omikron22 07.08.06, 22:04 Czy panowie nie mogliby się przestać bombardować ułamkami procentów pewności? To już jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_28 Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 22:05 A dziad wiedział, nie powiedział A to było tak. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp No proszę, Prymas też się bawi w ciuciubabkę...I p 07.08.06, 23:20 rzelicytował Wałęsę. O kilka procent. Odpowiedz Link Zgłoś
bujacznik a czemu 98,5 a nie 99 albo 97 ? 07.08.06, 23:58 bezsensu ładny cyrk się z tego robi zaraz pewnie Jankowski powie że wie na 99,99% ale nie powie Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: a czemu 98,5 a nie 99 albo 97 ? 08.08.06, 00:01 On akurat wie na 100%. Ale nie powie :) Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: a czemu 98,5 a nie 99 albo 97 ? 08.08.06, 07:55 W tej sytuacji, powiedzieć to znaczy zabić tego człowieka. A są jeszcze ludzie którzy nie chcą zabijać. Wolą poczekać, aż ktoś zrobi to za nich. Ich wybór. Uszanujmy go. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Bolek = Delegat. Bolek wyjdz ... miej odwage 08.08.06, 08:05 Film "Slowa prawdy" www.lepszyswiat.home.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: No proszę, Prymas też się bawi w ciuciubabkę. 08.08.06, 07:05 Przecież to jedna w drugą ciuciubabki! Zresztą wystarczy spojrzeć, jeden rzut oka wystarczy by się zorientować, że obecni - od kilkudziesięciu zresztą lat - luminarze (pożal się boże), czyli zajmujący miejsca na świecznikach lub tuż obok, nie tylko wyglądają jeden w drugiego jak babki, ale i poruszają się (ogólnie: zachowują) jakby mieli opaski na oczach. Co gorsza, w tą grę zdołali wciągnąć ponad połowę narodu! I jeszcze im rośnie! Zgroza. Ileż % musi osiągnąć wskaźnik oszołomienia, żeby te opaski ludziom z oczu pospadały? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Kto to może być ? 07.08.06, 22:16 sebastian64 napisał: > Jankowski ? - Mazowiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Kto to może być ? 07.08.06, 22:44 sebastian64 napisał: > Jankowski ? Podejrzewam, że tak. I UB miało na niego haka - bo to pedofil i złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kto to może być ? 08.08.06, 08:28 no, na ej pedofilii to WYborcza nieźle się przejechała... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunte Re: Kto to może być ? 08.08.06, 09:17 Złodziej i pedofil, bo każdy złodziej to pedofil Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 22:06 Ciekawemam pytanie Czy towarzysz Glemp ( taki miał pseudonim wśród aparatu PZPR i nie tylko w tym środowisku) brał udział w tym wyjeżdzie ? Inny wariant niektórzy znawcy tematu twierdzą że DELEGAT był umiejscowiony w Watykanie No własnie w tej wersji na myśl przychodzi sraczowy JPII czyli Don Stanislao. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.maguire Siła-Nowicki jest na zdjeciu a nie ma go na liscie 07.08.06, 22:22 po paszport....??? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 23:06 Nieprawda, delegat rowniez tworzyl raport podczas zjazdu Solidarnosci. To wyklucza Watykan. Szkoda, ze tak sie ta zabawa ciagnie. Jakiekolwiek spekulacje sa bardzo niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Kpiny Glempa, Wałęsy i pozostałych czł.delegacji 07.08.06, 22:14 Nie róbcie sobie jaj ze społeczenstwa. Nie myslałem, ze Glemp tez dołaczy do tych "satyryków" i kpiarzy . Wy wszyscy jestescie jednego czorta warci,wy wszyscy to "delegaci" !!!!!! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Poproszę o listę 18 uczestnikó delegacji. Skończmy 07.08.06, 22:21 Jak ktoś zna pozostałe nazwiska uczestników pielgrzymki to proszę podać, tylko bez żartów. Do tej pory mamy: 1. Lech Wałęsa 2. Anna Walentynowicz 3. Ks. Henryk Jankowski 4. Andrzej Celiński 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.maguire <a href="http://www.rzeczpospolita.pl/tematy/plus_minus_a_1" targe 07.08.06, 22:23 www.rzeczpospolita.pl/tematy/plus_minus_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: <a href="<a href="http://www.rzeczpospolita.pl/tem" target 07.08.06, 22:36 No i kto brał udział w spotkaniu ze strony watykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Masz listę i strzelaj 07.08.06, 22:46 Lista wg domumentu MSW zamieszczonego w Rzepie 1. Celiński Andrzej - Warszawa - Gdańsk 2. ks. Dułak Stanisław - Gdańsk 3. Gwiazda Andrzej - Gdańsk 4. ks. Jankowski Henryk - Gdańsk 5. Kalinowski Ryszard - Elbląg 6. ks. bp Kluz Kazimierz 7. Kukołowicz Romuald - Warszawa 8. Mazowiecki Tadeusz - Warszawa 9. Mędrzak Jan - Łódź 10. Modzelewski Karol - Wrocław - Warszawa 11. Musioł Piotr - Jastrzębie 12. Rybicka Bożenna - Gdańsk (obecnie Grzywaczewska) 13. Świtoń Kazimierz - Katowice 14. Tyszkiewicz Stanisław - Łódź 15. Walentynowicz Anna - Gdańsk 16. Wałęsa Lech - Gdańsk 17. Wałęsa Mirosława - Gdańsk 18. Wądołowski Stanisław - Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Masz listę i strzelaj 07.08.06, 22:59 A kto wydał jakis czas temu płyte pt: "boli mnie w krzyzu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Re: Masz listę i strzelaj: To Tadeusz Mazowiecki? 08.08.06, 03:16 maruda.r napisał: > Lista wg domumentu MSW zamieszczonego w Rzepie > > 1. Celiński Andrzej - Warszawa - Gdańsk > 2. ks. Dułak Stanisław - Gdańsk > 3. Gwiazda Andrzej - Gdańsk > 4. ks. Jankowski Henryk - Gdańsk > 5. Kalinowski Ryszard - Elbląg > 6. ks. bp Kluz Kazimierz > 7. Kukołowicz Romuald - Warszawa > 8. Mazowiecki Tadeusz - Warszawa > 9. Mędrzak Jan - Łódź > 10. Modzelewski Karol - Wrocław - Warszawa > 11. Musioł Piotr - Jastrzębie > 12. Rybicka Bożenna - Gdańsk (obecnie Grzywaczewska) > 13. Świtoń Kazimierz - Katowice > 14. Tyszkiewicz Stanisław - Łódź > 15. Walentynowicz Anna - Gdańsk > 16. Wałęsa Lech - Gdańsk > 17. Wałęsa Mirosława - Gdańsk > 18. Wądołowski Stanisław - Szczecin Mając tę listę i biorąc pod uwagę to, że kard. Glemp powiedział, że to znany polityk, to na pierwsze miejsce wysuwa się Tadeusz Mazowiecki. Ale to nie oskarżenie, to tylko moje przypuszczenie. Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski To Tadeusz Mazowiecki? 08.08.06, 03:18 Mając tę listę i biorąc pod uwagę to, że kard. Glemp powiedział, że to znany polityk, to na pierwsze miejsce wysuwa się Tadeusz Mazowiecki. Ale to nie oskarżenie, to tylko moje przypuszczenie. Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Poproszę o listę 18 uczestnikó delegacji. Sko 08.08.06, 06:34 Cala Polska to "Delegaci" hahaha! I, o to wlasnie chodzilo:a wrogowie sie bawia naszym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r KK&SB Spółka z o.o. 07.08.06, 22:22 Na pytanie czy ten agent był niebezpieczny dla Kościoła, Prymas odparł: "Było więcej ludzi bardziej niebezpiecznych. On nie chciał szkodzić Kościołowi". ************************************** Dało się zauważyć. Delegat - Prezes KK&SB Spółka z o.o. Rola KK, który za pomocą osób trzecich próbuje sobie podporządkować Wałęsę i skłocić go z KOR-em wygląda źle. Gdy owe osoby trzecie współpracują w akcji podporządkowania Wałęsy ze Służbą Bezpieczeństwa, to już wygląda dramatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 [...] 07.08.06, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 Re: Walentynowicz 07.08.06, 22:40 Może raczej do jakiejś wiejskiej knajpy z takim językiem, co? Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Walentynowicz 07.08.06, 23:03 Zapytajcie gen Płatka puki żyje,jego sznurek. m635 napisał: > alphaone napisał: > > > a to psychiczne babsko nie wie????????? > > A ty wiesz ubecka kanalio czy może koledzy z Czwórki ci nie mówili? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 22:38 a mnie to lata jak zeszłoroczny snieg w Boże Ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 [...] 07.08.06, 22:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 08.08.06, 06:40 Edward Ochab = delegat (nieswiadomy) :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
b.gawlinski "Delegat" = Celiński 07.08.06, 22:41 Czy nie sądzicie, że delegatem jest Celiński? Spójrzcie na fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Ja stawiam ze albo: Celinski, Jankowski albo 07.08.06, 22:49 Mazowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Bukmacherzy już prowadzą zakłady 07.08.06, 23:36 Najmniejsza wypłata na Celińskiego. No, ta jego wolta z Solidarności do SLD daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops And the winner is... 08.08.06, 00:40 Skoro jest to osoba "która z jednej strony miała dostęp do prymasów Stefana Wyszyńskiego i Józefa Glempa, a z drugiej - do Lecha Wałęsy", to nie może to być Celiński ani Gwiazda, bo oni są chyba niewierzący. To najprawdopodobniej jest jakiś z gdańskich księży, stawiam na "6. ks. bp Kluz Kazimierz". Kościół jest strukturą hierarchiczną, szeregowy ksiądz nie spotykałby się tak łatwo z prymasami. Odpowiedz Link Zgłoś
mapetyxxx Re: And the winner is... 08.08.06, 03:48 niestety twoj "typ na dzis" odpada z tego co sie orientuje to w/w ksiadz zginal w wypadku chyba w 1982 roku, a zreszta mi najbardzije pasowalby "mc switon" ale on z katowic wiec male szanse Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: And the winner is... 08.08.06, 06:42 a,moze ...Britney Spears ?...... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky.jarecky Re: "Delegat" = Celiński 08.08.06, 04:13 O tyle to mozliwe ze Andrzej Celinski jest na liscie zasobow IPN (sic), natomiast wszyscy udaja ze nie wiedza kim byl Bolek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tony.blair Jankowski to delegat, to w sumie logiczne... 07.08.06, 22:42 ...ten facet ma przerost ambicji - musial byc wierchuszka zarowno u Wyszynskiego, jak i u eSBekow. Teraz tez, tylko ornamenty, oltarze, winnice i samochody. Z niego taki Sluga Bozy jak ze mnie ministrant... Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Prymas na "98,5%" wie, ze byla to sprzataczka. 07.08.06, 22:49 Nie wiadoma jest jednak, z ktorej zmiany? Do poludnia czy tez ta ruda co robila po poludniu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prymas na "98,5%" wie, ze byla to sprzataczka 08.08.06, 06:43 mnie uczyli,ze 1 + 1 = 3 Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Rzepka 07.08.06, 22:54 Zasadził dziadek rzepkę w ogrodzie, Chodził tę rzepkę oglądać co dzień, Wyrosła rzepka jędrna i krzepka, Schrupać by rzepkę z kawałkiem chlebka! Więc ciągnie rzepkę dziadek niebożę, Ciągnie i ciągnie, wyciągnąć nie może! Zawołał dziade na pomoc babcię: "Ja złapię rzepkę, ty za mnie złap się!" I biedny dziadek z babcią niebogą Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Przyleciał wnuczek, babci się złapał, Poci się, stęka, aż się zasapał! Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Zawołał wnuczek szczeniaczka Mruczka, Przyleciał Mruczek i ciągnie wnuczka! Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Na kurkę czyhał kotek w ukryciu, Zaszczekał Mruczek: "Pomóż nam, Kiciu!" Kicia za Mruczka, Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Więc woła Kicia kurkę z podwórka, Wnet przyleciała usłużna kurka. Kurka za Kicię, Kicia za Mruczka, Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Szła sobie gąska ścieżyną wąską, Krzyknęła kurka: "Chodź no tu, gąsko!" Gąska za kurkę, Kurka za Kicię, Kicia za Mruczka, Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Leciał wysoko bocian-długonos, "Fruń-że tu, boćku, do nas na pomoc!" Bociek za gąskę, Gąska za kurkę, Kurka za Kicię, Kicia za Mruczka, Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę! Pocą się, sapią, stękają srogo, Ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą! Skakała drogą zielonażabka, Złapała boćka - rzadka to gratka! Żabka za boćka, Bociek za gąskę, Gąska za kurkę, Kurka za Kicię, Kicia za Mruczka, Mruczek za wnuczka, Wnuczek za babcię, Babcia za dziadka, Dziadek za rzepkę, A na przyczepkę Kawka za żabkę, Bo na tę rzepkę Też miała chrapkę! Tak się zawzięli, Tak się nadęli, Że nagle rzepkę Trrrach!! - wyciągnęli! Aż wstyd powiedzieć, Co było dalej! Wszyscy na siebie Poupadali: Rzepka na dziadka, Dziadek na babcię, Babcia na wnuczka, Wnuczek na Mruczke, Mruczek na Kicię, Kicia na kurkę, Kurka na gąskę, Gąska na boćka, Bociek na żabkę, Żabka na kawkę I na ostatku Kawka na trawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 22:54 Jeśli tekst przytoczony w Rzepie nie zawiera dezinformacji (tzn celowych zmyłek utrudniających identyfikacje autora relacji) to najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie hipoteza, że "delegatem" nie był nikt z członków rzymskiej wyprawy, a ktoś z sekretariatu episkopatu lub otoczenia prymasa. Po powrocie od kraju ks. Jankowski zdał tam szczegółowe relacje (tzn prymasowi i sekretariacie)- o czym czytamy w dokumencie. Stamtąd mógła je otrzymać SB. Tylko trzy dni między powrotem delegacji i dokumentem SB, a w międzyczasie relacja ks. Jankowskiego dla prymasa. Niby mało czasu, ale ranga sprawy wymagała pośpiechu. Jeśli natomiast przyjąć, że dokument SB zawiera dezinformacje, to "Delegatem" mógł być każdy z tego towarzystwa - nie wyłączając Wałęsy czy "sfatygowanej" damy. Nawet biorąc pod uwagę ubogi zakres opisywanych w dokumencie spraw i zachowań oraz mało wyszukaną formę doniesień, to też nikogo nie da sie wykluczyć biorąc pod uwagę wykształcenie i - jak to się mówi - format człowieka. Najwidoczniej SB interesowało akurat to co interesowało - relacje miedzyludzkie, sylwetki, słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Dobranoc koza :-) 07.08.06, 23:01 Masz problem ze współpracą z SB w charakterze TW? Ja nie, więc idę spać :-) me-e napisał: dlaczego chronia..."Delegata" > ...na 100 proc Odpowiedz Link Zgłoś
me-e jaki ty jestes ...wspanialy 07.08.06, 23:06 ...a sam sie zaspakajasz ...tez taziuta napisał: > Masz problem ze współpracą z SB w charakterze TW? Ja nie, więc idę spać :-) > > me-e napisał: > dlaczego chronia..."Delegata" > > > ...na 100 proc > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...o co ci chodzi...gamoniu 07.08.06, 23:44 ...a tak przy okazji...co miales z palowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Dobranoc koza :-) 08.08.06, 06:45 ja bylem Delegatem,ale Wam tego nie powiem ! pewnosc 98,903456771990 % Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: dlaczego chronia..."Delegata" 07.08.06, 23:16 me-e napisał: > ...na 100 proc ....bo oni wszyscy"delegaci" ! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Solidaruchy rozrabiają swoich. Tak trzymać! :-) 07.08.06, 22:59 Hehe, następny mądry - wiem ale nie powiem. Jak dla mnie to sobie możecie mówić, albo i nie mówić, mądrale... Nie moje małpy, nie mój cyrk. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Skąd ty wiesz, co pisze NIE? Znalazłeś w kiblu? 07.08.06, 23:36 taziuta napisał: "PO tym się różni od PiS, że nie jest u żłobu" - (NIE, Dorota Zielińska) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ty to musi klikasz z Hameryki? :-) 08.08.06, 06:15 Hahaha, cóż za zjadliwa ironia. Cóż za klasa! :-) johnny_p napisał: Re: Skąd ty wiesz, co pisze NIE? Znalazłeś w kiblu > taziuta napisał: > "PO tym się różni od PiS, że nie jest u żłobu" - (NIE, Dorota Zielińska) Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 to na 100% NIE byl jankowski 07.08.06, 23:03 gdyby to byl jankowski to lewicowe media ,celinski ,walesa JUZ DAWNO by go zdradzili. przeciez wszyscy lewicowcy szukaja haka na jankowskiego ,aby go wyeliminowac. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to na 100% NIE byl jankowski 07.08.06, 23:12 Tak jest - to że lewica udaje w Polsce prawicę :)))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: to na 100% NIE byl jankowski 07.08.06, 23:14 > Tak jest - to że lewica udaje w Polsce prawicę :)))))))). To prawda :D Ale argumenty "to nie był Jankowski" robią na mnie wrażenie trzymających się kupy. Choć nie jest to oczywiście dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to na 100% NIE byl jankowski 07.08.06, 23:11 Lewicowe? Tzn jakie? Widzisz lewica czyli 'Nasz Dziennik' go popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: to na 100% NIE byl jankowski 07.08.06, 23:19 A gdyby to był Celiński, Wałęsa, Mazowiecki albo Modzelewski to tzw. prawicowcy (czyli komuna nielaicka) dawno by już go zdradzili, bo przecież wszyscy oni szukają haka, aby go (tu wstaw właściwe nazwisko) wyeliminować. Ta sama logika, ta sama prawda. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert57 Lista członków delegacji 07.08.06, 23:03 www.rzeczpospolita.pl/teksty/plus_minus_060805/plus_minus_a_1-1.F.jpg tu jest lista -na podstawie wystapień o paszporty, a do tej listydochodzi jeszcze mec.Siła -Nowicki nie wymieniony zdaje sie na liscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: MAZOwiecki.....pobozniejszy od papieza.. 07.08.06, 23:04 Nie, nie Mazowiecki, Glemp powiedzial, ze to jest ktos "dosc" znany w polityce. Mazowiecki jest bardzo znany. Druga rzecz - to ktos z Gdanska, chodzi o IPN w Gdansku. Stawiam na bursztynowego pralata.. Sklocil gdanskie towarzystwo jak malo kto. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: MAZOwiecki.....pobozniejszy od papieza.. 07.08.06, 23:09 A może to ktoś kto nie znajduje się na tej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: MAZOwiecki.....pobozniejszy od papieza.. 07.08.06, 23:13 Kaczyńscy? Tusk? Olejniczak? Lepper? - do wyboru do koloru, teraz to można każdego oskarżyć :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: MAZOwiecki.....pobozniejszy od papieza.. 08.08.06, 06:47 Jerzy Polomski ?.... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_sto Re: Prymas na "98,5%" wie kim był "Delegat" 07.08.06, 23:04 Mam nadzieję, że "Delegat" ma świadomość iż jego nazwisko wypłynie, może przypadkiem w ramach badan IPN albo przy okazji dostępu do teczek osób pokrzywdzonych. Krąg jest bardzo ograniczony ( tylko 18 osób ) Sądzę, że po reakcji szerokiej rzeszy społeczennstwa,"delegat" będzie mial na tyle honoru ze popełni -sepuku - jak przystało na "rycerza" SOLIDARNOŚCI. emerytka Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...trzecia sie sypie 07.08.06, 23:05 ...to az wstyd ,ze to juz tak dlugo trwa ...16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Polmos wprowadza na rynek nowy alkohol 07.08.06, 23:11 i stad te 98.5 procent a Wy sie emocjonujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e 99 % vodka...mazowiecka... 07.08.06, 23:13 ...to on sypal ksiezy...to on byl b. katolicki od ...michnika ( gdy naczelny ukrywal sie w kosciolach ) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk kto "wybaczył"komunistom "grubą kreską"-kto? 07.08.06, 23:15 ...zgadujcie ..... hahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:17 ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:21 me-e napisał: > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... .... hahahahahahahah, Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:22 No dobra, to ja byłem 'delegatem'. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:24 ...nie ty jestes...napoleonem seafood napisał: > No dobra, to ja byłem 'delegatem'. > Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:28 Kłopoty z interpunkcją? To fakt: Nie ja jestem Napoleonem. albo nie-fakt: Nie, ja nie jestem Napoleonem. Rozumiesz, nieuku? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:30 ...wiec jestes napoleonem czy nie...a moze jestes ...tadkiem...i nie o to tu chodzilo...rudy Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:31 Tiaaa, nie rozumiesz, nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:33 No dobra, to ja byłem 'delegatem'. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_sto Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:55 Taaaa.... Głupie "DOWCIPY"panie delegacie. Ale rozumiem, dla Was to tylko "historia ". Dla mnie tak wygladała II wojna. Tyle, że nie żartowali8smy z rodziców nt kolaboracji (dotyczy NIEMCÓW )czy konfidentów( ROSJANIE ). Dla Waszych rodziców ( czyli mnie ) TW ( SB-bek ) to nie byla osoba vwirtualna. Mogła [orzxądnie zaszkodzić i w pracy i w życiu prywatnym. Trzeba bylo uważac co sie mowi I w jakim towarzystwie. NAPRAWDĘ !!!! Ale trzeba to przeżyć. emetytka Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:34 Lista wg domumentu MSW zamieszczonego w Rzepie 1. Celiński Andrzej - Warszawa - Gdańsk 2. ks. Dułak Stanisław - Gdańsk 3. Gwiazda Andrzej - Gdańsk 4. ks. Jankowski Henryk - Gdańsk 5. Kalinowski Ryszard - Elbląg 6. ks. bp Kluz Kazimierz 7. Kukołowicz Romuald - Warszawa 8. Mazowiecki Tadeusz - Warszawa 9. Mędrzak Jan - Łódź 10. Modzelewski Karol - Wrocław - Warszawa 11. Musioł Piotr - Jastrzębie 12. Rybicka Bożenna - Gdańsk (obecnie Grzywaczewska) 13. Świtoń Kazimierz - Katowice 14. Tyszkiewicz Stanisław - Łódź 15. Walentynowicz Anna - Gdańsk 16. Wałęsa Lech - Gdańsk 17. Wałęsa Mirosława - Gdańsk Zestawmy ludzi z Gdańska bo papiery miała SB z Gdańska 1. Celiński Andrzej - Warszawa - Gdańsk 2. ks. Dułak Stanisław - Gdańsk 3. Gwiazda Andrzej - Gdańsk 4. ks. Jankowski Henryk - Gdańsk 5. Kalinowski Ryszard - Elbląg 6. ks. bp Kluz Kazimierz 12. Rybicka Bożenna - Gdańsk (obecnie Grzywaczewska) 15. Walentynowicz Anna - Gdańsk 16. Wałęsa Lech - Gdańsk 17. Wałęsa Mirosława - Gdańsk A teraz niech ktoś odrzuci nazwiska tych osób ktorzy 1,nie byli, 2,nie mieli wpływu na obrady podczas zjazdu solidarności. na zjeż Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:49 ...walese wykreslilem...on tylko oczami dawal znaki ...ze tez temu cwaniakowi...ktory wykosil bolszewikow ( puscil w skarpetkach ) ...taka czarna owca sie ...wscisnela Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:23 me-e napisał: > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... ...wszyscy z "delegacji" wiedzą kto był 'delegatem" i zabrali głos w sprawie, tylko Tadek milczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:28 ...tadek nadchodzi...i dojdzie jutro ...do gazety brynk napisał: > me-e napisał: > > > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... > ...wszyscy z "delegacji" wiedzą kto był 'delegatem" i zabrali głos w sprawie, > tylko Tadek milczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:26 me-e napisał: > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... ....jestesmy świadkami najwiekszych jaj po wojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:35 ...podziwiam lecha...ten to dopiero cwaniak- tak posprzatac...wyrwac pare kartek... brynk napisał: > me-e napisał: > > > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... > ....jestesmy świadkami najwiekszych jaj po wojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:28 me-e napisał: > ...on tak ladnie rozkraczal ...paluchy- V... ....ciekawe, czy Adaś M. wie kto był "delegatem"? - hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...nie to ...niemozliwe 07.08.06, 23:33 ...meesle ,ze naczelny ma dosc...i walesy i tadka...co by zlego o naczelnym nie powiedziec...to obecnie naczelny ...jest na etapie komentowania...rewolucji ...francuskiej Odpowiedz Link Zgłoś
chloes666 Zabawa na całego !!! 07.08.06, 23:24 Na jaki numer można wysyłać SMS'y z nazwiskiem Delegata ? Jaka jest nagroda ? i Jaki przedział ufności założył prymas ? A gospodarka od ujawnienia nazwiska porfunie fruuuuuuuuuu, do góry !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rodosek delegat? a może to Andrzej Gwiazda? 07.08.06, 23:37 przeczytajcie sprawozdanie delagata, zakładając że o sobie by nie pisał w trzeciej osobie, można wykluczyć kilka nazwisk, zostają nam: gwiazda, kalinowski, ks. kluz, mędrzak, musioł, świtoń, tyszkiewicz, wądołowski kto z nich miał dobry dostęp do wałesy jak i prymasa i zarazem był osobą swiecką - najbardziej mi pasuje Gwiazda, co wy na to? jeszcze ta wypowiedź Glempa: " nie będę teraz delegatowi DORADZAŁ co ma zrobić, a właśnie gwiazda był jednym z doradców solidarności, choc tak szczerze - to chciałbym się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 07.08.06, 23:58 O to wlasnie chodzi w tej "zabawie": kazdy moze byc oskarzony. Zobaczcie lepiej kogo NIE bylo w TEJ delegacji i oskarzonym byc nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:00 Oj tam, od razu nie może. Się odpowiednio przesłucha i będzie mógł być :) Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:04 seafood napisał: > Oj tam, od razu nie może. Się odpowiednio przesłucha i będzie mógł być :) Tyz prawda. Altspring nawet pokazal/a jak to mozliwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mortenharket Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:02 skoro kogos w tej delegacji nie bylo, to ten nieobecny nie mógłby zdać tak szczegółowej relacji, więc chyba delegatem jest osoba obecna na spotkaniu w watykanie Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:09 mortenharket napisał: > skoro kogos w tej delegacji nie bylo, to ten nieobecny nie mógłby zdać tak > szczegółowej relacji, więc chyba delegatem jest osoba obecna na spotkaniu w > watykanie Nie lapiesz. Jaki jest cel w poszukiwaniu "Delegata"? Taki, ze kazdy obecny w delegacji jest juz pomowiony, ze nim jest. Wiec kto na tym dobrze wychodzi? Ten, kto nie byl zaproszony na owczesne salony. A kto to byl? Ktos, kto jest wazny dzisiaj. Wiec kto? I to jest dopiero pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
mortenharket Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:16 nie do końca się z Tobą zgadzam, nie każdy z tej delegacji jest pomówiony, i jeżeli relacja jest tak dokładna , to delegat musial byc tam na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:28 mortenharket napisał: > nie do końca się z Tobą zgadzam, nie każdy z tej delegacji jest pomówiony, i > jeżeli relacja jest tak dokładna , to delegat musial byc tam na miejscu Dziesieciu malych Indian - kazdy podejrzany :-) Mysle, ze kazdy moze byc podejrzany. Jak sie rzuca w tlum taki ochlap to wiadomo przewaznie po co. Ty moze bedziesz bardziej wybiorczy, ale i tak kogos oskarzysz. Juz widziales oskarzenia od Walesy po Prymasa - wiec o wybiorczosci mowic nie mozna. Ta "zabawa" juz zyje wlasnym zyciem. I dlatego trzeba widziec kto stoi z boku i z usmiechem sie przyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:32 > I dlatego trzeba widziec kto stoi z boku i z usmiechem sie przyglada... Prowokacja zagranicznych tajnych służb? Jak spekulować to na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:37 adas313 napisał: > > Prowokacja zagranicznych tajnych służb? > Jak spekulować to na całego. Mozna i tak. Ale co z tego? Po co im prowokacje? Wladza kompromituje sie bez niczyjej pomocy. Natomiast nasi swoi, ktorzy do delegacji zaproszeni nie byli, teraz przezywaja chwile radosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mortenharket Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:34 ja zakładam że ralacja delegata jest autentyczna, ale jezeli ty uważasz inaczej to kto stoi z boku i się szyderczo usmiecha? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:39 mortenharket napisał: > ja zakładam że ralacja delegata jest autentyczna, ale jezeli ty uważasz > inaczej to kto stoi z boku i się szyderczo usmiecha? No wlasnie - projekt na znacznie lepsza zgadywanke. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:44 W relacji pojawiają się sformułowania: "Audiencja rozpoczęła się [...] od osobistej rozmowy Papieża z Wałęsą[...]. [...] Papież spotkał się z całą delegacją "S" w składzie... ". Tu padają nazwiska członków delegacji oraz "towarzyszących ekspertów Prymasa Polski"." Czy należy to rozumieć tak, że poza delegacją "S" u JPII przebywała jeszcze grupa "ekspertów Prymasa Polski"? Jeśli tak - to może tam należy szukać "delegata"? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:51 adas313 napisał: > Jeśli tak - to może tam należy szukać "delegata"? A ja swoje: Widzisz, Ty szukasz Delegata. I on pewnie byl. A moze ich nawet bylo trzech Delagatow ;-) Ale ja nie o Delegacie, a o calej zgadywance: "Gdzie jest Delegat?". Twierdze, ze ta zgadywanka jest zabawka, ktora ciesza sie dzieci, ktore mialy spac, kiedy Delegat byl w delegacji. I chce zwrocic Wasza uwage na tych, ktorzy naprawde ciesza sie z tej zgadywanki. Bo ja sie cieszyc nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 00:59 > A moze ich nawet bylo trzech Delagatow ;-) Czemu nie... > Twierdze, ze ta zgadywanka jest zabawka, ktora ciesza sie dzieci, ktore mialy > spac, kiedy Delegat byl w delegacji. I chce zwrocic Wasza uwage na tych, ktorzy > naprawde ciesza sie z tej zgadywanki. Tzn? Sorry, ja o 1:00 jestem pozbawiony zdolności rozumienia aluzji ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: delegat? a może to ___________? 08.08.06, 01:08 adas313 napisał: > Tzn? Sorry, ja o 1:00 jestem pozbawiony zdolności rozumienia aluzji ;o) To trudno nazwac aluzja. Wiadomo, ze obecnie nam rzadzacy nie sa w najlepszych stosunkach z ludzmi, ktorzy jezdzili w delegacje organizowane przez Walese. Wiec im bardziej zle sie mowi o osobach z otoczenia Walesy, tym w lepszym swietle stoja osoby milosciwie nam panujace. Reagowalem na wczesniejsze wypowiedzi, w ktorych uzyto slowa "zabawa" a pozniej wymieniano wazne nazwiska z naszej najnowszej historii. I wtedy wlasnie pomyslalem, ze jest to bardzo smutna zabawa... ale sa osoby, ktore napewno sie z niej ciesza. Nie po raz pierwszy przeciez pomawiano najwazniejsze osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: delegat? a może to Andrzej Gwiazda? 08.08.06, 00:03 > przeczytajcie sprawozdanie delagata Gdzie to można znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
mortenharket Re: delegat? a może to Andrzej Gwiazda? 08.08.06, 00:07 gdzie znaleźć? kliknij na post osoby o nicku jerry.maguirre 07.08.06 22.23 i kliknij w ten czerwony link, wyswietli ci sie artykuł z rzeczpospolitej , na koncu masz raport delegata Odpowiedz Link Zgłoś
rodosek najlepsze wyjście - delegat popełnia samobójstwo! 08.08.06, 00:12 facet, ktokolwiek to jest , będzie miał przechlapane, chyba najlepsze wyjście, to kulka w łeb, jeżeli ta osoba ma honor tak przynajmniej postępowali przedwojenni oficerowie... Odpowiedz Link Zgłoś