Dodaj do ulubionych

Czy Bush przyjmie polskiego premiera?

• scull1 Bush ma racje 01.09.06, 08:53
      od tych wszystkich kłamstw kaczorowi się pocą ręce. Ja bym mu ręki nie podał.
      Niech się Fatyga przebierze za Busha i mu podaje. Może to jej sie uda
      • 77qwerty Dżebać Busha !!! 01.09.06, 08:55
        jw
      • meritum3 Re: Bush ma racje 01.09.06, 08:56
        scull1 napisał:

> od tych wszystkich kłamstw kaczorowi się pocą ręce. Ja bym mu ręki nie podał.
        > Niech się Fatyga przebierze za Busha i mu podaje. Może to jej sie uda
        Fotyga idź w PiSdu
      • m.malone Re: Bush ma racje 01.09.06, 10:43
        A co to? Nie własnych kartofli, czy co?
    • barwro5 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 08:54
      Kaczynski nie musi zabiegac o to spotkanie . Bush jest juz zachodzaca gwiazda
      polityki ,wiele nabroil ze Republikanie dlugo popamietaja ta prezydenture.
      Kaczynski to wytrawny polityk i Bush napewno unika twardych pytan, ale wierze
      ze gdy sie nie spotka z naszym premierem to Polonia przypomni to Republikanom
      przy wyborach. Kaczynscy w USA maja wsrod Poloni dobre notowania ,to nie Walesa
      czy czerwony magister oby tylko KAP zaja odpowiednie stanowisko.
      • wj_2000 Kaczory to obciach 01.09.06, 11:58
        barwro5 napisał:

> Kaczynski nie musi zabiegac o to spotkanie . Bush jest juz zachodzaca gwiazda

To prawda, że jest zachodzącą gwiazdą. Wschodzącą jest prawdopodobnie pani
        Hilary. Ta napewno Kaczyńskich polubi i uhonoruje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Kaczory to obciach. Jedynie mohery tego jeszcze nie widzą.
    • oczytelnik Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 08:57
      Niektórym go brakuję...
      A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają
      brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi...;)
      Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb.
      Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego
      • wet.3 Re: Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 09:02
        oczytelnik napisał:

> Niektórym go brakuję...
        > A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają
        > brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi...;)
        > Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb.
        > Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego

...zostaje tylko produkcja klonow, tak genetycznie usprawnionych, ze kolejne
        bulwy kartoflane wyrosly by nam w dosc krotkim czasie;)
        • oczytelnik Re: Poczucie humoru - oznaką intelektu..... 01.09.06, 09:07
          wet.3 napisał:

> oczytelnik napisał:
          >
          > > Niektórym go brakuję...
          > > A co do sobowtóra, to ten wariant w Polsce się nie uda.... Przeszkadzają
          > > brodawki na twarzy. No, chyba że jeden je usunie, lub drugi sobie doczepi
          > ...;)
          > > Generalnie nawet przy takiej zamianie całe przedsięwzięcie bierze w łeb.
          > > Amerykanie się wypieli i nie chcą żadnego
          >
          > ...zostaje tylko produkcja klonow, tak genetycznie usprawnionych, ze kolejne
          > bulwy kartoflane wyrosly by nam w dosc krotkim czasie;)
          --------------
          LPR jest przeciwnikiem klonolizacji... ;)))
    • amanasunta53 Slicer or sucker-która droga dla Polski.... 01.09.06, 09:01
      Od 1989 wybierano drogę ,,sucker''-sucker road.Proponuję dla polskiej dyplomacji
      drogę -slicer street.Ale ....oprócz chęci trzeba mieć okazję.Ostatnią zmarnował
      Kwaśniewski i SLD.Ale oni przezwyczajeni do pozycji ,,na kolanach'' ,nie w
      czasie mszy tylko na posłuchaniu u Władcy(a Moskwę zamienili na Bruksele i
      Waszyngton).
      Dla nie rozumiejących o co chodzi wyjasniam:
      Gwarowo po ,,amerykańsku''
      Slicker-ćwaniak
      Sucker -naiwniak
    • dwa.kaczory Ja też bym nie chciała sie znim spotkać 01.09.06, 09:07
      vvvv
    • anvill Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:08
      Człowieku podaj sukcesy obecnie rządzących a nie rzycaj błotem w osoby
      krytycznie do niego nastawione. Nie da się ukryć że PiS i Spółka ma problem
      tzw "krótkich ławek" i jednocześnie ogromny apetyt na władze i to jest
      największy problem jeśli ludzi dobiera się wg zasady nieważne kto byle mił
      wlaściwą legitymacje partyjną. Ja widze to w bniznesie pracując w spółce skarbu
      państwa gdzie obecny zarząd merytorycznie jest na poziomie studentów I roku
      ekonomii a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na
      poziomie świnki morskiej. OK, co się dzieje u nas w Polsce nasza sprawa ale ci
      dumnie zakompleksieni panowie już tyle razy upokorzyli Polaków i Polskę na
      arenie międzynarodowej że zaczynają odżywać dowcipy o Polakach - tak kiedyś
      popularne. Jeśli ci panowie są prawdziwymi patriotami - jakimi się mienią -
      powinni odejść w niepamięć.
      • thorgallpl Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:41
        anvill napisał:

> Człowieku podaj sukcesy obecnie rządzących a nie rzycaj błotem w osoby
        > krytycznie do niego nastawione. Nie da się ukryć że PiS i Spółka ma problem
        > tzw "krótkich ławek" i jednocześnie ogromny apetyt na władze i to jest
        > największy problem jeśli ludzi dobiera się wg zasady nieważne kto byle mił
        > wlaściwą legitymacje partyjną. Ja widze to w bniznesie pracując w spółce skarbu
        >
        > państwa gdzie obecny zarząd merytorycznie jest na poziomie studentów I roku
        > ekonomii a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na
        > poziomie świnki morskiej. OK, co się dzieje u nas w Polsce nasza sprawa ale ci
        > dumnie zakompleksieni panowie już tyle razy upokorzyli Polaków i Polskę na
        > arenie międzynarodowej że zaczynają odżywać dowcipy o Polakach - tak kiedyś
        > popularne. Jeśli ci panowie są prawdziwymi patriotami - jakimi się mienią -
        > powinni odejść w niepamięć.

Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz z
        pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy, co
        dalej.

Co do dwocipow to zapracowali na nie rodacy tam przebywający, nie rząd. Nie
        splycaj problemu, kolego.
        • anvill Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 10:29
          Nie wiem gdzie pracujesz i co widzisz w kwestii łapówek - pozatym nie znam
          problemu bo nigdy się z nim nie zetknąłem.
          Co do spłycania problemu w kwestii śmieszności polaków - otóż zapomniałem dodać
          że dowcipy teraz popularne o polakach dotyczą właśnie władz. W USA furrore
          zrobiło zdjęcie naszego prezydenta który podczas całego bankietu z nikim nie
          zagadał natomist porwał ze stołu trzy kanapki (na raz!) i kąciku jak mała
          myszka zajadł. Już nie wspomnę o słynnym "shake hands" w wydaniu Anielki Merkel
          z czego śmieją się w Europie - generalnie brak obycia zarówno ogólnego jak i
          tego w świecie który tak strasznie imponował wyborcom teraz zbiera swoje
          żniwo. Polacy którzy wyjeżdzając mają kompleksy chcą takich samych
          przedstawicieli - rządzący są reprezentantami narodu - jego elitą, więc
          jeśli "elita"... - stąd na nowo pojawiające się dowcipy o Polakach. A istniała
          szansa że obecna emigracja zmieni wizerunek polaka ukłuty przez emigracje
          lat '80 i '90
        • 3krotek Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 10:38
          > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz
          z
          > pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy,
          co
          > dalej.

Jak to co?
          Przyjdzie po kolei strach na wszystkich, w końcu chodzi o budowę państwa
          policyjnego z jedną partią, gdzie każdy obywatel będzie miał swoją teczkę i za
          kazde nieposłuszeństwo będzie szykanowany. Niech żyje Nowy PRL! Akurat ta linia
          PIS-u bardzo mi się podoba, skończy się radosna demokracja i nareszcie będzie
          porządek. Nie wem tylko, kto będzie spłącał nasz 130 miliardowy dług
          zagraniczny?
          Może my go własnie odrabiamy w Iraku i zgadzając się na tarczę antyrakietową
          dla USA?
        • koloratura1 Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:01
          thorgallpl napisał:

>
          > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na szczeblu regionalnym wraz
          > z pisem w sejmie przyszedl ogromny strach przed dawaniem i braniem. Zobaczymy,
          > co dalej.

To, co bliżej: strach minie, tylko brać będą nowi, ci, co dotąd jeszcze brać nie
          mieli okazji.

A tak naprawdę, to przed dawaniem i braniem może ustrzec nie "nieskazitelność"
          tych nowych, już ze "słusznej" opcji, ani też wielce kosztowna działalność nowo
          powstałej PPP (Partyjnej Policji Politycznej, dla zmyłki zwanej Centralnym
          Biurem Antykorupcyjnym), tylko dobre ustawy, przejrzyście informujące co komu
          wolno a czego nie wolno, niezezwalające na urzędniczą dowolność interpretacji,
          plus sprawnie działający aparat sądowniczy, gdzie sprawy nie ciągną się latami.
          • lesew Re: ZGROZA!!! 02.09.06, 12:24
            Dokładnie, będzie tak jak pisze koloratura, -każdy strach przemija, lub jest
            oswajany. Mnożenie instytucji i instancji kontrolnych nie zlikwiduje problemu:
            kto skontroluje kontrolerów? Rozwiązanie jest i proste i trudne: proste, bo
            wystarczy pozbawić urzędników uprawnień "władczych", pozostawiając wykonawcze,
            trudne, bo żadna władza nie lubi się władzy pozbawiać. Aktualna władza "grabi
            pod siebie". Nie może się to dobrze skończyć, bo każda władza demoralizuje, tym
            więcej im jest większa. "Władza absolutna demoralizuje (korumpuje) absolutnie" -
            już dawno to zauważono.
        • ciupacka Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:15
          > Ja z kolei obserwuje poczatek konca lapowkarstwa-na ...

A obserwujesz może czym to łapówkarstwo jest zastępowane ?
      • oktawianc Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 09:51
        anvill napisał:

>... a jeśli chodzi o inteligencje (która mogłaby ratować sytuacje) na
        > poziomie świnki morskiej...

No, no ja sobie wypraszam, moja świnka jest bardzo inteligentna:).
        • koloratura1 Re: ZGROZA!!! 01.09.06, 11:06
          oktawianc napisał:

>
          > No, no ja sobie wypraszam, moja świnka jest bardzo inteligentna:).

Moje dwa koty i pies - też bardzo inteligentne - pozdrawiają Twoją świnkę!
          >
          >
        • lesew Re: ZGROZA!!! 02.09.06, 12:28
          Wybacz anwilowi oktawianie, on nie miał jeszcze okazji poznać Twojej świnki,
          więc nie wie co mówi...
    • gabrielafrancuz mała lekcja pokory dla Kaczorów 01.09.06, 09:09
      j.w.
    • diplomatic Re: GW kłamie i manipuluje jak zwykle 01.09.06, 09:09
      To nieprawda, że prezydent USA nie chce sie spotkac z Kaczynskim. To kolejny
      wymysł antypolskiej Gazety Wybiórczej mający niszczyć autorytet Polski.
    • wiolalatacz1 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:09
      kichać na ameryke i tego ich prezydenta bo to czlowiek niedouczony tylko z
      forsą i w dodatku jest marionetką w rękach wielkich korporacji,natychmiast
      trzeba wycofać nasze wojska z tych wszystkich niebezpiecznych krajów, a co z
      offsetem którego też nie realizują,niech sie premier nie martwi że go nie
      przyjmie bo to żaden jakiś arcygość oni nas tylko wykorzystyją i przestańmy
      wierzyć w nich jak w Boga lepiej niech tam nie jedzie a tutaj na miejscu
      załatwia ważne dla kraju sprawy
    • sclavus Ładnie to ujął Brzeziński: 01.09.06, 09:12
      "Powiedzmy sobie brutalnie, że Polska jest trzeciorzędnym sojusznikiem
      największego mocarstwa na świecie..."
      Do tego: patrz sygnaturka!!! :))
    • diplomatic Re:co pisze gadzinówka Wybiórcza to kłamstwa 01.09.06, 09:12
      Antypolska gazeta michnika
      • wet.3 A ty wolisz pewnie... 01.09.06, 09:16
        "Nasz Dziennik" i Radio co Ma-Ryja, hehe ;)
        • martika19873 Re: A ty wolisz pewnie... 01.09.06, 10:52
          Tak tak, jak ktoś znieważa swietą "Wybiórczą" na czele z archaniołem
          Michnikiem, to wiadomo, że jest fanatykiem Radia Maryja...:////
    • wet.3 jaka powsciagliwosc??? 01.09.06, 09:13
      hajka.grundbaum napisał:

> Ale najwyraźniej juz sie amerykanie przywyczaili ze robimi co chca,
      > przyzwyczaili ich do tego lewacy z Kawśniewskim pijakiem na czele, dlatego
      > własnie potrzeba powściągliwości w stosunkach z zachodem i ameryką ktorą
      > reprezentują Kaczyńscy bo co to za partner który robi wszystko, zawsze za
      > poldarmo - to nie parner tylko dziwka, dzień dobry p. Kwaśniewski.

Skoro tak jest jak piszsz, skoro nasze kartofle chca powsciagliwosci z
      zachodem, to czemu nasza rzadowa bulwa kartoflana chce tak usilnie spotkac sie
      z Uncle Bushem??? Moze mi na to odpowiesz??? Hehe, zapewne tej powsciagliwosci
      przyswiecaja tez inne cele... w stylu "kielbasy przedwyborczej";))
    • wet.3 Mam na to lekarstwo... 01.09.06, 09:14
      ...po prostu jej nie czytaj jak Ci sie nie podoba;)
      • adas313 Po prostu Realpolitk. 01.09.06, 09:16
        Kto jak kto, ale Jarosław Kaczyński powinien to zrozumieć.
        • helmut.berlin trzeba bylo sluchac Brzezinskiego 01.09.06, 09:18
          przeciez ostrzegal
          • oczytelnik Re: trzeba bylo sluchac Brzezinskiego 01.09.06, 09:21
            helmut.berlin napisał:

> przeciez ostrzegal
            • helmut.berlin jak tez wiem wszystko najlepiej;) 01.09.06, 09:30
              ale doswiadczenie mnie nauczylo, ze nie zaszkodzi od czasu do czasu, innego
              posluchac. Czytalem ten wywiad z Brzezinskim, jego uwagi byly bardzo
              dyplomatyczne ale tresc bez zadnych watpliwosci. U nas stwarza sie agencje za
              agencja, a rzad nie ma prostej komorki, ktora by sledzila takie rzeczy.
              • lesew Re: jak tez wiem wszystko najlepiej;) 02.09.06, 12:31
                A wystarczyłaby prosta komórka... - mózgowa.
        • oczytelnik Re: Po prostu Realpolitk. 01.09.06, 09:20
          adas313 napisał:

> Kto jak kto, ale Jarosław Kaczyński powinien to zrozumieć.
          __
          Właśnie tego mu brakuje najbardziej....walka z urojeniem jest dla niego "realną
          polityka"
      • helmut.berlin tutaj zgadzam sie z wetem;) 01.09.06, 09:17
        • helmut.berlin z klonem wetem naturalnie;) 01.09.06, 09:19
          • wet.3 Re: z klonem wetem naturalnie;) 01.09.06, 09:22
            a jakze!!!;) Bo to drugie moje "ja" mialo by znow pozywke na swoje
            antyniemieckie krzykactwo;)
            • helmut.berlin antyniemieckie krzykactwo 01.09.06, 09:31
              dobrze to opisales;)
    • piwi77 Nie jestem w stanie wymyśleć jednego tematu, 01.09.06, 09:15
      który mógłby być skutecznie poruszony, podczas rozmowy na tym szczeblu. Więc
      czemu miałoby służyć to spotkanie?
    • signal oj niedobrze 01.09.06, 09:16
      w Europie już nas nie chcą, teraz w USA też nie chcą, o Rosji już nie wspomnę.
      • herr7 to nie tak 01.09.06, 09:31
        Kaczyński mają przynajmniej jakieś poglądy. Jakie poglądy ma Kwaśniewski poza
        dbaniem o swoją karierę?
        Poza tym politycy, a szczególnie mężowie stanu nie są po to żeby się podobać
        pospólstwu, a po to żeby skutecznie i mądrze rządzić krajem. Kaczyńscy to nie
        są chłopcy z mojej bajki, i ja na nich nie głosowałem, ale obaj stoją na czele
        mojego kraju i z tego powodu nie cieszy mnie gdy obce rządy chcą ich do czegoś
        przymusić pokazując im gdzie jest ich miejsce.
        Jedynie głupcy moga czuć z tego powodu satysfakcję- jak widać nie brakuje
        takich pośród zwolenników PO, SLD, czy innych partyjek.
        Amerykanie chcą wymusić na polskim rzązie zgodę na wybudowanie swojej bazy
        antyrakietowej na zasadach eksterytoralności. Nie mam wątpliwości, że gdyby
        Kaczyńscy się na to tak chętnie godzili jak zwykli to czynić Kwaśniewski czy
        Miller to Bush nie omieszkałby zaprościć obecnego premiera do Białego Domu.
        Tyle, że jak to już kiedyś tutaj pisałem, tak traktuje się lokalnych kacyków,
        jakimi bez wątpienia byli Kwaśniewski z Millerem a nie przywódców suwerennego
        państwa.
        Dlatego wolałbym żeby Kaczyński pozostał w Warszawie...
        • eva15 Re: to nie tak 01.09.06, 10:27
          Tak, Kaczyńscy są politykami wyrazistymi, z poglądami, odważnymi i
          niezależnymi. Szkoda jedynie, że jednocześnie są zaściankowi, zakompleksieni,
          podejrzliwi, cierpiący na syndrom oblężonej twierdzy.

Gdyby ich niezależność i odwaga w głoszeniu własnych poglądów oraz programów
          szła w parze z mądrością tychże oraz z większymi przymiotami charakterów,
          mogliby stać się prawdziwym błogosławieństwem dla Polski.
        • lesew Re: to nie tak 02.09.06, 12:44
          Oj herr , herr, nie licz na to, że: "> Amerykanie chcą wymusić na polskim rzązie
          zgodę na wybudowanie swojej bazy
          > antyrakietowej na zasadach eksterytoralności", bo Polska nie jest jedynym
          miejscem, w którym taka baza może być wybudowana! Amerykańskie bazy z reguły są
          ekterytorialne i na ogół ich kraje-gospodarze sami o to proszą. Prezentując
          takie stanowisko, jak Twoje, tylko się znowu ośmieszymy, bo nie byłoby w ogóle
          rozmowy na temat tej bazy, gdyby wcześniej NASZE WŁADZE nie dawały Amerykanom do
          zrozumienia, że i owszem, chciałyby ją mieć u siebie!
          • kentucky.schreit.ficken uzupelnienie 02.09.06, 13:04
            bazy sa eksterytorialne, niemniej sa w danym regionie, ze regyly zaniedbanym,
            duzym czynnikiem gospodarczym. Eksterytorialnosc nie oznacza, ze bazy nie
            zatrudniaja lokalnych pracownikow. Wrecz przeciwnie, wysylanie amerykanskiego
            personelu jest tak drogie, ze wszedzie gdzie tylko mozna armia posluguje sie
            poddostawcami. Ktotnia tutaj to klotnia o pzryslowiowa "pietruszke", wynikajaca
            jak zawsze w przypadku Kaczorow, z niaznajomosci tematu.

en.wikipedia.org/wiki/Ramstein
            "Zatrudniajac 1600 lokalnych pracownikow, RAB jest najweiekszym pracodawca w
            rejonie" Do tego dochodzi 8,200 wojskowych + 15,000 czlonkow rodzin, ktorzy
            wydaja pieniadze w okolicy.
    • amanasunta53 Lepsze to niż ,,chora noga''i bełkot ,,dobrego'' , 01.09.06, 09:16
      ,jak mniemam dla Ciebie, predzia Olka.Albo bełkot, równie dobrego dla Ciebie,
      Lecha W.
      premier_hiacynt_wielki napisał:

> chodzi o nowy zwyczaj w polskiej dyplomacji - sraczke bojaczke, te nowa metode
      > wprowadzi aktywny prezydent Lech Kaczorenko!
    • amanasunta53 Bo z Ameryką trzeba twardo:kiedy czegoś chcą.. 01.09.06, 09:21
      to trzeba sie targować i wygrywać co się da!Trzeba być slicer.Nie dawać
      wszystkiego ,,na tacy'' i liczyć na wzajemność,być sucker.A znowu powtarzamy
      błędy poprzedników w sprawie ,,tarczy rakietowej''!
    • jerzyk444 A może go nie zauważył? 01.09.06, 09:22
      :)
      • amanasunta53 Kwacha i Wałęsę zauważyli..bo coś od nich chcieli! 01.09.06, 09:26
        Przyzwayczaili się ,że Polska to naiwniacy.Niestety w Lecha Kaczyńskiego widzę
        taką sama postawę,,wiernopoddańczą''co u poprzedników.Trzeba być slicer!
        jerzyk444 napisał:

> :)
    • the.bill1 Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 09:29
      Czyzby bał sie siły moralnej polskiego przywódcy?
      • piss_on_pis Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 09:42
        A ty zaprosiłbyś Biedronia albo innego Hiacynta?
      • gacekemdk Re: Czemu G. Bush boi się Jarosława Kaczyńskiego? 01.09.06, 12:22
        To nie tak debilu. On(Bush) nie ma powodów spotykać z JK. Kaczorek na scenie
        europejskiej jest niezależny(nic od niego nie zależy), a amerykanie to pragmatycy.
    • mielis Za wysokie progi na krótki nogi!!!!! 01.09.06, 09:29
      Wystarczy mu spotkanie z równymi rangą.
    • toworzyszszmaciak Doczekacie się wredni jankesi - za karę nasze moca 01.09.06, 09:30
      rstwo wycofa się z Iraku!
      • amanasunta53 Irak można było dla Polski wygrać...ale w czasach 01.09.06, 09:34
        ..predziowania''Olka.Co zyskał On i rządzące SLD?
        toworzyszszmaciak napisała:

> rstwo wycofa się z Iraku!
    • pak4 Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:31
      A ciekawe, czy politycy i prasa w USA skrytykują byłego dyplomatę, za
      krytykowanie polityki urzędującego prezydenta?
      • amanasunta53 O co chodzi? 01.09.06, 09:34
        pak4 napisał:

> A ciekawe, czy politycy i prasa w USA skrytykują byłego dyplomatę, za
        > krytykowanie polityki urzędującego prezydenta?
        • zgodnik1 amanasunta53..talesik!..chowasz się za nowego 01.09.06, 11:18
          nicka?.. i tak swojego łajdactwa nie ukryjesz!..wydzielasz specyficzny smród!
          • amanasunta53 Za ni(c)kogo się nie chowam ani ,mam nadzieję, 01.09.06, 12:19
            nikt za mną.Pojawiłam siena forumach GW w sierpniu.I staram się nikogo nie obrażać .
    • helmut.berlin Tak tak Kaczynski zmusi Ameryke na kolana;) 01.09.06, 09:33
    • piskoala Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:37

Nie pierwszy to i niestety nie ostatni sukces naszej dyplomacji.
      A wreszcie premier gwiazda ze spalonego teatru dowie się,
      że jest gwiazdą sprzed 26 sezonów. Teraz na topie są inne
      i to bez porównania łodniejsze.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • el_p Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:38
      Jesli mnie pamiec nie myli, to prezydent Lech/Jaroslaw K. wspominal na poczatku
      swojej kariery w palacu, ze nie pojedzie do Rosji, bo teraz kolej Putina. Czyja
      kolej jest w kontaktach USA/Polska?
      Zreszta powinien pojechac do Wenezueli po te f-16
      • emeryt21 Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 09:57
        To jest symptomatyczna ciekawostka.Bush nie ma ochoty tracic czasu na bezplodne
        spotkania,ktore nic nie daja Ameryce.On jest prezydentem Amerykanow i to ich
        interes ma na wzgledzie.Polska to maly kraik na wschodzie Europy z klotliwymi
        przywodcami,niepewna przyszloscia,malo przydatny polityce zagranicznej USA.Bush
        nie widzi powodu,aby pomagac takiemu "premierowi" w wyborach w jego kraju.Nie
        dziwie sie.To ma byc spotkanie robocze dla rozeznania sytuacji i pogladow
        przywodcy malego kraju i nic wiecej.
        • wj_2000 Re: Czy Bush przyjmie polskiego premiera? 01.09.06, 12:21
          Przypomnijmy sobie jak Jan Paweł nie chciał od pewnego momentu
          przyjmować "nadpremiera" Krzaklewskiego. I to nie z braku czasu, a z powodu
          negatywnej oceny tej postaci.
          O Bushu nie mam dobrego zdania, ale jego otoczenie to z pewnością
          profesjonaliści i to oni decydują, w istocie, o sygnałach dyplomatycznych.
          A ten jest wyraźny. Nie ten format! Skłóca Polskę z wszystkimi sąsiadami - co
          może Ameryka zyskać, nawet tylko akceptując tego gnojka na salonach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka