arek83lbn 01.10.06, 19:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekjeden Uproszczenia 01.10.06, 19:48 Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie można akceptować jako wypowiedzi poważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Uproszczenia 01.10.06, 19:52 tomekjeden napisał: > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie można > akceptować jako wypowiedzi poważnych. Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:01 Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli Miodowicz i jego kumple z PO :-) replique napisał: > tomekjeden napisał: > > > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie > > można akceptować jako wypowiedzi poważnych. > > Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, > zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym słowem. > Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:54 Kaczki na taczki! I cieszy mnie,jak widze ,ze nareszcie Polacy probuja odzyskac kraj i wziac sprawy w swoje rece. Nikt za nas tej ciezkiej pracy nie wykona - nikt dobrowolnie nie odda nam demokracji. Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Wasserprawo i Wassersprawiedliwość Wasserpolacz 01.10.06, 21:16 Wasserprawo i Wassersprawiedliwość Wasserpolaczków, czyli www.oszołomy.org.pl To ich dzieło, należy ich wszystkich wywalić za używanie symboli nazistowskich w kampanii wyborczej! www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Tak u nich wygląda solidarność jak prawo i sprawiedliwość! To ile jest tych wyroków do umorzenia, pyta minister? Teraz czekać na zemstę nazikatolicji! To robota wehrmachtu powiedzą! Tajnym biurem dla nazikoalicji jest ustęp z napisem dla opozycji! Specjalny, bo przy dziurze tuż przy ścianie specsłużby mają specjalne zadanie. Dzisiaj Pajac i Ślimak wam doniesie. że pokażą filmik z Renatką na sedesie. Chociaż rozmowę szumem zagłusza woda, widać, dziadkowi Taskowi robi loda. Oczyścili mowę im w szkole medialnej, w wodzie uświęconej i amoniakalnej. Przeto czytajcie napisy uważnie, co obce służby w kiblu robią odważnie. Z napisów wyraźnie tylko się dowiecie, kto pisze kaczory won i precz w klozecie! Nie będzie tak jak przesłanie wrogów niesie, że jak gó… ląduje Prawo i eS w sedesie! Zajrzeli pod sedes, zajrzeli do mis, a tam miałem kaczory i cały PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
franek.dziennikarz-9 [...] 01.10.06, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __takim jak ty, PiS wkłada, że 'Naród z Partią' ;- 01.10.06, 22:05 Teraz to dopiero jest ciekawie. Kiedyś o bibułę z alternatywnymi poglądami było ciężko, dzisiaj zwolennicy PiS sami cenzurują sobie świat i niedopuszczają myśli o omylności wodza ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: __takim jak ty, PiS wkłada, że 'Naród z Parti 01.10.06, 23:40 Niech żyje nam prezes. Oby ta dalej nie dajcie się propagandzie TVN i innych prywatnych stacji. PIS do boju. Orędzie pana Premiera było jasne,proste,zrozumiałe w pełni MERITUM,czytelne i powiedziane SPOKOJNYM TONEM co nie drażni emocjonalnie.WSPANIALE PANIE PREMIERZE. oto przykladowe opinie z forum na stronie pisu, dotyczace oredzia premiera! ja sie zaczynam bac takich ludzi fanatycznie zaslepionych i oddanych... arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 Re: __takim jak ty, PiS wkłada, że 'Naród z Parti 02.10.06, 00:28 "Kaczki na taczki! I cieszy mnie,jak widze ,ze nareszcie Polacy probuja odzyskac kraj i wziac sprawy w swoje rece. Nikt za nas tej ciezkiej pracy nie wykona - nikt dobrowolnie nie odda nam demokracji. Tak trzymac!" lol - ciekawe czym się to przejawia, bo z tego co ja widzę to ludzie zaczynają mieć politykę głeboko w d... , a to niestety zwiększa szansę (niestety) PiS na sukces w najbliższych wyborach samorządowcyh. To, że na forach jest taki sprzeciw wobec PiS to nic nie znaczy - pamiętajcie, że większość elektoratu PiS dostępu do internetu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Bez "bratniej" pomocy nic nie zrobicie 02.10.06, 03:42 wd_07 napisał: > "Kaczki na taczki! > I cieszy mnie,jak widze ,ze nareszcie Polacy probuja odzyskac kraj i wziac > sprawy w swoje rece. > Nikt za nas tej ciezkiej pracy nie wykona - nikt dobrowolnie nie odda nam > demokracji. Mirmat: nie od razu "demokracje ludowa" zbudowano. Najpierw przyszly wojska Czerwonej Armii potem przywieziono "towarzyszy" no a potem zastosowano teror.A teraz jedyna sila na jaka mozecie liczyc to bolszewiccy Komisarze Eurokolchozu wytrenowani przez KGB w zadymach 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Olejniczak i Borowski pouczają Polaków hehehe 02.10.06, 07:26 stary komuch i młody, a łączy ich wspólny cel. Kwaśniewski też wspominał o Solidarności (teraz staje się jasne kto ją załozył) Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin www.glosujmy.blox.pl 02.10.06, 11:26 Ja jestem bardzo wyrozumiały, ale zaczynam tracic cierpliwosc do ludzi na forum. Jak mozna napisac ze komuchy to czerwoni faszysci??? Warto sie dan tym zastanowic. Chyba ze nikt tego nie czyta - wtedy luz. W kazdym razie ciesze sie ze nawet taki glupek moze napisac wlasne zdanie. Gdy to sie zmieni, wincie samych siebie za to ze nie glosowaliscie Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: __takim jak ty, PiS wkłada, że 'Naród z Parti 02.10.06, 13:17 przemjod napisał: > Teraz to dopiero jest ciekawie. Kiedyś o bibułę z alternatywnymi poglądami było > > ciężko, dzisiaj zwolennicy PiS sami cenzurują sobie świat i niedopuszczają > myśli o omylności wodza ;-)))) "Ludzie mogą się mylić, Partia - nigdy". (W. I. Lenin) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz [...] 01.10.06, 23:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra a ty jeszcze nie na sali??? 01.10.06, 23:57 Nie dostaniesz przepustki nastepnym razem! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dyzurny.psychiatra 02.10.06, 15:17 dyzurny.psychiatra napisal: >a ty jeszcze na sali???> Wracaj do Lubianki, psycholu skonczony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Komunisci sa czerwonymi faszystami. Dzieki KL 02.10.06, 01:11 Żal mi Ciebie, fritz.fritz, bo podzielasz fobie i paranoiczne objawy PiS-u... To naprawdę da się leczyć!!! Jeśli to oczywiście choroba a nie podła złośliwość Odpowiedz Link Zgłoś
linfan cos wziales, by to wykombinowac? 02.10.06, 02:23 fritz.fritz napisał: > partii aferalnej, ktorej szefem byl rowniez Tusk mogli swietnie przezyc i dalej > > okrada Polske, razem z KL-D, pod etykietka prywatyzacji. > > SLD + PO tworza ten sam bloko. WSI dostala "oprawe prawna" wlasnie dzieki > premierowi Bieleckiemu. Premier Bielecki byl z KL-D, dzisiejszej PO. <ciach> > SLD i herr Tusk widza przyszlosc Polski jako obszaru calkowicie > podporzadkowanego Niemcom. > > Polakofob herr Tusk i Proniemiecka Organizacja sa olbrzymim niebezpieczenstwem > dla niepodleglosci i suwerennosci Polski. czy to wplyw lekow, czy mownicy Jarka? a moze bierzesz cos mniej legalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: Jawohl Herr Fritz. Dzieki KL 02.10.06, 07:27 Młodziez z Partia (PiS)!!! Niech zyje I Sekretarz Jarosław Kaczyński!!! Partia Nierozerwalnym Ogniwem Solidarności Bolszewickej! Niech żyją Towarzysze Łukaszenko, Kaczyński, Lepper, Hasan Nasrallah i Kim Dzong Il! Równajmy do nich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
po_co_komu_komunisci_z_pis Re: Komunisci sa czerwonymi faszystami. Dzieki KL 02.10.06, 08:40 fritz.fritz napisał: > partii aferalnej, ktorej szefem byl rowniez Tusk mogli swietnie przezyc i dalej > > okrada Polske, razem z KL-D, pod etykietka prywatyzacji. > > SLD + PO tworza ten sam bloko. WSI dostala "oprawe prawna" wlasnie dzieki > premierowi Bieleckiemu. Premier Bielecki byl z KL-D, dzisiejszej PO. > > Spoleczenstwo pomimo wscieklej propagandy antypolskich mediow zaczyna powoli > znowu zdawac sobie sprawe, ze co prawda z komuna wygrala, ale jej miejsce > zajela rownie antypolska koalicja: SLD i PO. > PO jest slepo Proniemiecka Organizacja polakofoba herr Tusk. > > SLD i herr Tusk widza przyszlosc Polski jako obszaru calkowicie > podporzadkowanego Niemcom. > > Polakofob herr Tusk i Proniemiecka Organizacja sa olbrzymim niebezpieczenstwem > dla niepodleglosci i suwerennosci Polski. ile Ci płaci PIS ??? teraz jestesmy pod ządami USA - 1000 zołnieży do Afganistanu i nic w zamian nie dostać. wiwat towarzysz Jarosław!!! Wychowało się w systemie komunistycznym i zna się tylko komunistyczne metoty i je tylko stosuje w imie powszechnej szczęsliwosci. Towarzyszu Jarowławie Kłam kłam i jeszcze raz kłam ludzie moze uwierzą w kłamstwa, manipuluj społeczeństwem. wiec samouwielbienia PIS "Panie Prezesie zadanie zostało wykonane" Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl Re:Wasserprawo i Wassersprawiedliwość Wasserpolac 01.10.06, 22:43 Tak, tak... A najbardziej podoba mi się ten "efekt motyla" na wykresie Tusk-Kaczyński. :P Odpowiedz Link Zgłoś
cokebottle [...] 01.10.06, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Jak dac Olejniczakowi w morde? 01.10.06, 23:49 najwyzszy na to czas... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Brawo Kaczyńscy ! 02.10.06, 07:51 >> nareszcie Polacy probuja odzyskac kraj To prawda próbują odzyskać kraj z niewoli postkomuny. Brawo Kaczyńscy ! I nic tu nie pomoże gadanie agitatora Olejniczaka, ostatnio bardzo wkurzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy Re: ile masz lat Kasiu? 02.10.06, 11:41 Widzisz Kasia ma problem z owłosieniem. Ma włosy na plecach, ramionach, na klacie. Owłosienie ciągnie się wzdłuż tułowia w dół aż do samego penisa. Przy goleniu śpiewa basem, a koledzy w pracy wołają nań Roman... Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: ile masz lat Kasiu? 02.10.06, 15:57 Czytjac to forum odnosze wrazenie, ze znaczna czesc krytykow PIS nie moze doczekac sie powrotu do zlobu i jest tak zniecierpliwiona przedluzaniem sie tego oczekiwania, ze wyraza swe niezadowolenie w sposob bardzo niewybredny i przesadzony. Nabieram przekonania, ze jednak PIS ma powod twierdzic, ze jest to ostatnia szansa pokonania tzw. "ukladow". Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: ile masz lat Kasiu? 02.10.06, 16:04 > Nabieram przekonania, ze jednak PIS ma powod twierdzic, ze jest > to ostatnia szansa pokonania tzw. "ukladow". A to ciekawe, PIS szuka juz powodu na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Panie "prezesie" melduję wstapienie do ZOMO....... 02.10.06, 20:20 bi.gazeta.pl/im/5/3136/z3136305G.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Uproszczenia 01.10.06, 21:23 O, Jarucka to bardzo wiarygodna osoba dla Macierewicza i Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Panie Kaczynski, jestes pan swinia 01.10.06, 21:33 W roku 1980 mialem 23 lata i bralem udzial w strajkach jako student, z ZOMO tez sie przepychalem tu czy tam. A teraz takie male bydle oswiadcza, ze sam jestem komuchem i ZOMOwcem tylko dlatego, ze mi nie odpowiada jego chora polityka ? Jestes pan skonczona swinia, panie Kaczynski. W pizdu z toba i twoja banda oszustow i zlodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Zgadzam sie 01.10.06, 22:11 > W roku 1980 mialem 23 lata i bralem udzial w strajkach jako student, z ZOMO tez > sie przepychalem tu czy tam. > A teraz takie male bydle oswiadcza, ze sam jestem komuchem i ZOMOwcem tylko > dlatego, ze mi nie odpowiada jego chora polityka ? > Jestes pan skonczona swinia, panie Kaczynski. > W pizdu z toba i twoja banda oszustow i zlodziei. Jakim prawem to cos przypisuje sobie i swojej bandzie patalachow zaslugi opozycji z lat 80?? Do piet nie dorastacie ludziom ktorzy robili wtedy cos naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zgadzam sie 02.10.06, 13:23 partisan76 napisał: > > W roku 1980 mialem 23 lata i bralem udzial w strajkach jako student, z ZO > MO tez > > sie przepychalem tu czy tam. > > A teraz takie male bydle oswiadcza, ze sam jestem komuchem i ZOMOwcem tyl > ko > > dlatego, ze mi nie odpowiada jego chora polityka ? > > Jestes pan skonczona swinia, panie Kaczynski. > > W pizdu z toba i twoja banda oszustow i zlodziei. > > Jakim prawem to cos przypisuje sobie i swojej bandzie patalachow zaslugi opozyc > ji z lat 80?? Do piet nie dorastacie ludziom ktorzy robili wtedy cos naprawde. Tylko że ci, "którzy wtedy robili coś naprawdę", dzisiaj są opluwani jako agenci, zdrajcy, Żydzi, liberałowie przez tych, którzy, jak to g... przyklejone do okrętu, wrzeszczą: "płyniemy". Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Panie Kaczynski, jestes pan swinia 01.10.06, 22:34 Maly, przestraszonym perspektywa utraty stolka, idiota, nazywajacy kazdego kto go nie akceptuje ZOMO-wcem. Jakie on ma do tego moralne prawo, swinia? Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Panie Kaczynski, jestes pan swinia 02.10.06, 00:03 to chyba nieprawdziwe określenie, chyba że świnia z Folwarku zwierzęcego Orwella, A takie teksty jak w stoczni ,to wygłaszał na wiecach głupi malarz z wąsikiem w 1933-do1944. No a potem tow Wieslaw. Nie mam zaufania do ludzi, którzy uważają , że zawsze mają rację , a jeśli jej nie mają to -patrz pkt pierwszy. Dlaczego p. Kaczyński uważa ,że to on ma rację. Przecież nieomylny jest Bóg we wszystkich sprawach, a w sprawach wiary papież. Ale może jeszcze kilka dni i Jareczka, zawsze dziewicę uznamy za boga , będzie wesoło jak w upadającym Cesarstwie Rzymskim.Zbudujemy mu śwątynię i ekspresowo poszukamy westalek w przdszkolu, bo tam może będą , jeśli wolny ,pijany tatuś, ojczym, brat lub koledzy wyż wym. nie zgwałcili, przy zalamywaniu rąk min. Ziobry. Cnota zreszta rzuca się na mózg i ciężko odróżnić prawdę ,od tego co się za prawdę chce uważać jak po premierze widać. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Sieg Kwa, Sieg Kwa, Sieg Kwa, Kwa, KWA!!! :) 02.10.06, 01:30 rozowykot napisała: > to chyba nieprawdziwe określenie, chyba że świnia z Folwarku zwierzęcego > Orwella, A takie teksty jak w stoczni ,to wygłaszał na wiecach głupi malarz z > wąsikiem w 1933-do1944. przykro mi to mówić, ale Kaczyński w stylu mówienia, gestykulacji i tonie głosu najwyraźniej go naśladuje (może nieświadomie). Posłuchajcie wypowiedzi JK (gdziekolwiek w mediach) oraz wypowiedzi Hitlera tutaj: ss-totenkopf.blogspot.com/ (strona przeciwnika nazizmu, ukazującego zbrodnie tego systemu, więc oglądajcie bez obaw:)) Oczywiście NIE zrównuję ani NIE porównuję JK i jego poglądó z Hitlerem i nazizmem; porównuję jedynie pewne maniery związane z wystąpieniami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
critto nie będzie mnie J.K. obrażał!!! 02.10.06, 01:20 Abstrahując od odwołań do zwierząt domowych (wstyd, dziś jest dzień wegetarianizmu!!), których NIE podzielam, zadam to samo pytanie: JAK ON ŚMIE?? KTO MU POZWOLIŁ obrażać Naród Polski?? Gdy ktoś rzekomo obrazi jego partię, zaraz jest wszczynany proces... Powinniśmy wytaczać procesy Kaczyńskiemu i jego formacji za obrażanie Polaków. Takie wypowiedzi jak ta o ZOMO-wcach obraża moje uczucia narodowe i poczucie przynależności do opozycji demokratycznej (choć w 1989 miałem tylko 12 lat, wychowalem się na Radiu Wolna Europa, muzyce Kaczmarskiego, Gintrowskiego, Kellusa i Sikory, w szkole podstawowej wołałem "PRECZ Z KOMUNĄ!!" i obrażałem PZPR na różne sposoby (głównie niecenzuralne), śpiewałem i rozpowszechniałem zakazane wtedy piosenki... Moi rodzice byli dysydentami, a Babcia i Dziadek - polskimi partyzantami z AK w Wilnie i teraz KACZYŃSKI będzie mnie i moją PATRIOTYCZNĄ, antykomunistyczną rodzinę obrażał, bo przynajmniej ja go nie popieram?!? Będzie kwestionował mój patriotyzm i przywiązanie do WOLNEJ Polski, dlatego że mam inne poglądy na temat ustroju, który powinien w niej panować (więcej demokracji) i stosunków z sąsiadami (większy nacisk na przyjaźń międzynarodową i aktywne członkostwo w UE) czy na temat zwyczajów i uprawnień polityków (mają być POKORNYMI SŁUGAMI Obywateli i tak się zachowywać)?!? NIEDOCZEKANIE, panie J.K. Myślę nad krokami prawnymi przeciw Panu i PiS-owi (wyłącznie cywilnymi, karnymi się brzydzę). Krzysiek "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
broonek Re: nie będzie mnie J.K. obrażał!!! 02.10.06, 07:06 Calkowicie zgadzam sie z toba! Kaczynski obrazil juz wszystkich, ktorzy nie mysla jak on i jego brat. Szykuje sie nam Polakom dyktatura kartoflana. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy Re: nie będzie mnie J.K. obrażał!!! 02.10.06, 11:47 W pełni popieram. Mimo, że nie moja rodzina aż tak chwalebnie nie zapisała się nakartach historii ale nikt z najbliższej rodziny dwa pokolenia wstecz nie należał do partii. I teraz Prezydent i Premier uwłaczają mojej inteligencji, godności i prawu do wolnego wyboru, zakazując krytykowania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: Panie Kaczynski, jestes pan swinia 02.10.06, 01:08 tez popieram. mnie sie wydaje, ze ten koles (jeden z duetu 'kartoflanka boys') jest po prostu chory i juz dawno powinien siedziec w zakladzie bez klamek. dodatkowo jego chorobe wzmaga brak mozliwosci rozladowania stresu, niewazne juz nawet jakiej by to nie bylo orientacji. LUDZIE JAK SIE WSZYSCY NIE ZBIERZEMY I NIE ZROBIMY Z TYM SYFEM PORZADKU, TO BEDZIE KICHA, BO TO JUZ BIALORUSIA ZALATUJE. LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE !!! albo trzeba bedzie, jak za komuny uciekac na zachod jak to juz niektorzy robia. npzdr Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panie Kaczynski, jestes pan swinia 02.10.06, 01:14 ooj, uważaj, bo Genialna Stanowcza Policja (skrót GeStaPo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
devilwawa Re: Panie Kaczynski, jestes pan swinia 02.10.06, 07:55 Drodzy Panowie nie obrażajcie świni wszak stoi ona wyżej w łańczuszku niż kaczka Na działania jednojajecznych i jednokomórkowych po prostu brakuje słów Odpowiedz Link Zgłoś
szulkin ja, ze służb 01.10.06, 23:03 "My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO" Tak, Kaczorze. Zwłaszcza ja. Miałem wtedy 6 lat i już pałowałem wywrotowców z Solidarności. Tak tak. O niektórych się mówi, że cały rozum poszedł im we wzrost. Ale w co poszedł Kaczorom? Przy okazji, oczywiście mówię to jako aktywny członek układu spod znaku WSI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
critto premier Kaczyński przekroczył granice śmieszności. 02.10.06, 01:07 to się nawet do kabaretu nie nadaje!! Ośmieszył się zupełnie i to przed całym społeczeństwem. Panie Premierze, Niech Pan Odejdzie i WSTYDU OSZCZĘDZI!!! Głowa rządu ma być poważna, a nie tragikomiczna!! Krzysiek "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Uproszczenia 02.10.06, 01:17 taziuta napisał: Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli Miodowicz i jego kumple z PO :-) > replique napisał: > >tomekjeden napisał: > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie > można akceptować jako wypowiedzi poważnych. > > > >Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, > >zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym > słowem. > > xxxxxxxxxxxxxx Wzorcem dla mnie są lekcje historii w gimnazjum angielskim. Tam uczono mnie szacunku dla źródeł, oraz przywiązania uwagi na interpretacji obiektywnej. Tego samego wymagano ode mnie później, na studiach filologicznych na Uniwersytecie Warszawskim. Paszli won. Z upolitycznionymi chamskimi dzikusami nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Uproszczenia 02.10.06, 01:21 taziuta napisał: Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli Miodowicz i jego kumple z PO :-) > replique napisał: > >tomekjeden napisał: > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie > można akceptować jako wypowiedzi poważnych. > > > >Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, > >zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym > słowem. > > xxxxxxxxxxxxxx Wzorcem dla mnie są lekcje historii w gimnazjum angielskim. Tam uczono mnie szacunku dla źródeł, oraz przywiązania uwagi na interpretacji obiektywnej. Tego samego wymagano ode mnie później, na studiach filologicznych na Uniwersytecie Warszawskim. Paszli won. Z dzikusami nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 07:32 Pańska kultura rośnie z postu na post. Jeszcze chwilę temu byłem chamskim dzikusem... To pewnie ta angielska szkoła :-) tomekjeden napisał: ... > Paszli won. Z (chamskimi) dzikusami nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 08:52 "Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli Miodowicz i jego kumple z PO :-)": napisałeś Pan, Panie Taziuta. A ponieważ nic o Pani Jaruckiej nie pisałem, ani też o Panu Miodowiczu, to imputacja taka, zupełnie przkręcająca sens mojej wypowiedzi jest chamstwem. Kultura mi więc nie "rośnie", cokolwiek by to znaczyło. Na tym forum jest całe mnóstwo takich postów jak pański, które mają na celu obniżenie poziomu wymiany zdań, przkręcenie argumentów, byleby tylko "na moje wyszło". Tacy ludzie jak Pan psują nieco frajdę z tej zabawy, jaką jest uczestniczenie na forum. Skąd się bierze w Panu tyle prymitywneji chamskiej agresji, która powoduje, że wmawia Pan wypowiedzi, czy opinie, które nie zostały wypowiedziane? taziuta napisał: > Pańska kultura rośnie z postu na post. Jeszcze chwilę temu byłem chamskim > dzikusem... To pewnie ta angielska szkoła :-) > > tomekjeden napisał: > ... > > Paszli won. Z (chamskimi) dzikusami nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 09:04 Uprzejmie proszę o wybaczenie mi skrótu myślowego, ale taka dzisiaj moda... Pisząc o towarzystwie spod znaku Jaruckiej i Miodowicza miałem oczywiście na myśli PO. Jeśli nie popiera Pan tych obłudników czerpiących korzyści z oszustwa, to oczywiście serdecznie przepraszam za niesłuszne posądzenie :-) Rozumiem, że dla Pana chamstwem jest zgadywanie Pańskich sympatii politycznych? tomekjeden napisał: > "Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli > Miodowicz i jego kumple z PO :-)": napisałeś Pan, Panie Taziuta. A ponieważ > nic o Pani Jaruckiej nie pisałem, ani też o Panu Miodowiczu, to imputacja > taka, zupełnie przkręcająca sens mojej wypowiedzi jest chamstwem. ... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 10:01 taziuta napisał: > Uprzejmie proszę o wybaczenie mi skrótu myślowego, ale taka dzisiaj moda... > Pisząc o towarzystwie spod znaku Jaruckiej i Miodowicza miałem oczywiście na > myśli PO. Jeśli nie popiera Pan tych obłudników czerpiących korzyści z > oszustwa, to oczywiście serdecznie przepraszam za niesłuszne posądzenie :-) > > Rozumiem, że dla Pana chamstwem jest zgadywanie Pańskich sympatii politycznych? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dziękuję Panu za odpowiedź i przyjmuję Pana przeprosiny. Nijak się jednak nie rozumiemy. Mój post dotyczył tego, że i Pan Kaczyński, i Pan Olejniczak, mocno przesadzili i uprościli sytuację odwołując się do argumentów emotywnych, jaki obraz zomowców niewątpliwie wywołuje. Winę ponosi głównie Pan Premier Kaczyński, który, włożywszy wszystkich przeciwników do jednego worka, po prostu mówi nieprawdę imputując sentymenty prymitywne tam, gdzie trzeba dużo bardziej szczegółowego i analitycznego języka, zamiast odwoływania się do emocji przy pomocy prostackiego obrazowania swoich adwersarzy politycznych. Taki język nie przystoi nawet na wiecu prorządowym. Tak więc tani chwyt Pana Premiera jest mocnym uproszczeniem mającym na celu obniżenie poziomu rozmowy władzy z obywatelami. Albo z nami, albo przeciwko nam, to typowy mechanizm zastraszania ludzi w państwach totalitarnych, i jakże często praktykowany w PRL-u. Podejrzewam, że Pan Premier po prostu inaczej chyba nie potrafi, wydaje się on nie znać świata, ani języka używanego w demokracjach o długich tradycjach. Stąd to jego czarno-białe widzenie sytuacji, chęć kontroli opinii publicznej, oraz niemożność osiągania szerszego konsensusu. Odnoszę wrażenie, że Pan Premier nie zna języka współpracy i kompromisu w stopniu wystarczającym dla sprawnego intelektualnie oglądu sytuacji, z odpowiednim dystansem i spokojem. Pan Olejniczak zaś używa wyssanych z palca "80. procent Polaków nie akceptujących tego, co robi Kaczyński." Pan Olejniczak zszedł więc na poziom rozmowy Pana Premiera, też mocno szarżując w oderwaniu od faktów. Sondaże opinii publicznej wskazują przecież na obraz dużo bardziej złożony, a sama już proweniencja SLD wyklucza dla wielu tę partię z obszaru cywilizowanego dialogu. Przecież nie zostały nawet rozliczone zbrodnie komunistyczne, a wiadomo, że to SLD mocno blokował czynności prawne mające na celu obnażenie jakiejś części prawdy o PRL-u, nie wykluczając prawdy o bestialstwach i morderstwach popełnionych przez ZOMO. Wedle mojej prywatnej opinii Pan Olejniczak nic nam mądrego, czy prawdziwego, o ZOMO nie jest w stanie powiedzieć. A co jest dla mnie chamstwem? Ano słowa tego użyłem w kontekście plagi, jaką jest na forach walenie na oślep, imputowanie komuś wypowiedzi, przypisywanie poglądów, a to wszystko na dodatek zupełnie nie na temat. Oczywiste jest więc, że poprzez chamstwo nie mam tutaj na myśli kiepskich manier, tylko bardzo rażące błędy myślowe, które mocno subiektywizują dyskusję, tym samym spychając ją na manowce. Tak się składa, że uważam rządy PO za jedyne rozsądne wyjście w obecnej smętnej sytuacji. Nie oznacza to jednak, że nie krytykuję tej partii na forum, jeśli uważam to za zasadne. Pisze Pan: "Jeśli nie popiera Pan tych obłudników czerpiących korzyści z oszustwa, to oczywiście serdecznie przepraszam za niesłuszne posądzenie." Pan mnie o nic nie posądził. Pan po prostu napisał coś zupełnie nie na temat. Nie interesują mnie pańskie poglądy polityczne, interesuje mnie zaś pański sposób prowadzenia rozmowy. To, że nie popiera Pan PO, i mówi o tej partii ostro i negatywnie, nie czyni Pana w moich oczach kimś z kim należy walczyć zaciekle, odsądzając od czci i wiary. Nie na tym polega rozmowa w kraju demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 10:54 tomekjeden napisał: > Dziękuję Panu za odpowiedź i przyjmuję Pana przeprosiny. Nijak się jednak nie > rozumiemy. Mój post dotyczył tego, że i Pan Kaczyński, i Pan Olejniczak, mocno > przesadzili i uprościli sytuację odwołując się do argumentów emotywnych, jaki > obraz zomowców niewątpliwie wywołuje. Winę ponosi głównie Pan Premier Kaczyński > , > który, włożywszy wszystkich przeciwników do jednego worka, po prostu mówi > nieprawdę imputując sentymenty prymitywne tam, gdzie trzeba dużo bardziej > szczegółowego i analitycznego języka, zamiast odwoływania się do emocji przy > pomocy prostackiego obrazowania swoich adwersarzy politycznych. Taki język nie > przystoi nawet na wiecu prorządowym. Tak więc tani chwyt Pana Premiera jest > mocnym uproszczeniem mającym na celu obniżenie poziomu rozmowy władzy z > obywatelami. Albo z nami, albo przeciwko nam, to typowy mechanizm zastraszania > ludzi w państwach totalitarnych, i jakże często praktykowany w PRL-u. > Podejrzewam, że Pan Premier po prostu inaczej chyba nie potrafi, wydaje się on > nie znać świata, ani języka używanego w demokracjach o długich tradycjach. Stąd > to jego czarno-białe widzenie sytuacji, chęć kontroli opinii publicznej, oraz > niemożność osiągania szerszego konsensusu. Odnoszę wrażenie, że Pan Premier nie > zna języka współpracy i kompromisu w stopniu wystarczającym dla sprawnego > intelektualnie oglądu sytuacji, z odpowiednim dystansem i spokojem. Pan > Olejniczak zaś używa wyssanych z palca "80. procent Polaków nie akceptujących > tego, co robi Kaczyński." Pan Olejniczak zszedł więc na poziom rozmowy Pana > Premiera, też mocno szarżując w oderwaniu od faktów. Sondaże opinii publicznej > wskazują przecież na obraz dużo bardziej złożony, a sama już proweniencja SLD > wyklucza dla wielu tę partię z obszaru cywilizowanego dialogu. Przecież nie > zostały nawet rozliczone zbrodnie komunistyczne, a wiadomo, że to SLD mocno > blokował czynności prawne mające na celu obnażenie jakiejś części prawdy o > PRL-u, nie wykluczając prawdy o bestialstwach i morderstwach popełnionych przez > ZOMO. Wedle mojej prywatnej opinii Pan Olejniczak nic nam mądrego, czy > prawdziwego, o ZOMO nie jest w stanie powiedzieć. A co jest dla mnie chamstwem? > Ano słowa tego użyłem w kontekście plagi, jaką jest na forach walenie na oślep, > imputowanie komuś wypowiedzi, przypisywanie poglądów, a to wszystko na dodatek > zupełnie nie na temat. Oczywiste jest więc, że poprzez chamstwo nie mam tutaj n > a > myśli kiepskich manier, tylko bardzo rażące błędy myślowe, które mocno > subiektywizują dyskusję, tym samym spychając ją na manowce. Tak się składa, że > uważam rządy PO za jedyne rozsądne wyjście w obecnej smętnej sytuacji. Nie > oznacza to jednak, że nie krytykuję tej partii na forum, jeśli uważam to za > zasadne. Pisze Pan: "Jeśli nie popiera Pan tych obłudników czerpiących korzyści > z oszustwa, to oczywiście serdecznie przepraszam za niesłuszne posądzenie." Pan > mnie o nic nie posądził. Pan po prostu napisał coś zupełnie nie na temat. Nie > interesują mnie pańskie poglądy polityczne, interesuje mnie zaś pański sposób > prowadzenia rozmowy. To, że nie popiera Pan PO, i mówi o tej partii ostro i > negatywnie, nie czyni Pana w moich oczach kimś z kim należy walczyć zaciekle, > odsądzając od czci i wiary. Nie na tym polega rozmowa w kraju demokratycznym. Jejkusieńku!!! Toż ty ponad poziomy powylatywał!!! Szkoda, że przygłupawo (pomimo filologii) Nie mój poziom zatem - jak to ktoś ładnie ujął (pomimo braku filologii): za mały jesteś jak na swój wzrost... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 11:03 tomekjeden napisał: > taziuta napisał: ... > > Jeśli nie popiera Pan tych obłudników czerpiących korzyści z oszustwa, to > > oczywiście serdecznie przepraszam za niesłuszne posądzenie :-) ... > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > Dziękuję Panu za odpowiedź i przyjmuję Pana przeprosiny.... Hehe, nie zwrócił Pan zdaje się uwagi na warunkowość moich przeprosin. Umknęło Panu kluczowe tutaj sformułowanie „Jeśli nie popiera Pan…” :-) A z dalszych Pana wywodów wynika, że ich Pan jednak popiera… Ale nie chcę się o to z Panem spierać. :-) Dziękuję za łaskawe przyzwolenie na nazywanie oszustów oszustami. W rewanżu daję Panu również prawo popieranie kogo Pan chce i oczywiście ma Pan prawo do ostrych sądów odnośnie ich przeciwników politycznych. Tak samo jak ja mam prawo do wymiany postów z innymi internautami, w których komentuję różne posty lub żartuję sobie z różnych forumowiczów, których posty z jakichś przyczyn wydały mi się zabawne. Mamy różne poczucia humoru, i nie oczekuję, że Pan zrozumie/podzieli moje. Pragnę jednak zwrócić Pańską uwagę, że to nie ja Pana zaczepiłem (nie podpisywałem się pod żadnym Pańskim postem), tylko Pan mnie, pisząc pod moim postem skierowanym do innego internauty, że „Z upolitycznionymi chamskimi dzikusami nie rozmawiam”, sic! :-) Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Zauważam zdecydowaną poprawę :-) 02.10.06, 12:24 "Sądzę, że dla pana Tomka wzorcem jest towarzystwo spod znaku Jaruckiej, czyli Miodowicz i jego kumple z PO :-)":napisał Pan w swoim pierwszym tej materii dotyczącym poście. Zaś w ostatnim napisał Pan: "Pragnę jednak zwrócić Pańską uwagę, że to nie ja Pana zaczepiłem (nie podpisywałem się pod żadnym Pańskim postem), tylko Pan mnie, pisząc pod moim postem skierowanym do innego internauty, że „Z upolitycznionymi chamskimi dzikusami nie rozmawiam”, sic!:-)". Coś tu jest bardzo niespójnego. Kto to jest bowiem "pan Tomek" z Pana pierwszego postu? Agresję też Pan ma zbytnią, no bo po co być agresywnym i niemiłym wobec tych, którzy mają inne zapatrywania. Nie rozumiemy się, i niech tak zostanie. Również miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua O naśladowaniu Jezusa 01.10.06, 20:02 Owieczki kochane, wasz pobożny premier po prostu stara się mnie naśladować. Przecież powiedziałem: „Kto nie jest ze Mną, jest przeciwko Mnie” (Mt 12:30). Kocham was, Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: O naśladowaniu Jezusa 01.10.06, 20:46 A czy nie móglbys pasterzu zabrac tak ich do swego królestwa? Rozpirza Ci chmurki, wymolestuja aniolki, ujawnia teczki wszystkich swietych, ale przynajmniej my tu na ziemi bedziemy mieli spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
dijkman Dzięki za Słowo na niedzielę 01.10.06, 21:17 Cytowałeś dzisiejszą Ewangelię. Raczej nie utożsamiasz się z pokoleniem JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: O naśladowaniu Jezusa 02.10.06, 12:00 jeshua napisał: > Owieczki kochane, wasz pobożny premier po prostu stara się mnie naśladować. Prz > ecież powiedziałem: „Kto nie jest ze Mną, jest przeciwko Mnie” (Mt > 12:30). To niech ten premier naśladuje Go do końca: może da się ukrzyżować? > > > Kocham was, > Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:04 Moze powiesz na czym polega ta nieakceptowalnosc wypowiedzi premiera? Co do kurdupla. Przypuszczam, ze wywodzisz sie w prostej lini do Ariow, tych ktorych dziejowym powolaniem byla wladza nad czystym, sterylnym swiatem, w ktorym tylko to co piekne moglo znalezc miejsce. Jaka szkoda, ze sama przyroda przekresla z reguly takie rachunki :( Odpowiedz Link Zgłoś
gurfinkiel Taka mala refleksja 01.10.06, 20:35 Wszystkim popierajacym panow Kaczynskich zwracam uwage na pewien fakt. Mianowicie, nie tylko Wyborcza i tvn24, wyrazaja sie niepohlubnie o wizji swiata braci Kaczynskich i sprawowaniu przez nich rzadow. Mowia to takze takie osoby jak Bartoszewski, Brzezinski, Buzek Kolakowski, Dziwisz, Zycinski, Walesa, itd. Mam nadzieje, ze zwolennicy dzisiejszych rzadow nie beda chcieli mi udowodnic, ze osoby ww i wiele innych sa agentami komusnitycznymi, badz "z ukladu". Krotko mowiac PiS ma zdecydowanie wiecej przeciwnikow niz zwolennikow i nikt, ani nic tego nie zmieni. Nawet wiece! Sprobowali, spieprzyli, niech odejda. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Taka mala refleksja 01.10.06, 20:44 ciekawe nazwiska Walesa (syn z PO czy ojciec?) Bartoszewski he? no chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Taka mala refleksja 01.10.06, 21:07 Kolego, nie spiesz sie tak z ocenami. Oni jeszcze nic nie spiepszyli. Jezeli dla Ciebie takie osoby jak Bartoszewski i inni, ktorzy na Polske pluja za naszymi granicami, sa autorytetami, gratuluje. Ci panowie, ogolnie, sa zwolennikami neoliberalizmu i globalizacji i obecny rzad oraz prezydent jest im sola w oku, gdyz troszeczke dokladniej patrzy na raczki. poza tym uwazam, ze sam fakt ze doprowadza oni do rozwiazania takich instytucji jak WSI, ktora jest panstwem w panstwie, juz byl wart tych glosow wielu Polakow, ktorzy oczekiwali ukrocenia przywilejow i troche wiecej sprawiedliwosci spolecznej. Poprzednie rzady spowodowaly miliardowe straty dla Polski, podpisywaly umowy, ktore smierdzialy korupcja. Gdzie byli wowczas Ci wszyscy, ktorzy dzisiaj tak glosno krzycza? To bagno, ktore pozostawili po sobie poprzednicy trzeba najpierw uprzatnac, pozniej mozna zaczac cos budowac od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __jak chcecie sprzątac, to won na zmywak do Irland 01.10.06, 22:01 piep_zenie o sprzątaniu bagna... Boszzz, czy wy naprawdę wierzycie w te bzdury, które wam na egzekutywach przekazują??? Czy nie dopuszczacie myśli, że stosunki społeczne są trochę bardziej skomplikowane niż zależnośc służbowa w waszej partii??? Że budujecie nowy układ, który będzie jeszcze bardziej oklejony g-wnem, bo g- wno lgnie do ludzi władzy??? Może chcecie wdrożyc idee Kima - dżucze, autarkia, samowystarczalnośc kraju. Siedziałeś kolego w piwnicy przez ostatnie kilkadziesiąt lat, że nie wiesz jakie są trendy na świecie, a jakie na białorusi??? ech, polemizowac szkoda, bo i tak do zapisialych lbow nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: __jak chcecie sprzątac, to won na zmywak do I 01.10.06, 22:54 wiesz co koles, nikt nie mowi o izolacji, chyba cos przeoczyles albo uprosciles. podazajac za tokie twoich mysli nalezy zalozyc, ze kazda wladza przesiaka predze czy pozniej gownem. orginalna mysl. czesto sie zgadza, ale wlasnie nie zawsze. poprzednie rzady probowaly tej nowej neoliberalnej polityki ale niestety tylko w stosunku do swoich kolesiow a zwlaszcza tych spadkobiercow okraglego stolu. wynik jest znany 25% bezrobocie, najslabsze wyniki ekonomiczne ze wszystkich nowych krajow ue. polska stala sie sklepem samoobslugowym, gdzie zachodni kapital bierze sobie co chce, eksploatuje, pozostawia pustke po czym majac zapewnione rynki zbytu przenosi sie dalej, gdzie jest po prostu taniej. uwazasz, ze to jest wizja atrakcyjna dla polski??? poza tym dziwny jest ton twojej dyskusji, wszyscy inni to zakute lby tylko ty nie. gratuluje tolerancji i otwartosci umyslu. dla twojej wiadomosci, nie jestem czlonkiem pisu i bylem jak wielu innych sceptyczny jezeli chodzi o oferowany przez nich program. uzbroilem sie jednak w cierpliwosc. i nie rozczarowalem sie. to co kaczynscy oferuja, ma rece i nogi i wiekszosc polakow powinna zapewniac swoje poparcie, gdyz na to czekala polska dziesiatki lat. to co oni robia powinno bylo byc zrobione 15 lat temu, jako wynik okraglego stolu. wynik znamy = przekreslono wszystko wielka krecha. dla wielu polakow umarla wtedy nadzieja. dzieki kaczynskim ta nadzieje powrocila i jak widac dotrzymuja slowa. to co sie dzieje teraz, swiadczy o tym, ze ci ktorzy mysleli, ze im grzechy ujda na sucho zaczynaja sie pocic i chwytaja sie ostatniej deski ratunku, liczac na to ze prowokacjami zmobilizuja dosc polakow zeby zapobiec slusznemu wymiarowi sprawiedliowsci. mam nadzieje, ze te plany zostana pokrzyzowane i pis pokona wszystkie trudnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: __jak chcecie sprzątac, to won na zmywak do I 01.10.06, 23:05 > cierpliwosc. i nie rozczarowalem sie. to co kaczynscy oferuja, ma rece i nogi i czlowieku, pzreciez oni nic nie "oferuja". Gadaja o wielu rzeczach, raczej bez ladu i skladu, ale ludzie dalej czekaja na 3 miliony mieszkan, autostrady, obnizone podatki i inne obietnice. Chyba o te "oferte" chodzilo? Odpowiedz Link Zgłoś
hudefak Re: __jak chcecie sprzątac, to won na zmywak do I 01.10.06, 23:28 raven40p napisał: > wiekszosc polakow powinna zapewniac swoje poparcie, gdyz na to czekala polska > dziesiatki lat. to co oni robia powinno bylo byc zrobione 15 lat temu, jako > wynik okraglego stolu. wynik znamy = przekreslono wszystko wielka krecha. dla > wielu polakow umarla wtedy nadzieja. > dzieki kaczynskim ta nadzieje powrocila i jak widac dotrzymuja slowa. to co sie > dzieje teraz, swiadczy o tym, ze ci ktorzy mysleli, ze im grzechy ujda na sucho > zaczynaja sie pocic i chwytaja sie ostatniej deski ratunku, liczac na to ze > prowokacjami zmobilizuja dosc polakow zeby zapobiec slusznemu wymiarowi > sprawiedliowsci. mam nadzieje, ze te plany zostana pokrzyzowane i pis pokona > wszystkie trudnosci. Myślę, że tu jest sedno sprawy. Zwolennicy PiS za swoje główne zadanie wyznaczają rozliczanie z przeszłości swoich przeciwników. Twierdzą, że wszyscy to ubecy, esbecy albo chociaż współpracownicy a jak nie ma dowodów, to zostały one zniszczone. Według mnie należałoby bardziej myśleć o gospodarce, niż promować swą nieomylność i rozpętywać polowania na czarownice. Już w tej chwili większość społeczeństwa średnio obchodzą rewelacje IPN a za kilka - kilkanaście lat, ze zmianą pokoleń, pies z kulawą nogą nie będzie chciał o tym nawet słyszeć. Zaznaczam, że ani ja ani nikt z mojej najbliższej rodziny nigdy nie był członkiem PZPR, UB, SB, WSI, SLD ani żadnego ugrupowania zwalczanego przez obecnie rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Globalizm a patriotyzm 02.10.06, 01:27 i panowie, ogolnie, sa > zwolennikami neoliberalizmu i globalizacji nawet jeśli, TO CO Z TEGO?!? Czy poglądy polityczne na sprawy ustroju państwa i stosunków międzynarodowych świadczą o patriotyźmie lub jego braku?? Czy Polska nie jest DLA WSZYSTKICH?? Nikt nie neguje patriotyzmu Piłsudskiego, choć był socjalistą (wbrew obiegowym opiniom, że socjalista=czerwony=przeciw Polsce), ani Dmowskiego, choć jego nacjonalizm się wypaczył w kierunku antysemityzmu (a Żydzi też byli obywatelami Polski, więc wrogość wobec nich była sprzeczna z polską racją stanu). Nikt nie neguje nawet patriotyzmu Ludwika Waryńskiego, który walczył przeciw carskiemu uciskowi, choć był typowym socjalistą, możnaby wręcz rzec, że czerwonym. Z jakiej racji więc negować patriotyzm neoliberałów (i liberałów w ogóle) czy zwolenników globalizacji? Globalizacja NIE oznacza utraty niepodległości, tylko bardziej otwarte i przyjaźniejsze stosunki międzynarodowe - wolny handel, swobodny przepływ ludzi, kapitału i towarów, itd. Na globalizacji każdy KRAJ może skorzystać, jeśli jego przywódcy są rozsądni - vide Japonia, Korea, Singapur, Tajwan, Irlandia, a ostatnio również Chiny, nie mówiąc o rozmaitych 'rajach podatkowych' na Karaibach czy innych wyspach. Polska też może skorzystać na globalizacji, jeżeli CHWYCI WIATR W ŻAGLE i zacznie się przystosowywać do warunków globalnych. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl Re: Taka mala refleksja 01.10.06, 23:22 Ot co. Jechać dalej na "rozliczaniu przeszłości" chyba nie ma co? Przecież od samego początku jawiło się to jako jakaś herezja!!! PS: Rzadko używam powtórzeń znaków interpunkcyjnych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:35 raven40p napisał: Moze powiesz na czym polega ta nieakceptowalnosc wypowiedzi premiera? Powiedział, też, że w Stoczni Gdańskiej spędził kilka może najważniejszych tygodni swojego życia i pamięta, "kto był wtedy po której stronie". "My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO" - oświadczył premier. I Zatkało mnie nie jestem dziennikarzem, partyjnym działaczem jestem zwyczajnym wyborcom pewne sprawy mnie niepokoją , nie jestem zwolennikiem PiS ani ich jedynie słusznej wizji świata mam przez to rozumieć ze stoję dzisiaj tam gdzie stało ZOMO w czasie wydarzeń sierpniowych właśnie na tym polega ta nie akceptowalność wypowiedzi premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter A ja gazety nie czytam. 01.10.06, 20:19 Ale jestem przerażony tym, co te zakompleksione konusy wyprawiają. Najgorsze jest to, że one chyba faktycznie wierzą w tę swoją teorię spiskową dziejów. To już zaczyna być niebezpieczne, Historia niestety zna wiele przykładów niebezpiecznego fanatyzmu. Pewien pan z przedziałkiem i wąsikiem też został demokratycznie wybrany, też wierzył w spiski zwłaszcza żydowskie, a jak to sie skończyło... Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: A ja gazety nie czytam. 01.10.06, 20:48 gorsze jest to ze sa tacy ktorzy maja to za plac zabaw, sluzby specjalne to naprawde nie filmy o Jamesie Bondzie czy jakas sielanka to gra wplywow konkretnych panstw i glupi ten ktory uwaza ze takowych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: A ja gazety nie czytam. 02.10.06, 07:55 Nareszcie cos mądrego. Słuzby rosyjskie już przed wyborami samorządowymi w 1991 postawiły na tzw. "prawicę". Wtedy był to KPN, który na szczęście nie wygrał, choć miał szanse. Teraz są to oszołomy spod znaku LPR, PiS (bardziej cwanej, lub paradoksalnie nieświadomej części) antypolskiego i antykatolickiego Radyja i części nowo pozyskanego kleru. Samoobrona się nigdy ze swoimi preferencjami nie kryła ale to już materiał na inpeachment tow. Lecha Kaczyńskiego. Biorąc pod uwagę fakt, że od 1990 roku przez Polskę przewaliło się kilkanaście (!!) tysięcy kleryków z WNP, zakaz "robienia w księżach" wydany UOP-owi i obowiązujący do dziś jest kuriozalny. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:A ja gazety nie czytam.mantra tego małego wodza 01.10.06, 20:58 mantra tego małego wodza x 2, co czeka u mamusi na wąsy singielki! Taka gadka, że aż LePpRy stoją na baczność i robią sieg haila, dołącza się sam wódz i ptaszarnia! Dowód, a to co , tylko wstawić, że ciupciało PO! Niespasiony, mądry taki, takie tylko są Tuściaki. Bo to przez nich Kaśka w ciąży, jej mąż za mną z nożem krąży. Za to łżaku cię wypieprzę, żyć u obcych tobie lepsze! Więc pośpiewaj sobie! (ref.)Pasą się, pasą na tej biednej Polsce nazikatolicje pogrom zwiastujące. Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje, z takimi dobra w Polsce nie zbuduje! Odpowiedz Link Zgłoś
walerian2 Nieprawdopodopna inteligencja 01.10.06, 20:29 Jak pan to robi ? By osiagnac taki poziom !! I ta wiedza, powiedzialbym nie osiagalna dla innych !! Pytanie : w jaki sposob sekretarz Oleniczak wie , ze az 80% jest przeciw ? oczekuje jasnej odpowiedzi. walerian Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Prosta matematyka 02.10.06, 00:41 Bardzo proste działanie matematyczne: weź karkulatorek do ręki i policz sobie (w zaokrągleniu do pełnych procentów): 27% z 48% przyjmując pełną liczbę jako 100. Zobaczysz ile Ci wyjdzie... Mówiąc szczerze Olejniczak odrobinę jeszcze Kaczyńskiemu dodał poparcia..... Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:55 replique napisał: Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, > zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym słowem. Wypowiedzi Twojego idola, Olejniczaka - potomka NKWD są w/g Ciebie akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Uproszczenia 02.10.06, 07:11 replique napisał: > tomekjeden napisał: > > > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie > można > > akceptować jako wypowiedzi poważnych. > > Raczysz żartować! - Nieakceptowalne są wypowiedzi tego pana-kurdupla, > zakompleksiałego, nienawistnego, napuszonego władzą... Kaczora, jednym słowem. Z tym napuszeniem itp. to ok ;) ALE stać w miejscu, gdzie stało ZOMO, to nie znaczy być zomowcem. Jak stanę kiedyś przypadkiem na tym samym kawałku ziemi, na którym stał wcześniej któryś z tych niedorostków kaczorów, to nie znaczy, że zaraz będę kaczystką - co najwyżej pobrudzę sobie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
zpiotrw Re: Uproszczenia 02.10.06, 12:33 a to ze wypowiedz replique'a("pana-kurdxxx") nie usunieto z forum zawdziecza chyba tylko dopiskowi w swojej stopce Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Olejniczak, co ty, k...., wiesz o ZOMO? 01.10.06, 20:39 jak nas Pałowali, to ty jeszcze na gó...o mówiłes papu. przykro mi, chłopaczku, jeśli chciałeś się zapisać, to za poźno.... a szkoda, bo mentalnie to masz wybitne predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzela53 Re: Olejniczak, co ty, k...., wiesz o ZOMO? 01.10.06, 21:27 ciebie synku pałowali???? Ty się sam palujesz i to jedną ręką. razem z innymi kolegami z kopalni zaczynaliśmy strajki i ta jak wiekszość , mam ten zakłamany rząd w glębokim poważaniu. Uważasz ćwoku , że tylko tacy jak kaczyńscy doprowadzili do wolnosci i obalenia komuny, odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: Olejniczak, co ty, k...., wiesz o ZOMO? 01.10.06, 21:46 grzela53 napisał: > ciebie synku pałowali???? Ty się sam palujesz i to jedną ręką. razem z innymi > kolegami z kopalni zaczynaliśmy strajki i ta jak wiekszość , mam ten zakłamany > rząd w glębokim poważaniu. Uważasz ćwoku , że tylko tacy jak kaczyńscy > doprowadzili do wolnosci i obalenia komuny, odpowiedz!!! to cos słabo strajowaliście (chyba w OPZZ-cie strajkowałeś), bo komuchy się jeszcze nieżle trzymają....albo musisz przyznac, ze te strajki o kant d... bo żydokomuna was przechytrzyła... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Uproszczenia 01.10.06, 20:54 tomekjeden napisał: > Obaj Panowie stosują uproszczenia, które są nie na poziomie, których nie można > akceptować jako wypowiedzi poważnych. Jeden z tych panów jest premierem polskiego rządu i uproszczenia stosuje w oficjalnym przemówieniu. Historia mu tego nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:48 Komuchom zawsze szło mnożenie przez 10. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Chrzanisz.Dymają cię a ty się cieszysz i popierasz 01.10.06, 20:03 choć nie wiesz co. Oczywiście, że czerwony korzysta z kartoflanych brudów ale chodzi o dwa obozy posolidarnościowe a nie o komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Chrzanisz.Dymają cię a ty się cieszysz i popi 01.10.06, 20:12 Koles te obozy, a zwlaszcza jeden, ten opozycyjny, switnie sie z postkomuna dogadaly, tka ze nie widac wielkiej roznicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Ty masz mózg czy połówkę orzeszka? Kartofle cię 01.10.06, 20:18 dymają, cieszysz się, no co można do tego dodać? PO i SLD? To Kaczory sprostytuowały się z 3 rzutem PZPR czyli kgb-owskimi ogrami z Samoobrony które ich tez wydymały bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Ty masz mózg czy połówkę orzeszka? Kartofle c 01.10.06, 20:47 koles jachowuj sie w cywilizowany sposob. co chcesz osiagnac? obelgami chcesz przeforsowac watpliwa racje? czy to jest nowa kultura ludzi zwiazanych z po? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula Qur(de)Dupel, Ty Bonaparte'm nigdy nie będziesz 01.10.06, 21:31 sami sobie strzelacie gola, rzygając nienawiścią, pokolenie JP II ??? Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Qur(de)Dupel, Ty Bonaparte'm nigdy nie będzie 01.10.06, 22:55 ha ha ha ha ha. ty tez nie mowisz jak einstein. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Re: Ty masz mózg czy połówkę orzeszka? Kartofle c 01.10.06, 21:40 Posłuchaj swojego szefa, jak nazywa byłych kolegów "zomowcami". Na to nie ma cywilizowanych słów. A z Andrew kgb-istą dokładnie tak jest: troll "chciał dobrze" i puścił się z agenturą (notabene, pamiętam że osobiście słyszałem jak nazywał Rydzyka-i słusznie- "agentem KGB"), Lepper mający sb-eckich doradców (a SB wiadomo czyją ekspozyturą była) nie lepszy a ty co wypisujesz? Że to Tusk i Rokita agenci??? Myślisz coś na własną rękę??? Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:10 Wlasnie w tym samym duchu napisalem :) Pamietam te czasy jeszcze 100% zatrudnienia, 150% wykonanie planu. Wiemy juz skad sie te liczby braly. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger IV RP 01.10.06, 19:48 Ciężko mi to przyznać, ale przy tym co wyprawiają Kaczyński z Edgarem - Olejniczak, Kwaśniewski, Pawlak, Kalinowski a nawet Lepper jawią się jako przyzwoici, wiarygodni mężowie stanu. Oto IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: IV RP 01.10.06, 19:50 Ciężko, to chyba otworzyć oczy i nastawić ucha na rzeczywistość inną, niż kreuje TVN24 z Wybiorczą. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: IV RP 01.10.06, 19:54 aiwaplatz napisał: > Ciężko, to chyba otworzyć oczy i nastawić ucha na rzeczywistość inną, niż > kreuje TVN24 z Wybiorczą. Ejże! - Czyżby ?? "czwarta - nic nie warta" Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: IV RP 01.10.06, 20:07 ..czy ty aby nie jestes koniem dorozkarskim? bo kiedys widzialem, ze one maja takie klapki na oczach, calkiem jak ty. Czasem zbyt duzo bodzcow szkodzi na zdrowie psychiczne(niektorym).Moze zobacz w lustrze czy cos cie nie ogranicza.Wtedy, byc moze, zobaczysz , czemu nie nalezy ufac kurduplom. Serce im smierdzi gownem ( zbyt mala odleglosc od jelita grubego). Cos w tym jest.Popatrz i posluchaj Uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: IV RP-aiwaplatz 01.10.06, 20:14 aiwaplatz napisał: > Ciężko, to chyba otworzyć oczy i nastawić ucha na rzeczywistość inną, niż > kreuje TVN24 z Wybiorczą. ..czy ty aby nie jestes koniem dorozkarskim? bo kiedys widzialem, ze one maja takie klapki na oczach, calkiem jak ty. Czasem zbyt duzo bodzcow szkodzi na zdrowie psychiczne(niektorym).Moze zobacz w lustrze czy cos cie nie ogranicza.Wtedy, byc moze, zobaczysz , czemu nie nalezy ufac kurduplom. Serce im smierdzi gownem ( zbyt mala odleglosc od jelita grubego). Cos w tym jest.Popatrz i posluchaj Uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
balum.balum Re: IV RP 01.10.06, 22:40 > Ciężko, to chyba otworzyć oczy i nastawić ucha na rzeczywistość inną, niż Fakt, jest cięzko, bo różnice tkwią w percepcji otaczającej rzeczywistości, a nie w poglądach (politycznych czy innych) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: IV RP 02.10.06, 01:43 krótko mówiąc: lepsza jest kreacja rzeczywistości w wydaniu TV Trwam (którego nadużycia już wyszły na jaw, gdy m.in. musi przeprosić Owsiaka za materiał stawiający Przystanek Woodstock w nieprawdziwym świetle). Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: IV RP 02.10.06, 14:08 critto napisał: > krótko mówiąc: lepsza jest kreacja rzeczywistości w wydaniu TV Trwam (którego > nadużycia już wyszły na jaw, gdy m.in. musi przeprosić Owsiaka za materiał > stawiający Przystanek Woodstock w nieprawdziwym świetle). Musi przeprosić, ale tego nie zrobi. To tak, jakby w PRL partia musiała przeprosić np. Jacka Kuronia za to, że nazwała go wrogiem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
canard Re: Precz z kaczorami 01.10.06, 19:54 nie jestem otumanionym spoleczenstwem , a 26 lat temu to akurat bylem w Stoczni ale dzisiaj nie bede stac przy boku kaczorow. Dzisiejszy wiec przypomina mi Radom 76 i warcholy. Odpowiedz Link Zgłoś
notuski "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:50 Jako student "walczyłem" na studencki sposób o Wolną Polskę! Ale teraz okazuje się,że JESTEM W ZOMO!!! ALE JAJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 19:54 odkad Kaczynscy rządzą bycie w zomo staje sie zaszczytem, ja mialem 7 lat jak rozwiazali ZOMO, ale i tak jak widac jestem teraz ZOMOwcem i komunista arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 02.10.06, 11:56 arek83lbn napisał: > odkad Kaczynscy rządzą bycie w zomo staje sie zaszczytem, ja mialem 7 lat jak > rozwiazali ZOMO, ale i tak jak widac jestem teraz ZOMOwcem i komunista Pewno jesteś zomowcem i komunistą "genetycznym". > arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
canard Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 19:55 a ja bylem wsrod strajkujacych a teraz tez jestem ZOMO! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:19 Dawac go tu tego kaczora i tego malego bubla genetycznego jakim jest go siewski,to im pokazemy co ZOMO potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 23:01 nie sadza, oceniajac rozne wypowiedzi. tak wogole, to kaczynscy to swinie. nie chca odejsc chociaz po i jego satelity sobie tego zycza. chamstwo wrecz. no to trzeba im podrzucic taka pania berger. ciekawy jestem ile owsa za to dostala, na pewno oczy jej sie ku..kami zaswiecily. nastepna metoda jest odpowiednia, systematyczna propaganda, nawet na takim poziomie jak tutaj ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
broonek Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 02.10.06, 07:27 czytam twoje posty i tak sie zastanawiam co ty robisz na tym forum? przeciez to strony "zomowskiej" gazety i pisza tu w wiekszosci "zomowcy" i "uklad". lepiej przenies sie na forum radia maryja i dolacz do reszty pisowskich oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 02.10.06, 11:58 canard napisała: > a ja bylem wsrod strajkujacych a teraz tez jestem ZOMO! "To ja decyduję, kto jest Żydem!" (Heinrich Himmler) "To ja decyduję, kto jest zomowcem i komuchem!" (J. Kaczyński) Odpowiedz Link Zgłoś
monte-everesto Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:19 notuski napisał: > Jako student "walczyłem" na studencki sposób o Wolną Polskę! > Ale teraz okazuje się,że JESTEM W ZOMO!!! > ALE JAJA!!! Masz Czlowieku bron.Przeciw bolszewikom kaczynskich! Swoj glos na wyborach. My jestesmy narodem wolnych ludzi i nie damy sie bolszewickiej paranoi kaczynskich. My jestesmy wilkami, wolnymi ludzmi, ktorzy wiedza, co to jest wolnosc i odpowiedzialnosc za wlasny los. I za wlasnych rodakow. Bolszewia pod mur. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:52 Wiesz co jest najgorsze w twojej wypowiedzi? to ze prawica miast walczyc z postkomuna rzuca obelgi w swoja strone i niech nikt nie mowi mi tu o Kaczycnskich bo ja widze ze wina lezy po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:51 i dalej student? chyba wieczny... ehh juz mnie to nudzi, naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:57 notuski napisał: > Jako student "walczyłem" na studencki sposób o Wolną Polskę! > Ale teraz okazuje się,że JESTEM W ZOMO!!! > ALE JAJA!!! W/g potomka NKWD - olejniczaka - jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
critto śmieszno i straszno... w oparach absurdu 02.10.06, 01:09 ani IXI ani OMO nie wypierze tak jak ZOMO:)) Nie martw się, bycie ZOMO-wcem ma też swoje zalety:) Np. na polowaniu można zmusić zająca do przyznania się, że jest niedźwiedziem ;))) Za to żarówkę trzeba wkręcać w pięciu (jeden stoi na stołku i wkręca żarówkę, a czterech wali pałami w stołek) ;)) Zgodnie ze słowami p. Kaczyńskiego JA TEŻ byłem ZOMO-wcem, choć w 1989 miałem 12 lat.... Łaaaa, pacyfikowałem robotników na Wybrzeżu w 1981 -- mając CAŁE 4 lata!!! ŁŻE-ELITA i AGENT SZAREJ SIECI ZE MNIE, HEHEHEHEHEHEHE ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
replique "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:50 Trafnie to zostało przez Olejniczaka ujęte. Borowski też rację ma - tym bardziej, że kiedy czytałem co mówił Kaczor, to jakbym słyszał późnego Gomułkę... Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:53 A slyszales kiedys Gomulke, dostales choc raz pala przez leb? czy moze jestes 20sto letnim szczeniakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
vonleeb_pl Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 02.10.06, 00:58 Slyszalem. I po dupie od ZOMO tez dostalem. Ale teraz okazuje sie, ze to ja siebie sam po dupie lalem. Brawo Piwowski, brawo Tym, okazuje sie, ze Rejs jest ponadczasowy, a IV RP nie rozni sie niczym od Polski rezimowej. Rezim PIS, to juz jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 02.10.06, 14:00 slaynes napisał: > A slyszales kiedys Gomulke, dostales choc raz pala przez leb? czy moze jestes > 20sto letnim szczeniakiem? Jakby ci to powiedzieć..... Najprościej: Bieruta nawet słyszałem... Co zaś tej "pałki przez łeb", to nie... - przez plecy jedynie... niejednokrotnie :) I właśnie dlatego, zpeną odpowiedzialnością za słowa, twierdzę, że dzisiejszy Kaczor - to późny Gomułka... Ten, który zakrzyknął: "tylko warchoły i barany chodzą do kina na takie filmy jak "Nóż w wodzie" - Polańskiego, gdybyś nie był au courant i właśnie od tego momentu zaczął się w Polsce "nowy beton" po chwilowej odwilży... Ale komu ja to mówię, kogóż uświadamiam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:50 to tylko kolejna obelga jestem juz lze elitą lumpenliberalem, postkomunistą, wyksztalciuchem bede za rok jak skoncze studia, teraz jestem jeszcze zomowcem coż chyba tak moj los juz, zapraszam inncyh zomowcow do mnie na strone, w jednosci sila, jest nas wiekszosc niech zyją"zomowcy" arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
iulius "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:50 Już za sześć dni demonstracja w Warszawie. Pokażemy, ilu w tym kraju jest zomowców :) Platforma Obywatelska zapewnia bezpłatny transport na demonstrację mieszkańcom innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
globus32 Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:09 chodżcie jedziemy wszzyscy na koszt "PO" na wycieczkę do Warszawy! ciekawe jak te delegacje będą rozliczać! i czy to nie jest korupcja polityczna?! Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:10 Nie znoszę PO, ale na demonstrację 7.10 pójdę. Trzeba doceniać dobre pomysły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend otumaniony kaczynski 01.10.06, 19:51 bardzo ciekawe sa spostrzezenia fanatykow PiS, ktorzy notorycznie okreslaja zwolennikow innych formacji (gl. PO) mianem otumanionych, zniewolonych umyslow etc. Przepraszam bardzo, ale będąc zatwardziałym liberałem klapki na oczach widze raczej u czerwonoarmistow spod znaku pisoelpeeru Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: otumaniony kaczynski 01.10.06, 20:53 wuetend napisał: ....klapki na oczach widze raczej u czerwonoarmistow spod znaku pisoelpeeru... ================================================================= no to zdecydujcie sie ynteligenci bo raz piszecie o czerwonoarmistach, innym razem o faszystach. Czy juz macie tak p...ne w głowkach, że wam się wszystko kiełbasi, czy też waszym sponsorom wszystko jedno byle pluć i ujadać ????? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: otumaniony kaczynski 01.10.06, 21:32 faszysci? to zdecydowane naduzycie .. zaprawde w szeregach pissu nie dostrzezesz zadnego weterana walk wojennych (choc pewnie niedlugo slugusy z takiego elpeeru wykreuja sie na cierpietnikow stanu wojennego). Zdecydowanie wychylaja sie za to w kierunku twardego socjalizmu. No, chyba ze, przyjmujac konwulsyjna retoryka ministra przez bardzo male "m" gosiewskiego, nazwiemy ich nazistami. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: otumaniony kaczynski 01.10.06, 20:54 A ja smiem twierdzic ze jest calkowicie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_prawdziwy Hasło Borowskiego o GW - pychotka! 01.10.06, 19:53 Mam nadzieję, że tow. Borowski tego nie opatentuje. Bo hasło bardzo dobre. A propos: czy ktoś zwrócił uwagę na tekst Kingi Dunin w weekendowej GW - Polacy są be, bo nie chcą, żeby lesbijka narodowości romskiej była prezydentem RP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxyyyyy Szlachetna Samoobrona 01.10.06, 20:20 video.i123.pl/play/1748/Pracownik_biura_Samoobrony_w_stringach Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:53 Mlody lisek lider SLD, poswojemu pojol wypowiedz kaczora, wg jego tezy 80% spoleczenstwa to czlonkowie SLD wyroslej z korzeni PZPR i SB. Szybki ma przyrost, tylko czego? Zatem wg jego wyliczen, spokojnie moze samodzielnie rzadzic w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 19:59 rosol4 napisał: > Mlody lisek lider SLD, poswojemu pojol wypowiedz kaczora, wg jego tezy 80% > spoleczenstwa to czlonkowie SLD wyroslej z korzeni PZPR i SB. > Szybki ma przyrost, tylko czego? > Zatem wg jego wyliczen, spokojnie moze samodzielnie rzadzic w Polsce. chodziłeś ty kiedy do szkoły ??? Albo to było tak dawno, że już nie pamiętasz (niczego) i postradałeś sztukę czytania ... ze zrozumieniem; tu przypominam - nie wystarczy składanie literek w słowa.... Albo to było całkiem niedawno ale, ... wcale się nie przykładałeś i stąd twoje bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Sclavus czyli "replique" jak zawsze "celnie" 01.10.06, 21:00 replikuje; chachacha; ten samozwanczy "profesor" jak zwykle gada od rzeczy, wlazi do tylka SLD, i obraza inaczej myslacych; eh sclavusie, Twoja glupote wyczuje na odleglosc replique napisał: > rosol4 napisał: > > > Mlody lisek lider SLD, poswojemu pojol wypowiedz kaczora, wg jego tezy 80 > % > > spoleczenstwa to czlonkowie SLD wyroslej z korzeni PZPR i SB. > > Szybki ma przyrost, tylko czego? > > Zatem wg jego wyliczen, spokojnie moze samodzielnie rzadzic w Polsce. > > chodziłeś ty kiedy do szkoły ??? > Albo to było tak dawno, że już nie pamiętasz (niczego) i postradałeś sztukę > czytania ... ze zrozumieniem; tu przypominam - nie wystarczy składanie literek > w słowa.... > Albo to było całkiem niedawno ale, ... wcale się nie przykładałeś i stąd twoje > bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Sclavus czyli "replique" jak zawsze "celnie" 01.10.06, 21:11 to od swojej powinienes sie juz dawno udusic. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Sclavus czyli "replique" jak zawsze "celnie" 02.10.06, 15:56 silesius.monachijski0 napisał: > replikuje; chachacha; ten samozwanczy "profesor" jak zwykle gada od rzeczy, > wlazi do tylka SLD, i obraza inaczej myslacych; eh sclavusie, Twoja glupote > wyczuje na odleglosc > Pozwoliłem sobie, raz, podpisać się pod tobą, jako że podpisałeś się pode mną> Zwróciłem twoją uwagę, na to, że od kogo jak od kogo, ale od ciebie żadnych lekcji/uwag nie oczekuję - jako profesor jesteś dno; jako dno jesteś zbyt odległy, żeby dostąpić jakiejkolwiek charakterystyki. Widzę, że nie rozumiesz co się do ciebie mówi, zupełnie jakby język polski sprawiał ci duże trudności! Maleńkie post scriptum: wiem co jest wart "sclavus" na forach, wiem również, co jest wart "silesius.monachijski0" na tychże forach. Bez poważania - replique Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:02 wszystkich "zomowców" zapraszam do Brygad Adama Smitha-przegnilej lumpenliberalnej bojowki antypisowskiej arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek1948 Re: "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeńst 01.10.06, 20:29 ty idioto Olejniczak powiedział że 80% nie głosowało na pis i to są właśnie zomowcy wg. kurdupla Odpowiedz Link Zgłoś
monte-everesto "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 19:54 Kaczynscy "siedzieli", kiedy bito po mordzie i po jajach i po plecach w domu u mamusi i karmili kota i popijali herbatke. Nabrali wode w usta. A teraz, kiedy otworzyli dzioby sypie sie tylko kacze gowno. Wysuszone przez te 127 lat. Mordy w kubel albo do Marsylii, tam im przejdzie sraczka. Bolszewikom nie damy nadzieji. Jezeli chca, to tylko rydza w occie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 20:00 sądząc po zawrotnym poparciu społecznym dla wymoczka Olejniczaka oraz przestępców z PZPR SLD, coś z tymi 80 % jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Optymista 01.10.06, 20:00 Nie wiem skad ten czlowiek te liczby wzial. Moze mial jakies objawienie i snil o dawnych, komunistycznych czasach i oficjalnych statystykach. Tak gwoli przyzwoitosci odjal 20% ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_28 Re: Optymista 01.10.06, 20:56 boże dlaczego pisuary są takie tępe, nawet ciężko z wami polemizować, może wyślijcie przed szereg kogoś o IQ choćby 85... to taka najdolniejsza granica przyzwoitości wyłożę ci więc kawa na ławę, skąd się bierze 80% otóż piss ma mniej więcej 20% poparcia, a dla kaczora reszta to wrogowie, czyli od dziś ZOMO czyli 80% społeczeństwa to ZOMOWCY nie ważne czy mają 18 czy 80 lat, ważne, że mają choć trochę rozumu, i dlatego się sprzeciwiają obecnej władzy... bo władza, żerująca na niskich pobudkach, tanich emocjach, ma zawsze przeciw sobie i chce zniszczyć inteligencje vide: STALIN & KATYŃ a dziś wystarczyło popatrzeć kto stał w pierwszych szeregach pissu... baby z rynku, chłopi z cyrku... nie, że mam coś przeciw nim... ale tylko do nich mogą trafić bzdury pisuarów na pewno wam będzie lepiej, i będzie mniejsze bezrobocie, i większe pensje, jak wyłapią paru cinkciarzy co się zbratali z komuną i zdyskredytują 5 księży, co nie mieli dość siły by być przeciw SB jakby się ktoś lepiej zastanowił to by bez trudu odkrył, że oni znakomicie kontynuują misję SB, bo atakują te same ludzkie słabości, i tych samych ludzi, którzy nie mieli dość siły by byś przeciw... brawo a czy będzie nam tu lepiej czy nie... "gospodarka, durniu" - jedno i jedyne co może pomóc rozwijać ten kraj tylko dużo łatwiej machać teczkami niż rozwijać gospodarkę więc... machajcie teczkami, a karawana jedzie dalej :( Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Optymista 01.10.06, 21:34 ciekaw jestem z jakich zrodel korzystales serwujac te naukowe fakty. dowodza one, ze twoj iq przekracza znacznie okreslona przez ciebie granice. dlatego nie wiem po co sie tak wysilasz, ktos taki jak ja z iq = 85 nie bedzie w stanie ich powtorzyc a co dopiero zrozumiec. z mojego punktu widzenia ty niewiele zakumales z tego co sie tutaj mowi. osmieszasz i bagatelizujesz fakty, ktore maja nieco wieksze znaczenie niz ty to widzisz. wow, az mi lzy pociekly, tak obrazowo przedstawiles los tych slabych bezbronnych ludzi ktorzy wspolpracowali z sb, ludzi, ktorzy dla innych powinni byc ostoja moralnosci. bylo wielu takich ktorzy zaplacili za to zyciem ale nie ulegli. co do durnia, odpowiem tym samym, durniu, gospodarka w rekach zachodnich koncernow, nie rozwinie tego kraju tak jak tego oczekujesz. nie uszlo twojej uwadze, (zakladam tak gdyz jak twierdzisz masz iq troche wyzsze niz 85) ze kraje europy zachodniej walcza o przetrwanie w konfrontacji z krajami takimi jak chiny czy indie. myslisz, ze polske czeka inny los? nie zachowuj sie wiec jakbys odkryl zrodlo nieskonczonej madrosci. posluchaj lepiej co inni maja do powiedzenia nie ublizajac innym, ktorzy maja nieco inne poglady BARANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_28 Re: Optymista 01.10.06, 21:55 oh typowa odpowiedz członka pissu ?? BARANIE ?? jak milo otoz znow wyszla niewiedza i typowe czucie sie pepkiem swiata przez zwolennikow jedznej slusznej ideologii... wyjasniam gwoli jasnosci GOSPODARKA DURNIU to nie moje stwierdzenie skierowane do pepka swiata, czyli ciebie... a jeno bardzo znane sformulowanie uzwane do podkreslenia wagi tejze, a wzwodzace sie od B.Clintona... dziekuje wiec za okreslenie mnie BARANEM i pozostaje w zauroczeniu intelignecja, wiedza, wychowaniem i taktem ... machajcie teczkami, a KARAWAN jedzie dalej ... tym razem bez odzewu Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Optymista 01.10.06, 22:31 hej kolego, widze, ze jestes wrazliwy jezeli ciebie sie nazywa w taki sposob. pozwole sobie zauwazyc, ze sam zaczales uzywac pewnych slow, wiec sie nie dziw, ze inni podejmuja ten ton ;) wow, masz swoisty sposob interpretacji. wystarczy, ze ktos zaoponuje temu co mowisz a juz zostaje pepkiem swiata. no coz moglbym to zrozumiec jako probe podlizania sie, ale nie sadze, ze to miales na mysli. znajdz jedno slowo w mojej wypowiedzi, ktore by wskazywalo na to, ze uwazam moje zdanie za jedynie sluszne. ciesze sie, ze potrafisz tak szybko niewiedze innych rozpoznac. mam nadzieje, ze mimo wszystko jestes swiadom, ze i ty nie jestes doskonaly i jeszcze kilka innych autorow moglbys przytoczyc na poparcie twoich slow. cytuajac tylko billa clintona nie obronilbys zadnej pracy naukowej ;) z tonu calej wypowiedzi, wnioskuje, ze ty, jako zwolennik po, uzurpujesz sobie prawo do posiadania prawdy absolutnej, jakiego by tematu nie dotyczylo. kazdy kto odbiega o tego sterotypu, kwalifikuje sie do tego przeciwnego, tego z 85wym iq. b. orginalne pojmowanie swiata. mam nadzieje, ze ta karawana wkrotce przerodzi sie w lokomotywe, ktora takie robaki jak ty i twoje kolesie po prostu zmiecie i staniecie sie tylko historia. Odpowiedz Link Zgłoś
vonleeb_pl Re: Optymista 02.10.06, 01:03 Przestan pieprzyc koles. Nie przedstawiasz zadnych argumentow, nie masz nic poza pustymi propagandowymi sloganami na poparcie swoich wypowiedzi i obrazasz wszystkich, ktorzy maja inne poglady. W zwiazku z tym smiem postawic teze, ze ktos Ci za to placi, aby aktywnie wspierac PIS w swiecie internetowym. Nie wiem tylko czy zauwazyles, ze robisz dla PIS wiecej zlego niz dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Optymista 01.10.06, 22:03 > kraje europy zachodniej walcza o przetrwanie w konfrontacji z krajami takimi > jak chiny czy indie. myslisz, ze polske czeka inny los? niezly debil jestes Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Optymista 01.10.06, 23:06 moje imie jest inne, ale widze, ze chetnie uzywasz mocnych slow. no coz, dla twojej informacji, takie zdania jak napisales nawet malpe mozna nauczyc, czy to jednak znaczy ze ma ona cos do powiedzenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Optymista 01.10.06, 23:09 > takie zdania jak napisales nawet malpe mozna nauczyc Masz racje, tak traktuje was wasz prezes... potem powtarzacie na forum. BTW twoje informacje gospodarcze sa raczej przestarzale.. trzeba pare obcych jezykow znac, azeby nei psioczyc na gazete kurczowo sie jej trzymajac.. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 20:07 mniej wiecej tak tez cie ocenilem. mature tez pewnie zrobiles, tak przypadkowo, przechodzac obok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sugarbox Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 20:22 Tak, zgadłeś. Przechodziliśmy z tragarzami:)) raven40p napisał: > mniej wiecej tak tez cie ocenilem. mature tez pewnie zrobiles, tak przypadkowo, > > przechodzac obok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 20:25 raven40p napisał: > mniej wiecej tak tez cie ocenilem. mature tez pewnie zrobiles, tak przypadkowo, > > przechodzac obok ;) <za to ty raven40p zalapales sie na amnestie twojego guru KONIA,i szczerzysz zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 20:44 wow, co za odpowiedz, widze ze mnie przejrzalas ale z tymi zebami troche przesadzilas. jestem skromny, wynioslem staranne wychowanie z domu, dlatego uwazam za niestosowne szczerzyc zeby, chyba ze stoje przed lustrem i mysle o ludziach takich jak ty ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Jestem w ZOMO... 02.10.06, 00:44 Patrząc na swoje odbicie.... wmawiasz sobie nienawiść????? Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 00:52 zenutek napisała: > Patrząc na swoje odbicie.... wmawiasz sobie nienawiść????? Parodie Panie i Panowie, Parodie IV Rzeczypospolitej: www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Parodia_Gomulki.mp3 Zrodlo: www.polskaludowa.com/dziwolagi/parodia_Gomulki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 00:58 Niestety, to nie są parodie.... to zaczyna jest chore, a zatem niebezpieczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 01:07 zenutek napisała: > Niestety, to nie są parodie.... to zaczyna jest chore, a zatem > niebezpieczne.... Alez. Nie przejmuj sie. Komunizm zwalczyl siebie parodia samego siebie: www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Parodia_Gomulki.mp3 Obecny rzad nie potrzebuje parodystow. Wystrczy porownac 'tasmy'. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 01:19 Chyba obecnie już nikt nie przejmuje się wypowiedziami pseudo odnowiciela.... Ale... trzeba zwracać uwagę na ewentualne konsekwencje.... Chorzy z urojenia ludzie mają tendencję do niszczenia wszystkiego w najbliższym otoczeniu, więc unikać trzeba bliższych z nimi kontaktów.... Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 01:24 zenutek napisała: > Chorzy z urojenia > ludzie mają tendencję do niszczenia wszystkiego w najbliższym otoczeniu, więc > unikać trzeba bliższych z nimi kontaktów.... Trzeba sie z nimi kontaktowac. I to jak najblizej. Normalnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 01:28 Tak, dobry sposób, ale tylko w pojedynczym wypadku.... Grupa szaleńców może stanowić niezłe zagrożenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Jestem w ZOMO... jestem za Gomulka!!!! 02.10.06, 01:42 zenutek napisała: > Tak, dobry sposób, ale tylko w pojedynczym wypadku.... Grupa szaleńców może > stanowić niezłe zagrożenie..... Europa przezyla i pochowala Jörga Heidera. ________________________________________ Na cale szczescie jestesmy oficjalnie w Europie. W tym UKLADZIE okreslonych granic nie przeskoczy i obecny nasz rzad. -- Europa przezyla i pochowala Jörga Heidera. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Jestem w ZOMO... 02.10.06, 14:47 > BARANIE. > mniej wiecej tak tez cie ocenilem. mature tez pewnie zrobiles, tak przypadkowo, > > przechodzac obok ;) > takie zdania jak napisales nawet malpe mozna nauczyc O tak, to jest dopiero staranne wychowanie. Starannie to cię być może bili kablem bezprzewodowym od pilota, ale nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 22:11 W 70 roku cieszyłem się na widok płonącego komitetu PZPR w Szczecinie. Potem bojkotowałem komunistyczne "wybory", czytałem i rozprowadzałem bibułę. W 80 roku biegałem do stoczni i zakładałem "Solidarność" w swoim zakładzie. Potem - w stanie wojennym - drukowałem i roznosiłem ulotki, chodziłem na zakazane demonstracje, rzucałem kamieniami w ZOMO. Raz mnie złapali, ale dobrzy ludzie pomogli uciec. W sumie nic takiego, ale uważam, że swoją bardzo maleńką cegiełkę do upadku komuny dołożyłem. Nigdy nie głosowałem na jakiegokolwiek czerwonego, w tym również na Kwasa. A TERAZ PREMIER RP NAZWAŁ MNIE ZOMOWCEM. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jestem w ZOMO... 02.10.06, 13:24 hubba_hubba napisał: > W 70 roku cieszyłem się na widok płonącego komitetu PZPR w Szczecinie. > Potem bojkotowałem komunistyczne "wybory", czytałem i rozprowadzałem bibułę. > W 80 roku biegałem do stoczni i zakładałem "Solidarność" w swoim zakładzie. > Potem - w stanie wojennym - drukowałem i roznosiłem ulotki, chodziłem na zakaza > ne demonstracje, rzucałem kamieniami w ZOMO. Raz mnie złapali, ale dobrzy ludzi > e pomogli uciec. W sumie nic takiego, ale uważam, że swoją bardzo maleńką cegie > łkę do upadku komuny dołożyłem. > Nigdy nie głosowałem na jakiegokolwiek czerwonego, w tym również na Kwasa. > A TERAZ PREMIER RP NAZWAŁ MNIE ZOMOWCEM. No bo pewnie nie głosowałeś na PiS. Dziwię się. Z taką przeszłością i nie głosować na PiS? No, No... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jestem w ZOMO... 01.10.06, 23:08 Ja też, podobnie, jak 80% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: No to jestes c.h.u. jem 02.10.06, 05:34 jnowakowski napisał: > o tak Założyłeś swój klub? Odpowiedz Link Zgłoś
chumazik Towarzysze PZPRowcy to najlepsi spece od ZOMO, 01.10.06, 20:00 gazeta wiedziała dokąd się udać poszukując "ekspertów". Niech towarzysze jeszcze nam przypomną jaka to piękna była frekwencja za ich jednopartyjnych rządów i jak 99,9% społeczeństwa głosowało na PZPR. Wybiórcza chętnie to wydrukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Towarzysze PZPRowcy to najlepsi spece od ZOMO 02.10.06, 01:04 Nie widzisz przypadkiem, kto obecnie jest największym ekspertem od ZOMO, UB, WSI? Kto i czego tak szaleńczo szuka w archiwach w/w organizacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Zomowcy polewali a my pluliśmy 01.10.06, 20:02 GW: "Premier dodał, że ci, którzy - jak się wyraził - "opluwają obecnie rząd, stoją tam, gdzie 26 lat temu stało ZOMO". Panie Kaczyński! 26 lat temu w połowie września wracałem z Wybrzeża do domu, wcześniej bardzo często stałem w tej samej linii co ZOMO, plułem na nich lecz oni w rewanżu polewali mnie wodą! Teraz wspólnie „z malutką częścią” społeczeństwa „polewamy zimną wodą” rząd, żeby nie zbaczał z obranego kursu a zostajemy przez jego członków „opluci”!!!!! Widzenie zależy od punktu siedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 01.10.06, 20:02 i uczyni go siłą dominującą w naszym kraju. Nie z takimi problemami Jarek już wygrywał - choćby miał uszczęśliwić Polaków na siłę, choćby korzyści mieli odnieść tylko brat Lechu i Jacek Kurski - WARTO... ... nawet jeśli ceną będzie zrujnowanie kraju i pozostawienie po sobie drugiej SAHARY... Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 01.10.06, 20:05 dlatego czas aby obywatele przestali byc bierni, w jednosci sila, nie dajmy rujnowac Polski 7 X Warszawa!!! arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 01.10.06, 20:09 Na wiecu u J Kaczynskiego 98%to cmentarny bląd,zwieziony i otumaniony za miskę zalewajki. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 01.10.06, 20:29 lwowiak5 napisał: > Na wiecu u J Kaczynskiego 98%to cmentarny bląd,zwieziony i otumaniony za miskę > zalewajki. >w tv.wyraznie bylo widac ze to same mochery od ojczulka z torunia ,a gdyby zabrac im emeryturki ,ciekawe czy darli by pofaldowane mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 02.10.06, 01:25 Oni sami niedługo odejdą.... Podwyżki, które im przyznał obecny rząd są tak wysokie, że sami pogrzebią go w najbliższym czasie.... (500,- daje 7 zł; 800,- daje 10,80; natomiast 1200,- daje 18,00). Za tak wyliczone emerytury sami emeryci go uśmiercą... potrzeba tylko kilku miesięcy, podwyżki wchodzą od 1 marca 2007.... Dopiero będzie wtedy wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Choćby miało być 99% - Jarek zadowoli ten 1% 02.10.06, 14:04 zenutek napisała: > Oni sami niedługo odejdą.... Podwyżki, które im przyznał obecny rząd są tak > wysokie, że sami pogrzebią go w najbliższym czasie.... (500,- daje 7 zł; 800,- > daje 10,80; natomiast 1200,- daje 18,00). Za tak wyliczone emerytury sami > emeryci go uśmiercą... potrzeba tylko kilku miesięcy, podwyżki wchodzą od 1 > marca 2007.... Dopiero będzie wtedy wesoło! Jeżeli ci emeryci dożyją. "Emeryci i renciści - popierajcie Partię czynem, umierajcie przed terminem!" Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny [...] 01.10.06, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Poraajace zwcistwo polityczne premiera 01.10.06, 20:11 zygfryd.okrutny napisał: > rzucajace na kolana cala tzw.opozycje, szczegolnie ta dziwke PZPR i jej spadkob > iercow. Ta frakcja, ta grupa ludzi musi zostalc zdegradowana do robotnikow szuk > ajacych puszek na smietnikach. Taki los zgotowali innym i MUSZA go tez zasmakow > ac. Ofensywa PiS rozpczeta, z jej wodzem, sa do wygrania kazde wybory. idzie go > raca jesien, ktora zmiecie pogrobowcow SB i PZPR. ------------------------------- pozostaną ZOMOWCY - zadepczemy kaczyzm, spałujemy kaczory i w "sukach burych" wyślemy ich na księżyc ......... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Boj to byl wasz ostatni towarzysze! 01.10.06, 20:14 zwijajcie sztandar SB i PZPR, tym razem jz na zawsze. Dzis wsi, jutro bank polski, pojutrze trybunal. Nowa Kostytucja dla Polski i dla Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Boj to byl wasz ostatni towarzysze! 01.10.06, 20:31 zygfryd.okrutny napisał: > zwijajcie sztandar SB i PZPR, tym razem jz na zawsze. Dzis wsi, jutro bank pols > ki, pojutrze trybunal. Nowa Kostytucja dla Polski i dla Polakow! >a dla ciebie karcer. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Poraajace zwcistwo polityczne premiera 01.10.06, 20:30 zygfryd.okrutny napisał: > rzucajace na kolana cala tzw.opozycje, szczegolnie ta dziwke PZPR i jej spadkob > iercow. Ta frakcja, ta grupa ludzi musi zostalc zdegradowana do robotnikow szuk > ajacych puszek na smietnikach. Taki los zgotowali innym i MUSZA go tez zasmakow > ac. Ofensywa PiS rozpczeta, z jej wodzem, sa do wygrania kazde wybory. idzie go > raca jesien, ktora zmiecie pogrobowcow SB i PZPR. >ale ty pojdziesz razem z nimiZYGFRYDZIE lagodny. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Poraajace zwcistwo polityczne premiera 01.10.06, 22:03 Poraziło ci rozum, Zygfrydzie Okrutnie Głupi? Juz cię widzę - 1.50 m wzrostu, wielki, czarny hełm opierający sie na ramionach i czarny płaszcz do ziemi. Wypis, wymaluj Lord Vader z Kosmicznych Jaj - parodii Wojen Gwiezdnych... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Poraajace zwcistwo polityczne premiera 01.10.06, 22:05 > Poraziło ci rozum, Zygfrydzie Okrutnie Głupi? Juz cię widzę - 1.50 m wzrostu, :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski "Zomowcy Kaczyńskiego to 80 proc. społeczeństwa" 01.10.06, 20:04 Niestety tylko 19% i spada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Niech żyje Towarzysz Wiesław Kaczyński i PiS 01.10.06, 20:05 - partia narodu Odpowiedz Link Zgłoś
miya_ke oj nastepny zaszczytny tytul dostalam 01.10.06, 20:05 teraz jestem zomowcem, a raczej zomowiczka (kojarzy mi sie z chomiczka). bylam juz lze elita, ukladem, lewaczka, az sie boje cop jutro bedzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sugarbox Re: oj nastepny zaszczytny tytul dostalam 01.10.06, 20:09 ...o właśnie, mnie też ta mnogość tytułów przytłacza:) Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: oj nastepny zaszczytny tytul dostalam 01.10.06, 20:13 nie martw sie jest jeszcze wiele nazw na takie jak ty. pomyslow nie zabraknie, gdyby zabraklo, ja chetnie pomoge ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 I_d_ź p_r_e_c_z.....z dedykacją dla yntelygenta 01.10.06, 20:21 idź precz! do mamusi do tatusia do malucha idź precz! pańska skórko ósme cudo znów na rudo powiedz, że piję że z tobą nie żyję że taplasz się w nędzy bo nie mam pieniędzy idź precz! idź precz! do rodzeństwa do kołtuństwa do szaleństwa idź precz! lalko z pucu kalkomanio wyższych uczuć powiedz, że z głodu nie sprzątasz już w domu nie zmywasz też naczyń bo jeść nie ma na czym idź precz! idź precz! do mamusi do tatusia do malucha idź precz! pańska skórko ósme cudo znów na rudo idź precz! do rodzeństwa do kołtuństwa do szaleństwa idź precz! na nocniczek mama da ci possać cycek masz tu gotówkę, leć po ciężarówkę i pakuj jak leci, bo ty kochasz te rzeczy, ach bierz bez skrupułów lecz zostaw mi ściany, przytrzymam się muru, gdy będę pijany idź precz! To jest "perfect"............... Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: I_d_ź p_r_e_c_z.....z dedykacją dla yntely 01.10.06, 21:14 b. oryginalnie. przypuszczam, ze to skrot rozmowy z coreczka albo synkiem albo z wlasnym odbiciem w lustrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: oj nastepny zaszczytny tytul dostalam 01.10.06, 20:33 raven40p napisał: > nie martw sie jest jeszcze wiele nazw na takie jak ty. pomyslow nie zabraknie, > gdyby zabraklo, ja chetnie pomoge ;) >tylko pewnie tyle potrafisz pisowski pacholku Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: oj nastepny zaszczytny tytul dostalam 01.10.06, 21:16 sweety. posylam ci goracego buziaczka. co do pacholka, mysle ze sie tak bardzo nie roznimy, poczatkowe literki przeciez sie zgadzaja ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 01.10.06, 20:06 nigdy jeszcze w ostatnim 17-leciu polskie społeczeństwo nie było aż tak zantagonizowane. to skandal, że robi to lider formacji która mieni się być patriotyczną. kaczyński stara się grać na najniższych emocjach pomijając zupełnie kwestie programowe. nikt już chyba nie pamięta kiedy ostatni raz polscy politycy spierali się o sprawy merytoryczne. rzad pisu nie mogąc pochwalić się żadnymi sukcesami sięga po zagrywki z najniższej półki. ich estetyka jest estetyką rynsztokową. znać rekę pisowskich pr-owcow. a najgorsze jest to, że mimo wszystko z ust nie schodzą im moralizatorskie frazesy. żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Masz rację 01.10.06, 20:12 A przecież jest tyle ważniejszych spraw od lustracji i nienawiści. Autostrady, edukacja, służba zdrowia itp. Ale dla Kaczystów najważniejsze były CBA, służby i rozliczenia. No to czas ich rozliczyć i zdepisyzować kraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 01.10.06, 20:21 Kaczynskiemu odebrało rozum,kto tej miernocie wpoił takie bolszewickie słowa.Polacy takie pluskwy bolszewickie wdepczą w ziemię w najbliszszych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 02.10.06, 12:13 lwowiak5 napisał: > Kaczynskiemu odebrało rozum,kto tej miernocie wpoił takie bolszewickie > słowa.Polacy takie pluskwy bolszewickie wdepczą w ziemię w najbliszszych > wyborach Jesteś pewien (pewna)? "nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy".(J. Stalin) Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 01.10.06, 20:24 ten lider chce to spoleczenstwo uzdrowic probujac wykorzenic to co jego zdaniem jest w nim chore. jak widac korzenie te siegaja b. gleboko i zatruwaja cale otoczenie zwlaszcza to zdrowe. co do merytorycznej dyskusji. teraz jest czas na dzialanie, czas na dyskusje byl przed wyborami i jakos dzisiejsza opozycja nie dala rady merytorycznie ludzi przekonac, ze jej program jest gwarancja sukcesu dla polski. co do sukcesow, sprobuj ty odnosic sukcesy jezeli bedziesz sie caly czas potykala o klody rzucane pod nogi po to zeby ci te sukcesy uniemozliwic. dla mnie zenujace jest to, ze wiekszosc ludzi nie docenia intencji rzadu bo sluchaja chetniej takich wichrzycieli jak lepper czy pseudo-polakow jak tusk. jak slucham takiego kogos jak rokita. to nawet lepper wydaje sie byc przy nim mezem zaufania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 01.10.06, 20:38 raven40p napisał: > ten lider chce to spoleczenstwo uzdrowic probujac wykorzenic to co jego zdaniem > > jest w nim chore. jak widac korzenie te siegaja b. gleboko i zatruwaja cale > otoczenie zwlaszcza to zdrowe. > co do merytorycznej dyskusji. teraz jest czas na dzialanie, czas na dyskusje > byl przed wyborami i jakos dzisiejsza opozycja nie dala rady merytorycznie > ludzi przekonac, ze jej program jest gwarancja sukcesu dla polski. > co do sukcesow, sprobuj ty odnosic sukcesy jezeli bedziesz sie caly czas > potykala o klody rzucane pod nogi po to zeby ci te sukcesy uniemozliwic. > dla mnie zenujace jest to, ze wiekszosc ludzi nie docenia intencji rzadu bo > sluchaja chetniej takich wichrzycieli jak lepper czy pseudo-polakow jak tusk. > jak slucham takiego kogos jak rokita. to nawet lepper wydaje sie byc przy nim > mezem zaufania ;) >przy pisowcach wszyscy inni sa SWIETYMI pajacu i nie filozofuj bos nim nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: kaczyński antagonizuje społeczeństwo... 01.10.06, 21:19 ach znowu te pieszczotliwe okreslenia. wszyscy inni powiadasz? nawet ty? ale przeciez swieci sie tak nie wyrazaja. wiklasz sie w sprzecznosci sweety. sprobuj ty cos konstruktywnego wreszcie napisac, nie tylko zatrute strzaly wypuszczac. zachowujesz sie jak pies obronny, ktory nie wie o co chodzi ale tylko na rozkaz reaguje ;) Odpowiedz Link Zgłoś