Dodaj do ulubionych

Rząd Niemiec po stronie Polski

• olias Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 12:22
      głupiutkie jesteś
      Kaczyńscy chcą ostatecznie załatwic kilka drobnych spraw. Np. przynajmniej
      zmusić Niemców do chociażby myślenia o konieczności zmiany ich konstytucji.
      Obecna zakłada że pół polski leży w granicach Niemiec.
      Druga rzecz - musi być twardo i jasno powiedziane. Rura rosyjsko-niemiecka
      oddaje pod szantaż już nie jakąś tam Europę wschodnią, ale część Unii
      Europejskiej. Chętnie dowiem się co sądzą władze niemiecki na temat ostatniego
      wstrzymania dostaw ropy do Możejek.
      Trzecia sprawa jest dość prosta i prozaiczna. Polska usiłuje nieco rozepchnąć
      się na ławce decydujących o losach unii. Nie ma tam państw grzecznych, czy
      małych, my musimy mieć trochę swojego miejsca. Jak równa nam pod względem
      wielkosci Hiszpania. I tak jak Hiszpania odpowiada za politykę Unii względem
      Ameryki Łacińskiej, tak my chcemy współtworzyć politykę wschodnią Unii.
      Dziecinnie proste.
      Polska chce mieć dobre stosunki z Niemcami i z Rosjanami. Ale to będzie możliwe
      dopiero wtedy, gdy Rosjanie zrozumieją że mają naprzeciw sobie monolit. A nie
      głupawą Unię z rozkosznie przyjaznymi Niemcami i osamotnioną wschodnią część.
      Mówiąc brutalnie Polska posługuje się metodą żydowską. Trzeba głośno krzyczeć,
      robić awantury, być nieco nieprzewidywalnym.
      Oczywiscie że prof Geremek ma inną receptę. ja mam prawo nie zgadzać się z nim,
      zwłaszcza że nie wyglada mi on na specjalnie zaintersowanego polskimi
      problemami.
      • czat-man Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 12:29
        olias napisał:
        > Kaczyńscy chcą ostatecznie załatwic kilka drobnych spraw.

Niby takie proste, a tak ciezkie do zrozumienia przez wielu. Smutne.
      • indianski Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 14:41
        jaki monolit ? Unia moze i bylaby monolitem gdyby nie parka jednojajecznych z
        warszawy
    • szasza7 1410-tenorek.1410-to bitwa pod Grunwaldem,gdzie 05.08.06, 12:23
      łupnia dostało rycerstwo pruskie.Ta data może być błędna,bo występuje także w
      podręcznikach z okresu komuny.Jeśli pan się uczył z książek z czasów
      rozbiorów,lub z epoki Jagielonów lub Piastów -to ma pan właściwą wiedzę.Niech
      się pan nie kompromituje i nie wydaje pochopnych sądów.Bezimienność na forum
      dodaje odwagi i niektorzy czują się bezkarnie,ale w ten sposób zdradzają swoje
      kople3ksy.Historii.drogi panie,nie można się nauczyć.Historię trzeba
      rozumieć,znać różne komentarze.,konteksty czasowe,cechy narodowe itpSame daty i
      wydarzenia historyczne to chronologia-historia dla głupców.Kto to powiedział?
      • broetje niech rząd RFN przejmie zobowiązania, a nie 05.08.06, 12:24
        pieprzy o poparciu Polski!
        • broetje niemcy do najperfidniejszy naród, choć to durnie.. 05.08.06, 12:25
          • broetje ale durnie groźne, bo butne - albo zajmą się sobą 05.08.06, 12:26
            albo dostaną takiego łupnia, że się nie pozbierają.
            • gabrielpiotr Re: ale durnie groźne, bo butne - albo zajmą się 05.08.06, 13:15
              Wcale nie tacy z nich durnie. Nie widzisz i nie słyszysz jak się od jakiegoś
              czasu szarogeszą, jak założyli już kolejny triumwirat z Chirakiem i Putinem?
              Kto da im łupnia? Sam przecież w to nie wierzysz. Mam nadzieję...
      • caesar_pl Re: 1410-tenorek.1410-to bitwa pod Grunwaldem,gdz 05.08.06, 13:03
        acha,nastepny pokomunistyczny nieuk.Krzyzacy to byl zakon,w ktorym bylo paruset duchownych - rycerzy.Pod Grunwaldem walczyli platni rycerze z calej Europy,miedzy innymi ze Slaska - co widac na obrazie Matejki.
    • zhk Margines spraw. Zawracanie du.y 05.08.06, 13:00
    • adalberto3 Przecież to takie proste ! 05.08.06, 13:09
      Jeżeli rzeczywiście rząd niemiecki jest po stronie Polski, to może przejąć
      finansową odpowiedzialność i zacząć wypłacać ewentualne odszkodowania.
      • indianski Re: Przecież to takie proste ! 05.08.06, 14:37
        z moich podatkow ?
    • adalberto3 Dla Powiernictwa Pruskiego nie ma chyba ... 05.08.06, 13:14
      .. znaczenia skąd dostaną pieniądze. Z Berlina zawsze będzie bliżej. Rząd
      niemiecki powinien przejąć te odszkodowania w ramach przyjaźni. Niech czynami
      udowodnią, że nie są tacy źli.
    • rmichal2 Boją się 05.08.06, 13:43
      bo jak my byśmy zarządali tych 4 bilionów dolarów za II wojnę światową to by
      się ten przodujący w wartości europejskie kraj nie wypłacił.
      • indianski Re: Boją się 05.08.06, 14:33
        a moze tak do roboty , zamiast marzyc o spadku po babci ?
      • caesar_pl Re: Boją się 05.08.06, 15:21
        Polska dzis nie jest tyle warta a co dopiero w 1939 roku!!Wtedy Polska to byla 19 towieczna bieda,polowa narodu pracowala na roli 50% analfabetow i elektrycznosc w wiekszosci miejscowowsi byla nieznana.I oni za to chca 4 bln!
        Acha - mam link na dowod glupoty tego narodu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46112203&a=46236653
        sami sie zniszczyli a teraz Niemcy musza forse walic,by z tego byl jakis normalnie myslacy czlowiek...

• edek47 Masz racje... 05.08.06, 18:58
          A ci Polacy,co mieli elektrycznosc,NIE MIELI TELEWIZOROW!!!!BYLO STRASZNE
          ZACOFANIE W TEJ POLSCE.W 3REICHU bylo lepiej - zarcie bylo na kartki.
    • maria-anna Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 14:14
      Miło własciwie poczytać,że jest w Europie duże,zamożne i wpływowe państwo,
      które oficjalnie opowiada się,że 'jest na naszej stronie'.
      • taziuta Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 14:19
        Prawda! Miło :-)

maria-anna napisała:

> Miło własciwie poczytać,że jest w Europie duże,zamożne i wpływowe państwo,
        > które oficjalnie opowiada się,że 'jest na naszej stronie'.
        • silesius.monachijski0 Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 05.08.06, 14:49
          jeszcze milej, gdy sie ma swiadomosc, ze sa to puste slowa, ktore nic nie
          znacza (dobrze wyluszczyl to fritz)

taziuta napisał:

> Prawda! Miło :-)
          >
          > maria-anna napisała:
          >
          > > Miło własciwie poczytać,że jest w Europie duże,zamożne i wpływowe państwo
          > ,
          > > które oficjalnie opowiada się,że 'jest na naszej stronie'.
          • maria-anna Dlatego miło poczytać i nic więcej nie ma :( 05.08.06, 18:11
            • wet3 Re: maria-anna 06.08.06, 19:31
              maria-anna napisala: <Dlatego milo poczytac i nic wiecej nie ma>

Jest o wiele, wiele wiecej. Nazywa sie to pospolicie brudna i nieczysta z
              ciosami ponizej pasa gra rzadu niemieckiego! Jak tego nie rozumiesz, to
              nalezysz do szeregow t.zw. ciezkiej artylerii.
    • ja-polak Mordercy chca miec prawa... 05.08.06, 14:32
      Powiernictwo, Zwiazek Wypędzonych i jego szefowa Erika Steinbach jest czyms
      obrzydliwym i wulgarnym na kartach historii ostatniego wieku. Oto mordercy i
      zbrodniarze zalozyli zwiazek i domagaja sie odszkodowan za urojone szkody
      jakie, ich zdaniem, sa wina Polski.

Przede wszystkim porzadek pojaltanski jest sprawa t.zw. Wielkich Mocarstw, do
      ktorych nalezeli tacy sami zbrodniarze - jak hitlerowskie Niemcy, czytaj: Rosja
      Sowiecka. Gdyby Polska decydowala o wlasnych granicach lezalyby one "na wschod".

Konsekwencja wojny (a nie polskich zaborów - jak chce E. Steinbach) sa nasze
      granice w obecnych ramach. W konsekwencji Polska utracila o wiele wieksze
      terytoria na wschodzie. Przyczyna tych strat byla napasc Niemiec na Polske.
      Nasze zachodnie ziemie to skromna rekompensata za o wiele wieksze straty jakie
      poniosla Polska na wschodzie a takze milionowe straty gospodarcze i
      wymordowanych (przez Niemców) miliony Polaków.

...jesli Niemcy nadal beda nalegali na "odszkodowania" - to mozemy policzyc
      straty, podsumowac i wystawic im rachunek. Jednak nawet wystawienie rachunku za
      calosc strat i zniszczen nie bedzie dla nas sprawiedliwe. Bo kto nam zwróci
      miliony istnien ludzkich, ktore zginely w wyniku bandytyzmu niemieckiego
      podczas II wojny swiatowej? W tym wypadku tylko smierc milionów Niemców z rak
      polskich mogloby byc rzeczywistym zadoscuczynieniem. Czy tego wlasnie chca
      Niemcy z Powiernictwiem na czele?

Uwazam, ze czas skonczyc ze "szkola uprzejmosci" i rozpoczac konkretne
      wyliczanie strat. To nie my otworzylismy "puszke Pandory" lecz Niemcy...
      • indianski Re: Mordercy chca miec prawa... 05.08.06, 14:35
        Moze zglos sie tez do putina , niech oddaje to co zostalo za bugiem ?
        • wet3 Niech Niemcy nas nie picuja! 05.08.06, 15:10
          Sprawa PP jest sprawa wewnatrzniemiecka!
          Kaczor postapil bardzo madrze pokazujac straty Warszawy wyrzadzone przez
          Niemcow. Teraz, gdy wreszcie jestesmy panstwem wolnym (???), powinnismy
          wystawic bilans strat Niemcom i Rosjanom. Bilans ten obowiazkowo nalezaloby
          pokazac calemu swiatu! Ponoc z wojny wyszlismy jako panstwo "zwycieskie". W
          glowie nie moze sie pomiescic, aby panstwo zwycieskie konczylo wojne z
          terytorium pomniejszonym o 20% - ponad 77 tys.km2, a wiec niemal prawie tyle
          ile wynosi dzis obszar Czech!!!
          • polonski Re: Niech Niemcy nas nie picuja! 05.08.06, 15:30
            Problem polega na tym, ze oni powtarzaja swoje i beda powtarzac tak dlugo az
            wszyscy "dobrzy" niemcy uwierza w to, ze byli przesladowani przez Polakow.
            A prasa zydoswiatowa reszte zalatwi. Przyklad: nawet moje dzieci zaczynaja
            pytac, dlaczego polscy nazi mordowali zydow w obozach koncentracyjnych.

A z misja, pieniedzmi i poczuciem dziejowej krzywdy duzo mozna
            zdzialac.
            Izrael jest najlepszym przykladem.

• olex5 Re: Mordercy chca miec prawa... 05.08.06, 15:01
        zmien lepiej swoją ksywe na "osioł". To lepiej do ciebie pasuje
        • bismarkhitesv99 Nareszcie prawda musi zwyciezyc-oddac co kradzione 05.08.06, 16:37
          synowie mordercow i wysiedlencow kobiet i dzieci.Jestescie gorsze bydlo jak
          Hitlerowcy.Polska to kraj oprawcow i zlodziei ale przyjdzie na was czas oddacie
          co ukradliscie i odpowiecie za zbrodnie na 15 mil. wypedzonych i
          okradzionych !!!!
          • zigzaur Re: Nareszcie prawda musi zwyciezyc-oddac co krad 06.08.06, 19:38
            Że jak?
    • wj1980x Kiedy Niemcy zapłacą za zniszczenie Polski ? 05.08.06, 20:05
      Kiedy rząd Niemiecki wreszcie zapłaci Polakom odszkodowania za zbrodniczą
      politykę wyniszczenia Polski i mordowania Polaków ?
      • wet3 Re: Kiedy Niemcy zapłacą za zniszczenie Polski ? 06.08.06, 02:48
        A co mnie obchodzi gadanie Angeli Merkel! Ona gada tak, bo robi to z przymusu!
        Ona bardzo nie lubi postanowien Jalty i Poczdamu. Ona zyje z tym z przymusu. Na
        jej (i nasze) nieszczesciez tymi wielce niesprawiedliwymi i kompletnie
        gownianymi decyzjami, wymuszonymi przez Stalina zyjemy juz od 1945 roku. Czy
        kiedykolwiek uslyszymy glos rozsadku i sprawa ta przewalkowana bedzie
        prawidlowo??? Przeciez, mimo wywozek, czystek etnicznych i ludobojstwa OUN-UPA,
        na wschod od Bugu zyja miliony Polakow!
    • obywatelpiszczyk Re: Rząd Niemiec po stronie Polski 06.08.06, 17:02
      A ja mogę też podać do sądu rząd Japonii. O 100 000 000 0000 000000$. Bo mi
      japoński samochód przejechał kotka.
      No i co? Mogę? Mogę! Jestem wolnym obywatelem i mogę podać so sądu kogo mi się
      tylko chce.

Czy naprawdę uważacie, że rząd japoński powinien się poczuć tym urażony i w
      odwecie podać do sądu mnie? Czy w ogóle powinien się czymś takim zajmować?

Czy rząd polski może mi tego zabronić?
    • posla Bo to prawda, Niemcy jakkolwiek i cokolwiek robią 06.08.06, 19:10
      realizują założenia Otto Bismarcka. I wychodzi im tym razem bardzo skutecznie.
      Już w UE mają najwieksze wpływy.
      • zigzaur Re: Bo to prawda, Niemcy jakkolwiek i cokolwiek r 06.08.06, 19:37
        Nie przesadzaj, rola Niemiec w UE jest, w przeliczeniu na ludność i potencjał
        gospodarczy Niemiec (słabnący, zresztą) niewielka.
        • caesar_pl Re: Bo to prawda, Niemcy jakkolwiek i cokolwiek r 06.08.06, 22:25
          img141.imagevenue.com/img.php?image=95546_arbeitslohn_485lo.jpg
          Masz przyklad,ze bogactwo kraju,czyli zarobek obywatela nie maja duzo wspolnego z tzw produktem narodowym brutto na glowe.Bo jesli w Jejkowicach postawia hale Volkswagena z obrotem 100 mln na 1000 obywateli to nie oznaczy to,ze mimo produktu 100 000 na osobe Jejkowice najbogatsze w Polsce..VW placi srednio 1200 zl....
          Porownywac trzeba place i ceny w danym kraju.I tu Niemcy sa gora,bo za swoja wyplate moga najwiecej kupic,bo maja najnizsze ceny.I to jest dobrobyt.Do tego infrastruktura i ochrona zdrowia plus szkolnictwo - w Niemczech najtansze w Europie.I to jest dobrobyt.W Dani zarabia sie 50% wiecej niz w Niemczech i w porownaniu Dania jest biedniejsza niz Niemcy.Bo i ceny 80% wyzsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka