honeyr 03.09.06, 14:38 Opluwanie Jacka Kuronia - i pomniki dla psychopatycznego bandziora Kurasia, oto IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek277 Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:41 Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
seiendes [*] [*] [*] 03.09.06, 15:02 Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
util <'> 03.09.06, 15:07 Obecność tylu osób przy grobie Jacka Kuronia była bardzo budująca - to dobitny przykład, że odpowiedzią na fałszowanie historii, zawłaszczanie teraźniejszości i zalewie podłości nie musi być bezsilność. Dziekuję, Panie Jacku. Odpowiedz Link Zgłoś
soviecki.agent.z.pzpr Zamiast Zniczy Spalić Teczkę Qronia ?????:)))))))) 03.09.06, 16:57 same znicze poza zadymianiem niczego do sprawy nie wnoszą ! Natomiast te paskudne dokumenty z IPN mógły puscic z dymem np. sam tow. Kiszczak :) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov ['] ['] ['] 03.09.06, 17:24 Brak mi Pańskiej uczciwości, spokoju i kultury, panie Jacku… Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:27 krasnov napisał: > Brak mi Pańskiej uczciwości, spokoju i kultury, panie Jacku… > najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczyno? Odpowiedz Link Zgłoś
rickardo69 Wosze o rozwiazanie LPRu !!! 03.09.06, 17:36 Po tym co te pseudokatolickie bojowki nazistowskie wyczyniaja to jedyne sluszne rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Wosze i Nosze PRL !!!!!!!!! 03.09.06, 17:45 daisy-tusk napisał: > . ONYSZKIEWICZ: "Gdyby Kuron zyl, dzisiaj by byl z nami w SLD" ONYSZKIEWICZ! TY PARSZYWY OSZOŁOMIE, zamknij mordę i nie wycieraj jej sobie autorytetem, ktory juz nie zyje i zabrac glosu nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 18:06 Urządzanie manifestacji na grobie i granie nieboszczykiem jest podłe! Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 18:15 twprezydent napisał: (...) > Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek. Ale z Ciebie antyrzadowiec! Wyslij to do Giertycha. Starczy Ci odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum.02 [...] 03.09.06, 19:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 19:54 hajka.grundbaum.02 napisała: > Towarzysz Icek(Jacek) Kordblum(Kuroń) Dobrze, ze jestes. Bo inaczej inni "obiektywni" nie uwierzyliby, ze istnieja takie polsko-jezyczne stwory jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 20:34 A wiesz? - Mój zszedłszy już z tego świata rudy kot miał na imię (nie "wabił się", chociaż to poprawne językowo w zasadzie jest) - "Icek" właśnie. Zgadnij koteczku - dlaczemu??! Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Mauzoleum Lenina też tłumy odwiedzaja 03.09.06, 21:37 w 68 r ataki na "zydokomune" przypuscil moczar i inne komuchy, dzis robisz to ty i lpr, dobra stara Sb-ecka szkola, ale co sie dziwc skoro giertych poparl stan wojenny i jaruzelskiego, sam zdradzil polske, a potem od zdrajcow wyzywa kuronia, michnika, geremka i innych, ciekawe ilu bylych ubekow jest w LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
sankiulot a byles kiedy na powazkach pierwszego sierpnia? 03.09.06, 18:31 wole myslec, zes glupi, a nie podly. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta reke 03.09.06, 18:35 odetnie... to taka moja niedzielna dygresja na temat tego forum, towarzystwa wzajemnej adoracji na powozkach i takich owakich... Odpowiedz Link Zgłoś
sankiulot Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 18:38 No co Ty, reki ci nie odetne,a pisze na tym forum. spokojnie, nie wszyscy sa z twojej miary. Odpowiedz Link Zgłoś
sankiulot Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 18:46 A zebys byl nieco bardziej zorientowany, to podpowiem, ze bylo (u Cyrankiewicza) nie odetnie, ale odrabie. Bo chyba Ci o to chodzilo, ale nie wiesz w ktorym kosciele dzwonia. Cienkie te szkolenia u Giertycha. Senior Maciej sluzy korepetycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum.02 [...] 03.09.06, 20:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen2 Re: Kuroń czerwonym katem polskiego harcerstwa 03.09.06, 22:32 Aleś ty odważny - nawet noe masz swojej wizytówki. A tak między nami kto cię ( specjalnie z małej litery) nie lubi??Człowieku zdejmij ten berecik bo ci (jw) krew do mózgunie dopływa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majsik ... 03.09.06, 19:24 Nie chce mi się zyc w tym kraju, pod rządami tych ludzi. Za jakie grzechy?? Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Kto podniesie reke na Kuronia, temu GW ta rek 03.09.06, 22:42 maciejtakitam napisał: > odetnie... > to taka moja niedzielna dygresja na temat tego forum, towarzystwa wzajemnej > adoracji na powozkach i takich owakich... zapewne jest prawdą, że na tym forum wypowiadają się w większości osoby o podobnych poglądach, ale............ ja na forum strony twojego radio z miasta Kopernika nie wchodzę i nie ośmieszam się............... Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Czesiek Kiszczak z Maleszką też byli! 03.09.06, 21:32 Atakowanie Kuronia jest podłe! > Nie powinno się wplątywać nieżyjących do swoich politycznych gierek. zdelegalizowac lpr Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen2 Re: Wosze i Nosze PRL !!!!!!!!! 03.09.06, 22:25 Jacek Kuroń rozmawiał z każdym, bez względu czy to oszołom czy też idiota.Jeśli zarzucasz komuś jakąś wypowiedź, to słuchaj uważnie co mówi.A jeśli powołujesz się na autorytet to przynajmniej w częsci naśladuj Jego postępowanie - inaczej obnażasz swoją miernotę intelektualną i fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:45 thorgallpl napisał: > najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczyno? Co za pomiesznie?! Podlosc, autorytet? Tak autorytet! I tak, podlosc thorgallpl. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:49 majster_g napisał: > thorgallpl napisał: > > > > najlepiej zaslaniac wlasna podlosc autorytetem zmarlego, czerwona pajeczy > no? > > Co za pomiesznie?! Podlosc, autorytet? Tak autorytet! I tak, podlosc thorgallpl > . Teraz prosze to wszystko jeszcze raz napisac - ale po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 17:56 thorgallpl napisał: (...) > Teraz prosze to wszystko jeszcze raz napisac - ale po Polsku. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:45 Drogi "thorgallpl"! Jeżeli tak bardzo donmagasz się, aby napisano Ci w ojczystym języku, to jak najłaskawiej przypominam, iże po polsku przymiotniki, poza szczególnymi przypadkami piszemy małą literą. Ta odangielska maniera pisania wszystkiego co się ruszą - wielką literą - nienajlepiej zaświadcza o znajomości reguł ojczystego języka. Czyżby i patriotyzm w podobnym tonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:54 Jesli w sprawie j. polskiego - purysto - chcesz zabierac glos na lamach tak "intelignetnie" redagowanego wydawnictwa jakim "niewatpliwie" jest GW, musisz zaczac od wlasnego "podworka"-starales sie mi dowalic, a sam placzesz literki. Czyzby za duzo napojow alkoholowych? Nauczycielem zapewne jestes, jutro poczatek roku to trzeba sie wyszalec, prawda? Reszta bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 20:07 Rzeczywiście, walnąłem się o jedno "n" niepotrzebne. Ależ u Ciebie wku..enie jakies szalone? Ale tak w w ogóle - to czujesz się dobrze raczej - mam cichą nadzieję?:) - co? Co do nauczycielstwa. No bingo! Owszem, używam języka do pracy, ale to inna bajka. Pa, pa! Całusów sto dwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumialy 03.09.06, 20:35 jesli chcesz mozesz rozwinac mysl pt."Uzywanie jezyka do pracy". Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 20:58 Też mi się dzisiaj trochę nudzi. A "używanie języka do pracy" to nie była żadna tam myśl, tylko zwykła sztampa językowa zwana bardziej elegancko - frazeologizmem. I tyle. Naprawdę nudzisz się? To wyczekaj pogodnego wieczoru i popatrz w gwiazdy. A w oczekiwaniu tegoż rusz dupę i zasuwaj choćby na grzyby,ryby,lwyby i inne takie... Serdeczności! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 21:34 siekor napisał: > Też mi się dzisiaj trochę nudzi. A "używanie języka do pracy" to nie była żadna > tam myśl, tylko zwykła sztampa językowa zwana bardziej elegancko - > frazeologizmem. I tyle. > Naprawdę nudzisz się? > To wyczekaj pogodnego wieczoru i popatrz w gwiazdy. A w oczekiwaniu tegoż rusz > dupę i zasuwaj choćby na grzyby,ryby,lwyby i inne takie... > Serdeczności! wiedzialem, ze przyznasz sie do wlasnej ulomnosci. Na grzybach bylem, zrobilem wysmienita zupke. Gdybys byl dziewczyna, mialbys jak w banku zaproszenie na oficjalna degustacje, a tak nici z zupy. Zamiast randki zostal "kosz zmarnowanych szans", ale to temat na inna historie. Poza tym, forum nie jets po to, zeby sie nudzic-wrecz przeciwnie, ale Ty zapewne to juz wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen2 Re: Niegramatycznie, ale przekaz w miare zrozumia 03.09.06, 22:38 thorgallpl - a która by z takim czymś chciala się zadawać? Masz tupet stary - a tak przy okazji nie jesteś blondynką??? Odpowiedz Link Zgłoś
olaf.wazynski Re: ['] ['] ['] 03.09.06, 19:49 Czytelnicy organu Michnika kochają "czerwonego harcerzyka". Wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam To jest chore!!! Chore manifestacje manifestujace 03.09.06, 17:46 niewiadomo po co? Tragedia... Jakas psychoza glupoty. Przeciez ZW nie napisalo ze byl agentem tylko z nimi "negocjowal" ... Leczcie sie "...który dążył do Polski wolnej i demokratycznej i zaprotestować przeciwko fałszowaniu historii" - cos wam ta polska nie wyszla z tym calym syfem dookola i emigracja... "Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 17:57 maciejtakitam napisał: > "Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co > mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze > > smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci To nie był protest przeciwko temu co napisali pismaki, tylko przeciwko temu co powiedział pan wicepremier i jego gołowąsy z Młodzieży Wszechpolskiej. Nie wiem czy pamiętasz, ale to teraz obóz rządzący. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 18:19 ja za to pamietam wypowiedz pana celinskiegoi michnika...poprostu inteligencja bez komentarza a co do giertcha...szkoda tracic czas ale michnik tak czy owak musial urzadzic wam igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
michos56 Maciejujakcitam. niezwłocznie zabierz się... 03.09.06, 19:13 do pracy nad sobą. zacznij od poprawienia ortografii, spróbuj też czasem coś przeczytać, pomyśleć. wskazane byłoby też, żebyś od czasu do czasu rozejrzał się dookoła, posłuchał uważnie innych, zamiast wierzyć bezkrytycznie własnej, wrodzonej inteligencji. wierz mi, że to naprawdę b. rzadki przypadek w skali światowej, żeby ktoś obdarzony wyłącznie podobną twojej inteligencją wrodzoną, był w stanie zajść tak wysoko jak jeden z twoich idoli. i pamiętaj, że taka kuriozalna kariera, poza tym, że jest szybko przemijająca, może się zdarzyć jedynie w czasie silnych zawirowań społecznych jakie właśnie przeżywa nasz kraj. przed tobą, maćkujakcitam, jeszcze naprawdę długa i ciężka droga, ale spróbuj! może i tobie uda się kiedyś osiągnąć pierwszy szczebel poziomu ludzi, na których teraz się boczysz słusznie podejrzewając, że jest między wami spory dystans. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 21:39 maciejtakitam napisał: > [...] a co do giertcha...szkoda tracic czas [...] Dlaczegóż to szkoda tracić czas na komentowanie wypowiedzi wicepremiera- psychopaty? Hitlera też na początku lekceważono. _______________________________ Jestem w posiadaniu dowodów na istnienie przynajmniej jednego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 22:12 A co wy z tym Hitlerem. Czy ktoś rzuca jakieś hasła rasistowskie. Od czasu do czasu napiszą prawde np tu www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060902&id=my17.txt a wy od razu że Hitler, antysemita. A przynajmiej można sobie wytłumaczyć tą bliskość Kwaśniewskiego i Michnika pod jednym parasolem. A przynajmiej można sobie wytłumaczyć dlaczego nie było dekomunizacji w Polsce jako jedynygo kraju z demokracji ludowej, na zasadzie kruk krukowi oka nie wykoli. A przynajmiej można sobie wytłumaczyć dzisiejsze zjednoczenie tak odleglych ugrupowań politycznych jak SLD i Gieremka i Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 23:15 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > A co wy z tym Hitlerem Po pierwsze ja jestem jeden, więc proszę bez komunistycznego "wy" ;). Po drugie nie napisałem przecież (w ogóle nie pomyślałem) o jakimś antysemityzmie, rasizmie czy jakimkolwiek -izmie poza: idiotyzmem, paranoizmem i popapranizmem pana wicepremiera. Gdyby Giertych był zwykłym obywatelem, to byłaby inna sytuacja. Tak czy inaczej, na drodze sądowej czy po badaniach psychiatrycznych zostałaby rozwiązana. Takie rzeczy mówi jednak (już drugi w ciągu dwóch tygodni!!) jeden z najważnieszych urzędników państwowych. I najprawdopodobniej ten przypadek również "rozejdzie się po kościach". I dlatego Giertycha porównałem do Hitlera. I jeden i drugi będąc na najwyższych stanowiskach w państwie głosili rzeczy wołające o pomstę. W przypadku Hitlera ani opinia w Rzeszy, ani międzynarodowa niewiele sobie z tego robiła gdy był jeszcze na to czas. I co z tego wyszło? I dlatego radzę nie lekceważyć słów Giertycha. I dlatego radzę nie lekceważyć słów Leppera. I dlatego radzę nie lekceważyć słów .... (proszę sobie uzupełnić). Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 04.09.06, 10:18 Tak mnie nauczyły media zwracać się na wy w czasach gdy miałem chłonny umysł. A z tym Hitlerem to wydaje mi się że chyba jakieś traumatyczne przeżycia w starszych pokoleniach zaważyły że tak chętnie się porównuje Giertycha do Hitlera. Bo ja nie widzę żadnych podobieństw. Każdy może mnieć swoje zdanie na temat Kuronia, Balcerowicza i innych. I ja naprawdę nie rozumiem jak można wnosić na piedestał największego specjalistę od zamykania fabryk. Jak można innego autoryteta w dziedzinie psychologii wnosić na piedestał który się okazuje pedofilem. Jak można wnosić na piedestał dziennikarstwa Urbana. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: To jest chore!!! Chore manifestacje manifestu 03.09.06, 17:57 maciejtakitam napisał: > niewiadomo po co? Tragedia... Jakas psychoza glupoty. Przeciez ZW nie napisalo > ze byl agentem tylko z nimi "negocjowal" ... Leczcie sie > > "...który dążył do Polski wolnej i demokratycznej i zaprotestować przeciwko > fałszowaniu historii" - cos wam ta polska nie wyszla z tym calym syfem dookola > i emigracja... > > "Przyszliśmy, by zaprotestować przeciwko temu, co mówią o Jacku Kuroniu" a co > mowia??? prawde. negocjowal z sb...no i co z tego. GW zrobilo jakas psychoze > > smiac mi sie chce z was porzyteczni idioci Prawda, chłopie. Tym tlumokom-inteligentom od GW nie przetlumaczysz. Porozumienie najlepiej widac na przebitkach w wiadomosciach-kwach, mazowiecki i michnik pod jednym parasolem tula sie do siebie w okrągłostołowym uścisku. Prawda zawsze zwycieza, komuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 koniu nie uważa że Kuroń był ubolem ja uważam że 03.09.06, 18:17 tatuś konia giertych europoseł był kolaborantem w stanie wojennym i wygłaszał peany na cześć związku sowieckiego. Jego zaś dziadzio był kochankiem rosji ale raczej był pasywny niż aktywny w tym związku.Dla miłośników elpeeru już tłumaczę raczej dawał d... zamiast ich du...yć. widać gertychy muszą obsr.. innych tak żeby ich obsrane życiorysy niczym się nie wyróżniały. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Robia to przyjaciele Jacka!!! 03.09.06, 17:13 Znaleźli sobie kolejnego "DELEGA" ---------------- Na iskrach ukazał sie kiedyś taki artykuł "Dlaczego Delegat i dlaczego teraz?" mądry, mówiacy że tych "delegatów" będzie więcej i naprawdę było, nie będę wymieniał po kolei bo po co. Tym razem jaet to Jacek Kuroń. Głównym celem jednak jest nadal i wciąż niedopuszczenie do lustracji, pokazanie jak głupi to pomysł. A pomysł nie jest głupi jeżeli chcemy niedopuścić do rozgrabienia naszej Ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: Robia to przyjaciele Jacka!!! 03.09.06, 20:01 MOże "waszej ojczyzny". Bo mojej - nie. Napewno nie. Długo nie. Nigdy nieee! Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum [...] 03.09.06, 17:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum [...] 03.09.06, 17:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
knowos Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 17:39 w radyjku tak cie nauczyli ?? ojczulek dyrektor zrobił pranie mózgu ??? moherek za bardzo uciska ??? co wy pisiorki w ogóle robicie na portalu koszernej masonsko zydowskiej, no taki wstyd, dyżur jaki czy co Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 17:59 na portalu > koszernej masonsko zydowskiej, no taki wstyd, dyżur jaki czy co No ! I jest jasność! Odpowiedz Link Zgłoś
knowos Re: ELYTY za ztabowane robotnikom pieniądze 03.09.06, 18:19 a, nie wiedziałeś tego ? to ty jakis niedouczony moherek jestes ; uczyc sie i jeszcze raz uczyc, w Toruniu jest taka szkółka niedzielna, w sam raz dla ciebie. Aha, w tytule zapomiałaeś dodać ŁŻE - Elyty Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: <'> 03.09.06, 17:26 util napisał: > Obecność tylu osób przy grobie Jacka Kuronia była bardzo budująca - to dobitny > przykład, że odpowiedzią na fałszowanie historii, zawłaszczanie teraźniejszości > i zalewie podłości nie musi być bezsilność. > > Dziekuję, Panie Jacku. Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? Chyba, ze podloscia jest krystalicznie czysta sprawa tzw. transformacji, a raczej ukrywanie szczegolow ustalen dot. m.in. "elit" i naszej wspanialej "lewicy". Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: <'> 03.09.06, 18:10 thorgallpl napisał: > Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? (...) Znow ta "podlosc" thorgallpl. Chyba tego nie zrozumiesz. Daj sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: <'> 03.09.06, 18:32 majster_g napisał: > thorgallpl napisał: > > > Jakiej podlosci? O czym ty w ogole pleciesz? (...) > > Znow ta "podlosc" thorgallpl. Chyba tego nie zrozumiesz. Daj sobie spokoj. Szkoda czasu majster, przekrzykiwanie sie z takimi typami uwłacza mojej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: <'> 03.09.06, 19:24 util napisał: > Szkoda czasu majster, przekrzykiwanie sie z takimi typami uwłacza mojej osobie. Masz racje, util. Ale dzieki temu poznaje takich jak Ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: <'> 03.09.06, 19:13 Obecnosc na pochodach 1-Majowych oraz innych PRL-owskich masowkach byla zdecydowanie wieksza, no co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
angaw49 Re:Znicze na grobie Jacka Kuronia 03.09.06, 15:54 Zgadzam sie calkowicie z wypowiedzia p. Mazowieckiego: Pozno urodzeni rewolucjonisci uczynili z tego kraju rynsztok pelen plugawstwa,najpodlejszych swinstw, cwanictwa, kretactwa, robienia kariery i pieniedzy. I dlatego wstyd za Polske przed calym swiatem. A na wsi ludziska mawiaja: Baranku Bozy, co rzad to gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas A pp Kaczyńskim gratuluję doboru współpracowników. 03.09.06, 16:02 Wart pałac Paca, a Pac pałaca. Po prostu ten sam poziom kutruralnu i intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 16:37 seiendes napisał: > Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w > opluwaniu zaszli już za daleko,(...) Jak rzeczywistosc pokazuje, mozesz sie mylic. Ja juz nie wierze, ze oni cokolwiek spostrzega. Herbert, Kuron, Walesa - ale nie Kaczynscy, nie rodzina Giertychow. Pamiec historyczna bardzo wybiorcza. Tak jak z bankami: sadzic Balcerowicza, ale bronic LPR i PIS, gdy SKOKi i inne banki placa im. Ta sama hucpa, ta sama pogarda do spoleczenstwa jak za czasow PRL. I te same ofiary! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Widze ze przez 16 lat to w polsce eldorado bylo 03.09.06, 17:48 po ilosci tych swieczek... wasza pokojowa rewolucja 89 to jedna wielka lipa. broncie dalej postkomunistow...juz nie spotkacie milera na ulicy z pelna siatka moskiewskich dolarow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Widze ze przez 16 lat to w polsce eldorado by 03.09.06, 17:59 maciejtakitam napisał: > (...) wasza pokojowa rewolucja 89 to jedna wielka lipa. Njpierw "nasza", teraz "wasza", a kto do .... ty? Odpowiedz Link Zgłoś
szarzynski Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 16:46 i ode mnie [*] dla pana Jacka... obys mial Panie racje, ze na zdrowie wyjdzie ta nauka (!!) ministrowi edukacji (!!), choc szczerze w to watpie, ale obys mial racje. Ku..dolki w mozgownicy, klapki na oczach niestety jak widze sa "trendy" w moim kraju, szczegolnie na stolkach... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 18:56 seiendes napisał: > Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w > opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar > > energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach. _______________________________________________________________________________ To by musieli podać się do dymisji i rozwiązać rząd. A kto gotów jest zrezygnować z tak dobrze płatnej posady i odpraw? TYLKO UCZCIWY! A więc, jak ich sami nie zdejmiemy sensownie głosując bez idiotycznych podziałów działających na ich korzyść, to bedzie trzeba po dłuższym czasie odrywać ich na siłę od stołków, a i tak jeszcze smród na długo pozostanie. Jacek Kuroń całe swoje życie poświęcił walce o demokrację i człowieka. Uczył nas jak postępować społecznie uczciwie, używać przemyślanych argumentów. Aż dziwne jest to, że kaczyńscy byli tak blisko Jacka i nic z tego nie zrozumieli! A może tylko "byli" ponieważ tak wypadało? Ostatecznie idea Lenina i KPZR wiecznie żywa! MIERNY, BIERNY ale WIERNY - i o to chodzi w towarzystwie kaczego Przekrętu i Sitwy - coś za coś. Widać to wyrażnie po efektach rozdawania stołków - im głośniej plujesz i oczerniasz, tym bardziej masz szansę na wdzięczność. Chcesz być porządny - SPIEPRZAJ DZIADU! EEch, szkoda czasu i słów... Niedługo wybory samorządowe. JACEK KUROń ZAWSZE NAWOłYWAł DO UCZESTNICTWA W WYBORACH - NA ZASADZIE "NIC O NAS BEZ NAS". A więc można coś zrobić ale niekoniecznie. Można także dalej narzekać i czekać aż sami odejdą. NIE ODEJDą - TRZEBA ICH PRZEGONIć GłOSAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: [*] [*] [*] 03.09.06, 21:43 seiendes napisał: > Jedna pociecha, że może hunwejbini obecnej władzy, spostrzegłszy się, że w > opluwaniu zaszli już za daleko, zamkną wreszcie mordę albo wykorzystają nadmiar > > energii na tępienie neofaszyzmu i debilizmu w swoich szeregach." obawiam sie ze nie, oni opluwaja kuronia, michnika i innych od ponad 30 lat, dobra [tzn,.zla] stara ubecka szkola opluwania, wtedy byli "demokratami ludowymi" a teraz sa "narodowymi katolikami", ach te przymiotniki, gdyby nie one wszystko byloby ok Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Sam płonę ze wstydu i odpalę jak pożoga! 03.09.06, 15:04 To są specjaliści smrodu, do ogłupiania narodu. „Gryź w aortę i szkaluj wroga, wykorzystuj nawet Boga! Nie uszanuj ducha w grobie, na ikonę siknij sobie!” Pasą się, pasą na tej biednej Polsce nazikatolicje pogrom zwiastujące. Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje, z takimi dobra w Polsce nie zbuduje! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:10 marek277 napisał: > Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku > podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia. To jest cała różnica klasy w uprawianiu polityki w stosunku do Kaczorów: - przeciwnik polityczny wcale nie musi być osobistym wrogiem - jak można o kimś powiedzieć coś dobrego, to należy powiedzieć - a jak nie można, wystarczy milczenie - są okoliczności, kiedy należy robić to co nakazuje przyzwoitość, a nie interes polityczny Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw123 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:42 wariant_b napisał: > marek277 napisał: > > > Nigdy nie myslalem, ze bede sie zgadzal z p. Kwasnieskim. W tym przypadku > > > podpisuje sie pod jego wypowiedzia. Szacunek dla Kuronia. > > To jest cała różnica klasy w uprawianiu polityki w stosunku do Kaczorów: > - przeciwnik polityczny wcale nie musi być osobistym wrogiem > - jak można o kimś powiedzieć coś dobrego, to należy powiedzieć > - a jak nie można, wystarczy milczenie > - są okoliczności, kiedy należy robić to co nakazuje przyzwoitość, a nie intere > s > polityczny Blizniacy osiagneli to co osiagneli dzieki temu co zapoczatkowal Kuron, a dzisiaj nawet nie zabrali glosu i jezeli nie mogli to nie przyslali swoich przedstawicieli na cmetarz zeby dolaczyc do popierajacych Kuronia. Pan Prezydent Kwasniewski kolejny raz pokazal klase przyzwoitosci. brawo Panie Prezydencie. sornat Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:54 stanislaw123 napisał: > Blizniacy osiagneli to co osiagneli dzieki temu co zapoczatkowal Kuron, a > dzisiaj nawet nie zabrali glosu i jezeli nie mogli to nie przyslali swoich > przedstawicieli na cmetarz zeby dolaczyc do popierajacych Kuronia. Jarosław dzisiaj bardzo jednoznacznie zabrał głos. A uczestniczyć w paleniu świeczek chyba jeszcze nie ma obowiązku. A może jest i będzie kolejny powód do lamentowania jacy to Kaczyńscy źli bo nie polecieli z innymi na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 20:16 Nie słyszałem nic o zawieszeniu w obowiązkach wicepremiera Giertycha do czasu wyjaśnienia sprawy przez prokuraturę. A w sprawie Kaczyńscy JEDNOZNACZNIE zabrali głos już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkapan Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 16:52 Jacek Kuroń jest bohaterem i żadne g... się do Niego nie przyklei. A po tych, którzy Go szkalują i tych, którzy milczą, po prostu spuścimy wodę! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Każdy, kto podnosi rekę na pamieć Kuronia, podnosi 03.09.06, 14:44 rękę na dobre imię Rzeczpospolitej. Historia sama go wyśle na śmietnik. I niech się dławi chwilową koniunkturą. Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 14:49 ... poczytaj.www.prawy.net/adv/adclick.php? bannerid=12&zoneid=0&source=&dest=http%3A%2F%2Fprawy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 14:52 To jakas szszekaczka mw ? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 18:23 > To jakas szszekaczka mw ? Raczej sikaczka, cała ta tzw. prawica jak tylko poczuje że ma trochę władzy to schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: Kuroń-kim był, bohaterem czy nie bohaterem ? 03.09.06, 20:28 Nie obrażaj psów - proszę:) Moja jamnica ma już 16 lat i nadal na przedwcześnie stetryczałego oszołoma nie wygląda. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:45 i jak to skomentować... po Jacku żal jego tzw. dorobek pozostał z nami możemy kontynuować jego dzieło... a tak własciwie, to chyba jedyne co tak naprawdę zostaje dla mnie, to postawic go sobie jako jeden z wzorów do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.lze.elita [...] 03.09.06, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:58 > no to go naśladuj: > załóż czerwone harcerstwo > walcz o wspólne żony > i kibuce misiu/misiaczko, niezaleznie od płci zachłyśnij się innymi słowami czy osobami, bo do pewnychconieco ci brakuje. czerwone harcerstwo? a co to wg. ciebie jest czerwone harcerstwo? bo w rocie tego nurtu akurat słowa wyglądaja troszke inaczej? podaj konkret a nie hasło. na hasła to podyskutuj z innymi krzykaczami, ja mam wazniejsze rzeczy do roboty niz przekrzykiwanie się wspólne żony? nadal nie wiem o czym piszesz? tzn Jacek Kuroń był zwolennikiem wielożeństwa? jeżeli jest to prawda, to ja osobiście uważam że jest to bardzo prywatna sprawa kazdego człowieka jak chce kształtowac swoje życie i tzw. stosunki społeczne. jak ktoś lubi chodzić z zielonymi włosami i w garniturze w czerwone kwiatki, to jego problem, nie mój. kibuce? nadal hasło, a nie konkret wybacz, ale twoja opinia nawet mnie nie wzruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:46 Z takimi na prawdę nie warto wchodzić w dyskusję. Wyczytał coś na kiblu w rydzykowej szmacie, w przerwie między goleniem łba a zamawianiem pięciu piw, i teraz bezmyślnie powtarza. Bo myśleć nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
slawo-pe1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:47 wiesz przynajmniej dzis sie nie wypowiadaj a moze powiem wiecej nie wypowiadaj sie wiecej chociaz to dalekie od demokracji ale co o tejze mozesz wiedziec. Potrafisz tylko korzystac z jej dobrych cech wywolujac przynajmniej u mni odruch wymiotny. Zbyt duzo czasu i energii ci poswieciłem juz w tej chwili. A dla Pana Jacka szacunek i [*] Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie było mnie tam. Niestety, choć chciałem... 03.09.06, 14:51 Ale we mnie pali się dla niego mały płomyk Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: Nie było mnie tam. Niestety, choć chciałem... 03.09.06, 16:44 A był tam jakiś z KK? Odpowiedz Link Zgłoś
gayczak Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:55 To była piękne przeżycie widzieć ilu ludzi przyszło na grób Jacka. Niestety przypomniał mi się stan wojenny i tłumy zgromadzone w kościołach. Czyżby ... deja vu? Nie za taką Polskę walczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 14:58 Przecież nic nie może być takie jak dawniej. Zmienił się czas, zmienili ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setki, 03.09.06, 15:16 rozmawialam z wieloma i wszyscy byli zgodni, ze przyszlismy nie tylko dla Pana Jacka, ale by zaprotestowac przeciwko komus, kto godzi w nasze poczucie polskosci ale takze w podstawowe zasady czlowieczenstwa. Ale czego sie spodziewac po wnuku faszyzującego endeka i synu wspolpracownika komuny. Coz on mogl wyniesc z domu, poza nienawiscią i podloscią? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 15:39 kasiaprim napisała: > rozmawialam z wieloma i wszyscy byli zgodni, ze przyszlismy nie tylko dla Pana > Jacka, ale by zaprotestowac przeciwko komus, kto godzi w nasze poczucie > polskosci ale takze w podstawowe zasady czlowieczenstwa. > Ale czego sie spodziewac po wnuku faszyzującego endeka i synu wspolpracownika > komuny. Coz on mogl wyniesc z domu, poza nienawiscią i podloscią? A co sądzić o tym, który się..."waha"...? Odpowiedz Link Zgłoś
siekor Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 20:45 Co sądzić o tym, ktory się - jak piszesz - "waha"? Na początek - że co najmniej myśli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Byłam tam i przyszło znacznie wiecej niż setk 03.09.06, 16:03 można było się nasłuchać w autobusie - nawet takie starsze panie, na oko słuchaczki radia m. wyrażały swoją dezprobatę dla zachowań Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:38 gayczak napisał: > To była piękne przeżycie widzieć ilu ludzi przyszło na grób Jacka. Niestety > przypomniał mi się stan wojenny i tłumy zgromadzone w kościołach. Czyżby ... > deja vu? Nie za taką Polskę walczyłem. Ani ja. Zdegustowanie - tym większe. Ale na szczęście też... większy dystans. Ta beczka się przewróci.- Odpowiedz Link Zgłoś
rogerr1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:07 My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki Odpowiedz Link Zgłoś
rogerr1 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:07 My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Pomódl się do Św. Jacka ... z pierogami...:-) 03.09.06, 15:40 rogerr1 napisał: > My czcimy Sw Jacka Odrowaza a oni innego Jacka.Z ta jego swietoscia to im sie > dobrze popieprzylo.Lepiej dobrze zbadajcie te jego swietosc zebyscie pozniej > znowu glupow nie rzneli,bo komuch to on byl wielki Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:46 ktoś napisał: bo komuch to on byl wielki A kogo to obchodzi, czy on był komuch, czy liberał, czy antykomuch. Czcimy go, bo uważamy, że był WIELKI. Ludzi szanuje się, za to co czynią, a nie to co głoszą. I nie licz na to, że wielkość można uzyskać poniżając innych. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Co znowu jakas polska "swieta krowa"..... 03.09.06, 15:10 ...na ktora, z definicji, nic nieprawomyslnego powiedziec nie mozna... ..poczekajmy na fakty...na kadzenie dupy przyjdzie czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
agula_73 Re: Co znowu jakas polska "swieta krowa"..... 03.09.06, 15:19 Świeta krowa? Siedzisz sobie w przytulnym domku i czekasz na FAKTY? Gdybyś chociaż trochę interesował się historią, znałbyś wystarczająco dużo faktów, żeby wiedzieć, co ten CZŁOWIEK przeżył i ile zrobił. Tym razem chorzy z nienawiści rządzący fanatycy mocno przesadzili i mam nadzieję, że na tym stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis [...] 03.09.06, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: "Prać towarzysze??" - Prać.. mozgi... 03.09.06, 17:53 kiczkis napisał > > To nie ma nic wspolnego z "rzadzacymi fanatykami".. - Jacus("Ja cos tu wodki > nie widze") Kuron ZAWSZE byl i ANI NA MOMENT swego zycia nie przestal byc > KOMUNISTA.. I jesli walczyl.. to nie o obalenie KOMUNIZMU.. tylko walczyl Z > TYMI, KTORZY AKTUALNIE BYLI PRZY WLADZY.. przy korycie.. To ciekawe spostrzeżenie, bo takie akurat wrażenie to ja odnoszę w stosunku do obecnie rządzących... Identyczne metody jak za PRLu, tylko Teraz, Ku...wa, MY! A giertychowy ojczulek co się z Jaruzelskim (którego akurat nie potępiam) bratał ??? Jakie jego SYN ma prawo rzucać kalumnie na tych co ze stanem wojennym walczyli? Przecież to hipokryzja, że rzygać się chce! Czemu piszesz o Michniku, a nie o Giertychu, na dokładkę RASIŚCIE ??? Poczytaj sobie, posyp głowę popiołem i zamilcz... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62266,2506115.html Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: "Prać towarzysze??" - Prać.. mozgi... 03.09.06, 21:06 kiczkis napisał: > > ----------------------------- > > To nie ma nic wspolnego z "rzadzacymi fanatykami".. - Jacus("Ja cos tu wodki > nie widze") Kuron ZAWSZE byl i ANI NA MOMENT swego zycia nie przestal byc > KOMUNISTA.. I jesli walczyl.. to nie o obalenie KOMUNIZMU.. tylko walczyl Z > TYMI, KTORZY AKTUALNIE BYLI PRZY WLADZY.. przy korycie.. Walczył o wolnośc dla Ciebie równiez zebyś mógł swoje brednie wypisywac i zebyś za to do pierdla nie poszedł. Tak trudno to zrozumiec. Teraz kazdy piesek moze szczeka głosno, ciesz sie z tego, To tacy jak Kuron wywalczyli dla małych piesków jak ty ta mozliwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:12 Nienawistni i maluczcy szczekacze będący pseudo-elitą w naszej IV RP żywią się jednym: cel ich istnienia to agresja, muszą mieć wroga. Jednak wybrali za cel ataku osobę niewłaściwą, której wielkość ich przytłoczyła. Człowiek-koń Giertych się przejechał, a Naród wykrzesał z siebie tzw. normalność i moralność. Znicz dla p. Jacka, o którym historia będzie pamiętać. A co niektórzy na jej śmietniku wylądują...oby jak najszybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
dzia_dek Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:14 CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI !!! OBRONIMY CIEBIE JACKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Nie rozbawiajcie mnie? 03.09.06, 15:23 O co ten jazgot? Z całym szacunkiem dla Jego pamięci (takiej jaka należy się zmarłym) ten człowiek przez całe swoje życie był komunistą, ba nawet trockistą, z czym się nawet nie krył specjalnie. I o co ten hałas? O to, że nie wolno o tym mówić, czy o to, że ktoś próbuje powiedzieć, że było inaczej???? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 16:00 To ze byl trockista nie znaczy ze mozna go bezpodstawnie opluwac po smierci. W demokracji nie jest hanba byc trockista. Jest jedynie hanba wspierac dyktature. A Kuron walczyl o demokracje, nawet jesli byl trockista. Na demokracje sklada sie cala gama partii politycznych od A do Z. I to ze byl trockista nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 16:21 Owszem nie mam nic przeciwko wielości na scenie politycznej, więc komunikat swój skieruj raczej do tych, którzy tak żewnie, w imię demokracji i tolerancji opluwają aktualnego prezydenta i partie rządzące i kto im tam podejdzie. Przeciwko trockistom i komuniestom nie mam kompletnie nic, byle tylko nie chcieli wcielać swoich idei w tym kraju :). A Pan Kuroń nie był ani taki święty jak głoszą to tutaj niektórzy, ani takim draniem jak chcieliby inni. Ot i cała filozofia :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: I co z tego ze byl trockista 03.09.06, 18:30 madra wypowiedz. 1/100 forum Odpowiedz Link Zgłoś
qc Obronimy Ciebie 03.09.06, 15:40 Sam sie obroni. Na bezpanskie, zawszone kundle szkoda tracic energii. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 "promyczki miodowe" 03.09.06, 15:43 qc napisał: > Sam sie obroni. > Na bezpanskie, zawszone kundle szkoda tracic energii. I inne honeybeam... promyczki miodowe...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: "promyczki miodowe" 03.09.06, 15:52 wlasnie, swoja droga ciekawe co ten analfabeta mial na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:19 Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia ------------------------------------------- - Doborowe" towarzycho te znicze zapalalo.. Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na glowach stajecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:24 kiczkis napisał: > Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia > ------------------------------------------- > > - Doborowe" towarzycho te znicze zapalalo.. > Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na > glowach stajecie.. No no :)))). Zwłaszcza autorytet moralny - prezio vel goleń :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 On już jest bohaterem!!! 03.09.06, 16:27 > Jedno jest pewne.. - "bohatera" narodowego z niego nie zrobicie, chociaz na > glowach stajecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik On już jest bohaterem!!! Etosu i Termosu. 03.09.06, 17:36 > On już jest bohaterem!!! Bohaterem Etosu i Termosu *) *) Dla niepamiętających: Termos - urządzenie, w którym jegomość ten dżinsowy przynosił "herbatę z prądem" na swoje konferencje prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A gdzie jest zdjęcie tych setek osób??? 03.09.06, 15:20 A gdzie jest zdjęcie tych setek osób i zniczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Mierne ale... wierne ! :-(((( 03.09.06, 15:35 jacek2235 napisał: > A gdzie jest zdjęcie tych setek osób i zniczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
ssssssm :0) Uwielbiam Pis, są przezabawni, oplu- 03.09.06, 15:24 wanie Herberta i Kuronia to naprawdę wyborny żart, niedługo stwierdzą, że z SB współpracowały Gumisie.Swoją drogą, znów propaganda w GW. Setki osób zapaalły znicze, to wielgaśny musi byc ten grób, chyba ze gasili już zapalone i zapalali na powrót. A dla Kuronia wielki szacun..Gdyby takich ludzi było więcej... www.lepszyswiat.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspolprac 03.09.06, 15:32 Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspolpracowal z gen. Jaruzelskim bedac czlonkiem WRON (wojskowa rada ocalenia narodowego) a w procesie lustracyjnym (kandydowal do europarlamentu) otrzymal status pokrzywdzonego, czy ktos moglby mi wytlumaczyc o co tutaj chodzi? Czy racje ma ten kto ma racje, czy ten kto glosniej krzyczy a ciemny polski lud to wszystko kupi, a nawet da sie za to sprzedac! Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspo 03.09.06, 15:53 Czep sie ojca Adasia! Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik a zatem przyznajesz mi ze to zdrajca Polski !!! 03.09.06, 16:36 lolo11 napisała: > Czep sie ojca Adasia! Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: a zatem przyznajesz mi ze to zdrajca Polski ! 03.09.06, 16:41 Ojciec Gietrych w porownaniu z ojcem i bratem Michnika to aniolek. Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik ok no to uchyl rabka tajemnicy i powiedz kim byli 03.09.06, 17:28 ok no to uchyl rabka tajemnicy i powiedz kim byli brat i ojciec "Adasia"? Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Tu o bracie Adasia 03.09.06, 17:44 pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Tu o bracie Adasia 03.09.06, 17:55 tu o tatusiu giertycha serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62266,2506115.html to mi dopiero 'autorytet moralny'!!! Jego syn chce dzieci patriotyzmu i uczciwości uczyć? Kpiny! Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Re: Tu o bracie Adasia - jest jedno male ale 03.09.06, 18:06 jest jedno male ale: "Ten artykuł wymaga uzupełnienia źródeł podanych informacji. Aby uczynić go weryfikowalnym, należy podać odnośniki do materiałów opublikowanych w wiarygodnych źródłach." arron.stolcman napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman A tu o tatusiu 03.09.06, 17:50 Ozjasz Szechter, był przed wojną jednym z przywódców tajnej Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. Była to organizacja zdelegalizowana w II RP, z racji jej całkowitego podporządkowania komunistom sowieckim. Funkcjonariusze tej partii (zwani po sowiecku "funkami"), byli opłacani przez NKWD i zajmowali się przede wszystkim zwalczaniem instytucji państwowych, w tym drogą zbrojnej przemocy. Ozjasz Szechter odbył przed wojną kilkuletni wyrok więzienia, za działalność przeciwko suwerenności i niepodległości RP. Podczas tak zwanego "procesu łuckiego" (nazwa wzięła się od miejscowości Łuck) załamał się i sypał współtowarzyszy, tłumacząc to rzekomymi torturami w śledztwie. Gdy później wyszło na jaw, że nic takiego nie miało miejsca, nie zrobił już znaczącej kariery w Polsce Ludowej. Ale - nie został całkiem odrzucony. Mieszkanie "dostał" w Alei Przyjaciół (w czasie okupacji była to dzielnica tylko dla Niemców, po wojnie - dla nowych okupantów, czyli komunistów). Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik ale jak by nie bylo pan G. nie dosc ze sie wysmaro 03.09.06, 18:10 ale jak by nie bylo pan G. nie dosc ze sie wysmarowal kupą - to jeszcze zrobił to własnymi rączkami Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik A wracajac do Michnika te wszystkie rewelacje o je 03.09.06, 18:25 A wracajac do Michnika te wszystkie rewelacje o jego ojcu i bracie to takie same bajki jak to, ze Walesa to tak naprawde Lejba Kohne, Kwasniewski to Stoltzman itd. To jest jak dawne falszywki carskiej Ochrany pt. "Protokoly medrcow Syjonu". To sa bajki dla gosci ktorzy w dziecinstwie bali sie wlasnego siusiaka i tak im zostalo do dzis. Rozumiesz ten klimat przychodzi gosciu do domu i sprawdza w szafie czy tam moze sie jakis zyd albo mason nie schowal. Zauwaz, ze np. Jaruzel albo Kiszczak i inni wasale Moskwy z tamtych lat takich "zydowskich ksywek" nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Teraz to dales ....ciala 03.09.06, 18:43 Sam Adas temu nie zaprzecza Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:06 tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? arron.stolcman napisał: > Sam Adas temu nie zaprzecza Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:12 Niezaprzecza zyciorysowi swego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:41 Malo prawdopodobne Walesa urodzil sie w Wrzesniu 1943r. w rodzinie chlopskiej w Popowie to byl obszar Generalnej Guberni. Wrzesien 43 czyli pol roku po tym jak Niemcy zmasakrowali powstanie w Gettcie Warszawskim. Żeby Żyd mogl przezyc to musialby byc cud. Niechcesz chyba zasugerowac ze nowonarodzony Walesa podjal wspolprace z okupantem najpierw nimieckim a pozniej sowieckim co doprowadzilo do rozbioru Polski w Magdalence ;-) arron.stolcman napisał: > Niezaprzecza zyciorysowi swego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:48 Ja tu o tatusiu Michnika a ty szukasz tematu zastepczego Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:50 to ty szukasz tematu zastepczego bo ja zaczelem o tatusiu Romusia a ty zaczeles o tatusiu Adasia arron.stolcman napisał: > Ja tu o tatusiu Michnika a ty szukasz tematu zastepczego Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michnik i 03.09.06, 20:03 Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michnik i Giertych to ludzie gen. Kiszczaka. Ale ze ta dyskusja ma taki kontekst, ze Romus oskarża Kuronia o zaawansowana wspolprace z SB. Mistrzostwo swiata w kategorii absurdu. Albo majstersztyk w wykonaniu chlopcow z KGB. Witamy w polskim piekielku. Slowa Jezioranskiego sa jak memento mori. Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michn 03.09.06, 20:46 Wyciagasz zle wnioski. Roman Gietrych nigdy nie podal reki Kiszczakowi, a Adas sie cmokal i pil brudzie. Taka jest miedzy nimi zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Wy mnie Stolzman nie rozmieszajcie. 03.09.06, 21:10 Wy mnie Stolzman nie rozmieszajcie. Sugerujecie zblizenie fizyczne generala Kiszczaka i Adasia, pod wplywem alkoholu?? To jest bracie nic, spojrz na to wszystko z szerszej perspektywy. arron.stolcman napisał: > Wyciagasz zle wnioski. Roman Gietrych nigdy nie podal reki Kiszczakowi, a Adas > sie cmokal i pil brudzie. Taka jest miedzy nimi zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Summa sumarum konkluzja bylaby taka, ze Michn 03.09.06, 21:21 Roman Giertych nie podał reki jeszcze wielu osobom i wynika to z prostego faktu z mało kto chce Roimciowi reke podawac. Bo tastuś Romcia zapewne z Kiszczakem piatki przybijał. Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Re: tzn. ze Walesa to Lejba Kohne? 03.09.06, 19:49 A w ogole coz zlego w tym ze ktos ma zydowskie korzenie? Tego typu dyskusje oslabiaja Polskę. Jan Nowak-Jezioranski powiedzial kiedys, ze prawdziwym wrogiem Polski sa nie Niemcy czy Rosjanie, ale Polacy. Nasza wlasna glupota jest naszym najwiekszym przeciwnikiem. Szafowanie argumentami antysemickimi jest dobre na krotka mete do zdobycia chwilowego poklasku. Na dluzsza mete nic nie daje. Za to jest wodą na mlyn dla rewizjonistow zza Odry pozwala podwazyc wagę Holocaustu i daje asumpt do twierdzen ze to Polacy wywolali wojne i byli w niej najwiekszymi katami nie ofiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
slawo-pe1 Re: Ojciec Giertycha - prof. Maciej Giertych wspo 03.09.06, 15:58 bo to hamy swinie i kretacze jakich malo i nie wiem kto ich wybral na pewno nie ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Kto to mawial,,tylko krowa nie zmienia poglądów''? 03.09.06, 16:05 To było nie tylko do byłych PZPR-owców.Do nich akurat niezbyt,w większości,trafnie,jak się po latach okazalo! slawo-pe1 napisał: > bo to hamy swinie i kretacze jakich malo i nie wiem kto ich wybral na pewno nie > > ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
k-th Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:37 W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu. Tych chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 17:43 k-th napisał: > W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu > sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu. Tych > chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek Nie wiem jakiego wzrostu był ten człowiek, ale na pewno ma wielkiego (gabarytami) syna - baleronik ten był uprzejmy nazwać przeciwników ideowych "obszczymurami" i to nie na jakiejś pijackiej imprezie na podwórku tylko do kamer telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 17:59 niestaly_czytelnik napisał: > k-th napisał: > > > W czerwcu 2004 razem z moja żoną miałem zaszczyt jako chorazy pocztu > > sztandarowego Unii Wolnosci oddac hold panu Jackowi podczas Jego pogrzebu > . > Tych> > chwil nie zapomnimy nigdy. To byl Wielki Człowiek > > Nie wiem jakiego wzrostu był ten człowiek, ale na pewno ma wielkiego > (gabarytami) syna - baleronik ten był uprzejmy nazwać przeciwników > ideowych "obszczymurami" i to nie na jakiejś pijackiej imprezie na podwórku > tylko do kamer telewizji. Ale "Spieprzaj dziadu" nikomu chyba nie powiedział?.... Do kamery?... Jako władza?... Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:40 Ja też tam jestem (choć nie fizycznie) i zapalam wieczny znicz. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Setki osób zapaliły znicze na grobie Kuronia 03.09.06, 15:55 Kaczynscy sie zwyczajnie kompromituja.Mentalnoscia przystaja do zasciankowej szlachty.To skandal ,ze urzedujacy Prezydent RP nie potrafi zachowac sie przyzwoicie ,nie potrafi wprost stanac w obronie szarganej Pamieci o Jacku Kuroniu.Taki sobie "maly czlowieczek" z tego Prezydenta.A pomyslec, ze mial szanse uniesc sie ponad historyczna Przeszlosc i stac sie rzeczywiscie Prezydentem wiekszosci Polakow ( bo przeciez wybrala go mniejsza czesc). Do tego trzeba jednak miec charyzme przywodcy i Czlowieka.Zal serce sciska, ze Narod dokonal tak fatalnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Dzieki Ci Jacku ze byles! www.gs-arts.net 03.09.06, 15:55 Dzieki Ci Jacku ze byles! www.gs-arts.net Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Miller też był?Kto wie? 03.09.06, 15:56 Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 15:59 dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić.Małe zakomplesione padalce. amanasunta53 napisała: > Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć > ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie > powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 16:54 amanasunta53 napisała: > > dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić. Małe zakomplesione padalce. *************************************** Bo to ich wina. I faktycznie są małymi zakompleksionymi padalcami. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To co mamy sądzić o 03.09.06, 17:48 takich "ałtorytetach", które publicznie poprzez media, nazywają ludzi "gnojami, ch...jami" (celiński) i "obszczymurami" (kuroń - ten co jeszcze żyje). Rozumiem, że można się z kimś nie zgadzać, że można się czuć obrażonym (choć trudno się obrażać na fakty), ale publiczne miotanie takich słów raczej nie przysparza stronników a i również nie powiększa tego pomnika w dżinsowej koszuli. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To co mamy sądzić o 03.09.06, 20:12 niestaly_czytelnik napisał: > takich "ałtorytetach", które publicznie poprzez media, nazywają ludzi "gnojami, > > ch...jami" (celiński) i "obszczymurami" (kuroń - ten co jeszcze żyje). ******************************** Nie ludzi, tylko świnie. I robią im w ten sposób zaszczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: To co mamy sądzić o 03.09.06, 21:13 W jednym miejscu piszesz ze nie mozna sie obrażac na fakty a w innym krytykujesz nazwanie obszczymurami dwóch łepków z LPR. Troszke to niekonsekwetne. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: A do antyPiSoszoóowmów!Dla was każda chwila 03.09.06, 16:57 amanasunta53 napisała: > > dobra ,żeby ,,kaczorom''dowalić.Małe zakomplesione padalce. > amanasunta53 napisała: > > > Do wielu obecnych przed swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powie > dzieć > > ..pocałujcie mnie w d...ę'',co śłusznie by się im należało.Ale by nie > > powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był. Czy Ty jestes trzezwa jak to wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Rozmowy pod okrągłym stołem ? 03.09.06, 15:56 Dlaczego nikt tak gorliwie nie bronił Herberta ? A przecież on był krystalicznie czysty w porównaniu do twórcy czerwonego harcerstwa ? Okragły stół do była zmowa ponad głowami naiwnych członków Solidarności. Czym się to skończyło, to każdy widzi. Koszmarne bezrobocie. Okradziona Polska. Media w łapach obcego kapitału. To co wygadują telewizje TVN i Polsat to budzi grozę. To są klienci zupełnie obcych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Rozmowy pod okrągłym stołem ? 03.09.06, 17:56 wojtek2784 napisał: > Dlaczego nikt tak gorliwie nie bronił Herberta ? A przecież on był > krystalicznie czysty w porównaniu do twórcy czerwonego harcerstwa ? > Okragły stół do była zmowa ponad głowami naiwnych członków Solidarności To Kaczyńskich pod trybunał stanu - zgodnie z twoją pseudoretoryką, bo też aktywnie w tym uczestniczyli! To chcesz powiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Opluwanie zmarlych w programie LPR 03.09.06, 15:56 Ostatnio mohairy porzez Macierewicza probowaly opluwac bylych ministrow spraw zagranicznych RP. To sie nie udalo poniewaz byli ministrowie nadal zyja i byli w stanie sie skutecznie obronic przed plugawieniem. Wobec tego mohairy tym razem poprzez LPR wziely sie za opluwanie niezyjacych, bo tak latwiej. Licza na to ze niezyjacy nie sa w stanie sie obronic. Co za tanie i ohydne chwyty ! Na szczescie spoleczenstwo daje temu odpor poprzez pokazanie poparcia Kuroniowi na Powazkach. Miejmy nadzieje ze odpor mohairom ukaze sie takze w najblizszych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:11 Każdy kto pamięta jeszcze choć trochę Polskę stalinowską (zwłaszcza tamtą szkołe i tamto "harcerstwo") dobrze wie, kim był Jacek Kuroń. Przez takich "patriotów" jak Kuroń i jego koledzy wielu uczciwych nauczycieli i pedagogów lądowało w pierdlu, traciło pracę albo nigy nie mogło zrobić kariery powyżej wiejsko-gminnej szkoły podstawowej (a i to tylko 25 km na płn-wsch. od Suwałk)... Więc niech sobie Kwach, Michnik i wzruszeni "warszawiacy z rodzinami" palą znicze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa999916 Re: Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:37 roro68 napisał i może jeszce dopiszesz o co w tamtym czasie robili ci co dzis tak chętnie hańbią jego pamięć i jak myślisz czemu to robią? bo Kuroń przez zycie nie kwinął palcem dla własnych zaszczytów, stanowisk, trzymania ryja w korycie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zbiorowa amnezja? 03.09.06, 16:50 ewa999916 napisała: > roro68 napisał i może jeszce dopiszesz o > co w tamtym czasie robili ci co dzis tak > chętnie hańbią jego pamięć **************************************** Jak to co roboli? Donosili na Jacka. A dziś uważają, że powinni z tego tytułu dostąpić zaszczytów. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Do wielu obecnych nad swym grobem..... 03.09.06, 16:01 Do wielu obecnych nad swym grobem,,przyjaciół'' Pan Jacek mógłby powiedzieć ,,pocałujcie mnie w d...ę'',co słusznie by się im należało.Ale by nie powiedział. bo to łagodny i dobry człowiek to był. Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:02 Ci sami w latach 60 w obronie Lenina skladali kwiaty pod jego pomnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa999916 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:24 nie wiem gościu gdzie się wychowywałes, i w jakiej kuturze....... po pierwsze trzeba miec trochę wyczucia i nie opluwac zamrłych, ranić jego rodziny, która tez doświadczyła represji i przezyła wiele ciężkich lat- kiedy panu synkowi członka polskiej akademii nauk, doradcy jaruzelskiego zyło sie całkiem całkiem a po drugie, można różnie oceniac poglady Kuronia jego zycie czy osiągnięcia ale temu ze Kuroń działał nie dla zaszczytów , posadzenia d.. na wysokim stołku tylko dla ludzi i wolnej Polski nikt zaprzeczyc nie może - a zwłaszcza ktoś kto w tej walce nie brał żadnego udziału Odpowiedz Link Zgłoś
a_h_1 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:40 Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów. Zupełny brak logiki w Twoim poście. Przeszłość członka PAN jest be a co z przeszłością Kuronia? Można różnie oceniać jego życie i osiągnięcia pod warunkiem, że się nie zaprzecza.... czemu? Kto Ewie999... objawił cel działania Kuronia tak dobitnie, że nikt zaprzeczyć nie może? Michnik? Co do d... na stołku to mimochodem wspomnę, iż ministrem jednak Pan Jacek był i żadna zupka tego faktu nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:46 Prezydentem byc tez nu sie marzylo ale na nasze szczescie z miernym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:08 arron.stolcman napisał: > Prezydentem byc tez nu sie marzylo ale na nasze szczescie z miernym skutkiem. Nasze? A jaki ty "nasz"? Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:12 Polakow a nie jedynie obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:17 arron.stolcman napisał: > Polakow a nie jedynie obywateli. Polakow to ci u nas pod dostatkiem. Jakich Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 O logice 03.09.06, 16:57 a_h_1 napisał: > Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów. Zupełny > brak logiki w Twoim poście. Przeszłość członka PAN jest be a co z przeszłością > Kuronia? Można różnie oceniać jego życie i osiągnięcia pod warunkiem, że się > nie zaprzecza.... czemu? Kto Ewie999... objawił cel działania Kuronia tak > dobitnie, że nikt zaprzeczyć nie może? Michnik? Co do d... na stołku to > mimochodem wspomnę, iż ministrem jednak Pan Jacek był i żadna zupka tego faktu > nie zmieni. Pani Ewie chodziło nie o jakiegoś Członka, tylko o Giertycha Macieja, ojca Romana. Czy ktoś, kto za komuny czerpał korzysci z systemu i był jego dobrze naoliwionym trybikiem, ma dziś moralne prawo do krytykowania Kuronia, który za walkę z komuną spedził wiele lat w więzieniu? Prosciej chyba nie mozna... A co do stołka i 4 liter: Kuroń do tego mebla nie byl przywiazany, to przyznasz. I nie kłamał, to tez przyznasz. I ta jego dżinsowa katana. Porównaj to z limuzynami dzisiejszych złotoustych ministrów... Odpowiedz Link Zgłoś
arron.stolcman Re: O logice 03.09.06, 17:03 To nie Maciej Gietrych sie wypowiada lecz jego syn Roman. A jemu masz cos do zarzucenia? Jezeli dla ciebia Adam Michnik jest autorytetem? Zapoznaj sie z "zyciorysem" jego ojca i brata Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: O logice 03.09.06, 17:10 arron.stolcman napisał: > (...) lecz jego syn Roman. A jemu masz cos do zarzucenia? Bardzo duzo! Poczytaj sobie o jego tfu-rczosci, moze sam zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: O logice 03.09.06, 17:18 arron.stolcman napisał: > Bynajmniej nie 'czerwona' A jaka? Narodowo-socjalistyczna? To jak nie "czerwona" to juz musi byc dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa999916 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 17:08 a_h_1 napisał: szkada ,że pzreczytałeś/ aś tylko o członokstwie w PAN, choć przyznam ciekawy to wątek, kiedy emigrant opozycjonista prosto z Londynu - Maciej Giertych wraca do Polski LUDOWEj i otrzymuje miesjce profesora PAN, mieszkanie nie byle jakie.. a pozniej działa przy Jaruzelskim... poczytaj sobie wystąpienia pana Macieja Giertycha na posiedzeniach Wojskowej rady Ocalenia Narodowego posłuchaj pózniej wystapień Romana Giertycha, który uważa że jego ojciec jest najlepszym kandydatem na prezydenta ....Polski > Kultura, w której Ty się wychowałaś, też nie jest najwyższych lotów. Może raz orzeł lot zniżyc do kury, lecz kura nigdy nie siegnie chmury Odpowiedz Link Zgłoś
a_h_1 Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:26 Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne egzaltacji, inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie popełnione. Mam jednak wrażenie, że nikt nie wie do końca o co chodzi. Bliskie Kuroniowi środowisko negocjatorów z lat 80-tych podniosło larum wg zasady, że najlepszą obroną jest atak. Obroną przed prawdą, która wycieknie z IPN mimo, że tak wielu zależy na jej fałszowaniu. Ani IPN, ani ŻW niczego Kuroniowi nie zarzuca. Zachęcam do przeczytania zapisu fragmentu rozmowy przeprowadzonej na antenie Jedynki, który wklejam poniżej. Czy z faktami należy dyskutować? Krzysztof Grzesiowski: Historycy natrafili w Instytucie Pamięci Narodowej na materiały świadczące o tym, że Jacek Kuroń – twórca Komitetu Obrony Robotników – w latach 1985-1989 prowadził ze Służbą Bezpieczeństwa „rozmowy mające charakter negocjacji politycznych”. Tę informację przynosi dzisiejsze Życie Warszawy. Przy naszym telefonie dr Antoni Dudek, właśnie z Instytutu Pamięci Narodowej. Dzień dobry, panie doktorze. Dr Antoni Dudek: Dzień dobry, witam. K.G.: To jakiś sensacyjny materiał, zupełnie nieznany do tej pory? A.D.: Nie do końca, dlatego że ja w mojej książce o przemianach ustrojowych pt. „Reglamentowana rewolucja” pisałem już dwa lata temu, jedną z tych notatek opublikowaliśmy w Biuletynie IPN z 2004 roku. W tej chwili znaleziono więcej tych dokumentów, więcej tych notatek. Ja miałem wtedy jedną notatkę, a w tej chwili jest ich więcej. Natomiast one właściwie potwierdzają to, co już wiedzieliśmy od pewnego czasu, to znaczy że to środowisko umiarkowanej opozycji skupione wokół Lecha Wałęsy, do którego należał Jacek Kuroń, od połowy lat 80., nawet od pierwszej połowy lat 80. starało się nakłonić ekipę Jaruzelskiego do rozmów, ale ponieważ wtedy była odmowa ze strony czynników politycznych, to rozmawiano z jedynymi, którzy chcieli słuchać, a chcieli słuchać funkcjonariusze SB. Więc chcę powiedzieć jasno, że nie należy tego traktować jako dowodu jakiejkolwiek współpracy agenturalnej ze strony Kuronia, natomiast trzeba w tym szukać potwierdzenia tej głębokiej genezy Okrągłego Stołu, szukania partnera ze strony władz do rozmów na temat przemian ustrojowych w Polsce. K.G.: Czyli mówiąc tak w dużym skrócie i uproszczeniu, Służba Bezpieczeństwa była pośrednikiem między władzą a opozycją? A.D.: Tak, bo Służba Bezpieczeństwa wbrew pozorom nie zajmowała się wyłącznie zwalczaniem opozycji, to byłoby zbyt proste. Oczywiście, to było jej główne zadanie, ale ona zajmowała się również monitorowaniem poglądów ludzi opozycji, nawet temu właśnie monitoringowi służyło rozmawianie z tymi opozycjonistami, którzy chcieli rozmawiać i którzy przedstawiali swoje poglądy. Ale to jest coś zupełnie innego niż właśnie donosicielstwo czy działalność agenturalna. Tu w przypadku Kuronia absolutnie o czymś takim nie możemy mówić. K.G.: Doktor Henryk Głębocki, historyk z IPN-u mówi, że sam fakt wykorzystania SB jako kanału kontaktowego do pertraktacji politycznych pomiędzy władzą a opozycją był do tej pory negowany, nawet stawianie pytań, czy coś takiego miało miejsce było traktowane jako oszołomstwo. A więc? A.D.: Rzeczywiście mieliśmy do czynienia z takimi zachowaniami, dlatego że część osób z tych środowisk dawnej opozycji stworzyła pewną legendę i mity dotyczące właśnie funkcjonowania opozycji i dzisiaj bardzo alergicznie czy w przeszłości reagowała na próby pokazywania, że to wszystko było bardziej skomplikowane, bardziej złożone i stąd ataki na Instytut Pamięci Narodowej. Ale trzeba powiedzieć jasno, że w tym konkretnym przypadku nie mamy do czynienia z działalnością agenturalną. Mamy do czynienia z czymś na kształt rozmów politycznych, ale prowadzonych rzeczywiście z funkcjonariuszami Służby Bezpieczeństwa, a nie to, co miało później miejsce przy Okrągłym Stole – z członkami Biura Politycznego na przykład. Ale to trzeba jasno powiedzieć, że to był proces dojrzewania ze strony obozu władzy, (...) w kilka lat poczynając od 1985 roku władze absolutnie nie dopuszczały możliwości rozmów oficjalnych z Kuroniem, Michnikiem czy z Lechem Wałęsą. Stało się to dopiero możliwe w końcu 1988 roku, a do tego czasu jedynym delegowanym jakby do tego rodzaju wysłuchiwania, bo trudno nawet mówić o rozmowach, to było raczej tak, że Kuroń coś mówił, a ci esbecy wysłuchali i notowali, właśnie była Służba Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:50 a_h_1 napisał: > Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne > egzaltacji, > inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie > popełnione. (...) Czy nie popelnione? Skad to stwierdzenie? Jezeli reszta argumentow jest taka sama, to po co w ogole czytac? To nie jest o tym, jak poznawac historie, to jest o tym, jak tego nie robic. Jest dobra nauka i jest zla. Ale nauka, ktora sie robi na zapotrzebowanie politykow, ktorzy sa u wladzy i chca tej wladzy jeszcze wiecej jest nauka najgorsza. I prosze nie zawracac glowy "prawda", "wolnoscia slowa" itd itp. Komunistyczni agitatorzy tez pisali "prawde" o przedwojennej polskiej polityce. Tez "odkrywali" nieznane dokumenty. I wiesz co? Nikt im nie wierzyl. Czy dobrze? Chyba bardzo dobrze ;-) Wiec przestancie udawac i ubierac swoje swinstwa w piekne slowka - komunizm nauczyl nas jak traktowac "prawde" powstajaca na zyczenie milosciwie nam panujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa999916 Re: Medialny wrzask wystraszonych negocjatorów. 03.09.06, 16:53 To może przaczytaj te wypowiedzi jeszcze raz, one nie dotyczą negocjatorów fakt ,że toczą sie negocjacje - obrady okrąłego stołu nie były tajny. Pokojowy spoób przekazania władzy był jest i zostanie wielkim osiągnięciem któe otworzyało drogę dla pozostałych krajów bloku sowieckiego to właśnie zwolennikom siłowych rozwiązań można przypisywać nie tylko brak wyobraźni, ale także złą wolę. Siłowe- rewolucyjne zmiany pociągnęłyby za sobą nie tylko wiele ofiar ( wtedy nie tylko w kopani Wujek) ale także dałoby legitymacje ruskim do wejścia - siedzieliśmy w Układzie warszawskim, a w Polscestacjonowały radzieckie wojska. Wałęsa , kuroń i inni zrobili wtedy wszystko co było moża i działali tak jak było można ..... pouczta się troche historii zanimwejdziecie komuś z buciorami w życie kiedy nie moze sie bronić a_h_1 napisał: > Czytam wypowiedzi w tym wątku i nadziwić się nie mogę. Jedne pełne egzaltacji, > inne głęboko poetyckie, jeszcze inne opluwające Kaczyńskich za winy nie Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Co za wspaniala lista obecnosci. 03.09.06, 16:44 arron.stolcman napisał: > Ci sami w latach 60 w obronie Lenina skladali kwiaty pod jego pomnikami. Masz na myśli Lecha Kaczyńskiego peany na cześć Lenina? To były lata 70. a nie 60. Odpowiedz Link Zgłoś