r0b0l 18.08.06, 14:38 a PIS prowadzi w sondażach ;)))czasami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mic.kor CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 14:39 To niech te 53% pójdzie wreszcie na wybory ... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jak kaczorom myli się wieża w Pizie z pizza lu 18.08.06, 15:00 Jak kaczorom myli się wieża w Pizie z pizza lub Frankensteinem, to tylko może być gorzej. Głupotę naszych wodzów bezwzględnie wykorzystuje kościół i „nasi przyjaciele”! Do PiŚmaka! Wołasz mnie, wołasz mnie spod ziemi. Wciągasz w zapaść łapami swojemi. Grozisz mi w radiu, w TV „palcyma”, oczywiście jak w Sejmie Pan Cyma. Chcecie być przyszłością narodu, a ciągniecie wszystko z i do grobu. Dlaczego Giertych dał maturę mu in blanco? Dlatego jemu dał, by w kasie zrobił manko! Dlaczego mucha sra na te świętości? Dlaczego babcia ma te wątpliwości? Dlaczego babcię dziś dopadła czkawka, a czemu dziadka dopadła pierdziawka? Bo babcia dziś ma chwile wzruszenia, a dziadek to ma z przejedzenia! Dlaczego babcia dziś wysłuchuje premiera, bo dziadek emeryturę przeżera jej do zera. Dlaczego babcia nie jedzie, gdzie starcza na żarcie, a dlatego, że będzie następnej kapliczki otwarcie! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: CBOS robi za pieniadze 18.08.06, 15:12 Czy ktos w to watpi? Chyba glupi. Stad prosty rachunek: -Ile pan dajesz za sondaz? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 [...] 18.08.06, 15:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Jola się przebudziła 18.08.06, 16:01 I jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a belki w swoim nie dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 ILE osób chce wyjechać z tego kraju? 98 procent 18.08.06, 16:44 o to trzeba było zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.lysakowski Spytajmy na Ukrainie, ile chce tu wjechać 18.08.06, 16:56 Migracje ludów to naturalne zjawiska we współczesnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Byle do poniedzialku bo od poniedzialku nowe 18.08.06, 17:55 odcinki serialu komediowego "Komisja" Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: W kraju się pogarsza, a w Agorze polepsza... 19.08.06, 20:14 <A HREF="http://www.michalkiewicz.pl/grafika/sytuacja.gif">Polepsza, czyli pogarsza – świat wg „GW” </A> Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: W kraju się pogarsza, a w Agorze polepsza... 19.08.06, 20:16 Polepsza,czyli pogarsza – świat wg „GW”: www.michalkiewicz.pl/grafika/sytuacja.gif Odpowiedz Link Zgłoś
duzapizzanawynos Lewica i żydzi CBOS-owi za sądarze płacą najwięcej 18.08.06, 17:14 Jestem socjologiem po UW ( dzienne studia ;] )i doskonale socjologowie wiedzą jak ułożyć pytania w ankietach żeby wyszedł konkretny wynik - nic nowego, jak tylko klient dobrze zapłaci to moga cuda wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kaplanka1 Re: Lewica i żydzi CBOS-owi za sądarze płacą najw 18.08.06, 17:30 to kiepski poziom tej socjologii, skoro sadzisz takie byki i to w słownictwie dla socjologów zawodowym (sondaż, to u ciebie "sądarz"), no cóz jaki socjolog takie wyniki sądarzy, czyli jak ci klient dobrze zapłaci, to mu wynik ładny zrobisz. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: Lewica i żydzi CBOS-owi za sądarze płacą najw 18.08.06, 18:29 to kiepski poziom tej socjologii, skoro sadzisz takie byki i to w słownictwie > dla socjologów zawodowym (sondaż, to u ciebie "sądarz"), no cóz jaki socjolog > takie wyniki sądarzy, czyli jak ci klient dobrze zapłaci, to mu wynik ładny > zrobisz. Gratuluję! Ortografia ortografię,a prawda histortczna prawdą. A morderca czyli brat Michnika specjalista od wyrywania paznokci na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 22:14 Nie, oni wyemigrują, tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Film z przedpremiery microsoft vista - poolecam ! 18.08.06, 14:41 www.youtube.com/watch?v=Yx9FgLr9oTk&eurl= Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 14:41 Szkoda że głosować pójdzie głównie to "zadowolone" 28%, a 53% czyli ci, którzy oceniają że sprawy idą w złym kierunku pozwolą aby poszły w jeszcze gorszym. Czyli z jednej strony jak mało trzeba tym pierwszym aby ich zadowolić, a z drugiej tak dużo trzeba tym drugim aby uwierzyli że i od nich coś zależyy, chociażby raz na 4 lata. Mimo wszystko miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
besserwisser może lepiej nie 18.08.06, 14:45 kropka9991 napisała: > Szkoda że głosować pójdzie głównie to "zadowolone" 28%, a 53% czyli ci, którzy > oceniają że sprawy idą w złym kierunku pozwolą aby poszły w jeszcze gorszym. jeśli "zadowoleni" wybierają tak,jak wybierają to na kogo głosowaliby "niezadowoleni"? Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 22:14 kropka9991 napisała: > Szkoda że głosować pójdzie głównie to "zadowolone" 28%, a 53% czyli ci, którzy > oceniają że sprawy idą w złym kierunku pozwolą aby poszły w jeszcze gorszym. Nie, oni (tak jak ja) wyemigrują. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz To tylko badania a nie fakty 18.08.06, 14:42 To że ankietowani tak twierdzą nie znaczy wcale że tak jest naprawdę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: To tylko badania a nie fakty 18.08.06, 16:03 qqazz napisał: > To że ankietowani tak twierdzą nie znaczy wcale że tak jest naprawdę. > > To, że ankietowani tak odpowiedzieli to wcale nie znaczy, że tak naprawdę myslą:) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa łże tytuł w łże gazetce 18.08.06, 14:44 "CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się" znaczy sie autor głupi czy celowo kłamie? "Opinie o kierunku przemian w Polsce utrzymują się na niezmienionym poziomie od lipca " "Lepsze, niż w lipcu, są opinie o sytuacji politycznej" "Poprawiły się też opinie o sytuacji ekonomicznej w Polsce." "Stabilne pozostają opinie o sytuacji na lokalnych rynkach pracy" "Wyraźnie lepsze niż w lipcu są oceny kondycji zakładów pracy." "Od lipca nie zmieniły się opinie badanych o tym, jak obecnie żyje się im i ich rodzinom." "Od początku lipca stabilne są też przewidywania dotyczące sytuacji politycznej w Polsce" "Stabilne są również przewidywania dotyczące sytuacji gospodarczej." "Nieco bardziej optymistyczne niż w lipcu są przewidywania osób pracujących odnośnie kondycji ich zakładów pracy w najbliższym roku. " "W ciągu ostatniego miesiąca wzrosło poczucie bezpieczeństwa zatrudnienia wśród pracujących. " A kłamliwa wyborcza daje tytuł pogarsza się . Brawo takiej manipulacji i kłamstwa nie powstydziłoby sie samo UB. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: łże tytuł w łże gazetce 18.08.06, 14:47 Zwróć uwagę na wartości bezwzględne, a nie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa jak można napisac pogarsza się jak się poprawia? 18.08.06, 14:53 nie rozumiem ococi chodzi. Czy chceszpowiedzieć że ten tytułoddaje zawartość artykułu i prawdę? Stwierdzenie pogarsza jest jednoznaczne i kłamliwe. Inną sprawą są liczby które zawsze były wysokie. To już zasługa mediów które kreują opinie ludzi. To że np. ok 50% uważa że gospodarka jest w kryzysie świadczy tylkoo tym że media źle informiują i mamy propagandę sianą przez kłamliwą opozycję. Zrób sondaż czy Elvis żyje i zobaczysz wyniki. A leczy to będzie oznaczać ze żyje? adas313 napisał: > Zwróć uwagę na wartości bezwzględne, a nie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jak ma zachwycać jak nie zachwyca? 18.08.06, 14:57 > To że np. ok 50% uważa że gospodarka jest w kryzysie świadczy tylkoo tym że > media źle informiują i mamy propagandę sianą przez kłamliwą opozycję. To bardzo ciekawe, bo o wzroście gospodarczym, wzroście produkcji i niskiej inflacji dowiedziałem się z TVN24 i GW. Tyle że ludzi nie obchodzą wskaźniki makro (zresztą mało kto w ogóle ma o nich pojęcie - może czas najwyższy ekonomię do szkół?). Ludzie wiedzą natomiast, że mało zarabiają, jest bezrobocie a lekarze są w UK. No i ekstrapolują. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: łże tytuł w łże gazetce 18.08.06, 22:11 premier.z.krakowa napisała: > "CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się" znaczy sie autor głupi czy celowo kłamie? > "Opinie o kierunku przemian w Polsce utrzymują się na niezmienionym poziomie od > lipca " > "Lepsze, niż w lipcu, są opinie o sytuacji politycznej" > "Poprawiły się też opinie o sytuacji ekonomicznej w Polsce." > "Stabilne pozostają opinie o sytuacji na lokalnych rynkach pracy" > "Wyraźnie lepsze niż w lipcu są oceny kondycji zakładów pracy." > "Od lipca nie zmieniły się opinie badanych o tym, jak obecnie żyje się im i ich > rodzinom." > "Od początku lipca stabilne są też przewidywania dotyczące sytuacji politycznej > w Polsce" > "Stabilne są również przewidywania dotyczące sytuacji gospodarczej." > "Nieco bardziej optymistyczne niż w lipcu są przewidywania osób pracujących odn > ośnie kondycji ich zakładów pracy w najbliższym roku. " > "W ciągu ostatniego miesiąca wzrosło poczucie bezpieczeństwa zatrudnienia wśród > pracujących. " > A kłamliwa wyborcza daje tytuł pogarsza się . > Brawo takiej manipulacji i kłamstwa nie powstydziłoby sie samo UB. Ależ skąd .. Ten Pan nigdy nie kłamie !..: video.google.pl/videoplay?docid=3272180778622853954&q=adam+michnik Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa idioci jak zwykle wierzą w tytuły i sondaże 18.08.06, 14:46 a wybiórcza jak zwykle manipuluje. r0b0l napisał: > a PIS prowadzi w sondażach ;)))czasami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: idioci jak zwykle wierzą w tytuły i sondaże 18.08.06, 14:51 Nikt nie manipuluje bo to jest prawda,że w kraju jest coraz gorzej,bo jest Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa podaj jakieś dane i albo statystyki nie sondy gaze 18.08.06, 14:54 bullowy napisał: > Nikt nie manipuluje bo to jest prawda,że w kraju jest coraz gorzej,bo jest Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re:do bullowy 18.08.06, 15:02 Komu jest gorzej i dlaczego podaj jakieś przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
basketkk Re:do bullowy 18.08.06, 15:27 Gorzej jest przeciętnemu Polakowi.a dlaczego?? Bo jak kiedyś inne ugrupowanie było u koryta to burza była na górze. To tam szła miotła i wymiatała tamtych a sadzała "naszych". Teraz jest inaczej.oprócz tego że miotła jest na "górze" to jest również na dole. I to nie tylko na poziomie województwa, bo to jeszcze można by było jakoś uzasadnić, ale w małych miastach i miasteczkach. Szary człowiek żyje sobie spokojnie i normalnie i pewnego dnia dowiaduje się że już nie pracuje, bez podania powodu. A powód tak naprawdę jest jeden- musi być miejsce dla jakiegoś "kolesia" PISu. A najlepsze jest to że ten szary człowieczek 25 lat temu też dostawał pałą za poglądy, a w ostatnich wyborach głosował na PIS bo wierzył że będzie lepiej. Ale nie jest i nie będzie, bo pod przykrywką robienia "porządków" dalej istnieje "Państwo kolesi", kiedyś "Państwo kolesi SLD" a teraz jest to "Państwo kolesi PIS" tylko to się zmieniło i nic więcej się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re:do bullowy 18.08.06, 16:05 Ja pytam komu i dlaczego jest gorzej odpisujesz" przeciętnemu Polakowi" w ostatnim zdaniu piszesz że nic się nie zmieniło , to dlaczego jest gorzej? to że ta miotła sięga też na dół bardzo dobrze,jak sprzątac górę to i dół. Odpowiedz Link Zgłoś
basketkk Re:do bullowy 18.08.06, 18:23 Ty chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Miotła jest dobra jeśli sprząta. A ta miotła nie sprząta, tylko usuwa coś żeby zrobić miejsce dla swojego gówna. "Państwo kolesi", mówi ci to coś?! W tym sensie się nic nie zmieniło. Kiedyś było pańswto kolesi i teraz też jest. DLATEGO JEST CORAZ GORZEJ. A dla przeciętnego Polaka zmienia się bardzo dużo. Bo mimo że statystyka pokazuje że żyje się coraz lepiej to tak naprawdę żyje się lepiej 5- 10% całego społeczeństwa, tym którym zawze się żyło dobrze. Bogaty zarabia jeszcze więcej, a biedny coraz mniej.Ale statystycznie jest wszystko ok. Więc naucz się czytać ze zrozumieniem!!!I to potwierdza ta sonda CBOSu ludzie są niezadowoleni,bo żyje się coraz ciężej. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliwsi? 18.08.06, 15:15 Niedawno był sondaż, że Polacy uważają się za szczęśliwych! Czy byliby takimi, gdyby sytuacja się pogarszała, jak chce CBOS? Czy sytuacja Polski może się pogarszać, jeśli nawet liberalno-postkomunistyczne media przyznają, że: banki.onet.pl/1371600,wiadomosci.html biznes.onet.pl/0,1369839,wiadomosci.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8456150,wiadomosc.html?rfbawp=1155126118.642 biznes.onet.pl/0,1368186,wiadomosci.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3505139.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3505968.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153844444.268 finanse.wp.pl/POD,2,wid,8411724,wiadomosc.html finanse.wp.pl/POD,2,wid,8412571,wiadomosc.html?rfbawp=1153861280.375 biznes.onet.pl/0,1361588,wiadomosci.html banki.wp.pl/POD,7,wid,8416231,wiadomosci.html?rfbawp=1153946222.104 firma.onet.pl/1362506,wiadomosci.html ww6.tvp.pl/126,20060727375077.strona wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3515545.html biznes.onet.pl/0,1366486,wiadomosci.html biznes.onet.pl/0,1366112,wiadomosci.html Może to było badanie przeprowadzone wśród elit? Skoro tak, to zgoda! PS Czy to jednak reprezentatywna grupa Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Na potwierdzenie dorzucę jeszcze link (z GW!): 18.08.06, 15:20 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3542306.html Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Czyli co, Polacy to sadomasochiści? CBOS bredzi! 18.08.06, 15:25 Albo liczy na szybką amnezję społeczeństwa. Stąd to epatowanie sondażykami - im ich więcej, tym większy kołowrót w głowach Polaków - na to liczą "sondażownie"? I tu sie mylą, bo... Polak potrafi! Stytajcie historyków specjalizujących się w historii najnowszej! Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Na potwierdzenie dorzucę jeszcze link (z GW!) 18.08.06, 21:58 Twierdzenie, że jest się szczęśliwym (czyli zadowolonym z OBECNEJ sytuacji) to zupełnie inna sprawa niż twierdzenie, że sytuacja w kraju się pogarsza (czyli twierdzenie, że w przyszłości w kraju będzie gorzej, niż jest teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 15:28 W sondażu ludzi zapytano o odczucia, a nie o ich wiedzę na temat statystyk. A odczucia mogą byc o wiele gorsze, niż wskazywałyby na to statystyki. Dlaczego? To proste. W kampanii wyborczej socjalistyczne partie obiecywały ludziom dużo, dużo więcej niż są w stanie spełnić, ba, niż chciały spełnić, bo przecież doskonale wiedzieli, że obiecują rzeczy niemożliwe. Ludzie zdążyli się już przyzwyczaić do myśli, że dostaną +100, a dostali statystyczne +5. Brakuje im więc 95, dlatego są rozczarowani i czują, że sprawy idą w złym kierunku. W ostatnich wyborach rozsądek ekonomiczny, pragmatyzm i realizm przegrał z krętactwem, populizmem, obłudą i hipokryzją. A teraz ludzie sie dziwią, że jest gorzej niż miało być. Niestety, jeszcze pewnie ze dwa pokolenia muszą wymrzeć, aby polski naród nauczył się demokracji i zaczął wybierać rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 15:39 No to chyba CBOS pytał...idiotów (nie obrażając nikogo), a to nie jest chyba reprezentatywna grupa Polaków, co? Przeczytaj artykuł raz jeszcze: wszystko lepiej, a sytuacja się ... pogarsza, ha, ha! Przepytali niechcący(?) pacjentów Tworek?! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 15:57 Jeszcze raz powtarzam, że odczucia i statystyki nie muszą się pokrywać. Ja wiem, że statystyki dla gospodarki są korzystne, że w wielu sferach się rzeczywiście poprawia, ale odczucia mam całkowicie odmienne. Nie jestem pacjentem Tworek, ale rządy jakichkolwiek socjalistów będę oceniać negatywnie, bo z przekonania jestem za kapitalizmem. Ponadto nie cieszę się z np. 5- procentowego wzrostu PKB, bo uważam, ze dobry rząd, wspierający gospodarkę, mógłby ten wskaźnik podwyższyć np. do 10%. Wybacz, ale pomimo znanych mi realnych i pozytywnych danych statystycznych , będę uważać, że rządy bliźniaków to katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 16:16 Nie muszę ci niczego wybaczać, masz prawo do swego zdania! Ale marny z ciebie ekonomista i twoje pobożnożyczeniowe dywagacje niewiele mają wspólnego z rzeczywistością? Piszesz: "Ponadto nie cieszę się z np. 5- > procentowego wzrostu PKB, bo uważam, ze dobry rząd, wspierający gospodarkę, > mógłby ten wskaźnik podwyższyć np. do 10%". A pamiętasz, jak "guru" Balcerowicz w swoim czasie schładzał polską gospodarkę, bo za szybko się rozwijała? Z nim pogadaj na ten temat! Piszesz: "Wybacz, ale pomimo znanych mi realnych i pozytywnych danych statystycznych , będę uważać, że rządy bliźniaków to katastrofa". No to na czym opiera się twoje przekonanie? Bo źle i ... koniec, tak? Daj spokój, to niepoważne. A może ci wstyd, bo kilka lewicowych dzienników niemmieckich niepochlebnie napisało o polskim prezydencie i premierze? A nie było ci wstyd, jak Kwaśniewski w Charkowie na grobach polskich oficerów na czworaka pijany chodził i do samochodu przez bagażnik wsiadał? Mamy chyba inne poczucie moralności i odbioru rzeczywistości! A może ktoś w Polsce cie uciska i ogranicza twoją wolność? Jeśli tak, to napisz w jaki sposób, bo bardzom ciekawy! Nie możesz wyrażać swego zdania? Czujesz się zaszczuty? A przez kogo? Policja cie nachodzi za twoje poglądy, a sąsiad denuncjuje w ABW? Odpowiedz sobie (nawet nie mnie) na te pytania, a potem stwierdzaj a priori, że Polsce grozi katastrofa! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 17:07 Nie wiem skąd mi się to brało w dzieciństwie, ale już wtedy nie lubiłem socjalizmu. Mógłbym podać wiele przykładów jeszcze z czasów swojej podstawówki, jak zupełnie nieświadomie walczyłem z jedynie słusznym ustrojem. Kwaśniewskiego, jak wszystkich prominentów z tamtych czasów znienawidziłem, gdy tylko wypłynął jako PZPR-owski działacz na początku lat 80. Nikt nie moze posądzić mnie o choćby najmniejszą sympatię do PZPR, SDRP, SLD, itp, więc z pewnością każda wpadka Kwaśniewskiego była przeze mnie zauważona o odpowiednio oceniona. Gdy skończył się socjalizm, gdy powstała III RP, to jakoś zupełnie zacząłem olewać ideologie, bo obalony został ustrój, którego nienawidziłem i pomyślałem, że dotychczasową nienawiść do ustroju należy zamienić na energię do budowania drugiej Japonii. Wtedy w to wierzyłem i zacząłem działać. Zacząłem od pójścia na studia podyplomowe, aby się dokształcić właśnie w ekonomii. Wtedy przestawiłem się na myślenie gospodarcze, ideologie poszły na dalszy plan. Bo jak zauważyłeś nikt w Polsce mnie nie uciskał i nie ograniczał mojej wolności i nie robi tego nadal. Pracuję w firmie produkującej pewne wyroby, których ceny zaczynają się od kilkuset złotych. Sprzedajemy te wyroby prawie w 100% prywatnym przedsiębiorcom. Nie są to mali rzemieślnicy, bo przy tak drogim sprzęcie, trzeba być juz poważną firmą. Oczywiście mam z nimi kontakt na codzień i żaden(!) z nich nie jest zwolennikiem żadnej partii z obecnej koalicji, bo te partie w ogóle nie zamierzają poprawić warunków działalności przedsiębiorców. Jest cała masa przepisów, które nawzajem sie wykluczają, powodując dowolność stosowania przez urzędasów. Jest cała masa przepisów przestarzałych, które nijak nie pasują do zmieniającej sie rzeczywistości. Jest cała masa przepisów źle napisanych, które powodują samowolę urzędników, w większości zawistnych, którzy nie mogą ścierpieć, że ktoś kupuje kolejny sprzęt za milion złotych i utrudniają im życie, jak tylko mogą. Tak można jeszcze wyliczać długo. W sferze prawa gospodarczego jest katastrofa, a rząd nie robi niczego. Dlatego uważam, że rządy obecen to katastrofa. Jak na razie nie jstem w Polsce uciskany i nikt nie ogranicza mojej wolności. Mogę wyrażać swoje zdanie, nie jestem zaszczuty, policja mnie nie nachodzi i sąsiad nie denuncjuje. Ale może dlatego, że nikt nie wie, że jestem gejem, lesbijką, Żydem, ateistą, itd., itp. Bo w tym kraju bliźniaki w imię własnej korzyści nie tępią jawnego faszyzmu (w końcu rząd narodowo-socjalistyczny) i zapraszają przestępców do rządu, a jednocześnie są ksenofobami i homofobami. I mimo że ja osobiście nie jestem prześladowany, to jednak katastrofą dla mnie jest to, że prześladuje się innych, w mojej ocenie niewinnych, ludzi. To nie jest stwierdzenie a priori. Jeszcze rok temu byłem zwolennikiem PiSu. A na podstawie obserwacji od czasów kampanii wyborczej stwierdzam, że to katastrofa. to jest stwierdzenie empiryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar2 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 17:24 Czy do waszych głów nie trafia to że dwa różne sądaże dotyczą odrebnych zagadnień to że mamy teraz demokracje, można głosić swoje poglady i nie dostać za to pałą ( a tak prawde mówiąc za komuny też to można było robić), to że ludzie wyjeżdzaja do pracy za granicą i to fachowcy bo tam jest normalniej tzn że za zarobione pieniądze można przyzwoicie żyć ( mowa tu o sprawach przyziemnych takich jak lokum, środek transportu, lodówka, telewizor, opłaty codzienne)To że minister edykacji osmiesza się, minister rolnictwa cały czas chce wyciągnąc kase dla niezadowolonych rolników z budżetu państwa, bliżniaki obrazili sie na wszystkich i w nosie mają polityke zagraniczną, to że prezydent W-wy kazio wysila sie jak może aby tylko zostac prezydentem w-wy,to że obietnice wyborcze dot. taniego państwa, budownictwa mieszkaniowego, podatków itd. nie zostaną zrealizowane to nie znaczy że jesteśmy nieszcześliwi. To są dwa różne sądaże a pytania w nich nie są powiązane gdy mowa o szcześciu to dla wiekszosci zadowolenie z tego co sie ma a wiec rodzina przyjaciele praca. Ale jak juz przeprowadzić sondaż na tej samej grupie osób dot. sytuacji gospodarczej czy też politycznej to już to przedstawia sie inaczej. Dziwi mnie to że niektórzy na tym forum mówia o sukcesach obecnie rządzacych wiedząc że po tak krótkim czasie nic a to zupełnie nic nie bedzie można "dostrzec" Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 22:08 Polsce grozi katastrofa. Jej gospodarka upada, ale to nie ma znaczenia, ponieważ Polska umiera na skutek ujemnego przyrostu naturalnego i emigracji Polaków (łącznie ze mną) za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Sytuacja się pogarsza, a Polacy są szczęśliws 18.08.06, 22:34 tales1 napisał: > Niedawno był sondaż, że Polacy uważają się za szczęśliwych! Czy byliby takimi, > gdyby sytuacja się pogarszała, jak chce CBOS? Nie wiem do czego zmierza CBOS, jednak sytuacja w Polsce pogarsza się wręcz z dnia na dzień ! I nie zmienią tego faktu żadne i do tego robione na zamowienie sondaże.. A to, że GW pisze co innego a tytułuje zupełnie inaczej to po prostu ,,ten typ tak ma'' !.. > Czy sytuacja Polski może się > pogarszać, jeśli nawet liberalno-postkomunistyczne media przyznają, że: > banki.onet.pl/1371600,wiadomosci.html Gdzie czytamy : ,,Boom na rynku kredytów mieszkaniowych trwa'' Czy świadczy to o dobrobycie, czy raczej o biedzie przy jednoczesnym naiwnym, bo bezpodstawnym optymiżmie ?!.. I dalej : > biznes.onet.pl/0,1369839,wiadomosci.html gdzie czytamy : ,,W porównaniu z danymi za czerwiec 2005 r. dodatnie saldo rachunku bieżącego zmniejszyło się o 21 mln euro.'' ?!.. (innych stron już nie otwierałem..) Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 tytuł co innego a treść co innego ! 18.08.06, 15:22 he, he, czyli wybiórcza "rżnie głupa" jak to mówił kiedyś janusz Korwin Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Taka interpretacja tylko w GW 18.08.06, 15:29 Wedlu tego badania (1)sytuacja polityczna sie poprawia i (2)sytuacja gospodarcza sie poprawia. Wniosek GW: w Polsce sie pogarsza. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Taka interpretacja tylko w GW 18.08.06, 15:37 Skoro 53% ankietowanych uważa, że sprawy idą w złym kierunku, a tylko 28% odpowiada, że się polepsza, to znaczy, że dla większości w Polsce sytuacja się pogarsza. Tytuł oczywiście manipuluje czytelnikiem, jednakże jakieś tam jego uzasadnienie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
franek9915 jest lepiej a bedzie jeszcze lepiej 18.08.06, 15:32 Mimo ze nie lubie kaczorków to przyznam ze sprawy ida w dobra strone. W końcu będzie rozliczenie tych wszystkich złodzieji z SLD tych łachmytów hochszaplerów. PiS i PO najlepsza koalicja szkoda ze mało realna. PiS od bezpieczenstwa i Policji Po od gospodarki i dać temu naszemu narawanemu Lepperowi Rolnictwo nie mozna byc takim okrutnym prawda Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Proponuję stworzenie PSPO ! 18.08.06, 23:00 franek9915 napisał: > PiS i PO najlepsza koalicja szkoda ze mało realna. Jesli tak skrajnie różne(chyba, że tylko ,,na niby''..) partie mają tworzyć koalicję, to może lepiej niech się połączą ?!.. Stworzą wówczas na wzór PZPR nową zjednoczoną PSPO : ,,Polską Samowystarczalną Partię Ogrodniczą '' !.. Znikną kłótnie, intrygi, podchody, zaoszczędzimy też na kosztownej kampanii przedwyborczej, która będzie wówczas zbędna !.. Wybory będą w istocie ograniczały się do ,,przesadzenia'' danego delikwenta z jednego stołka na inny !!.. (ew. pozostawieniu, jeśli mocno się..,,zakorzenił''!!..) Że bredzę ?!..Nie sądzę !.. Czy sytuacja obecna różni się wiele od (niby żartem..)proponowanej ?!.. Przecież większość obecnych parlamentarzystów to prawie etatowcy !.. Różnica byłaby jedynie taka, że obecnie niektórzy ,,zmuszeni'' są od czasu do czasu, w zależności od koniunktury.., zmienić szyld(!).., a pózniej byłoby to jakby zbędne(czy wręcz niemożliwe !..) ! ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Statystycznie zyje nam sie 18.08.06, 15:33 Statystycznie zyje nam sie coraz lepiej, srednio zarabiamy 2600, w dupe sobie te sondaze wsadzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
a123m Poki Polska bedzie kolonia zachodnich mafii 18.08.06, 15:35 nic sie nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Marudny Polaku, zapomniales jak z kartka na zyw- 18.08.06, 15:36 nosc 3 dni w kolejce stales po 2i pol kilo miesa z koscia na miesiac, odwiedz www.gs-arts.nl Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Marudny Polaku, zapomniales jak z kartka na z 18.08.06, 15:44 No pewnie. Po co nam rozwój cywilizacyjny i gospodarczy. Po co nam nowoczesne technologie. Po co nam dobrobyt i bardziej komfortowe życie. Cieszmy się z tego, że mięso nie jest na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Precz z PISdą! 18.08.06, 15:43 warmonger napisał: > Precz z pizdą! Jedz na zachod jak ci tu zle, tam ponoc lepiej. Np. mozesz byc hydraulikiem - bo tak nas SLD zareklamowalo i wszyscy mysla ze tu sami robole, albo pedalem - jak Niemiec czy Biedron, obronca ucisnionych. Mozesz jeszcze pojechac na Bialorus - tam tez uczono nas demokracji wiec pewnie jest lepiej. Po co tu siedzisz chlopie i sie meczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Oczywiście, że pojadę 19.08.06, 09:31 Oczywiście, że pojadę. Nie mam powodu, by pozostawać w tym debilnym kraju. I ostrzegam - wyjadę nie tylko ja. Wyjadą miliony Polaków. W XIX wieku w Paryżu przebywała wielka polska diaspora, a zjawisko ich wyjazdu z Polski za granicę nazwano Wielką Emigracją. Teraz sytuacja się powtórzy (aczkolwiek ja do Paryża nie zamierzam jechać). Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Emigracja 19.08.06, 09:38 Na pewno wielu ludzi pojedzie też do USA. Nie tylko legalni imigranci, ale też nielegalni. Bush na pewno podpisze amnestię dla nielegalnych imigrantów (wszak powiedział, że bez imigrantów gospodarka amerykańska nie mogłaby funkcjonować), a to tylko zachęci kolejnych Polaków do emigracji do USA. Obecnie Polonia amerykańska liczy 12 mln osób. Pod koniec tej dekady będzie liczyła tyle samo osób, co ludność Polski. W następnej dekadzie Polonia amerykańska będzie liczniejsza niż ludność Polski. Polacy osiedlali się w USA już od momentu założenia tego państwa (któremu zresztą pomogli w wywalczeniu niepodległości, ale tacy idioci jak ty i Tales1 o tym nie wiedzą) i w przyszłości nadal będą się tam osiedlali. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Oczywiście, że pojadę 19.08.06, 12:24 warmonger napisał: > Oczywiście, że pojadę. Nie mam powodu, by pozostawać w tym debilnym kraju. I > ostrzegam - wyjadę nie tylko ja. Wyjadą miliony Polaków. W XIX wieku w Paryżu > przebywała wielka polska diaspora, a zjawisko ich wyjazdu z Polski za granicę > nazwano Wielką Emigracją. Teraz sytuacja się powtórzy (aczkolwiek ja do Paryża > nie zamierzam jechać). Jedz, SLD stworylo ci szanse wiec korzystaj. Powiem ci e nie tylko w XIX wieku tak bylo, europa otwarta byla zawsze, szczegolnie dla polski do czasu jak dostalismy sie wszpony bolszewikow. Zawsze Polacy ksztalcili sie i zdobywali doswiadczenie na zachodzie a pozniej wracali i wykorzystywali to dla dobra kraju, ale ty bolszewiku tego nie zrozumiesz i dla ciebie to nienormalny stan bo cale zycie zyles w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Oczywiście, że pojadę 19.08.06, 17:52 Bolszewikiem to ty jesteś, a nie ja. To ty popierasz komunistyczną partię PIS i uważasz, że sytuacja Polski poprawia się. "Zawsze Polacy ksztalcili sie i zdobywali doswiadczenie na zachodzie a pozniej wracali" Malo kto wracal. Zeby wrocic do USA trzeba byc idiota. Niewiele osob wracalo. Sposrod tych, ktorzy w przeszlosci wyemigruja, tez nikt nie wroci (np. ja nie wroce). Do Aeeryki wyemigrowalo juz kilka milionow osob. Nie wrocil nikt oprocz zolnierzy Blekitnej Armii, ktorzy wrocili w XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Oczywiście, że pojadę 19.08.06, 17:58 Ja nie mowie o WYJAZDACH NA STUDIA. TO NIE JEST EMIGRACJA. EMIGRACJA TO WYPROWADZKA Z KRAJU OJCZYSTEGO NA STALE. Nie watpie, ze wielu Polakow wyjezdza na studia do USA, bo przeciez poziom polskiego szkolnictwa wyzszego jest zenujaco niski, podczas gdy na 5 najlepszych uniwersytetow swiata wszystkie sa amerykanskimi uczelniami (te uniwerki to Harvard, Yale, University of California, MIT i Stanford University). Ale ja mowie o EMIGRACJI. Polonia amerykanska liczy dzis 12 mln osob i juz teraz politycy amerykanscy MUSZA sie liczyc z jej zdaniem. Oczywiscie PA dba i zawsze bedzie dbac o interesy zarowno tych Polakow, ktorzy juz teraz mieszkaja w USA, jak i tych, ktorzy zamierzaja tam wyemigrowac w przyszlosci, nie tylko dlatego, ze to polscy imigranci, ale i z tego prostego powodu, ze im liczniejsza ta Polonia amerykanska bedzie, tym wazniejsza bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Oczywiście, że pojadę 19.08.06, 18:05 To co gadasz, jest nawet nielogiczne. Nikt nie chce wracac do Polski. Nikt nie ma interesu we wracaniu do tego kraju. Nikt, kto moze legalnie mieszkac i pracowac w USA, nie wroci do kraju, gdzie bezrobocie wynosi 18.2%, PKB na jednego mieszkanca - 13300 dolarow, podatki sa horrendalnie wysokie, obowiazuje pobor i ktory jest rzadzony przez przestepczosc zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 15:48 Patrz, a taki byłeś kulturalny na początku! Widzisz, co z człowieka robi poczucie, że jest w mniejszości? Ty schamiałeś, inni popadają w depresję i wariują! Zrób maturę, roczniku 1988, a potem porozmawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 15:54 tales1 napisał: > Patrz, a taki byłeś kulturalny na początku! Widzisz, co z człowieka robi > poczucie, że jest w mniejszości? Ty schamiałeś, inni popadają w depresję i > wariują! Zrób maturę, roczniku 1988, a potem porozmawiamy! tia,ty zapewne tajne komplety... ,ściągam kapielusza...jak chcesz to mycke.. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:00 Zdolny jestem po prostu i...tyle! PS A co mnie obchodzi twoje nakrycie głowy - możesz nosić nawet turban albo czador na twarzy, albo nawet chustę kowbojską! Nie próbuj mi tu imputować antysemityzmu, prowokatorku! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:17 tales1 napisał: > Zdolny jestem po prostu i...tyle! > PS > A co mnie obchodzi twoje nakrycie głowy - możesz nosić nawet turban albo czador > > na twarzy, albo nawet chustę kowbojską! Nie próbuj mi tu imputować > antysemityzmu, prowokatorku! zmiłujta się!Nie imputujta mi...tego tam...nawet nie wiem co to za diabeł. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 18:27 tales1 napisał: > No comments! I dobrze!Jednej tyrady mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:01 bikej5 napisała: > > tia,ty zapewne tajne komplety... ,ściągam kapielusza...jak chcesz to mycke.. Nie chciałabyś tajnych kompletów u Talesa, u Galby albo u jakiegoś innego starozytnego Indianina?:))) Nie żartuj?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:14 bio.mum napisała: > bikej5 napisała: > > > > > > tia,ty zapewne tajne komplety... ,ściągam kapielusza...jak chcesz to my > cke.. > > Nie chciałabyś tajnych kompletów u Talesa, u Galby albo u jakiegoś innego > starozytnego Indianina?:))) Nie żartuj?:))) > > Hej!:)Hufce pracy byłyby najlepszą "gimnastyką" intelektualną dla tych "wyrabiaczy"...normy,ale czy zdobyli tyla punktuf?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:19 bikej5 napisała: > > > Hej!:)Hufce pracy byłyby najlepszą "gimnastyką" intelektualną dla tych > "wyrabiaczy"...normy,ale czy zdobyli tyla punktuf?;) Cześć kochana:) Nie wiem, czy jeden hufiec dla dwóch to dobry pomysł. Galba już był w Polsacie a Tales jeszcze nie. Mógłby mu przez przypadek wbić śrubokręt w oko z zazdrości:)) Najpierw Majewski musi z Talesem zrobić program, dopiero potem można ich wpuscić na jeden poligon:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:45 Co wy tak marzycie o medialnej sławie? Nie wystarczy wam to skromne forum GW i mozliwośc wyrażenia własnej opinii, nawet jeśli mija się o 180 stopni z opinią redakcji GW czy administracji forum? Mi to "styka" - lubię czytać opinie ludzi o innych poglądach i odmiennym spojrzeniu na rzeczywistość - to bardzo ciekawe, pouczające i uczące pokory! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 rzucasz perly przed wieprze, wiec twoje slowa 18.08.06, 16:49 nie zostana zrozumiane Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Wyluzuj trochę Talesie Drogi;) 18.08.06, 18:25 tales1 napisał: Pozartowac nie można? Nawet twój szef Ojciec Dyrektor lubi się od czasu do czasu wyluzować w maybachu w towarzystwie sympatycznej pani Ani Sobeckiej:)) Przecież ja to piszę z czystej zazdrości! w końcu nie kazdy rodzi się Talesem?:)) Tales jest jeden i niepodrabialny! AM I Right?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 16:58 bio.mum napisała: > > > Cześć kochana:) Nie wiem, czy jeden hufiec dla dwóch to dobry pomysł. Galba już > > był w Polsacie a Tales jeszcze nie. Mógłby mu przez przypadek wbić śrubokręt w > oko z zazdrości:)) Najpierw Majewski musi z Talesem zrobić program, dopiero > potem można ich wpuscić na jeden poligon:))) > :)))) Po co Polsat,czy nie wystarczy wymówic magiczne słowo Trwam a stanie sie?;) No może Trfam...zależy od fonetycznych predyspozycji ;)Zły zgryz może być tuaj przeszkodą;( Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 18:28 bikej5 napisała: > bio.mum napisała: > > > bikej5 napisała: > > > > > > > > > > tia,ty zapewne tajne komplety... ,ściągam kapielusza...jak chcesz > to my > > cke.. > > > > Nie chciałabyś tajnych kompletów u Talesa, u Galby albo u jakiegoś innego > > > starozytnego Indianina?:))) Nie żartuj?:))) > > > > > Hej!:)Hufce pracy byłyby najlepszą "gimnastyką" intelektualną dla tych > "wyrabiaczy"...normy,ale czy zdobyli tyla punktuf?;) :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: warmonger - ad res: 18.08.06, 15:56 Sprostowanie! Chamski to byłeś jednak już wcześniej, teraz wchodzisz w następne stadium: Autor: warmonger Data: 14.08.06, 18:39 "Jesli mowisz o mnie, to sie mylisz, patafianie, mam 18 lat. Urodzilem sie w 1988 roku. W 1990 roku proklamowano III RP". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46888609&a=46893212 Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 22:18 Masz mi coś jeszcze do powiedzenia, kretynie? Czy ty nie rozumiesz, że Polska UMIERA? Przyrost naturalny jest ujemny, a oprócz tego wielu ludzi emigruje, tak jak ja, a od demografii zależy los narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Dobra wiadomość: Polska się zadłuża! 18.08.06, 22:27 Dobra wiadomość: Polska się zadłuża! W tym roku nierentowna firma państwowa PKP Przewozy Regionalne zadłuży Polskę na dodatkowe 236 mln zł. Kto mi nie wierzy, niech sprawdzi dzisiejsze wydanie "Dziennika". Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Szybko schamiałeś, dzieciaku! 18.08.06, 22:24 A "dzieciaku" to możesz sobie mówić do swoich głupich kolegów, patafianie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Precz z chamstwem - warmonger 18.08.06, 16:07 Precz z prostackim chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Precz z chamstwem - warmonger 18.08.06, 22:21 Precz z kretynami, którzy powodują emigrację Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Precz z gó..arstwem na forum 18.08.06, 18:19 Mówił ci ktoś, szczylku, że pełnoletni to nie znaczy dorosły? Zamknij dziób- dzieci i ryby głosu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Ciebie nikt nie pytał o zdanie 18.08.06, 22:23 Ciebie nikt nie pytał o zdanie. A "szczylku" to możesz sobie mówić do swoich głupich kolegów, nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Ha, ha, czy kiedykolwiek taka ankieta 18.08.06, 15:45 wykazała że wg większości Polaków sprawy idą w Polsce na lepsze?? Jeśli nie, to jest to oczywisty absurd - bo sytuacja w Polsce nie może się wciąż pogarszać przez lata i lata he he Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Trochę optymizmu Drodzy Rodacy:)) 18.08.06, 15:46 Czas już zacząć umierać z humorem. Niepotrzebnie tak na mnie patrzycie, Świat. moi mili, nie kończy się przecież na jednym człowieku, Dla niego - owszem, na pewno. Lecz każde dzisiejsze życie Urwać się musi jak moje przed końcem jednego wieku. Za sto lat nikt już nie przetrwa spośród trzech ludzkich miliardów, Które dziś myślą i cierpią. A tych zaś, co umierają, Zastąpią inni. I oni też wpadną w sidła hazardu, By rozstrzygnąć pytanie, czy wpierw była kura, czy jajo. Mnie już nic a nic nie obchodzi. Ja już jestem poza tym; Skończyły się wszelkie problemy, wątpliwości i troski; Przez niedomkniętą powiekę dostrzegam nicość nad światem, A w głowie mam dawne miłostki i podobne błahostki. Zasunięto w oknach kotary, zatrzymano zegary I duch mój powirował w stronę wirujących stolików: O, teraz już nikt z was nie powie o mnie, że jestem stary - Ja teraz jestem najmłodszy. Najmłodszy wśród nieboszczyków. Jan Brzechwa Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Jak to zrozumieć? 18.08.06, 15:52 ..."Niemal nie zmieniły się przewidywania dotyczące ogólnych warunków życia ankietowanych i ich rodzin. 57 proc. Polaków (spadek o 3 pkt.) sądzi, że będzie im się żyło tak, jak obecnie. 20 proc. ankietowanych liczy na poprawę, a 13 proc. z nich przewiduje pogorszenie poziomu życia"... 20% ankietowanych liczy na poprawę i czy to oznacza, że są niezadowoleni z obecnej sytuacji, czy jest im dobrze, a spodziewają sie polepszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Mnie pytasz? 18.08.06, 15:58 oczytelnik napisał: > ..."Niemal nie zmieniły się przewidywania dotyczące ogólnych warunków życia > ankietowanych i ich rodzin. 57 proc. Polaków (spadek o 3 pkt.) sądzi, że będzie > im się żyło tak, jak obecnie. 20 proc. ankietowanych liczy na poprawę, a 13 > proc. z nich przewiduje pogorszenie poziomu życia"... > > 20% ankietowanych liczy na poprawę i czy to oznacza, że są niezadowoleni z > obecnej sytuacji, czy jest im dobrze, a spodziewają sie polepszenia? > Czy ja wyglądam na kogoś kto pracuje w Cebosie?:))Szkoda, że Brzechwa nie zyje, on by na pewno wiedział. Tzn on pewnie nie żałuje, że nie zyje a to że już nie jest najmłodszym z nieboszczyków wcale go nie martwi;) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Nie przejmuj sie, to zwykła retoryka GW! Gmatwają 18.08.06, 16:03 do niemożliwości, a potem się dziwią, że im akcje spadają na giełdzie, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Nie przejmuj się Tales! 18.08.06, 16:12 tales1 napisał: > do niemożliwości, a potem się dziwią, że im akcje spadają na giełdzie, ha, ha! Zawsze znajdziesz sobie jakąś niszę. Jak Agora upadnie przeniesiesz się na forum demokratów i tam będziesz udzialał korepetycji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Nie przejmuj się Tales! 18.08.06, 16:19 Nie jestem zwolennikiem niczego...niszowego (no, może miejsca SLD w polskiej polityce) Forum traktuję jako odpoczynek po intensywnej pracy umysłowej! Dobrze poznać całkiem odmienne poglądy innych osób i ich argumentację! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Nie przejmuj się Tales! 18.08.06, 16:22 tales1 napisał: Tales!!!:))) Proszę cię, ja wiem, że ty jesteś rozrywkowy chłopak, ale dawkuj żarty bo umrę ze smiechu przez ciebie:))) Nie jesteś zwolennikiem niczego NISZOWEGO??? To u Ojca Dyrektora słowo NISZOWY tez jest na indeksie?/:))) Czy niszowy to to samo co antypolski??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Forum traktuję jako odpoczynek... 18.08.06, 17:37 > Forum traktuję jako odpoczynek po intensywnej pracy umysłowej! Dobrze > poznać całkiem odmienne poglądy innych osób i ich argumentację! Tales zadziwiasz mnie takimi sformułowaniami. Dotychczas dałeś się poznać jako osobnik zwalczający (a nie poznający) odmienne poglądy. Z powyższego cytatu wnioskuję, że pracujesz umysłowo a poza pracą zwalniasz swój umysł od wysiłku i w życiu prywatnym kierujesz się już tylko ideologią wpojoną przez RM lub TV Trwam. Do Ciebie nie trafiają żadne realne argumenty. Dlaczwego nie widzisz, że Twoi idole oszukali społeczeństwo? Że wykorzystali bezwzględnie młodą i naiwną demokrację tylko po to, aby wygrać wybory. Najpierw zlecili badania pracowniom, które tak tutaj krytykujecie i kwestionujecie uzyskane wyniki sondaży, aby dowiedzieć się co zyska największy poklask wśród ludu. Potem zaczęli głosić odpowiednie do wyników sondaży populistyczne hasła, które nie miały nic wspólnego z dotychczasowym prawicowym charakterem partii. Bliźniacy składali absurdalne obietnice wyborcze, bo tak wskazywały im opracowania wyników badań, całkowicie odbiegając od dotychczasowej ideologii. Wiele razy miałem wrażenie, że nie wierzyli w to co mówią, ale tak było w strategii. Oszukali ludzi chwytliwymi obietnicami, które są nie do spełnienia i których spełnić nie zamierzali. Czy Ty tego nie widzisz, że zostałeś oszukany? Bliźniacy wygrali wybory i osiagnęli swój cel. Ale zaraz potem mieli dylemat, co z tą wygraną zrobić. tak właściwie wystarczyłyby im dwa ministerstwa, np. sprawiedliwości i spraw wewnętrznych do ścigania układów, a całą resztę byli gotowi oddać innym (np. PO), bo i tak nie wiedzieli co z nią zrobić. Przez moment nawet starali się pozbyć władzy poprzez wcześniejsze wybory, bo w swoim krętactwie zupełnie sie pogubili. Czy Ty tego nie widzisz, ze zostałeś potraktowany instrumentalnie? Jeżeli twierdzisz, że lubisz poznawać odmienne poglądy, to może od czasu do czasu zasatnowiłbyś się nad faktem, że nie masz monopolu na prawdę i że może warto zastanowić się nad argumentami adwersarzy, a nie z założenia je zwalczać? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejno Re: CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 15:48 drodzy internauci z tego kraju już nic nie będzie, także nie przejmujcie się, bieda pozostanie jaka jest, nic się nie zmieni, poza tym, że władze będa sobie robiły co chcą. A gdzie te pieniądze, które nam obiecuje Unia za pomoc w zagospodarowaniu,, chyba znikają do czyjeś kieszeni, bo jakos rezultatów nie widać, ani nie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Gdzie te pieniądze?? 18.08.06, 16:07 andrzejno napisał: > A gdzie te pieniądze, które nam obiecuje Unia za pomoc w zagospodarowaniu,, > chyba znikają do czyjeś kieszeni, bo jakos rezultatów nie widać, ani nie słycha > ć Andrzeja zapytaj. To Andrzej trzyma kasę:)) I chętnie rozdaje koperty;)) To nic, że na każdym banknocie umieszcza logo Samoobrony. Niech no która kasjerka spróbuje nie przyjąć. No chyba, że chce obudzic w Andrzeju zwierzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 16:08 sytuacja pogarsza sie wiekszosci ludzi pracujacych pisze wiekszosci bo elyty jak zawsze maja sie dobrze :) pogarsza sie poprzez brak obiecywanych reform systemu podatkowego. Z kazdym rokiem zarabiamy mniej. pogarsza sie poprzez brak planow zagospodarowania przestrzennego i balagan na rynku nieruchomosci. Z kazdym rokiem mozemy kupic sobie mniej M za nasze pensje. pogarsza sie poprzez bezsensowne marnotrawienie naszych pieniedzy na doplaty dla rolnikow i innych darmozjadow, ktorzy z palami i kamieniami ida pod sejm i sila wymuszaja coraz wiecej kasy dla siebie pogarsza sie poprzez brak prawidlowej polityki pozwalajacej mlodym i wyksztalconym ludziom pozostac w kraju - na zmywaku w GB mozna zarobic wiecej niz jako lekarz w RP mozna dlugo wymieniac - ale po co i tak wszystko idzie wPISdu Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 18:06 >Z kazdym > rokiem zarabiamy mniej. To znaczy, że ja nie jestem "my", bo ja akurat od paru lat rozwijam się (także finansowo). W Polsce a nie na zmywaku w GB i z każdym rokiem stać mnie na więcej. Zapewniam cię, że "oni" też nie jestem (żadna ze mnie "elyta"- zwykły człowiek pracy). Może czas juz skończyc z peerelowskim podziałem na "my i oni"? Dobrobyt to wspólna, codzienna praca, a nie liczenie na państwo, że coś da. Państwo nie jest instytucją charytatywną. Nie posiada też zdolności wytwarzania bogactw. Jest raczej czymś w rodzaju nocnego stróża, który ostatnio trochę za bardzo się rozpanoszył. Pozdrawiam te 30% zadowolonych rodaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 spoko-ciemny lud wybierze sile przewodnia i jedyna 18.08.06, 16:00 bez wzgledu na dno o jakie dosiegnelo... Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: spoko-ciemny lud wybierze sile przewodnia i j 18.08.06, 16:06 Czy sie stoi, czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy! Teraz Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 sprawy krajowe ida ch..owo, bo obecnie rzadzacy 18.08.06, 16:06 zajmuja sie pirdolami, i przedstawieniami telewizyjnymi, a nie rzadzeniem krajem!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: sprawy krajowe ida ch..owo, bo obecnie rzadza 18.08.06, 16:41 Gekon, daj spokój i przeczytaj jeszcze raz artykuł , a nie tylko tytuł! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: sprawy krajowe ida ch..owo, bo obecnie rzadza 18.08.06, 16:47 nie mam na to sily ;/ jestem zmeczony zreszta co mnie obchodza wypociny wybiorczej, maja wartosc ksiazek GraSSa...znikoma Odpowiedz Link Zgłoś
szpati sondarze tak naprawde sugeruja podzial 18.08.06, 16:11 z psychologicznego punktu widzenia jesli ktos nie ma pracy i jest w zlej sytuacji materilanej to odpowie,ze sytuacja w kraju jest zla jesli zapytamy menadzera i ten odpowie ze jest zla to mozna na tym bazowac Polska jest specyficznym krajem dlatego,ze praca jest ale nie dla ludzi o niskim poziomie wyksztalcenia i kulturze osobistej a ludzi tworzacych szara strefe w Polsce jest duzo nie mozna im dac socjal bo to nie zmieni sytuacji wiekszosc z nich to przepije najprostszy sposob to program resocjalizacji czyli powrotu do spoleczenstwa wiekszosc z tych ludzi nie umie pisac CV ani obslugiwac komputera nie umie sie zaprezentowac itd.. zalosc a polityk glupi bezdie sie klocil Odpowiedz Link Zgłoś
ted-47 CBOS: Sytuacja w kraju pogarsza się 18.08.06, 16:43 Do wyników badań zupełnie nie pasuje temat w nagłówku. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Polacy ZAWSZE uważają, że się pogarsza 18.08.06, 17:15 To jest opinia niezależna od tego, kto rządzi, nie ma to żadnego przełożenia na decyzje polityczne - może z wyjątkiem tej jednej: "nie warto chodzić na wybory, wszystko to jeden ch...". Barany (inaczej ciemny lud) są po prostu tępe, nie potrafią odróżnić wołu od karety, podejmują więc decyzje przypadkowe, a potem się nażalić nie mogą, zresztą z ukrytą satysfakcją, bo narzekanie to jedyne, co naprawdę lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
kitizz Re1 euro - 2 zł 18.08.06, 17:24 Jeżeli zł. nie dostosuje się do cen UNI - bieda będzie się poglębiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_v Re: Polacy ZAWSZE uważają, że się pogarsza 18.08.06, 17:38 tytuł artykułu wprowadza w błąd. wyniki badań nie wskazuja na dramatyczne pogorszenie sie oczekiwań społecznych. jestem rozczarowany tym, że GW zamienia się w swojej retoryce w brukowiec. Jest to prosta dziennikarska prowokacja i naduzycie. UKOS, fajny tekst, ale zupełnie nie na temat artykułu, który komentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: To element walki 18.08.06, 18:10 Qp to oszołom, zresztą tak jak cały ten serwis. Jeżlei felietonistą tam jest Stanisław Michalkiewicz, to nie swiadczy to o niej dobrze. Qp manipuluje faktami i przeinacza rzeczywistość. Próbuje np. wmówić, ze PO blokuje lustrację, bo się jej boi. Tylko że pokazanie teczki zabrało Rokicie jeden dzień, a J. Kaczyńskiemu kilka miesięcy. PO głosowało za lustracją, a teraz koalicjant - Samoobrona - próbuje wprowadzać tam ograniczenia, które zepsułyby całkowicie ustawę. Chyba nie trzeba nikogo przekonywać, że najbardziej lustracji obok SLD musi bać się Samoobrona, która jest dupolizem każdej rządzącej partii (pamiętamy, jak za poprzedniej kadencji Lepper lizał dupę Millera). PO nie jest partia idealną, jest tam wielu ludzi (także wśród liderów), których nie lubię, bo są palantami. Ale zatrzęsienie ignorantów tak jak w moherowej koalicji, to nawet w SLD nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo "Najgorzej sytuację gospodarczą w kraju oceniają 18.08.06, 17:39 ludzie żyjacy w złych warunkach materialnych"- ale odkrycie! Juz dziecko w podstawówce wie, że biedak nie jest zadowolony ze swojego losu. Dziecko w gimnazjum natomiast już zauważa, że biedacy obwiniaja o swoja biedę wszystkich wokoło, tylko nie siebie, a najchętniej państwo. Czy naprawde potrzebny był (zapewne kosztowny) sondaż, aby się tego dowiedzieć? Ano potrzebny- ankieterzy przynajmniej mają pracę i są zadowoleni z gospodarki i rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf Kaczogród 18.08.06, 17:48 no chyba nie spodziewacie się, że w Kaczogrodzie sytuacja będzie się polepszać.. zrelaksuj się na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś