Dodaj do ulubionych

Dzisiaj poznamy Miss World 2006

30.09.06, 18:00
Ja już poznałem, siedziąc wczoraj w pierwszym rzędzie w kongresowej :)
Obserwuj wątek
    • ves3 Renata Beger wygra na pewno! 30.09.06, 18:04
      j.w
      • sothis666 Z ust mi to wyjąłęś,z przeproszeniem:) 30.09.06, 18:26

Spełnia wszystkie kryteria: pomogła ludziom, uczyniła świat lepszym, a po wyborze chciałaby studiować zarządzanie oraz dbać o środowisko.

+dodatkowy tytuł Miss Przebiegłości i Skuteczności (MissPiS) dla Jarka, który tyle razy powtarzał że sprzymierzy się z Diabłem by pokonać zło (nasz Mały Churchill:) że Diabeł w końcu usłyszał i namówił Niewiastę.
        A ta nagrała mu owoc z drzewa negocjacji:)
        • limmo Re: Z ust mi to wyjąłęś,z przeproszeniem:) 30.09.06, 18:28
          chyba czegoś brakuje w tych kryteriach ;)

--
          limmo
          www.dafresh.com/usmiech
          • robertw18 Ta p. Kucharova poniżej poziomu Czech. Jak p. Bege 01.10.06, 17:57
            r u nas. Widoku twarzy Czeszki o grubych rysach nie wynagradza do końca widok
            objętości piersi. :)
            Może Czechom się nagroda należała za krzywdy ze strony Układu Warszawskiego?
            Pozdr.
            • mooomin www.glosujmy.blox.pl 02.10.06, 11:28
              są ważniejsze wybory niż wybory miss prawda??? Pisze na wszelki wypadek zeby
              przypomniec...
        • kwiecien45 Z diabłem tak ale z Rokitą już nie 30.09.06, 23:58
          Pod warunkiem ze diabeł bedzie go słuchał na kolanach i we wszystkim z nim sie
          zgadzał. Inaczej nie da rady.
          To będzie się nazywało koalicja.
          • gagapapa Re: Z diabłem tak ale z Rokitą już nie 01.10.06, 00:06
            brakowało moim zdaniem Beger, Rokity i Tuska na wybiegu - w strojach
            kąpielowych mieliby spore szanse.
            • joanna.syrenka Przesłanie prezydenta :))))))))))) 02.10.06, 02:06
              "...przesłanie prezydenta IV RP Lecha Kaczyńskiego: "Cieszę się, że to mój kraj,
              słynący z urody kobiet, stał się miejscem tegorocznych wyborów Miss Świata. W
              Polsce od zawsze kobiety otaczane były szacunkiem, rycerskością i uwielbieniem".

No zwłaszcza żona to typowa piękna Polka :)))))))
    • marcjank Ale Polki są i tak najpiękniejsze :)))) 30.09.06, 18:46
      • limmo Re: Ale Polki są i tak najpiękniejsze :)))) 30.09.06, 18:49
        ..przeważnie tylko zewnętrznie, ale w końcu o to w tym chodzi :)

--
        limmo
        www.dafresh.com/usmiech
        • wroxi Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 01:33
          Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa najpobozniejsze.
          • zsa-zsa Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 02:43
            Czeszki, to czesto piekne kobiety, ale nowa miss swiata piekna nie jest. Taka kartoflana uroda. Gdyby
            nie byla 'zrobiona', to na ulicy nikt by nawety nie zwrocil na nia uwagi.
            • ubu_roy Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 10:49
              Ja napewno nie zwrocilbym na nia uwagi bo jest za chuda. Nie jest wlasciwie
              zbudowana, nie posiada ani duzych bioder ani biustu. Nie nadaje sie do zdrowej
              prokreacji. A swoja droga, to przerazajacy jest wplyw pedalow na obowiazujacy
              typ sylwetki kobiety. Tak dlugo jak przypomina im ona chlopca to bedzie
              popularyzowana w mediach. To jedyne co mam do zarzucenia homoseksualistom. Do
              tego stopnia nienawidza kobiet ze staraja sie je borzydzic kazdemu kto wie jak
              wyglada prawdziwa kobieta.
              • decisive Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 16:59
                czyli wg ciebie prawdziwa kobieta to taka która ma metr w pasie i 110 kg wagi!
              • crichton1 Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 17:54
                Człowieku, ty jakieś kompleksy masz? Kobieta to coś więcej niż tylko materiał do
                prokreacji dla ciebie! Przerażający jest nie rzekomy "wpływ pedałów na
                obowiązujący typ sylwetki kobiety" tylko mocno ograniczony sposób postrzegania
                świata przez ludzi takich jak ty.
                • nordynek Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 02.10.06, 18:37
                  "Przerażające" jest to, jak łatwo dajesz się nabierać na forumową prowokację.
                  Nic dziwnego, że forum obcieka nienawiścią, bo kilku prowokatorów radośnie
                  podburza sfrustrowany ludek, który następnie wypluwa obelgi na wszystkich
                  dookoła.
              • angelangel Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 02.10.06, 10:44
                Ubu,
                he,he ;)
            • frant3 Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 11:21
              Ale krowe wybrali. W ogóle finał Miss Word był żenujący.
              Wcześniejsze powitanie podobało mi się, miało swój klimat - piękny wystrój, dobra muzyka, i przepiękna prowadzącą - Aneta Kręglicka.
              A teraz, w finale, jak zabrakło Anetki (była tylko w jury), to prawie wszystko mnie denerwowało: dwóch badziewiastych prowadzących z zagranicy, gorszy wystrój i koszmarna muzyka (cztery panienki piały i smęciły, jakiś dziadek próbował śpiewać, ciekawe skąd go wykopali). Nie wyszły im te wybory.

--
              Frant - humor, satyra, krytyka
          • decisive Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 17:09
            wroxi napisał:

> Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa najpobozniejsze.

miss Libanu i tak była najpiękniejsza!
            • bolekczech Re: Najpiekniejsze sa Czeszki, a Polki sa ... 01.10.06, 18:34
              Mysle, ze wogole najpiekniejsze to Slowianki. Mi sie naj wieciej podobala miss
              Kazachstanu.
      • daniel40 Re: Z której strony? 30.09.06, 22:27
        :)
        • ves3 ale ślepy jesteś.. 30.09.06, 22:37
          j.w
          • gagapapa Re: ale ślepy jesteś.. 30.09.06, 23:12
            Renata Beger powinna wygrać - te koorwiki, och, PO, och.
      • green80 Re: Ale Polki są i tak najpiękniejsze :)))) 01.10.06, 12:40
        ja jestem najpiekniejsza!!!!!!!!;)
        • decisive Re: Ale Polki są i tak najpiękniejsze :)))) 01.10.06, 17:02
          green80 napisała:

> ja jestem najpiekniejsza!!!!!!!!;)

ty nie jesteś najpiękniejsza tylko "zielona osiemdziesięciolatka" ha!
      • sma1 Re: Ale Polki są i tak najpiękniejsze :)))) 01.10.06, 17:23
        Czeszka, jak czeszka, ale zauważyliście jaka brzydka jest miss australii? Chyba
        ślepie wybierali, ze została 3. W ogole nie wiem jak ona tam trafiła.
    • propaganda.sukcesu O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 20:20
      Wstyd, jak zwykle, wstyd....
      • wikal Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:08
        Wcale nie najgorzej. Poziom imprezy nie odbiegał od tych w Londynie i w
        Chinach, a nawet był ciut wyższy. Fakt, że to nie zasługa Polaków, bo
        Brytyjczycy chyba oglądali konkurs Miss Polonia i nieco sie przerazili. Dlatego
        to oni odpowiadali głównie za oprawę, inscenizację i przebieg. Grażyna Torbicka
        ma klasę widoczną na odległość, Angela jest sympatyczna, choć zaczyna popadać w
        rutynę, a nawet prowadzący płci męskiej (zwykle najsłabszy punkt wszystkich
        wyborów) był nie najgorszy. Oczywiście to było widowisko komercyjne, adresowane
        do ludzi o niekoniecznie wysokim IQ, ale przecież nie wybieraliśmy naukowca
        roku, najlepszej powieści awangardowej ani najwybitniejszego reżysera
        teatralnego. Miała być rozrywka i była. Wygrała bardzo ładna dziewczyna, choć
        temu, kto jej robił makijaż, powinno sie poprzetrącać łapy. Żal tylko serce
        ściska, bo jako gospodarz nie mieliśmy co prawda szans na koronę (to się
        jeszcze nie zdarzyło), ale na miejsce w finale na pewno. Gdybyśmy tylko zamiast
        tej peruwiańskiej szczeżui wybrali jedną z tych ślicznych dziewczyn, które
        brały udział w tegorocznym konkursie Miss Polonia... A filmiki promujące Polskę
        były całkiem przyjemne, zabrakło tylko obrazków z naszych pięknych Tatr.
        • gagapapa Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:16
          jestem rozczarowany, że nie wyemitowano tych nagrań z rozmów Beger - Lipiński,
          rozumiem, że TVN ma wyłączność i nie udostępniła, ale dla dobra POlski mógłby.
          Donald jest zapewne smutny z tego POwodu...
          • gagapapa Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:22
            a mówiąc poważnie tatr to nie było, bo zakopane nic nie zapłaciło - one,
            niektóre kobity były tam pół dnia i jechały z pobliskich...katowic, hehehhe
            • wikal Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:26
              Ale w Morskim Oku były, sama widziałam na zdjęciach. No chyba, że jakiś
              fotomontaż pokazali.
              • gagapapa Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:30
                no to jest do oglądnięcia, na tej polskiej stronce, zara znajdę
              • gagapapa Re: O rany! Jaka marna inscenizacja........ 30.09.06, 23:32
                www.mw2006.pl/index.php?id=393&eng
        • smooch hmmm :) :) :) ale dlaczego "peruwiańska"? 01.10.06, 07:07
          Wikalu! Szczeżuja! Aleś mnie rozbawił/ła! Swietne!

...ale dlaczego "peruwiańska szczeżuja "? O co chodzi? Czego nie wiem?

P.s. Jedną z najładniejszych dziewcząt jednak była Polka
          • wikal Re: hmmm :) :) :) ale dlaczego "peruwiańska"? 01.10.06, 13:38
            Może być wenezuelska, kolumbijska, meksykańska (chociaż Meksyk miał w tym roku
            śliczną dziewczynę), argentyńska itd. Po prostu uroda i karnacja tej panny jest
            rodem z Ameryki Południowej. Wybitnie nie słowiańska. I nie chodzi mi o to, że
            brunetka, bo w zeszłym roku też była brunetka, ale w europejskim stylu, a także
            w tegorocznej edycji Miss Polonia była śliczna "słowiańska brunetka" - Dominika
            Brzeska. Chodzi o to, że panna Marzena mnie się skojarzyła ze spracowaną
            Indianką z Peru, urody przeciętnej i wyglądającą na parę latek więcej niż ma w
            rzeczywistości. A ten powalający uśmiech - to właśnie owa szczeżuja. Pozdrawiam
            i zgadzam się, że Kanadyjka była bardzo ładna. Ale kto tym dziewczynom robi
            makijaże i dlaczego one pozwalają się tak nimi oszpecać? Wyjątek - Rumunka.
            Śliczna dziewczyna, delikatna uroda. Włosy tylko kiepskie, ale to już szczegół,
            widocznie fryzjer miał kaca. Serdecznie pozdrawiam.
    • dziadekksiadz Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 20:45
      szablaq napisał:

> Ja już poznałem, siedziąc wczoraj w pierwszym rzędzie w kongresowej :)

A Ja tez sie juz poznalem czyszczac wczoraj kible w kongresowej.Widzialem jak te
      misski jedna za druga wbiegaly robic kupe do ubikacji.
      Najwiekszy stolec miala kandydatka numer 12. Nazwisko z grzecznosci pomine.
      • gagapapa Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 23:18
        to była Renata Beger, ignorancioe - nasza narodowa bohaterka, ta, która skrycie
        POpiera PO.
    • vulkano Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 20:48
      Taa...Ale w lozku jest co najwyzej przecietna ;]
    • danielpoznan Tożto potwory są a nie misski 30.09.06, 21:04
      Strasznie brzydkie są... Poniżej wszelkiej przeciętnej... No może z wyjątkiem 2
      albo 3, które na ten konkurs się nadają... Reszta to kompletna kompromitacja
      • ap Re: Tożto potwory są a nie misski 30.09.06, 21:26
        najładniejsze są: Brazylia, Rumunia i Indie. Co wy na to?
        • muzg_na_patyku E tam nie jest najgorzej 30.09.06, 21:50
          ap napisał:

> najładniejsze są: Brazylia, Rumunia i Indie. Co wy na to?

- zgadzam się na Rumunię ;-)

Ale nasza "partyjna" mis to faktycznie nieco odstawała od reszty towarzystwa...
        • bachoolka Re: Tożto potwory są a nie misski 30.09.06, 23:08
          Całkowicie się zgadzam!!!
      • zj3591 Re: Tożto potwory są a nie misski 01.10.06, 09:20
        Bo to są tylko miski
    • monster1972 festival sztucznych i plastikowych pustaków 30.09.06, 21:14
      takie pierdy, które one popychają, to normalnie do łba, by mi nie przyszły...

facet;)

no i ten załosny tłumacz... skad wzieli tego buca?
      • muzg_na_patyku Re: festival sztucznych i plastikowych pustaków 30.09.06, 21:52
        monster1972 napisał:

> takie pierdy, które one popychają, to normalnie do łba, by mi nie przyszły...
        - no, to fakt, ale tu co innego idzie pod ocenę ;-)

> no i ten załosny tłumacz... skad wzieli tego buca?
        - no cóż, zrozum człowieka, co ma biedak wyprodukować?
      • wikal Re: festival sztucznych i plastikowych pustaków 30.09.06, 23:12
        monster1972 napisał:

> takie pierdy, które one popychają, to normalnie do łba, by mi nie przyszły...
        >
        > facet;)
        >
        > no i ten załosny tłumacz... skad wzieli tego buca?
        A może ty spróbujesz tłumaczyć symultanicznie (czyli na gorąco)? Zobaczymy, jak
        ci pójdzie.
    • ap Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:22
      jestem totalnie zdruzgotana wystąpieniem prowadzącego, nijakiego Prokopa, który
      zaczął coś chrzanić o wilgotnych ustach Czaszki, kompaktowych babkach z Europy
      i tym, że przerażają go kobiety z czarnego lądu. Totalne nieporozumienie! mam
      nadzieję, że zdejmą go z wizji.
    • raton Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:27
      Błagam, niech się ktoś zlituje i zwolni tego pożal się Boże tłumacza. Przecież
      tego dukania nie da się słuchać. I jeszcze te błędy!!! "Starożytne miasto
      Malbork", "podniecające" zamiast "podekscytowane", "zwyciężyła w błyskotliwym
      stylu", pomijanie co trzciego zadania - więcej na szczęście nie pamiętam, a i
      tak mnie szlag trafia. Przecież w Polsce jest mnóstwo ludzi potrafiących
      tłumaczyć symultanicznie. Dlaczego zatrudniono kogoś, kto nie potrafi przełożyć
      paru frazesów???
      • wiarusik Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:29
        Widocznie miał"plecy";)
      • ap Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:30
        Nic nie przebije idioty, który zowie się prokop
        • wiarusik Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:32
          Niech wywinie taki numer jak Mucha na jakimś festiwalu filmowym,ale będzie
          śmiechu...:)))
          • ap Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:47
            Czeska holka w finale, nasz prowadzący z balkonu jest excited, tzn bardzo
            PODNIECONY
            • zygmund Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:37
              Chyba dobrze powiedzial. Gorzej jakby powiedzial "aroused"
        • jasna77 Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:51
          Absolutnie sie nie zgadzam!Prokop nadaje temu dosc dretwemu wydarzeniu jakis
          humorystyczny akcent,a Ty nie badz taka pruderyjna.Zgadzam sie co do
          tlumacza,doprowadza mnie do rozpaczy swoimi tekstami.
          • ap Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:54
            Tyle, że on próbuje być zabawny ale mu nie wychodzi
            • gagapapa Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 23:11
              oglądałem bez wizji, dupy takie sobie, była krótka rekalamówjka warszawy, poza
              tym nic ciekawego, mimo wszystko podziwiam angoli, ze w tej sali konkresowej
              zrobili taki ładny banana szoł.
        • jaa_ga Prokop był świetny, przestań bełkotać 01.10.06, 08:15
          Widać wyraźnie, że masz do niego osobiste anse.
          Brawo Prokop! Wreszcie luz i błyskotliwość,
          a nie klepanie zdrowasiek
          • barbasia1 Re: Prokop był świetny, przestań bełkotać 01.10.06, 12:15
            Prokop świetny???
            "Brawo Prokop! Wreszcie Luz i błyskotliwość" ??????????????????????

Kobieto, Ty chyba nigdy błykotliwego!!! i dowcipnego człowieka nie słyszałaś!!
            Te jego "dofcipasy" wymyślone na poczekaniu nie są ani zabawne ani tym bardziej błyskotliwe, nie mówiąc już o braku sensu, nie od wczoraj to widać!!!!!!!!!!!!
      • tommy_man Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:48
        Tlumacz rzeczywiscie sredni, ale to pewnie dla tego, ze one wszystkie mowia
        belkotliwie po angielsku. A co do Malborka to on tylko przetlumaczyl z
        angielskiego - ancient.
        • raton Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:59
          Tylko że ancient może znaczyć po prostu "bardzo stary", wszystko zależy od
          kontekstu. Tak to już jest, że słowa rzadko mają tylko jedno znaczenie, a od
          tłumacza na imprezie rangi (czy to się komuś podoba, czy nie) światowej, można
          chyba wymagać odrobiny wyczucia?
          • wiarusik Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:06
            Dla Amerykanina każdy zamek jest "starożytny";)
            Wigwamy Indian raczej się nie zachowały do naszych czasów;)
        • gattanera2 Re: odczepcie sie od tego tlumacza 30.09.06, 22:57
          ogladalam te wybory na Tv Polonii i na SKY . Tlumacz mial faktycznie problem z
          dokladnym tlumaczeniem tego co mowily kandydatki ale to nie jego , moim zdaniem
          wina.Angielski niektorych dziewczyn byl mizerny i ciezko bylo zrozumiec co
          mowily. Taki sam problem miala wloska tlumaczka na Sky,tlumaczyla piate przez
          dziesiate i w dodatku przekrecala wszystkie imiona i nazwy miast, jak padlo
          slowo Gizycko , nawet nie wiedziala co to moze byc.
          Jesli chodzi o promocje Polski podczas konkursu , to wlasnie bardzo dobrze , ze
          to Polska wreszcie wykorzystala. Caly swiat sie promuje przy roznych nawet malo
          waznych okazjach, to dlaczego my mamy byc gorsi. W koncu ogladali nas w
          conajmniej 104 krajach i podejrzewam , ze malo kto wiedzial , ze w Polsce sa
          gory , morze , czyste plaze, dobra kuchnia , goscinni ludzie i fajne miejsca do
          zwiedzenia.
          Impreza byla calkiem udana , uwazam , ze nie mamy sie czego wstydzic. Jedyny
          slaby punkt to ostateczny wybor tej najpiekniejszej ...CZESZKA o cukierkowym
          usmiechu , farbowanych blond wlosach i kilogramie makijazu na twarzy, hmm
          moglabym polemizowac. :-)
          • gagapapa Re: odczepcie sie od tego tlumacza 30.09.06, 23:03
            Czeszkia była ładna, ale najładniejsza była Chorwatka
            www.mw2006.pl/index.php?bio=109
          • gattanera2 Re: Co kraj to ...inny gust 30.09.06, 23:13
            czytam tu rozne opinie na temat polskiej kandydatki i widze , ze wiekszosci sie
            nie podobala a wyobrazcie sobie , ze we Wloszech byla jedna z faworytek,
            podobnie jak Rumunka , Hinduska i jeszcze pare innych pan z Ameryki poludniowej,
            a to bardzo dziwne bo Wlosi uwielbiaja takie tlenione cukierki jak Czeszka.
            Czyzby typ urody mogl sie znudzic?
            • gagapapa Re: Co kraj to ...inny gust 30.09.06, 23:25
              Czeszka nie była raczej tleniona?
              • gagapapa Re: Co kraj to ...inny gust 01.10.06, 01:16
                revue.idnes.cz/tatana-kucharova-odletela-na-miss-world-fcu-/missamodelky.asp?c=A060901_164307_missamodelky_lf

a może i była?
          • fabrykasnuff Re: odczepcie sie od tego tlumacza 30.09.06, 23:17
            a gdzie jeszcze oprocz tv polonii mozna bylo ogladnac transmissje z tego
            miedzynarodowego szol????
            • gagapapa Re: odczepcie sie od tego tlumacza 30.09.06, 23:49
              obawiam się,że wszędzie, transmisja szła do ponad 200 krajów, z teo co pisali
          • mootya Re: odczepcie sie od tego tlumacza 01.10.06, 09:36
            > podejrzewam , ze malo kto wiedzial , ze w Polsce sa
            > gory , morze , czyste plaze, dobra kuchnia , goscinni ludzie i fajne miejsca do
            > zwiedzenia.

i o tym ze są góry nadal mało kto wie, bo Tatr nie pokazali ćwoki
      • santorsola Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:49
        faktycznie - tłumacz jest poniżej krytyki. Wyłapałam takie "kwiatuszki":

elektryczna chwila
        podniecające dziewczyny
        zwyciężczyni dwóch medali
        chcę robić dyplom w medycynie
        • mowika Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:09
          Dla mnie ukoronowaniem porażki zwanej tłumaczem było tłumaczenie rozmowy z Miss
          Kanady: prowadzący się jej pyta "Bolą cię jeszcze nogi?", co zostało
          przetłumaczone przez tego nieudacznika jako: "Podoba Ci się w Polsce?".
          Ręce opadają!!!
          • irini Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:51
            No bo nogi po zwiedzaniu ją bolały, a więc pytanie było bardzo dobrze
            prztełumaczone, czego się czepiacie?
            • gagapapa Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 23:05
              miss Kanady to akurat rodowita Polka z Trójmiasta, moze kolo chciał usłyszeć
              coś czego nie słyszał
            • mowika Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 23:55
              Nie, nogi bolały ją po fast tracku sportowym, który wygrała i o którym był
              pokazywany krótki filmik kilka sekund przed tą wpadką. Prowadzący wyraźnie użył
              w zdaniu słów aching i legs... Więc jest się o co czepiać, bo szczerze mówiąc
              jeśli telewizja ma zatrudniać tak kiepskich tłumaczy symultanicznych i jeszcze
              próbować zmusić ludzi do płacenia abonamentu, to niech chociaż zrobi wszystkim
              przysługę i da jakiś wybór, np.: chociażby na TVP2 z wątpliwej jakości
              tłumaczeniem, TVP3 - bez tłumacza chrzaniącego od rzeczy, że aż zęby bolą!
      • agavika Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 02.10.06, 11:31
        Normalnie tlumacz symultaniczny zmienia sie co jakies 20/30 minut. Dluzej
        ciezko sie skoncentrowac i moga wychodzic glupoty. Mam nadzieje ze to dlatego
        ten czlowiek plutl trzy po trzy nie wiem tylko dalczego zgodzil sie tlumaczyc
        sam, moze kasa byla tak mala ze nie oplacalo sie jej z nikim dzielic?
        Ale przeslaam go bronic kiedy po pytaniu prowadzacego Are your legs still
        aching? (to bylo po jakims konkursie sportowym, panna ktora to wygrala dostala
        sie do finalu) nastapila dluga cisza a potem pan tlumacz powiedzial cos w
        stylu - jestes szczesliwa?
        Chociaz moze sprzet w budce tlumacza byl jakis stary? Kongresowa jest przeciez
        z innej epoki.
    • filizanka.apollinairea Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:49
      Ciekawe czy te miski za 20 lat będą wyglądały tak ładnie jak nasza Grażynka T.
      • santorsola Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:50
        no nie wiem - w tej sukience i z tą fryzurą wygląda przy nich jak brzydka
        siostra Kopciuszka. Powinni ją lepiej "zrobić", w końcu cały świat ją ogląda,
        nie tylko widzowie TVP2
        • filizanka.apollinairea Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:54
          Obawiam sie że gdyby ją lepiej ubrali to przyćmiłaby większość z nich. A
          fryzure jaką powinna mieć?
          • ap Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:57
            Wybrali holke ale dlatego, zeby marcinkiewicz gratulując miss mógł się z nia
            dogadać
        • mootya Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 01.10.06, 09:43
          Torbicka to akurat wyglądała lepiej od 60% z tych "najpięknieszych".
          sporo tych misek wyglądało jak jakies mutanty z za dużą głową, brakiem szyi albo
          koszmarną fryzurą (najlepsza była ta z afro, ta w lisiej czapie i ta co miała
          jakieś sznurki na twarzy). zwłaszcza Europa Północna nie miała się czym
          pochwalić, pomiajac fakt, ze kilka z "najpiękniejszych" wyglądało jak przebrany
          facet.
    • ap Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 21:58
      Wyniki ogłosili tak szybko jakby impra odbywała się w klubie osiedlowym, 3,2,1
      i do domu.
      • kedzier44 impra sie nieudala 30.09.06, 22:04
        ale obciach!!!!! a ten z beegesow to chyba doplacil zeby wydawac z siebie
        dzwieki?
    • feanor18 Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:01
      zwyciezczyni miss world jest imo uderzająco podobna do silvii saint :) nie
      sądzicie? :]
      • mycha70 Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 01.10.06, 23:19
        feanor18 napisał:

> zwyciezczyni miss world jest imo uderzająco podobna do silvii saint :) nie
        > sądzicie? :]

Z oczu to bardziej Karel Got...
    • wiarusik Czech Repablik ;) 30.09.06, 22:02
      Czyli kolejną miską świata została tleniona blondyna;)
      Jak dla mnie konkurs wyglądał poprawnie i nie odbiegał od dotychczasowych.
      • jasna77 Re: Czech Repablik ;) 30.09.06, 22:05
        A wiec poprawnosc polityczna nie zwyciezyla,Slowianki gora;)Grazyna Torbicka i
        tak byla jedna z najpiekniejszych a do tego z klasa(choc faktycznie widzialam
        na niej ladniejsze sukienki).Tlumacz nazywa sie Michal Lonstar czy jakos
        tak,ciekawe czy to ten piosenkarz?
        • wiarusik Re: Czech Repablik ;) 30.09.06, 22:09
          Dlaczego my zawsze wybieramy na reprezentantkę kobiety o wątpliwej urodzie?
          Tyle ładnych po ulicach chodzi,a dajemy na pokaz za przeproszeniem-otręby.
    • kozaczek3 Brawo czeszka,jesteś naprawdę ładna!!!!!!!!! 30.09.06, 22:03
      Żadko moje opinie są zbieżne z Jury.
      Brawo.
    • rmichal2 Rumunka była ładniejsza 30.09.06, 22:05
      niż Czeszka.
      • weryfikacja Re: Rumunka była ładniejsza 30.09.06, 22:07
        Ta czeszka to jakoś tak uderzająco podobna do naszej Dody - szkoda że jej nie
        wysytawiliśmy:)
        • jaa_ga Re: Rumunka była NAJładniejsza 01.10.06, 08:18
          Niezwykłej subtelności uroda :-)
          • ciemny_ludek Re: Rumuńska dziewczyna najpiękniejsza 02.10.06, 08:58
            Niestety jury nie doceniło oryginalnej urody Rumunki, która zdecydowanie
            odróżniała sie od reszty.
    • chmurcia4 Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:07
      Niespotykanie piękne panie!

Pozostałe fragmenty (transmisję i program) części wyboru Miss Świata 2006
      pozostawię bez komentarza, bo brakuje mi słów...
      • mootya Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 01.10.06, 09:46
        a może szkoda słów?
    • swordman69 nie Japonii tylko Wietnamu!!!!!!!!!!!!!! 30.09.06, 22:12
    • me-e powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 22:12
      ...
      • krystyna_z_gazowni powinna wygrac rumunka.Jesteś po!bo bez komentarza 30.09.06, 22:17
        Już nie masz siły napisać cokolwiek w treści.
        Słaby intelekt, mocna ręka.
        Amen.
        me-e napisał:

> ...
        • me-e ...a coz ty napisalas 30.09.06, 22:23
          ...zazdrosnico...z gazowni
          • krystyna_z_gazowni Cóż ty napisalaś?Zaciekawiasz mnie !!!!! 30.09.06, 23:00
            Uwielbiam wielkie Fallusy.
            Wiem, że debile mają wielkie.
            Napisz do mej poczty.
            me-e napisał:

> ...zazdrosnico...z gazowni.

• me-e Zaciekawiasz mee... 30.09.06, 23:19
              ...ale nie znosze...rozklekotanych...szesnastu miesni...
              • krystyna_z_gazowni Ale te dwa zwieracze mam sprawne i prężne. 30.09.06, 23:29
                Euro to mój język.
                Trzy dychy za usta
                Za sorok w krok.
                Żdam na darodze.
                me-e napisał:

> ...ale nie znosze...rozklekotanych...szesnastu miesni...
                • me-e co za wdziek... 30.09.06, 23:35
                  ...a butelka z woda ci...prysznicem...wiesz w gazecie mowili ,ze zadna praca
                  nie hanbi...oprocz - kurdestwa na ulicy

krystyna_z_gazowni napisała:

> Euro to mój język.
                  > Trzy dychy za usta
                  > Za sorok w krok.
                  > Żdam na darodze.
              • mooomin www.glosujmy.blox.pl 02.10.06, 17:03
                Czeszka ladna
      • me-e Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 22:26
        ...jej uroda powalila mee ...z nog- poczolem powiew wiatru-przed oczyma
        przelecialy cztery pory roku...a co do czeszki to takich pelno...na czeskich
        ulcach...
        • me-e Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 22:40
          ...jak mozna bylo tak skrzywdzic rumunke...czy moge prosic ...gazete...o duze
          zdjecie...rumunki

me-e napisał:

> ...jej uroda powalila mee ...z nog- poczolem powiew wiatru-przed oczyma
          > przelecialy cztery pory roku...a co do czeszki to takich pelno...na czeskich
          > ulcach...

• gagapapa Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 22:52
            niestety brak, ale moesz jej sobie tam poszukać
            www.missworld.tv/
            • me-e Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 22:56
              ...tam juz bylem
              • gagapapa Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 23:34
                Niemniej Chorwatka być miss - jedyna krótko obcieta, mi sie takie podobaja
                • me-e Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 23:41
                  ...a co myslisz o miss...rosji

miss.wp.pl/gid,8492771,kat,57634,galeriazdjecie.html?ticaid=126b7&_ticrsn=5
                  • eklesia Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 23:45
                    me-e napisał:

> ...a co myslisz o miss...rosji
                    >
                    >
                    > miss.wp.pl/gid,8492771,kat,57634,galeriazdjecie.html?ticaid=126b7&_ticrsn=5
                    • gagapapa Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 23:51
                      lepsza Ukrainjka od miss rosji
                      • me-e Re: powinna wygrac ...rumunka 30.09.06, 23:54
                        ...ale miss rosji to niczym...trojka

...co co sadzisz o miss poloni litwy

www.misspolonia.com.pl/Miss,Polonia,Litwy,432.html
                        • eklesia Mis Rosji to trójca.piękna twarz,figura i Wagina. 01.10.06, 00:02
                          My to wiemy bo widzimy.
                          me-e napisał:

> ...ale miss rosji to niczym...trojka
                          >
                          >
                          > ...co co sadzisz o miss poloni litwy
                          >
                          > www.misspolonia.com.pl/Miss,Polonia,Litwy,432.html
                          • me-e juz sie tak nie podniecaj... 01.10.06, 00:05
                            ...i kto to jest wy...?

eklesia napisała:

> My to wiemy bo widzimy.
                        • kit.kat Re: powinna wygrac ...rumunka 01.10.06, 17:32
                          Zdecydowanie. Była najśliczniejsza. Czeszka - a mało to takich blondyn? :O
                          • trudny99 Re: powinna wygrac ...rumunka 01.10.06, 17:36
                            Też tak myślę, tylko jakaś...
                            ..nieszczęśliwa ona była..
                            Może miała trudne dzieciństwo ?..;-)
      • jaa_ga Re: Zdecydowanie powinna wygrac ...Rumunka! :-) 01.10.06, 08:19
        Ale uroda typu Barbie / Pamela dalej w modzie...
    • zewszad_i_znikad Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:13
      Jaka lala... farba i solarka. Wiem, dla niektórych wzór do naśladowania... ;)
      • gwiezdna.matylda Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:18
        Miss Chorwacji / ta z króciutkimi włosami / jako jedyna nie wygladał jak lalka
        ale oczywiście nie przeszła nawet do półfinału.
        • gagapapa Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 01.10.06, 01:10
          no nie wiem czy Czeszka jest farbowana - wszyscy mają takie u niej poza siostrą?
          Ale może się nie znam
          revue.idnes.cz/tatana-kucharova-odletela-na-miss-world-fcu-/missamodelky.asp?c=A060901_164307_missamodelky_lf
    • mat25 Prowadzący :) 30.09.06, 22:14
      Najładniejszy i tak był prowadzący ;)
      • fabrykasnuff Re: Prowadzący :) 30.09.06, 22:21
        Nie mieszkam obecnie w Polsce, przelecialem ze 100 programow ktore mam na
        kablowce, francuskie, niemeieckie, wloskie, angielskie, hiszp. port. nawet
        tureckie i nigdzie w europie nie ma transmisji z tych wyborow... chcialbym sie
        dowiedziec jakie 200 krajow transmituje te uroczystosc? Gruzja, Mauritius, i
        Kazachstan???
        • eklesia Zapomniałeś o ruskich. 30.09.06, 23:57
          One maio estetyke.
          Amen.
    • hegemon72 promocja Polski??? czy zdrada narodowa??? 30.09.06, 22:14
      ulamki sekund i urywki z pokazu Polski i mega promocja tandetnych 'muzykow'

zalosny pokaz muzyczny i szkoda zmarnowanej szansy pokazania piekna Polski

zamiast tego powtorzono ze 150 razy 'beautiful Poland', szkoda tylko ze prawie niczego nie pokazano co brzmi jak wazeliniarstwo

a muzycy wystapili bo ich menager byl jurorem?

czy menager byl jurorem bo jego muzycy wystapili?

ps: szkoda ze naszej Cieslikowej dali taka obrzydliwa sukienke
    • kamillo58 Szkarada!! 30.09.06, 22:21
      Patrze, o jak fajnie link żeby zobaczyć misski z bliska. Patrze na pierwsze
      zdjęcie i : "rany boskie, skąd taka szkarada !!", zjeżdżam na dół "miss poland".
      Rany boskie, wiedziałem że jest brzydka, ale nie byłem świadom jak bardzo!!!
      Takie pośmiewisko, mam nadzieję, że w innych krajach chociaż parę osób wie o
      upolitycznionej koronie miss.....
    • anrid Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:22
      Najlepsza była Chorwatka.
      • jasna77 Chorwatka 30.09.06, 22:28
        Chorwatka rzeczywiscie bardzo ladna,naturaln,dosc odwazna decyzja startowac z
        krotka fryzurka.Coz...
        • gagapapa Re: Chorwatka 30.09.06, 23:54
          ja też myslę, że Chorwatka najlepsza.
          popatrzcie na te zdjęcia - co już wklejałem - interesuja ją górskie klimy -
          czyli najlepsza na towarzyszkę:)
          www.mw2006.pl/index.php?id=393&eng
          • gwiezdna.matylda Re: Chorwatka 01.10.06, 11:22
            Śliczna, naturalna dziewczyna, być może zbyt naturalna żeby wybrano ją miss
            plastic world :]
    • clough Re: Dzisiaj poznamy Miss World 2006 30.09.06, 22:27
      A co wy się tak podniecacie tymi wyborami? Założę się, że większość z autorów
      najbardziej napastliwych postów to pryszczaci i kurduplowaci faceci, którzy
      dawno temu wyrzucili lusterko za okno. Wyluzujcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka