tomek.lysakowski 18.08.06, 17:36 Zarzucał kocioł garnkowi...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
premier.z.krakowa sami chorzy w tej PO? 18.08.06, 17:44 ciągle dopatrują sie spisków i pułapek, zasadzek? Oco chodzi PO? Wyciągasz rękę a oni na tą rękę plują. PO To jednak skrót od Partia Obłąkanych. Tym kobietom z PO nikt nie dogodzi. Co by nie zrobić zawsze źle. Wspólczuje mężom. tomek.lysakowski napisał: > Zarzucał kocioł garnkowi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus okropne PO 18.08.06, 18:10 jak mozna nie wierzyc PiS? Przeciez koalicja zawarta, kurski siedzi w kozie a kaczynski powiedzial ze PO nie ma nic wspolnego z KPP... no i jeszcze odmowili jasno pomyslom coby ordynacje przed wyborami zmieniac! okropne to PO! A to wszystko wina Tuska. Kopnal Kurskiego w dziecinstwie i potem tak to juz wyszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:okropnePOi jakie nudne prawo i spieprzaj dziadu 19.08.06, 19:36 S_Z_T_A_M_00_B_R_0_N_A - sztama no nie? Ale sztuczny uśmiech prezydenta, cienko, cienko! Cienko idzie, cieniasy krzyczą, łap złodzieja krzyczą, a sami cienko rządzą i pchają złodziei na stanowiska! Złodziej zawsze dziewica – teraz i zawsze prawo i sprawiedliwość według jego potrzeby! S_u_k_c_e_SS_Z_A_M_B_00_B_R_0_N_Y i ambony! Praca to siła x przesunięcie, a Neron też fałszował! Cieniasy trzymają się razem. Przecież nic nie zrobili i dalej nic nie robią. Tropią układ! Układ jest zamknięty w sejfie Banku Narodowego. Niech pchają tę ścianę, zawali się na układ! Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe. Coś dla zdrowia psychicznego. Cieniasa cień! Cienias na skutek braku przesunięcia, jest nazbyt głośny za przyczyną wzdęcia. Ten cienias co jak złodziej łap złodzieja krzyczy do człeka, co w nim jest nadzieja, że tylko da rozum do ziemi swojskiej cienias „z ziemi polskiej do wolskiej”! Ten cienias tak lewo hymn polski śpiewa, że milkną ptaki i schną w deszczu drzewa. Jego marionetkowicz z uśmiechem władzy, czyni naszą przyszłość czarniejszą od sadzy! Fizykę używał on do nauczania, dlaczego nie nauczył jej stosowania? Praca to siła razy przesunięcie, lecz gdy pcha ścianę, jest tylko pierdnięcie. Przyczyną tego głośnego pierdnięcia jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia! Nie łap przypadkiem od cieniasa cienia, dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia. Dostał on od Łokity plan rządzenia, niech mu posłuży do ścian rozwalenia! Na co Łokita, ja rozwalam ściany, choćbym był z pchania po pachy posrany. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: sami chorzy w tej PO? 18.08.06, 18:32 > ciągle dopatrują sie spisków i pułapek, zasadzek? Poddali się atmosferze wytworzonej przez Naczelnych Bliźniaków. > W apelu napisano, że PiS "z niekłamaną troską obserwuje dryfowanie PO > w stronę SLD". To jest wyciąganie ręki? To jest właśnie opluwanie rywala. Wmawianie ludziom, że PO zaczyna romansować z SLD. To jest szczyt bezczelności w momencie, gdy PiS zawarł małżeństwo z wcale nie lepszą Samoobroną. Tyle tylko, że romans z SLD to na razie wymysły, a małżeństwo z Samoobroną juz zostało skonsumowane. Jako zagorzała zwolenniczka moherów powinnaś wiedzieć, że PO to z założenia samo zło, więc jakikolwiek pozorny ruch w jej stronę jest tylko i wyłącznie czystą grą polityczną. Nie dziw sie więc, że PO od razu rozszyfrowało intencje PiSu. Zastanów się sama. Jesteś normalnie ubrana i normalnie wyglądającą osobą. Podchodzi do Ciebie źle ubrana, ubabrana smarem, z wystającym zielonym gilem z nosa inna osoba i mówi do Ciebie: boję się, że tamten lump (siedzący zawsze na tej samej ławce, którego Ty jednak w ogóle nie znasz i nie masz z nim nic wspólnego) zaraz Cię namówi, abyś postawiła mu piwo, dlatego ja Cię namawiam, abyś poszła ze mną, bo uważam się za kogoś lepszego. I co poszłabyś z kimś takim? Uwierzyłabyś, że jest lepszy? Wątpię. Nie dziw się więc PO, że woli iść sama. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl PO potrzebne, gdyz nie ma lepszych budowniczych 19.08.06, 00:05 mostow w warszawie. Fachowcow nam brakuje, bo wszyscy "mlodzi" i "inteligentni" wyjechali za praca do UK, albo znalezli schornienie w strukturach PO...Mohery same nic nie zbuduja hehe Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 17:46 Widać PiS już nawet zamierza 'wdać się w rozmowy'. A nie łaska ZROBIĆ coś z tego, co obiecywaliście. Nawet tego co sami upichcili nie potrafią zrobić. Jak narazie to nawet nie mogą sobie poradzić z rozpieprzem, który zaczęli, ale nie wiedząc o co chodzi zaputali się i nie wiedzą co dalej. Wykształcone i przygotowane do działanie PiSuary. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Tego jeszcze nie było,żeby PiS przejawiał taką tro 18.08.06, 17:53 skę o PO.Tak,sprawa jest wysoce podejrzana.Kazio stosuje powiedzenie:Teraz będziem solidarni ,rzekł wilk wchodząc do owczarni.Atakuje tajemniczo i zza węgła.Pani Waltz musi uważać,Kazio pokazał,że jest zdolny.....do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Tego jeszcze nie było,żeby PiS przejawiał tak 18.08.06, 19:02 szasza7 napisała: > skę o PO.Tak,sprawa jest wysoce podejrzana.Kazio stosuje powiedzenie:Teraz > będziem solidarni ,rzekł wilk wchodząc do owczarni.Atakuje tajemniczo i zza > węgła.Pani Waltz musi uważać,Kazio pokazał,że jest zdolny.....do wszystkiego. Jednym słowem atak klonów i PiSdzielców Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Tego jeszcze nie było,żeby PiS przejawiał tak 19.08.06, 00:06 wicary napisał: > szasza7 napisała: > > > skę o PO.Tak,sprawa jest wysoce podejrzana.Kazio stosuje powiedzenie:Tera > z > > będziem solidarni ,rzekł wilk wchodząc do owczarni.Atakuje tajemniczo i z > za > > węgła.Pani Waltz musi uważać,Kazio pokazał,że jest zdolny.....do wszystki > ego. > Jednym słowem atak klonów i PiSdzielców ...ktorego jestesmy swiadkiem. Vide twoj post, oszolomie :D Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam fakt. ;-) przyganial kociol garnkowi heheheheh 18.08.06, 17:53 to sie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzja 18.08.06, 17:54 PiS : oferta współpracy nie dotyczy tylko PO, ale także "innych sił politycznych, którym leży na celu dobro i rozwój miasta". "Wyłączamy tylko postkomunistów, bo z nimi nie zamierzamy współpracować" A ja się zapytowuję: jeśli przypadkowo "postkomunistom" leży na sercu dobro i rozwój miasta ?, albo mają lepsze pomysły, od was, jak rozwój miasta zapewnić, to co !? Jesteście bandą darmozjadów i chorych z nienawiści oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Już niebawem będzie ROK 18.08.06, 18:10 rozmów /nawoływania do rozmów a tymczasem kolaicja ma się dobrze, tylko nam już od roku ciągle jest niedobrze. Wyrzygajmy się na to. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:06 Wszyscy czepiają się Leppera (ja osobiście też go nie lubię, powinien siedzieć w więzieniu, nie w rządowej limuzynie) Ale jak poprzedni Sejm rozpoczynał pracę, to Lepper stwierdził że każdy pomysł SLD (akurat ona wtedy rządziła) poprze jeśli on będzie dobry dla Polski. A Kaczor od razu stwierdził że nigdy nie poprze postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:10 Jak dodał, oferta współpracy nie dotyczy tylko PO, ale także "innych sił politycznych, którym leży na celu dobro i rozwój miasta". "Wyłączamy tylko postkomunistów, bo z nimi nie zamierzamy współpracować" - zaznaczył Dąbrowski. Sami ze sobą nie chcą współpracować. To jakieś rozdwojenie jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 20:05 ach ten polski język ! Dabrowski powinien powiedzieć: "oferta współpracy dotyczy nie tylko....ale także .....z wyłączeniem..... Nie będę wydziwiał, bo jak zauważyłeś w polskim jestem "nietęgi", prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 18:13 "Materiały SB na temat osób pełniących funkcje publiczne publikowane wyłącznie za ich zgodą" - na takie ustępstwo, w praktyce oznaczające zaniechanie lustracji planuje iść PIS - Gazeta Wyborcza jak nigdy objęła ten temat ciszą informacyjną Czyżby KAczyńscy zdradzili swoich wyborców ? www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060818&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 18:31 >Czyżby KAczyńscy zdradzili swoich wyborców ? Oni zdolni są zdradzić każdego, kto nie doda im głosów. Liczą na swój żelazny elektorat sterowany radiem. Nie zrezygnują przecież ze swojego głównego kabotyna tak, jak PO nie zrezygnuje z nawiedzonej pseudo-ekonomistki, chociaż takie warunki stawiają negocjatorzy. To dziwaczny taniec uzurpatorów i przebierańców. Oni to nazywają badaniem przeciwnika... Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 18:50 pulsar12 napisał: > Oni zdolni są zdradzić każdego, kto nie doda im głosów. Liczą na swój żelazny > elektorat sterowany radiem. To właśnie "Radio" obnażyło plany utopienia lustracji... Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 18:54 Zaraz Ojciec Ojców tak ustawi radiosłuchaczy, ze Ci będą największymi przeciwnikami lustracji i będą przekonani, że nigdy nie byli jej zwolennikami. Wierzę w przekonujące zdolności Dyrektora Dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 20:46 > To właśnie "Radio" obnażyło plany utopienia lustracji... Tak? Przed sobą ? To interesujące. I jak wygladają te obnażone plany? I czyje plany - to zobaczymy tę teczkę premiera, czy nie. Radio sie obnaża, a dalej nic nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: PIS zdradza elektorat - GW milczy !!! 18.08.06, 20:46 pulsar12! Dobrze spotykać takich jak Ty, na forum. Przeto serdecznie Cię pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Paradne:))))) 18.08.06, 18:19 W apelu napisano, że PiS "z niekłamaną troską obserwuje dryfowanie PO w stronę SLD". A HGW wierzy, że stoi co leży:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo PiS brakuje pomyslow, chce je skopiowac od PO 18.08.06, 18:19 tak jak to mialo miejsce w czasie konsultacji nt ewentualnej koalicji POPiS - PiS wypial sie na PO i utworzyl rzad mniejszosciowy. A Kazio wyczerpal juz swoje pomysly na Warszawe. Zna to miasto tylko z dokumentow i okien rzadowej limuzyny, wiec teraz zostaje mu 'specjalista od milosci' :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pdppdp Jest delikatna prośba do lumpenliberałów 18.08.06, 18:34 Otóż zapewne bardzo przykro jest czytać Gospodarzowi i Jego Młodszemu Bratu, że Ich (a w gruncie rzeczy - nasza Partia) uprawia hipokryzję. Naprawdę nie należy pochłoniętemu sprawami Ojczyzny Gospodarzowi sprawiać takiej przykrości. Jeśli krytyka, to tylko konstruktywna! Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:36 Jestem pelen podziwu, jak PiS robi PO w konia oraz jacy bezradni sa ci z PO... PO naprawde nie ma pojecia co jest grane... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Bo PO jest malo inteligentne...tu trza SLD!!!! 18.08.06, 18:42 reszta wyjechala... Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:44 PiS jest rzeczywiście świetne w destrukcji. Widać z jaką konsekwencją destruuje PO, już od ostatnich wyborów. Ciekawe, że nigdy wprost nie walczyło tak z SLD jak z "przyjaciółmi z Platformy". Tylko że PiS nie potrafi niczego zbudować, ale to niczego zbudować. A w tym kraju jest tyle do zrobienia... Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:53 1maruti1 napisał: > Jestem pelen podziwu, jak PiS robi PO w konia oraz jacy bezradni sa ci z PO... > PO naprawde nie ma pojecia co jest grane... Oświeć nas nieoświeconych... Ja np nie nadążam za pięknymi umysłami obu partii. Czuję tylko, że szykuje się nowa bitwa o Warszawę, jakiś cud, czy coś koło tego. Mocno zaangażowano już tych od duchów św., czy jakoś tak ... W ten sposób wyelimonowano podobno partie różowych i rolników za jednym wstawiennictwem pewnego ojca zawsze dziewicy, czy jak mu tam... Dobrze odczytuję te misterne sygnały ??? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:56 > ojca zawsze dziewicy Tego jeszcze nie znałem. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzja 18.08.06, 18:46 każdy boi się tego co mógłby ewentualnie sam komuś zafundować. Takie wypowiedzi swiadczą o niezbyt czystych intencjach PO. PO może przegrać bardzo dużo, jeżeli przegra te wybory. Ale widzimy także że zależy jej na wyłączności w rządzeniu Warszawą. A jeśli już w koalicji to napewno nie takiej - Prawdopodobnie gdyby taka oferta wyszła z SLD zaczęli by "myśleć". Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:51 > Prawdopodobnie gdyby taka oferta wyszła z SLD zaczęli by "myśleć". No i kolejny, który próbuje coś imputować. Oburzam się, bo nie możecie zrozumieć, że jak ktoś jest przeciwny kłamliwemu PiSowi, to zaraz musi sympatyzować z SLD. Nie przyszło Wam do głowy, że PiSowi programowo bliżej do SLD niż PO? Przecież PiS i SLD to dwie partie komunistyczne. I jak ktoś jest kapitalistą, to mu jednocześnie nie po drodze zarówno z PiSem jak i SLD. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 18:58 arek64 napisał: > > Prawdopodobnie gdyby taka oferta wyszła z SLD zaczęli by "myśleć". > > No i kolejny, który próbuje coś imputować. Oburzam się, bo nie możecie > zrozumieć, że jak ktoś jest przeciwny kłamliwemu PiSowi, to zaraz musi > sympatyzować z SLD. Nie przyszło Wam do głowy, że PiSowi programowo bliżej do > SLD niż PO? Przecież PiS i SLD to dwie partie komunistyczne. I jak ktoś jest > kapitalistą, to mu jednocześnie nie po drodze zarówno z PiSem jak i SLD. Jasne? To jest wlasnie to, PiSowi jest o wiele blizej do SLD, poniewaz juz udowodnili to swoimi czynami w poprzedniej kadecji sejmu, kumajac sie z SLD i tworzac koaliscje parlametarna, teraz PiS jest w koalicji z Samoobrona, ktora jak zadna inna partia w Polsce (nawet SLD) nie jest tak bardzo nasycone PZPR, SB i wszystkimi innymi zlodziejami i aferalami, ale takie wlasnie jest PiS, male, smierdzace, i wredne, na dodatek bardzo glupie, nie potrafiace samemu zrobic zupelnie niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Tu nie o ... 18.08.06, 18:58 Tutaj nie o programowość chodzi, dla nich najważniejsza kapucha, zrozum. Dla nich jeden teraz program najwazniejszy: Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:07 > Tutaj nie o programowość chodzi, dla nich najważniejsza kapucha, zrozum. Jeżeli tak się poniżą, że dla kapuchy zgadają się z SLD, to niech stracą wszsytkich wyborców i niech przestaną istnieć. To jest moje stanowisko. Jednakże obawiam się, że PiS dało jeszcze gorszy przykład kumając się z Samoobroną. I co? W sondażach im wzrosło. Widać Polakom bliskie sercu jest zeszmacenie. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:16 Miała byc koalicja z PO ale... no ale "kaczorek" w porę zorietował sie kto ma tak naprawdę przewagę w PO. Wyszło że pobratymcy Olechowskiego - agenta SB i aferałowie, popłuczyny KLD, ci którzy mówili że pierwszy milion nalezy ukraść, Prawdziwych liberałów tam jedynie garstka. Za tym "zesbeciałymafrogenem" stoi lobby powstałe za AWS czyli gro firm należących do elitarnego klubu biznesowego. Banki wykupine przez ... itp. szkoda wymieniac bo byś upadł. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:24 Czyli, wbrew temu co mówi PiS, Ty twierdzisz, że to Kaczyński nie chciał koalicji z PO. Przecież oficjalna wersja dotychczas cały czas mówiła, że wszystkiemu winne jest PO. Na pewno nic Ci się nie pomyliło? A poza tym, czy w obecnych partiach koalicyjnych nie ma popłuczyn i aferałów? Wyrokowców i SKOKów? Dla mnie momentem przełomowym był fakt wyboru Jurka na marszałka, wbrew wcześniejszym zapewnieniom, że premier z PiSu, a marszałek z PO. To było przegięcie, po którym przestałem popierać powstanie koalicji POPiS. A przed wyborami byłem nawet jej gorącym zwolennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:26 "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo." J.K. 10.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:33 Tutaj chodzi o niezawłaszczenie Polski. Drobne cwaniaczki są niegroźne. Sprawa wygląda tak. Wynik wyborczy przerósl PiS, spodziewali sie dobrego wyniku a później koalicji i silnej władzy. Ale gdy "kaczorek" wygrał także prezydenturę i mógł "pozerkać" tak jak kiedyś redaktor naczelny, w teczki malo nie upadł z wrażenia. Wiedział wiele, wiele sie tez domyslał. Ale niektóre rzeczy to był totalny odlot. Dlatego (nie lubie tego słowa) wybrał mniejsze zło. Teraz jednak rozgrywa się walka o Polskę. Zaczęło się od sprowokowanych żądań pieniędzy przez wszystkie możliwe środowiska. PO i "elita" wypowiedzieli wojnę aby udupic rząd. Ale sie nie udaje. To temat na dłuższa polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 19:58 Czy Ty jesteś taki naiwny i uważasz, że wszystkie inne partie poza PiSem chcą zawłaszczyć Polskę, a tylko jeden święty PiS chce jej dobra? PiS zawłaszcza Polskę w spektakularny sposób, bardzo sprytnie i instrumentalnie wykorzystując elementy demokracji. Znam wiele osób z PiSu i wiem, że biorą łapówy za wygrane przetargi (a pracuję w firmie, gdzie kontrakty potrafią mieć wysokość rzędu 100 mln zł). Szczególnie w Warszawie, bo duże miasto i duże kontrakty. A wszystko działo się za rządów zarówno Piskorskiego, jak i Kaczyńskiego. Wszyscy są tacy sami. Tylko może Piskorski brał też, a Kaczyński nie. Ale ludzie z jego partii na pewno. Nie uwierzę w to, że jakakolwiek partia dąży do władzy bezinteresownie. Każda chce jak najwięcej nażreć się u koryta. Dlatego zawsze będziemy mieć dylemat za kim głosować. A zakładając, że wszyscy biorą równo, to głosuję za partią, który stwarza szansę, że oprócz własnego interesu, przy okazji zrobi też coś dobrego dla Polski. A PiS? Tak jak powiedziałeś. Wyniki ich przerosły, dostali władzę, ale nie wiedzą jak tę władzę z korzyścią dla Polski użyć. Więc rozliczają tylko i wyłącznie osobiste rachunki z układami. Tylko Polski żal. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Tu nie o ... 18.08.06, 20:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47100636&a=47107121 Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 20:35 >Jesli jest w tobie taki naturalny odruch aby podnieśc papierek i wyrzucic > go do kosza to znaczy że masz w sobie to coś. Że jestes patriotą > - a takich ludzi trzeba. Patriotów którzy się zjednoczą i cierpliwie > ale skutecznie zaczną robic porządek w swojej ojczyźnie. I tu muszę Cię zmartwić. Jestem przeciwnikiem moheru, a jednak np. przed sklepem: nie parkuję nigdy na miejscu dla inwalidów, biorę wózek z najdłuższego rzędu, aby nie zastawiał przejazdu, najpierw wyrzucam wszystkie śmieci z wózka po poprzedniku, a potem nie zostawiam niczego, gdy wózek odstawiam do najkrótszego rzędu, z powodu jak powyżej. Przykład śmieszny z pozoru, bo na takim prostym przykładzie chciałem pokazać, czym kieruję się w życiu. Teraz ten przykład możesz przenieść na poważniejsze sytuacje. Ale chyba to rozumiesz, skoro piszesz akurat o papierku. Nigdy nikomu niczegow życiu nie ukradłem. Nigdy nie kłamię, choć potrafię aktorsko kłamać tak, że wszyscy w to wierzą - sprawdziłem to kilka razy na moich znajomych. Moim najsroższym sędzią jest moje własne sumienie, o wiele sroższym niż katolicki Bóg, bo ja nie uznaję odpuszczenia grzechów u siebie przez jakąś tam spowiedź - jedyną drogą dla mnie jest nie popełniać grzechów w ogóle. Nie należę do żadnej partii i mało interesuje mnie polityka. Moje zainteresowania są raczej gospodarcze, zależy mi na tym, aby w naszym kraju było mniej biedy i bezrobocia, aby ludziom żyło się lepiej. Ale to co wyczynia PiS z koalicją w sferze gospodarczej, a raczej czego nie robi a powinno, spowodowało, że nie mogę pozostawać obojętny i głośno wyrażam swoje niezadowolenie z obecnego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 20:38 Arek, jestem z Tobą całym sercem! Odpowiedz Link Zgłoś
conkret I brawo 18.08.06, 21:04 Czy zauwazyłes abym chwalił PiS. Nie szukam alternatywy. PiS to głównie ludzie którzy nie liznęli "prywaty" ne oriętuja sie w tym. To głównie urzednicy. Ale puki co mniej groźni od układów jakie reprezentuje PO Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 21:06 arek64 napisał: > I tu muszę Cię zmartwić. (...) Ale to co wyczynia > PiS z koalicją w sferze gospodarczej, a raczej czego nie robi a powinno, > spowodowało, że nie mogę pozostawać obojętny i głośno wyrażam swoje > niezadowolenie z obecnego rządu. arek64, dzięki takim ludziom jak Ty, chce się jeszcze żyć, nawet takim dziadkom jak ja ! Zatem nie wszystko stracone... !!! To perełka, cytuję: > Moim najsroższym sędzią jest moje własne sumienie, o wiele > sroższym niż katolicki Bóg, bo ja nie uznaję odpuszczenia grzechów u siebie > przez jakąś tam spowiedź - jedyną drogą dla mnie jest nie popełniać grzechów w > ogóle. Kłaniam się. PS. Szkoda, że nie napisałeś tego rano, byłoby zamiast kawy, a tak to teraz nie usnę do północy. Ale może to i dobrze, bo ostatnio śnią mi się koszmary, jak nie to, że Marcinkiewicz został prezydentem Warszawy, to to, że Tusk prezydentem Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tu nie o ... 18.08.06, 21:09 To rzeczywiście masz nienajlepsze sny. Ale wszystko mija - jak dolegliwości irasiad. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:12 >Oburzam się, bo nie możecie zrozumieć, że jak ktoś jest przeciwny kłamliwemu >PiSowi, to zaraz musi sympatyzować z SLD. Jasne. Ja np jestem przeciwny kłamliwym, zarówno: PiS, PO, i SLD. O sympatiach do jakiejkolwiek partii w naszym chorym kraju, nie ma mowy. Głównie z uwagi na ich aktywistów. Ale naprawię swoje poprzednie błędy i do końca moich dni bedę chodził na wybory ! Bym nie miał wyrzutów sumienia, że pomogłem wygrać wybory garstce nawiedzonych, sterowanych radiem. Tak mi dopomóż Bóg !!! (A mój Bóg, nie jest wymyślony przez żadną ze znanych mi religii (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:16 > Ale naprawię swoje poprzednie błędy i do końca moich dni bedę > chodził na wybory ! Tylko na kogo głosować - oto jest pytanie. Czy zawsze będziemy skazani na głosowanie za mniejszym złem? Czy dożyjemy czasów, gdy będziemy wybierać między dobrym a lepszym? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:22 Czy dożyjemy czasów, gdy będziemy wybierać między dobrym a lepszym? Tylko, że lepsze jest wrogiem dobrego. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:26 > Tylko, że lepsze jest wrogiem dobrego. ;( Ale "większe dobro" brzmi jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:44 A "samo dobro"? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:59 > A "samo dobro"? To będzie wtedy, gdy Ojciec Zawsze Dziewica doprowadzi do sytuacji, że w Polsce będzie legalnie istnieć tylko jedna partia - Przewodnia Siła Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 20:01 w przyszłości wybierać zalezy od nas samych. Musimy jednak "jak przystalo na Polaków" przestac stać z boku i czekać az ktoś za nas coś zrobi. Każdy jednak robi coś przeważnie dla siebie nie mysląc o innych. Jesli jest w tobie taki naturalny odruch aby podnieśc papierek i wyrzucic go do kosza to znaczy że masz w sobie to coś. Że jestes patriotą - a takich ludzi trzeba. Patriotów którzy się zjednoczą i cierpliwie ale skutecznie zaczną robic porządek w swojej ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 20:15 > czytaj czasami Iskry Tak samo manipuluje faktami, jak każda tuba partyjna. Zachęta jednak dobra, Należy poznawać również argumenty drugiej strony. Szkoda, że mohery w ogóle kwestionują prawo istnienia drugiej strony w dyskusji. To tak trochę nie na temat, ale widać że mocno agitujesz za Iskrami, więc zareagowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 20:43 > A bo mam w tym swój interes Tak myślałem, ale jak na bezpartyjengo, to zbyt ideologiczną witrynę wybrałeś. Nie wierzę w to, że popierając moher można pomóc Polsce. Raczej mam przeciwne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret A może to gra 18.08.06, 21:07 :)- a powaznie czy gdzieś widzisz abym popierał mocher. Czy ganiąc PO muszę zaraz popierć. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: A może to gra 18.08.06, 22:59 > :)- a powaznie czy gdzieś widzisz abym popierał mocher. Czy ganiąc > PO muszę zaraz popierć. Sam często ganię PO i zdarza się, że chwalę PiS, bo jednak od czasu do czasu zrobią coś dobrego. Ale nie chciałbym, aby ktoś pomyślał, ze popieram PiS. Dlatego nie po ganieniu PO wywnioskowałem, ze popierasz moher, tylko po Iskrach. Nie czytam wszystkiego w Iskrach bo nie mam aż tyle czasu, ale z tego co zdążyłem zauważyć, to Iskry są zorientowane moherowo. Stąd wywnioskowałem, ze popierasz moher. Jeżeli się mylę, to pomimo popełnionego błędu, cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 20:25 Bo mohery jedzą wyłącznie flądry. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Iskry są bezpartyjne 18.08.06, 23:16 Tak, ale jednak wykazują skłonności do przechyłu. Stanisław Michalkiewicz, znany z felietonów w RM, reklamuje się na samej górze Iskier. To mnie jakoś tak subiektywnie nastawia. A propos. Michalkiewicz jest jedną z osób, do których kiedyś czułem sympatię np. za współpracę z Kisielem, za założenie UPRu (jestem kapitalistą-liberałem). Ale potem straciłem sympatię, bo Michalkiewicz za bardzo poszedł w kierunku, którego nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Iskry są bezpartyjne 18.08.06, 23:45 w grudniu złożyłem rezygnację z UPR - Partia OK ale ludzie :( - głową muru nie rozbijesz, szanuje Pana Stanisława i dlatego ten baner w zmieniarce. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 20:24 Koło mojego śmietnika stoją pojemniki na "szkło", "plasik", "papier". Pewnego dnia kiedy wyniesione z domu śmieci sortowałem, usłyszałem że jestem przygłup. Mogłem włożyć mu ten durny łeb do pojemnika ale nie wiedziałem do którego. :( A z drugiej strony nie bardzo mam czas na prowadzenie pracy organicznej wśród obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret czasami 18.08.06, 20:26 wystarczy wspierać duchowo :), lub coś niegłupiego kliknąc chociazby tutaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: To jak i kogo bedziemy 18.08.06, 23:06 > Pewnego dnia kiedy wyniesione z domu śmieci sortowałem, usłyszałem > że jestem przygłup. Witaj w klubie. Ile razy mi się ludzie dziwią, że robię coś, co niby jest oczywiste, ale nikt inny tego nie robi. Ale chociaż jestem w zgodzie ze swoim sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:43 arek64 napisał: > Tylko na kogo głosować - oto jest pytanie. Czy zawsze będziemy skazani na > głosowanie za mniejszym złem? Właśnie tak, tak myślę, że to są te koszty. Ale nikt uczciwy nie obiecywał nam przecież, że w demokracji będzie łatwiej żyć, szczególnie jak się liczy na kogoś w wyborach... >Czy dożyjemy czasów, gdy będziemy wybierać między dobrym a lepszym? A masz lepszą motywację ? Dzisiaj po raz kolejny zacząłem czytać "Sto lat samotności" Marqueza, tam jest tak wiele analogii i odpowiedzi jak pokonać fatalne zbiegi okoliczności... Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 23:01 > A masz lepszą motywację ? Dzisiaj po raz kolejny zacząłem czytać "Sto lat > samotności" Marqueza, tam jest tak wiele analogii i odpowiedzi jak pokonać > fatalne zbiegi okoliczności... Dzięki za podpowiedź, niezły zbieg okoliczności. Właśnie wczoraj zacząłem sie zastanawiać, jaką książkę by sobie tu przeczytać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:24 i ślicznie tak trzymać !!! To jest nas już dwuch. Odpowiedz Link Zgłoś
assessor Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:08 Wiele na to wskazuje, że właśnie "obstrukcja" w PiS przybiera formę epidemii. Prawdobodobnie srają już w gacie przed wyborami a zwłaszcza po nieudanej zmianie ordynacji wyborczej. WALDEK jesteś wielki. :D Teraz gdy gó.. mają za paznokciami niby wyciągają rękę do pojednania, jednocześnie za plecami trzymając w drugiej ręce nóż. Jeżeli PiS mógł „polubić” Samoobronę, to dlaczego PO nie miałoby zbliżyć się do SLD. PO mogłaby czuć się „rozgrzeszona” zwłaszcza, że zarówno Samoobrona jak i SLD pochodzą od tej samej matki nieboszczki PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:19 To nie tylko klarowne, ale i z wyczuciem tych żenujacych realiów ! Odpowiedz Link Zgłoś
notuski PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzja 18.08.06, 19:20 To JEST hipokryzja!!!!! NIECH se pogadają z KURSKIM!!!!!! Specem od obrzucania ludzi G-----M Skoro takiego człowieka przepojonego nienawiścią do PO mają w swoich szeregach to niech rozmawiają z D--Ą Kobyły!!!!! Nie wierzcie psą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 19:23 "psom" . ale z caloscia sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc O koalicjach rozmawia się po wyborach 18.08.06, 19:25 "O koalicjach rozmawia się po wyborach" powiedziala pani z partii, ktora na dlugie miesiace przed wyborami parlamentarnymi obiecywala Polsce silna koalicje i silny rzad razem z PiS a potem, gdy wybory przegrala, zabrala swoje zabawki jak urazona primadonna. Bez laski. Pozdrowienia dla Donka Aleksandra II Wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Kazimierz Marcinkiewicz - prezydentem W-wy: ... 18.08.06, 19:27 ... biedna Warszawa: będzie się musiała zadowolić efektownymi oracjami, podczas gdy konieczny jest logiczny plan rozwoju miasta (kiedyś nazywało się to plan zagodpodarowania przestrzennego!), zahamowanie żywiołowej urbanizacji, obwodnica, nowe mosty, trasa W-E metro, parki i zieleń, bulwary nadwiślane, obiekty sportowe, itd.itd. A tu pewnie zanowu tylko: "Jest - jest -jest!" Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 19:32 pomijam gesty PiSowcow. Dzis jedyna motywacja PO (i ludzi na forum wyborczej :)))))) jest przeciwstawianie sie PiSowi. Wszystkim dzialaniom ze strony rzadu, platformowcy mowia "nie". Doszlo do tego, ze jedynym haslem wyborczym tego ugrupowania jest "nie dla PiSu" i nic wiecej :)))))))))) Oczywiscie zyskuja na tym PiSowcy, bo jesli PO nie jest dla nich alternatywa, to kto ma byc? SLD? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 19:43 PiS zantagonizował społeczeństwo jak nikt przedtem w historii III RP. Zrobił to z rozmysłem i planowo. Nie dziw się więc, że postawy w społeczństwie są dwubiegunowe: tak dla PiS i nie dla PiS. Jest tak, jak PiS chciał. No i prezydent. Nie byłem dumny ani z Wałęsy, ani z Kwaśniewskiego. Ale oni chociaż od czasu do czasu dawali dowody, że potrafią być prezydentami wszystkich Polaków. Lech Kaczyński jasno daje wszystkim do zrozumien ia, że nie zamierza być prezydentem dla jakiegokolwiek niemoherowego człowieka. Tylko moherowy beret świadczy o polskości. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 19:48 glupcem jest ten, ktory na fali antagonizmu probuje dojsc do wladzy. O tym wlasnie pisalem wczesniej. A odnosnie prezydentow, to liczy sie stalosc pogladow, a tej brakowalo Walesie i Kwasniewskiemu. Czy z Kaczynskim bedzie inczej, zobaczymy. W kazdym badz razie moim kryteriu oceny napewno nie jest wzrost ;) ani uroda zony :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 19:51 Skoro jesteś wysoki i masz ładną żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:23 na wzrost nie ma sie wplywu, ale zone mozna sobie wybrac. Czy znasz kogos, kto zeniac sie wybieral sobie brzydka zone? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:36 nierozumie :))))))) Chcesz powiedziec, ze sa tacy faceci, ktorzy wybieraja brzydkie w ich mniemaniu kobiety na zony? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:40 Tak. Jeden tłumaczył - "wiesz nie będzie mnie zdradzać". Z tego co wiem, nie miał racji. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 21:00 nie chce sie upierac, ale napewno nie byla ani piekna ani BRZYDKA. Gdyby naprawde byla brzydka, nie bylo by szans na zdrade :))))))) Laska byla napewno przecietna, albo lekko ponizej. Z podobna sytuacja spotkal sie chyba kazdy, wiec wiadomo jak to jest z tym woborem zony, zeby nie zdradzala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 21:07 K a ż d y facet stoi w kolejce do wyrolowania. Jeden bliżej czoła kolejki, drugi dalej. I nie ma się co irytować. Na każdego przyjdzie kolej. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 21:13 zaczynamy dyskutowac jak politycy w sejmie :))))))) Nie moge sie jednak zgodzic z teza, ze WSZYSTKIE kobiety zdradzaja swoich partnerow :)))))))) I nie ma co udowadniac tego mowiac, ze facet poprostu o tym nie wie :))))))) So oczywiscie wierne partnerki jak i wierni partnerzy, mimo proby czasu :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 21:50 Ależ oczywiście, że są. Wygłupiałem się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:05 > glupcem jest ten, ktory na fali antagonizmu probuje dojsc do wladzy. Widać jednak, że w młodej i niedoświadczonej demokracji zdało to egzamin. PiS jednocześnie mówił, że jedyną możliwą koalicją jest POPiS i zajadle atakował w kampani tylko jedną partię - właśnie PO. Czemu to miało służyć? Oni juz wtedy wiedzieli, ze takiej koalicji nie będzie, ale mówili co innego, aby zdobyć punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:30 jak mowia opinie polakow, obie partie dostaly prawie rowna ilosc glosow, bo glosujacy za PiS i PO mieli nadzieje na koalicje tych partii. Nie bylo wiec mowy o antagonizmie. Ten powstal dopiero po wyborach i to wylacznie po stronie PO. Im dalej od wyborow, tym jest wiekszy. Co dalej stanie sie z ta partia, pokaza wybory samorzadowe. Jesli nastapi zblizenie SLD PO to bedzie definitywny koniec tego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:40 Przeczytaj jeszcze raz co napisałem: PiS jednocześnie mówił, że jedyną możliwą koalicją jest POPiS i zajadle atakował w kampani tylko jedną partię - właśnie PO. PiS w kampanii wyborczej nie zwalczał żadnej innej partii. Nie pamiętasz? Cała kampania wyborcza była skonstruowana na negowaniu programu PO! > Co dalej stanie sie z ta partia, pokaza wybory samorzadowe. Jesli nastapi > zblizenie SLD PO to bedzie definitywny koniec tego ugrupowania. Dokładnie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:56 to jak wylumaczysz deklaracje obu partii do zawarcia koalicji jeszcze w dniu ogloszenia wynikow wyborow prezydenckich (parlamentarne bylo jak pamietamy dwa tygodnie wczesniej) a nawet przez dosc dlugi czas po nich? Czy nie bylo rozmow o utworzeniu wspolnego rzadu Rokita - Marcinkiewicz? Platforma postanowila powiedziec zdecydowane "nie" PiSowi dopiero potem, w slynnym glosowaniu nad becikowym (przyznali becikowe kazdemu bez wzglad na dochody mimo wczesniejszej krytyce rozdawnictwa rzadu). To byla zemsta w stylu: "nie bo nie" po przegranej kandydaturze Komoroskiego na marszalka sejmu. Trzeba sie troszeczke wysilic i przypomniec sobie fakty, a nie odsylac mnie do ponownego czytania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qbin2001 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 23:19 fakty... hmmm... jak to było po kolei... 1. zwycięski PiS zarządał od przegranego PO programu naprawy państwa JEDNOCZEŚNIE NIE CHCĄC POKAZAĆ SWOJEGO - brakowało pomysłów i trzeba było wykorzystać cudze? 2. Obsada stanowisk... PiS naobiecywał polakom gospodarcze rozdawinictwo - 3 mln mieszkań, niższe podatki itd. itp. Po wyborach obsadzili resorty siłowe swoimi ludźmi, nie zgodził się na to by jakiekolwiek stanowiska w tych resortach dostała PO. Zoferowała PO wyłącznie stanowiska w resortach gospodarczych... - ŻEBY PO REALIZOWAŁO TO CO OBIECAŁ PIS, CZYLI GRUSZKI NA WIERZBIE NIEMOŻLIWE DO SPEŁNIENIA OBIETNICE z któych PiS siewycofuje chyłkiem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. 3. Marszałek sejmu... Miał być z PO, jako że była największym klubem zaraz po PiS. PO wystawiło swojego kandydata. PiS powiedział NIE. MY WAM WYBIERZEMY KOGO MOŻECIE MIEĆ NA TYM STANOWISKU. tak i już. A jak nie dacie innego kandydata, to nie będziecie mieć marszałka. Mamy Marka. Jurka zresztą. Z PiS. A także marszałka z Samobrony i LPRu. 4. Zaraz potem PiS zaczął krzyczeć (i wciąż mu to nie schodzi z ust): To wina PO... Bo nie chce brać odpowiedzialności za nasze obietnice gospodarcze wzięte z księżyca (sorry, z gwiazd - księżyc juzdawno skradziono). Bo nie chcą nam dać programu naprawy kraju. ITD. ITP. Brakowało argumentów, mieli odpowiedź (wciążtę samą): PO odreagowywuje przegraną. 5. Kurski... Najpierw przywalił na finiszu kampani brzydko Tuskowi. Pokajał się. Potem go wyrzucono z PiS. 2 miesiące później był z powrotem w PiS i mówił, że on taki niewinny. 6. Dorn... TVN24: "Panu (panie Rymanowski) nie wolno zadawać takich pytań, bo ja na nie nie chcę odpowiadać. Więc panu nie wolno mi zadawać takich pytań i już." - tak powiedział (mniej-więcej) na pytania dziennikarza Dorn. Szczęka mi opadła do ziemi. Dorn upomina dziennikarza że nie wolno mu zadawać pytań o pracę Dorna! Ale cóż - juz mielismy "spieprzaj dziadu" - to chyba upgrade software'u. Przykłady bezczelności PiSowskich działaczy słychać codziennie. Trzeba tylko słuchać uważnie bez klapek na uszach. 7. Przejęcie TVP... wbrew wszelkim regułom demokracji. Zanim wybgrali optowali za tym zlikwidować Radę - teraz mają tam swoich ludzi. Tylko swoich. Reszta pzrejmowania też tak wygląda. Jedno za drugim. Jedno za drugim... Tak bezczelne nie było nawet SLD. I wmawianie ludziom, że to "odzyskiwanie" kolejnych resortów, instytucji... Mieli byc fachowcy, są ludzie partii. ITD. ITP. kolejne miesiace na tej samej zasadzie sie ciągły. Kolejne gierki. Kolejne oskarżenia... Jedyne co PiS robi to rozliczanie wszystkich ze wszystkiego. A gospodarka nawet kulawy pies z PiSu się nie zainteresował. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: PO wpada w ekstremizm 19.08.06, 00:40 qbin2001 napisał: > fakty... hmmm... jak to było po kolei... > > 1. zwycięski PiS zarządał od przegranego PO programu naprawy państwa > JEDNOCZEŚNIE NIE CHCĄC POKAZAĆ SWOJEGO - brakowało pomysłów i trzeba było > wykorzystać cudze? Naginasz fakty dla uzasadnienia wlasnej tezy o brzydkim i niedobrym PISie. > > 2. Obsada stanowisk... PiS naobiecywał Polakom gospodarcze rozdawinictwo - 3 > mln mieszkań, niższe podatki itd. itp. Po wyborach obsadzili resorty siłowe > swoimi ludźmi, nie zgodził się na to by jakiekolwiek stanowiska w tych > resortach dostała PO. Zoferowała PO wyłącznie stanowiska w resortach > gospodarczych... - ŻEBY PO REALIZOWAŁO TO CO OBIECAŁ PIS, CZYLI GRUSZKI NA > WIERZBIE NIEMOŻLIWE DO SPEŁNIENIA OBIETNICE z któych PiS siewycofuje chyłkiem > przez ostatnie kilkanaście miesięcy. > juz przed wyborami bylo wiadomo, ze pis chce te resorty, a gospodarke moze oddac PO (zreszta, gilowska przyszla i robila dobra robote az do momentu skadnalu, o ktorym kazdy chyba slyszal). PO sie uparlo na resort silowy z jednego powodu: tam krzyzuje sie wiele interesow. Moim zdaniem PO z pewnych wzgledow nie chcialo zmiany stanu rzeczy w tym obszarze. Nie wiem skad wziales owe kilkanascie miesiecy... > 3. Marszałek sejmu... Miał być z PO, jako że była największym klubem zaraz po > PiS. PO wystawiło swojego kandydata. PiS powiedział NIE. MY WAM WYBIERZEMY KOGO > > MOŻECIE MIEĆ NA TYM STANOWISKU. tak i już. A jak nie dacie innego kandydata, to > > nie będziecie mieć marszałka. Mamy Marka. Jurka zresztą. Z PiS. A także > marszałka z Samobrony i LPRu. Marszalek jest z samoobrony i lpr, gdyz sa to partie tworzace koalicje. Czy to cos, co stoi w sprzecznosci z zasadami demokracji? Komorowski-koles pluł na lewo i prawo na PIS, pamietam jego plomienne wypowiedzi na temat niedoszlego koalicjanta. Zupelnie nie rozumiem twoich pretensji co do obsadzania stanowsika marszalka. Dwie partie musialy sie dogadac, ale sie nie dogadaly-ot co. > > 4. Zaraz potem PiS zaczął krzyczeć (i wciąż mu to nie schodzi z ust): To wina > PO... Bo nie chce brać odpowiedzialności za nasze obietnice gospodarcze wzięte > z księżyca (sorry, z gwiazd - księżyc juzdawno skradziono). Bo nie chcą nam dać > > programu naprawy kraju. ITD. ITP. Brakowało argumentów, mieli odpowiedź > (wciążtę samą): PO odreagowywuje przegraną. Reprezentujesz typowy dla czytalnika GW skrajny pesymizm, ktory jest wzmacniany poprzez zdania typu "ksiezyc juz i tak ukradli". Jesli to mialo byc smieszne, to z gory przepraszam, ale mi wydaje sie, ze czepiacie sie panowie niczym nietoperze. Co do brania odp. za panstwo: PO skompromitowala sie chocby glosowaniem za becikowym (!?), nieskutecznymi probami podstawiania nogi konkurentowi (glosowania wspolnie z sld, ktore mialy niejako zmusic krnabrny PIS do ustepstw i wrocenia na kolanach do rozmow o koalicji). Tymczasem stal sie cud i PIS dogadal sie z dwoma odludkami: S. oraz LPR. PO podnioslo wrzask, zeby ludzie lapali sie za portfele, bo paliwo bedzie po 6 zl, a dolar po 7zl. Poza tym kpienie z wyborcow, ktorzy niejednokrotnie przeciez glosowali na obie partie - PO oraz PIS, nazywajac ich moherowymi beretami. Pan Tusk skompromitowal sie tymi slowami jak nikt przedtem. Obawiam sie, ze to wlasnie przegrana nie dawala spokojnie spac Tuskowi. > > 5. Kurski... Najpierw przywalił na finiszu kampani brzydko Tuskowi. Pokajał > się. Potem go wyrzucono z PiS. 2 miesiące później był z powrotem w PiS i mówił, > > że on taki niewinny. Akurat Kurski mial racje. Coz z tego, ze wykorzystal to w takim momencie. Tusk mial za zadanie zachowac sie jak polityk, tymczasem szedl w zaparte. Tylko szczerzyl zeby i mowil, ze dziadek NA PEWNO nie byl w nazistowskiej armii. Nie dajmy sie oglupiac propagandzie, ktora uparcie twierdzi, ze to byl bardzo istotny moment kampanii. Dziadek Tuska sluzyl w armii-to fakt, czyz wlasnej woli: tego nie wie nikt procz dziadka Tuska, mnie to nie obchodzilo/obchodzi. Zdenerwowalo mnie tylko to, ze Tusk - zamiast zachowac sie odpowieenio caly czas pluł na kurskiego, ze to klamca. Jednak okazalo sie inaczej. Cale szczescie Tusk ( w moim mniemaniu) nie zostal prezydentem. > > 6. Dorn... TVN24: "Panu (panie Rymanowski) nie wolno zadawać takich pytań, bo > ja na nie nie chcę odpowiadać. Więc panu nie wolno mi zadawać takich pytań i > już." - tak powiedział (mniej-więcej) na pytania dziennikarza Dorn. Szczęka mi > opadła do ziemi. Dorn upomina dziennikarza że nie wolno mu zadawać pytań o > pracę Dorna! Ale cóż - juz mielismy "spieprzaj dziadu" - to chyba upgrade > software'u. Przykłady bezczelności PiSowskich działaczy słychać codziennie. > Trzeba tylko słuchać uważnie bez klapek na uszach. > Podaj zrodlo, kontekst. nie zamierzam sie odnosic do czegos cytowanego z pamieci (zwykle zawodnej). Co do spieprzaj dziadu - takze niewielu pamieta, w jakiej sytuacji zostaly owe slowa wypowedziane. Uwazam, ze wtedy Kaczka zachowal sie ok, bo ten menel to ...zapraszam do archiwow TVP. > 7. Przejęcie TVP... wbrew wszelkim regułom demokracji. Zanim wybgrali optowali > za tym zlikwidować Radę - teraz mają tam swoich ludzi. Tylko swoich. Reszta > pzrejmowania też tak wygląda. Jedno za drugim. Jedno za drugim... Tak bezczelne > > nie było nawet SLD. I wmawianie ludziom, że to "odzyskiwanie" kolejnych > resortów, instytucji... Mieli byc fachowcy, są ludzie partii. > > ITD. ITP. kolejne miesiace na tej samej zasadzie sie ciągły. Kolejne gierki. > Kolejne oskarżenia... Jedyne co PiS robi to rozliczanie wszystkich ze > wszystkiego. A gospodarka nawet kulawy pies z PiSu się nie zainteresował. > > Ech... Czyzby twoim jedeynym zrodlem informacji nt. spraw panstwa byla jak zwykle obiektywna gazeta wyborcza? Resorty w naszym kraju nie dzialaly nigdy prawidlowo. Jesli zmiany, ktore wprowadzili dadza dobre efekty, to w glebokim powazaniu bede mial "OBRONCOW DEMOKRACJI" w wydaniu PD, SLD, SDPL, oraz innych partii, ktore juz dokladnie wiedzialy co robia, rozpieprzajac (doslownie) kraj od podszewki. Mam nadzieje, ze ten kraj bedzie w koncu normalny. Ostatnie 17 lat to kilka sukcesow, ale stanowczo zbyt duzo porazek. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 23:45 > Platforma postanowila powiedziec zdecydowane "nie" PiSowi dopiero > potem, w slynnym glosowaniu nad becikowym Sorry, ale przytaczasz fakty, które miały miejsce dużo później, gdy rozmowy o koalicji były już zakończone. Nie mogła być to zemsta za Komorowskiego, bo Jurek był już wtedy marszałkiem od kilku tygodni. To nie PO w głosowaniu nad becikowym powiedziało ostatecznie nie, a podczas negocjaji koalicyjnych, gdy obie partie upierały się, że chcą MSWiA. I obie partie za cenę zerwania rozmów nie chciały z tego ministerstwa zrezygnować. Poza tym, stworzona atmosfera z kampanii wyborczej oraz fakt wyboru marszałka sejmu, nie zachęcały PO do kompromisów. Wina była po obu stronach. PiS zaczął wojnę z PO, a PO nie potrafiła odnaleźć się na drugim miejscu na podium. > to jak wylumaczysz deklaracje obu partii do zawarcia koalicji jeszcze w dniu > ogloszenia wynikow wyborow prezydenckich (parlamentarne bylo jak pamietamy dwa > tygodnie wczesniej) a nawet przez dosc dlugi czas po nich? jak sam zauważyłeś, były to rozmowy Rokita - Marcinkiewicz. Jednakże bardziej z inicjatywy Marcinkiewicza i raczej bez wsparcia ze strony J. Kaczyńskiego. Czyli były to tylko pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: PO wpada w ekstremizm 19.08.06, 00:16 teorie ktore wysuwasz i ten nad toba to bylko teorie. Caly ten tekst jest proba usprawiedliwienia dzialan PO po przegranych wyborach. Jak bylo naprawde nikt z nas nie wie i mozemy sie tylko domyslac. To co media transmitowaly obarcza jednak wina PO. Czy PiS gral nieczysto, czy cale to zamieszanie bylo jedna wielka mystifikacja J.K. jest tylko i wylacznie gdybaniem. Jesli nawet mialoby tak byc, to byla by to kolejna porazka platformy, tymbardziej dotkliwa, ze jak PO samo mowi o sobie, jest partia inteligentna. Moze dlatego PO na wyciagniecie reki tak dzis reaguje. Osobiscie uwzam, ze to malo pradopodobne. Tak naprawde w PO dzieja sie dziwne rzeczy. Politycy dzialajacy od wielu nat na scenie politycznej, zachowuja sie jak nowicjusze. Odchodzi Pitera, wywalaja Piskorskiego, chodza plotki o zblizeniu z SLD, co spowoduje odejscie Rokity, chyba Komorowskiego (Niesiolowski napewno wtedy odejdzie, tylko gdzie? :))))))))) W ten sposob partia o wielkim potencjale, w miare mloda definitywnie przepadnie jak unia wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: PO wpada w ekstremizm 19.08.06, 00:25 wysokiktos napisał: > to jak wylumaczysz deklaracje obu partii do zawarcia koalicji jeszcze w dniu > ogloszenia wynikow wyborow prezydenckich (parlamentarne bylo jak pamietamy dwa > tygodnie wczesniej) a nawet przez dosc dlugi czas po nich? Czy nie bylo rozmow > o > utworzeniu wspolnego rzadu Rokita - Marcinkiewicz? Platforma postanowila > powiedziec zdecydowane "nie" PiSowi dopiero potem, w slynnym glosowaniu nad > becikowym (przyznali becikowe kazdemu bez wzglad na dochody mimo wczesniejszej > krytyce rozdawnictwa rzadu). To byla zemsta w stylu: "nie bo nie" po przegranej > kandydaturze Komoroskiego na marszalka sejmu. > Trzeba sie troszeczke wysilic i przypomniec sobie fakty, a nie odsylac mnie do > ponownego czytania ;) Spostrzeżenie psychologiczne: Twoja ksywka nasuwa podejrzenia, że jesteś karłowatym kurduplem. Twoje wypociny też Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: PO wpada w ekstremizm 19.08.06, 02:19 Niby tak później Cymański chwalił platformę w RM za głosowaniem nad podwójnym becikowym. Dlaczego nie napiszesz, że prezydent mógł zawetować ustawę i mielibyśmy tylko jedne becikowe? Dlaczego PO miała dostać tzw. resorty gospodarcze skoro program PO tak był zajadle atakowany (słynna lodówka dla idiotów)? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: PO wpada w ekstremizm 18.08.06, 20:41 Jeden przeskok myslowy i wyladowales w malinach :) Oczywiscie ze mozna miec haslo wyborcze "nie dla PiSu", co mniej wiecej oznacza "nie dla megalomanii, ingoranctwa, buractwa i okradania Polakow z ich wlasnego kraju". Np we Wloszech ostatnia kampania wyborcza lewicy byla pod haslem "nie dla Berlusconiego", i wygrali :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 PiS zachęca platformę do 18.08.06, 19:43 współpracy w Warszawie. Zgodnie z Kaziowym apelem. Obawiam się jednak, że to umizgi starej, wytrawnej dziwki, która za różne pozycje wmaga kolejnych grantów. A platforma już nie może na nią patrzyć, nie mówiąc o realizacjach. Pisiorki przygarneły pod swoje skrzydła warszawską, popiskorską hołotę, dawno wyrzuconą z PO. Tą od afery mostowej etc,etc. W Warszawie notowania mają podłe i wiedzą dlaczego. Kombinują już, jakby się bezpiecznie po wyborach znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: PiS zachęca platformę do 18.08.06, 19:58 Przejrzałem wszystkie posty.Ciągle to samo.Nie umiemy odróżnić twardych faktów od politycznej i medialnej paplaniny. Twardym faktem jest oficjalne zaproszenie do wspólpracy przez PIS. Paplaniną jest oskarżanie PIS o złe intencje. Twardym faktem jest odrzucenie zaproszenia. Twardym faktem jest że brak porozumienia dwóch głównych sił jest niekorzystny dla rozwoju Warszawy Paplaniną jest w tej sytuacji udawanie przez PO zatroskanego warszawskimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: PiS zachęca platformę do 18.08.06, 20:10 > Twardym faktem jest odrzucenie zaproszenia. Paplanina jest Twoja paplanina. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: PiS zachęca platformę do 18.08.06, 21:15 eon3 napisał: > Przejrzałem wszystkie posty.Ciągle to samo.Nie umiemy odróżnić twardych faktów > od politycznej i medialnej paplaniny. > Twardym faktem jest oficjalne zaproszenie do wspólpracy przez PIS. Twardym faktem jest bezsens jakichkolwiek umów i ustaleń z psiorkami. Są chronicznie niezdolni do pracy i konstrukcji. Poza tym to lenie i nieroby, bez przerwy potykają się o własne nogi. W jednym fachu są dobrzy - dojenie panstwowej kasy. Pisiorków w ogóle nie uswiadczysz w prywatnych firmach, nie zastanawia cię to. Odpowiedz Link Zgłoś
me2free piS znowu kombinuje, zbliza sie jesien i wykopki k 18.08.06, 19:49 artofli, zmarnowali 10 m-cy probujac rewitalizowac PRL. "Spieprzaj dziadu" moze sie zmianic na "spieprzaj pis-ie" Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Zbyt ładnie im odpowiadają 18.08.06, 19:55 Spieprzać dziady! Tak im powinni powiedzieć. Jedynym celem tego pisuarowego apelu było stwierdzenie, że "PO dryfuje w stronę SLD" reszta to tylko ładna otoczka. Ciekawe czemu nie chcieli rozmawiać o przyszłości Warszawy kiedy LK opuścił stanowisko? Teraz nagle czują, że czas komisarzy (ludowych) się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Zbyt ładnie im odpowiadają 18.08.06, 20:00 Przejrzałem wszystkie posty.Ciągle to samo.Nie umiemy odróżnić twardych faktów od politycznej i medialnej paplaniny. Twardym faktem jest oficjalne zaproszenie do wspólpracy przez PIS. Paplaniną jest oskarżanie PIS o złe intencje. Twardym faktem jest odrzucenie zaproszenia. Twardym faktem jest że brak porozumienia dwóch głównych sił jest niekorzystny dla rozwoju Warszawy Paplaniną jest w tej sytuacji udawanie przez PO zatroskanego warszawskimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Zbyt ładnie im odpowiadają 18.08.06, 20:46 Dzięki za takie "twarde fakty". POPiS też był twardym faktem, o który PO się potłukła a od którego PiS się wybił. W polityce za "twardymi faktami" stoją jeszcze twardsze intencje i zamiary. Tylko ślepiec tego nie dostrzega. W sumie PO dostrzega, ale nie umie zareagować. To też twardy fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zbyt ładnie im odpowiadają 19.08.06, 00:10 eon3 napisał: > Przejrzałem wszystkie posty.Ciągle to samo.Nie umiemy odróżnić twardych faktów > od politycznej i medialnej paplaniny. > Twardym faktem jest oficjalne zaproszenie do wspólpracy przez PIS. > Paplaniną jest oskarżanie PIS o złe intencje. > Twardym faktem jest odrzucenie zaproszenia. > Twardym faktem jest że brak porozumienia dwóch głównych sił jest niekorzystny > dla rozwoju Warszawy > Paplaniną jest w tej sytuacji udawanie przez PO zatroskanego warszawskimi > sprawami Twardym faktem jest, że z psychopatami z pisuaru sięnie rozmawia, bo z obłąkanym rozmowa jest bezcelowa. Pisuary muszą całkowicie zniknąć ze sceny politycznej razem ze swoimi nazi sojusznikami od pały i od chlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Zbyt ładnie im odpowiadają 19.08.06, 02:18 Wystarczy że ze sceny zniknie Kaczyński (lub zostanie zmarginalizowany, wraz z kilkoma nabliższymi pretorianami). Reszta PiS-iorów, bez wodza odzyska rozsądek odebrany im przez apodyktycznego i poranoicznego przyzódcę. Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Nie ma was komuchy z PO i SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.06, 20:01 Komuchom z PO i SLD mówimy stanowcze NIE !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Nie ma was komuchy z PO i SLD !!!!!!!!!!!!!!! 19.08.06, 00:13 11324abw napisał: > Komuchom z PO i SLD mówimy stanowcze NIE !!!!!!!! Pomyliłeś się - Kaczyńscy pili wódkę z komuchami, a ich sojusznik, Samaobora, został przez nich wskazany jako agent ubecji. I żadne krzyki ani płacze nie przekonają normalnego człowieka, że faszystowski triumwirat PiS-LPR-SO jest biały, skoro jest brunatno-czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: Nie ma was komuchy z PO i SLD !!!!!!!!!!!!!!! 19.08.06, 00:24 Tak,tak najlepsza jest koalicja tęczowych misiów spod znaku PO/SLD. Biedroń, Tusk i Kalisz to dopiero homo-drużyna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczyńscy i Leper... kalicja z kryminalistą..... 18.08.06, 20:03 Kaczyńscy chcą koniecznie wmówić Polakom,że Leper i jego koledzy z Samoobrony {też przestępcy}, to ludzie porządni, uczciwi, a ludzie z PO to sa be! Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Dziady z Platformy to złodzieje !!!!!! 18.08.06, 20:07 Przestępcy chcieliście okraść Warszawę wy złodzieje, a teraz dajecie dupska SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
wiking69 Re: Dziady z Platformy to złodzieje !!!!!! 18.08.06, 20:10 W sumie forma wypowiedzi może zbyt drastyczna, ale zgodzę się: PLATFORMA OBYWATELSKA TO NAJWIĘKSI ZŁODZIEJE W DZIEJACH POLSKI POKOMUNISTYCZNEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Dziady z Platformy to złodzieje !!!!!! 18.08.06, 20:17 Po tej prawdzie objawionej na temat PO, moze wyjasnisz czemu PiS tak bardzo chce sie teraz dogadywac z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Po prostu chce 18.08.06, 20:34 Pokazać że PO bliżej raczej do postkomuchów, z PiSem nie "pograją" w nową "Nocną Zmianę" Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: Dziady z Platformy to złodzieje !!!!!! 18.08.06, 20:38 PIS wykaże jakie są prawdziwe intencje PO. Tusk i spółka chcą wskoczyć do łóżka SLD-owcom. Prawdziwie czerwono-różowa gejowska koalicja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret To nie tyle że chcą 18.08.06, 20:54 Oni od dawna "sypiaja" a nadworny strazak czuwa. A tak naprawdę to marionetki w ręgach "kapitału" Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw A największa marionetka obcego kapitału to HGW 18.08.06, 21:06 Waltzowa to największa marioneta w rękach obcego kapitału - dla forsy zrobi wszystko, Polskę sprzeda 10 razy !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 18.08.06, 21:09 No jeszcze JKB (ten juz sprzedał) i kandydatka na Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 18.08.06, 21:11 JKB ma ojczyznę gdzie indziej ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinar6 Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 18.08.06, 21:51 Zalosny komentarz. HG ma klase jest: wyksztalcona i inteligentna. A PiS nie umie nawet poprawnie sie wypowiedziec. Kryminalista Lepper dzis wyraza sie poprawniejsza polszczyzna od naszego Prezydenta! Skandal i wieeeelka szkoda dla Polski. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 18.08.06, 21:53 Walcowa i Tusk potrafią mówić po polsku ?? to chyba żart, nawet polskiego "r" nie potrafią wymówić !! kim oni do cholery są ? skąd się wzięli ? no chyba nie z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 18.08.06, 22:09 Jeden sie rodzi brzydki lub glupi, a drugi nie wymawia "r". Chcesz rozdawac polskie paszporty za urode lub stan umyslu? Co powiesz na premiera RP, ktory nie nie zna hymny polskiego i spiewa "z ziemi polskiej do Wolski". Dokad on nas wyprowadzi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: A największa marionetka obcego kapitału to HG 19.08.06, 00:27 Jasne :-) Dziadek rodem z SS to lepsza rekomendacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Dziady z Platformy to złodzieje !!!!!! 19.08.06, 00:15 wiking69 napisał: > W sumie forma wypowiedzi może zbyt drastyczna, ale zgodzę się: PLATFORMA > OBYWATELSKA TO NAJWIĘKSI ZŁODZIEJE W DZIEJACH POLSKI POKOMUNISTYCZNEJ. A Ty największym głupkiem :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Moim zdaniem za chwile eksplodujesz. 18.08.06, 20:22 I nie dozyjesz chwili kiedy PiS okaze sie gorsze od SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw [...] 18.08.06, 20:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Myla Ci sie obrazy :) 18.08.06, 20:53 Jesli Twoja wiedza o PO jest taka jak o mnie to milej podrozy w rzeczywistosci wirtualnej. Dbaj o nerwy bo kiedys wybuchniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Dzieciaku do książek !!! 18.08.06, 21:40 Upośledzony jesteś ty w swej żałosnej nienawiści biedny nieszczęśniku. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzja 18.08.06, 20:35 Kokieteria czy strach? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:55 to cos pomiedzy, nazywa sie glupota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 22:54 Raczej brak programu.... trzeba komuś ukraść... najlepiej PO....a póżniej twierdzić, że to ich wspaniały program wyborczy... a tak na marginesie... boją się przegranej czy coś innego mają na myśli?? Jesli PiS chce uwiarygodnić swoje dobre intencje, niech wycofa Marcinkiewicz z wyborów na prezydenta Warszawy i głosy przekaże kandydatowi PO, wtedy dopiero uwierzę w ich dobre intencje... Inaczej - ośmieszają się... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzja 18.08.06, 20:43 Kolejny raz PO pokazało swoją prawdziwą twarz o ile jeszcze mają jakąś twarz! W obecnym kształcie a raczej zachowaniu PO jest gorsze od czerwonych bydlaków a tamci tylko zacierają ręce! Wystarczy, że poszczują jednych na drugich i już cieszą się te młode, aroganckie, pyszałkowate i zakłamane byczki. Z ludzi PO ceniłem (i cenię mimo wszystko nadal) panią Julię Piterę ale jej dzisiejsza wypowiedź przypomina mi język zgorzkniałego przegranego po wyborach psa. We wszystkim doszukują się spisku, zasadzki, jakiegoś podstępu a tylko po to bo chcą rządzić razem z czerwonymi bandytami typu Pęczak i ten baron J. z Pomorza. Ta koalicja zaowocowała zbiciem solidnych fortun co niektórych, którzy do dziś nie odpowiedzieli za swoje szybkie, cudowne wzbogacenie się. Dla nich jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest powrót do jednej z kar w postaci KONFISKATY MIENIA W CAŁOŚCI LUB ZNACZNEJ CZĘŚCI o czym głoszę wszem i wobec już od dobrych kilku lat!!! Odrzucenie przez PO porozumienia z PiS to takie usprawiedliwianie się na wyrost!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 20:55 A co Ty zrobiles dla Polski sympatyku_pis? Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:07 a co ty zrobiłeś dla Polski niedouczony wyrobniku Placformy ? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:22 a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 21:28 jasne:-) ja cały czas zwalczam komuchów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 22:27 > jasne:-) ja cały czas zwalczam komuchów :-) O, to musisz być bardzo zmęczony, jak Irasiad. Nie przestawaj, to od naszego małego rycerza dostaniesz psa. We dwóch raźniej. Tylko pamietaj, Ty dowodzisz! Komuchy to podobno bardzo szczwane bestie. Ja też ich nie lubie, ale nie mam pojęcia jak ich zwalczać. A którego już zwalczyłeś, podpowiedz mi, żebyśmy się nie dublowali... kapujesz? Nie pisz wszystkich nazwisk, wystarczy tak z dziesięciu - ja kapnę po Twoim modus operandi. No i będę Ci pomagał... Odpowiedz Link Zgłoś
11324abw Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 19.08.06, 00:52 Balcerowicz wasz guru. Szef POP PZPR na SGPiSie. Doktorat napisany w Instytucie Ekonomii Marksistowsko-Leninowskiej z takiegoż tematu. Dawny lektor partyjny przy Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. W 1975 r. autor książki "Wybór tekstów burżuazyjnych ekonomistów i politologów"........ Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 19.08.06, 01:19 A moze znasz temat pracy doktorskiej kaczora mlodszego? A przy okraglym stole to kaczorki byli i wode chlali z kiszczakiem ikwachem czy moze tusk i rokita? Mozna mnozyc pytania i licytowac sie kto komu, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 19.08.06, 00:22 sympatyk_pis napisał: > > Kolejny raz PO pokazało swoją prawdziwą twarz o ile jeszcze mają jakąś twarz! > W obecnym kształcie a raczej zachowaniu PO jest gorsze od czerwonych bydlaków > a tamci tylko zacierają ręce! Wystarczy, że poszczują jednych na drugich i już > cieszą się te młode, aroganckie, pyszałkowate i zakłamane byczki. Z ludzi PO > ceniłem (i cenię mimo wszystko nadal) panią Julię Piterę ale jej dzisiejsza > wypowiedź przypomina mi język zgorzkniałego przegranego po wyborach psa. We > wszystkim doszukują się spisku, zasadzki, jakiegoś podstępu a tylko po to bo > chcą rządzić razem z czerwonymi bandytami typu Pęczak i ten baron J. z Pomorza. > > Ta koalicja zaowocowała zbiciem solidnych fortun co niektórych, którzy do dziś > nie odpowiedzieli za swoje szybkie, cudowne wzbogacenie się. Dla nich jedynym > rozsądnym rozwiązaniem jest powrót do jednej z kar w postaci KONFISKATY MIENIA > W CAŁOŚCI LUB ZNACZNEJ CZĘŚCI o czym głoszę wszem i wobec już od dobrych kilku > lat!!! Odrzucenie przez PO porozumienia z PiS to takie usprawiedliwianie się na > > wyrost!!! Mały, zawistny polaczku :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: PiS apeluje do PO o rozmowy. PO: to hipokryzj 18.08.06, 20:58 PO znowu powie, że nad stołem wyciąga się do nich ręce, a kopie pod stołem. Chyba w tym przypadku będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: no i co ta Gronkiewicz gada? przegrywa i tyle 18.08.06, 21:27 tonący brzytwy się chwyta i to jest właśnie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem z krwi i kości z Warszawy i nie pragnę tej kobiety na prezydenta stolicy. Ale mój głos nie liczy się aż tak bardzo i wiem, że to babsko może dojść do celu. Tak to już jest z demokracją... Odpowiedz Link Zgłoś