Dodaj do ulubionych

PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomunist...

• helmut.berlin ...zatrzymać proces naprawy państwa??? 27.09.06, 12:44
      jak mozna zatrzymac cos co stoi w miejscu???
    • sabala_1 PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomunist.. 27.09.06, 12:45
      Panie Prezydencie/Premierze (niepotrzebne skreślić) czy pan zna stare
      przedwojenne powiedznie (z Sejmu dla Sejmu): "Sralis mazgalis referendis
      Duptis".
      A ten co je wtedy wytoczył, widział was o współcześni TKM.
    • bluter A co z różnicami programowymi 27.09.06, 12:45
      Wielu polityków zwraca uwagę na różnicę pomiędzy rozmowami partii w sprawie
      utworzenia koalicji a rozmową z pojedyńczym posłem by zdobyć większość i jak
      dla mnie jest to różnica diametralna. Interesujące jest jednak że nikt w tych
      porównaniach w przypadku patii NIE MÓWI o rozmowach o róznicach programowych.
      Czyżby programy partii były tylko dla wyborców a w rozmowach o tworzeniu
      koalicji liczyły sie tylko stołki a programy były całkiem nie istotne.
    • apoplaws Nie rozumiem oburzenia PiS 27.09.06, 12:45
      przecież z drugiej strony mówią, że nic się nie stało. Sami twierdzą, że tak się
      właśnie uprawia pollitykę.
      No skoro tak, to chyba się przecież nie wstydzą tego jak wykonują swoją pracę? A
      może jednak?
      • taziuta Cel uświęca środki? :-) 27.09.06, 13:11
        PiS wstydzi się i gardzi metodami, po jakie musi sięgać aby przywrócić w Polsce
        Prawo i Sprawiedliwość. Ale jeśli po nie nie sięgnie, to nie wygra z układami
        III RP i nie zbuduje IV RP. Czyli jest usprawiedliwione, przynajmniej w oczach
        zwolenników budowy IV RP...
        Jeśli trzeba będzie zacząć strzelać do warchołów na ulicach, to zaczną
        strzelać. Jeśli trzeba będzie zacząć podsłuchiwać opozycję, to zaczną (zaczęli
        już zresztą w Krakowie). Bo cel uświęca środki!

apoplaws napisał:
        ...
        > No skoro tak, to chyba się przecież nie wstydzą tego jak wykonują swoją
        > pracę?
        > A może jednak?
        • apoplaws Re: Cel uświęca środki? :-) 27.09.06, 14:16
          Iście szatański dylemat : Postępujemy podle aby osiągnąć szczytne cele. Ale jak
          wtedy udowodnić, że cele innych nie były szczytne wykazując podłość ich
          postępowania?
          • taziuta Re: Cel uświęca środki? :-) 27.09.06, 15:23
            Nie da się udowodnić. To kwestia wiary.
            Czy Jareczek może kłamać? Chyba nie... :-)

apoplaws napisał:

> Iście szatański dylemat : Postępujemy podle aby osiągnąć szczytne cele. Ale
            > jak wtedy udowodnić, że cele innych nie były szczytne wykazując podłość ich
            > postępowania?
    • natural7 PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomunist.. 27.09.06, 12:50
      Nie znoszę Cymańskiego, Marcienkiewicza, Gosiewskiego, Galby ale w
      przyspieszonych wyborach pewnie zagłosuje na PiS. Dalczego? Na złość WSI. Mikke
      przewidział, że będzie albo PiS albo bezpieka.
      • majster_g Re: PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomuni 27.09.06, 12:53
        natural7 napisał:

> Nie znoszę Cymańskiego, Marcienkiewicza, Gosiewskiego, Galby ale w
        > przyspieszonych wyborach pewnie zagłosuje na PiS. Dalczego? Na złość WSI.
        > Mikke przewidział, że będzie albo PiS albo bezpieka.

Jaka WSI? Macierewicza?
    • lech_kartofel_kaczynski Polityczne Qrwy.... 27.09.06, 12:51
      ....wszelkiej maści tracą zupełnie kontakt z rzeczywistością.
      Kupczenie stanowiskami państwowymi sprzedają ludziom jako prowokację.
      • presentation1 Re: Polityczne Qrwy.... 27.09.06, 13:07
        Oj lewiczko przegralas.
        • battosai Re: Polityczne Qrwy.... 27.09.06, 13:21
          > Oj lewiczko przegralas.

Istotnie, pisowska bolszewia poległa na całej linii.
    • brokowisko Pan Jurek udaje d.....la! 27.09.06, 12:51
      Pytaja go o RB a on mowi o wekslach ! P A R A N O J A !
      Caly PiS to paranoja ! ! ! !
      • piss_on_pis Pan Jurek udaje d.....la? nie udaje on nim jest! 27.09.06, 14:31

• q_vw Re: PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomuni 27.09.06, 12:51
      To, co mowi teraz PiS to mozna kwitować jedynie tak: buahahahahahahahahahahaha.
      • czornyj111 WNIosek PO o nie kandydowaniu karanych do sejmu 27.09.06, 12:59
        i senatu teraz poprze PIS i reszta !!!!
    • milet_z_sedesu *****Kolejne standardy chamstwa**** 27.09.06, 12:53
      Zabawne, jak taka osoba jak Ty mówi coś na temat myslenia. Zasadniczo twój
      antysemicki bełkot nie zasługuje na zadną polemikę, ale zasadniczo nie jest to
      odpowiedż dla Ciebie tylko ostrzeżenie przed podejmowaniem jakijkolwiek
      dyskusji z Tobą.
      I to by było na tyle.
      • rabl_srulek Chamski belkot. Szkoda czasu na komentaz. 27.09.06, 13:06
    • mamgotamgo PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomunist.. 27.09.06, 12:54
      Chciałoby się zaśpiewać arię Jontka: I ty jej wierzysz, biedny narodzie...
      Uwiła sobie baba powrósło ze słomy i teraz udaje primadonnę. Zapomina tylko, że
      słoma jest łatwopalna. Ale prosty lud to złapie. Do czasu. Czekam teraz na
      wystąpienie Beger w trelelelewizji trwam i radiu jej pokrewnemu. Skoro mógł tam
      występować Leper to dlaczego nie Beger.
      • majster_g Re: PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomuni 27.09.06, 12:58
        mamgotamgo napisał:

> (...) Czekam teraz na
        > wystąpienie Beger w trelelelewizji trwam i radiu jej pokrewnemu. Skoro mógł
        > tam występować Leper to dlaczego nie Beger.

Masz wyrobiony gust ;-)
    • pies_na_lewizne Bergerowa na szefa UB. Kwalifikacje juz ma. 27.09.06, 12:54
      Jak mozna taka paskudna i grubymi nicmi szyta prowakacje organizowac? i to
      jeszcze w gmachu Sejmu!

Specjalna komisja sejmowa powinna sie tym zajac.

Jesli odbiora jej mandat poselski, krzywda jej sie nie stanie. Niech szuka
      pracy w UB. Pokazala ze kwalifikacje juz ma.
    • otak2 Re: ++++++++ Nocna Zmiana II == Centrolw + SB + 27.09.06, 12:56
      ot i masz Ci dowód... ja apeluje, łagodnie pisze a Wy dalej swoje... jak
      katarynki... Wy się módlcie ja będe trzymał kciuki by 7 pażdziernika były tylko
      pokojowe marsze. PiS wg mnie dobrze, że odchodzi do lamusa. Ich następnicy
      powinni stół okrągły zrobić by dojść do porozumienia i zacząć działać dla ludzi...
    • signal Handlarze bez skropułów 27.09.06, 12:56
      czy to jest państwo prawa i sprawiedliwości ?. Nie to jest skorumpowany system
      towarzyszy, jak za dawnych czasów komunistycznych.
    • news4us komuchy i platforma razem - C A Ł A P R A W D A ! 27.09.06, 12:57
      PRAWDA o Tusku i Rokicie.
      Oliwa na wierzch wyplywa.
      • saniba Re: komuchy i platforma razem - C A Ł A P R A W 27.09.06, 13:08
        I to cały elektorat sekty pisowskiej! Żeby sam Pan Bóg wam się objawił i
        powiedział, że PiSowczycy to dranie, to i tak byście bronili swoich guru, a Pan
        Bóg stałby się waszym wrogiem nr 1. Dla mnie jesteście zwykłymi złamasami bez
        honoru, godności i najzwyklejszego poczucia przyzwoitości. Zostaliście totalnie
        zmanipulowani, zachowujecie się tak, jak arabscy fanatycy, którzy przeszli
        solidne pranie mózgu. Dla mnie nie zasługujecie na miano ludzi.
        • milet_z_sedesu ******Przewodnia Siła Narodu****** 27.09.06, 13:18
          przyłapana na gorącym uczynku zachowuje się tak jak nleżało się spodziewać,
          krzycząc głośno to nie my to oni. Jak można krytykować PiS, przeciez oni mają
          misję, walczą z układem, dla naszego dobra!!!
          I całe to załgane towarzystwo bawi się za moje podatki. I nie jest juz
          śmiesznie.
          Paniom i Panom z PiS juz dziekujemy.
          Mozna apelować do ich honoru, godności i poczucia odpowiedzialności zeby sobie
          poszli w diabły, ale obawiam się, że są to pojecia kompletnie dla nich
          niezrozumiałe.
    • jiddu Jeżeli tak było od zawsze 27.09.06, 12:57
      to gdzie tu odnowa moralna? Żałosne - zawsze kupczono, więc my też możemy
      kupczyć. Wcześniej nikogo nie złapano na tym, choć tylko naiwni sądzili, że się
      nie kupczy. Jeżeli złapiemy złodzieja, to ten ma prawo się tłumaczyć, że inni
      przecież też kradli a nie siedzą?
      • majster_g Re: Jeżeli tak było od zawsze 27.09.06, 13:02
        jiddu napisał:

> (...) Jeżeli złapiemy złodzieja, to ten ma prawo się tłumaczyć, że inni
        > przecież też kradli a nie siedzą?

Zaczynasz sie uczyc rzadzenia. I jak sie z tym czujesz? To szkola patriotyzmu
        PIS + Giertych.
      • lech_kartofel_kaczynski PiSowskie Qrwy 27.09.06, 13:04
        zawsze tak było, tego możesz być pewny/pewna. W ich wykonaniu jest to
        szczególnie ironiczne, w końcu wypłynęli na fali tworzenia państwa
        praworządnego i sprawiedliwego
    • popapruch mission accomplished 27.09.06, 12:58
      www.youtube.com/watch?v=r_Xp9tDiTqc
      i wszystko w temacie :(
      • majster_g Re: mission accomplished 27.09.06, 13:08
        popapruch napisał:

> i wszystko w temacie :(

Dlaczego :( Mnie bylo calkiem :)
      • albacor Re: mission accomplished 27.09.06, 13:14
        Coś wam powiem - kazdy, z każdym ale jak najdalej od tej zgrai która jest teraz
        na stołkach. Niechby i PO z SLD +PSL ale nie Kaczory &Co
    • jerzy_w11 Osiągnięto dno, a ktoś puka z dołu.... 27.09.06, 12:59
      No myślałem, że już osiągnięto dno, a tu okazuje się, że ktoś puka z dołu.

Jak dowód jest potrzebny wyborcom PIS, aby przestali obarczać liberałów,
      komuchów, układ i cyklistów?
      • coment2 Kupię pilnie komucha/liberała za wszelką cenę P&S 27.09.06, 13:10
        Jeszcze nigdy w tym Kraju tak wiele nie zależało od tak niewielu i tak marnych
        ludzi jak oni - beeeczace i niezdecydowane owce Waldemara P z ludowej łąki
        łączcie się ! Przed Wami przyszłość tego dumnego narodu.
    • xk Politycy PIS są chorzy 27.09.06, 13:03
      to ciągłe gadanie o układach itd to jakaś paranoja albo mania prześladowcza.
      Straszne!
      • majster_g Re: Politycy PIS są chorzy 27.09.06, 13:11
        xk napisał:

> to ciągłe gadanie o układach itd to jakaś paranoja albo mania prześladowcza.
        > Straszne!

Albo sposob na rzadzenie.
    • signal podsumowanie Wałęsy 27.09.06, 13:04
      ZABRAĆ MAŁPOM BRZYTWĘ
    • pgpg1 To BEGER sie skompromitowala, a nie PiS !!! 27.09.06, 13:04
      PiS - mimo ze ich nie lubie - robi to, co kazdy robilby. Szuka sejmowej
      wiekszosci.

A Kaczynski, jak wynika ze stenogramu, powiedzial, ze jej nie przyjmie do
      rzadu.

I to tylko dobrze swiadczy o Kaczynskim, a nie o Begger.....

Kaczory!!! Tak naprawde to tylko na wasza korzysc sie to obroci..... wierzcie
      mi!
      • albrecht_kalb Re: To BEGER sie skompromitowala, a nie PiS !!! 27.09.06, 13:08
        Juz nie pamietasz jak Kuchcinski mowil ze zadnego kupczenia stanowiskami nie ma?? Oj krotka pamiec :D Łżą pisorki jak bure suki :D to jest ta odnowa moralna?
      • yhy_yhy a Ziemia jest płaska...hehehe 27.09.06, 13:09
        .
        • pgpg1 Begger na ksiezyc, PiS na cztery lapy 27.09.06, 13:55
          Oczywiscie, ze jest kupczenie stanowiskami w zamian za poparcie.
          Tak jest od 1989 roku.

Nie oszukujmy sie....

Ale takie mamy standardy polityki, nic nowego.

PiS jednak odrzucil propozycje Beggerowej o jej stanowisko wiceministra oraz
          jej zadania umorzenia postepowan sadowych.

Poczytajcie krytycznie stenogramy.
          Akurat tutaj PiS miesci sie w polskich ramach przyzwoitosci. Nie jest to moze
          moralnosc najwyzszych lotow, ale jest to zwykle zabieganie o wiekszosc
          parlamentarna.....

Myslcie samodzielnie....
          Przeciez PiS nikogo nie przekupywal finansowo!!!! A stanowiska .... he he...
          Przeciez caly okragly stol na tym polegal. Oddanie monopolu wladzy w zamian za
          gospodarke, a z drugiej strony 33% glosow w Sejmie w zamian za wybielenie
          komuny.

Posel to jednak ktos inny, niz osoba prywatna. Posel to reprezentant narodu, i
          ma do odegrania pewna role polityczna. Jezeli chodzi o poparcie dla rzadu,
          mozna wg polskich realiow kaptowac poslow, bo takie mamy standardy. Niestety.
          PiS nie jest tutaj aniolkiem, ale nie jest to nic, co by bylo kryminogenne.
          Jest to pochodna naszego systemu parlamentarnego, o niewydolnej wiekszosci.

I skaptowanie posla to zwykla praktyka parlamentarna !!! Dlatego uwazam, ze to
          PIS ma tu racje!!!!
          Kaczory! Nie dajcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie jestem waszym zwolennikiem, ale tutaj macie racje!
      • battosai Re: To BEGER sie skompromitowala, a nie PiS !!! 27.09.06, 13:23
        > PiS - mimo ze ich nie lubie

Czemu zwolennicy pisu zawsze mówią, że nie lubią swojej partii? Czyżby poczucie
        wstydu nie było jednak wam tak do końca obce?
        • j_mat Re: To BEGER sie skompromitowala, a nie PiS !!! 27.09.06, 13:53
          battosai napisał:

> > PiS - mimo ze ich nie lubie
          >
          > Czemu zwolennicy pisu zawsze mówią, że nie lubią swojej partii? Czyżby
          poczucie
          >
          > wstydu nie było jednak wam tak do końca obce?

To podobnie jak z antysemitami...
        • pgpg1 Kaczynski! trzymam z Toba!!! 27.09.06, 14:10
          "Czemu zwolennicy pisu zawsze mówią, że nie lubią swojej partii?"

Odp. NIe jestem zwolennikiem PIS-u. Jestem zwolennikiem PO.

Ale jest we mnie cos takiego, jak przyzwoitosc. Jezeli jestem czlonkiem PO, to
          nie znaczy, ze w kazdym calu mam szczekac tak jak TUSK. I gdy widze racje po
          stronie PiS-u, to jasno o tym mowie. Bo jestem zobowiazany wobec RACJI, a nie
          wobec TUSKA.

Po tym mozna poznac czyjas klase, iz potrafi uznac wielkosc adwersarza. PiS
          dziekowal i Millerowi, i Cimoszewiczowi, i KOR-owi za to, co zrobili dla
          Polski. Dziekowal takze Platformie za poparcie np. poprawki do Konstytucji o
          ENA. (Europejski Nakaz Aresztowania). Dziekowal Kwasniewskiemu za jego role na
          Ukrainie.

Wiec teraz ja, jako skromny obywatel RP, chce - dla rownowagi - stanac po
          stronie PiS-u...... Ta nagonka jest tylko i wylacznie biciem piany....
          Beggerowa dala sie podpuscic.... eh, bohaterka Lepperka!

Jezeli kierownictwo mojej partii (PO) szczeka na PIS dla zasady, to mi sie to
          nie podoba. Tak samo, jak nie podobalo mi sie obszekiwanie dziadka TUSKA przez
          Kurskiego. PiS sie nie odcial od Kurskiego (oj tu sie niziutko Kaczory
          zachowaly.... niziutko!)

Ale TUSK takze zachowuje sie niziutko, udajac obruszonego kupczeniem stanowisk
          przez PiS. PRZECIEZ KAZDY RZAD TAK WLASNIE RZADZI..... W ZAMIAN ZA POPARCIE
          DAJEMY STANOWISKA !!!!!!!

Nie badzmy hipokrytami.
          Poczytajmy uwaznie caly stenogram, postudiujmy konstytucje RP, a zrozumiemy, iz
          nawet tutaj PiS niczego zlego nie zrobil. Obiecal fundusz na pokrycie weksli
          Samoobrony???? No tak, naiwnym poslom Samoobrony cos takiego trzeba obiecac, he
          he he heh he..... Sami sobie winni.

Wiec jeszcze raz.
          Jako zdeklarowany laicki liberal twierdze, ze BEGGER sie skompromitowala, za
          namowa TVN.

I twierdze, ze ta afera niestety tylko wzmocni pozycje samoobrony, bo taki
          niekumaty mamy elektorat.

Mieliscie, drodzy panstwo, zloty rog. (czytaj wiekszosc parlamentarna PIS i
          PO).

Ktos dal ciala............

Moze sie jeszcze da to naprawic?
          Ale tutaj PiS musialby pierwszy wyciagnac reke z przeprosinami za chwyty
          ponizej pasa...... i przyjac warunki PO.

Begerowa posunela sie do chamskiego ujawnienia zakulisowych rozmow. Jest
          nieslowna, niewarta zaufania, a przy tym /sic!/ nie do zaakceptowania takze
          przez PIS.
          Taka jest prawda, a teraz robi z siebie gwiazde medialna a la Michnik.

Tylko do Michnika jej wiele brakuje.... a i propozycja PIS-u to cos zupelnie
          innego niz afera Rywina..
          • j_mat Re: Kaczynski! trzymam z Toba!!! 27.09.06, 14:56
            To takie są teraz wytyczne, żeby podawać się za zwolenników PO?
            Rozczarowanych, ale jednak? A jeśli nie wytyczne, to co skłoniło zwolennika PO
            do poparcia PiS-u w takiej właśnie chwili? Jakąż to RACJĄ przekonał PiS pgpg1?
            Czy przyzwoitość wymaga popierania działań nieprzyzwoitych? Tu wystarczy
            przecież współczucie lub chrześcijańskie miłosierdzie. Chrześcijańskie czyli
            bezwarunkowe. Nawet gdy grzesznik nie okazuje skruchy. Taką postawę
            podziwiałbym, choć sam bym się na nią nie zdobył. Podanie ręki komuś
            taplającemu się w gó..e i samemu wchodzenie w to gó.., by tę rękę podać to
            akt zaiste graniczący z heroizmem. W imię czego? W imię racji, w imię norm?
            Chyba rzeczywiście jesteśmy już w IV Rzplitej, gdzie nieprzyzwoitość,
            stręczycielstwo, gó..ane bagno jest normą. Samoobrona i PiS sięgnęły tutaj
            tego samego bagiennego dna, choć pani B. (wczorajsza sojuszniczka)
            paradoksalnie wyszła na tym jako wzorzec moralności tejże Rzplitej.
            Rzeczypospolitej alfonsów.
    • ejcz PiS: To potężna prowokacja lewicy, postkomunist.. 27.09.06, 13:05
      Taaaak.
      Są ludzie, którym jak się pluje w twarz to powiedzą, że deszcz pada.
      Panowie i Panie z PIS - trzeba sprawę postawi jasno, SKOMPROMITOWALIŚCIE SIĘ i
      trzeba umiec się do tego przyznac!
    • yhy_yhy napisz Kuchcińskiemu: biuroposel@poczta.onet.pl... 27.09.06, 13:05
      ...co o nim myślisz...
    • mln79 Jeśli to nie korupcja, to niby co? 27.09.06, 13:06
      Beger zażądała wywarcia nacisku na wymiar sprawiedliwości aby jej sprawy sądowe
      zostały umorzone, a Lipiński nie zaprotestował. I to wg PiS nie jest korupcja?
      Przecież uczciwy człowiek na takie żądanie powinien odpowiedzieć: "Pani
      żartuje, to przecież byłoby przestępstwo. Takie rzeczy nie wchodzą w grę." A
      gdyby Begerowa dalej nalegała powinien pójść z tym do prokuratury. A on
      tymczasem powiedział: "nie wiem czy to możliwe, ale pogadam z kimś kto się na
      tym zna." To zupełnie tak, jakby Begerowa zaproponowała mu np. skok na bank, a
      on powiedział: "nie mogę obiecać, że to się uda, bo nie znam się na rabowaniu
      banków, ale pogadam z kimś, kto się zna." Wg mnie to jest sprawa dla
      prokuratury.

Gdyby nie powyższy wątek, to ta rozmowa nie otarłaby się o kodeks karny. Ale
      proponowanie stanowisk w zamian za przejście do innego klubu, choć zgodne z
      prawem, jest moim zdaniem przy obecnej ordynacji nieetyczne, bo przecież
      wyborcy nie głosują na człowieka, tylko na partię, więc zmiana barw partyjnych
      w trakcie kadencji to po prostu nabijanie wyborców w butelkę.

Mam nadzieję, że ta rozmowa udowodniła wreszcie wyborcom PiS-u, jak cyniczni są
      ich idole, ci samozwańczy obrońcy moralności. Chodzi mi zwłaszcza o "dobrą
      radę" Mojzesowicza, żeby odczekać 2-3 tygodnie z objęciem stołka dla zamydlenia
      oczu opinii publicznej.

Jeśli premier chce ratować twarz, powinien co najmniej natychmiast odwołać obu
      panów i sam złożyć doniesienie do prokuratury na Lipińskiego. Bo na to, że
      wzorem zachodnich mężów stanu poda się po takim skandalu do dymisji, nie liczę.
      Nie ta klasa.
    • chris12 Żłób jak Kuchciński w sejmie to wielka prowokacja 27.09.06, 13:06
      Ta zbieranina PiS-owska w sejmie no i to co mają do powiedzenia uwłacza pozycji
      naszego państwa w Europie.
    • yhy_yhy biuroposel@poczta.onet.pl 27.09.06, 13:08
      biuroposel@poczta.onet.pl - to adres jednego z biur Kuchcińskiego...napisz mu co o nim myślisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka