Dodaj do ulubionych

Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość"

21.09.06, 13:29
Watek rozbierania nieletnich dobitnie wskazuje na pedofilie
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Może zaproponować takie metody MEN? 21.09.06, 13:51
      Dyscyplina by się w szkołach poprawiła. A pomysły zupełnie jak z amerykańskiej
      armii...
      • hegemon72 i dobrze 21.09.06, 13:56
        teraz gowniarstwo sobie na wszystko pozwala dzieki wychowaniu robta co chceta i prawa ucznia bez obowiazkow

szkoda kolesia bo pewnie go wsadza niestety
        • atomm Dobrze zrobili - swietny pomysl... 21.09.06, 14:25
          Gowniarze zapamietaja nauczke...
          • gizberniasty Bardzo dobrze! 21.09.06, 14:46
            Też bym tak zrobił! Trzeba jakos uczyć mołodzież bo coraz większy wandalizm się
            szerzy!

Jak by biznesmen zgłosił na policje to sprawe by umorzyli ze zwgledu na małą
            szkodliwość, a tak małe buce będą miały nauczkę!
            • gls1 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 15:27
              Teraz ci pedofile powinni być oskarżeni o molestowanie nieletnich, porwanie ,
              pozbanwienie wolności, grożby pozbawienia życia i napewno "pod celą" będą mieli
              wielu opiekunów. Za zniszczene auta należy obić gębę a nie molestować i to
              jeszcze nieletnich??? Na miejscu ojców tych dzieci "pogadał" bym osobiscie z
              tym pedofilem!!!!
              • swistak336 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 15:30
                Nie założyłbym się, czy chodziło o pedofilię, czy naoglądali się za dużo filmów gangsterskich.
                • zupa_wolowa prawo i sprawiedliwość w praktyce 21.09.06, 17:12
                  pis rządzi rok i już mamy wymierzanie sprawiedliwości na własna rękę
                  • poszeklu Re: Lewaki i pedofile w praktyce 21.09.06, 17:43
                    To wyglada na skrajna lewice. Tak postepowal z nieposlusznymi SLD-owski
                    senator H. Stoklosa. Zapewne "zupa_wolowa" nie lubi pamietac przypadkow
                    swoich kolegow.
                    • soulworm BARDZO dobrze zrobili!!!! 21.09.06, 18:25

• plmlp Miał facet z gnojami pełną rację. Brawo. 21.09.06, 18:26
                      .
                    • janspruce I czego bredzisz poszeklu- Stoklosa zawsze byl 21.09.06, 19:59
                      senatorem niezaleznym choc moze sympatyzowal z SLD. A swja droga popieram takie
                      dzialania bo na tych nieletnich nikt juz nie ma wplywu. Nie boja sie szkoly,
                      kosciola ani policji takie cwane swiete krowy. Ma racje Giertych cos z nimi
                      trzeba zrobic. Stare przyslowie mowi; od rzemyczka do koniczka oraz czym
                      skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci.
                    • koloratura1 Re: Lewaki i pedofile w praktyce 21.09.06, 19:59
                      poszeklu napisał:

> To wyglada na skrajna lewice. Tak postepowal z nieposlusznymi SLD-owski
                      > senator H. Stoklosa. Zapewne "zupa_wolowa" nie lubi pamietac przypadkow
                      > swoich kolegow.

Wprawdzie nie uważam Stokłosy za kolegę (a może właśnie dlatego), nie pamiętam
                      podobnego wydarzenia z nim w roli głównej. Może, zatem, napiszesz coś więcej i
                      konkretnie, a może podasz jakiś link? Bo mnie to bardzo ciekawi.
              • atomm Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 15:30
                czlowieku zastanow sie co to molestowanie
              • frant3 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 16:05
                Nie było żadnego molestowania, narobili młodym wandalom wstydu i nieżle ich nastraszyli. Na pewno przesadzili z tą przemocą. Z drugiej strony ukarani maja nauczkę (pewnie już nigdy więcej w życiu nie będą rzucać kamieniami w samochody).

--
                Frant - humor, satyra, krytyka
                • wallenstein76 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 16:14
                  Właśnie, że będą. Bo teraz prawo udowodni, że ich broni gdy niedobry właściciel
                  nie pozwala bawić się swoją własnościa (czyt. niszczyć).
              • kralik111 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 19:05
                gls1 napisał:

> Teraz ci pedofile powinni być oskarżeni o molestowanie nieletnich, porwanie ,
                > pozbanwienie wolności, grożby pozbawienia życia i napewno "pod celą" będą
                mieli
                >
                > wielu opiekunów. Za zniszczene auta należy obić gębę a nie molestować i to
                > jeszcze nieletnich??? Na miejscu ojców tych dzieci "pogadał" bym osobiscie z
                > tym pedofilem!!!!

Jak rowniez wszyscy pedofile ktorzy powpisywali sie powyzej, tak na marginesie
                to te pedofile na codzien pisza propagande na forum GW z ramienia partii PiS.
            • polonus3 Re: Bardzo dobrze! 21.09.06, 16:42
              Dla tego przedsiebiorcy to jakas symboliczna kare, np. upomnienie a tych
              gowniarzy do sadu dla nieletnich i rodzice do sadu za brak opieki i pokrycie
              kosztow. Wszystko inne bedzie tylko rozzuchwalac gowniarzy!
            • kralik111 [...] 21.09.06, 19:04
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • luzak40 Re: Dobrze zrobili .bardzo,barzdo dobrze 21.09.06, 15:57
            też bym tak zrobił z tymi gó..arzami.Z tym że proces"wychowawczy"zastosowany
            przez przedsiebiorcę został zakłucony przez strazników prawa!Teraz szczeniaki na
            komisariacie sie wypłaczą,dostaną herbatki, przyjdzie pani psycholog,wmówi im ze
            to pewnie był "zły dotyk",szczeniaki to podchwycą i SZ.P Przedsiębiorca,odważny
            człowiek,który odważył sie wymierzyć sprawiedliwosc na własną reke będzie ugotowany.
            Korzystając z forum wspomnę ze kiedy ja!,we wrocławiu,ostatnio dzwoniłem na
            policję o godzinie 01.00,bo widziałem jak podobni gó..arze szli ulicą i
            wskakiwali na samochody pod blokiem to oni,dzielni stróże prawa ..Nie
            przyjechali.Dzwoniłem 2razy!Więcej dzwonic nie będe,kominiare i pałę mam pod ręką.
          • kralik111 Re: Dobrze zrobili - swietny pomysl... 21.09.06, 19:02
            atomm napisał:

> Gowniarze zapamietaja nauczke...

O, moralna inaczej koalicja rzadowa sie odzywa, na szczescie juz niedlugo
            bedziecie beskarnie szczekac i wcielac w zycie wasze faszystowskie metody.
        • koszalek_opalek1 Re: i dobrze 21.09.06, 14:29
          To jakiś horror :-o
        • kerry1 Re: i dobrze 21.09.06, 22:03
          Wszadza ich, wsadza i bardzo dobrze. W panstwie prawa ty tez byś do nich dolączył.
        • xyz664 Łajzy jesteście!!!! 22.09.06, 11:08
          Śmieć-gdyby spróbował to z moim dzieckiem - wyrok na niego by zapadł i to bez
          względu na wszystko,fury poszły by z dymem,skór.... czuje się bezkarny-zadziwia
          mnie bierność ojców dzieci maltretowanych-ale polak to łajza i tchórz-a
          biznesman to wykorzystuje po prostu.We włoszech zostało by mu życia może ze dwie
          godziny-rodzina małolatów by mu jaja odstrzeliła.Ale polska to nie włochy-tu
          żyją same łajzy.
          • moon5 Re: Łajzy jesteście!!!! 22.09.06, 16:28
            Wiele osób nie rozumie, jak negatywnie na osobowość tych dzieci może wpłynąć
            takie wydarzenie(zmuszenie do publicznego rozebrania się, zastraszanie). Taka
            sprawa powinna mieć większy wydżwięk. Czy tu już zupełnie nie ma szacunku dla
            zycia i zdrowia drugiego człowieka? Przecież to nie Rosja. Prymityw-biznesmen
            nie będzie sam wymierzał sprawiedliosci. Lata 90-te juz mineły. Pan minister
            Ziobro powinien osobiście zająć się tą sprawą.
    • ppo Przedsiębiorca?! Zwykły bandzior i pedofil! 21.09.06, 14:19
      Nazywanie takiego śmiecia "przedsiębiorcą" obraża wszystkich uczciwych ludzi
      prowadzących firmy. Ciekawe, czym zajmowało się to jego "przedsiębiorstwo"?
      Handlem narkotykami, czy sutenerstwem pedofilskim? Dzieciaki na pewno nie
      obrzuciły mu bryki bez powodu! Porządny przedsiębiorca jest na wsi szanowany,
      bo daje pracę i przyciąga fundusze, a często i filantropem jest. Gangsterków z
      Psiej Wólki nikt nie chce. Nawet w rodzinnej Psiej Wólce.
      • pablopic Po czym można wnieść że ppo nie ma samochodu? 21.09.06, 14:20
        po kretyńskich wypocinach w jego poście...
        • titta Re: Po czym można wnieść że ppo nie ma samochodu? 21.09.06, 14:30
          Rozumiem, ze ty grozisz smiercia jak ktos drasnie twoj samochod?

• pablopic Re: Po czym można wnieść że ppo nie ma samochodu? 21.09.06, 14:32
            titta napisała:

> Rozumiem, ze ty grozisz smiercia jak ktos drasnie twoj samochod?
            >

jak rozumiem logika to nie jest to co lubisz...
          • cotypowiesz Re: Po czym można wnieść że ppo nie ma samochodu? 21.09.06, 14:34
            ja, gdy jakis dzieciak mi draśnie samochód to przyjmuje to z szerokim usmiechem
            bo "to w końcu tylko dziecko"
            • nielotpl Gdzie są rodzice ? 21.09.06, 15:26
              > ja, gdy jakis dzieciak mi draśnie samochód to przyjmuje to z szerokim usmiechem
              >
              > bo "to w końcu tylko dziecko"

czyli mam rozumieć że nawet jakby :
              - urwali Ci lusterko (nowe np. do VW 200 zł)
              - przebili opony
              - obrzucali samochód kamieniami ( w wyniku tego powstały wgniecenia i rysy w
              lakierze , troche to kosztuje)
              - albo rzucili w samochód kostką brukową z wiaduktu z pod którego właśnie
              wyjeżdzasz (typowy scenariusz : kamień przebija przednią szybe , odbija się i
              wybija tylną szybe lub nie jeżeli trafi Ciebie łamiąc Ci jakąś kość)

to też by Ci było do śmiechu ?

nie wierze :]
              • lucusia3 Re: Gdzie są rodzice ? 21.09.06, 15:36
                Boże! Jacy ludzie żyją w Polsce!
                Jeżeli znęcanie się - udawanie próby zabicia, poniżenie, molestowanie seksualne, fizyczna przemoc to jest to, co niektórzy uważający się za katolików, chcieliby zrobić innemu człowiekowi, zwłaszcza np. 9-letniemu dziecku, za zarysowanie ich samochodu, to ja nie chce widziec takich ludzi.
                Za podobne rzeczy robione dorosłym w irackich więzieniach żołnierze amerykańscy idą pod sąd.
                • ppo Nareszcie mądra wypowiedź. 21.09.06, 15:47
                  Sam już się zastanawiałem, czy to nie sen ;) Niestety. To Polska. Na szczęście
                  niedługo wracam do domu.
                  Pozdrawiam :)
                • nielotpl Re: Gdzie są rodzice ? 21.09.06, 16:04
                  lucusia3 napisała:

> Boże!

nie używaj imienia Pana naszego na daremno , mowi Ci to Coś ?

>Jacy ludzie żyją w Polsce!
                  > Jeżeli znęcanie się - udawanie próby zabicia, poniżenie, molestowanie seksualne
                  > , fizyczna przemoc to jest to, co niektórzy uważający się za katolików, chcieli
                  > by zrobić innemu człowiekowi

skąd ta pewność że każdy jest odrazu katolikiem ? ja przestałem być katolikiem
                  dawno temu jak proboszcz którego wywieżli na taczkach z innej parafii za to że
                  zamiast parfii dom kochance wybudował , w naszej parafii na mszy powiedział że
                  wierni dają za mało pieniędzy na tace , i że każdy musi dawać x zł , sorry ale
                  innaczej rozumiałem wtedy słowo "co łaska" i od tego dnia przestałem chodzić do
                  kościoła.

pozatym gdzie on molestował te dzieci ? przecież ich nie rozbierał i nie dotykał
                  , tylko kazał im się rozebrać a to różnica , jedynie co zrobił to je poniżył
                  poprzez pokazanie ich nagich biegnących przez okoliczne tereny za sawoim
                  samochodem , ubrania oddał , z wiatrówką moim zdaniem troche przesadził , i
                  niepotrzebnie pakował je do samochodu powinien na miejscu to załatwić tam gdzie
                  je złapał, a tak może odpowiadać za to że na siłe zmusił do wejścia do samochodu
                  i za grożbe z wiatrówką.
                  zgłoszenie na policje uświadomiłoby tylko tym bachorom że są bezkarni ,
                  natomiast wizja pośmiewiska jakiego doznali utrwali im w głowie że cudzego nie
                  wolno dotykać ,

zamiast chodzić i rzucać kamieniami za nauke by się wzieły bachory jedne bo
                  jeszcze się okaże za pare lat że amnestia maturalna to zamało i ograniczą mature
                  do pytania ile to jest 2 + 2 i taką światłą będziemy mieli młodzież :]
                  • lukask73 Do kościoła 22.09.06, 09:37
                    > sorry ale innaczej rozumiałem wtedy słowo
                    > "co łaska" i od tego dnia przestałem chodzić do
                    > kościoła.

Sądząc po Twojej wypowiedzi, wielkiej straty Kościół z tego powodu nie doznał.
                • janspruce Zolnierze w Iraku ida pod sad - ale gdy ktos chce 21.09.06, 20:12
                  zwladnac moja wlasnoscia lub wtargnie na teren prywatny mam prawo sie bronic do
                  uzycia broni wlacznie. Prawo Giulianiego to to co jest w tej chwili Polsce
                  potrzebne. Tylko ze budzet dziurawy a na to trzeba pieniedzy. Moze Lacusia
                  trafisz kiedys na bande rozwydrzonych wyrostkow wtedy poczujesz co to jest
                  fizyczna przemoc, bedziesz dzekowac Bogu ze cie nie zgwalca( a moze zalowac nie
                  wiadomo)
      • owrank Re: Przedsiębiorca?! Zwykły bandzior i pedofil! 21.09.06, 14:29
        ciekawe jak Ty sie zachowasz jak "młodzież" bedzie niszczyla Twoj majatek ?
        zaproponuj coś - proszę.
        A propos traktowania przedsiębiorców to chyba z choinki się urwałeś -
        szacunek ? takim to nieroby tylko zazdroszczą, że coś w zyciu osiagneli i
        szukaja możliwości jak dokopać - nie zdziwiłoby mnie gdyby sie okazało, ze te
        dzieciaki podpuszcali inni dorosli, którym majątek przedsiebiorcy w oczy kole.
        Znam sam przypadki, kiedy sasiad wysyłał dzieciaka na parking osiedlowy, żeby
        gwoździem pobawił ise przy nowym samochodzie innego sąsiada...
        • ppo Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 14:56
          Mój stan majątkowy jest moją prywatną sprawą i nie mam zamiaru wam się zwierzać
          ile i jakie samochody posiadam, bo nie jest to tematem dyskusji. Poprzestańmy
          na tym, że STAĆ mnie, aby przejść obojętnie wobec dzieciaka rysującego mi
          karoserię. Nigdy nie rozumiałem ludzi gotowych zabić za swoje seicento. Cóż,
          najwyraźniej gramy w innej lidze. Co do szacunku wobec przedsiębiorców na wsi,
          to wypowiadam się z autopsji. PORZĄDNY, UCZCIWY przedsiębiorca jest szanowany.
          Jeśli nie jest szanowany, to znaczy, że nie jest porządny ani uczciwy. Logika
          była moim ulubionym przedmiotem na studiach ekonomicznych :)
          Pozdrawiam i życzę mniej jadu. Nie marnujcie energii, którą można spożytkowac
          chociażby na polepszanie swojego statusu majątkowego.
          P.S. Podtrzymuję to, co powiedziałem na temat tego quasi-biznesmena: jeżeli dla
          kogoś samochód jest wart takiego ryzyka (facet pewno pójdzie do paki) to taki
          człowiek nie umie robić interesów. Kwestie moralne pomijam, bo najwyraźniej nie
          interesują was one.
          • antyswiniopas Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:00
            jesli ktos podpisuje sie god = gold, oil, drugs to faktycznie musi byc
            nietypowym przedsiebiorca. konserwatywnym liberalem jak sadze. litosci!
            internet to jest cudowny wynalazek; mozna sie kreowac bez opamietania.
            • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:07
              > jesli ktos podpisuje sie god = gold, oil, drugs to faktycznie musi byc
              > nietypowym przedsiebiorca. konserwatywnym liberalem jak sadze. litosci!
              > internet to jest cudowny wynalazek; mozna sie kreowac bez opamietania.

Konserwatywnym? Nie przesadzałbym. Ale liberałem to i owszem. Powiem więcej:
              republikaninem. Tylko jak to się ma do meritum dyskusji? A sformułowanie
              zawarte w sygnaturce usłyszałem (jako żartobliwe) parę lat temu na wykładzie z
              socjologii na Uniwersytecie Kalifornijskim. Chcesz się zaprzyjaźnić, czy masz
              jakieś problemy z autokreacją?
              • cimokio Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:18
                nudna pie.. pelno cie na kazdym forum, pochwal sie binzemensie ilu
                zatrudniasz workerow do pisania postow?
                • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:29
                  > nudna pie.. pelno cie na kazdym forum, pochwal sie binzemensie ilu
                  > zatrudniasz workerow do pisania postow?

Zadnego. Traktuję to jako relaks w wolnych chwilach. Bardzo mnie ciekawią
                  ludzkie opinie :)
                  • rebeca9999 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:40
                    ppo napisał:

> > nudna pie.. pelno cie na kazdym forum, pochwal sie binzemensie ilu
                    > > zatrudniasz workerow do pisania postow?
                    >
                    > Zadnego. Traktuję to jako relaks w wolnych chwilach. Bardzo mnie ciekawią
                    > ludzkie opinie :)
                    Ale daruj nam swoja.
                    • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:04
                      > Ale daruj nam swoja.

A to czemu? Przecież jest demokracja, prawda?
                      • rebeca9999 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:10
                        ppo napisał:

> > Ale daruj nam swoja.
                        >
                        > A to czemu? Przecież jest demokracja, prawda?

Bo pleciesz androny. Ty z Berkeley? Chodzisz noca po Oakland? Czy ze strachu
                        siedzisz na kampusie?
                        • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:19
                          >Ty z Berkeley? Chodzisz noca po Oakland? Czy ze strachu
                          > siedzisz na kampusie?

Pudło. UCLA. Tak więc raczej Westwood. Nie jest tam niebezpiecznie. Nocą raczej
                          śpię. Jeszcze jakieś pytania?
                • aron33 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:20
                  Napisze wam tyle. Jacyś ograniczeni jesteście. Ale życie weryfikuje tego typu
                  postawy. Póki, co jest takie prawo a nie inne i trzeba go przestrzegać, jak
                  legalne będzie samodzielne wymierzanie kary to ten gość może sobie robić z
                  dzieciakami, co chce. A tak przy okazji jako dzieci nigdy nic nie zrobiliście
                  takiego, za co ktoś jakby był takim baranem jak ten "biznesmen" mógłby wam takie
                  cos zrobić? I myślę, że wtedy raczej nie wygłaszalibyście takich głupot

Boje się wszelkiego rodzaju skrajności i ekstremizmu.
                  • rebeca9999 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:34
                    Wandalizm, to nie jest zabawa i nie powinien miec przyzwolenia. Sa granice
                    liberalizmu. Nastepny krok w "rozwoju" tych chlopcow moze (nie musi) byc
                    BANDYTYZM, jesli przekonaja sie, ze pierwszy krok byl bezkarny. Ten czlowiek
                    krzywdy im nie zrobil. Jakos ich rodzice nie poszli na policje widzac jak dzieci
                    sie zachowuja?! Tylko brak przyzwoleniajest nasza szansa. Gdyby to byli moi
                    synowie "doopa by tas, tas wolala".
                    • sop3l Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:40
                      >Ten czlowiek
                      > krzywdy im nie zrobil

Nieeeee, wcale... Moze go jeszcze pochwalmy. Dzieci nie bronie, bo tez tak bym
                      zrobil jak Ty,ale od DOROSLEGO, uksztaltowanego ponoc psychicznie czlowieka
                      takiej glupoty sie nie spodziewalem. Na szczescie za glupote tez sie placi,a za
                      zlamanie prawa na pewno dostanie wyrok skazujacy na kare wiezienia,bo taki za
                      ten czyn przewiduje kodeks karny(obawiam sie tylko,ze moze dostac w zawieszeniu)
                      • gagapapa Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 19:01
                        to pewnie jeden z tych palantów, co to zawsze mu wszystko było wolno, bo
                        najpierw był lokalnym szychą w PZPR i pił z dzielnicowym, a teraz jest lokalnym
                        przedsiębiorcą i pije z sołtysem i prokuratorem.
                        Jeszcze wziął bęcwał synalka 16-to letniego, zeby mu pokazać jak postępuje
                        panisko z chamami.
          • pablopic Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:13
            ppo napisał:

> Mój stan majątkowy jest moją prywatną sprawą i nie mam zamiaru wam się
            zwierzać
            >
            > ile i jakie samochody posiadam, bo nie jest to tematem dyskusji. Poprzestańmy
            > na tym, że STAĆ mnie, aby przejść obojętnie wobec dzieciaka rysującego mi
            > karoserię. Nigdy nie rozumiałem ludzi gotowych zabić za swoje seicento. Cóż,
            > najwyraźniej gramy w innej lidze. Co do szacunku wobec przedsiębiorców na
            wsi,

ale mnie rozwaliłeś tym tekstem facet, aż zapomniałem literackiego polskiego,
            chce to widzieć jak przechodzisz obojętnie wobec gó..arza rysującego po twoim
            ukochanym seicento, psychiatrze wyjeżdżaj z takimi kwestiami a nie tutaj na
            forum.

>Co do szacunku wobec przedsiębiorców na wsi,
            > to wypowiadam się z autopsji. PORZĄDNY, UCZCIWY przedsiębiorca jest szanowany

z ilu wsi masz tą swoją autopsję??? myślisz że na wszystkich wsiach są
            dokladnie tacy sami ludzie jak na twojej???

>Logika
            > była moim ulubionym przedmiotem na studiach ekonomicznych :)

co nie znaczy że się do niej przykładałeś jak należy...

> Pozdrawiam i życzę mniej jadu. Nie marnujcie energii, którą można spożytkowac
            > chociażby na polepszanie swojego statusu majątkowego.

status majątkowy nie polepsza się panie logiku jesli pozwolimy niszczyć nasze
            mienie
            >
            > kogoś samochód jest wart takiego ryzyka (facet pewno pójdzie do paki) to taki
            > człowiek nie umie robić interesów.

facet nie pójdzie do paki, co najwyżej będą ciągać go po sądach i dostanie
            zawiasy, moim zdanie powienien porządnie wp...ić jeszcze tym szczylom bo jak
            rodzice, wyraznie podobni do ciebie, ich nie potrafią nauczyć szacunku do norm
            społecznych to inni muszą to zrobić...
            • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:26
              > ale mnie rozwaliłeś tym tekstem facet, aż zapomniałem literackiego polskiego,

W porządku, mozna cię jeszcze zrozumieć.

> chce to widzieć jak przechodzisz obojętnie wobec gó..arza rysującego po twoim
              > ukochanym seicento,

To może być trudne, ponieważ nie jeżdżę seicento. Nie kocham swoich samochodów,
              aczkolwiek faktycznie przegoniłbym gówiniarza. Ale nie nago po lesie! Nie
              jestem zboczeńcem. A na pewno nie chciałoby mi się bawić w jakies "prywatne
              śledztwa". Szkoda zachodu.

> psychiatrze wyjeżdżaj z takimi kwestiami a nie tutaj na
              > forum.

Raczej prywatnemu psychoanalitykowi. Dobry pomysł- pokaże mu wydruk z tego
              forum. Ciekaw jestem jego opinii.

> z ilu wsi masz tą swoją autopsję???

Z jednej.

> myślisz że na wszystkich wsiach są
              > dokladnie tacy sami ludzie jak na twojej???

Jest to poza kręgiem moich zainteresowań, bo obecnie nie prowadzę interesów na
              wsi.

> co nie znaczy że się do niej przykładałeś jak należy...

Bez obrazy, ale wątpię czy jesteś w stanie to ocenić.

> status majątkowy nie polepsza się panie logiku jesli pozwolimy niszczyć nasze
              > mienie

Oczywiście, że nie. Tak samo nie poprawia się, jeśli mamy wyrok (nawet w
              zawieszeniu). Wiesz, czym jest wyrok dla biznesmena prowadzącego interesy za
              granicą?

> facet nie pójdzie do paki, co najwyżej będą ciągać go po sądach i dostanie
              > zawiasy,

Najwyraźniej nie wiesz.

> porządnie wp...ić jeszcze tym szczylom bo jak

Emocje ponoszą? To dla mnie sygnał do zakończenia dyskusji :)
              • pablopic Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:05
                > aczkolwiek faktycznie przegoniłbym gówiniarza. Ale nie nago po lesie! Nie
                > jestem zboczeńcem. A na pewno nie chciałoby mi się bawić w jakies "prywatne
                > śledztwa". Szkoda zachodu.

widzisz problem z twoją psyche polega na tym że wszędzie dostrzegasz zboczenie,
                widocznie to z tobą coś nie tak..

> Jest to poza kręgiem moich zainteresowań, bo obecnie nie prowadzę interesów
                na
                > wsi.

więc czemu wyrażasz swoje sądy na odnośne tematy autorytarnym tonem?

> Bez obrazy, ale wątpię czy jesteś w stanie to ocenić.

twoje posty o tym swiadczą, wystrczy użyć logiki...

> Oczywiście, że nie. Tak samo nie poprawia się, jeśli mamy wyrok (nawet w
                > zawieszeniu). Wiesz, czym jest wyrok dla biznesmena prowadzącego interesy za
                > granicą?

nie wiem, a ty skąd wiesz że on prowadzi biznes za granicą?

> Najwyraźniej nie wiesz.

hahaha, wiem...

> Emocje ponoszą? To dla mnie sygnał do zakończenia dyskusji

nie ty jesteś ich źródłem więc nie pochlebiaj sobie...
          • owrank Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:23
            rozumiem że jak ten dzieciak będze 10 lat starszy i przyjdzie do Ciebie z kijem
            baseball'owym ściągnąć haracz to też będzie Ciebie stac aby przejść obojętnie i
            mu zapłcić ? a może nie zapłacisz i będziesz się przyglądał obojętnie jak Ci
            podpalaja dom, firmę albo terroryzują Twoje dziecko czy rodzinę ?

>>> Cóż, najwyraźniej gramy w innej lidze.
            lidze stopnia swiadomości otoczenia na pewno, bo chyba nie wiesz co się dzieje
            wokół.

> Co do szacunku wobec przedsiębiorców na wsi, to wypowiadam się z autopsji.
            > PORZĄDNY, UCZCIWY przedsiębiorca jest szanowany.
            jest szanowany przez porządnych, uczciwych ludzi - zazwyczaj ciężko
            pracujących. Natomiast dla wszelkiej maści nierobów, cwaniaczków, leniów,
            pasożytów jest potencjalnymm źródłem "zysku" którzy szukaja jak go skubnąć.

> Logika była moim ulubionym przedmiotem na studiach ekonomicznych :)
            ale z obserwacji rzeczywistości i otoczenia to chyba podchodziłes kilka razy do
            egzaminu.

> kogoś samochód jest wart takiego ryzyka (facet pewno pójdzie do paki)
            a ja myśle, że dostanie grzywnę i może ewentualnie zawiasy bo z artukułu nie
            wynika, zeby ktokolwiek odniósł obrażenia. Gdybyś znał troche polska
            rzeczywistość to wiedziałbys, że w Polsce trzeba troche sie natrudzic, żeby
            trafic za kratki. Wyroki więzenia sa często ale jeszcze częściej w zawieszeniu.
            No chyba, ze "przedsiębiorca" byl juz karany ale to to tez nie wynika z artykułu

> człowiek nie umie robić interesów. Kwestie moralne pomijam, bo najwyraźniej
            > interesują was one.
            zeby w Polsce interesy robic trzeba byc twardym. jakbys torchę sie orientował,
            to bys wiedział że prawdziwy uczciwy człowiek może mocno zderzyć sie z
            rzeczywistościa biznesową - zobacz ilu uczciwych przedsiebiorców upada bo np.
            cwaniakowaci odbiorcy nie płacą, albo prztyjdzie kontroler skarbowy i "uczciwie
            po swojemu" zinterpretuje zapis w ustawie... to jest polska rzeczywistość :(
            • lucusia3 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:43
              owrank napisał:

> rozumiem że jak ten dzieciak będze 10 lat starszy i przyjdzie do Ciebie z kijem
              >
              > baseball'owym

A jak nie przyjdzie?
              Jak nie rzucali w samochody tylko w siebie i przez przypadek trafiło w samochód? A jak pan "przedsiębiorca" nie płaci pensji rodzicom tych dzieci i zalega od pół roku z płatnościami?
              Ja też wiem jak wygląda życie na wsi, wiem jak funcjonuje biznes na wsi i przysięgam nigdy nie słyszałam o niszczeniu z czystej zazdrości jakiegokolwiek przedsiębiorcy. Zazdrość, owszem istniej, ale raczej werbalna i najczęściej objawia się naśladownictwem. Oczywiście niewykluczone, że mieszkam w "lepszym" kawałku Polski, gdzie czyjaś praca jest bardziej szanowana - zarówno pracownika, jak i przedsiębiorcy.
              • lukask73 Nie słyszała o niszczeniu 22.09.06, 10:18
                > przysięgam nigdy nie słyszałam o niszczeniu z czystej
                > zazdrości jakiegokolwiek przedsiębiorcy.

A jakie ma znaczenie, czy motywm jest zazdrość, głupota, czy coś innego?

Wsyscy widzimy dookoła, że ludzie potrafią niszczyć bardzo wiele. Zniszczone
                kosze na ulicach, wiaty przystankowe, autobusy i tramwaje, dworce, perony,
                pociągi... można wymieniać w nieskończoność. W mojej rodzinie też zdarzyło się
                niedawno, że samochód zaparkowany na ulicy rano był już powgniatany od butów i
                ciężkich przedmiotów. Moim zdaniem nie ma znaczenia to, że właścicielem jest
                przedsiębiorca. Liczy się tylko to, że zawsze znajdzie się ktoś, komu nie
                pasuje, że coś jest sprawne i ładne i musi to zniszczyć.
          • rebeca9999 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:35
            ppo napisał:

> Mój stan majątkowy jest moją prywatną sprawą i nie mam zamiaru wam się zwierzać
            >
            > ile i jakie samochody posiadam, bo nie jest to tematem dyskusji. Poprzestańmy
            > na tym, że STAĆ mnie, aby przejść obojętnie wobec dzieciaka rysującego mi
            > karoserię. Nigdy nie rozumiałem ludzi gotowych zabić za swoje seicento. Cóż,
            > najwyraźniej gramy w innej lidze. Co do szacunku wobec przedsiębiorców na wsi,
            > to wypowiadam się z autopsji. PORZĄDNY, UCZCIWY przedsiębiorca jest szanowany.
            > Jeśli nie jest szanowany, to znaczy, że nie jest porządny ani uczciwy. Logika
            > Pozdrawiam i życzę mniej jadu. Nie marnujcie energii, którą można spożytkowac
            > chociażby na polepszanie swojego statusu majątkowego.
            > P.S. Podtrzymuję to, co powiedziałem na temat tego quasi-biznesmena: jeżeli dla

Moj drogi, pleciesz androny. Szczeniateria pozwala sobie coraz wiecej i to za
            przyzwoleniem rodzicow.Zawisc wobec tych co "maja wiecej" jest powszechna. Dzis
            te gnojki obrzuca samochod kamieniami a jutro/za pare lat poderzna komus gardlo.
            "czym skorupka za mlodu ....." Gdyby rodzice zerzneli im tylki do czerwonosci,
            to by wiecej nie zajmowali sie WANDALIZMEM-tak to sie nazywa. Niestety,
            najczesciej, dzieci biora przyklad z rodzicow (nawet jesli to sa tylko
            komentarze slowne na temat tych "co maja". Poblazanie prowadzi do akceptacji a
            akceptacja do rozwydrzenia. Facet gnojkom krzywdy nie zrobil. Wystawil tylko na
            publiczny ostracyzm. Szkoda, ze On bedzie ukarany a nie rodzice huliganow.
          • ada20041 Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 15:56
            Witam serdecznie Pana literata. Pisze bo wcześniej wprawdzie dość nieśmiało :)
            proponował Pan przyjaźń jednej z osób komentującej Pana posty. Stąd więc moja
            prośba !!! ja chce się przyjaźnić :) Buziaki dla wszystkich i nie dajcie tak
            sie emocjom - szkoda zdrowia !
            • ppo Re: Rozbawiły mnie wasze posty :) 21.09.06, 16:30
              Przykro mi, nie jestem literatem. A zaprzyjaźnić się mogę, jeśli ktoś szczerze
              tego chce :)
              Pozdrawiam :)
          • lukask73 porządny i uczciwy 22.09.06, 10:06
            > PORZĄDNY, UCZCIWY przedsiębiorca jest szanowany.
            > Jeśli nie jest szanowany, to znaczy, że nie jest porządny ani uczciwy. Logika

Przepraszam, że się wtrącę, ale jak wygląda na wsi szacunek dla przedsiębiorcy
            nieporządnego ale uczciwego? Bardzo mnie to interesuje, bo taki właśnie jestem,
            a żelazna logika powyższej wypowiedzi jest nieco skorodowana.

Przy okazji dobrze by było ostrzec też wszystkich przedsiębiorców porządnych
            ale nieuczciwych, co takiego może ich czekać na wsi, jeśli tam się przypadkiem
            znajdą.
        • megasceptyk Wzywasz policję,zakładasz rodzicom dzieci sprawę. 21.09.06, 15:02
          Dobre?
      • yavorius Re: Przedsiębiorca?! Zwykły bandzior i pedofil! 21.09.06, 15:01
        ppo napisał:
        > Dzieciaki na pewno nie obrzuciły mu bryki bez powodu

Tak, oczywiście, Ty wiesz lepiej. Ja widziałem na Śląsku śmieci rzucające
        kamienie z wiaduktów na przejeżdżające samochody.
    • aga.ada.2003 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:20
      Chyba z tą wiatrówką i grożeniem śmiercią to gruba przesada p. Biznesmenie!
    • lambert77 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:22
      z jednej strony koleś przegiął bo mógł zgłosić na policję z drugiej strony
      bachory się naprawdę rozbrykały i coś z tym trzeba zrobić ( a róbta co chceta
      nie ma z tym nic wspólnego raczej rodzice są winni)
      • cotypowiesz Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:26
        >z jednej strony koleś przegiął bo mógł zgłosić na policję

buahahahahaha
        rozumiem, że kolega wrócił z wycieczki na Marsie
        • titta Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:32
          Nawet jakby im tylki sprali, to pewnie nikt by sie nie czepial. Ale wtedy
          ten "biznesmen" - bandyta, nie mial by z tego takiej przyjemnosci...
        • lambert77 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:22
          wiem wiem sam się uśmniechnąłem kiedy to pisałem :) no ale mamy państwo prawa i
          sprawiedliwości:)
    • owrank o co szum ? a co zrobiłby prokurator/policja ? 21.09.06, 14:22
      prosze jaki szum !!! chłopcom sie krzywda dzieje... ale to że komus niszczyli
      własność to oczywiście się nie liczy... biedne dzieciaczki kamieniami niszczyły
      samochody... przecież wszyscy wiedzą, że gdyby właściciel poszedł z tym na
      Policję czy do prokuratora to by go wysmiali "bo mała szkodliwośc społeczna
      czynu"... a tak przynajmniej będzie kilku potencjalnych bandytów mniej bo "ci
      biedni chłopcy" na długo zapamietaja tę karę... i mam nadzieję, że jak szum
      przycichnie to Policja da spokój właścicielowi bo to jego zachowanie ma
      znamiona niskiej szkodliwości... a prokurator powinien sie skupic na rodzicach
      dzieciaków, którzy dopuszczają do takich zachowań dzieci...
    • antabus1 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:31
      ja pi...lę, 10 lat w celi z wielkimi owłosionymi drabami to mało dla takich
      debili!!!
      • cotypowiesz Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:38
        domyślam sie, że mówisz o tych dzieciakach
        a jeśli o biznesmenie, to mam pytanie...czy tobie czasem sufit na łeb nie spadł?
        • gagapapa Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 19:04
          jeśli komuś spadł sufit to tobie i temu "byznesmenowi" - przecież to po.eb
          jakich mało.
    • eskimosek Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:31
      I co zle zrobili? To jedyny sposob na zwyrodnialych huliganow z patologicznych
      i nie tylko rodzin!
      • titta Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:36
        ...a jak sie nad nimi poznecjala i upokorza to beda mieli szanse wyrasnac na
        takich porzadnych obywateli jak "biznesmen".

Co zle zrobili? Wlasnie zachowali sie jak zwyrodniali chuligani.
        • cotypowiesz Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:41
          czy ty nie potrafisz zrozumiec, że gdyby zgłosili to na policje to NIC BY NIE
          DAŁO, bo policja by to najzwyczajniej w świecie olała
          boże, na jakim swiecie ty żyjesz...
          • ppo Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:01
            > czy ty nie potrafisz zrozumiec, że gdyby zgłosili to na policje to NIC BY NIE
            > DAŁO, bo policja by to najzwyczajniej w świecie olała
            > boże, na jakim swiecie ty żyjesz...

Olałaby, bo sprawa warta olania. Nic nie znaczący drobiazg. Właśnie "znikoma
            szkodliwość". A "Boże" zawsze piszę wielką literą, choć jestem niewierzący.
            • megasceptyk Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:07
              > szkodliwość". A "Boże" zawsze piszę wielką literą, choć jestem niewierzący.

Bo to nazwa własna :)? Właśnie, dlaczego Bóg się pisze z wielkiej? Np. Bóg Piorunów? Bóg Mamony czy Bóg mamony?
              • ppo Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:54
                >Bóg Mamony czy Bóg mamony?

Zapytaj tych, co gotowi są zabić za porysowanie samochodu :)
        • manek4 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:43
          to teraz dla równowagi ja bym im kazał pobiec nago przed samochodami policji
          kiedy beda ich przewozic z aresztu do sadu na rozprawe pierwsza i ostatnia
          szybki wyrok po 5000 godzin robót publicznych Biznesman nabierze dystansu do
          pracy i znecania sie nad dziećmi!!

s4.metaldamage.pl/c.php?uid=117747
        • el_p Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:49
          dokladnie to chcialem napisac, a sadystom z gory juz dziekujemy. Takie metody
          stosuja gangsterzy a nie prawi obywatele, gnidy powinny siedziec, a rodzice
          szczeniakow odpowiadac finansowo za zniszczenie mienia
        • swan_ganz Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:32
          > ...a jak sie nad nimi poznecjala i upokorza to beda mieli szanse wyrasnac na
          > takich porzadnych obywateli jak "biznesmen".
          od wychowywania są rodzice bo to oni mają taki obowiązek a nie wszyscy wokól.
          W USA w obronie własnego mienia można strzelać do takich gnoi.
          Nich się cieszą, że jeszcze żyją....
    • pajacyk1983 przesadzili z wymierzaniem sprawiedliwości 21.09.06, 14:41
      gnojki zamiast sie uczyc i byc pod okiem rodziców to se takie zabawy wymyslaja
      a jak by koles doniusl to pewnie pijani badz zapracowani rodzice olali by
      sprawe a policja wysmiala by go ze zabłacha sprawa koles przesadził z
      rozbieraniem i straszeniem wiatrówka i smiercia ale niemiał wyboru w tym kraju
      z takim społeczeństwem i prawem !!!!
      • oll3 Re: przesadzili z wymierzaniem sprawiedliwości 21.09.06, 15:05
        Coś mi sie ciężko wydaje że dzieciaki dla zabawy tych samochodów nie obrzucały,
        a nawet jeśli to wystarczyło by zgłosić sprawę na policje!!! Jak rodzice zostali
        by obciążeni kosztami to na pewno by się zainteresowali tym co robią ich dzieci!
        Dzieciaki mogły by tez odpracować ileś godzin na rzecz firmy (mam na myśli
        zamiatanie parkingu lub jakaś inna lekka praca)
        A tak MAM NADZIEJE ZE PAN PRZEDSIEBIORCA DOSTANIE DOSC WYSOKOM KARE ZA SWOJE
        SADYSTYCZNE METODY WYCHOWANIA (I współczuję W PRZYSZOSCI JEGO DZIECIOM)
        • owrank Re: przesadzili z wymierzaniem sprawiedliwości 21.09.06, 15:34
          > Coś mi sie ciężko wydaje że dzieciaki dla zabawy tych samochodów nie
          > obrzucały,
          jakoś mi obojetne czy ktoś niszczy mój samochód na powaznie czy dla zabawy

> a nawet jeśli to wystarczyło by zgłosić sprawę na policje!!! Jak rodzice
          i wystarczyło potemc zekac do us***ej smierci na reakcję...

> zostal by obciążeni kosztami to na pewno by się zainteresowali
          jasna sprawa, gorzej jak mają bardzo niskie zarobki albo komorników na głowie i
          zadnego majątku

> Dzieciaki mogły by tez odpracować ileś godzin na rzecz firmy (mam na myśli
          buahahahahahah już wiem - Ty mieszkasz pewnie pare tysięc km od Polski stąd
          masz takie pomysły... zaden sąd by im nic nie zrobił bo "dzieciaki" i "niska
          szkodliwośc" co by tylko ich utwierdziło w bezkarności

> zamiatanie parkingu lub jakaś inna lekka praca)
          nie ma możliwości zatrudniania dzieciaków w takim wieku

> A tak MAM NADZIEJE ZE PAN PRZEDSIEBIORCA DOSTANIE DOSC WYSOKOM KARE ZA SWOJE
          > SADYSTYCZNE METODY WYCHOWANIA (I współczuję W PRZYSZOSCI JEGO DZIECIOM)
          a ja mam nadzieję, że dzięi temu te dzieciaki 3 razy się zastanowią zanim
          zaczna rzucać kamieniami w mój samochód.
    • skuglin Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:42
      Okaże się teraz że obrzucenie samochodu będzie bezkarne a właściciel poniesie konsekwęcję. Proponuję ministerowi Ziobro wprowadzić taką karę. Może jeden z drugim hjakby przebiegli publicznie nago przez półmiasta ( Warszawa, Kraków, Poznań) to lepiej zrozumieliby swuj czyn niż poarę lat odsiadki.!
      • el_p Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:54
        Kretynie, uwazasz ze w XXIw, w duzym panstwie UE to sa metody??? Zycze ci zeby
        ciebie tez cos takiego spotkalo. Samosady to domena sredniowiecza i jak widac na
        tym forum mentalnie sporo osob pozostalo w sredniowieczu.
        Od szukania sprawcow jest policja, a od ich karania sady. Koniec kropka.
        Oczywiscie zaraz posypia sie komentarze, ze policja nieudolna itp. Bzdura, oni
        sa leniwi, ale jak sie przycisnie to robia swoje.
        • szemor Zero wiedzy o średniowieczu 21.09.06, 15:09
          i jeszcze mniej o realiach walki z drobną przestępczością w "w XXI w., w dużym
          państwie UE".
        • skuglin Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:10
          Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś zrozumiał mój post. Wytłumaczę ci co napisałem:Zaproponowałem aby minister Ziobro wprowadził taką karę, przeludnienie więzień by znikło, plama na honorze dla przestępcy jest większa niż lata odsiadki.!
          • el_p Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:14
            ustosunkowalem sie do pierwszej czesci. Rozumiem co napisales i nadal uwazam to
            za pomysl rodem ze sredniowiecza. Sa jakies prawa czlowieka itp. Rodzice gnojow
            powinni odpowiadac finansowo, koniec kropka. Pan badylarz powinien siedziec za
            pedofilie.
            • rebeca9999 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:53
              el_p napisał:

> ustosunkowalem sie do pierwszej czesci. Rozumiem co napisales i nadal uwazam to
              > za pomysl rodem ze sredniowiecza. Sa jakies prawa czlowieka itp. Rodzice gnojow
              > powinni odpowiadac finansowo, koniec kropka. Pan badylarz powinien siedziec za
              > pedofilie.
              Rodzice i ich potomstwo-czytaj: smiecie, nie maja czym zaplacic i dlatego czuja
              nienawisc i bezkarnosc. To sa spoleczne SMIECI.
        • megasceptyk Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:11
          Przecież cała Polska mentalnie tkwi w średniowieczu to i metody przystają do rozumów przeciętnego obywatela. W Polsce ludzi trzeba nauczyć korzystać z wolności bo potrafią tylko w chomącie chodzić jak na razie.
          • rebeca9999 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:55
            megasceptyk napisał:

> Przecież cała Polska mentalnie tkwi w średniowieczu to i metody przystają do ro
            > zumów przeciętnego obywatela. W Polsce ludzi trzeba nauczyć korzystać z wolnośc
            > i bo potrafią tylko w chomącie chodzić jak na razie.
            Jak narazie to ty chcesz, na dokladke, przyzwalac na huliganstwo i wandalizm, a
            to nie jest sredniowiecze, to epoka kamienia lupanego.
    • adamm5 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 14:54
      A może ważniejszy jest problem nieletnich wandali, którzy niszczyli cudza
      własność? Chciałbym wiedzieć, jakie działania podjęla policja przeciwko nim!
      Ponieważ powszechna jest taka praktyka, że policja takich przypadków nie sciga,
      a sądy wydaja orzeczenia o znikomej szkodliwosci, to facet postanowił sam
      wymierzyć sprawiedliwość! W głupi sposób, bo w głupi, ale pewnie chciać
      wystraszyć smarkaczy inscenizowaniem egzekucji. Dorabianie do tego idei
      pedofilskiej to raczej nadinterpretacja.
    • mcguirre No i co z tego ? 21.09.06, 15:04
      Mam nadzieję, że zasrańcy już nigdy nie będą rzucać kamieniami. Osobićsie mam
      dosyć urywania znaczków, kierunkowskazów i lusterek. Sam poicjant poradził mi
      żeby takiemu wpieprzyć bo oni nic nie mogą. Szkoda że właściciel samochodu
      będzie miał kłopoty.
    • ponury_drwiacy_szyderca Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 15:08
      I bardzo dobrze szczylom.
      • el_p Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 15:14
        Nie podoba mi sie, ze stosujesz wulgaryzmy, przeciagne cie za samochodem po
        szutrowej drodze, pasi?
        • chips8 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 15:32
          Nie tak dawno dwóch młodzieńców zakatowało 2 bezdomnych. Zadali rany
          nożami,bestialsko pobili, podpalili i aby zwieńczyć swój wyczyn skakali po
          będącym w agonii i drugim nie żjącym człowiekul.Dostali wyrok w zawieszeniu.
          • aron33 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 16:32
            Ale przecież ci bezdomni byli takimi samymi (jak sugerują tu niektórzy)
            śmieciami jak rodzice tych dzieciaków. Wić się lepiej zastanówcie czy czasem
            taki stosunek do człowieka w domu nie ma wpływu na wasze dzieci, gdy wygłaszacie
            pogardliwe opinie na temat takich ludzi. Przecież bezdomny to dla wielu na tym
            forum śmieć a ci dwaj posprzątali śmieci.
            • rebeca9999 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 16:39
              Smieci, to rodzice, ktorzy nie wychowuja swoich dzieci w poczuciu szacunku dla
              innych, dla ich prywatnosci i prywatnej wlasnosci. To ludzie (w rozmowach przy
              dzieciach) pogardzaja innymi, a szczegolnie tymi, ktorzy maja wiecej-czestokroc
              dzieki swojej pracy i pracowitosci. Brak szacunku dla innych, w procesie
              wychowawczym, uczy dzieci, ze im wszystko-wobec INNYCH- wolno. To sa smieci
              spoleczne. Nie bezdomni. Takie dzieci wlasnie zaatakuja bezdomnego, bo jest INNY.
              • aron33 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 16:46
                Niestety nie masz racji ludzie to nie śmieci, jakąkolwiek kategorie ludzi tak
                nazywasz to tylko świadczy o tobie.
                • rebeca9999 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 16:56
                  aron33 napisał:

> Niestety nie masz racji ludzie to nie śmieci, jakąkolwiek kategorie ludzi tak
                  > nazywasz to tylko świadczy o tobie.
                  A bandytow czy gangsterow nie nazwal bys smieciami spolecznymi? a mordercow i
                  zwyrodnialcow? Figurative speach.

• aron33 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 16:57
                    NIe, nazwałbym ich bandytami mordercami itd.
                    • rebeca9999 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 17:07
                      aron33 napisał:

> NIe, nazwałbym ich bandytami mordercami itd.
                      Jeszcze nie, TO w przyszlosci jesli bedziemy przyzwalajacy. Po moim miescie (w
                      Polsce) natykam sie na "watachy mlodziencow" demolujacych wszystko co na ich
                      drodze, oni niedawno temu byli dziecmi!
                      • aron33 Re: Ale gnój już nie będzie rzucał kamyczkami? 21.09.06, 18:37
                        NNie zrozumiałaś, napisałaś, że złodziej morderców itd. powinno się nazywać
                        śmieciami, a ja myślę, że samo określenie złodziej jest adekwatne do
                        popełnionego przez taka osobę czynu. A ty piszesz, że kogoś tam w przyszłości
                        będzie można tak nazwać.
                        No ja tez jakieś 20 lat temu spotkałem takiego gościa jak ten "biznesmen" i tez
                        byłem dzieckiem, tylko pech chciał, że jemu się wydawało, że to ja coś zrobiłem
                        i mnie skopał skopał aż nie mogłem chodzić.
                        No to masz jakiegoś pecha ja tam bardzo rzadko się natykam na tego typu sytuacje.
        • ponury_drwiacy_szyderca Hehe 21.09.06, 16:06
          Słuchaj, przygłupie. Mi tez się wiele rzeczy nie podoba. To raz. A dwa - naucz
          się DOKŁADNIE czytać i spójrz na punkt 1a).Tyle w temacie.
    • maaac 2 procesy 21.09.06, 15:32
      Mam nadzieję że sprawa zakończy się dwoma procesami.
      Jednym odszkodowanie za znęcanie się nad "dziećmi". Drugim o odszkodowanie za
      obrzucanie samochodów i za brak nadzoru nad dziećmi.

Nie wiem dlaczego jak ktoś bezprawnie dokonuje samosądu nad przestępcą nagle
      wina tego przestępcy znika...
      • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 16:49
        > Mam nadzieję że sprawa zakończy się dwoma procesami.
        > Jednym odszkodowanie za znęcanie się nad "dziećmi"

Za straszenie przy uzyciu bronia grozi kara pozbawienia wolnosci (nawet jak
        jest to wiatrowka bez naboja w srodku).I tak pewnie sie zakonczy, tyle tylko ze
        prawdopodobnie bedzie to kara w zawieszeniu. Odszkodowanie raczej nie wchodzi w
        gre, chyba ze rodzice dzieci oddzielnie wystapia z powodztwa cywilnego.

> Drugim o odszkodowanie za
        > obrzucanie samochodów i za brak nadzoru nad dziećmi.

Z racji tego,ze sa to dzieci jesli samochod ucierpial faktycznie to kare
        pieniezna ponosza rodzice. Brak nadzoru nad dziecmi??? Juz glupszego powodu nie
        slyszalem.A to co rodzice maja za kilkunastoletnimi dziecmi chodzic
        wszedzie??? Bo nie maja nic innego do roboty? Wez se zastanow. To nie sa
        dwulatki,zeby nad nimi sleczec caly dzien.

> Nie wiem dlaczego jak ktoś bezprawnie dokonuje samosądu nad przestępcą nagle
        > wina tego przestępcy znika...

A ktop powiedzial,ze znika? Nie martw sie.Temu przedsieborcy ta sytuacja odbije
        sie mocna czkawka. Bardziej drastycznie to odczuje niz te dzieciaki
        • maaac Re: 2 procesy 21.09.06, 17:02
          > sie mocna czkawka. Bardziej drastycznie to odczuje niz te dzieciaki

"Dzieciaki" czy młodociani przestępcy którzy natrafili na równych im 'kulturą'
          osobników tylko 'nieco' starszych?

Właśnie to jest to o czym piszę - dla ciebie to już biedne "dzieciaki" - czyli
          cała ich wina została zamazana przez czyn tamtych osobników?
          • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 17:16
            Dla mnie te dziaki to gowniarze, ktorych zachowanie potepiam. Ich winy nie
            usprawiedliwiam.
            • maaac Re: 2 procesy 21.09.06, 17:36
              Dobór słów - 'dzieciaki' zamiast czegoś mniej przyjemnego.

Teraz już lepiej. Śmieszą mnie zawsze 19 letnie dzieci i 12 letnie wyrostki w
              zależności od tego czy się popiera ich niezgodne z prawem działanie czy nie.

W poście chodziło mi o to że choć były w całym zajściu stroną pokrzywdzoną to
              jednak równocześnie byli osobą krzywdzącą. Sądy powinny rozpatrzyć obie sprawy
              i oba przestępstwa.

Przypomniała mi się sprawa pobicia przez policjantów 'młodzieży' bawiącej się
              na podwórku bodajże w Sosnowcu. Wielkie halo było o pobicie, mało kto dodawał,
              że za rozrabianie i hałasy jakaś kara się im należała, ale nie taka.
              A pamiętasz przypadek pomyłkowego użycia ostrej amunicji przy rozpędzaniu
              tłumu chuliganów na osiedlu studenckim bodajże w Łodzi? O odszkodowaniach dla
              postrzelonych mowa była, ale już o wyrokach za udział w bójce, napadanie na
              policjantów i spokojnie bawiących się studentów nikt nie wspominał.
              Prawo powinno być jedno, karać również tych przestępców, którzy chwilę potem
              sami ucierpieli w wyniku czyichś błędnych czy też zbrodniczych działań.
        • rebeca9999 Re: 2 procesy 21.09.06, 17:03
          sop3l napisał:
          sie mocna czkawka. Bardziej drastycznie to odczuje niz te dzieciaki
          Za szkody wyrzadzone przez dzieci odpowiadaja rodzice. Nie sztuka mnozyc sie
          jak kroliki. Sztuka miec dzieci odpowiedzialne, wychowywac a nie "chowac".
          Zmiezamy do systemu amerykanskiego, zawsze jest winien ten co ma wiecej.
          Sugerujesz, ze teraz rodzice tych lobuzow maja szanse sie "oblowic"?
          • ppo Re: 2 procesy 21.09.06, 17:21
            > Zmiezamy do systemu amerykanskiego, zawsze jest winien ten co ma wiecej.

Jeśli chodzi o USA, to jest dokładnie odwrotnie. Biedak jest na straconej
            pozycji. A biedak karany w przeszłości, to juz żadnych szans obrony nie ma.
          • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 17:26
            Przepraszam bardzo, ale wystepek przedsiebiorcy jest przestepstwem,a zachowanie
            dzieciakow mozna co najwyzej nazwac wykroczeniem. Nie usprawiedliwiam
            zachowania dzieciakow, ale tez prawda jest,ze przedsieborca odczuje to
            dotkliwiej. I nieprawda jest,ze zawsze winien jest ten co ma wiecej, tylko ten
            co lamie prawo. Glupota nie usprawiedliwia i slusznie. Dura lex sed lex i tego
            sie trzymajmy :)
            • maaac Re: 2 procesy 21.09.06, 17:39
              OK ale zgodzisz się że kara powinna dotknąć obydwu stron bo
              inaczej 'dzieciaki' będą miały odczucie bezkarności?

I proszę bez 'dzieciaków' bo to podkreśla ich niewinność i bezradność, a
              bynajmniej tacy nie byli do momentu, aż ich nie złapały silniejsi
              przestępcy/łobuzy itp.
              • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 17:51
                > OK ale zgodzisz się że kara powinna dotknąć obydwu stron bo
                > inaczej 'dzieciaki' będą miały odczucie bezkarności?

Tak .
                Z punktu widzenia prawnego to ich rodzice poniosa (albo i nie, to zalezy jak to
                w rzeczywistsoci wygladalo)) FAKTYCZNE konsekwencje, wiec to glownie oni
                (rodzice) powinni zastanowic sie jak dziecko STOSOWNIE ukarac.
                • maaac Re: 2 procesy 21.09.06, 18:34
                  Wybacz znów podchodzisz do tego tak samo:
                  > Z punktu widzenia prawnego to ich rodzice poniosa (albo i nie, to zalezy jak
                  > to w rzeczywistsoci wygladalo)) FAKTYCZNE konsekwencje,

Żadne "albo i nie, to zalezy jak to w rzeczywistsoci wygladalo", bo równie
                  dobrze można powiedzieć, że oskarżenie "dzieciaków" jest wyssane z palca
                  i "biznesmen & Co" poniosą konskwencje "albo i nie, to zalezy jak to w
                  rzeczywistsoci wygladalo".

Ciągle podświadomie zakładasz niewinność "dzieciaków" i winę "biznesmena". Dla
                  mnie "winne" są obie strony.
                  • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 19:15
                    > Żadne "albo i nie, to zalezy jak to w rzeczywistsoci wygladalo", bo równie
                    > dobrze można powiedzieć, że oskarżenie "dzieciaków" jest wyssane z palca
                    > i "biznesmen & Co" poniosą konskwencje "albo i nie, to zalezy jak to w
                    > rzeczywistsoci wygladalo".

Chodzilo mi,ze jesli kamienie nie uszkodzily samochodu to kare moze wymierzyc
                    tylko rodzic. Sad wtedy nie ma tak naprawde za wiele do roboty.

> Ciągle podświadomie zakładasz niewinność "dzieciaków" i winę "biznesmena".
                    Dla
                    > mnie "winne" są obie strony.

Nie zakladam. Owszem winne sa obie strony, jednak wina winie nie rowna. Nie
                    usprawiedliwiam zachowania osob, ktore rzucaly kamieniami, jednak jedyna kare
                    jaka moga dostac to w "tylek" za to,ze ich rodzice musieli zaplacic
                    odszkodowanie za wyrzadzone szkoda (za rzucanie kamieniami w samochod)
                    Przedsiebiorca powinien zas odpowiadac przed sadem za o wiele ciezszy czyn
                    zagrozony kara wpozbawienia wolnosci.
                • rebeca9999 Re: 2 procesy 21.09.06, 19:45
                  sop3l napisał:
                  w rzeczywistsoci wygladalo)) FAKTYCZNE konsekwencje, wiec to glownie oni
                  > (rodzice) powinni zastanowic sie jak dziecko STOSOWNIE ukarac.
                  Krotko mowiac, spoleczenstwo jest bezradne w obliczu
                  huliganstwa>bandytyzmu>rozboju. Te smarkacze sa na dobrej drodze do opanowania
                  naszych ulic i naszego bezpieczenstwa, przeciez to TYLKO wykroczenie. Czy
                  szanowne grono zauwazylo zwiazki przyczynowo skutkowe?. Businessman nie
                  popelnilby przestepstwa, gdyby ta huliganeria nie popelnila go pierwsza. Panowie
                  prawnicy szafuja zwrotami typu "wykroczenie", "przestepstwo" a spoleczenstwo
                  jest bezradne, bo te "kroliki" zrodzone w nadmiarze, bez opieki i jakiegokolwiek
                  wychowywania panosza sie na naszych ulicach. Jak Wam z wiaduktu takie bydelko
                  spusci kamien na przednia szybe, to wspomnicie moje slowa. Oby to bylo
                  "przestepstwo", bez kalectwa u Was. Nastolatki zabijaja rowiesnikow (czyt.
                  wiadomosci prasowe)ale jak ktos postraszyl bydelko, to podnioslo sie larum.
                  • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 20:09
                    > Businessman nie
                    > popelnilby przestepstwa, gdyby ta huliganeria nie popelnila go pierwsz

Ta huliganeria popelnila wykroczenie, a Pan przedsiebiorca przestepstwo.I to
                    jest ZASADNICZA i ISTOTNA roznica. A nawet gdyby, to samowolka byla tolerowana
                    w epoce kamienia lupanego ;). W swiecie cywilizowanym od wymierzania kary sa
                    niezawisle sady.

> Krotko mowiac, spoleczenstwo jest bezradne w obliczu
                    > huliganstwa>bandytyzmu>rozboju

Nie jest bezradne. Za rozboj, bandytyzm sa kary w naszym kk;)

>te "kroliki" zrodzone w nadmiarze, bez opieki i jakiegokolwiek
                    > wychowywania panosza sie na naszych ulicach

Hehe, smialbym sie gdyby te dzieciaki byly jedynakami:P Poza tym jest to niska
                    szkodliwość społeczna czynu, wiec nie rob z igiel widel :P
                    • maaac Re: 2 procesy 21.09.06, 20:28
                      > Hehe, smialbym sie gdyby te dzieciaki byly jedynakami:P Poza tym jest to
                      niska
                      > szkodliwość społeczna czynu, wiec nie rob z igiel widel :P

Bez przesady. Wiem że waga "winy" obu stron jest nieporównywalna - ale widzę
                      że uparcie pomniejszasz to co 'dzieciaki' zrobiły.

Dla mnie obrzucanie kogokolwiek czy czegokolwiek kamieniami bynajmniej nie
                      jest to 'niska szkodliwość społeczna'.

Zawsze mogą tymi kamieniami nie tylko samochód zniszczyć ale i kogoś zranić,
                      następny krok to obrzucanie takimi samymi kamieniami samochodów w ruchu - a to
                      już nie będzie "niska szkodliwość społeczna", a usiłowanie morderstwa.
                      • sop3l Re: 2 procesy 21.09.06, 20:49
                        Nie umniejszam,ale tez nie wyolbrzymiam - wg sadu jest to niska szkodliwosc
                        spoleczna (i niewazne kto ile ma lat)
                        • maaac Re: 2 procesy 22.09.06, 10:32
                          > Nie umniejszam,ale tez nie wyolbrzymiam - wg sadu jest to niska szkodliwosc
                          > spoleczna (i niewazne kto ile ma lat)

Umniejszasz.
                          Niestety cały czas przez dobór słów, przedstawienie sytuacji umniejszasz.

Jak ktoś juz tu pisał. Bez chuligańskiego działania tych małolatów nie było by
                          później bandytyzmu 'biznesmena'. Takie 'nisko szkodliwościowo społeczne'
                          podejście sądu powoduje tylko tego typu reakcje na chuliganów. Pojawiają się
                          ludzie którzy 'chcą wreszcie zrobić z tym porządek'. Poczytaj sobie posty jakie
                          się pojawiły. Za to że ludzie tak reagują winne jest właśnie podejście sadów i
                          twoje, że to 'niska szkodliwość społeczna' i opowiadanie o 'dzieciakach'.
    • dobromir78 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:38
      Surowa to lekcja i nie pochwalam metody, ale wniosek jest jeden: ta
      gó..ażeria, w czasach bezstresowego wychowania, na pewno już nigdy nie będzie
      chciała obrzucić samochodu kamieniami. Wspomnienie pozostanie :-P
      • anka1 Re: Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:47
        to tak teraz sprawiedliwosc wyglada ? pieknie ! mam nadzieje,ze nastepnym razem
        ktos takiego "biznesmena" rozbierze i przegoni przez miasto przed samochodem.
        bo np. ludziom pensji nie placi.
    • red.a.michnik Pedofila 21.09.06, 15:42
      Pedofila plus wiatrowka, ale nie zdziwcie sie jak ich wypuszcza za 3 dni. Ciekawe co za biznes prowadzi ten lokalny biznesmen.
      • camel_3d a ty wiesz co znaczy "pedofila" 21.09.06, 15:56
        bo takie brednie to moze tylko pajac wypisywac. gdyby byl pedofilem to byna
        pewno nie zawozl ubran pod dom.
        popieram faceta, gownierstwo i wandalizm sie zerzy.
    • camel_3d i prawidlowo... 21.09.06, 15:47
      skoro prawo wobec maloletnich wandali jest bezsilne, a rodzice nie sa w stanie
      pokryc szkod przez nich zrobionyhc to coz...popieram tego goscia. Z pewnoscia
      trojka gowniarzy zapamieta na to dlugo.
    • kala0505 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:49
      Ja tam uważam, że się gó..arzom należało. Krzywda im się żadna nie stała a jak
      sobie szkoła i rodzice nie radzą z młodymi chuliganami to jakoś ich trzeba
      nauczyć szacunku dla cudzej własności. Szkoda, że tak to zostało opisane. Jak
      się takie sytuacje nagłaśnia i robi sie z nich znęcanie nad dziećmi to
      gó..arze czują się pewniejsi siebie....
    • moon5 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 15:54
      Afryka dzika ...
      • kemot97 BRAWO 21.09.06, 16:07
        A GOWNIARZE TO DO KONCA ZYCIA TERAZ NA KAMIEN NAWET NIE SPOJRZA. SZKODA MI
        TYLKO TEGO BIZNESMENA BO MA PRZECHLAPANE TERAZ. ALE TAKIE PRAWO-BEZPRAWIE NAS
    • alpepe Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 16:05
      i bardzo dobrze, chłystki by sobie zapamiętały to na całe życie.
      Tak powinno się robić ze wszystkimi przestępcami.
    • vomitorium1 Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 16:06
      jak widać,
      zbydlęcenie i prymitywizm idzie z góry
      i doszedł już do "przedsiębiorców" (teraz z ue ?)
      p.s.
      a potem będzie krzyk, że pl ma problemy z "wizerunkiem"
    • aoueveuoa Chcieli ''wymierzyć chłopcom sprawiedliwość" 21.09.06, 16:11
      Ciekawe, czy ktoś zastanowił się nad odpowiednią karą dla tych, którzy
      obrzucali kamieniami. Nie ma dymu bez ognia. Ponadto: właściciele tych pojazdów
      na pewno nie znaleźli ich (pojazdów) na ulicy, tylko na nie zapracowali. Prawo
      stanowi - nie wolno niszczyć cudzego mienia. Pozdrawiam A.
    • kodem_pl Gdzie wy tu widzicie pedofilie?! 21.09.06, 16:18
      Powaznie pytam.
    • fryderykus tak załatwiał swoje biznesy?...... 21.09.06, 16:34
      ciekawy z niego przedsiębiorca...radze sprawdzić policji w jaki sposób
      dochodził do tych samochodów i ilu nieposłusznych konkurentów latało mu nago
      przed maską...:)
      • ppo Też ośmieliłem się go skrytykować. 21.09.06, 16:38
        I nasłuchałem sie od furumowych "sprawiedliwych" jak nigdy. W Polsce ludzie nie
        dorośli ani do pieniędzy, ani do sprawiedliwego prawa.
    • mars_99 chamskie polskie byznesmeny-kapitalisci 21.09.06, 16:37
      pomijawszy fakt ze obecna klasa przodujaca w PL to albo byli cinkciarze albo
      SBecy albo jacys kryminalisci ktorzy robia 'przyslugi' obecnej klasie rzadzacej,
      czuja sie oni panami PL i uwazaja ze moga robic co chca z klasa nizsza czyli
      tymi co NIC nie posiadaja..
      Jak bylem ostatnio w PL to widzialem kilku takich panoczkow: przestraszone
      oczki,czarna skora i fura parkujaca niedbale bez zwazania na innych
      uzytkownikkow drog,pogardliwe spojrzenie.. jednym slowem musialem sie
      ostro powstrzymywac zeby nie podejsc i nie dac takiemu jelopowi w ryja.
      • ppo Po południu zaczeli się pojawiać normalni ludzie 21.09.06, 16:42
        na forum. Ciekawa obserwacja :) Im późniejsza godzina, tym rozsądniejsze
        komentarze. Wnioski pozostawiam do samodzielnej dedukcji ;)
        Pozdrawiam
        • rebeca9999 Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 16:51
          ppo napisał:

> na forum. Ciekawa obserwacja :) Im późniejsza godzina, tym rozsądniejsze
          > komentarze. Wnioski pozostawiam do samodzielnej dedukcji ;)
          > Pozdrawiam
          A TY jestes miara i wyrocznia normalnosci?. W Polsce normalni, to wyborcy PiS i
          Rydzyka. Nie daj nam boze takiej normalnosci. Normalny to dla Ciebie wiekszosc?
          "400 miliardow much wcina lajno, wiekszossc nie moze byc bez racji"!!!! UCLA?
          Wiekszosc popierala Hitlera (Niemcow oczywiscie, wiekszosc skonczyla szkole
          podstawowa, itp. itd
          • ppo Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 17:17
            >Normalny to dla Ciebie wiekszosc?

Bynajmniej. Normalny, to dla mnie zrównoważony. Taki, który nie zachowuje się
            jak bandzior, kiedy ktoś porysuje mu samochód. Akurat na tym forum normalni są
            w mniejszości. Obawiam się, że w tym kraju również.
            • pablopic Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 17:18
              ppo napisał:

> >Normalny to dla Ciebie wiekszosc?
              >
              > Bynajmniej. Normalny, to dla mnie zrównoważony. Taki, który nie zachowuje się
              > jak bandzior, kiedy ktoś porysuje mu samochód. Akurat na tym forum normalni

> w mniejszości. Obawiam się, że w tym kraju również.

komuś się wydaje że ma monopol na normalność...
            • rebeca9999 Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 20:00
              ppo napisał:
              Akurat na tym forum normalni są
              > w mniejszości. Obawiam się, że w tym kraju również. Cos z ta logika nie tak.
              Oni NASTRASZYLI potencjalnych bandziorow. Kalifornijski liberalizm przeslania ci
              oczy. Bus. bandzior-bo on ma/posiada, chuligan pokrzywdzony - bo nie ma?
              Chuligan sprowokowal interakcje, a krzywdy nie zrobil, pedofilem nie jest.
              Reakce obroncoe "dzieci" sa niewspolmierne do "krzywdy" jaka im sie stala. A
              jakaz krzywda im sie stala. Wole zeby one przezyly strach anizeli ja mam zyc w
              strachu, (za pare lat jak oni dorosna i nabiora miesni) na ulicach naszych
              miast. Nie przesadzajmy z uzalaniem sie nad biednymi "dziecmi".
              • sop3l Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 20:23
                >Wole zeby one przezyly strach anizeli ja mam zyc w
                >strachu, (za pare lat jak oni dorosna i nabiora miesni) na ulicach naszych
                >miast.

Proponuję ci jechać do Korei Polnocnej. Tam straszą na wyrost

>A jakaz krzywda im sie stala?

Nie wiesz? Groźba wzbudziła u dzieci obawę jej spełnienia, tj. wywołała uczucie
                strachu lub zagrożenia. Obawa byla uzasadniona, gdyz przeciętny człowiek o
                podobnych do ofiar cechach osobowości, psychiki, intelektu i umysłowości, w
                analogicznych warunkach wedle wszelkiego prawdopodobieństwa uznałby tę groźbę
                za realną i wzbudzającą obawę. I NIE JEST WAŻNE stwierdzenie obiektywnego
                niebezpieczeństwa realizacji groźby, tj. tego, czy sprawca miał rzeczywisty
                zamiar jej spełnienia ani też tego, czy miał faktyczne możliwości jej
                spełnienia. Klania sie art 190 kodeksu karnego "kto grozi innej osobie
                popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli
                groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega
                grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".

• moon5 Re: Po południu zaczeli się pojawiać normalni lud 21.09.06, 22:12
              Bo to dziwny kraj jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka