do polski...bo odleglosc poki co jest ksiezycowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasmom Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:17 Zgadzam sie z przedmowcami, ktorzy uwazaja, ze pomagac bezdomnym nalezy, ale w bardziej zorganizowany i spojny sposob - rzeczywiscie ruchome kuchnie to tylko pomoc dorazna. Wielu jest takich, ktorych bezdomnosc ma podloze w chorobach umyslowych czy jakiegokolwiek rodzaju uzaleznieniu - takim osobom tylko specjalistyczna pomoc moze cos dac. Natomiast mnostwo jest rowniez takich, ktorym odpowiada ten styl zycia (pomimo wielu niedogodnosci) - ze wzgledu na to, ze laczy sie z brakiem jakichkolwiek obowiazkow!!! To, by znalezc prace ( i utrzymac sie w niej) laczy sie przeciez ze sporym wysilkiem! Nie widze powodu, dla ktorego mialabym tych ludzi wspierac. Mowie z doswiadczenia, bo sama kiedys musialam korzystac z pomocy spolecznej, lecz gdy tamze pomogli mi znalezc prace, dolozylam staran, by w niej zostac na dluzej! A co do tego, ze rowniez bezdomni maja prawo do korzystania z przestrzeni publicznych - zgoda, lecz ruchome kuchnie sa magnesem przyciagajacym wieksza ich liczbe na raz, co rzeczywiscie skutecznie zniecheca wszystkich innych od uzywania parkow w celu oryginalnie do tego zaplanowanym, czyli do rekreacji. Niestety ciagle jeszcze niektorzy nie zdaja sobie sprawy, ze nie ma praw bez obowiazkow, np jesli chcesz korzystac z parku, to nie smiecisz i nie zostawiasz w nim zuzytych strzykawek po narkotykach i prezerwatyw, uniemozliwiajac tym samym innym bezpieczne korzystanie z niego. Oczywiscie z drugiej strony, rzad amerykanski powinien przeznaczyc wieksze sumy na zorganizowane i skuteczne programy pomocy spolecznej, zamiast je redukowac, jak to ma miejsce obecnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:26 Kasiamom - ale pieniędzy publicznych na pomoc bezdomnym nie ma i nie będzie, a teraz delegalizuje się również prywatne inicjatywy ludzi który chcą im pomóc. Bo skoro można zakazać jeżdżących garkuchni, to można za miesiąc przenieść ośrodki pomocy i stacjonarne noclegownie za miasto, tak aby bezdomni nie rozrzucali śmieci, strzykawek i prezerwatyw. Albo nawet lepiej - zebrać ich z kilku mist i zrobić dla nich rezerwat w jakiejś opuszczonej przemysłowej dzielnicy np. Detroit - oczywiści dostarczać im żywność i koce, nie jesteśmy przecież bezduszni. Może przesadzam ale tak można odczytywać taką politykę społeczną jak w LV. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:37 Mierzysz ich swoją miarą? Może oni chcą tylko zracjonalizować pomoc, a nie robić to w sposób nierozsądny. Co do braku 'publicznych' pieniędzy to nie byłbym taki pewien czy ich nie ma. Masz na to jakieś dowody czy tylko swoje głębokie przekonanie? Odpowiedz Link Zgłoś
antek59 Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:41 ..słusznie! w kraju wielu możliwości jak USA tylko leń i alkoholik może spać w kartonie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 18:56 Byc moze w Ameryce Pln jest juz jakies zmeczenie tym wymuszanym wspolczuciem. Tzw "compassion fatigue" W miescie, w ktorym pracuje, tzn w Ottawie, sa pomysly ograniczania powstawania nowych osrodkow pomocy spolecznej w jednym sasiedztwie - nagle odkryto,ze rozdawnictwo zupy, darmowych strzykawek, prezerwatyw itd przyciaga tzw bezdomnych jak cmy. Wszystko to dzieje sie w miescie, gdzie bezrobocie jest bardzo niskie a i mieszkania mozna wzglednie tanio wynajac. Niektore ulice powoli zamieniaja sie w smietnik podobny do East Vancouver, gdzie narkomani opanowali cala dzielnice. Ludzie, ktorzy tu ciezko pracuja, powoli traca cierpliwosc i pojawiaja sie inicjatywy kontrolowania ulic nie tylko przez policje ale i Guardian Angels Curtisa Sliwy Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod wyslac tam lepperenke, da im w pape, wysle 29.07.06, 19:10 pomagac joli buraki zbierac i spokoj (reszte wyslac do lukaszenki) Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Jolka znowu cos pierd* tylko sama nie wie co ROTFL 29.07.06, 19:11 I bardzo dobrze, niech sie nieroby wezma do roboty. Darmozjady cholerne. Pasozytow wszedzie zawsze dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america Wybiorcza jak zwykle klamie 29.07.06, 19:27 Albo nie potrafi nawet przetlumaczyc najprostzego artykulu. Zakaz dotyczy tylko karmienia bezdomnych W PARKACH!!! I slusznie, bo parki sluza temu zeby ludzie mogli sobie odpoczac, a nie widziec, slyszec i wachac meneli domagajacych sie darmowego zarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenx Mieszkam w Las Vegas. 29.07.06, 19:29 Mieszkam tutaj, i bezdomnych az tylu nie widac na ulicach, szczegoilnie latem (45 stopni C.).Ale jak juz ich widze, to nie czuje zadnego wspolczucia. W Polsce bezdomni najczesciej nie moga znalezc pracy ani pomocy.W ogole jest ciezko i serce sie krajalo, kiedy jakas babcia przed apteka prosila o wykupienie lekow, bo nie starczalo jej z emerytury. Tutaj praca jest wszedzie,bezrobocie w Newadzie w granicach 4% (slownie czterech procent!) Koles moze isc nawet do MCDonalda, a w niektorych miejsach (Walmart) mozna pracowac nawet jak mialo sie klopoty z prawem.Poza tym w miescie kasyn moze pracowac przynajmniej w housekeepingu, czy zmywac naczynia.Pelno imigrantow jakos daje sobie rade, bo chca. bezdomni w Vegas to leniwe bumy, ktore dziennie z zebrania sa w stanie uzbierac $200 lub wiecej, ktorych nie musza opodatkowac. System socjalny jest na tyle rozwiniety, ze moga udac sie do specjalnych osrodkow, gdzie pomoga znalezc im prace i mieszkanie. I to wlasnie pracujacy legalnie placa na nich podatki, wiec jeszcze mam im dawac kase na ulicy? Opalaja sie caly dzien i mam im za to placic?:)Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Socjalizm jedyny skuteczny bat na zlodzieji i 29.07.06, 19:46 malwersantow kapitalowych, kapitalizm to forma faszyzmu, ktory zabija spoleczenstwa powoli ale skutecznie, kapitalizm zabija planete i srodowisko naturalne, jedynym ratunkiem dla spoleczenstwa to zabijanie kapitalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e socjalizmu mielismy az nadto w XX w... 29.07.06, 19:56 ...socjalizm internacjonalistyczny i socjalizm narodoway...wymordowal setki miliony...a reszte wpedzil w biede i laskie bolszewikow...a dzisaj ich klony...tesknia Odpowiedz Link Zgłoś
phun Socjalisci Walczyli w obronie wiec wiory lecialy 29.07.06, 20:13 czasem co nie znaczy ze socjalizm jest zlym systemem, powstal pozniej niz kpitalizm, ktory czerpie z feudalnego wyzysku wiec jest bardziej humanitarny niz nawet najbardziej lagodny kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e socjalisci walczyli w obronie ...czego 29.07.06, 20:30 ...i dlaczego konfiskowal fabryki i kamienice nic nie dawajac w zamian tzw ludziom pracy...oprocz terroru, strachu i kartek...nie trzba byc geniuszem...zeby zrozumiec ze, rownosci nigdzie nie ma ...ani w naturze ani w kosmosie...ani w niebie...i nie bedzie tez takiego systemu na ziemi, ktory zapewni rownosc...owszem dzieki kapitalizmowi...dobrze jemy...wygodnie jedzimy...wygodnie mieszakmy...mamy szanse wykozystac swoje mozliwosci wedlug swoich zdolnosci- owszem niedociagniec jeszcze duzo...ale po woli zostana opanowane lub nie-raczej nie...co w socjalizmie nigdy- by nie grozilo i grozic nie bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: socjalisci walczyli w obronie ...czego 29.07.06, 20:33 > ...i dlaczego konfiskowal fabryki i kamienice nic nie dawajac w zamian tzw > ludziom pracy...oprocz terroru, strachu i kartek...nie trzba byc Wlasnie socjalisci zwracali ludziaom pracy te fabryki, kartki wprowadzila solidarnosc a partia sie ugiela. Rownosci sa, ale jest tez walka klas ktora jest konieczna by te nierownosci spoleczne nie urosly do niewyobrazalnych rozmiarow. Daltego potzrebne jest socjalne panstwo opiekuncze w skali calego globu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: socjalisci walczyli w obronie ...czego 29.07.06, 20:37 ...co za belkot ideologiczny...robotnicy wlascielami fabryk...tylko kto by w nich pracowal...wrog klasy robotniczej...inteligencja...chyba pod terrorem ma sie rozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Socjalisci Walczyli w obronie wiec wiory lec 29.07.06, 20:36 wiory lecialy ? te miliony wytraconych ludzi to wiory ? czys ty w ogole zyl za komuny ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Socjalisci Walczyli w obronie wiec wiory lec 29.07.06, 21:03 ...obawiam sie ,ze zyl...i calkiem niezle mu sie powodzilo w lsd...ups, w pzpr...jako czlonkowi kebej napisał: > wiory lecialy ? te miliony wytraconych ludzi to wiory ? czys ty w ogole zyl za > komuny ? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Socjalisci Walczyli w obronie wiec wiory lec 30.07.06, 02:03 A ja myśle, że nie zył w tamtych czasach. Nasłuchał się gó..arz głupot na jakiejś zbiórce lewackiej młodzierzy i przyjmuje to za pewnik. Ja tez kiedyś wierzyłem, że wszyscy ludzie są/mogą być równi. Później dorosłem i zmądrzałem. Nie uważam, że kapitalizm jest idealny. Poprostu nic lepszego jak dotąd nie wymyślono. Ciekawe, czy taki piewca "państwa opiekuńczego w skali całego globu" bierze pod uwagę, kto miałby na tą "opiekę" pracować. Chyba automaty, bo wszyscy ludzie by się byczyli. Zresztą, nawet gdyby cos takiego było kiedys możliwe, to człowiek bez pracy szybko się wykoleja. Zaczyna się nudzić. A z nudów nic madrego nigdy nikomu do głowy nie przyszło. Chaos, wojny, bezprawie- to czeka nas w "globalnej opiekuńczej wiosce". Na szczęście ten lewacko- szczeniacki sen nigdy się nie spełni. Większość ludzi jednak pracuje, chce pracować i ma w dupie socjal. O wiecznych wakacjach marzą tylko psychicznie chorzy wykolejeńcy, których trzeba leczyć, a nie karmić. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Socjalizm jedyny skuteczny bat na zlodzieji i 29.07.06, 20:32 co za kretyn: tylko kapitalizm, niekoniecznie ultraliberalny ale tylko kapitalizm; niech zyje siwete prawo wlasnosci i idywidualna inicjatywa. jak mawial Pietrzak: wprowadzmy socjalizm na Sahare wkrotce zabraknie piasku Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl W czym problem? 29.07.06, 20:01 "Dodał, że zaprzestanie rozdawnictwa zupy z takich kuchni zachęci bezdomnych do udania się do ośrodka pomocy, oferującego diagnozowanie zdrowia umysłowego i wskazującego wolne miejsca pracy." Bezrobocie maja na poziomie 4%. Jak sie bezdomnym nie chce pracowac, to niech zdychaja z glodu. Chyba, ze sa niezdolni do pracy, wtedy maja tez swoje osrodki pomocy. Ale z tych 12 tys. osob naprawde niezdolnych do zadnej oferowanej pracy jest pewnie max. 1000... Odpowiedz Link Zgłoś
dunham las vegas i orlando 29.07.06, 20:21 karmic mozna, tylko nalezy najpierw dostac na to pozwolenie od miasta. chodzi o to by dozywianie bezdomnych lepiej zorganizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...bo widzisz...w us $ leza na ulicy... 29.07.06, 21:09 ...ale nie kazdy ma ochote sie schylic...a to bol krzyza...a to tragiczna sytuacja...a to po co...mee...mama zawsze mee...mowila ...jak ci sie nie chce pracowac...to poloz sie pod palme...bo faktycznie...mee...ma gena hinduskiego Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Diagnozowanie zdrowia psychicznego ... 29.07.06, 21:09 ...przydałoby się tym,którzy wydali zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
baltowojtek Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 21:45 Zdrowo Cie yebnelo Jolu.Opisze zdarzenie sprzed paru tygodni.Stoje pod swiatlami przede mna Jeep a obok Jeepa stoi typowy amerykanski zebrak.Niedomyty ale obawiazkowo z napisem umieszczonym na kartonie, stracilem dom,prosze o pomoc oraz bede pracowal za prace. Otwiera okno samochodu widze kobieca dlon a w niej ......$20 Widze to doskonale, jestem tuz za Jeepem. Natychmiast zastanawiam sie jak dlugo ten zebrak pozostanie na wysepce dzielacej jezdnie. Przyzwoitosc nakazywalaby aby poczekal az Jeep z ofiarodawca odjechal. Cierpliwosc starcza mu na 20 sekund...bardzo szybko przekracza trzypasmowa ulice i szybko odaje sie w kierunku pobliskiego sklepu monopolowego, oddalonego od skrzyzowania niecala mile....Z ciekawosci zawracam i jade na parking przed sklepem monopolowym...po paru minutach jest. Wchodzi do sklepu, wychodzi raczej szybko z papierowa torba a w niej butelka. Wiesz ile razy ofiarowano prace zebrakom? A wiesz ilu z nich przyjelo oferte? Ludzie Ci maja tylko jeden cel....najesc sie za darmo, przespac w schronisku uzebrac z $15 dziennie lub mniej na jeden tylko cel...WODKA lub PIWO.Ci ktorzy naprawde chca sie z dolka wyciagnac moga to zrobic.Ale trzeba chciec.Dwa razy spadlem tu z konia ale nie stanalem na rogu zebrzac o datki, zakasalem rekawy i do pracy. Pracy jest dosyc ale im nie chce sie pracowac. Mieszkam tu prawie 30 lat i wiem o czym pisze.ZDla odmniany banialuki Wacpanna piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
varsovianin Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 29.07.06, 22:00 Podejrzewam. że tu jest mowa o Polaczkach A tak przy okazji, możesz nas opowiadać najnowsze polish jokers? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 [...] 29.07.06, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Jesli juz to "Polish jokes":) 29.07.06, 22:10 czy naprawde zawsze sie musi na kazdym forum znalezc fiut uzywajacy okreslenia "polaczki"; w Ameryce Pln juz dawno nie ma "polish jokes" co najwyzej jest termin "polaczkowie" uzywany przez wanna be Amerykanow ze swiezego naboru starajacych sie o zielona karte od miesiaca w okresie pierwszej euforii nad ziemia krzywych pilsniowych domkow po pol miliona za jeden Odpowiedz Link Zgłoś
varsovianin Re: Jesli juz to "Polish jokes":) 29.07.06, 22:25 I też nie ma już jokes o murzynach? Co za nuda! Odpowiedz Link Zgłoś
varsovianin Re: Jesli juz to "Polish jokes":) 29.07.06, 22:18 Aha ... zauważyłeś (aś)., że jestem Polakiem. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
baltowojtek Re: Las Vegas: Nie karmić bezdomnych! 30.07.06, 02:22 Nie chodzi tu o Polakach. Polacy nawet niezle sobie w Ameryce radza, na mysli mam tych, ktorzy sa tu na stale i uwazaja Ameryke za druga Ojczyzne. Co to jest jokers? Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 29.07.06, 22:47 > komuchu powiedzial, ze ORGANIZACJE CHARYTATYWNE NIE MOGA FINANSOWAC HOSTELI I > KLINIK ODWYKOWYCH? Finansowac sobie moga i niech finansuja, ale nie zaspokoja nigdy potrzeb spolecznych, ktore rosna wraz z kapitalizmem, ktory z wielka wprawa produkuje ludzi bezuzytecznych i biednych. W latach 80, za czasow Reagana, kiedy regularnie i drastycznie obnizano podatki bogatym, datki charytatywne spadly wsrod tychze bogaczy o 60 procent. Biednych ludzi utrzymywala wowczas... klasa srednia, bo bogacze byli zbyt zajeci bawieniem sie w gielde. Mogliby sie oczywiscie bawic klockami lego albo ukladac puzzle, ale w ten sposob nikogo przeciez nie zrujnuja. PS. Czy na Twoim poziomie intelektualnym obrazanie innych jest norma? Czy jak poznasz wyborce SLD, to mowisz mu: "ty pieprzony komuchu, nierobie jeden"? Bo jesli tak, to smutne musisz miec zycie. Samotne. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 30.07.06, 01:20 Generalnie sa dwie opcje: zwiekszac podatki i rozdawac to potrzebujacym oraz ciac koszty, sociale etc. Pierwsza opcja powoduje wzrost liczby "potrzebujacych", wzrost bezrobocia. Druga przeciwnie. Dlaczego wybierasz opcje 1? Odpowiedz Link Zgłoś
baltowojtek Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 30.07.06, 02:25 Amen... Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 30.07.06, 18:28 > Generalnie sa dwie opcje: zwiekszac podatki i rozdawac to potrzebujacym oraz > ciac koszty, sociale etc. Pierwsza opcja powoduje wzrost liczby > "potrzebujacych", wzrost bezrobocia. Druga przeciwnie. Dlaczego wybierasz opcje > 1? Generalnie sa dwie opcje. Pierwsza to spuscic kapitalizm z lancucha, czyli obnizyc podatki, likwidowac sektor panstwowy, prowadzic restrykcyjna polityke monetarna, pozwolic, zeby bogaci byli jeszcze bogatsi i trzymac kciuki, ze bogactwo bedzie skapywalo do ubozszych. To doprowadzi do wyzysku, astronomicznego wzrostu deficytu (patrz: dzisiejsze USA), kosmicznych nierownosci spolecznych i licznych depresji (chyba ze ci sie to podoba - w koncu psychoanalitycy tez sie dokladaja do PKB). Opcja druga: przestac traktowac rynek jak Boga wszechmogacego, ktory sam lepiej wie, komu sie co nalezy; zainteresowac sie chocby szkola sztokholmska zamiast szkoly austriackiej, utrzymywac podatki na rozsadnym poziomie, a z tych pieniedzy np. prowadzic rozsadne akcje doksztalcajace dla osob bezrobotnych. Czemu wybierasz pierwsza opcje? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiekusa Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 30.07.06, 19:25 O tak jedna osoba ostro haruje a druga ostro sie leni i maja miec po rowno, no tak swietny pomysl. >Opcja druga: przestac traktowac rynek > jak Boga wszechmogacego, ktory sam lepiej wie, komu sie co nalezy; To co stworzysz komisje do spraw komu co i ile sie nalezy. >zainteresowac sie chocby szkola sztokholmska zamiast szkoly austriackiej, doszkole sie na temat szkoly sztokcholmskiej, odpowiedz pozniej >utrzymywac podatkina rozsadnym poziomie, jaki poziom masz na mysli? Bo ja 17% >a z tych pieniedzy np. prowadzic rozsadne akcje doksztalcajace dla osob bezrobotnych. a co zrobisz jesli bezrobotni nie beda chcieli sie doksztalcac > Czemu wybierasz pierwsza opcje? Bo cieszko pracuje, i bardzo ryzykuje wiec mam z tego duze zyski. Inni maga tak samo. Jesli nie chca to nie moj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
goral27 Re: Nie pitol, gdys swiata nie widzial. Bo KTO ci 30.07.06, 21:21 > O tak jedna osoba ostro haruje a druga ostro sie leni i maja miec po rowno, no > tak swietny pomysl. Kto powiedzial, ze po rowno? Bo na pewno nie ja. > To co stworzysz komisje do spraw komu co i ile sie nalezy. Nie. To szeroki temat. Mam na mysli np. stymulowanie popytu przez panstwo. Nawet republikanie stosuja to na szeroka skale, tylko glupio im sie przyznac, ze uprawiaja stricte lewicowy neokeynesizm. > jaki poziom masz na mysli? Bo ja 17% A ja nie wiem, nie jestem tego zdolny policzyc. U nas jedni krzycza 15%, druga partia ze 19% - przychylny jestem temu drugiemu (jesli juz rozwazamy jedna stawke). Nie ulega natomiast watpliwosciom, ze przy CIT w wysokosci 19% nalezy obnizyc podatek od osob fizycznych, likwidujac irytujace samozatrudnienie. > a co zrobisz jesli bezrobotni nie beda chcieli sie doksztalcac Rzeczywiscie, na pewno beda tacy. I dla nich utworzylbym siec przytulkow, w ktorych mogliby sie najesc i wyspac. Zero luksusow, pelen wolontariat - na pewno znajda sie chetni. Ale nie skazalbym ludzi na smierc glodowa. Rozne tragedie czlowieka spotykaja, choc tyle mozna dla niego zrobic. > Bo cieszko pracuje, i bardzo ryzykuje wiec mam z tego duze zyski. Inni maga tak > samo. Jesli nie chca to nie moj problem. Nie wszyscy moga tak samo - z roznych powodow. Nie wszyscy sa tacy zdolni, nie wszyscy potrafia znalezc prace, nie wszyscy chca zbijac kokosy - niektorym wystarczy srednia krajowa i spokojne, bezstresowe zycie. Inna sprawa, ze sa ludzie, ktorzy pracuja naprawde ciezko za marne grosze, w nieustajacej obawie przed redukcja etatow. Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus w polskich ogrodach zoologicznych 29.07.06, 23:05 niedługo pojawią się napisy: "Nie podkradać jedzenia zwierzętom!" Odpowiedz Link Zgłoś