navaira 08.08.06, 18:12 "Trzeba wskazać, że spokój psychiczny należy niewątpliwie do otwartego katalogu dóbr osobistych chronionych na podstawie art. 23 kc." Tak! Jest podstawa prawna, aby zamknąć wszystkich polityków! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ferrment Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 18:13 "Nie jest to do końca śmieszna sprawa." Jaka śmieszna? Raczej poważniejsza od tych którymi ta pani się dotąd zajmowała. W moim pilocie przycisk wyłączania głosu już się od tych reklam psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 18:16 No jakby na to nie patrzeć nie jest to miłe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Nie ma nic bardziej wku..ającego niż rycząca nag 08.08.06, 18:38 le reklama. To jest po prostu głupie. Jakiś cham chciałby na chama coś do widza wywrzeszczeć ale na szczęscie traci tylko kasę. Moim pierwszym odruchem jest złapanie za pilota i całkowite wyciszenie, myslę że u wielu jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Nie ma nic bardziej wku..ającego niż rycząca 08.08.06, 19:55 plmlp napisał: > le reklama. To jest po prostu głupie. Jakiś cham chciałby na chama coś do widza > wywrzeszczeć ale na szczęscie traci tylko kasę. Moim pierwszym odruchem jest z > łapanie za pilota i całkowite wyciszenie, myslę że u wielu jest podobnie. Dokładnie.Szczytem bezczelności,tandety i szmiry jest nachalna reklama sygnowana przez Instytut Matki i Dziecka w TVP3.Na początku tego beznadziejnego stworka jest przerażliwie głośna muzyka a za chwilę widzimy babsztyla rodzącego...odkurzacz.Za chwilę widzimy kolejną szczęśliwą parkę,pani urodziła telewizor plazmowy.Co za kretyn takie coś wymyślił,co za kretyn puszcza to na antenę. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Osobiście po prostu wyłączam kanał 08.08.06, 20:22 który znienacka raczy mnie ryczącą reklamą. Oczywiście wskutek tego niewiele oglądam telewizji, ale jestem dzięki temu szczęśliwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotka1 Re: Osobiście po prostu wyłączam kanał 08.08.06, 21:01 A ja w ogóle nie mam telewizora. Slucham IIPR, chociaz i tu pojawiaja sie zbyt glosne reklamy. Wtedy przechodze na stare czarne plyty i jest mi juz calkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan odkurzacz? Agencja JWT,dyrektor kreatywny Zatorski 08.08.06, 20:51 zawsze uważałem go za niezbyt inteligentnego, ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
joemama Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:51 Czy w całym tym bałaganie ktoś zwrócił uwagę na fakt, czym zajmuje się Rzecznik Praw Obywatelskich ? Ten organ został powołany po to, by ingerować wtedy, gdy PRAWA JEDNOSTEK naruszane są przez DZIAŁANIA WŁADZ, nie zaś wtedy gdy to tych naruszeń dochodzi na poziomie horyzontalnym tzn. KONSUMENCI versus PRODUCENCI. Jeśli istnieje problem zbyt głośnych reklam, to od tego jest władza ustawodawcza, żeby za pomocą ustaw naprawić ten stan rzeczy. Co tu do robienia ma Rzecznik ? Chyba tylko to, żeby pokazać społeczeństwu, że istnieje, bo przecież inicjatyw antyrządowych podejmować nie będzie żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo69 mądrala? 08.08.06, 21:26 a czy tzw. komsument nie jest jednostką właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adler Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 09.08.06, 00:59 joemama napisał: [...] > naruszeń dochodzi na poziomie horyzontalnym tzn. KONSUMENCI versus PRODUCENCI. producenci coraz czesciej robia na szaro kupujacych, a ci wierza, ze zlapali kota za ogon! > Jeśli istnieje problem zbyt głośnych reklam, to od tego jest władza > ustawodawcza, żeby za pomocą ustaw naprawić ten stan rzeczy. Co tu do robienia > ma Rzecznik ? Chyba tylko to, żeby pokazać społeczeństwu, że istnieje, bo > przecież inicjatyw antyrządowych podejmować nie będzie żadnych. Wladza ma to w d... wiec chwala za to rzecznikowi!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.adler Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 09.08.06, 00:56 Zawsze sciszam, gdy sa reklamy, a zazwyczaj przelanczam na inne kanaly telewizji kodowanej, za ktora place i nie chce miec buraczanego, ryczacego smiecia!!! Podobnie z flashowymi reklamami w inernecie. Na szczescie istnieje juz sporo skutecznych narzedzi, by ten smiec blokowac, np adblock w Mozilli. Szkoda, ze w TV tego nie ma. Panowie! Zalatwcie tych lapsow z ich ryczacymi reklamami. Proponuje zamknac ich w szczelnym pokoju i puszczac ich debilne rekalmy przez miesiac 24 godziny na dobe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol99321 Nie cierpię tego 08.08.06, 18:14 telewizja powinna zaprzestać takich praktyk! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Nie cierpię tego 08.08.06, 18:24 Pomijając już nawet treść reklam, które niemal wyłącznie są produkowane przez debili i dla debili, ten ryk jaki im towarzyszy, może nabawić nerwicy i głuchoty. Satelitarną telewizję posiadam niemal od jej zarania w Polsce i dotąd na żadnym kanale z takim kretyństwem się nie spotkałem. Włączcie proszę dowolny, nawet najbardziej obfitujący w reklamy program i zauważcie, jak kulturalnie, niejako w tle podawany jest komentarz lektora. Nie ma też idiotycznych tekstów serwowanych głosem niby to bohaterów kreskówek. Nie dziwmy się temu, że w świecie postrzegani jesteśmy jako prymitywni i półdzicy. To jest jeden z elementów tego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: Nie cierpię tego 08.08.06, 18:56 Pomijając już nawet treść reklam, które niemal wyłącznie są produkowane przez > debili i dla debili, Masz racje porownujac tresc reklam z twoim wpisem,dochodze do wniosku ,ze tym razem swoj swojego nie poznal. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Nie cierpię tego 08.08.06, 19:37 Witam "nożyce". Ja tylko uderzyłem w stół. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Nie cierpię tego 08.08.06, 20:13 Ależ ten nasz misio przenikliwy! Chyba dawno misio nie dostał w pysio? Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery.jot Święta prawda! 08.08.06, 18:18 Oczywiście, że reklamy są za głośne. Ciągle trzeba przyciszać, bo bzdurne teksty i lamerska muzyka zagłuszają własne myśli. Już dawno powinna być ta sprawa rozwiązana. Nachalność reklam przynosi odwrotny skutek od zamierzonego, ludzie po prostu przełączają tv na inny kanał. Nie rozumiem tłumaczenia telewizji, która kłamie w żywe oczy telewidzów, zapewniając, że nie stwierdzono nieprawidłowości. Sugerują zatem, że telewidzowie są głusi! Muszę przemyśleć, czy wobec tych kłamst i lekceważenia telewidzów nie przestanę płacić abonamentu... Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 [...] 08.08.06, 18:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: Święta prawda! 08.08.06, 18:51 ksawery ma racje,dobry sposob ! w zwiazku z ogromna liczba debilnych wpisow na roznych forach,jego wpis w to wliczajac, przestane placic za internet ! A w zimie na zlosc Mamie odmroze sobie uszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
viktavi Re: Święta prawda! 08.08.06, 23:45 Biedna velda... napisała to co wiedziała. Szkoda takich niemądrych... A Ksawey ma rację! Jakoś trzeba tych popieprzonych decydentów ukarać. Też nie będę płacił na debili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery.jot będę płacił za net :))) 08.08.06, 23:49 Za net będę płacił, bo mnie nie zagłuszają reklamy ;-DDDDD a tv + debilne reklamy do gazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Bliźniacy naruszają moje prawa telewidza 08.08.06, 18:19 you-know-why :-))) --- religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r I zakłóca sen 08.08.06, 18:53 Przed telewizorem zazwyczaj zasypiam i ten hałas reklam wybija mnie ze snu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Na ten "syf" nie ma rady - to techniczny trik 08.08.06, 19:14 Na ten "syf" nie ma rady, to techniczny trik. Za pomoca komresora dzwieku mozna wzmocnic subiektywne odczucie glosnosci a jednoczesnie nominalny poziom sygnalu pozostaje ten sam. Stosuje sie to masowo podczas prezentacji nowych nagran muzycznych w radio. Odpowiedz Link Zgłoś
asyaba Re:Abonament= program bez reklam! 08.08.06, 19:16 Pora najwyższa położyć kres temu bezprawiu.W całym cywilizowanym świecie płatna telewizja pozbawiona jest reklam.Albo reklamy,albo abonament.Może tym powinna również zająć się RPO. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 19:26 Szefowa KRRiT Elżbieta Kruk, która przebywa obecnie na urlopie zapowiedziała, że zajmie się tą sprawą po powrocie do pracy. "Nie jest to do końca śmieszna sprawa. Sama zauważam ten problem" - powiedziała PAP Kruk. Najbliższe posiedzenie KRRiT odbędzie się 29 sierpnia. Co za wyjątkowo spostrzegawcza i inteligentna osoba. Zupełnie jak E. Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 To dyskryminacja.Teraz jak się idę odlać to slyszę 08.08.06, 19:43 reklamy. A tak to co? Mam regulować telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w zbyt glosne nadawanie reklam to swinstwo !!! 08.08.06, 19:45 to tak jakby mi ktos do ucha na ulicy nakrzyczal . trzeba cos zrobic zeby te rekalmy nie byly nadawane tak glosno Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Reklamy telewizyjne to pikuś. 08.08.06, 20:41 Głośne reklamy telewizyjne już mi nie przeszkadzają - po prostu nie oglądam telawizji. Za to często i dużo surfuję po internecie, nieraz ze słuchawkami na uszach i jakąś relaksującą muzyczką w tle. I tutaj zaczynają się niespodzianki - po otwarciu niektórych stron oprócz standartowej wnerwiającej i uciekającej reklamy obrazkowej pojawia się jeszcze dźwiękowe uzupełnienie. Zwykle są to dość denerwujące odgłosy, które w zamierzeniu mają mnie nakłonic do zwrócenia uwagi i w konsekwencji zakupu produktu bądź usługi. Nie wiem czym kierują się pomysłodawcy takich fonicznych wstawek, ale mnie przechodzi wtedy wszelkie zainteresowanie prezentowanym produktem. Niestety czy nam sie to podoba czy nie coraz częściej będziemy narażeni na bezczelne ataki reklam pod wszelkimi postaciami. Można sie buntować np. bojkotować firmę X i dany produkt kupować u konkurencji. Tylko, że konkurencja też się reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Rzecznik TVP łże.. 08.08.06, 19:59 ...jak z nut."Jednak mając na uwadze skargi telewidzów Biuro Reklamy TVP w porozumieniu z Wydziałem Kontroli Technicznej począwszy od marca 2005 emituje reklamy z obniżonym o 3 decybele poziomem dźwięku" - informuje rzecznik TVP. A co z durnowatą reklamą Instytutu Matki i Dziecka w TVP3?Czy waćpan łgarz choć raz widział i słyszał te badziewie? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:09 Jeśli oglądam telewizję, to robię to w słuchawkach, aby nie przeszkadzać innym. Nagły ryk reklamy prosto w uszy narusza nie tylko moje ulotne prawa "nienamacalne", ale całkiem realnie narusza moją nietykalność. Boli! Zresztą, telewizji już coraz mniej oglądam, nie tylko ze względu na bloki reklamowe. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:39 A próbowałeś oglądać w hełmofonie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzozef101 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:11 Popieram, mnie też to denerwuje, zwłaszcza jak dziecko śpi a telewizor nagle zaczyna ryczeć Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:16 W takim razie niech odbędą sie wszelkie badania, potem sondaże, ale to fakt- dzozef101 ma rację, kiedy dziecko śpi ryczący nagle telewizor biegną ściszyć wszyscy domownicy; skandalem też są reklamy Sprite zwłaszcza ostatnia z szyciem mięsnego ubranka dla "przyjaciel" i tak dalej.... czy nie wiecie, gdzie można taka reklamę zgłosić jako nieodpowiednią? Odpowiedz Link Zgłoś
wto2 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:25 Moim zdaniem to, co robią nadawcy zwiększając natężenie dźwięku podczas emisji reklam to skandal. Nie zdają sobie jednak sprawy, że kij ma dwa końce: w takich sytuacjach natychmiast zmieniam kanał. Komentarz przewodniczącej KRRiT na uwagi Rzecznika świadczy, że "drobiazgami" nie będzie się zajmować. Niestety sprawa jak wiele z pewnością "przycichnie". Odpowiedz Link Zgłoś
harry_man Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 20:52 Ja po za TVP gdzie !musimy! płacić abonament zostawiłbym sprawę w spokoju. Nadawcy tacy jak TVN czy Polsat sami prędzej czy później się przekonają, że zbyt natrętna reklama odstrasza widza. Osobiście TVNu nie oglądałem nigdy, a Polstat przestałem jeszcze nim TVN powstał - to co te stacje sobą prezentują można podsumować krótko - żenada! Wam kochani ludzie również dobrze radzę - odpuście sobie oglądanie tych prymitywów - idźcie lepiej na rower czy gdzieś spędzić miło czas z rodziną. Jak tym 'mózgom' zacznie spadać oglądalność to sami zaczną podnosić poziom "usług" w celu zatrzymania klienta. BTW - gdyby jednak któraś z tych śmiesznych stacji zdecydowała się wyemitować jakiś ciekawy film to polecam zakup tunera TV z dyskiem twardym. Można oglądać film z opóźnieniem tzn zacząć go oglądać np. pół godziny później, a kiedy napotkamy na reklamę - przewijać do przodu ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan A reklamy na 'gazeta.pl' - "nigdzie na zachodzie" 08.08.06, 20:55 nie widziałem bardziej (ani równie) nachalnych i trudnych do wyłączenia wyskakujących reklam. Czy one też naruszają moje prawa? Co na to Rzecznik Praw Obywatelskich? Jak składa się skargę? Odpowiedz Link Zgłoś
joemama Re: A reklamy na 'gazeta.pl' - "nigdzie na zachod 08.08.06, 21:11 > nie widziałem bardziej (ani równie) nachalnych i trudnych do wyłączenia wyskaku > jących reklam. Czy > one też naruszają moje prawa? Co na to Rzecznik Praw Obywatelskich? Jak składa > się skargę? ściągnij Firefoxa i po kłopocie. A z Ad-Blockiem to ja już zapomniałem, że istnieje coś takiego jak reklamy w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adler Re: A reklamy na 'gazeta.pl' - "nigdzie na zachod 09.08.06, 01:10 joemama napisał: > ściągnij Firefoxa i po kłopocie. A z Ad-Blockiem to ja już zapomniałem, że > istnieje coś takiego jak reklamy w necie. Dokladnie TAK - zablokujesz okna, faleshowe "wybryki". Otwierasz strone, a tu poeeezja...NIc nie lata, nie mruga, nie wyskakuje... GORACO POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwalachowski Discovery - wkurza mnie ryk ich reklam 08.08.06, 21:03 Lubię tą stację - ale od kiedy urodziło nam się dziecko (teraz niemowlak) - nie oglądamy tego programu. Bardzo lubiliśmy tą stację!!! Kiedy żona karmi dziecko (a trwa to nawet godzinę) w tle leci TV. Kiedyś zawsze to było Dicovery - bo mądre... Ale kiedy jest przerwa między pozycjami programu, reklamy i zapowiedzi "wybuchały" debycelami tak, że cały misterny plan karmienia i usypiania dziecka walił w łeb. Kiedy zapobiegawczo ściszaliśmy - potem nie dało się oglądać programu, bo było za cicho. Dzisiaj sprawdziłem ponownie - nic się nie zmieniło, dalej wrzask w przerywnikach. Szkoda, bo to fajna stacja, ale ja nie będę oglądał... bo włazi z buciorami w klimat mojej prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Discovery - wkurza mnie ryk ich reklam 08.08.06, 21:35 Niestety, nie jest to jedyna wada Discovery. Kiedyś był to mądry program, obecnie dominują na nim programy dla mechaników i motocyklistów... Przyznaję, lubiłem niegdyś od czasu do czasu obejrzeć sobie Scrapyard Challenge czy Mythbusters, ale co za dużo, to niezdrowo. I faktycznie, od kiedy urodziła mi się córeczka, reklamy stały się nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ibuprofen11 Nienawidzę tego hałasu zwłaszcza wieczorem!!!!!!!! 08.08.06, 21:04 Zazwyczaj przełączam na jakiś czas na inny kanał a potem zapominam że oglądałem program na poprzednim kanale. Kilka lat temu zrezygnowałem prawie w ogóle z ulubionego kiedyś POLSATU - zbyt dużo i zbyt długie reklamy. Nawet głośne przeboje filmowe opuszczam gdy są na Polsacie. A wieczorami, przy zasypianiu, właśnie z powodu głośnych reklam nie oglądam programów z reklamami. PRECZ Z GŁOŚNYMI REKLAMAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo69 Nareszcie ! To mnie po prostu wk...r .w...ł .o ! 08.08.06, 21:17 nareszcie ! brawo rzecznik ! metoda podgłaśniania reklam (odczuwalna zwłaszcza wieczorem z uwagi na dzieci i sąsiadów) to jawne schamienie nadawców. szmal a reszta w du... PIE. To przykład jak można sie zniżyć dla szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
karlov Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 21:35 Heh, ja wylaczam glos w takich momentach lub przelaczam na inna stacje. Dla mnie pomysl reklam jest w ogole poroniony. Przy przedluzajacych sie przerwach reklamowych czesto zapominam co ogladam, wypadam z transu i albo sam, albo zona przelacza na inny program. To ma 2 strony medalu bo przykladowo zmieniajac kanal z TVP na TVN siedze na tej drugiej tylko do momentu reklam. Pozniej zmieniam dalej i prawdopodobne, ze wroce do TVP :) Prawdopodobienstwo tym wieksze im mniejsza liczba programow, ale dzis chyba kazdy ma wiecej niz dwa... dziescia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 A na mnie stara wrzeszczy"ścisz ten telewizor" 08.08.06, 21:47 tak jak bym go ja pogłaśniał. Odpowiedz Link Zgłoś
calidris1 Re: Za głośne reklamy naruszają prawa telewidzów 08.08.06, 22:06 O cholercia - jednak nasza szacowna Konstytucja, wbrew temu, co mi się wydawało, kiedy z tego właśnie powodu głosowałem przeciw niej - NIE reguluje wszystkich istotnych aspektów życia obywateli III czy IV czy której tam RP. Nie ma w niej jakże niezbędnego Art. 296 - "Obywatel Rzeczypospolitej posiada niezbywalne prawo do ściszania odbiornika TV." Na całe szczęście, ustanawia jednak urząd RPO (chyba że to w Małej K.), który może się takimi superaszczo ważnymi kwestiami zajmować Odpowiedz Link Zgłoś