signal 16.10.06, 08:18 Lepper załatwi Kaczyńskiego. Raz już go ośmieszył. Zrobi to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po_ile_stanowisko Lepper wypada ostatnio korzystniej niz Kaczory... 16.10.06, 08:22 ...ale się porobiło. postrzelaj do K_A_C_Z_E_K: kaczory.ovh.org/kaczory.swf Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Lepper to oszołom, ale świadomy, że K_A_C_Z_O_R_Y 16.10.06, 08:40 to oszuści i specjaliści od obietnic bez pokrycia - nie dziwi jego żądanie - w końcu zna się na populistycznych obietnicach tak samo dobrze jak PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Przyszło nowe,wybierzmy w złotym ornacie krowę! 16.10.06, 08:49 Stołki!!!! Stołki!!!! Stołki!!!! Stołki!!!! Stołki!!!! Stołki!!!! Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca! Kto na gruncie prawa i sprawiedliwości wypalony, w ramach koalicji przechodzi do Sztamoobrony! Sztama PiSiORku! Nie markuj, zrób dziecię trzecie Czy na drabinie, czy to w klozecie, czy to w obórce, czy na zagonie poczynaj w samoobronie! (ref.) Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”. Jestem ważny, jestem dziki. Porywam w swoje dłonie. Gwałcę w samoobronie! Stosuję różne zabiegi, sieg hail ślę do kolegi, gdy będzie koleś w skłonie, wezmę go w samoobronie! Tak głupie macie banki. Nabrałem od nich kaszanki. Utknie u mnie na bronie. Nie oddam w samoobronie! Mój rechot biegnie po sali, aż mi „poślaki” klaskali, każdy na samogonie. Chleję w samoobronie! Ja jestem chłopak szczery. Ze mną wszelkie afery. Wierni jak łyse konie kradniemy w samoobronie! Ja biorę datki, Ja biorę składki. Puszczam fałszywe gadki. Mam radio w każdej stronie. Biorę w samoobronie! I „hosztaplery, i profesory”, I konowały, czyli „dochtory”. Mam naturalne me feromony, to gnojowica samoobrony. Wszędzie sodomia no i „gomoria”, won „liberały”, klerykom gloria. Zrobimy dziurę w każdym „kondonie” to demografia w samoobronie! Wygasły już pluralizm, zanika liberalizm na politwiary falochronie, to solidarność w samoobronie! Widzę koryto i jest tak blisko. Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko choć smród w salonie, byle do władzy w samoobronie! Dopadł pisiorek pod kościołem władzę w samoobronie rydzyka ci wsadzę, jeszcze lessera i gorzejtycha zagonię dla stabilizacji nazinacji w szamboobronie! (ref.) Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Kiedyś stonka, teraz buraki z zagonka! Utrwala się pogląd, że legitymacja partyjna daje pracę, szczególnie w sektorach budżetowych. Tam politycy mają głos decydujący. Rośnie nomenklatura. Wraca PRL. Wzrost wynagrodzeń w sferze budżetowej nakręca rynek i tak to państwo funkcjonuje. Reszta pada pod ciężarem podatków na urzędników z kodeksem "spieprzaj dziadu". Miało być 3x15 i wszystko prostsze, ale na przeszkodzie stanęła redukcja ilości urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Lepper wyjdzie na tym lepiej, niż Kaczorki....... 16.10.06, 09:18 Pierwsze wejście SO do rządu można było różnie interpretować - np. jako upokorzenie SO w połączeniu z utratą twary PiS, czyli jakiś tam remis w upodleniu. Ale teraz, po karczemnej awanturze - bo tak tylko można opisać sposób wywalenia Leppera z rządu - zapraszać ponownie na salony, odszczekiwać wszystkie inwektywy?.... Okaże się, nie tylko to, że premier robi sobie z gęby cholewę przy każdej okazji. Przede wszystkim z tego starcia SO wraca silniejsza, a PiS - słabszy. Bo to SO udowodniła PiS, że bez niej nie porządzi ani chwili. Teraz SO wygra przy stole negocjacyjnym dużo więcej, niż w pierwotnej wersji tzw. paktu stabilizacyjnego - będą i stanowiska, i gwarancje, i kalendarz ustaw SO (nie tylko PiS), i zapewne przesunięcia w budżecie na korzyść resortów SO. A na koniec może jeszcze Beggerowa dostanie kwiaty od posłów PiS i stanowisko w rządzie.... I tym to sposobem "mistrz gry va banque" Jarosław K. został przelicytowany i wyjdzie z rozgrywki bez gaci.... Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Nie tylko bez gaci ale i wydymany... 16.10.06, 09:48 ...bo przeciez Lepper najwiekszy szmal i najwiekszy cyrk zrobi W TRZECIEJ ODSLONIE - jak juz finalnie bedzie z koalicji wychodzil. PO jak dobry matador - najpierw pisowskiego byka zmeczy, nawbija banderillas, wykrwawi.... Lepper to dobry pikador, drugiego sklucia Kaczynski nie powinien przezyc stojac na nogach. Ale co z tego? Potem PO z SLD - czyli znowu stare sprawki pod sukno i brak reformy finansow panstwa. Wyborcy PO i w ogole prawicy to sie chyba musza z tego kraju zebraczego, roszczeniowego polactwa w ogole wyprowadzic. Przeciez przedsiebiorcy, specjalisci, klasa srednia i mlodziez pracuja na ten caly spisialy obuleworeczny elektorat. Kartka wyborcza jest narzedziem kradziezy, dla pisowcow to moralne i solidarne.... Kaczynski juz raz w 1993 wypromowal komune do wladzy, teraz identycznie promuje Leppera.... czy to on aby nie jest ruskim szpionem? Dziala dokladnie tak, jakby byl, jakby bral ruski jurgielt w kieszen. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Alez to korupcja! 16.10.06, 09:12 Alez to korupcja polityczna!! Aaaa!!! korumpuja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Warchoł z chamem handlują Polską 16.10.06, 08:22 I tylko Polski żal. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg kwaki się zgodzą na wszystko 16.10.06, 08:22 to jawny szantaż w wykonaniu buraka a wybitni patrioci i mężowie stanu wszystko łykną. I co, już narodził się kolejny Rząd na który tak wszyscy czekamy a który będzie TRWAŁ następny miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
sallag Re: kwaki się zgodzą na wszystko 16.10.06, 10:10 Ito jest prawda że zgodzą się na wszystko,aby utrzymać się u władzy "mądrale skąd przybyli" Odpowiedz Link Zgłoś
sallag Re: kwaki się zgodzą na wszystko 16.10.06, 10:10 Ito jest prawda że zgodzą się na wszystko,aby utrzymać się u władzy "mądrale skąd przybyli" Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Patrzcie dobrze.! Oto... 16.10.06, 08:27 przyszły prezidięnt Polski - Andy Warhol Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylik Lepper to wielki człowiek 16.10.06, 08:29 Panie Lepper, rządaj co chcesz a wszystko dostaniesz od Kaczyńskich! PiS musi rządzić bo w wyborach straci liderowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Dla większych jaj, wpiszmy też zakaz 16.10.06, 08:31 negocjacji z osobami o marnej reputacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Pewnie ministrem zostanie kryminal Lyzwinski... 16.10.06, 08:41 albo jego zona! Najlepiej ministrem gospodarki albo finansow. Maja super wprawe jak "gospodarowac" kredytami! Przeczytajcie KONIECZ&NIE o nich dzisiah artykul w Rzeczpospolitej. Ten Sejn i ta koalicja to kpina z prawa i Polakow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
po_ile_stanowisko postrzelaj sobie do K_A_C_Z_E_K...: 16.10.06, 08:38 kaczory.ovh.org/kaczory.swf Odpowiedz Link Zgłoś
basia Moze jednak weksel? 16.10.06, 08:43 po co Lepper szuka jakis gwarancji dla swoich ludzi na stanowiskach w formie zapisow w umowie koalicyjnej. nie lepiej skorzystac ze sparwdzonych metod? dac do podpisania PiS'owi weksle, i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin znowu korupcja - a media milczą... 16.10.06, 08:55 co to kurde jest? rozumiem, ze jak najbardziej wiarygodna polska pani polityk - pani begerowa, dogaduje się z pis i rząda dla siebie stanowiska a do tego to wszystko jest dramatycznie nagrywane z ukrytej kamery, to jest to korupcja - media wrzeszczą, histeryzują że ojeju, co to sie stało. a teraz, kiedy sama gazeta publikuje oficjalnie bez żadnego komentarza korupcyjną ofertę brony - stanowisko ministra rolnictwa dla leppera, konkretne stanowiska dla ludzi brony zapisane w umowie koalicyjnej. ja piernicze, toż to korupcja jak sku..syn, gdzie ten szum, gdzie ten hałas? gazeciarze oslepli nagle? ludzie, toż to wybiórcza stała się tubą korupcyjnych ofert brony - po prostu słupem ogłoszeniowym, na którym endrjiu wiesza ogólne warunki na jakich sprzeda swoje poparcie w sejmie. gdzie są teraz ci dwaj dziennikarze z tvn, gdzie jest pani beger - toć jej ideały bruku sięgnęły a ta bidulka milczy, żadnego wywiadu, żadnego zawiadomienia do prokuratury... p.s. no cóż, tak sie robi prawde dla idiotów - te wszystkie komentzarze polityczne itp, można nimi sobie tyłek podetrzeć - widać jak na dłoni, że powstają na zamówienie. chyba nawet 2 tygodnie nie mineły od begergate, a nasa "niezależna" prasa w niepamięć puściła problem korupcji w polskiej polityce. nie dotyczy to oczywiście tylko wybiórczej, czy tvn, ale warto zastanowić się dwa razy nad tym jakie brednie wypisują dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: znowu korupcja - a media milczą... 16.10.06, 09:12 no widziesz, ale jest tak że obecnie rozmawiają oficjalnie 2 partie ze sobą, wtedy rozmawiała sobie posłanka z posłem w pokoiku, rozmowy były o programie później o stołkach, wiadomo ze ściema ale przynajmniej tak powiedzieli a to już jest różnica, a w sprawie renaty nie tak bardzo o to stanowisko chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: znowu korupcja - a media milczą... 16.10.06, 09:12 Z łaski swojej nie chrzań. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: znowu korupcja - a media milczą... 16.10.06, 09:42 przypadek napisał: > Z łaski swojej nie chrzań. z łaski swojej, pomyśl troche. jesli begergate jest aferą korupcyjną, to czymże jest oferta brony, jesli nie ofertą korupcji? o to samo chodzi - jednym o stołki a drugim o poparcie - co w przypadku begergate, więc prosze sam lepiej nie chrzań. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ty kpisz czy o drogę pytasz? 16.10.06, 14:21 A może naprawdę nie pojmujesz różnicy? tow.stalin napisała: > z łaski swojej, pomyśl troche. jesli begergate jest aferą korupcyjną, Jest aferą korupcyjną, bo przedstawiciel partii RZĄDZĄCEJ usiłuje przekupić posłankę partii OPOZYCYJNEJ, żeby głosowała (ona i paru jej kolegów-posłów) ZA rządem, proponując lub zgadzając się na jej żądania w kwestii stanowisk, miejsc na listach wyborczych dla rodziny, rozwiązania (pomoc w rozwiązaniu) jej prywatnych problemów finansowych oraz prawnych. > to czymże > jest oferta brony, jesli nie ofertą korupcji? Nie ma to nic wspólnego z korupcją. Są to negocjacje wejścia partii - dotychczas OPOZYCYJNEJ - do rządu. Po podpisaniu umowy koalicyjnej partia - dotychczas OPOZYCYJNA - stanie się partią współtworzącą rząd. Negocjuje się zarówno program, projekty ustaw, jak i podział stanowisk. o to samo chodzi - jednym o > stołki a drugim o poparcie - co w przypadku begergate, Nieprawda. Nikt tu nie próbuje przekupić indywidualnego posła/indywidualnych posłów, żeby za korzyści osobiste głosował/głosowali tak, jak rząd sobie życzy, pomimo iż ich macierzysta partia jest w opozycji i głosuje przeciw. > więc prosze sam lepiej > nie chrzań. Uff, mam nadzieję, że w końcu pojąłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 jestem za wpisaniem do konstytucji 16.10.06, 09:12 prawa do korupcji dla kazdego obywatela i legalnie dzialajacej organizacji. ustawowa zniżka dla kobiet w widocznej ciąży i genetycznych polakow. ps. rzad zasluzy niebawem na nagrode Darwina, w którego nie wierzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Habemus Lepper! To już dziś! 16.10.06, 09:15 nie mogę się doczekać tej jakże radosnej chwili w życiu obywatela IV RP. Nowe nadzieje, nowe szanse, stare kłótnie trzeba zapomnieć, rozpromienieni Bracia Bliźniacy Genialni Stratedzy już dziś ogłoszą światu radość wielką! A tyle wszyscy czekaliśmy na ten Rząd! Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Habemus Lepper! To już dziś! 16.10.06, 09:41 qawsedrftg napisał: > nie mogę się doczekać tej jakże radosnej chwili w życiu obywatela IV RP. Nowe > nadzieje, nowe szanse, stare kłótnie trzeba zapomnieć, rozpromienieni Bracia > Bliźniacy Genialni Stratedzy już dziś ogłoszą światu radość wielką! A tyle > wszyscy czekaliśmy na ten Rząd! A w "Dzienniku" nawet tytuł: "16 X zmienił się świat", no cóż, tak się robi prawdę dla kretynów... Apele do świadomości moherów jednak dalej są w cenie. Lepperyzacja kraju trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Lepiarz rządaj wszyskiego co dusza zapragnie 16.10.06, 09:16 Kaczory zgodzą się na wszystko, aby zachować stołki, żeby ludzie nie zobaczyli co narobili przez rok rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda lepper ma racje - musi trzymac kaczora za jaja 16.10.06, 09:17 - inaczej bedzie tak jak do tej pory. Wszystko musi byc napisane, tak zeby kaczor nie probowal wydymac samobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Czy będzie sekretarz( stanu )dla ,,Anana Kofana''? 16.10.06, 09:31 Ach witaj mi witaj Renato...zaśpiewa kaczor z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Jarek i Renata... dobrana koalicja! 16.10.06, 09:41 pierot6 napisał: > Drużba, sam Leper! ..Młodego''do ślubu prowadzić będzie Gertych,,architekt koalicji bis''a Renię Lepper.Dwu ojców chrzestnych,rodzina Soprano wysiada. Odpowiedz Link Zgłoś
japas Lepper chce wpisać stanowiska do umowy z PiS 16.10.06, 09:40 A moze by im tak zrobic demonstracje gwizdowa. Wybrac sie pod sejm w kilka tysiecy z gwizdkami i wygwizdywac s-now prze pare godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Lepper chce wpisać stanowiska do umowy z PiS 16.10.06, 09:47 japas napisał: > A moze by im tak zrobic demonstracje gwizdowa. Wybrac sie pod sejm w kilka > tysiecy z gwizdkami i wygwizdywac s-now prze pare godzin. To już jest jakis pomysł... Ale kto to zrobi, młodzi nie rozumieją potrzeby, starzy nie mogą, a spora część delektuje się wiadomościami z kruchty... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Jest kandydat na szefa NBP....to ten od weksli. 16.10.06, 09:42 Nikt się nie przyznaje?Jak usłyszy o propozycji to zaraz się ujawni. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Panie Prezesie Pośle Lepper 16.10.06, 09:49 Ma Pan na prawdę niezwykłą szansę, żeby odesłać ten rząd w polityczny niebyt i odzyskać szacunek elektoratu. Niech Pan tej szansy nie zmarnuje w imię dobra Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Panie Prezesie Pośle Lepper 16.10.06, 09:54 bogalfa napisał: > Ma Pan na prawdę niezwykłą szansę, żeby odesłać ten rząd w polityczny niebyt i > odzyskać szacunek elektoratu. Niech Pan tej szansy nie zmarnuje w imię dobra > Polaków. Tak to prawda, Lepper ciągle ma jeszcze w rękach "Złoty Róg". To tylko kwestia czasu, czy przetrwa, czy pozostanie mu tylko sznur... Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Lepper chce wymusić na PiS przestępstwo 16.10.06, 10:07 To co robi Lepper jest przestępstwem. To jest wymuszanie korupcji. Kiedy prokurator weźmie się za tego nortorycznego przestępcę. PiS kryje Leppera bo chcą go wykorzystać. Jest jednak w prawie przepis mówiące, że kto pomaga przestepcy odpowiada z artykułu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 jurwal..PIS jest już skorumpowane...nic nowego! 16.10.06, 11:01 PIS..Przekupni i Skorumpowani ! Odpowiedz Link Zgłoś