moroux Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:48 Widać nie chce, żeby jego dziecko było wychowane "patriotycznie" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A w innych krajach jak jest 26.09.06, 11:14 Są szkoły elitarne dla tych co mają kasę lub oszczedzają na dzieci i szkoły publiczne. Czyżbyś był za powrotem komuny i upaństwowieniem wszystkiego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 11:45 W innych krajach jest tak, że ze zwykłej przyzwoitości minister edukacji powinien swoje dziecko posłać do szkoły państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 11:50 A niby dlaczego ??? Czy Min Edukacji powinien być przeciwnikiem prywatnych szkół ? Chyba też powinien wspierać ich rozwój - bo to też rozwój edukacji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 12:05 palestrina2005 napisał: > A niby dlaczego ??? > > Czy Min Edukacji powinien być przeciwnikiem prywatnych szkół ? > Chyba też powinien wspierać ich rozwój - bo to też rozwój edukacji w Polsce. Kompromitujesz się, pisdacki propagandysto. Ciekawe, jakyś szczekał, gdyby np. Rokita był ministrem oświaty i posłał córkę do prywatnej szkoły. Dopiero by dyżurne pisdaki ujadały na cały kraj. Z tobą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Po co inwektywy Komunisto ?? 26.09.06, 12:16 Po co te inwektywy Panie Komunisto ???? Jestem przekonany że Rokita posyła dzieci do prywatnych i nie mam nic przeciwko. Prywatne szkoły (te elitarne) w każdym kraju dają lepszą edukację niż państwowe i dla mnie to naturalne że jak kogoś stać to chce kształcić swoje dziecko. A ty chcesz dać wszystkim po rowno ???? To znaczy że jesteś komunistą i pewnie płaczesz za PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 no i co z tego? 26.09.06, 12:32 Jestem zagorzalym przeciwnikiem tej osoby (do tego wstrętnym liberałem), a sam bym chetnie poslał córkę do prywatnej szkoły (tutaj wychodzi ten mój liberalizm) - i mam nadzieję, że znajdę taką szkołę, do której będę miał zaufanie - i mam nadzieję, że niedługo też będę miał na to fundusze (jako wstrętny liberał). Zwłaszcza, minister edukacji powinien wysyłać dzieci do prywatnej szkoły, ponieważ w ten oto sposób unika się pewnego konfliktu interesów (np faworyzowania szkoły, wywierania presji na ministra ;-) ), Gdyby nie to, to pojawiłby się artykuł: "czy szkoła podstawawowa XXX będzie lepiej traktowana". Jestem zwolennikiem myśli liberalnej - przez to przeciwnikiem PiS, LPR, PSL i Samoobrony - jestem zwolennikiem, ale staram się nie być stronniczy. pozdrawiam czytelników. p Odpowiedz Link Zgłoś
uczciwyeseldowiec [...] 26.09.06, 13:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki9 Re: Po co inwektywy Komunisto ?? 26.09.06, 12:59 Bzdura! We Francji bardzo czesto do szkol prywatnych posyla sie dzieci slabsze, ktore nie nadazaja za normalnym tokiem nauczania w szkole publicznej. Niekiedy, jesli sie podciagna przez rok, to wracaja do publicznej szkoly. Wiem, bo widzialam. Szkola prywatna cechuje sie lopatologicznym ladowaniem do glowy, podciaganiem, nauczyciele sa bardziej dyspozycyjni dla uczniow niz w szkole publicznej (bo biora grube pieniadze). Dlatego te dzieci, ktore nie radza sobie w zwyklym trybie, poddaje sie takiej "specjalnej" obrobce w szkolach prywatnych. To bardzo czesta praktyka, wiec nie przesadzajmy z tym "w kazdym kraju"... W kazdym normalnym kraju edukacja publiczna jest po prostu na jakims rozsadnym poziomie, a zawod nauczyciela - mimo wszystko - cieszy sie wiekszym prestizem i jest - mimo wszystko - lepiej oplacany niz w Polsce. Nie chodzi o to, zeby "kazdemu po rowno", bo sa ludzie zamozni i niezamozni. W tym konkretnym przypadku chodzi o to, ze posuniecie ministra jest wyjatkowo wymowne zwazywszy na stan polskiej szkoly i na jego "dokonania" celem ulepszenia tego stanu... szanujacy sie minister edukacji dalby sobie i swojej polityce najlepsze swiadectwo posylajac z pelnym zaufaniem swoje dziecko do szkoly publicznej. A jedyne, co przekazuje nam p. Giertych to: unikajcie szkol publicznych w Polsce, nie sa nic warte. Gdyby poslal dziecko do prywatnej szkoly z wyboru, nie z koniecznosci to co innego. Mam na mysli wybor szkoly prywatnej w sytuacji, gdy rowniez panstwowa jest na rozsadnym poziomie. Ale nie, on woli te, w ktorej nauczyciele zarabiaja prawdziwe pieniadze i bardziej sie staraja w zwiazku z tym. Czyz moze byc cos bardziej wymownego? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Po co inwektywy Komunisto ?? 26.09.06, 13:11 To co piszesz jest po części prawdą. Bo są szkoły prywatne i prywatne elitarne. Po prostu szkoły prywatne reagują na zapotrzebowanie rynku. A więc mamy szkoły prywatne niewymagające, gdzie posyła się dzieci które się słabo uczą aby nie miały kłopotów. Tak samo są prywatne uczelnie które za nic dają magistra. Ale są też szkoły prywatne elitarne dla tych którym poziom szkół państwowych nie wystarcza, dla tych którzy chcą wykształcić swoje dzieci na najwyższym poziomie. Tak samo są prywatne elitarne uczelnie, a nasze państwowe uczelnie też mają płatne studia, czy czy płatne studia podyplomowe gdzie uczą za grubą kasę - inaczej by się nie rozwijały. A Giertych ma prawo chcieć dla corki jak najlepiej. I nie wymagaj od niego aby w pół roku uzdrowił polską edukację. To raczej należy mieć pretensję do SLD że tak zabagniła sprawę przez ostatnie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 12:14 Posyłając dziecko do szkoły prywtnej przyznaje, że jest nieudacznikiem, bo zarządzany przez niego system działa źle. Albo, że tak naprawdę ma w głębokim poważaniu tych, którzy sobie na prywatną szkołę z różnych względów pozwolić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 12:19 Posyłajć dziecko do prywatnej szkoły Giertych pokazuje że zna zasady gospodarki rynkowej. - Prywatne jest efektywniejsze od państwowego. W każdym normalnym kraju tak jest. Ja wymagam od Giertych aby szkoły były na dobrym poziomie i nie wiele odbiegały od dobrych szkół prywatnych. Ale to że nie będzie różnic to utopia. Tak samo jak utopią jest że biedny i bogaty będą leczenia na tym samym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 12:23 Tak już jest na całym świecie - kogo stać, posyła swoje dzieci do lepszych szkół i ma lepszą opiekę medyczną... I żadne krzyki tego nie zmienią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: A w innych krajach jak jest 27.09.06, 00:29 > Posyłajć dziecko do prywatnej szkoły Giertych pokazuje że zna zasady gospodarki > > rynkowej. - Prywatne jest efektywniejsze od państwowego. > W każdym normalnym kraju tak jest. Czyżby? Przecież Giertych i LPR chce unieważnienia wielu procesów prywatyzacyjnych i renacjonalizacji niektórych przedsiębiorstw... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 12:19 Logika i wnioski lumpeninteligenta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 Re: A w innych krajach jak jest 26.09.06, 11:50 > W innych krajach jest tak, że ze zwykłej przyzwoitości minister edukacji > powinien swoje dziecko posłać do szkoły państwowej. W ktorych? Prosze kraj i nazwisko ministra - ja osobiscie nie znam takich krajow a w kilku zdarzylo mi sie mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Wielkie Halo:) Kuron donosil UB i nic 27.09.06, 01:20 Nawet gdyby donosił na okrągło, i tak nie był byś godzien mu butów czyścić... Trochę szacunku dla lepszych od siebie, prześmiewco za trzy grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: A w innych krajach jak jest Wcale NIE! 26.09.06, 12:28 Nieprawda, rowniez w innych krajach dzieci politykow ucza sie w lepszych, prywatnych szkolach. A przynajmniej takich, gdzie niemowiacy danym jezykiem uczniowie nie stanowia wiekszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Wcale NIE! 26.09.06, 12:28 Nieprawda, rowniez w innych krajach dzieci politykow ucza sie w lepszych, prywatnych szkolach. A przynajmniej takich, gdzie niemowiacy danym jezykiem uczniowie nie stanowia wiekszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Inna szkoła dla ludu, a inna dla córeczki KON 26.09.06, 11:15 Moim zdaniem chłop zachował się rozsądnie ze swojego punktu widzenia... Ministrem się bywa, a wykształcenie dzieci jest najważniejsze. Dziwię się jednak jego wyborcom. Po co głosują na takiego hipokrytę?! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Bez przesady 26.09.06, 11:26 Szkoły państwowe w żadnym kraju nie dorównują najlepszym szkołom prywatnym. Chcialiśmy gospodarki rynkowej to ją mamy. A ci którym się to nie podoba niech się jasno przyznają że są komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Co mnie to obchodzi????? 26.09.06, 11:23 Gazeta.pl staje sie szmatławcem i brukowcem. O Giertychu jako polityku mam jak najgorsze zdanie, ale doprawdy nie interesuje mnie, gdzie on posyła dzieci do szkoły. Mamy wolny kraj. Kto chce i ma pieniądze, może posłać dziecko do szkół prywatnych. A jak ktoś nie ma pieniędzy? Gazeta wprowadza brzydki zwyczaj - sugerowanie, że wszyscy w naszym kraju powinni mieć wszystko po równo. Jeśli np. istnieją ludzie, których nie stać na posłanie dzieci do prywatnej szkoły, to nikt w Polsce nie powinien ich tam posyłać. Oczywista bzdura. → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gazeta propaguje komunizm ???? 26.09.06, 11:27 Właśnie - a jak to się ma do liberalych Demokratów.pl których popiera GW. Myślalem że GW jest za gospodarką rynkową /??? A tu się okazuje że w GW sami komuniści siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No i cóz w tym takiego dziwnego? 26.09.06, 12:12 Każdy o swoje dziecko dba. To ze takiego głąba ma za ojca to nie dziecka wina Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 13:27 moroux napisał: > Widać nie chce, żeby jego dziecko było wychowane "patriotycznie" :-)) a przynajmniej lepiej od taty.Mimo wykształcenia na salonach prostak będzie prostakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wodokot Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:58 mal49 napisała: > no comment Po pierwsze to "no comments", a po drugie to gdzie swoje pociechy wysylaja pupilki dziennikow ?????? Gdzie ma swoje bachory swita sld, po, ipt itd.... nie tylko szkoly prywatne w Polsce ale i za granica, gdzie czesne jest o wiele wiele wyzsze. Giertrych winny tak oplakanego stanu rzeczy... przecierz on jest min. od 4-5 miesiecy, a wy oblodnicy cudow chcecie, to nie Harry Potter panie i panowie ze wszystko sie zmieni od zaraz. Co, Marysia gorsza od "elitarnych" dzieci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:59 Marysiu jestesmy z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:10 dobre pytania. W komunie zdarzało się w latach 70-tych że dygnitarze partyjni wysyłali swoje pociechy do szkół prowadzonych przez zakonnice. Naprawdę tak było. Chcieli mieć dzieci dobrze wychowane, nie narażone na kontakt ze "zwykłymi" dziećmi i dobrze wyedukowane. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:45 ale dlaczego niby miałoby sie komentować jego decyzję. Nie jestem zwolennikiem giertycha, ale to jego suwerenne prawo wysyłac córkę do prywatnej szkoły. Nic w tym nagannego. Pobrzmiewa w waszych wypowiedziach polskie piekiełko Odpowiedz Link Zgłoś
fish79 A mi żal dziecka 26.09.06, 11:55 Dziecko ma 6 lat. Rodziców sie nie wybiera. Ciekawa jestem jakie emocje by Ją spotkały w publicznej szkole. Życia by nie miała, ot co. 6 latki są bardzo wrażliwe. A tak popza tym, widząc pomysły Ministra, lepiej zeby je sprawdzał na szkole córki, niż na jakiejs publicznej;> Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:44 pwo napisał: > Polska hipokryzja i tyle No i co z tego, że posłał? Stać go chyba, nie? Jakby mnie było stać, też bym posłał. Jest tylko jeden problem: nie mam córki. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:48 Tez bym poslal jak by mnie bylo stac. I o czym to niby swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:06 > Tez bym poslal jak by mnie bylo stac. I o czym to niby swiadczy? Ty nie jesteś ministrem edukacji i nie urządzasz co kilka dni konferencji o tym, jak to w polskiej szkole będzie dobrze, kiedy tylko zrealizują się plany LPR. To się nazywa hipokryzja. Czasami hipokryci kończą jak na Wegrzech... Odpowiedz Link Zgłoś
olias uuuuuuwagaaaa! taki-i-owaki na manifę idzie 26.09.06, 11:12 a to się będzie działo!!! ... .... .... .... .... ... czekamy, czekamy i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: uuuuuuwagaaaa! taki-i-owaki na manifę idzie 26.09.06, 11:41 > a to się będzie działo!!! ... > .... > .... > .... > .... > ... czekamy, czekamy i nic. nigdzie się nie wybieram ;) ale Ty już chyba grzejesz silniki. 7 października Roman i jego młodzież wzywa do Warszawy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:16 To że w szkołach jest lepiej wcale nie oznacza że istnieją szkoły prywatne w ktorych jest jeszcze lepiej. Jak ci się nie podoba to jedź na Kubę - tam wszyscy mają "po równo". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:46 > To że w szkołach jest lepiej wcale nie oznacza że istnieją szkoły prywatne w > ktorych jest jeszcze lepiej. Przypomnij sobie kampanię wyborczą sprzed roku i tyrady Giertycha o elitach oderwanych od życia, które nie znają problemów prostych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:48 Ale Giertych niegdy nie powidzial że jest komunistą i że nie będzie żadnych podziałów. A całkowite zrównanie bogatych z biednymi to komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 12:10 > A całkowite zrównanie bogatych z biednymi to komunizm Idz sie leczyc dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 12:20 Rozumiem że płakałeś po PZPR... Zrozum że dzisiaj żeyjemy już w innym ustroju... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 12:27 Dziecko ja zyje w innym ustroju od 30 lat, przyjezdzam czasem do Polski i glos mi sie na glowie jezy jak czytam takie bzdury jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 12:36 Rozumiem żyjesz w innym ustroju i nie możesz już patrzeć, zazdrosć Cię zżera jak widzisz tych bogaczy rozbijających się Ferrari... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 13:52 Nic nie rozumiesz, o Berlinie nie slyszales? Prawdopodobnie zakazany owoc dla takich wszechpolaczkow jak ty ... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 14:32 Typowe dowartościowywanie się Polaczka na emigracji który jest obywatelem drugiej kategorii w porównaniu do rodowitych Niemców. Ja faktycznie nie bywam w Berlinie - jestem tam tylko przejazdem, gdy jadę na wakacje do egzotycznych krajów (nie mówię o Egipcie i Tunezji) i jakoś nigdy nie chce mi się w tym Berlinie zatrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 27.09.06, 00:28 Niedlugo wyjedziesz dziecko na Kube:( Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widzę że zabrakło argumentów 27.09.06, 10:40 Przecież to Ty jesteś miłośnikiem równości - wszyscy do szkół państwowych !!!! A Kuba turystycznie jest bardzo fajna - na 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 27.09.06, 10:45 Masz dzieciaku podstawowe problemy ze sledzeniem dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 12:30 pod jednym nickiem wyszles (albo wyszlas) na przyglupa to terz probujesz pod innym, myslisz, ze ludzie tutaj to idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 12:37 Wyszłeś czy wyszłaś ??? Braki w wiedzy ogólnej ???? Poszukaj w Google "Palestrina" lub ew. +muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 13:56 Glupiutki jestes, a o Palestinie juz cie ktos tutaj wystarczajaco pouczyl. Poza tym kto ci zabrania nazwac sie np. katarzyna, niezaleznie od plci? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widzę że zabrakło argumentów 26.09.06, 14:33 Ale "inteligentna" odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Widzę że zabrakło argumentów 27.09.06, 00:33 Podyskutuj sobie tutaj, spraawdz swpoja "inteligencje;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49310790 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 27.09.06, 00:20 > Ale Giertych niegdy nie powidzial że jest komunistą i że nie będzie żadnych > podziałów. > > A całkowite zrównanie bogatych z biednymi to komunizm Zgadzam się! Tylko dlaczego nie powiedział tego podczas kampani wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 12:07 palestrina2005 napisał: > To że w szkołach jest lepiej wcale nie oznacza że istnieją szkoły prywatne w > ktorych jest jeszcze lepiej. > > Jak ci się nie podoba to jedź na Kubę - tam wszyscy mają "po równo". Gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
antabus1 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:24 jak sam nie rozumiesz to po co ci pisać matołku ;)? pewnie jesteś zaślepiony manipuilacjami kurskiego i dla ciebie wszystko jest ok... w tv można udawać patriotę i sprzedawać szkolnictwo publiczne jako super-extra a prywatnie mieć to w dupie i posłać dziecko do niepublicznej... jedno jest pewne giertych nie stracił przez to twarzy - bo nigdy jej nie miał !!!! a swoją drogą chciałbym zobaczyć kobietę która chciała mieć dziecko z.. czymś takim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yem Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:49 stać go za kasę z twoich podatków Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:52 a jak by chodzila do publicznej to z czyich podatkow? Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Po co ją posłał, niech da jej Amnestię na wszystko 26.09.06, 11:00 zrobi ją profesorem i bedzie wdrażać hitlerowskie idee tatusia ! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Poslij tam samego siebie... 26.09.06, 10:55 Bank udzieli ci kredytu na 'nauke', nawiazesz kontakty z 'jelita'wadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkad Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:44 A miała być Polska solidarna...... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 I co z tego. 26.09.06, 10:52 Posłał,no to co.Jako minister zarabia około 15tyś zł miesięcznie i może sobie pozwolić na wysłanie córki do szkoły prywatnej.Nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
albert19751 Re: I co z tego. 26.09.06, 11:38 A to, że ten pan jest ministrem edukacji. A z góry uznaje wyższość szkół prywatnych. Chodzi o zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I co z tego. 26.09.06, 11:46 Ale takie są fakty. Po co się oszukiwać. W każdym kraju o gospodarce rynkowej najlepsze szkoły prywatne są lepsze od państwowych. Dobry Min. Edukacji powinien zapewnić "dobry", możliwie najlepszy poziom edukacji w państwowych szkołach, aby biedniejsze dzieci miały jak najbardziej równe szanse w porównaniu z bogatszymi, ale nie oszukujmy się w żadnym kraju bogaci i biedni nie mają takich samych szans. Tak jest w USA, UK i innnych normalnych krajach. Jeśli ktoś tego nie rozumie to znaczy że jest komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula spieprzaj dziadu !!! ogłoś amnestię sam dla siebie 26.09.06, 10:46 super-MEN-ie Odpowiedz Link Zgłoś
feanor18 Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:46 eh. jaki głupek z tego romana. nie z powodu tej prywatnej szkoły. tak po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:47 Bujaj sie romek wielki edukatorze! Odpowiedz Link Zgłoś
yem Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:46 Pan ( pożal się Boże ) Minister czynami pokazuje co myśli o instytucji którą zarządza . to tak jakby piekarz jadł bułki u konkurencji , bo jego własne by mu nie smakowały. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:49 aha, a prywatne szkoły pod kogo podlegaja? Odpowiedz Link Zgłoś
maxum5 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:51 Co za bzdura - ekskluzywna szkoła za 590 PLN! Zwykła szkoła społeczna kosztuje ok. 900-1000 PLN za miesiąc, a szkoły prywatne od 2000 PLN/miesiąc w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:53 Co sie dziwicie? Facet nie chce zeby goposadzano, ze prywatnie korzysta z dobrodziejstw swoich decyzji ministerialnych :-) Brawo! Poza tym w prywatnej szkole edukacja dziecka jest mniej narazona na szwank z ppowodu glupich decyzji ministra edukacji :-) Ja tez tak zropbilem , tyle, ze Romek p[polecial na jakas tanioche bo ja bule prawie 2000 za miesiac. Ciekawe jakie czesne naprawde obowiazuje w tej jego szkole , skoro taka "najlepsza". Romek, poslij swoich wszechpolakow pod licea kroic uczniow to bedzie cie stac na lepsza szkole :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drwal88 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:55 raczej przypomina mi to taka sytuacje w ktorej Minister SWiA chodzi z ochrona, a przeciez powinien byc na ulicy spokoj, zadnych napadow, rozbojow, po co ochrona? Giertych mowi przeciez ze w szkolach jest niski poziom, ale nie zalezy to w 100% od niego, tak samo jak bezpieczenstwo na ulicy nie zalezy w 100% od Dorna. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Aleś ty głupi 26.09.06, 11:20 Minister Edukacji nie powinien dbać tylko o rozwój szkolnictwa państwowego ale taż stwarzać mozliwość rozwoju szkolnictwu prywatnemu które w jakiś sposób odciąża państwowe. Twoje porownanie z konkurencją jest skrajnie głupie. Wynika z niego że Giertych powinien zwalczać szkolnictwo prywatne tak jak Coca Cola zwalcza Pepsi Colę. Zastanów się najpierw zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 11:32 To państwowe szkoły nie są w stanie zapewnić prawidłowego rozwoju dziecka i jego umiejętności? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 11:41 A co to znaczy prawidłowy ??? Zdefiniuj to słowo. Można uznać że prawidłowo rozwinięty człowiek kończy studia. Ale jeden zostanie zwykłym pracownikiem, inny dyrektorem, inny wybitnym naukowcem, inny prezydentem. Na to jak wielki sukces odniesiesz w życiu wpływa Twoja edukacja. W kazdej gospodarce rynkowej mamy wyścig, rywalizację - o pracę, o pieniądze, o władzę. Im lepsza edukacja tym Twoje szanse w tym wyścigu większe. Właściwie wyścig zaczyna się już w przedszkolu. Bogaci zapewniają (przynajmniej teoretycznie) lepszy start swoim dzieciom. A więc "prawidłowy rozwój dziecka" może nie wystarczyć. Jesli dziecko ma w życiu osiągnąć sukces, dobrze zapewnić mu lepszy rozwój niż "prawidłowy" aby miało przewagę nad innymi. I tak robią wszyscy rodzice (przynajmniej większość) - starają sie dać dzieciom co najlepsze. Jak kogoś na to stać to nie dziwne że chce zapewnić dziecku rozwój lepszy niż "prawidłowy". A jak komuś się nie podobają takie zasady - zawsze można zostać komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 11:46 Czyli szkoły publiczne nie są wystarczające, by zapewnić dzieciakom równe szanse. A Pan Minister uważa, że nie da się tego zmienić. To na co nam taki minister? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 11:52 Jak jesteś za równymi szansami to zostań komunistą. Równe szanse to utopia komunistyczna. My Polacy odrzuciliśmy komunizm i wybraliśmy gospodarkę rynkową. A takie są zasady tej gospodarki - nie ma po równo. Można się starać wyrównywać szanse ale nie da się ich zrównać. Tak jest w USA, UK i innych rynkowych krajach. Wszędzie na świecie są elitarne szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 12:57 Skoro się już utrzymuje te państowe szkoły, to powinno się zapewnić w nich odpowiedni poziom, a nie taki na "odwal się". I to jest zadanie dla ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 13:05 Odpowiedni - OK. Ale nigdy nie dorównają najlepszym szkołom prywatnym - bo po prostu te będą miały więcej pieniedzy - ostatnio pisano o szkole gdzie czesne jest 4 tys. na miesiąc - taką szkołę będzie stać na wiecej - zawsze - choćby Giertych nie wiadomo jak się starał. A wypominanie Giertychowi że uczy prywatnie córkę jest śmieszne. podejrzewam że większość Min. Edukacji w UE tak robi, albo jeszcze gorzej - wysyłają swoje dzieci do najlepszych elitarnych szkół i nie płacą za to tak jak inni bo mają to w "pakiecie"(słyszałem że są gdzieś takie szkoły dla dzieci urzędnikow w UE). Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 12:02 peer2 napisał: > Czyli szkoły publiczne nie są wystarczające, by zapewnić dzieciakom równe > szanse. A Pan Minister uważa, że nie da się tego zmienić. Bo się nie da... Ty jeszcze żyjesz na etapie 'urawniłowki'?... Nawet, gdyby to było możliwe do zrobienia, to przecież nie w ciągu jednego roku > To na co nam taki minister? Minister, który by uważał inaczej - byłby takim samym idiotą jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Aleś ty głupi 26.09.06, 12:56 Chcesz powiedzieć, że państwowe szkoły nie przygotowują w odpowiedni sposób do studiowania na państwowych uczelniach wyższych? To chyba klęska systemu edukacji, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Giertych razem z coreczka bedzie.sie uczyl ... 26.09.06, 10:49 zasad dobrego wychowania i tolerancji dla podludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa brawo już nawet dziecko nie może liczyć na spokój 26.09.06, 10:49 od kiedy PAP cytuje "fakt"?. I Odpowiedz Link Zgłoś
ronin72 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:54 Ja nie rozumiem o co tyle szumu. Osobiście uważam że Giuertych to nacjonalista i homofob. Nie ma to jednak nic wspólnego z tym, że chce posłać córkę do szkoły prywatnej. Sam jestem rodzicem i moja córka chodzi do publicznej szkoły. Chodzi dlatego, że ani mnie ani żony nie stać na prywatną. Jak by mnie było stać to bym też posłał do prywatnej. To jest jego decyzja. Nie ma nic wspólnego z tym jak rządzi resortem edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Co w tym dziwnego? Sam poslałem swoje dzieci do .. 26.09.06, 10:55 Co w tym dziwnego? Sam poslałem swoje dzieci do szkół prywatnych. Płacę za dwójkę 1345 zł. Przecierz to normalne,ze rodzice inwestuja w edukacje swoich dzieci. Giertych zarabia tyle,ze go stać na prywatne szkoly. Więc byłby kretynem nie posyłajac swoich dzieci do dobrych szkół.Kazdy ma to na co go stać. Niedługo bedą pisać ,ze ministrowie nie ubieraja sie w lumpexach, tylko w firmowych butikach, ze jedzą nie w barach mlecznych, tylko w najlepszych restauracjach...paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie wiem w jakiej korupcji pracujesz... 26.09.06, 11:08 jezeli w MEN, to jestes takze taka sama swinia jak Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Nie wiem w jakiej korupcji pracujesz... 26.09.06, 11:15 edek47 napisał: > jezeli w MEN, to jestes takze taka sama swinia jak Giertych. I vice versa :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Nie wiem w jakiej korupcji pracujesz... 26.09.06, 11:17 rozmowa dwóch Polaków :) Specyficzna na skalę światową Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Nie wiem w jakiej korupcji pracujesz... 26.09.06, 11:52 No ... to juz sa trzy swinie, Giertych,ty i ja.TYLKO JEST PEWIEN PROBLEM,swinia swini nie jest rowna.TY i GIERTYCH pochodzicie z tego samego chlewa ,a ja z salonow. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Co w tym dziwnego? Sam poslałem swoje dzieci 26.09.06, 11:09 Szkoda, lepiej gdyby sam siebie posłał do jakiejś szkoły, może przynajmniej zacząłbyś pisać ortograficznie. PrzecieŻ to normalne, że rodzice inwestują w edukację swoich dzieci - fakt, ale nie jest normalne, że minister edukacji narodowej deprecjonuje szkoły publiczne, o które rzekomo tak dobrze dba, wysyłając własną córkę do szkoły prywatnej!!! To jest tak, jakby mechanik samochodowy chwalił się, że wspaniale naprawia mercedesy, a sam swojego oddawał do naprawy sąsiadowi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc19 Re: Co w tym dziwnego? Sam poslałem swoje dzieci 26.09.06, 11:22 Zgadzam się z rozmówcą. jak dziecko ma 6 lat to straszny grzech, że do prywatnej chodzi szkoły? A co niby, gdy ma 20 lat to za studia może płacić i bez większej afery się odbywa? Ja nie widzę w tym nic złego. Mniejsze klasy, lepszy kontakt z uczniami, oferta nauczania też zupełnie inna. Co złego w tym, że Romek chce mieć bardziej wykształcone dziecko? Może gdy dorośnie (córka) to wybije mu (Romkowi) z głowy te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Co w tym dziwnego? Sam poslałem swoje dzieci 26.09.06, 11:36 Pewnie, że nie ma w tym nic dziwnego, że jeśli kogoś stać to posyła dzieci do prywatnych, niemało płatnych szkół.Nie jest dla mnie istotne czy robi to Giertych, Śmiertych czy inny jesli go stać niech płaci nawet diamentami za edukację swoich dzieci. Problem polega na tym, że mnóstwo rodziców w naszym kraju także chciałoby edukacji na poziomie córki Marysi(balety, języki, basen i inne przyjemne bajery+profesjonalna, wysokiej jakości opieka i edukacja dziecka, o której i pan minister i całe rzesze zapracowanych rodziców marzą), ale ich na to zwyczajnie nie stać. Zwłaszcza gdy pojawia się problem spłaty kredytu, opłaty czynszu, czy podatku m.in. na ministerialną pensję któregoś z notabli. I jeszcze jedno: w Polsce ciągle są grupy ludzi wybranych żyjące kosztem innych grup tudzież na ich koszt.Nie twierdzę, że wszyscy jesteśmy równi i mamy takie same potrzeby, bo tak nie jest.Chodzi mi tylko jakim to odbywa się kosztem.Bo jesli pan Giertych możliwość kształcenia swojego dziecka na wyższym poziomie i w nieco luksusowych warunkach zawdzięcza własnej rzetelnej, uczciwej i sumiennej pracy to w porządku. Ale zapytajmy szeregowego działacza MW: czy też stać go na prywatną edukację swojego dziecka? Jak myślisz co odpowie? I dlaczego jest tak, że dworskie obyczaje władzy są tak skrzętnie skrywane przed tzw.szarymi ludźmi? Bo władza dobrze wie dlaczego ją stać na luksus... Odpowiedz Link Zgłoś
mk0101 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:55 Szczerze mowiac to ta publikacja byl idiotyczna. Rozumie,ze mozna nie lubiec Giertycha,bo sam go nie cierpie. Jednak napisanie siejacego nienawiscia artykulu na temat wyslania dziecka do szkoly prywatnej to kretynizm. No i co z tego,ze Giertych jest ministrem edukacji narodowej i ze w wiekszosci szkolach jest jak jest? Kazdy z nas, nawet a moze zwlaszcza bedac na jego miejscu, poslalby dziecko do najlepszej szkoly. Jakby bylo nas stac, to kazdy by tak zrobil. Nie ma w tym nic dziwnego, a autor artykulu ma juz naprawde mocne kompleksy na punkcie Romana skoro pisze o tym. No albo nie byl wstanie znalezc innego tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:03 mk0101 napisała: > Szczerze mowiac to ta publikacja byl idiotyczna. Rozumie,ze mozna nie lubiec > Giertycha,bo sam go nie cierpie. Jednak napisanie siejacego nienawiscia > artykulu na temat wyslania dziecka do szkoly prywatnej to kretynizm. No i co z > tego,ze Giertych jest ministrem edukacji narodowej i ze w wiekszosci szkolach > jest jak jest? Kazdy z nas, nawet a moze zwlaszcza bedac na jego miejscu, > poslalby dziecko do najlepszej szkoly. Jakby bylo nas stac, to kazdy by tak > zrobil. Nie ma w tym nic dziwnego, a autor artykulu ma juz naprawde mocne > kompleksy na punkcie Romana skoro pisze o tym. No albo nie byl wstanie znalezc > innego tematu... Faktycznie G.Wyborcza to juz taki szmatławiec. Szkoda, bo byla to dobra gazeta.Stoczyła sie na dno. Dziennikarze kretyni, czy redaktor ? Może maja teraz taka linie - rywalizowanie z Faktem, bo inne dobre pisma juz uciekły za daleko, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:10 Problemik z czytaniem ze zrozumieniem? To Fakt napisał o tym, że Giertych posłał córunię do szkoły prywatnej, Fakt a nie GW! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:11 ziuta111 napisała: > Problemik z czytaniem ze zrozumieniem? To Fakt napisał o tym, że Giertych > posłał córunię do szkoły prywatnej, Fakt a nie GW! To teraz bratnie pisma :):) Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 12:10 yvesl napisał: > > > Faktycznie G.Wyborcza to juz taki szmatławiec. Szkoda, bo byla to dobra > gazeta.Stoczyła sie na dno. Dziennikarze kretyni, czy redaktor ? Może maja tera > z > taka linie - rywalizowanie z Faktem, bo inne dobre pisma juz uciekły za daleko, > szkoda. Ty matole, czytać nie umiesz? To "Fakt" napisał... ale głąby w tej Lidze Pozbawionych Rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:56 A ty wiesz gdzie uczą się dzieci innych prominentnych działaczy z partii opozycyjnych? Dlaczego jakiś kretyn wyciąga akurat dziecko Giertycha? Info na poziomie najgorszego brukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:06 bravor napisał: > A ty wiesz gdzie uczą się dzieci innych prominentnych działaczy z partii > opozycyjnych? Nie na temat............ Dlaczego jakiś kretyn wyciąga akurat dziecko Giertycha? Kretyn to jest Roman. W dodatku minister EN. To tak jakby minister zdrowia wysya swoj Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:07 urwalo cosik..........:))) Mialo byc: to tak jakby minister zdrowia wysylal swoja rodzinke na leczenie za granice............. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:09 remislanc napisał: > > > > Dlaczego jakiś kretyn wyciąga akurat dziecko Giertycha? > > > Kretyn to jest Roman. W dodatku minister EN. To tak jakby minister zdrowia > wysya swoj > Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:10 yvesl napisał: > remislanc napisał: > > > > > > > > Dlaczego jakiś kretyn wyciąga akurat dziecko Giertycha? > > > > > > Kretyn to jest Roman. W dodatku minister EN. To tak jakby minister zdrowi > a > > wysya swoj > > Rczej jesli chodzi o kretyna , to bardzo to do Ciebie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:24 Widze ywesl nosisz fotka w portfelu............:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:25 remislanc napisał: > Widze ywesl nosisz fotka w portfelu............:)))) Oczywiscie ,ze noszę , mojej zony... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ale po co ten album ze zdjeciami z soba nosisz ? 26.09.06, 12:05 Chyba po to,zebys sie opamietal i nie zdradzal zony. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 12:55 yvesl napisał: > remislanc napisał: > > > Widze ywesl nosisz fotka w portfelu............:)))) > > Oczywiscie ,ze noszę , mojej zony... .......w objęciach Romka............... Jak już być fanem romka to pełną gębą......he,he Odpowiedz Link Zgłoś
omelgrom Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:57 jedyna sensowna decyzja ministera Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 10:58 jedyna znana :) Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:03 Podał PAP za "Faktem", a za PAPpem nasza ukochana GW, nie mylę się, kolacja brukowców:) Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd ludzue zastanowcie sie.... 26.09.06, 11:20 co wy wypisujecie, ze to niby go stac, wiec moze... tu nie chodzi o pana kowalskiego ale o min. edukacji (niestety), w zadnym razie gdyby mial tylko odrobine szacunku do instytucji naczele ktorej stoi, to nie dalby takiego przykladu (wyobrazcie sobie ze dyrektor marketingu firmy bmw, jezdzi na codzien porche) no ale coz, wymagac od romka taktu i kultury politycznej to chyba przesada, czy w obecnych czasach mozna czegokolwiek wymagac od ludzi w rekach ktorych spoczywa nasz los? (to bylo pytanie retoryczne ) Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: ludzue zastanowcie sie.... 26.09.06, 11:54 ingryd napisała: >.. > tu nie chodzi o pana kowalskiego ale o min. edukacji (niestety), Otóż to, stwierdzenie jest trywialne ale wielu ludziom jest trudno zrozumieć, że m i n i s t e r e d u k a c j i posyła własnego dzieciaka do szkoły prywatnej, to najlepiej świadczy co sam sądzi o systemie edukacji, którym kieruje!!! Ten człowiek nie ma za grosz honoru, to pokazuje, że jego posada jest dla pieniędzy a nie dlatego, że wypełnia jakąś (jakąś) misję! Jego misja polega na tym, że musi siedzieć u koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Juz GW nie wie o czym pisac 26.09.06, 11:05 Niech napisza cos o innych, bo sa strasznie monotematyczni. Giertych to, tamto... chteni bym sie dowiedzial czegos o najwiekszej partii opozycyjnej, albo zjednoczonej lewicy... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl giertych osoba publiczna 26.09.06, 11:19 thorgallpl napisał: > Niech napisza cos o innych, bo sa strasznie monotematyczni. Giertych to, > tamto... giertych to osoba publiczna i trudno sie dziwić, że ludzi interesuje co robi - bo jest to w sprzeczności z tym co mówi. a gdyby napisali, gdzie chodzi moja córka to byłoby to dla ciebie interesujące? > chteni bym sie dowiedzial czegos o najwiekszej partii opozycyjnej, albo zjednoczonej lewicy... masz przeciez superobiektywne media - nasz dziennik, tvtrwam, radio maryja ... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:05 pwo napisał: > Polska hipokryzja i tyle Oczywiście, tyle że nie 'polska' a GWniana... Ciekawe gdzie posyłają dzieci redaktorzy GWna ?... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:08 > Ciekawe gdzie posyłają dzieci redaktorzy GWna ?... Posylaja napewno zaleznie od mozliwosci finansowych, nie sa hipokrytami bo nie pracuja w ministerstwie edukacji, to chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:11 helmut.berlin napisał: > > Ciekawe gdzie posyłają dzieci redaktorzy GWna ?... > > Posylaja napewno zaleznie od mozliwosci finansowych, nie sa hipokrytami bo nie > pracuja w ministerstwie edukacji, to chyba jasne? A więc pracownicy Służby Zdrowia nie powinni leczyć dzieci w prywatnych gabinetach ? Ciekawa teoria... Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:14 helmut.berlin napisał: > > Ciekawe gdzie posyłają dzieci redaktorzy GWna ?... > > Posylaja napewno zaleznie od mozliwosci finansowych, nie sa hipokrytami bo nie > pracuja w ministerstwie edukacji, to chyba jasne? Ale,że kupuja Rzeczpospolita i Dziennik to juz są hipokrytami,"to chyba jasne"? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:31 A dlaczego jak ktoś jest w Min. Edukacji nie może posłać dziecka do prywatnej szkoły. We wszystkich krajach z gospodarką rynkową najlepsze szkoły prywatne (nie wszystkie tylko najlepsze) są lepsze od państwowych. To wynika z zasad gospodarki rynkowej - prywatne jest lepsze od państwowego. Jak ci się nie podoba zostań komunistą i wyjedź na Kubę - będziesz szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:35 Szkoły publiczne nie są gorsze od prywatnych z powodu gospodarki rynkowej. Trochę Cie ponioslo :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:56 Wcale mnie nie poniosło. Poucz się ekonomii. Pierwsza zasada gospodarki rynkowej - prywatne jest efektywniejsze niż państwowe. Dlatego upadł komunizm. To logiczne że elitarne uczelnie/szkoły gdzie rodzice płacą kupę kasy za swoje dzieci będzie stać na wyższe płace dla nauczycieli niż państwowe szkoły/uczelnie. Dlatego ściągną do siebie najlepszych. W Polsce ten proces już się zaczął i będzie postępował. Sami chcieliśmy gospodarki rynkowej. Prywatne szkoły elitarne są na całym siwiecie i są lepsze od państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:03 Na przykładzie Trójmiasta powiem Ci że najlepsze szkoły średnie są publiczne, m.in z mozliwością zdawnaia matury międzynarodowej, wykładowym angielskim itp. Podobnie z uczelniami wyzszymi, państwowe mają wciąż lepsze rekomendacje zarówno u pracodawców jak opinię w zagranicznych środowiskach naukowych. Jeśli chodzi o przedszkola i gimnazja to byś może sytuacja jest odwrotna, niestety nie mam małych dzieci więc nie wiem. :) PS. Z ekonomii nie wiele więcej mogę się nauczyć więc nie bądź uszczypliwa Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:27 Widać że "edukacja państwowa" nie wykształciła Cię najlepiej bo nie wiesz że Palestrina byl facetem. Kim był - poszukaj w Google. W Polsce być może jeszcze państwowe szkoły nie są gorsze od prywatnych. Ale to tylko dlatego że mamy dopiero 15 lat gospodarki rynkowej. W krajach takich jak USA, UK i inynych dojrzalych gospodarkach rynkowych prywatne szkoły są najbardziej elitarne. To się bedzie zmieniać w Polsce na korzyść szkówł prywatnych i jest to nieuniknione. Bedą oczywiście szkoły prywatne dla obibokow, ale będą też szkoły prywatne z czesnym 2-3 tys, a może i 5 tys., za semestr - i takie szkoły zgarną najlepszych nauczycieli, bo będą miały dużo kasy. Trudno wymagać aby z naszych podatków wszystkie szkoły było stać na tak wysoki poziom. A jeśli chodzi o polskie uczelnie - przynajmniej ekonomiczne - to pracodawcy bardzo nisko cenią wszystkie polskie uczelnie - praktycznie każdy dyplom uczeli ekonomicznej z zagranicy jest więcej wart. A najwięcej warte jest to co pokażesz na rozmowie kwalifikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:36 "Widać że "edukacja państwowa" nie wykształciła Cię najlepiej bo nie wiesz że Palestrina byl facetem." - bo to jednemu psu Reksiu? Nie masz zielonego pojecia o moim wyksztalceniu, wiec sie odemnie odczep. Jak jestes taki wyedukowany w uczelni niepublicznej to idz do teleturnieju robic kariere. Dyskusja prowadzona jest o czasach obecnych a Ty mowisz co bedzie za 15 lat? Wizjoner jakis czy co? Narazie sytuacja jest taka a nie inna i szkoly publiczne sa lepsze od prywatnych. Ja wybral bym jedna z nich, sadzac po ilosci chetnych na 1 miejsce wiekszosc Polakow mysli podobnie. Elitarne uczelnie - co świadczy o elicie? prestiż i osiagniecia naukowe gamoniu, w momencie jak najlepsi profesorowie przeniosa sie na uczelnie niepubliczne to zyskaja prestiz. W slad za nimi pojawia sie osiagniecia. Za 15 lat moze juz nie byc uczelni publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:41 Uczelnie publicze lepsze od prywatnych ? Nie wiem. Takie UW, SGH są państwowe ale mają kupę studentów którzy płacą i gdyby nie to ... Mogę się wypowiadać jeśli chodzi o ekonomię bo byłem i tu i tu. I nie widziałem różnicy. Ci sami profesorowie, podobny poziom. Ale jeśli chodzi o rozwój to górą prywatne, a państwowe rozwijają się tylko dlatego że część studiów też jest prywatna. A w ogóle w ekonomii jesteśmy lata świetlne za Zachodem Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:52 Moja uczelnia dysponowała budżetem rocznym grubo ponad 100mln od Państwa, dokładnej informacji nie znam. Mysle ze studia platne to skromny ulamek tego. Czy rozwija sie wolniej od niepublicznych? hmm...nie. Z ekonomii jesteśmy w tyle z racji tego że polscy profesorowie wywodzą się z innego ustroju, nie mieli dostepu do fachowej literatury z ekonomii. Oni sami w przeciagu 20 lat musieli uzupelnic swoja wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:16 Nie pracuję na Uczelni ale wiem że np. UW miałby ciężko bez prywatnych studiów. 100 mln to sporo kasy ale też wszystko zależy od wielkości uczelni, więc bez wspomagania płatnymi studniami zaocznymi, podyplomowymi, MBA itd. mogłoby być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:27 > A jeśli chodzi o polskie uczelnie - przynajmniej ekonomiczne - to pracodawcy > bardzo nisko cenią wszystkie polskie uczelnie - praktycznie każdy dyplom uczeli > ekonomicznej z zagranicy jest więcej wart Dziecko, pracodawcy (ja jestem jednym z nich) cenia zupelnie inne rzeczy, szkoda dla ciebie, ze nie masz o tym pojecia, bo bedziesz mial duze trudnosci ze znalezieniem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:07 > Pierwsza zasada gospodarki rynkowej - prywatne jest efektywniejsze niż > państwowe. Dlatego upadł komunizm. Nie musisz na tutaj cytowac podrecznikow pierwszego roku, na ktorym byc moze jestes. Wszystkie twoje teorie to pare ksiazkowych faktow, na szybko wyczytanych azeby zablysnac na forum. Zajmij sie lepiej studiami, z takim podejsciem nawet politycznej kariery nie zrobisz. > W Polsce ten proces już się zaczął i będzie postępował. Sami chcieliśmy gospodarki rynkowej. Prywatne szkoły elitarne są na całym siwiecie i są lepsze od państwowych. W Polsce wlasnie zaczal sie proces upadku szkol prywatnych bo jedynie z czesnego szkol nie mozna utrzymac. Poczytaj troche jak sa finansowane "elitarne uczelnie" na swioecie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:30 Ty chyba nawet na pierwszym roku nie jesteś - skoro wierzysz w utopię że dzieci we wszystkich szkołach będą sie uczyć na takim samym poziomie. I że biedni bedą tak samo dobrze wykształceni jak bogaci... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:33 > Ty chyba nawet na pierwszym roku nie jesteś - skoro wierzysz w utopię że dzieci > we wszystkich szkołach będą sie uczyć na takim samym poziomie. I że biedni bedą > tak samo dobrze wykształceni jak bogaci... Ty jestes naprawde chory albo chora, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:43 Braki w edukacji... Gdyby nie to - wiedziałbyś chory czy chora. Odpowiedz Link Zgłoś
rish Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:47 Palestrina – miasto i gmina w środkowych Włoszech, masz gdzies zanzaczone ze chodzi o kompozytora a nie o miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:17 Widocznie miasto nosi nazwę na cześć kompozytora... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:50 > Widocznie miasto nosi nazwę na cześć kompozytora... Tak, od 1000 lat.. smieszny jestes dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 14:38 Jak już się tak chcesz mądrzyć to trzeba było sprawdzić - 2500 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 27.09.06, 00:30 Nie denerwuj sie dziewczyno, odrob lepiej prace domowe i zacznij uzywac mozgu zamiast Googla... czasem trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 27.09.06, 10:43 No cóż - dalej ignorant w kwestiach muzyki. Palestrina był facetem Odpowiedz Link Zgłoś
radek.rembisz Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:56 A może nazwisko tego człowieka pochodziło od miejsca gdzie się urodził :) Np. jak Jurand ze Spychowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:58 chyba tak jest w tym przypadku, nasz mlody "medrzec" nie zdazyl sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:58 Widze, ze nie zrozumiales ironii, nic dziwnego bo i tak wyrozniasz sie tutaj ponadprzecietnie swoimi interesujacymi teoriami i pogladami. Osmieszasz sie tylko czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 12:32 Widać nie umiesz sie odpowiednio wyrażać. Może jakieś korki z polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:58 Ej,z tą Kubą to niemerytoryczny argument tylko troszku ideologiczno-wykluczjacy. Przeciez większość z oburzonych(tez się do nich zapisuję)nie zarzuca Giertychowi, że posłał córę do prywatnego, bo go stać(wszak mamy kapitalizm i demokrację+kazdemu wolno posyłać/nie posyłać gdzie się chce), tylko o tą dość arogancką i obłudną pozę wizjonera, misjonarza, reformatora państwowej szkoły, która bardzo odbiega od tej prywatnej.Wygląda, że to całe patrityczno- wychowawcze credo Giertycha to zwykła ściema jest...Bo jak wiemy(także z kubańskiej praktyki) ideolo dla biednych, a rum i cygara dla uświadomionych.Pogadaj sobie ze sfrustrowaną nauczycielką od matematyki w prowincjonalnej szkole np.na Podlasiu, po co zaraz Kuba? Pytanie do reporterów "Faktu":czy w tej prywatnej są mundurki, ile godzin planowych lekcyjnych/tyg.jest w kl.Iej, ile czasu min.Giertych poświęci na odrabianie lekcji ze swoim dzieckiem, jak wygląda ustalanie założeń programowych i innych w prywatnej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 13:02 szoszan napisała: > arogancką i obłudną pozę wizjonera, misjonarza, reformatora państwowej szkoły, > która bardzo odbiega od tej prywatnej.Wygląda, że to całe patrityczno- > wychowawcze credo Giertycha to zwykła ściema jest... Powtórzę: czy Minister Zdrowia nie powinien leczyć dziecka w prywatnym gabinecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:09 Wg GWna ,poprzedni ministrowie posyłali dzieci do szkół państwowych... Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Hipokryzja GWna 26.09.06, 11:16 mg2005 napisał: > Wg GWna ,poprzedni ministrowie posyłali dzieci do szkół państwowych... W Moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki mg2005 na manowcach... 26.09.06, 11:16 > Oczywiście, tyle że nie 'polska' a GWniana... To notatka Faktu, który za obecną koalicję poszedłby w ogień. Portal Gazeta.pl (nie GW) przytoczyła go za PAP, której szefem jest nadworny dziennikarz IV RP - Piotr Skwieciński. Piesek Pawłowa zobaczył logo GW i wie, że trzeba się ślinić :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: mg2005 na manowcach... 26.09.06, 11:22 taki-i-owaki napisał: > > Oczywiście, tyle że nie 'polska' a GWniana... > To notatka Faktu, który za obecną koalicję poszedłby w ogień. Portal Gazeta.pl > (nie GW) przytoczyła go za PAP, której szefem jest nadworny dziennikarz IV RP - > > Piotr Skwieciński. Ale jaki to ma związek z "polską hipokryzją" ?... Hipokryzja "Fucktu" nie wyklucza hipokryzji GWna... > Piesek Pawłowa zobaczył logo GW i wie, że trzeba się ślinić Tym wykazałeś swoją głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: mg2005 na manowcach... 26.09.06, 11:44 > Ale jaki to ma związek z "polską hipokryzją" ?... > Hipokryzja "Fucktu" nie wyklucza hipokryzji GWna... Przypominam, że komentujesz materiał PAP. Przypominasz erotomana, który widząc sęk w desce - myśli tylko o jednym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: mg2005 na manowcach... 26.09.06, 11:53 taki-i-owaki napisał: > Przypominam, że komentujesz materiał PAP. Przypominam, że pisałeś (zgodnie z prawdą), że to notatka "Fucktu"... > Przypominasz erotomana, który widząc > sęk w desce - myśli tylko o jednym ;-) > A kogo ty przypominasz - oprócz głuptaka ?... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Re: mg2005 na manowcach... 26.09.06, 12:50 > Przypominam, że pisałeś (zgodnie z prawdą), że to notatka "Fucktu"... Widzę, że wreszcie zrozumiałeś. Podsumowując: komentujesz materiał PAP oparty na artykule Faktu a kubły pomyj wylewasz na... GW > A kogo ty przypominasz - oprócz głuptaka ?... Kto tu jest głuptakiem - patrz wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Pytanie: Dlaczego szef resortu uważa, że 26.09.06, 11:25 resortowe szkoły nie są dobre dla jego córki? Czyżby było to przyznanie się do klęski? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pytanie: Dlaczego szef resortu uważa, że 26.09.06, 12:05 peer2 napisał: > resortowe szkoły nie są dobre dla jego córki? > Czyżby było to przyznanie się do klęski? Jeśli sądzisz, że da się to zrobić w pół roku ,to jest to klęska twojego intelektu... )) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Pytanie: Dlaczego szef resortu uważa, że 26.09.06, 12:55 A kto powiedział, że w pół roku, Roman ma na to jeszcze planowo trzy lata. Edukacja jego dziecka dopiero się zaczyna, a nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
olias co jeszcze znajdziecie na Giertycha, żałośni ... 26.09.06, 11:06 1. skąd wiedzą o tym dziennikarze gazety? Bo sami mają tam swoją dziatwę. Ci co mają, oczywiście. 2. dlaczego inni mogą, a Giertych - nie? Bo nie. 3. Czy to Giertych odrapał ściany szkół w Polsce. Tak, tak, tak. 4. Czy nienawiść polskich elit zaślepia je? Oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
meloman21 Re: Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:11 Panie Ministrze proszę przepisać do szkoły w której ja uczę. to będzie dla Pańskiej córki prawdziwa Polska szkoła. mgr xx Nauczyciel III i IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Do dymisji go!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.06, 11:11 Kolejna kompromitacja GIER TYCH DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Za co ???? 26.09.06, 11:12 To nie może posłać dziecka gdzie chce. Przynajmniej odciążył budżet szkolnictwa o jedno dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 at_work - weź się do pracy... )) 26.09.06, 11:15 - zamiast pisać głupoty... at_work napisał: > Kolejna kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Chcesz sie mscic na corce, zeby dowalic ojcu ... 26.09.06, 11:19 TO BARDZO NIELADNIE.Dziecko, ktore ma takiego ojca jak Giertych nie moze byc normalne, wymaga specjalnej opieki i specjalnej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Chcesz sie mscic na corce, zeby dowalic ojcu 26.09.06, 11:20 edek47 napisał: > TO BARDZO NIELADNIE.Dziecko, ktore ma takiego ojca jak Giertych nie moze byc > normalne, wymaga specjalnej opieki i specjalnej szkoly. Znasz to z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie jestem synem Giertycha... 26.09.06, 11:33 wiec to mojej osoby nie dotyczy.A ty widocznie jestes podobnym przyglupem jak GIERTYCH , ktory mysli, ze dziecko mu specjalnej szkole zmadrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Kij ma dwa końce 26.09.06, 11:11 kto z Was chciałby spotykać Giertycha np. na zebraniu rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
jeannedep Giertych posłał córkę do prywatnej szkoły 26.09.06, 11:13 Podajcie nazwę, szkoły chętnie wyślę tam swoje dziecko!!Czesne konkurencyjne jak na Warszawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann i co z tego? 26.09.06, 11:19 1. Giertych jest prawicowcem, a nie komunistą, nigdy nie wypowiadał się przeciw istnieniu szkolnictwa prywatnego - gdzie tu hipokryzja? 2. Czesne w "elitarnych" szkołach w Warszawie wynosi dużo ponad 590 zł. To jest, rzekłabym, umiarkowane. Giertych zdecydowanie nie jest postacią z mojej bajki, ale przeraża mnie pojawiający się gdzieniegdzie w wypowiedziach populizm... Odpowiedz Link Zgłoś