Dodaj do ulubionych

Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi

• j.3_13 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 12:45
      jak komuś brak talentu to próbuje szokować bo nic innego wymyśleć nie potrafi.
    • wertis Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 13:02
      ci co wymyslaja takie rzeczy to sa poprostu ze tak powiem ludzie prymitywni-jak
      mozna hitlera porownywac do Matki Boskiej albo ogolnie jego wizerunek
      zamieszczec obok Postaci Swietej.-Dodatkowo to jest brak poszanowania dla
      wierzących,ktorzy nie smieja sie ani nie ponizaja ludzi nie wierzacych lub tez
      ludzi o innej wierze.Na tolerancje trzeba odpowiadac tolerancją,na szacunek
      trzeba odpowiadac szacunkiem-wtedy bylaby lepsza komunikacja bo kazdy by sobie
      mogl bardziej zaufac a tak to np. nie wie czy ta 2-a postac zaraz go nie
      oszuka,itp.(choc pewnie robimy dobrze nie liczac na nic w zamian, ale wypadaloby
      jednak takich ludzi doceniac,bo np. gdyby nie ludzie o blasku milosci,to by bylo
      "samo" zlo i kazdy by sie zabijal..)..-Kiedys np. jeszcze w starozytnosci czy w
      sredniowieczu byla walka religijna na tle wiary, ludzie sie mordowali na wzajem
      i upokarzajac ludzi innowiercow, ktorzy byli szykanowani przez spoleczenstwo
      innego wyznania-jesli czlowiek nie szanuje 2-go czlowieka to i nie szanuje
      siebie, jesli czlowiek bije czlowieka to bije takze siebie.-Coprawda teraz w
      dzisiejszych czasach nie prowadzimy wojen religijnych ale nie ktore wiary latwo
      sprowokowac-chocby sytuacja kiedy allacha pokazano z bombą zamiast glowy,fakt
      ten wzbudzil gniew wsrod islamistow..,ktorzy sadze(odpukac,lecz mam na dzieje ze
      nie..)byliby w stanie miech chec wzniecenia wojny religijnej,przyklad to np. co
      sie teraz dzieje na Bliskim Wschodzie i dlaczeo..-Izrael wkurzyl sie,poniewaz na
      terenie Libanu gdziej na wzgorzu stacjonowaly wojska hesbollachu, ktore
      ostrzeliwaly np. rakietami ziemie zamieszkale przez żydów(Izrael)..-w zwiazku z
      czym zdecydowali atargnąć do Libanu i wykurzyc jednostki hesbollachu z
      tamtad.-nie popieram jedynie ze takim kosztem zycia ludzi libanskiej
      spolecznosci i niby niewinnych ludzi, ale nie dziwie sie czemu tak postapili bo
      to nie bylo wtargniecie z zimna krwia,-jesli Liban nie potrafii zapanowac nad
      swoimi terytoriami,i jakby sie tym nie interesowal(moze byli w jakiejs zmowie
      albo poprostu wiedzieli ze tam sa wojska hesbollachu tylko tyle ze
      stwierdzili:nasi rodacy w sesie tez arabowie-bo kraj odrebny- to niech tam
      beda-bedziemy ich wspierac,itp..)to musi sie liczy z takimi konsekwecjami a
      jesli tego nie przewidzial to wlasnie popelnil wielki blad bo przez swoja ze tak
      powiem glupote p[rzyczynil sie do smierci swoich obywateli na taka skala,z
      żydzie sie nie patyczkowali,-z jednej strony tak jak mowie nie potrzebnie
      kosztem tylu ludzi newinnych,ale z drugiej strony dobrze bo niech sie mieja na
      bacznosci i niech sie licza z konsekwencjami takich nie potrzebnych
      prowokacji..-a hesbollach niby czemu ostrzeliwywal ziebie Izraela??-bo maja
      rozna wiare,a widac ze to pokazuje iz kraje islamskie sa ze tak powiem troche
      zacowane(metafora),bo teraz w pozostalych różnych instancjach religijnych jest
      ogolnie conajwyzej wojna dialogowa-teraz sie wszystko slowem zalatwia i bardzo
      dobrze..,to co teraz napisze to oczywiscie nie po to zeby kogos przekonywac do
      wiary,nie bo do wiary nikogo nie mozna przekonywac,bo jezeli to ma byc prawdziwa
      wiara to najlepiej gdyby z wlasnej woli sluchal slowa Bożego,lecz nie wmuszac mu
      go na sile-jak chce to tlumaczyc,opisywac Boga niekoniecznie wypowiadajac Jego
      Imie..-jestem katolikiem, i niektóre osoby czasem pytaja sie co ja w tym
      widze-mowia mi tak np. byli swiadkowie jechowy(przypadkowo na imrezie na ognisku
      zapoznalem taka jedna osobe.Mowila mi ze w tej kwestii ma pewnosc ze jej bog
      istnieje bo np jej kolezanka (i ona to widziala) wychodzila psem na spacer i
      wokol niej jakas tarcza z ogniem byla czy cos takiego..wierze w to,bo na swiecie
      jest mnostwo enerii z ktorych czlowiek czesto czerpie,ale tak samo Potezna
      Energia jest "Wiara" w Boga,itp.,pytala mnie czemu wierze w Boga jak tam na oczy
      zednego swiadectwa istnienia nie widac,- i tu jej powiedzialem ze sie raczejmyli
      bo widzi ten kto chce dostrzegac i ja mnostwo takich przykladow widze,dodatkowo
      powiedzialem jej ze wlasnie np.to rozni nasze wiary ze ze jej jest wiara sie
      popisuje,pokazuje to na co ja stac i to wszystko,fajnie pokaze jakies
      nadprzyrodzone rzeczy i juz ma wiernych bo tu najproscie uwierzyc jak kazdy z
      tych wiernych ma naoczne dowody istnienia tej energii ktora sami nazywaja swoim
      bogiem,a moja wiara jest wlasnie bardzo tajemnicza co oznacza ze jest
      potezna,cicha a zarazem bardzo silna,jak sie wierzy w cos co nie dokonca jest
      ukazywane to to mozna nazwac mocna i prawdziwa wiare..i ja wiem ze moj Bog
      istnieje i jest Panem Swiata,bo to jest prawdziwa siła,sila ktora jest tajemnica
      a zarazem dająca nam siłę..-i nie tylko to widze w mojej religii ale
      miedzyinnymi wlasnie to,i nawet gdyby teraz nasz Bog zaczal sie bardziej
      ujawniac to tez bym wierzyl,ale jak tego nie robi to takze i bede wierzy zawsze
      na wieki wiekow..-i to ze np. Matka Boska nie wszystkim sie ujawnia,Jezus także
      i Bóg,to znaczy ze to są bardzo wazne postacie-to tak samo w przenosni
      oczywiscie jakby szanowac swoja wiztowke,jesli daje sie ja osobom ktore uwazasz
      ze powinny ja miec to znazczy ze obchodzisz sie do niej z szacunkiem,a jesli
      dajesz ja kazdemu komu popadnie,to ten szacunek do niej(moze byc..)ale nie jest
      tak uzewnetrzniony bo to znaczy ze kazdy ja moze miec,-a cos co nie jest
      zewnetrznie dawane kazdemu to jest wlasnie Rzecz bardzo wartosciowa np. dlatego
      ze ja trudno zdobyc,czy miec-ale wlasnie jesli chodzi o Boga to kazdy
      czlowiek(wlasnie mimo tego ze zewnetrznie tego nie otrzymuje)otzymuje od Boga
      część siebie,itp,ale oczywiscie to jest wewnetrzna sprawa,glebsza,nie dostajemy
      od Boga czegos co mozna nazwac rzecza albo sprawą marialna(bo tym czlowiek sam
      sie otacza),lecz czlek obdarowywany jest sprawa duchowną-i to czlowiek kazdy co
      tez pokazuje wielkosc tej religiia zaraze to ze ten Bog jest z nami od dawna od
      zawsze od poczatku naszego istnienia ze jest najstarszy z "bogow"a zarazem
      najmlodszy-bo wieczny, bo w innych religiach to jest wlasnie tak ze jesli chcesz
      cos dostac od bogow ich reprezentujacych ze tak powiem,to musisz w nich uwierzyc
      i zapisac sie do grona ich wyznawcow,a w religii Chrzescijanskiej wiare masz
      dla siebie i nie musisz np. podpisywac jakis papier na znak ze zwiazujesz sie z
      ta religia(bo w wielu lecz w nie wszystkich ale jednak cos takiego jest),to co
      materialnie cie do czegos niby zobowiazuje w rzeczywistosci jest martwe,mimo
      tego ze przy podpisywaniu czgos slowem i w mysli dales pewne przyzeczenie,co
      jest wiekrza pieczecia czy tam obietnica,ale 100 razy mocniejsze i
      "prawdziwe"jest przywiazanie sie do czegos wnetrzem,duchem,itp.I jesli cos
      podpisales/as, a chcesz z tego sie wycofac mimo ze przy podpisywaniu w mysli cos
      rzekles/as,to skoncz ten rozdzial i jesli bedziesz uwazac ze zlamales/as
      obietnice to pomysl sobie ze wszystko co materialne ma swoj fonish i tak musialo
      byc,nie zwiazales/as sie z czyms wielkim,itp. wiec nie masz sie czego obawiac,i
      zmow modlitwe do Pana Boga Naszego,i popros Go o danie Ci sily,i np.o to zeby
      Byl z toba i Wskazal Ci dobra droge,bo On tego Chce,wszystkich ludzi Bardzo
      kocha Swoja Miloscia,i Pragnie Wskazac czlowiekowi dobra droge, na dobra droge
      go sprowadzic i pokierowac go sciezka wiecznosci do szczescia i milosci,itp..
      .-Tak naprade to ze tak powiem praktycznie nikt kto wierzy w Boga i sie do niego
      modli,to nie odszedl na inna wiare(nie mowie o szatanie ktory sie porostu
      zbuntowal, ale to tez pewnie stalo sie tak-bo Bog tak Chcial-taki Byl Jego
      Plan,-chociiazby np.dlatego zeby czlowiek mial wolna wole i wybieral miedzy
      Dobrem,a zlem,a jesli miedzy Dobrem a zlem to musi byc Ktos kto reprezentuje
      Dobra i zlo.. .-Dobro Bóg,zlo szatan(a w wielu sektach ludzie nadgrupa
      manipuluja wiernymi tychze wlasnie wyznan-Ci ludzie są m a n i p u l o w a n i-a
      czemu??-bo sami na to pozwalaja otwierajac sie na to i "chcac" wierzyc w to co
      ich guru mowi..).Pewnie mozna tlumaczyc ze gdyby nie wybór miedzy Dobrem a zlem
      to ludzie mogliby wybie
      • uchachany O, tutaj Matka Boska została jeszcze bardziej 28.08.06, 14:46
        zieważona niż gdyby ją porównać do Hitlera: został porównana do MICHNIKA!!!

Boć to konterfekt Michnika samego, nie inaczej :-))...
    • wertis Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 13:24
      dodatkowo modlic sie do Boga moze kazdy nawet ten co nie wierzy..,bardzo mocna
      potega jest tez zmawianie różanca-w wiekszosci sytucji kiedy Matka Boska ujawnia
      sie komus to przy okazji upomina sie o modlitwe różańcową..-kiedy czlowiek
      zmawia rozaniec to chociazby np. mowi sie tez ze wtedy czlowiek Ten jest
      niewidzialny dla demonow,nie widza go bo wtedy otacza sie dobra Energia a zlo
      tego nie widzi..,itp..Pozatym tak czy inaczej ogolnie rzecz biorac modlmy sie bo
      to jest piekna sprawa a przy okazji zbawimy sie skladajac prosby do Boga i
      modlac sie poprostu Do Niego..;)
    • lupus71 ale jajca - ćwoki z gazowni dały znowu ciała 28.08.06, 13:33
      Co za kretyn to spłodził, przecież to MICHNIK nie żaden HITLER. W gazowni pracują jużwyłącznie zaślepione nienawiścią fo PiS ćwoki!!

Ale jajca!!! :)))))
      • mcel1 Re: ale jajca - ćwoki z gazowni dały znowu ciała 28.08.06, 14:34
        i tym powyższym (miłym) akcentem skończy się forum bo ukrycie artykułu
        dziennikarza Głaza w przepaściach stron internet. wyborczej ( a trzeba szukać po
        forach lub w wyszukiwarce). A szkoda bo miło pośmiać się z orłów demokracji
    • andrexp Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 14:28
      Niektórzy krytykują, bo nie rozumieja plakatu. Otóż ta postać pośrodku jest
      symbolem rozgłośni radia Maryja, trzyma ona na rękach dwoje swoich dzieci
      (wychowanków). Dlaczego ma twarz Hitlera? no bo to chyba jasne dla wszystkich,
      jaki charakter ma ta rozgłosnia...
      • mcel1 Re: e nie skończyło się , super 28.08.06, 14:38
        to jest genialna interpretacja. Muszę tylko dodać że ta postać w środku jest nie
        interpretacją tyko Adamem Michnikiem przebranym za Matkę Boską. Żyd, komuch i na
        dodatek tranwestyta?
        • bravor Re: e nie skończyło się , super 28.08.06, 14:59
          A ja kubię Adasia, Kiedy on wytoczy proses Gazecie Wyborczej za porównanie go
          do Adolfa?
    • dosc_tego Biedne katoliki........znowu ich obrazaja........ 28.08.06, 15:01
      Katoliki jak muzulmanstwo dostaja wscieklizny, gdy ktos smieje sie z ich bozkow.
      Ciekawe czy seks z matulka boska tez bedzie zakazany pod rzadami PiSSu....
      • mcel1 Re:Na pewno powinien być zakazany tobie 28.08.06, 17:39
        bo powstanie jakiś nowy żałosny kretyn.
    • jerry.maguire to nie Hitler - zobacz link 28.08.06, 15:44
      galba.blox.pl/html
      • trudny99 Re: to nie Hitler - zobacz link 28.08.06, 22:05
        jerry.maguire napisał:

> galba.blox.pl/html

W powyższym czytamy :

,,Sprawa byłaby nawet zabawna gdyby nie stanowiła ilustracji i namacalnego
        dowodu potwornych zniszczeń jakie w mózgach niektórych dziennikarzy poczyniła
        nienawiść…''

Jeżeli piszący te słowa widzi w tym plugastwie coś zabawnego to znaczy,
        że jego mózg też jest mocno zniszczony !..
        Nie będę dociekał czym...
        • nonna2 To artystyczna wizja 29.08.06, 21:28
          To artystyczna wizja. Michnik jako ojciec wielu opozycjonistów wykarmił na swej
          matczyno ojcowskiej piersi blizniaków i teraz ma... Jego też mylą z Hitlerem, bo
          podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni.
    • t-800 "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze swego.. 28.08.06, 16:13
      ... szefa potrafi "w słusznej sprawie" zrobić Hitlera! BRAWO!!!

Buehehehehehehehehehehehehehehehehehe!!!!!!!!!!!!! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • terence Re: "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze sw 28.08.06, 16:43
        w nienawiści to wyspecjalizowani są prawicowi kretyni widzący drzazge w oku
        drugiego a w swoim belki już nie...
        wyborcza ale także i ja co najwyżej nie lubie, nie zgadzam się nie podoba mi się...
        ....................
        "Nie nienawidź głupoty na tyle byś znienawidził głupca"
        • t-800 Re: "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze sw 28.08.06, 16:50
          Ale o co chodzi?
      • mario72 jak nie Jezus to Matka Boska... 28.08.06, 16:44
        to już zaczyna być nudne, a może by tak ponabijac sie z gwiazdy dawida? albo z
        synagogi, ale jak rozumiem odwaga tych rzekomych artystów dotyczy tylko symboli
        chrzescijańskich,panowie artyści -malarze, a przecież mozna namalować np. gołą
        pamelę anderson w synagodze na tle rabina, itp. itd. dlaczego w Polsce za
        wielką sztuke nazywa się nabiajnie z symboli religijnych katolików a nabijanie
        sie z symboli zydowskich to już antysemityzm, gdzie tu logika? traktujmy
        wszystkich jednakowo!
        • edyta4god Re: jak nie Jezus to Matka Boska... 28.08.06, 21:48
          A to dopiero z Ciebie chrzescijanin, za takie grzeszne wizerunki w myslach
          swoich z czyscca sie nigdy nie wydostaniesz... i jak widac recytowanie
          grzeszkow w konfesjonale umyslu Twego nie jest w stanie oczyscic.

Spojrz prawdzie w oczy , taki sam z Ciebie grzesznik jak z tych anarchistow, a
          na dodatek ziejesz nienawiscia do Zydow, a ze Pan Jezus to tez zyd nigdy Ci nie
          przyszlo do glowy?
          • michal_michal Re: jak nie Jezus to Matka Boska... 03.03.07, 15:33
            On się pyta dlaczego wolno się nabijać z katolików a nie wolno z żydów.
            Myślenie nie boli kobieto - odpowiadaj na temat.
    • levinas Errata GW - tylko sie bardziej pograza 28.08.06, 16:46
      pan Glaz... czy jak mu tam.

"Niektórzy obserwatorzy i goście forum portalu "Gazety" rozpoznali bowiem w
      twarzy, która zastąpiła oblicze Matki Boskiej... Adama Michnika, kpiąc że
      redakcja nie rozpoznała swojego naczelnego. I - według nieoficjalnych informacji
      ze skłotu - rzeczywiście miał być to Michnik. Tyle tylko, że - przez ciemną
      wąsopodobną plamę pod nosem - nie wyszedł tak, jak trzeba."

He he he - przez ciemna "wasopodobna" plame nie wyszedl jak trzeba :)

Stąd też niejasności interpretacyjne.

Przez ciemna wasopodobna plame niejasnosci interpretacyjne...

Dlatego też w niedzielę anonimowy przedstawiciel anarchistów nie zaprzeczał, że
      na plakacie widnieje Hitler.

Jakby zaprzeczyl, to by nie pokazal sie artykul w GW a tak... rzeczywiscie bylo
      ciekawiej, bo gazeta ze swej obsesji sama sobie strzela gole. Wystarczy dzielo
      jakiegos gnojka a GW juz ma temat.

"Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w
      twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako
      społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?".

He he he. Gazeta udowadnia po raz kolejny, ze jest niczym wiecej jak zwykla szmata.
    • czarny_kocoor Ucieczka od wolnosci. 28.08.06, 18:07
      Plakat jak plakat. Smiesza mnie troche te drobnomieszczanskie komentarze o dobrej i zlej sztuce i
      'pseudoartystach'. To anarchistyczna sztuka ulicy ktora ma niewielkie wzgledy dla tradycyjnych uczuc
      narodowych czy religijnych. Obraz jasnogorski to tylko sztafaz, bardziej bawi mnie w tym plakacie (albo
      'malunku' jak to okreslil dziennikarz GW ;) ) Michnik i dwa brzydkie Kaczatka. Ten caly zgielk
      przypomina mi tylko sprawe Nieznalskiej i slynny juz organ na krzyzu.(Ktokolwiek pamietal moze jakie
      bylo przeslanie artystki?Po co zaglebiac sie w takie niuanse :D).

Prawdziwy problem to systematyczna kampania ograniczania wolnosci artystycznej wypowiedzi
      realizowana z konsekwencja przez prawicowych politykow i ich wyborcow. Kolejny artysta trafi przed
      sad za 'obraze uczuc' czy 'bezczeszczenie symboli narodowych' - zgroza. Ostatnio slyszalem ze policja
      sciga za podobne zbrodnie przeciw narodowi bezdomnych i emerytow rozsylajacych internetowe
      dowcipy o Kaczkach. Co kraj (albo moze raczej Polska Republika Bananowa ) to obyczaj :D
    • vrilix Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 18:20
      HHAHAHAAHAHAHAHA Niezły Hitler.. A miało być tak fajnie i znowu miano zjechać
      Kaczory.. A tu taki zonk ;-) LOL
      GW powinna przeprosić Oberredaktora :)))
      dzienik.ovh.org/index.php/2006/poznan-michnik-jak-hitler/#more-275
    • bury_kocur Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 18:41
      (Pisze z zagranicznej biblioteki i nie mam polskich liter - przepraszam!)
      Nie nalezy zaklejac bilboardow. To niszczenie wlasnosci prywatnej i powinno byc
      karane.
      Nie chcialbym jednak, by pieniadze z moich podatkow byly wydawane na dzialania
      prokuratury zwiazane z innymi aspektami tego plakatu.
      Nie mam jednak nic przeciwko istnieniu prywatnej prokuratury, ktora zajelaby
      sie ta sprawa. Ludzie bardzo obrazeni, wplacajac pewna sume, powodowaliby
      prowadzenie sledztwa.
      Plakat nie jest w najlepszym guscie. Wszystkie jednak stawiane mu zarzuty
      brzmia smiesznie. Pomyscie o mozliwych "winach" autorow:
      1. Obraza majestatu. - "Nasi wodzowie, tacy wspaniali, a tu przedstawieni jako
      niemowlaki, w dodatku nianczone przez Adolfa H.!"
      2. Obraza uczuc religijnych
      a)"Kazda polowa portretu, brana osobno, to profanacja uswieconego tradycja
      symbolu religinego - Madonny z Dzieciatkiem. A moja wiara - to przeciez glownie
      ikony!"
      b) "Madonna porownana z Hitlerem - skandal!"
      3. Propaganda nazizmu - "Hitler, taki zbrodniarz, a tu z aureola!"

Gdybyscie byli prokuratorami, czy zajmowalibyscie sie ta sprawa z cala powaga i
      zapalem?
    • verushka1 Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:26
      "Libicki deklaruje, że zawiadomi prokuraturę, nawet jeśli okaże się, że twarz
      przypisywana Hitlerowi może należeć do kogo innego. "

niezłe, hm?
      • verushka1 Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:30
        tzn chodzi mi o to że morda hitlera bez watpienia należy do kaczynskich

verushka1 napisała:

> "Libicki deklaruje, że zawiadomi prokuraturę, nawet jeśli okaże się, że twarz
        > przypisywana Hitlerowi może należeć do kogo innego. "
        >
        > niezłe, hm?
        • guma.donald Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:36
          a mi chodzi o to że psia morda bez watpienia należy do ciebie
    • 5t3f4n Brawa dla tego dziennikarza 28.08.06, 21:53
      nazwał swego ukochanego szefa Hitlerem :)
      Może w ślad za nim pójdą jego koledzy...
      • trudny99 Re: Brawa dla tego dziennikarza 28.08.06, 22:11
        5t3f4n napisał:

> nazwał swego ukochanego szefa Hitlerem :)
        >

Ekstra !

Kundle w amoku..
        wpadły do rynsztoku !..

;-)

• rrob Jakub - respect :) 28.08.06, 22:06
      nazwać wielkiego Guru Gazety "Matką boską o twarzy podobnej do Hitlera" ?
      Kiedyś miałem kumpla, który szedł się zaręczyć, ale po drodze wypił dla odwagi
      parę piwek i skończyło się na zapaskudzeniu drzwi przyszłych teściów. Ale po
      tym co ty zrobiłeś to ten wyczyn mojego kumpla jest taaaaaki malutki, RESPECT
      stary.

ps. nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale pewnie teraz, na parę lat, do Pana
      Adama przylgnie przydomek "Człowiek o twarzy podobnej do Hitlera"
    • barbara444 To Michnik do Hitlera podobny ? 28.08.06, 22:27
      A Gross do Grassa ?
    • t-800 Heil Michnik!!! /bt. 28.08.06, 22:57

• adnara Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 23:09
      Anarchiści napisali oswiadczenie o tym ale nie mówią czy to Hitler czy Michnik.
      cia.bzzz.net/oswiadczenie_w_sprawie_billboardu
    • niemiec.niemiec Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 23:20
      Nie wiem czy sie smiac czy plakac (ze smiechu), ze pismak Wyborczej w obliczu
      swojego szefa ujrzal Hitlera. Oj, udala sie ta akcja anarchistom. Gratulacje!

Ciekawe jak jutro sie beda z tego tlumaczyc w Wyborczej. Na pewna cos bluzna na
      Kaczynskich, ale na tym sie juz konczy ich kreatywnosc :-)))
    • kelob3 a co myślą w "wyborczej"? 28.08.06, 23:21
      mysla,ze jezeli to Hitler to OK.bo to -nazizm a to ich nic nie obchodzi a jezeli
      to Michnik(Szechter)to juz afera bo to wszak antysemityzm!
    • kelob3 a co myślą w "wyborczej"? 28.08.06, 23:27
      mysla,ze jezeli to Hitler to OK.bo to -nazizm a tym sie nie zajmuja a jezeli
      to Michnik(Szechter)to juz afera bo to wszak antysemityzm!
    • gustibus To jest ***Michnik*** a nie ***Hitler***!!! 29.08.06, 10:25
      Czytaliście? galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html

Gratulacje dla autora artykułu! Obstawiamy ile popracuje? :D
    • auto258374 *** GW potwierdza że chodzi o Michnika ** 29.08.06, 12:03
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3578946.html
      :W wydanym wczoraj oświadczeniu twórców plakatu, "Gazeta" dostaje prztyczka w
      nos: "Neoliberalne media, polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy,
      nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako
      społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?".
    • amdrzej11 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 29.08.06, 12:03
      Tepic takich sku..synow jak pluskwy!
    • lukasz00714 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 29.08.06, 18:15
      Nie wiem co ma wyrażać ten plakat pozbawiony sensu,plugawy i głupi.Pewnie
      ten kto to malował chciał wyrazić jak płytkie jest jego myślenie i jak bardzo
      jest chory nie tylko na rozumie ale i z nienawiści!!!
      • nonna2 Niebywała artystyczna wizja! 29.08.06, 21:35
        To artystyczna wizja. Michnik jako ojciec wielu opozycjonistów wykarmił na swej
        matczyno ojcowskiej piersi blizniaków i teraz ma... Jego też mylą z Hitlerem, bo
        podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni. Pozatym pomagał obalić lewicowy rząd
        więc stał się matką obecnego rządu.Czyz nie?
        • lukasz00714 Re: Niebywała artystyczna wizja! 29.08.06, 21:46
          Nigdy by mi przez myśl nie przeszła taka debilna myśl że Michnik jest podobny
          do Hitlera.To już jest paranoja.A jeśli chodzi o nasz rząd to ma on nie jedną
          matke;A tak na marginesie to Michnik jest w porządku facet.
          • nonna2 Re: Niebywała artystyczna wizja! 30.08.06, 08:42
            Michnik jest podobny
            >
            > do Hitlera.To już jest paranoja.A jeśli chodzi o nasz rząd to ma on nie jedną
            > matke;A tak na marginesie to Michnik jest w porządku facet."

Michnik nie jest podobny do Hitlera... to oczywiste. Niemniej jednak tak połowa
            oglądających bilbord kojarzy. Skojarzenia dotyczą raczej Kaczyńskich, a to już
            nie jest już takie nielogiczne. Jakby nie mówić to narodowi socjaliści,
            antysemici, homofobii.
            Jasne, że obecny rząd ma niejedną matkę, ale artysta wybrał tę najważniejszą
            Adama Michnika; A tak na marginesie to bardzo porządny facet.
            • annka_kapica Re: Niebywała artystyczna wizja! 30.08.06, 09:01
              Gdyby Michnik był matką obecnego rządu nie byłoby takiego
              cyrku.Prowadzi ,,G.W." od przeszło 17 lat i mocno z nią stąpa po ziemi;A Polska
              jak z bidula przeżucana od rąk do rąk.I wcale nie jest lepiej;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka