scull1 Bush ma racje 01.09.06, 08:53 od tych wszystkich kłamstw kaczorowi się pocą ręce. Ja bym mu ręki nie podał. Niech się Fatyga przebierze za Busha i mu podaje. Może to jej sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Bush ma racje 01.09.06, 08:56 scull1 napisał: > od tych wszystkich kłamstw kaczorowi się pocą ręce. Ja bym mu ręki nie podał. > Niech się Fatyga przebierze za Busha i mu podaje. Może to jej sie uda Fotyga idź w PiSdu Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Bush ma racje 01.09.06, 10:43 A co to? Nie własnych kartofli, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 08:54 Kaczynski nie musi zabiegac o to spotkanie . Bush jest juz zachodzaca gwiazda polityki ,wiele nabroil ze Republikanie dlugo popamietaja ta prezydenture. Kaczynski to wytrawny polityk i Bush napewno unika twardych pytan, ale wierze ze gdy sie nie spotka z naszym premierem to Polonia przypomni to Republikanom przy wyborach. Kaczynscy w USA maja wsrod Poloni dobre notowania ,to nie Walesa czy czerwony magister oby tylko KAP zaja odpowiednie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Kaczory to obciach 01.09.06, 11:58 barwro5 napisał: > Kaczynski nie musi zabiegac o to spotkanie . Bush jest juz zachodzaca gwiazda To prawda, że jest zachodzącą gwiazdą. Wschodzącą jest prawdopodobnie pani Hilary. Ta napewno Kaczyńskich polubi i uhonoruje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kaczory to obciach. Jedynie mohery tego jeszcze nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 08:57 Niektórym go brakuję... A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi...;) Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb. Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
wet.3 Re: Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 09:02 oczytelnik napisał: > Niektórym go brakuję... > A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają > brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi...;) > Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb. > Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego ...zostaje tylko produkcja klonow, tak genetycznie usprawnionych, ze kolejne bulwy kartoflane wyrosly by nam w dosc krotkim czasie;) Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 09:07 wet.3 napisał: > oczytelnik napisał: > > > Niektórym go brakuję... > > A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają > > brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi > ...;) > > Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb. > > Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego > > ...zostaje tylko produkcja klonow, tak genetycznie usprawnionych, ze kolejne > bulwy kartoflane wyrosly by nam w dosc krotkim czasie;) -------------- LPR jest przeciwnikiem klonolizacji... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Slicer or sucker-która droga dla Polski.... 01.09.06, 09:01 Od 1989 wybierano drogę ,,sucker''-sucker road.Proponuję dla polskiej dyplomacji drogę -slicer street.Ale ....oprócz chęci trzeba mieć okazję.Ostatnią zmarnował Kwaśniewski i SLD.Ale oni przezwyczajeni do pozycji ,,na kolanach'' ,nie w czasie mszy tylko na posłuchaniu u Władcy(a Moskwę zamienili na Bruksele i Waszyngton). Dla nie rozumiejących o co chodzi wyjasniam: Gwarowo po ,,amerykańsku'' Slicker-ćwaniak Sucker -naiwniak Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:08 Człowieku podaj sukcesy obecnie rządzących a nie rzycaj błotem w osoby krytycznie do niego nastawione. Nie da się ukryć że PiS i Spółka ma problem tzw "krótkich ławek" i jednocześnie ogromny apetyt na władze i to jest największy problem jeśli ludzi dobiera się wg zasady nieważne kto byle mił wlaściwą legitymacje partyjną. Ja widze to w bniznesie pracując w spółce skarbu państwa gdzie obecny zarząd merytorycznie jest na poziomie studentów I roku ekonomii a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na poziomie świnki morskiej. OK, co się dzieje u nas w Polsce nasza sprawa ale ci dumnie zakompleksieni panowie już tyle razy upokorzyli Polaków i Polskę na arenie międzynarodowej że zaczynają odżywać dowcipy o Polakach - tak kiedyś popularne. Jeśli ci panowie są prawdziwymi patriotami - jakimi się mienią - powinni odejść w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:41 anvill napisał: > Człowieku podaj sukcesy obecnie rządzących a nie rzycaj błotem w osoby > krytycznie do niego nastawione. Nie da się ukryć że PiS i Spółka ma problem > tzw "krótkich ławek" i jednocześnie ogromny apetyt na władze i to jest > największy problem jeśli ludzi dobiera się wg zasady nieważne kto byle mił > wlaściwą legitymacje partyjną. Ja widze to w bniznesie pracując w spółce skarbu > > państwa gdzie obecny zarząd merytorycznie jest na poziomie studentów I roku > ekonomii a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na > poziomie świnki morskiej. OK, co się dzieje u nas w Polsce nasza sprawa ale ci > dumnie zakompleksieni panowie już tyle razy upokorzyli Polaków i Polskę na > arenie międzynarodowej że zaczynają odżywać dowcipy o Polakach - tak kiedyś > popularne. Jeśli ci panowie są prawdziwymi patriotami - jakimi się mienią - > powinni odejść w niepamięć. Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz z pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy, co dalej. Co do dwocipow to zapracowali na nie rodacy tam przebywający, nie rząd. Nie splycaj problemu, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 10:29 Nie wiem gdzie pracujesz i co widzisz w kwestii łapówek - pozatym nie znam problemu bo nigdy się z nim nie zetknąłem. Co do spłycania problemu w kwestii śmieszności polaków - otóż zapomniałem dodać że dowcipy teraz popularne o polakach dotyczą właśnie władz. W USA furrore zrobiło zdjęcie naszego prezydenta który podczas całego bankietu z nikim nie zagadał natomist porwał ze stołu trzy kanapki (na raz!) i kąciku jak mała myszka zajadł. Już nie wspomnę o słynnym "shake hands" w wydaniu Anielki Merkel z czego śmieją się w Europie - generalnie brak obycia zarówno ogólnego jak i tego w świecie który tak strasznie imponował wyborcom teraz zbiera swoje żniwo. Polacy którzy wyjeżdzając mają kompleksy chcą takich samych przedstawicieli - rządzący są reprezentantami narodu - jego elitą, więc jeśli "elita"... - stąd na nowo pojawiające się dowcipy o Polakach. A istniała szansa że obecna emigracja zmieni wizerunek polaka ukłuty przez emigracje lat '80 i '90 Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 10:38 > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz z > pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy, co > dalej. Jak to co? Przyjdzie po kolei strach na wszystkich, w końcu chodzi o budowę państwa policyjnego z jedną partią, gdzie każdy obywatel będzie miał swoją teczkę i za kazde nieposłuszeństwo będzie szykanowany. Niech żyje Nowy PRL! Akurat ta linia PIS-u bardzo mi się podoba, skończy się radosna demokracja i nareszcie będzie porządek. Nie wem tylko, kto będzie spłącał nasz 130 miliardowy dług zagraniczny? Może my go własnie odrabiamy w Iraku i zgadzając się na tarczę antyrakietową dla USA? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:01 thorgallpl napisał: > > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz > z pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy, > co dalej. To, co bliżej: strach minie, tylko brać będą nowi, ci, co dotąd jeszcze brać nie mieli okazji. A tak naprawdę, to przed dawaniem i braniem może ustrzec nie "nieskazitelność" tych nowych, już ze "słusznej" opcji, ani też wielce kosztowna działalność nowo powstałej PPP (Partyjnej Policji Politycznej, dla zmyłki zwanej Centralnym Biurem Antykorupcyjnym), tylko dobre ustawy, przejrzyście informujące co komu wolno a czego nie wolno, niezezwalające na urzędniczą dowolność interpretacji, plus sprawnie działający aparat sądowniczy, gdzie sprawy nie ciągną się latami. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: ZGROZA!!! 02.09.06, 12:24 Dokładnie, będzie tak jak pisze koloratura, -każdy strach przemija, lub jest oswajany. Mnożenie instytucji i instancji kontrolnych nie zlikwiduje problemu: kto skontroluje kontrolerów? Rozwiązanie jest i proste i trudne: proste, bo wystarczy pozbawić urzędników uprawnień "władczych", pozostawiając wykonawcze, trudne, bo żadna władza nie lubi się władzy pozbawiać. Aktualna władza "grabi pod siebie". Nie może się to dobrze skończyć, bo każda władza demoralizuje, tym więcej im jest większa. "Władza absolutna demoralizuje (korumpuje) absolutnie" - już dawno to zauważono. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupacka Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:15 > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na ... A obserwujesz może czym to łapówkarstwo jest zastępowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:51 anvill napisał: >... a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na > poziomie świnki morskiej... No, no ja sobie wypraszam, moja świnka jest bardzo inteligentna:). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:06 oktawianc napisał: > > No, no ja sobie wypraszam, moja świnka jest bardzo inteligentna:). Moje dwa koty i pies - też bardzo inteligentne - pozdrawiają Twoją świnkę! > > Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: ZGROZA!!! 02.09.06, 12:28 Wybacz anwilowi oktawianie, on nie miał jeszcze okazji poznać Twojej świnki, więc nie wie co mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatic Re: GW kłamie i manipuluje jak zwykle 01.09.06, 09:09 To nieprawda, że prezydent USA nie chce sie spotkac z Kaczynskim. To kolejny wymysł antypolskiej Gazety Wybiórczej mający niszczyć autorytet Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolalatacz1 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:09 kichać na ameryke i tego ich prezydenta bo to czlowiek niedouczony tylko z forsą i w dodatku jest marionetką w rękach wielkich korporacji,natychmiast trzeba wycofać nasze wojska z tych wszystkich niebezpiecznych krajów, a co z offsetem którego też nie realizują,niech sie premier nie martwi że go nie przyjmie bo to żaden jakiś arcygość oni nas tylko wykorzystyją i przestańmy wierzyć w nich jak w Boga lepiej niech tam nie jedzie a tutaj na miejscu załatwia ważne dla kraju sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Ładnie to ujął Brzeziński: 01.09.06, 09:12 "Powiedzmy sobie brutalnie, że Polska jest trzeciorzędnym sojusznikiem największego mocarstwa na świecie..." Do tego: patrz sygnaturka!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatic Re:co pisze gadzinówka Wybiórcza to kłamstwa 01.09.06, 09:12 Antypolska gazeta michnika Odpowiedz Link Zgłoś
wet.3 A ty wolisz pewnie... 01.09.06, 09:16 "Nasz Dziennik" i Radio co Ma-Ryja, hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: A ty wolisz pewnie... 01.09.06, 10:52 Tak tak, jak ktoś znieważa swietą "Wybiórczą" na czele z archaniołem Michnikiem, to wiadomo, że jest fanatykiem Radia Maryja...://// Odpowiedz Link Zgłoś
wet.3 jaka powsciagliwosc??? 01.09.06, 09:13 hajka.grundbaum napisał: > Ale najwyraźniej juz sie amerykanie przywyczaili ze robimi co chca, > przyzwyczaili ich do tego lewacy z Kawśniewskim pijakiem na czele, dlatego > własnie potrzeba powściągliwości w stosunkach z zachodem i ameryką ktorą > reprezentują Kaczyńscy bo co to za partner który robi wszystko, zawsze za > poldarmo - to nie parner tylko dziwka, dzień dobry p. Kwaśniewski. Skoro tak jest jak piszsz, skoro nasze kartofle chca powsciagliwosci z zachodem, to czemu nasza rzadowa bulwa kartoflana chce tak usilnie spotkac sie z Uncle Bushem??? Moze mi na to odpowiesz??? Hehe, zapewne tej powsciagliwosci przyswiecaja tez inne cele... w stylu "kielbasy przedwyborczej";)) Odpowiedz Link Zgłoś
wet.3 Mam na to lekarstwo... 01.09.06, 09:14 ...po prostu jej nie czytaj jak Ci sie nie podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Po prostu Realpolitk. 01.09.06, 09:16 Kto jak kto, ale Jarosław Kaczyński powinien to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin trzeba bylo sluchac Brzezinskiego 01.09.06, 09:18 przeciez ostrzegal Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: trzeba bylo sluchac Brzezinskiego 01.09.06, 09:21 helmut.berlin napisał: > przeciez ostrzegal _____________ Jak może słuchać, kiedy sam wie najlepiej.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin jak tez wiem wszystko najlepiej;) 01.09.06, 09:30 ale doswiadczenie mnie nauczylo, ze nie zaszkodzi od czasu do czasu, innego posluchac. Czytalem ten wywiad z Brzezinskim, jego uwagi byly bardzo dyplomatyczne ale tresc bez zadnych watpliwosci. U nas stwarza sie agencje za agencja, a rzad nie ma prostej komorki, ktora by sledzila takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: jak tez wiem wszystko najlepiej;) 02.09.06, 12:31 A wystarczyłaby prosta komórka... - mózgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Po prostu Realpolitk. 01.09.06, 09:20 adas313 napisał: > Kto jak kto, ale Jarosław Kaczyński powinien to zrozumieć. __ Właśnie tego mu brakuje najbardziej....walka z urojeniem jest dla niego "realną polityka" Odpowiedz Link Zgłoś
wet.3 Re: z klonem wetem naturalnie;) 01.09.06, 09:22 a jakze!!!;) Bo to drugie moje "ja" mialo by znow pozywke na swoje antyniemieckie krzykactwo;) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Nie jestem w stanie wymyśleć jednego tematu, 01.09.06, 09:15 który mógłby być skutecznie poruszony, podczas rozmowy na tym szczeblu. Więc czemu miałoby służyć to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
signal oj niedobrze 01.09.06, 09:16 w Europie już nas nie chcą, teraz w USA też nie chcą, o Rosji już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 to nie tak 01.09.06, 09:31 Kaczyński mają przynajmniej jakieś poglądy. Jakie poglądy ma Kwaśniewski poza dbaniem o swoją karierę? Poza tym politycy, a szczególnie mężowie stanu nie są po to żeby się podobać pospólstwu, a po to żeby skutecznie i mądrze rządzić krajem. Kaczyńscy to nie są chłopcy z mojej bajki, i ja na nich nie głosowałem, ale obaj stoją na czele mojego kraju i z tego powodu nie cieszy mnie gdy obce rządy chcą ich do czegoś przymusić pokazując im gdzie jest ich miejsce. Jedynie głupcy moga czuć z tego powodu satysfakcję- jak widać nie brakuje takich pośród zwolenników PO, SLD, czy innych partyjek. Amerykanie chcą wymusić na polskim rzązie zgodę na wybudowanie swojej bazy antyrakietowej na zasadach eksterytoralności. Nie mam wątpliwości, że gdyby Kaczyńscy się na to tak chętnie godzili jak zwykli to czynić Kwaśniewski czy Miller to Bush nie omieszkałby zaprościć obecnego premiera do Białego Domu. Tyle, że jak to już kiedyś tutaj pisałem, tak traktuje się lokalnych kacyków, jakimi bez wątpienia byli Kwaśniewski z Millerem a nie przywódców suwerennego państwa. Dlatego wolałbym żeby Kaczyński pozostał w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: to nie tak 01.09.06, 10:27 Tak, Kaczyńscy są politykami wyrazistymi, z poglądami, odważnymi i niezależnymi. Szkoda jedynie, że jednocześnie są zaściankowi, zakompleksieni, podejrzliwi, cierpiący na syndrom oblężonej twierdzy. Gdyby ich niezależność i odwaga w głoszeniu własnych poglądów oraz programów szła w parze z mądrością tychże oraz z większymi przymiotami charakterów, mogliby stać się prawdziwym błogosławieństwem dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: to nie tak 02.09.06, 12:44 Oj herr , herr, nie licz na to, że: "> Amerykanie chcą wymusić na polskim rzązie zgodę na wybudowanie swojej bazy > antyrakietowej na zasadach eksterytoralności", bo Polska nie jest jedynym miejscem, w którym taka baza może być wybudowana! Amerykańskie bazy z reguły są ekterytorialne i na ogół ich kraje-gospodarze sami o to proszą. Prezentując takie stanowisko, jak Twoje, tylko się znowu ośmieszymy, bo nie byłoby w ogóle rozmowy na temat tej bazy, gdyby wcześniej NASZE WŁADZE nie dawały Amerykanom do zrozumienia, że i owszem, chciałyby ją mieć u siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken uzupelnienie 02.09.06, 13:04 bazy sa eksterytorialne, niemniej sa w danym regionie, ze regyly zaniedbanym, duzym czynnikiem gospodarczym. Eksterytorialnosc nie oznacza, ze bazy nie zatrudniaja lokalnych pracownikow. Wrecz przeciwnie, wysylanie amerykanskiego personelu jest tak drogie, ze wszedzie gdzie tylko mozna armia posluguje sie poddostawcami. Ktotnia tutaj to klotnia o pzryslowiowa "pietruszke", wynikajaca jak zawsze w przypadku Kaczorow, z niaznajomosci tematu. en.wikipedia.org/wiki/Ramstein "Zatrudniajac 1600 lokalnych pracownikow, RAB jest najweiekszym pracodawca w rejonie" Do tego dochodzi 8,200 wojskowych + 15,000 czlonkow rodzin, ktorzy wydaja pieniadze w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Lepsze to niż ,,chora noga''i bełkot ,,dobrego'' , 01.09.06, 09:16 ,jak mniemam dla Ciebie, predzia Olka.Albo bełkot, równie dobrego dla Ciebie, Lecha W. premier_hiacynt_wielki napisał: > chodzi o nowy zwyczaj w polskiej dyplomacji - sraczke bojaczke, te nowa metode > wprowadzi aktywny prezydent Lech Kaczorenko! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Bo z Ameryką trzeba twardo:kiedy czegoś chcą.. 01.09.06, 09:21 to trzeba sie targować i wygrywać co się da!Trzeba być slicer.Nie dawać wszystkiego ,,na tacy'' i liczyć na wzajemność,być sucker.A znowu powtarzamy błędy poprzedników w sprawie ,,tarczy rakietowej''! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Kwacha i Wałęsę zauważyli..bo coś od nich chcieli! 01.09.06, 09:26 Przyzwayczaili się ,że Polska to naiwniacy.Niestety w Lecha Kaczyńskiego widzę taką sama postawę,,wiernopoddańczą''co u poprzedników.Trzeba być slicer! jerzyk444 napisał: > :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 09:29 Czyzby bał sie siły moralnej polskiego przywódcy? Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 09:42 A ty zaprosiłbyś Biedronia albo innego Hiacynta? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 12:22 To nie tak debilu. On(Bush) nie ma powodów spotykać z JK. Kaczorek na scenie europejskiej jest niezależny(nic od niego nie zależy), a amerykanie to pragmatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Za wysokie progi na krótki nogi!!!!! 01.09.06, 09:29 Wystarczy mu spotkanie z równymi rangą. Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Doczekacie się wredni jankesi - za karę nasze moca 01.09.06, 09:30 rstwo wycofa się z Iraku! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Irak można było dla Polski wygrać...ale w czasach 01.09.06, 09:34 ..predziowania''Olka.Co zyskał On i rządzące SLD? toworzyszszmaciak napisała: > rstwo wycofa się z Iraku! Odpowiedz Link Zgłoś
pak4 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:31 A ciekawe, czy politycy i prasa w USA skrytykują byłego dyplomatę, za krytykowanie polityki urzędującego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 O co chodzi? 01.09.06, 09:34 pak4 napisał: > A ciekawe, czy politycy i prasa w USA skrytykują byłego dyplomatę, za > krytykowanie polityki urzędującego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 amanasunta53..talesik!..chowasz się za nowego 01.09.06, 11:18 nicka?.. i tak swojego łajdactwa nie ukryjesz!..wydzielasz specyficzny smród! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Za ni(c)kogo się nie chowam ani ,mam nadzieję, 01.09.06, 12:19 nikt za mną.Pojawiłam siena forumach GW w sierpniu.I staram się nikogo nie obrażać . Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:37 Nie pierwszy to i niestety nie ostatni sukces naszej dyplomacji. A wreszcie premier gwiazda ze spalonego teatru dowie się, że jest gwiazdą sprzed 26 sezonów. Teraz na topie są inne i to bez porównania łodniejsze. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:38 Jesli mnie pamiec nie myli, to prezydent Lech/Jaroslaw K. wspominal na poczatku swojej kariery w palacu, ze nie pojedzie do Rosji, bo teraz kolej Putina. Czyja kolej jest w kontaktach USA/Polska? Zreszta powinien pojechac do Wenezueli po te f-16 Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:57 To jest symptomatyczna ciekawostka.Bush nie ma ochoty tracic czasu na bezplodne spotkania,ktore nic nie daja Ameryce.On jest prezydentem Amerykanow i to ich interes ma na wzgledzie.Polska to maly kraik na wschodzie Europy z klotliwymi przywodcami,niepewna przyszloscia,malo przydatny polityce zagranicznej USA.Bush nie widzi powodu,aby pomagac takiemu "premierowi" w wyborach w jego kraju.Nie dziwie sie.To ma byc spotkanie robocze dla rozeznania sytuacji i pogladow przywodcy malego kraju i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 12:21 Przypomnijmy sobie jak Jan Paweł nie chciał od pewnego momentu przyjmować "nadpremiera" Krzaklewskiego. I to nie z braku czasu, a z powodu negatywnej oceny tej postaci. O Bushu nie mam dobrego zdania, ale jego otoczenie to z pewnością profesjonaliści i to oni decydują, w istocie, o sygnałach dyplomatycznych. A ten jest wyraźny. Nie ten format! Skłóca Polskę z wszystkimi sąsiadami - co może Ameryka zyskać, nawet tylko akceptując tego gnojka na salonach? Odpowiedz Link Zgłoś