m7i7k7i 05.08.06, 07:56 torebke z bejrutu mogl dostarczyc kazdy - rowniez pracownik mosad'u Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwek1 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 08:32 To napewno zrobił krasnoludek wyznawca islamu pochodzenia arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota_rybka5 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 09:27 uspokój się z tymi krasnoludkami, bo jeszcze się okaże,że był zrobiony w Polsce a stosunki i tak napiete Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_issrael a moze powrot al-mossaidy ? 06.08.06, 21:03 Izraelczykom BARDZO na reke bylby teraz zamach jakichs "arabskich terrorystow". Mysle ze w najblizszym czasie cos zmontuja. Te mysl wydaja sie potwierdzac oswiadczenia nakrecone przez CIA i wyemitowane w sponsorowanej przez nich "arabskiej" stacji telewizyjnej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3510953.html Zawahiri: Al-Kaida nie będzie bezczynna wobec akcji Izraela 27.7.Dubaj (PAP/Reuters) - Telewizja Al-Dżazira zapowiedziała, że nada w czwartek oświadczenie członka ścisłego kierownictwa Al- Kaidy, Ajmana al-Zawahiriego, w którym ostrzega on, że jego ugrupowanie "nie pozostanie bierne" wobec izraelskich ataków na Liban i Palestyńczyków. serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3511027.html Zastępca ben Ladena wzywa do walki z Izraelem W wyemitowanym przez satelitarną telewizję Al-Dżazira oświadczeniu, członek ścisłego kierownictwa Al-Kaidy, Ajman al-Zawahiri, ostrzegł, że jego ugrupowanie "nie pozostanie bierne" wobec izraelskich ataków na Liban i Palestyńczyków wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3531406.html Zawahiri: egipskie ugrupowanie fundamentalistyczne przyłączyło się do Al-Kaidy 5.8.Dubaj (PAP/Reuters,AFP) - Osoba numer 2 w kierownictwie terrorystycznej Al-Kaidy, Ajman al-Zawahiri, powiedział w nagraniu wideo, że do siatki przyłączyło się egipskie ugrupowanie fundamentalistyczne Dżamaa Islamija. Oświadczenie Zawahiriego wyemitowała w sobotę katarska telewizja Al-Dżazira Telewizja, która pokazał krótki fragment nagrania, zapowiedziała jego rozszerzenie. Po ataku Zachod na pewno przymknie oczy na RZEZ w Libanie: pl.indymedia.org/pl/2006/08/22436.shtml Pytanie tylko gdzie i kiedy ? rmf.fm/fakty/?id=103650 Londyńskie „nie” dla bliskowschodniego konfliktu Nawet 100 tys. Brytyjczyków może pojawić się na Downing Street i przed siedzibą parlamentu, żądając od premiera Tony Blaira działań prowadzących do natychmiastowego, przerwania ognia na Bliskim Wschodzie. To największy od czasu inwazji w Iraku masowy protest na Wyspach. Moze skarca/ucisza Brytyjczykow za te manifestacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski GW traci kontakt z rzeczywistoscia . 05.08.06, 09:36 Jakos nie widze cienia psychozy . Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 11:29 No proszę tak pokojowo nastawione Niemcy, i bombami ich straszą. Czyżby odwet izraelskiego wywiadu, a może to jednak faktycznie fundamentaliści. A u nas cisza, a aktywny udział w kampanii w Iraku i Afganistanie miał na nas sprowadzić zagrożenie terrorystyczne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 11:32 Prawda, że dziwne? Najwyraźniej podrzucaniem takich bomb, ktoś chce przekonać Niemcyby żeby wreszcie włączyły się do tej jatki, bo przecież WSZYSCY jesteśmy zagrożeni i psychoza ponoć już powszechna. Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 11:49 Znowu ta USA-fobia; a moze to Czyrak z Putinem chca na Merkel wymusic, zeby bardziej dokopala Kaczynskim i poparla Pruskie Powiernictwo przed sadem w Strasbourgu? eva15 napisała: > Prawda, że dziwne? Najwyraźniej podrzucaniem takich bomb, ktoś chce przekonać > Niemcyby żeby wreszcie włączyły się do tej jatki, bo przecież WSZYSCY jesteśmy > zagrożeni i psychoza ponoć już powszechna. Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 11:56 Ciebie jednak koń w dzieciństwie w główkę kopnął, i to czterema kopytkami na raz... A nie dociera do tej durnej pały, że zamachy bombowe były, są i będą i niekoniecznie muszą się zaraz wiązać z Bliskim Wschodem? Może jakiś sfrustrowany pracownik niemieckiej kolei, podpisujący się w internecie pseudonimem "eva15" postanowił wyładować w ten sposób swoje emocje? Albo coś wymusić? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 12:49 No tak i dlatego pisze po arabsku. Widzę, że ty postanowiłeś wyładować na forum swą inteligencję. Niech każdy widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 07.08.06, 08:08 Pewnie. Każdy widzi co chce. I dlatego umknęło ci zdanie odnoośnie "arabskich napisów": "Śledczy zdementowali jednak informację o "libańskim tropie", twierdząc, że obydwie bomby wykonali dyletanci, a nie terroryści". Ty jednak optujesz za swoimi pupilkami... ;) Mnie się jednak wydaje, że w ten sposób sama obrażasz swoją inteligencję... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: GW widzi, co chce,. Psychozy nie ma 05.08.06, 11:43 gabriel napisał: > A u nas cisza, a aktywny udział w kampanii w Iraku i Afganistanie miał na nas > sprowadzić zagrożenie terrorystyczne. :) A ilu to Arabów i /lub muzułmanów mieszka w PL, że mogliby organizować zamachy i po tym niespostrzeżenie wtapiać się wspołeczeństwo. No a przede wszystkim - jak wielką rolę odgrywa Polska w konflikcie między Izraelem/USA a światem arabskim? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Aaaa, jeszcze nie ma ??? 05.08.06, 14:59 Pokaz ty mi moja kochana bolszewiczko z Niemiec drugi taki tchorzliwy narod jak Niemcy ??? Jeszcze nic wam nie wybuchlo a juz w portki ze strachu robicie. Jeszcze wam cholota i slamska da popoalic. Ale zaslugujecie na to. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Aaaa, jeszcze nie ma ??? 08.08.06, 04:19 Nie lam sie : zanim pjda na berlin , warszawa runie w gruzach Odpowiedz Link Zgłoś
dwal pewnie Allach postanowił ukarać Niemców... 05.08.06, 10:34 za to, że nie pojechali na wojnę ze złą Al-Kaidą. Mam na mysli tego Allacha, który Al-Kaidy nie popiera, oczywiście. Choć co Allach to Allach i metody podobne... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bejrut był raczej fałszywmy podrzuconym tropem 05.08.06, 11:30 O tym autor zapomniał dodać, że media za siłami bezpieczeństwa podały, iż rzekome pochodzenie walizki z Bejrutu, było najprawdopodobniej zupełnie FAŁSZYWYM tropem. Przypuszczeń kto i dlaczego mógł to zrobić, już nie podano. Odpowiedz Link Zgłoś
nehdat Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 11:32 To zaplata za artykul w Spigel Izrael nie lubi nie poslusznych. service.spiegel.de/cache/international/spiegel/0,1518,429105,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 11:34 Spiegel antysemicki? Ten artykuł antysemicki? Niby w którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
nehdat Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 13:57 Jezeli sie z Zydem nie zgadzasz jestes antysemita. Spigiel podje rzetelna prawde zamiast syjonistycznej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 15:54 eh, przecież ten artykuł niczego nie krytykuje. Pisze tylko o czymś absolutnie w dziesiejszych czasach powszechnym - o PR na wojnie. Dawno juü temu wprowadzili to Amis. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 16:08 A co sądzisz o tym artykule ze Spiegla? www.spiegel.de/politik/debatte/0,1518,428093,00.html service.spiegel.de/cache/international/0,1518,428245,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 11:51 Jasne. Pracowników Mosadu nie stać na C4 czy Semtex... Zapewne chcieli dla zmyłki - podszyć się pod idiotów. Takich jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 05.08.06, 11:54 Bejrut, jak podały siły bezpieczeństwa, jest prawie na 100% fałszywym, podrzuconym tropem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Ja raczej nie wierze w "trop arabski" 05.08.06, 12:00 Przeciez stosunki miedzy Niemacami a Arabami sa bardzo przyjazne, czego najlepszym przykladem (mam nadzieje, ze niemeickie panie to potwierdza) jest otywiona komunikacja miedzy niemieckimi damami i arabskimi dzentelmenami, odbywajaca sie zazwyczaj miedzy nogami; i jak tu bomby podrzucac? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 12:47 Tak, tak, pewnie zaraz napiszezsz, że są paskudne i oczywiście ty ich nie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 13:00 nie, czemu, fajne sa; alre ostatnio lubia wszelka egzotyke: a to wczasy w Mobasie, a to na Jamajce; zawsze 2 tygodnie (Stecher inclusive); zas tutaj Arabusy sa w cenie; w sumie to mnie to ani ziebi, ani grzeje eva15 napisała: > Tak, tak, pewnie zaraz napiszezsz, że są paskudne i oczywiście ty ich nie > chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 13:06 Póki mężczyźni tak robili, było OK. No, no "Arabusy" są w cenie... Okropne te kobiety.. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 13:30 przeciez nie mowie, ze "sa okropne"; kazdy bierze to, na co go stac eva15 napisała: > Póki mężczyźni tak robili, było OK. > > No, no "Arabusy" są w cenie... Okropne te kobiety.. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 14:07 co innego sniady Arab; fakt: najlepsza rasa konska na swiecie nehdat napisała: > Ja tez bym parcha nie chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niemki cię nie chcą? 05.08.06, 15:27 Znam Polke w moim miescie.Ma dwojke dzieci z Arabem.Jest z nim zwiazana.Blondynka.Spotkalem sie z nia pierwszy raz na ulicy.Nie wiedziala czy cos wiem o niej, czy nie ,wiec rzucila-Mam meza Turka ale to nie to co myslisz,to wspanialy facet....itd..Nie przeszkadza mi maz Turek czy nawet Palestynczyk.Znam wiele narodowosci wiec nic nie moze mnie zaskoczyc.Jednak ta kobieta bronila sie od pierwszego spotkania.Dlaczego?Przeciez Ja jej nic nie zarzucalem.Czyzby czula sie winna?A moze to wszystko mialo byc inaczej?Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Ja raczej nie wierze w "trop arabski" 06.08.06, 21:15 Gkupis jak Polak,bo najlepsze stosunki Niemcow z Arabami sa z powodu Hitlera - bo zwalczal Zydow,durniu... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Ewa 15 05.08.06, 15:15 powinnas to zanalizowac.W Niemczech dusi sie nacjonalizm oraz co dziwne otwartosc.Merkel popelnila straszny blad.Dala sygnal ze Niemcy nie sa za ale sa przeciw.Nie sa za atakowaniem Izraela ale sa przeciw terrorystom.Co z tego wynika?Ano wynika.Znam troche Szwabie i ich obywateli.Zduszony nacjonalizm oraz zduszona otwartosc.Opinie wypowiada sie w domu ktore zasadniczo odbiegaja od tego co mowi Merkel.Akurat w Niemczech jest to grozne.Poczucie winy,holokaust,zacieraja zbrodnie Izraela.Nastepne niebezpieczenstwo.Jakie z tego wyjdzie spoleczenstwo niemieckie?Po mundialu nastawione patriotycznie,natomiast w polityce nie znajdujace jeszcze polityka ktory usunie w cien holokaust rownajac obecne zbrodnie Izraela do systemu hitlerowskiego a nie bezposrednio do Niemiec jako calosci.Grozne.A wiec co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa 15 05.08.06, 15:28 Nie znam dobrze Szwabii mam z tamtąd tylko kilku przelotnych znajomych. Ogólnie o Niemczech Zach. mogę powiedzieć, że faktycznie uprawiają za zewnątrz autocenzurę, ale dochodzi coś jeszcze - po części bieżące rozeznanie polityczne, zwłaszcza młodzieży wychowanej na Mc Donaldsie i mtv jest marne, natomiast świadomość winy za II WS znaczna. Nie ma podstaw, by przypuszczać, że z Niemiec wyjdzie dziś jakieś zagrożenie. Zagrożenia są dziś zupełnie gdzie indziej i nie warto, mając przed oczyma realne, koncentrować się na urojonych. Czym z lubością zajmuje się polska prasa zamykając oczy na fakt, że it is another time another play. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ewa 15 05.08.06, 16:00 nie chodzi mi o zagrozenie dla Niemiec.hodzi o to ze Niemcy szukaja wykladnie dla swojej historii.Swego czasu bylem gosciem u malzenstwa z Niemiec.On wlasciciel kliniki dla dzieci, Ona...spiewala w chorze koscielnym.Bylem tam wakacyjnie 3 miesiace.Moral.On mowi- Niemcom po wojne brak przywodcy na miare Putina(?),wiecznie pograzamy sie w przeszlosci.Ona-Dzisiaj wschodnie landy sa bardziej Niemieckie.potem przyszli inni.Sama smietanka.Co ja tam robilem?Bylem w innym swiecie.Mam ojca Polaka-Niemca(dla korzysci?)znaczy mialem.W Polsce byl kims-zaklad,dom i duzy biznes.Przed smiercia chcial pojechac do swojego syna (mojego brata) do USA.Dallas.Chcial zaszarzowac.Niestety kase to mial tylko w Polsce.Umarl.Ale przed smiercia stwierdzil-zle zrobilem,nigdy nie bylem komunista w Polsce,krecilem lody a w Bielfeld rzadzili wtedy czerwoni.Bylem ich niewolnikiem.Tam juz nie moglem zrobic biznesu.Nie znalazl nigdy przyjaciol niemieckich i do konca twierdzil ze Niemcy maja pauze.Pauze na powrot swojego ego.Czy mial racje?Ostatnio jechale do Strasburga.Na malej stacyjce szedl czarny.Kilku Niemcow rozgladnelo sie na boki i pojechali ze swoim obywatelem.On byl Niemcem.Przyszla policja.Ja mialem papiery Francuskie wiec zero problem.Puscili murzyna i Niemcow .Nie wiedzieli ze ich rozumie. Slowa -Jeszcze troche a to sie zmieni- Drugi powiedzia -swinie znajda swoje miejsce. Pomyslalem wtedy ze wygralem.Mysleli ze nic nie rozumie. Niemcy chca wrocic do swojej roli .Czy wroca?Mozliwe.Jeszcze kilka bledow Izraela a wtedy wyrownaja sie zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.51 [...] 07.08.06, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem "Bombowa psychoza w Niemczech" 05.08.06, 16:35 Czyli zgrubsza wiadomo, że i u Niemców komuś do tego stopnia zależy na rozbudowie systemu kapowania, filmowania i podsłuchiwania, że kilku tajniakom kazano zrobić 'boombe' na wzór takiej z filmów telewizyjnych (jeśli był propan, to jeden z agentów wzorował się na filmach z McGaywerem) i zostawić w miejscach, gdzie ktoś prędko je znajdzie. Akcja chyba identyczna, jak ta przeprowadzona kiedyś w Warszawie, gdy kaczyści wdrapywali sie na drabinę kariery i potrzebowali poparcia bezmyślnej tłuszczy. "Bo jak kaczyści wygrają, to zrobią taki kaszystowski porządeczek, że wszędzie bedą kamery i na każdym piętrze kapuś. I już byle kto nie zrobi bomby z klocków lego, kartofli i papieru toaletowego nie pozostając niezauważonym." Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.51 [...] 07.08.06, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: m7i7k7Spiski wszedędzie! 05.08.06, 18:17 A po kiego Mosad miałby podkładać bomby? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: m7i7k7Spiski wszedędzie! 06.08.06, 21:12 Zaczyna sie Crange kiermasz!Moga byc jadki!Arabow tu dosc i 4 mln odwiedzajacych! Mam zdjecia z 2004 roku ,bylo wszystko w porzadku,ale dzis bym sie bal tam isc.. home.versanet.de/~oktavian2/Crange/ no niestety ale wszysko sie rypie,ludzie sie boja,do samolotu nie wleza,jak cos podobnego do Araba tam siedzi,boja sie ,jak ktos ma ciemne wlosy i brazowe oczy.. Widze w autobusie babe w chuscie,nie wsiadam,bo moze jej maz ja sledzi i mi za przypadkowe spojrzenie przypier..noz w plecy.. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania to zdjecie nadaje sie do pisma satyrycznego 09.08.06, 13:28 naprawde nikt nie zauwazyl jego smiesznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Bombowa psychoza w Niemczech 09.08.06, 13:49 Slusznie Nimcy zauwazyli, ze bomb nie podlozyli terrorysci lecz amatorzy spod synagogi chcacy zrzucic wine na Liban Odpowiedz Link Zgłoś