j.3_13 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 12:45 jak komuś brak talentu to próbuje szokować bo nic innego wymyśleć nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
wertis Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 13:02 ci co wymyslaja takie rzeczy to sa poprostu ze tak powiem ludzie prymitywni-jak mozna hitlera porownywac do Matki Boskiej albo ogolnie jego wizerunek zamieszczec obok Postaci Swietej.-Dodatkowo to jest brak poszanowania dla wierzących,ktorzy nie smieja sie ani nie ponizaja ludzi nie wierzacych lub tez ludzi o innej wierze.Na tolerancje trzeba odpowiadac tolerancją,na szacunek trzeba odpowiadac szacunkiem-wtedy bylaby lepsza komunikacja bo kazdy by sobie mogl bardziej zaufac a tak to np. nie wie czy ta 2-a postac zaraz go nie oszuka,itp.(choc pewnie robimy dobrze nie liczac na nic w zamian, ale wypadaloby jednak takich ludzi doceniac,bo np. gdyby nie ludzie o blasku milosci,to by bylo "samo" zlo i kazdy by sie zabijal..)..-Kiedys np. jeszcze w starozytnosci czy w sredniowieczu byla walka religijna na tle wiary, ludzie sie mordowali na wzajem i upokarzajac ludzi innowiercow, ktorzy byli szykanowani przez spoleczenstwo innego wyznania-jesli czlowiek nie szanuje 2-go czlowieka to i nie szanuje siebie, jesli czlowiek bije czlowieka to bije takze siebie.-Coprawda teraz w dzisiejszych czasach nie prowadzimy wojen religijnych ale nie ktore wiary latwo sprowokowac-chocby sytuacja kiedy allacha pokazano z bombą zamiast glowy,fakt ten wzbudzil gniew wsrod islamistow..,ktorzy sadze(odpukac,lecz mam na dzieje ze nie..)byliby w stanie miech chec wzniecenia wojny religijnej,przyklad to np. co sie teraz dzieje na Bliskim Wschodzie i dlaczeo..-Izrael wkurzyl sie,poniewaz na terenie Libanu gdziej na wzgorzu stacjonowaly wojska hesbollachu, ktore ostrzeliwaly np. rakietami ziemie zamieszkale przez żydów(Izrael)..-w zwiazku z czym zdecydowali atargnąć do Libanu i wykurzyc jednostki hesbollachu z tamtad.-nie popieram jedynie ze takim kosztem zycia ludzi libanskiej spolecznosci i niby niewinnych ludzi, ale nie dziwie sie czemu tak postapili bo to nie bylo wtargniecie z zimna krwia,-jesli Liban nie potrafii zapanowac nad swoimi terytoriami,i jakby sie tym nie interesowal(moze byli w jakiejs zmowie albo poprostu wiedzieli ze tam sa wojska hesbollachu tylko tyle ze stwierdzili:nasi rodacy w sesie tez arabowie-bo kraj odrebny- to niech tam beda-bedziemy ich wspierac,itp..)to musi sie liczy z takimi konsekwecjami a jesli tego nie przewidzial to wlasnie popelnil wielki blad bo przez swoja ze tak powiem glupote p[rzyczynil sie do smierci swoich obywateli na taka skala,z żydzie sie nie patyczkowali,-z jednej strony tak jak mowie nie potrzebnie kosztem tylu ludzi newinnych,ale z drugiej strony dobrze bo niech sie mieja na bacznosci i niech sie licza z konsekwencjami takich nie potrzebnych prowokacji..-a hesbollach niby czemu ostrzeliwywal ziebie Izraela??-bo maja rozna wiare,a widac ze to pokazuje iz kraje islamskie sa ze tak powiem troche zacowane(metafora),bo teraz w pozostalych różnych instancjach religijnych jest ogolnie conajwyzej wojna dialogowa-teraz sie wszystko slowem zalatwia i bardzo dobrze..,to co teraz napisze to oczywiscie nie po to zeby kogos przekonywac do wiary,nie bo do wiary nikogo nie mozna przekonywac,bo jezeli to ma byc prawdziwa wiara to najlepiej gdyby z wlasnej woli sluchal slowa Bożego,lecz nie wmuszac mu go na sile-jak chce to tlumaczyc,opisywac Boga niekoniecznie wypowiadajac Jego Imie..-jestem katolikiem, i niektóre osoby czasem pytaja sie co ja w tym widze-mowia mi tak np. byli swiadkowie jechowy(przypadkowo na imrezie na ognisku zapoznalem taka jedna osobe.Mowila mi ze w tej kwestii ma pewnosc ze jej bog istnieje bo np jej kolezanka (i ona to widziala) wychodzila psem na spacer i wokol niej jakas tarcza z ogniem byla czy cos takiego..wierze w to,bo na swiecie jest mnostwo enerii z ktorych czlowiek czesto czerpie,ale tak samo Potezna Energia jest "Wiara" w Boga,itp.,pytala mnie czemu wierze w Boga jak tam na oczy zednego swiadectwa istnienia nie widac,- i tu jej powiedzialem ze sie raczejmyli bo widzi ten kto chce dostrzegac i ja mnostwo takich przykladow widze,dodatkowo powiedzialem jej ze wlasnie np.to rozni nasze wiary ze ze jej jest wiara sie popisuje,pokazuje to na co ja stac i to wszystko,fajnie pokaze jakies nadprzyrodzone rzeczy i juz ma wiernych bo tu najproscie uwierzyc jak kazdy z tych wiernych ma naoczne dowody istnienia tej energii ktora sami nazywaja swoim bogiem,a moja wiara jest wlasnie bardzo tajemnicza co oznacza ze jest potezna,cicha a zarazem bardzo silna,jak sie wierzy w cos co nie dokonca jest ukazywane to to mozna nazwac mocna i prawdziwa wiare..i ja wiem ze moj Bog istnieje i jest Panem Swiata,bo to jest prawdziwa siła,sila ktora jest tajemnica a zarazem dająca nam siłę..-i nie tylko to widze w mojej religii ale miedzyinnymi wlasnie to,i nawet gdyby teraz nasz Bog zaczal sie bardziej ujawniac to tez bym wierzyl,ale jak tego nie robi to takze i bede wierzy zawsze na wieki wiekow..-i to ze np. Matka Boska nie wszystkim sie ujawnia,Jezus także i Bóg,to znaczy ze to są bardzo wazne postacie-to tak samo w przenosni oczywiscie jakby szanowac swoja wiztowke,jesli daje sie ja osobom ktore uwazasz ze powinny ja miec to znazczy ze obchodzisz sie do niej z szacunkiem,a jesli dajesz ja kazdemu komu popadnie,to ten szacunek do niej(moze byc..)ale nie jest tak uzewnetrzniony bo to znaczy ze kazdy ja moze miec,-a cos co nie jest zewnetrznie dawane kazdemu to jest wlasnie Rzecz bardzo wartosciowa np. dlatego ze ja trudno zdobyc,czy miec-ale wlasnie jesli chodzi o Boga to kazdy czlowiek(wlasnie mimo tego ze zewnetrznie tego nie otrzymuje)otzymuje od Boga część siebie,itp,ale oczywiscie to jest wewnetrzna sprawa,glebsza,nie dostajemy od Boga czegos co mozna nazwac rzecza albo sprawą marialna(bo tym czlowiek sam sie otacza),lecz czlek obdarowywany jest sprawa duchowną-i to czlowiek kazdy co tez pokazuje wielkosc tej religiia zaraze to ze ten Bog jest z nami od dawna od zawsze od poczatku naszego istnienia ze jest najstarszy z "bogow"a zarazem najmlodszy-bo wieczny, bo w innych religiach to jest wlasnie tak ze jesli chcesz cos dostac od bogow ich reprezentujacych ze tak powiem,to musisz w nich uwierzyc i zapisac sie do grona ich wyznawcow,a w religii Chrzescijanskiej wiare masz dla siebie i nie musisz np. podpisywac jakis papier na znak ze zwiazujesz sie z ta religia(bo w wielu lecz w nie wszystkich ale jednak cos takiego jest),to co materialnie cie do czegos niby zobowiazuje w rzeczywistosci jest martwe,mimo tego ze przy podpisywaniu czgos slowem i w mysli dales pewne przyzeczenie,co jest wiekrza pieczecia czy tam obietnica,ale 100 razy mocniejsze i "prawdziwe"jest przywiazanie sie do czegos wnetrzem,duchem,itp.I jesli cos podpisales/as, a chcesz z tego sie wycofac mimo ze przy podpisywaniu w mysli cos rzekles/as,to skoncz ten rozdzial i jesli bedziesz uwazac ze zlamales/as obietnice to pomysl sobie ze wszystko co materialne ma swoj fonish i tak musialo byc,nie zwiazales/as sie z czyms wielkim,itp. wiec nie masz sie czego obawiac,i zmow modlitwe do Pana Boga Naszego,i popros Go o danie Ci sily,i np.o to zeby Byl z toba i Wskazal Ci dobra droge,bo On tego Chce,wszystkich ludzi Bardzo kocha Swoja Miloscia,i Pragnie Wskazac czlowiekowi dobra droge, na dobra droge go sprowadzic i pokierowac go sciezka wiecznosci do szczescia i milosci,itp.. .-Tak naprade to ze tak powiem praktycznie nikt kto wierzy w Boga i sie do niego modli,to nie odszedl na inna wiare(nie mowie o szatanie ktory sie porostu zbuntowal, ale to tez pewnie stalo sie tak-bo Bog tak Chcial-taki Byl Jego Plan,-chociiazby np.dlatego zeby czlowiek mial wolna wole i wybieral miedzy Dobrem,a zlem,a jesli miedzy Dobrem a zlem to musi byc Ktos kto reprezentuje Dobra i zlo.. .-Dobro Bóg,zlo szatan(a w wielu sektach ludzie nadgrupa manipuluja wiernymi tychze wlasnie wyznan-Ci ludzie są m a n i p u l o w a n i-a czemu??-bo sami na to pozwalaja otwierajac sie na to i "chcac" wierzyc w to co ich guru mowi..).Pewnie mozna tlumaczyc ze gdyby nie wybór miedzy Dobrem a zlem to ludzie mogliby wybie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany O, tutaj Matka Boska została jeszcze bardziej 28.08.06, 14:46 zieważona niż gdyby ją porównać do Hitlera: został porównana do MICHNIKA!!! Boć to konterfekt Michnika samego, nie inaczej :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
wertis Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 13:24 dodatkowo modlic sie do Boga moze kazdy nawet ten co nie wierzy..,bardzo mocna potega jest tez zmawianie różanca-w wiekszosci sytucji kiedy Matka Boska ujawnia sie komus to przy okazji upomina sie o modlitwe różańcową..-kiedy czlowiek zmawia rozaniec to chociazby np. mowi sie tez ze wtedy czlowiek Ten jest niewidzialny dla demonow,nie widza go bo wtedy otacza sie dobra Energia a zlo tego nie widzi..,itp..Pozatym tak czy inaczej ogolnie rzecz biorac modlmy sie bo to jest piekna sprawa a przy okazji zbawimy sie skladajac prosby do Boga i modlac sie poprostu Do Niego..;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus71 ale jajca - ćwoki z gazowni dały znowu ciała 28.08.06, 13:33 Co za kretyn to spłodził, przecież to MICHNIK nie żaden HITLER. W gazowni pracują jużwyłącznie zaślepione nienawiścią fo PiS ćwoki!! Ale jajca!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: ale jajca - ćwoki z gazowni dały znowu ciała 28.08.06, 14:34 i tym powyższym (miłym) akcentem skończy się forum bo ukrycie artykułu dziennikarza Głaza w przepaściach stron internet. wyborczej ( a trzeba szukać po forach lub w wyszukiwarce). A szkoda bo miło pośmiać się z orłów demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 14:28 Niektórzy krytykują, bo nie rozumieja plakatu. Otóż ta postać pośrodku jest symbolem rozgłośni radia Maryja, trzyma ona na rękach dwoje swoich dzieci (wychowanków). Dlaczego ma twarz Hitlera? no bo to chyba jasne dla wszystkich, jaki charakter ma ta rozgłosnia... Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: e nie skończyło się , super 28.08.06, 14:38 to jest genialna interpretacja. Muszę tylko dodać że ta postać w środku jest nie interpretacją tyko Adamem Michnikiem przebranym za Matkę Boską. Żyd, komuch i na dodatek tranwestyta? Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: e nie skończyło się , super 28.08.06, 14:59 A ja kubię Adasia, Kiedy on wytoczy proses Gazecie Wyborczej za porównanie go do Adolfa? Odpowiedz Link Zgłoś
dosc_tego Biedne katoliki........znowu ich obrazaja........ 28.08.06, 15:01 Katoliki jak muzulmanstwo dostaja wscieklizny, gdy ktos smieje sie z ich bozkow. Ciekawe czy seks z matulka boska tez bedzie zakazany pod rzadami PiSSu.... Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re:Na pewno powinien być zakazany tobie 28.08.06, 17:39 bo powstanie jakiś nowy żałosny kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: to nie Hitler - zobacz link 28.08.06, 22:05 jerry.maguire napisał: > galba.blox.pl/html W powyższym czytamy : ,,Sprawa byłaby nawet zabawna gdyby nie stanowiła ilustracji i namacalnego dowodu potwornych zniszczeń jakie w mózgach niektórych dziennikarzy poczyniła nienawiść…'' Jeżeli piszący te słowa widzi w tym plugastwie coś zabawnego to znaczy, że jego mózg też jest mocno zniszczony !.. Nie będę dociekał czym... Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 To artystyczna wizja 29.08.06, 21:28 To artystyczna wizja. Michnik jako ojciec wielu opozycjonistów wykarmił na swej matczyno ojcowskiej piersi blizniaków i teraz ma... Jego też mylą z Hitlerem, bo podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze swego.. 28.08.06, 16:13 ... szefa potrafi "w słusznej sprawie" zrobić Hitlera! BRAWO!!! Buehehehehehehehehehehehehehehehehehe!!!!!!!!!!!!! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze sw 28.08.06, 16:43 w nienawiści to wyspecjalizowani są prawicowi kretyni widzący drzazge w oku drugiego a w swoim belki już nie... wyborcza ale także i ja co najwyżej nie lubie, nie zgadzam się nie podoba mi się... .................... "Nie nienawidź głupoty na tyle byś znienawidził głupca" Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "GW" oszalała z nienawiści do PiS nawet ze sw 28.08.06, 16:50 Ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 jak nie Jezus to Matka Boska... 28.08.06, 16:44 to już zaczyna być nudne, a może by tak ponabijac sie z gwiazdy dawida? albo z synagogi, ale jak rozumiem odwaga tych rzekomych artystów dotyczy tylko symboli chrzescijańskich,panowie artyści -malarze, a przecież mozna namalować np. gołą pamelę anderson w synagodze na tle rabina, itp. itd. dlaczego w Polsce za wielką sztuke nazywa się nabiajnie z symboli religijnych katolików a nabijanie sie z symboli zydowskich to już antysemityzm, gdzie tu logika? traktujmy wszystkich jednakowo! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: jak nie Jezus to Matka Boska... 28.08.06, 21:48 A to dopiero z Ciebie chrzescijanin, za takie grzeszne wizerunki w myslach swoich z czyscca sie nigdy nie wydostaniesz... i jak widac recytowanie grzeszkow w konfesjonale umyslu Twego nie jest w stanie oczyscic. Spojrz prawdzie w oczy , taki sam z Ciebie grzesznik jak z tych anarchistow, a na dodatek ziejesz nienawiscia do Zydow, a ze Pan Jezus to tez zyd nigdy Ci nie przyszlo do glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_michal Re: jak nie Jezus to Matka Boska... 03.03.07, 15:33 On się pyta dlaczego wolno się nabijać z katolików a nie wolno z żydów. Myślenie nie boli kobieto - odpowiadaj na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Errata GW - tylko sie bardziej pograza 28.08.06, 16:46 pan Glaz... czy jak mu tam. "Niektórzy obserwatorzy i goście forum portalu "Gazety" rozpoznali bowiem w twarzy, która zastąpiła oblicze Matki Boskiej... Adama Michnika, kpiąc że redakcja nie rozpoznała swojego naczelnego. I - według nieoficjalnych informacji ze skłotu - rzeczywiście miał być to Michnik. Tyle tylko, że - przez ciemną wąsopodobną plamę pod nosem - nie wyszedł tak, jak trzeba." He he he - przez ciemna "wasopodobna" plame nie wyszedl jak trzeba :) Stąd też niejasności interpretacyjne. Przez ciemna wasopodobna plame niejasnosci interpretacyjne... Dlatego też w niedzielę anonimowy przedstawiciel anarchistów nie zaprzeczał, że na plakacie widnieje Hitler. Jakby zaprzeczyl, to by nie pokazal sie artykul w GW a tak... rzeczywiscie bylo ciekawiej, bo gazeta ze swej obsesji sama sobie strzela gole. Wystarczy dzielo jakiegos gnojka a GW juz ma temat. "Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?". He he he. Gazeta udowadnia po raz kolejny, ze jest niczym wiecej jak zwykla szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_kocoor Ucieczka od wolnosci. 28.08.06, 18:07 Plakat jak plakat. Smiesza mnie troche te drobnomieszczanskie komentarze o dobrej i zlej sztuce i 'pseudoartystach'. To anarchistyczna sztuka ulicy ktora ma niewielkie wzgledy dla tradycyjnych uczuc narodowych czy religijnych. Obraz jasnogorski to tylko sztafaz, bardziej bawi mnie w tym plakacie (albo 'malunku' jak to okreslil dziennikarz GW ;) ) Michnik i dwa brzydkie Kaczatka. Ten caly zgielk przypomina mi tylko sprawe Nieznalskiej i slynny juz organ na krzyzu.(Ktokolwiek pamietal moze jakie bylo przeslanie artystki?Po co zaglebiac sie w takie niuanse :D). Prawdziwy problem to systematyczna kampania ograniczania wolnosci artystycznej wypowiedzi realizowana z konsekwencja przez prawicowych politykow i ich wyborcow. Kolejny artysta trafi przed sad za 'obraze uczuc' czy 'bezczeszczenie symboli narodowych' - zgroza. Ostatnio slyszalem ze policja sciga za podobne zbrodnie przeciw narodowi bezdomnych i emerytow rozsylajacych internetowe dowcipy o Kaczkach. Co kraj (albo moze raczej Polska Republika Bananowa ) to obyczaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 18:20 HHAHAHAAHAHAHAHA Niezły Hitler.. A miało być tak fajnie i znowu miano zjechać Kaczory.. A tu taki zonk ;-) LOL GW powinna przeprosić Oberredaktora :))) dzienik.ovh.org/index.php/2006/poznan-michnik-jak-hitler/#more-275 Odpowiedz Link Zgłoś
bury_kocur Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 18:41 (Pisze z zagranicznej biblioteki i nie mam polskich liter - przepraszam!) Nie nalezy zaklejac bilboardow. To niszczenie wlasnosci prywatnej i powinno byc karane. Nie chcialbym jednak, by pieniadze z moich podatkow byly wydawane na dzialania prokuratury zwiazane z innymi aspektami tego plakatu. Nie mam jednak nic przeciwko istnieniu prywatnej prokuratury, ktora zajelaby sie ta sprawa. Ludzie bardzo obrazeni, wplacajac pewna sume, powodowaliby prowadzenie sledztwa. Plakat nie jest w najlepszym guscie. Wszystkie jednak stawiane mu zarzuty brzmia smiesznie. Pomyscie o mozliwych "winach" autorow: 1. Obraza majestatu. - "Nasi wodzowie, tacy wspaniali, a tu przedstawieni jako niemowlaki, w dodatku nianczone przez Adolfa H.!" 2. Obraza uczuc religijnych a)"Kazda polowa portretu, brana osobno, to profanacja uswieconego tradycja symbolu religinego - Madonny z Dzieciatkiem. A moja wiara - to przeciez glownie ikony!" b) "Madonna porownana z Hitlerem - skandal!" 3. Propaganda nazizmu - "Hitler, taki zbrodniarz, a tu z aureola!" Gdybyscie byli prokuratorami, czy zajmowalibyscie sie ta sprawa z cala powaga i zapalem? Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:26 "Libicki deklaruje, że zawiadomi prokuraturę, nawet jeśli okaże się, że twarz przypisywana Hitlerowi może należeć do kogo innego. " niezłe, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:30 tzn chodzi mi o to że morda hitlera bez watpienia należy do kaczynskich verushka1 napisała: > "Libicki deklaruje, że zawiadomi prokuraturę, nawet jeśli okaże się, że twarz > przypisywana Hitlerowi może należeć do kogo innego. " > > niezłe, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
guma.donald Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 19:36 a mi chodzi o to że psia morda bez watpienia należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
5t3f4n Brawa dla tego dziennikarza 28.08.06, 21:53 nazwał swego ukochanego szefa Hitlerem :) Może w ślad za nim pójdą jego koledzy... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Brawa dla tego dziennikarza 28.08.06, 22:11 5t3f4n napisał: > nazwał swego ukochanego szefa Hitlerem :) > Ekstra ! Kundle w amoku.. wpadły do rynsztoku !.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rrob Jakub - respect :) 28.08.06, 22:06 nazwać wielkiego Guru Gazety "Matką boską o twarzy podobnej do Hitlera" ? Kiedyś miałem kumpla, który szedł się zaręczyć, ale po drodze wypił dla odwagi parę piwek i skończyło się na zapaskudzeniu drzwi przyszłych teściów. Ale po tym co ty zrobiłeś to ten wyczyn mojego kumpla jest taaaaaki malutki, RESPECT stary. ps. nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale pewnie teraz, na parę lat, do Pana Adama przylgnie przydomek "Człowiek o twarzy podobnej do Hitlera" Odpowiedz Link Zgłoś
adnara Re: Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 23:09 Anarchiści napisali oswiadczenie o tym ale nie mówią czy to Hitler czy Michnik. cia.bzzz.net/oswiadczenie_w_sprawie_billboardu Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 28.08.06, 23:20 Nie wiem czy sie smiac czy plakac (ze smiechu), ze pismak Wyborczej w obliczu swojego szefa ujrzal Hitlera. Oj, udala sie ta akcja anarchistom. Gratulacje! Ciekawe jak jutro sie beda z tego tlumaczyc w Wyborczej. Na pewna cos bluzna na Kaczynskich, ale na tym sie juz konczy ich kreatywnosc :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 a co myślą w "wyborczej"? 28.08.06, 23:21 mysla,ze jezeli to Hitler to OK.bo to -nazizm a to ich nic nie obchodzi a jezeli to Michnik(Szechter)to juz afera bo to wszak antysemityzm! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 a co myślą w "wyborczej"? 28.08.06, 23:27 mysla,ze jezeli to Hitler to OK.bo to -nazizm a tym sie nie zajmuja a jezeli to Michnik(Szechter)to juz afera bo to wszak antysemityzm! Odpowiedz Link Zgłoś
gustibus To jest ***Michnik*** a nie ***Hitler***!!! 29.08.06, 10:25 Czytaliście? galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html Gratulacje dla autora artykułu! Obstawiamy ile popracuje? :D Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 *** GW potwierdza że chodzi o Michnika ** 29.08.06, 12:03 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3578946.html :W wydanym wczoraj oświadczeniu twórców plakatu, "Gazeta" dostaje prztyczka w nos: "Neoliberalne media, polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?". Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 29.08.06, 12:03 Tepic takich sku..synow jak pluskwy! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz00714 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi 29.08.06, 18:15 Nie wiem co ma wyrażać ten plakat pozbawiony sensu,plugawy i głupi.Pewnie ten kto to malował chciał wyrazić jak płytkie jest jego myślenie i jak bardzo jest chory nie tylko na rozumie ale i z nienawiści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Niebywała artystyczna wizja! 29.08.06, 21:35 To artystyczna wizja. Michnik jako ojciec wielu opozycjonistów wykarmił na swej matczyno ojcowskiej piersi blizniaków i teraz ma... Jego też mylą z Hitlerem, bo podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni. Pozatym pomagał obalić lewicowy rząd więc stał się matką obecnego rządu.Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz00714 Re: Niebywała artystyczna wizja! 29.08.06, 21:46 Nigdy by mi przez myśl nie przeszła taka debilna myśl że Michnik jest podobny do Hitlera.To już jest paranoja.A jeśli chodzi o nasz rząd to ma on nie jedną matke;A tak na marginesie to Michnik jest w porządku facet. Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Re: Niebywała artystyczna wizja! 30.08.06, 08:42 Michnik jest podobny > > do Hitlera.To już jest paranoja.A jeśli chodzi o nasz rząd to ma on nie jedną > matke;A tak na marginesie to Michnik jest w porządku facet." Michnik nie jest podobny do Hitlera... to oczywiste. Niemniej jednak tak połowa oglądających bilbord kojarzy. Skojarzenia dotyczą raczej Kaczyńskich, a to już nie jest już takie nielogiczne. Jakby nie mówić to narodowi socjaliści, antysemici, homofobii. Jasne, że obecny rząd ma niejedną matkę, ale artysta wybrał tę najważniejszą Adama Michnika; A tak na marginesie to bardzo porządny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
annka_kapica Re: Niebywała artystyczna wizja! 30.08.06, 09:01 Gdyby Michnik był matką obecnego rządu nie byłoby takiego cyrku.Prowadzi ,,G.W." od przeszło 17 lat i mocno z nią stąpa po ziemi;A Polska jak z bidula przeżucana od rąk do rąk.I wcale nie jest lepiej; Odpowiedz Link Zgłoś