Dodaj do ulubionych

Panie Premierze, co znaczyły te słowa?

01.10.06, 20:58
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • t-800 Panie Premierze, co znaczyły te słowa? 01.10.06, 23:18
      galba.blox.pl/2006/07/W-Kuczynski-Polsce-zycze-jak-najgorzej.html
    • lektor5 Wsparcie dla T-800 02.10.06, 08:18
      T-800 mysle, że bedzie lepiej jezeli przeczyta sie caly tekst Kuczyńskiego, a
      nie fragment:
      kuczyn.com/2006/08/21/poniedzialek-21806r-polsce-zycze-jak-najlepiej/
      Coraz bardziej widac, że moze Kuczynski mial racje?
      • t-800 Życzę jak najgorzej! 02.10.06, 21:49
        Życzę jak najgorzej!

Od jesieni, od dojścia do władzy tych sił, które rządzą, najbardziej wstecznych
        sił w Polsce, wyrażających Polskę najbardziej odwróconą plecami do
        współczesności, od jesieni czuję zagrożenie także dla naszej wolności. Nie
        tylko zresztą ja. Nie mam najmniejszego zaufania do demokratycznych przekonań
        obecnej władzy. W jej poczynaniach widzę dążenie, jeszcze nie zrealizowane, ale
        już widoczne, do zlikwidowania państwa prawnego, opartego o rygorystyczny
        rozdział władz i wolności obywatelskie. To jest największa wartość, przed którą
        ustąpić muszą wszystkie inne. Państwa nie stworzył Bóg i nie dał mu żadnych
        praw. Bóg stworzył człowieka dając mu wolną wolę i wara od wszystkiego co tą
        wolną wolę, czyli wolność, miałoby likwidować.

Dziś dzień zaprzysiężenie rządu Jarosława Kaczyńskiego. Poseł Cymański w
        telewizji wybrzydzał na polityka SLD, że nie zdobył się na dobre życzenia dla
        nowego premiera i jego ekipy. Ja się zdobędę. Moim jedynym dobrym życzeniem
        byłoby, żeby Kaczyńskiego Duch Święty nawiedził i wyleczył z obsesji i jeszcze
        gorszych przypadłości. Wszystkie inne moje życzenia są złe i nie zamierzam ich
        ukrywać. Wiem co będzie robił. Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde
        zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także
        porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć
        bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie Chwasta
        zwanego IV RP. Tylko one mogą przerwać wciąganie Polski w przedwczorajszy
        matecznik. To się już dzieje. Nasi partnerzy za miedzami i trochę dalej patrzą,
        przecierają oczy ze zdumienia i nie wierzą, a uwierzywszy zaczynają pukać się w
        czoło i pękać ze śmiechu. A ta Nasza Polska, spod Naszego Dziennika i Koalicji,
        pewnego dnia powie im; jak się wam nie podoba to mamy Was w dupie, występujemy
        z tej Waszej Łże-Europy. Prawdziwa Europa to my i my sobie ją tutaj sami
        stworzymy nad Wisłą.

Poza nawiedzeniem przez Ducha Świętego, wszystkiego złego Panie Premierze.
    • maruda.r Nic nie znaczyły, bo łże-premier nie myśli 02.10.06, 08:52

"Rzeczpospolita" słusznie wielkimi literami na pierwszej stronie wybiła jako
      tytuł to zdanie: "Możemy podjąć taką decyzję, że władzy nie stracimy"

Łże-premier straszy stanem wojennym, a po przeczytaniu i zrozumieniu(?)
      Konstytucji, następnego dnia bredzi, że miał na myśli znalezienie większości w
      sejmie.

• mobileinmobili zgdaduj zgadula, w ktorej rece zlota kula 02.10.06, 09:16
      oczywiscie rozni agenci, chieliby tak od razu wszystko wiedziec, wszystko podane na tacy i do buzi. Tego nie bedzie, a bedzie tak, ze agentura, bedzie sie pytac w nieskonczonosc, dlaczego, jak mogl tak postapic, to niemoralne, to niemozliwe. A dzsiaj w Plsce jest wszystko mozliwe, nawet to, ze Kaczynski bedzie mial rzad mniejszosciowy / co w obiczu zamachu stanu nie ma znaczenia / bedzie robi ustawy i zmienial konstytucje, tak jak to odpowiada ineresom wolnej Polski, a strozem tych ineresow beda przedstawiciele mas, ktore bezposrednio pod sejmem, beda osobiscie rozmawiac z poslami poszcegolnych frakcji, jak sie przyczyniaja do budowy Polski niepodleglej. To bedzie taki spoleczny komitet kontroli i wykonawstwa woli ludu.
      Polsa znowu w oblizcu niebezpieczenstwa, Kaczynski w Gdansku porwal za soba masy klasy pracujacej, wyrzeze znowu plonie jak 76, jak 81, rewolucja mas spolecznych rozpoczeta, a to najlepszy katalizator demokracji i praworzdnosci.
      • ar.co Re: zgdaduj zgadula, w ktorej rece zlota kula 02.10.06, 18:15
        Gdyby udało ci się chociaż wyeliminować literówki, byłby to przynajmniej bełkot
        poprawny. A tak - jest to nie tylko bełkot, ale w dodatku bełkot analfabety nie
        potrafiącego posługiwać się klawiaturą.
      • mt7 Re: wybrzeże znowu płonie... 02.10.06, 18:26
        gdzie praktykowałeś biedaku, w "Trybunie Ludu"
    • rejtann GW i TVN robią bezpłatną kampanię Beger i Lepperow 02.10.06, 09:17
      GW i TVN robią bezpłatną kampanię Beger i Lepperowi - popatrzcie na niego, jest
      tak pewny siebie, bo czuje, że stanowisko prezydenta, swe marzenie, ma w
      zasięgu ręki!
      • mt7 Re: GW i TVN robią bezpłatną kampanię Beger i Lep 03.10.06, 11:13
        Rejtan położył by się na progu i nie dopuścił. Przemyśl!
    • tales1 Co? A...pstro? Żeby p. Kuczyński miał zagwozdkę 02.10.06, 09:43
      umysłową!
      • pierot6 Kaczyński.. "zjat obiat,poszed i wykonał hymn" 02.10.06, 10:51
        w tym jest najlepszy!
      • soulworm Re: Co? A...pstro? Żeby p. Kuczyński miał zagwozd 02.10.06, 11:45
        no fakt, zrozumiec belkot wariata nie jest latwo.
        • chloppolski1 ...sluchaj komunistyczny profesorku... 02.10.06, 14:59
          ...premier poprostu nie odpowiada ci bo jest uprzejmy dla takiego jak ty
          pseudonaukowca...O czym On bedzie rozmawial z takim balwanem jak ty?...nie ten
          poziom!
          • tles01 chłoppolski1.. JKaczyński to tchórz i ćwok! 02.10.06, 16:22
            jego poziom, to poziom gnojka, takiego jak ty!
          • maruda.r Re: ...sluchaj komunistyczny profesorku... 02.10.06, 18:19
            chloppolski1 napisał:

> ...premier poprostu nie odpowiada ci bo jest uprzejmy dla takiego jak ty
            > pseudonaukowca...O czym On bedzie rozmawial z takim balwanem jak ty?...nie ten
            > poziom!

Bałwan to przy Kaczyńskim Einstein.

• mt7 Panie Waldemarze, naprawdę wierzy Pan słowu 02.10.06, 18:19
      Jarosława Kaczyńskiego. Co jak co, ale słowo w ustach tego Pana kompletnie się
      nie tylko zdewaluowało ale i ośmieszyło. Słyszał Pan kiedykolwiek, żeby Pan
      Kaczyński się tłumaczył? Co najwyżej daje do zrozumienia swojemu wiernemu
      elektoratowi, że kolejna zmiana wygłaszanych wcześniej sloganów jest absolutnie
      niezbędna do budowania mitycznej IV RP. Tym ludziom najwyraźniej to pasuje,
      uwazają, że cel uświęca środki i za nic maja słowa Jana Pawła II - którego
      ponoć uważają za autorytet - że nie można osiągać dobrych celów niegodziwymi
      środkami. O dobrych celach już nie będę się wypowiadać.
      Pozdrawiam Pana i zgadzam się, że czas na dzwony trwogi, tyle że po części
      dotyczy to zarówno całej klasy politycznej, jak i nas Polaków.
    • gw_organ_tw11 Tow. Kuczyński czyli łąbędzi śpiew agentury 02.10.06, 20:17
      ten człowiek nie ma ani przyzwoitości ani rozumu.
    • zygfryd.okrutny a co wy towarzyszu kucznski, nie rozumiecie juz 02.10.06, 22:24
      po polsku, zapomnieliscie polskiej mowy? Wiecie towarzyszu, jak powieduieli w unii, jezyk polski jest na wymarciu, tam tylko cywilizowany jezyk zachodni, albo bliskowschodni. Wroccie towarzyszu do rzeczywistosci, lista WSI maciarewicza bedzie tak, czy tak ogloszona, wasz idol tvn zomo-rutkowski siedzi juz w pierdlu, era "wolnsci" slowa wywrotowcow i prowokatorow juz sie konczy.
      pozdrowcie serdecznie tescia
      • darthmaciek Re: a co wy towarzyszu kucznski, nie rozumiecie j 03.10.06, 07:16
        Tescia?? Sorry, Zygfryd, ale o co Ci chodzi z tym tesciem? Pytam bez zadnych
        podtekstow, bez odnoszenia sie do reszty Twojego postu, bo nie zrozumialem.
        • kuczynski2 Re: a co wy towarzyszu kucznski, nie rozumiecie j 03.10.06, 08:19
          Zygfryd okrutny, ten podły czlowiek powtarza, wiedząc, że kłamie, bzdure, ze
          moim tesciem był Stefan Staszewski wysoki działacz PZPR. Robi to bo w oczach
          takich podlców to jest kompromitujące. Poznałem Staszewskiego w roku 1980 i
          gdyby był moim tesciem na poewno bym sie go nie wypierał. To był komuniasta,
          ktory mial brzydka karte w czasach stalinizmu (nadzorowal skup w Poznanskim, a
          wtedy towarzyszył temu przymus i represje) i ladna w 1956, kiedy puscil w obieg
          po Warszawie tekst tajnej mowy Chruszczowa na XX zjeździe KPZR demaskujący
          Stalina. Co podniosło fale październikową. Rzecz w tym, że jedynym moim tesciem
          był Władysław Flis, niezamozny rolnik z lubelszczyzny, ktory przesiedlil sie z
          rodziną, w tym z moja żoną, mająca wtedy 4 lata, pod Szczecinek. I tam spoczywa
          z żoną Natalia na szczecineckim cmentarzu. Wszystklo to można przeczytac na
          mojej stronie www.kuczyn.com
    • kaczysta Pan panie Kuczynski 03.10.06, 09:05
      po pana slawetnym wpisie w swoim blogu
      stracil prawo medrkowac na tematy zwiazane
      z Polska.
      • loginmel Re: Pan panie Kuczynski 03.10.06, 10:44
        I ja p.Kaczyńskiemu też życzyłem wszystkiego najgorszego bo jego pomysły na
        Polskę cofają nas do tyłu a jego działaność dzieli społeczeństwo zamiast
        integrować.Jest politykiem wstecznym,oderwanym od rzeczywistości który nie
        zauważył że przez ostatnie 100 lat świat,sytuacja geopolityczna,świadomość
        społeczna i styl uprawiania polityki się zmieniły.
        • malpa-z-paryza co nam szykuje pan premier? 03.10.06, 10:58
          zamordyzm + pol wieku do tylu...
          • ozby najgorsze dla Kaczyńskiego - to pozwolić mu rządzi 03.10.06, 12:07
            Ja też życzę Kaczyńskiemu wszystkiego najgorszego, ale nie jestem takim
            patriota jak niektórzy i chciałbym, żeby PiS porządził co najmniej jeszcze
            przez rok. To chyba wystarczy by "zdobyć" poprawcie w granicach 3%.

Wiem, Polska straci, ale trudno... Niech chłopaki prządzą. Dajmy to im. Bo
            później do śmierci będę słyszał, jak "dobrze chieliśmy ale im nie dali".
            Niech zbudują te mieszkania, poradzą sobie z dziurą budżetową, przyczajonymi
            kombinatorami we własnych szeregach. A najwyżej się pomylę i odszczekam. Nie
            jestem z tych, co sie nigdy nie mylą ani są "samo dobro".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka