80662270a 04.08.06, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 Niedobrze mi się robi, jak czytam ten blog... 04.08.06, 08:40 Tania agitka przed wyborami, i to w nienajlepszym stylu. Ale można się czegoś dowiedzieć o byłym premierze - jest zakłamany, agresywny i chyba ma ze sobą problemy :) Te ciągłe utwierdzanie się, jakim to nie był świetnym premierem i ilu rzeczy "dokonał"... Każdy widzi, że Kaczyński robi z nim co chce. Gdyby miał odrobine godności i poczucia honoru, sam odszedłby z tego rządu dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
tu.brzoza.tu.brzoza spokojnie 04.08.06, 10:42 wez nerwosol i ciesz sie ze mieszkasz w Katowicach a nie w Warszawie gdzie urzeduje Kazimierz "Slodziutki" Marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Czemuz to matolki z pisu nie potrafia zdania po 04.08.06, 08:48 polski napisac? Czyli prawda jest ze pis popiera jedynie niepismienna tluszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
rootka Re: Blogomania wokół Kazimierza Marcinkiewicza 04.08.06, 08:52 blog Marcinkiewicza w ogole mi sie nie podoba.. milosc wszystko zwycieza, ufam losowi ale nie na slepo, Maryla jest wielka, czyta sie to jak wynurzenia nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
rootka Re: Blogomania wokół Kazimierza Marcinkiewicza 04.08.06, 08:58 a tlumaczenie okresu premierostwa, odwolania i egzaltacja nowym stolkiem z daleka kompleksami pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok14 Przepowiadam 04.08.06, 09:00 Kto zaciera łapki? Marcinkiwicz, dorobkiewicze z agencji PR oraz portale. A my czytajmy tych złotoustych... polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Przepowiadam 04.08.06, 09:09 Zawsze czulam sie zazenowana ogladajac wystepy Marcinkiewicza na zywo. Teraz, po przeczytaniu fragmentow jego bloga, jest mi po prostu wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
czyba1 Re: Przepowiadam 04.08.06, 16:49 Dokladnie te same odczucia. Prawdą jest, że dobry nauczyciel powinien miec w sobie ciut ciut kabotyna i narcyza, ale to nie dotyczy (nie powinno) dotyczyc politykow. Szczegolnie ci, ktorzy kiedys byli nauczycielami i moga miec zawodowe skrzywienie, powinni na to bardzo uwazac... z drugiej strony, jesli publicznosc to lubi? Chca go sobie wybrac? Trafia do nich w taki sposob? Przyznaje ze sie troche gubie jak chodzi o moich wspolrodakow... Czytalem ciekawy artykul Zakowskiego o PiSie, chyba ostatnia Polityka, o tym dlaczego PiSowi rosnie choc na zdrowy rozum powinno spadac. Zakowski ma swoje teorie, owszem ciekawe. Ja mam swoja, inna. Moja teoria, sprawdza sie w przypadku moich nielicznych znajomych, ktorzy na PiS zaglosowali. Oni po prostu nie moga sie przyznac do bledu; im bardziej ten blad jest oczywisty tym bardziej szukaja jakiegos usprawiedliwienia i brną dalej. Pozdrowienia dla ddb2 i forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Układ Warszawski w IV RP! 04.08.06, 09:01 Dopóki kler i kapłani świeccy będą mieszać mszę z polityką oraz wiarę z polityką, nic z tego dobrego nie wyniknie. Ponieważ jak pokazuje życie codzienne, miernoty gotowe jako atut wyborczy pokazać, że potrafią chodzić przez parę dób wokół kościoła w przebraniu za legionistów rzymskich i z poparciem księdza są wybierani na posłów. Co jest ich osiągnięciem, gdzie wiedza uprawniająca do sterowania narodem? Chyba zdobycie w sposób ohydny władzy we własnym i klechy celu oskarżyć dziadka o wehrmacht. Układ Warszawski w IV RP! Ma Warszawa prezydenko, robi jaja nam na miękko! Jam namiestnik jest przeciera, co miał zawiść jak cholera. Uśmiech mi nie schodzi z gęby, wy szczerbaci Ja mam zęby. „Spadaj dziadu, gryzł cię pies”, Ja tu rządzę „yes, yes, yes”! Utrzymam się przy parafii, tam jest rada na wzór mafii. Polityczne ma to cele, jak mieć Polskę przy kościele! Byle zaspokoić księdza, choć w około tylko nędza! „Spadaj dziadu, gryzł cię pies”, My rządzimy „yes, yes, yes”! Bezdomnego stać na zęby? byle co miał on do gęby. Wpadli więc na pomysł taki, ze odrosną nam mleczaki. Dadzą czasem mleczną zupkę, ale częściej kopną w pupkę. „Spadaj dziadu, gryzł cię pies”, dam ci kopa „yes, yes, yes”! Poszczuje cię Irasiadem, On jest Panem, a ty dziadem. Planuj nędzę z ukochaną, nie otoczysz gniazdko ścianą. Ni roboty, ni mieszkania, straszne te oczekiwania. „Spadaj dziadu, gryzł cię pies”, głosuj na mnie „yes, yes, yes”! Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Łże-internauci psia ich mać ! 04.08.06, 09:14 > Zero powagi ! ps. A kiedy Jaruś I Mały zacznie pisać blog ? Jak się nauczy pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Dlaczego Marcinkiewicz nie chwali się tym: 04.08.06, 09:17 Miało być przecież tak (podaję z pamięci): 1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzieś je po kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :) Mimo, że wszyscy pukali się w głowę, gdy Pis ogłosił to hasło przed wyborami, pół roku później Kaczyński powtórzył tę obietnicę w swoim expose :) 2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne obietnice powodują ich, najczęściej ukryty (likwidacja ulg) wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę i misia :). 3. Tanie państwo - mamy ileś tam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich koalicjantów, krewnych i znajomyich. Obecny minister finansów już stwierdził, że w tegorocznym budżecie zabraknie 4 mld zł (ze wstępnych szacunków wynika, że w przyszłym może zabraknąć 8 mld). A miały być 3 mld oszczędności w tym roku i po 5 mld w latach następnych: rząd miał wiosna tego roku przedstawić nawet raport w tej sprawie – widział go ktoś? :) Ale któż mógł przewidzieć, że przez tanie państwo PiS rozumie ubogich obywateli? :) 4. Konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami. 5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega handlujący jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza wszechpolaków, w tym Farfał „Szczerbiec” w zarządzie TVP). Ostatni przykład: Piotr Klimczuk, który ma zostać jednym z głównych filarów CBA ( ma tworzyć pion techniki operacyjnej) nielegalnie wykupił za grosze mieszkanie konspiracyjne. W skrócie chodzi o to, że Komenda Stołeczna ma w Warszawie takich mieszkań kilkadziesiąt. Mieszkania te miały służyć do spotkań z agentami i były rejestrowane na osoby, które nie istnieją (martwe dusze). Kilka takich mieszkań zostało na lewo sprzedanych policjantom, którzy mieszkali w nich jak w mieszkaniach służbowych (chociaż nie do tego miały służyć). Jedną z takich osób jest właśnie Klimczuk. Wziął sobie od państwa mieszkanie za darmo. Była kontrola, powstał 150-stroniocowy raport, ale zaginał on w niewyjaśnionych okolicznościach. Klimczuk jest niedostępny dla dziennikarzy, Kamiński udaje , ze nie wie o co chodzi... :). Ciekawym przykładem „odnowy moralnej” jest też powołanie na ministra sportu byłego zawodnika złapanego swego czasu na dopingu… 6. Solidarne państwo - tu akurat są pewne postępy. PiSowski plan reform ZUS zakłada, że wszyscy będą otrzymywać takie same emerytury! Bez względu na to, co robili i jak ciężko pracowali! Do tego wysokość tych emerytur ma być ustalana przez państwo, czyli polityków (a więc będzie jedna rewaloryzacja na 4 lata - tuż przed wyborami)... To się nazywa solidarność - w biedzie :) PiS chciałoby ponadto nacjonalizować przedsiębiorstwa - w imię bezpieczeństwa narodowego - oraz mieć możliwość kontrolowania prywatnych firm: brawo! To jest właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o gospodarce. Nie wiedzą, jak wesprzeć koniunkturę gospodarczą, co zrobić, żeby przyciągnąć zagranicznych inwestorów i zachęcić młodych Polaków do zostawania w Polsce, ale mają genialne pomysły na zmniejszenie bezrobocia - niestety tylko wśród swoich krewnych i znajomych... Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych inwestorów do inwestowania w Polsce, a młodych Polaków do zakładania firm tutaj, a nie np. na Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia. Welcome to II PRL... 7. Dekomunizacja - mamy Samoobronę (ex-PZPR) w rządzie i LPR (z Maciejem Giertychem - byłym doradcą Jaruzelskiego), sędziego Kryże... No i dziką lustrację, która służy Wodzowi do doraźnych rozgrywek politycznych (przy okazji dowiedzieliśmy się, że właśnie jego teczka została sfałszowana… Wszystkie pozostałe są oczywiście prawdziwe i wiarygodne :) Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację Polski na arenie międzynarodowej i krajowej (patrz słynny pokaz Ziobry z niszczarką, którego celem była obrona Kurskiego, który trochę się był zapędził - jego rewelacje dotyczące "afery billboardowej" okazały się być wyssane z palca), dążenie do przejęcia możliwie jak największej władzy przez jedna partię (w tym ograniczanie niezawisłości sądów i trybunału konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalicjantów i nadchodzące wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej słusznej ideologii", zupełny brak wizji polityki zagranicznej i pozycji Polski w UE (nie widzę nawet chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów związanych z rozwojem gospodarki i tworzeniem miejsc pracy. Co zrobił PiS przez ten czas? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące wspomagać wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia w najbliższej przyszłości? Zwolennicy PiS oczywiście i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi zakaz wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :) A kiedy PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i pozbędzie się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem zapłacą 70% podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał wtedy na utrzymaniu 5 emerytów, a z pracą będzie ciężko, bo państwowe w większości firmy będą obsadzone przez koalicjantów :) Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem" i zamierzam krytykować zawsze i wszędzie każdą partię, która będzie szła w ślady PiS, a wcześniej SLD, AWS it.... Mam 29 lat i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów życia, wiedzę i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę, że im ktoś więcej na początku obiecuje, im bardziej mieni się byś prawym i sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu wszystkiemu w praktyce. Czekam na merytoryczne odpowiedzi. P.S. Ludziom uważającym wszystkich myślących inaczej, niż Wódz Jarek, za agentów PO lub komuchów, mających problemem z przyswajaniem faktów tudzież logicznym myśleniem oraz tych sądzących, że zamknięcie wszystkich przestępców uzdrowi gospodarkę, zapewni wszystkim prace i dwa razy wyższe pensje odsyłam na mniej liberalne forum, które na pewno z życzliwością wysłucha ich opinii i wyznania wiary: www.pis.org.pl/main.php :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.olimpia Z blogu aż kapie pisowską wazeliną. 04.08.06, 10:40 Czy ten gość nie ma odrobiny honoru? Odpowiedz Link Zgłoś
puba Olej Onet i Kazimierza 04.08.06, 10:53 jasne ze ONET się boi dlatgo CENZURUJE!!!!!!! olejcie go Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Pacynka ty sie lepiej wez do roboty bo skonczy 04.08.06, 14:10 sz jak Tuski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciul-bez-krawata.z.tvn A Może By Tak Anty-GWno, Anty-Michnik ?:)))))))))) 04.08.06, 12:53 Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Dlaczego Marcinkiewicz nie chwali się tym: 04.08.06, 14:35 Dla tej wypowiedzi warto się było zalogować. Dzięki, kimkolwiek jesteś, za ten komentarz. Wielu się z Tobą nie zgodzi, wielu nawet zwymyśla, ponieważ wielu tak bardzo się rozleniwiło, może nawet zgłupiało, że nie chce im się spojrzeć obiektywnie na to co się dzieje w Polsce, nie chce im się ruszyć własną mózgownicą gdyż wolą się posiłkować tym co przekazują wszelkie media, albo zwyczajnie się boją. Wielu nie zauważa, iż ci co dyskredytują obecnie poprzednie rzady, powielają w dwójnasób ich błędy - przykład: krytyka kolesiostwa w latach ubiegłych, obecnie kwitnie mega kolesiostwo, kolejny: kilka lat, miesięcy wstecz padały słowa - rządzenie nie dla przestępców; obecnie - skazani prawomocnymi wyrokami zasiadają w rządowych szeregach. A numer z karą śmierci jest po prostu żałosny i pod publiczkę, szczególnie, że wg elity rządzącej ma się odnosić tylko do pedofilów-morderców; ja się zaś pytam: A CO Z DOROSŁYMI, KTÓRZY KATUJĄ NA ŚMIERĆ BEZBRONNE MALUSZKI, CO Z ROZWYDRZONYMI MAŁOLATAMI, KTÓRZY POTRAFIĄ MORDOWAĆ Z ZIMNĄ KRWIĄ DLA KOMÓRKI I PARU ZŁOCISZY, CO ZE ZWYRODNIALCAMI, DLA KTÓRYCH PREZENTEM URODZINOWYM JEST WYRZUCERNIE MŁODEJ DZIEWCZYNY Z POCIĄGU - JA SIĘ DO CHOLERY PYTAM, CO Z KARĄ DLA TAKICH "LUDZI"??? Dla mnie to co wyrabia PiS i świta to przykład hipokryzji w najobrzydliwszym wydaniu. I tylko Polski i Polaków żal... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: Dlaczego Marcinkiewicz nie chwali się tym: 04.08.06, 14:46 kronopio77 - to bardzo szlachetne walczyć o ideały ale twoje starania to "mowa do pustej trumnny".To forum opanowała gromada jazgotliwych szczekaczy z którymi nie można prowadzić merytorycznej dyskusji. Tak się się dzieje gdy propaganda zastępuje u ludzi myślenie. Jest to jednak kierunek zgodny z filozofią PiS-u. Bowiem tylko ciemny Naród daje sie prowadzić hasłami - najlepiej plugawiącymi historię aby ideały IV RP miały lepsze tło. Przecież nowa władza musi być lepsza, choćby tę jakość wyrażały tylko hasła propagandowe. Zwróć uwagę na fakt, kto najlepiej poddaje się propagandzie? np. antypeerelowskiej. Ludzie młodzi, często kiepsko wykształceni, którzy nie widzieli PRL i takim łatwo jest wmówić wszystko. Czy nie wydaje ci się, że "amestia Giertycha" to działanie w kierunku tworzeniu ciemnogrodu, na szkodę społeczeństwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade.pl ocenzurować internet !!!!!!!!!!!!!! 04.08.06, 09:33 Proponuję cały internet ocenzurowac - kurczeblade.pl tez oczywiście. Nie będą jakies łże-pseudo- elity bruździły jedynemu słusznemu kandydatowi na prezydenta stolicy!!! www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 O tym właśnie dzisiaj piszę... 04.08.06, 12:06 akcjaobywatelska.wordpress.com/2006/08/04/bo-warto-byc-polakiem/ Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Łże-internauci psia ich mać ! 04.08.06, 09:31 Żaden z tych blogów już nie istnieje. Ot, wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Łże-internauci psia ich mać ! 04.08.06, 10:02 Antyblog istnieje. Wpisałem się przed chwila do jego księgi gości. Tylko autor się obraził i nie chce wpisywać nowych treści. Od chłopaka, który ma 17-lat nie można wymagać poważnego zachowania. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: Łże-internauci psia ich mać ! 04.08.06, 13:15 > Antyblog istnieje. Wpisałem się przed chwila do jego księgi gości. Bo już został odblokowany. Ot, wykalkulowali, że jednak zbyt duzo odwiedzin, zbyt duzo szumu wokół tego i cenzura im się nie opłaca. > Tylko autor > się obraził i nie chce wpisywać nowych treści. Od chłopaka, który > ma 17-lat nie można wymagać poważnego zachowania. Gdyby mnie jakiś serwis blogowy cenzurował, również bym z niego zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 09:48 Moze to dziennikarze GW pisza te blogi? Tak jak w radiowym blogu Tokfm naigrywaja sie z kaczynskich? to w stylu agory, nic wprost a jatrzyc, łżeć i dyskredytowac. Pewnie to Maleszka autorytet moralny 3RP.. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 09:56 A twoim zdaniem, wolno się naigrywać z Kaczyńskich czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 10:36 Moim zdaniem nie powstawaly artykuly w GW o antyblogach Millera, Kwacha i Oleksego... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 11:49 Nie odpowiedziałeś, czy wolno nam naigrywać się z Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 13:25 mietowe_loczki napisała: > Nie odpowiedziałeś, czy wolno nam naigrywać się z Kaczyńskich. > napewno na tyle na ile komu starcza przyzwoitości. Jak z kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 14:06 Problem w tym, że wszelka krytyka jest dla Kaczyńskich przekroczeniem granic przyzwoitości. I nie tylko dla Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 10:47 a z Michnika i jego komuszej familii? mietowe_loczki napisała: > A twoim zdaniem, wolno się naigrywać z Kaczyńskich czy nie? > Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Dlaczego GW reklamuje antyblog? 04.08.06, 18:44 Ajak reklamowala blog bylego premiera to Ci nie przeszkadzalo? Stuknij sie glowke, moze pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Ten blog to autoparodia 04.08.06, 10:04 Pan Marcinkiewicz pisze np.: "Cały czas to przeżywam. Zostałem prezydentem Warszawy. Cieszę się jak dziecko. Rozpiera mnie duma. (...) Mam siłę i pomysł. Mam wizję i determinację. To nic, że jestem na plaży z żoną. Sam jestem spokojny... Spokój bierze się z tego, że lubię poddawać się fali losu. " Dorosły mężczyzna nie ma właściwie żadnego celu do którego zmierza. Niezależnie od tego co z nim inni zrobią, gdzie go umieszczą, wpada niezmiennie w stan euforii z nowej sytuacji i ma na poczekaniu 1000 świetnych pomysłów i energię i chce od razu działać. W związku z tym udaje się na plażę. wiadomosci.onet.pl/1200512853544919,11,2,itemblog.html Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz antyblog antybloga 04.08.06, 10:11 Ostatnio robiąc fotoreportaż o piłkarzach usłyszałem taki tekst: „Jak graliśmy mecza z Dombrówkom, jakieś małolat zrobił włama do szatni. Niezłego fanta załapał – nowom Nokie trenerowi pod....” – i tak dalej. Maturę (jeszcze starą) ładnych parę lat temu zdałem, i to nieźle. Dlatego kiedy słyszę taką gramatykę, to mnie aż podrzuca. Ale nic nie mówię, bo jedna połowa tej drużyny piłkarskiej jeździ mercedesami, druga połowa ma matury, a całość to sportowa chluba kilku województw. I za krytykę wolnej wypowiedzi piłkarskiej można w dziób zarobić. No, ale kiedy taka knajacką gramatykę znajduję w mojej Wyborczej, to szlag mnie trafia. Dlatego będę mantrował do skutku prawidłową odmianę "blogu" do wiadomości szanownego stażysty, redaktora Uhliga: mianownik: kto?, co? - blog dopełniacz: kogo, czego? - blogu celownik: komu, czemu: - blogowi biernik: kogo, co? - blog narzędnik: kim, czym? - blogiem miejscownik: o kim, o czym - o blogu wołacz: o! - blogu! Słowo „bloga” nie ma w języku polskim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reszelanka Re: antyblog antybloga 04.08.06, 14:44 lodzermensz napisał: 'Dlatego będę mantrował do skutku prawidłową odmianę "blogu" do wiadomości szanownego stażysty, redaktora Uhliga: mianownik: kto?, co? - blog dopełniacz: kogo, czego? - blogu celownik: komu, czemu: - blogowi biernik: kogo, co? - blog narzędnik: kim, czym? - blogiem miejscownik: o kim, o czym - o blogu wołacz: o! - blogu! Słowo „bloga” nie ma w języku polskim. Pozdrawiam. Nie jestm prof. Bralczykiem ani Miodkiem, ale sa pewne tendencje w j. polskim (np. to, ze biernik jest czesto zastepowany dopelniaczem). Sms tez nie powinien sie odmieniac, a jednak... Co do dopelniacza, to zawsze byly problemy, a skoro nie ma tego slowa jeszcze w slowniku poprawnej polszczyzny, to skad mozesz miec pewnosc, ktora forma jest poprawna? To ludzie tworza jezyk, nawet jesli nie jest on logiczny:) To jest ewolucja jezyka - ciagla i nieuchronna. Mi tez nie wszystko sie podoba, ale jesli chodzi o deklinacje nowych wyrazow, to jestem liberalna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 I o co tyle krzyku! Michnik tez ma swojego bloga 04.08.06, 10:24 Adres? www.gazeta.pl; ile tam glupstw pomieszczonych; o Jezu, Jezu! Odpowiedz Link Zgłoś
tu.brzoza.tu.brzoza Sa znane juz wyniki wyborow. 04.08.06, 10:40 Cytuje z bloga "Cały czas to przeżywam. Zostałem prezydentem Warszawy. Cieszę się jak dziecko." Bylem jakos przekonany ze narazie to on jest komisarzem. ALe coz widocznie wyniki sa juz ustawione. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa na onecie szaleje lewacka i liberalna cenzura 04.08.06, 12:58 Nie wolno żle pisać o lewicy, Kwasniewskim i PO. A broń Boże nie wolno uzyć słowa TVN lub onet. Takie komentarze są od razu usuwane. Mogę tu podać wiele przykładów ocenzurowanych przez onet moich komentarzy, które zawierały nieprzychylne oipinie o PO lub lewicy. Po interwencji zazwyczaj panowie pisali że toprzez pomyłkę itp. Kolejną metodą cenzury jest umieszczanie moich komentazry po 8 dniach. Tak komentazr o pijanym Kwasniewskim umieścili dopiero po 8 dniach. Najbardziej podoba mi się tłumaczenie cenzurowania w stylu "komentarz zawiera nie sprawdzone informacje" albo " komentarz zawiera uwagi do redakcji". Precz z cenzurą uprawianą przez lewaków i liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 premierko!.. przenieś się na forum Rydzyka ! 04.08.06, 13:20 on głosi tylko prawdę, bez cenzury!.. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to popierasz cenzurę ćwoku o wielu nickach 04.08.06, 13:54 witam cię manipulatorze i prowokatorze. Czy mam rozumieć że popierasz cenzurę na onecie. Czyli według Ciebie wolnośc słowa polega na tym że wolno mówić co się chce ale tylko wtedy jeżeli jest się z PO lub SLD. Zabraniasz mipisać na tym forum? A odsyłać gdzie indziej to możesz swoje dzieci jezeli je masz. Denerwuje Cię, że są media gdzie nikt nie stosuje lewackiej i liberalnej cenzury? zgodnik1 napisał: > on głosi tylko prawdę, bez cenzury!.. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa czy ty nienawidzisz kobiety? 04.08.06, 14:07 Próbujesz mnie obrazić nazywając "premierko" czy jestes tylko debilem który nie wie z kim rozmawia? Tylko nie wiem co jest bardziej kompromitujące. Odpowiedz Link Zgłoś
ozajash_schechter gorzala w reku drga ,a podpis:Adas 6lat Moskwa 04.08.06, 10:44 17-letni kapitan byl juz w literaturze i dowodzil statkiem Byl juz tez kilkunastoletni porucznik stefan (pisownia oryginalna), obecnie w Szwecji, znany morderca sadowy, syn komunisty-tchorza, ktory po aresztowaniu gorliwie kapowal kolegow. Ten podstawiony 17-latek od antybloga nie jaka sie przypadkiem, kiedy mowi? I nie czuc mu chronicznie z pyska gorzala? Tak, tak... A jak sie zapoci w kroku, to drapie sie po jadrach i obrzezanym praciu. Mnie sie widzi, ze 17-letni to on byl, jak wstepowal do UB Tak... latwo byc blaznem i wysmiewac w idiotyczny sposob kazde slowo przeciwnika. Trudniej pisac oryginal. Wiadomosci o linku do antyblogu i te naprawde przekonujace cytaty, to niezbicie swiadczy o frustracji rozowej gazety, ktora tak dobrze wszystkim Polakom zyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
andik10 blog marcinkiewicza jest cenzurowany 04.08.06, 10:48 Blog Marcinkiewicza jest cenzurowany. Onet nie puszcza materialow krytycznych Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Nie czytałem i nie zamierzam czytać blogu ... 04.08.06, 11:21 ... b. Premiera Rządu RP - strata czasu; swoją działalnością jako premier przedstawił mi się wystarczająco. Dla dobra Warszawy, nie jemu życzę zostanie prezydentem tego miasta. Stolica i jej mieszkańcy, zwłaszcza ci z dziada - pradziada, potomkowie bohaterow Powstania - zasługują na prezydenta ktory wreszcie pochyliłby się nad faktycznymi problemami miasta i jego mieszkańcow. I to nie dla efekciarstwa, lecz dla efektywnego ich rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
woyopol dlaczego nie wspomnicie o najlepszym blogu? 04.08.06, 11:38 przecież www.jakbardzoichnienawidzisz.com jest najlepszym antyblogiem pod słoncem. Czytam go codziennie i za komentarze powinni gościowi przyznać jakąś nagrodę chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinmag panowie bez skazy 04.08.06, 12:06 zrobcie sobie antyblog o michniku a nie ujawniajcie swoich kompleksow dotyczacych marcinkiewicza.o ile wiem dziennikarstwo nie jest uprawianiem polityki a wy robicie kampanie wyborcza.nisko mozna upasc przez wlasne zaslepienie. sympatyk PO Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Marcinkiewicz, to kłamca! 04.08.06, 13:31 oszukał poszkodowanych w katastrofie w Katowicach!.. przed kamerami obiecywał, renty, odszkodowania ,pomoc państwa!..to była tylko kampania PIS, kosztem ludzi skrzywdzoinych przez los!... Marcinkiewicz, nie dotrzymał ani jednej obietnicy, skłamał!.. słuchałam, czytałam wypowiedzi skrzywdzonych...taki jest Marcinkiewicz.. ble,ble,ble-yes,yes,yes!... zakłamany su..... Odpowiedz Link Zgłoś
darekr7 Re: Marcinkiewicz, to kłamca! 04.08.06, 13:41 czarytka napisała: > oszukał poszkodowanych w katastrofie w Katowicach!.. przed kamerami obiecywał, > > renty, odszkodowania ,pomoc państwa!..to była tylko kampania PIS, kosztem ludzi > > > skłamał!.. słuchałam, czytałam wypowiedzi skrzywdzonych...taki jest > Marcinkiewicz.. ble,ble,ble-yes,yes,yes!... zakłamany su..... Brawo, śmieszny błazen. Facet już jest wręcz żenujący a nie śmieszny. Gdy go widzę czuję po prostu zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Polecam zimny kompres na głowę doktrynerko(rze) 04.08.06, 14:04 Zrozum że toco pisze wybiórcza i trybuna to nie prawda. Polecam przejść się albo zadzwonić do ludzi, instytucji i zapytać jak wyglądała pomoc i dalej wygląda. Rozumiem że według ciebie ludzie powinni od państwa otrzymać domy i konta z milionami no ale socjalizm dawno się skończył bo był utopia. Nie kłam więcej. Renty ludzie otrzymują z ZUSu, a specjalne dodatkowe renty od premiera otrzymali, pieniądze tezdostali i tonie małe, pomoc z Caritasu tez otrzymali, odszkodowania od ubezpieczyciela też otrzymali, z PZU w wypadku smierciczłonka rodziny każdy dostaje pieniądze, w zakładzie pracy też dostaje się pieniądze. Rozumiem że trwierdzisz iz rząd powinień przejąc wszystkie zadania od samorządów i społeczeństwa. Tylko nie jęcz potem że jest centralizacja i nie ma społeczeństwa obywatelskiego. A pieniądze które zadeklarował rząd i prezydenrt zostały przekazane i wydane na pomoc poszkodowanym. I nie przytaczaj smiesznego zarzytu lewicy i wybiórczej że częśc pieniędzy poszła na rozbiórkę hali bo przypominam że pieniędzy nie dał włąsciciel a trzeba było ją szybko rozebrać aby wyciągnąć wszystkie ofiary. Do końca nie było wiadomo ile ich jest. czarytka napisała: > oszukał poszkodowanych w katastrofie w Katowicach!.. przed kamerami obiecywał, > > renty, odszkodowania ,pomoc państwa!..to była tylko kampania PIS, kosztem ludzi > > skrzywdzoinych przez los!... Marcinkiewicz, nie dotrzymał ani jednej obietnicy, > > skłamał!.. słuchałam, czytałam wypowiedzi skrzywdzonych...taki jest > Marcinkiewicz.. ble,ble,ble-yes,yes,yes!... zakłamany su..... Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka premierka z... nie wmawiaj dziecka w brzuch... 04.08.06, 18:38 jesteś zakłamana jak cały PIS!..sluchałam wywiadu z ludżmi poszkodowanymi, wTV i w stacjach radiowych!.. jeżeli chodzi o prase Trybuny nie czytam, tak jak i nie słucham kłamliwych stacji niejakiego Rydzyka!.. prawda do ciebie nie dociera, cierpisz na zaburzenia,zwane zakłamaniem!..na to nie ma leku! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Pewnie Waltz albo Kalisz pisali te antyblogi 04.08.06, 12:47 albo jakies nienawidzące lewaki, które nie szanują demokracji. Od wyborów jasne jest że lewica i liberałowie nie są demokratami. Nie uznają wyników wyborów. Dla nich demokracja jest dobra jak wygrywają i nikt nie odsuwa ich od władzy. A jak społeczeństwo wybierze inaczej to nalezy wszystko zakwestionować i podważyć - prawda "demokraci". Pamiętam słowa lewicy z jak mówili że kadencja trwa 4 lata i jest niepodważalna i na tyle czasu społeczeństwo dało im mandat, w tym czasie moga robić co chcą i być rozliczani dopiero po tym okresie. A teraz zmienili zdanie lewaccy "demokraci". Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Oooo,słabo rozwinięci!Czy wy nie macie... 04.08.06, 16:57 ...,courvage mamma,innych problemów?Chyba jednak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Blog Marionetkiewicza 04.08.06, 17:08 A może by się Kaziu Marionetkiewicz zajął wreszcie jakąś uczciwą , społecznie pożyteczną pracą, zamiast autoreklamą. Ja wiem , że brak kompetencji i nie ma chęci do pracy, to może chociaż kible posprzątać w Urzędzie Miasta Warszawy. Jak się nie podoba to spieprzaj dziadu do Gorzowa !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś