bravor Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 00:40 To straszne, zamierzam wstydzić się przez dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 00:59 bravor, okazuje się, że jestes lepszy, ja zamierzałem wstydzić się przez 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 01:01 No widzisz! popraw się:) Odpowiedz Link Zgłoś
uklad_wcielony "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 00:46 A pamietacie "pana prezydenta Dzugaszwili"? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycenzor Zakładam partię TW.Wszystkie wszy do mnie. 08.10.06, 01:09 Będziem gryźć wszystkich do okoła. Mniam mniam etyka i moralność. Będziemy wciągać w nasze kręgi wszystkie autorytety. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
dijkman Tylko zawistni Polacy piszą o ,,czeskich błędach" 08.10.06, 01:27 Protestuję! Jeżeli nie jest wam przyjemnie słuchać ,,polish jokes" to pomyślcie o naszych południowych sąsiadach. Bez wątpienia Czechy są najbardziej cywilizcyjnie rozwiniętym krajem słowiańskim. W Pradze przez pewien czas mieszkali Wolfgang Amadeusz Mozart i Albert Einstein. Już przed wojną byli w europejskiej czołówce przemysłowej.Mają nieporównywalnie lepsze drogi. Po krótkim spacerze w stolicy tego sympatycznego kraju można zebrać kilkanaście zaproszeń na koncert muzyki klasycznej. Nie wspomnę o gwiazdach rocka tłumnie odwiedzających to miasto. Dziwię się, że ,,Wyborcza" powtarza bezmyślnie nieprawdziwe stereotypy. Wracając do tematu. Jaki naród taki prezydent. Do kogo tu mieć pretensję? Nic wielkiego się nie stało a dziennikarze kręcą afery. OK, było zabawnie, ale już wystarczy. Oby Lech Kaczyński miał tylko takie wpadki. Tego mu życzę. Dla dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Re: Tylko zawistni Polacy piszą o ,,czeskich błę 08.10.06, 01:31 > Oby Lech Kaczyński miał tylko takie wpadki. Tego mu życzę. Dla dobra Polski. Z niewinnych jak ta smiejemy sie, po innych bedziemy plakac Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 raczej.. 08.10.06, 02:26 prezydent myśli skrótami:) irasiad..i w ogóle:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralfik1976 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 07:05 To jest prowokacja RMF FM. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay "pieniek i osiol 08.10.06, 07:44 Ciekawe,gdzie on kupil swiadectwo ukonczenia szkoly podstawowej.Slyszalem,ze ponoc byl na jakiejs akademi ale ich bylo tak duzo a szczegolnie pierwszomajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 08:20 Jak mówisz do faceta z klatki obok nie będziesz mówił o facecie dwie klatki dalej że to twój "sąsiad". Tak możesz mówić o swoim "sąsiedzie" do kogoś z innego osiedla. Wszystko zależy od perspektywy... Perspektyw u Kaczyńskiego jednak brak - ma za nisko umieszczony organ wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 08:39 Może warto by zajrzeć do słownika języka polskiego, np. w internecie sjp.pwn.pl/ sąsiad 1. ?ten, kto mieszka w pobliżu kogoś? 2. ?ktoś znajdujący się w danej chwili tuż obok? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 09:31 Dalej nie rozumiesz? To może jeszcze raz - odpowiedz na pytanie "Gdzie leży Szczecin?" Później spróbuj przedyskutować swoją odpowiedź z mieszkańcem Szczecina. Cała sprawa rozbija się o to "w pobliżu" - wszystko zalezy od tego jaka jest odległość pomiędzy "sąsiadami" w porównaniu do odległości osoby, która to mówi. Jak odległość mówiącego jest wielokroć większa, uznaje ich już za sąsiadów. Naprawde to tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 09:37 Co ma do tego osoba mówiąca? Chodzi o sąsiedztwo w regionie. Kuriozalna interpretacja - ale przyjmuję do wiadomości :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 09:47 Co to jest "sąsiedztwo w regionie" - jakiś nowy termin w stylu "pomroczności jasnej"? Kuriozalna obrona czyjejś niekompetencji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 09:54 Myślałem, że gamonie są na najniższym poziomie... a ciągle słychać jakieś pukania i krzyki z dołu... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A jaki to jest błąd? 08.10.06, 10:16 Widzisz tylu cię już przeskakuje intelektualnie, a ty ciągle opadasz w dół. :) Tak przy okazji radziłbym się również zastanowić nad wspólnością "przeszłości" między Ukrainą, a Czechami, o której niektórzy tu opowiadają dowodząc "sąsiedztwa". Jakoś prócz jednego ustroju to mogę tylko sobie wyobrazić ukraińskich żołnierzy stacjonujących w Czechosłowacji w ramach Armii Czerwonej. W ten sposób to sąsiadem Ukrainy będzie też Kuba ;). Odpowiedz Link Zgłoś
hobbitfrodo "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 08:16 bbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa coś naszej władzy się często zdarzają takie wpadki: a to flaga monaco, a to hymnu nie znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 08:24 ale ten prezydent to jajcarz. "Jestem „homo politicus”. Sprawy społeczne są moją pasją. W przypadku moim i mojego brata – bo chyba Pan Redaktor wie, że jesteśmy bliźniakami" Tym "homo politicus" rozbawił mnie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Wstydzę się, jako Polak, za takiego Prezydenta... 08.10.06, 09:08 Najważniejsze zadanie narodowo-socjalistycznego PiS zostało wykonane, ale być może WSI, gdyby ich nie zlikwidowano, ostrzegałyby Pana Prezydenta przed takimi wpadkami. A tak serio - kiedyś wstydziłem się za naszych rodaków, którzy za granicą kradli samochody. Teraz doszedł mi wstyd za "mojego" Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Wstydzę się, jako Polak, za takiego Prezydent 08.10.06, 09:16 Spójrz w lustro... wszystkie dotychczasowe wstydy pójdą w niepamięć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kisiek1 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 09:28 czy to, że Pam Michnik przed obradami Okrągłego Stołu otrzymywał instrukcje z Moskwy to "wstyd", Czy też "sprawa rozdmuchana przez media". A to , że w czasie kiedy prześladowano działaczy Solidarności Pan Michnik spokojnie pisał w więzieniu książki gdy inni polityczni zamknięci w celach mogli tylko marzyć o ołówku i papierze to "wstyd", Czy też "sprawa rozdmuchana przez media". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 09:46 Nie. To są zwykłe kłamstwa powtarzane przez neoUBecję. A to że p. Kaczyński jest nadęty a co i raz wykazuje swoją niekompetencję to są fakty widoczne dla każdego "wykształciucha". Odpowiedz Link Zgłoś
seb141 Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 09:31 kończ waść wstydu oszczędz Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 UBecja szczeka jak wściekła bo jej miska uciekła 08.10.06, 09:35 seb141 napisał: > kończ waść wstydu oszczędz UBecja szczeka jak wściekła bo jej pełna miska uciekła Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 UBecja winna, ze Kaczor ZNOW dal pupy? Ty sie 08.10.06, 23:59 abba lecz... Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 09:46 Zagłosowałem na opcję "nic nadzwyczajnego", bo co w tym jest takiego "nadzwyczajnego", już się przyzwyczaiłem do tego typu "akcji" ze strony premiera i prezydenta. Czekam teraz na kolejną wpadkę, może będzie coś bardziej egzotycznego ?! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Moze to tajemniczy blad sematyczny?? By Uklad 08.10.06, 10:12 i przeciwnicy nie wiedzieli o nas zbyt wiele to Kaczorenko szyfrem mowi??? Strasznie duzo tych drobnych czeskich bledow u aktywnego prezydenta sraczki Odpowiedz Link Zgłoś
jurny_kosmita "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 10:13 Pan prezydent jako prawdziwy patriota powinien popełniać raczej polskie błędy, bo jeśli zacznie popełniać jeszcze jakieś niemieckie, albo - nie daj Boże - żydowskie, to wyborcy się naprawdę pogniewają. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 10:20 Czasami to się zastanawiam czy PIS nie jest jakimś ogromnym skrótem myślowym jakiegoś pacjenta z Tworek czy innej tego typu placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 12:04 Jaka liczba tzw. "czeskich błędów" zachęca do powrotu do szkoły i to prawdopodobnie podstaowej? Odpowiedz Link Zgłoś
yougurth rzad bladzi 08.10.06, 12:15 W tym rzadzie za czesto maja miejsce skroty myslowe i przejezyczenia. moze lepij zeby politycy rzadzacy mowili jasno nie uzywajac jakichkolwiek skrotow i zdrobnien literackich ani myslowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 12:41 To co wyrabiają kaczyści to wielki wstyd dla naszego kraju. Sposób rządzenia to wypisz wymaluj przełom lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Dużo drętwej mowy, zero pracy na rzecz państwa. Dużo tumanów zadufanych w sobie i aroganckich. Wystarczy wymienić Tymańskiego, Zawiszę, Gosiewskiego. Klinicznym przykładem poza oczywiście premierem - ten dzierży prym - są bardzo inteligentni (Ministrowie!!!) aferzyści z nagrania przygotowanego przez panią Begier (taka sama oszustka jak cały aktyw PiS). Zamiana flag to piękne potwierdzenie PiSowskiej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Sezon na kaczki 08.10.06, 13:07 trwa. Nawet gdy był okres ochronny. Ale polujący nie przestrzegają żadnych reguł.W przeciwieństwie do niemal wszystkich, prześcigających się w inwektywach wobec kaczek, forumowiczów przeczytałem przedmiotowy wywiad. I co? I niech mi uważający się za rzetelnego komentator zagraniczny (może być nawet piszący w GW) wyraźnie napisze że sformułowanie Prezydenta w tym wywiadzie to błąd.Mam nadzieję że stadium "małpiego rozumu" nie osiągnęło już poziomu że rzetelność profesjonalna idzie w kąt. A wy forumowi "komentatorzy" od siedmiu boleści plujcie sobie dalej i tak opryskujecie tylko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacas_wen "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 13:42 Znowu wybiórcza pisze bzdety. Jak czerwoni rzadzili, to zescie cicho siedzieli, a teraz byle co piszecie, zeby tylko antyrzadowe bylo. Beznadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 09.10.06, 00:11 jacas_wen napisał: > Znowu wybiórcza pisze bzdety. Jak czerwoni rzadzili, to zescie cicho siedzieli, > a teraz byle co piszecie, zeby tylko antyrzadowe bylo. Beznadzieja... jacas, ty szmato, defekuję na twój pysk, ściero Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.koluszki Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 17:53 Kolejna kompromitacja tego prezydenta. Ten czlowiek nie nadaje sie do polityki miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
oldskul1 Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 17:56 Tylko pieprzyk różni Lecha od Jarka. Czy zwrot "pieprzony Kaczyński" to skrót myślowy? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 09.10.06, 00:12 mieczyslaw.koluszki napisał: > Kolejna kompromitacja tego prezydenta. Ten czlowiek nie nadaje sie do polityki > miedzynarodowej. ten śmieć nie nadaje się do polityki w ogóle. kaczyński to szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian O co chodzi w tej dyskusji, bo nie rozumiem? 08.10.06, 21:40 W języku polskim słowo sąsiedztwo może wchodzić w takie na przykład związki frazeologiczne: bezpośrednie sąsiedztwo, bliskie sąsiedztwo, dalsze sąsiedztwo. Kiedy pani na geografi pyta o sąsiadów Polski, to ma na myśli bezpośrednich sąsiadów. Czechy nie są bezpośrednim sąsiadem Ukrainy, ale leżą w bliskim sąsiedztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
boski.roman Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 08.10.06, 23:56 Lech Kaczyński to pospolity nieuk i prostak, mam pecha że jest moim prezydentem. Walnie byka i "używa skrótu myślowego". Za takie "skróty" dostaje się dwóje na egzaminie panie "prezydencie" Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: "Czeski błąd" polskiego prezydenta 09.10.06, 00:15 boski.roman napisał: > Lech Kaczyński to pospolity nieuk i prostak, mam pecha że jest moim > prezydentem. Walnie byka i "używa skrótu myślowego". Za takie "skróty" dostaje > się dwóje na egzaminie panie "prezydencie" to gó.. nie jest naszym prezydentem. to prezydent słuchaczy radia co ma ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
parwardigar może nie wytną... :) 09.10.06, 11:55 xply napisał: > Był kiedyś taki dowcip o tym co to jest "przejęzyczenie". Ale nie > przytoczę, bo mnie wytną. że przejęzyczenie to jest wtedy jak język spadnie z łechtaczki na odbytnicę? :) Odpowiedz Link Zgłoś