pluskotka 04.09.07, 16:02 By być jak Wildstein i inne użytkowniczki, ułożyłam swoją listę. Dziewczęce: Paula, Judyta, Kordula, Aniela, Antonia. Chłopięce: Dymitr, Aleksy, Joachim, Antoni. To są moje ulubione, więcej nie będę kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Lista Pluskotki 04.09.07, 16:08 Paula - nie lubię Pauliny, a Paula brzmi jednak jak ZDROBNIENIE od niej. W sumie jednak wolę Paulę. Judyta - bardzo mi się podoba Kordula - bardzo mi się podoba Aniela - bardzo mi się podoba Antonia - wolę Antoninę Dymitr - bardzo lubię (to jedno z ulubionych imin mojej mamy) Aleksy - uwielbiam Joachim - podoba mi się Antoni - wolę żeńską formę (ale Antoninę, nie Antonię) Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Lista Pluskotki 04.09.07, 16:10 Witam! Paula - nie za bardzo, brzmi trochę jak pseudonim, po trzydziestce brzmi już niepoważnie Judyta - ani mi się podoba ani nie podoba, kojarzy mi się zdecydowanie z bohaterką Grocholi Kordula - sorki, ale kojarzy mi się z imieniem dla krowy, po prostu nie wyobrażam sobie nazwać tak dziewczynki. podoba mi się za to Kordelia Aniela - bardzo bardzo mi się podoba, to imie mojej córeczki Antonia - bardzo ładne, ale wolę Antoninę Dymitr - dla Polaka bez wschodnich korzeni nie za bardzo, jednoznacznie kojarzy mi się z Rosjaninem Aleksy - bardzo ładne Joachim - super, ale trudne do zdrobnienia Antoni - bardzo ładne, ale znacznie bardzie popularne od pozostałych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Lista Pluskotki 04.09.07, 21:36 Podoba mi się Aniela oraz Antoni, Joachim i Aleksy. Dymitr odpada zupełnie, podobnie jak Paula. Od Antonii wolę Antoninę, Judyta jest ok, Kordula mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Lista Pluskotki 04.09.07, 22:08 Paula - nie przepadam Judyta - ładne Kordula - średnie Aniela - bardzo ładne Antonia - wolę Antoninę Dymitr - może być Aleksy - bardzo ładne Joachim - super Antoni - ładne, ale zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Lista Pluskotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 08:24 Krotka ta lista ,ale konkretna. Paula - ładnie, wolę od Pauliny Judyta - bardzo mi sie podoba Kordula - nie podoba mi sie, kojarze z kołdrą Aniela - ładnie, zwłaszcza Anielka Antonia - bardzo mi sie podoba Dymitr - zbyt rosyjskie, nie podoba mi sie Aleksy - takie sobie, wole Aleksandra Joachim - bardzo mi sie podoba,ale jak zdrobnic ? Joaś ? Antoni - najładniejsze z podanych przez Pluskotkę, super Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Lista Pluskotki 05.09.07, 16:02 Widzę, że moja lista imion nie straszy i raczej się podoba. Fakt, że nie ma ich tu nawet dziesięć, ale to są takie, które podobają mi się o wiele bardziej niż inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Lista Pluskotki 05.09.07, 16:29 Paula - nie podoba mi się (sorki, wiem, jak bardzo lubisz to imię ) Judyta - bez zachwytu Kordula - jak krasula... Aniela - za sielskie - anielskie dla mnie; bez charakteru Antonia - bardzo ładne Dymitr, Aleksy (nie Aleks!) - cóż, kultura wschodniosłowiańska jest mi dość bliska Joachim - MÓJ HICIOR Antoni - zaskoczyłaś mnie; imię mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś