ekig 31.07.06, 21:50 Nie ma nic świętego! to może jeszcze stringi w kolorze bieli papieskiej z żóltym paskiem!szkoda gadac! jarmarczna religijność!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Re: Papieskie matrioszki i laski 31.07.06, 22:00 Jarmarczna oprawa zawsze towarzyszyła uroczystościom religijnym - mówi Przemysław Bednarz, odpowiedzialny za promocję łagiewnickiego sanktuarium. ********************************** Jarmarczna oprawa i równie jarmarczna wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
szmacieg Re: Papieskie matrioszki i laski 31.07.06, 22:24 to zadna nowosc. dobrych pare lat temu kupilem sobie papieza do sklejania. mam go do tej pory - niesklejonego. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Polski katolicyzm 01.08.06, 09:09 "W środku jest aż sześciu papieży. Od dużego do małego. Każdy uśmiechnięty z pastorałem. Turyści lubią te figurki, bo nie są drogie. Od 30 do 70 zł" Oczywiście byłbym jak najdalszy od mówienia, że to oznacza żałosną nędzę umysłową Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Krytyczny Poziom GWna. 01.08.06, 14:28 GWno wydalilo z siebie temat wielki i smierdzacy jak ono samo. Radosc dla smierdzieli bo mozna nawrzucac Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem ROTFL :) 01.08.06, 10:09 A czy w zestawie był komplet farbek i kalkomanii w wersjach kamuflaż letni i zimowy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 10:39 Wiara czyni cuda - z kury zrobi koguta! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Re: Papieskie matrioszki i laski 31.07.06, 23:18 Rzygać mi się chce na to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Kiedy nocniczki z wizerunkiem JPII.....?????? 01.08.06, 00:04 ...jak cyrk to cyrk.....katolicki... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 01:24 przynajmniej coś po nim zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 03:07 jak sie opatrzy zawsze mozna wyrzucic ,kosztuje niedrogo ksztaltowanie gustow narodu przez kosciol katolikow w Polsce wyroby jarmarczne zawsze towarzyszyly uroczystosciom koscielnym Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 10:34 Zastanawia mnie czemu sie tak Państwo denerwują. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania tego szkaradzieństwa. Jedni lubią malarstwo renesansowe, inni meble secesyjne, a jeszcze inni oleodruki i laski z papieżem. Troszkę tolerancji proszę. Zawsze jelenie na rykowisku i tym podobne cieszyły sie większa popularnością niż dzieła ekspresjonistów, bo sa bardziej zrozumiałe, i to zrozumiałe bez wcześniejszego edukacyjnego przygotowania. Rolę spełnia to to samą - ma czynić życie ładniejszym. Jeden lubi duże pęto kiełbasy, a inny faszerowaną kalarepkę z chuda gęsiną i obaj są zadowoleni gdy je mają, a niezadowoleni, gdy trafi odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Wartość artystyczna 01.08.06, 10:41 Mam wrażenie, że dla niektórych to, co kupione na odpuście, to od razu kicz, a to co wyprodukuje znany malarz, rzeźbiarz z profesorskim tytułem - to od razu "dzieło sztuki" :)))) Wystarczy popatrzec na "seryjną produkcję" prof. Dźwigaja - Wojtyła na pęczki :/ A jak w parafii mój proboszcz ostatnio ozdobił [abo raczej oszpecił] kościół malowidłami wg projektu p. Zina [oraz wizerunkiem własnego ryja], to mało mnie nie pokręciło z wrażenia :D Częstochowska z odpustu nie bywa aż tak cukierkowa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 08:24 To JP2 mial LASKE!? A ja myslalem , ze wolal chlopcow... Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: chłopców? 01.08.06, 08:31 Z tradycji KK...skoro glowa to i "odnozki" Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 10:14 Te, anarcho-emeryt, żebyś nie skomlał jak cię diabli ze starego ciała będą wywlekać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Kiedy papieskie kondomy i podpaski? 01.08.06, 08:44 Może papier toaletowy? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Naturalna kontynuacja wielkiego show 01.08.06, 08:59 Kazdy showmen wczesniej czy pozniej konczy w roli czegos co nawiazuje do matrioszki lub oltarzyka w sypialni jakiegos fana. Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Kiedy papieskie kondomy i podpaski? 01.08.06, 10:21 Rosomak to szlachetne zwierzę, a ty kundel jesteś. Nie jestem dewotą, ale mnie wqrzyłeś. Trollowanie pozwoliło ci zaistnieć, głąbie? Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Papieskie gumki zrobiłyby furorę! 01.08.06, 10:13 Dziwię się, że sklepikarze z Wadowic nie zamówili jeszcze tak potrzebnego, zwłaszcza podczas pielgrzymek i swiatowych Spotkań Młodzieży, towaru. Oczywiście, by gumki te były zgodne z nauką Kościoła, Matki naszej, powinny być dziurawe i zaopatrzone w ostrzeżenie, iż używać należy jedynie podczas stosunków z małżonkiem poślubionym w katolickiej świątyni. Odpowiedz Link Zgłoś
gusla123 Herbert ? on pisał o Żydach UB-owcach mówiąc: 01.08.06, 10:17 zaiste, ich retoryka była aż nadto parciana :) Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Herbert ? on pisał o Żydach UB-owcach mówiąc: 01.08.06, 10:26 tak sie śmiesznie składa dzisiaj, że wiersz ów wypisz, wymaluj pasuje do pisiorów, zwłaszcza "chłopcy o twarzach ziemniaczanych" oraz "bardzo brzydkie dziewczyny o czerwonych rękach". O retoryce nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 10:13 I tak to zyjemy sobie dalej pomni nauk Wielkiego Polaka. Kazdy nosi jego slowa w sercu, a przynajmniej podobizne na talerzu lub breloczku. >>> "I dodaje: - Kryterium stosowności pamiątki jest to, czy jest to rzecz >>>użytkowa, czy też nie. Talerz z Janem Pawłem II powieszony na ścianie może być, >>>ale już talerz z papieżem, który służy do codziennych czynności, to pamiątka >>>nie na miejscu." Nie bedziesz miec Bogow cudzych przedemna??? O starszej wersji nawet nie wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
gusla123 [...] 01.08.06, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: a breloczek na kutasie z rabinem ? 01.08.06, 10:24 Co ma Rabin do Katokapitalizmu nazi trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: naucz się tolerancji syjonisto :) 01.08.06, 10:58 zadnej tolerancji dla troli i dzieci neostrady w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
wafga I czym się tak podniecacie 01.08.06, 10:27 Wiadomo, że zarówno ci co produkują te niby pamiątki jak i ci co je kupują to prymitywy, tak jak większość ludzi niestety. Wystarczy poczytać wasze komentarze i od razu widać ile rozumu ma przeciętny człowiek (nie mówię Polak bo to dotyczy też innych nacji, ci turyści co to kupują to pewno w większości cudzoziemcy). Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 A ja kupiłem papier toaletowy z jego wizerunkiem. 01.08.06, 11:02 Taki mięciutki. Taki przyjemny. Rzekłbym boski. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 takim mosiężnym łbem... 01.08.06, 11:43 to nawet orzechy mozna rozbijać... Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Papieskie matrioszki i laski 01.08.06, 15:39 ...a jak taką lagą papieską można przeżegnać łże-szatanistę i lumpenliberała, co to ojca dyktatora i prezesa wszystkich Polaków nie słucha... Odpowiedz Link Zgłoś
us-rn Widac jest zapotrzebowanie, brawo przedsiebiorcy 01.08.06, 19:48 Zenuja ci co to kupuja. Koles ktory sie chwali ze kupil papier toaletowy niech sobie sprawdzi glowe. Odpowiedz Link Zgłoś