agulz 17.05.06, 08:35 właśnie szukam mieszkania w Katowicach a nie jestem z tego miasta, mam ciekawą ofertę w dzielnicy Katowice Dąb, czy ktoś coś może mi napisać o tej dzielnicy, jakieś opinie????? Z góry dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: profesorek Re: Katowice Dąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:13 Mieszkałem w Dębie od urodzenia do 31 lat...teraz się przeprowadziłem trocę dalej na większe mieszkanko. Sama dzielnica jest stara, jedna z najstarszych w Katowicach i są to głównie kamienice w róznym stanie. Ja mieszkałem wprawdzie w Dębie ale w blokach z lat 70 - ocieplonych i w dobrym stanie - ale to nie przy samej ulicy Dębowej. Nie wiem gdzie planujesz zamieszkać. W sumie miło wspominam tę lokalizację. Zalety: - Dobra komunikacja do centrum - sąsiedztwo parku WPKiW - rowerek, rolki, spacer - olbrzymia zaleta - sąsiedztwo Silesia City - niekoniecznie na "+" Wady: sąsiedztwo stadionu GKS - podczas rozgrywek pełno jest pijanych wyrostków... Rozważ dobrze cenę - mieszkania tam zdrożały z uwagi właśnie na Silesia City. Pozdrawiam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agulz Re: Katowice Dąb 17.05.06, 09:33 no właśnie w blokach przy ulicy dębowej, całkiem fajne mieszkanko, 2 pokoje i cena rozsądna, bo ludziom zależy na szybkiem sprzedaży mieszkania po babci...bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś