Dodaj do ulubionych

Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gierty...

• y444o ??? 01.09.06, 21:15
      Pewnie opozycja mialaby, wg LPR i PiS, negocjowac z zakneblowanymi ustami
      Pewnie dokonano by przelomu w zakresie telepatii

Psychole ....
      • scolopetarius Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:17
        Pospadają jak liście tylko poczytami jeszcze w IPN
        • koreczek77 Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:19
          A ty z czego się cieszysz?
          Że esbecy przy pomocy akt zgromadzonych dziś w IPN dalej decydują o polskiej
          polityce?
          • uu1 Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:21
            Jemu jest to obojętne. On się po prostu cieszy.
          • opt Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:25
            A ty nie zdązyłeś jeszcze zauważyć,że to dzięki różnym solidarnościowym
            matołkom ideał Solidarności powoli sięga bruku.
            • koreczek77 Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:29
              "Ideału Solidarności" nie było nigdy.
              Były walki interesów.
              Robole chcieli mieć większe zarobki i pełne mięsa brzuchy, wywaleni z PZPR
              żydowscy (i nie tylko) komuniści pokroju Kuronia czy Michnika chcieli dorwać
              się do władzy, której im Gomułka odmówił.
              A łzawą piosenkę "Janek Wiśniewski padł" napisał esbecki agent.
              I durnie łykają "legendę", bo durnie bajek są zawsze sprgnieni...
              • misu_an Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:33
                A tu kasę trzeba trzepać i sr.. na bohaterów to wtedy własna kurduplostwo ,
                nieudacznictwo i bezideowość wydaje się mniejsze..
                • koreczek77 Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:40
                  Ci prawdziwi bohaterowie dziś są w odstawce.
                  Jak Anna Walentynowicz.
                  Do władzy dorwały się te kurduple, których wymieniłeś.
                  I dotyczy to zarówno PiSiactwa, jak i trockistowskich kumpli Kuronia z nim
                  samym włącznie.
              • eti.gda Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:38
                koreczek77 napisał:

> "Ideału Solidarności" nie było nigdy.
                > Były walki interesów.
                > Robole chcieli mieć większe zarobki i pełne mięsa brzuchy, wywaleni z PZPR
                > żydowscy (i nie tylko) komuniści pokroju Kuronia czy Michnika chcieli dorwać
                > się do władzy, której im Gomułka odmówił.
                > A łzawą piosenkę "Janek Wiśniewski padł" napisał esbecki agent.
                > I durnie łykają "legendę", bo durnie bajek są zawsze sprgnieni...

Rzygać mi się chce, jak to czytam, ale chyba masz rację...No, może częściowo.
                • koreczek77 Re: Jesień upadłych"autorytetów" nadchodzi 01.09.06, 21:44
                  Częściowo o tyle, że doły rzeczywiście wierzyły w idee.
                  Ale wiesz co - gdyby na świecie nie było żadnych idei, a było poczucie strachu
                  wynikajace ze sprawnego prawa i rozsądek tych, co prawo ustanawiają - to by na
                  świecie było piękniej.
                  W końcu Czerwoni Khmerzy mordowali nie dla zysku, lecz dla idei...
    • bio.mum Nic dodać nic ująć 01.09.06, 21:22
      W ocenie Bronisława Geremka, "ataki i potwarze" kierowane pod adresem Kuronia,
      przyczyniają się do degradacji autorytetów oraz całego procesu przemian, jakie
      zaszły w Polsce po 1989 roku, szkodzą Polsce i są "nikczemne moralnie".

Niestety te apele pozostaną bezowocne bo do władzy dorwały się zakompleksione,
      mściwe gnoje.
      • uu1 Re: Nic dodać nic ująć 01.09.06, 21:26
        > Niestety te apele pozostaną bezowocne bo do władzy dorwały się zakompleksione,
        > mściwe gnoje
        Jak również bojownicy - oni się b(oj)ali i częstochowianie - często chowali się
        za innych lub pod spódnicę mamusi. A teraz jest to Czwarta Brygada.
        • bio.mum Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisać 01.09.06, 21:30
          uu1 napisała:

> > Niestety te apele pozostaną bezowocne bo do władzy dorwały się zakompleks
          > ione,
          > > mściwe gnoje
          > Jak również bojownicy - oni się b(oj)ali i częstochowianie - często chowali
          się
          > za innych lub pod spódnicę mamusi. A teraz jest to Czwarta Brygada.

gnojki... Ale Ty dobrze wiesz jak to jest ze stosunkiem odebrania starannego
          wychowania w dzieciństwie do tego co się dzieje w Polsce;-)
          • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:36
            Niewiele czasu upłynie a pamięć po nich będzie równie żywa co o kobiecie z
            brodą, która występowała w cyrku na Powiślu.
            • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:38
              uu1 napisała:

> Niewiele czasu upłynie a pamięć po nich będzie równie żywa co o kobiecie z
              > brodą, która występowała w cyrku na Powiślu.

Jakbym się nie bała, że to zabrzmi dwuznacznie napisałabym, że bardzo lubię jak
              mnie pocieszasz:-)
              • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:41
                Nie bądź bojówką. :))
                • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:43
                  uu1 napisała:

> Nie bądź bojówką. :))

Jak mnie tak ładnie prosisz też lubię:D No chyba, że to rozkaz;))
                  • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:46
                    Rozkazywanie kobiecie to to samo co całowanie lwa w dupę. Przyjemność niewielka
                    a niebezpieczeństwo duże.
                    • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:57
                      uu1 napisała:

> Rozkazywanie kobiecie to to samo co całowanie lwa w dupę. Przyjemność
                      niewielka
                      > a niebezpieczeństwo duże.

No chyba, że na wiecu Samoobrony, będąc zachęcanym przez wiwatujący "target"
                      kochający takie popisówki-))). I nie lwa a bizona:-)
                      • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 21:58
                        Nie sądzę abym na taki wiec trafił. :))
                        • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:06
                          uu1 napisała:

> Nie sądzę abym na taki wiec trafił. :))

W takim razie uważaj, gdzie będziesz się rozbijał z tym namiotem:-))) Może się
                          skonczyć tak, że rano bedziesz przecierał oczy ze zdumienia, zaraz po
                          rozsunięciu:-)))
                          • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:08
                            Mam ważny paszport. ;)
                            • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:16
                              uu1 napisała:

> Mam ważny paszport. ;)

Postraszysz ich paszportem a oni sobie pójdą?:) A bizon zrobi nietęgą minę?:))
                              • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:17
                                Bizonowi zadam bobu. A pozostałym owsa.
                                • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:24
                                  uu1 napisała:

> Bizonowi zadam bobu. A pozostałym owsa.

Jesteś zupełnie niereformowalny. Nic a nic nie chcesz się dać zlepperować:)
                                  Zobacz jak ładnie dał się zlepperować elektorat PiSu.
                                  • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:27
                                    Bo ja nie łżę jak bura suka. I do prądu się nie podłączam.
                                    • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:41
                                      uu1 napisała:

> Bo ja nie łżę jak bura suka. I do prądu się nie podłączam.

I pewnie wierzysz w prawo i sprawiedliwość a nie "prawo" i "sprawiedliwość"...
                                      • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:45
                                        Ja jedynie wierzę w biustonosze z firmy Hawaje. I, oczywiście w prezesopremiera,
                                        pod warunkiem, że nic nie mówi.
                                        • bio.mum Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:54
                                          uu1 napisała:

> Ja jedynie wierzę w biustonosze z firmy Hawaje. I, oczywiście w
                                          prezesopremiera
                                          > ,
                                          > pod warunkiem, że nic nie mówi.

Nie rozmawiajmy o biustonoszach bo to młyn na wodę dla e(u)rotumanów...
                                          • uu1 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:58
                                            No, to jeszcze wierzę, ze:
                                            "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
                                            prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie
                                            społeczeństwo."
                                            J.K. 10.2005

---------------
                                            • mark.parker IV Rzycią Pospolitą (oj, jakże pospolitą) 01.09.06, 23:00
                                              rządzi czerwono-brunatna jaczejka
                                              • uu1 Re: IV Rzycią Pospolitą (oj, jakże pospolitą) 01.09.06, 23:01
                                                Dodałbym czarnego koloru.
                                              • bio.mum Re: IV Rzycią Pospolitą (oj, jakże pospolitą) 01.09.06, 23:14
                                                mark.parker napisał:

> rządzi czerwono-brunatna jaczejka

dzień doberek:-) Ano, co fakt to fakt:-)
                          • europa130 Re: Przez chwilę zastanawiałam się czy nie napisa 01.09.06, 22:31
                            rozsuniesz i co zobaczysz? wygolona cipe.
                            • uu1 Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 22:38

• bio.mum Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 22:42
                                uu1 napisała:

Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak wygląda ten typ. Pewnie od razu oddałabym
                                mu komórkę i pieniądze.
                                • uu1 Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 22:46
                                  komórka to małe piwo. Co z węglem, zima idzie?
                                  • bio.mum Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 22:57
                                    uu1 napisała:

> komórka to małe piwo. Co z węglem, zima idzie?

Mam drewno z zeszłego roku:) Już przetestowane. Suchutkie, że hoho:) Jedną
                                    zapałką:)

A z węglem to mi sie tylko "tradycja" kojarzy;)
                                    • uu1 Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 23:00
                                      > Mam drewno z zeszłego roku:) Już przetestowane. Suchutkie, że hoho:) Jedną
                                      > zapałką:)
                                      Trzymaj. Moze się przydać. :)
                                      • bio.mum Re: Ojej, erotuman. Dawno Cię nie było. Witaj 01.09.06, 23:16
                                        uu1 napisała:

> > Mam drewno z zeszłego roku:) Już przetestowane. Suchutkie, że hoho:) Jedn
                                        > ą
                                        > > zapałką:)

> Trzymaj. Moze się przydać. :)

Szkoda tylko, że za pomocą drewna nie mozna odpalić internetu:-))
                                        >
                                        >
                                        >
            • silesius.monachijski0 "kobiecie z broda, ktora wystepowala w cyrku.." 03.09.06, 01:06
              czyzby protoplasta Kuronia? hmmm

uu1 napisała:

> Niewiele czasu upłynie a pamięć po nich będzie równie żywa co o kobiecie z
              > brodą, która występowała w cyrku na Powiślu.
              • abmiros Kto nie jest zdrajca? 03.09.06, 07:18
                Przebieg upadku stalinizmu w Polsce wymaga zestawienia faktow, a dopiero w
                oparciu o fakty mozna prowadzic analizy polityczne i moralne.

Czy dyskutanci na Forum znaja te fakty?

Czy jest jakis polski polityk, ktorego jakas grupa ludzi mowiacych po polsku, i
                bywa ze piszacych po polsku, (chociaz z tym pisaniem to juz jest raczej bardzo
                zle, sadzac po tekstach pisanych dla Forum), nie obrzucalaby blotem?

Odnosi sie wrazenie, ze kazdy Polak ma co najmniej jednego jakiegos drugiego
                Polaka, ktory uwaza go za zdrajce, lub ktorego on uwaza za zdrajce. A wiec byc
                zdrajca to jest polska cecha narodowa. Ze swiata polskiej polityki mozna
                czerpac na takie przekonania dowolnie duzo przykladow.

W sumie, "dyskusja" to zalew wyssanych z palca opinii, naogol powiedzianych lub
                napisanych zla polszczyzna, zawsze kogos obrzucajacych blotem.

Mozemy sobie pogratulowac, my Polacy, naszych "dyskusji", i opinii jakie w
                czasie tych "dyskusji" wyrazamy o sobie.
        • pogromca_gamonia I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą Erpe, 01.09.06, 21:32
          czyli nasz wspolny swietlany dom. Uffff....
          • bio.mum A samorządowe też wygrają 01.09.06, 21:36
            pogromca_gamonia napisała:

> czyli nasz wspolny swietlany dom. Uffff....

... Nie ma się co oszukiwać:-((
            • monopol Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 21:51
              bio.mum napisała:

> ... Nie ma się co oszukiwać:-((

Niech Pani nie bedzie taką pesymistką Pani Bio.Mum :)
              ( Ładny nick. Miło Panią poznać :))

W dużych miastach przerąbią. Nawet ze swoją oszukańczą ordynacją wyborczą.

• bio.mum Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:03
                monopol napisał:

> bio.mum napisała:
                >
                > > ... Nie ma się co oszukiwać:-((
                >
                > Niech Pani nie bedzie taką pesymistką Pani Bio.Mum :)
                > ( Ładny nick. Miło Panią poznać :))
                >

A Pan na co ma monopol jeśli mozna spytać?:-)

> W dużych miastach przerąbią. Nawet ze swoją oszukańczą ordynacją wyborczą.

Aż taką patriotką lokalną nie jestem, żeby cieszyć się, że przerąbią tylko w
                Warszawie i Poznaniu... W duzych miastach przynajmniej samorządowcom patrzy się
                na ręce..w małych miasteczkach i na wsiach będą bezkarni:-(
                >
                >
                • monopol Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:15
                  bio.mum napisała:

> A Pan na co ma monopol jeśli mozna spytać?:-)

Tajemnica handlowa :P

> Aż taką patriotką lokalną nie jestem, żeby cieszyć się, że przerąbią tylko w
                  > Warszawie i Poznaniu... W duzych miastach przynajmniej samorządowcom patrzy
                  się
                  >
                  > na ręce..w małych miasteczkach i na wsiach będą bezkarni:-(

Myślę, że miast, w których przegrają będzie więcej. Nie spodziewam się tak
                  spektakularnej ( o ile można ją tak nazwać ) wygranej jak w wyborach
                  parlamentarnych. Rzeczywiście pomogli sobie ordynacją, ale mam nadzieję, że
                  wielkiego sukcesu nie odniosą. Czego sobie i Pani życzę :)))
                  • bio.mum Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:19
                    monopol napisał:

> bio.mum napisała:
                    >
                    > > A Pan na co ma monopol jeśli mozna spytać?:-)
                    >
                    > Tajemnica handlowa :P

To może przynajmniej branża?:))

>
                    > > Aż taką patriotką lokalną nie jestem, żeby cieszyć się, że przerąbią tylk
                    > o w
                    > > Warszawie i Poznaniu... W duzych miastach przynajmniej samorządowcom patr
                    > zy
                    > się
                    > >
                    > > na ręce..w małych miasteczkach i na wsiach będą bezkarni:-(
                    >
                    > Myślę, że miast, w których przegrają będzie więcej. Nie spodziewam się tak
                    > spektakularnej ( o ile można ją tak nazwać ) wygranej jak w wyborach
                    > parlamentarnych. Rzeczywiście pomogli sobie ordynacją, ale mam nadzieję, że
                    > wielkiego sukcesu nie odniosą. Czego sobie i Pani życzę :)))

Żeby tak PO przestała udawać dziewicę i poszłą do wyborów z SLD...ech
                    • uu1 Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:22
                      Sojusz musiałby zrobić to o czym pisał A. Celiński. Zamienić się na...
                      • bio.mum Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:47
                        uu1 napisała:

> Sojusz musiałby zrobić to o czym pisał A. Celiński. Zamienić się na...

To też prawda...Tylko dlaczego oni nie pomyślą o nas, ludziach, którzy są
                        spanikowani tym co sie dzieje. Przecież oni powinni zrobic wszystko, żeby jakoś
                        zapobiec tej narodowo-populistycznej zarazie:( A oni na to..chyba się z d.. na
                        głowę..zamieniłeś jak pomyslałeś, że pierwszy wyciągnę rękę...
                        • uu1 Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:51
                          Za wszystko w życiu, prędzej czy później się płaci. Ta hołota też zapłaci.
                          • bio.mum Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 23:21
                            uu1 napisała:

> Za wszystko w życiu, prędzej czy później się płaci. Ta hołota też zapłaci.

Oj, potańczyłoby się na ich grobie;))))

Łukasz Kubot w trzeciej rundzie!!!!!:-)))))))
                    • monopol Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:28
                      bio.mum napisała:

> monopol napisał:
                      >
                      > > bio.mum napisała:
                      > >
                      > > > A Pan na co ma monopol jeśli mozna spytać?:-)
                      > >
                      > > Tajemnica handlowa :P
                      >
                      > To może przynajmniej branża?:))

bielizna damska :P

> > Myślę, że miast, w których przegrają będzie więcej. Nie spodziewam się ta
                      > k
                      > > spektakularnej ( o ile można ją tak nazwać ) wygranej jak w wyborach
                      > > parlamentarnych. Rzeczywiście pomogli sobie ordynacją, ale mam nadzieję,
                      > że
                      > > wielkiego sukcesu nie odniosą. Czego sobie i Pani życzę :)))
                      >
                      >
                      > Żeby tak PO przestała udawać dziewicę i poszłą do wyborów z SLD...ech

No tak, takie głosowanie... Na zasadzie wyboru mniejszego zła. Ja proszę Pani
                      nie przepadam ani za jednymi ani za drugimi...
                      • eti.gda Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:37
                        monopol napisał:

>
                        > No tak, takie głosowanie... Na zasadzie wyboru mniejszego zła. Ja proszę Pani
                        > nie przepadam ani za jednymi ani za drugimi...

"Nieważne, kto głosuje. Ważne, kto liczy głosy" (J. Stalin).
                        Jeżeli ma być taka ordynacja, że wybieramy spośród panów X i Y a wygrywa pan Z,
                        to ja dziękuję za takie wybory!
                        • monopol Re: A samorządowe też wygrają 02.09.06, 08:42
                          eti.gda napisał:

> "Nieważne, kto głosuje. Ważne, kto liczy głosy" (J. Stalin).
                          > Jeżeli ma być taka ordynacja, że wybieramy spośród panów X i Y a wygrywa pan
                          Z,
                          >
                          > to ja dziękuję za takie wybory!

Spróbuj na nie nie pójść. To zabiję! ;)
                      • bio.mum Re: A samorządowe też wygrają 01.09.06, 22:50
                        monopol napisał:

> bio.mum napisała:
                        >
                        > > monopol napisał:
                        > >
                        > > > bio.mum napisała:
                        > > >
                        > > > > A Pan na co ma monopol jeśli mozna spytać?:-)
                        > > >
                        > > > Tajemnica handlowa :P
                        > >
                        > > To może przynajmniej branża?:))
                        >
                        > bielizna damska :P

byle nie stringi! tfu!;)

>
                        > > > Myślę, że miast, w których przegrają będzie więcej. Nie spodziewam
                        > się ta
                        > > k
                        > > > spektakularnej ( o ile można ją tak nazwać ) wygranej jak w wyborac
                        > h
                        > > > parlamentarnych. Rzeczywiście pomogli sobie ordynacją, ale mam nadz
                        > ieję,
                        > > że
                        > > > wielkiego sukcesu nie odniosą. Czego sobie i Pani życzę :)))
                        > >
                        > >
                        > > Żeby tak PO przestała udawać dziewicę i poszłą do wyborów z SLD...ech
                        >
                        > No tak, takie głosowanie... Na zasadzie wyboru mniejszego zła. Ja proszę Pani
                        > nie przepadam ani za jednymi ani za drugimi...

Ja proszę Pana też. Tez jestem "bezpaństwowcem". Ja bym chciała proszę Pana,
                        żeby w Sejmie siedzieli sami Karolowie Modzelewscy, Jackowie Kuroniowie,
                        Władysławowie Bartoszewcy itd...ale to marzenia ściętej głowy.
                        • monopol Re: A samorządowe też wygrają 02.09.06, 08:44
                          bio.mum napisała:

> Ja proszę Pana też. Tez jestem "bezpaństwowcem". Ja bym chciała proszę Pana,
                          > żeby w Sejmie siedzieli sami Karolowie Modzelewscy, Jackowie Kuroniowie,
                          > Władysławowie Bartoszewcy itd...ale to marzenia ściętej głowy.

Wykształciuchów się zachciało, tak? Obawiam się, że ich elektorat już
                          wyemigrował niestety za chlebem...
          • uu1 Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 21:36
            Ja zamieszkam w namiocie.
            • bio.mum Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 21:44
              uu1 napisała:

> Ja zamieszkam w namiocie.

Byle nie pod Sejmem. Myślę, że nie mieliby szacunku i chodzi Ci po głowie...
              • uu1 Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 21:48
                W nocy to ONE są nabzdryngolone a w dzień pójdę do arbaitu i się minę z wybrańcami.
                ------------------
                I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają,
                że białe jest białe, a czarne jest czarne.
                • bio.mum Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 22:08
                  uu1 napisała:

> W nocy to ONE są nabzdryngolone a w dzień pójdę do arbaitu i się minę z
                  wybrańc
                  > ami.

No i nie pod hotelem sejmowym. Tam podobno nad ranem latają prostytuki, tzn
                  wypadają z okien:)))

> ------------------
                  > I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają,
                  > że białe jest białe, a czarne jest czarne.
                  • uu1 Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 22:11
                    Powinny pić "Red Bulla".
                    • bio.mum Re: I te zakompleksione, mściwe gnoje budują 4tą 01.09.06, 22:20
                      uu1 napisała:

> Powinny pić "Red Bulla".

Nie liczy się to na czym latasz, tylko czy miękko lądujesz;)
            • odette Prawda,"zasłuzona"biografia-obraż a,ale "gnój"-to 01.09.06, 22:01
              słówko normalne w dyskusji politycznej.
              Typowe dla jezyka politruków.

uu1 napisała:

> Ja zamieszkam w namiocie.
              • uu1 Re: Prawda,"zasłuzona"biografia-obraż a,ale "gnój 01.09.06, 22:10
                Jeżeli napisałaś to do mnie, to wybacz ale nie rozumiem.
          • odette "Tak.Zemsta.Zemsta na wroga!"-Mickiewicz o Moska 01.09.06, 21:58
            lach.
            Dlaczego nie? Polityka to nie jakies markowanie i swiadczenie sobie uprzejmości.
            Niestety, Kaczynscy nie są msciwi.
            Perfidny "list 9" odznaczonych swiadczy, że nie warto wykazywać zbytniej klasy
            dla wrogów(jak Prezydent odznaczjac np. takiego Frasyniuka ). Bo wróg
            polityczny właściwie powinien być zniszczony, inaczej rzecz powróci.

Tyle na temat mściwości. Jeśli nie a propos tematu artykułu- sorry - pretensje
            do siebie -trzeba było nie wywoływać.
            Kompleksy? Wobec kogo? Pusty śmiech, jak pomyślę o drugiej stronie i tym
            spędzie nieuków, absolwentów marksizmu wieczorowego, chłopskich, komudszych i
            ubeckich dzieci...To juz jest nudne wymieniać ciagle te nazwiska.
            • eti.gda Re: "Tak.Zemsta.Zemsta na wroga!"-Mickiewicz o Mo 01.09.06, 22:01
              odette napisała:

> lach.
              > Dlaczego nie? Polityka to nie jakies markowanie i swiadczenie sobie
              uprzejmości
              > .
              > Niestety, Kaczynscy nie są msciwi.
              > Perfidny "list 9" odznaczonych swiadczy, że nie warto wykazywać zbytniej
              klasy
              > dla wrogów(jak Prezydent odznaczjac np. takiego Frasyniuka ). Bo wróg
              > polityczny właściwie powinien być zniszczony, inaczej rzecz powróci.
              >
              > Tyle na temat mściwości. Jeśli nie a propos tematu artykułu- sorry -
              pretensje
              >
              > do siebie -trzeba było nie wywoływać.
              > Kompleksy? Wobec kogo? Pusty śmiech, jak pomyślę o drugiej stronie i tym
              > spędzie nieuków, absolwentów marksizmu wieczorowego, chłopskich, komudszych i
              > ubeckich dzieci...To juz jest nudne wymieniać ciagle te nazwiska.

"Walcz z wrogiem, ale go nie niszcz. Wróg zawsze może ci się przydać". (J.
              Stalin)
              "Im więcej wrogów, tym więcej chwały". (to jakiś wojskowy z XVI w., zapomniałem
              nazwiska)
            • uu1 Re: "Tak.Zemsta.Zemsta na wroga!"-Mickiewicz o Mo 01.09.06, 22:16
              Nagromadzenie epitetów nie wzmacnia argumentacji.
              Co to znaczy np. "takiego Frasyniuka"?
              Wróg czy przeciwnik polityczny? Jak nazwać kogoś, kto stawia w tym miejscu znak
              równości? Faszystą?
      • chateau Re: Nic dodać nic ująć 01.09.06, 21:29
        Witam.
        Giertych doskonale wpisuje się w to, co kartofle chcą wcisnąć "ciemnemu ludowi"
        - że to "oni" nas oszukali i "oni" rozkradli Polskę. Jacy "oni"? Romuś wskaże.
        Geremek też się pewnie załapie.
        • bio.mum Re: Nic dodać nic ująć 01.09.06, 21:33
          chateau napisał:

> Witam.

również:-)

> Giertych doskonale wpisuje się w to, co kartofle chcą wcisnąć "ciemnemu
          ludowi"
          > - że to "oni" nas oszukali i "oni" rozkradli Polskę. Jacy "oni"? Romuś wskaże.
          > Geremek też się pewnie załapie.

Ale Ty wiesz, że ja wiem..ech:-(((

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47891090&a=47893734
        • pogromca_gamonia Tatuś Romcia to chory bęcwał a dziadzio to"Truten" 01.09.06, 21:35
          i zdrajca.
        • eti.gda Re: Nic dodać nic ująć 01.09.06, 21:37
          chateau napisał:

> Witam.
          > Giertych doskonale wpisuje się w to, co kartofle chcą wcisnąć "ciemnemu
          ludowi"
          > - że to "oni" nas oszukali i "oni" rozkradli Polskę. Jacy "oni"? Romuś wskaże.
          > Geremek też się pewnie załapie.

Znów ci "oni"
          "...A niedawno w telewizji mówiło, że my teraz znowu razem. I że oni też my. No
          to jeżeli oni też my, to my kto?" (Jan Pietrzak, 1984)
    • rysiopysio Giertychoiza paranoidalna 01.09.06, 21:32
      Czego to coś giertychem nazywane nie zrobi aby w mediach istniec
    • bjde psy szczekają - a karawana idzie dalej 01.09.06, 21:33
      kiedyś dojdzie. Kiedyś... A - do ogródka G.W. - żal, ze jej kolegium, czy jak
      to się tam zwie, nie widzi, że też wspiera... kaczystan... że tak naprawdę nie
      chodzi o UE, aleo prawdziwa tolerancję. A Tolerancja toleruje cudze - ale nie
      ma nadanych autorytetów. Nawet w Łagiewnikach. Ona MYŚLI.
    • wsierans Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gierty.. 01.09.06, 21:33
      Ciekawe co boski Roman sądzi o dziąłlności swojego tatusia czy to też była
      zdrada??????
    • uu1 Re: Wolisz kompresik czy landrynki? 01.09.06, 21:38

• kutas_wybiera_pisiora Giertychuj właśnie wybiela tatula 01.09.06, 21:39
      Nie da się zaprzeczyć, że tatko prostytuował sie w PRONie.
      Ale można to zrelatywizować, obrzucając błotem tych, co PRONowi szkodzili.
      a poza tym, zawsze o Gier-ty-ch..u będzie głośno. A przecież wszystko jedno, co piszą, byle nie przekręcali nazwiska:)
    • at_work Gier tych dość! 01.09.06, 21:47
      Mocno wątpliwy patriota z bardzo złym rodowodem, nie tylko politycznym (Liga Przyjaciół R. -
      wiadomego kraju), nie ma moralnego prawa zabierać głosu w sprawie osoby tak wielkiego formatu jak
      śp. Jacek Kuroń.
      Niekwestionowany autorytet i podziwu godna postawa bohatera tamtych czasów jest wzorem
      patriotyzmu i odwagi cywilnej, której trzeba zazdrościć. Nic więc dziwnego, że budzi również zawiść,
      nawet zza grobu, u ludzi skarlałych (oczywicie w tym przypadku, nie fizycznie, lecz duchowo i
      moralnie).
      Pan Minster powinien po raz kolejny podać się do dymisji i zniknąć raz na zawsze z życia publicznego.
      W całej tej paranoi, zaczynam jednak wyraźnie dostrzegać działanie macek kacapskiego wywiadu
      zmierzającego do ostatecznej kompromitacji naszego kraju w oczach świata.
      Pan minister jeszcze jako opozycjonista miał na tym polu wielkie zasługi, co doppiero teraz mając
      większe możliwości.
      Jak paranoja, to paranoja...
    • sothis666 To sombie przemyśl TO: 01.09.06, 21:48
      Wicepremier Giertych:

"Okrągły Stół był po prostu spiskiem pomiędzy przedstawicielami opcji komunistycznej, (...) ze Służbą Bezpieczeństwa i decydentami peerelowskimi. Okrągły Stół był aktem zdrady narodowej".

"... to porozumienie, które zostało zawarte przy Okrągłym Stole m.in. przez niego, było porozumieniem, które szkodziło Polsce i było zdradą ideałów milionów ludzi, którzy należeli do Solidarności"

"...Skutek był taki, że przez kilkanaście lat doprowadzono rozsprzedania polskiego majątku"

Uczestnicy obrad (opozycja, alfabetycznie):

Piotr Baumgart
      Zbigniew Bujak
      Andrzej Celiński
      Jan Dworak
      Władysław Frasyniuk
      Bronisław Geremek
      Jarosław Kaczyński
      Lech Kaczyński
      ...
      >>> I CO TERAZ?
      • wariant_b Re: To sombie przemyśl TO: 02.09.06, 01:37
        sothis666 napisał:

> Wicepremier Giertych:
        > "Okrągły Stół był po prostu spiskiem pomiędzy przedstawicielami opcji
        > komunistycznej, (...) ze Służbą Bezpieczeństwa i decydentami peerelowskimi.
        > Okrągły Stół był aktem zdrady narodowej".

No to dobiję wszystkich (no, może tylko większość)
        Okrągły Stół był ucieczką państwa polskiego spod opieki radzieckiej.
        Wzmiankowani decydenci peerelowscy wraz ze swoją Służbą Bezpieczeństwa
        poczuli stosowny moment, odgrzebali jeszcze nie do końca pozbierane
        elity Solidarności, posadzili przy stole i mimo sprzeciwów "patriotycznej
        części" oddali im władzę robiąc kuku Wielkiemu Bratu.
        Szybko, czysto i profesjonalnie. Bo tylko idiota jest w stanie przegapić
        historyczną szansę albo gryźć się i kłócić, gdy rozum każe działać.
        Tak naprawdę, to Jaruzelski, Kiszczak, Rakowski, Michnik, Kuroń i jeszcze parę
        osób z obu stron stołu stworzyło III RP, nie czekając aż oszołomstwo zdąży
        otworzyć usta i powiedzieć "nie pozwalam". To teraz sobie dopiero folgują,
        bo gryzie ich, że w tych wydarzeniach byli tylko pionkami bez znaczenia.
        Do gry weszli później, drąc, co się dało udrzeć i wrzeszcząc o "zdradzie
        ideałów", bo ich ideałem był i jest TKM (oraz tanie państwo:)

Historia to naprawdę ciekawa rzecz, nie łatwo jest ją "wyprostować".
        Nie sądzę, aby udało się to Giertychowi, nie wydaje mi się również,
        by bracia Kaczyńscy wykreowali się na twórców Solidarności i burzycieli PRLu.

A Kuroń rzeczywiście uczestniczył w tym "spisku" i CHWAŁA MU ZA TO!
        Jak i pozostałym "zdrajcom".
    • jacek.jarecki Giertych cierpi... 01.09.06, 21:50
      ... na medialną sraczkę. Nie ma dnia, by nie wyskoczył z jakimś idiotyzmem.
      Prawica mówi mu... DO BUDY MOPSIKU!
      Jacek
      www,koninski.upr.org.pl
      Ps. Szczególnie polecam tekst " Pseudopolityka i pseudopolitycy"
      Łatwo w google... a Romus jest beeee...
      • mg2005 Kuronia będziemy bronić jak socjalizmu !... )) 01.09.06, 22:02
        Jeśli Autorytet wymaga takiej zmasowanej obrony, to może nie jest
        Prawdziwym Autorytetem ?... ))
        • indianski Re: Kuronia będziemy bronić jak socjalizmu !... ) 01.09.06, 22:17
          2005 to rok ukonczenia przedszkola ?
    • gmanchuel Giertych do dymisji ! 01.09.06, 21:57
      Giertych do dymisji ! Wreszcie !
    • scolopetarius Historia Kuronia to czerwona historia 01.09.06, 21:59
      Sio czerwone
      • odette Historia Kuronia to fakty.Znów nie wolno ich znać? 01.09.06, 22:04
        Udawać, że nie było?
      • mohair.g.strings A Twoja historia? 01.09.06, 22:07
        Masz w ogóle jakąś historię? Opowiedz, co Ty zrobiłeś dla Polski...
      • uu1 Re: Landrynki czy popcorn? I nocniczek? 01.09.06, 22:20

• ppo LPR to nowotwór! 01.09.06, 22:10
      Konieczna natychmiastowa operacja!
      • scolopetarius PeDety i POrąbańcy możecie większości skoczyć 01.09.06, 22:21
        po piwo.
        • monopol Nie pij tyle tego piwa 01.09.06, 22:30
          Bo Ci rozwali wątrobę i nawet Ojciec Tadeusz Cię nie wskrzesi...
        • y.y [...] 01.09.06, 22:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • abmiros To sa tematy dla historykow, nie dla politykow. 01.09.06, 22:25
        Nie dajmy sie zwariowac. Czy naprawde wladze w Polsce nie maja nic lepszego do
        roboty, jak poswiecac swoj czas takim tematom? Odkad to p. Giertych jest
        ekspertem od moralnosci politycznej i znawca historii?

Nie ma waznych biezacych narodowych problemow w Polsce? Chociazby stan drog!
        • uu1 Re: To sa tematy dla historykow, nie dla polityko 01.09.06, 22:29
          > Nie ma waznych biezacych narodowych problemow w Polsce? Chociazby stan drog!
          Co Ty znowu z drogami? Droga do IV Jednojajowej RP jest wytyczona i wystarczy.
    • scolopetarius Usuwają wpisy popierającej Kuronia CenZura 01.09.06, 22:18
      zwykła manipulacja
    • dawo Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gierty.. 01.09.06, 22:28
      Kundlizm w najczystszej postaci. Wszystko już było, poczytajcie Mistrza
      Wańkowicza.
    • klara20061 Źródła są takie a nie, co tu się oburzać! 01.09.06, 22:33
      A te źródła historyczne, które właśnie odkryto, dowodzą niezbicie, że Kuroń
      prowadził negocjacje z SB, ponieważ został do tego upoważniony przez Wałęsę.
      Widocznie była wówczas taka potrzeba, aby kogoś z "Solidarności" wysłać do tych
      bardzo niewdzięcznych i "brudnych" rozmów z SB - nie było kogo, a może nikt nie
      chciał się "ubrudzić", to wysłano Kuronia. Kuroń, chcąc, nie chcąc, podjął się
      tych rozmów. Po prostu pojawiła się wówczas taka okazja do uzyskania jakiegoś
      obszaru wolności w systemie, w "Solidarnosci" postanowiono to wykorzystać - i
      kogoś wysłać do negocjacji z komunistami. Padło na Kuronia.
      • wariant_b Re: Źródła są takie a nie, co tu się oburzać! 02.09.06, 10:11
        Sorry, ale zaprotestuję.
        Wszystko wskazuje raczej na to, że to Wałęsa podczepił się do tych
        negocjacji, a nie, że był ich inicjatorem. Czym wcale nie neguję
        zasług Lecha, ale podkreślam, że byli tacy, co lepiej rozumieli
        w jaki sposób i jakimi środkami można się uwolnić z opieki Wielkiego Brata.
    • wariant_b Polacy mają prawo do poznania prawdy... 01.09.06, 22:38
      Polacy mają prawo do poznania prawdy.

Więc kto zlecił przygotowanie kwitów na powszechnie szanowane osoby.
      Od pewnego czasu pojawiają się materiały kompromitujące osoby, które
      za czasów prezydentury Kwaśniewskiego otrzymały Order Orła Białego.
      Balcerowicz, Herbert, Geremek, Skubiszewski, Kuroń ....
      Dlaczego tak prymitywny klucz doboru osób?
      Kto następny: Lem czy Tischner?

Scenariusz ten sam: jakieś media coś piszą powołując się na materiały IPN,
      które jakiś historyk IPN właśnie był niedawno przygotowywał, ale mu wyciekły.
      Jakiś polityk oszołom publicznie się oburza i żąda linczu lub ekshumacji,
      moralne autorytety typu Kurskiego włączają się dostarczając nowych argumentów,
      w narodzie wrze, wierchuszka partyjna popiera swojego "prześladowanego"
      kolegę i eskaluje pomówienia, Premiero-prezydent oświadcza, że źle się stało,
      ale sprawa wymaga dogłębnego wyjaśnienia, więc się nie będzie wypowiadał ...

Polacy mają prawo do poznania prawdy, więc jeszcze raz pytam:
      przypadkowy zbieg okoliczności ci to, czy celowe działania.
      Czy odzyskaliśmy już IPN i służby specjalne, a jeśli tak, to po co?
      Czy Giertych jest tylko oszołomem, czy już nowym TW nowych służb IVRP?
      Czy jest to bezinteresowne chamstwo, czy mają coś na niego lub dla niego?

Polacy mają prawo do poznania prawdy, więc proszę o odpowiedż.
      • havana06 Re: Polacy mają prawo do poznania prawdy... 01.09.06, 22:44
        Jak można wymyślić takie bzdury???
        No, ludzie innego pytaniz już nie mam.
      • uu1 Re: Polacy mają prawo do poznania prawdy... 01.09.06, 22:49
        Pytania bardzo celne ale po odpowiedź pisz na Berdyczów.
        • wariant_b Re: Polacy mają prawo do poznania prawdy... 02.09.06, 01:02
          Nie mam pytań.
          To były tylko odpowiedzi.
      • todundliebe Re: Polacy mają prawo do poznania prawdy... 01.09.06, 22:52
        Racja. No a co będzie, jeśli w IPN odnajdzie się protokół negocjacji
        prowadzonych z SB i "czlowiekiem honoru" przez prof. Geremka, A. Michnika?
        • eti.gda Re: Polacy mają prawo do poznania prawdy... 01.09.06, 22:57
          todundliebe napisał:

> Racja. No a co będzie, jeśli w IPN odnajdzie się protokół negocjacji
          > prowadzonych z SB i "czlowiekiem honoru" przez prof. Geremka, A. Michnika?

Teraz to się na pewno znajdzie. Już tam się o to postarają.
    • mark.parker Kwaczka-sr.czka 01.09.06, 22:54
      Ja ten list przeczytałem, forma jest troszkę nadmiernie kategoryczna jak na
      zwracanie się do głowy państwa - powiedział kurdupel, zapominając, że nie jest
      głową, tylko kuprem państwa.
      • guma.donald Kur woń 01.09.06, 22:57
        gruby kurdupel z zębami hipopotama
    • guma.donald Czerwone harcerstwo, sztama z SB i termos z wódą 01.09.06, 22:56
      nie ma co, niezła rekomendacja na "autorytet moralny"...
      • uu1 Re: Widziałeś ten termos, piłeś z niego? 01.09.06, 23:04

• guma.donald byłem blisko - śmierdziało bimbrem 01.09.06, 23:06
          jak cholera
          • uu1 Re: Czemu kłamiesz? 01.09.06, 23:09

• guma.donald Może się nie mył. Nie wiem. To pasowałoby do niego 01.09.06, 23:16
              .......
              • uu1 Re: Pogrążasz się. Uwazaj, dno jest betonowe. 01.09.06, 23:19

• oora_boora A tobie z mordy śmierdzi 01.09.06, 23:17
        więc stul
        • guma.donald Ale nie czosnkiem jak tobie 01.09.06, 23:20
          .......
    • plutho gdzie był p. Giertych-senior? 01.09.06, 22:57
      gdzie był p. Giertych-senior, gdy J. Kuroń walczył o wolność w naszym kraju?
      czyż nie u boku gen. Jaruzelskiego? Postawa Giertycha-junior jest dodatkowo
      efektem kompleksu, bo co do tego czy jest przy zdrowych zmysłach to mam wielkie
      watpliwości...
    • jaluka Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gierty.. 01.09.06, 22:58
      a moze tak daç mu / giertychowi/ normalnie, jak to jego kumpel z tyrki W PAPĘ ?
      Jak spotkam,to mu dam. Pierwszy raz musi być.
    • me-e jacek, by wybaczyl temu...draniowi 01.09.06, 23:07
      ...do jacka nic nie mam...ale zwrodzie prosze uwage...jaki totalitaryzm jest
      zawarty w tym stwierdzeniu michnika...jaki brak zrozumienia, ze osoby publiczne
      rokujace z sb- w tym wypadku...moga byc krytykowane...bo zawsze jakis romek sie
      znajdzie ...gdyby michnik tak bronil kaczynskiego...ale nie, michnik jednych z
      solidarnosci miesza z blotem ...drugich broni...co za obluda
    • 1korektor A może wrócimy do kodeksu honorowego? 01.09.06, 23:09
      Pan X rozpowszechnia plotki o nieżyjącym panu A.
      Przyjaciel pana A spotyka się z panem X i mówi mu że jest szują i szumowiną.
      Przyjaciele obu panów uzgadniają warunki: pałasze albo pistolety.
      Pan X z panem A w towarzystwie swoich przyjaciół spotykają się o świcie.
      Na śniadanie wraca tylko jeden z panów.
      Szanse mają i mali (pistolet) i duzi (szabla).
      Szanse ma cały naród, bo niektóre instytucje po pewnym czasie oczyszczają się z
      szumowin i idiotów.
      Wzorzec sprawdzony przez wiekowe tradycje. Odwaga idzie w cenę. Gó..arstwo
      wpada w inflację (traci na wartości i liczebności).
      Hough.
      • 1korektor Re: A może wrócimy do kodeksu honorowego? 01.09.06, 23:14
        wariant alternatywny.
        Pan X ma dowody o tym że pan Y jest złoczyńcą.
        Przedstawia dowody panu marszałkowi, przewodniczącemu, prezydentowi lub
        sekretarzowi.
        Pan Y odbywa proces i idzie do więzienia.
        Pan X staje się obrońcą prawa.

Hough
      • me-e proponuje kneblowanie ust... 01.09.06, 23:16
        ...zakaz rozmow na wybrane tematy...i zaglusza- nie w eterze...dla slusznych
        racji...ale po co to wszystko...spoleczenstwo ma glowe...i mamy demokracje,
        wolnosci slowa...wiec propononuje ...wiecej wolnosci...
        • wariant_b Re: proponuje kneblowanie ust... 02.09.06, 00:57
          Chcesz więcej wolności, to proszę:

- czy w zamian za udział w przygotowywanej nagonce na Michnika,
          bo taki zapewne cel miały oszczerstwa wobec nieżyjącego Jacka Kuronia,
          Giertych dostanie miejsca w radach nadzorczych czy nietykalność dla
          swoich Farfali?

- czy metody działania UBecji w IVRP daleko odbiegają od standardów z PRL?
          Czy podłości z przed lat są ważniejsze od świństw czynionych dzisiaj?

- w jakim związku pozostaje mianowanie Macierewicza wiceministrem obrony
          z cudownym wyczyszczeniem akt braci Kaczyńskich (i całego byłego PC)

- czy fakt nie zaproszenia Wałęsy na rocznicę podpisania porozumień,
          to drobne przeoczenie wynikające z przepracowania pracowników kancelarii

- kto tu teraz rządzi i rozdaje karty? Znowu opozycja?

a teraz me-eeeee
    • majster_g Re: Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gier 01.09.06, 23:18
      Juz prawie 11 tysiecy osob podpisalo list w obronie pamieci Jacka Kuronia:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,75075,3588823.html
    • matolku Politycy i opozycjoniści bronią Kuronia; Gierty.. 01.09.06, 23:24
      Jacek jesteśmy z Tobą. Byłeś, jesteś naszym bohaterem. Chciałbym byc taki ja Ty,
      choc wiem, że to niemożliwe. Jeśli to słyszysz, a wiem, że słyszysz, bo jak nie
      Ty, to kto, to musisz wiedziec, że jesteś równy facet, że Polacy Ciebie kochają,
      a Giertych i te skiny sk...syny niech mówią, co chcą. Czarne sotnie się
      przewijają. H.j z nimi i z radiem. Jacku trzymaj się!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka