Dodaj do ulubionych

Słownik politycznej degrengolady

09.10.06, 21:42
"No właśnie, dlaczego w amerykańskim Kongresie próżno szukać Parlamentarnego
Klubu Rednecków (czyli prowincjonalnych prostaków) i Poselskiego Koła
Whitetrashy (białych lumpów), a u nas jest wicepremier Lepper, posłanka
Begerowa, poseł Misztal i inni?"

Z tego, że parlament reprezentuje ludzi a nie tylko finansowe elity należy się
cieszyć, ale dla właścicieli GW pewnie biedni ludzie są niewygodni.

"I dlaczego prezydent USA może się spotykać z dziennikarzami na corocznym balu
korespondentów, co nie przeszkadza im ostro go skrytykować dzień później? Bo
są pewne standardy etyczne, których się przestrzega."

Dobry kawał. Wystarczy posłuchać kilka razy konferencji prasowych Georga B. -
żaden dziennikarz nie podda w wątpliwość oczywistych bredni jakie są tam
wygłaszane, a pytania są zawsze bardzo, hmm, grzeczne. Ogląda się to jak
prawdziwą komedię.
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Dokładnie! 09.10.06, 22:00
      Amerykańska demokracja to farsa. Może na poziome stanu to jeszcze jakoś działa.
      Ale federalnie to rządzi górny 1% tnąc sobie podatki kosztem biednych. I tak
      mniej więcej od 25 lat.
      • bart444 Re: Dokładnie! 09.10.06, 22:54
        Zwykla demagogia.
        Ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, ze rzadzi 1%. Do urn wyborczych w USA
        przystepuje zwykle 30 - 40% wyborcow a nie 1%. Nizszych podatkow domagaja sie
        wszyscy wyborcy. Haslo zabrac bogatym i dac biednym pachnie uprzednia epoka i
        wiadomo do czego to prowadzi.
        • mirmat1 Klakierzy z "co z ta Polska" wykupia naklad 11.10.06, 00:18
          Lis chyba placi dobrze wyjcom ktorych najmuje do zagluszania wypowiedzi gosci z
          PiS-u zaproszonych na "Co z ta Polska". Wiec chyba sie mu odwdziecza wykupujac
          caly naklad makulatury.
          • paul1981 Parlament USA 11.10.06, 01:04
            Mark Foley.
            • japin Re: Parlament USA 11.10.06, 09:17
              Wobec tak kiepskiego stanu demokracji w USA, nalezy się spodziewać masowej
              emigracji Amerykanów do Polski, gdzie pod rządami PiS powstała wzorcowa
              demokracja i lada moment zapanuje "raj na Ziemi". Jak tylko zlikwiduje się
              ostatki agentury oraz zakończy lustrację i dekomunizację a PO wcieli się do
              PiSu.
              • 12345ja TV-oglądacze programu "Teraz k... my" kupią Lisa! 11.10.06, 11:30
                Oni kupią nawet Lisa w worku.
                Ja nie kupię. Nie skupuję makulatury.
                • pepperoni_prawdziwy Moja znajoma pracuje w Empiku... 11.10.06, 11:46
                  (Rynek Główny w Krakowie) i mówiła mi wczoraj, że są mocno zdziwieni, ale
                  książka Lisa nie schodzi. Tzn. coś tam ludzie kupują, ale komercyjnie to klapa.
                  A miał to być w planach księgarni hit jesieni! Nie dziwi zatem tytuł
                  niniejszego artykułu GW - trzeba promować znajomych królika, zwłaszcza że, jak
                  ptaszki ćwierkają, pan Lis celuje w redaktorstwo nabierającego wodę okrętu
                  flagowego Agory.
                  • 12345ja Re: Newsy GW z zasady mijają się z prawdą. 11.10.06, 11:49
                    Przecież Gazeta Wyborcza to salon "łże-elit".
                    • znajomy_jennifer_lopez Na razie na książkę rzucili sie hurtownicy 11.10.06, 12:23
                      ... w gospodarce czasem tak jest - brak wyczucia rynku. To że ludzie nie popierają PIS nie oznacza jeszcze że wciąz chcą czytać o polityce jak im Kurski wyglada z lodówki a Gosiewski wyskakuje z sedesu.
                      • akermanski Re: Na razie na książkę rzucili sie hurtownicy 11.10.06, 14:17
                        Czytałem poprzednią książkę Lisa "Co z tą Polską", prawie całą. Jest nudna i
                        niesmaczna. Przykro mi się robiło widząc jak politycznie poprawny stara się być
                        autor. Oczywiście każdej książce politycznej można zarzucać nieobiektywność, ale
                        kochani... pisać można wszystko, byle to się dało czytać! trzeba umieć pisać...
                        już tylko "Warto być uczciwym" Bartoszewskiego jest gorszym chłamem od "Co z tą
                        Polską". Obu autorów bardzo szanuję, Bartoszewski to jeden z najlepszych
                        ministrów spraw zagranicznych ostatnich lat, a Lis to perfekcyjny dziennikarz,
                        ale jak się nie umie pisać, to się nie powinno tego robić. Krowy nie potrafią
                        śpiewać, za to dają bardzo dobre mleko. I też jest dobrze ;-)))

.........................
                        Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
                    • antyskaner Lisek Chytrusek czyli 2 w 1 11.10.06, 14:25

Pomyślał chwilę, pomyślał i powiedział, no ku.., eureka. No bo to jest pomysł,
                      sprzedać swój cotygodniowy bełkot w Polsacie, złożony z półprawd, kłamstw i
                      insynuacji, ale który ma oczywiście swoje polityczne oddziaływanie propagandowe,
                      no i jeszcze przy tym zarobić. Lisek Chytrusek jest zdolny - do wszystkiego.
                      • trygresson Re: interesting...... 11.10.06, 15:08
                        Czytajac te polemiki glownie zwolennikow pissow (ale nie tylko) zaczynam
                        rozumiec dlaczego Polska jest w sytuacji w jakiej jest. Polakom zwyczjnie
                        brakuje szarej substancji. Uderzajace jest przedewszystkim brak rzeczowych
                        argumentow, ktore zastepowane jest halasliwym obelzywm ujadaniem z plyty
                        odgrywanej wciaz na nowo. Jest to tak jak polski katolicyzm- bezrefleksyjny,
                        powierzchowny i odlepywany (odszczekiwany) bez zadnego zrozumienia i sensu.
                        Taka tez w swej masie jest polska polityka. Glosy ludzi rozsadnych gina w
                        rozszczekanym tumulcie gawiedzi, ktora chamstwo, kombinatorstwo, kretactwo
                        uwaza za cechy kogos z "charakterem". Polska biedna jest i taka pozostanie. Jak
                        pomysle sobie co dziennikarze w Zjednoczonym Krolestwie zrobiliby z "twardymi"
                        Kaczynskimi, Dornami, Kurskimi i calym tym badziewiem to az mi sie humor
                        poprawia, ale Polska niestety pozostanie biedna glupactwem ludu swojego.....
                        • mariuszdd Zarobi na nowe Porshe :) 11.10.06, 15:40
                          Teraz ku... nowe Porshe !
                        • naturelovers Re: interesting...... 11.10.06, 17:27
                          trygresson napisał:

> Czytajac te polemiki glownie zwolennikow pissow (ale nie tylko) zaczynam
                          > rozumiec dlaczego Polska jest w sytuacji w jakiej jest. Polakom zwyczjnie
                          > brakuje szarej substancji. Uderzajace jest przedewszystkim brak rzeczowych
                          > argumentow, ktore zastepowane jest halasliwym obelzywm ujadaniem z plyty
                          > odgrywanej wciaz na nowo. Jest to tak jak polski katolicyzm- bezrefleksyjny,
                          > powierzchowny i odlepywany (odszczekiwany) bez zadnego zrozumienia i sensu.
                          > Taka tez w swej masie jest polska polityka. Glosy ludzi rozsadnych gina w
                          > rozszczekanym tumulcie gawiedzi, ktora chamstwo, kombinatorstwo, kretactwo
                          > uwaza za cechy kogos z "charakterem". Polska biedna jest i taka pozostanie.
                          Jak
                          >
                          > pomysle sobie co dziennikarze w Zjednoczonym Krolestwie zrobiliby
                          z "twardymi"
                          > Kaczynskimi, Dornami, Kurskimi i calym tym badziewiem to az mi sie humor
                          > poprawia, ale Polska niestety pozostanie biedna glupactwem ludu swojego.....

Zgadzam sie z przedmowca w calej rozciaglosci. Stan panstwa oraz jego polityki
                          (erstwa) jest odzwierciedleniem struktur mentalnych jego obywateli. Zmiana
                          jednego i drugiego jest cholernie dlugotrwala i pracochlonna.
                  • znajomi_krolika Re: Moja znajoma pracuje w Empiku... 29.11.06, 15:48
                    pepperoni_prawdziwy napisał:

> trzeba promować znajomych królika

Nie trzeba - sami się promujemy :)
        • blue911 Re: Dokładnie! 11.10.06, 04:49
          Tak,teraz mamy prezia w Stanach co slynie z tego,ze zabiera biednym i srednio-
          zarabiajacym ,a oddaje superbogatym.
          • galaxy2099 to wracja do socjalizmu chlopcze 18.10.06, 19:17
            Ja tam nie widze aby mi ten prezio zabral cokolwiek. Za to widze ze mi dal. A
            superbogaty nie jestem.
            Wiec po co synku ten belkot lewacki ???
      • uklad_wcielony Re: Dokładnie! 10.10.06, 21:21
        a_s_i_m_o napisał:

> Amerykańska demokracja to farsa. Może na poziome stanu to jeszcze jakoś
        działa.
        > Ale federalnie to rządzi górny 1% tnąc sobie podatki kosztem biednych. I tak
        > mniej więcej od 25 lat.

Im bogatsi ludzie dochodza do wladzy, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze nie
        beda robic przekretow, bo nie musza juz dbac o wlasne bezpieczenstwo finansowe.
        To banalne, ale moze jednak nie takie glupie.
        W Polsce jest odwrotna tendencja: bankruci zakladaja partie, zeby wyjsc z
        dlugow (vide Samoobrona).
        • xaliemorph Re: Dokładnie! 11.10.06, 01:21
          Dokładnie jak niektórzy ludzie mówili przy zmianie ustroju. Część ludzi nawinie
          wierzyła że nie będzie afer, że nie bedzie rozprzedawania państwa itd. Niestety
          tylko nieliczni zdawali sobie sprawę iż owszem dobry proces nie obędzie się bez
          przekrętów, gdyż do władzy doszli biedni ludzie którzy gdy tylko zwęszyli
          możliwość dorobienia na lewo, zaczęli po prostu kraść. I tak wykształciły się z
          czasem elity okradające naród, ale w bardziej wyrafinowanej formie aniżeli
          podczas komunizmu. By nikt mnie źle nie zrozumiał, jak najbardziej jestem
          przeciw komunizmowi, i gorącą popieram demokrację ale prawdziwą demokrację a nie
          partyjniacką wizję demokracji rodem z PiS, która to przypomina znów mi poprzedni
          system.
          • blue911 Re: Dokładnie! 11.10.06, 04:54
            PiSzetPR

hahahaha!
            • akermanski Re: Dokładnie! 11.10.06, 14:20
              Czyli twierdzisz, że ludzie bogaci są bardziej uczciwi niż biedni.
              Twój dowód to: nie muszą kraść, bo już mają.
              Dobrze rozumiem?

........................
              • mariuszdd Re: Dokładnie! 11.10.06, 15:42
                akermanski napisał:

> Czyli twierdzisz, że ludzie bogaci są bardziej uczciwi niż biedni.
                > Twój dowód to: nie muszą kraść, bo już mają.
                > Dobrze rozumiem?
                >
                To jak z mordercy zrobić policjanta ,no bo on już sie namordował he he
      • jola_z_dywit4 *********Dobry Lis i zły drobiowy elektorat******* 10.10.06, 21:30
        Krypto reklama Lisowych przemyśleń,ustawiona w GW jest cokolwiek żenująca.
        Wysokoopłacany za manipulację i dezinformację show men wie że era kupnego
        dziennikarstwa może się skończyć,i trzeba będzie się rozliczyć z medialnych
        szalbierstw i braku obiektywizmu ,więc reperuje swój budżet
        bajkopisarstwem,zręcznie manipulując faktami jak Lesiak.
        Powołując się na US której mit uprawniony na amerykańskim filmie jeszcze paru
        ludzi o wąskich głowach pociąga ponieważ nie doświadczyli go na własnych
        organizmach.
        Demokracja owa wzór cnót wszelakich zdaniem Lisa w karze śmierci tuż za chinami
        a w rzeczywistej wolności daleko za europą.
        To już pastiż sprawiedliwości i dobrobytu dla milionów amerykanów.
        Polityka sankcji zarówno politycznych ,rasowych i ekonomicznych doprowadziła do
        plutokracji korporacyjnej która z zestawem represji i środków inwigilacyjno
        prawnych sytuuje US jako państwo autorytarne i reżimowe.
        Takie kwiatki jak prywatne więzienia,planowa polityka penalizacji ,która jest
        wykladnikiem zapotrzebowania na przestępców,wykluczenie milionów amerykanów i
        wręcz krzyczące fakty przemocy które tylko w sporadycznych i ekstremalnych
        wypadkach podawane są do wiadomości polskiej opini publicznej.Dopełniają obrazu
        linii dekadencyjnej,która musi w końcu rozsadzić amerykański strupieszczały
        patologizujący się wciąż moloch od środka.
        • uklad_wcielony Pisze sie 'pastisz'. 10.10.06, 21:43
          • jola_z_dywit4 Re: Pisze sie 'pastisz'. 10.10.06, 21:45
            Masz rację
        • rangheros Re: *********Dobry Lis i zły drobiowy elektorat** 10.10.06, 21:54
          jola_z_dywit4 napisała....to co a napisala..,

ale najbardziej podobalo mi sie:

Takie kwiatki jak prywatne więzienia,planowa polityka penalizacji ,która jest
          > wykladnikiem zapotrzebowania na przestępców,wykluczenie milionów amerykanów i
          > wręcz krzyczące fakty przemocy które tylko w sporadycznych i ekstremalnych
          > wypadkach podawane są do wiadomości polskiej opini publicznej.Dopełniają
          obrazu
          > linii dekadencyjnej,która musi w końcu rozsadzić amerykański strupieszczały
          > patologizujący się wciąż moloch od środka

wyrazenia i zwroty jak: "planowa polityka penalizacji" i "amerykański
          strupieszczały
          > patologizujący się wciąż moloch od środka" SA REWELACYJNE, Jolka - moje
          gratulacje, ale pojechalas...zaraz przesle znajomym, staniesz sie postacia
          slawna w calej Kalifornii Pld. :-), musze leciec, bo mnie cos rozsadza od
          srodka...pewnie jakis moloch pato...hiiiii...logizujacy...heeeeeeeeee...
          Dzieki Jolu za za mily dzien... hiiiiiiiiiiiiiiiii

• jola_z_dywit4 Re: *********Dobry Lis i zły drobiowy elektorat** 10.10.06, 22:19
            Bynajmniej nie są to tylko moje oceny,lecz obywateli amerykańskich.
            Którzy np muszą płacić za sielankowe pobyty w areszcie z spragnionymi czułości
            afroamerykanami.

I zachowuj się spokojnie w domciu bo złapiesz się na przymusowy kurs za 1600
            dolarów przeciwdziałania przemocy,alkoholizmowi,poprawnego myślenia politycznego
            i tym podobnych atrakcji.
            Podyskutuj z US Policją .
            Oni chcą ci pomóc.
            • kfaker Harre Jolka 11.10.06, 09:08
              jola_z_dywit4 napisała:

> Którzy np muszą płacić za sielankowe pobyty w areszcie z spragnionymi czułości
              > afroamerykanami.

Masz coś szczególnego przeciwko afroamerykanom? Pewnie przeciwko homoseksualistom i chasydom też? A może marzysz o posadce w Waffen SS?
              • jola_z_dywit4 Re: Harre Jolka 11.10.06, 10:04
                > Którzy np muszą płacić za sielankowe pobyty w areszcie z spragnionymi czu
                > łości
                > > afroamerykanami.
                >
                > Masz coś szczególnego przeciwko afroamerykanom? Pewnie przeciwko homoseksualist
                > om i chasydom też? A może marzysz o posadce w Waffen SS?
                >
                Do prostaka trzeba pisać po prostu.

W amerykańskich aresztach za które się płaci,często czarni gwałcą białych.
                Tobie to pasuje.
                Lecz znam paru takich ,co nie lubią tych wrażeń.
                • kfaker Re: Harre Jolka 11.10.06, 10:34
                  > Do prostaka trzeba pisać po prostu.

Dlatego też starałem się zbytnio nie komplikować mojego postu, ale widzę że i tak Cię przerósł.

> W amerykańskich aresztach za które się płaci,często czarni gwałcą białych.

Rewelacje z pierwszej ręki? A u nas jest lepiej, bo u nas biali gwałcą białych?

> Tobie to pasuje.

Skąd taki wniosek? Ja mogę zgadywać że ty Jolu preferujesz kontakty seksulne z trzodą chlewną i kozami skoro bawimy się w takie wymyślanie.

> Lecz znam paru takich ,co nie lubią tych wrażeń.

Tak wiem, ale potem pan doktor daje Ci zastrzyk i głosy milkną, zgadłem?
                  • akermanski Re: Harre Jolka 11.10.06, 14:30
                    Jolu, Twoje teksty są fantastyczne.

...........................
                    • akermanski Re: Harre Jolka 11.10.06, 14:33
                      Jolka = czomolungma absurdu.
        • dami7 Re: *********Dobry Lis i zły drobiowy elektorat** 10.10.06, 22:52
          Aleś dop...ła Ameryce. Chyba ze wstydu zniosą wizy dla Polaków.
          Kryptoreklama - razem, wysoko opłacany - osobno, showman nie show men.
          A ostatnie zdanie to chyba żywcem wyjęte z pracy licencjackiej na socjologii
          hurtu owocowo - warzywnego Wyższej Szkoły Bukieciarstwa i Upraw Ozimych w
          Kaczydole...
        • alterpars do joli z dywid 11.10.06, 01:16
          widzisz taka ta ameryka zla a wciaz w niej lepiej niz w polsce w ktorej bydlo ma
          swoja reprezentacje w parlamencie
          • jola_z_dywit4 Re: do joli z dywid 11.10.06, 10:06
            > widzisz taka ta ameryka zla a wciaz w niej lepiej niz w polsce w ktorej bydlo m
            > a
            > swoja reprezentacje w parlamencie

Słusznie PO SLD ugrupowania o których wsponinasz niedługo nie będą mieć
            reprezentacji.
            • kfaker Re: do joli z dywid 11.10.06, 10:35
              Jolka, powiedz co to za towar po którym takie wesołe rzeczy wypisujesz? Naprawdę chciałbym wiedzieć bo widzę że nieźle po nim odjeżdżasz :)
            • liwilla1 Re: do joli z dywid 11.10.06, 10:38
              dajcie dziewczynie spokoj. nawtykali w nia jakies prochy, zmusili do
              24godzinnych seansow filmowych o wspanialosciach IV RP (Rzeczpospolita Braci
              Obojga) i sie jej troche mozg zlansowal.
              a tak na serio, jolka zygac mi sie chce jak czytam takie posty jak Twoje.
              naprawde, obmierzle sa takie bezmozgie kobiety jak Ty.
        • lucky81 Re: *********Dobry Lis i zły drobiowy elektorat** 11.10.06, 02:05
          > Takie kwiatki jak prywatne więzienia,planowa polityka penalizacji ,która jest
          > wykladnikiem zapotrzebowania na przestępców,

Nom, zawsze jak jadę ulicą po Indianie to ręce mi się trzęsą ze strachu, że
          zapewne goni mnie radiowóz reprezentujący IV Amerykę Ludową w celu wypełnienia
          miejsca w planowej polityce penalizacji.
        • gilu33 Re: ***Jolka,a nieładnie,nieładnie** 11.10.06, 09:42
          jakze to ? ty tu takie herezyje o Amerykanak pises,a Endrju to skund wzion te
          buhaje rozpłodowe? z Hameryki je wzion,to jakze tak????!
          Twój baca sciongo te bizony z długimi "łogonami", ty zaś te łogony
          łobrabios,dojis je codziyń a terozki takie brzidkie rzecy ło ik łojcyźnie
          pises ? a nie wstyd ci ?
      • usak Biedni Amerykanie podatkow wogole nie placa!!!! 11.10.06, 03:32
        Ojciec rodziny majacy na utrzymaniu zone i dwoje dzieci, a zarabiajacy tylko
        26.000 dolarow rocznie wogole nie placi podatku, a rzad mu jeszcze doplaca
        (tzw. Earned Income Credit).
        • jola_z_dywit4 Re: Biedni Amerykanie podatkow wogole nie placa!! 11.10.06, 10:17
          Dyrdymały z wozu Drzymały.

Ameryka
          Budy kępingowe.
          Altanki z listewek pokryte plastikiem.

Technologia dwuwieżowcowa.
          • lol76 Jola - ty prostaczko, ciagle zyjesz w czasach komu 11.10.06, 10:37
            Jola - ty prostaczko, ciagle zyjesz w czasach komuny... nie dosc ze jestes
            brzydka to do tego totalnie glupia, masz podstawowe wyksztalcenie i powtarzasz
            zaslyszane na wiejskich spotkaniach glupoty.
          • kfaker Re: Biedni Amerykanie podatkow wogole nie placa!! 11.10.06, 10:38
            Pier...ły z wozu Joli.

Jola z Dywit
            Zapadła wioska.
            Posty na poziomie nastoletniego narkomana o korze mózgowej idealnie wygładzonej długotrwałym wąchaniem butaprenu.

Żenująca frustratka.
            • mat56 Przestancie z nia polemizowac.... 11.10.06, 10:59
              Przeciez to jest zwyczajna szmata. Jak mozna polemizowac ze szmata, ktora
              wypisuje pseudo-komunistyczno-propagandziarskie farmazony, robiac do tego bledy
              ortograficzne. S Z M A T A ! ! !
              • kfaker Re: Przestancie z nia polemizowac.... 11.10.06, 11:08
                Kolego, nie obrażaj szmat ;)
                • mat56 Kfaker 11.10.06, 11:38
                  hahaha, podoba mi sie twoja sygnaturka... lol
                  • kfaker Re: Kfaker 11.10.06, 11:59
                    Dzieki. Ta sama od poczatku roku, i o dziwo wciaz aktualna ;)
          • dami7 Re: Biedni Amerykanie podatkow wogole nie placa!! 11.10.06, 10:56
            Tak. Na Manhattanie same kępingi stojom.
            Ale ja i tak bym się zamienił na moje M4 w RP v.IV rev.1.
      • anvill Re: Dokładnie! 11.10.06, 11:11
        Amerykańska demokracja to farsa. Może na poziome stanu to jeszcze jakoś działa.
        > Ale federalnie to rządzi górny 1% tnąc sobie podatki kosztem biednych. I tak
        > mniej więcej od 25 lat.

A kto miałby rządzić? 20% amerykańskiego społeczeństwa? to tylko socjalizm
        wstawiał robotników na stołki kierownicze. w normalnych krajach jest tak że
        rządzą elity intelektualne a co za tym idzie finansowe bo zazwyczaj wysoki
        intelekt wpływa na zasobność portwela.
        Co do drugiej bzdury którą napisałeś o cięciu podatków kosztem biednych to już
        nie wiem o co chodzi to znaczy że biednym podwyższają te podatki kiedy sobie
        obniżają? czy może sobie obnbiżają a biednym nie? tak się składa że to właśnie
        ci najbogatsi płacą za tych biednych zawsze tam gdzie danine na państwo określa
        się jako procent dochodów. ludzie bogaci nie korzystają lub korzystają w
        niewielkim stopniu z usług publicznych takich jak służba zdrowia, edukacja, ect
        a płacą za to najwięcej czyli jesli jeste ś biedny to wiedz że z czystej
        przyzwoitości powinienes podziekowac owym bogatym ze płacą za twoje leczenie
        oraz za szkołe twoich dzieci...
    • maj16 Tragifarsa narodowa 10.10.06, 21:18
      Może jestem przewrażliwiona, ale okazuje się, że ja i mój syn uczestniczyliśmy
      w sobotę w tragifarsie narodowej. Takie można odnieść wrażenie z
      poniedziałkowego komentarza Tomasza Lisa w GW. Cała Polska siedziała w domach,
      gotowała obiad, a ja ogłupiona przez polityków PO zabrałam dziecko i jechałam
      za własne pieniądze przez pół Polski po to by wziąć udział w
      tragifarsie. "Dzięki" panie Lis! "Dzięki" za podcinanie skrzydeł! Prawdę mówiąc
      po panu się tego nie spodziewałam. Wróciliśmy w dobrych humorach, z poczuciem
      dobrze spełnionego obowiązku. Dopiero po zaglądnięciu do gazet okazało się, że
      uczestnicy manifestacji zostali wyśmiani, wykpieni. Dano nam do zrozumienia, że
      nasz protest był bezsensowny, że z pewnością musieliśmy być albo członkami PO,
      albo ich rodziną czy znajomymi. Cynizm, cynizm i jeszcze raz cynizm. Nic tylko
      siedzieć w domu i gotować obiad.
      • langston ....gdybys byla z PIS nie czulabys sie tak 10.10.06, 22:08
        ...ale wspolczuje bo tez przeszylem pare lat temu zawod zwiazany PO i NIGDY juz
        mojego glosu nie dostana.
        • dami7 Re: ....gdybys byla z PIS nie czulabys sie tak 10.10.06, 22:37
          Gdybym był zwolennikiem PiS-u (a chwała Bogu nie jestem), musiałbym zapuścić
          brodę lub chodzić pozacinany przy goleniu bez lusterka. Bo bym sobie w twarz nie
          mógł spojrzeć. No bo jak to tak? Miała być odnowa moralna a jest pan Kurski z
          pomówieniami, schadzki w hotelu sejmowym, obietnice bez pokrycia, szkalowanie
          wszystkich i wszystkiego, przezywanie ludzi zomowcami i wykształciuchami,
          straszenie wzięciem w kamasze, utykanie kolesiów na stołkach, stołeczkach i
          taborecikach, czy co tam jeszcze...
        • maj16 do "langston" 11.10.06, 00:01
          Ja nie przeżyłam żadnego zawodu co do PO! Ja jestem rozczarowana komentarzami
          Tomasza Lisa i innych dziennikarzy na temat sobotnich manifestacji! Oni
          sugerowali drugi Budapeszt! Po prostu żałosne! W naszym zgnuśniałym
          społeczeństwie? U nas dopiero zaczyna się budzenie postaw obywatelskich. Nie
          można żądać mistrzostwa na samym początku drogi.
          A zwolennicy PiS-u powinni się dowiedzieć co dla ich partii wyprawia PAP.
          Usunęli ze swojej strony zdjęcie wiecu PiS-u z lotu ptaka, zdjęcie jawnie ich
          kompromitujące. Mały rozrzedzony tłumek! Trzy, góra cztery tysiące ludzi!
          Fotografia ta jest we wczorajszym (9.10) wydaniu gazetowym Dziennika
          Bałtyckiego (PAP/A.Wiktor). Brak jej na stronach internetowych tej gazety i na
          stronie PAP-u (jest tam 31 innych zdjęć). Wierzyć się nie chce, ale po prostu
          wróciła cenzura. Ale dziennikarzy ten temat nie obchodzi, to temat
          przebrzmiały, oni już siedzą w szafie Lesiaka.
    • aapa Re: Słownik politycznej degrengolady 10.10.06, 21:18
      "Polska,głupcze", " Co z tą Polską", "Polska racja", "Łączy nas Polska", "A
      dobro Polski?"- chyba robi mi się niedobrze.
      • dobroslawa2 Słownik politycznej degrengolady; spieprzaj dziadu 10.10.06, 21:23
        w wykonaniu LK najlepiej świadczy o kulturze elit IV RP
      • uklad_wcielony Re: Słownik politycznej degrengolady 10.10.06, 21:36
        aapa napisał:

> "Polska,głupcze", " Co z tą Polską", "Polska racja", "Łączy nas Polska", "A
        > dobro Polski?"- chyba robi mi się niedobrze.

Cos w tym jest. Wszyscy polkneli haczyk i probuja udowadniac, ze przeciwnik
        Kaczynskich tez moze byc patriota (w slowach). To byc moze najwieksze
        osiagniecie rewolucji burakow: zaszczepila w normalnych ludziach irracjonalne
        podswiadome poczucie winy.
        • reddi Got you Poland under my skin 10.10.06, 21:56
          > To byc moze najwieksze
          > osiagniecie rewolucji burakow: zaszczepila w normalnych ludziach irracjonalne
          > podswiadome poczucie winy.

Czyli zwykli ludzie czują się winni, że patriotami nie są? Że nie budzą się
          bladym świtem z mottem na dzisiaj: co z tą Polską? Albo też nie chodzą po
          ulicach i nie powtarzają mantry: Polska, głupcze?

Może i przyjdzie czas, że się za Polskę wezmę, że to będę mówił; wezmę wiosło
          (jak to mówi niejaka Mania)i przywalę z jednej strony Giertychowi, a z drugiej
          Lisowi. Może wtedy będę kandydował na radnego, wstąpię do partii, wszczepię
          sobie poglądy. Na razie jednak, patriotyzm chowam do szuflady. Patrioci nie są
          mile widziani. Myślenie to luksus dla pampersów ad 2006. Dla mnie bardziej
          patriotyczne jest segregowanie śmieci niż pójście na wybory.

• inkwizytornia Re: Słownik politycznej degrengolady 10.10.06, 22:06
        aapa napisał:
        > "Polska,głupcze", " Co z tą Polską", "Polska racja", "Łączy nas Polska", "A
        > dobro Polski?"- chyba robi mi się niedobrze.

Zupełnie jak tu:
        ludzie.wprost.pl/sawka/?O=95399
    • altspringe Re: Słownik politycznej degrengolady 10.10.06, 21:58
      Znaleźli sobie literackiego idola! Przecież ten Lis to prostaczek i
      dziennikarski najmita. Uwierzył biedaczyna że ma cos do powiedzenia
      oryginalnego. Ale co nam moze powiedzieć taki ktos. Nic.
      • chrz Re: Słownik politycznej degrengolady 11.10.06, 00:09
        czyli tak samo jak ty a jednak klepiesz...
    • langston Lis korespondent TVP w Waszyngtonie ...przed 1989 10.10.06, 22:01
      "...którą Lis poznał dobrze jako korespondent TVP w Waszyngtonie..."
      czy to aby nie bylo przed 1989rokiem i czy to aby nie stad wlasnie nienawisc
      Lisa do PIS????
      • makatka4 Re: Lis korespondent TVP w Waszyngtonie ...przed 10.10.06, 23:40
        Ano nie, panie Langston. Lis przed 89 studiował na UW, skończył właśnie w owym
        przełomowym roku. Do US wyjechał parę lat później.
    • langston ...no to bez tej ksiazki pod pacha yntelygent 10.10.06, 22:02
      ...no to bez tej ksiazki pod pacha yntelygent sie nie pokaze na miescie:)))
      • odette Co tak skromnie,o Europie pisz, głupku ! Polska 10.10.06, 22:57
        już ci dziękuje.
    • abhaod GW jest m.in. klubem prostakow, wystarczy wklinac 10.10.06, 22:10
      sie na jakiekolwiek forum :)
      • chrz Re: GW jest m.in. klubem prostakow, wystarczy wkl 11.10.06, 00:28
        i pojawia się abhaod ;)
    • langston Kiedy LIS byl tym agentem...sorry korespondentem 10.10.06, 22:12
      Kiedy LIS byl tym agentem...sorry korespondentem TVP przed 89 czy po.
      Mnie sie wydaje ze przed...a wtedy wszysko jasne.
      • langston ...ale nie jestem pewien. 10.10.06, 22:16
        .
      • funia81 Re: Kiedy LIS byl tym agentem...sorry koresponden 10.10.06, 23:51
        > Kiedy LIS byl tym agentem...sorry korespondentem TVP przed 89 czy po.
        > Mnie sie wydaje ze przed...a wtedy wszysko jasne.

Po. Juz ci ktos odpisal, ale wygodniej bylo ci nie widziec.
        Brawo, langston. Tobie "sie wydaje", wiec na wszelki wypadek obrzucisz blotem.
        Mistrz Kurski bylby z ciebie dumny. Opluc, oszkalowac, zniszczyc. Alleluja i do
        przodu. Oto rewolucja moralna PiS.
    • gieroy_asfalta amerykański prostak to człowiek prawy 10.10.06, 22:33
      wie o dziecka, tak nauczony, że dochody biorą się z pracy, i nie żąda jak
      polaczki: zasiłków, dopłat, socjali, rent...
      • gieroy_asfalta Re: amerykański prostak to człowiek prawy 10.10.06, 22:38
        i polactwo nigdy nie zagłosuje na kogoś kto każe uczciwie pracować, polactwo
        wybierze tego kto obieca zasiłki, dopłaty, socjale, renty...
        To jest odpowiedź dlaczego w USA nie głosuje się na redneck'ów, a w Polsce
        owszem.
        • odette Szelmostwa Lisa cienkopisa ! 10.10.06, 22:51
        • odette Tyyyy- o Polsce. głupku??? 10.10.06, 22:53
    • pcat Lis to autorytet dla: 10.10.06, 22:49
      - przedstawicieli handlowych, którzy swoimi białymi Fabiami z kratką biją
      rekordy prędkości na polskich dorgach
      - osób, które czytanie książek zakończyły na lekturach szkoły średniej
      - niewolników TVNu i Polsatu (codziennie po pracy plus weekendy)
      - ewidentnych ignorantów politycznych, który swój pogląd na temat Polski budują
      na żenująco płytkiej wiedzy historycznej, ekonomicznej i społecznej
      - młodych studentów SGH, którzy dla Balcerowicza dadzą sobie wypalić logo NBPu
      rozpalonym żelazem na plecach, a których wiedza ogranicza się do kilku wykresów
      z podręcznika pierwszego roku do makroekonomii
      • alterpars Oswiec wiec kto jest Twoim autorytetem? 10.10.06, 23:06
        a tak swoja droga to tez wolalbym zeby bydlo nie mialo mimo wszystko swojej
        reprezentacji w sejmie. A ma.
        • pcat Re: Oswiec wiec kto jest Twoim autorytetem? 10.10.06, 23:16
          Bydło? Widzę, że mam do czynienia z osobą na poziomie...
          • gieroy_asfalta Re: Oswiec wiec kto jest Twoim autorytetem? 10.10.06, 23:20
            tak, bydło. Tępe, ciemne, brudne, leniwe i zapijaczone.
            • alterpars Re: Oswiec wiec kto jest Twoim autorytetem? 10.10.06, 23:39
              ... zpretensjami do calego swiata za swoja tepote. Panie boze nie chodzi o moja
              krowe ale daj zeby sasiadowi padla
              • pcat Re: Oswiec wiec kto jest Twoim autorytetem? 11.10.06, 08:10
                Niestety, ale od oglądania polskiej prowincji przez szybę samochodu nie stałeś
                się mądrzejszy. Masz głęboko zakonserwowany obraz wsi jako średniowiecznej
                ciemnoty. Pobudka!
      • gieroy_asfalta Re: Lis to autorytet dla: 10.10.06, 23:22
        odezwał się pedałek w różowym kabriolecie:) nie kpij z ludzi którzy ciężko
        pracują, bo pewnie jesteś urzędaskiem żyjącym z ich podatków.
        • alterpars Re: Lis to autorytet dla: 10.10.06, 23:38
          nie sztuka sie narobic ale sztuka zarobic. A bydelko ma pracowac i ogodzic sie z
          losikiem. Podatki tez place i to duzo wyzsze niz moi pracownicy. I nie powiem
          kto tu z czyich podatkow zyje.
        • pcat Re: Lis to autorytet dla: 11.10.06, 08:03
          Oho, widzę głęboko ukrytą homofobię, a jak mawia pan Biedroń jest to skutkiem
          tłumionej w sobie pederastii. Pozdrawiam
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Lis to autorytet dla: 11.10.06, 02:43
        Pamiętam że cały Polsat mało histerii nie dostał jak zwyciężył PIS. Mam tylko
        nadzieję, że dziennikarskie świnie bęðą powoli odsuwane od koryta i przestaną
        kłapać ryjem słuząc pomiotom stalinowskich żydow i komunistycznych dziwek.
        Ludzie przejrzeli już na oczy i sądzę że jego książeczka będzie
        zalegać na półkach jak dawniej dzieła Lenina. Jak się prowadzi debatę to trzeba
        zostawić swoje poglądy w domu, a nie kreować się na gwiazdora kosztem
        zaproszonych gości.
        Ciekawe czy polsaty i tvny zostaną znacjonalizowane jak się okaże po otwarciu
        kolejnej szafy, że zostały załozone przez ludzi WSI i za pieniądze WSI, bo
        innego wytłumaczenia nie widzę tak jednostronnego kłapania ryjem. No ale jak ma
        się dostęp do tak dobrze płacącego koryta to naprawdę mało się wie o życiu
        przeciętnego ludzia (zamierzone). I stąd dobre rady w stylu ekonomicznego guru
        stalinowskich pomiotów jakim jest Balcerowicz zawarte w poprzedniej ksiażce.
        Nie kupiłem ale trochę postałem i sobie trochę przeczytałem.
        • alterpars Re: Lis to autorytet dla: 11.10.06, 04:05
          a przepraszam kto Ci wogole dal glos? Przcietny ludz bez pomyslow nie nadaje sie
          do tego zeby myslec a co za tym idzie mowic. Do budy juz...
          • pcat Re: Lis to autorytet dla: 11.10.06, 08:06
            Wyrażeniami "do budy, bydło itp." sam siebie kompromitujesz. To jest poważna
            dyskusja na poważnym forum, a Tobie ewidentnie puszczają nerwy. Dlaczego? Polska
            ma najlepsze wskaźniki gospodarcze od wielu lat.
            • alterpars Re: Lis to autorytet dla: 11.10.06, 15:23
              i zapewne jest to zasluga pis. wyjasnij tylko jeszcze dlaczego ci mlodzi ludzie
              tak wychrzaniaja z tego mlekiem i miodem plynacego kraju....
      • kropka9991 Re: Lis to autorytet dla mnie także 11.10.06, 10:46
        choć nie należę do żadnej z wymienionych przez Ciebie grup, Lis jest autorytetem
        także dla mnie - za to jest b. inteligentny i jako taki - potrafi samodzielnie
        rozróżniać kolory - przede wszystkim zaś odróżniać czarne od białego. Co dla
        zwolenników PISu nie jest wcale proste ani oczywiste.
        • pcat Re: Lis to autorytet dla mnie także 11.10.06, 11:25
          Tomasz Lis również był moim autorytetem jeszcze 2 lata temu. Jednak rozmowy z
          osobami, które pamiętają więcej ode mnie oraz książka Łysiaka dały mi mocno do
          myślenia. Przełomem był film "Nocna Zmiana" - wtedy wszystkie puzzle zaczęły do
          siebie pasować. Mogę w ciemno obstawiać co na dany temat powie Tusk, Rokita,
          Geremek,Waltz, Borowski itp - i z całą świadomością stwierdzam, że 2 lata temu
          byłem głupi i naiwny.
          • 12345ja Lis w TVN, to Lis w kurniku, nieżle się tam obłowi 11.10.06, 12:14
            Bure suki muszą być nieźle skołowane, że zamiast ruszyć na szkodnika,
            z Lisem się kumplują. Anomalia przyrodnicze?
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Lis to autorytet dla mnie także 11.10.06, 13:04

pcat napisał:

> Tomasz Lis również był moim autorytetem jeszcze 2 lata temu

Można pogłębić swoją wiedzę na temat dziennikarzy tutaj
            www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20061011&id=my11.txt
    • mrrek kolejny wypierd tego chama. 10.10.06, 23:24
      Może załączyć jego wypowiedzi poza anteną? Jak był jeszcze szefem mFaktów i klął
      swoich ludzi? Czy tez to, jako sobie klakę w Polsacie organizuje, takich samych
      płatnych chamów.
      • amberglass Stary Lis sekretarzył w PZPR i jako dyrektor w zie 10.10.06, 23:39
        lonogórskim pgr-ze (hodowla trzody chlewnej)za lewą chabaninę wykształcił i ustawił ukochanego syna. Za naprawdę ciężkiej komuny. Ten teraz ( mały lisek) bidula musi ustawiać naród , niestety, za - ponoć własne - owoce pracy umysłowej.No i mamy....
        ps.
        z góry przepraszam wszystkie damy zakochane w "tomku", absolutnie nie mylę jego wrodzonego "charm" z poglądami politycznymi, to są zupełnie inne rzeczy moje drogie Panie ;)))
        • lze_elita.74 To prawie jak stary Ziobro - z tym, ze ten w 10.10.06, 23:40
          Krynicy czy innym zatylku:)
        • alterpars a motloch znow skwierczy ze ktos cos zrobil 10.10.06, 23:42
          napisal, zdzialal. Bo ma byc rowno i nikt sie nie ma wychylac bo szara mieronota
          zaraz wyciagnie przeszlosc tatusia, preferensje seksualne, przynaleznaosc do ub
          albo co gorsza...OBCE korzenie. Oj obudzicie sie wy Polacy z reka w nocniku jak
          juz cala inteligencja wyjedzie. Ale nawet wowczas sie pocieszycie ze przeciez
          TAM na ZACHODZIE to i tak druga kategoria ludzi ci imigranci.... Tyle ze jak
          widac wielu woli byc druga kategoria z dala od Polski niz Polakiem pierwsza
          klasa w kraju.
        • xaliemorph Re: Stary Lis sekretarzył w PZPR i jako dyrektor 11.10.06, 01:32
          Co ty za pierdoły opowiadasz? Dziadek Tuska? A wiesz kim został syn Martina
          Bormanna? A jeśli to do Ciebie nie dociera, to powiedz mi kim był ojciec Gierycha?
        • goffythedog Re: Stary Lis sekretarzył w PZPR i jako dyrektor 11.10.06, 04:00
          zaiste godne to i sprawiedliwe, sluszne i zbawienne, tak ratlera nasladowac.
          moze cie najma do jakiej prawej roboty.
          a jak wyciagniesz, czym zajmowala sie mama, babcie, dziadkowie oraz ciocie z
          wujkami do siodmego pokolenia, to juz w ogole ciepla posadka zapewniona.
          pzdr
          guzik
      • belial76 Re: kolejny wypierd tego chama. 11.10.06, 00:22
        W tej wypowiedzi poza anteną, o której piszesz, po prostu zwrócił swoim
        podwładnym uwagę, że źle wykonują swoje obowiązki. Tyle,że powiedział to dosadnie:-)
    • langston Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:))) 10.10.06, 23:43
      Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)))
      ...jeden juz jejmu podobny ostanio przepadl i z podwinieteym ogonem powrocil.
      • chrz Re: Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)) 11.10.06, 00:21
        Lepiej kaczke, mamy dwie a lisa jednego :))) I nie mają ogonów :)
        • langston Re: Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)) 11.10.06, 00:31
          Ale oni (one) nie maja takich narcystycznych ambicji:)
          • chrz Re: Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)) 11.10.06, 00:37
            Ale hegemonistyczne są, wystarczy :)
            • langston Re: Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)) 11.10.06, 01:05
              ...nie hegemonistyczne to raczej na moznowladce wszech-slowianszczyzny:))

LIS na sekretarza ONZ nadaje sie jak nikt-ze tez jeszcze swiat sie na nim nie
              poznal...penie nie czytaja sondazy OBOP
              ...a Jola co robi?
              mozeby tak Jole hmmm za duzo mamy w Polsce tych "autorytetow"
              • chrz Re: Moze by tak Lisa pchnac na sekretarza ONZ?:)) 11.10.06, 01:33
                Możnowładca wszechsłowiańszczyzny już jest. A na lisie jużeśmy się poznali,
                optował bym za kaczką, przynajmniej ogona nie podwinie :)
    • 1europejczyk "Ale to tak ma być, tego chce publiczność." 11.10.06, 00:59
      A moze to tak ma byc nie dlatego, ze tego chce publicznosc ale dlatego, ze tak
      sie wydaje polskiej sforze wydawniczo dziennikarskiej, ze tego chce publicznosc.
    • politologist Re: Słownik politycznej degrengolady 11.10.06, 01:13
      d.o.m napisał:

> "No właśnie, dlaczego w amerykańskim Kongresie próżno szukać Parlamentarnego
      > Klubu Rednecków (czyli prowincjonalnych prostaków) i Poselskiego Koła
      > Whitetrashy (białych lumpów), a u nas jest wicepremier Lepper, posłanka
      > Begerowa, poseł Misztal i inni?"
      >
      > Z tego, że parlament reprezentuje ludzi a nie tylko finansowe elity należy się
      > cieszyć, ale dla właścicieli GW pewnie biedni ludzie są niewygodni.

Hmmmmm... Co biedni ludzie mają wspólnego z prostakami? Widziasz jakąś
      korelację? A członkowie Samoobrony, pomimo swojego ewidentnego prostactwa, nie
      należą do przymierającacych głodem
      >
      > "I dlaczego prezydent USA może się spotykać z dziennikarzami na corocznym balu
      > korespondentów, co nie przeszkadza im ostro go skrytykować dzień później? Bo
      > są pewne standardy etyczne, których się przestrzega."
      >
      > Dobry kawał. Wystarczy posłuchać kilka razy konferencji prasowych Georga B. -
      > żaden dziennikarz nie podda w wątpliwość oczywistych bredni jakie są tam
      > wygłaszane, a pytania są zawsze bardzo, hmm, grzeczne. Ogląda się to jak
      > prawdziwą komedię.
    • antysalon Lis jeszcze w kombo!Gadomski juz mocno w szambie! 11.10.06, 02:01
      To co zrobil red. gadomski w dzisiejszynm <przypomnieniu> afer fozz, telegrafu
      to cos gorszego od nie i trybuny razem wzietych.OBRZYDLIWOSC!Rozumiem ze redd.
      gw moze nie podobac sie ze z ujawnionych akt tzw.szafy Lesiaka wynika
      nieciekawy obraz prezydenta ;walesy, milczaniowskiego, szefow owoczesnych UOP!
      Oczywiscie premier Suchockiej I rokity> Kazdy kto zna odrobine choc
      funkcjonowanie rzadu wie ze informacje choc szcztkowe o dzialaniach UOP zawsze
      byly na biurku tych osobek w formire roznych notatek, informacji itd. Tak wie c
      rokita moze sobie mowic co chce !Ale zachopwanie dziennikarza wyborczje to
      skandal.Wszak sprawy te mialy swoj epilog sadowy i taki sposob podania jak to
      zrobil gadomski stawia go w jednym szeregu z dziennikarzami tak plugawego nie
      jak i obrzydliwej trybuny!A przy okazji sposob prowadzenia rozmowy tak Gugaly
      jak i Olejnik z Wachowskim! a gdziez docie=kliwosc p. red. Olejnik, ktora lyka
      te farmazony wachowskiego o zamachu stanu i internowaniu walesy!Pani red Moniko
      jaki wstyd, wszak zawsze taka ostra i dociekliwa, potrafiaca wrecz zajrzec
      biskupowi Pieronkowi pod sutanne aby sprawdzic czy aby nie zakonnica z nia
      rozmawia...A tutaj przed Mieciem na kolanach!
      A i Gugala jak nowicjusz, stazysta rozmawia wrecz na ze, slynnym. juz
      palantem-gaciowo-kapciowym Walesy!Tak ma wyglada wasza IV wladza?!Egon Kisch w
      grobie sie przewraca!Ale czy Gadomski, Olejnik, gugala wiedza kto to byl
      e.kisch!!Oni znaja pewnie tylko urbana, gadzinowskiego czy Samitowskiego!
      • japin Re: Lis jeszcze w kombo!Gadomski juz mocno w szam 11.10.06, 09:26
        Wyluzuj i uważaj na zdrowie bo dostaniesz apopleksji. Forum to jest tylko taka
        kanalizacja dla tych z pospólstwa, którym się wydaje, że coś "mogą" i że
        im "zależy". Nikt ich pisaniną się nie przejmuje a oni się nawzajem obszczekują
        jak kundelki.
        • 12345ja Lis i salon Gazety Wyborczej, w jednym stali domku 11.10.06, 12:07
          Łączy ich zamiłowanie do kłamstwa i manipulacji.
    • jerry.uk Pamietam jak Walesa kpil z Turowicza 11.10.06, 06:25
      Wałęsa to kawał chama, to przez niego różni politykierzy pozbyli się zahamowań i
      walili z grubej rury. Nasza polityka jest niestety naznaczona wałęsizmem.
      • mniklas5 Re: Pamietam jak Walesa kpil z Turowicza 11.10.06, 06:44
        Lepper jest w Polskim rzadzie bo zostal wybrany przez czesc narodu , tak samo
        jak Begier i Hojecka, to znaczy ze Lis uwaza ze Polacy sa glupi,powinien wiec
        wybrac obywatelstwo Wielkiego Brata. Lis wydaje ksiazke ktora wlasnie ci glupi
        Polacy kupuja.Ci Polacy i Amerykanie ktorzy uragaja USA i jej demokracji sa
        pozalowania godni, ten kraj dal mi zarobic na bardzo wygodne zycie w
        sprwiedliwposci demokratycznej, ci co uragaja maja problemy z ego i po prostu
        nie potrafia. Nie ma sie co nimi zajmowac
    • falen Re: Słownik politycznej degrengolady 11.10.06, 06:53
      > Z tego, że parlament reprezentuje ludzi a nie tylko finansowe elity należy się
      > cieszyć, ale dla właścicieli GW pewnie biedni ludzie są niewygodni.

W parlamencie powinni zasiadac ludzie wylacznie kompetentni. Jedyny program
      Lepperow i Wrzodakow to razdac jak najwieciej pieniedzy i jak najbardziej
      zadluzyc kraj.

> Dobry kawał. Wystarczy posłuchać kilka razy konferencji prasowych Georga B. -
      > żaden dziennikarz nie podda w wątpliwość oczywistych bredni jakie są tam
      > wygłaszane, a pytania są zawsze bardzo, hmm, grzeczne. Ogląda się to jak
      > prawdziwą komedię.

Podobnie jest w Polsce. Kaczynscy pleca bzdury a czy jakikolwiek dziennikarz
      poddaje w watpliwosc oczywiste brednie?
      • samozwaniec1 Zasady gry w krykieta.Podobne do gry slow. 11.10.06, 07:34
        Znam,jak to sie mowi,osobiscie FireFoxa,bo taka Mu ksywe nadalem,gdy
        sprawozdawal z USA.To mily,dobrze ulozony mlody czlowiek,o pogladach ktorego nie
        chce mi sie teraz dywagowac.
        Alisci nawet zawodowcy popelniaja bledy.Ciagle nie moge sie pogodzic z faktem,ze
        wygonil z domu,na zawsze niestety,sliczna Kinge Rusin.Widzialem Ja bylem
        ostatnio w ognistym tancu dla gawiedzi.
        No,no.alez Ona to zatanczyla...
    • kris.m Re: Słownik politycznej degrengolady 11.10.06, 07:34
      Jak brzmiał ten oryginalny (po ang.) cyctat z Clintona "Gospodarka, durniu" ???
      "Economy, moron" czy jakoś inaczej?
      • kika113 Lis-pilny uczeń Subotica 11.10.06, 08:14
        Propagandzista forsujacy swoje prywatne sympatie i preference polityczne. Mozna
        powiedzieć o nim - sprawny manipulant.
        • 12345ja Re: Nosił Lis razy kilka, poniosą wkrótce Lisa. 11.10.06, 12:04
          Dobre czasy takich panów jak wspomniany wyżej Lis, "dziennikarz inaczej",
          odchodzą. Miejmy nadzieję, że bezpowrotnie.
          • moncziczi Re: Nosił Lis razy kilka, poniosą wkrótce Lisa. 11.10.06, 14:44
            12345ja napisał:

> Dobre czasy takich panów jak wspomniany wyżej Lis, "dziennikarz inaczej",
            > odchodzą. Miejmy nadzieję, że bezpowrotnie.

a nadchodzą "kompetentnych" dziennikarzy, co to w jednym tekście o dwóch (albo i
            trzech!) suboticiach piszą, hahaha
      • media24 niestety.. 11.10.06, 14:34
        ...sami wybralismy takich reprezentatow narodu
        to bolesne.. ale bardzo prawdziwe

media24.blog.pl
    • wlodeusz Czego oczekiwać od człowieka...... 11.10.06, 08:24
      którego wykarmiła na swej piersi,polska Dolores Jbarruri.Zabrała za ocean,aby
      pokazać zgniły kapitalizm i obrzydliwy dobrobyt wrogiej nacji.Ktoś od wczesnej
      młodości indokrynowany wyższością komunizmu i ZSRR nad resztą świata,dziś pieje
      nienawiścią do partii patriotycznych i narodowych.Internacjonalizm przedkłada
      nad pomyślność i wolnomyślenie narodu.Wartości chrześcijańskie to w jego
      ocenie,chory przeżytek,którego nie zmiotła ze szczętem, powiewająca wolnością
      rewolucja pażdziernikowa.Ten człowiek,to typowy relikt epoki socjalizmu.Nie jest
      w stanie przyjąć do wiadomości,że narodowi potrzebni są Kaczyńscy,nie Marks z
      Engelsem.Nie Tusk!.
      • dama-kanaliowa Re: slaba i droga lektura 11.10.06, 09:16

Pierwsza ksiazke z cyklu "troski o Polske (moje) " ulegajac euforycznej
        reklamie kilka lat temu za duuuuze pieniadze nabylam. Zreczne spisanie tego, co
        znane w naszym polityczno-gospodarczym grajdole - szkoda bylo forsy:(( A ile
        bedzie ta nowa pozycja Lisa kosztowac?
    • evident nie spodoba się zwolennikom PiS ? 11.10.06, 09:19
      im nic się nie podoba, oprócz ich wodza - szaleńca
      • 12345ja "Tandeta, głupcze" - nie kupuj makulatury Lisa. 11.10.06, 12:00
        Wystarczy jak kupią sobie agenci różnej maści i osobnicy z różowego salonu.
        A jest ich niemało. Agentura w postkomunistycznej Polsce licznie występuje.
    • gw_gazeta_ubekistanu Prostackie wypociny chorego z nienawisci Lisa 11.10.06, 09:48
      ale ubecja leci czytac juz GW jej nie wystarcza.
      • kfaker Re: Prostackie wypociny chorego z nienawisci Lisa 11.10.06, 11:06
        Przecież jak widać ty też czytasz GW. Czyli właśnie sam zaliczyłeś się do ubecji, gratulacje :)
        • 12345ja Re: "Łże-elity" to jest bardzo trafne określenie. 11.10.06, 11:45
          "Łże-elity" i posłuszne im "bure suki". Dwa dobitne skróty myślowe, trafnie
          ujmujące rzeczywistość w Polsce.
          Ile razy włączę wiadomości Polsatu lub TVN, to natychmiast mam skojarzenie:
          "bure suki" przed kamerami.
          Gratulacje dla autorów tych sformułowań. Lis, permamentny brechacz i mąciciel,
          nie wypracował żadnego pojęcia tej klasy.
    • loppe Re: Słownik politycznej degrengolady 11.10.06, 10:05
      "bełkot polityków?" - a co to, marsjanie są kosmici?

bełkot Polaków jeśli już - bo to Polska właśnie, Polska głupcze
    • olex5 to bełkot o amerykanskiej demokracji 11.10.06, 10:14
      bełkot o amerykanskiej demokracji.Co to za demokracja gdzie jej minuta kosztuje 30tys$.W USA przecietny mieszkaniec nie ma nic do powiedzenia.wszedzie rządzi wielki kapitał.Tylko kasa rządzi i kto ma kase ten ma te 30 tys$ na minute reklamy w TV.Zeby startowac w wyborach,szczegolnie tych wazniejszych i najwiekszych musi byc kasa i to miliony kasy.Taką kase ma tylko wielki kapitał,czyli koncerny i wielcy własciciele.Dlatego władza amerykanska idzie na pasku wielkiego kapitału a kupowanie tamtejszych posłow jest praktyką codzienną.
      Wystarczy zobaczyc jakim cyrkiem jest stanowy parlament texasu.Tam ustawy mozna oficjalnie kupowac.
      Autor tej ksiazki nie zna dobrze realiow ameryki albo nie chce znac bo pewne fakty amerykanskiej rzeczywistosci nie odpowiadają propagandzie polskiej i lepiej o nich głosno nie mowic
    • artkicz1 Lis i jego slepe zapatrzenie 11.10.06, 10:22
      w USA. przypomina mi to troche inna forme "zwiazek radziecki na czele"
      nie mozna przenosic gotowych wzorcow z panstwa do panstwa bo sie one nie sprawdza: kazdy narod jest inny, a my Polacy jestesmy dosc "specyficzni" (odsylam do ksiazki ziemkiewicza pt. "polactwo")
      dlatego tez mowienie: a w usa tak, a w estoni siak mija sie z celem. Polska musi sama znalezc swoja droge!
      • 12345ja Lis - sługus starego układu, kontratakuje. 11.10.06, 11:39
        Lis, nadgorliwy sługa postkomuszej agentury. Człowiek mafii, którą trzeba
        z Polski przegonić.
        Jak Lis zarejestruje się jako bezrobotny poszukujący pracy, to wtedy
        uwierzę, że w Polsce nastąpiły zmiany na lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka