Dodaj do ulubionych

CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi

23.08.06, 14:06
Tragedia.
Niestety takie mamy społeczeństwo-kupimy każe pozory.
PIS bedzie rzadzil wiecznie
Obserwuj wątek
    • babaqba CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:07
      Jak ta próba jest "reprezentatywna" to jestem przerażony wynikami. Jak można "ufać" komuś, kto nic
      nie zdziałał?
      • miguell Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:22
        Jak to nic nie zdziałał?

Tańczył, grał w brydża, spacerował, założył kapcie i zupę swojej żony chłeptał.
        Chce współpracowac z każdym naookoło ale większość nie chce.
        Nie zajmuje się polityką i gospodarką bo nie lubi kłótni.

Pokrzywdzony taki ale swoiski, słowem "nasz chłop".
        • almagus Jak czerwona nalepka likieru strażackiego, teraz r 23.08.06, 14:49
          Jak czerwona nalepka likieru strażackiego, teraz rydzomoheroina!

Układ Warszawski IV kategorii!
          www.youtube.com/watch?v=KxbGxYx54H8
          Ma Warszawa prezydenko,
          robi jaja nam na miękko!
          Jam namiestnik jest przeciera,
          co miał zawiść jak cholera.
          Uśmiech mi nie schodzi z gęby,
          wy szczerbaci Ja mam zęby.
          „Spieprzaj dziadu, srał cię pies”,
          Ja tu rządzę „yes, yes, yes”!

Utrzymam się przy parafii,
          tam jest rada na wzór mafii.
          Polityczne ma to cele,
          jak mieć Polskę przy kościele!
          Byle zaspokoić księdza,
          choć w około tylko nędza!
          My rządzimy „yes, yes, yes”!

Bezdomnego stać na zęby?
          byle co miał on do gęby.
          Wpadli więc na pomysł taki,
          ze odrosną nam mleczaki.
          Dadzą czasem mleczną zupkę,
          ale częściej kopną w dupkę.
          dam ci kopa „yes, yes, yes”!

Poszczuje cię Irasiadem,
          On jest Panem, a ty dziadem.
          Planuj nędzę z ukochaną,
          nie otoczysz gniazdko ścianą.
          Ni roboty, ni mieszkania,
          straszne te oczekiwania.
          głosuj na mnie „yes, yes, yes”!
          • eses-grafoman C_B_O_S_=Cientralnyj Balszewickij Organ Sabotażnyj 23.08.06, 17:41
            łże-media z GWnem na czele
            zawarły sojusz łże-sondażowy
            w zajadłej walce z Polskim Rządem :))))))

mieszają półprawdy z kłamstwami :(

ps
            Marcinkiwicz, Kaczyńscy, Ziobro
            są z pewnoscią wyżej notowani !!!
        • surfer6 CBOS: 0 proc. Warszawiaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 16:45
          Kaziu,
          Co się martwisz co się smucisz,
          Ze wsi jesteś na wieś wrócisz
        • kazek100 Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 17:07
          "Jak to nic nie zdziałał?

Tańczył, grał w brydża, spacerował, założył kapcie i zupę swojej żony chłeptał.
          Chce współpracowac z każdym naookoło ale większość nie chce.
          Nie zajmuje się polityką i gospodarką bo nie lubi kłótni.

Pokrzywdzony taki ale swoiski, słowem "nasz chłop"."

- mnie tam najbardziej podoba się jego "blog". On tak z siebie kretyna robi
          celowo, pod publiczkę, czy nie daj boże naprawdę jest na takim poziomie, jaki z
          tego blogu wynika?
          Bo jakbym go nie znal wcale, to po pzeczytanie paru zdań
          stwierdziłbym "idiota". Przepraszam - nie mam w zwyczaju mówić tak o ludziach,
          ale sam zaczął. Pisze językiem głupka po prostu...
      • page62 czyli 74% to idioci. i co w tym dziwnego? nic. 23.08.06, 15:49
        tak już niestety jest. ile % czyta kilka chociaż książek w roku? [nie licząc
        telefonicznej]
        no? i nadal te 74% dziwią?
    • drogba666 Głupi naród 23.08.06, 14:08
      Głupi naród, bo Kaziu oprócz obietnic nic nie zrobił. Widać jak łatwo
      sterować głupim społeczeństwem.
      • yvesl Re: Głupi naród 23.08.06, 15:23
        drogba666 napisał:

> Głupi naród, bo Kaziu oprócz obietnic nic nie zrobił. Widać jak łatwo
        > sterować głupim społeczeństwem.

To,ześ Ty i Twoje srodowisko to kretyni, nie zmaczy ,ze to caly naród....
        • rakowiakk Re: Głupi naród 23.08.06, 17:00
          Przeciez z wypowiedzi Drogby jasno wynika ze na kazia nie glosowal. A wiec
          kretynem nie jest...

W przeciwienstwie do ciebie, kaczoludku.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Kaziu Marcinkiewicz to chłopak morowy... 23.08.06, 15:37

Kaziu Marcinkiewicz to chłopak morowy... :-)))

→ → → → → → → → → →
        Odkryjmy Białoruś!
        odkryjmybialorus.blox.pl
      • hrabia.mileyski Re: Głupi naród 23.08.06, 17:03
        Kto tu jest głupi?

www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html
    • ja_aska CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:08
      tyle tych ankiet a nigdy mnie sie nikt o nic nie pytał. a ja mu nie ufam. i
      co dalej?
      • rakowiakk Ciemny naród! 23.08.06, 16:55
        Naród łyka wszystko jak rybka.

Kiedy ONI sie wreszcie obudzą?
    • swoboda_t Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:09
      Oj bardzo, bardzo są Polacy podatni na proste tricki wizerunkowe. No cóż, w
      obliczu wyników kolejnych wyborów (już od nastu lat) wcale to nie dziwi. Kaziu
      ma prezydenturę stolicy w kieszeni (Warszawiakom życzę cierpliwości w dalszym
      staniu w korkach). Uprzedzając ekstatyczne wypowiedzi pisiorków - przypomnę, że
      podobnym zaufaniem i sympatią jak Kaziu cieszył się Kwaśniewski (do dziś
      popularny). Obaj siebie warci.
    • idiotyzmy-kacze A ilu ufa Kurskiemu, Gosiewskiemu, kaczyńskiemu 23.08.06, 14:14
      Zawiszy, jurkowi ? To są twarze pissu a nie Marionetkiewicz.
    • konrad.ludwik02 CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi????? 23.08.06, 14:17
      Zawsze się zastanawiam: do kogo trafiają ci wszyscy ankieterzy, że wyniki
      sondaży wypadają tak niezgodnie z powszechnym odczuciem? Brali nauki od płk.
      Kwiatkowskiego (czy tak jakoś!) z późnego okresu PRLu, kiedy to też "wadzy"
      sondaże się zawsze zgadzały, a później - po czerwcu 1989 roku, obudzły się z
      ręką w nocniku? Ja tam wierzę w rozum społeczny i ... siłę manipulacji
      zainteresowanych "słusznymi" wynikami sondaży!
    • thlalock CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:21
      To straszne, mamy spoleczenstwo politycznych analfebetow, ktore prosta droga
      zmierza do popierania coraz bardziej totalitarnych i narodowosocjalistycznych
      pogladow. To prrzypomina republike weimarska i przypadek uwielbienia idei pana
      Adolfa H. I jak tu wracac do ... wlasnie do czego: czy ja sie czuje zwiazany z
      tym spoleczenstwem (?). Jezeli juz to z narodem i krajem, i boli mnie ze to
      zmeczone spoleczenstwo wpada w rece manipulatorow, ktorzy jeszczce bardziej
      chca je pognebic.
      mlody emigrant krotkoterminowy (mam nadzieje)
    • tomekmika CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:21
      WYSTARCZY zablokowac fundusze panstwowe i sondaz sie zmieni. W koncu to
      fundacja utrzymywana z budżetu więc Musi BYC PO Linii. Mam nadzieje ze pan
      dyrektor sie zaczerwienił puszczając tak absurdalną informacje!
    • worgules CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:24
      Właśnie, w modzie są błazny, a dominuje ciemnota.Mądrzy i wykształceni pałetają
      się za chlebem i dostatnim życiem poza granicami.Tym co zostali imponują
      cwaniaki o poziomie szmaciaka z epoki gomułkowskiej.I tak trzymać.Pędzej
      odbijemy się od dna gdy ośmieszą siebie i wszystkich którzy dziś na nich głosują.
      • todundliebe Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:26
        Tracimy wplywy coraz mniej ludzi czyta Trybune i GW.
    • kopolimer Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:27
      PiS to Patrioci, popieram ich całym sercem i jestem w stanie wesprzeć
      finansowo. Namawiam również innych by zaufali Im. Wierzę w Prezesa i będę
      głosował na Marcinkiewicza. Gronkiewicz może przechodzić klimakterium - to nie
      jest bezpieczne dla mieszkańców Warszawy.
      Pozdr.
    • lobo13 Ja wiem dlaczego 23.08.06, 14:28
      Tego typu nazwiska zawsze kojarzą się z patriotyzmem.
      Marcinkiewicz, Mickiewicz, Macierewicz...

Ale głupi ci polacy. Tu już nie chodzi o to, że Marcinkiewiczowi. Ale jak 70%
      narodu może w ogóle ufać politykowi???

Niepojęta dla mnie rzecz ta jest.
    • 2507r CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:31
      No to teraz 99,9% Polaków zaufa Maciarewiczowi! Tak trzymać !!!
      Yes! Yes! Yes!

Niestety, wstyd mi za tych Polaków, którzy oceny polityków wyrabiają sobie na
      podstawie zachowań typowych dla brazylijskich seriali.

• milet_z_sedesu *****Czarujący Kazio****** 23.08.06, 14:32
      74% Polaków dało się oczrować pięknym słówkom pustakom Kazia. Dla mnie jest
      bezczelnością stwierdzenie, że rząd K.M. "rozbujał gospodarkę", by zacytować
      przykład najbardziej drastyczny. Największym osiągnięciem K.M. było, że nie
      zrobił nic, więc nic tez nie spieprzył. Wzrost gospodarczy, spadek bezrobocia
      to zasługa firm prywatnych, przdsiębiorczości Polaków, logicznej i spójnej
      polityki NBP, napływu funduszy unijnych.
      Kaziu: a gdzie ograniczenie deficytu budżetowego poprzez cofniecie masowo
      wyludzanych rent, dotacje do trwale nierentownych firm panstwowych, cofniecie
      absurdalnej ustawy o emeryturach gorniczych, prywatyzacje, reforme KRUS itp itd.
      Szczesliwie naleze do 26% mniejszosci.
    • conan.barbarzynca P_R_E_Z_Y_D_E_N_T 23.08.06, 14:35
      Marcinkiewicz w 2010 r zostanie drugim prezydentem IV RP z ramienia PiS-u!!!!!
      Glosuje na PiS!
    • himerodon ciekawe 23.08.06, 14:35
      a gdyby tak poankietować tylko w warszawie?
    • olex5 badania sa manipulowane albo spoleczenstwo...... 23.08.06, 14:36
      albo te badania sa manipulowane albo spoleczenstwo jest tak ciemne....
    • megasceptyk Nikt kogo znam nie ufa Marcinkiewiczowi. 23.08.06, 14:40
      Nikt, dosłownie nikt, ani moja babcia ani mój chomik ani mój nocnik. Ten sondaż jest ustawiony.
      • mk0101 Re: Nikt kogo znam nie ufa Marcinkiewiczowi. 23.08.06, 16:59
        A z mojego otoczenia zdecydowana wiekszosc mu ufa. Wlasnie mniej wiecej te 70%
        (proba - sredniej wielkosci miasto ;-))
        • kazek100 Re: Nikt kogo znam nie ufa Marcinkiewiczowi. 23.08.06, 17:12
          a z ciekawości - możesz to otoczenie opisać?

przetłumaczę na angielski i wyślę do Stephena Kinga. Będzie miał materiał na
          następnny horror. On lubi takie ze społecznym tłem.
    • perro69 CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:40
      dzięki bogu paszporty mamy w domu a języki obce nie są obce - kraj, którego
      74% obywateli daje się nabierać na tak prymitywne sztuczki manipulacyjne pana z
      krzywą twarzą, q....y kurskiego, i irasiada żyć nie sposób, nie chcę, nie
      muszę, wstydzę się, brzydzę się... nawet kryzys lat 80 mnie stąd nie ruszył...
      ale teraz... wierzę, że będzie jesczze gorzej ;(
      • palestrina2005 Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 15:13
        Jasne że kryzys lat 80 tych Cię nie ruszył, bo należałeś wtedy do Jedynej
        Słusznej Robotniczej Partii.
        Tacy byli ustawieni.
        A teraz Układ się rozpada, kończą się "boki" i kolesiostwo to komuchy w lament
        - że zgrożenie demokracji.
        Tak, będzie jeszcze gorzej... ale tylko dla postkomuchów...
        • swoboda_t Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 15:23
          "teraz Układ się rozpada, kończą się "boki" i kolesiostwo "
          A świstak siedzi i zawija w sreberka...
          • palestrina2005 Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 15:30
            Kolejny komuch lamentujący nad utraconymi koneksjami.

Pokonkuruj trochę uczciwie na rynku pracy albo prowadząc własną firmę.

Naprawdę, w ten sposób też można zarobić kasę, chociaż jest to trudniejsze
            niż "boki" z "nagranych" prywatyzacji i SBckie układy.
            • swoboda_t Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 15:39
              Jeśli za pisanie takich bzdetów bierzesz kasę, to ok - rozumiem. Ale jeśli
              naprawdę wierzysz w to co piszesz, zdedcydowanie powinnaś (powinieneś??) udać
              się do specjalisty - bankowo zdiagnozuje u Ciebie jakieś stany lękowe, obsesje
              czy coś. Z komunizmem mam tyle wspólnego, że żyłem w kilka lat w PRL-u. To
              znacznie mniej niż Ty, bo optując za PiS popierasz socjalistyczną gospodarkę,
              inwigilację obywateli i metody sprawowania władzy wg. najlepszych wzorców z PRL.
              Nie sil się na odpowiedź - EOT.
              • vaterlandnl Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 17:08
                Czlowieku, gadasz z mitomanem. Ludzie sie tu wypowiadajacy tyle maja wspolnego z
                PRL, co Kaczynski z prezydentem za ktorego nie trzeba sie wstydzic (pozdrawiam
                Idasiada). Zwyczajnie jestesmy za mlodzi, za energiczni i za dobrze mamy
                poukladane, zeby jakis dupek glosujacy na PiS w ogole zaskoczyl o co nam chodzi.
                Ich mysli sa tak proste, glupie i banalne, ze poza wyzwaniem kogos od komucha
                nie sa w stanie wyrazic jakiegokolwiek powodu dla ktorego Marcinkiewicz
                faktycznie zasluguje na zaufanie. Wyborcy PiS - swiat nie jest taki prosty, nie
                trzeba popierac PO lub SLD, zeby byc przeciwko PiS. Sa tez ludzi, ktorzy rzygaja
                gdy patrza na zycie polityczne w Polsce, gdy takie kanalie jak sku..ele jak
                Kurski czy tepe prostaki jak Lepper maja cokolwiek do powiedzenia. Prawda jest
                taka, ze czlowiek sie zalamuje, gdy na piedestal dostali sie zwyczajni kretyni i
                idioci, ktorzy nie potrafia ani sie wypowiedziec ani w ogole nie maja ochoty na
                reprezentowanie Polski bo dostaja sraczki jak maja gdzies poza Polske wyjechac
                (Lech Kaczynski). Jeszcze nigdy Polska nie miala tak miernego rzadu i nie zanosi
                sie zeby szybko sie zmienil, bo ciemnych prostakow w Polsce nie brakuje, wiec
                elektorat PiS-u szybko sie nie wykruszy.
                • palestrina2005 Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 17:42
                  To właśnie Twój tekst jest naiwny.
                  Cytuję:
                  "Ach to straszne życie polityczne w Polsce...
                  Jacy Ci politycy w Polsce dwulicowi...
                  Jacy źli....

W innych krajach to wszyscy tacy wspaniali, polityka uczciwa, zero populizmu,
                  żadnych oskarżeń, korupcji i nieuczciwych gierek.
                  Tylko u nas "zagrożenie demokracji"..."

I kto tu jest mitomanem...
                  • vaterlandnl Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 23.08.06, 23:23
                    Udajesz tylko takiego "wolnego", czy naprawde uciekles z psychiatryka? W krajach
                    rozwienietych priorytetem jest zapewnienie ludziom warunkow do rozwoju i
                    wzbogacania sie (czytaj: panstwo ma sie odpie..c od ludzi). W Polsce PiS chce
                    wszystko trzymac krotko za morde wzorem komuchow i nazistow. Kontrola nad kazdym
                    aspektem zycia spoleczenstwa to dla nich wzor panstwa. Ja wiem, ze jednostki
                    slabe, niewyksztalcone, zadne pieniedzy za nic, ktore nigdy niczego nie
                    osiagnely z powodu swojego uzalania sie i lenistwa sa zapatrzone na PiS jak na
                    zbawienie. Jednak sa jeszcze ludzie (o czym swiadczy to forum), ktorych gowno
                    obchodza gierki kaczorow. Chca mieszkac w kraju w ktorym polityk nie bedzie
                    mowil w co czlowiek ma wierzyc, jak sie ubierac, co myslec. Naiwny to jestes ty,
                    wyborco PiS; nawet nie wiesz jak nisko Polska upadla pod rzadami iteligentnych
                    inaczej kaczorow, z ktorych za granica wszyscy sie smieja. Moje szczescie jest
                    takie, ze mieszkam w kraju znacznie normalniejszym niz Polska, w Holandii. Tak,
                    Holandia jest zdrowszym krajem niz obecna Polska, ktory staje sie panstwem
                    wyznaniowym. Jedyne nad czym ubolewam, to ludzie, ktorzy sraja juz kaczorami i
                    nie moga z Polski wyjechac z roznych powodow. A ty zyj dalej w kolorowym swiecie
                    wassermanow, kurskich, lepperow, giertychow, rydzykow. Czy diabel by to lepiej
                    wymyslil? watpie...
                    • palestrina2005 Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 24.08.06, 07:44
                      >Moje szczescie jest
                      > takie, ze mieszkam w kraju znacznie normalniejszym niz Polska, w Holandii.

Hahahaha.
                      A co robisz w tej Holandii ???
                      Zbierasz truskawki ??? Przekładasz papierki ?????

W krajac
                      > h
                      > rozwienietych priorytetem jest zapewnienie ludziom warunkow do rozwoju i
                      > wzbogacania sie (czytaj: panstwo ma sie odpie..c od ludzi).

Hahahahah. Pewnie myślisz o Francji i Niemczech w których wysokie podatki i
                      interwencjonizm jest większy niż w Polsce. Albo o UE która standaryzuje
                      wszystko co się da i miesza się wszędzie gdzie sie da, regulując do granic
                      absurdu wszelkie aspekty gospodarki.

> Holandia jest zdrowszym krajem niz obecna Polska, ktory staje sie panstwem
                      > wyznaniowym.

Hahahahah. Z tego co wiem to reżyser który skrytykował w Holandii Islam został
                      zabity. W Polsce nie pamiętam ostatnio żadnego mordu na tle religijnym. A w
                      Holandii wyznawców Islamu coraz więcej. Tak więc myślę że Polska jest w tej
                      chwili bezpieczniejsza od Holandii jeśli chodzi o wolność wypowiedzi na tle
                      religijnym. Wyznawcy Ojca Rydzyka przynajmniej nikogo nie zabiją za poglądy i
                      naśmiewanie się z katolicyzmu, muzułmanie w Holandii zabiją.
                      • vaterlandnl Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 24.08.06, 09:57
                        Widzisz, za duzo sie smiejesz. Wpisy idioty mozna poznac po tym, ze co drugie
                        zdanie wtraca "hahah buaahahahaa". Nie wymagam duzo od wyborcow PiS, ale jakies
                        resztki przyzwoitosci moglbys zachowac.

Zdziwilbys sie jak duzo Polakow robi w Holandii cos wiecej niz zbieranie
                        truskawek (w Holandii? w zyciu chyba poza Polska nie byles bo gadasz bzdury
                        jakie tylko slina ci na jezyk przyniesie). Sa tez ludzie tacy jak ja, ktorzy
                        zarabiaja w miesiac tyle na ile ty musisz pracowac pol roku i wcale nie jest
                        praca u rolnika. Wiem, ze masz swoj obraz swiata, kompletnie skrzywiony nota
                        bene, gdzie kazdy wyjezdzajacy za granice to robol. No coz, zyj dalej w swoim
                        kaczostanie.

Tekstu o zdrowiu Holandii tez nie zalapales bo i nie miales prawa tego zalapac.
                        Mowie, o rzeczach takich jak mowienie tego co sie mysli, braku zaklamania,
                        ciemnoty. To sa dla ciebie abstrakty, bo w Polsce mozna myslec tylko wedlug
                        przewodniej lini "przywodcy" (marnego intelektualnie jak barsz). Polska to kraj
                        katolickich fundamentalistow dla mnie nie rozniacych nie niczym od
                        fundamentalistow islamskich. To tyle, nie odpisuj, bo mam cie za zwyklego idiote
                        i nie zamierzam wiecej tracic na ciebie czasu.
                        • palestrina2005 Re: Kryzys Cię nie ruszył bo należałeś do Partii 24.08.06, 13:45
                          Tak, ta .. dowartościowuj się, dowartościowuj. Hahahahahahaha. Znam kilku
                          takich...
                          W Polsce też można zarobić, wierz mi, ja nie narzekam, mimo iż nie miałem
                          tatusia SBka.

jesteś idiotą jeśli uważasz że Polscy "katoliccy fundamentaliści" nie różnią
                          się od Islamskich. Jeśli zabijanie to dla ciebie żadana różnica no to fajnie...

Swobodę wypowiedzi w Holendii najlepiej widać po tym co się stało z tym
                          nieszczęsnym reżyserem.

Jeśli dla ciebie wolność to tylko małżeństwa gejów, narkotyki, eutanazja i
                          nasmiewanie się z kościoła katolickiego to gratuluję. Typowe lewackie podejście
                          do wolności słowa - krytykowac katolików można, a gejów, muzułmanów i innych
                          mniejszości nie (ciekawe dlaczego - Jak WOLNOŚĆ to WOLNOŚĆ).
                          To jest właśnie "wolność słowa w UE" - mówisz zgodnie z ideologią UE - jesteś
                          wolny, mówisz coś innego - jesteś fanatykiem i wolność słowa takich ludzi nie
                          dotyczy (chyba że należą do mneijszości - wtedy mogą siać nienawiść do woli).

Do wolnosci oczywiście nie zaliczasz niskich podatków i deregulacji w
                          gospodarce bo g... się na ekonomii znasz (bo jak mówiłem tylko przekładasz
                          papierki w pracy).
    • aleksandra991 CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:46
      Chyba wybierają do ankietowania najgłupiej wyglądających, bo, o ile wiem,
      Warszawa go nie cierpi!
      • excez Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:49
        cale szczescie ze niedlugo stad wyjade, moze wroce jak juz bedzie normalniej
        • palestrina2005 Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 15:16
          Na truskawki do Włoch ?????

Powodzenia...
      • palestrina2005 Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 15:15
        W Warszawie też prowadzi.
        Nie jest moim idolem, ale jak mamgłosować na zakompleksioną, rozwrzeszczaną i
        udającą-twardą Hannę G. lub postkomucha Borowskiego, to chyba jednak wybiorę
        Marcinkiewicza.
    • ne_01 a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 14:48
      Kaziu i Nikos to dwie krople wody... kto tego nie widzial od samego poczatku
      rzadow PiS- u i nie widzi tego teraz, powinien sie nad soba gleboko
      zastanowic... przeciez nie ustapil z funkcji premiera, bo mial dosc obludy panow
      KWAKWA tylko zrobil to, co mu kazali... I ZAWSZE BEDZIE ROBIL TO, CO MU BEDA
      KAZAC!!!
      • palestrina2005 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 15:21
        Wydaję mi się że różnią się w wykształceniu i manierach ale Ty pewnie w swoim
        zaślepieniu tego nie dostrzegasz...

Poza tym co takiego robi np. Hanna G. W jej wypowiedziach i działaniach w
        zeszłym roku w czasie wyborów (swoim zachowaniem pociągnęła PO w dół) nie
        dostrzegam specjalnej pomysłowości i inteligencji.
        Skoro nie umie znaleźć odpowiednich fachowców od PRu i dbać o swój wizerunek to
        chyba nie jest zbyt lotna.
        • swoboda_t Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 15:30
          Różnica między Hanią a Kaziem jest mniej więcej taka, jak między PO a PiS.
          Pierwsza mówi, co uważa za stosowne i konieczne, drugi(e) mówi to, co ludzie
          chcą usłyszeć. Łączy ich to, że poza gadaniem nic sensownego nie robią. O ile w
          przypadku PO i Hani można to jeszcze jakoś strawić (są po prostu nieudolną
          opozycją i wkrótce za to zapłacą), o tyle nicnierobienie PiS i Kazia
          to działanie na szkodę Polski
          - zapłacimy za nie wszyscy.

P.S.: PiS w pierwotnym wydaniu (AWS) przynajmniej jakieś reformy wprowadził -
          nieudolne i nie te najważniejsze (nie ruszyli finansów publicznych), ale zawsze
          coś. PiS-AWS BIS zajmuje się wyłącznie stołkami.
          • palestrina2005 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 15:32
            To ty będziesz pewnie głosował na czerwonego Borowskiego ????

No tak... widac kolega z "betonu" postkomuny... lojalny wyborca czerwonych.
            • swoboda_t Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 15:45
              Nie, ja będę prawdopodobnie głosował na Uszoka - o ile oprze się szantażowi
              PiS. Na czerwonych nigdy nie głosowałem i głosować nie będę. Nie dlatego, ze są
              spadkobiercami PZPR. Dlatego, że są gospodarczymi ignorantami i szkodnikami. Z
              tego samego powodu nie popieram PiS. Jedni i drudzy są siebie warci, co zresztą
              doskonale widać po statystyce głosowań w poprzedniej kadencji parlamentu - PiS
              w sprawach gosapodarczych (czytaj: rozdawnicta publicznych pieniędzy) głosował
              zwykle tak samo, jak SLD. No i kto tu jest towarzyszem Towarzyszy, hę??
        • ne_01 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 15:45
          moja wypowiedz zostala zle zrozumiana...
          przede wszystkim nie chodzi mi o az tak doslowne porownywanie Kazia i Nikosia...
          jeden jest grabarzem, drugi ekonomista... mimo to obydwoje sa MARIONETKAMI w
          rekach rzadzacych... i o to mi chodzilo...
          poza tym, twierdzsz, ze jestem zaslepiony... masz prawo tak mylec... OK.
          jednak ja zawsze staram sie byc obiektywny, a w tym przypadku kazda rozsadna i
          inteligentna osoba nawet ta najbardziej obiektywna osoba nie powinna popierac
          PiS- u, widzac jak demokracje zmienia w dyktature, kladzie lape na wszystkim,
          rowniez na naszej wolnosci, nie robi nic aby za 10 lat w polsce zylo sie lepiej,
          a jedynie mami ludzi swoimi obludnymi obietnicami, za ktore zaplacimy wszyscy!!!
          Jestem mlody i wcale mi sie to nie podoba, bo jak tak dalej bedzie, to za 10 lat
          bede pracowal, zeby odrobic to, co PiS teraz narozdaje, a nie na swoja
          emeryture, na ktora beda pracowaly moje dziec.
          • palestrina2005 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 16:27
            Mówisz jakby za SLD było lepiej.
            A co oni zrobili oprócz rozkradania ?
            Mi też nie podoba się polityka gospodarcza PiS, ale cieszę się że teraz można
            głośno mówić o korupcji i złodziejskich prywatyzacjach z lat 90tych.
            Kiedyś jak ktoś o tym mówil to był oszołom, a Ci ktorzy nakradli byli
            szanowanymi biznesmenami, bywającymi na politycznych salonach. Teraz wielu z
            nich na szczęście wyleciało z tych salonów.
            Co do populizmu PiS - czy politycy w Niemczech i Francji są lepsi ?? Też
            rozdają na lewo i prawo, też są ignorantami.
            A z tą dyktaturą bym nie przesadzał - ja jakoś ograniczenia wolności się nie
            boje, myślę że nam to nie grozi.
            Ciekawe że najbardziej dyktatury boją się ludzie z SLD lub inni postkomuniści
            typu Urban. Ciekawe dlaczego w latach 80tych nie wypowiadali się tak odważnie w
            obronie wolności słowa i demokracji ????
            Coś mi się wydaje że w/w osoby bardziej niż "zagrożenia demokracji" boją się
            wykrycia własnych przekrętów z kilkunastu ostatnich lat.
            • ne_01 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 16:58
              Zgadzam się, z tym że bardziej niż na rozliczaniu tych, co nakradli zależy mi na przyszłości, żeby żyło się lepiej, i żeby więcej nie dopuszczać takich ludzi(jak SLD) do władzy... Mam 22 lata i to moim zdaniem powinno być priorytetem. Liczy się przyszłość, moja, i moich dzieci... Poza tym czemu pis odsunął od spraw komisji bankowej SKOKI? Tam też pełno przekrętów...
            • ne_01 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 17:11
              Ciężko jest ich uniknąć, bo zawsze się znajdzie ktoś kto je będzie robił... Ważne by priorytetem była gospodarka i przyszłość. Natomiast pis nie dość, że dba tylko o to żeby mieć poparcie i 100% władzy, to jeszcze szkodzi gospodarce i dobremu imieniu Polski... Rozliczanie również jest elementem ich populizmu.
            • ne_01 Re: a ciekawe, czy te 74% zna Nikosia Dyzme... 23.08.06, 17:38
              Ciężko jest ich uniknąć, bo zawsze się znajdzie ktoś kto je będzie robił... Ważne by priorytetem była gospodarka i przyszłość. Natomiast pis nie dość, że dba tylko o to żeby mieć poparcie i 100% władzy, to jeszcze szkodzi gospodarce i dobremu imieniu Polski... Rozliczanie również jest elementem ich populizmu. To że gdzieś się tak dzieje, nie znaczy że mam się na to godzić!
              POZDRAWIAM
    • pawel_berlin Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:49
      Tragedia!!!!!
      Populizm ma sie calkiem dobrze na progu IV RP!!!!
      ....a moze to jej glowna cecha charakterystyczna?
    • romek.gie CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:54
      Nie wierzę w te sondaże. To taka sama bzdura jak to, że 98% Polaków to katolicy.
    • najow1 CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:55
      74% naiwniakow to rekord swiatowy.Gdyby chodzilo gwiazdke showbiznesu to ja bym
      to rozumial.Ale Pan Marcinkiewicz jako polityk w skali od 0 do 10 zasluguje na
      1.Ten facet to w 99% PR
    • maskazorro Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 14:59
      To jest właśnie polskie społeczeństwo.
      Lepper, Marcinkiewicz to najlepsze przykłady, że w Polsce należy dużo gadać i
      nic nie robić.
      • tiresias Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 15:03

graćas, graćas, graćas
        kazek
        • bziq2 Re: CBOS: 74 proc. Polaków ufa Marcinkiewiczowi 23.08.06, 15:09
          Nie wierzę w taki wynik sondażu. Jest to bezczelna manipulacja. Albo sondaż
          robiony w niedzielę wśród radiosłuchaczy Radia Maryja. Podejrzenie, że w naszym
          kraju żyje aż 74% idiotów (którzy Kaziowi czytają z warg, poruszając przy tym
          własnymi)jest jednak straszne.
        • tles01 a Kaczyńscy daleko w tyle..... 23.08.06, 15:09
          upieprzą Kazia!
      • palestrina2005 A we Francji czy Niemczech jest lepiej ???? 23.08.06, 15:27
        Pewnie uważasz że Chirac to wzór inteligencji i cnót, tak samo politycy w
        Niemczech i inne europejskie elyty.

Dla mnie to często (szczególnie Francuzi) zdecydowanie więksi populiści od PiSu.
        Mówię o gospodarce inne rzeczy mnie nie obchodzą.
        Taki Chirac rozdaje na lewo i prawo różnym grupom społecznym - rolnikom,
        imigrantom itd., kłania się w pas Związkom Zawodowym, a Ci wszyscy i tak są
        niezadowoleni (strajki, podpalane samochody, protesty studentów).
        Ja nie mam kompleksów - nasi politycy może kiepscy ale są na
        średnim "europejskim" poziomie (są oczywiście przykłady lepszych elit
        politycznych górujących nad resztą UE - np. W. Brytania i Irlandia - ale jest
        też dużo gorszych).
        • swoboda_t Re: A we Francji czy Niemczech jest lepiej ???? 23.08.06, 15:50
          No i w czym taki Chirac jest gorszy od PiS?? Kaczki z co najmniej równym
          zapałem rozdają kasę na lewo i prawo różnym grupom społecznym - rolnikom,
          górnikom, stocnziowcom, kolejarzom, klerykom. Ręka w rękę z SLD :D
          • dem-leftist Re: A we Francji czy Niemczech jest lepiej ???? 23.08.06, 16:16
            swoboda_t napisał:

> No i w czym taki Chirac jest gorszy od PiS?? Kaczki z co najmniej równym
            > zapałem rozdają kasę na lewo i prawo różnym grupom społecznym - rolnikom,
            > górnikom, stocnziowcom, kolejarzom, klerykom. Ręka w rękę z SLD :D
            >
            >

"ustawa 203"
            • swoboda_t Re: A we Francji czy Niemczech jest lepiej ???? 23.08.06, 17:24
              Doskonale jest mi znana choćby z tego względu, ze moja Matka jest pielęgniarką.
              I y obiecanzch pienidyz nie dopstaa ani grosza. Biorąc pod uwagę, że dzisiejsze
              kierownictwo PiS to dawny AWS doskonale potwierdza to pierwszą tezę, że kaczki
              są niegorszymi populistami niż Chirac. A pierwsza z brzegu ustawa - o
              emeryturach górniczych - doskonale potwierdza drugą moją tezę, że PiS i SLD
              doskonale potrafią współpracować, gdy w grę wchodzi szastanie publiczną kasą i
              podlizywanie się określonym grupom.
              Masz jeszcze jakieś pytania??
              • dem-leftist Re: A we Francji czy Niemczech jest lepiej ???? 23.08.06, 17:34
                no tak a Rokita to kto???
                Aws czy nie aws
                Komorowski,Miodowicz,Niesiol etc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka