Dodaj do ulubionych

Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną

28.09.06, 07:05
Kolekcja zdjęć premiera i prezydenta w Gazeta.pl jest fascynująca. Co jedno to
lepsze. Ja rozumiem że jak się robi serię kilkuset zdjęć, lub kręci się film,
to zawsze się znajdzie takie na którym człowiek wygląda jak safanduła - z
półotwartymi ustami, albo coś podobnego. Ja wszystko rozumiem, jestem
zdeklarowanym przeciwnikiem tego rządu, ale nie przypominam sobie żebyście
próbowali ośmieszać Millera w ten sposób.

____
Blog okrętowy
Obserwuj wątek
    • nurnii Złodziej (PiS) krzyczy: "łap złodzieja..." 28.09.06, 07:07
      .
      • melsztynska Re: Złodziej (PiS) krzyczy: "łap złodzieja..." 28.09.06, 08:14
        bo ma nadzieję, że odwróci uwagę (bodaj niektórych)

a propos przed-przedmówcy: było naprawdę sporo złośliwych zdjęć Millera w
        mediach...

jestem przeciw ośmieszaniu przez akcentowanie cech fizycznych; co jednak zrobic
        z glosem i okropnym, skrzeczącym krzyczeniem przemówien przez JK? (już nie
        napiszę, z czym mi się to kojarzy...)
        • kronopio77 Nie jesteśmy tak głupi, jak ofermy z PiS i swój 28.09.06, 15:53
          rozum mamy :) Mamy też oczy i uszy. I widzimy smutny koniec tzw. "IV RP" :)
          • macko4 Spalmy Sejm! 29.09.06, 01:16
            Jeśli nie zacznie się powtórka z Budapesztu, to te świnie dalej będą kłapały, że
            jest cacy!!!!
            • bravor Re: Spalmy Sejm! 29.09.06, 15:08
              macko4 napisał:

> Jeśli nie zacznie się powtórka z Budapesztu, to te świnie dalej będą kłapały,
              ż
              > e
              > jest cacy!!!!

Nie jest cacy, ale zauważam, że postkomuna została usunięta od władzy zaledwie
              rok temu. Już tak stęskniliście się do towarzyszy, do baronów SLD co siedzą
              jeszcze po więzieniach, do przekrętów, nie takich niewinnych jak te pożal się
              boże, negocjacje.
        • rosenkrantz666 Re: Złodziej (PiS) krzyczy: "łap złodzieja..." 28.09.06, 16:45
          > a propos przed-przedmówcy: było naprawdę sporo złośliwych zdjęć Millera
          > jestem przeciw ośmieszaniu przez akcentowanie cech fizycznych

Tak naprawdę, to nie trzeba robić seryjnie setek zdjęć i wybierać. Każdy prawie
          człowiek niemal cały czas "rusza twarzą" - mruga, zwraca oczy/głowę tu i tam, tu
          kosmyk włosów opadnie, tam otworzy usta do mówienia (lub nie zamknie do końca
          po), albo przemknie mu przez oblicze jaka głupia mina.

Robiąc zdjęcie jednej osobie nigdy nie kończę na pojedynczych ujęciach, tylko
          celuje w 10 lub więcej w jednej pozie / sytuacji, bo z doświadczenia wiem, że 8
          albo 9 może byc nie do użycia z takich przyczyn jak wyżej.

Są też osoby, których mimika z różnych przyczyn (np. chwilowe zdenerwowanie)
          jest momentami jeszcze żywsza, co daje jeszcze mniej trafień (dobrych zdjęć).....
    • yanuss Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 09:34
      Wybiorcza musi podgrzewac te zla atmosfere wokol PiS-u. Robi to od kampanii
      wyborczej. Jak bardzo musi sie wiec bac tych propozycji PiS-u jak lustracja czy
      sprawdzanie procesow prywatyzacyjnych, ze tak uparcie szuka dziury w calym. Dla
      Wybiorczej wszyscy byli lepsi od PiS-u: SLD, przefarbowani UD-ocy z PO. To chore
      zacietrzewienie jest wyjatkoym przykladem nieobiektywnego dziennikarstwa. Tacy
      faceci jak Pacewicz czy Gadomski beda nawet udawac, ze nie widza nic zlego w
      "nocy czerwcowej" z 1992 roku. Dobrze, ze TVP to wczoraj fragmentarycznie
      pokazala. Broncie dalej, za wszelka cene, SLD i PO, a za Pawlakiem moge
      powiedziec: to sa gangsterskie metody.
      • 1zorro To byla prowokacja M A R S J A N !!!!! 28.09.06, 10:18
        ktorzy sie uparli zeby rozwalic najbardziej prawy i sprawiedliwy rzad w
        historii Polski. Kaczor, co ty jeszcze czlowieku wymyslisz zeby utrzymac sie
        przy wladzy? Stan wojenny, wyjatkowy przewrot bagienny czy majowy??? Wladzy raz
        zdobytej nigdy nie oddamy - w mysl tej zasady co? Nedzny, maly czlowieczku...
        Latajace kaczory
        • jan.mars Przyznaje sie 28.09.06, 19:28
          to ja jestem autorem tej szyderczej prowokacji rzadu. ja obrazilem prezydenta i
          jego swieta partie ktora niby dobroduszny wikar zajmuje sie zbawianiem
          duszyczek za grosik szczodry.
          • po_co_komu_komunisci_z_pis PIS paria skazana na sukces juz wkrótce aresztowa. 29.09.06, 11:26
            PIS to partia skazana na sukces. "Winni poniesą zasłuzoną karę" czyli PO
            (liberałowie) i SLD (komuniści) a w myśl zasady: "dajcie mi człowieka a ja
            znajdę na niego paragraf" do wiezienia trafi całe PO i SLD i układu nie będzie,
            w tym momencie PIS będzie miało wiekszość parlamentalną i konstytucyjną. Zmienia
            konstytucję -naczelna rola PIS nad innymi partiami-, blokując wolność wypowiedzi
            zagwarantowaną w konstytucji, a ci co obrazają PIS trafiają wtybie uproszczonym
            do wienzienia albo z zaszczytnej słuzbie są wysyłani do Afganistanu,
            Prezydent jedzie do USA i załatwia nastepny kontygent do Afganistanu (rozmawia z
            Prezydentem USA 10 min).
            zblizają się wybory działacze siedzą w wiezieniach lub są w Afganistanie po
            wstepnym przeszkoleniu wojskowym. Kandydaci którzy mogą wygrać z PIS zostają
            aresztowani i ci co nie poprą PIS zostaną wywierzeni z zaszczytnej służbie do
            Afganistanu. Także nie ma takiej mozliwosci zeby nastepnych wyborów nie wygrał
            PIS bo tym ktorym sie to nie podoba zostają wysłani do Afganistanu lub sami
            uciekają np. do Wielkiej Brytani.

"PANIE PREZIESIE ZADANIE ZOSTAłO WYKONANE"

• prawieemeryt Re: PIS paria skazana na sukces juz wkrótce aresz 29.09.06, 13:38
              po_co_komu_komunisci_z_pis napisał:

> PIS to partia skazana na sukces. "Winni poniesą zasłuzoną karę" czyli PO
              > (liberałowie) i SLD (komuniści) a w myśl zasady: "dajcie mi człowieka a ja
              > znajdę na niego paragraf" do wiezienia trafi całe PO i SLD i układu nie
              będzie,
              > w tym momencie PIS będzie miało wiekszość parlamentalną i konstytucyjną.
              Zmieni
              > a
              > konstytucję -naczelna rola PIS nad innymi partiami-, blokując wolność
              wypowiedz
              > i
              > zagwarantowaną w konstytucji, a ci co obrazają PIS trafiają wtybie
              uproszczonym
              > do wienzienia albo z zaszczytnej słuzbie są wysyłani do Afganistanu,
              > Prezydent jedzie do USA i załatwia nastepny kontygent do Afganistanu
              (rozmawia
              > z
              > Prezydentem USA 10 min).
              > zblizają się wybory działacze siedzą w wiezieniach lub są w Afganistanie po
              > wstepnym przeszkoleniu wojskowym. Kandydaci którzy mogą wygrać z PIS zostają
              > aresztowani i ci co nie poprą PIS zostaną wywierzeni z zaszczytnej służbie do
              > Afganistanu. Także nie ma takiej mozliwosci zeby nastepnych wyborów nie wygrał
              > PIS bo tym ktorym sie to nie podoba zostają wysłani do Afganistanu lub sami
              > uciekają np. do Wielkiej Brytani.
              >
              > "PANIE PREZIESIE ZADANIE ZOSTAłO WYKONANE"
              >
              > O Dzięki Ci panie za przypomnienie. Widzę to i słyszę jak dziś. Właśnie tak
              to się zaczęło. Ciekawe jak się skończy i co ważniejsze kiedy?
      • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile Boje sie propozycji PiSu wiec jestem 28.09.06, 10:51
        yanuss napisał:

> Jak bardzo musi sie wiec bac tych propozycji PiS-u

Propozycji PiSu boi sie rowniez kazdy uczciwy czlowiek. Wyraznie widac, ze ich
        paranoi i checi odegrania sie za rzekome krzywdy nie zaspokoi nic i ngdy. Jak
        wyrzna przeciwnikow politycznych, beda rznac dalej. Nawet jak ktos sie ma
        dopiero urodzic, to takiemu PiS tez JUZ zagraza.

Bo narod to Uklad.
      • inquisition PiS jest żrący i wypali nawet bardzo tęgi mózg 28.09.06, 12:43
        Jak Gazeta ujawniać przwekręty SLD to być dobry uczynek, jak ujawniać przekręty
        PiS to być zly uczynek. Już gdzieś coś takiego czytałem...

Proponuję wprowadzić pojęcie: "moralność polskiego polityka" i odczepić się od
        Kalego, który był równy chłop.

___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
        • rosenkrantz666 Re: PiS jest żrący i wypali nawet bardzo tęgi móz 28.09.06, 16:47
          > Proponuję wprowadzić pojęcie: "moralność polskiego polityka" i odczepić się od
          > Kalego, który był równy chłop.

"moralność polskiego polityka" - toż to oksymoron.....
      • galt ktore media sa najblizej obiektywnosci 28.09.06, 16:05
        Nie mam jeszcze pelnego rozeznania w geopolitycznje mapie polskich mediow.
        Nie wiem czy TVN ma agende polityczna, czy tez jest klasycznym krwiopijca
        sensacji. Wiem ze podsluch zakulisowych negocjacji politycznych mozna porownac
        do ujawniania gosiciom weselnym kulisow robienia kielbasy - jest to wg mnie
        nieodpowiedzialna amatorszczyzna. Posel Berger - powinna zostac ukarana.
        Process polityczny musi miec kanaly komunikacyjne wolne od podsluchow - inaczej
        politycy nigdy sie nie dogadahja lub sie pozabijaja. Wina jest ordynacja
        wyborcza nie ludzie. Koncepcja rzadu koalicyjnego - to najwieksza bzdura -
        powtarzam to od wielu klat i ciagle bede.

Ale do rzeczy - jakie media w Polsce zasluguja na miano najbardziej
        obiektywnych?
        • macko4 Brak dobrego smaku!!!!! 28.09.06, 16:36
          Brak kultury, wyczucia i klasy... Brak wszystkiego, co czyni nas człowiekiem.
          Swinie bez zasad, walczące o koryto!
          Powtórzę się, ale znowu zacytuję Herberta (tak, wiem - Żyd, komuch i agent:)))
          "(....)
          mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi
          lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
          Tak smaku
          w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia
          (...)
          To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
          mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi
          lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
          Tak smaku
          który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
          choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
          głowa"
          Jak ktoś chce, niech czyta całość

• rosenkrantz666 Re: ktore media sa najblizej obiektywnosci 28.09.06, 16:57
          > Wiem ze podsluch zakulisowych negocjacji politycznych mozna porownac
          > do ujawniania gosiciom weselnym kulisow robienia kielbasy - jest to wg mnie
          > nieodpowiedzialna amatorszczyzna

Odpierniczcie się od robienia kiełbasy - bardzo szlachetne zajęcie. I iełbasa z
          niego wychodzi.

Zaś nazywanie tego gorszącego spektaklu "negocjacjami politycznymi" świadczy o
          niskich oczekiwaniach co do standardów moralnych i etycznych. Jeśli tylko tyle
          oczekuje społeczeństwo (twardy elektorat PiS wydaje się być już całkiem do tego
          przekonany) - to na pewno nic więcej nie dostanie! Jesli jednak społeczeństwo
          postawi poprzeczkę wyraźnie wyżej, to te obrzydliwe media dopilnują, by podobne
          metody były dla najbardziej nawet cynicznych polityków po prostu zbyt ryzykowne.

Nie wierzę - w odróżnieniu od PiSiurków - w to, że istnieje jakiś lepszy
          moralnie gatunek człowieka (z którego oczywiście Wódz selekcjonuje osobiście
          cały aparat PiS), i że posadzenie we wszystklich kluczowych miejscach w państwie
          będzie źródłem wiekuistej szczęśliwości.

Ludzie są jacy są, i legitymacja tej czy innej partii nie jest dla mnie
          gwarantem czyjejś uczciwości, czy przyzwoitości. Ale kontrola przez niezależne
          instytucje (w tym media) połączona z wysokimi wymaganiami wyborców
          (manifestowanymi w wyborach!) powoduje, że nawet mało uczciwi politycy zachowują
          się uczciwie, by uniknąć kary.

A unas PiS kreuje kierunek odwrotny - jak się oich na jakimś obrzydlistwie
          przyłapie, zaczynają wszystkim wmawiać, że właśnie tak jest dobrze!
          • galt zgadzam sie z anliza ale nie z konkluzjami 28.09.06, 20:34
            Otoz, mam absoltunie podobne zdanie co do standaru i aspiracji poitycznych w
            Poslce i w zadnym wypadku nie sugerowalbym, obnizanie poprzeczki. Niemniej
            jednak nie mozna nie zauwazyc pewnych prawidlowosci wynikajacych z racji danego
            systemu wyborczego jaki obowiazuje w Polsce.

Zakulisowe rozmowy polityczne w ramach tworzenia koalicji maja i musza miec
            pewien immunitet z tego wzgledu, ze kontorla tzw. etycznosci dokonuje sie w
            samym procesie decyzyjnym - tj. jak dana propozycja kolaicyjna jest zla - to
            jej nie przyjmuj. Gdyby jednak nie bylo takiego kanalo "swobodnej komunikacji"
            to procesy polityczne wielu panstw bylyby narazone na bezwlad czesto konczacy
            sie na nieadekwatnym zaostrzaniem konfliktow/ Tak jak teraz. Zasada negocjacji
            wymaga nieskrepowanej komunikacji. Kazdy kto to robil to wie. I obrady przy
            zamnietych drzwaich sa niezbednym narzedziem kazdego procesu politycznego.

Aby przeegzaminowac ta teorie sugeruje abys ulozyl skrypt jak wg Ciebie mialaby
            wygladac taka rozmowa inaczej? Pomysl tez, jak takie rozmowy musialy wygladac
            gdy PO probowalo sie dogadac z PiS-em. Bylbym zdziwion, gdyby Twoja propozycja
            drastycznie odbiegala od tej obecnej.

A jest tak poniewaz masz kilka konkurujacych ze soba celi w tak idiotycznym
            systemie wyborzczym: chcesz zachowac stabilnosc polityczna w panstwie (powinien
            to byc cel kazdej partii), masz ograniczony czasna zawarcie koalicji, masz
            niedojrzalego partnera do negocjacji - coz wiec zrobisz?

Jedynym rozwiazaniem jest zerwac z systemem rzadow koalicyjnych wowczas ani PiS
            ani PO ani ktokolwiek nie bedzie musial sie bac o bycie przylapaym z reka w
            sloiku z ciastkami.
            • rosenkrantz666 Re: zgadzam sie z anliza ale nie z konkluzjami 29.09.06, 15:01
              > Aby przeegzaminowac ta teorie sugeruje abys ulozyl skrypt jak wg Ciebie mialaby
              > wygladac taka rozmowa inaczej?

Może jeszcze ktoś pamięta, że PO domagała się by jej rozmowy negocjacyjne z PiS
              były przed kamerami. PiS najpierw odmawiał, potem się zgodził, ale podczas
              pierwszego spotkania storpedował rozmowy twierdzeniej Jareczka, że warunkiem
              budowy IV RP będzie jego brat jako Prezio. Co w obecności kontrkandydata - Tuska
              - musiało prowadzić do zerwania rozmów.

Otóż wtedy mi się wydawało, a teraz jestem pewien, że PiS chcial prowadzić
              negocjacje pod stołem, bo chciał je prowadzić takimi metodami i wiedzieł, że
              należy się ich wstydzić. Zaś PO chciała zmusić i siebie i partnera do rozmowy o
              programie najpierw, a o stołkach potem.

> Jedynym rozwiazaniem jest zerwac z systemem rzadow koalicyjnych wowczas
              > ani PiS ani PO ani ktokolwiek nie bedzie musial sie bac o bycie przylapaym
              > z reka w sloiku z ciastkami

Nadal uważam, że to byłaby tylko rotacyjna dyktatura. Dyktatury są może w jakimś
              sensie potrzebne w republikach bananowych, gdzie jeden kacyk z drugim nie
              potrafi się dogadać. Cały świat cywilizowany radzi sobie z tworzeniem koalicji,
              albo wytwarza naturalnie (nie dekretem) system dwupartyjny. Tylko system
              dwupartyjny może być tak spolaryzowany, by partie te nie zgadzały się ze sobą w
              60% albo więcej.

U nas partii jest nadal sporo, i nie ma między nimi tak drastycznych różnic.
              Można budować różne koalicje, anwet dosyć egzotyczne, wybierając ten podzbiór
              programów, który jest spójny i odwieszając na kołek (do nast. wyborów) resztę.

Ale PiS udowodnił, że nie potrafi dogadać się z nikim. PO udowodniła, że nie
              potrafi dogadać się z PiS. PiS, LPR i PO od dawna twierdziły, że nie do
              pomyślenia jest gadać z SLD. PO do tego do niedawna wykluczało dialog z
              Lepperem. SLD postanowiła sobie być opozycją i konstruktywnie gadać nie chce z
              nikim. PSL nie ma wiele do zaoferowania, więc podejmuje się rozmów tylko w
              takich sytuacjach, jak teraz - kiedy znajdzie się ktoś dość zdesperowany, by
              walczył o kilka ich głosów. Tylko Endrju jest gotów gadać z każdym, reszta - to
              poobrażane wzajemnie primadonny.

Innymi słowy obecna klasa polityczna w całości albo wydorośleje i nauczy się
              czynić rozumne, przejrzyste, zrozumiałe dla wyborców kompromisy, albo będzie nas
              kierować w stronę wspomnianych bananowych republik.
    • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 10:46
      "Jeśli ktoś myślał, że odpowiedzią PiS na aferę taśmową będzie dymisja
      wiceprezesa partii Adama Lipińskiego -"

To znalezli sie tacy naiwni?
    • matrioszka25 Ile moze wytrzymac mezszczyzna negocjujacy 28.09.06, 11:16
      z wulkanem seksu?
      niewatpliwie pani B. wykorzystala w prowokacji swoje niewatpiliwe atuty seksualne, aby w ten sposob zdyskwalifikowac negocjatora.
      Po analizie nagran, mozna niezicie stwierdzic, ze negocjacje odbywaly sie w prywatnym pomieszczeniu posleskim, gdzie stalo
      nieposcielone lozko, w swoistej imntymnej atomsferze sypilani pani B. Pani B. w prowoakcji uzywala czesto slow, daj mi, dajcie mi,
      zadam, musisz(cie sie zgodzi na moje warunki...typowa pozycja ataku seksualnego, w okreslonej atmosferze molestowania o
      charakterze seksualnym. Znajac wybujaly temperament tej pani, jej eksponowane sztuczki, z ku..kami w oczach i owsem dla kazdego
      konia, byly wyrazna prowokacja, mogaca negocjatora z PiS, zdezorientowac i doprowadzic do seksualnej kompromitacji przed ukryta
      kamera.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ile moze wytrzymac mezszczyzna negocjujacy 28.09.06, 13:48
        matrioszka - coś w tym musi być, bo czemu PiSowcy ustawialiby się tak w kolejce
        do jej hotelowego pokoju. Podejrzewam że PiS sa nieco zfrustrowani seksualnie
        (katolickie wychowanie żon/partnerek, "co ludzie powiedzą" itd) a tu na
        wyciągnięcie ręki, w sejmowych ławach siedzi kobieta co w wywiadzie mówi wprost że
        "lubi seks, jak koń owies". I pocztą pantoflową rozniosło się po sejmie że Renia
        jest bardzo "zabawowa".
    • tles01 przemówił Lech Kaczyński!.. takie pierdoły... 28.09.06, 12:25
      o opozycji;.. dla .. takie pierdoły mówi prezydent PIS !nich, burza w
      szklance wody, to woda na młyn....
    • macko4 Kończ Waść, wstydu oszczędź... 28.09.06, 12:48
    • lze_elita.72 Nie rozsmieszaj: Miller byl do ludzi podobny, nie 28.09.06, 13:50
      do Kaczek:)
      • dorkastworka Re: Nie rozsmieszaj: Miller byl do ludzi podobny, 28.09.06, 14:09
        No to juz jest przegiécie, jakie bzdury tu wypisujecie!!! miller podobny do
        ludzi a nie do kaczek!!! co za prostak moze pisac cos takiego??!! rozumiem ze
        dla Ciebie polityka ogranicza sié do komentowania wygladu polityków ale juz
        zainteresowac sié co robia i co chca zrobic dla Polski to juz po co??! to by
        bylo za duze przedsiéwziécie!!! mysle ze przez takich jak ty i wyzej podpisani
        + nasze media tworza obraz Polski w kryzysie, na krawédzi zalamania!! co to za
        kryzys!! jestesmy w najlepszej sytuacji gospodarczej od 17 lat, ale to nikogo
        nie interesuje!!! interesuje wszystkich ze prezydent i premier sa kaczkami i to
        jest przeciez najwazniejsze!!!! dla Polaków!! co za zenada!!!!!!!!!
        rozumiem ze chcecie wrócic do komunistycznej i zaklamanej Polski pod wplywami
        ruskich!!! to oczywiscie zapewniá nam PO, SLD i jak sie okazuje LEpper który
        pojechal pewnie po instrukcje na Bialorus!!! co za ludzie!!!!
        strach
        • rosenkrantz666 Re: Nie rozsmieszaj: Miller byl do ludzi podobny, 28.09.06, 17:06
          > co za prostak moze pisac cos takiego??!!

Nie wiem kto pisze przemówienia premierowi. Ale podejrzewam, kto dyktuje
          prezydentowi. Premier.

> dla Ciebie polityka ogranicza sié do komentowania wygladu polityków ale juz
          > zainteresowac sié co robia i co chca zrobic dla Polski to juz po co??!

Interesuję się tym co robią dla Polski. Ale od roku PiS zajmuje się wyłacznie
          sobą - wiadomości z min. finansów: czy Gilowska jest ministrem danego dnia czy
          nie. Wiadomości z min. rolnictwa: kto jest ministerm, kto wice, kogo premier
          przesunał.... WIadomości o rządzie ogólnie: koalicje i ich bra, pakty takie i
          inne, ich aneksy..

A gdzie tu w ogóle jest Polska.

A co Kaczki chcą zrobić dla Polski to już mnie teraz całkiem nie interesuje.
          Interesował mnie, ja dążyli do władzy, nie mając jej wcześniej. Teraz mają ją od
          roku i marnują czas zajmując się sobą nawzajem, swoimi fobiami i urojeniami. W
          tym mój czas i za moje pieniądze. I wszystkie intencje mogą sobie wsadzić w
          dowolnie wybrany otwór.

Ludzikom, którzy myślą, że WSI i lustracja są głównymi problemami kraju, należy
          dać skierowanie do psychiatry, a nie ster rządów.

> jestesmy w najlepszej sytuacji gospodarczej od 17 lat, ale to nikogo
          > nie interesuje!!!

Brawo rząd Belki? Bo póki co realizujemy budżet Belki (po kosmetycznych zmianach).

I ciekawe dlaczego szacuje się, że między 800 tys a 2 mln. Polaków wyjechało do
          pracy za granicą w ciągu roku?.....
    • jkwt Komentarz "Die Welt" 28.09.06, 14:14
      "Możliwe, że negocjacje o stanowiska w zamian za polityczną współpracę są
      powszechne na całym świecie, jak zapewniają otwarcie zwolennicy rządzących. To,
      że mężczyźni i kobiety sypiają ze sobą, jest także zjawiskiem powszechnym,
      jednak niektórzy preferują przy tym przestrzeganie powszechnie obowiązujących
      reguł, podczas gdy inni po cichu sięgają po bardzo konkretne ekwiwalenty"

Teraz bardziej łopatologicznie dla 'ciemnego ludu'. Jak partia A z partią B
      negocjuje umowę koalicyjną a w niej m.in. podział stanowisk to jest to
      odpowiednik seksu z żoną.
      Gdy w negocjacja chodzi tylko o podział stanowisk to tak jakby w związku
      chodziło tylko i wyłącznie o seks.
      Natomiast to co widzieliśmy w wykonaniu PiS to seks z tanią prostytutką (jest
      to przenośnia proszę nie uważać, że chodzi o panią R.B.).
      W dodatku teraz PiS próbuje wmówić, że każdy seks jest tak samo moralny.
    • tenare Goście dalej brną w rynsztoku. 28.09.06, 14:50
      A pławienie się w nim - to zwykła "gra polityczna".
      Ktoś kiedyś na forum zacytował mądre zdanie:
      "Nie dyskutuj z głupcem, bo ściągnie Cię do swojego poziomu, i pokona
      doświadczeniem."
    • yhy_yhy PiS = Paranoicy i Skandaliści 28.09.06, 15:58
      .
    • helmut.berlin Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 16:00
      > zdeklarowanym przeciwnikiem tego rządu, ale nie przypominam sobie żebyście
      > próbowali ośmieszać Millera w ten sposób.

No kazdy ma swoje "slabostki", daj gazecie szanse.. Twoje uwagi o kolekcji
      wyjales mi z ust. Nie wiem czy to tez z "kolekcji" gazety, niemniej moje ulubione:

www.starsclub.pl/pg_zdjecia.php?idf=567
    • katrina_bush Do szemranego PiSu: rzetelność to najlepsza obrona 28.09.06, 16:16
      Do szemranego PiSu: rzetelność to najlepsza obrona.

Rzetelne i szemrane nawzajem się wyklucza...
      • abba15 PiS nie jest szemrany bo jest Polski 28.09.06, 16:19
        katrina_bush napisała:
        > Do szemranego PiSu: rzetelność to najlepsza obrona.
        > Rzetelne i szemrane nawzajem się wyklucza...

dla mnie szemrane
        to jak obżezane
        • katrina_bush PiS=Pokrętna i Szemrana gadka szmatka. 28.09.06, 17:19
          PiS=Pokrętna i Szemrana gadka szmatka.

Poruta i Sromota.
    • perski_dziadzio PiS osiągnęło szczyt hipokryzji 28.09.06, 17:32
      Złapali złodzieja za rękę na gorącym uczynku, a on krzyczy "To prowokacja!!!"
      Prawo i Sprawiedliwość? Podłość i S...syństwo.
      Samorządowiec z Wyszkowa ma sprawę prokuratorską za oferowanie stanowiska (na
      szczeblu lokalnym), a Lipińskiemu za to samo (na szczeblu państwowym) oraz
      ofertę spłacenia prywatnych weksli z naszych podatków nie spadnie włos z głowy.
      Nawet nie straci partyjnego stanowiska w partii wyznaczającej nowe standardy
      moralne. I pomyśleć, że Rywin SIEDZI. Przy Lipińskim Rywin to mały pikuś. Takie
      to prawo i sprawiedliwość.
      Ziobro odrzucił prośbę dwóch samorządowców o interwencję w ich sprawach i
      powstrzymanie prokuratury, ale wobec partyjnego ko(rupcjo)legi nie zamierza
      nawet rozpoczynać dochodzenia ("Gość Radia Zet").
      A idźta w PiSdu z takim prawem i taką sprawiedliwością.
    • saikokila Po co się denerwować? 28.09.06, 19:17
      spawacz.aluminiowy napisał:

> Kolekcja zdjęć premiera i prezydenta w Gazeta.pl jest fascynująca. Co jedno to
      > lepsze. Ja rozumiem że jak się robi serię kilkuset zdjęć, lub kręci się film,
      > to zawsze się znajdzie takie na którym człowiek wygląda jak safanduła - z
      > półotwartymi ustami, albo coś podobnego. Ja wszystko rozumiem, jestem

Pan Kaczyński tak wygląda, po co się denerwować? Ja bym się nie wyśmiewał z
      przywódców.
      • maruda.r Re: Po co się denerwować? 28.09.06, 20:20
        saikokila napisał:

> Pan Kaczyński tak wygląda, po co się denerwować?

Zgadza się, nawet na żywo.

• aquarium1 Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 19:53
      nie moge słuchac tych bujd ktore opowiada PiS..po takiej kompromitacji nie
      pozostaje im nic innego jak glupie gadanie- poddajcie sie w koncu - Wasz czas
      sie skonczyl - nadszedl czas dla PO!!
      • krystin3 Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 20:21
        Nadszedł czas koalicji PO + Samoobrona. Lepper dyktuje warunki. Warto to
        zobaczyć i przeżyć !!!!
    • jan.mars Zmienic PiS na H1N2 28.09.06, 20:43
      Wirus smiertelny ukrywa sie pod nazwa PiS. Jedynie likwidacja ptactwa wodnego i
      zasra..j wsi uwolni nas od smierci.
    • differ1 Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 20:50
      Ludzie probuja osmieszyc premiera to fakt, ale mamy jemu wiele do zarzucenia a
      takie np. smieszne zdjecia sa tylko dodatkiem do wszystkich afer i zazalen.
      Sadaze mowia same za siebie, to jest agonia tego rzadu.
    • tychik1 Re:No a co mieli czekac ze ich zjecie? 28.09.06, 21:41
      spawacz.aluminiowy napisał:

> Kolekcja zdjęć premiera i prezydenta w Gazeta.pl jest fascynująca. Co jedno to
      > lepsze. Ja rozumiem że jak się robi serię kilkuset zdjęć, lub kręci się film,
      > to zawsze się znajdzie takie na którym człowiek wygląda jak safanduła - z
      > półotwartymi ustami, albo coś podobnego. Ja wszystko rozumiem, jestem
      >
      > ____
      > Blog okrętowy
      • tychik1 Re:No a co mieli czekac ze ich zjecie? 28.09.06, 21:45
        tychik1 napisał:

> spawacz.aluminiowy napisał:
        >
        > > Kolekcja zdjęć premiera i prezydenta w Gazeta.pl jest fascynująca. Co jed
        > no to
        > > lepsze. Ja rozumiem że jak się robi serię kilkuset zdjęć, lub kręci się f
        > ilm,
        > > to zawsze się znajdzie takie na którym człowiek wygląda jak safanduła - z
        > > półotwartymi ustami, albo coś podobnego. Ja wszystko rozumiem, jestem
        > > zdeklarowanym przeciwnikiem tego rządu, ale nie przypominam sobie żebyści
        > e
        > > próbowali ośmieszać Millera w ten sposób.
        > >
        > > ____
        > > Blog okrętowy
        T:
        szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=1834083
        PiS ma racje ze sie broni
        Bronmy POLSKI i DEMOKRACJI
        a kazda hucpa ma swoje granice

• zawiedziony_platfus Gdzie ta manifa? Pod sejmem nikogo k.urwa nie ma ! 28.09.06, 21:43
      co jest do cholery? wszyscy mają w dupie Platformę ??
      • markusm1 Re: Gdzie ta manifa? Pod sejmem nikogo k.urwa nie 28.09.06, 23:34
        dokladnie, nikogo tam nie ma, hahah
    • rejtan.ka Bronmy sie, Rodacy 28.09.06, 22:09
      musimy zlikwidowac w PL mafio-kapitalizm i nikt tego nie zrobi poza PiS.
    • niemiec.niemiec Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 23:29
      Najbardziej bawia mnie zarzuty o korupcje polityczna padajace z ust dawnych
      czlonkow Uni Wolnosci, czyli dzisiejszych czlonkow PD czy PO.
      To przeciez w swoich czasach swietnosci UW opanowala do perfekcji podzial i
      obsadzanie stanowiski w zamian za profity polityczne. Przypomnijcie sobie
      panowie jak zbrataliscie sie z post-komunistami tylko dlatego, zeby przejac
      wladze, np. w KRRiT.
      Wystarczy troche spojrzec w przeszlosc i wasze zarzuty mozna obrucic rowniez
      przeciwko wam.
    • mieczyslaw.koluszki Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 28.09.06, 23:51
      Obawiam sie ze premier Kaczynski naprawde wierzy w to wszystko co mowi. Jesli
      tak, znaczy to, ze calkowicie nie rozumie swiata zewnetrznego, tego co sie
      wokol niego dzieje.
    • po_co_komu_komunisci_z_pis PIS paria skazana na sukces juz wkrótce aresztowa. 29.09.06, 11:29
      PIS to partia skazana na sukces. "Winni poniesą zasłuzoną karę" czyli PO
      (liberałowie) i SLD (komuniści) a w myśl zasady: "dajcie mi człowieka a ja
      znajdę na niego paragraf" do wiezienia trafi całe PO i SLD i układu nie będzie,
      w tym momencie PIS będzie miało wiekszość parlamentalną i konstytucyjną. Zmienia
      konstytucję -naczelna rola PIS nad innymi partiami-, blokując wolność wypowiedzi
      zagwarantowaną w konstytucji, a ci co obrazają PIS trafiają wtybie uproszczonym
      do wienzienia albo z zaszczytnej słuzbie są wysyłani do Afganistanu,
      Prezydent jedzie do USA i załatwia nastepny kontygent do Afganistanu (rozmawia z
      Prezydentem USA 10 min).
      zblizają się wybory działacze siedzą w wiezieniach lub są w Afganistanie po
      wstepnym przeszkoleniu wojskowym. Kandydaci którzy mogą wygrać z PIS zostają
      aresztowani i ci co nie poprą PIS zostaną wywierzeni z zaszczytnej służbie do
      Afganistanu. Także nie ma takiej mozliwosci zeby nastepnych wyborów nie wygrał
      PIS bo tym ktorym sie to nie podoba zostają wysłani do Afganistanu lub sami
      uciekają np. do Wielkiej Brytani.

"PANIE PREZIESIE ZADANIE ZOSTAłO WYKONANE"
    • ella115 Re: Prawo i Sprawiedliwość: atak najlepszą obroną 29.09.06, 12:15
      Tylko ten ich atak, to zalosny jest... jakby nie widzieli, co sie dzieje w
      kraju, jak ludzie reaguja, narod sie burzy i nie wrozy to nic dobrego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka