Dodaj do ulubionych

Kaczyński - mit u władzy

12.10.06, 02:35
....Zjednoczenie prawicy i wchłonięcie przez nią nurtu populistycznego może
mieć błogosławione skutki dla systemu politycznego. Pal licho metody -
choroba jest na tyle poważna, że leczenie musi boleć.

Nareszcie slowa prawdy!!!
Byly komunista? Pal diabli! Faszysta! Pal diabli!
Kryminalista! Pal licho!
Paranoik, czy inny niepelnosprawny na umysle!! Pal licho!
Leczenie MUSI bolec...
Szkoda, ze nie medyka.
Medyk, zeby nie bolalo zamknal sie w rynsztoku i pluje zza wegla na
wszystkich.
Jest tylko pytanie:
KTO wyleczy z furii szalonego sanitariusza???
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Re: Kaczyński - mit u władzy 12.10.06, 04:17
      mundo.v napisał:

>
      > Jest tylko pytanie:
      > KTO wyleczy z furii szalonego sanitariusza???

Mam nadzieję, że przytomna większośc narodu w najbliższych wyborach.
      • souljazz Re: Kaczyński - mit u władzy 12.10.06, 06:45

Kaczynski popelnil blad. Pomimo, ze jest patriota, znalazl w spoleczenstwie (jak kazdym),
        podzial, ktory niweczy jego dobre zamiary. Zyjemy w XXI wieku, w spoleczenstwie podzielonym.
        Kaczynski zapomnial o Polakach, ktorzy zyja wlasnym zyciem i zajal sie konsolidacja wladzy.
        Zrezygnowal na wlasna prosbe, z proby szukania kompromisu. Kto uwierzy liderowi, ktory stara sie
        patetycznie gdybac w nie zrozumialej przestrzeni. Ja na przyklad jestem pacyfista. Coz jest wszak tak
        glupiego z pacyfizmem? Ze nie chcemy broni wziac do reki i strzelac? Hej, glupie hej - ja nie chce
        do nikogo strzelac. Dlaczego Kaczynski sie pieni? Czy ja jestem jego zabawka? Mam strzelac.
    • joris Kaczyński - mit u władzy 12.10.06, 07:14
      Nie psuje gospodarki bo jeszcze nie zdazyl - narazie jest zajety utrzymanie d..
      w stolku, zobaczymy pozniej. Ale w niektorych stwierdzeniach sporo racji.Jednak
      ludziki Kaczynskiego to miernoty umyslowe a poniekad fizyczne z rozumkami
      uksztaltowanymi prze parafie, takimi ludzmi daleko sie nie zajedzie.
      • berno Re: Kaczyński - mit u władzy 12.10.06, 08:02
        Mam za złe premierowi Kaczyńskiemu brak kultury politycznej. Dobry polityk
        potrafi działać skutecznie,realizować swoje cele bez rozdawania ciosów na
        oślep i bolesnego ranienia przeciwników politycznych. Premier jest mistrzem w
        dzieleniu i antagonizowaniu ludzi,podobnie jak przed laty prezydent Wałęsa.Jak
        uczy historia,stosując takie metody daleko się nie dojedzie.Ciągle nie ma w
        polityce człowieka,który by umiał sprawować władzę właściwie,tj.integrować
        Polaków do działania dla dobra Polski.
    • kosa811 "a poza tym każdemu chłopu co niedziela kaczkę ... 12.10.06, 08:20
      ... do oskubania" [prawie cytat za Henrykiem IV]

cynicznemu autorowi, i innym zwolennikom skuteczności politycznej za wszelką
      cenę, gorąco polecam
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2210&Itemid=48.

• ozby przekombinowane wywody 12.10.06, 14:48
      Rozumiem, że autor upaja się pojęciem mitu, opowieści i innych technik analizy.
      Bardzo wątpie, w to ,że pojęcia te są adekwatne do polityki. A na pewno nie są,
      gdy stosuje się je tak mało subtelnie i gdy stosuje się je do polskiej
      polityki. Czy ludzie nie głosowali na Kaczyńskiego tylko dlatego,że miał "inną
      opowieść"?

We wnioski też nie wierzę. Jest jakieś zjednoczenie prawicy? Pomijam kwestię
      PO, która we większym soptniu jest prawicą niż populistyczny PIS. Weźmy to, co
      trzyma tą "zjednoczoną" prawicę razem. Na ile to jest stabilne? Taka Jugosławia
      też kiedyś była zjednoczone. Niech tylko Kaczyński osłabnie - zobaczymy co
      zostanie z tej "zjednoczonej" prawicy.

JEdyną korzyścią jaką Kaczyński wnosi do polskiej polityki nie jest leczenie
      prawicy, ale lecznie lewicy. Kaczyński w ekspresowym tempie wzmiacnia SLD.

• maruda.r Brednie 12.10.06, 17:49

Wielu rzeczy, o które jest oskarżany, jednak nie robi - nie zagraża ładowi
      konstytucyjnemu, nie psuje gospodarki, nie ulega populistycznym pokusom budżetowym.

Bredzicie Kostarczyk, jak potłuczony.

• 13v Kaczyński - mit u władzy 12.10.06, 18:54
      Wierutnym kłamstwem jest twierdzenie,że Kaczyński nie zagraża ładowi
      konstytucyjnemu.Wręcz przeciwnie,umacniana jest dyktatura i zbliża się faszyzm.
      Warunkiem ładu konstytucyjnego jest rzeczywisty trójpodział władzy,
      który poprzez manipulacje niezgodne z duchem konstytucji został
      w większości zniszczony.Bezczelnie zapowiadana jest jego całkowita destrukcja.
      • marcowsky Jaki mit-frustraci z 2-3 szeregu postsolidarnosci 12.10.06, 19:14
        maja obecnie wladze i nie wiedza co z nia zrobic!
    • tzetze1 Jakie racje stanu? Wladza wladza wladza i BMW 12.10.06, 19:57
      KAczynski i jego swita to najczarniejsze chwile nowej Polski. TAk jak dzis SLD
      tak niedlugo PIS bedzie benchmarkiem do tego jak psuc panstwo. Pzdr
    • cierpliwy Kaczyński - mit u władzy 13.10.06, 21:28
      Mitoman u władzy to taka sama zaraza jak faszyści z LPR.
    • wdv Kaczyński - mit u władzy 13.10.06, 21:45
      "Jedno w każdym razie nie budziło wątpliwości - kto jest beneficjentem, a kto
      ofiarą przemian. Jakby nie prowadzić tego rachunku, zawsze okazywało się, że
      jedynie ci "światlejsi" idą po słonecznej stronie ulicy."

Ciekawe jak to pogodzic z faktem, że na transformacji gospodarczej najbardziej
      zyskały gospodarstwa domowe emerytów i rencistów - dziś zagorzałych piewców mitu
      o zdradzie przy okrągłym stole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka