shygay 09.09.06, 07:04 Niech to wszystko sie rozleci raz a dobrze i na zawsze. WYBORY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e150 Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 07:07 >>>>W czasach wczesnego KOR działałem na odcinku płockim, nie bez wsparcia ze strony mojego przyjaciela [Jasińskiego].<<<<< Jeszcze chwila i uslyszymy, ze Kaczka to byl najwazniejszy KOR-owiec. Sprawdzilem w bardzo dobrej monografii KOR-u autorstwa Jana Józefa Lipskiego (jednego z liderow KOR) z roku 1983. Kaczka pojawia się tam doslownie raz. I to dopiero w 1980 roku. W Płocku kto inny działał. No chyba, że Kaczka był tak zakonspirowany, ze nikt o nim nie wiedział. Albo się wdzięczył gdzies z SB-kami i aparatczykami partyjnymi z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 07:27 e150 napisał: > >>>>W czasach wczesnego KOR działałem na odcinku płockim, nie b > ez wsparcia ze strony mojego przyjaciela [Jasińskiego].<<<<< zważająć na to, że kol. Gilowska działała na odcinku lubelskim, zupelnie mozliwe, że tow. premier lansujący b. agentów*, działal na odcinku lubelskim. Skoro tzw. "teczka" tow. premiera zawiera zadziwiająco mało informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dlaczego Lech i Jarosław Kaczyńscy tak łżą? 09.09.06, 08:11 Czy jedynym powodem jest to, że są bliźniakami? Wstyd być obywatelem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Bo to uwielbiają. 09.09.06, 08:52 Zresztą nie tylko oni: Agenci i aferzyści w Radzie Ministrów - wykaz Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Idzie nowe, wybierzmy w ornacie krowę he he he! 09.09.06, 09:03 Idzie nowe, wybierzmy w ornacie krowę he he he! W złotym jest on ornacie, ubóstwo jest dla Ciebie moherku! Opodal kościoła, pod Durnym Pisiorem nawiedziło leppiej wraz ze swoim dworem. He,he, he,he,he! Przodem za sutannę Renatka i Anetka kręcą proboszczem, że jak awionetka, He,he, he,he,he! jakby na opryskach plantacji orszaku lata i sapie kropię cię buraku! He,he, he,he,he! Dalej hierarchia, że aż dech zapiera, niesie baldachim, choć bierze cholera. He,he, he,he,he! Nadchodzi leppiej i to od zaraz, chcesz, nie chcesz, wszystko dadzą na raz. He,he, he,he,he! Dziesięciu ministrów, dużo dyrektorów wielu czynowników, no i rewizorów. He,he, he,he,he! Oczywiście w orszaku idzie szef ZUSU, co ma dać pożyczki i nie ruszać KRUSU. He,he, he,he,he! Idą też prezesi niewydolnych spółek co się przerzucają jak jaja kukułek! He,he, he,he,he! Karnie w orszaku miejscowi notable idą ściśle zwarci, bo zerwą się kable. He,he, he,he,he! Idą na końcu od przekręgów kosmici, to tacy pazerni , tacy niewyżyci! He,he, he,he,he! Ale na pazernych nie huknie armata, wystarczy Jola , wystarczy Renata. He,he, he,he,he! To już nie rzucają im na plecy brony? Wystarczy głupota, broń Sztamoobrony! He,he, he,he,he! Damy im połapać trochę rybek w płynie, na cacanki, na rydzomoheroinie! He,he, he,he,he! Jakbym był mądry i skończyłbym jakoś KUL, to zmądrzałbym i przerwałbym jakoś ten ból! „głupi i ciemny lud to kupi” Zgadzam się z potrzebą usunięcia ciemnego, głupiego, pazernego, złośliwego urzędnika jak odpowiednio posła PiS, SO i LPR oraz członków rządu, bo ryba psuje się od głowy. W efekcie powstaje kołtun , a w nim wszaki! Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 PiS to sobie może uchwalać co chce. Samoobrona 09.09.06, 09:35 jest po to w koalicji, aby ją rozwalić i sprowadzić PiS do niebytu. I tak się stanie, czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: PiS to sobie może uchwalać co chce. Samoobron 09.09.06, 09:36 jeżeli jest do tego, to zaczynam ją pochwalać... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik W Y B O R Y !!! 09.09.06, 09:49 Samoobrono, doprowadz do wyborow, a oddam na ciebie moj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Mi to wygląda na zwykły blef. 09.09.06, 10:19 Wybory to zawsze ryzyko. Nie wiadomo, czy PiS będzie w stanie utworzyć samemu rząd. A czy stowrzy koalicję? Z kim? Lewicą? Odpada a priori. PO? "Prosimy nie przeszkadzać!" SO? Właśnie pokazują co są warci. LPR? Może nie wejść do sejmu, a nawet jeśli to może być za słabe. PSL? Będą mieli to samo co z Lepperem, poza tym nie wiadomo czy Pawlak miałby na to ochotę. Wątpię. Lepper się uspokoi na parę tygodni. A potem znów zacznie mącić. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Mi to wygląda na zwykły blef. 09.09.06, 10:59 > Lepper się uspokoi na parę tygodni. A potem znów zacznie mącić. Okazji bedzie sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mi to wygląda na zwykły blef. 09.09.06, 11:55 Na tych wyborach niestety tylko samooBrona zyska, Andriu Burak na tle Kartofli to prawdziwy ynteligent:P Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 to już znamy 09.09.06, 12:06 Który to już raz samoobrona sprawdza jak daleko może się posunąć w rządaniach, a ostatecznie kończy się tym, żę PiS grozi wyborami? No cóż, każdy gra takimi kartami jakie dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Jesteśmy na obraz rządu,czyli:cwane i niedomyte 09.09.06, 13:04 typy podejrzanej proweniencji (Samoobrona i Lepper), zakłamani, paranoidalni oszuści (PiS - Kartofle), rusofilscy sprzedawczykowie z obcego nadania (LPR i Giertychy)...Ślicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
siakry1 Re: Mi to wygląda na zwykły blef. 11.09.06, 14:46 Zgadzam się, Lepper to watażka i będzie ciągle rozrabiał. Najlepiej czułby się w opozycji, ale pazerność /forsa, stanowisko/ jest milsze. Kaczyński wybrał llepsze zło, ale czy lepsze od PO, to się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit3 **S_a_m_o_o_b_r_o_n_a __to__odpowiedzialność** 10.09.06, 18:37 Nikt nie zmusi Samoobrony do działania na niekorzyść polskiego społeczeństwa. Ustawa telekomunikacyjna mająca za cel inwigilacje i podnoszenie kosztów jest w tym krztałcie niecelowa i społecznie szkodliwa. Uzurpowanie sobie przez PIS roli mędrca w wielu sprawach mających swoje implikacje gospodarcze i polityczne ,pomimo braku zdroworosądkowych przesłanek to zły prognostyk. Ultymatywne szantaże nie mogą być kanwą dla poważnych dyskusji o przyszłości Polski. Dlatego doradzam rozwagę i konstruktywną zmianę tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: **S_a_m_o_o_b_r_o_n_a __to__odpowiedzialność* 11.09.06, 19:59 Jolka, i tak ten burdel sie rozleci! Dalabys sobie spokuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 09:06 e150 napisał: > >>>>W czasach wczesnego KOR działałem na odcinku płockim, nie b > ez wsparcia ze > strony mojego przyjaciela [Jasińskiego].<<<<< > > Jeszcze chwila i uslyszymy, ze Kaczka to byl najwazniejszy KOR-owiec. > Sprawdzilem w bardzo dobrej monografii KOR-u autorstwa Jana Józefa Lipskiego > (jednego z liderow KOR) z roku 1983. > ... W Płocku kto inny działał... się wdzięczył gdzies z SB-kami i > aparatczykami partyjnymi z PZPR Przecież nie powiedział, że działał w KORze, ale że w czasach KOR-u. A że rzucili go na "odcinek" płocki, to i nic dziwnego, że towarzysz partyjny wspierał. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Co nam PO chciało zgotować - aż strach ... 09.09.06, 09:17 Wczoraj oglądałam sprawozdanie z sejmu i PO na złość PiS-owi chciało przyjąć poprawke która pozwala na ekstradycje polskiego obywatela do innego kraju jeśli tam popełnił przestępstwo POMIMO ZE TEN CZYN W POLSCE JEST LEGALNY !!!! podczas gdy PiS chciał żeby było to możliwe tylko wtedy gdy również i w Polsce będzie to przestepstwo. Tak to Tusk dba o nasze tyłki, spluniesz przez lewe ramie w Bangkoku na krowe i pierdziel z pakisami gwarantowany, a POpaprańce krzyczą że PiS szkaluje społeczeńśwo - Pełna Obłuda (PO) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Co nam PO chciało zgotować - aż strach ... 09.09.06, 09:25 Bracie, chory jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk hajce nie odpowiadamy to pisiorkowy aparatczyk 09.09.06, 09:44 podobnie jak halba i in. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Co nam PO chciało zgotować - aż strach ... 09.09.06, 10:14 > Tak to Tusk dba o nasze tyłki Piszesz "nasze" w wypowiedzi na temat przestępców? Wnioski narzucają się same... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Co nam PO chciało zgotować - aż strach ... 09.09.06, 12:57 hajka.grundbaum napisał: > Tak to Tusk dba o nasze tyłki, spluniesz przez lewe ramie w Bangkoku na krowe i > pierdziel z pakisami gwarantowany, Poziom inteligencji PISofilów jest gorszy niż myślałem. Dla nich Bangkok to również Unia Europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Re: Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 09:23 Towarzyszko Jolu , musicie to zaraz potwierdzić!!! KOR został założony przez "Samoobronę".Taka jest towarzysze prawda. Dawno to było ,ale pamiętam,że najpierw był KOMITET SAMOOBRONY SPOŁECZNEJ. Zobaczcie towarzysze,jak przewidujący był tow.Przewodniczący.Już 1976 roku stał potajemnie na czele wielkiego ruch , który późnie przekształcił sie w "Samoobronę RP" On to , młodzieniec bez matury w podziemiu organizował opór przeciwko wadzy.On to zgromadził wokół siebie takich towarzyszy jak tow.Bryczkowski, czy też tow.Pręba.Kwiat biznesu i kultury bronił wówczas robotników.A na czele był nasz dzisiejszy Przewodniczący.Dlatego wspólnie z tow.Giertychowem zmienimy historię i napiszemy właściwą .Do pracy tow.Jolu.Wierzymy w Was. A jeżeli ktoś tu czegoś nie rozumie, to niech zamknie mordę i napisze(może byc anonim , byle z adresem). Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 10:47 Prawda,ale nie w podziemiu tylko w kopcu na kartofle/ Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Mój przyjaciel - aparatczyk partyjny z PZPR 09.09.06, 09:50 On byl TW Koru Odpowiedz Link Zgłoś
nati hipokryci!!! 09.09.06, 10:41 hipokryci!!!!! grzech byl, pokuta byla, naprawa byla? buhahahaha! jasne, jak ktos jest w pis, to wszystko usprawiedliwione. skur....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy CIA ma swoje informacje 09.09.06, 10:55 Na poczatku lat 80-tych, dowiedzialem sie przypadkowo (poza Polska) o czyms co sugerowalo, ze CIA miala swojego agenta w Gdansku albo Gdyni, ktory byl wysokim oficerem SB/milicji. Nie przywiazalem wtedy zadnej wagi do tej informacji dzisiaj nabiera to nowego posmaku, dla mnie tlumaczy wiele z pozoru niezrozumialych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly jeszcze nie koniec buntów... 09.09.06, 07:08 w miarę jedzenia apetyt rośnie ..... - jeszcze Lepcio pokaże na co go stać! Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: jeszcze nie koniec buntów... 09.09.06, 07:49 Nowy dzionek bozia dała a tu już z rana 328 zagrożenie dla koalicji stworzone przez AL ale tym razem PISiaki chcą się odgryźć i się stawiają "PiS po nocnej naradzie stawia ultimatum Samoobronie: albo przyjęcie budżetu i przegłosowanie zmian w ustawie telekomunikacyjnej, albo wniosek o samorozwiązanie Sejmu i szybkie wybory." Żem się normalnie wystraszył że aż strach. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: jeszcze nie koniec buntów... 09.09.06, 08:13 Nie bój, nie bój... jeszcze Lepper blokady nie stawiał. A to dopiero będzie heca! Wstyd być obywatelem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: jeszcze nie koniec buntów... 10.09.06, 02:28 I wyjaśniła się "Nocna zmiana". Kto ma ciągoty do nocnych zmian? Kurski pomylił, zresztą jak zawsze, konkretne fakty. Nocną zmianą obarczał Tuska, a tu patrzcie, znów PiS i Kaczyński w nocnej zmianie.... Biedny ten Kurski... znów strzelił w piętę PiSowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bardziej porzadni ludzie powinni opuscic koalicje 09.09.06, 07:20 mysle o Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas11 Re: Bardziej porzadni ludzie powinni opuscic koal 09.09.06, 07:35 Są tam porządni? No, może dwie-trzy osoby... Ale Lepper z pewnością jest bardzo kontrowersyjnym typem i skutecznym w swoich szantażach. Odpowiedz Link Zgłoś
watford1 Re: Bardziej porzadni ludzie powinni opuscic koal 09.09.06, 07:49 Cham nigdy nie odejdzie dobrowolnie od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Bardziej porzadni ludzie powinni opuscic koal 09.09.06, 08:14 A któren jest bardziej porządny? Kłamca, oszołom czy wyrokowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A niech sia ten caly sejm w koncu rozleci! 09.09.06, 07:46 na to co te oszolomy ciagle wyprawiaja to szkoda dalszego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tulejka5 Pis chce wychować samoobrone i LPR ale to niewycho 09.09.06, 07:53 Pis chce wychować samoobrone i LPR ale to niewychodzi. Pruba wychowania LPR i Samoobrony to tak jak by bezdzietni rodzice zaadoptowali nastolatka, nastolatke z zakładu poprawczego to jest po prostu niewykonalne na dłuższą mete. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 07:54 dobrze by bylo gdyby Lepper wylecial .. szkoda ze PiS z nim gada Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Ja również cieszyłbym się gdyby PiS... 09.09.06, 07:56 stracił większość :) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ... mogło wreszcie rządzić samodzielnie! 09.09.06, 08:35 Ja też i ponad połowa Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ... mogło wreszcie rządzić samodzielnie! 09.09.06, 08:42 hehe , kaczki nawet w domu nie potrafia rzadzic samodzielnie . niech dziekuja bogu ze mamusia wytrze noski i pocieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: ... mogło wreszcie rządzić samodzielnie! 09.09.06, 10:32 tales1 napisał: > Ja też i ponad połowa Polaków! Pomarzyć dobra rzecz w niedzielne popołudnie. Póki co, są problemy z s a m o d z i e l n ą wymianą pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 tales1.. chcesz rządów komuchów, nadal ? 09.09.06, 10:34 nie przeszkadza ci to,że tylu PZPR-owców i SB-ków w rządie Kaczyńskich?... Do tego,JKaczyński chwali sie przyjażnią 40-letnią z SB-kiem Jasińskim! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: tales1.. chcesz rządów komuchów, nadal ? 09.09.06, 11:08 tlesO1:Kaczynski spotykał się z jednym SBekiem,Gilowska z innym SBekiem chlała wódę i paplała co jej slina na język przyniesie,księża paplali bo chcieli nawrócić ich na dobrą drogę,dziś ludzie paplają i też ich podsłuchują i donoszą nowej władzy,i tak się kręci nasze marne życie w zapyziałym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Osobliwa moralność panuje na kartoflisku... 09.09.06, 08:09 Jak to na kartoflisku... Wstyd być obywatelem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel A jak ma się to do Grassa panie Jacku Kurski 09.09.06, 08:12 "Oczywiście grzech był, była później naprawa i pokuta."- J.Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Kurski to szmaciarz - jego nie pytaj 09.09.06, 13:36 Nie obrazajmy szmaciarzy, oni byli (nie wiem, moze jeszcze sa) pozyteczni i sami na siebie zarabiali. Odpowiedz Link Zgłoś
gacek65 Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 08:13 buraczany liepier podwinie ogon skuli się i bedzie piszczał błagajac o wybaczenie.Takiego medialnego kłamcy juz dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 08:44 burak jakos sie wyzywi - ma morgi . a kartofli po przegranych wyborach nie przyjma nawet do fabryki konserw . Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda zuch lepperek - prowadzi kaczorka na sznurku. 09.09.06, 08:36 Niedlugo zlapie go za ja..ja, ale kaczorek takich nie posiada! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Jedrek , nie daj sie 09.09.06, 08:39 Nie daj soba pomiatac . Rozp___l ten pisuarowy burdel . Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Jedrek , nie daj sie 09.09.06, 08:45 a na miejsce pisuarowego bajzlu wprowadź własne porządki - już widzę Polskę wg Leppera, jako kraj totalnego kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzwarszawy Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 08:55 To jest koszmarnie odrazajace. Tego artykulu nie powinny czytac dzieci, inaczej zaraza sie cynizmem i pieniactwem, sadzac, ze na tym wlasnie polega udzial w zyciu spolecznym. Niewyobrazalny jest juz poziom upolitycznienia naszego zycia. Czyli o losach ustaw decydowac beda teraz pijackie wyjscia do knajp z kolegami? Swietna metafora, warto sie juz tylko nad nia sama zatrzymac. Brawo IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 prosze Samoobrone aby tyle nie gadala o koncu 09.09.06, 08:55 koalicji tylko zeby po prostu ten koniec zaraz zrobila.Lepper ma tak silne karty, ze w nastepnych wyborach nawet wiecej dostanie. Oprocz tego taka silna partia chlopska nie powinna dac soba pomiatac przez paru nedznych politykow w wytartych marynarkach z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:08 Tak to jest,jak na siłe tworzono układ koalicyjny. I teraz kozało się,że więcej ich dzieli aniżeli łączy. A tak na marginesie; dziwna to przyjazń obu panów- J.Kaczynskiego i Jasinskiego i dziwne 'polityczne drogi'.Dziwne,że JK nie przeszkadza polityczna przeszłośc Jasinskiego - i PZPR i współpraca ze służbami Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 11:03 Wcale nie dziwne - wsak to swój. Komuchy, pzprowcy, esbecy, kłamcy, aferzyści, złodzieje są źli, gdy nie należą do koalicji. Jak należą, to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Moralni inaczej: ten ubek kolegą moim był więc ok! 09.09.06, 09:11 "Oczywiście o tym wszystkim doskonale wiedziałem. W czasach wczesnego KOR działałem na odcinku płockim, nie bez wsparcia ze strony mojego przyjaciela [Jasińskiego]. Oczywiście grzech był, była później naprawa i pokuta." ot są złe komuchy i koledzy jednego z braci K, czyli prawo i sprawiedliwość partyjna w kolejnej odsłonie młodych kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar co jeszcze sprzedacie kartofle dla utrzym. władzy? 09.09.06, 09:16 to że w barterze handlują kartofle z burakami to pół biedy - pytanie kiedy te ćwoki żucą się na moją wolność zakazując mi zakupów w niedzielę w tym a nie tamtym sklepie, allbo nakazująć oglądanie kaczora w kapieli zamiast pameli. PiS uległ szantażowi i oddał Mojzesowicza za Jasińskiego. - Lepper górą. Mojzesowicz rzucił biały ręcznik na ring - powiedział PAP eurodeputowany Samoobrony Ryszard Czarnecki. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Tylko glupcy płacą abonament TV 09.09.06, 09:22 Jeśli ktoś wierzy w te bzdurki o spełecznej roli państwowej RTV niech przetrze oczy. to taka komunistyczna tuba - lepsza bo droższa i kolorowa i pieje o swoich polityczkach, którzy obsadzają prezesików i dyrektorków ds. piania o właściwych polityczkach... Przyczyną niezgody wśród koalicjantów (..)prezes TVP Bronisław Wildstein. - TVP niszczy Leppera, przedstawia go gorzej niż media komercyjne - żali się poseł Samoobrony.Prawo i Sprawiedliwość dostrzega ten problem. Prominentny polityk PiS: - Na Woronicza jest taki klimat, że PO jest dobra, Borowski jest dobry, PiS może być, a Lepper i Giertych to samo zło. Na to naszej zgody nie ma, bo to zagraża koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
janosz63 Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:22 Uważam,żeKaczyński nie pójdzie na rozwiązanie Sejmu bo nie jest pewny wygranej a zależy mu tylko na władzy,tak że nie odpuści do końca kadencji.Lepper to czuje i dlatego pozwala sobie coraz to nowe żądania. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 mam rację mówiąc: to UBeckie dywagacje 09.09.06, 09:27 janosz63 napisał: > Uważam,żeKaczyński nie pójdzie na rozwiązanie Sejmu bo nie jest pewny wygranej > a zależy mu tylko na władzy,tak że nie odpuści do końca kadencji.Lepper to > czuje i dlatego pozwala sobie coraz to nowe żądania. przypominam załganym GW-niarzom, że Kaczyński wniosek o samorozwiązanie sejmu złożył tylko ci ci bełkoczą o zagrożeniu demokrcji bali się wyborów demokratycznych Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: mam rację mówiąc: to UBeckie dywagacje 09.09.06, 09:31 Nie wiem, co ty rozumiesz przez demokrację. Chyba nie to, co teraz występuje na arenie politycznej w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: mam rację mówiąc: to UBeckie dywagacje 09.09.06, 09:35 aleksandra991 napisała: > Nie wiem, co ty rozumiesz przez demokrację. Chyba nie to, co teraz występuje na > arenie politycznej w kraju? dokładnie to aleksandro ty złowróżbna kassandro Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: mam rację mówiąc: to UBeckie dywagacje 09.09.06, 09:38 Dziękuję za role wieszczki1 Oby tak sie stało, jak myślę! Wex sie do nauki, bo następny minister oświaty nie da ci pożyć! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: mam rację mówiąc: to UBeckie dywagacje 09.09.06, 09:44 aleksandra991 napisała: > Dziękuję za role wieszczki1 > następny minister oświaty nie da ci pożyć! za osiem lat będzie już inny świat >Wex sie do nauki, WEX populi WEX dei >Oby tak sie stało, jak myślę! ale tak się nie stanie oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:24 Wybory! Wybory! Wybory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 09.09.06, 09:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: aleksandro ty złowróżbna kassandro 09.09.06, 09:40 Ty naprawde masz luki w ortografii! Może sie lepiej nie popisuj! Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Precz od Polski 09.09.06, 09:26 wy gowniarze i smiecie targujecie sie Polska i rozrywacie ja w swoja strone ja jak kawalek starej szmaty. Ten za tego, tamto za tamto. Tu przymkniemy oczy bo menda z koalicji TKM, a tego medialnie wypieprzymy. To jest juz horror na kazdej plaszczyznie. Kompromitacja wkraju, na swiecie i demontaz moralnych wartosci. Czwarta RP - to synonim TKM-owskiej kloaki. Precz jak najszybciej poki nasz kraj mozna jeszcze uratowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Precz od Polski 09.09.06, 09:27 Gadamy,gadamy, gadamy...Zróbmy coś, żeby zrozumieli, ze mamy ich dość, tak dość, że będą durne ogony kulili pod tyłki! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Precz od Polski 09.09.06, 10:20 aleksandra991 napisała: > Gadamy,gadamy, gadamy...Zróbmy coś, żeby zrozumieli, ze mamy ich dość, tak > dość, że będą durne ogony kulili pod tyłki! - - - I ...TKWy? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Precz od Polski 09.09.06, 10:19 prinsik napisał: > wy gowniarze i smiecie > targujecie sie Polska i rozrywacie ja w swoja strone ja jak > kawalek starej szmaty. > Ten za tego, tamto za tamto. > Tu przymkniemy oczy bo menda z koalicji TKM, a tego medialnie wypieprzymy. > To jest juz horror na kazdej plaszczyznie. > Kompromitacja wkraju, na swiecie i demontaz moralnych wartosci. > Czwarta RP - to synonim TKM-owskiej kloaki. > Precz jak najszybciej poki nasz kraj mozna jeszcze uratowac. - - I zbudować dobrobyt niczym na Kubie? Odpowiedz Link Zgłoś
platfus13 sęk w tym że nic się nie rozleci, bo wybory nic 09.09.06, 09:31 nie zmienią :/. Przynajmniej tak wynika z sondaży. Nie wiem, jakim cudem naukowcom z Ulsteru wyszło, że Polacy to po Niemcach drugi najbystrzejszy naród Europy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:39 Oczywiście, że WYBORY! W przeciwnym razie brunatna fala zaleje kraj do cna! Odpowiedz Link Zgłoś
nikiwegier Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:40 TO NA CO CZEKACIE? Zróbcie w końcu te wybory,a nie robicie ludziom przez cały czas nadzieję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów alb.. 09.09.06, 09:41 No, nareszcie! Bo już myślałem, że mój PiS zapomniał z kim - pod przymusem - zawarł koalicję. Kryminaliści, aferzyści, agenturalne śmiecie, z których co niektórzy nie chcą poddać się lustracji a inni przyznali się do tego wprost (np.Łyżwiński). PiS musi mieć tą świadomość, że im bliżej jakichkolwiek wyborów to Samoobrona będzie ugrywała dla siebie! Będzie krytykowała rząd, ktory współtworzy, będzie kontestować jego poczynania, porażki będzie zwalać na koalicjantów a sukcesy zapisywać sobie. Nie bez kozery Lepper wychwalał swego czasu propagandzistę III Rzeszy - Gebelsa. Dlatego Panie Premierze, PO zmusili Was do współpracy w nimi ale patrze im cały czas na ręce!!!! ________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boguslavo Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 09:47 Ciekaw jestem gdzie się podziali Talibowie, którzy lądowali w Klewkach. Czy ktoś ich z Państwa widział? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 09:50 Wydaje mi się, że zrobiłam dla Polski wystarczająco dużo przez całe moje długie zycie. W PRL-u byłam na indeksie jako córka ofiary Katynia, o czym głośno mówiłam nawet jako dzieciak, mama straciła dorobek całego życia, bo jej z dnia na dzień upaństwowili warsztat pracy; jako inteligencja z przeszłością miałam całe życie pod górkę, łącznie z wyrzucaniem z pracy, gdy walczyłam o porządek, wskazywalam na łapownictwo itd. Wychowałam i wykształciłam trzech synów, którzy orzą, aby utrzymać rodziny i nie wyjeżdżają za granicę do pracy ze względów patriotycznych, chociaż języki znają doskonale! I mam prawo walczyć o Polskę demokratyczną, bez Leppera, bez neofaszystowskiego Giertycha i żałosnych oszołomów - Kaczyńskich. Ja CHCĘ normalności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veritas11 Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 10:22 Aleksandro, zostaw tę abbę... On/a sam/a nie wie czego chce... Mętnej wody i głupca lepiej nie ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Ultimatum PiS dla Samoobrony: koniec buntów a 09.09.06, 12:46 Mętną wodę można oczyścić, a głupca zamknąć w stosownym miejscu. Nie mozna nie reagować nawet na słowa niszczące kraj jak gangrena! Odpowiedz Link Zgłoś