amm1 W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 10:13 lubie KUBE śmieszą mnie niektore tekstu bo są inteligentne--ale wczoraj to byla żenada-dobry program był do wejścia jego dziewczyny-zamysł dobry wykonanie fatalne-ale on sam pewnie to zauważył-zasada "nie masz co powiedziec pokaz goła babe albo powiedz coś o seksie" w kraju radiomaryjców będą dyszeć z wypiekami i wołac skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jafp W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 10:15 ZABAWNY? To ja chyba kompletnie inaczej rozumiem to okreslenie... Chamski, wulgarny, prymitywny, zlosliwy, prostacki - to owszem, ale nie zabawny, na litosc boska! Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Te Niuniek, liczysz na miejsce w jego programie? 25.09.06, 10:20 Nie oglądałem, bo zawsze czuję się zażenowany widząc Wojewódzkiego, gdy próbuje być błyskotliwy za wszelką cenę, ale podziwiam go za konsekwencję. Obciach jest przecież trendy :( Odpowiedz Link Zgłoś
odessa2 Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 10:22 Artykuł Pana z Gazety jest jego własną opinią i ma do tego prawo, żeby nienawidzić, jak i ma prawo do uwielbienia Wojewódzkiego. Wybrał to drugie. Według mnie to poziom tego programu zależy przede wszystkim od poziomu zaproszonych gości. Ten pierwszy program pod szyldem TVN trochę zakrawał na "hucpę" i błazenadę z Kubą na czele. Ale tak suma sumarum coś jest na rzeczy jak się zacznie "czytać pomiedzy wierszami". Takie trochę kreowanie "niepoprawności politycznej", na którą może sobie pozwolić niewiele osób publicznych i publicznie to wyrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
regiomontana W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 10:27 program żenujący, goście na poziomie prowadzącego, czyli poniżej wszelkiego poziomu; program aspiruje to bycia "remedium na polską rzeczywistość" i na aspiracjach się kończy - podobnie jak z Muchą, której się wydaje, że jest gwiazdą, a jest marną aktorką i pustą panienką, ale w końcu jak tyle czasu spędziła z Wojewódzkim, to trudno się dziwić. Beznadzieja i nie wiem dlaczego GW musi promować coś tak żenującego, bo przekonania polityczne zbliżone do Wojewódzkiego to mało wiarygodne uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
birnbaum1 A jednak program Wojewódzkiego jest niezły 25.09.06, 11:08 Zgadzam się z jestem-z-układu, marią-anną, czy milordem-andziulą. Program Wojewódzkiego oglądałem po raz pierwszy, przypadkiem, goszcząc na imprezie rodzinnej w domu, gdzie autor jest oglądany. Przyznaję, że nie lubię i nie mam czasu śledzić telewizyjnych seriali i talk-show'ów. Przeżyłem miłe rozczarowanie i zaskoczenie. Formuła przerywnika w postaci rozwlekłych wypowiedzi premiera i jego wice była swietna. Nie oburza nas już "spieprzaj dziadu" ówczesnego prezydenta W-wy? Przecież nie Wojewódzki je wymyślił! Jeśli zarzucamy mu wulgarność i przekraczanie granic dobrego smaku, to przypomnijmy sobie, że to tylko cytat młodszego z Kaczyńskich. Natomiast sprawa Anny Muchy ma drugie dno. Sama aktorka przyznaje, że "wzięła tę robotę, bo nie miała innej", co skutecznie odpiera zarzut, że jest zmanierowana. Mucha zna swoje miejsce w szeregu! Natomiast proszę zwrócić uwagę, na potok wulgaryzmów, jakie rzucają bohaterowie wyswietlanych filmów. Wydaje mi się, że rozumiem trudności Anny Muchy, by z poważną miną i nabożną czcią zapowiadać kolejny beznadziejnie nudny, choć wulgarny film, wyreżyserowany przez polskiego reżysera. Czy słyszeliście o jakimś sukcesie polskiego filmu w ostatnich 10 latach? Może słusznie należało odbrązowić trochę szacowne reżyserskie głowy i nazwać po imieniu co nudniejsze twory ich wyobraźni? Kto z Was w ciągu ostatniego roku poszedł z własnej woli do kina na polski film. Być może Mucha zażartowała sobie w złym czasie i w złym miejscu, no i za pieniądze krytykowanych? Żart ze środowiska i kolegów jest zupełnie normalny w czasie ceremonii wręczania Oskarów. Gdybyście posłuchali oryginalnych, a nie w tłumaczeniu, komentarzy prowadzących ceremonię, to usłyszelibyście złośliwości, przy jakich Mucha jawi się, jako uosobienie wyrafinowania. Pamiętam, jak Jack Palance bez żadnych zahamowań drwił z nikczemnie niskiego wzrostu Warrena Beatty'ego. Gdy potem popisywał się sprawnością fizyczną, on 70-letni facet, wykonując serię pompek na jednej ręce, Beatty, który prowadził oskarową galę, w następnym wejściu obwieścił w rewanżu, że właśnie za kulisami trwa reanimacja Palance'a po ciężkim zawale. Chyba nie jesteśmy jeszcze przyzwyczajeni do tego, że dziennikarz może zapytać swojego gościa, nawet największy autorytet, o wykształcenie, życie prywatne. Nie podoba ci się to, to wciśnij klawisz pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
jestembelgiem Re: A jednak program Wojewódzkiego jest niezły 25.09.06, 21:40 bardzo zabawna twoja wypowiedx - po pierwsze przypominam sobie sukcesy polskiego filmu w ostatnich latach - np. Złota Palma w Cannes dla "Pianisty" (w przeważającej mierze był to polski film)nagroda FIPRESCI w Berlinie dla Ediego, zwycięstwo w Karlowych Warach "Mojego Nikifora" i "Cześć, Tereska", nominacja do Oscara dla męskiej sprawy, FIPRESCI w Wenecji dla "Historii miłosnych", nominacja do Europejskiej Nagrody Filmowej dla "Szczęśliwego człowieka", wygrana w Moskwie "Życia jako śmiertelnej choroby...", więc trochę jednak tych sukcesów było A dowcipy Jacka Palance'a dotyczyły BILLY'ego CRYSTALA, nie WARRENA BEATTY. Dość znaczna różnica, to tak jakby pomylić Żebrowskiego z Zamachowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
birnbaum1 Re: jestembelgowi do sztambucha 26.09.06, 10:51 Masz rację, dowcipy były o Billym Crystalu. Ale zwróć uwagę, że to w żaden sposób nie zmienia sensu mojej wypowiedzi. Jeśli ktoś (powiedzmy, Belg) włącza TVN w godzinie emisji Wojewódzkiego, to wie, czego się spodziewać. Np. dowcipów z nadętych i śmiertelnie poważnych, chociaż Kwaśniewskiemu też się dostało. Innymi słowy, czy Zamachowski, czy Żmijewski, dostają od gospodarza programu po równo. (a swoją drogą ja bym widział jednego i drugiego w monologu alkoholika w Teatrze Studio. Pani reżyser wybrała tego drugiego, przyznaj jednak, że Zamachowski też agrałby świetnie toksycznego tatusia w "Pręgach"). No więc Billy Crystal, prowadzący oskarową galę, pozwalał sobie na więcej, niż Mucha. Natomiast trudno polemizować z tobą w kwestii międzynarodowych sukcesów polskich filmów. Przykro mi, ale w opinii, że "Pianista" jest filmem polskim chyba jesteś odosobniony. Idąc tym śladem, co roku mamy wielkie sukcesy. Bo nasi rodacy z filmowego światka pracują w różnych krajach, trzeba im gratulować, ale nie wyciągać karkołomnych wniosków o świetnej kondycji polskiego kina. No bo wtedy powstaje pytanie, że skoro u nas tak dobrze, to co oni robią za granicą? W ostatnich latach polskie filmy nie były nawet kwalifikowane do konkursów. Twój pogląd, że "trochę tych sukcesów było" postawiłeś w poprzek opinii większości filmowych recenzentów. Ale masz do tego prawo, tyle że upierając sie przy tym niebezpiecznie zbliżasz się do granicy śmieszności. Nominacja filmu, to tylko nominacja, nie mieszaj jej z nagrodą. Pomyśl, co straci świat, gdyby pewnego roku w Polsce nie nakrecono żadnego filmu? Obawiam się, że nic! Natomiast cała hist(e)ria z Anną Muchą bardzo przypomina nadwrażliwość niektórych polityków. Dlatego warto o niej mówić i dyskutować. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
leoleo sebastian, ja to wiem od dawna 25.09.06, 10:28 pominąwszy porsche, które powinien oddać biednym - jak ja - spisujesz moje, z rzadka ujawniane przemyslenia nt. kuby w., którego cenię, czasami się z nim zgadzam, często jego wrednym jęzorem mogę przywalić głupocie (tej namolnej, agresywnej) pozotającej poza moim zasięgiem. dobrze, że kuba jest, chociaż to cholerne porsche.... leoleo Odpowiedz Link Zgłoś
karlajn_enjoy Re: sebastian, ja to wiem od dawna 25.09.06, 16:19 lubię Wojewodzkiego..jest szczery...i mimo wszystko piekielnie inteligentny...pokazuje prawde nie koloryzuje...w tych czasch ludzie boją się prawdy...wszyscy sa dwulicowi..i cholernie zakłamani...wiec stracie sie tepic takich ludzi jak wojewodzki..to swietny człowiek..to tyle z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Porsche za godzinę wygłupów? 25.09.06, 10:54 Jak można płacić takie pieniądze za parę kwadransów wygłupów na poziomie IV klasy szkoły podstawowej? Jedyni którzy się bawili to nie telewidzowie tylko para pokręconych narzeczonych - Kuba i Mucha, zwłaszcza podczas publicznego obmacywania tłustych fałdów na jej plecach. I jeszcze za takie głupoty, krzyki, śmiechy brać pieniądze? Jak na faceta który ma 40 parę lat to jest całkowite dno. Także TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
okno11 Re: Porsche za godzinę wygłupów? 25.09.06, 10:56 durny byl ten program wczoraj, wkur.. mnie jak zadaje pytanie a nie czeka nawet na odpowiedz ten kuba ale chyba i tak go lubie, ale nie wiem za co Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Porsche za godzinę wygłupów? 25.09.06, 12:43 Zenua, po prostu. Wojewodzki nie jest glupi, kiedys lubilam jego poczucie humoru (Halo Gramy), ale teraz to masakra. Zaprosil Mrowke do programu, zeby miala gdzie sie wytlumaczyc ze swojego zenujacego zachowania w Gdyni i przy okazji troche sie wybielic. Porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucastm Kupa w TVN 25.09.06, 10:56 Dno, Płacz i zgrzytanie zębów... a Mucha na Kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
krrk Re: Wojewódzki jakoś zmizerniał 25.09.06, 11:03 Wypasione?, jak sam nazwał, studio tego nie ukryje.I po co komu ta Mucha bez wiarygodności,za to z głupawką. Nic konkretnego p.Kuba nie pokazal, za to ewidentnie zaniżył poziom programu. Odpowiedz Link Zgłoś
peter_hoffman W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 10:56 www.chatstory.blox.pl - polecam oparte na faktach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
martino W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 11:11 "A w dobie rozwlekłych publicystycznych nasiadówek, zwłaszcza w propagandowej TVP, gdzie eksperci w rzekomej "debacie" zastanawiają się nad dobrem Polski.." to żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
makaluu Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 11:25 a mi sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ten odcinek podobał. Kwaśniewska była bardzo fajna. A doda to głupia pinda. Odpowiedz Link Zgłoś
makaluu Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 11:26 ona to dopiero nie umie sie zachować! I to oblanie wodą. Kretynka! Grzie ona ma ta swoja yyyyyynetelyyyyyyygencje? Odpowiedz Link Zgłoś
birnbaum1 Re: Szczypiorkowskiemu... 25.09.06, 11:28 Swoją ocenę programu zamieściłem wcześniej. Natomiast twoja bezobcesowa opinia, że "Porsche za kilka kwadransów się Wojewódzkiemu nie należy" świadczy o twoim braku wiedzy o warsztacie dziennikarskim. Dwa kwadranse na antenie, to dwa tygodnie, albo i więcej, pracy nad przygotowaniem się. Twoja opinia brzmi, jak mojej śp. babci o najszybszym ze sprinterów: "milion dolarów za 10 sekund biegania?" W telewizji nie pokazali, jak ów sprinter przerzuca kolejne tony ciężarów na treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Hej birbant, twoja bacia jest cool! 25.09.06, 11:33 Jest jak mistrz ZEN - przebija zasłonę powszechnej ułudy i uderza prosto w sedno. Powinieneś przemyśleć jej słowa. Tak bardzo przywykliśmy do nonsensów, że oczywista prawda wydaje sie nam paradoksalna. Odpowiedz Link Zgłoś
liquido Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 11:42 primo... najzabawniejsze jest to, iż każdy pastwiący się nad Kubą pracuje(podwyższając oglądalność)na jego kolejne auto, ciastko, fundusz emerytalny, wakacje, krem pod oczy... drugie primo... oglądacz podnosi swój poziom frustracji, ilośc wrzodów na żołądku... a mnie to setnie bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
baribal2 zgadzam się z Łupakiem. program ma dwie warstwy - 25.09.06, 11:33 na pozór wyglądamjak jedna wielka ściema i tania zagrywka pod publiczkę, ale nie o to w tym wszytskim chodzi. cenię to, że w tym programie ludzie - "gwiazdeczki" z naszej sceny, potrafią się śmiać z siebie i spojrzeć na własne kariery lub karierki z ironią. polakom jak wody potrzebny jest dystans, szczególnie z taka władzą, jaką mamy, gdzie związek frazeoloficzny "smiertelna powaga" jest wyrażeniem nieomalże dosłownym. www.porysunki.blox.pl ps/ pozdrawiam z gdańska łupaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
birnbaum1 Re: hej, parażyd! 25.09.06, 11:37 Podpisałem się BIRNBAUM, (czyli grusza), a nie BIRBANT. Czytaj uważnie! Dopóki nie przeprosisz, jesteś dla mnie PARAŻYDEM, a nie parazydem (czyli spolszczonym pasożytem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Przepraszam 25.09.06, 14:24 Aleś ty drażliwy :) (i nie dekonspiruj mnie przy wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
pomidor30 W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 11:52 Zaraz biednemu Kubie teczke wyciagna ze w wieku 6 lat donosil na papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:30 Tak Jakub Wojewodzki jest przyjemny - ale nie wszystko co przyjemne to zdrowe :). Milo jest posluchac Jakuba w Antyradiu z ranca. Stoisz w korku a oni z tym Figurskim jada. Tylko jak sie czasami zastanowic, to nie zawsze jada po ludziach winnych. A tak na marginesie Jakub obsmieje wszystkich i wyszydzi wszystko - jak dla mnie to nihilizm - Jakub z Figurskim neguja wszystko i wszystkich - wszystko co sie dzieje jest glupie i warte obsmiania - to taka postawa duzego BOBO - chociaz cos takiego we mnie siedzi, to nie wiem czy nie zaczynam z tego wyrastac - no a jak juz bede mial tyle lat co Jakub to mam nadzieje wyrosne. Nihilizm nie prowadzi w zadnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Kuba - najmłodszy syn Ireny Dziedzic (?) 25.09.06, 12:37 Prekursorką uprawianego przez K. Wojewózkiego gatunku była w polskiej TV Irena Dziedzic. Prowadziła rozmowy pozbawione głębi, niezwykle nudne, ale za to ściśle dostosowane do modnej ówcześnie drobnomieszczańskiej estetyki - GALUX, DESA, PEWEX. Podobnej klasy jest twórczość K. Wojewódzkiego. Rekwizyty pochodzą ze świata popkultury i kontestacji a treści z pogranicza baru "Szpilka" i prasy kobiecej. K. Wojewódzkiemu, tak jak wcześniej p. Dziedzic udaje się wmówić szerszej publiczności absurdalny pogląd, że są to audycje błyskotliwie inteligentne. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf nie mam TV i nie oglądam Wojewódzkiego 25.09.06, 12:39 jedynie co tydzień pozyczam TV na Lostów :) najfajniejsze e-kartki na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
randria W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:39 Program wojewodzkiego był wspaniały ,śmiałem sie jak na powiatowym przeglądzie humoru koszarowo - szaletowego.Ach te wyszukane żarty z Kaczyńskiego,giertycha i innych.Nie kombinuje tylko wali prosto z mostu .Wojewodzki mowi np:kaczyński albo kaczory i juz wiadomo że teraz trzeba się śmiać.Ktoś mogłby od "koszernej" oczekiwać bardziej powściągliwej reakcji wobec programu prowadzonego przez debila,ale takie mamy czasy że przed zalewem faszyzmu czy kaczyżmu moze nas obronić tylko ktoś o mentalnosci i elokwencji Urbana.Panie Łupak ,aleś pan sobie wybrał idola.Jaka gazeta ,taki idol. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekz1 W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:40 Veni, vidi... I juz więcej nie dorzucę złotówki do porsche Wojewódzkiego. Niech to robią ci, którym te idiotyczne wygłupy sie podobają. Zatrważające, jak nisko upadł naród (mam nadzję, że tylko niewielka jego część), żeby podziwiać takiego błazna. Szkoda tylko, że pani Kwaśniewska dała się namówić na udział w czymś tak beznadziejnym, bo pani Mucha, mając z prowadzącym wiele wspólnego na innych także polach eksploatacji, dobrze wpisywała się w te brednie. Żałosne, żałośne i jeszcze raz żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:41 Wojewódzki jak wojewódzki... alke Mucha okazała się totalnie żenująca... Odpowiedz Link Zgłoś
tony.blair Obiektywnie - pierwszy odcinek byl naprawde cienki 25.09.06, 12:43 Wojewodzki wymyslil, ze musi Annie Musze (tj. jego narzeczonej) pomoc jakos publicznie zaistniec po jej idiotycznych wystepach na festiwalu w Gdyni. Dac sie wytlumaczyc po jej glupich komentarzach na scenie. Po to by ja ratowac, zrobil w programie z mediow i aktorow baranow, nasmiewajac sie i kpiac z ich rzekomo sztywniactwa i naiwnosci, braku luzu i samokrytyki. Pretekstem do tego bylo zaproszenie Aleksandry Kwasniewskiej - i razem - jako dwoch mlodych i ambitnych dziewczyn, wysmiewanie kiczu i zadufania "srodowiska". Kuba dal Annie sie obronic - zadal bezposrednie, ale inteligentne pytania, tak by mogla wyjsc z twarza z niekorzystnych wydarzen. Tymczasem, Mucha zachowywala sie duzo ponizej jej ambicji (bo przeciez ambicje ma spore), smiala sie pustym i sztucznym smiechem co drugie zdanie, tresci w tym nie bylo zadnej. Generalnie, przeslanie mialo byc takie: wszystko wolno, kazde zachowanie to przemyslana prowokacja, a jezeli Wy nie rozumiecie o co chodzi, tzn. ze nalezycie do grupy wielbicieli IV RP. Zalosne to bylo. Kuba na swoim stalym, w miare niezlym poziomie, Mucha duzo ponizej oczekiwan, stala sie ofiara swoich obaw o swoja rzekoma reputacje. Zaskoczeniem byla dla mnie Ola Kwasniewska, co prawda jest dosc prostacka w swoich zachowaniach, ale pokazala ze jest w miare inteligentna. A ogladajac ja w paru odcinkach Tanca z Gwiazdami wydawalo mi sie ze to pusta idiotka. Reasumujac, lepiej niech Kuba wroci do szermierek z takimi "graczami" jak Materna, Mann i inne osobowosci, a nie z siusiumajtami w stylu Weronika Rosati, Marysia Goralczyk czy Anna Mucha, bo ona najzwyczajniej w swiecie nie maja za wiele do powiedzenia, ale udaja, ze maja. Bo inaczej, idzie na latwizne, a ludzie tego nie kupia. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Obiektywnie - pierwszy odcinek byl naprawde c 25.09.06, 13:44 :) jedynym idiotyzmem w Gdyni był sam festiwal :) jakie filmy takie komentarze a potem jaśnie państwo reżysery się obrażają. Może racji nie miała?? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa muszysko krytykuje "klike" filmowa 25.09.06, 21:34 tylko ciekawe czemu nie mamy szansy podziwiac jej "warsztatu" na duzym ekranie, tylko ciagle tlucze te seriale- no chyba, zeby potraktowac Mlode Wilki jako szczyt jej umiejetnosci w filmie fabularnym. Juz jako nieletnia byla strasznie irytujaca w Matkach, Zonach i Kochankch, a potem juz bylo tylko gorzej. Jak ktos chce rzucic lajnem w srodowisko, do ktorego pewnie strasznie chcialby przynalezec to malo wiarygodne to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
feliscat W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:43 No cóż, wypada mi się zgodzić z p. Łupakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kinas Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 12:45 caly wczorajszy program mial przeciez tylko na celu oczyszczenie Muchy po kompromitacji w Gdyni. Prywata!!! a jesli chodzi o KW, to co to za gospodarz co gosciowi do glosu dojsc nie pozwala, a na przychylne traktowanie zasluguja tylko goscie smiejacy sie z jego "wyszukanego" poczucia humoru (Ola K.) Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur aukcja sukni 25.09.06, 12:53 allegro.pl/item129880878_suknia_anny_muchy_aukcja_charytatywna.html Odpowiedz Link Zgłoś
ps10 W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 13:04 zwykły głupek. Pełno takich na ulicach - ani zabawny ani specjalnie inteligentny. Nie zapomnę jak na europejskiej edycji Idola, gdzie występował Wojewódzki prowadzący przepraszał publiczność za "tego kretyna z Polski" Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: W telewizji pokazali: Kuba w TVN 25.09.06, 13:08 Tak jest bo Bóg wybacza czasem, Kaczyński nigdy.... Odpowiedz Link Zgłoś