alkud 31.08.06, 07:49 A Polacy uciekają z IV RP... --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Dolina-Wilkow-juz-jest-DVD-Rip-juz-sa-polskie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konkwista4 www.konkwista.pl 31.08.06, 08:11 nie bój nic wrócimy z kasą, a czerwonoarmiejcy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper w Polsce tez odwlekaja 31.08.06, 08:19 Po co, sa etaty, pieniązki ordery a motłoch powinni brac dwa razy.Tylko że poborowi sa często inteligentniejsi od kadry zawodowej Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Za rodinu, za Putina !! 31.08.06, 08:27 Etatowy rusofob GW obral za cel zwycieska Armie Czerwona, gotowa do krwi ostatniej bronic Kurylow przed japonskimi imperialistami ! Najwyzsze wartosci etyczne kadry zawodowej sa powszechnie znane, troska starszych rocznikow o mlodych kolegow nie ma sobie rownej w swiecie. W formie, tak zartobliwie zwanej, diedowszcziny. Uraaaa ! Wowa prowadz na Kijow. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kupiecka etyka 31.08.06, 08:33 Na Dworcu Gdanskim w Warszawie od zwycieskich bojcow mozna bylo w czasach, gdy spelniwszy internacjonalij dolg, wracali z Giermanii, kupic WSZYSTKO. Od benzyny, do ss20. Mieli dobre i uczciwe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio A kiedy my doczekamy się 31.08.06, 08:49 Armii podobnej ( liczebnie) do tej jaką mieliśmy w czasach II RP ??? Może chociaż 500 tys. to by była armia zdolna do dobrej obrony granic Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A kiedy my doczekamy się 31.08.06, 09:06 A ty wiesz, ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: A kiedy my doczekamy się 31.08.06, 09:23 poglodzio napisał: > Armii podobnej ( liczebnie) do tej jaką mieliśmy w czasach II RP ??? Może > chociaż 500 tys. to by była armia zdolna do dobrej obrony granic ------------------------------------------------- Za komuny mieliśmy tyle wojska nie do obrony granic tylko po to żeby wraz z "bratnią" Armią Czerwoną była zdolna zdobyć Pireneje w ciągu 48h!!! Nikt nigdy nie miał takiej armii , która byłaby zdolna obronić granice! Dlatego Chińczycy i Hadrian wybudowali mury. Prezydent RP powinien przyznać jakieś medale tym ruskim generałom za znaczący wkład w zwiękrzenie naszego bezpieczenstwa!!! Trzykrotne Uraaa!Uraaa!Uraaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A kiedy my doczekamy się 31.08.06, 09:32 > Dlatego Chińczycy i Hadrian wybudowali mury. A Francuzi Linię Maginota ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn To jest właśnie zawszony wschód ,a my do 31.08.06, 08:57 niego należymy . Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 09:06 alkud napisał: > A Polacy uciekają z IV RP... Dopóki rządzili Kwaśniewski z Millerem, nikt z Polski nie uciekał, bo średnia pensja wynosiła 5000 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas A gdzie i komu tak dobrze Kwacho płacił? 31.08.06, 09:28 aron2004 napisał: Dopóki rządzili Kwaśniewski z Millerem, nikt z Polski nie uciekał, bo średnia > pensja wynosiła 5000 zł miesięcznie. ------------------------------------------------------ Jasne !!! A za Gierka to byliśmy nawet 10-tą potęgą gospodarczą świata! Tylko tak na wszelki wypadek paszporty leżały pod kluczem a nie w szufladach,żeby nikomu nie przyszło do głowy opuścić ten "raj w budowie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf militarne łapówy 31.08.06, 09:59 może to głupio pocieszać się,że w innych krajach jest tak samo dennie jak u nas.Ale tak chyba jest w każdym postsocjalistycznym molochu-nowy ustrój-stare przyzwyczajenia :( strona pełna niespodzianek www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas KGBista Putin boi się 31.08.06, 10:14 To zjawisko jak żadne inne pokazuje kto naprawdę rządzi w Rosjii. Nie zmieniło się nic od 1000lat.Najpierw to byli "drużynnicy"Waregowie, póżniej mongolskie ordy,dzisiaj armia. Putin się boi armi,może zamknąć Chodorowskiego ale nie śmie ruszyć generałów!! Jak pisał Koneczny:przez wieki forma ta sama tylko treść inna. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 10:19 Polacy ucikaja z IV RP, dla tego ze oni maja mozliwosc wyjechac legalne i zarobic gdzies na wyspach czy gdzies jeszcze. Kiedy taka mozliwosc mieli Bialorusini czy Rosjanie ich by wyjechalo znacznie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 10:34 roman_lom napisał: Kiedy taka mozliwosc mieli > Bialorusini czy Rosjanie ich by wyjechalo znacznie wiecej. ----------------------------------------------- Wyjeżdżają!Ale nikt ich nie chce.W przeciwieństwie do Polaków oni nie umieją pracować! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 10:44 rudy_harnas napisał: > Wyjeżdżają!Ale nikt ich nie chce.W przeciwieństwie do Polaków oni nie umieją pracować... ... niankami, sprzataczkami i zbieraczami truskawek! Mowia, ze w USA i Europie wkrotce wszystko kupia Russkije. Oczywiscie, im beda potrzebne Polacy, ktore "umieja pracowac"... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 10:54 nikola_piterski2 napisał: > rudy_harnas napisał: > > > Wyjeżdżają!Ale nikt ich nie chce.W przeciwieństwie do Polaków oni nie > umieją pracować... > > ... niankami, sprzataczkami i zbieraczami truskawek! > > Mowia, ze w USA i Europie wkrotce wszystko kupia Russkije. Oczywiscie, im beda > potrzebne Polacy, ktore "umieja pracowac"... > Russkije, ktore jak mowisz kupia Europe i USA, to nie cala Rosja. Rosja to nie Moskwa, nie Oligarchi, wiec Ural, Sibir, Czeczenia gdzie wiekszosc zyje w chaosie, besprawie, bez pracy i bez pieniadzy. Niestety taka jest naprawde Rosja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 11:05 roman_lom napisał: > nikola_piterski2 napisał: > > > rudy_harnas napisał: > > > > > Wyjeżdżają!Ale nikt ich nie chce.W przeciwieństwie do Polaków oni n > ie > > umieją pracować... > > > > ... niankami, sprzataczkami i zbieraczami truskawek! > > > > Mowia, ze w USA i Europie wkrotce wszystko kupia Russkije. Oczywiscie, im > > beda > > potrzebne Polacy, ktore "umieja pracowac"... > > > Russkije, ktore jak mowisz kupia Europe i USA, to nie cala Rosja. Rosja to nie > Moskwa, nie Oligarchi, wiec Ural, Sibir, Czeczenia gdzie wiekszosc zyje w > chaosie, besprawie, bez pracy i bez pieniadzy. > Niestety taka jest naprawde Rosja!!!! ------------------------------------ A Polacy, ktore uciekaja z kraju zagranice, gdzie "umieja pracowac", to i jest cala szczesliwa Polska! Nawiasem mowiac, do wojny, ktora wybrali nie Russkije, Czeczenia byla najwiecej rozwinienta republika Kaukazu, a Grozny - samym pieknym miastem ze wszystkich poludniowych subjketow panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 11:33 nikola_piterski2 napisał: > A Polacy, ktore uciekaja z kraju zagranice, gdzie "umieja pracowac", to i jest cala szczesliwa Polska! Lepej wyjechac gdzies za granice popracowac na jakis czas, niz siedziec na podworku i nic nie robic. Drugie pytanie: kto "wybral wojne"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 01.09.06, 00:51 roman_lom napisał: > Drugie pytanie: kto "wybral wojne"? tu ja ci odpowiem: brodata część czeczenskiego społeczenstwa wyjątkowo zapatrzona w afganistan (poradziecki przedamerykanski). Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 12:20 nikola_piterski2 napisał: ... niankami, sprzataczkami i zbieraczami truskawek! ------------------------------- Pracowałem w Londynie jako majster na budowie,moi kumple pracowali w warsztatach samochodowych,koleżanka jako fryzjerka,koleś z którym dzieliłem pokój jako operator dzwigu(woleli jego bo przy tych samych zarobkach co Angole był od nich sumiennejszy). Mój brat od 20tu lat mieszka w Niemczech i dali mu kiedyś " Niemców" z byłego ZSRR.Popracowali w warsztacie naprawczym tirów dwa miesiące.To byli wykwalifikowani mechanicy,ale nie potrafili za wiele a to co potrafili robili byle jak i nie profesjonalnie.Ruscy są dobrzy w organizowaniu struktór mafijnych a nie do roboty!A jak kupią wszystko to my im to "wszystko"utrzymamy na chodzie-jak zapłacą! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 12:39 rudy_harnas napisał: > nikola_piterski2 napisał: ... niankami, sprzataczkami i zbieraczami truskawek! > ------------------------------- > Pracowałem w Londynie jako majster na budowie,moi kumple > pracowali w warsztatach samochodowych,koleżanka jako fryzjerka,koleś z którym > dzieliłem pokój jako operator dzwigu(woleli jego bo przy tych samych zarobkach > co Angole był od nich sumiennejszy). > Mój brat od 20tu lat mieszka w Niemczech i dali mu kiedyś " Niemców" z byłego > ZSRR.Popracowali w warsztacie naprawczym tirów dwa miesiące. To mowisz konkretne i dlatego tu zgadzam sie z toba... To byli wykwalifikowani mechanicy,ale nie potrafili za wiele a to co potrafili > robili byle jak i nie profesjonalnie. I tu zgadzam sie, ze moglo byc podobne zdarzenie... Ruscy są dobrzy w organizowaniu struktór mafijnych a nie do roboty!A jak kupią wszystko to my im to "wszystko"utrzymamy na chodzie-jak zapłacą! A dalej mowisz juz bzdury, o ile specjalne ten problem nie badales i nie wesz, kto jest wiecej "dobrzy w organizowaniu struktór mafijnych a nie do roboty", Russkij albo Polak. Zwykla gadanina, na ktora nie mozna inaczej powiedziec, niz ja w swoim poscie o rosyjskich milionerach za granica i polskich chlopach, pracujacych na nich. Misisz wiedziec, ze jaka praca, taka ci i placa... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 10:44 Umieja pracowac,takze jak i Polacy, daj tylko pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 zacytujmy aleksandra lebiedzia............... 31.08.06, 10:41 "chcielismy dobrze a wyszlo jak zwykle" akurat dobrze w wydaniu wacka znaczy po jego mysli a pewnie wyjdzie jak zwykle czyli okaze sie bzdura to co pisze...... Odpowiedz Link Zgłoś
fidziaczek 55 miliardów nadwyżki... 31.08.06, 11:20 ma Rosja przyszłość przed sobą z taką nadwyżką wiem wiem to głównie surowce, ale to nie ma dużego znaczenia bo pieniądz nie śmierdzi my mamy 10 miliardów na minusie, oni 55 na plusie, nieźle.... gdyby u nas tak było szybko byśmy to na socjal rozpuścili :) a rosjanie nie popuścili pasa, długi pospłacali..... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Specjalista dal glos. 31.08.06, 12:17 Rosja, to jeden wielki socjal, zyjacy, marnie zreszta, z surowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
fidziaczek Re: Specjalista dal glos. 31.08.06, 12:41 borrka napisał: > Rosja, to jeden wielki socjal, zyjacy, marnie zreszta, z surowcow. gdyby żyli z ropy i gazu ich nadwyżka wynosiła by 0,0 a to że mają nadwyżkę oznacza że nie przejadają zysków z surowców tylko gromadzą szmal możesz natomiast napisać że Polska w odróżnieniu do Rosji żyje na kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armii 31.08.06, 12:08 Jak zwykle jakies brednie. A czy zawod dzienikarski tylko do tlumaczenia innych gazet jest potrzebny, i rzeby inaczej to przedstawic niz jest podane? Naiwaznejsze (po GW) wydanie "Kommersant" napisal kilka dni temu o problemach z kontraktami w JEDNEJ jednosce. I odrazu mamy w GW generalow - bojkotow, ekspertow, i takicos pisac w tym temacze, bo jusz zmeczyl mnie te facet od GW w moim kraju. Ale jest "zawodowy". Tak trzymac panie wacku. Niedlugo zaden Rosjan czytajacy niekedy GW jusz bedzie nie wedzial gdzie zyje. Bo oczy beda widziali jedno, ale polski GW wytlumaczy ze to neprawda, jest inaczej, bo slepy jestesmy... Fajny zawod dzienikarski. A kiedys, jak bylem mlody chcialem im sie zajac. Ot duzo straczilem. Siedzialbym w Polsce i codzienne bym okarmial moich rodakow "info" o kraju. Tylko by mi sie nie udalo jak temu z gw. Bo nie mam nienawisci. Choc niekedy i ja sie wk..m na codzienna propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 12:28 kacap_z_moskwy napisał: Ot duzo straczilem. Siedzialbym w Polsce i codzienne bym okarmial moich > rodakow "info" o kraju. Tylko by mi sie nie udalo jak temu z gw. Bo nie mam > nienawisci. Choc niekedy i ja sie wk..m na codzienna propagande. ---------------------------- Ot widzisz Kacap.Gdybyście umieli traktować nas po przyjacielsku a nie jak byłego wasala.Razem moglibyśmy wiele zdziałać,ale już jeden carski generał powiediał,że w tej części świata nie ma miejsca dla dwóch panów! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 12:50 rudy_harnas napisał: > ... w tej części świata nie ma miejsca dla dwóch panów... I to dotychczas nie moga wytrzymac nawet potomki tych, ktorzy stracili jasnowielmoznosc w 17 wieku. Myslie, ze dlatego w wiekszosci i stracili, ze mieli wielka przepasc z wlasnym narodem. Jestem ciekaw dlaczego Polacy, ktore tu pisza, myslia, ze wszyscy ich przodkowie przedtem byli Panami, a nie panami czy chlopami i bawia sie tu w Wielkich Panow? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zawodowi żołnierze uciekają z rosyjskiej armi 31.08.06, 13:13 nikola_piterski2 napisał: > Jestem ciekaw dlaczego Polacy, ktore tu pisza, myslia, ze wszyscy ich > przodkowie przedtem byli Panami, a nie panami czy chlopami i bawia sie tu w ---------------------------------------------------- Moi przodkowie byli porządnymi włościanami.Pradziadek miał konie do bryczki i bryczkę,żeby w niedzielę pojehać(500 metrów,he,he,he)do kościoła! Ale tzw.kultura szlachecka to jest to co ukształtowało świadomość narodową w Polsce.Odwrotnie niż na Rusi.No bo Rurykowicze to byli skandynawscy najeżdżcy,póżniej był han na Kipczaku u którego Aleksander Newski był jarłykiem. Wschodni słowianie to byli spokojni chłopi,mieli to nieszczęście,że na długie wieki panowali nad nimi najeżdżcy.To Tatarzy wnieśli na te tereny myśl państwowotwórczą(sami zresztą zaczerpnęli tę wiedzę od Chińczyków po zdobyciu Pekinu)Ot i wsio! Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Propaganda? 31.08.06, 13:42 "Gdyby Polska uhonorowala bylego prezydenta [Jelcyna] tak jak Lotysze, sklonilaby Rosjan, by choc przez chwile inaczej spojrzeli na nasz kraj. Miedzy Warszawa a Moskwa dzieje sie wiele zlego. By poprawic te atmosfere, potrzebne sa dobre, przyjazne gesty." Waclaw Radziwinowcz, "Dajmy order Jelcynowi", GW 2006.08.28 Prosze, skomentuj ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Propaganda? 31.08.06, 13:52 Dobre gesty zawsze są wskazane,ale nie każdego na nie stać. Poza tym to Rosja stoi na pozycji większego. \\\\\dobre wychowanie nakazuje młodszemu poczekać aż starszy wyciągnie rękę przy powitaniu,nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Propaganda? 31.08.06, 14:42 grabarz napisał: > "Gdyby Polska uhonorowala bylego prezydenta [Jelcyna] tak jak Lotysze, > sklonilaby Rosjan, by choc przez chwile inaczej spojrzeli na nasz kraj. > Miedzy Warszawa a Moskwa dzieje sie wiele zlego. By poprawic te atmosfere, > potrzebne sa dobre, przyjazne gesty." > Waclaw Radziwinowcz, "Dajmy order Jelcynowi", GW 2006.08.28 > Prosze, skomentuj ten tekst. ----------------------------------------------- Uhonorowanie L.Kaczynskim Jelcyna orderem, to bylo by kolejnej prowokacjej wobec Rosjan ze strony tego pana po uhonorowaniu Dudajewa rondem, wezwaniu do bojkotu 60-lecia Zwyciestwa narodow ZSRR w WOW 9 maja i deptaniu flagow naszego naroda w muzeum Kuklinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Propaganda? 31.08.06, 15:14 Zasadniczo chodzilo mi glownie o Twoje zdanie na temat tekstu Radziwinowicza, ktory czasem okreslany jest mianem rusofoba, propagandysty itp. Tytul felietonu zawiera slowo "dajmy". Nie "niech L. Kaczynski da", ale wlasnie "dajmy". O prezydencie Polski nie ma ani slowa. Bo chodzi o stosunki pomiedzy naszymi panstwami a nie pomiedzy prezydentami. Z Twojego tekstu zrozumialem jedno - niezaleznie od tego, co zrobimy - bedziesz mial pretekst do pisania o prowokacjach, propagandzie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Propaganda? 31.08.06, 15:45 grabarz napisał: > Zasadniczo chodzilo mi glownie o Twoje zdanie na temat tekstu > Radziwinowicza, ktory czasem okreslany jest mianem rusofoba, > propagandysty itp. Tytul felietonu zawiera slowo "dajmy". > Nie "niech L. Kaczynski da", ale wlasnie "dajmy". O prezydencie > Polski nie ma ani slowa. Nie bedziemy odrywac sie od ziemi. O ile chodzi o uhonorowaniu orderem, jak w Lotwie, to do kogo jest te "dajmy"? Bo chodzi o stosunki pomiedzy naszymi > panstwami a nie pomiedzy prezydentami. Czy jest roznica w stosunkach medzy panstwami a stpsunkach medzy prezydentami (glowami panstw)? Prosze nie platac z narodami i konkretmymi ludzimi > Z Twojego tekstu zrozumialem jedno - niezaleznie od tego, co zrobimy - bedziesz mial pretekst do pisania o prowokacjach, propagandzie itp. Absolutnie nie to Pan zrozumiel. Zadnych pretekstow. Chcial powiedziec to, cp powiedzialem i o tych krokach, ktore i sa prowokacja i propaganda antyrosyjskosci. Radziwinowicz, ktory tyle lat zyje w Rosji nie widzi nic istotnego, co mozna zrobic dla poprawienia stosunkow i medzy panstwami, i medzy narodami, oprocz tego, zeby uhonorowac Jelcyna. Czy on w ogole nie wychodzi na ulice i nie wyjezdza po za Moskwe, zeby nie widziec za kogo Rosjanie uwazaja perwszego prezydenta Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
bla-bla-bla1 Re: Propaganda? 31.08.06, 17:48 To jest tak. Jelzin to alkoholik i zbrodnierz,bo spiepsil wielku krainu Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: Propaganda? 31.08.06, 20:27 > Nie bedziemy odrywac sie od ziemi. O ile chodzi o uhonorowaniu orderem, jak w > Lotwie, to do kogo jest te "dajmy"? Prezydent wrecza odznaczenie ale odznaczenie jest panstwowe a nie prezydenckie. Glowy panstwa nie mozna utozsamiac z samym panstwem. > Czy jest roznica w stosunkach medzy panstwami a stpsunkach medzy prezydentami > (glowami panstw)? Prosze nie platac z narodami i konkretmymi ludzimi No wlasnie. Prosze nie platac. Z mojego rozumienia znaczenia odznaczenia i roli wladzy wynikaja pozostale opinie. Ewentualne wrecznie orderu byloby wydarzeniem miedzynarodowym a nie prywatnym. Poprawy wymagaja (lub nie wymagaja) stosunki pomiedzy naszymi panstwami a nie pomiedzy prezydentami. Wiem, ze Putinowi udalo sie oczarowac wiele innych glow panstw, ale to nie wszedzie dziala :) > Radziwinowicz, ktory tyle lat zyje w Rosji nie widzi nic istotnego, co mozna > zrobic dla poprawienia stosunkow i medzy panstwami, i medzy narodami, oprocz > tego, zeby uhonorowac Jelcyna. Radziwinowicz jest dziennikarzem a dziennikarz nie jest od poprawiania stosunkow. A jednak sprobowal cos przyjaznego napisac. Nawoluje do zgody i nagrodzenia Waszego bylego prezydenta. > Czy on w ogole nie wychodzi na ulice i nie wyjezdza po za Moskwe, zeby nie > widziec za kogo Rosjanie uwazaja perwszego prezydenta Rosji? Tu sie akurat zgadzamy :) Zeby bylo jasne - nie jestem zwolennikiem nagradzania Jelcyna. Chodzi mi o gest, ktory wykonuje wielkrotnie opluty przez Ciebie, dziennikarz. Gest, ktory Ty, rzecz jasna, odrzucasz. Prosze, nie pisz do mnie "Pan". Mam wrazenie, ze zaraz znowu wtracisz cos o polskich "Wielkich Panach" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Propaganda? 01.09.06, 01:04 ale on ma racje. Rosjanie nie moga sie cieszyc z honorowania jelcyna, ktory przez swoje pijanstwo i korupcje, doprowadzil ich do biedy a panstwo cofnął o kilka lat w stecz, w tak ważnym momencie jak reformy ustrojowe. W tej chwili prezydentem jest putin, ktorego polacy (z mi nie znanych obiektywnych przyczyn) nienawidza. Jesli by (Polacy) uhonorowali wiec tego, ktory Rosjan doprowadził do nędzy i poniżenia, a jednoczesnie nienawidzili tego, który ich z tej nedzy wyciagnal, dali by im do zrozumienia ze to ponizenie im odpowiadalo. Czy to nie pachnie (śmierdzi) prowokacją? Czytając teksty tego "dziennikarza" nie mam złudzeń co do jego "przyjaznych gestów". Odpowiedz Link Zgłoś