zlota_rybka5 wzbudzanie zaniepokojenia zawsze im wychodzi, 04.08.06, 14:03 czyli tak bardzo się nie izolują Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Najlepiej ignorowac te szmatlawce, pederastom 04.08.06, 14:05 tylko o to chodzi zeby za wszelka cene zwrocic na siebie uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Najlepiej ignorowac te szmatlawce, pederastom 04.08.06, 14:53 To by wyjaśniało ostatnie wyczyny PiSu i LPR-u... Odpowiedz Link Zgłoś
amenofis_3 Nihil novi, w UE dominuje lewica stąd ten ton 04.08.06, 15:02 W UE dominuje na razie lewica i dlatego nie należy oczekiwać, że jakikolwiek rząd prawicowy w Polsce nie będzie przez nią atakowany, i to w sposób kuriozalny i cudaczny. Każdy będzie. Ale czy to wobec tego oznacza, że jest przymus głosowania na lewicę? Jeśli tak to zapominamy odemokracji i szukamy jakiejś trzeciej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia pozostaje nam tylko jedno, znależć w końcu tą ropę 04.08.06, 14:08 albo gaz. Jako mocarstwo energetyczne będziemy szanowani i żadna unia nei będzie nam dyktowała co mamy robić. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: pozostaje nam tylko jedno, znależć w końcu tą 04.08.06, 14:13 piekna.zosia napisała: > albo gaz. Jako mocarstwo energetyczne będziemy szanowani i żadna unia nei będzi > e > nam dyktowała co mamy robić. W/g obecnego rzadu my mamy bronic europejskich wartosci, chrzescijanskiego etosu. Jedna z tych wartosci jest przywrocenie kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia my mamy bronić? 04.08.06, 14:31 uśmieja się inni reprezentanci, którzy przez stulecia bardzo duzo wnieśli do tych "europejskich wartości". Nawet Niemcy czy Francja, które jak wiadomo maja aspiracje "przywódcze", nigdy tak bezpośrednio nie próbowały Europie czegoś narzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: my mamy bronić? 04.08.06, 14:56 piekna.zosia napisała: > uśmieja się inni reprezentanci, którzy przez stulecia bardzo duzo wnieśli do > tych "europejskich wartości". Nawet Niemcy czy Francja, które jak wiadomo maja > aspiracje "przywódcze", nigdy tak bezpośrednio nie próbowały Europie czegoś > narzucić. Ale nikt z taka determinacja w cynizmie, nie powolywal sie na chrzescijaniski etos, wykazujac sie butna ignorancja na czym wartosci etosu polegaja. Stad i taka potrzeba prezydenta. Europejska debata nad koniecznoscia wprowadzenia kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
qazar Re: pozostaje nam tylko jedno, znależć w końcu tą 04.08.06, 14:32 tę ropę Zosiu, a tak wogóle "piękny umysł" Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia masz racje a ja nie mam polskiej klawiatury;) 04.08.06, 14:41 a jesli chodzi o "beautiful mind" to mozesz być pewny, że amerykanscy lekarze specjaliści juz dawno postawili diagnozę (na odległośc);) Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 może odlecą na księżyc? 04.08.06, 14:25 z tym w garniturze za 5 tyś i łopolony gembie. Odpowiedz Link Zgłoś
metallo Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 14:30 Pamiętajcie ze tak ogólnie to mamy sezon przedwyborczy. I politycy się prześcigają w zapowiedziach. CHłopaki w PiSie i LPR od PR-u przeprowadzili badania i stwierdzili ze karę śmierci popiera ok 70% polaków i można to wykorzystać, co nie? I ja się temu nie dziwię, jeżeli jakas partia która jest na granicy błędu statystycznego w poparciu społecznym takie rzeczy wygaduje, jak własnie LPR. Tu jest problem z naszym (znaczy ich, tych z PiSu) prezydentem, którego każda wypowiedz publiczna jest co najmniej kontorwersyjna. Niewspominając już o wcześniejszych wpadkach (szczyt Waimarski itd itp) dokłada teraz karę śmierci. Na zachodzie mamy znowu śmiech z Polski i znowu panuje tam przeświadczenie że Polska jest krajem zaściankowym i odizolowanym. Do tego Polska jest w Radzie Europy i w UE, co też zobowiązuje do przestrzegania zakazu wykonywania kary śmierci, taki zapis jest zawarty w dokumentach stowarzyszeniowych. Z drugiej strony: Po piąte - niezabijaj, a przecież prezydent jest takim wielkim katolikiem ... Co do LPR, to dlaczego właśnie pedofilom ma grozić kara śmierci? Wyobraźmy sobie - że teraz do Twojego domu wpada morderca i morduje całą twoją rodzinę ... ale nikogo niegwałci (w tym osób powyżej 15 roku życia)- on nie otrzyma kary śmierci, tylko dożywocie. Jak to ma się do sprawidliwości? Pamiętajmy że LPR chce referendum w tej sprawie, pytanie będzie tak sformuowane: (z pamięci)"Czy chcesz kary śmierci dla osób mordujących i gwałcących osoby poniżej 15 roku życia", c(zy jakoś tak": Założę się że 99% społeczeństwa ospowiedziało by "tak", ze względu na tak sformuowane pytanie. Jak powiesz "nie" to tak jakbys sie przyznał do bycia pedofilem. Typowe zabiegi socjotechniczne :) Na szczęscie to tylko gra przedwyborcza i uważam propozycje LPR`u i wypowiedzi prezydenta za wypowiedzi pod tzw. publikę. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh sie izoluja bo sie boja i nie rozumieją. 04.08.06, 14:35 eee.. tego swiata oczywiście. tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 14:40 Europo, nie wyrzucaj nas poza nawias; my nie jesteśmy winni, ze część społeczeństwa, ta ciemna, wybrała psychiczne bliźniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 lewacka hegemonia w europie musi sie skonczyc 04.08.06, 14:40 kara smierci musi byc przywrocona, a wladza ma byc demokratyczna, a nie w rekach teczowych bolszewikow, i szamanow lewactwa rozpoczyna sie walka, i bedzie to walka na noze Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Swiat sie z nas smieje! 04.08.06, 14:46 Wejdz na google-news po angiesku albo po niemiecku i wpisz haslo "polen" albo "poland". Wstydu sie najesz. Najlepiej zeby Kaczki nie Polske izolowali, tylko siebie od nas odizolowali! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 jaki swiat?? wszyscy, durny ogolnik 04.08.06, 14:48 kara smierci ma wielu zwolennikow nie tylko lewackich obroncow zwyrodnialcow i nie tylko w Polsce jak swiat ma byc taki jak wedlug Guardiana, to ja pie.. taki swiat, i wole izolacje od tego zgnilego gowna Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Kto jak Ty sobie szabelka... 04.08.06, 14:58 ...po swiecie wymachuje, w koncu szabelka zostanie posiekany! (moja osobista adapcja slow Jezusa z Ziemi Swietej) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: lewacka hegemonia w europie musi sie skonczyc 04.08.06, 14:46 Przerażajacy DEBIL! Skąd ty bierzesz te "lewackie hegemonie"? I co, uważasz, że nacjonalizm to jest to? Bóg stworzył LUDZI, a nie lewaków, prawaków i obojnaków. Każdy ma prawo do życia! Do wypowiadania siebie w pozytywnym działaniu, a nie niszczeniu! Przeraża mnie postawa "nacjonalistycznej młodzieży" To FASZYZM! Ja juz to cierpiałam na własnej skórze! Czuję w tobie smarkacza, takiego, który leje sie na stadionie po to tylko, by się lać! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 04.08.06, 14:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: lewacka hegemonia w europie musi sie skonczyc 04.08.06, 14:59 Miły z ciebie chłopiec! Śmierć za śmierć? KKK? A, swoja drogą, jakie masz wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: lewacka hegemonia w europie musi sie skonczyc 04.08.06, 15:02 zdobywam wlasnie wyzsze :) poparcie dla kary smierci, nie ma nic wspolnego z wyksztalceniem www.youtube.com/watch?v=wkIQJopvVDA&mode=related&search= tu jest film o twojej wiosce, ciekawe czy znalazlas szyszke Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Gekonie! Uspokoj sie! Jeszcze... 04.08.06, 15:04 ...po Ciebie przyjada. Tu nikt przestepcow nie broni. My tylko "kare" smierci wykluczamy, bo: (1) KARA SMIERCI NIE ZASPOKAJA POTRZEBY ZEMSTY: W USA badania wsrod rodzin ofiar skazanego, ktore byly swiadkami stracenia, wykazaly, ze nie zaspokoilo to ich potrzebe do zemsty. Efekt stracenia przestepcy w sumie nic im nie dal. Z tym pseudo-argument "oko za oko" jest uniewazniony. (2) KARA SMIERCI WCALE NIE JEST TANSZA OD DOZYWOCIA: Zanim dojdzie do egzekucji dana osoba spedza zawsze wiele lat w wiezieniu. Aby jak najpewniej zapobiec blednych wyrokow zawsze istnieje mozliwosc apelacji do roznych instancji. Dodatkowe koszty: Wiele dlugich procesow i procedur. Dla tego przecietny skazany na smierc w USA "kosztuje" podatnika wiecej niz skazany na dozywocie. Poza tym istnieja problemy etyczne w zabijaniu ludzi zeby oszczedzic ich utrzymanie (co robic z emerytami czy umyslowo chorymi???). (3) KARA SMIERCI NIE ODSTRASZA: Dla tego, ze wiekszosc przestepcow zabojstwa i mordy racjonalnie nie planuje (zwlaszcza te na tle seksualnym), nie ma w tych przypadkach zadnego efektu odstraszajacego. Tez u reszty przestepcow nie ma zadnego dowodu na taki efekt. A nawet odwrotnie. W stanach ( w USA) gdzie jest kara smierci wiecej sie morduje niz w tych stanach gdzie jej nie ma. (4) KARA SMIERCI NIE POLEPSZA BEZPIECZENSTWO SPOLECZENSTWA: Wiezien jest tak samo nieszkodliwy jak stracony przestepca. Niebezpiecznego czlowieka trzeba tylko do konca zycia pilnowac (co nie jest drozsze - patrz (2)). (5) POMYLKE NIE MOZNA NAPRAWIC: Sady i policja popelniaja czesto bledy. A straconego nie mozna znow zrehabilitowac. Rewizja wyrokow z ostatnich dekad w USA wykazala, ze ok 1/3 wyrokow byla bledna. (6) KARA SMIERCI MOZE SIE STAC NARZEDZIEM POPELNIENIA MORDERSTWA: ...przez wprowadzenie sad i policje w blad. Dyktatura tak moze sie pozbyc nieposlusznych obywateli. W Polsce kara smierci byla stosowana glównie do przeciwników politycznych i zolnierzy podziemia przez zaborców, okupantów i SB. Np. w okresie stalinizmu na ok. 1500 wykonanych wyroków tylko jeden (!) dotyczyl przestepcy pospolitego. (7) NIE ZABIJAJ!!! Wiele religii zakazuje odbierania zycia (DEKALOG!!! Najnowsze wydanie Katechizmu Kosciola Katolickiego nie zaleca jej stosowania!), podobnie kilka teorii filozoficznych, moralnych i etycznych; zakazuja jej miedzynarodowe konwencje praw czlowieka. (8) EGZEKUCJA JEST ZAWSZE NIEHUMANITARNA! (9) KARA SMIERCI UNIEMOZLIWIA RESOCJALIZACJE: Ona przekresla mozliwosc poprawienia sie sprawcy w przyszlosci (co jest zawsze mozliwe!!!!). (10) KARA SMIERCI TO NIE KARA: Kara smierci nie jest kara, poniewaz skazany po jej wykonaniu nie ma swiadomosci swoich czynów, a zatem i wyrzutów sumienia. (11) KARA SMIERCI LUDZKOSCI NIE JEST GODNA: Godnosc czlowieka w cywilizacji zachodniej opartej na demokracji odnosi sie do kazdego czlowieka bez wyjatku (przestepca pozostaje czlowiekiem mimo swoich strasznych czynów). Dostojewski: "Z kazdym czlowiekiem zanika jeden kosmos." (12) KARA SMIERCI NIE JEST EUROPEJSKA: W Unii zabrania ja charta praw czlowieka. Jesli Polska chce taka kare wprowadzic musi wspolnote europejska opuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Gekonie! Uspokoj sie! Jeszcze... 04.08.06, 15:09 ze wszystkimi punktami sie nie zgadzam najbardzie rozbawil mnie punkt nr 9 - resocjalizacja hahahahaha trzeba byc bardzo naiwnym by wierzyc w resocjalizacje, tych ktorych KS ma dosiegnac(pedofili mordercow) kara smierci jest sprawiedliwa, nie chodzi o zemste, tylko o chlodne wymierzenie sprawiedliwosci - kto ci kaze trzymac dewianta przez 20 lat jak masz 100% pewnosci(a tylko wtedy ma byc wykonywana KS) egzekucja jest humanitarna, poniewaz jest bezbolesna i szybka, w przeciwienstwie do dzialania gwalciciela mordercy a teraz powiem z cala odpowiedzialnoscia - takich ludzi sam wlasnorecnzie moglbym eliminowac jako kat, nie mialbym wzgledem tych potworow wyrzutow sumienia zabijanie nieludzkie?? a coz to ludzie to jakies anioly?? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Gekonie! Boje sie Ciebie! 04.08.06, 15:17 Poza tym obawiam sie, ze z takim nastawieniem etycznym szybko sam przed katem wyladujesz. gekon1979 napisał: > a teraz powiem z cala odpowiedzialnoscia - takich ludzi sam wlasnorecnzie > moglbym eliminowac jako kat, nie mialbym wzgledem tych potworow wyrzutow > sumienia zabijanie nieludzkie?? a coz to ludzie to jakies anioly?? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Gekonie! Boje sie Ciebie! 04.08.06, 15:20 etycznym?? ale ja nie mam zamierzam, nie mam w planach, wyjsc i zgwalcic i zabic ktos kto tak robi, sam wykresla sie z populacji ludzkiej, a wkracza do populacji potworow!! dla niego smierc, egzekucje hitlera tez potepiasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Re: Gekonie! Boje sie Ciebie! 04.08.06, 15:34 gekon1979 napisał: > egzekucje hitlera tez potepiasz?? Akurat w tym przypadku bardziej niz w kazdym innym. Wyobraz sobie, ze Adolfik siedzi w wiezieniu i gnije. Jest starym dziadem i w wywiadach opowiada same smieszne durnoty. Wyobraz sobie, ze kazdy potencjalny nazista widzi jaki slaby charakter i wariat z tego Hitlera. Wtedy na pewno mniej nazistow by sie u nas krecilo. A ofiary mogly by regularnie nad nim tryumfowac (praca jako ogrodnik na cmentazu zydowskim???). Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Gekonie! Uspokoj sie! Jeszcze... 04.08.06, 15:24 Lecz się! Ten zapach krwi jest zbyt dla ciebie miły, zebyś był tak zupełnie w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 zapach krwi?? nie potrzeba sprawiedliwosci 04.08.06, 15:28 wiem, ze dla ciebie nie jestem w porzadku, dla ciebie w porzedku jest pedofil morderca Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: zapach krwi?? nie potrzeba sprawiedliwosci 04.08.06, 15:35 Widać, że jesteś dzieciak! czy uważasz, że ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może bronić pedofilskich morderców? Ale - śmierć za śmierć - to przeżytki starożytności! Wiem, że i tak cię nie przekonam, ale wiem, co to wojna, co to gwałty, śmierć i ludzkie tragedie! Dla mnie każde istnienie ludzkie, a i zwierzęce jest wartością! I to od poczęcia (bez dekalogu...)! I, naprawdę, chlopcze ,lecz się z nienawiści! Ona cię zgubi! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: zapach krwi?? nie potrzeba sprawiedliwosci 04.08.06, 15:38 oczywiscie, ze mnie nie przekonasz, bo ja nie tylko popieram kare smierci, ale i marzy mi sie, ze zostanie wprowadzony kodeks honorowy, i pojedynki ale kobieta tego nie pojmie Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Wiedzialem, ze lubisz sobie wymachiwac szabelka. 04.08.06, 15:43 Ale ze mialem z tym az tyle racji? Zabawne! Dzieki za pare sekund pieknego smiechu! gekon1979 napisał: > i marzy mi sie, ze zostanie wprowadzony kodeks honorowy, i pojedynki Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 to jest prawo 04.08.06, 15:47 www.bezuprzedzen.pl/czytelnia/boziewicz_spis.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
miantur A co powiesz, jak osoba,... 04.08.06, 16:03 ...majaca w sporze z inna osoba objektywnie racje, przez ta druga osobe do pojedynku zmuszona zostanie, w ktorym zginie, bo byla po prostu troche slabsza? To ma byc sprawiedliwosc? Przeciesz to prawo dzungli w pseudoszlachetnym wydaniu! PS: Z gory przepraszam, ze nie przeczytalem calego kodeksu tylko poczatek... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 stal decyduje, przeczytaj kodeks ;) 04.08.06, 16:19 jest tam wszystko napisane, co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
miantur Dzieki za... 04.08.06, 16:10 ...konstruktywna krytyke! Ponownie sie czegos nauczylem... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Tak jest! Tak jest! 04.08.06, 15:10 Co to jest demokracja? Ma być centralizm demokratyczny! Już był i sie sprawdził! Rządzą synowie narodu wybrani przez speckomisję, co tam wybory! Wiadomo przeciez co ludzie wybierają! Koniec z tym cyrkiem! Sio! I ma być kara śmierci! Zacznijmy od kary śmierci dla komarów! Zawsze od czego trza zacząć! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Demokracja, to rządy większości a większość 04.08.06, 15:17 popiera wprowadzenie kary śmierci :-) PS. Zaraz bedzie o "prawach mniejszości (pedofilskiej, morderców, gwałcicieli, morderców starców, dzieci, chorych ... w Kołchozie zw. "lekarzami")" Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Demokracja, to rządy większości a większość 04.08.06, 16:15 a skąd wiesz? pytałeś wszystkich albo "większość"? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy nadajesz sei do radia Erywan 04.08.06, 16:16 demokracja to rzady wiekszosci wiekszosc popiera kare smierci demokracja to popieranie kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nadajesz sei do radia Erywan 04.08.06, 20:50 eat.putsy napisał: > demokracja to rzady wiekszosci > wiekszosc popiera kare smierci > demokracja to popieranie kary smierci Tak jest, demokracja to rządy większości. Co uchwali większość, jest prawdą. Według posła Pietrzyka,(to taki poseł z czasów premiera Olszewskieg) Sejm może nawet głosować nad tabliczką mnożenia. Kiedyś rabbi Hillel i Rabbi Gamalijel prowadzili przed Radą Starszych jakiś spór teologiczny. W pewnym momencie rabbi Gamalijel nie wytrzymał i rzekł: "No to głosujmy". Głosowanie wyszło nie po jego myśli. Wtedy wzniósł oczy do nieba i zaczął się modlić: "Panie Boże, jeżeli ja mam rację, to niech ta świeca pali się płomieniem w dół!" I rzeczywiście, świeca zaczęła się palić płomieniem w dół. Rada ponownie zagłosowała i rabbi Gamalijel znowu przegrał. Znów zaczął się modlić: "Panie Boże, jeśli ja mam rację, niech ta rzeka popłynie w przeciwną stronę!" I rzeka popłynęła w przeciwną stronę. Ponowne głosowanie - i rabbi Gamalijel znowu przegrał. Wtedy nie wytrzymał i krzyknął: "Panie Boże, powiedz tym niedowiarkom, że ja mam rację!" Wtedy z nieba rozległ się potężny gło: "Rabbi Gamalijel ma rację!" Wtedy wstał rabbi Hillel i przemówił: "Panie Boże, to Ty dałeś na Torę, w której napisałeś, że większość ma zawsze rację. To teraz siedź cicho!" "W co wierzą wszyscy, nie może być kłamstwem". Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zgadzam się, Polska ma tu wielką role do odegrani 04.08.06, 15:15 a upadłą eurobolszewia moze nas najwyżej wyrzucić z tego pokracznego tworu pod nazwą UE, ale zanim to zrobi może wielu ludzi w UE zobaczy że można mysleć inaczej niż każe eurobolszewia ... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 otoz to!! EUbolszewia, zgnile zdemoralizowane 04.08.06, 15:17 gowno! sobie wymyslili, ze beda pod haslami demokracji, praowadzic swa hegemonie lewactwa ta zadyma wokol KS, jest tego przykladem ---- Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin To unijna demokracja, coś jak demokracja 04.08.06, 15:21 radziecka ... Wykaz wartości UE: prawo do zabijania dzieci, starców, chorych w każdym wieku, upośledzonych umysłowo, niepełnosprawynych, adopcje dzieci przez zboczeńców, promocja pedofili, promocja narkotyków, bezkarności dla przestępców w tym dla najokrutniejszych zbrodniarzy* ... * spis nie jest pełny można uzupełniać :_) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie to nie jest demokracja, to jest doopokracja 04.08.06, 15:23 tak to sa wlasnie ich wartosci, mozna rzec filary "postepu" Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Oto rozumienie demokracji przez gó..arza z 04.08.06, 15:29 pisu! Oj mały, najpierw ty sie troche poucz na tych swoich studiach, pozniej bedziem gadac! Na razie pitolisz - jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 przeciez on ma racje!! demokracja to rzady 04.08.06, 15:31 wiekszosci, poprzez glosowanie wazny jest tez pluralizm(tak wiem dla ciebie to trudne pojecie) a nie dyktat malych grupek(bo to jest wtedy np. komunizm, monarchia, teookracja, lewacka hegemonia) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi Gekonie, otoz nie! 04.08.06, 17:04 demokracja - demos - lud, kratos - władza! Czy jest tu mowa o wladzy wiekszosci? Absolutnie! W czasach atenskich było to mozliwe, choc wam podobałby sie bardziej system spartanski, w ktorym wasi przeciwnicy polityczni zostaliby helotami! Ale oboecnie mamy wiek XXI! A wiec demokracja, to rzeczywista wladza ludów, poprzez swoich wybranych przedstawicieli. W terminie tym nie ma slowa o władzy wiekszosci. Wówczas zapewne byłaby to maiorokracja! Takie odmiany już cwiczylismy w latach 1944- 1989! Jak wiesz, do niczego to nie doprowadziło!!!! Kolega "dvorek" jest młodym, niedouczonym czlowiekiem. Kiedy na UKSW bedzie miał wykłady o historii panstwa i prawa, dowie sie wowczas co stanowi sens demokracji. Na razie dyskusja na ten temat to, sorry (!) ale gadanie slepego z głuchym o kolorach! demokracja, czyli wladza ludu - to system oparty na poszukiwaniu kompromisu zadowalającego wszystkich. Kompromis to wypadkowa oczekiwan wiekszosc oraz mniejszosci. Oczywisci ludzie wychowani na postkomunizmie, a tu nadal taki system istnieje, nie rozumieją takich prostych rzeczy. Własnie dlatego Europa sobie z nas dworuje! Niestety system PiS, choc tą partie wybrałem, przypomina bardziej bolszewizm, niz demokracje! I tyle. Tylko bez obelg prosze, ponieważ moge byc niegrzeczny! Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: Drogi Gekonie, otoz nie! 04.08.06, 17:38 Mam troche doswiadczeń z zycia w demokratycznym kraju i moge potwierdzic, ze zrozumienie demokracji w Polsce to ciagle jeszcze wielki problem. OPczywiste, ze najwiekszy problem z tym maja starsi... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Drogi Gekonie, otoz nie! 04.08.06, 20:53 piekna.zosia napisała: > Mam troche doswiadczeń z zycia w demokratycznym kraju i moge potwierdzic, ze > zrozumienie demokracji w Polsce to ciagle jeszcze wielki problem. OPczywiste, z > e > najwiekszy problem z tym maja starsi... A mnie się wydaje, że raczej młodsi, którym zrobiono pranie mózgu w Młodzieży Wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Rola Polski polega na wykonaniu wielkiego bąka 04.08.06, 17:17 albo bengala patriotycznego! Jak sie uda, - cos w rodzaju ostatnich rozkoszy z t.a.z., albo wczesniej słynne "nicea albo smierc" - będą nas wynajmowac dla usmietniania pokazów ogni sztucznych, np. 14 lipca, urodziny ERII lub inne swięta panstwowe w krajach UE! Niestety w owej "eurobolszewii" to z takich tekstów, jak Wasze, moi chłopcy, ludkowie zrywają boki! Wbijcie sobie to do waszych słodkich łebków! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: świata izoluje się od rozumu i wrażliwości 04.08.06, 14:41 Globalizm , nawet ten w wydaniu UE jest modyfikacją komuny w wydaniu sowieckim. Polska powinna się zdystansować od tego typu hybrydy , która jest w łapach nowych oligarchów. To widać również w polskich mediach , które przechwyciła ta nowa oligarchia i nimi manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 To świat izoluje się od kartofli 04.08.06, 14:45 A niby do czego UE czy USA potrzebne są kartofle ? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Od Polski to się izolują ale jewropejskie brukowce 04.08.06, 15:13 i szmatławce i syjonistyczna gadzinówka NYT a to wielka różnica z Światem czy nawet krajami UE ... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A coz to nie są szmatławce i brukowce? 04.08.06, 17:28 Na razie, to wiekszosc prasy pisze o Polsce w tym tonie. Czyzby wszystka ta prasa należała do gatunku "szmatławiec-brukowiec"? Nie myslałes o uprawaniu rzutu kulą albo dyskiem? Tak dobrze rzucasz obelgami! Na pewno byłbys naszym czarnym koniem na jakiejs olimpiadzie! Np. skinów narodowców, co? Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Ziobro atakuj, kolejni jadowici europeusze! 04.08.06, 14:49 Gdy przyjdą opluwac nam kaczki! Te, co drogę naszą wskazują! Trzeba upuscic im krwi! boć brudzą nam nasze kaczorki! Ziobro kaczorków ty broń! I wsiadaj ty z szablą na koń! Bo z zewsząd brudem w nie plwają! I niszczą tę pyszną żółć piór! Zakrzyczmy wiec z Ziobrą my wtór! A sio! A sio! A sio! Od naszych kaczorków gapusiów! Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 14:59 Ile jeszcze "GW" będzie cytować jakichś zagranicznych durni? Osobiście jestem przeciwny karze śmierci, ale jeśli suwerenne polskie władze będą chciały ją przywrócić, to zachodowi nic do tego. Nasza suwerenność jest ważniejsza niż unijne opinie. Skończmy z wasalnym stosunkiem do Brukseli! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Właśnie, dośc wtrącania się obcych w Polskie 04.08.06, 15:12 sprawy, dość tego ! Wreszcie trzeba się nauczyc, że Polacy sami rządzą w swoim kraju i sami decydują jaki on ma być. A zagranicznym szmatławcą nic do tego. Tak samo jak chylącemu się ku upadkowo Eurokołchozowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Znowu lewacki szmatławiec pluje na Polske a 04.08.06, 15:02 pisamki z Judaszowej Prawdy wraz z jurgielitnikami i zdrajcami sie tym onanizują ! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dworek! Ale im skopałes tyłki! Dla mnie bomba! 04.08.06, 15:06 Wróżę Ci wielką karierę, nie jestem cyganką, ale zawsze! A ty wiesz co to jest, przepraszam, to brzydkie słowo na "o"? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Inaczej tego co rodzimi zdrajcy i nienawistnicy 04.08.06, 15:09 których niepodległa i wolna Polska kłuje w oczy robia określić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dvorek! Nie kpij! 04.08.06, 15:13 Swego czasu mieszkałem na Obrońców Pokoju! Zawsze się zastanawiałem, o ktory im pokój chodzi, ponieważ u nas były cztery! Nigdy nie mogłem zgadnąć! Więc na te doornowate frazesy mnie nie nabierzesz! Miłość do ojczyzny mój mały - to zupełnie coś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dvorek! Nie kpij! 04.08.06, 15:17 Witaj. Izrael podjął taką walkę o pokój, że nie zostawia kamienia na kamieniu na terenie Libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 i bardzo dobrze, niech wytlucze terrorystyczna 04.08.06, 15:20 zaraze, dlugo byl cierpliwy i poblazliwy Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 17:53 nie nie zrozumialem, mozesz mi wyjasni laskawie o co tobie chodzilo?? bo nie moge tego wywnioskowac z twojego pytani, ktore brzmialo: masz nowego boga? a na ktore odpowiedzialem ze ja nie mam boga Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:00 wiesz co to jest "profiling"? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:02 no?? co to jest profiling, i jak sie to ma do pytania, ktore wtedy zadales?? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:06 wywnioskowałam, że masz problemy, dlatego zadałam takie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:09 to nie wroze tobie kariery jako detektyw, dedukcje u ciebie lezy :) z logika tez u ciebie chyba nie najmocniejsza prawda :) no ale jezeli jestes kobieta(istota ktora wymyslila sobie szpilki, zeby choc wizualnie zrownac sie z mezczyzna) to specjalnie mnie to nie dziwie :D a moze, moze jestes taka :D psycholozka samoukiem, czy co^^ praktyke na forum GW chcesz zdobywac :> Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:26 po prostu bawi mnie odwiedzanie forum od czasu do czasu azeby "wyluskac" kogos takiego jak ty, potem rzeczywiscie musze spekulowac, co sie biedakowi tragicznego przytrafilo, ze tak sie zachowuje. Ty pokazujesz chyba date urodzenia w tej 1979 ksywce, chcesz podkreslic twoj "dojrzaly" wiek bo cie w zyciu raczej nikt nie traktuje powaznie. Wrozac albo nie wrozac mi "kariery" swiadczy o tym, ze i tutaj masz problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie zrozumiałeś;) 04.08.06, 18:49 haha ja nie mam problemow :) chodzenie na forum i "wyluskiwanie" to musi byc problem :D Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok UU1! Powiem tak! To skomplikowane. 04.08.06, 15:27 Pamietam Shabre i Shatille, ponieważ byłem wówczas w okolicach! I myślę, że należałoby zacząć myśleć trochę inaczej o tych sprawach..... Ale na tym forum nie będę o tym dyskutowac, chyba wiesz z jakich powodów.......... A o pokój to oni wcale nie walczą! Tamci (1917-1992) zresztą też tego nie robili. To czysta abstrakcja! Pokój to stan kiedy nie ma wojny, a wojny nie ma, kiedy obie strony mogą się nawzajem zniszczyć w przeciągu pierwszych 15 minut! A wracając do meritum, czy znasz książkę o kaczorku gapusiu? To taki hicior dla 2-3 latków! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: UU1! Powiem tak! To skomplikowane. 04.08.06, 15:37 > Pokój to stan kiedy nie ma wojny, a wojny nie ma, > kiedy obie strony mogą się nawzajem zniszczyć w przeciągu pierwszych 15 minut! Jak bardzo nie byłoby to bolesne masz absolutną rację. > A wracając do meritum, czy znasz książkę o kaczorku gapusiu? To taki hicior dla > 2-3 latków! Nie znam ale tematyka wydaje się frapująca. Mam sąsiada czterolatka to zapytam. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy daj mu luzu, przecie dvorek ciezko chory 04.08.06, 16:17 a na dodatek ma sraczke;) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Znowu lewacki szmatławiec pluje na Polske a 04.08.06, 15:10 dvoryanin napisał: > pisamki z Judaszowej Prawdy wraz z jurgielitnikami i zdrajcami sie tym > onanizują ! W Slowenii jakos malo kto podnieca sie rozniecniem politycznych stosow. Tam wzieli sie za gospodarke. Nic dziwnego, ze kraj ten ma sie dobrze, a jego obywatelom zyje sie dostatniej. -- Abp Sławoj Leszek Głódź: to populizm To populizm. Dyskusja o karze śmierci jest od początku do końca bezsensowna, gdyż wyważamy otwarte drzwi, a stanowisko Kościoła na ten temat jest jednoznaczne. Populistyczne odwołania w oczekiwaniu na głosy wyborców jest żerowaniem na trudnych społecznych tematach. W podobny sposób PSL zażądało wyprowadzeniu wojsk z Iraku w chwili, gdy sytuacja w tym kraju nie jest ustabilizowana. To nie ma sensu, a jest tylko stratą czasu, gdyż jest tyle tematów, które naprawdę służą życiu i jest najwyższy czas aby się nimi zająć. Katolicka Agencja Informacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia widzisz jaki tępy jestes 04.08.06, 17:48 ten twoj portal jest zarejestrowany na niejakiego Marcina Kowala, ktory takze prowadzi "forum anarchistyczne". www.forum.ibw.com.pl/index.php?showtopic=2279&st=0 Ladne towarzystwo, nic dziwnego, ze twoje wypowiedzi sa takie jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach "Guardian" to taka "Trybuna"....i wszyatko jasne. 04.08.06, 15:36 Nie moga Żydzi ścierpieć, że tu jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: "Guardian" to taka "Trybuna"....i wszyatko ja 04.08.06, 15:40 rach_ciach napisał: > Nie moga Żydzi ścierpieć, że tu jest inaczej. Katolicka Agencja Informacyjna, rowniez publikuje opinie przeciw przywroceniu katy smierci. Podejrzana sprawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Na szczęście Michnik nas uratuje... 04.08.06, 15:38 ..wężykiem, wężykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Szukamy przyjaciol daleko i wrogow blisko... 04.08.06, 15:45 dokladnie na odwrot niz powinnismy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Szukamy przyjaciol daleko i wrogow blisko... 04.08.06, 15:59 A może wziąć przykład z Anglii, która nie ma przyjaciół tylko interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Historia Polski wskazuje, że to niemożliwe! 04.08.06, 17:11 U nas mozna mieć jeden interes......... U nas emocje panują nad rozsądkiem, a pragmatyzm - to strata czasu! Niestety na naszej mentalisci zawazył wiek XVIII- XIX! Wówczas wszedzie naokoło budowano nowoczesna panstwa, a my gralismy emocjami na niegdysiejszych błędach popełnionych przez klase panującą w Polszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: Historia Polski wskazuje, że to niemożliwe! 04.08.06, 18:08 No dofinansowalismy troche, bo gralismy nie tylko emocjami ale takze w Monte Carlo Odpowiedz Link Zgłoś
bzenon5 Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 15:56 POD TYMI RZĄDAMI BARDZO NIEDALEKO NAM DO BIALORUSI.TYLKO TAM 70% ludzi jest za ŁUKASZENKĄ A U NAS za Prezydentem <25%.Narodzie cofamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Co to jest "swiat" od ktorego sie izoluja...? 04.08.06, 16:30 Jesli "swiatem" sa te same kraje, ktore odwrócily sie od nas w momencie najazdu Niemiec na Polske (II wojna swiatowa) zostawiajac nas mordercom, to taki "swiat" nie jest nam do niczego potrzebny i maja racje Kaczynscy jesli sie do niego nie rwa... Bo te kraje/"ten swiat" bedzie nas zawsze krytykowal wtedy, gdy sie nam bedzie coraz lepiej powodzilo - a bedzie "wyl z zawisci" jesli zostana dotkniete jego (niezbyt czyste) interesy w naszym kraju. Patrzac na ta zawila sytuacje - jedynym naszym rozwiazaniem jest dolaczenie do klubu posiadajacych bombe atomowa... I jesli nas znów zechca zetrzec z mapy swiata na 150 lat... to nam taki swiat do niczego nie jest potrzebny - ani doslownie ani w przenosni... ... i ostatni gasi swiatlo... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re To media histeryzują , PiS jak na razie jest OK 04.08.06, 16:37 Co będzie za parę lat , lub za parę tygodni, nie wiadomo. Polsce potrzebny jest wstrząs który zbudzi społeczną inicjatywę do poszukiwania normalności. Czas rządów prez.Kwaśniewskiego przejdzie do historii , tej najczarniejszej, w dziejach najnowszych. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 16:38 Chlapią kaczorki i romanki sobie dziobami do swego po chrześcijańsku mściwego elektoratu a konsekwencje ponosimy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 16:44 Że panowie Kaczynscy 'prywatnie' się izoluja ,to ich sprawa,ale nie powinni doprowadzić do wyobcowania na arenie międzynarodowej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 17:28 Lech Kaczyński: Ja osobiście jako Lech Kaczyński byłem, jestem i pozostanę zwolennikiem kary śmierci za zbrodnię zabójstwa, bo uważam, że państwo wycofując się z tej kary daje niewyobrażalną przewagę sprawcy nad jego ofiarą. Abp Józef Życiński: uniknąć desperackiego tragizmu W wizji człowieka i kultury, którą ukazuje Jan Paweł II, szacunek dla ludzkiego życia jest tak wielki, że stosowana niektórych krajach o odmiennej tradycji kara śmierci jest traktowana jako akt tragiczny i desperacki. Uważam, że w polskich warunkach nie ma uzasadnionych racji, by nawiązywać do tego desperackiego tragizmu. Istnieje wiele innych metod, które mogą okazać się równie skuteczne. _____________________________________________________________________________ Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Czy kaczce można łeb ukręcić? 04.08.06, 17:46 Czy kaczce można łeb ukręcić? "Prezydent jest zdania, że wszystko powinno być tematem publicznej debaty; nie powinno być tematów tabu" Odpowiedz Link Zgłoś
sebastiannos Jestem za karą smierci 04.08.06, 18:01 Niech gwałcą wasze dzieci a nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Jestem za karą smierci 04.08.06, 18:14 sebastiannos napisał: > Niech gwałcą wasze dzieci a nie moje. National Coalition to Abolish the Death Penalty Parents of Murdered Children 100 East Eighth St., Suite 41-B Cincinnati, OH 45202 Rodzice Zamordowanych Dzieci Krajowa Koalicja Zniesienia Kary Smierci w USA. Bezwzgledne dozywocie, a nie barbarzynskie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Pytanei do wszystkich? 04.08.06, 18:04 jakie gazety czy czasopisma nie sa wedlug was "szmatławcami"? W tej chwili mam wrazenie, ze kazda gazeta ktora nie chwali w niebiosa naszych Kaczynskich to szmatławiec. Z tego wnioskuje, bo prawie zadna na swiecie nie chwali, ze wszystkie gazety na swiecie to "szmatławce". Nie wiem co mam czytac;) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: wprost 04.08.06, 18:19 Nie zgadzam się. Po Naszym Dzienniku jest Newsweek Polska. Potem już już tylko same szmatławce. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a kto powiedzial, madralinska ze ja kocham kaczki? 04.08.06, 18:50 ja jestem za KS, a nie za kaczkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pytanei do wszystkich? 04.08.06, 18:19 Czuję się w obowiązku pomóc Ci w Twym kłopocie. GAZETA POLSKA GŁOS NASZA POLSKA Nasz Dziennik. To na początek. ----- Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Ty, a coś bez Polska w nazwie czytasz? Orwella? :D 04.08.06, 18:22 uu1 napisała: > Czuję się w obowiązku pomóc Ci w Twym kłopocie. > GAZETA POLSKA > GŁOS > NASZA POLSKA > Nasz Dziennik. > To na początek. > ----- Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia ja myślałam o zagranicznych 04.08.06, 18:28 to ze w Polsce gazety dziela się na na te z Polska w nazwie i wszystkie inne to juz wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: ja myślałam o zagranicznych 04.08.06, 18:30 A nie, zagranicą to już tylko szmatławce. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Bild Zeitung? 04.08.06, 18:34 przeciez zlego slowa o Polsce nie mowia Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Bild Zeitung? 04.08.06, 18:44 > przeciez zlego slowa o Polsce nie mowia Bo może w ogóle na temat Polski nie piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: Bild Zeitung? 04.08.06, 18:49 Pisali o polskich robotnikach, bodajze rzeznikach, zabierajacych prace biednym Niemcom. W odroznieniu od taza, ktory (wiem wiem szmatlawiec) ma poziom, Bild to brukowiec ale najwyzszej klasy, jak tak to mozna okreslic. To, ze Bild teraz nie pisze o Polsce, jest w sumie ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Wlasnie Bild napisal o Polsce (o Polce);) 04.08.06, 18:52 www.bild.t-online.de/BTO/tipps-trends/digital-leben/aktuell/2006/08/hacker-konferenz/hacker-konferenz.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ty, domyśl się. 04.08.06, 18:28 Głos i Nasz Dziennik też zawierają słowo "Polska"? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Ty, rżniesz głupa czy o drogę pytasz? :D 04.08.06, 18:37 uu1 napisała: > Głos i Nasz Dziennik też zawierają słowo "Polska"? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: posługuję się Twoją retoryką. 04.08.06, 18:49 A Orwell to dziennik, tygodnik, miesięcznik? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Serdeczne dzięki. Miło spotkać kogoś tak 04.08.06, 19:06 uczynnego. PS. Przy okazji polecam: G. Orwell - "Anglicy i inne eseje". Warto przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Nie warto. Całego Hellera poza Paragrafem 22... 04.08.06, 19:18 ...też można zlać. Ludzie jednej książki. Jak spadająca gwiazda. uu1 napisała: > uczynnego. > PS. Przy okazji polecam: > G. Orwell - "Anglicy i inne eseje". Warto przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Chylę czoła przed takim znawstwem 04.08.06, 19:23 chociaż eseje (przynajmniej w części) uważam za perełki tego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat O gustach..... ;) 04.08.06, 19:27 uu1 napisała: > chociaż eseje (przynajmniej w części) uważam za perełki tego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: O gustach..... ;) 04.08.06, 19:30 Święte słowa. Skąd zatem ten kategoryczny ton? De biustibus non .... Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: Ty, a coś bez Polska w nazwie czytasz? Orwell 04.08.06, 18:37 IHT czytam Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Zosiu, patrz po drzewku co jest odpowiedzią na co 04.08.06, 18:40 I nie strzelaj do własnej bramki, bo to już na mistrzostwach mieliśmy... ;) piekna.zosia napisała: > IHT czytam Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia oj chyba sie nie zgubiłam w drzewku 04.08.06, 18:45 najciekawsze jest to, co potwierdzilo zreszto meje przypuszczenia, ze poza polskimi (najlepiej z Polska w nazwie) wszysko inne to szmatlawce. arek64 dzieki;) Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Nic masz nie czytać. Myślenie kaczkom przeszkadza. 04.08.06, 18:20 piekna.zosia napisała: > jakie gazety czy czasopisma nie sa wedlug was "szmatławcami"? > > W tej chwili mam wrazenie, ze kazda gazeta ktora nie chwali w niebiosa naszych > Kaczynskich to szmatławiec. Z tego wnioskuje, bo prawie zadna na swiecie nie > chwali, ze wszystkie gazety na swiecie to "szmatławce". Nie wiem co mam czytac; > ) Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Bo ciemnota gorzej ludziom wchodzi do głowy :) 04.08.06, 18:21 patthecat napisał: > piekna.zosia napisała: > > > jakie gazety czy czasopisma nie sa wedlug was "szmatławcami"? > > > > W tej chwili mam wrazenie, ze kazda gazeta ktora nie chwali w niebiosa na > szych > > Kaczynskich to szmatławiec. Z tego wnioskuje, bo prawie zadna na swiecie > nie > > chwali, ze wszystkie gazety na swiecie to "szmatławce". Nie wiem co mam c > zytac; > > ) > > Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Nic masz nie czytać. Myślenie kaczkom przeszk 04.08.06, 18:32 O właśnie. Jeszcze możesz zacząć samodzielnie myśleć. A to w IV RP zabronione. Myśleć możesz tylko tak jak PiSioR. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat W określonych sytuacjach myśli się PiSiOrEm :D 04.08.06, 18:38 Cechuje to zwłaszcza organizmy proste :D arek64 napisał: > O właśnie. Jeszcze możesz zacząć samodzielnie myśleć. A to w IV RP zabronione. > Myśleć możesz tylko tak jak PiSioR. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Giertychowi i Lepperowi gratulujemy 04.08.06, 19:08 rozumu i przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Liczę się tylko JA.... 04.08.06, 19:20 ...a kto jest przeciwnym memu popędowi do pięknej (trzymam za słowo) zosi, ten jest przeciwko mnie. Tak właśnie toto myśli, co masz wizualizowane codziennie na przykładzie dwóch takich co udowadniają, że kłamstwo ma krótkie nogi :D piekna.zosia napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Liczę się tylko JA.... 04.08.06, 19:26 Chyba należałoby uwzględnić, że PISIOR to - Prawo i Sprawiedliwość i Ojciec Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Nie przesadzajmy w cynizmie, bo nieporozumienia... 04.08.06, 19:29 wychodzą ;) uu1 napisała: > Chyba należałoby uwzględnić, że PISIOR to - Prawo i Sprawiedliwość i Ojciec Ryd > zyk Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie przesadzajmy w cynizmie, bo nieporozumien 04.08.06, 19:32 Kto tu jest cyniczny? Ja jedynie zwróciłem uwagę na obecność Świętej Osoby, co to Nobla panie, Nobla powinna dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Pytanie do wszystkich? 04.08.06, 19:09 Poczytaj sobie dzieła niejakiego T.Herzla...tam wyłożono kawę na ławę.. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia moze przypomnisz 04.08.06, 19:42 nie wiem jeszcze co ma syjonizm do mojego pytania Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: moze przypomnisz 04.08.06, 20:03 A no ma,tylko tyle że dokładnie precyzuje jak zrobić gojom wodę z mózgu... Dlatego dzieła tego gostka są utajnione a ich publikacja jest zagrożona sankcjami takimi samymi jak Mein Kampf....... Co ja gadam..dużo ostrzejszymi..ale te dzieła komentował w 91 prof.Tazbir i załączył tekst oryinalny który komentuje... Dzisiaj takiej ryfy nie przepuszczą......... Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: moze przypomnisz 04.08.06, 20:21 Może,oryginał razi prymitywną polszczyzną?Ważne że przeczytały go moje dzieci... Pewnie to jakiś mało udolny przekład... Czy żeby było inaczej trzeba przejś na islam?Dziękuję ..wysiadam wolę pijawkę niż krokodyla.. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Smatława prasa. 04.08.06, 19:23 Jestem daleki, bardzo daleki od PiS. Ale w sprawie prasy, więcej wszystkich tzw. publikatorów zgadzam się z opinią że są szmatławe. Bary, Big Brodery, Daleko od noszy to zdaniem kierujących TV misja, wpajanie ludowi kultury. Ja, szaraczek mogę popełniać błędy ortograficzne. Ale ja je widzę na ekranie TV. A gazety? Obrzucanie błotem to norma. I żadnych wyjątków na rynku. I całkowita bezkarność. Rzetelna, bezstronna prasa w Polsce nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Co to znaczy rzetelna i bezstronna? 04.08.06, 20:15 Jestem lekko nienormalnym, starszym obywatelem po przejsciach i miałbym pytanie, ponieważ no nie rozumiem tych pojęć "rzetelny", "bezstronny", aby ktos mi w paru słowach, jak babie wiejskiej (choc nia nie jestem, jak dotąd) kawe na ławe wyłożył! Może przykłady, albo co? Plizzz, bitte, proszu, prosim, teszek! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Co to znaczy rzetelna i bezstronna? 04.08.06, 20:37 Rzetelna - opisująca rzeczywistość a nie ja kreująca. Przypomnę zachowanie prasy w sprawach Oleksego i Kwaśniewskiego. Nie uznaję prawa dziennikarzy do prowadzenia śledztw. Od tego, w zorganizowanych społeczeństwach demokratycznych jest prokuratura. A dziennikarz, jako praworządny obywatel ma obowiązek podzielic się z nią swoją wiedzą. A jaki jest poziom moralny dziennikarzy najdobitniej obrazuje zachowanie w obronie oszczercy spod Szczecina, skazanego prawomocnym wyrokiem. Swięte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to nie jest niestety odpowiedz na moje pytanie! 04.08.06, 21:08 to nie jest ani rzetelne ani bezstronne. Odnosnie cywilizowanych panstw - Watergate i Washington Post oraz Spiegel i Lockheed! Dziennikarze to czwarta władza kolego! A ten gosc z Polic - no nie wiem. Zadaniem dziennikarza jest walenie władzy po łapach! Tak było zawsze i tak ma pozostac! W prezciwnym wypadku jest, jak za komuny - zapisy cenzorskie i ulica Mysia. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co to znaczy rzetelna i bezstronna? 04.08.06, 21:10 Odnosnie prokuratory kolezko! Jak wiesz w polskim systemie Minister sprawiedliwosci jest prokuratorem generalnym! A wiuec chcicałbys, aby wladza władzy waliła po łapach? Marzyciel, zwłaszcza w Polsce! Oj naiwny, naiwny, naiwny! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Naiwny? 05.08.06, 07:45 Znam przypadki, że dziennikarze "dowalili" niewinnej osobie. Gdyby to zrobiła prokuratura, obywatel miałby szansę na odszkodowanie. Pytam - jakie w Polsce przzano odszkodowania za oszczerstwa dziennikarzy? A różnica między USA a Polską jest taka, że tam, za udowodnione oszczerstwo sąd zasądza takie odszkodowanie ze tytuł znika z rynku. Czwarta władza to uzurpator. Niebezpieczny. I głupi do granic wytrzymałości społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Co to znaczy rzetelna i bezstronna? 04.08.06, 21:44 jak tak sobie czytam tego 1410-tenrok to jak sama nazwa wskazuje on jest spod tannenbergu (czyli grunwaldu) i nie wie, że teraz mamy rok 2006 i zamiast dwóch mieczy mamy dwóch braci kaczyńskich (wiedać, że w tym roku matury nie zdawał) i jak prosta baba zadaje pytania : co to jest “rzetelny” i co to jest “bezstronny” (a to proste ja w cyrku) teraz każde dziecko wie, że: rzetelny to jest PiS a bezstronni są bracia kaczyńscy (z kliką) p.s. pisze, że jest lekko nienormalny zazdroszczę mu tego (bo ja już dawno zwariowałem) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Bingo! to jest odpowiedz! 04.08.06, 23:21 A wiec definitywnie nie Tannenberg! To pewna tradycja akademicka w tym rodzie! A odpowiedz jest piekna i porownanie onych mieczy, niby cudne, ale one były wraze - krzyzackie. Czyzbys cos imputował? No nie! Ale rozumiem - obaj cierpimy od czasu ostatnich wyborów na fiksum dyrdum, wiec - masz prawo! Zdobyles nagrode - prawo do kupienia sobie czegokolwiek za wlasne pieniadze (jakbys takie miał miec) - innych nie przydzialamy (kłopoty ze skarbówką). A wiec budujemy jednak jakas wersje nieboszczki peerelii? Od dawna to podejrzewałem! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 19:26 Dlaczego nie jestem zdziwiony kolejnym atakiem Wyborczej na POLSKI rząd (ale nie lewicowy i zaprzyjaźniony z Wyborczą jak szajka Rywina). Już kilka razy pisałem, że Wyborcza jak żadna inna gazeta zadaje sobie tyle trudu, że wyszujkuje poprzez zorganizowaną siatkę "dziennikarzy" (tych jeszcze nie zlustrowanych) paszkwile na temat POLSKOŚCI!!! Oby jak najszybciej weszła ustawa lustrująca tą nietakalną IV władzę niekoniecznie POLSKĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Dziwnie posługujesz się przymiotnikami. 04.08.06, 19:39 Tak najważniejsze jest posługiwanie się przymiotnikami...co tam meritum sprawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dziwnie posługujesz się przymiotnikami. 04.08.06, 19:43 Zwróć uwagę, że w tamtym poście nie ma meritum na które można rzeczowo odpowiedzieć a przerzucać się dziwnymi zarzutami nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Misiu, co ty pierd.....? 04.08.06, 19:34 Twój ajdol najpierw szczeka na UE jak ostatni pies, a potem publicznie piepr.... że fundusze z UE są przyszłością kraju. W ogóle te twoje dwie kaczuszki to mają głębokie kłopoty z pamięcią (vide Lepper -> sprawdź vide w słowniku, bo nie kumasz). Ale tobie to nie przeszkadza, bo jesteś tępy jak but. Drzyj się dalej POLSKA głośno, po wódce i pod oknami ludzi, to może chociaż mała sprawiedliwość dziejowa się wydaży i ktoś ci ziemniakiem trzepnie w papę.... :D sympatyk_pis napisał: > > Dlaczego nie jestem zdziwiony kolejnym atakiem Wyborczej na POLSKI rząd (ale ni > e > lewicowy i zaprzyjaźniony z Wyborczą jak szajka Rywina). Już kilka razy pisałem > , > że Wyborcza jak żadna inna gazeta zadaje sobie tyle trudu, że wyszujkuje poprze > z > zorganizowaną siatkę "dziennikarzy" (tych jeszcze nie zlustrowanych) paszkwile > na temat POLSKOŚCI!!! Oby jak najszybciej weszła ustawa lustrująca tą nietakaln > ą > IV władzę niekoniecznie POLSKĄ!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
chabergebertwilker Guardian - czyli brytyjskie GW 04.08.06, 19:44 czyli nie komplement Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 "Guardian": Kaczyńscy izolują się od świata 04.08.06, 20:09 mogliby jeszcze odizolować się od Polski Odpowiedz Link Zgłoś