Dodaj do ulubionych

Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi

04.09.06, 18:33
Mam nadzieje, ze wreszcie sie ktos pełnemu oszołomstwa gó..arstwu dobierze
do tyłka - to znaczy nie ktoś tylko sprawnie działająca, niezależna
prokuratura i sąd.
Obserwuj wątek
    • vapor123 Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi 04.09.06, 18:34
      Tak trzymać Panie Profesorze i nie dać się nieudacznym karierowiczom!
      • robertw18 Przestępcy: Wsadzić Prokuratorów Za Podejrzenia 04.09.06, 19:59
        To już obłędne rozumowanie: komisja ma nie kojarzyć faktów lub przynajmniej nie
        mówić, że kojarzy - bo inaczej kara!
        Pozdr.
        • roger45 Jezeli cos wyglada jak pies i szczeka to jest psem 04.09.06, 21:21
          jezeli urzednik panstwowy przy pomocy zony zaklada fundacje w tej samej branzy to jest to korupcja.
          mojej mamie prof w szpitalu panstwowym powiedzial ze dostanie rozrusznik serca jak wplaci na fundacje co ma siedzibe 2 ulice dalej.
          • fritz.fritz Ciekawe, czy KNB kiedys nie podjela jednoglosnie 04.09.06, 22:49
            decyzji?
    • mark6 Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 18:36
      Taki jest ten Wielki Ekonomista.
      • vapor123 Re: Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 18:37
        Pomysl zanim cos napiszesz, naprawde warto!
        • pdppdp Re: Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 18:39
          Nie wymagaj rzeczy niemożliwych. To nieludzkie.
        • mark6 [...] 04.09.06, 18:45
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • vapor123 Re: Ciekawe jak się poczujecie w dupę.. 04.09.06, 18:47
            A skad szanowny znaFco czerpiesz wiedze o tych przewałach, błędach i szkodach.
            Czyżby przekonali Cię o ich istnieniu ekonomiździ z Radia Maryja?
          • pdppdp Nie do ameby podpisującej się mark6 04.09.06, 18:50
            a do moderatora; czy istnieje jakikolwiek powód, żeby publikować na tym forum
            plwociny rasistów?
          • 1korektor choćbyś żył 500 lat i cięzko pracował 04.09.06, 18:51
            po 18 godzin na dobę to i tak nie zrobisz więcej niż ten profesor zrobił w 2
            lata dla tego państwa.

• amanasunta53 Jak pisano w szaletach publicznych ... 04.09.06, 18:56
              ,,zrobiliśmy wiele a mozemy zrobić jeszcze więcej''.Jakby pozbierać urobek z dwu
              lat....niezła kupa,,reform''.
              1korektor napisał:

> po 18 godzin na dobę to i tak nie zrobisz więcej niż ten profesor zrobił w 2
              > lata dla tego państwa.
              >
            • mark6 Re: Masz absolutnie rację 04.09.06, 18:58
              Stworzyć tak olbrzymie bezrobocie,gdzie miliony młodych Polaków zmuszono do
              wyjazdu za chlebem. Rozpieprzyć całkowicie gospodarkę/ hutnictwo, górnictwo/.
              Narazić polskie finanse na gigantyczne strary zamrażajac kurs dolara. Wykonczyć
              małe przedsiębiorstwa utrzymując nie normalnie wysokie stopy
              procentowe.Sprowadzić opłacalność eksportu do zera poprzez wyimaginowany kurs
              złotego. NA TO TRZEBA PROFESORA geniusza ,który to wszystko dokonał jak
              piszesz szybko i zgrabnie w ciągu kilku lat.
              • chudymisio masz tylko skrawki informacji 04.09.06, 22:55
                > Stworzyć tak olbrzymie bezrobocie,gdzie miliony młodych Polaków zmuszono do
                > wyjazdu za chlebem. Rozpieprzyć całkowicie gospodarkę/ hutnictwo, górnictwo/.

Za chlebem wyjeżdżano już na długo przed Balcerowiczem. Z górnictwem i
                hutnictwem to w tym przypadku, trochę jak z Maksem i Albercikiem z
                seksmisji...."nie odpowiadamy tylko za koklusz i gradobicie"

> Narazić polskie finanse na gigantyczne strary zamrażajac kurs dolara. Wykonczyć
                > małe przedsiębiorstwa utrzymując nie normalnie wysokie stopy
                Przez cały komunizm był ustalany arbitralnie kurs waluty. A właśnie dzięki
                reformom i powstrzymaniu inflaacji powstały warunki do rozwoju, jakichkolwiek
                przedsiębiorstw. To jest podstawa przy ocenie regionu przez takie firmy jak np.
                Standard&Poors. A właśnie te oceny, dokonywane przez niezależnych ekspertów
                (inaczej S&P, by szybko upadło) są najlepszą laurką.

I jeszcze jedno, sami ekonomiści nie są w 100% zgodni co do tego, jak postępować
                pewnych specyficznych sytuacjach. Natomiast w 100% mogą odrzucić tezy, które nie
                sprawdziły się w czasie komunizmu.

Te tezy lansuje teraz Lepper i częściowo Kaczyński. A powtarza je za nimi IV RP
                internautów...
          • erpe Re: Ciekawe jak się poczujecie w dupę.. 04.09.06, 19:02
            >kiedy tego nadętego bufona
            Dlatego "nadęty bufon" bo oblał Cię z ekonomii? Po prostu stwierdził brak
            wiedzy u Ciebie.Trzeba umieć przegrywać mark6.
          • lze_elita.71 A ciebie KTO rodzil? Dziewka z czworakow, co sie 04.09.06, 21:12
            z soldatem Krasnoj Armii zagzila?Nie ruszaj cudzego zyciorysu, by ci wlasnego
            nie przetrzepali:)
      • kapollo1 Re: Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 18:54
        a co zrobilbys to co on lepiej?
        • mark6 Re:Trudno zrobić coś gorzej niż to co Balcerowicz 04.09.06, 20:28
          .. dokonał w czsie swojej działalności.To co ten cep zrobił mogła zrobić i
          Komuna gdyby miała przyzwolenie narodu.Mianowicie WYCIAC połowę społeczeństwa
          sprowadzić je na margines zrobić z niego biedaków stworzyć gigantyczne
          bezrobocie.
          Czy ja bym zrobił coś lepiej? Może. Zapewne nie doprowadziłbym do takiej
          KATASTROFY w jakiej znajduje się polska gospodarka.Bo dane o np. wzroście PKB
          możecie włożyć między bajki.
          • 123zly Re:Trudno zrobić coś gorzej niż to co Balcerowicz 04.09.06, 20:46
            mark6 napisał:

> .. dokonał w czsie swojej działalności.To co ten cep zrobił mogła zrobić i
            > Komuna gdyby miała przyzwolenie narodu.Mianowicie WYCIAC połowę społeczeństwa
            > sprowadzić je na margines zrobić z niego biedaków stworzyć gigantyczne
            > bezrobocie.
            jesteś taki głupi czy tylko tak piszesz dla rozrywki?

Wymienione przez ciebie zawody górnika i hutnika to akurat są te do których
            społeczeństwo najwięcej teraz dopłaca a które za komuny miały najlepiej (sam
            pamiętam śląskie sklepy dla górników w których były artykuły o których reszta
            społeczeństwa mogła tylko pomarzyć.
            • mark6 Re:Coś ci się chyba " rypnęło' 04.09.06, 20:59
              O jakich dopłatach do górnictwa w CHWILI OBECNEJ skrobiesz? Górnictwa ,które w
              zasadzie nie istnieje.Hutnictwa ,które jest w większości w rękach prywatnuch?
              Ja piszę , żeten bubek nie rozwiązał problemów wielkich konglomeratów
              gospodarczych, bo chyba nie uważasz za rozwiązanie wyrzucenie większości
              pracowników na bruk. I nie ma tutaj nic do rzeczy fakt ,że kiedyś te grupy
              zawodowe miały najlepiej.
              Poza tym jeżeli wbrew temu co piszesz są jeszcze jakiekolwiek dopłaty do w/w
              gałęzi gosp. to nie korzystająz nich pracownicy a KOMBINATORZY tj. "
              właściciele" Kompani Górniczych i tym podobna hołota.
              • antygo Re:Coś ci się chyba " rypnęło' 05.09.06, 00:04
                Czy wiesz jak wielkie jest zadłużenie gornic wobec skarbu państwa?Składki na
                ubezpieczenie spoleczne i zdrowotne placi za górników budżet państwa a nie sami
                górnicy, choc ich wynagrodzenie wcale do najniższych nie nalezy.
      • erpe Re: Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 18:54
        Ten "Mały człowieczek" jak piszesz, nie wstydzi sie swego nazwiska a Ty mark6?
        • mark6 Re: Tu trafiłeś tępym łbem w mur 04.09.06, 19:04
          Albowiem jak najwyrazniej nie wiesz to twój IDOL wyrzekł się już dawno swojego
          właściwego nazwiska/ jakiego nie będę pisał aby nie być posądzono o antysem./
          Więc jeżeli ktoś się wstydzi swego nazwiska/pocodzenia to nie ja a ten wielki
          nadęty bufon.
          • erpe Re: Tu trafiłeś tępym łbem w mur 04.09.06, 19:16
            Po nazwisku sadzę żeś Waść z gminu a tacy honoru nie mają.
            • amanasunta53 Gmina walczy z gminem ,ale jaja. 04.09.06, 19:31
              erpe napisał:

> Po nazwisku sadzę żeś Waść z gminu a tacy honoru nie mają.
      • lze_elita.71 Tys chory albo pijany, czlowieku - "bez honoru" , 04.09.06, 21:11
        bo jakies ujadajace gawno do sadu pozwal? Wolalbys, by dal gawnu w pysk i lapy
        sobie ubabral?
      • meller.pl Re: Mały człowieczek bez godności i honoru 04.09.06, 21:40
        Bez honoru jesteś Ty. Nawet pewnie nie znasz dorobku tego człowieka i nie wiesz
        co mu zawdzięczasz! Szkoda mi takich ludzi jak TY!
        • mark6 Re:Chcesz poznać "dorobek" tego cepa 04.09.06, 21:45
          przeczytaj powyżej post Joli pt. FAKTY. Jak ci nie wystarczy to ci mogę dopisać
          trochę więcej FAKTOW.
          • chudymisio to są "fakty", nie fakty 04.09.06, 22:59
            nie myl pojęć.
          • michos56 Re:Chcesz poznać "dorobek" tego cepa 04.09.06, 23:03
            jesli ty, glupiutki, swoja wiedze czerpiesz z "faktow" prostej dziewki z Dywit -
            a nie zauwazylem, zebys oprocz inwektyw mial cokolwiek do powiedzenia, to
            jesli o mnie chodzi, mozesz sie juz wiecej nie produkowac w publicznych
            miejscach. nazwiska nie podajesz co zrozumiale, ale chociaz imie zmien, bo znam
            paru markow zupelnie przyzwoitych a ty wstyd im przynosisz swoja tepa bufonada.
            nie wysilaj sie na odpowiedz. mam tylko prosbe do innych - nie posycajcie
            glupty bidnego markailes - ignorujcie go.
    • aiwaplatz Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi 04.09.06, 18:38
      Pan Balcer jeszcze się zagapi i w tej ilości skarg i wniosków sam na siebie
      zakapuje.
      • 1korektor Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 18:47
        Jak "pan" to dla ciebie "pan Balcerowicz"
        Skracanie nazwisk to dowód lenistwa i uleganie szkolnym manierom.

A w kwestii zasadniczej to ile tych skarg i wniosków możesz wymienić ?
    • brynk Mama! - Balcerowicz ukradł mi łopatke i sypie .... 04.09.06, 18:44
      ...piasek na głowe . Dziecinada najwyzszego gatunku. Wstydzcie się: panie
      prezesie NBP i panie Hofman. Zachowujecie sie jak dzieci w piaskownicy .
      • vapor123 Re: Mama! - Balcerowicz ukradł mi łopatke i sypie 04.09.06, 18:45
        Pan Hofman na pewno, ale nic dziwnego, niedawno z niej wyszedl...
        • amanasunta53 Słowo ,Balcerowicz dochodzi w III RP do świętości 04.09.06, 18:51
          słowa ,,żyd''.Słów tych mogą używać tylko członkowie i sympatycy określonych
          opcji politycznych czy narodowych.Inni musza sie liczyć z procesem i
          ,,obsobaczeniem''.Maluczcy na forum GW,więksi w ,,polskiej prasie'' a politycy
          od razu pod sąd!
          vapor123 napisał:

> Pan Hofman na pewno, ale nic dziwnego, niedawno z niej wyszedl...
          • pdppdp Re: Słowo ,Balcerowicz dochodzi w III RP do święt 04.09.06, 18:56
            Niedawno deklarowałaś się, że sprawy ekonomiczne są Ci jakby cokolwiek obce. I
            akurat w tę deklarację bezgranicznie Ci wierzę. Poświęć zatem może dzisiejszy
            swój dyżur innym zagadnieniom.
            • amanasunta53 Co to ma wspólnego z ekonomią?Raczej z bufonadą 04.09.06, 18:59
              i śmiesznoscią .To pierwsze to Pana Profesora a drugie jego ,,wyznawców''.
              pdppdp napisał:

> Niedawno deklarowałaś się, że sprawy ekonomiczne są Ci jakby cokolwiek obce. I
              > akurat w tę deklarację bezgranicznie Ci wierzę. Poświęć zatem może dzisiejszy
              > swój dyżur innym zagadnieniom.
              • pdppdp Re: Co to ma wspólnego z ekonomią?Raczej z bufona 04.09.06, 19:20
                Otóż zdradzę Ci pewną tajemnicę. Ja po prostu MARZĘ, żeby tym nieszczęsnym
                krajem rządzili wyłącznie tacy - jak to z właściwą Tobie wirtuozerią
                zauważyłaś - bufoni. Dzięki takim bufonom mogę się czuć Europejczykiem. Dzięki
                takim bufonom niestraszne mi jest przechowywanie moich środków pieniężnych w
                banku, dzięki takim bufonom mam pewność, że moja mama otrzyma jednak w
                następnym miesiącu emeryturę i dzięki takim bufonom wiem, że za chleb w
                październiku nie zapłacę np 10 zł. I naprawdę życzę - również Tobie - że kiedy
                już Twoim idolom uda się pozbyć Balcerowicza, żeby jakimś cudem udało im się
                znaleźć na jego funkcję kogoś choć troszkę innego niż poseł Zawisza lub Hofman.
                • vapor123 Re: Co to ma wspólnego z ekonomią?Raczej z bufona 04.09.06, 19:23
                  PDPPDP BRAWO! Dolączam do Ciebie!!!
                • amanasunta53 Czy Czechy,Węgry,Estonia,Litwa....mia ły tak wybitn 04.09.06, 19:41
                  ych ekonomistów jak PPLB(pozwólcie jechać dalej tym skrótem,,Pan Profesor
                  Leszek...)?Ależ skąd ,zakrzykną owieczki z folwarku Pana O.!Czy bezrobocie w
                  w.w. jest znacząco mniejsze niż w Polsce?Tak.Czy zamknięto tam tyle państwowych
                  fabryk co w Polsce?Nie.Czy Polska gospodarka w 1989 roku była w stanie gorszym
                  niż w.w.?NieTo jak to stało?Krasnoludki przeszkadzały?Nie.Rządzili
                  ekonomiści.przynajmniej finasami państwa.Kto rzadził od 1989 roku gospodarką
                  Polski?Gertych?Stary czy ten młodszy?Ja na pewno nie bo miałam 6 lat.

pdppdp napisał:

> Otóż zdradzę Ci pewną tajemnicę. Ja po prostu MARZĘ, żeby tym nieszczęsnym
                  > krajem rządzili wyłącznie tacy - jak to z właściwą Tobie wirtuozerią
                  > zauważyłaś - bufoni. Dzięki takim bufonom mogę się czuć Europejczykiem. Dzięki
                  > takim bufonom niestraszne mi jest przechowywanie moich środków pieniężnych w
                  > banku, dzięki takim bufonom mam pewność, że moja mama otrzyma jednak w
                  > następnym miesiącu emeryturę i dzięki takim bufonom wiem, że za chleb w
                  > październiku nie zapłacę np 10 zł. I naprawdę życzę - również Tobie - że kiedy
                  >
                  > już Twoim idolom uda się pozbyć Balcerowicza, żeby jakimś cudem udało im się
                  > znaleźć na jego funkcję kogoś choć troszkę innego niż poseł Zawisza lub Hofman.

• mayor.cut Re: Czy Czechy,Węgry,Estonia,Litwa....mia ły tak 04.09.06, 20:04
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=47907782&a=47955666
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=43073556&a=43074859
                    • pdppdp Re: Czy Czechy,Węgry,Estonia,Litwa....mia ły tak 04.09.06, 20:11
                      Majorze, jesteś zbyt okrutny zasypując interlokutorów taką masą liczb. Przecież
                      im się rozchodzi o pierwiastek narodowy, a nie o PKB.
                      • amanasunta53 Majorze?To zasyp mnie jeszcze tabelkami o bezroboc 04.09.06, 20:20
                        iu.I tą Estonię, bardzo proszę jeśli możesz .wyeksponuj i w PKB i w
                        bezrobociu.Zgóry dziekuję.Moze sie czegoś nauczę?
                        pdppdp napisał:

> Majorze, jesteś zbyt okrutny zasypując interlokutorów taką masą liczb. Przecież
                        >
                        > im się rozchodzi o pierwiastek narodowy, a nie o PKB.
                        • mayor.cut Re: Majorze?To zasyp mnie jeszcze tabelkami o bez 04.09.06, 20:55
                          Miesięczna płaca minimalna w euro:

Polska 233,5
                          Czechy 261,3
                          Węgry 247
                          Estonia 191,7
                          Słowacja 183,2
                          Łotwa 129,2
                          Litwa 159,3
                          Bułgaria 81,8
                          Rumunia 90,2

PKB na jednego mieszkańca w USD - wartości bezwzględne (2005):
                          Polska $7875.2
                          Czechy $12106
                          Węgry $11217
                          Estonia $9727.4
                          Słowacja $8646.5
                          Łotwa $7192.6
                          Litwa $7511.2
                          Bułgaria $3459.4
                          Rumunia $4539.2

Stosunek miesięcznej płacy minimalnej do PKB (roczne) na jednego mieszkańca -
                          chodzi tylko o porównanie, a nie jakiś formalny parametr. Dlatego też brak
                          konwersji euro na dolary lub odwrotnie. Wszystkie liczby razy 10 ^ (-5).

Polska 2965
                          Czechy 2158
                          Węgry 2202
                          Estonia 1971
                          Słowacja 2118
                          Łotwa 1796
                          Litwa 2121
                          Bułgaria 2364
                          Rumunia 1987

• pdppdp Re: Majorze?To zasyp mnie jeszcze tabelkami o bez 04.09.06, 20:56
                          Wiesz, chwilami warto mieć jednak podstawy wiedzy. Otóż Estonia jest w kilku
                          przynajmniej wymiarach słabo porównywalna do Polski. Jakby bardziej właściwym
                          byłoby jej porównanie do połowy Warszawy. Estonia nigdy nie miała rolnictwa,
                          nie miała właściwie przemysłu. Jest to i był zawsze rynek usług i handlu. Taka
                          trochę mniejsza Szwajcaria. I nie wiem, czy 9% bezrobocia w Warszawie byłoby
                          dla Ciebie wskaźnikem właściwym. Jeśli tak - to masz satysfakcję.
                        • sodalicjakaczynska Re: Majorze?To zasyp mnie jeszcze tabelkami o bez 04.09.06, 22:06
                          I co, dyżur skończony?
          • vapor123 Re: Słowo ,Balcerowicz dochodzi w III RP do święt 04.09.06, 18:59
            To proste jak konstrukcja cepa - dzieki Panu Profesorowi Balcerowiczowi,
            którego zadrości nam spory kawał świata, możemy dziś żyć w stabilnie
            rozwijającej się Polsce, posiadającej stabilną walutę o bardzo niskim stopniu
            inflacji. Z racji wieku na bieżąco obserwowałem efekty jego znakomitej reformy
            i doskonale pamiętam co działo się wcześniej. Nie wykluczam, że popełnił jakieś
            błędy, bo tylko ten, który nie podejmuje żadnych działań ich nie popełnia.
            jednak zważywszy na efekty reformy, nawet jeśli były, były nieistotne. Jeden z
            niewielu autorytetów i patriotów, któego podziwiam też za to, że nie pieprznął
            wszystkim w pewnym momencie i nie wyjechał na Zachód, gdzie dostałby intratną
            posadę, tylko tkwił w tym beznadziejnym kraju, gdzie różne gnidy mogą go
            opluwać anonimowo, a inni - z obecnie miłościwie nam panujących sfer rządowych -
            palić kukłę ku radości głupiego tłumu. A Panu Premierowi Giertychowi polecam
            przykłąd prawdziwego patrioty, mimo iż nie miał lekcji patriotyzmu w szkole...
            • amanasunta53 Co ma do tego Gertych?Może jeszcze Leppera ... 04.09.06, 19:03
              przywołaj.Ale nie,Lepper miesza w ,,koalicji''zaczyna wam robic dobrze!Jeszcze
              mu i Leszek profesor weybaczy i dadzą sobie ,,na misia''.W końcu kiedyś byli
              obaj w PZPR.Cos ich łaczy!

vapor123 napisał:

> To proste jak konstrukcja cepa - dzieki Panu Profesorowi Balcerowiczowi,
              > którego zadrości nam spory kawał świata, możemy dziś żyć w stabilnie
              > rozwijającej się Polsce, posiadającej stabilną walutę o bardzo niskim stopniu
              > inflacji. Z racji wieku na bieżąco obserwowałem efekty jego znakomitej reformy
              > i doskonale pamiętam co działo się wcześniej. Nie wykluczam, że popełnił jakieś
              >
              > błędy, bo tylko ten, który nie podejmuje żadnych działań ich nie popełnia.
              > jednak zważywszy na efekty reformy, nawet jeśli były, były nieistotne. Jeden z
              > niewielu autorytetów i patriotów, któego podziwiam też za to, że nie pieprznął
              > wszystkim w pewnym momencie i nie wyjechał na Zachód, gdzie dostałby intratną
              > posadę, tylko tkwił w tym beznadziejnym kraju, gdzie różne gnidy mogą go
              > opluwać anonimowo, a inni - z obecnie miłościwie nam panujących sfer rządowych
              > -
              > palić kukłę ku radości głupiego tłumu. A Panu Premierowi Giertychowi polecam
              > przykłąd prawdziwego patrioty, mimo iż nie miał lekcji patriotyzmu w szkole...
              • vapor123 Re: Co ma do tego Gertych?Może jeszcze Leppera .. 04.09.06, 19:07
                Wydaje mi sie, ze to premier Giertych chce wprowadzic w szkole LEKCJE
                patriotyzmu, a tu tymczasem niemal u swego boku ma prawdziwego PATRIOTE, bez
                leksji w tym kierunku...
                • amanasunta53 Historia ma to do siebie ,że im dalej od współczes 04.09.06, 19:15
                  ności tym bardziej obiektywnie.,,Kanonizacja za życia'' to nie najlepszy sposób
                  na uhonorowanie.Byli i wybitni,już nieżyjący ekonomiści w Polsce.I wiele dobrego
                  dla niej zrobili.Ciekawe ,że w.w. zawsze mieli oprócz teretycznerj ,wiedzę
                  praktyczną.A gdzie Pan Profesor L.W. pracował w biznesie?
                  vapor123 napisał:

> Wydaje mi sie, ze to premier Giertych chce wprowadzic w szkole LEKCJE
                  > patriotyzmu, a tu tymczasem niemal u swego boku ma prawdziwego PATRIOTE, bez
                  > leksji w tym kierunku...
                  • vapor123 Re: Historia ma to do siebie ,że im dalej od wspó 04.09.06, 19:19
                    Ale czy to automatycznie dyskredytuje Jego wiedze? I czy to nie On przypadkiem
                    stłumił w krótkim czasie inflację z ponad 1000% do kilkunastu (a obecnie 2)?
                    • vapor123 Re: Historia ma to do siebie ,że im dalej od wspó 04.09.06, 19:22
                      Daleki jestem od kanonizowania, ale po prostu Mu ufam i jesli Go ktos opluwa
                      stawiajac zarzuty, chcialbym, aby one byly poparte - albo wyrokiem sądu, albo
                      kontr-argumentami innych wybitnych ekonomistów. Zarzuty zasłyszane w domu, na
                      podwórku, bądż z ust niespesjalnie mu dorastajacych do piet politykow. OK
                      postawmy Profesora przed Sejmem i zlinczujmy. Ale będzie uciecha dla narodu.
                      Tego chcemy?
                      • amanasunta53 Czy wezwanie przed Komisję Śledczą jest linczem? 04.09.06, 19:28
                        Polska to praworządny demokratyczny kraj.Linczów nie ma.Problem w tym ,żę dla
                        Pana Profesora komisja przed którą stanie musi składać sie z ,,równych
                        jemu''.Nie moze tam być nikt z partii ,,oszołomskich ''zdaniem Pana
                        Profesora.Tylko PO, SLD i ew.demokraci.pl(tylko ich misiów brak!).A wyznawcy
                        Profesora jak owce z Orwella...................

vapor123 napisał:

> Daleki jestem od kanonizowania, ale po prostu Mu ufam i jesli Go ktos opluwa
                        > stawiajac zarzuty, chcialbym, aby one byly poparte - albo wyrokiem sądu, albo
                        > kontr-argumentami innych wybitnych ekonomistów. Zarzuty zasłyszane w domu, na
                        > podwórku, bądż z ust niespesjalnie mu dorastajacych do piet politykow. OK
                        > postawmy Profesora przed Sejmem i zlinczujmy. Ale będzie uciecha dla narodu.
                        > Tego chcemy?
                        • zgodnik1 amanasunta53.. jesteś Cyklopem? 04.09.06, 19:33
                          masz tylko jedno oko, skierowane na opozycję względem PIS-u.. nie widzisz
                          afer, zakłamania PIS-owców?
                          • amanasunta53 Widzę ale tu jest o czym innym. 04.09.06, 19:41
                            zgodnik1 napisał:

> masz tylko jedno oko, skierowane na opozycję względem PIS-u.. nie widzisz
                            > afer, zakłamania PIS-owców?
                        • vapor123 Re: Czy wezwanie przed Komisję Śledczą jest lincz 04.09.06, 19:33
                          Nie chodzi o równych Jemu. Chodzi o prawne podstawy powoływania takiej komisji
                          i to ma rozstrzygnac Trybunał Konstytucyjny 21 wrzesnia. Notabene - mnozace sie
                          komisje to nowy sposob na wylansowanie sie marginalnych politykó...
                        • pdppdp Re: Czy wezwanie przed Komisję Śledczą jest lincz 04.09.06, 19:40
                          Otóż śpieszę Ci wyjaśnić, że komisja śledcza w wykonaniu posłów Zawiszy i
                          Hofmana jest linczem. Jest linczem na rozumie. I ja chyba jeszcze bardziej
                          cenię sobie prof. Balcerowicza za jego stosunek do tego gremium. Wydaje mnie
                          się, że podjął on decyzję, że wśród tych pajaców pokazywać się nie będzie. Bo
                          po prostu obrażałoby to intelekt, wiedzę, rozum. I w imię tych wartości, w ich
                          obronie jest chyba gotowy świadomie ponieść odpowiedzialność za
                          niepodporządkowanie się literze prawa.
                          • amanasunta53 Czyli ja też sie nie zatrzymam jak mi policja ... 04.09.06, 19:50
                            karze.Bo może jestem inteligentniejsza niż taki ,,krawężnik''.Tylko co bedzie
                            dalej?A PPLB może?Oczywiście bo to człowiek wielki!
                            pdppdp napisał:

> Otóż śpieszę Ci wyjaśnić, że komisja śledcza w wykonaniu posłów Zawiszy i
                            > Hofmana jest linczem. Jest linczem na rozumie. I ja chyba jeszcze bardziej
                            > cenię sobie prof. Balcerowicza za jego stosunek do tego gremium. Wydaje mnie
                            > się, że podjął on decyzję, że wśród tych pajaców pokazywać się nie będzie. Bo
                            > po prostu obrażałoby to intelekt, wiedzę, rozum. I w imię tych wartości, w ich
                            > obronie jest chyba gotowy świadomie ponieść odpowiedzialność za
                            > niepodporządkowanie się literze prawa.
                            • pdppdp Re: Czyli ja też sie nie zatrzymam jak mi policja 04.09.06, 19:58
                              Po pierwsze Twoja ulubiona komisja nie jest póki co policją. Po drugie -
                              poniesiesz wówczas odpowiedzialność karną. Po trzecie - czytaj ze zrozumieniem.
                              Napisałem, że sądzę, iż Balcerowicz dokonał wyboru: nie będzie dowartościowywał
                              pajaców, mając świadomość, że poniesie za to odpowiedzialność. Karną.
                            • uu1 Re: Jak Ci policja "karze", to się zatrzymaj. 04.09.06, 20:35

• pan_krzysio Profesor do pracy, świnie do chlewa! 04.09.06, 18:59
      Żądam ograniczenia wolności dla nierobów i nieuków wypatrujących swojej szansy na zaistnienie obrzygiwaniem wszystkich spoza układu PiS+LPR+Samoobrona. Proszę jednocześnie bardziej światłe umysły z tego układu do zabrania się do pracy na rzecz WSZYSTKICH obywateli mojego coraz bardziej prostackiego kraju.
      • vapor123 Re: Profesor do pracy, świnie do chlewa! 04.09.06, 19:02
        A ja żądam, żeby kandydaci na posłów mieli obowiązek posiadania dyplomów
        wyższych uczelni, a kandydaci na prezydenta obowiązek biegłej znajomości
        przynajmniej jednego języka obcego (to dotyczy też kandydatów na
        europarlamentarzystów!)
        • amanasunta53 Dawna W.S.N.S. gdzie ,,idol''niegdyś wykładał.. 04.09.06, 19:10
          jest dopuszczona?Czy będą wyjątki np.dla ,,wybitnych Polaków''jeśli bedą chcieli
          powrócić do życia politycznego: L.Wałesy i A.Kwaśniewskiego.Obaj nie spełniają
          Twoich wymagań

vapor123 napisał:

> A ja żądam, żeby kandydaci na posłów mieli obowiązek posiadania dyplomów
          > wyższych uczelni, a kandydaci na prezydenta obowiązek biegłej znajomości
          > przynajmniej jednego języka obcego (to dotyczy też kandydatów na
          > europarlamentarzystów!)
          • vapor123 Re: Dawna W.S.N.S. gdzie ,,idol''niegdyś wykładał 04.09.06, 19:13
            Wyjątki zawsze są dopuszczalne. Dla Lecha Wałęsy zawsze! Aleksander Kwaśniewski
            ma absolutorium, to w praktyce ukończone studia. No i dobrze zna angielski.
            • amanasunta53 I te niebieskie koszule i zawiązane krawaty... 04.09.06, 19:23
              Tylko co miał do powiedzenia ,,absolutolwent''poza pustosłowiem i
              kompromitacjami?Klasyczny ,,bezjajowiec''
              Lechu W.(tu ,,bezjajowości ''nie zarzucę o nie !)dał zaś popis(niezle sie
              rymnęło!)w ataku np. na G.Grassa.Chodząca uczciwość i mądrość.
              Słoma ma to do siebie ,że zawsze z butów wyjdzie.To tych obu Panach.

vapor123 napisał:

> Wyjątki zawsze są dopuszczalne. Dla Lecha Wałęsy zawsze! Aleksander Kwaśniewski
              >
              > ma absolutorium, to w praktyce ukończone studia. No i dobrze zna angielski.
    • ted-47 Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 19:12
      vapor123 napisał:
      W stosunku do pana Hofmana: to sprawa prosta, nie wymagająca sprawnego
      działania. W stosunku do pana Balcerowicza: sprawnie działająca, niezależna
      prokurara i sąd są konieczne.
      > Mam nadzieje, ze wreszcie sie ktos pełnemu oszołomstwa gó..arstwu dobierze
      > do tyłka - to znaczy nie ktoś tylko sprawnie działająca, niezależna
      > prokuratura i sąd.
    • jak-szymon Re:Członek światowej masonerii 04.09.06, 19:21
      Balcerowicz jest wymieniany jako jeden z kilku Polaków wchodzących w skład tzw
      rządu Światowego , grupy opartej na finansach żydów (choć to nie są prawdziwi
      Żydzi) amerykańskich i gospodarki globalnej międzynar. koncernów oraz wybranych
      polityków największych państw na swiecie.
      Mówiąc najkrócej: interesy tej grupy nie pkrywają się z interesomi naszego
      narodu, dlatego obecny konflikt będzie narastał, gdyż czas te interesy odsłonić
      • pdppdp Re:Członek światowej masonerii 04.09.06, 19:25
        Dodatkowo trzeba powiedzieć, że Balcerowicz jest cyklistą i - tylko dla
        niepoznaki - będąc zdeklarowanym bikiniarzem - nie chodzi w kolorowych
        skarpetkach.
      • vapor123 Re:Członek światowej masonerii 04.09.06, 19:25
        A co masz do Zydów, ze spytam? Pracowici, zaradni ludzie, pomagający sobie w
        kazdej sytuacji. Naród, ktory potwornie wycierpial w historii. Szacunek!
        • brynk Re:Członek światowej masonerii 04.09.06, 20:00
          vapor123 napisał:

> A co masz do Zydów, ze spytam? Pracowici, zaradni ludzie, pomagający sobie w
          > kazdej sytuacji. Naród, ktory potwornie wycierpial w historii. Szacunek!
          -vapor - martw się swoim Narodem o ile Polska nim jest dla ciebie.
          Zaprotestowaleś przeciwko " polskim obozom koncentracyjnym"? - no odpowiedz ...
        • myslacyszaryczlowiek1 Re:Członek światowej masonerii 05.09.06, 00:37
          Nic nie mam, ale jakoś tak się stało że byli oni na początku panowania
          komunizmu preferowaną warstwą społeczeństwa a potem jakoś tak samo się
          potoczyło, że media mówią jednym głosem teraz.
          www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060902&id=my17.txt
      • polonus3 Re:Członek światowej masonerii 06.09.06, 09:34
        jak-szymon" BINGO!!!! Balcer to zdolny ekonomista ale on nie pracuje dla Polski
        mimo iz czesc pieniedzy bierze od Niej.
    • brynk Balcerowicz nietykalny, ponad prawem? NIGDY! 04.09.06, 19:37
      Panie Balcerowicz! Czasy "nietykalności" z czasów Kwaśniewskiego i Millera
      przeszły bezpowrotnie. I na pana przyszedł czas. Juz o tym Violetta Villas
      spiewała sygnalizując panu ,a pan jej nie słuchał: "przyjdzie na to czas,
      przyjdzie czas, przyjdzie czas...."
      • pdppdp Re: Balcerowicz nietykalny, ponad prawem? NIGDY! 04.09.06, 19:43
        To jest rzeczywiście argument. Błyskotliwość Twoja chyba dorównuje
        błyskotliwości pani Villas. Balcerowiczowi pójdzie niewątpliwie w pięty.
      • patman Jestem ciekaw, czy odszczekasz? 04.09.06, 20:04
        Bo dotąd nie było przypadku by pisofile cokolwiek odszczekali, a niektórzy nawet szli w zaparte, gdy Macierewicz pokajał się. Bez honoru, jedynie żałośni.
        • rtg Re: Jestem ciekaw, czy odszczekasz? 04.09.06, 20:23
          patman napisał:

> Bo dotąd nie było przypadku by pisofile cokolwiek odszczekali, a niektórzy
          nawe
          > t szli w zaparte, gdy Macierewicz pokajał się. Bez honoru, jedynie żałośni.
          >

to pokajanie Marcinkiewicza przypomniało mi czasy, w których "wrogowie klasy
          robotniczej" musieli na zebraniach partyjnych dokonywać smokrytyki. A od Prof.
          L. Balcerowicza wara niedouki... aby oceniać dokonania to trzeba mieć minimalną
          wiedzę ekonomiczną.
      • mietowe_loczki Re: Balcerowicz nietykalny, ponad prawem? NIGDY! 04.09.06, 20:07
        Nikt nie mówi o nietykalności Balcerowicza, no ale jak na razie to Balcerowicz
        złożył już drugi wniosek do prokuratury - jeden przeciwko Zawiszy, teraz
        przeciwko Hofmanowi. A komisja śledcza, która powstała, żeby go zniszczyć
        prawdopodobnie nie jest zgodna z Ustawą Zasadniczą. I kto tu ma większe
        problemy, powiedz?
      • zgodnik1 brynk !..znowu masz wiadro na łbie? 04.09.06, 20:09
        słyszysz głosy?.. widzisz robale?
      • lwowiak5 Re: Balcerowicz nietykalny, ponad prawem? NIGDY! 04.09.06, 20:21
        brynk:Kiedy Violetta śpiewała tą piosenkę pierszy raż to twoja mamuśia chodziła
        boso do kościoła.
    • patman Urbany II PRLu 04.09.06, 19:59
      Słowa pisostwa: bla bla bla bla bla bla bla bla. Ciągły bełkot oskarżeń, które ZAWSZE są bezpodstawne. Normalnym ludziom już niedobrze się od tego robi, jedynie chorzy na pisofilię za każdym razem podskakują z radości. Za I PRL mistrzem kłamstwa i manipulacji był Jerzy Urban, w II PRLu mamy dziesiątki, jeśli nie setki jego klonów.

P.S. Proszę cenzora o niekasowanie mojego posta.
    • babajaga67 Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 20:22
      vapor123 napisał:

> Mam nadzieje, ze wreszcie sie ktos pełnemu oszołomstwa gó..arstwu dobierze
      > do tyłka - to znaczy nie ktoś tylko sprawnie działająca, niezależna
      > prokuratura i sąd.
      O naiwny jak dziecko we mgle, zapominaszkto sprawuje urząd ministra
      sprqwiedlowości. To ten co niszczarkę demonsrował a teraz urządzi zapewne
      konferencję prasowa z... może jakimiś czekami.
    • mieczyslaw.koluszki Brawo, Profesorze!!! 04.09.06, 20:25
      Niech ktos wreszcie da odpor obecnym elitom, tzw. IV RP. Balcerowicz poradzil
      sobie z transformacja polskiej gospodarki, to i z PiSiorami da rade sobie!!!
      • vapor123 Rany Jola dopiero teraz??? 04.09.06, 20:30
        O rany, Jola dopiero teraz!!!! Jolu jesteś tak ładną dziewczyną ... ze nie
        moge pojac skad u Ciebie taka zajadlosc i wytrwalosc w tepieniu jedynej
        nieslusznej (Twoim zdaniem) opcji??
      • todundliebe Re: Brawo, Profesorze!!! 04.09.06, 20:30
        Cala postepowa polska zamarla. Idol GW Geniusz Balcerowicz dzieki któremu nad
        Wisla jest ekonomiczny dobrobyt ma stawic się przed komisja sejmowa. To skandal,
        proponuje zbierac podpisy poparcia i złożyć doniesienie do prokuratury o
        popełnieniu przestępstwa, obraze majestatu i jeszcze moze obraze uczuc
        religijnych, to nigdy nie zaszkodzi.
    • mark6 Czytajcie FAKTY zanim cenzor Jolę ponownie wymaże 04.09.06, 20:46
      To skandal GW. Nie pasuje wam gdy ktoś pisze prawdę o waszym idolu.
    • 123zly Re: Jola powtórz swój post 04.09.06, 20:47
      jola_z_dywit3 napisała:

> ...wielkiej uczciwosci, jak to zgrabnie okreslil nijaki, niedoszly Tusk, jest
      > tylko defraudantem mienia spolecznego,

.................__/\__
      ...................c', )..
      .....................//\..
      ...........c=== // |....
      .....................\ /..
      ..................._||....
    • pdppdp Re: ************F_a_k_t_y************ * 04.09.06, 21:04
      Nie płacz Jolka, nie płacz. Ortografii się naucz, a potem pisz.
      • mark6 przeszkadza ci dupku,że Jola pisze prawdę? 04.09.06, 21:15
        Poza tym pisz do rzeczy.Wy Balcerowiczowskie pachołki domagacie się faktów
        ale kiedy na nie napotykacie to piszecie od rzeczy.
        • pdppdp Re: przeszkadza ci dupku,że Jola pisze prawdę? 04.09.06, 21:28
          Ależ skąd. Ja po prostu uwielbiam, gdy Jola głosi prawdę. Wówczas czuję się
          ubogacony. Ale jestem sadomasochistą, który jeszcze bardziej chce być gnębiony
          przez Balcerowicza. Tak mam, Ty pupku.
          • chudymisio dobre :) 04.09.06, 22:37
            tutaj dyskusja wymagająca wiedzy lub odrobiny świadomości rodzi się w bólach ;)
        • lysy641 Re: przeszkadza ci dupku,że Jola pisze prawdę? 04.09.06, 21:50
          ty tez jestes taki sam burak jak jola
          to zrob porzadek kolo swin
    • maria-anna Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi 04.09.06, 21:18
      Ciekawe,czy poseł Hofman ma dowody na wspomniane 9 przypadków czy domniemywa,
      podobnie jak to czynią starsi od niego posłowie np Zawisza?
    • meller.pl Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi 04.09.06, 21:38
      I bardzo dobrze. W państwie prawa nie może być tak, że jakiś PiSowski poseł
      chlapnie coś i ujdzie mu to na sucho!
    • sarhenziel Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanowi 04.09.06, 21:39
      Ma ten cham z nbp tupet.Mam nadzieje ze prokuratura stwierdzi
      zasadnosc słów posła.
    • meller.pl Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 21:43
      Nie może być tak, że PiSowski poseł może gadać wszystko. Należy go ukarać! To
      poważny zarzut!
    • lysy641 Re: ************F_a_k_t_y************ * 04.09.06, 21:48
      jola idzi wydoj krowy lepiej zrobisz
      • izolda11 Lysy z mądrości ci włosy chyba nie wypadły? 04.09.06, 22:00
        Bo piszesz w sposób typowy dla facetów ,którym płyn z mózgu wyciekł.
        Inna sprawa,że prawie wszyscy obrońcy Wielkiego Ekonomisty potrafią rzucać
        tylko inwektywy zupełnie nie polemizując z FAKTAMI.
        Pisz chłopie do rzeczy. Please
        • chudymisio Faktami?? 04.09.06, 22:41
          A tym faktem jest to, że Balcerowicz to (cytuję): >główny "rabin" żydochliwy< ??

Gdyby to były jakiekolwiek "fakty", to wierz mi, że nikt by z nimi nie
          dyskutował i nie polemizował. A wiesz dlaczego?
    • sodalicjakaczynska Re: Agent Sachsa i Sorrosa - Aaron Bucholtz 04.09.06, 22:03
      jes, jes, jes.
    • olias Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 22:08
      a prawda? ta cię nie intersuje? przecież TO BYŁ konflikt interesów. Nieważne -
      były to rzeczywiste opłaty za decyzję, czy nie Zona prezesa banku narodowego na
      całym swiecie NIE ZAJMUJE SIĘ FINANSAMI w stopniu wiekszym niż zakup skarpetek.
      • 77qwerty Re: Balcerowicz składa wniosek przeciwko Hofmanow 04.09.06, 22:31
        prof Balcerowicz niech najlepiej
        zacznie sie leczyc u dobrego specjalisty
        najlepiej tez profesora
    • tricky2 ----Przednie--Brednie ---------------------------- 04.09.06, 22:27
      Polska jest najbiedniejszym spośród 25 państw UE,

Gdy Balcerowicz zaczynał swoje reformy Polska była oczywiscie najbogatszym
      spośród 25 państw UE.

ma najniższe tempo
      > rozwoju gospodarczego

W skali 16 lecia w Europie jest tylko kilka krajów które miały szybsze średnie
      tempo wzrostu (Irlandia, Słowenia i kilka innych).

"najgorsze finanse publiczne"

Dlatego że ameba w garniturze zawetowała podatkową reformę Balcerowicza. Gdyby
      nie on Lepper i reszta motłochu już dziesieć razy rozwalili by budżet.

"najwyższe bezrobocie"

To fakt. Ale to zasługa różnych socjalistycznym pomysłów.

"EBeków i utrwalaczy
      > władzy ludowej"

Było kiedyś takie piwo EB. Czy EBecy to ci co pija EB.?JEśli chodzi ci o SBków
      to ci siedzą w partii największego Mulata IV RP.

"liczba samobójców z przyczyn ekonomicznych to przeszło 6000 tyś"

6000 000 samobójstw rocznie? Dżizas. To za pięć lat ostatni gasi światło.

"No i owe 23 miliony żyjących poniżej minimum socjalnego..."

Sprawdź sobie co to jest minimum socjalne najpierw.

seniorzy dogorywający w lepiankach bez możliwości wykupu
      > leków.

Poddaję się. Odstaw lepiej to co bierzesz.

• chudymisio chłopie czytałeś Jolkę? 04.09.06, 22:45
        gratuluję, bo ona trochę przydługie, te swoje poematy wkleja. Do tego ta jej
        makroekonomia z Dywit.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: ----Przednie--Brednie ----------------------- 04.09.06, 23:34
        > "najwyższe bezrobocie"
        >
        > To fakt. Ale to zasługa różnych socjalistycznym pomysłów.
        To efekt działanie największego specjalisty od zamykania fabryk. Dobrze że mu
        szybko podziękowano. Bo byśmy trawę żarli, tak jak w Gruzji, gdzie też szybko mu
        podziękowano za jego doradctwo.
    • chudymisio tego się nie da czytać 04.09.06, 22:34
      Jak mali ludzie próbują ubabrać swoim błotkim osoby wartościowe. Czy taki
      użytkownik hajka.grundbaum.02 był kiedykolwiek na wykładzie Balcerowicza?
      Czy chociaż próbował mieć świadomość jaką wiedzę ma Balcerowicz i przez jaką
      trudną drogę przeprowadził Polskę?

Przypuszczam, że nie.

Jezu....co w ogóle ma znaczyć >główny "rabin" żydochliwy< ???
      Boszzz, widzisz i nie grzmisz...

Jak to mawiają: Polaku! biednyś, boś głupi!
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: tego się nie da czytać 04.09.06, 23:29
        Jak mali ludzie próbują ubabrać swoim błotkim osoby wartościowe.
        Ty lepiej zacznij myśleć. Może i wykładowcą i wiedzę i itp. ma ale to co zrobił
        z krajem to woła o pomstę do nieba. Jest zwykłym doktrynerem i dogmatykiem XIX
        wiecznej doktryny wolnego rynku. Tylko że we współczesnym świecie nie ma czegoś
        takiego na poziomie wymiany między krajami. Jest twarda walka proteksjonistyczna,
        chronienie własnego rynku, a nie pelne otwarcie granic i tym podobne bzdury
        którymi karmiono nas przez kilkanaście lat. Wystarczy popatrzeć na rozwój Chin -
        też były kraj komunistyczny. Do tej pory nie ma prywatnej własności ziemi. A
        wystarczyło aby dotować surowce, energię i wszyscy wielcy zlecieli się zakładać
        firmy i robić z nimi interesy. Co to ma wspólnego z wolnym rynkiem? Popatrzmy na
        Koreę dopiero rok temu znieśli cła ochronne na samochody. Kiedy dzięki tym cłom
        spokojnie rozwinęli swój przemysł motoryzacyjny. Co to ma wspólnego z wolnym
        rynkiem. Co to mają wspólnego z wolnym rynkiem cła na tekstylia z Chin nałożone
        przez Europę. I tak można by jeszcze długo wymieniać. Zbrodnia Baltzerowicza
        polega na tym że jednostronnie otworzył granice że nawet spirytus z Niemiec
        sprowadzaliśmy. Ile w miarę nowoczesnego przemysłu padło. A były takie
        możliwości na jego unowocześnienie, dostęp do komponentów, podzespołow
        zagranicznych.
        I jeszcze go się wnosi na piedestał za kilkanaśćie lat 20 % bezrobocia. To już
        naprawdę trzeba mieć nie pokolei w głowie.
        A na koniec się okaże pewnie że jest zwykłym oszustem. Taki z niego autorytet
        jak z pan S z psychologii. Też wykreowany autorytet przez wybiórczą a okazał się
        pedofilem.
    • zygfryd.okrutny Koniec coraz blizej - leper mial racje 04.09.06, 22:41
      ale teraz juz musi profesor odejsc naprawde, w tym miesiacu opuszcza KNB, potem musi opuscic wszystko co zwiazane z polskim pieniadzem, teraz bedzie sie mogl spokojnie zajac swoimi pieniedzmi. Zeby tylko nie skonczyl jak chodorkowsky w rosji. Ten i jemu podobni, zaczeli sie procesowac i pomawiac ludzi z rzadu, a skonczylo sie to fatalnie.
      • 77qwerty Re: Koniec coraz blizej - leper mial racje 04.09.06, 22:54

Aaron Bucholtz ( Balzerowicz ) - polonofob, dywersant, członek PZPR od 1969,
        mason, globalista, agent Sachsa i Sorrosa, główny "rabin" żydolichwy w Polsce;
        Od 1995 do 2000 roku był przewodniczącym Unii Wolności. Od grudnia 2000 roku
        jest prezesem NBP. Od 1 maja 2004 wszedł z urzędu w skład Rady Ogólnej
        Europejskiego Banku Centralnego;

członek globalnej organizacji "Grupa 30" założona w 1978 r. przez żyda, masona i
        globalistę Geoffreya Bella z iniciatywy Fundacji Rokefellera; obecnie
        prezydentem jest mason, żyd Alan Greenspan, prezydent Banku Centralnego Rezerw
        Federalnych USA

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        SAME SUKCESY PROFESORA
        a UW to wyprowadził na manowce jak nas wszystkich
        • findzia Re: Koniec coraz blizej - leper mial racje 05.09.06, 00:03
          Cos mi to pachnie, ze baler szykuje sie dac dyla z Polski i szykac azylu
          u "wybranych".Kariery tam nie zrobi, bo sam nic nie wymyslil madrego podczas
          siedzenia na stolkach w organach wladzy. Tylko plagiatowal pomysly madrzejszych
          od siebie i na nasze nieszczescie wprowadzal je w zycie.Tak sie dziwilam
          dlaczego Stolzman wcisnal na stolek prazesa NBP.Teraz wiem, swojak - swojaka
          popieral. Kaczor powinien wziac przyklad z Putina i uwolnic kraj od tego
          rodzaju oligarchow. Rosja jak popedzila to towarzystwo krew wysysajace to
          zaczela odbudowywac swoja potege.W przeciwnym wypadku wszystkie surowce
          energetyczne bylyby w wiadomych lapach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka