deornoth Fotka z grzechotnikiem? 04.09.06, 18:54 To mi na grzechotnika nie wygląda.. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s2 Re: Fotka z grzechotnikiem? 04.09.06, 19:33 Owszem i o ilę się nie mylę jest to grzechotnik diamentowy (Crotalus_adamanteus). Odpowiedz Link Zgłoś
o90 co bylo do udowodnienia 04.09.06, 19:05 nikt sie chyba nie spodziewal ze Steve umrze w lozku ze starosci Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Ukąszenia???? 04.09.06, 19:13 Jakiego znowu ukąszenia? Od kiedy uderzenie ogonem nazywa się ukąszeniem? Kolec jadowy płaszczki znajduje się na ogonie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikasso_admin Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 19:19 Szkoda, wielka szkoda... Miałem dla niego wielki szacunek za odwagę w obcowaniu z groźnymi zwierzętami... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
andy2310 Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 19:45 Uważam że facet powinien bezwzględnie uzyskać NAGRODĘ DARWINA i może jeszcze z wieńcem dębowym i krzyżem. Programy facet robił dla swego wyrośniętego EGO. Do zwierząt należy podchodzić z szacunkiem a nie z formułą "Kubusia Puchatka" i pluszaków, dzieci mogły traktować jego wyczyny zbyt dosłownie, a niestety przed dzikimi zwierzętami należy zachowywać okazywać ostrożność. ..."Jeśli chcesz kogoś dotknąć i oswoić, to będziesz za niego odpowiedzialny"... nawet lis z małego księcia nie dał się od razu pogłaskać. Odpowiedz Link Zgłoś
luminofor Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 20:29 Wstyd, łapał krokodyle a zginął od miłej płaszczki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 20:32 pokazali w tv jak biegal ze swoim dzieckiem jako przyneta na krokodyla. to juz nienormalne bylo. przekraczal granice i w koncu noga sie poslizgnela. Odpowiedz Link Zgłoś
spjo [...] 04.09.06, 20:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy-103 Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 21:01 Ale wy ludzie myślicie, on przecież te krokodyle znał na wylot i dokładnie wiedział jak się zachowują, denerwuje mnie już to paplanie, że to dziecko było w niebezpieczeństwie. On miał tak nie samowitą wiedzę, że gdyby krokodyl mrugnął nie tak jak normalnie to by zaraz zabrał stamtąd dziecko. Doskonale wiedział na co może sobie pozwolić. A w swoich programach grał tak a nie inaczej z tego prostego względu, że to się podobało i mógł na tym najwięcej zarobić, a potrzebował pieniędzy bo przecież za darmo to on raczej nie mógłby pomagać tym wszystkim zwierzętom. A z tego co się widziało w jego programach to troche tej kaski tam szło i to na pewno nie były drobne kwoty. Swojego zoo też za piękną twarz nie utrzymałby, bo było spore. Poprostu szkoda człowieka, przydałoby się takich więcej. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 21:14 Widziałem program, w którym wyciągnął za ogon z nory jakiegoś australijskiego gada, taką kolorowa jaszczurkę. Gdy udało sie jej uciec gonił ją skacząc po kamieniach i wspinając sie na drzewo (profesjonalny akrobata btw), aż w koncu złapał stworzenie i prawie wsadził je w obiektyw kamery. wyglądało jakby miało paść ze strachu. Wypuścił a gad nie chciał juz nawet uciekac i udawał niezywego. Ok, miał wiedzę, wiedział gdzie szukać, złapał i dzieki temu mogłem zobaczyc jak zwierzak wygląda. I nawet opowiedział o nim coś ciekawego. Ok. Nic jednak nie poradzę że czułem niesmak i (przepraszam) chciałem by go ugryzło. Nie zrobiło tego, bo pewnie było z tych co nigdy nie gryzą. Jak ta płaszczka. Odpowiedz Link Zgłoś
pojep Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 20:54 Nie przez płaszczkę tylko ogończę. Głupia GW. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bull StingRay 04.09.06, 21:37 3 wypadek smiertelny w historii. ale mial pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
anal_threat Re: Bull StingRay 05.09.06, 05:06 ale w historii Australii, na świecie takich wypadków już parę było. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.poland Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 21:41 O jednego prawdziwego faceta mniej :( Chronił zagrożone gatunki, a sam jest zagrożonym gatunkiem. Już mało kto tak żyje. Wszyscy chowają się bezpiecznie w domkach i zajmują się grzecznie zarabianiem forsy i konsumpcją. A ktoś zaczął robić coś więcej, wychylił się z tłumu i od razu, że "ześwirował", że "się doigrał". Łatwo jest oceniać człowieka z bezpiecznej odległości, zza monitora. Pytanie, czy taka ocena będzie trafna. Bo nawet moja nie musi być. Farewell, Steve ;( Odpowiedz Link Zgłoś
argon31 Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 04.09.06, 22:19 Dędzie mi Pana brakowało, już mi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
gravedigger663 Żałoba po Stevie 04.09.06, 23:01 Dla mnie umarł idol. Niewielu ludzi poza nim zrobiło tak wiele dla zwierząt. To prawda, że igrał ze śmiercią, ale umarł w sposób bezsensowny. Świat, a zwłaszcza zwierzęta straciły swego opiekuna i obrońcę. Kondolencje dla żony, synka i córeczki. Dla mnie umarła legenda Odpowiedz Link Zgłoś
josemir Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 05.09.06, 00:32 Wszystkie gady odetchnęły z ulgą. Facet był pajacem i formułą swego programu nie okazywał zwierzętom należnego im szacunku. W sumie jakby ktoś wyciągał mnie w środku nocy z łóżka, ciągnąc mnie za nogę lub inną kończynę i jeszcze ekscytował się tym, że będąc mocno przestraszoną próbuję sie bronić, to byłabym szczerze wdzięczna temu kto usadził agresora. Ta płaszczka jest teraz bohaterką w świecie zwierząt:) tylko że znajdzie sie teraz banda kretynów-naśladowców czających się na "super, arcy niebezpiecznie mordercze" płaszczki. Biedne rybki mają przeje.... Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 05.09.06, 01:01 josemir napisała: tylko że znajdzie sie > teraz banda kretynów-naśladowców czających się na "super, arcy niebezpiecznie > mordercze" płaszczki. Biedne rybki mają przeje.... Mam nadzieje, ze nie. W telewizji caly czas podkreslaja, ze te raje sa zupelnie nieagresywne i tylko jesli sa bardzo, znienacka przestraszone to moga sie bronic. To juz tylko idioci mogliby sie mscic na nich. Nikt rozumny w ten sposob nie mysli, bo zwierze jest zawsze niewinne. Cokolwiek zrobi - zrobi to z instynktu, a nie z rozumu jak np. czlowiek. Bardzo mi zal, ze Steven juz odszedl, ale to bylo, widac jego przeznaczenie - tak zyc i tak umrzec. Zrobil wiele dobrego dla zwierzat. Traktowal zwierzeta jak czlowiek swiatly i ich przyjaciel. A napewno byl przyjacielem nas wszystkich przed telewizorami. Zal tej jego "dziecinnej" radosci i entuzjazmu, ze odszedl... To byl ktos! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 05.09.06, 08:10 Współczuję. Jednak wiadomość, że ogończa kąsa ogonem z kolcem jadowym jest bardzo sensacyjna! Autor artykułu jest niezwykle odkrywczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ["] 05.09.06, 10:37 szkoda faceta..robił show, ale miał umiejętnoaści i kochał zwierzaki. naprawdę straszna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Co cud, że żył tak długo... 05.09.06, 11:20 Każdy, kto kiedykolwiek widział jego programy musi to przyznać. A już drażnienie krokodyla z kilkumiesięcznym dzieckiem na rekach go głupota ponad głupoty. Ciekawe, że jak Brtitney Spears (czy jak się to tam pisze) potknie się ze swoim dzieckiem to jest afera na cały świat. A tu kretyn biega za krokodylem z dzieckiem na ramieniu i nic...Czyli - stało się to co sie stać musiało. Dobrze, że przez jego kretyńskie pomysły nie zginął nikt inny tylko on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek [...] 05.09.06, 11:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha Re: Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 05.09.06, 14:03 [*] Pasjonat starający się chronić przyrodę, przekazać swoją ogromną wiedzę na jej temat. Bardzo lubiłam jego programy. Wielka strata... Odpowiedz Link Zgłoś
koninawburaczkach Słynny łowca krokodyli z TV nie żyje 05.09.06, 15:34 Kto mieczem... --------------------------------- www.myspace.com/koelhybris Odpowiedz Link Zgłoś