Dodaj do ulubionych

Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia

03.09.06, 14:38
Opluwanie Jacka Kuronia - i pomniki dla psychopatycznego bandziora Kurasia,
oto IV RP.
Obserwuj wątek
    • marek277 Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:41
      Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku
      podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia.
      • seiendes [*] [*] [*] 03.09.06, 15:02
        Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w
        opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar
        energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach.
        • util <'> 03.09.06, 15:07
          Obecność tylu osób przy grobie Jacka Kuronia była bardzo budująca - to dobitny przykład, że odpowiedzią na fałszowanie historii, zawłaszczanie teraźniejszości i zalewie podłości nie musi być bezsilność.

Dziekuję, Panie Jacku.
          • soviecki.agent.z.pzpr Zamiast Zniczy Spalić Teczkę Qronia ?????:)))))))) 03.09.06, 16:57
            same znicze
            poza zadymianiem
            niczego do sprawy
            nie wnoszą !

Natomiast te paskudne
            dokumenty z IPN
            mógły puscic z dymem
            np. sam tow. Kiszczak :)
            • krasnov ['] ['] ['] 03.09.06, 17:24
              Brak mi Pańskiej uczciwości, spokoju i kultury, panie Jacku…
              • thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:27
                krasnov napisał:

> Brak mi Pańskiej uczciwości, spokoju i kultury, panie Jacku…
                >
                najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczyno?
                • rickardo69 Wosze o rozwiazanie LPRu !!! 03.09.06, 17:36
                  Po tym co te pseudokatolickie bojowki nazistowskie wyczyniaja to jedyne sluszne
                  rozwiazanie.
                  • daisy-tusk Wosze i Nosze PRL !!!!!!!!! 03.09.06, 17:42
                    .
                    • thorgallpl Re: Wosze i Nosze PRL !!!!!!!!! 03.09.06, 17:45
                      daisy-tusk napisał:

> .

ONYSZKIEWICZ: "Gdyby Kuron zyl, dzisiaj by byl z nami w SLD"

ONYSZKIEWICZ! TY PARSZYWY OSZOŁOMIE, zamknij mordę i nie wycieraj jej sobie
                      autorytetem, ktory juz nie zyje i zabrac glosu nie moze!
                      • twprezydent Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 18:06
                        Urządzanie manifestacji na grobie i granie nieboszczykiem jest podłe!
                        Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek.
                        • majster_g Re: Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 18:15
                          twprezydent napisał:

(...)
                          > Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek.

Ale z Ciebie antyrzadowiec! Wyslij to do Giertycha. Starczy Ci odwagi?
                          • hajka.grundbaum.02 [...] 03.09.06, 19:47
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • majster_g Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 19:54
                              hajka.grundbaum.02 napisała:

> Towarzysz Icek(Jacek) Kordblum(Kuroń)

Dobrze, ze jestes. Bo inaczej inni "obiektywni" nie uwierzyliby, ze istnieja
                              takie polsko-jezyczne stwory jak ty.
                            • siekor Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 20:34
                              A wiesz? - Mój zszedłszy już z tego świata rudy kot miał na imię (nie "wabił
                              się", chociaż to poprawne językowo w zasadzie jest) - "Icek" właśnie. Zgadnij
                              koteczku - dlaczemu??!
                            • tingri Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 21:37
                              w 68 r ataki na "zydokomune" przypuscil moczar i inne komuchy, dzis robisz to ty
                              i lpr, dobra stara Sb-ecka szkola, ale co sie dziwc skoro giertych poparl stan
                              wojenny i jaruzelskiego, sam zdradzil polske, a potem od zdrajcow wyzywa
                              kuronia, michnika, geremka i innych, ciekawe ilu bylych ubekow jest w LPR?
                        • sankiulot a byles kiedy na powazkach pierwszego sierpnia? 03.09.06, 18:31
                          wole myslec, zes glupi, a nie podly.
                          • maciejtakitam Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta reke 03.09.06, 18:35
                            odetnie...
                            to taka moja niedzielna dygresja na temat tego forum, towarzystwa wzajemnej
                            adoracji na powozkach i takich owakich...
                            • sankiulot Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 18:38
                              No co Ty, reki ci nie odetne,a pisze na tym forum. spokojnie, nie wszyscy sa z
                              twojej miary.
                            • sankiulot Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 18:46
                              A zebys byl nieco bardziej zorientowany, to podpowiem, ze bylo (u Cyrankiewicza)
                              nie odetnie, ale odrabie. Bo chyba Ci o to chodzilo, ale nie wiesz w ktorym
                              kosciele dzwonia. Cienkie te szkolenia u Giertycha. Senior Maciej sluzy
                              korepetycjami.
                              • hajka.grundbaum.02 [...] 03.09.06, 20:01
                                • hutmen2 Re: Kuroń czerwonym katem polskiego harcerstwa 03.09.06, 22:32
                                  Aleś ty odważny - nawet noe masz swojej wizytówki. A tak między nami kto cię
                                  ( specjalnie z małej litery) nie lubi??Człowieku zdejmij ten berecik bo ci (jw)
                                  krew do mózgunie dopływa!!!!
                            • majsik ... 03.09.06, 19:24
                              Nie chce mi się zyc w tym kraju, pod rządami tych ludzi. Za jakie grzechy??
                            • grzem Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 22:42
                              maciejtakitam napisał:

> odetnie...
                              > to taka moja niedzielna dygresja na temat tego forum, towarzystwa wzajemnej
                              > adoracji na powozkach i takich owakich...

zapewne jest prawdą, że na tym forum wypowiadają się w większości osoby o podobnych poglądach, ale............ ja na forum strony twojego radio z miasta Kopernika nie wchodzę i nie ośmieszam się...............
                        • tingri Re: Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 21:32
                          Atakowanie Kuronia jest podłe!
                          > Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek.

zdelegalizowac lpr
                      • hutmen2 Re: Wosze i Nosze PRL !!!!!!!!! 03.09.06, 22:25
                        Jacek Kuroń rozmawiał z każdym, bez względu czy to oszołom czy też idiota.Jeśli
                        zarzucasz komuś jakąś wypowiedź, to słuchaj uważnie co mówi.A jeśli powołujesz
                        się na autorytet to przynajmniej w częsci naśladuj Jego postępowanie - inaczej
                        obnażasz swoją miernotę intelektualną i fałsz.
                • majster_g Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:45
                  thorgallpl napisał:

> najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczyno?

Co za pomiesznie?! Podlosc, autorytet? Tak autorytet! I tak, podlosc thorgallpl.
                  • thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:49
                    majster_g napisał:

> thorgallpl napisał:
                    >
                    >
                    > > najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczy
                    > no?
                    >
                    > Co za pomiesznie?! Podlosc, autorytet? Tak autorytet! I tak, podlosc thorgallpl
                    > .

Teraz prosze to wszystko jeszcze raz napisac - ale po Polsku.
                    • majster_g Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:56
                      thorgallpl napisał:

(...)
                      > Teraz prosze to wszystko jeszcze raz napisac - ale po Polsku.

;-)
                    • siekor Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:45
                      Drogi "thorgallpl"! Jeżeli tak bardzo donmagasz się, aby napisano Ci w ojczystym
                      języku, to jak najłaskawiej przypominam, iże po polsku przymiotniki, poza
                      szczególnymi przypadkami piszemy małą literą. Ta odangielska maniera pisania
                      wszystkiego co się ruszą - wielką literą - nienajlepiej zaświadcza o znajomości
                      reguł ojczystego języka.
                      Czyżby i patriotyzm w podobnym tonie:)
                      • thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:54
                        Jesli w sprawie j. polskiego - purysto - chcesz zabierac glos na lamach tak
                        "intelignetnie" redagowanego wydawnictwa jakim "niewatpliwie" jest GW, musisz
                        zaczac od wlasnego "podworka"-starales sie mi dowalic, a sam placzesz literki.
                        Czyzby za duzo napojow alkoholowych? Nauczycielem zapewne jestes, jutro poczatek
                        roku to trzeba sie wyszalec, prawda?
                        Reszta bez komentarza.
                        • siekor Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 20:07
                          Rzeczywiście, walnąłem się o jedno "n" niepotrzebne. Ależ u Ciebie wku..enie
                          jakies szalone? Ale tak w w ogóle - to czujesz się dobrze raczej - mam cichą
                          nadzieję?:) - co?
                          Co do nauczycielstwa. No bingo! Owszem, używam języka do pracy, ale to inna bajka.
                          Pa, pa! Całusów sto dwa!!!
                          • thorgallpl Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumialy 03.09.06, 20:35
                            jesli chcesz mozesz rozwinac mysl pt."Uzywanie jezyka do pracy".
                            • siekor Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 20:58
                              Też mi się dzisiaj trochę nudzi. A "używanie języka do pracy" to nie była żadna
                              tam myśl, tylko zwykła sztampa językowa zwana bardziej elegancko -
                              frazeologizmem. I tyle.
                              Naprawdę nudzisz się?
                              To wyczekaj pogodnego wieczoru i popatrz w gwiazdy. A w oczekiwaniu tegoż rusz
                              dupę i zasuwaj choćby na grzyby,ryby,lwyby i inne takie...
                              Serdeczności!
                              • thorgallpl Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 21:34
                                siekor napisał:

> Też mi się dzisiaj trochę nudzi. A "używanie języka do pracy" to nie była żadna
                                > tam myśl, tylko zwykła sztampa językowa zwana bardziej elegancko -
                                > frazeologizmem. I tyle.
                                > Naprawdę nudzisz się?
                                > To wyczekaj pogodnego wieczoru i popatrz w gwiazdy. A w oczekiwaniu tegoż rusz
                                > dupę i zasuwaj choćby na grzyby,ryby,lwyby i inne takie...
                                > Serdeczności!

wiedzialem, ze przyznasz sie do wlasnej ulomnosci.
                                Na grzybach bylem, zrobilem wysmienita zupke. Gdybys byl dziewczyna, mialbys jak
                                w banku zaproszenie na oficjalna degustacje, a tak nici z zupy. Zamiast randki
                                zostal "kosz zmarnowanych szans", ale to temat na inna historie.
                                Poza tym, forum nie jets po to, zeby sie nudzic-wrecz przeciwnie, ale Ty zapewne
                                to juz wiesz.

• hutmen2 Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 22:38
                                  thorgallpl - a która by z takim czymś chciala się zadawać? Masz tupet stary - a
                                  tak przy okazji nie jesteś blondynką???
                • olaf.wazynski Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:49
                  Czytelnicy organu Michnika kochają "czerwonego harcerzyka". Wszystko się zgadza.
            • maciejtakitam To jest chore!!! Chore manifestacje manifestujace 03.09.06, 17:46
              niewiadomo po co? Tragedia... Jakas psychoza glupoty. Przeciez ZW nie napisalo
              ze byl agentem tylko z nimi "negocjowal" ... Leczcie sie

"...który dążył do Polski wolnej i demokratycznej i zaprotestować przeciwko
              fałszowaniu historii" - cos wam ta polska nie wyszla z tym calym syfem dookola
              i emigracja...

"Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co
              mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze

smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci
              • wiktoriaka Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 17:57
                maciejtakitam napisał:

> "Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co
                > mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze
                >
                > smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci

To nie był protest przeciwko temu co napisali pismaki, tylko przeciwko temu co
                powiedział pan wicepremier i jego gołowąsy z Młodzieży Wszechpolskiej. Nie wiem
                czy pamiętasz, ale to teraz obóz rządzący.
                • maciejtakitam Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 18:19
                  ja za to pamietam wypowiedz pana celinskiegoi michnika...poprostu inteligencja
                  bez komentarza a co do giertcha...szkoda tracic czas ale michnik tak czy owak
                  musial urzadzic wam igrzyska.
                  • michos56 Maciejujakcitam. niezwłocznie zabierz się... 03.09.06, 19:13
                    do pracy nad sobą. zacznij od poprawienia ortografii, spróbuj też czasem coś
                    przeczytać, pomyśleć. wskazane byłoby też, żebyś od czasu do czasu rozejrzał
                    się dookoła, posłuchał uważnie innych, zamiast wierzyć bezkrytycznie własnej,
                    wrodzonej inteligencji. wierz mi, że to naprawdę b. rzadki przypadek w skali
                    światowej, żeby ktoś obdarzony wyłącznie podobną twojej inteligencją wrodzoną,
                    był w stanie zajść tak wysoko jak jeden z twoich idoli. i pamiętaj, że taka
                    kuriozalna kariera, poza tym, że jest szybko przemijająca, może się zdarzyć
                    jedynie w czasie silnych zawirowań społecznych jakie właśnie przeżywa nasz
                    kraj. przed tobą, maćkujakcitam, jeszcze naprawdę długa i ciężka droga, ale
                    spróbuj! może i tobie uda się kiedyś osiągnąć pierwszy szczebel poziomu ludzi,
                    na których teraz się boczysz słusznie podejrzewając, że jest między wami spory
                    dystans. powodzenia.
                  • d_arek_d Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 21:39
                    maciejtakitam napisał:

> [...] a co do giertcha...szkoda tracic czas [...]

Dlaczegóż to szkoda tracić czas na komentowanie wypowiedzi wicepremiera-
                    psychopaty? Hitlera też na początku lekceważono.
                    • myslacyszaryczlowiek1 Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 22:12
                      A co wy z tym Hitlerem. Czy ktoś rzuca jakieś hasła rasistowskie. Od czasu do
                      czasu napiszą prawde np tu
                      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060902&id=my17.txt
                      a wy od razu że Hitler, antysemita.
                      A przynajmiej można sobie wytłumaczyć tą bliskość Kwaśniewskiego i Michnika pod
                      jednym parasolem.
                      A przynajmiej można sobie wytłumaczyć dlaczego nie było dekomunizacji w Polsce
                      jako jedynygo kraju z demokracji ludowej, na zasadzie kruk krukowi oka nie wykoli.
                      A przynajmiej można sobie wytłumaczyć dzisiejsze zjednoczenie tak odleglych
                      ugrupowań politycznych jak SLD i Gieremka i Borowskiego.
                      • d_arek_d Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 23:15
                        myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> A co wy z tym Hitlerem

Po pierwsze ja jestem jeden, więc proszę bez komunistycznego "wy" ;). Po drugie
                        nie napisałem przecież (w ogóle nie pomyślałem) o jakimś antysemityzmie,
                        rasizmie czy jakimkolwiek -izmie poza: idiotyzmem, paranoizmem i popapranizmem
                        pana wicepremiera.

Gdyby Giertych był zwykłym obywatelem, to byłaby inna sytuacja. Tak czy
                        inaczej, na drodze sądowej czy po badaniach psychiatrycznych zostałaby
                        rozwiązana. Takie rzeczy mówi jednak (już drugi w ciągu dwóch tygodni!!) jeden
                        z najważnieszych urzędników państwowych. I najprawdopodobniej ten przypadek
                        również "rozejdzie się po kościach".

I dlatego Giertycha porównałem do Hitlera. I jeden i drugi będąc na najwyższych
                        stanowiskach w państwie głosili rzeczy wołające o pomstę. W przypadku Hitlera
                        ani opinia w Rzeszy, ani międzynarodowa niewiele sobie z tego robiła gdy był
                        jeszcze na to czas. I co z tego wyszło?

I dlatego radzę nie lekceważyć słów Giertycha. I dlatego radzę nie lekceważyć
                        słów Leppera. I dlatego radzę nie lekceważyć słów .... (proszę sobie uzupełnić).
                        • myslacyszaryczlowiek1 Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 04.09.06, 10:18
                          Tak mnie nauczyły media zwracać się na wy w czasach gdy miałem chłonny umysł.
                          A z tym Hitlerem to wydaje mi się że chyba jakieś traumatyczne przeżycia w
                          starszych pokoleniach zaważyły że tak chętnie się porównuje Giertycha do
                          Hitlera. Bo ja nie widzę żadnych podobieństw. Każdy może mnieć swoje zdanie na
                          temat Kuronia, Balcerowicza i innych. I ja naprawdę nie rozumiem jak można
                          wnosić na piedestał największego specjalistę od zamykania fabryk. Jak można
                          innego autoryteta w dziedzinie psychologii wnosić na piedestał który się okazuje
                          pedofilem. Jak można wnosić na piedestał dziennikarstwa Urbana. Itd.
              • thorgallpl Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 17:57
                maciejtakitam napisał:

> niewiadomo po co? Tragedia... Jakas psychoza glupoty. Przeciez ZW nie napisalo
                > ze byl agentem tylko z nimi "negocjowal" ... Leczcie sie
                >
                > "...który dążył do Polski wolnej i demokratycznej i zaprotestować przeciwko
                > fałszowaniu historii" - cos wam ta polska nie wyszla z tym calym syfem dookola
                > i emigracja...
                >
                > "Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co
                > mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze
                >
                > smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci

Prawda, chłopie. Tym tlumokom-inteligentom od GW nie przetlumaczysz.
                Porozumienie najlepiej widac na przebitkach w wiadomosciach-kwach, mazowiecki i
                michnik pod jednym parasolem tula sie do siebie w okrągłostołowym uścisku.
                Prawda zawsze zwycieza, komuszki.
            • filut69 koniu nie uważa że Kuroń był ubolem ja uważam że 03.09.06, 18:17
              tatuś konia giertych europoseł był kolaborantem w stanie wojennym i wygłaszał
              peany na cześć związku sowieckiego. Jego zaś dziadzio był kochankiem rosji ale
              raczej był pasywny niż aktywny w tym związku.Dla miłośników elpeeru już
              tłumaczę raczej dawał d... zamiast ich du...yć.
              widać gertychy muszą obsr.. innych tak żeby ich obsrane życiorysy niczym się
              nie wyróżniały.
          • conkret Robia to przyjaciele Jacka!!! 03.09.06, 17:13
            Znaleźli sobie kolejnego "DELEGA"
            ----------------
            Na iskrach ukazał sie kiedyś taki artykuł "Dlaczego Delegat i dlaczego teraz?"
            mądry, mówiacy że tych "delegatów" będzie więcej i naprawdę było, nie będę
            wymieniał po kolei bo po co. Tym razem jaet to Jacek Kuroń.
            Głównym celem jednak jest nadal i wciąż niedopuszczenie do lustracji, pokazanie
            jak głupi to pomysł. A pomysł nie jest głupi jeżeli chcemy niedopuścić do
            rozgrabienia naszej Ojczyzny
            • siekor Re: Robia to przyjaciele Jacka!!! 03.09.06, 20:01
              MOże "waszej ojczyzny". Bo mojej - nie. Napewno nie. Długo nie. Nigdy nieee!
          • dzyndzelbaum [...] 03.09.06, 17:25
            • ned_pap Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 17:35
              Skini won!
              • dzyndzelbaum [...] 03.09.06, 17:58
            • knowos Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 17:39
              w radyjku tak cie nauczyli ?? ojczulek dyrektor zrobił pranie mózgu ???
              moherek za bardzo uciska ??? co wy pisiorki w ogóle robicie na portalu
              koszernej masonsko zydowskiej, no taki wstyd, dyżur jaki czy co
              • dzyndzelbaum Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 17:59
                na portalu
                > koszernej masonsko zydowskiej, no taki wstyd, dyżur jaki czy co

No ! I jest jasność!
                • knowos Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 18:19
                  a, nie wiedziałeś tego ? to ty jakis niedouczony moherek jestes ; uczyc sie i
                  jeszcze raz uczyc, w Toruniu jest taka szkółka niedzielna, w sam raz dla
                  ciebie. Aha, w tytule zapomiałaeś dodać ŁŻE - Elyty
          • thorgallpl Re: <'> 03.09.06, 17:26
            util napisał:

> Obecność tylu osób przy grobie Jacka Kuronia była bardzo budująca - to dobitny
            > przykład, że odpowiedzią na fałszowanie historii, zawłaszczanie teraźniejszości
            > i zalewie podłości nie musi być bezsilność.
            >
            > Dziekuję, Panie Jacku.

Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? Chyba, ze podloscia jest
            krystalicznie czysta sprawa tzw. transformacji, a raczej ukrywanie szczegolow
            ustalen dot. m.in. "elit" i naszej wspanialej "lewicy".
            • majster_g Re: <'> 03.09.06, 18:10
              thorgallpl napisał:

> Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? (...)

Znow ta "podlosc" thorgallpl. Chyba tego nie zrozumiesz. Daj sobie spokoj.
              • util Re: <'> 03.09.06, 18:32
                majster_g napisał:

> thorgallpl napisał:
                >
                > > Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? (...)
                >
                > Znow ta "podlosc" thorgallpl. Chyba tego nie zrozumiesz. Daj sobie spokoj.

Szkoda czasu majster, przekrzykiwanie sie z takimi typami uwłacza mojej osobie.
                • majster_g Re: <'> 03.09.06, 19:24
                  util napisał:

> Szkoda czasu majster, przekrzykiwanie sie z takimi typami uwłacza mojej
                  osobie.

Masz racje, util. Ale dzieki temu poznaje takich jak Ty :-)
          • polonus3 Re: <'> 03.09.06, 19:13
            Obecnosc na pochodach 1-Majowych oraz innych PRL-owskich masowkach byla
            zdecydowanie wieksza, no co z tego?
        • angaw49 Re:Znicze na grobie Jacka Kuronia 03.09.06, 15:54
          Zgadzam sie calkowicie z wypowiedzia p. Mazowieckiego: Pozno urodzeni
          rewolucjonisci uczynili z tego kraju rynsztok pelen plugawstwa,najpodlejszych
          swinstw, cwanictwa, kretactwa, robienia kariery i pieniedzy. I dlatego wstyd za
          Polske przed calym swiatem.
          A na wsi ludziska mawiaja: Baranku Bozy, co rzad to gorzej.
          • trewas A pp Kaczyńskim gratuluję doboru współpracowników. 03.09.06, 16:02
            Wart pałac Paca, a Pac pałaca.

Po prostu ten sam poziom kutruralnu i intelektualny.
        • majster_g Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 16:37
          seiendes napisał:

> Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w
          > opluwaniu zaszli już za daleko,(...)

Jak rzeczywistosc pokazuje, mozesz sie mylic. Ja juz nie wierze, ze oni
          cokolwiek spostrzega. Herbert, Kuron, Walesa - ale nie Kaczynscy, nie rodzina
          Giertychow. Pamiec historyczna bardzo wybiorcza.
          Tak jak z bankami: sadzic Balcerowicza, ale bronic LPR i PIS, gdy SKOKi i inne
          banki placa im.
          Ta sama hucpa, ta sama pogarda do spoleczenstwa jak za czasow PRL.
          I te same ofiary!
          • maciejtakitam Widze ze przez 16 lat to w polsce eldorado bylo 03.09.06, 17:48
            po ilosci tych swieczek... wasza pokojowa rewolucja 89 to jedna wielka lipa.
            broncie dalej postkomunistow...juz nie spotkacie milera na ulicy z pelna siatka
            moskiewskich dolarow ;-)
            • majster_g Re: Widze ze przez 16 lat to w polsce eldorado by 03.09.06, 17:59
              maciejtakitam napisał:

> (...) wasza pokojowa rewolucja 89 to jedna wielka lipa.

Njpierw "nasza", teraz "wasza", a kto do .... ty?
        • rafnal Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 16:39
          Znaczący jest brak kogoś z PiS
        • szarzynski Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 16:46
          i ode mnie [*] dla pana Jacka... obys mial Panie racje, ze na zdrowie wyjdzie
          ta nauka (!!) ministrowi edukacji (!!), choc szczerze w to watpie, ale obys
          mial racje. Ku..dolki w mozgownicy, klapki na oczach niestety jak widze
          sa "trendy" w moim kraju, szczegolnie na stolkach... szkoda
        • fotomik Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 18:56
          seiendes napisał:

> opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar
          >
          > energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach.
          _______________________________________________________________________________
          To by musieli podać się do dymisji i rozwiązać rząd. A kto gotów jest
          zrezygnować z tak dobrze płatnej posady i odpraw? TYLKO UCZCIWY! A więc, jak ich
          sami nie zdejmiemy sensownie głosując bez idiotycznych podziałów działających na
          ich korzyść, to bedzie trzeba po dłuższym czasie odrywać ich na siłę od stołków,
          a i tak jeszcze smród na długo pozostanie. Jacek Kuroń całe swoje życie
          poświęcił walce o demokrację i człowieka. Uczył nas jak postępować społecznie
          uczciwie, używać przemyślanych argumentów. Aż dziwne jest to, że kaczyńscy byli
          tak blisko Jacka i nic z tego nie zrozumieli! A może tylko "byli" ponieważ tak
          wypadało? Ostatecznie idea Lenina i KPZR wiecznie żywa! MIERNY, BIERNY ale
          WIERNY - i o to chodzi w towarzystwie kaczego Przekrętu i Sitwy - coś za coś.
          Widać to wyrażnie po efektach rozdawania stołków - im głośniej plujesz i
          oczerniasz, tym bardziej masz szansę na wdzięczność. Chcesz być porządny -
          SPIEPRZAJ DZIADU! EEch, szkoda czasu i słów...
          Niedługo wybory samorządowe. JACEK KUROń ZAWSZE NAWOłYWAł DO UCZESTNICTWA W
          WYBORACH - NA ZASADZIE "NIC O NAS BEZ NAS". A więc można coś zrobić ale
          niekoniecznie. Można także dalej narzekać i czekać aż sami odejdą. NIE ODEJDą -
          TRZEBA ICH PRZEGONIć GłOSAMI.
        • tingri Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 21:43
          seiendes napisał:
          > opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar
          >
          > energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach."

obawiam sie ze nie, oni opluwaja kuronia, michnika i innych od ponad 30 lat,
          dobra [tzn,.zla] stara ubecka szkola opluwania, wtedy byli "demokratami
          ludowymi" a teraz sa "narodowymi katolikami", ach te przymiotniki, gdyby nie one
          wszystko byloby ok
      • almagus Re: Sam płonę ze wstydu i odpalę jak pożoga! 03.09.06, 15:04
        To są specjaliści smrodu,
        do ogłupiania narodu.
        „Gryź w aortę i szkaluj wroga,
        wykorzystuj nawet Boga!
        Nie uszanuj ducha w grobie,
        na ikonę siknij sobie!”

Pasą się, pasą na tej biednej Polsce
        nazikatolicje pogrom zwiastujące.
        Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje,
        z takimi dobra w Polsce nie zbuduje!

• wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:10
        marek277 napisał:

> Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku
        > podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia.

To jest cała różnica klasy w uprawianiu polityki w stosunku do Kaczorów:
        - przeciwnik polityczny wcale nie musi być osobistym wrogiem
        - jak można o kimś powiedzieć coś dobrego, to należy powiedzieć
        - a jak nie można, wystarczy milczenie
        - są okoliczności, kiedy należy robić to co nakazuje przyzwoitość, a nie interes
        polityczny
        • stanislaw123 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:42
          wariant_b napisał:

> marek277 napisał:
          >
          > > Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku
          >
          > > podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia.
          >
          > To jest cała różnica klasy w uprawianiu polityki w stosunku do Kaczorów:
          > - przeciwnik polityczny wcale nie musi być osobistym wrogiem
          > - jak można o kimś powiedzieć coś dobrego, to należy powiedzieć
          > - a jak nie można, wystarczy milczenie
          > - są okoliczności, kiedy należy robić to co nakazuje przyzwoitość, a nie
          intere
          > s
          > polityczny

Blizniacy osiagneli to co osiagneli dzieki temu co zapoczatkowal Kuron, a
          dzisiaj nawet nie zabrali glosu i jezeli nie mogli to nie przyslali swoich
          przedstawicieli na cmetarz zeby dolaczyc do popierajacych Kuronia.

Pan Prezydent Kwasniewski kolejny raz pokazal klase przyzwoitosci. brawo Panie
          Prezydencie.
          sornat
          • kataryna.kataryna Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:54
            stanislaw123 napisał:

> Blizniacy osiagneli to co osiagneli dzieki temu co zapoczatkowal Kuron, a
            > dzisiaj nawet nie zabrali glosu i jezeli nie mogli to nie przyslali swoich
            > przedstawicieli na cmetarz zeby dolaczyc do popierajacych Kuronia.

Jarosław dzisiaj bardzo jednoznacznie zabrał głos. A uczestniczyć w paleniu
            świeczek chyba jeszcze nie ma obowiązku. A może jest i będzie kolejny powód do
            lamentowania jacy to Kaczyńscy źli bo nie polecieli z innymi na cmentarz.

• wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 20:16
              Nie słyszałem nic o zawieszeniu w obowiązkach wicepremiera Giertycha
              do czasu wyjaśnienia sprawy przez prokuraturę.
              A w sprawie Kaczyńscy JEDNOZNACZNIE zabrali głos już wcześniej.
      • ewkapan Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:52
        Jacek Kuroń jest bohaterem i żadne g... się do Niego nie przyklei. A po tych,
        którzy Go szkalują i tych, którzy milczą, po prostu spuścimy wodę!
    • piwi77 Każdy, kto podnosi rekę na pamieć Kuronia, podnosi 03.09.06, 14:44
      rękę na dobre imię Rzeczpospolitej. Historia sama go wyśle na śmietnik. I niech
      się dławi chwilową koniunkturą.
      • lena65 Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 14:49
        ... poczytaj.www.prawy.net/adv/adclick.php?
        bannerid=12&zoneid=0&source=&dest=http%3A%2F%2Fprawy.pl
        • indianski Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 14:52
          To jakas szszekaczka mw ?
          • create Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 18:23
            > To jakas szszekaczka mw ?

Raczej sikaczka, cała ta tzw. prawica jak tylko poczuje że ma trochę władzy to
            schodzi na psy.
            • siekor Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 20:28
              Nie obrażaj psów - proszę:) Moja jamnica ma już 16 lat i nadal na przedwcześnie
              stetryczałego oszołoma nie wygląda.
              pozdro!
    • pan_niemota Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:45
      i jak to skomentować...
      po Jacku żal
      jego tzw. dorobek pozostał z nami
      możemy kontynuować jego dzieło...

a tak własciwie, to chyba jedyne co tak naprawdę zostaje dla mnie, to postawic
      go sobie jako jeden z wzorów do naśladowania.
      • nie.lze.elita [...] 03.09.06, 14:48
        • patthecat Bzówno karłowate intelektualnie IV Rzeszę tworzy 03.09.06, 14:51

• sumienie.lk Nie odpowiadajmy tym, którzy tylko pluć potrafią 03.09.06, 14:53

• pan_niemota Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:58
          > no to go naśladuj:
          > załóż czerwone harcerstwo
          > walcz o wspólne żony
          > i kibuce

misiu/misiaczko, niezaleznie od płci
          zachłyśnij się innymi słowami czy osobami, bo do pewnychconieco ci brakuje.

czerwone harcerstwo? a co to wg. ciebie jest czerwone harcerstwo? bo w rocie
          tego nurtu akurat słowa wyglądaja troszke inaczej? podaj konkret a nie hasło. na
          hasła to podyskutuj z innymi krzykaczami, ja mam wazniejsze rzeczy do roboty niz
          przekrzykiwanie się

wspólne żony? nadal nie wiem o czym piszesz? tzn Jacek Kuroń był zwolennikiem
          wielożeństwa? jeżeli jest to prawda, to ja osobiście uważam że jest to bardzo
          prywatna sprawa kazdego człowieka jak chce kształtowac swoje życie i tzw.
          stosunki społeczne. jak ktoś lubi chodzić z zielonymi włosami i w garniturze w
          czerwone kwiatki, to jego problem, nie mój.

kibuce? nadal hasło, a nie konkret

wybacz, ale twoja opinia nawet mnie nie wzruszyła.
          • ned_pap Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:46
            Z takimi na prawdę nie warto wchodzić w dyskusję. Wyczytał coś na kiblu w
            rydzykowej szmacie, w przerwie między goleniem łba a zamawianiem pięciu piw, i
            teraz bezmyślnie powtarza. Bo myśleć nie potrafi.
        • slawo-pe1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:47
          wiesz przynajmniej dzis sie nie wypowiadaj a moze powiem wiecej nie wypowiadaj
          sie wiecej chociaz to dalekie od demokracji ale co o tejze mozesz wiedziec.
          Potrafisz tylko korzystac z jej dobrych cech wywolujac przynajmniej u mni
          odruch wymiotny. Zbyt duzo czasu i energii ci poswieciłem juz w tej chwili. A
          dla Pana Jacka szacunek i [*]
    • sumienie.lk Nie było mnie tam. Niestety, choć chciałem... 03.09.06, 14:51
      Ale we mnie pali się dla niego mały płomyk
      • rafnal Re: Nie było mnie tam. Niestety, choć chciałem... 03.09.06, 16:44
        A był tam jakiś z KK?
    • sumienie.lk Nie odpowiadajmy tym, którzy tylko plują 03.09.06, 14:54
    • gayczak Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:55
      To była piękne przeżycie widzieć ilu ludzi przyszło na grób Jacka. Niestety
      przypomniał mi się stan wojenny i tłumy zgromadzone w kościołach. Czyżby ...
      deja vu? Nie za taką Polskę walczyłem.
      • sumienie.lk Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:58
        Przecież nic nie może być takie jak dawniej. Zmienił się czas, zmienili
        ludzie...
        • kasiaprim Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setki, 03.09.06, 15:16
          rozmawialam z wieloma i wszyscy byli zgodni, ze przyszlismy nie tylko dla Pana
          Jacka, ale by zaprotestowac przeciwko komus, kto godzi w nasze poczucie
          polskosci ale takze w podstawowe zasady czlowieczenstwa.
          Ale czego sie spodziewac po wnuku faszyzującego endeka i synu wspolpracownika
          komuny. Coz on mogl wyniesc z domu, poza nienawiscią i podloscią?
          • carlitos35 Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 15:39
            kasiaprim napisała:

> rozmawialam z wieloma i wszyscy byli zgodni, ze przyszlismy nie tylko dla
            Pana
            > Jacka, ale by zaprotestowac przeciwko komus, kto godzi w nasze poczucie
            > polskosci ale takze w podstawowe zasady czlowieczenstwa.
            > Ale czego sie spodziewac po wnuku faszyzującego endeka i synu wspolpracownika
            > komuny. Coz on mogl wyniesc z domu, poza nienawiscią i podloscią?

A co sądzić o tym, który się..."waha"...?
            • siekor Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 20:45
              Co sądzić o tym, ktory się - jak piszesz - "waha"?
              Na początek - że co najmniej myśli:)))
          • jardo-g Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 16:03
            można było się nasłuchać w autobusie - nawet takie starsze panie, na oko
            słuchaczki radia m. wyrażały swoją dezprobatę dla zachowań Giertycha.
      • carlitos35 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:38
        gayczak napisał:

> To była piękne przeżycie widzieć ilu ludzi przyszło na grób Jacka. Niestety
        > przypomniał mi się stan wojenny i tłumy zgromadzone w kościołach. Czyżby ...
        > deja vu? Nie za taką Polskę walczyłem.

Ani ja.
        Zdegustowanie - tym większe.
        Ale na szczęście też... większy dystans.
        Ta beczka się przewróci.-
    • rogerr1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:07
      My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie
      dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej
      znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki
    • rogerr1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:07
      My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie
      dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej
      znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki
      • carlitos35 Pomódl się do Św. Jacka ... z pierogami...:-) 03.09.06, 15:40
        rogerr1 napisał:

> My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie
        > dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej
        > znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki
      • wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:46
        ktoś napisał: bo komuch to on byl wielki

A kogo to obchodzi, czy on był komuch, czy liberał, czy antykomuch.
        Czcimy go, bo uważamy, że był WIELKI.
        Ludzi szanuje się, za to co czynią, a nie to co głoszą.
        I nie licz na to, że wielkość można uzyskać poniżając innych.
    • heraldek Co znowu jakas polska "swieta krowa"..... 03.09.06, 15:10
      ...na ktora, z definicji, nic nieprawomyslnego
      powiedziec nie mozna...
      ..poczekajmy na fakty...na kadzenie dupy przyjdzie czas....
      • agula_73 Re: Co znowu jakas polska "swieta krowa"..... 03.09.06, 15:19
        Świeta krowa? Siedzisz sobie w przytulnym domku i czekasz na FAKTY? Gdybyś
        chociaż trochę interesował się historią, znałbyś wystarczająco dużo faktów,
        żeby wiedzieć, co ten CZŁOWIEK przeżył i ile zrobił. Tym razem chorzy z
        nienawiści rządzący fanatycy mocno przesadzili i mam nadzieję, że na tym
        stracą.
        • kiczkis [...] 03.09.06, 15:46
          • maupa13 Re: "Prać towarzysze??" - Prać.. mozgi... 03.09.06, 17:53
            kiczkis napisał
            >
            > To nie ma nic wspolnego z "rzadzacymi fanatykami".. - Jacus("Ja cos tu wodki
            > nie widze") Kuron ZAWSZE byl i ANI NA MOMENT swego zycia nie przestal byc
            > KOMUNISTA.. I jesli walczyl.. to nie o obalenie KOMUNIZMU.. tylko walczyl Z
            > TYMI, KTORZY AKTUALNIE BYLI PRZY WLADZY.. przy korycie..

To ciekawe spostrzeżenie, bo takie akurat wrażenie to ja odnoszę w stosunku do
            obecnie rządzących...

Identyczne metody jak za PRLu, tylko Teraz, Ku...wa, MY!

A giertychowy ojczulek co się z Jaruzelskim (którego akurat nie potępiam)
            bratał ???

Jakie jego SYN ma prawo rzucać kalumnie na tych co ze stanem wojennym walczyli?

Przecież to hipokryzja, że rzygać się chce!

Czemu piszesz o Michniku, a nie o Giertychu, na dokładkę RASIŚCIE ???
            Poczytaj sobie, posyp głowę popiołem i zamilcz...

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62266,2506115.html
          • michalng Re: "Prać towarzysze??" - Prać.. mozgi... 03.09.06, 21:06
            kiczkis napisał:

>
            > -----------------------------
            >
            > To nie ma nic wspolnego z "rzadzacymi fanatykami".. - Jacus("Ja cos tu wodki
            > nie widze") Kuron ZAWSZE byl i ANI NA MOMENT swego zycia nie przestal byc
            > KOMUNISTA.. I jesli walczyl.. to nie o obalenie KOMUNIZMU.. tylko walczyl Z
            > TYMI, KTORZY AKTUALNIE BYLI PRZY WLADZY.. przy korycie..

Walczył o wolnośc dla Ciebie równiez zebyś mógł swoje brednie wypisywac i zebyś
            za to do pierdla nie poszedł. Tak trudno to zrozumiec. Teraz kazdy piesek moze
            szczeka głosno, ciesz sie z tego, To tacy jak Kuron wywalczyli dla małych
            piesków jak ty ta mozliwośc.
    • pan_zajebista_psychika Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:12
      Nienawistni i maluczcy szczekacze będący pseudo-elitą w naszej IV RP żywią się
      jednym: cel ich istnienia to agresja, muszą mieć wroga. Jednak wybrali za cel
      ataku osobę niewłaściwą, której wielkość ich przytłoczyła. Człowiek-koń Giertych
      się przejechał, a Naród wykrzesał z siebie tzw. normalność i moralność. Znicz
      dla p. Jacka, o którym historia będzie pamiętać. A co niektórzy na jej śmietniku
      wylądują...oby jak najszybciej...
    • dzia_dek Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:14
      CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI !!! OBRONIMY CIEBIE JACKU !
      • honeybeam Nie rozbawiajcie mnie? 03.09.06, 15:23
        O co ten jazgot? Z całym szacunkiem dla Jego pamięci (takiej jaka należy się
        zmarłym) ten człowiek przez całe swoje życie był komunistą, ba nawet trockistą,
        z czym się nawet nie krył specjalnie. I o co ten hałas? O to, że nie wolno o
        tym mówić, czy o to, że ktoś próbuje powiedzieć, że było inaczej????
        • kpt_kloss I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 16:00
          To ze byl trockista nie znaczy ze mozna go bezpodstawnie opluwac po smierci. W
          demokracji nie jest hanba byc trockista. Jest jedynie hanba wspierac dyktature.
          A Kuron walczyl o demokracje, nawet jesli byl trockista. Na demokracje sklada
          sie cala gama partii politycznych od A do Z. I to ze byl trockista nic nie znaczy.
          • honeybeam Re: I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 16:21
            Owszem nie mam nic przeciwko wielości na scenie politycznej, więc komunikat
            swój skieruj raczej do tych, którzy tak żewnie, w imię demokracji i tolerancji
            opluwają aktualnego prezydenta i partie rządzące i kto im tam podejdzie.
            Przeciwko trockistom i komuniestom nie mam kompletnie nic, byle tylko nie
            chcieli wcielać swoich idei w tym kraju :). A Pan Kuroń nie był ani taki święty
            jak głoszą to tutaj niektórzy, ani takim draniem jak chcieliby inni. Ot i cała
            filozofia :)
            • maciejtakitam Re: I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 18:30
              madra wypowiedz. 1/100 forum
      • qc Obronimy Ciebie 03.09.06, 15:40
        Sam sie obroni.
        Na bezpanskie, zawszone kundle szkoda tracic energii.
        • carlitos35 "promyczki miodowe" 03.09.06, 15:43
          qc napisał:

> Sam sie obroni.
          > Na bezpanskie, zawszone kundle szkoda tracic energii.

I inne honeybeam... promyczki miodowe...:-))
          • qc Re: "promyczki miodowe" 03.09.06, 15:52
            wlasnie,
            swoja droga ciekawe co ten analfabeta mial na mysli?
    • kiczkis Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:19
      Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia
      -------------------------------------------

- Doborowe" towarzycho te znicze zapalalo..
      Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na
      glowach stajecie..
      • honeybeam Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:24
        kiczkis napisał:

> Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia
        > -------------------------------------------
        >
        > - Doborowe" towarzycho te znicze zapalalo..
        > Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na
        > glowach stajecie..

No no :)))). Zwłaszcza autorytet moralny - prezio vel goleń :)))))))
      • trzy.14 On już jest bohaterem!!! 03.09.06, 16:27
        > Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na
        > glowach stajecie..
        • niestaly_czytelnik On już jest bohaterem!!! Etosu i Termosu. 03.09.06, 17:36
          > On już jest bohaterem!!!

Bohaterem Etosu i Termosu *)

*) Dla niepamiętających: Termos - urządzenie, w którym jegomość ten dżinsowy
          przynosił "herbatę z prądem" na swoje konferencje prasowe.
    • jacek2235 A gdzie jest zdjęcie tych setek osób??? 03.09.06, 15:20
      A gdzie jest zdjęcie tych setek osób i zniczy????
      • carlitos35 Mierne ale... wierne ! :-(((( 03.09.06, 15:35
        jacek2235 napisał:

> A gdzie jest zdjęcie tych setek osób i zniczy????
    • ssssssm :0) Uwielbiam Pis, są przezabawni, oplu- 03.09.06, 15:24
      wanie Herberta i Kuronia to naprawdę wyborny żart, niedługo stwierdzą, że z SB
      współpracowały Gumisie.Swoją drogą, znów propaganda w GW. Setki osób zapaalły
      znicze, to wielgaśny musi byc ten grób, chyba ze gasili już zapalone i zapalali
      na powrót. A dla Kuronia wielki szacun..Gdyby takich ludzi było więcej...

www.lepszyswiat.org.pl/
    • red.a.michnik Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspolprac 03.09.06, 15:32
      Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspolpracowal z gen. Jaruzelskim bedac czlonkiem WRON (wojskowa rada ocalenia narodowego) a w procesie lustracyjnym (kandydowal do europarlamentu) otrzymal status pokrzywdzonego, czy ktos moglby mi wytlumaczyc o co tutaj chodzi? Czy racje ma ten kto ma racje, czy ten kto glosniej krzyczy a ciemny polski lud to wszystko kupi, a nawet da sie za to sprzedac!
      • lolo11 Re: Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspo 03.09.06, 15:53
        Czep sie ojca Adasia!
        • red.a.michnik a zatem przyznajesz mi ze to zdrajca Polski !!! 03.09.06, 16:36
          lolo11 napisała:

> Czep sie ojca Adasia!
          • arron.stolcman Re: a zatem przyznajesz mi ze to zdrajca Polski ! 03.09.06, 16:41
            Ojciec Gietrych w porownaniu z ojcem i bratem Michnika to aniolek.
            • red.a.michnik ok no to uchyl rabka tajemnicy i powiedz kim byli 03.09.06, 17:28
              ok no to uchyl rabka tajemnicy i powiedz kim byli brat i ojciec "Adasia"?
              • arron.stolcman Tu o bracie Adasia 03.09.06, 17:44
                pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
                • maupa13 Re: Tu o bracie Adasia 03.09.06, 17:55
                  tu o tatusiu giertycha

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62266,2506115.html
                  to mi dopiero 'autorytet moralny'!!!

Jego syn chce dzieci patriotyzmu i uczciwości uczyć? Kpiny!
                • red.a.michnik Re: Tu o bracie Adasia - jest jedno male ale 03.09.06, 18:06
                  jest jedno male ale:
                  "Ten artykuł wymaga uzupełnienia źródeł podanych informacji. Aby uczynić go weryfikowalnym, należy podać odnośniki do materiałów opublikowanych w wiarygodnych źródłach."

arron.stolcman napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
              • arron.stolcman A tu o tatusiu 03.09.06, 17:50
                Ozjasz Szechter, był przed wojną jednym z przywódców tajnej Komunistycznej
                Partii Zachodniej Ukrainy. Była to organizacja zdelegalizowana w II RP, z racji
                jej całkowitego podporządkowania komunistom sowieckim. Funkcjonariusze tej
                partii (zwani po sowiecku "funkami"), byli opłacani przez NKWD i zajmowali się
                przede wszystkim zwalczaniem instytucji państwowych, w tym drogą zbrojnej
                przemocy.
                Ozjasz Szechter odbył przed wojną kilkuletni wyrok więzienia, za działalność
                przeciwko suwerenności i niepodległości RP. Podczas tak zwanego "procesu
                łuckiego" (nazwa wzięła się od miejscowości Łuck) załamał się i sypał
                współtowarzyszy, tłumacząc to rzekomymi torturami w śledztwie. Gdy później
                wyszło na jaw, że nic takiego nie miało miejsca, nie zrobił już znaczącej
                kariery w Polsce Ludowej. Ale - nie został całkiem odrzucony.
                Mieszkanie "dostał" w Alei Przyjaciół (w czasie okupacji była to dzielnica
                tylko dla Niemców, po wojnie - dla nowych okupantów, czyli komunistów).

• red.a.michnik ale jak by nie bylo pan G. nie dosc ze sie wysmaro 03.09.06, 18:10
                  ale jak by nie bylo pan G. nie dosc ze sie wysmarowal kupą - to jeszcze zrobił to własnymi rączkami
                  • red.a.michnik A wracajac do Michnika te wszystkie rewelacje o je 03.09.06, 18:25
                    A wracajac do Michnika te wszystkie rewelacje o jego ojcu i bracie to takie same bajki jak to, ze Walesa to tak naprawde Lejba Kohne, Kwasniewski to Stoltzman itd. To jest jak dawne falszywki carskiej Ochrany pt. "Protokoly medrcow Syjonu". To sa bajki dla gosci ktorzy w dziecinstwie bali sie wlasnego siusiaka i tak im zostalo do dzis. Rozumiesz ten klimat przychodzi gosciu do domu i sprawdza w szafie czy tam moze sie jakis zyd albo mason nie schowal. Zauwaz, ze np. Jaruzel albo Kiszczak i inni wasale Moskwy z tamtych lat takich "zydowskich ksywek" nie maja.
                    • arron.stolcman Teraz to dales ....ciala 03.09.06, 18:43
                      Sam Adas temu nie zaprzecza
                      • red.a.michnik tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:06
                        tzn. ze Walesa to Lejba Kohne?

arron.stolcman napisał:

> Sam Adas temu nie zaprzecza
                        • arron.stolcman Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:12
                          Niezaprzecza zyciorysowi swego ojca
                          • red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:41
                            Malo prawdopodobne Walesa urodzil sie w Wrzesniu 1943r. w rodzinie chlopskiej w Popowie to byl obszar Generalnej Guberni. Wrzesien 43 czyli pol roku po tym jak Niemcy zmasakrowali powstanie w Gettcie Warszawskim. Żeby Żyd mogl przezyc to musialby byc cud. Niechcesz chyba zasugerowac ze nowonarodzony Walesa podjal wspolprace z okupantem najpierw nimieckim a pozniej sowieckim co doprowadzilo do rozbioru Polski w Magdalence ;-)

arron.stolcman napisał:

> Niezaprzecza zyciorysowi swego ojca
                            • arron.stolcman Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:48
                              Ja tu o tatusiu Michnika a ty szukasz tematu zastepczego
                              • red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:50
                                to ty szukasz tematu zastepczego bo ja zaczelem o tatusiu Romusia a ty zaczeles o tatusiu Adasia

arron.stolcman napisał:

> Ja tu o tatusiu Michnika a ty szukasz tematu zastepczego
                              • red.a.michnik Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michnik i 03.09.06, 20:03
                                Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michnik i Giertych to ludzie gen. Kiszczaka. Ale ze ta dyskusja ma taki kontekst, ze Romus oskarża Kuronia o zaawansowana wspolprace z SB. Mistrzostwo swiata w kategorii absurdu. Albo majstersztyk w wykonaniu chlopcow z KGB. Witamy w polskim piekielku. Slowa Jezioranskiego sa jak memento mori.
                                • arron.stolcman Re: Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michn 03.09.06, 20:46
                                  Wyciagasz zle wnioski. Roman Gietrych nigdy nie podal reki Kiszczakowi, a Adas
                                  sie cmokal i pil brudzie. Taka jest miedzy nimi zasadnicza roznica.
                                  • red.a.michnik Wy mnie Stolzman nie rozmieszajcie. 03.09.06, 21:10
                                    Wy mnie Stolzman nie rozmieszajcie. Sugerujecie zblizenie fizyczne generala Kiszczaka i Adasia, pod wplywem alkoholu?? To jest bracie nic, spojrz na to wszystko z szerszej perspektywy.

arron.stolcman napisał:

> Wyciagasz zle wnioski. Roman Gietrych nigdy nie podal reki Kiszczakowi, a Adas
                                    > sie cmokal i pil brudzie. Taka jest miedzy nimi zasadnicza roznica.
                                  • michalng Re: Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michn 03.09.06, 21:21
                                    Roman Giertych nie podał reki jeszcze wielu osobom i wynika to z prostego faktu
                                    z mało kto chce Roimciowi reke podawac. Bo tastuś Romcia zapewne z Kiszczakem
                                    piatki przybijał.
                          • red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:49
                            A w ogole coz zlego w tym ze ktos ma zydowskie korzenie? Tego typu dyskusje oslabiaja Polskę. Jan Nowak-Jezioranski powiedzial kiedys, ze prawdziwym wrogiem Polski sa nie Niemcy czy Rosjanie, ale Polacy. Nasza wlasna glupota jest naszym najwiekszym przeciwnikiem. Szafowanie argumentami antysemickimi jest dobre na krotka mete do zdobycia chwilowego poklasku. Na dluzsza mete nic nie daje. Za to jest wodą na mlyn dla rewizjonistow zza Odry pozwala podwazyc wagę Holocaustu i daje asumpt do twierdzen ze to Polacy wywolali wojne i byli w niej najwiekszymi katami nie ofiarami.
      • slawo-pe1 Re: Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspo 03.09.06, 15:58
        bo to hamy swinie i kretacze jakich malo i nie wiem kto ich wybral na pewno nie
        ja!!
        • amanasunta53 Kto to mawial,,tylko krowa nie zmienia poglądów''? 03.09.06, 16:05
          To było nie tylko do byłych PZPR-owców.Do nich akurat niezbyt,w
          większości,trafnie,jak się po latach okazalo!
          slawo-pe1 napisał:

> bo to hamy swinie i kretacze jakich malo i nie wiem kto ich wybral na pewno nie
          >
          > ja!!
    • k-th Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:37
      W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu
      sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu. Tych
      chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek
      • niestaly_czytelnik Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 17:43
        k-th napisał:

> W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu
        > sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu.
        Tych
        > chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek

Nie wiem jakiego wzrostu był ten człowiek, ale na pewno ma wielkiego
        (gabarytami) syna - baleronik ten był uprzejmy nazwać przeciwników
        ideowych "obszczymurami" i to nie na jakiejś pijackiej imprezie na podwórku
        tylko do kamer telewizji.
        • maupa13 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 17:59
          niestaly_czytelnik napisał:

> k-th napisał:
          >
          > > W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu
          > > sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu
          > . > Tych> > chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek
          >
          > Nie wiem jakiego wzrostu był ten człowiek, ale na pewno ma wielkiego
          > (gabarytami) syna - baleronik ten był uprzejmy nazwać przeciwników
          > ideowych "obszczymurami" i to nie na jakiejś pijackiej imprezie na podwórku
          > tylko do kamer telewizji.

Ale "Spieprzaj dziadu" nikomu chyba nie powiedział?....
          Do kamery?...
          Jako władza?...
    • ljab Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:40
      Ja też tam jestem (choć nie fizycznie) i zapalam wieczny znicz.
    • edi54 Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:55

Kaczynscy sie zwyczajnie kompromituja.Mentalnoscia przystaja do zasciankowej
      szlachty.To skandal ,ze urzedujacy Prezydent RP nie potrafi zachowac sie
      przyzwoicie ,nie potrafi wprost stanac w obronie szarganej Pamieci o Jacku
      Kuroniu.Taki sobie "maly czlowieczek" z tego Prezydenta.A pomyslec, ze mial
      szanse uniesc sie ponad historyczna Przeszlosc i stac sie rzeczywiscie
      Prezydentem wiekszosci Polakow ( bo przeciez wybrala go mniejsza czesc).
      Do tego trzeba jednak miec charyzme przywodcy i Czlowieka.Zal serce sciska,
      ze Narod dokonal tak fatalnego wyboru.
    • pixelpainter Dzieki Ci Jacku ze byles! www.gs-arts.net 03.09.06, 15:55
      Dzieki Ci Jacku ze byles! www.gs-arts.net
    • amanasunta53 Miller też był?Kto wie? 03.09.06, 15:56
      Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć
      ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie
      powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był.
      • amanasunta53 A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 15:59

dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić.Małe zakomplesione padalce.
        amanasunta53 napisała:

> Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć
        > ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie
        > powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był.

• maruda.r Re: A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 16:54
          amanasunta53 napisała:

>
          > dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić. Małe zakomplesione padalce.

Bo to ich wina. I faktycznie są małymi zakompleksionymi padalcami.

• niestaly_czytelnik To co mamy sądzić o 03.09.06, 17:48
            takich "ałtorytetach", które publicznie poprzez media, nazywają ludzi "gnojami,
            ch...jami" (celiński) i "obszczymurami" (kuroń - ten co jeszcze żyje).
            Rozumiem, że można się z kimś nie zgadzać, że można się czuć obrażonym (choć
            trudno się obrażać na fakty), ale publiczne miotanie takich słów raczej nie
            przysparza stronników a i również nie powiększa tego pomnika w dżinsowej
            koszuli.
            • maruda.r Re: To co mamy sądzić o 03.09.06, 20:12
              niestaly_czytelnik napisał:

> takich "ałtorytetach", które publicznie poprzez media, nazywają ludzi "gnojami,
              >
              > ch...jami" (celiński) i "obszczymurami" (kuroń - ten co jeszcze żyje).

Nie ludzi, tylko świnie. I robią im w ten sposób zaszczyt.

• michalng Re: To co mamy sądzić o 03.09.06, 21:13
              W jednym miejscu piszesz ze nie mozna sie obrażac na fakty a w innym krytykujesz
              nazwanie obszczymurami dwóch łepków z LPR. Troszke to niekonsekwetne.
        • majster_g Re: A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 16:57
          amanasunta53 napisała:

>
          > dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić.Małe zakomplesione padalce.
          > amanasunta53 napisała:
          >
          > > Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powie
          > dzieć
          > > ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie
          > > powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był.

Czy Ty jestes trzezwa jak to wypisujesz?
    • wojtek2784 Rozmowy pod okrągłym stołem ? 03.09.06, 15:56
      Dlaczego nikt tak gorliwie nie bronił Herberta ? A przecież on był
      krystalicznie czysty w porównaniu do twórcy czerwonego harcerstwa ?
      Okragły stół do była zmowa ponad głowami naiwnych członków Solidarności. Czym
      się to skończyło, to każdy widzi. Koszmarne bezrobocie. Okradziona Polska.
      Media w łapach obcego kapitału. To co wygadują telewizje TVN i Polsat to budzi
      grozę. To są klienci zupełnie obcych interesów.
      • maupa13 Re: Rozmowy pod okrągłym stołem ? 03.09.06, 17:56
        wojtek2784 napisał:

> Dlaczego nikt tak gorliwie nie bronił Herberta ? A przecież on był
        > krystalicznie czysty w porównaniu do twórcy czerwonego harcerstwa ?
        > Okragły stół do była zmowa ponad głowami naiwnych członków Solidarności

To Kaczyńskich pod trybunał stanu - zgodnie z twoją pseudoretoryką, bo też
        aktywnie w tym uczestniczyli!
        To chcesz powiedzieć???
    • kpt_kloss Opluwanie zmarlych w programie LPR 03.09.06, 15:56
      Ostatnio mohairy porzez Macierewicza probowaly opluwac bylych ministrow spraw
      zagranicznych RP. To sie nie udalo poniewaz byli ministrowie nadal zyja i byli
      w stanie sie skutecznie obronic przed plugawieniem. Wobec tego mohairy tym
      razem poprzez LPR wziely sie za opluwanie niezyjacych, bo tak latwiej. Licza na
      to ze niezyjacy nie sa w stanie sie obronic. Co za tanie i ohydne chwyty ! Na
      szczescie spoleczenstwo daje temu odpor poprzez pokazanie poparcia Kuroniowi na
      Powazkach. Miejmy nadzieje ze odpor mohairom ukaze sie takze w najblizszych
      wyborach.
      • qc Oni pluja pod wiatr 03.09.06, 16:07
        a wiec nic zlego sie nie dzieje.
      • roro68 Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:11
        Każdy kto pamięta jeszcze choć trochę Polskę stalinowską (zwłaszcza tamtą
        szkołe i tamto "harcerstwo") dobrze wie, kim był Jacek Kuroń. Przez
        takich "patriotów" jak Kuroń i jego koledzy wielu uczciwych nauczycieli i
        pedagogów lądowało w pierdlu, traciło pracę albo nigy nie mogło zrobić kariery
        powyżej wiejsko-gminnej szkoły podstawowej (a i to tylko 25 km na płn-wsch. od
        Suwałk)... Więc niech sobie Kwach, Michnik i wzruszeni "warszawiacy z
        rodzinami" palą znicze.
        • ewa999916 Re: Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:37
          roro68 napisał i może jeszce dopiszesz o
          co w tamtym czasie robili ci co dzis tak
          chętnie hańbią jego pamięć

i jak myślisz czemu to robią?
          bo Kuroń przez zycie nie kwinął palcem
          dla własnych zaszczytów, stanowisk, trzymania ryja w korycie
          • maruda.r Re: Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:50
            ewa999916 napisała:

> roro68 napisał i może jeszce dopiszesz o
            > co w tamtym czasie robili ci co dzis tak
            > chętnie hańbią jego pamięć

Jak to co roboli? Donosili na Jacka. A dziś uważają, że powinni z tego tytułu
            dostąpić zaszczytów.

• amanasunta53 Do wielu obecnych nad swym grobem..... 03.09.06, 16:01
      Do wielu obecnych nad swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć
      ,,pocałujcie mnie w d...ę'',co słusznie by się im należało.Ale by nie
      powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był.
    • arron.stolcman Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:02
      Ci sami w latach 60 w obronie Lenina skladali kwiaty pod jego pomnikami.
      • ewa999916 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:24
        nie wiem gościu gdzie się wychowywałes,
        i w jakiej kuturze.......

po pierwsze trzeba miec trochę wyczucia i nie opluwac zamrłych,
        ranić jego rodziny, która tez doświadczyła represji
        i przezyła wiele ciężkich lat- kiedy panu synkowi członka
        polskiej akademii nauk, doradcy jaruzelskiego zyło sie całkiem całkiem

a po drugie, można różnie oceniac poglady Kuronia
        jego zycie czy osiągnięcia ale temu ze Kuroń działał nie dla zaszczytów ,
        posadzenia d.. na wysokim stołku tylko dla ludzi i wolnej Polski
        nikt zaprzeczyc nie może - a zwłaszcza ktoś kto w tej walce nie brał
        żadnego udziału
        • a_h_1 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:40
          Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów. Zupełny
          brak logiki w Twoim poście. Przeszłość członka PAN jest be a co z przeszłością
          Kuronia? Można różnie oceniać jego życie i osiągnięcia pod warunkiem, że się
          nie zaprzecza.... czemu? Kto Ewie999... objawił cel działania Kuronia tak
          dobitnie, że nikt zaprzeczyć nie może? Michnik? Co do d... na stołku to
          mimochodem wspomnę, iż ministrem jednak Pan Jacek był i żadna zupka tego faktu
          nie zmieni.
          • arron.stolcman Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:46
            Prezydentem byc tez nu sie marzylo ale na nasze szczescie z miernym skutkiem.
            • majster_g Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:08
              arron.stolcman napisał:

> Prezydentem byc tez nu sie marzylo ale na nasze szczescie z miernym skutkiem.

Nasze? A jaki ty "nasz"?
              • arron.stolcman Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:12
                Polakow a nie jedynie obywateli.
                • majster_g Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:17
                  arron.stolcman napisał:

> Polakow a nie jedynie obywateli.

Polakow to ci u nas pod dostatkiem. Jakich Polakow?
          • trzy.14 O logice 03.09.06, 16:57
            a_h_1 napisał:

> Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów. Zupełny
            > brak logiki w Twoim poście. Przeszłość członka PAN jest be a co z przeszłością
            > Kuronia? Można różnie oceniać jego życie i osiągnięcia pod warunkiem, że się
            > nie zaprzecza.... czemu? Kto Ewie999... objawił cel działania Kuronia tak
            > dobitnie, że nikt zaprzeczyć nie może? Michnik? Co do d... na stołku to
            > mimochodem wspomnę, iż ministrem jednak Pan Jacek był i żadna zupka tego faktu
            > nie zmieni.

Pani Ewie chodziło nie o jakiegoś Członka, tylko o Giertycha Macieja, ojca
            Romana. Czy ktoś, kto za komuny czerpał korzysci z systemu i był jego
            dobrze naoliwionym trybikiem, ma dziś moralne prawo do krytykowania Kuronia,
            który za walkę z komuną spedził wiele lat w więzieniu?

Prosciej chyba nie mozna...

A co do stołka i 4 liter: Kuroń do tego mebla nie byl przywiazany, to przyznasz.
            I nie kłamał, to tez przyznasz.
            I ta jego dżinsowa katana.
            Porównaj to z limuzynami dzisiejszych złotoustych ministrów...

• arron.stolcman Re: O logice 03.09.06, 17:03
              To nie Maciej Gietrych sie wypowiada lecz jego syn Roman. A jemu masz cos do
              zarzucenia?
              Jezeli dla ciebia Adam Michnik jest autorytetem? Zapoznaj sie z "zyciorysem"
              jego ojca i brata
              • majster_g Re: O logice 03.09.06, 17:10
                arron.stolcman napisał:

> (...) lecz jego syn Roman. A jemu masz cos do zarzucenia?

Bardzo duzo! Poczytaj sobie o jego tfu-rczosci, moze sam zrozumiesz.
                • arron.stolcman Re: O logice 03.09.06, 17:13
                  Bynajmniej nie 'czerwona'
                  • majster_g Re: O logice 03.09.06, 17:18
                    arron.stolcman napisał:

> Bynajmniej nie 'czerwona'

A jaka? Narodowo-socjalistyczna? To jak nie "czerwona" to juz musi byc dobra?
          • ewa999916 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:08
            a_h_1 napisał:
            szkada ,że pzreczytałeś/ aś tylko o członokstwie w PAN,
            choć przyznam ciekawy to wątek, kiedy emigrant opozycjonista
            prosto z Londynu - Maciej Giertych wraca do Polski LUDOWEj
            i otrzymuje miesjce profesora PAN, mieszkanie nie byle jakie..
            a pozniej działa przy Jaruzelskim...

poczytaj sobie wystąpienia pana Macieja Giertycha
            na posiedzeniach Wojskowej rady Ocalenia Narodowego
            posłuchaj pózniej wystapień Romana Giertycha, który
            uważa że jego ojciec jest najlepszym kandydatem na prezydenta
            ....Polski

> Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów.

Może raz orzeł lot zniżyc do kury,
            lecz kura nigdy nie siegnie chmury
      • a_h_1 Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:26
        Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne egzaltacji,
        inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie
        popełnione. Mam jednak wrażenie, że nikt nie wie do końca o co chodzi. Bliskie
        Kuroniowi środowisko negocjatorów z lat 80-tych podniosło larum wg zasady, że
        najlepszą obroną jest atak. Obroną przed prawdą, która wycieknie z IPN mimo, że
        tak wielu zależy na jej fałszowaniu.
        Ani IPN, ani ŻW niczego Kuroniowi nie zarzuca. Zachęcam do przeczytania zapisu
        fragmentu rozmowy przeprowadzonej na antenie Jedynki, który wklejam poniżej.
        Czy z faktami należy dyskutować?

Krzysztof Grzesiowski: Historycy natrafili w Instytucie Pamięci Narodowej na
        materiały świadczące o tym, że Jacek Kuroń – twórca Komitetu Obrony Robotników –
        w latach 1985-1989 prowadził ze Służbą Bezpieczeństwa „rozmowy mające
        charakter negocjacji politycznych”. Tę informację przynosi dzisiejsze Życie
        Warszawy.

Przy naszym telefonie dr Antoni Dudek, właśnie z Instytutu Pamięci Narodowej.
        Dzień dobry, panie doktorze.
        Dr Antoni Dudek: Dzień dobry, witam.

K.G.: To jakiś sensacyjny materiał, zupełnie nieznany do tej pory?

A.D.: Nie do końca, dlatego że ja w mojej książce o przemianach ustrojowych
        pt. „Reglamentowana rewolucja” pisałem już dwa lata temu, jedną z tych notatek
        opublikowaliśmy w Biuletynie IPN z 2004 roku. W tej chwili znaleziono więcej
        tych dokumentów, więcej tych notatek. Ja miałem wtedy jedną notatkę, a w tej
        chwili jest ich więcej. Natomiast one właściwie potwierdzają to, co już
        wiedzieliśmy od pewnego czasu, to znaczy że to środowisko umiarkowanej opozycji
        skupione wokół Lecha Wałęsy, do którego należał Jacek Kuroń, od połowy lat 80.,
        nawet od pierwszej połowy lat 80. starało się nakłonić ekipę Jaruzelskiego do
        rozmów, ale ponieważ wtedy była odmowa ze strony czynników politycznych, to
        rozmawiano z jedynymi, którzy chcieli słuchać, a chcieli słuchać
        funkcjonariusze SB. Więc chcę powiedzieć jasno, że nie należy tego traktować
        jako dowodu jakiejkolwiek współpracy agenturalnej ze strony Kuronia, natomiast
        trzeba w tym szukać potwierdzenia tej głębokiej genezy Okrągłego Stołu,
        szukania partnera ze strony władz do rozmów na temat przemian ustrojowych w
        Polsce.

K.G.: Czyli mówiąc tak w dużym skrócie i uproszczeniu, Służba Bezpieczeństwa
        była pośrednikiem między władzą a opozycją?

A.D.: Tak, bo Służba Bezpieczeństwa wbrew pozorom nie zajmowała się wyłącznie
        zwalczaniem opozycji, to byłoby zbyt proste. Oczywiście, to było jej główne
        zadanie, ale ona zajmowała się również monitorowaniem poglądów ludzi opozycji,
        nawet temu właśnie monitoringowi służyło rozmawianie z tymi opozycjonistami,
        którzy chcieli rozmawiać i którzy przedstawiali swoje poglądy. Ale to jest coś
        zupełnie innego niż właśnie donosicielstwo czy działalność agenturalna. Tu w
        przypadku Kuronia absolutnie o czymś takim nie możemy mówić.

K.G.: Doktor Henryk Głębocki, historyk z IPN-u mówi, że sam fakt wykorzystania
        SB jako kanału kontaktowego do pertraktacji politycznych pomiędzy władzą a
        opozycją był do tej pory negowany, nawet stawianie pytań, czy coś takiego miało
        miejsce było traktowane jako oszołomstwo. A więc?

A.D.: Rzeczywiście mieliśmy do czynienia z takimi zachowaniami, dlatego że
        część osób z tych środowisk dawnej opozycji stworzyła pewną legendę i mity
        dotyczące właśnie funkcjonowania opozycji i dzisiaj bardzo alergicznie czy w
        przeszłości reagowała na próby pokazywania, że to wszystko było bardziej
        skomplikowane, bardziej złożone i stąd ataki na Instytut Pamięci Narodowej. Ale
        trzeba powiedzieć jasno, że w tym konkretnym przypadku nie mamy do czynienia z
        działalnością agenturalną. Mamy do czynienia z czymś na kształt rozmów
        politycznych, ale prowadzonych rzeczywiście z funkcjonariuszami Służby
        Bezpieczeństwa, a nie to, co miało później miejsce przy Okrągłym Stole – z
        członkami Biura Politycznego na przykład. Ale to trzeba jasno powiedzieć, że to
        był proces dojrzewania ze strony obozu władzy, (...) w kilka lat poczynając od
        1985 roku władze absolutnie nie dopuszczały możliwości rozmów oficjalnych z
        Kuroniem, Michnikiem czy z Lechem Wałęsą. Stało się to dopiero możliwe w końcu
        1988 roku, a do tego czasu jedynym delegowanym jakby do tego rodzaju
        wysłuchiwania, bo trudno nawet mówić o rozmowach, to było raczej tak, że Kuroń
        coś mówił, a ci esbecy wysłuchali i notowali, właśnie była Służba
        Bezpieczeństwa.
        • majster_g Re: Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:50
          a_h_1 napisał:

> Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne
          > egzaltacji,
          > inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie
          > popełnione. (...)

Czy nie popelnione? Skad to stwierdzenie? Jezeli reszta argumentow jest taka
          sama, to po co w ogole czytac?

To nie jest o tym, jak poznawac historie, to jest o tym, jak tego nie robic.
          Jest dobra nauka i jest zla. Ale nauka, ktora sie robi na zapotrzebowanie
          politykow, ktorzy sa u wladzy i chca tej wladzy jeszcze wiecej jest nauka
          najgorsza. I prosze nie zawracac glowy "prawda", "wolnoscia slowa" itd itp.
          Komunistyczni agitatorzy tez pisali "prawde" o przedwojennej polskiej polityce.
          Tez "odkrywali" nieznane dokumenty. I wiesz co? Nikt im nie wierzyl. Czy dobrze?
          Chyba bardzo dobrze ;-)
          Wiec przestancie udawac i ubierac swoje swinstwa w piekne slowka - komunizm
          nauczyl nas jak traktowac "prawde" powstajaca na zyczenie milosciwie nam
          panujacych.
        • ewa999916 Re: Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:53
          To może przaczytaj te wypowiedzi jeszcze raz,
          one nie dotyczą negocjatorów fakt ,że toczą sie negocjacje
          - obrady okrąłego stołu nie były tajny. Pokojowy spoób
          przekazania władzy był jest i zostanie wielkim osiągnięciem
          któe otworzyało drogę dla pozostałych krajów bloku sowieckiego

to właśnie zwolennikom siłowych rozwiązań można przypisywać nie tylko brak wyobraźni, ale także złą wolę. Siłowe- rewolucyjne zmiany pociągnęłyby za sobą nie tylko wiele ofiar ( wtedy nie tylko w kopani Wujek) ale także dałoby legitymacje ruskim do wejścia - siedzieliśmy w Układzie warszawskim, a w Polscestacjonowały radzieckie wojska. Wałęsa , kuroń i inni zrobili wtedy wszystko co było moża i działali tak jak było można .....

pouczta się troche historii zanimwejdziecie komuś z buciorami w życie
          kiedy nie moze sie bronić

a_h_1 napisał:

> Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne egzaltacji,
          > inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie
      • trzy.14 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:44
        arron.stolcman napisał:

> Ci sami w latach 60 w obronie Lenina skladali kwiaty pod jego pomnikami.

Masz na myśli Lecha Kaczyńskiego peany na cześć Lenina?
        To były lata 70. a nie 60.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka