Dodaj do ulubionych

PO ma program marzeń

23.08.06, 10:21
talk is cheap, panie stafanie...
uwierze, jak zobacze na wlasne oczy.
Obserwuj wątek
    • tzetze1 Respect dla Niesiola! 23.08.06, 10:25
      Dokladnie tak - nic dodac nic ujac. Moze tylko tyle: radzilbym PO by przejela
      choc czesc z arsenalu broni ktora posluguje sie pisuar (klamstwa, obelgi,
      lekki populizm) bo wpp nie zdobedziecie glosow pospulstwa a bez tego nie
      wygracie...
      • maciejtakitam Brakowalo tylko jego historyjek o "pederastach" 23.08.06, 15:06
        dziwne... Dawny wrog GW staje nagle w tym samym szeregu z dawymi wrogami ale co
        tu duzo mowic. Artykul brzmi jak listy ktorych dostaje na codzien stos... pisze
        do mnie pizzahut, odziez z komisu, kiermasz butow i Niesiol z PO. ;-) Wszedzie
        mozna sie sprzedac chocby w GW ktora pare lat temu robila z niego prymitywnego
        katolika.
      • maciejtakitam Zreszta "Program marzen"... Panie Niesiolowski 23.08.06, 15:26
        Jako obywatel Rzeczypospolitej jestem juz zmeczony tymi waszymi bajkami typu "3
        miliony mieszkan", "Program marzen", "Sto milionow", "kasa dla
        powodzian", "Kielbasa wyborcza", "pomozecie", "Premier z krakowa"... k... ile
        mozna sluchac tych bajek. To juz nawet k... nie jest smieszne. Udlawcie sie
        tymi swoimi marzeniami bo ja swoje marzenia realizuje SAM. zaden Niesiol,
        sszwab, Wiesniak czy kaczor nie jest mi do tego potrzebny. Kiedy ten biedny
        narod wyzwoli sie z tego sowieckiego myslenia ze mu sie nalezy, tylko wezmie
        sie za siebie. Liczysz na PO, pis ,GW,sld So czy cos podbnego to jestes frajer
        i tyle....ale co tu duzo mowic. pare cieciow juz zjadlo ta dzisiejsza kielbaske
        Niesiola
        • z_i_g Re: Zreszta "Program marzen"... Panie Niesiolowsk 23.08.06, 16:59
          Jakby Ci to powiedzieć... Z tego co rozumiem to napisałeś jeszcze raz to samo, co wyraził "Niesioł" w swoim artykule :)
      • serwus.serwis Stefan, please, nie zabijaj śmiechem na śmierć 23.08.06, 16:17

Polityka to nie na twój rozum i twoje nerwy. Siatkę na motyle i do roboty,
        profesorze od robaczków. Znasz pewnie niemieckie przysłowie, "Achtundachtzig
        Professoren: Vaterland, du bist verloren" (88 profesorów i ojczyzno jesteś
        zgubiona).
    • amdrzej11 PO ma program marzeń 23.08.06, 11:59
      "Platforma nie ma tej przedziwnej latwosci klamstwa"...Hehehehe...Panie
      Niesiolowski!
      • zgodnik1 amdrzej11.. jakiś przykładzik? 23.08.06, 12:03
        ja na kłamstwa PIS i Kaczyńskich mam dziesiątki, do udowodnienia!
      • tomekp1 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 15:15
        BZDURY,
        Panie Niesiołowski
    • emes-nju Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 12:07
      "Platforma nie obiecuje miliona mieszkań ani błyskawicznej budowy autostrad, gdyż nie ma w zwyczaju składać obietnic bez pokrycia. Nie mamy tej przedziwnej łatwości kłamstwa, jaką posiedli w stopniu doskonałym liderzy PiS, i być może właśnie dlatego zabrakło nam tych kilku procent głosów w ostatnich wyborach".

Nie "byc moze", a NA PEWNO!
    • edek40 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 12:28
      Ja raczej powiedzialby, ze talk is cheap, panie Jaroslawie czy panie Lechu. To wlasnie ci panowie robia z wlasnej geby jakies cos, czego boje sie nazwac, bo internet jest czytany nawet przez mohery. Moga mnie chciec oskarzyc, bo trudno mi jest wyobrazic sobie sytuacje, w ktorej dadza rade zrozumiec co pan Niesiolowski mial na mysli i zrozumiec roznice miedzy tanim gadaniem Niesiolowskiego, a taniocha serwowana przez PiS.
    • tales1 Rozwścieczony entomolog prawi o polityce?Daj se na 23.08.06, 12:30
      luz, Stefan! Weź siateczkę w rąsię i idź na łączkę łapać motylki!
      PS
      Zalecam środki uspokajające i to silne!
      • emes-nju Spokojne tluki... 23.08.06, 13:14
        ... zasiedlajace parlamentarne lawy sa lepsze od rozwscieczonego WYKSZTALCONEGO czlowieka?
      • tles01 tales1.. ty jesteś ta muchą, co siada na każde gó 23.08.06, 15:49
        .no!.. lubisz ten smrodzk!
    • emes-nju Gdzie sa piewcy Kaczyzmu? Nudno... n/t 23.08.06, 13:45

• serwus.serwis Re: Gdzie sa piewcy Kaczyzmu? Nudno... n/t 23.08.06, 16:19
        emes-nju napisał:

>
        >
        U góry drabinki, np.
    • bokassa PO ma program marzeń 23.08.06, 13:49
      W kaftan tego idiotę i do Tworek.
      Partia przekręciarzy stworzyła program marzeń.
      A ja marzę,zeby tacy Niesiołowscy toczący pianę z ust[obrzydliwstwo] byli
      badani przed kandydowaniem przez psychiatrów.
      • emes-nju Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 13:54
        bokassa napisał:

> A ja marzę,zeby tacy Niesiołowscy toczący pianę z ust[obrzydliwstwo] byli
        > badani przed kandydowaniem przez psychiatrów.

A o tym kto ma byc badany decydowac beda bedacy poza podejrzeniami, nieskalani Swieci Bracia, Mulat i Piekny Romus. Sa krynica madrosci, uczciwosci, zdrowia psychicznego itp itd...
      • edek40 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 13:56
        A ja bym wolal, aby przedstawiciele narodu byli badani pod katem znajomosci podstaw funkcjonowania panstwa i to w zakresie ekonomii, jak i polityki wewnetrznej i zewnetrznej. Malutki sprawdzianik z Konstytucji zapewne tez by sie nadal, bo zbyt czesto TK ubija dokonania etyl. Co wiecej, chcialbym, jezeli juz nie uda sie zrealizowac moich postulatow, aby choc w rzadzie nie zasiadali wyrokowcy, ktorzy do tego wykazuja sie wieksza przytomnoscia i rozsadkiem niz liderzy PiS.
      • serwus.serwis PO ma program marzeń i Stefana N. 24.08.06, 01:12
        bokassa napisał:

> W kaftan tego idiotę i do Tworek.

To na nic, ucieknie jak Piłsudski z cytadeli, a jeszcze legendę sobie zrobi. Na
        Niesioła nie ma rady, on już tak ułożony. Gazeta mówi, Stefan, Stefan, Kaczory
        - bierz. Stefan się rzuca i gryzie, na ogół po łydkach. Jedyna nadzieja, że to
        kąsanie nie jest przesadne jadowite, ale jakaś surowica to by sie przydała.
        • almagus Re: PO ma program marzeń i Stefana N. 24.08.06, 12:53
          serwus.serwis napisał:

> bokassa napisał:
          >
          > > W kaftan tego idiotę i do Tworek.
          >
          > To na nic, ucieknie jak Piłsudski z cytadeli, a jeszcze legendę sobie zrobi.
          Na
          > Niesioła nie ma rady, on już tak ułożony. Gazeta mówi, Stefan, Stefan,
          Kaczory
          > - bierz. Stefan się rzuca i gryzie, na ogół po łydkach. Jedyna nadzieja, że to
          > kąsanie nie jest przesadne jadowite, ale jakaś surowica to by sie przydała.

zczucie to specjalność twojej nazikatolicji.
          Proszę przykład:
          www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
          Piękne to dzieło kultury nienawiści stworzone w TV SSram?
          Dlaczego nie nakręcili jak uciekał do Wojska Polskiego?
          Patrzcie jak zmienili o dziadku Tuska, jedno zwycięstwo małe jest czy
          przeproszą?
          Matoły są posłuszne w szkole medialnej!
          Odbija się z tego środowiska na tym forum.
          Bolek stworzony przez SSraczorów, potem dziadek Tusk, inaczej herr Tusk lub von
          Tusk i to z TVN, onanista z TVN, gazetajudasza itp.
          Dawid mors to ?
          Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew!
          Po co się uczyć, można chlać w parku, albo manifestować przeciw innym jak
          wszapolska.
          Sieg hail !
          Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję!

Czekanie i szczekanie!

Nam czekanie im szczekanie, to do sraczki proste danie!

Pełen wiary, nadziei na dobrobyt czekam,
          wypatruję z okna i pod drzwiami szczekam.
          Prawo, Sprawiedliwość dodaje nadziei,
          że przestanę szczekać na swoich złodziei.
          Trop układu wydłuża oczekiwanie,
          oprócz czekania dodaje szczekanie.
          Szukam dla mnie prawa i sprawiedliwości,
          bo zbyt małą rentę zżera rosół z kości.
          Poprzez wybór zgrai strzeliłem sobie bramkę,
          teraz z tej wściekłości często gryzę klamkę.
          Im czarne jest białe, a białe jest czarne,
          chyba się zapłaczę na me życie marne.
          Leków nie kupuję, tylko waleriana,
          aby to wytrzymać biorę czasem z rana.

Jak już nasłucham się ojca dobrodzieja
          ze stacji, w której zbawienia jest nadzieja,
          za datki dla niego mam trafić do nieba,
          pomimo braku grosza i w domu chleba.
          Ja już nie rzucam się na byle ruch klamki,
          warczę i otwieram cicho u drzwi zamki.
          Szczekam, na Żyda, lewusa, liberała,
          a smak w nim jest taki jak maślana chała.
          Wbijam zęby w chałę i odgryzam kęsa,
          trzeźwieję, bo czuję smak ludzkiego mięsa.
          Tak wysokie Prawo i Sprawiedliwości
          proszę dla obłędu wiele łagodności!
          Mało, ja uważam od góry do spodu,
          obłęd, tylko obłęd przyszłością narodu!

„Spadaj dziadu, gryzł cię pies”,
          głosuj na mnie „yes, yes, yes”!

Można już nienawidzić i oskarżać o obrazę uczuć patriotycznych?

Autor: hsawicka
          Data: 10.08.06, 21:27
          Próbuj almagus, próbuj, może pójdziesz w ślady Wisławy S. Póki co dedykuję Ci
          poniższy czterowiersz:

Raz słowik śliczne pienia wywodził na żerdzi,
          A obok usiadł śmierdziel, wypiął się i śmierdzi.
          Przestań - błaga go słowik - bo mnie tu szlag trafi.
          Trudno - odrzekł śmierdziel - każdy robi co potrafi.

Słowik made in China,
          to jest moja kpina!
          Śmierdziel swojski hoduje glona,
          a nazywa się szamboobrona!

• atheix_mail Platforma Obywatelska 23.08.06, 14:35
      Wszyscy członkowie PO którzy są za istnieniem KRRIT albo popierają pobór do
      wojska albo wojnę w Iraku, a którzy sprawują jakiś wybieralny urząd, powinni
      zostać z tego urzędu usunięci. a osobiście, razem z milionami innych osób,
      ciężko pracuję, aby tak się stało.

PS: PISdy - celowo nie wspominam o was w tym poście. Powód: trzeba oczyścić PO
      ze złych ludzi. Wami, PISdy, się zajmiemy w październiku (czy kiedy odbędą się
      wybory samorządowe?).
    • mkulaga1987 PO ma program marzeń 23.08.06, 14:47
      Widząc ten tytuł miałem nadzieję że nareszcie dostanę do ręki PROGRAM
      PO-obniżanie podatków- czy wciąż są za liniowym 15%-jest tylko
      hasło,prywatyzacja,armia zawodowa,naprawa służby zdrowia,prawdziwe tanie
      państwo... a co mam? kolejną propagandę GW i SZ.P. Niesiołowskiego! Kolejny
      zajadły antyPiSowski artykuł zamiast rzetelnego przedstawienia meritum programu
      PO(o ile taki istnieje-dziś już sam nie wiem)...
      "Nie mamy tej przedziwnej łatwości kłamstwa, jaką posiedli w stopniu doskonałym
      liderzy PiS i być może właśnie dlatego zabrakło nam tych kilku procent głosów w
      ostatnich wyborach"-NIE-Panie Niesiołowski! Przegraliście bo nie
      przedstawiliście istoty swojego programu,zaczęliście walczyć z PiS-em hasłami-Wy
      mówiliście-Podatek liniowy a PiS-puste lodówki! Od dawna wiadomo że z populizmem
      się nie wygra przedstawiając racjonalne hasła! TO był wasz błąd-nie
      wyjaśniliście Polakom że te nieszczęsne 15% jest dla ich dobra! Ukrywaliście
      przed ludźmi swój program(i wciąż to robicie-nie liczcie na zwycięstwo w
      wyborach samorządowych!)-istnieją dwa wyjaśnienia tego problemu-albo baliście
      się że PiS go z łatwością skrytykuje i zniszczy wybierając dla siebie pare
      przydatnych postulatów, albo po prostu taki program nie istnieje(hasła wyżej
      przedstawione to zwykła propaganda!) Na waszą zgubę ludzie uwierzyli w tę drugą
      możliwość! Proszę naprawcie swój błąd!
      Wierny(?) wyborca(?) PO
    • remik.bz A co z "biednymi nie z własnej winy"? 23.08.06, 15:07
      Pięknie to wszystko Pan Gadomski widzi.
      Jest tylko jeden "mały" problem. Pan Gadomski zapomniał ,że sa w Polsce
      (potężna grupa)ludzie "biedni nie z własnej winy". Ludzie , ktorym lata komuny
      odebrały szansę na godne zycie i godna starość. Którzy dzisiaj nie założą
      własnej firmy i nie kupia dobrego ubezpieczenia w Amplico.
      Co Pan Panie Gadomski chce z nimi zrobić? Zaproponowac zbiorowa eutanazję?
      Kto ma im pomóc jesli nie my - czynni zawodowo , placący podatki?
      Ten program jest dla mlodych , silnych , energicznych. Jesli nie uwzględni
      elektorastu "biednych nie z własnej winy" , to PO znowu przegra.
      Nie mozna traktować ludzi starych , biednych jako balast przeszkadzający w
      rozwoju.
    • tomleg79 PO ma program marzeń 23.08.06, 15:09
      Faktem jest, że PiS konsekwetnie zawłaszcza państwo i całą przestrzeń
      publiczną, ale faktem jest też, że PO nie umie skutecznie się przeciwstawić. PO
      ma szansę stać dobrą, konstruktywną alternatywą dla PiS i konsekwetnie tę szanę
      przegrywa. Jast bezbarwna, czasami reaguje histerycznie, nie ma kompleksowej
      strategii walki z PiS. Platforma wciąż pozostaje zdezorientowana po podwójnie
      przegranych wyborach... I tym mnie politycy PO mocno rozczarowali. W wyborach
      samorządowych zamierzam głosować na Platformę, ale jeśli nie zmienią stylu
      działania to będzie moja ostatnia szansa dla nich.

I jeszcze jedno: porównywanie działań PiSu do lat stalinizmu to niesmaczne
      nadużycie, panie senatorze.
      • edek40 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 15:21
        Konfrontacja na linii PiS i PO ma zblizony charakter do konfrontacji dzialajacego bez skrupulow oszusta czy bandyty wobec osoby charakteryzujacej sie tzw. dobrym wychowaniem. Taka bowiem osoba nie posuwa sie do metod przeciwnika i z tego powodu najczesciej przegrywa.
        • tomleg79 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 15:56
          Chodziło mi bardziej o to, że PO ma problem z komunikacją z wyborcami. Nie
          potrafią wykreować jasnego obrazu w mediach: dlaczego pomysły PiS są szkodliwe,
          dlaczego my mamy lepsze. Na tym polu PiS wypada dużo sprawniej. Niestety.
          • edek40 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 16:17
            Ja swietnie rozumiem co PO ma do powiedzenia. Jednak PiS wali z tak grubej rury, ze zapewne szybciej i latwiej osiada to w zakamarkach mozgu. Co wiecej, jako partia rzadzaca, sila rzeczy jest w poblizu czolowek gazet. PO zas z reguly cytowana jest jako partia antagonistyczna do PiS. Jezeli PiS obiecuje 3 mln mieszkan, to latwiej to przecietniakowi zalapac, niz sprzeciw PO do takiej obietnicy. Co tu duzo kryc - PO wychodzi tu na wroga narodowi partie, choc dla mnie ich sprzeciw jest swietnie zrozumialy.
            • emes-nju Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 17:00
              edek40 napisał:

> Jezeli PiS obiecuje 3 mln mieszkan, to latwiej to przecietniakowi zalapac,
              > niz sprzeciw PO do takiej obietnicy. Co tu duzo kryc - PO wychodzi tu na
              > wroga narodowi partie, choc dla mnie ich sprzeciw jest swietnie zrozumialy.

Przeciez kazdy widzi, ze PO jest wroga! Chce ludowi pracujacemu miast i wsi odebrac 3 mln mieszkan :-P
    • poglodzio PO nigdy nie miała i nie będzie mieć 23.08.06, 16:13
      żadnego planu ani sensownych pomysłów jedynym w 50 procentach sensownym
      pomysłem PO jest podatek liniowy
      • edek40 Re: PO nigdy nie miała i nie będzie mieć 23.08.06, 17:53
        A mozesz mi podac jakis sensowny pomysl PiSu? To znaczy taki, ktory jest zasygnalizowany wyborcom wraz konceptem na realizacje. Bo pomysl 3 mln mieszkan nie ma zadnego umocowania w realiach ekonomicznych. A stopniowe i konsekwentne PiSienie Polski nie jest zadnym pomyslem, chocby tylko dlatego, ze jesli nie zagwarantuja sobie w konstytucji naczelnej roli w panstwie, to jak wszyscy inni zostana wymiemieni w kolejnych wyborach. A patrzac na eskalacje dzialan nalezy sie spodziewac kolejnych radykalizacji. Ale takie pomysly to ja osobiscie mam gdzies.

A plan PO mozna strescic w jednym zdaniu. Jak najmniej panstwa w panstwie. A reszta pojdzie sama. Podejscie liberalne zaklada bowiem to, czego nie potrafi zrozumiec ani sam PiS, ani jego elektorat - zasadnicza wiekszosc ludzi jest uczciwa i pracowita. Wystarczy im nie przeszkadzac. Beda sie bogacic, wbogacac przy tym panstwo, ktore dzieki temu bedzie moglo wreszcie skutecznie pomagac nie radzacym sobie w zyciu. Albowiem panstwo w podejsciu liberalnym nie jest policjantem tylko administratorem majatku wspolnego. I to tez nie miesci sie w glowach PiS, bo wychodziloby na to, ze taki wielki PiS jest dla Polakow, a nie odwrotnie.
    • 3m05 PO ma program marzeń? 23.08.06, 16:20
      PO tylko marzy o programie.
    • neiden polski problem 23.08.06, 16:40
      profesor biologi -politykiem. "po" to antypolska organizacja, profesor tagze!
      • kaaarooll Re: polski problem 23.08.06, 17:23

Nie boj, nie boj, jest szansa, ze politykami beda ludzie bez matury, co juz ma
        powoli miejsce, wtedy wreszcie bedzie szansa dokopac tym lze-intelektualistom!
    • czyba1 PO ma program marzeń 23.08.06, 16:43
      Wyrazy sympatii, Panie Profesorze. I za to co Pan robil kiedys, w PRL, a takze
      za to, co probujecie, w PO, robic dzisiaj. Ja rozumiem Wasze dylematy i moze
      takze Gadomskiego. Moze on by chcial, zebyscie powiedzieli otwarcie, tak jak
      kiedys, dawno temu, cala prawde, bez znieczulenia. Ze jak cos jest za darmo, to
      jest do niczego (i wcale nie jest za darmo). Ze nic sie latwo nie da zrobic. Ja
      rozumiem, ze sie boicie, ze w starciu z PiSem, ktory wszystko i kazdemu obieca,
      to wydaje sie taktyka samobojcza. I moze rzeczywiscie tak jest.
      Ale czy nie bylo tak, ze bez "miekkiego populizmu" (czy jak to sie zwalo)
      Platforma (grubo przed wyborami) miala 20% poparcie. Jesli tak, to niewiele
      przyroslo. Wiec moze jednak nie bylo warto? Takie przynajmniej jest moje
      wrazenie. Moge sie mylic, nie sledze tego dokladnie z braku czasu. Jednak na
      pewno nie warto scigac sie z PiSem w populizmie, bo to i tak nic nie da.
      Szukanie drogi pomiedzy PiSowskim populizmem a mowieniem calej prawdy to jest,
      moim zdaniem, przyczyna Waszych (i naszych przy okazji) klopotow. Jest niejasny
      obraz. Moze lepiej sie bronic przed pokusa dokuczenia PiSowi (przyklad
      becikowe) kiedy, bardzo rzadko, cos probuje dobrego zrobic, moze powstrzymac
      mlodych hunwejbinow z PO w sprawie lustracji itp. Miec swoje zdanie, jasne i
      twarde, i sie go trzymac. Pozdrowienia.

• qqazz Tylko gdzie on jest? 23.08.06, 16:53
      Jak narazie to słyszę tylko co jakis czas lekkie łatwe i przyjemne hasełka oraz
      zapewnienia o tym czego PO "nie" zrobi, ewentualnie jakies pojedyncze
      propozycje dość ogólne i niesprecyzowane szczegółowo, nic poza tym. Może w
      końcu by pokazali ten program bo tyle o nim mówia i nic. Zresztą jeżeli jednym
      z twórców i realizatorów tegoż programu ma byc p. prof. Niesiołowski to ja juz
      sie zaczynam bać co to bedzie gdy przyjdzie do jego realizacji.

pozdrawiam
      • xasia1 Re: Tylko gdzie on jest? 23.08.06, 17:27
        Ano właśnie - gdzie on jest? Jako "wierna fanka" PO (od czasów KLD;)) łapię się
        coraz częściej na tym, że wybieram PO tylko na zasadzie, żeby nie być za
        PiSem... A gdzie coś pozytywnego? Ja nawet rozumiem, że PO nie chce mówić o
        podatku liniowym - bo się w wyborach przejechali. Ale niech podadzą jakieś
        postulaty ogólne, np. jak PO widzi reformę edukacji (w kontekście złych wyników
        matur, amnestii, matematyki itp.). Albo polityki prorodzinnej: nie urlopy
        macierzyńskie po sześćdziesiąt osiem tygodni i becikowe, ale coś innego - co? -
        no właśnie! Albo co zaproponować młodym, którzy wyjeżdżają... Albo... Platformo!
        Czekamy!!!:)
        • czyba1 Re: Tylko gdzie on jest? 23.08.06, 19:22
          Program PO jest. PO byla i jest dobrze przygotowana do rzadzenia. Jeden z wielu
          na to argumentow; Zyta Gilowska. Przy okazji to swiadczy o braku powaznego
          programu gospodarczego PiSu.
          Problem w tym, ze program ktory trzeba realizowac w Polsce, nie bardzo sie
          nadaje jako program dla wyborcow takich, jacy sa, lub tez raczej takich, jakimi
          ich widzi PO, zreszta nie tylko PO, przede wszystkim PiS. Moim zdaniem PO
          niepotrzebnie przyjmuje tu poglad PiSu, wyrazony najjasniej przez Jacka
          Kurskiego (zawsze sie musze zastanowic, Jacek, czy Jaroslaw). To brzmialo jakos
          tak, "ciemna masa", jesli dobrze pamietam.
          Moim zdaniem robia blad. Nalezaloby ten program oglosic, taki jak jest. Troche
          wiecej zaufania do wyborcow. Wyciagnac z szuflady te wszystkie projekty zespolu
          Rokity.
          Oczywiscie bardzo mozliwe ze sie myle. Ze to byloby samobojstwo. No i to
          wszystko tlumaczy...
          • qqazz Re: Tylko gdzie on jest? 24.08.06, 01:10
            Jak jest to gdzie? Szukam i nie moge znaleźć. Bo to co słychac to każdy może
            powiedzieć takie "żeby Polska rosła w siłę a ludziom żyło sie dostatnio" póki
            co jest tylko krytyka bez nawet próby określenia pewnych priorytetów i sposobu
            ich realizacji.

pozdrawiam
      • gg1968 Spróbuj tu 23.08.06, 20:20
        www.platforma.org/_files_/dokumenty/program/panstwo_dla_obywateli.pdf
    • obraza.uczuc.religijnych Platfusy to taki zakamuflowany pisuar. 23.08.06, 20:24
      Tez marzy im się państwo wyznaniowe i wazeliniarstwo względem kleru.
      • oakpark Re: Platfusy to taki zakamuflowany pisuar. 24.08.06, 16:56
        PO i panstwo wyznaniowe? Trzeba miec we lbie sieczke i zero orientacji, by tak
        pisac. PO zglosila projekt dofinansowania uczelni koscielnych, to prawda -
        zyskiem dla Polski jest Kosciol Zycinskich czy Tischnerow w miejsce kosciola
        Rydzyka et consortes. Ale PO jest partia liberalna, wolnosc sumienia i
        wyznania, "wolny kosciol w wolnym panstwie" wg definicji jeszcze Cavoura i
        niemieszanie jednego z drugim jak w PiSowskim projekcie Konstytucji RP. PO nie
        bedzie nikogo ureligijniac a la Giertych ani ateizowac a la komuna. Nas
        obchodzi rozwoj kraju - lepsza produkcja, nizsze podatki, wyzszy eksport,
        nizszy deficyt budzetu, wzrost plac, niska inflacja....

...od religii to mamy koscioly i ruchy religijne. Sa w PO i ateisci i agnostycy
        i ludzie z organizacji katolickich. PO nigdy nie bedzie tepic homoseksualistow
        ale demonstracji w typie love parade w przestrzeni publicznej nie bedzie.
        Wolnosc jednych nie moze bowiem niszczyc wolnosci innych.

Klerykalowie zreszta oceniaja nas jednoznacznie: "zatopic Platforme".
        • ottt Platfusy oakparka 24.08.06, 18:22
          Oakpark jest jak najbardziej za Platfoosami a powód jest jasny: PO gwarantuje
          ludziom takim jak on możliwości wicia sobie gniazdka.Takiej właśnie Polski bym
          nie chciał: Polski, w której Michniki, Tuski, Rokity, Kwaśniewscy, Frasyniuki i
          Geremki kreują siebie na mężów opatrznościowych, podczas gdy tak naprawdę dbają
          tylko o to by im i ich bliskim interesy szły coraz lepiej. Zastanawiam się
          oakparku, dlaczego nie zostałeś w Stanach? Czyżby kasa z grantów żydów z
          manhatanu się skończyła? A może byłeś nie dość pilnym uczniem i nikt ciebie tam
          nie chciał?
          Dlaczego żydzi przyjeżdżają z pięknego Izraela do Polski, aby się tu osiedlać, a
          następnie narzekają, jaka to im się dzieje krzywda w tym kraju. Kto z pobitych w
          ostatnich miesiącach doświadczył łaski bycia wysłuchanym przez media i policję,
          i odalezienia sprawcy pobicia w ciągu kilku dni? No kto? I jak tu mówić o
          równouprawnieniu obywateli, co? Nie mam nic przeciwko żadnemu narodowi, który
          emigrując do innego państwa
          respektuje prawa tam istniejące: w końcu wiedział dokąd emigruje, prawda?Jeżeli
          coś się nie podoba, droga wolna, nikt siłą nie trzyma. Polska jawi mi się jako
          kraj naprawdę relatywnie tolerancyjny, bo mażna znaleźć zdecydowanie więcej
          przykładów państw mniej tolerancyjnych. Dlaczego polscy Tatarzy mogą spokojnie
          współżyć z Polakami a niektórzy żydzi tego nie potrafią. Dlaczego cyganom nie
          dzieje się taka STRASZNA krzywda jak tym wybrańcom-odmieńcom? Można podoć masę
          przykładów żydów, którzy okazali się polskimi patriotami ale można też wymienić
          takich, którzy zrobili by sobie Izrael nad Wisłą (Geremek, Frasyniuk), w
          klimacie umiarkowanym. Rzecz w tym, że tym samym sprowadziliby problemy
          bliskiego wschodu do Europy Srodkowej, a to dlatego, że w/g mnie oni nie
          potrafią po sąsiedzku żyć z innymi. Przykładów można szukać w historii od dziś
          zaczynając a cofając się do czasów choćby króla Dawida.
    • unamatita Prosze nie odstawiac leków panie Stefanie. Jeszcze 23.08.06, 20:26
      prosze przyjnowac jakiś czas. Pana stan od czasu konwencji PO jeszcze nie jest
      stabilny:))
      u.
    • haen1950 Re: PO ma program marzeń 23.08.06, 22:03
      Z całym szacunkiem, panie Senatorze, lepiej pan się prezentuje na żywo.
      Oczekujemy od pana wielu ciekawych wystąpień podczas tej kampanii wyborczej i
      podsumowania tej kaczej zarazy tak, jak na to zasługuje. Bez niedomówień.
      Niech się pan nie da nabrać na te numery o fair play tej swołoczy.
    • maria-anna PO ma program marzeń 23.08.06, 22:07
      Szkoda,że dobry i normalny program PO - przedstawiony przez sen.Niesiołowskiego
      na dzien dzisiejszy nie moze być realizowany. Ale,kiedyś - być może:)
    • altspringe Stefek do psychiatry 24.08.06, 01:05
      ...
    • gw_klamcy111 POpaprańcy grożą demokracji 24.08.06, 09:44
      a Niesiołowski każdym tekstem w tym ubeckim organie się ośmiesza
      • edek40 Re: POpaprańcy grożą demokracji 24.08.06, 09:50
        A dokladnie jak groza? A moze w ogole nie wiesz co to ta demokracja? Moze wciaz wierzysz, ze, jak za PZPR, demokracja jest wtedy, gdy wladze dozywotnio sprawuje jedno ugrupowanie bo wtedy jakis porzadek jest i bezkarnie nie mozna na wladzy psow wieszac? Czas sie zdekomunizowac, kolego.
    • tadluzny Dobry artykul profesorze 24.08.06, 16:28
      Jak zwykle prosto, logicznie i na temat.
    • 1maruti1 Re: PO ma program marzeń 26.08.06, 18:57
      PO ma program?
      A to nowosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka