Dodaj do ulubionych

Religa chce wyższych składek OC

07.08.06, 20:20
To niech za nie płaci.
Obserwuj wątek
    • maqoofka To kolejny przykład z serii "tanie państwo? 07.08.06, 20:29
      Co to nam ostatnio staniało wg "rządu"? Ponoć prawie wszystko...

Tyle, że ZUS - w górę, paliwo - w górę, prąd - w górę, gaz - w górę, woda w
      górę, czynsze - w górę...

To ja się pytam tego nierządu, co staniało? Konkrety, panowie, konkrety, a nie
      bzdury pleść. Bo to faktycznie nic nie kosztuje.
      • navaira Śmieszne państwo 07.08.06, 21:26
        "Ja sam jestem mężczyzną, więc mnie to dotknie - mówi Religa - i chociaż nieźle
        oceniam swoje umiejętności zabezpieczania się, to wiem, że ja także mogę
        spowodować zajście kobiety w ciążę. Dlatego alimenty płacić powinni wszyscy bez
        wyjątku. Tak musi być, to jest sprawiedliwe"
        • jolan69 Re: Śmieszne państwo 07.08.06, 21:32
          Na dodatek oprócz że mężczyzną i kierowcą to P. Religa jest jeszcze alkoholikiem, więc dołozyć mu jeszcze składkę na izby wytrzeźwień. To już nie demencja - to chodzące delirium tremens!!
          • maqoofka Re: Śmieszne państwo 07.08.06, 21:40
            Ale fucha za niezłą kasę... Też bym tak chciała...
            • borow4 kolejny baran z pisu 07.08.06, 22:23
              ktory chce podnosic podatki
              • ukropp i jeszcze dla wszystkich po rowno 10 lat... 08.08.06, 00:04
                za zabojstwo. kazdy ma w domu noz - to tak na wszelki wypadek na poczet ew.
                dalszej kary.
                • d_arek_d Krótkie - zastanawiające 08.08.06, 08:29
                  Ciekawe, że wszystkie posunięcia rządu i koalicji są krytykowane w czambuł
                  przez 70-90% badanych, a poparcie dla PiS-u wyraźnie rośnie (również wśród
                  reprezentatywnej próby).

Polska - kraina masochistów?
                  • zygmunte Re: Krótkie - zastanawiające 08.08.06, 09:14
                    Ten kto ma władze to rządzi nawet statystykami poprzednio rządzili czarni,
                    różowi, czerwoni, teraz znowu czarni.
        • linfan jako mezczyzna, powinien takze solidarnie... 07.08.06, 22:35
          ... odpowiadac za wszelkie gwalty na kobietach. przeciez ma 'interes' (mniemam -
          nie sprawdzalem ;) ). :)

ps. navaira - gratulacje :) czuje sie zrelaksowany po takim poscie ;)
        • lucky81 Re: Śmieszne państwo 08.08.06, 05:35
          navaira napisał: [...]

Fajowe :)
    • idiotyzmy-kacze A może po prostu wprowadzić normalną czyli 07.08.06, 20:29
      prywatną służbę zdrowia ? Przecież prywatne firmy ubezpeczeniowe będą na pewno lepiej zarządzać pieniędzmi swoich klientów niż ten złodziejski twór o nazwie NFZ.
      O tym, że prywatne szpitale działają sprawniej niż państwowe może przekonać się każdy.

PS Oczywiście wiem, że to niemożliwe. Przecież rządzi neokomunistyczny PiS
      • scalietti Obejrzyj Cienki Platfusie film "Zaklinacz deszczu" 07.08.06, 21:40
        to zobaczysz jak firmy ubezpieczeniowe dbają o swoich klientów. Film jest oparty
        na faktach.
        • linfan kochany kaczysto, mam propozycje co zadowoli... 07.08.06, 22:33
          ... wiekszosc z nas. Wy sobie dalej placcie na te socjalistyczne twory, ktore
          nie umieja zarzadzac pieniedzmi, a jedynym celem ich zycia sa politycznie
          nadania kolejnych prezesow.

My, Platfusy, z kolei, pojdziemy do prywatnej sluzby zdrowia.

Siedzcie w tej swojej socjalce, ile tylko chcecie - ani mnie to ziebi, ani
          grzeje. Tylko wpierw odpi**** sie od moich pieniedzy. I bedzie jak naleze :)
          • michalng Re: kochany kaczysto, mam propozycje co zadowoli. 07.08.06, 23:04
            Ale nikt ci nie broni leczyc sie prywatnie. Tylko swoja działke na "panstwowe"
            tez musisz zapłacic. To w zasadzie całkiem niezły sposub na podniesienie
            rentownosci. Kasy tyle samo a 1/3 pacjentów i tak leczy sie prywatnie.
            • linfan Re: kochany kaczysto, mam propozycje co zadowoli. 08.08.06, 00:30
              michalng napisał:

> Ale nikt ci nie broni leczyc sie prywatnie. Tylko swoja działke na "panstwowe"
              > tez musisz zapłacic. To w zasadzie całkiem niezły sposub na podniesienie
              > rentownosci. Kasy tyle samo a 1/3 pacjentów i tak leczy sie prywatnie.

Idea nie bylo placic na po-socjalistyczne bzdety i potem prywatnie jeszcze raz.
              Idea, jaka mama na mysli jest taka : kto chce panstwowo, ten panstwowo, a kto
              prywatnie, ten prywatnie. A nie placic w dwu miejscach. Czy to nie oczywiste?

Placenie - jak sam mowisz - dzisiaj, panstwowo i potem ponownie jest ... sam wiesz.
              • michalng Re: kochany kaczysto, mam propozycje co zadowoli. 08.08.06, 07:33
                Problem polega na tym ze stac na leczenie prywatne jest ludzi albo bardzo
                majetnych albo młodych nie majacych wiekszych problemów ze zdrowiem. Ludzi
                starszych i schorowanych nikak na "prywatnie" nie bedzie stac. Jesli masz isc do
                lekarza raz na rok bo cie grypa dopadnie wszystko jest OK, jesli (czego
                oczywiscie nie zycze) bedziesz musiał jakąs skomplikowansza operacje
                kardiologiczna przejsc to raczej cie stac nie bedzie.
        • otis_tarda Zaklinacz deszczu. 08.08.06, 01:01
          Film jest oparty na książce Grishama. TO raz.
          Koncerny aniołami nie są... ale, w takim razie, może niech biednymi (bo w
          "Zaklinaczu..." chodziło o korporację ubezpieczającą biednych) zajmie się
          państwo, skoro korporacje ich oszukują?
          A ci, którzy wierzą, że im korporacje nie zagrożą, niech ubezpieczają się gdzie
          chcą.
          • lucky81 Re: Zaklinacz deszczu. 08.08.06, 05:41
            > A ci, którzy wierzą, że im korporacje nie zagrożą, niech ubezpieczają się gdzie
            > chcą.

Sęk w tym, że nie wolno im.
            • lucky81 Re: Zaklinacz deszczu. 08.08.06, 05:44
              Oczywiscie to nie do przedmowcy...
    • adamo64 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:29
      jakbym cie tak dorwal pie....ony gryzipiorku to bym ci nogi z du...py
      powyrywal. Przez ciebie ta kobieta, ktora spontanicznie powiedziala co mysli o
      tym zlodziejskim pomysle, straci pewnie prace.
      Przez takich chamow jak ty dziennikarze nazywani sa hienami, bo takie hieny jak
      ty po trupach. Mogles zacytowac anonimowo, ale po co? ty robote miec bedziesz,
      a co cie obchodzi jakas kobieta. Chetnie bym cie dorwal
      • ibuprofen11 Popieram przedmówcę!!! 07.08.06, 21:14
        Ten dziennikarz to dupek.
        • tmmmy Popieram przedmówcę!!! 07.08.06, 23:38
          Ścierwojad.
      • d_arek_d Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:20

adamo64 napisał:

> jakbym cie tak dorwal pie....ony gryzipiorku to bym ci nogi z du...py
        > powyrywal. Przez ciebie ta kobieta, ktora spontanicznie powiedziala co mysli
        o
        > tym zlodziejskim pomysle, straci pewnie prace.
        > Przez takich chamow jak ty dziennikarze nazywani sa hienami, bo takie hieny
        jak
        >
        > ty po trupach. Mogles zacytowac anonimowo, ale po co? ty robote miec
        bedziesz,
        > a co cie obchodzi jakas kobieta. Chetnie bym cie dorwal

Właśnie. Świnia, ścierwo i palant (tak łagodnie żeby pojawiło się w całości).
        Gnój, a nie reporter.

"- Ja sam jestem kierowcą, więc mnie to dotknie - mówi Religa - i chociaż
        nieźle oceniam swoje umiejętności, to wiem, że ja także mogę spowodować
        wypadek. Dlatego płacić powinni wszyscy bez wyjątku. Tak musi być, to jest
        sprawiedliwe - zaznacza minister zdrowia."

Sprawiedliwie to by było, gdyby jeśli już, płacili wszyscy - i kierowcy, i
        piesi (ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, za które podwójną opłatę powinni
        płacić ich rodzice), którzy bardzo często również są sprawcami wypadków
        drogowych.

A w ogóle to pan Religa już dawno oderwał się od rzeczywistości i buja gdzieś w
        rejonie Jowisza. Jego to dotknie, akurat! Akurat przy swoich 350 000zł (czy
        Euro - nie pamiętam dokładnie) rocznie poczuje taką opłatę. Że nie wstydzi się
        tak mówić i twierdzić wedle swych warunków finansowych, że jego to dotknie! Nie
        dotknie, nawet jeśli ta opłata będzie liczona w zależności od przychodów!

"Ale Marek Spinacz z Rzeszowa, który przejeżdżał przez Warszawę, twierdzi, że
        to jest dobry pomysł, bo kierowcy być może zaczną myśleć o ofiarach, jak
        zaczną - nawet zaocznie - za nie płacić."

Obawiam się, że Pan Marek Spinacz z Rzeszowa, który przejeżdżał przez Warszawę
        dostał kasiorkę na ćwiartkę za tę wypowiedź i jeszcze przed wypowiedzią ją
        skonsumował za zdrowie koalicji. Dlaczego bowiem kierowcy mają zacząć myśleć o
        ofiarach wypadków drogowych akurat jak zaczną płacić jakąś dodatkową składkę??
        Mógłby mi ktoś wyjaśnić tę zależność? No to w takim razie trzeba tym bardziej
        wprowadzić przynajmniej taką samą składkę pieszym, to też zaczną myśleć o
        ofiarach wypadków drogowych, w których bardzo często biorą też udział i czasem
        są ich sprawcami.

He! No to mam jeszcze lepszy pomysł dla naszego kochanego i genialnego zarazem
        ministra oświaty! Bardzo proszę Go o wprowadzenie 1000zł/semestr opłaty za
        naukę dla każdego ucznia i studenta od podstawówki po uniwersytet, niezależnie
        czy państwowy, czy prywatny. Idąc tokiem myślenia pana Marka Spinacza z
        Rzeszowa, który przejeżdżał przez Warszawę, po wprowadzeniu składki za naukę
        wszyscy uczniowie zaczną wreszcie myśleć o tej nauce zamiast obijać się z
        gietem w kieszeni po bramach!
        • oksytocyna1 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 22:13
          > He! No to mam jeszcze lepszy pomysł dla naszego kochanego i genialnego zarazem
          > ministra oświaty! Bardzo proszę Go o wprowadzenie 1000zł/semestr opłaty za
          > naukę dla każdego ucznia i studenta od podstawówki po uniwersytet, niezależnie
          > czy państwowy, czy prywatny. Idąc tokiem myślenia pana Marka Spinacza z
          > Rzeszowa, który przejeżdżał przez Warszawę, po wprowadzeniu składki za naukę
          > wszyscy uczniowie zaczną wreszcie myśleć o tej nauce zamiast obijać się z
          > gietem w kieszeni po bramach!

Dziękuję:-). Dawno się nie zaśmiałam "pełną piersią";-).
          A poza tym, przyłączam się do krytyki dziennikarza. Brak słów (cenzuralnych).
          • d_arek_d Re: Religa chce wyższych składek OC 08.08.06, 01:06
            oksytocyna1 napisała:

>
            > Dziękuję:-). Dawno się nie zaśmiałam "pełną piersią";-).
            > A poza tym, przyłączam się do krytyki dziennikarza. Brak słów (cenzuralnych).

Proszę uprzejmie. Ostatnio spodobała mi się retoryka Jaroslava Haska i jego
            słynnych reportarzy i czasem próbuję podążyć jej śladem. Czasami służę też
            rozśmieszaczem na innych, podobnie zabawnych forach. Zapraszam i pozdrawiam!
        • lucky81 Re: Religa chce wyższych składek OC 08.08.06, 05:48
          > "Ale Marek Spinacz z Rzeszowa, który przejeżdżał przez Warszawę, twierdzi, że
          > to jest dobry pomysł, bo kierowcy być może zaczną myśleć o ofiarach, jak
          > zaczną - nawet zaocznie - za nie płacić."
          >
          > [...]
          > Mógłby mi ktoś wyjaśnić tę zależność?

Hehe, zaleznosc jest, tylko ze dokladnie odwrotna - pan Marek bedzie jechal
          przez Warszawe 150 km/h i myslal - "e tam, nawet jak kogos rozjade, to nie bede
          musial placic".
    • dzakarta Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:30
      Polscy zasrani lekarze! Wypieprzajcie wszyscy (co do jednego) za granicę), bo
      jedyne co potarficie to brać łapówy od chorych ludzi. Lepszy jeden lekarz z
      Ukrainy niż dziesięciu polskich niedouczonych specjalistów.
      Lekarze to jedyna grupa zawodowa w Polsce, która może bezkarnie brać w łapę i w
      dodatku nie odpowiada za ewidentne błędy w sztuce lekarskiej.
      • dr01 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:00
        zobaczymy co będziesz mówić jak zachorujesz....

akurat finansowanie leczenia ofiar wypadków ze składek OC jest jak najbardziej
        słuszne, po prostu dlatego, ze za szkody powinien odpowiadać SPRAWCA a akurat
        NFZ nie ma nic do tego po prostu. Skoro ubezpieczamy sie od finansowania
        uszkodzeń samochodów innych kierowców, powinniśmy też ze składek finansować
        koszty leczenia i tyle...
        jeszcze jedno - ten wzrost składki OC o 5 - 8 % o których mówi Religa to
        bujda... leczenie jest drogą imprezą i podwyższenie skłądki będzie musiało być
        duużo wyższe... (sam jestem kierowcą i to bezwypadkowym więc też to
        prawdopodobnie odczuję, nie sądze natomiast aby od tego jakoś szczególnie
        wzrosła lekarska pensja - nadwyżki po prostu sie rozejdą i tyle)
      • moherowe_stringi Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:03
        dzakarta napisał:

> Lekarze to jedyna grupa zawodowa w Polsce, która może bezkarnie brać w łapę i
        w
        >
        > dodatku nie odpowiada za ewidentne błędy w sztuce lekarskiej.

Hutnicy i suwnicowi też nie odpowiadają za ewidentne błędy w sztuce lekarskiej
        o ile się nie mylę?
      • d_arek_d Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:23

dzakarta napisał:

> Polscy zasrani lekarze! Wypieprzajcie wszyscy (co do jednego) za granicę), bo
        > jedyne co potarficie to brać łapówy od chorych ludzi. Lepszy jeden lekarz z
        > Ukrainy niż dziesięciu polskich niedouczonych specjalistów.
        > Lekarze to jedyna grupa zawodowa w Polsce, która może bezkarnie brać w łapę i
        w
        >
        > dodatku nie odpowiada za ewidentne błędy w sztuce lekarskiej.

Nie, nie! To górnicy i rolnicy są grupą zawodowa, która może bezkarnie brać w
        łapę i w dodatku nie odpowiada za ewidentne błędy w sztuce lekarskiej. Ale mogę
        się mylić, Panie Doktorze Lepper...
    • jorn Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:30
      Kolejny debilny pomysł kaczego rządu - oczywiście za leczenie ofiar powinni
      płacić kierowcy, ale tylko ci, którzy te wypadki spowodowali. Obciążanie
      wszystkich, to nic innego, jak jeszcze jeden podatek. Jeszcze raz potwierdza
      się reguła mówiąca, że dobry lekarz nie musi być dobrym ministrem zdrowia.
      • y444o Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:14
        ... i kto zagwarantuje, ze wlasnie pieniadze z OC pojda na leczenie
        powypadkowe. Pewnie beda latac kolejne dziury, potem beda afery .... itd itp

Religa, nie kompromituj sie wiecej
        • adas313 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 22:44
          Raczej trafią do kieszeni firm ubezpieczeniowych.

Czyli po Giertychu - rzeczniku prywatnych uczelni oraz Hojarskiej - pośredniczce
          w handlu groszkiem mamy teraz agenta ubezpieczeniowego Religę.

Bardzo chcę wierzyć że działania te to nie skutek jakiegoś lobbingu.
    • jerzy-j Czy ci polacy to jacyś idioci, że tak kochają pis? 07.08.06, 20:31
    • adalbert57 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:33
      Relidze potrzebna jest konsultacja innego dochtora...od głowy!!!!!
      Mam prawko od 30 lat i nigdy nie spowodowałem wypadku, czy mam płacic za
      "wariatów drogowych " i "dawców nerek " na przecinakach??? Po pas w g...o ale
      równo co p.Religa??? pomysły iscie komusze!!!!!!Pieprzona banda złodzieji z
      nierzadu tylko kombinuje jak wydrenowac kieszenie zmotoryzowanych. Przykre ze
      dołaczył do chóru oszołomów człowiek którego kiedys bardzo szanowałem a stracił
      wszystko w moich oczach juz samym byciem w tym "nierzadzie" . Teraz tylko sobie
      dokłada ..widac oszołomstwo i deklizm sa zaraźliwe.
      • linke1 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 22:00
        adalbert57 napisał:

> Relidze potrzebna jest konsultacja innego dochtora...od głowy!!!!!
        > Mam prawko od 30 lat i nigdy nie spowodowałem wypadku, czy mam płacic za
        > "wariatów drogowych " i "dawców nerek " na przecinakach??? Po pas w g...o ale
        > równo co p.Religa??? pomysły iscie komusze!!!!!!Pieprzona banda złodzieji z
        > nierzadu tylko kombinuje jak wydrenowac kieszenie zmotoryzowanych. Przykre ze
        > dołaczył do chóru oszołomów człowiek którego kiedys bardzo szanowałem a
        stracił
        > wszystko w moich oczach juz samym byciem w tym "nierzadzie" . Teraz tylko
        sobie
        > dokłada ..widac oszołomstwo i deklizm sa zaraźliwe.
        ========
        Podobnie jest ze mną; też jeżdżę dziesiątki lat i też bez wypadku.
        I znowu ja mam zapłacić większe OC, po to tylko aby złodziej z PZU (też lekarz)
        podpi.rdolił tą kasę i wywiózł ją na wyspę Jersey.
    • irini Nic nie rozumiem przeceiż i tak płacimy 07.08.06, 20:34
      jak kogoś stukniemy, właśnie z naszych ubezpieczeń. A podwyższanie składek to
      kopanie leżącego.
      • saphran Re: Nic nie rozumiem przeceiż i tak płacimy 07.08.06, 20:47
        I jeszcze jedno. Prawo jazdy posiadam od dwudziestu lat bezmała. A systemy w
        krajach cywilizowanych zawierają składkę na leczenie moi Państwo, czy wam się
        to podoba czy nie. Pyszczyć każdy potrafi, rzucać głupie streotypowe teksty o
        łapówkach też. Ja bym tylko jeszcze jedną miał propozycję dla pana doktora R.
        Niech się pan przy okazji weźmie za swoich kolesi po fachu i zacznie ich
        kasować za prywatne wizyty, które odbywają się na terenie szpitali i do tego
        celu nasi doktorkowie wykorzystują państwowy sprzęt, a kasa do prywatnych gaci.
        Z tego byłoby najwięcej kasy dla budżetu służby zdrowia. Ale tego już żaden
        minister nie zrobi , bo to ryzykowne.
    • saphran Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:39
      A my jak zwykle musimy pyszczyć, a nie oceniać sytuację rzeczowo. System
      zdrowotny jest niewydolny w tym kraju od lat. Od lat jest taka sytuacja, ze za
      leczenie ofiar wypadków bierze się pieniądze ze składek osób, które nigdy
      samochodów nie posiadały - to jest dopiero chore!!!! Czy ktokolwiek obciążał
      jakiegoś pijusa, który spowodował wypadek kosztami leczenia? Jeśli już to
      bardzo rzadko. Pytanie do pana ministra powinno brzmieć mniej więcej tak-
      jeżeli do tej pory płaciliśmy za leczenie ofiar wypadków z kieszeni każdego
      płacącego składki, to czy po wprowadzeniu tego przepisu składka osób nie
      posiadających samochodu zmaleje? Odpowiedź jest dobrze znana. NIE. I to juz
      jest draństwo Panie Religa, bo do tej pory w składkę były wliczane między
      innymi koszty leczenia poszkodowanych w wypadkach. Może więc należałby podać
      kilka innych cyfr np.: jaki był koszt leczenia ofiar w ubiegłym roku i jaki to
      stanowi odsetek od sumy zebranych składek.
      A swoją drogą to obawiam się, że będzie to doskonałe pole manewru dla każdego
      ministra zdrowia , aby podnosić ową składkę systematycznie co roku, bo w jaki
      sposób my się dowiemy ile trzeba na leczenie takich ludzi, a przecież wiele z
      takich osób jest już do końca życia leczonych po takich wypadkach.
      • adas313 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 22:48
        > Czy ktokolwiek obciążał jakiegoś pijusa, który spowodował wypadek kosztami
        > leczenia?

A dlaczego mają za niego płacić inni składkowicze OC?
      • lucky81 Re: Religa chce wyższych składek OC 08.08.06, 05:54
        Czy to obowiazkowe OC czy skladka zdrowotna, jak zwal tak zwal, to jest po
        prostu podwyzka podatkow.
    • kixx I znow bedziemy placic drugi raz za to samo 07.08.06, 20:43
      a to dlatego,ze juz dzis,jesli poszkodowany nie jest ubezpieczony ,to
      Towarzystwo Ubezpieczeniowe sprawcy musi pokryc koszty leczenia
      Ja to sobie mysle i mysle i dochodze do wniosku ze podstawowym celem wszystkich
      ekip rzadzacych nie jest wzrost zamoznosci spoleczenstwa,rozwoj kraju ,czy
      jeszcze jakas inna tego typu du**rela.Ich celem jest wyciagniecie z naszej
      kieszeni jak najwiekszej czesci naszych dochodow ,przy okazji jeszcze probujac
      nam wmowic,ze czynia to w imie naszego dobra
    • assessor Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:45
      Władza jak wino uderza do głów ..... i właśnie to przytrafiło się także
      Zb.Relidze.

Lecz nade wszystko - słowom naszym,
      Zmienionym chytrze przez krętaczy,
      Jedyność przywróć i prawdziwość:
      Niech prawo - zawsze prawo znaczy,
      A sprawiedliwość - sprawiedliwość.
      J.Tuwim
    • xkya1 Kolejne złodziejstwo - dlaczego nie wprowadzić 07.08.06, 20:45
      progresji składki dla kierowców powodujących wypadki lub nagminnie łamiących
      przepisy - tak jak np w USA ?
      A swoją drogą kiedy prywatyzacja lekarzy !
      Składka, którą kradnie mi teraz państwo, nic nie dając w zamian, pozwoliłaby na
      wykupienie pełnej opcji w prywatnej opiece medycznej.
      • majkelos13 Re: Kolejne złodziejstwo - dlaczego nie wprowadzi 07.08.06, 22:25
        > Składka, którą kradnie mi teraz państwo, nic nie dając w zamian, pozwoliłaby na
        >
        > wykupienie pełnej opcji w prywatnej opiece medycznej.

A gdzie tak tanio daja, bo skladka na ubezpieczenie zdrowotne to jakies 160
        zlotych, mozesz podlinkowac, to tez sie ubezpiecze ;)
        • lucky81 Re: Kolejne złodziejstwo - dlaczego nie wprowadzi 08.08.06, 05:57
          > A gdzie tak tanio daja

To bylo w trybie przypuszczajacym - GDYBY opieka zdrowotna, na takim samym
          poziomie jak teraz, W POLSCE, byla prywatna, to kosztowalaby mniej.
    • mosessex Re: Religa dobrze mysli . chce odbudowac klinike 07.08.06, 20:45
      w aninie gdzie pracował on i pracuje jego syn. dobrze mysli!!
    • billyjack Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:46
      ILE IQ MA PAN SLEZAK? WLASNIE "ZALATWIL" PANI SEKRETARCE DALSZA
      PRACE...POGRATULOWAC....GLUPOTY... MOZEMY PODYSKUTOWAC, PANIE S. ZAPRASZAM.
      • sasanka2411 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:54
        Religa ma racje
        Na calym swiecie młodzi/stażem i wiekiem/kierowcy
        płacą bardzo wysokie skladki ubezpieczeniowe
        Jeżeli dziecko kieruje samochodem rodzica skladki sa wyższe
        Czas najwyzszy -za głupote/brawure/trzeba placic
        • adas313 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 22:51
          > Na calym swiecie młodzi/stażem i wiekiem/kierowcy
          > płacą bardzo wysokie skladki ubezpieczeniowe
          > Jeżeli dziecko kieruje samochodem rodzica skladki sa wyższe

W Polsce przecież też tak jest.

> Czas najwyzszy -za głupote/brawure/trzeba placic

Własną. Nie cudzą.
        • lucky81 Re: Religa chce wyższych składek OC 08.08.06, 05:59
          > Na calym swiecie młodzi/stażem i wiekiem/kierowcy
          > płacą bardzo wysokie skladki ubezpieczeniowe

Tylko ze Religa chce, zeby te skladki podbieralo sobie Panstwo Polskie.
    • wrojoz Wydmuszki 07.08.06, 20:50
      Prof.Religa, zamiast wymyslać co by zrobić dla PiS, powinien Pan się wycofać.
      Bo jedyny pomysł na służbę zdrowia, to szeroka gospodarka rynkowa, która da
      pieniądze ludziom, a ci ludzie będą się leczyć w prywatnej sluzbie zdrowia.
      To co Pan chce robic to półśrodki PiSu, bez szans.
    • backspace2 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 20:53
      Szpitalom się nie chce pozywać sprawców wypadku o pokrycie kosztów leczenia
      ofiar. A może należałoby pójść tą drogą? Suma ubezpieczenia OC opiewa przecież
      na 1,5 mln euro - na pewno wystarczy i na odszkodowanie dla ofiary i dla
      szpitala na leczenie. A niejeden sprawca wypadku rozbija się drogim i szybkim
      samochodem, więc pewnie ma też jakiś majątek. Jest się więc o co procesować i
      przepisy na to pozwalają! A póki co szpitale potrafią tylko przegrywać w sądzie
      sprawy o zarażenie pacjentów żółtaczką (zazwyczaj po kilkadziesiąt tysięcy zł
      plus renta) i z pracownikami o zaległe wynagrodzenia.

Na forum onetu ludzie dobrze piszą - to nie pójdzie na żadne ofiary tylko to
      jest pomysł na pokrycie koniecznych podwyżek służby zdrowia. Rząd ewidentnie
      nie ma kompletnie żadnego pomysłu - albo lekarze w kamasze albo niech kierowcy
      im pensje płacą.
    • moherowe_stringi To dement, nie wie co mówi 07.08.06, 20:55
      Co ta miażdżyca robi z ludzi...
    • troque ręczne sterowanie z centrali ?? 07.08.06, 21:01
      Panie Religa - to już było. Rozumie, że potrzebna jest kasa na podwyżki ale ...
      sprawa wysokości składki OC leży w kompetencji ubezpieczycieli działajacych na
      wolnym rynku. To oni szacują ryzyko, to oni muszą uwzględnić, że niektóre
      wypadki powodują długtrwałe i kosztone leczenie i rehabilitację, to oni w
      trosce o swoje istnienie szacują cene polisy
    • agofido Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:05
      A ja głupi myślałem, że to jest tak: my płacimy, oni obracają pieniędzmi, inwestują, a z zysku płacą ofiarom wypadków. Ale niestety: ja płacę, pan płaci, pani płaci.. a jak kogoś stuknę - to jeszcze raz zapłacę.. bo NFZ czy inne PZU mnie ścignie.... I tylko niech nikt nie mówi że ci "pod wpływem" powinni płacić więcej.. To niby ten co jest trzeźwy, ale frunie 150 km/h jest bardziej odpowiedzialny?!! Poza tym w wielu krajach obywatele mogą miec 0,6 promila, a u nas to już przestępca...
    • nowotka1 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:07
      I bardzo dobrze! P....i spaliniarze musza wreszcie zaczac ponosic RZECZYWISTE
      koszty wozenia wlasnej dupy ta kupa zlomu. Na rowerze ZAWSZE jestem szybciej od
      tej calej ryczacej i smierdzacej holoty.
      • adalbert57 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:15
        nowotka1 napisał:

> I bardzo dobrze! P....i spaliniarze musza wreszcie zaczac ponosic RZECZYWISTE
        > koszty wozenia wlasnej dupy ta kupa zlomu. Na rowerze ZAWSZE jestem szybciej od
        > tej calej ryczacej i smierdzacej holoty.

sama jestes smierdzaca anarchistyczna holota>>>>
        moze sie sprawdzimy na odcinku z Piaseczna na Żoliborz??? najlepiej w deszczu???
        he?startujesz złomiata smieciaro punkowa?
    • gekon1979 ku.. dosc!! zadnych wiecej podwyzek, niech sie 07.08.06, 21:17
      paluja
    • dobrasekta Obowiazkowe OC dla rowerzystów na ulicach 07.08.06, 21:20
      Wyjezdzam na ulice - płacę OC. Prosta zasada.

---------------
      www.moherfucker.com i tyle
      • d_arek_d Re: Obowiazkowe OC dla rowerzystów na ulicach 07.08.06, 21:32

dobrasekta napisał:

> Wyjezdzam na ulice - płacę OC. Prosta zasada.
        >
        > ---------------
        > www.moherfucker.com i tyle

No i dobrze! Nadmieniam jednak, że każdy pieszy również przez ulicę przechodzi,
        a wypadki drogowe w znacznej części są przez nich właśnie inicjowane. Czyli
        przypieprzmy podatek WSZYSTKIM i to konkretnie! Ale jaja!
      • adas313 Re: Obowiazkowe OC dla rowerzystów na ulicach 07.08.06, 22:54
        I dla pieszych.

• lucky81 Re: Obowiazkowe OC dla rowerzystów na ulicach 08.08.06, 06:03
          Dla wszystkich, i to im wyzszy ten podatek tym lepszy...
    • aron2004 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:30
      a pieniądze pójdą na podwyżki dla skorumpowanych konowałów.
    • 55b5 Re: Religa chce wyższych składek OC 07.08.06, 21:32
      wlasnie niech sam placi snob tylko mysli o sobie ,niech placa poslowie -maja z
      czego bo ja mam dwje dzieci na utrzymaniu ,niech on idzie na emeryture,bo
      ostatnio ma glupie pomysly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka