xply 07.10.06, 13:04 Był kiedyś taki dowcip o tym co to jest "przejęzyczenie". Ale nie przytoczę, bo mnie wytną. Ogólnie chodziło o język i pewną część ciała. - chcesz się poprzejęzyczać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zupa_wolowa Nasz prezydent to jedna wielka pomyłka 07.10.06, 13:22 Detalom się nie dziwię ;) -- Hardcore dla myślących Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Nasz prezydent to jedna wielka pomyłka 07.10.06, 13:30 To sa ylyty yntelektualne PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "mape" 07.10.06, 13:55 ma wpojona wszystkie starsze generacje. Dlatego stwierdzenie przychodzi wrecz automatycznie a dopiero w nastepnej chwili... Czechoslowacja nie istnieje, to sa Czechy i Slowacja. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 13:59 > ma wpojona wszystkie starsze generacje. Dlatego stwierdzenie przychodzi wrecz > automatycznie a dopiero w nastepnej chwili... Czechoslowacja nie istnieje, to > sa Czechy i Slowacja. a wszystkiemu winne komunistyczne uczelnie które kończyli kaczyńscy. ...... tak na marginesie: o inteligencji świadczy m.in zdolność do pojmowania nowych faktów więc nie broń tego idioty bo to nie pierwsza i nie ostatnia taka wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l brakuje jeszcze pomyłki rodzaju ZSRR zamiast Rosja 07.10.06, 14:01 bo mu wpojono... Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: brakuje jeszcze pomyłki rodzaju ZSRR zamiast 07.10.06, 14:24 Widać, że Kaczor to pierwszy kandydat do dekomunizacji mentalnej... On jeszcze myli Czechy z Czechosłowacją. Facet przekroczył swój próg niekompetencji, mógł zostać w Warszawie i stawiać kolejne pomniki... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Skrót myślowy ostanio modny się zrobił 07.10.06, 14:49 - podobnie jak semantyczne nadużycie... Odpowiedz Link Zgłoś
zglosczeresniaka Lamusowo czereśniakowo. Czy prezydent ma bloga???? 07.10.06, 14:57 Czy czeresniaki.blox.pl to blog prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Lamusowo czereśniakowo. Czy prezydent ma blog 07.10.06, 15:02 zglosczeresniaka napisała: > Czy czeresniaki.blox.pl to blog prezydenta? Najpierw, musiałby pochodzić na jakieś kursy,... żeby pojąć co to jest "blog"... Irasiad - najlepszym tego dowodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Kolejny błąd na tej stronie 08.10.06, 08:56 <title>Prezydent RP - Tyden, 30 stycznia 2006 r.</title> Już nawet słowa "TYDZIEŃ" w tytule nie potrafią łajzy napisać bez błędu na oficjalnej stronie Prezysenta RP. Ot kaczystan, wszystko robi się na odwal i byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Kolejny błąd na tej stronie 08.10.06, 09:08 Zobacz, jak ty sam piszesz mądralo. Nie pisze się "Prezysenta", lecz "Prezydenta". Jeśli masz pisać na odwal się i byle jak, to lepiej nie pisz wcale... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Nie ma się co czepiać. Chodziło o sąsiedztwo w reg 08.10.06, 09:17 ionie. Nie tu kaczorstwo popełnia swoje prawdziwe błędy i wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: Kolejny błąd na tej stronie 09.10.06, 11:50 Ja nie redaguję oficjalnej strony kancelarii RP, więc nie mam obowiązku przeglądania poprawności językowej i merytorycznej swoich postów. Nie widzisz różnicy między pisaniną dan3igera na forum a Kaczysty na oficjalnej stronie kancelarii RP? - Problem w tym że ja też nie widzę. A powinna jakaś być. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb LOL - Tyden to o czesku 08.10.06, 10:58 dan3iger napisał: > <title>Prezydent RP - Tyden, 30 stycznia 2006 r.</title> > Już nawet słowa "TYDZIEŃ" w tytule nie potrafią łajzy napisać bez błędu na > oficjalnej stronie Prezysenta RP. Nie rób z siebie idioty. > Ot kaczystan, OT = Off topic. Co tutaj nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor :):) Luz!"Charkowski błąd" jest nie doPobicia :):) 07.10.06, 15:10 www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
ozby jak luz??? 07.10.06, 15:27 ten gościu (prezydent znaczy) był ponoć jakimś profesorem ( w każdym razie ma doktorat), poza tym ma cały sztab speców od PR-u, którzy parę razy czytają wypowiedź – było, nie było głowy państwa. No to jak to możliwe? albo coś wąchają i im wysiadła pamięć podręczna, ale wywiadu udzielał świeżo po balandze, albo ja wiem co? jakiś spięty był... tak poważnie: nic nie pobije lekceważącego stosunku do urzędu prezydenta. seryjność wpadek pokazuje, że nie są to jednorazowe sprawy, tylko normalne socjalistycznie opie...nie się w pracy. Dla mnie to gorsze niż wyskok Kwacha. Odpowiedz Link Zgłoś
man35 Ktoś, kto mieszka w mojej klatce piętro niżej 07.10.06, 16:08 po przeciwnej stronie, nie jest moim sąsiadem? Coś mi sie wydaje (nie wdając się w ogólną ocenę prezydenta), że GW już szuka nie tylko kija na Kaczyńskich, ale nawet nie pogardzi małą gałązką, by tylko im przyłożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb nir rób kwadratowych jaj, dobrze ?? 07.10.06, 16:49 Wzyscy wiedza co znaczy słowo "sąsiad" w sensie położenia geograficznego krajów, a tylko ty chcesz to zmienić z miłości do swojego przywódcy, lub nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: Ktoś, kto mieszka w mojej klatce piętro niżej 07.10.06, 18:00 Wedlug tej logiki Portugalia jest sasiadem Polski. W stosunkach miedzypanstwowych za sasiada przyjmuje sie te kraje, ktore maja wspolne granice. Odpowiedz Link Zgłoś
marred1 Re: Ktoś, kto mieszka w mojej klatce piętro niżej 07.10.06, 20:29 man35 napisał: > po przeciwnej stronie, nie jest moim sąsiadem? Coś mi sie wydaje (nie wdając > się w ogólną ocenę prezydenta), że GW już szuka nie tylko kija na Kaczyńskich, > ale nawet nie pogardzi małą gałązką, by tylko im przyłożyć... To w takim razie Chiny są sąsiadem Polski, bo mają wspólnego sąsiada - Rosję Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: :):) Luz!"Charkowski błąd" jest nie doPobicia 07.10.06, 18:03 ojciec_rereredaktor napisał: > www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U&mode=related&search= Każdemu zdarzy się wypić kieliszek za dużo... Nie bronię Kwaśniewskiego - to zachowanie było niesmaczne i nie powinno do tego dojść. Ale, to co kaczyńscy robią jest dużo gorsze. Bo te dwa durne ćwoki to robią na tzreźwo. Precz z kaczyńskimi! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra :))))))))))))))))) 07.10.06, 19:46 > Ale, to co kaczyńscy robią jest dużo gorsze. Bo te dwa durne ćwoki to robią na > tzreźwo. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Tyko lewak anorexic-bulimic moze sie... 07.10.06, 20:12 podniecac takimi przejezyczeniami. Ptasia grypa juz pada lewactwu na mozg, niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Tyko lewak anorexic-bulimic moze sie... 07.10.06, 22:07 Przejęzycznie to się może zdarzyć w wypowiedzi ustnej. A wywiady przeprowadzane z prezydentem to podlegają autoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Amrykański błąd 08.10.06, 10:57 > tylko lewak może podniecac takimi przejezyczeniami. Nie jestem lewakiem, a uważam to za debilizm kaczuszki. > Ptasia grypa juz pada lewactwu na mozg, niedobrze. Mówisz o tej grypie, co od stu lat istnieje, a jeszcze nikogo istotnego nie zabiła? Za dużo bajek czytasz, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 14:21 > tak na marginesie: o inteligencji świadczy m.in zdolność do pojmowania nowych faktów więc nie broń tego idioty bo to nie pierwsza i nie ostatnia taka wpadka Alez oczywiscie. Tylko ze ten problem jest znany a jednym z jego przypadkow jest tzw. freudowskie przejezycznie... Zaloze sie, ze ci sie takie rzeczy rowniez zdazaja.... np. z przyzwaczajenia wybierasz numer bylej przyjaciolki.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __frycuś, znowu kręcisz tym kotem... 07.10.06, 18:57 daj odpocząć biedaczynie... Wpadki Wałęsy i Kwacha łatwiej ludziom przechodziły bo ci kolesie mieli chociaż dystans do siebie. Napuszony Kaczorenko wali gafy, bo otacza się niekompetentnymi ludźmi. Jakby trochę się odbrązowił... ale tę czynność to tylko w gacie (to takie semantyczne nadużycie na temat niedyspozycji żołądkowo-weimarskiej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Jak Kaczor powie, ze ziemia jest plaska 07.10.06, 19:50 zgadnijcie co fritz powie? ciazki przypadek i chyba zwolnimy go z kliniki bo szanse na wyleczenie sa nikle Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Kaczyński tęski za komunizmem 07.10.06, 22:05 > Tylko ze ten problem jest znany a jednym z jego przypadkow jest tzw. > freudowskie przejezycznie... > Zaloze sie, ze ci sie takie rzeczy rowniez zdazaja.... np. z przyzwaczajenia > wybierasz numer bylej przyjaciolki.... Czy sugerujesz, że Kaczyński mile wspomina czasy, kiedy istniała Czechosłowacja? Może nawet chciałby do nich powrotu? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Zabrac mu mature! 07.10.06, 16:28 Niech sie wystara o nowa u Giertycha, wtedy bedzie mógl sobie geografie skracac myslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 14:32 "Prawo i Sprawiedliwosc" - to dopiero potezne przejezyczenie!@ Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 14:49 Raczej "semantyczne naduzycie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc1978 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 17:33 fritz.fritz - czyli co? podswiadomie jestes KOMUCHEM??? bo komunizm ci wpajali przez lata... no a przynajmniej jesli nie ty, to twoj prezydent... skoro chlonal jak gabka wszystko to co kiedys bylo, a teraz okazuje sie ze jego mentalnosc jest niereformowalna (przez jakies 15 lat! - bo tyle juz minelo od czasow Czechoslowacji) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra kto chce "automatycznego" prezydenta? 07.10.06, 19:54 fritz debil jestes Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 21:46 fritz.fritz napisał" >Ta "mape" ma wpojona wszystkie starsze generacje. Czy to przypadkiem nie jest postkomunizm? Takie różne rzeczy, ktore wpojone mają starsze generacje? Aż mi dreszcz przeszedł po plecach. Kaczyński postkomuchem! Odpowiedz Link Zgłoś
every2 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 09.10.06, 00:35 to nie postkomunizm to HOMOSOVIETiCUS Odpowiedz Link Zgłoś
ericdraven Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 22:48 taaaa tylko, że nawet za komuny Czechosłowacja nie była sąsiadem ukrainy .... bo takowa nie istniała ...... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 07.10.06, 23:22 Upsss... Podziwiam dystans, opanowanie i precyzję. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
coralbeauty Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 08.10.06, 02:06 Istniała tyle, że była republiką wchodzącą w skład Związku. Nawet własne przedstawicielstwa dyplomatyczne posiadała. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Buhahaha! I CO jeszcze ta "starsza generacja" ma 08.10.06, 00:34 gleboko wryte w mozgownice? KOMUNE? Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy. Ta "map 08.10.06, 04:13 fritz.fritz napisał: > ma wpojona wszystkie starsze generacje. Dlatego stwierdzenie przychodzi wrecz > automatycznie a dopiero w nastepnej chwili... Czechoslowacja nie istnieje, to > sa Czechy i Slowacja. > Ales ty wyrozumialy. Tylko, ze tak wybiorczo. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: Czechoslowacja byla sasiadem Ukrainy, i co ? 08.10.06, 07:44 A Austrowęgry graniczyły z Włochami. Broniąc ignoranta i aroganta nie popadajcie, towarzysze sympatycy PiS w śmieszność. Jakie starsze generacje??? Chyba że Państwo Wielomorawskie. Czechy nigdy nie graniczyły z Ukrainą, niezależnie od tego, w jakim kraju się znajdowały. W Cesarstwie Austrowęgier, skoro już była o nim mowa, tereny etnicznie ukraińskie też nie sąsiadowały z terenami etnicznie czeskimi. To nie jest tematyka Tutsi i Hutu, jeśli osoba szczycąca się egzaminem dojrzałości w Środkowej Europie nie czuje takich spraw to WSTYD, tym bardziej, że o ile wiem, historię tow. Prez. zdawał jako egzamin na studia. Chyba, że jako wzorowy ZMS-owiec został zwolniony z egzaminów. Gdzie nie tknąć, tak wychodzi fuszerka, amatorszczyzna, ignorancja i bezmierna chucpa, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Skandal, hańba 07.10.06, 18:59 To skandal i hańba! Kaczynski wez sie wkoncu upij i pospaceruj sie po grobach jakis ofiar to przestana cie pokazywac. Albo flaga sie owin po pijaku w Nowym jorku a nie ciagle afery i afery. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
boorack "pan profesor" od siedmiu boleści 07.10.06, 19:50 Nie wie gdzie leży Ukraina, nie zna żadnego języka obcego, nie umie podać kwiatków a kompleksy wyłażą mu rękawami i nogawkami. Po paszkwilu opublikowanym w podrzędnym niemieckim szmatławcu dostaje laksy. Jakim cudem taki nieudacznik zostaje profesorem ? Jaki naród taki prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: "pan profesor" od siedmiu boleści 07.10.06, 20:08 boorack napisał: > Jaki naród taki prezydent... Dokladnie, wymieniles wszystkie swoje kompleksy i umiesciles pod nazwiskiem Kaczynski. Lepiej ci teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Przestan bredzic: Kaczynski to chodzaca zenada. 08.10.06, 00:39 Wraz z malzonka. I taki prezydent leczy kompleksy szarych i maluczkich...komuszkow, bo ponad ich wlasny nedzny poziom sie nie wychyla. Coz, w normalnych krajach by sie nazywal nie prezydentem, ale PSYCHOTERAPEUTA. I zrobilby tyle dobrego, ile jako prezydent wyrzadza Polakom zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Nietakt Kaczki to skandal miedzynarodowy :) Obraza 08.10.06, 00:37 Slowakow, zaprzeczenie ich niepodleglosci. A Kwas to - co najwyzej - urazil swoich, Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Elity opozycji 07.10.06, 21:59 qin, a co sądzisz o tym? : <Donald Tusk: To jest pytanie,co się dzieje z ludźmi odpowiedzialnymi za wypuszczenie domniemanego zabójcy czy zleceniodawcy na zabójstwo generała Papały? Monika Olejnik: No właśnie, zauważyłam, że są pod ochroną bo wrogowie teraz są w zupełnie innej części. Donald Tusk: I dlatego niepokoi mnie to, że min. Ziobro uprawia taki propagandowy teatr w tej sprawie, bez żadnych pozytywnych efektów.> Podoba ci się TA KULTURA SLOWA?. To dopiero są "elity". Bardzo kulturalne hieny. Rzeczywiście, Kaczyński sie nie umywa. To z rozmowy w Radiu Zet, (www.radiozet.pl/index.php? page=rozmowy&id=6373&year=2006&month=10) 6 października, (wyhaczyła kataryna.). A co do pomyłki, zgadzam się z fritzem poniżej. Sam często łapię się na "odruchu tamtej geografii", choć na codzień pracuję z mapami. Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Re: Elity opozycji 08.10.06, 23:35 > qin, a co sądzisz o tym? : <Donald Tusk: To jest pytanie,co się dzieje z lu > dźmi > odpowiedzialnymi za wypuszczenie domniemanego zabójcy czy zleceniodawcy na > zabójstwo generała Papały? > > Monika Olejnik: No właśnie, zauważyłam, że są pod ochroną bo wrogowie teraz są > w zupełnie innej części. > > Donald Tusk: I dlatego niepokoi mnie to, że min. Ziobro uprawia taki > propagandowy teatr w tej sprawie, bez żadnych pozytywnych efektów.> Co Ci się nie podoba w tym fragmencie? A po drugie jeżeli wywiad jest autoryzowany to nie powinny zdarzać się takie gafy. Po raz kolejny żenujący występ doradców. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Nasz prezydent to jedna wielka pomyłka 07.10.06, 14:22 slysze Popieramy, Popieramy i chce mi sie rzygac. slucham tego ,,, w jedynce i chce mi sie rzygac jeszcze raz. Jak slodko jest byc daleko od tego burdelu urzadzonego przez PiS Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Burak czerwony to tylko przedwojenny ziemniak 08.10.06, 06:16 którego krew zalała w drodze do komunizmu.Więc nie ma sie co dziwić,ziemniak na stołku prezydenckim to symbol "przemian" w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopolitycz 07.10.06, 13:35 NYM. Mam pytanie do dziennikarzy Gazety Wyborczej i forumowiczów: mieszkacie w bloku na pierwszym piętrze i chyba mówicie: "sąsiad zczwartego piętra". Mówimy też sąsiad z naprzeciwka. Analizując przepisy Kodeksu cywilnego również znajdujmy szerokie rozumienie sąsiedztwa, w tym sąsiadujących działek. Także na gruncie prawa administracyjnego sąiedztwo ma szerokie znaczenie, jak np. w ustawie o zagospodarowaniu iplanowaniu przestrzennym. Innymi słowy, sąsiedztwo nie oznacza bezpośredniej ganicy, oznacza pewną terytorialną bliskość, ale nie tylko styczność, oznacza także bliskość gopolityczną i tutaj znów - nie tylko styczność, oznacza również bliskość historyczną, strategiczną, ale znowu - nie tylko styczność. Dlatego proszę nie nazywać tego czeskim błędem, a cała srawa powinna zostać nazwana: "NIEDOUCZENIE DZIENNIKARZY, NIECH NAUCZĄ SIĘ JĘZYKA POLSKIEGO", a także: "JAD I NIENAWIŚĆ, KTÓRE PRZESŁANIAJĄ PRZECIWNIKOM KACZYŃSKICH MYŚLENIE I ROZUMIENIE JĘZYKA POLSKIEGO". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:37 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) I nikt ci nie udowodni że białe jest białe, a czarne jest czarne? Zawsze będziesz musiał twierdzić że jest na opak? Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:40 Zajrzyj do słownika, zastanów się co znaczy sąsiedztwo, potem dopiero się wypowiadaj, bo się tylkokomrpomitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:41 Polacy są sąsiadem Francji - tak?? Danii, Belgii, Holandii, Szwajcarii Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:50 pominąłeś Togo i Brunei Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:55 Ojejeje wojne nam wypowiedzą.... A tak na poważnie. Zgodzę się, że Polska sąsiaduje z Francją, Czechy z Ukrainą, jezeli będzie to wypowiadane z perspektywy Australijczyka czy Japończyka. Te kilkaset czy więcej kilometrów z takiej odległości nie robi już różnicy. Podobnie dla mieszkańców Zakopanego, Szczecin leży nad morzem. Jednak dla mieszkańców Szczecina którzy muszą poświęcić sporo czasu by do tego morza jednak dojechać jest to czysty kretynizm... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:36 Jestesmy sasiadami Irlandii,bo mamy wspolna historie walki o niepodleglosc ! HAHAHAH! Swiat po kaczemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Tak jak Kaczynski prezydentem 07.10.06, 19:51 w znaczeniu symbolicznym Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:46 maaac napisał: > Polacy są sąsiadem Francji - tak?? Danii, Belgii, Holandii, Szwajcarii A zwłaszcza Stanów Zjednoczonych. Nie zapominajmy o Stanach Zjednoczonych! Odpowiedz Link Zgłoś
gondoliero Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:43 tesmo, dzięki. za to, że jesteś, za to, że piszesz posty. się zastanawiałem, kto głosuje na ten cały pis. no i dzięki tobie, tesmo, wiem już. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:13 > się zastanawiałem, kto > głosuje na ten cały pis. no i dzięki tobie, tesmo, wiem już. Dla mne to też wielka zagadka, kto na nich głosuje. Szczególnie dziś, po tej całej masie wpadek i podłości z ich strony, po <a href="http://www.skubi.net/pis.html"> kompletnym odejściu od programu wyborczego.</a> Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Kto jeszcze głosuje na PiS ? 07.10.06, 14:16 > się zastanawiałem, kto > głosuje na ten cały pis. no i dzięki tobie, tesmo, wiem już. Dla mne to też wielka zagadka, kto na nich głosuje. Szczególnie dziś, po tej całej masie wpadek i podłości z ich strony, po kompletnym odejściu od programuwyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l zajrzałem do słownika: pisior to coś do sikania 07.10.06, 13:55 nie ma zdolności samodzielnego myślenia gratuluję intelektu i zdolności interpretacji wszystkim pisiorom Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor Ma rację. Sąsiedztwo to nie tylko "stykanie się" 07.10.06, 15:01 A zwłaszcza w Geopolityce. Jest np przyjęte, ze mówi się. Mięszkam w bliskim sąsiedztwie Marka Kondrata. Albo Jeziora Wigry Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Re: Ma rację. Sąsiedztwo to nie tylko "stykanie s 07.10.06, 15:32 a to pan, panie premierze. rzeczywiście, w końcu słowa są dla ludzie. nikt nam nie będzie narzucała znaczenia takich słów, jak sąsiad, negocjacje czy korupcja. jak pan mówi, że mongolia jest naszym sąsiadem - jak najbardziej zgadzam się, się panie prezesie. precz z łże-językie. nasz pis-język jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: Ma rację. Sąsiedztwo to nie tylko "stykanie s 07.10.06, 17:58 Miałem kiedyś profesora w przedmiocie "gleboznawstwo", kochał on słowną ekwilibrystykę i każdy wykład "z gleby" zwykł kończyć tematem kiszonych ogórków - ku zaskoczeniu całego studenckiego audytorium................................ Załóżmy, że ma rację, tylko kto wytłumaczy naszym "mało ważnym" sąsiadom Słowakom taką wpadkę w ustach "głowy podobno poważnego sąsiedniego państwa"??? __________________________________________________________________________________ Ostatnio kilka razy spotkałem się z ciekawym zjawiskiem ponoć często występującym w naszym społeczeństwie. Otóż, na usłyszaną informację o publicznym występie jednego z kaczorów, natychmiast robią zakłady: będzie nowa słowna lub obyczajowa plama, czy tym razem uda się bez wstydu?. (czy widzieliście ubiór Jarosława gdy publicznie usiłował karmić kaczki chlebem? - bez komentarza!) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Nie ma przebacz dla człowieka mieniącego się naszym wybrańcem! Spieprzaj dziadu!!! Kaczki na fermę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
helasz Re: Ma rację. Sąsiedztwo to nie tylko "stykanie s 07.10.06, 19:53 Ale przecież Kaczor mówił o ważnym a nie bliskim sąsiedztwie Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 17:35 Tesmo, a czemu ty sie geografii nie uczyłeś? Teraz nie gadałbys jak niedouczony ciołek, albo jak prezydent. POza tym nie można tego nazwać czeskim błędem, bo czeski błąd jest zancznie lżejszego gatunku, nie wynika z niedouczenia lecz z przejęzyczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 czyżby 07.10.06, 13:44 ta banda wykształciuchów, że też nasz Pan Prezydent musi się obracać w towarzystwie takiego mało pojętnego i niedouczonego w wielkiej geopolityce narodu. nawet się na tło dla jego Osoby nie nadajemy. stylu nam brak... www.smog.pl/wideo/4287/mikrofon_kaczynskiego/ ps. kunsztowna argumentacja, czekamy zatem na wypowiedź o kolejnym (historycznym, strategicznym, sojuszniczym) 'sąsiedzie' IVRP: Stanach Zjednoczonych:) Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 13:49 tesmo napisał: > NYM. Mam pytanie do dziennikarzy Gazety Wyborczej i forumowiczów: mieszkacie tesmo, łyknij ziółek, bo pierniczysz głupie głupoty. Prawie tak głupie, jak głupoty tego, tak zwanego, prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Spokojnie, zgadza się co do sąsiadów. 07.10.06, 13:51 Mała pomyłka. Jednak co do ostatniego zdania to wystarczy powiedzieć moherowi, że jesteś niemcem mieszkającym na stałe w Polsce albo że jesteś innej narodowości lub wyznania (powiedzmy budda albo coś indyjskiego). Wtedy zobaczysz jad i nienawiść. Jakoś u innych parti tego nie widać. Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego wyłącznie wyborcy PiS, LPR i Samoobrony jak i sami członkowie partii tak się zachowują? Tylko nie wmawiaj mi tu, że to patrioci bo w cywilizowanych krajach zupełnie inaczej to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lessconroy Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:11 a mongolia jest waznym sasiadem francji... tia... Odpowiedz Link Zgłoś
qnstie Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:31 > tylko styczność. Dlatego proszę nie nazywać tego czeskim błędem, a cała srawa > powinna zostać nazwana: "NIEDOUCZENIE DZIENNIKARZY, NIECH NAUCZĄ SIĘ JĘZYKA > POLSKIEGO", ... Cała ta SRAWA?! Czy czeski błąd, tesmo? Ale w sumie, trafiłeś w sedno! :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 14:35 tesmo:nie wysilaj sie ,bo brzmisz zalosnie. "Dziadu:spieprzaj z Warszawy!" Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Polska sąsiadem USA????? 07.10.06, 14:52 czy sojusznikiem? Sąsiadem - to taki skrót myślowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 15:04 tesmo napisał: > NYM. Mam pytanie do dziennikarzy Gazety Wyborczej i forumowiczów: mieszkacie w > bloku na pierwszym piętrze i chyba mówicie: "sąsiad zczwartego piętra". Mówimy > też sąsiad z naprzeciwka. Analizując przepisy Kodeksu cywilnego również > znajdujmy szerokie rozumienie sąsiedztwa, w tym sąsiadujących działek. Także na > gruncie prawa administracyjnego sąiedztwo ma szerokie znaczenie, jak np. w > ustawie o zagospodarowaniu iplanowaniu przestrzennym. Innymi słowy, sąsiedztwo > nie oznacza bezpośredniej ganicy, oznacza pewną terytorialną bliskość, ale nie > tylko styczność, oznacza także bliskość gopolityczną i tutaj znów - nie tylko > styczność, oznacza również bliskość historyczną, strategiczną, ale znowu - nie > tylko styczność. Dlatego proszę nie nazywać tego czeskim błędem, a cała srawa > powinna zostać nazwana: "NIEDOUCZENIE DZIENNIKARZY, NIECH NAUCZĄ SIĘ JĘZYKA > POLSKIEGO", a także: "JAD I NIENAWIŚĆ, KTÓRE PRZESŁANIAJĄ PRZECIWNIKOM > KACZYŃSKICH MYŚLENIE I ROZUMIENIE JĘZYKA POLSKIEGO". Ładnie to sobie wykoncypowałeś... Ile ci za to zapłacili ?? Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Czechy są sąsiadem Ukrainy w znaczeniu geopol 07.10.06, 15:05 tesmo napisał: > NYM. Mam pytanie do dziennikarzy Gazety Wyborczej i forumowiczów: mieszkacie w > bloku na pierwszym piętrze i chyba mówicie: "sąsiad zczwartego piętra". Mówimy > też sąsiad z naprzeciwka. Analizując przepisy Kodeksu cywilnego również > znajdujmy szerokie rozumienie sąsiedztwa, w tym sąsiadujących działek. Także na > gruncie prawa administracyjnego sąiedztwo ma szerokie znaczenie, jak np. w > ustawie o zagospodarowaniu iplanowaniu przestrzennym. Innymi słowy, sąsiedztwo > nie oznacza bezpośredniej ganicy, oznacza pewną terytorialną bliskość, ale nie > tylko styczność, oznacza także bliskość gopolityczną i tutaj znów - nie tylko > styczność, oznacza również bliskość historyczną, strategiczną, ale znowu - nie > tylko styczność. Dlatego proszę nie nazywać tego czeskim błędem, a cała srawa > powinna zostać nazwana: "NIEDOUCZENIE DZIENNIKARZY, NIECH NAUCZĄ SIĘ JĘZYKA > POLSKIEGO", a także: "JAD I NIENAWIŚĆ, KTÓRE PRZESŁANIAJĄ PRZECIWNIKOM > KACZYŃSKICH MYŚLENIE I ROZUMIENIE JĘZYKA POLSKIEGO". ... i jeszcze... Czy naprawdę jesteś przekonany, że ten Kaczor wie, co to jest "geopolityka" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ozby słownik PWN nt. "sąsiada" 07.10.06, 15:38 tesmo napisał: > powinna zostać nazwana: "NIEDOUCZENIE DZIENNIKARZY, NIECH NAUCZĄ SIĘ JĘZYKA > POLSKIEGO", a także: "JAD I NIENAWIŚĆ, KTÓRE PRZESŁANIAJĄ PRZECIWNIKOM > KACZYŃSKICH MYŚLENIE I ROZUMIENIE JĘZYKA POLSKIEGO". Cytat ze słownika PWN sąsiad m IV, DB. -a, Ms. ~siedzie; lm M. ~siedzi, DB. -ów 1. ten, kto mieszka w pobliżu kogoś, na terenie graniczącym z danym terenem nie wiem kolego, czy zauważasz ten subtelny przecinek, po którym jest doprecyzowanie "na terenie graniczącym...." czy język też chcecie zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Idąc twoim tokiem rozumowania, to Polska jest 07.10.06, 17:22 sąsiadem Urugwaju, czy nawet RPA, tak nam się ten świad "skurczył" ostatnimi czasy. Zatem uważam to co mówisz za naciągane i po prostu chore. Jak ktoś chce powiedzieć coś w przenośni typu " polska jest bratem...." to powinien dopowiedzieć w jakim sensie to porównanie wypowiada, inaczej to wychodzą brednie - a prezydent i na dodatek polityk nie powinien gadać bredni. howgh ! powodzenie w rozszyfrowywaniu myśli polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
szonas "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:42 To wielkie semantyczne naduzycie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:42 Pozostaje tylko wielki wstyd. Podobno taki wykształciuch wielki. Nawet Wałęsa takij gafy by nie popełnił ani tez uczeń szkoły podstaowej czy też ammnestionowany maturzysta. Gdzie on się kształcił i kto go kształcił. To jest właśnie obraz elity PiS. Dokąd zmierzamy pod takim wodzem? Gdzie mu do Kwacha? Bleblebleble, stale skróty myślowe wypływają z tych pozbawionych mózgu ludzi. Członkowie PiS i elektorat do książek a nie do psucia Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:43 odpwiedzialem w sondazu, ze to "sprawa rozdmuchana przez media" i sie ze swoim zdaniem zgadzam z tym, ze ... ... czuje sie od "niechlujstw" Prezydenta i jego biura jak za Gomolki, gdzie na przyklad taki Majewski (nie ten tylko inny) podniosl wydajnosc z 1 ha i przeniosl na drugi, robiac przy tym wielki krok na przod, stojac przedtem nad przepascia z puszkiem Pandora... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 18:27 No, to było dobre, aż się uśmiałem. Ale czy wszyscy tut. forumowicze są w stanie to zrozumieć??? _______________________________________________________________________________ Niech żyje nowo-pisomowa! Odpowiedz Link Zgłoś
luke130 Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:43 to ja przytocze bardziej cywilizowana wrsje kawalu, ze przjezyczenie to jest wtedy kiedy ci sie jezyk z clitoris na rectum przesliznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:47 Brawo. Jestem pod wrażeniem - prawdziwy "wkształciuch" z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Słowacki błąd prezydenta nieuka 07.10.06, 13:45 Pytany o prezydencką wypowiedź minister Andrzej Krawczyk wyjaśniał wysłannikom radia, że prezydent użył skrótu myślowego, bądź się przejęzyczył. ************************************** Powiedzmy sobie szczerze, że Lech Kaczyński z uporem godnym lepszej sprawy udowadnia, że jest zwyczajnym nieukiem. Jako głowa państwa, w jakiś sposób odpowiedzialna za politykę zagraniczną, najwyraźniej nie przyjął do wiadomości rozwodu Czech i Słowacji. To poważne dyplomatyczne faux pas. Tego, z kim sąsiaduje Polska, dzieci uczą się III klasie szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Słowacki błąd prezydenta nieuka 07.10.06, 14:17 maruda.r napisał: > Tego, z kim sąsiaduje Polska, dzieci uczą się III klasie szkoły podstawowej. Tja, ale w IV i później jest już (prawie) wszystko inaczej. Takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Słowacki błąd prezydenta nieuka 07.10.06, 17:20 eva15 napisała: > maruda.r napisał: > > > Tego, z kim sąsiaduje Polska, dzieci uczą się III klasie szkoły podstawow > ej. > > Tja, ale w IV i później jest już (prawie) wszystko inaczej. Takie czasy... ********************************* Ano, RP IV kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l no to się Słowacy wkoorwią ;)) 07.10.06, 13:46 panie K , kolejna pała z kolejnego przedmiotu: geografii Jakim cudem kaczor skończył podstawówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: no to się Słowacy wkoorwią ;)) 07.10.06, 17:22 r0b0l napisał: > panie K , kolejna pała z kolejnego przedmiotu: geografii > Jakim cudem kaczor skończył podstawówkę? ********************************** To był w istocie cud. Następne kroki w zdobywaniu świadectw i stopni naukowych należy chyba przypisać cytowniu dzieł Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: no to się Słowacy wkoorwią ;)) 07.10.06, 18:38 Jak to jak? Dawniej też bywały naukowe amnestie - ale dla wybranych. No, wiecie trudna rola w "O dwóch takich..." - czasu nie było ale plecy za zasługi i owszem. I tak już przez całą młodość - stąd te luki. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:48 Prezydent Porażka. Ten pokurcz nie powinien japy otwierać... Co otworzy to, albo dokonuje semantycznego nadużycia, albo skrótu myślowego, albo cmoka i mlaska. Narodzie, cożeś uczynił, że takie NIC musi cię reprezentować??? Odpowiedz Link Zgłoś
szonas Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:49 Jak to? Nicosmy nie uczynili aby balwana nie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Co narod uczynil? 07.10.06, 14:16 A, no - zaglosowal. Na Lecha glosowano czesciej niz na innych. No to ma narod co sobie sam wybral. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Co narod uczynil? 07.10.06, 17:25 strzelec51 napisał: > A, no - zaglosowal. Na Lecha glosowano czesciej niz na innych. No to ma narod co sobie sam wybral. Gdyby wszyscy poszli do wyborów, kwakwaczor nie byłby ani premierem ani prezydentem. Niestety, ludzie olali wybory i teraz mają gnój, w którym musimy się - chcąc, czy nie chcąc - babrać. Na kaczyńskiego tzw. prezydenta głosował "żelazny elektorat", czyli margines. Jednakże, ludzie olewając wybory sprawili, że margines stał się większością. Kaczyński nie jest moim prezydentem. Gardzę tym nieudacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Co narod uczynil? 08.10.06, 16:45 Niektorym sie najwyrazniej wydaje, ze "olewajac" wybory i nie idac na glosowanie, ignoruja polityke. Ale to tez wybor, tyle, ze w gruncie rzeczy taki wbrew sobie. Tym sposobem wygrywa wlasnie ten ktory poparcia wiekszosci wcale nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 13:54 Maruda.r napisał: > (...) > Tego, z kim sąsiaduje Polska, dzieci uczą się III klasie szkoły podstawowej. Ekhm, Maruda, nie, żebym się czepiał, bo taka gafa w ustach głowy państwa jest kompromitacją, ale akurat argument o III klasie jest nietrafiony. Bo kiedy NIemiłościwie Nam Panujący był w III klasie (podobnie zrseztą, jak piszący te słowa, mna się swoje lata...), to POlska )Rzeczpospolita Ludowa zresztą) sąsioadowała z ZSRR, Czechosłowacją i NRD. ŻADNE z tych trzech państw już nie istnieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nie mów tego głośno 07.10.06, 14:16 > a z ZSRR, Czechosłowacją i NRD. ŻADNE z tych trzech państw już nie istnieje :-) bo jeszcze prezydent Kaczyński się o tym dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 nasz mąż stanu jest specem od takich państw 07.10.06, 15:22 >a z ZSRR, Czechosłowacją i NRD. ŻADNE z tych trzech państw już nie istnieje :-) - a IVRP to niby istnieje ?! Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: nasz mąż stanu jest specem od takich państw 07.10.06, 18:44 Zaraz, zaraz, czy dzisiaj przypadkiem nie padła informacja na manifestacji pod pałacem - kiedy będzie VRP?................................................... Tak tylko pytam, bo byłem na Pl. Zamkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nic nadzwyczajnego 07.10.06, 13:54 To, że nasi wspaniali władcy IV Rzeszy pospolitej bredzą jak na torturach, to nie jest powód do wstydu, bo ludzie się do tego przyzwyczaili. Debilizm w tym kraju staje się normą. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: Ale obciach, ale wstyd... To już Wałęsa mądrz 07.10.06, 18:50 Fakt! W porównaniu do L. Kaczora - Lechu W. tooo był GOSC! Mimo, że nieuczony ale z biglem i wyczuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 To taki "skrot myslowy" 07.10.06, 14:11 przeciez z Czech na Ukraine wcale nie daleko. Ot, przeskoczy sie przez Slowacje i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 On nie wiedział 07.10.06, 14:42 co mówi, dali mu to czytał co za kretyn:/ www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: On nie wiedział 07.10.06, 15:00 Co sie czepiacie? przecież nie wymienił Syjamu!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 To juz nieuctwo, szkoda slow. 07.10.06, 14:51 I tak bedzie jeszcze cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Acha rozumiem czyli 07.10.06, 14:59 czyli to prezydent rozwija czerwony dywan, pastuje podlogi i wywiesza narodowe flagi witajac dostojnych gosci... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Coz, moze w rozwijaniu dywanow bylby lepszy, nizli 08.10.06, 00:43 w wyglaszaniu oficjalnych przemowien i oredzi do narodu (jeszcze dzis sie smieje na tekst The Times, ze prezydent Kaczynski oglosil szumnie telewizyjne oredzie do narodu, by powiedziec, ze nie ma nic do powiedzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
zkirkor "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 14:57 Oczywiście, że ręce opadają przy tego typu wpadkach, ale nie należy przeceniać ich znaczenia. Każdemu politykowi się zdarzają - słynie z nich nasz ulubieniec G. Bush, miał ich wiele na swoim koncie R. Prodi. A prezydenta mamy takiego jakiego sobie wybraliśmy i myślę, że jego luki w wykształeceniu nie odbiegają od średniej jego wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_blizniak Niby profesor, a nieuk. Kudy mu do poprzednika! 07.10.06, 14:57 Tamten czasami kłamał, czasami wypił, ale przynajmniej nie właził w d... partii rzadzacej, którą też sam zakładał. No i nie robił nam obciachu. Z tym to by nas wołami do NATO i UE nie wciągnęli, chyba że z obrzydzeniem. O tempora! o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 trzeci_blizniak...jaki tam profesor! 07.10.06, 16:02 kto dał nadał ten tytuł?... chyba że grecznościwy, jako wykładowca!.. współczuje jego studentom... Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe definicja sasiadow 07.10.06, 17:47 Za slownikiem polszczyzny: «ten, kto mieszka w pobliżu kogoś» Czechy sa w poblizu Ukrainy prawda ? Czy sasiedzi to tylko ci , ktorzy mieszkaja za sciana, lub bezposredenio nad lub pod toba ? Nie , twoim sasiadem jest tez ktos kto mieszka na przyklad 2 pietra wyzej, lub jesli mieskasz w domku, moze kilka domow obok. GW rozdmuchuje afere z niczego. Jeszcze jeden przyklad jak histerycznie GW chce zdyskredytowac Kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: definicja sasiadow 07.10.06, 20:37 No skoro Ukraina mieszka w pobliżu Czech to nie ma sprawy. Idąc dalej Niemcy są sasiadem Rosji, Polska jest sąsiadką Austrii, a Finlandia Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: definicja sasiadow 07.10.06, 22:23 a ty sąsiadem pani logiki... Specjalnie dla ciebie: Co za typ. Flagę mu podmieniają, żona z reklamówką chodzi, teraz ci sąsiedzi. Żal, że nie może nami rządzić p. Tusk, a p.Olejnik nie jest jego rzecznikiem. Wczoraj udzielił b. madrego i super wywiadu p.Olejnik. Powiedział m.in.: <Donald Tusk: To jest pytanie,CO SIĘ DZIEJE z ludźmi odpowiedzialnymi za wypuszczenie domniemanego zabójcy czy zleceniodawcy na zabójstwo generała Papały? Monika Olejnik: No właśnie, ZAUWAŻYŁAM, ŻE SĄ POD OCHRONĄ, bo wrogowie teraz są w zupełnie innej części. Donald Tusk: I dlatego NIEPOKOI MNIE to, że min. Ziobro uprawia taki propagandowy TEATR w tej sprawie, bez żadnych POZYTYWNYCH efektów. (www.radiozet.pl/index.php?page=rozmowy&id=6373&year=2006&month=10) Co za troska o losy kraju. Nawet jest troska o min. Ziobro. A że to podłe insynuacje, odwrotne od faktów? Że zabawa na zmarłym? Ale co za kultura, jaki sznyt!! Na tym własnie polega różnica między Kaczynskim, a Tuskiem. I między nami. Kaczynski pomyli pewnie skarpetki do pary, ale za to Tusk wsadzi mi nóż w plecy. Ale rozumiem, że skarpetki bardziej rzucaja się w oczy...Wszystkiego najlepszego wykształciuchy, Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: Niby profesor, a nieuk. Kudy mu do poprzedni 07.10.06, 19:09 BŁAD!!! Nie "profesor" - takie miernoty rzadko dostają ten tytuł - no chyba że za zasługi(wiecie jakie, jak za PRL-u), O ile wiem, ma tylko tytuł doktora habilitowanego(w 1990-hm,hm - kiedy on znalazł czas?!), a do profesora to mu dużo brakuje(publikacje naukowe, kariera zawodowa nauczyciela akademickiego), chyba że.... No wiecie, przecież w niby IVRP lizusowstwo i przekręty kwitną..... A jak mawia jego brat: nikt ich nie przekona, że białe jest białe..................... > Tfu, na psa(kaczkę!) urok! Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: Niby profesor, a nieuk. Kudy mu do poprzedni 07.10.06, 19:28 C.D. "Naród" (ja nie!) wybrał sobie wyjątkowego nieroba na reprezentanta. Krótka pamięć - "SPIEPRZAJ DZIADU" oraz prezydentura warszawska, to był wyraźny sygnał - zemściła się na nas samych. A teraz? Jak już go słyszymy to same mlaskania, stękania, sapania i prawdę mówiąc niezrozumiały bełkot(pije czy ćpa?) - całkiem, jakby chciał powiedzieć: czego? - spieprzać dziady!!! Chcieliśta, to mata!!! ...................................... Jak to było? - "Nic nie robić" - to z filmu "O dwóch takich......". A jednak nauka nie poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb a jak ktoś kto żyje jeszcze w epoce 07.10.06, 14:57 PRL-u ma inaczej myśleć?? wiadomo - Czechosłowacja wtedy była. Ale to było ok 40 !!!!!!!!!!!!!!! lat temu, mamy dinozaura za prezydenta. A jeśli jeszcze raz gdzies przeczytam o "skrócie myślowym" to chyba się zleję ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wysil szarą komórkę.... 07.10.06, 15:22 On ma akurat zieloną i musi baterię doładować. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Re: wysil szarą komórkę.... 07.10.06, 15:27 zigzaur napisał: > On ma akurat zieloną ... nie dość, że jedną to jeszcze zgniłą ??!! zgroza.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
american.dream zyje ale co to za zycie 07.10.06, 19:14 od 40 lat chlopak nie posunal sie w rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Ten to się posunął w rozwoju, kudy tam do niego Ka 07.10.06, 22:28 czyńskiemu. <Donald Tusk: To jest pytanie,CO SIĘ DZIEJE z ludźmi odpowiedzialnymi za wypuszczenie domniemanego zabójcy czy zleceniodawcy na zabójstwo generała Papały? Monika Olejnik: No właśnie, ZAUWAŻYŁAM, ŻE SĄ POD OCHRONĄ, bo wrogowie teraz są w zupełnie innej części. Donald Tusk: I dlatego NIEPOKOI MNIE to, że min. Ziobro uprawia taki propagandowy TEATR w tej sprawie, bez żadnych POZYTYWNYCH efektów. (www.radiozet.pl/index.php?page=rozmowy&id=6373&year=2006&month=10) Co za troska o losy kraju. Nawet jest troska o min. Ziobro. A że to podłe insynuacje, odwrotne od faktów? Że zabawa na zmarłym? Ale co za kultura, jaki sznyt!! Na tym własnie polega różnica między Kaczynskim, a Tuskiem. I między nami. Kaczynski pomyli pewnie skarpetki do pary, ale za to Tusk wsadzi mi nóż w plecy. Ale rozumiem, że skarpetki bardziej rzucaja się w oczy...Wszystkiego najlepszego wykształciuchy, PS. A co do meritum, nie macie racji. Utrwalona wiedza jest nawykiem, na ten "czeski numer" łapią się profesorowie na wykładach, nauczyciele. Tym bardziej, ze Czechy i Ukraina naprawdę są naszymi sąsiadami w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
meller.pl Re: Lze-elita i wyksztalciuch 07.10.06, 22:14 To jest właśnie taktyka PiSu. Nie potrafią przyznać się, że są zbyt prymitywni i prostaccy aby pojąć podstawyu funkcjonowania w polityce! Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Lze-elita i wyksztalciuch 07.10.06, 22:30 <są zbyt prymitywni > i prostaccy aby pojąć podstawyu funkcjonowania w polityce!> Co ty powiesz? To Tusk wygrał wybory? Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Intelekt workow kartofli 07.10.06, 15:06 Nic nie umieja, nic nie wiedza, na niczym sie nie znaja. Anachronizm, bezmyslnosc i ignorancja. Szok horror, tragedia i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ziemia Wolska i "Obiat" 07.10.06, 15:14 jakas uczelnia przyznaje sie / poswiadcza ich wyksztalcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb a "zrobiom", "pójdom","bendom" to już stały 07.10.06, 15:39 element wypowiedzi "polskich" polityków rodem z PiS, na czele z przywódcą i jego braciszkiem, to jest żenada, i nie "wstydzom" sie tak w TV wypowiadać, Wałęsa przy nich to dziś wielki jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken byla to "gra polslowek.." 07.10.06, 15:13 do pana prezydenta bardzo pasuje, ze wzgledu na uwzglednienie obydwoch waznych dla niego czesci ciala Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: byla to "gra polslowek.." 07.10.06, 17:24 kentucky.schreit.ficken napisała: > do pana prezydenta bardzo pasuje, ze wzgledu na uwzglednienie obydwoch waznych > dla niego czesci ciala ******************************* Nie tylko dla niego. Wszak obie (części) wytyczyły kierunek polskiej polityce zagranicznej: opowiadanie bzdur i wymawianie się sraczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 15:30 To juz zaczyna byc i niesmaczne i irytujace wypychanie KAZDEGO najdrobniejszego nawet "pie_rdniecia" na czolowki informacjyjne byle tylko wymazac i osmarowac go_wnem PiS.. Gazieta zaczyna byc jak Maryska ROKITA.. - ktory wyraznie tymi samymi metodami ZNIECHECIL do siebie ludzi... Wiadomo ze jak Maryska ROKITA sie odezwie.. to tylko w jednym celu.. - os_rac i podes_rac PiS.. Widac nie tylko Marysce ROKICIE marzy sie powtorka - i to ZA WSZELKA CENE - "Nocnej zmiany".. Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 15:47 kiczkis, ciekwy jesteś. A co być powiedział na zdanie "niemcy są sąsiadem rosji" czy to było "pie_rdniecie"? Prezydent - miernota wystarcza tylko miernym ludziom. Widać ludzie z gazety nie są miernotami. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Kundle atakują sforą... 07.10.06, 20:52 Autor: ozby Data: 07.10.06, 15:47 kiczkis, ciekwy jesteś. A co być powiedział na zdanie "niemcy są sąsiadem rosji" czy to było "pie_rdniecie"? Prezydent - miernota wystarcza tylko miernym ludziom. Widać ludzie z gazety nie są miernotami. -------------------------------------------------------- Nie lubisz jego i PiSu.. twoja sprawa i twoje prawo.. Jest to jednak cos innego niz do znudzenia i do obrzydzenia koncentrowac sie na wynajdywaniu mozzliwosci do oplucia.. wysmiania i obrzucenia blotem.. - "Glupiego Romkas"(G.) nie lubie i tak go nazywam, a jednak tak samo reagowalem jak odmozdzone polglowki "na komende" - jak psy Pawlowa obszczekiwaly go sfora i gryzly jak tchorzliwe kundelki po lydkach.. Podobnie tez reaguję kiedy "na haslo".. na komende.. - sfora kundli "gazietowych" atakuje religię i Kosciol.. - Wielokrotnie to pisalem polglowkom i piszę jeszcze raz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - "Zadna to sztuka atakowac sfora kundli KIEDY NIC NIE GROZI.. Sprobujcie tlumoki zamiast "Glupiego Romka".. PiSu czy "Kaczorow" zaatakowac Islam, albo chocby prawoslawie czy judaizm"... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zobaczymy ile polglowkom odwagi wystarczy i ilu bedzie "odwaznych"..~ Kundel ZAWSZE ujada z daleka i gdy mu nic nie zagraza.. Kiedy zobaczy kija lub kamien, natychmiast ucieka na bezpieczna odleglosc.. Tutejsze kundle sa identyczne.. atakują sfora i byle jeden zacząl ujadac.. natychmiast dolącza kolejny.. i kolejny.. i kolejny kundel.. az zgodnym chorem ujada cala sfora.. Oczywiscie ja nie zabieram glosu i nie oceniam pomylek i przejezyczen ludzi PiSu i Prezydenta.. I oczywiscie tego NIE NEGUJE.. O czym innym piszę i co innego poruszam.. Poruszam zwyczajny kundlizm "Gaziety", podburzanie motlochu.. oraz judzenie i obrzydliwe metody - godne Maryski ROKITY.. Jeszcze jedno.. Pewnie jestem tym "miernym" - synu.. ale nie jestem kundlem ani tchorzliwa szuja.. Potrafię stanąc sam przeciwko wszystkim kundlom i się nie boję i nie wystraszę.. Nie sztuka - powtorzę jeszcze raz - byc chojrakiem i "odwaznym" tam, gdzie nic nie grozi.. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 20:26 Jeśli nie zauważyłeś, to chodzi o obraz "podobno" naszego(a napewno waszego) prezydenta i premiera oraz dobro naszego(czy chcesz, czy nie) kraju. Obca gazeta napisze - źle, polska - też niedobrze. Czyżby tak trudno przyznać się do błędu wyborczego? Ale, jeśli świadomie wybierałeś(...liście)- to tym gorzej dla was. A skoro jesteście już tak wyczuleni - to może postarajcie się zmienić ten wizerunek i usuńcie tych najbardziej (jak to napisałeś) os..nych(nie bez powodu - zakładam że pamiętasz przyczyny) przynajmniej ze środków przekazu. Znacznej części społeczeństwa wcale nie bawi oglądanie i słuchanie na codzień tych waszych publicznych (jak to elegancko nazwałeś) p-i-e-r-d-n-i-ę-ć. .............................................................................. Chociaż, czasem jestem w stanie zrozumieć mechanizmy powodujące takie a nie inne zachowanie wyborców i popleczników "Przekrętu i Sitwy": - jakże często występująca, zwłaszcza w naszej polskiej nacji, trudność przyznania się do popełnionego błędu oraz negacja naprawy(czyli - na złość babci odmrożę sobie uszy"), - o przyznawaniu komuś racji lepiej nie mówić. Żadna konstruktywna krytyka nie dociera. - syndrom głębokiej wiary - niedopuszczanie do siebie żadnej innej prawdy czyli ślepota i bezmyślność (polityczna). Głęboko wierzący nie wątpi i nie pyta.>>>>> - oraz (wyjątkowo częste w pis) osiąganie i obrona osobistych korzyści - to widać, słychać i czuć! Korzyści tak materialne jak i ambicjonalne - bez żadnych zachamowań(stołki, kariera polityczna, realizacja własnych często chorych, idee fix)! A społeczeństwo? Spuścić na drzewo!!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ciekaw jestem, do której grupy się zaliczasz? Uff, ale się napisałem - ale to jak grochem o ścianę....... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 21:03 Autor: fotomik Data: 07.10.06, 20:26 -------------------- Do mnie to pisales?? - To naucz sie najprostszej rzeczy z zakresu PIERWSZYCH KLAS szkoly podstawowej iz ADRESUJEMY swoj przekaz - czyli WYRAZNIE zaznaczamy DO KOGO jest nasza wypowiedz kierowana.. Ciagle musze sie powtarzac i przypominac iz NAJWIEKSZA ZBRODNIA komunizmu bylo ZLIKWIDOWANIE ANALFABETYZMU i nauczenie holoty i prostactwa skladania literek w wyrazy.. Jako tako zdania potrafia takie tlumoki jak ten "fikus-mikus" (czy "fotus- mikus") klecic(albo i nie..) ale juz opanowanie NAJPROSTSZYCH zasad, jest dla tych odmozdzonych poolglowkow jesli nie niemozliwe, to wyraznie za trudne.. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 22:54 fotomik, jestes albo sk.., albo głupi. A się wymądrzasz. 1. <postarajcie się zmienić ten wizerunek i usuńcie tych najbardziej (jak to napisałeś) os..nych(nie bez powodu - zakładam że pamiętasz przyczyny) przynajmniej ze środków przekazu.> Kto robi histerię z niedyspozycji prezydenta? kto robi histerię na pierwsze strony z flagi? PiS? Kto poluje na to? Dla kogo są to tematy wazniejsze od treści? Kogo to kręci? Ciebie? <"Przekrętu i Sitwy"> Odszczekaj to. Przedstaw dowody, a nie insynuacje GWna, nie "fakty prasowe". Pewnies niedoswiadczony, więc ci podpowiem, jak się robi "fakty prasowe" - jedno GWno pisze, że Kowalskiego byc może widziano tu i tam /bo to pasuje do naszego o nim wyobrażenia/. Drugie GWno pisze, ze "jak pisze prasa, Kowalskiego widziano tam i tam". I się kręci. <(wyjątkowo częste w pis) osiąganie i obrona osobistych korzyści - to widać, słychać i czuć! Korzyści tak materialne jak i ambicjonalne - bez żadnych zachamowań(stołki, kariera polityczna, realizacja własnych często chorych, idee fix)! A społeczeństwo? Spuścić na drzewo!!!> Dowody, dowody!! Nie masz ich, jesteś akademickim przykładem działania faktów prasowych. Braku zdolności do samodzielnego myslenia. W drodze rewanżu daje ci pokaz twojej "kultury": <Donald Tusk: To jest pytanie,CO SIĘ DZIEJE z ludźmi odpowiedzialnymi za wypuszczenie domniemanego zabójcy czy zleceniodawcy na zabójstwo generała Papały? Monika Olejnik: No właśnie, ZAUWAŻYŁAM, ŻE SĄ POD OCHRONĄ, bo wrogowie teraz są w zupełnie innej części. Donald Tusk: I dlatego NIEPOKOI MNIE to, że min. Ziobro uprawia taki propagandowy TEATR w tej sprawie, bez ŻADNYCH pozytywnych efektów.> (www.radiozet.pl/index.php?page=rozmowy&id=6373&year=2006&month=10) I komentarz do tego /kataryny/: <Co chciała powiedzieć Monika Olejnik? Oskarża Ziobro i PiS o chronienie zabójców Papały??? Tak to zabrzmiało. Zdaje się, że oboje mają pretensje do Ziobry, że nie przywiezie Mazura. Jak bezczelnym trzeba być, żeby akurat ten rząd oskarżać o nicnierobienie w sprawie Papały i o chronienie Mazura?! Dobry przykład jak bardzo "rzeczowa" bywa krytyka tego rządu, skoro można mu dokopać nawet za Mazura. Małpi rozum atakuje. Tusk pyta gdzie są ludzie odpowiedzialni za wypuszczenie Mazura, a tu akurat odpowiedź jest bardzo prosta - są z Tuskiem w antykaczystowskiej koalicji.> Na tym polega róznica między nami. Kaczyński byc może ubierze skarpetki nie do pary, ale Tusk wsadzi mi nóz w plecy. Ale skarpetki rzucaja się bardziej w oczy... Co do meritum sporu, nie macie racji. Miał prawo tak powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
punter "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 15:54 "Z pewnością Lechowi Kaczyńskiemu chodziło tu o symboliczne określenie. Tak jak rozumiem, że w pewnym sensie można było powiedzieć, że Węgry czy Łotwa są naszymi sąsiadami w regionie - zawile tłumaczył Krawczyk" czyli coś w stylu - mówię gów.., myślę "kaczka" Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 niedouk z doktoratem !.. 07.10.06, 16:00 dyplom chyba z bazaru Różyckiego! Odpowiedz Link Zgłoś
terence "Czeski błąd" polskiego prezydenta 07.10.06, 16:05 Cała polityka PiSu czyli braci K. przypomina supermarket z filmu "Czeski sen" Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Ten facet skonczyl jakies studia???? Nie wierze... 07.10.06, 16:09 chyba uniwersytet buraczano-moherowy. Odpowiedz Link Zgłoś