Dodaj do ulubionych

Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu"

• momy jak rozumiem te ostatnie słowa dotyczą PiS 17.10.06, 12:37
      z poprzedniej kadencji
      • wrojoz Re: jak rozumiem te ostatnie słowa dotyczą PiS 17.10.06, 12:49
        PiS dotyczy wszystko co złe w Polsce. To łobuzy i łajdaki.
        • momy Chyba się nie zgodzę 17.10.06, 12:58
          Dla mnie to zgraja osób z poważnymi problemami osobowościowo-psychicznymi.
          Dlatego tak dobrze się rozumieją. Postuluję, by na przyszłość wymagać od
          kandydatów do wszelkich włądz zaświadczenia od psychologa, poprzedzonego długą
          obserwacją, że osoba nadaje się do sprawowania władzy publicznej.
    • jck.x Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:37
      wiem !!!! odkryłem tajemnicę Junkiera. Ma generator do tworzenia postów. Skleca całe zdania z pojedynczych wyrażeń typu "medialne sługusy" , "służby policyjno-antykorupcyjne" czy "wyjawić na jaw brudne machinacje" (o ... tu jest chyba błąd - typu "masło maślane" , trzeba poprawić w menu ustawienia lub opcje).

Niemożliwe, żeby ten tekst pochodził od człowieka :)
    • yanuss Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:37
      Jest cos wyjatkowo obrzydliwego, ze ludzie z tej pokomunistycznej organizacji
      maja czelnosc wystepowac jako recenzenci polityki rzadu PiS-u. Czy wreszcie nie
      mozna tego zakonczyc proponujac porzadna dekomunizacje ? Ci lewicowi milionerzy
      udajacy, ze nie wiedza ile kosztuja mieszkania mowia cos o moralnosci ?
      Hipokryzja niewiarygodna. Ci macherzy od cofania Polski, moze i tak o 40-50 lat,
      znowu chca krecic swoje brudne interesy. Czy az tak boja sie by nie wyszlo jak
      bardzo rozkradli kraj i podzielili sobie strefy wplywow?
      • grek.grek Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:42
        Człowieku,pierd#lisz jak pobity...
        Tak nas lewica "cofnęła",ze to tylko i wyłacznie jej
        rządom zawdzięczamy miejsce w Unii,dobry stan gospodarki i
        finansów - gdyby od 89 rządzili tacy jak PiS bylibyśmy dziś
        bantustanem.
        TYLKO lewica w tym kraju robila dobrą robote,zawwze po katastrofalnych
        rządach prawicy musiała sprzątać stajnię Augiasza jaką zostawialiście
        - trudno to przekłknąc prawicowym ignorantom,ale struganie głupa juz
        wam nie pomoże - rządy Olszewskiego,Suchockiej,Buzka i teraz
        Kaczystów są KLĘSKĄ Polski.
        Takiego Ch#ja zrobiliście dla tego kraju.
        LEWICA ma prawo was krytykować i jeb#ć ,bo to ona ten kraj
        uczyniła normalnym.
        A wy,powinniście się zamknąc w jakimś skansenie,jak w filmie "Osada",i
        tam się okładać teczkami,wypominac sobie przeszłość,wprwaodzać nowe matury,
        zakładać przystanki PKP i kłócić się do woli.
        Od normalnej POlski wara.
    • rmstemero Kolego Junkier 17.10.06, 12:39
      gratuluje bezstronnej, wywazonej i przenikliwej analizy rzeczywistosci.
      A na obiad dzisiaj co? Zupa?
      • junkier Re: Kolego Rmstemero, co to dwulicowosc? 17.10.06, 12:54
        Re: Kolego Rmstemero, co to jest dwulicowosc?
      • jama314 Prawda i u nas umiera pierwsza, nadzieja ostatnia. 17.10.06, 13:50
        Analiza wydaje mi się być wyrażona bardzo oględnymi i łagodnymi słowami.
        Bardziej dosadnie choć nie do końca mocno wyraził opinię o Szmajdzińskim premier
        Giertych. To te czerwone pająki wespół z liberałami byli przeciwni w swoim
        czasie uwłaszczeniu Polaków majątkiem narodowym. Miało go już rzekomo nie być.
        Okazuje się że dla niektórych jest go ciągle w nadmiarze, co widać gołym okiem,
        bez potrzeby głębokiej analizy. Po oddaniu jego resztek organizacjom żydowskim
        byłby to już jego faktyczny kres. Zakłamanie tych ludzi pokroju Szmajdzińskiego
        woła po prostu o pomstę do nieba. Świadczą też kiepsko o swoim intelekcie mając
        nas za bezrozumną, nie pamiętającą masę i pewnie będą mocno zdziwieni kiedy
        wzburzone ulice zamiast stawiać im pomniki postawią ...
    • palestrina2005 "Autorytet" Szmajdziński się wypowiedział. Hahaha! 17.10.06, 12:39
      Gośc z SLD, z układu postkomuny, uczestnik rządu gdzie odkryto wiele
      korupcyjnych afer.
      Kto jak kto ale Szmajdziński, Kwaśniewski, Miller, Oleksy, Urban i Jaruzelski
      nie powinni się w tej sprawie wypowiadać.

Swoją drogą niezły sobie Gazeta Wyboracza "autorytet" znalazła do cytowania.
      • marekjurek_u_pinocheta Pajacu jeden, Kaczyński to niebezpieczeństwo 17.10.06, 12:44
        dla Polski i dla samego siebie. Facet watą cukrową zrobiłby sobie krzywdę. Mamy
        koalicję chamsko-warcholską z ambicjami sanacji państwa. Jeśli
        ktos twierdzi, że jest inaczej powinien zacząć leczyć głowę. Takiego cynika i
        łajdaka politycznego jak Kaczyński nie ma w Polsce. Ale czego mozna oczekiwać
        od zaściankowego myślenia, kompleksów,etc. Rządy chamów i warchołów czyli PISu
        i SO przejdą do historii. Jedynym wygranym tutaj jest Lepper czego ten premier
        z mózgiem komara i strategią muchy składającą jaja na krowim g...nie rozumie.

palestrina2005 napisał:

> Gośc z SLD, z układu postkomuny, uczestnik rządu gdzie odkryto wiele
        > korupcyjnych afer.
        > Kto jak kto ale Szmajdziński, Kwaśniewski, Miller, Oleksy, Urban i Jaruzelski
        > nie powinni się w tej sprawie wypowiadać.
        >
        > Swoją drogą niezły sobie Gazeta Wyboracza "autorytet" znalazła do cytowania.
        • junkier Komuch nadaje 17.10.06, 12:49
          > Mamy koalicję chamsko-warcholską z ambicjami sanacji państwa. Jeśli
          ktos twierdzi, że jest inaczej powinien zacząć leczyć głowę.<<<<

Mamy esencje myslenia komunistycznego: jest podana prawda i trzeba w nia
          wierzyc i ja wyznawac, a kto sie opiera ten do psychuszki. ZSRR reaktywacja
          • marekjurek_u_pinocheta Wolę epitet w postaci komucha niż pisiorskiego cha 17.10.06, 12:55
            ma, prostaka i nieuka. Rząd historyków żeby nie powiedzieć histeryków z chamem
            i warchołem na czele.

junkier napisał:

> > Mamy koalicję chamsko-warcholską z ambicjami sanacji państwa. Jeśli
            > ktos twierdzi, że jest inaczej powinien zacząć leczyć głowę.<<<<
            > ;
            >
            >
            > Mamy esencje myslenia komunistycznego: jest podana prawda i trzeba w nia
            > wierzyc i ja wyznawac, a kto sie opiera ten do psychuszki. ZSRR reaktywacja
          • jas Re: Komuch nadaje 17.10.06, 13:03
            Junkier to szmatławy w wypowiedziach i mysleniu przydupas Kaczorow. Jestes
            zwyklym palantem - takim jak Kaczynscy i cale to scierwo z koalicji
            Won z forum.
            • irena1949 Re: Komuch nadaje 17.10.06, 13:12
              jas napisał:

> Junkier to szmatławy w wypowiedziach i mysleniu przydupas Kaczorow. Jestes
              > zwyklym palantem - takim jak Kaczynscy i cale to scierwo z koalicji
              > Won z forum.
              • junkier Re: Zaklamana krolewna nadaje 17.10.06, 13:17
                >>>>Nienawidzę agresji a mam z nią do czynienia na codzień

Taaaaak, co nie przeszkadza krolewnie podpisac sie w 100% pod paroma
                agresywnymi obelgami miotanymi przez jakiegos pajaca... Co za zaklamanie!
                • irena1949 Re: Zaklamana krolewna nadaje 17.10.06, 13:25
                  junkier napisał:

> >>>>Nienawidzę agresji a mam z nią do czynienia na codzień
                  >
                  > Taaaaak, co nie przeszkadza krolewnie podpisac sie w 100% pod paroma
                  > agresywnymi obelgami miotanymi przez jakiegos pajaca... Co za zaklamanie!

Pamiętaj agresja rodzi agresję i dlatego wyjeżdżam z tego kraju ponieważ nie
                  chcę być taka jak ty
                  • marekjurek_u_pinocheta Widzisz..Junkier też już wyjechał.... 17.10.06, 13:27
                    .....

irena1949 napisała:

> junkier napisał:
                    >
                    > > >>>>Nienawidzę agresji a mam z nią do czynienia na codzie
                    > ń
                    > >
                    > > Taaaaak, co nie przeszkadza krolewnie podpisac sie w 100% pod paroma
                    > > agresywnymi obelgami miotanymi przez jakiegos pajaca... Co za zaklamanie!
                    >
                    >
                    > Pamiętaj agresja rodzi agresję i dlatego wyjeżdżam z tego kraju ponieważ nie
                    > chcę być taka jak ty
                • filc1957 Re: Zaklamana krolewna nadaje 17.10.06, 13:39
                  Junkier, wytłumacz nam maluczkim taką schizofrenię:

"Mamy esencje myslenia komunistycznego: jest podana prawda i trzeba w nia
                  wierzyć i ją wyznawac, a kto sie opiera ten do psychuszki. ZSRR reaktywacja"

To Twoje słowa, prawda?

A czy przypadkiem nie mozna tego powiedzieć o Was?! Przeciez to Wy nam
                  serwujecie podobno tylko i wyłącznie prawdę, w którą my mamy bez wątpliwości
                  wierzyć, czyż nie?
                  Czy Was też się te słowa tyczą?

• tetsujin Re: Komuch nadaje 17.10.06, 16:07

> Mamy esencje myslenia komunistycznego: jest podana prawda i trzeba w nia
            > wierzyc i ja wyznawac, a kto sie opiera ten do psychuszki. ZSRR reaktywacja

Junkier, programik Ci nawalił. Przeciez właśnie opisałeś rządy PiS. Prezes znów
            pojedzie Ci po premi...
        • palestrina2005 Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwacha 17.10.06, 12:52
          lub Leszka "Zero" Millera, czy Aleksandrę "Lub Czasopisma" Jakubowską.

Całe SLD to jedna wielka postkomunistyczna mafia (najpierw PZPR potem SLD).
          I najwazniejsze jest rozwalenie tej mafi, która była najbardziej korupcjogennym
          tworem w Polsce od końca II Wojny Światowej.
          • marekjurek_u_pinocheta Kwachu przy kaczce i lepperze to arystokrata 17.10.06, 12:57
            .....

palestrina2005 napisał:

> lub Leszka "Zero" Millera, czy Aleksandrę "Lub Czasopisma" Jakubowską.
            >
            > Całe SLD to jedna wielka postkomunistyczna mafia (najpierw PZPR potem SLD).
            > I najwazniejsze jest rozwalenie tej mafi, która była najbardziej
            korupcjogennym
            >
            > tworem w Polsce od końca II Wojny Światowej.
            • palestrina2005 Niespełniony magister Kwach arystokratą ???? 17.10.06, 13:14
              Ten zataczający się na cmentarzu na Ukrainie grubas ?????
              Ten ułaskawiający kolesia Sobotkę bufon ???
              Ten były PZPRowski kacyk ??? Przecież w PZPR się nienawidziło arystokracji.
              Ten Towarzysz Zjednoczone Partii Robotniczej broniącej "ludu pracującego miast
              i wsi" ???

Hahahahahaha !!!! Ale mnie rozśmieszyłeś !!!!!!!!!
              "Magister" Kwasniewski arystokratą. Wolne żarty.
              • marekjurek_u_pinocheta Kryże-aniołkiem, Jasiński przyjaciel J.K. z PZPR 17.10.06, 13:20
                jest też aniołkiem. Mentalność pisdaczka - jezeli ktoś z nas był w PZPR jest
                OK, jesli ktoś z nas wsadzał do więzień opozycjonistów w latach 80tych tez jest
                OK. Trędowaci są jedynie ci któzy mają inną opinię.

palestrina2005 napisał:

> Ten zataczający się na cmentarzu na Ukrainie grubas ?????
                > Ten ułaskawiający kolesia Sobotkę bufon ???
                > Ten były PZPRowski kacyk ??? Przecież w PZPR się nienawidziło arystokracji.
                > Ten Towarzysz Zjednoczone Partii Robotniczej broniącej "ludu pracującego
                miast
                > i wsi" ???
                >
                > Hahahahahaha !!!! Ale mnie rozśmieszyłeś !!!!!!!!!
                > "Magister" Kwasniewski arystokratą. Wolne żarty.
                • palestrina2005 Bez przesady 17.10.06, 13:27
                  Paru gości z PZPR (ja bym ich nie brał) to oczywiście źle, ale w polityce lekki
                  kompromis jest potrzebny. Leppera też nie lubię. Trudno.

Ale SLD to postkomunistyczne dno.
                  • swoboda_t Re: Bez przesady 17.10.06, 15:59
                    Hmm, kompromis?? Jakiż to historyczny kompromis, jakież to wyższe cele zmusiły
                    kaczki do obsadzania stanowisk byłymi aparatczykami i sługami reżim, hę??
                    Akurat Ci dwaj panowie dostali stołki za zasługi - Jasiński załużył się tym, że
                    się zna z jareczkiem (może dawni kochankowie??), Kryże zasłużył się tym, że
                    posłał za kratki Komorowskiego.
                    Rewolucja oralna.
          • momy Re: Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwach 17.10.06, 13:00
            akurat te osoby są już w politycznym niebycie, więc trochę spóźniony ten
            komentarza. A skoro niepełny magister ci nie odpowiada, to skąd takie
            zadowolenie z wicepremiera po zawodówce?
            • palestrina2005 Re: Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwach 17.10.06, 13:18
              Bo jest tylko wicepremierem a nie Prezydentem.
              Wcale mi się Lepper nie podoba - to smutna konieczność dla Kaczyńskiego, po tym
              jak mu się nie udało go wywalić z koalicji.
              Nie można Kaczyńskiemu odmówić - próbował rozbić Samoobronę i wywalić Leppera z
              rządu. Nie udało się więc musi wrocić do starej koalicji i znosić Leppera.
              Zresztą Rokita niedawno w Onecie zapowiadał - że w ew. przyszłym Sejmie będzie
              współpracował ze wszystkimi "ludźmi dobraj woli" - jak Samoobrona i SLD będą
              ich popierać to wejdą z nimi w koalicję.
              Jak widać w polityce wybrzydzanie się skończyło. Realia są jakie są.
              • lidkawozniak Re: Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwach 17.10.06, 13:20
                palestrina2005 napisał:

> Wcale mi się Lepper nie podoba - to smutna konieczność dla Kaczyńskiego, po tym
                >
                > jak mu się nie udało go wywalić z koalicji.

Dla Kaczyńskeigo to może i konieczność (nei do końca się z tym zgadzam). Al;e
                dla Polski na pewno nie. Dlatego powinny być nowe wybory.
                • palestrina2005 Re: Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwach 17.10.06, 13:25
                  Nowe wybory - i co ?
                  Koalicja PO-SLD-Samoobrona bo PiS spokojnie będzie miał 25% poparcia w wyborach.
                  Postkomuchy znowu u władzy ? Powtórka z Millera ? To ma być to super
                  rozwiązanie ?????
                  I w dodatku ciągłe weta Prezydenta i dalsze kłótnie ?
                  To już wtedy na pewno taki rząd nic nie zrobi, oprócz paru populistycznych
                  ustaw, których wszyscy będą się bali odrzucić.
                  • swoboda_t Re: Wolę taką koalicę niż Prezia "Magistra" Kwach 17.10.06, 16:02
                    > To już wtedy na pewno taki rząd nic nie zrobi, oprócz paru populistycznych
                    > ustaw, których wszyscy będą się bali odrzucić

No, akurat to mamy już teraz - z większością i własnym keiszonkowym prezydentem
                    rząd od roku tylko trwa.
              • marekjurek_u_pinocheta L. Kaczyński gada tak jakby miał podstawówkę 17.10.06, 13:26
                I żadne tytuły mu oleju do głowy nie naleją. Jak ktos jest głąbem to będzie nim
                do końca życia. Z wróbla nie będzie orła.
                Kwaśniewski przy nim jest arystokratą, erudytą, poliglotą, etc. Jak ktoś całe
                życie siedział w tzw miernocie to zachwycony będzie miernotą prezydencką jaka
                mamy obecnie.

palestrina2005 napisał:

> Bo jest tylko wicepremierem a nie Prezydentem.
                > Wcale mi się Lepper nie podoba - to smutna konieczność dla Kaczyńskiego, po
                tym
                >
                > jak mu się nie udało go wywalić z koalicji.
                > Nie można Kaczyńskiemu odmówić - próbował rozbić Samoobronę i wywalić Leppera
                z
                >
                > rządu. Nie udało się więc musi wrocić do starej koalicji i znosić Leppera.
                > Zresztą Rokita niedawno w Onecie zapowiadał - że w ew. przyszłym Sejmie
                będzie
                > współpracował ze wszystkimi "ludźmi dobraj woli" - jak Samoobrona i SLD będą
                > ich popierać to wejdą z nimi w koalicję.
                > Jak widać w polityce wybrzydzanie się skończyło. Realia są jakie są.
                • palestrina2005 A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:30
                  Pijaństwo, grubiaństwo to cechy Kwasniewskiego.
                  Dla mnie to był zwykły cham i prostak.

Wykształcenie i kultura osobista Kwasniwskiego to "Zero" przy tym co
                  reprezentuje sobą Prezydent Kaczyński.
                  • irena1949 Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:33
                    palestrina2005 napisał:

> Pijaństwo, grubiaństwo to cechy Kwasniewskiego.
                    > Dla mnie to był zwykły cham i prostak.
                    >
                    > Wykształcenie i kultura osobista Kwasniwskiego to "Zero" przy tym co
                    > reprezentuje sobą Prezydent Kaczyński.
                    • palestrina2005 Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:39
                      Rozumiem, że uśmiałaś się z "Magistra" Prezia Kwacha chodzącego po pijaku na
                      cmentarz w czasie wizyty na Ukrainie.
                      Ja też się wtedy nieźle uśmiałem. Jak taki prostak-komuch mógł zostać
                      prezydentem ?? Może dlatego, że drugi prosty człowiek - Wałęsa był wtedy jego
                      rywalem ???? Pewnie śmiejesz się też z córeczki Kwacha robiącej z siebie
                      idiotkę w "Tańcu z gwiazdami" ???? I z "inteligentnej" Joli nieudolnie
                      próbującej naśladować Clintonową ??? Ja też się z nich śmieję.
                      Mam nadzieję, że w przysżłości wszyscy wybrani na Prezydenta PR będą mieć
                      przynajmniej tytuł magistra.
                      • lidkawozniak Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:41
                        palestrina2005 napisał:

> Rozumiem, że uśmiałaś się z "Magistra" Prezia Kwacha chodzącego po pijaku na
                        > cmentarz w czasie wizyty na Ukrainie.
                        > Ja też się wtedy nieźle uśmiałem. Jak taki prostak-komuch mógł zostać
                        > prezydentem ?? Może dlatego, że drugi prosty człowiek - Wałęsa był wtedy jego
                        > rywalem ???? Pewnie śmiejesz się też z córeczki Kwacha robiącej z siebie
                        > idiotkę w "Tańcu z gwiazdami" ???? I z "inteligentnej" Joli nieudolnie
                        > próbującej naśladować Clintonową ??? Ja też się z nich śmieję.
                        > Mam nadzieję, że w przysżłości wszyscy wybrani na Prezydenta PR będą mieć
                        > przynajmniej tytuł magistra.

Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować jedynie, że ogladasz za duzo TVN. A to
                        chyba nie przystoi Prawdziwemu Polakowi, nie?
                        • palestrina2005 Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:44
                          Wiedzę trzeba czerpać z wielu źródeł...
                          Rozumiem że ty też należysz do fanów "Magistra" ????
                          • kolter Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:46
                            magister choc mowil w sposob logiczny , a nie burkal pod nosem a do tego tylko
                            w kolo o lustracji
                            • palestrina2005 Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:47
                              Mylisz logikę z prostactwem i pewnością siebie.
                      • kfaker A ja śmieję się z palestriny 17.10.06, 14:10
                        Śmieję się z prezydenta który nie wie co podpisuje.
                        Śmieję się z prezydenta który nie umie nawet podać ręki kanclerz Niemiec.
                        Śmieję się z prezydenta który jeździ limuzyną rządową z flagą Indonezji na masce.
                        Śmieję się z prezydenta który mówi całemu narodowi że to co wszyscy widzieli to było coś całkiem innego, to było 'semantyczne nadużycie'.
                        Śmieję się z Pierwszej Damy która bardziej pasowałaby do prezydenta Ukrainy.
                        Śmieję się z Pierwszej Damy która wysyła męża w wizytę dyplomatyczną z kanapkami na drogę w reklamówce z marketu.
                        Śmieję się z premiera który zostaje premierem ledwie skończył mówić "Marcinkiewicz to premier na 4 lata".
                        Śmieję się z premiera który jednego dnia nazywa kogoś warchołem i obiecuje nigdy więcej z nim nie rozmawiać, a następnego łasi się do niego czule za parę głosów.
                        Śmieję się z premiera który w dniu ujawnienia machinacji z Begerową mówi w orędziu 'mamy powody do domy'.
                        Śmieję się z dwóch opozycjonistów tak zaciekle walczących z komuną że kuli na pamięć cytaty Lenina, a Jaruzelskiemu nie chciało się ich nawet internować.
                        Śmieję się z marszałka sejmu łaszącego się bez krępacji do jakiegoś zakonnika z Torunia.
                        Śmieję się z wielu innych rzeczy, tylko po to żeby nie płakać.
                        • palestrina2005 Z "Magistra" Kwacha było więcej śmiechu 17.10.06, 14:17
                          A najwięcej z jego zonki, która myslała że ubiorem nadrobi braki w inteligencji.
                          • kfaker wróć na naszdziennik.pl i zostań tam 17.10.06, 14:23
                            Jakiś przykład? Twoja Pierwsza Dama wyszłaby najlepiej na ubieraniu się jak muzułmanka, z otworem tylko na oczy. Śmieję Ci się w twarz kiedy zachwalasz Przestępców i Sprzedawczyków. Przy najbliższych wyborach naród spuści was w toalecie razem z całym inwentarzem typu Giertych czy Wierzejski.
                          • marekjurek_u_pinocheta Skoro zbierała z prawa u Kaczora prezia 5tki 17.10.06, 14:25
                            np. z prawa pracy to wiedzą i elokwencją musiała się wykazać. Jesli twierdzisz
                            inaczej tzn że prezio Kaczor jest też miernotą.
                  • lidkawozniak Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:34
                    palestrina2005 napisał:

>

A co sobą reprezentuje? Podaj chociaż jeden przykład.

Nie wiem, czy Kwaśniewski był pijakiem, ale mogę obstawić, że pił mniej niż
                    wiekszość Polaków.
                    • palestrina2005 Re: A "magister" Kwach jakby dwie klasy skończył 17.10.06, 13:39
                      Oj, ja bym nie obstawiał ... za duże ryzyko przegranej...
                      • kfaker palestrinko, wyjasnij mi to: 17.10.06, 14:33
                        Proszę, uniżenie proszę, pokaż mi wśród poniższych chociaż jedną wypowiedź Wodza która nie okazała się kłamstwem:

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
                        2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
                        3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
                        4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
                        5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
                        6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
                        Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
                        7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
                        awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
                        nierealne to nalezy dodac nowy opis tj. warchol(J).
                        8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
                        sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
                        9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
                        opozycji w latach 70 (J).
                        10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
                        11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
                        12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
                        13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
                        14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
                        15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
                        16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
                        17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
                        18. Afera bilboardowa.
                        19. Chcemy koalicji z PO.
                        20. PO jest w koalicji z SLD.
                        21. To wszystko wina PO i SLD.
                        22. Nie bedzie TKM-u.
                        23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
                        24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
                        25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
                        26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
                        .............
                        99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
                        • palestrina2005 To jest polityka... 17.10.06, 14:44
                          ... gydby mi się chciało znalazłbym 200 podobnych cytatów z PO i 100 000 z SLD.

Chociażby - Tusk brzydzący się Samoobroną, a teraz mówiący że po wyborach
                          koalicja może być także z SO.
                          Kwasniwski mówiązy o mieszkaniach na wiosnę i swoim "wyższym wykształceniu".
                          Miller plączący się w zeznaniach na teamt swoich rozmów z Kulczykiem...
                          Itd....
                          • kfaker To NIE jest odpowiedź 17.10.06, 14:53
                            palestrina2005 napisał:
                            ... gydby mi się chciało znalazłbym 200 podobnych cytatów z PO i 100 000 z SLD

1) Nie wycieraj sobie gęby PO i SLD bo przecież za PiSu miało być inaczej, miała być rewolucja. Jak śmiesz rewolucję Kaczyńskiego porównywać do PO i SLD?
                            2) Czemu Ci się nie chce? Za duży wysiłek? Ciekawe że znalezienie takich cytatów z repertuaru PiSu zajmuje mniej więcej minutę i nie jest żadnym wysiłkiem - same się wysypują z radia, TV, prasy...
                            3) Gdyby Ci się chciało to może nawet mógłbyś samodzielnie pomyśleć. Ale taki wysiłek mógłby Cię zabić.

> Chociażby - Tusk brzydzący się Samoobroną, a teraz mówiący że po wyborach koalicja może być także z SO.

A w którym momencie Tusk powiedział że przestał brzydzić się Samoobroną? Powiedział coś takiego?

> Kwasniwski mówiązy o mieszkaniach na wiosnę i swoim "wyższym wykształceniu".

Kaczyński mówiący o 3 milionach nowych mieszkań i swojej wielkiej działalności opozycyjnej - możnaby rzec: wierny uczeń Kwasa.

> Miller plączący się w zeznaniach na teamt swoich rozmów z Kulczykiem...

Miller dawno został spuszczony w toalecie i nikt o nim niepamięta, nikt się z nim nie liczy. To samo czeka Kaczyńskiego, Kurskiego, Zawiszę, Gosiewskiego i jeszcze paru innych oszołomów.
                  • marekjurek_u_pinocheta Na pijaństwie cała Rzeczpospolita stała. Poczytaj 17.10.06, 13:36
                    sobie Paska. Miodu, wina i do przodu. Kwaśniewski dołączył do wspaniałej
                    tradycji Polski szlacheckiej.

palestrina2005 napisał:

>
                    • kolter Re: Na pijaństwie cała Rzeczpospolita stała. Pocz 17.10.06, 13:39
                      ststysytkiprowadzone w USA mowia ze połowa ksiezy to alkoholicy a 30% to
                      pederasci z ktorych 10% to pedofile
                      • palestrina2005 A co ma piernik do wiatraka ????? 17.10.06, 13:43
                    • palestrina2005 Wspaniałej tradycji chamstwa i nieuctwa... 17.10.06, 13:42
                      Szlachectwo niestety nie oznaczało automatycznie wykształcenia.
                      Kwaśniewski nawiązywał do wspaniałej tradycji polskiego chamstwa, nieuctwa i
                      głupoty, która zaprowadziła nas pod zabory.
                      • kolter Re: Wspaniałej tradycji chamstwa i nieuctwa... 17.10.06, 13:43
                        jakos jak ten nieuk pojechal na zachod to dogadywal sie bez tlumaczy a lech k
                        tez tak potrafi ??
                        • marekjurek_u_pinocheta Kaczyński nie rozumie nawet gestów a co dopiero 17.10.06, 13:45
                          języki. Na wyciągniętą dłoń dłubie sobie w nosie.

kolter napisał:

> jakos jak ten nieuk pojechal na zachod to dogadywal sie bez tlumaczy a lech k
                          > tez tak potrafi ??
                          • kolter Re: Kaczyński nie rozumie nawet gestów a co dopie 17.10.06, 13:47
                            dobrze ze nie w dupie
                        • palestrina2005 Re: Wspaniałej tradycji chamstwa i nieuctwa... 17.10.06, 13:46
                          Widocznie jedyne co mu tatuś wbił jakoś cudem do głowy to trochę koślawego
                          angielskiego.
                          • kolter Re: Wspaniałej tradycji chamstwa i nieuctwa... 17.10.06, 13:48
                            cudem jest to ze ten maly kmiot wogule cos mowi , a szczegulnie jak w poblizu
                            jest jego mocno wykwakany brat
                            • palestrina2005 Człowieku naucz się najpierw ortografii.... 17.10.06, 13:58
                              ...a później się wypowiadaj.

Przez takich jak Ty ludzie uczą się robić błędy.
                              Zacznij od "Ó". Albo jak nie masz polskich znaków pisz "o".
                              Nie dziwię się, że nie przeszkadza Ci Prezio bez wykształecnia, skoro sam go
                              nie masz.
                              • kfaker Człowieku naucz się najpierw myślenia 17.10.06, 14:27
                                ...a później się wypowiadaj.

Przez takich jak Ty ludzie którzy są za głupi żeby się samodzielnie podetrzeć lezą do wyborów.
                                Zacznij od hasła "przyzwoitość" w encykopedii. Albo jak nie masz encykopedii to poszukaj w Wiki.
                                Nie dziwię się, że nie przeszkadza Ci Prezio bez krzty przyzwoitości, skoro sam jej nie masz.
                                • palestrina2005 "Ó" - wbij to sobie do głowy 17.10.06, 14:45
                                  Potem podyskutujemy... jak już się nauczysz pisać po polsku...
                                  • kfaker Ja jestem polonistą :) 17.10.06, 14:55
                                    Pudło, szanowny troglodyto, aktualnie mogę pomachać Ci przed nosem licencjatem z filologii polskiej z Uniwersytetu Warszawskiego :) Skąd taka niechęć do merytorycznej dyskusji, za dużo masz chodnika do pozamiatania niewykształciuchu?
                                    • palestrina2005 Chyba pulonistą, nie szargaj imienia UW, 17.10.06, 15:40
                                      uczelni którą skończyłem - jednak Ja mam magistra a nie licencjata, stąd może
                                      moje wypowiedzi są inteligentniejsze i pełniejsze w ocenie sytuacji.

To niemożliwe żebyś skończył UW, z taką znajomością ortografii.
                                      Chyba, że za dużo czytasz Jasia Śmietany na Onecie i przez to Twoja pisownia
                                      wygląda jak wygląda...
                                      • kfaker bo co? :) 17.10.06, 15:47
                                        palestrina2005 napisał:

> uczelni którą skończyłem

... zamiatać?

Ja mam magistra a nie licencjata, stąd może
                                        > moje wypowiedzi są inteligentniejsze i pełniejsze w ocenie sytuacji.

Misiu, ja mam licencjata bo w takim jestem wieku w którym do magistra brakuje jeszcze 2 lat :) Z czego ty masz tego magistra, z konserwacji powierzchni płaskich?

> To niemożliwe żebyś skończył UW, z taką znajomością ortografii.
                                        > Chyba, że za dużo czytasz Jasia Śmietany na Onecie i przez to Twoja pisownia
                                        > wygląda jak wygląda...

Ty naprawdę jesteś taki głupi że nie widzisz że ten post z błędem którego tak się czepiłeś napisał kto inny, a nie moja skromna osoba? :)
                                      • kfaker Wykształciuch, wykształciuch! :) 17.10.06, 15:50
                                        PS. Z tym magistrem to się lepiej nie wychylaj, bo Lepper może dać ci w papę, Dorn wsadzić w kamasze jako wykształciucha, a nasz uczony profesor Kaczyński podobno nie poważa magistrów którzy nie cytują Lenina.
                                        • palestrina2005 OK przyznaję rację 17.10.06, 16:04
                                          Faktycznie ten błąd zrobił jakiś inny K....

Jednak lepiej wyjdziesz jak mniej będziesz powielał opinie mediów a więcej
                                          myślał samodzielnie.
                                          Ja wcale nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem PiS. Wkurza mnie że muszę
                                          płacić 40% podatku, który obiecali obniżyć. Wkurza mnie Lepper, wkurza mnie
                                          brak liberalnej gospodarki.
                                          Ale uważam że lepszy PiS niż SLD - a niestety jakby PO doszło do władzy -
                                          wejdzie w koalicję z SLD i może z Samoobroną bo nie będzie innego wyjścia jak
                                          będą chciali rządzić. A prezydent będzie wetował i generalnie będzie do d...
                                          Nie lubię komuchów (znam kilku prezesów kretynów na stanowiskach po linii SLD i
                                          diabli mnie biorą. Diabli mnie też biorą jak patrzę na ich prowizje od
                                          prywatyzacji) więc niech PiS ich rozwali a potem może nastać bardziej liberalna
                                          partia.
                                          Jeśli się taka znajdzie bo przy Po-SLD w obniżenie podatków nie wierzę.
                                          Może UPR byłby dobrym rozwiązaniem ale jak mam głosowac na kogoś kto ma 1%
                                          poparcia.
                                      • tymon99 a tego to dzie Cię nauczyli?? 17.10.06, 15:58
                                        palestrina2005 napisał:

> uczelni którą skończyłem - jednak Ja mam magistra a nie licencjata
                                        > [coś tam coś tam]
                                        > To niemożliwe żebyś skończył UW, z taką znajomością ortografii.

i kto to mówi? człowiek piszący 'ja' wielką literą.. magister z dyplomem UW..
                                        guru polonistyki..
                                        • marekjurek_u_pinocheta OK, pogodzę was. Nie pisze się ja zrobiłem, ja nap 17.10.06, 16:01
                                          isałem lecz zrobiłem, napisałem, wygrałem. Ale w tym wszystkim nie o to chodzi.

tymon99 napisał:

> palestrina2005 napisał:
                                          >
                                          > > uczelni którą skończyłem - jednak Ja mam magistra a nie licencjata
                                          > > [coś tam coś tam]
                                          > > To niemożliwe żebyś skończył UW, z taką znajomością ortografii.
                                          >
                                          > i kto to mówi? człowiek piszący 'ja' wielką literą.. magister z dyplomem UW..
                                          > guru polonistyki..
                                        • palestrina2005 Re: a tego to dzie Cię nauczyli?? 17.10.06, 16:04
                                          Ja - to z szacunku do Mojej niezwykle inteligentnej osoby.
                                        • palestrina2005 Re: a tego to dzie Cię nauczyli?? 17.10.06, 16:05
                                          Piszę "Ja" z szacunku do mojej inteligencji.
                                          • marekjurek_u_pinocheta To smutne i szare czasy ma PIS przed sobą. 17.10.06, 16:06
                                            ....

palestrina2005 napisał:

> Piszę "Ja" z szacunku do mojej inteligencji.
                          • marekjurek_u_pinocheta Koślawy to jest Kaczyński i Gosiewski 17.10.06, 13:51
                            ....mentalnie (Edgar sorry - nie dotyczy twojego fizis).

palestrina2005 napisał:

> Widocznie jedyne co mu tatuś wbił jakoś cudem do głowy to trochę koślawego
                            > angielskiego.
                      • marekjurek_u_pinocheta Hmmm a to jakieś nowum. Czyż rozbiory były winą sz 17.10.06, 13:49
                        lachty, pijaństwa, chamstwa? Nie jest to zgodne z linią obozu rządzącego.
                        Giertcyh serwuje trylogię obowiązkowo. Zabiera Gombrowicza dla którego
                        Mickiewicz "wielkim poetą był". Wg Mickiewicza rozbiory są wynikiem nie
                        wewnętrzej sytuacji Polski lecz ambicji państw ościennych.

palestrina2005 napisał:

> Szlachectwo niestety nie oznaczało automatycznie wykształcenia.
                        > Kwaśniewski nawiązywał do wspaniałej tradycji polskiego chamstwa, nieuctwa i
                        > głupoty, która zaprowadziła nas pod zabory.
                  • mt7 Re:Ten Kwach swobodnie się porozumiewał z ludźmi 17.10.06, 16:27
                    nie tylko w ojczystym języku i paradoks polega na tym, ze to ludzie związani z
                    opluwaną komuną potrafią wznieść ponad marne grupowe interesy. Chociaż nie jest
                    to człowiek z mojej bajku muszę mu oddać, ze potrafił się znależć i dobrze
                    reprezentował Polskę. Pan Lech nie dorósł mu do pięt w sprawowaniu funkcji,
                    zresztą też nie jest moim prezydentem.
          • sarin28 UWAGA!!! Paranoja i Schizofrenia 17.10.06, 16:45
            to zaraźliwe!
      • wdmochow Re: "Autorytet" Szmajdziński się wypowiedział. Ha 17.10.06, 12:47
        Dla mnie w/w panowie są takimi samymi "autorytetami" jak Lech i Jarosław
        Kaczyńscy, Adam "weksle" Lipiński, Przemysław Edgar Gosiewski oraz Jacek Kurski!
      • a.k.traper Nie uwazasz że PIS po swoich "świętych słowach" 17.10.06, 12:49
        też takiego moralnego prawa nie ma? Na temat SLD i pzpr mam swoje zdanie, ale
        po ludziach z pnia solidarnościowego oczekiwałem czego innego.Sami zrobili
        oborę.
        • palestrina2005 Polityka to twarda walka 17.10.06, 12:54
          Jak się trochę nie pobrudzisz i nie poobcierasz to nie wygrasz i będziesz miał
          jak UPR 1% poparcia.
          • a.k.traper nie kazdy ma ochotę się tarzac w goownie 17.10.06, 13:05
            Ostra walka polityczna to nie jest to co PIS pokazuje, to jest wbrew własnym
            przekonaniom i ideom w celu zatrzymania władzy.Mozna walczyc inaczej.Polityka
            to sztuka kompromisu z zachowaniem minimum przyzwoitosci.PIS ma awarię, pękły
            hamulce przyzwoitosci.
            • palestrina2005 ... to niech się trzyma z dala od polityki... 17.10.06, 13:22
              ... jest tyle innych zawodów które można wykonywać.

PO też gra nie fair, też zadeklarowało ew. koalicję z SLD i Lepperem.
              Nie weszło w kolaicję z PiS gdyż jako słabszej partii groziło to spadkiem
              sondaży. Wybrali interes partii.
              O SLD, SO, PSL i LPR nie mówię.
              Więc nie ma w Sejmie porządnej partii. PiS wydaje się w tym gronie
              najporządniejszy.
              Może są jakieś porządne partie to pewnie mają 0,5% do 1% poparcia Polaków i
              zerowe szanse na Sejm. Taka jest cena.
              • kfaker Ty się trzymaj z dala od forum 17.10.06, 14:21
                palestrina2005 napisał:

> PO też gra nie fair, też zadeklarowało ew. koalicję z SLD i Lepperem.

Haha, jak to się ma do deklaracji Twojego ukochanego Wodza Samo Dobro? "Nigdy więcej rozmów z ludźmi o podejrzanej reputacji"? "Marcinkiewicz to premier na 4 lata"?

> Nie weszło w kolaicję z PiS gdyż jako słabszej partii groziło to spadkiem
                > sondaży.

Od kiedy to zwolennik pisu zniża się do wzmianki o sondażach? Sondaże są złe, wódz tak powiedział, nie zapominaj!

> Więc nie ma w Sejmie porządnej partii. PiS wydaje się w tym gronie
                > najporządniejszy.

Litości! Kto np. oferował Begerowej pokrycie weksli z kasy podatników? Tusk? Olejniczak? Pawlak?

> Może są jakieś porządne partie to pewnie mają 0,5% do 1% poparcia Polaków

Tak, LPR na przykład, dzięki czemu możemy widzieć bezbrzeżną panikę na słowiańskim obliczu premiera Giertycha na każdą wzmiankę o wyborach :)
                • palestrina2005 Re: Ty się trzymaj z dala od forum 17.10.06, 14:47
                  Ble, ble, ble...
                  Może napiszesz coś interesującego a nie kopiujesz innych lewaków ????
                  • kfaker Re: Ty się trzymaj z dala od forum 17.10.06, 14:57
                    Pokaż mi skąd niby to skopiowałem, bo widzę u ciebie początki manii prześladowczej :)
                    Gdzie twoje argumenty, żałosny klonie galby, junkiera i innych brunatnych popapranców? Skończyły się i zostały ci tylko inwektywy?
              • a.k.traper Facet, marnujesz sie tutaj, tu sa normalni 17.10.06, 15:11
                Moze zgłoś sie do tych swoich "porządnych" idoli i będziesz publicznie swa gębe
                wykrzywiał.Dla mnie mój zadek ma wiecej prezencji i godnoosci niz cały PIs
                razem z Tobą.Amen.
      • pierwszywprawo Re: "Autorytet" Szmajdziński się wypowiedział. Ha 17.10.06, 16:01
        To jeszcze prosze wytłumacz, co robią komuniści w Twoim ulubionym rządzie.
        Lepper: PZPR. Giertych: genetyczny komunista, ojciec doradzał Jaruzelskiemu
        zacieśnianie współpracy z ZSRR. Minister skarbu Jasiński: członek PZPR.
        Wiceminister pożal się Boże sprawiedliwości - bez komentarza.

• marekjurek_u_pinocheta Kaczyński pokazał że jest jednak chamem a Lepper 17.10.06, 12:40
      warchołem. Mamy koalicję chamsko-warcholską z ambicjami sanacji państwa. Jeśli
      ktos twierdzi, że jest inaczej powinien zacząć leczyć głowę. Takiego cynika i
      łajdaka politycznego jak Kaczyński nie ma w Polsce. Ale czego mozna oczekiwać
      od zaściankowego myślenia, kompleksów,etc. Rządy chamów i warchołów czyli PISu
      i SO przejdą do historii. Jedynym wygranym tutaj jest Lepper czego ten premier
      z mózgiem komara i strategią muchy składającą jaja na krowim g...nie rozumie.
    • wrojoz Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:40
      Koalicja strachu PiSu. Toną a chcą dalej niszczyć Polskę.
    • japj Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:41
      Chory to może i jest ale Twój mózg.
    • pm7303 Cos Ci sie junkier pogarsza :( 17.10.06, 12:41
      Drzewiej, jeszcze jakies zdanie potrafiles samemu sformulowac; teraz to juz
      tylko komunaly i puste haselka.
      • marekjurek_u_pinocheta Junkier jest przypadkiem klinicznym 17.10.06, 12:45
        ...ot co.

pm7303 napisał:

> Drzewiej, jeszcze jakies zdanie potrafiles samemu sformulowac; teraz to juz
        > tylko komunaly i puste haselka.
      • replique Re: Cos Ci sie junkier pogarsza :( 17.10.06, 12:48
        pm7303 napisał:

> Drzewiej, jeszcze jakies zdanie potrafiles samemu sformulowac; teraz to juz
        > tylko komunaly i puste haselka.

... jemu się nie pogorszyło - on tak ma od "zawdy", jak tresowany kundelek
        Kaczorów :)
        Ale czy Kaczory mogą mieć psa ??
    • wojtek_rudowicz +++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! +++ 17.10.06, 12:43
      przedstawiciel przestępczej organizacji,
      która okradła Naród Polski
      i próbowała oddać go pod panowanie obcych
      bredzi o wstydzie i strachu !
      • gem58 Re: +++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 13:05
        pis mial rok, dlaczego szmajdzinski jeszcze nie siedzi? dlaczego nawet w tej
        sprawie o ktorej sz. p. tu pisze nie ma nawet sledztwa?

Podstawowa wada obecnego rzadu jest absolutny brak skutecznosci. I paranoiczne
        tlumaczenie tego stanu rzeczy dzialalnoscia ukladu.
        • po_co_komu_komunisci_z_pis Kaczyński człowiek który dla władzy zrobi wszystko 17.10.06, 13:11
          OTO sposoby manipulacji Kaczyńskiego na wyborcach:

“Metoda jest chyba jasna. Oto formuła “wiem, ale nie powiem” wprzęga w
          polityczną działalność insynuację i zawoalowany szantaż. W Polsce wyprawiają się
          straszne rzeczy. My o tym w swoim czasie powiemy. Jeszcze nie pora, by o tym
          mówić, ale pora, by Ci, których informacje dotyczą, zaczęli się bać. Jeśli
          jakieś zarzuty dotyczą kogoś z nas, na przykład Kazimierza Marcinkiewicza, to
          nie musimy się do nich odnosić, bo o wiele ważniejsze jest to, kto za tymi
          informacjami stoi. A stoją ci, którzy na sumieniu mają wiele i wiele mają do
          ukrycia, i ukrywają to, oczerniając innych. I my się będziemy bronić, a ten
          układ jest znacznie szerszy niż PO, więc możecie się sami domyślać, że ludzie z
          PO są zamieszani w ciemne interesy, pewnie z mafią. My wiemy coś o tych
          układach, a Rokita powinien wiedzieć, że wiemy.

W taki sposób Jarosław Kaczyński kreuje się na najlepiej poinformowanego
          człowieka w Polsce. Dlaczego się tą wiedzą ze społeczeństwem nie dzieli? Bo jak
          się bez przerwy słyszy “wiem, ale nie powiem”, można zacząć podejrzewać, że nie
          powie, bo niczego nie wie. Można zacząć myśleć, że żadnych czworokątów i
          stolików do brydża nie ma – jest tylko konstrukcja myślowa, która pozwala
          wzbudzić podejrzenia i wskazać, że są jakieś siły, z którymi trzeba walczyć na
          śmierć i życie, siły, które chcą nas pogrążyć, na szczęście ja, Luke Skywalker,
          obronię społeczeństwo przed siłami zła”.
          • marekjurek_u_pinocheta Dokładnie tak jest ale pisiory z mózgami komarów 17.10.06, 13:17
            tego nie widzą i nie rozumieją. Czego oczekiwać po elektoracie jak pani z
            wyciąganą szczęką (nie krytykuję szczęki samej w sobie lecz charakterek) i
            miotającą urwami i wychwalającą najlepszego z premierów - premiera Giertycha.

po_co_komu_komunisci_z_pis napisał:

> OTO sposoby manipulacji Kaczyńskiego na wyborcach:
            >
            > “Metoda jest chyba jasna. Oto formuła “wiem, ale nie powiem”
            > wprzęga w
            > polityczną działalność insynuację i zawoalowany szantaż. W Polsce wyprawiają
            si
            > ę
            > straszne rzeczy. My o tym w swoim czasie powiemy. Jeszcze nie pora, by o tym
            > mówić, ale pora, by Ci, których informacje dotyczą, zaczęli się bać. Jeśli
            > jakieś zarzuty dotyczą kogoś z nas, na przykład Kazimierza Marcinkiewicza, to
            > nie musimy się do nich odnosić, bo o wiele ważniejsze jest to, kto za tymi
            > informacjami stoi. A stoją ci, którzy na sumieniu mają wiele i wiele mają do
            > ukrycia, i ukrywają to, oczerniając innych. I my się będziemy bronić, a ten
            > układ jest znacznie szerszy niż PO, więc możecie się sami domyślać, że ludzie
            z
            > PO są zamieszani w ciemne interesy, pewnie z mafią. My wiemy coś o tych
            > układach, a Rokita powinien wiedzieć, że wiemy.
            >
            > W taki sposób Jarosław Kaczyński kreuje się na najlepiej poinformowanego
            > człowieka w Polsce. Dlaczego się tą wiedzą ze społeczeństwem nie dzieli? Bo
            jak
            > się bez przerwy słyszy “wiem, ale nie powiem”, można zacząć podejrz
            > ewać, że nie
            > powie, bo niczego nie wie. Można zacząć myśleć, że żadnych czworokątów i
            > stolików do brydża nie ma – jest tylko konstrukcja myślowa, która pozwala
            > wzbudzić podejrzenia i wskazać, że są jakieś siły, z którymi trzeba walczyć na
            > śmierć i życie, siły, które chcą nas pogrążyć, na szczęście ja, Luke
            Skywalker,
            > obronię społeczeństwo przed siłami zła”.
            • poszeklu Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolickiego? 17.10.06, 13:22
              Satanisci spod znaku czerwonej gwiazdy maja swojego diabla
              za boga i jemu skladaja ofiary.
              Czerwone plugastwo zawsze czepia sie normalnych ludzi.
              • kazek100 Re: Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolick 17.10.06, 13:28
                Cóż, przykro to mówić, ale Kościół stanął niestety po stronie kłamstwa,
                wulgarności i hipokryzji. Przypomnijmy - Dziwisz sam przyznał, że uczestniczył w
                tworzeniu tej koszmarnej koalicji.
                • gazetajudasza Re: Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolick 17.10.06, 14:09
                  Towarzysze Szmaciaki maja swoj "kosciol" i powinni sie nim zajac.
                  Kazek100 tez do nich nalezy.
                  • po_co_komu_komunisci_z_pis nocna zmniana3 PISiorki górą Lepper nie zyskał 17.10.06, 15:00
                    dodatkowego resortu a Renata Beger nie została "męzem stanu".
                    ale najważniejsze osiągniete bedzie "blokowanie list koalicji" wywalczone z
                    takim trudem "blokowanie" Ale towarzysz Kaczyński nie pozwoli by stolki trafily
                    do opozycji. ale boje niedługo się zaczną "boje" własnie o te dodatkowe stolki
                    miedzy koalicjantami.
                    wtedy moze będzie "cham warchoł" reaktywacja.

czekawi mnie czemu nie ma koalicji z PO by przynajmiej pis uratował swój honor o
                    ile go posiada ?
                    • akermanski Re: nocna zmniana3 PISiorki górą Lepper nie zysk 17.10.06, 15:17
                      PO jest już tak bardzo w opozycji do PISu, że chyba już nie ma żadnych szans na
                      koalicję PO-PIS. Skłócili się chyba przede wszystkim osobiście, Jarosław
                      Kaczyński i Jan Maria Rokita. Nie lubią się panowie ze sobą...

.........................
                      Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
                      • monster1972 a polubiłbys kaczuszki? ja nigdy... no nie da sie 17.10.06, 15:22
                        przeciez z nimi nie mozna normalnie rozmawiac

oni tylko z pozycji siły umieją rozmawiac

• centrolew Nareszcie! 17.10.06, 15:34
                          Nareszcie pierwsza delikatna krytyka Kościoła ze strony SLD. Przeszło im ciężko,
                          ale dobre to na początek!
                          • hiob102 +++++Strach to odczuwają postbolszewicy+++++ 17.10.06, 15:47
                            Strach to odczuwają postbolszewicy z PiS i ich medialne sługusy, dlatego służby
                            policyjne będą pozostawać w ich rękach, by wyszły na jaw brudne ich machinacje,
                            dzięki którym powstała i w nerwowych konwulsjach dogorywa koalicja chamów z
                            warchołami, chory twór czerwonych, różowych, osobowych źródeł informacji i
                            podpisujących komusze lojalki. Ps. Jakby ktoś nie wiedział to parafraza
                            bolszewika, który wpisał się jako pierwszy.
              • marekjurek_u_pinocheta Słowa jak Bin Ladena albo Musaby Zarkawiego 17.10.06, 13:31
                Przeczytaj je raz jeszcze i zrozumiesz że mentalnie sięgacie dna.

poszeklu napisał:

> Satanisci spod znaku czerwonej gwiazdy maja swojego diabla
                > za boga i jemu skladaja ofiary.
                > Czerwone plugastwo zawsze czepia sie normalnych ludzi.
                • kolter Re: Słowa jak Bin Ladena albo Musaby Zarkawiego 17.10.06, 13:37
                  a ten niby normalny to rydz, jankowski czy skazany na 4,5 roku pudla za
                  pedofilie ksiadz !! jak poznalbys historie watykanu to bez kozery wiedzialbys
                  komu sluzyl kler Bogu czy diablu?? a uwierz mi ze Bog nie pochwala palenia na
                  stosie i inkwizycji ktora mordowala przez conajmniej 600 lat
                  • akermanski Re: Słowa jak Bin Ladena albo Musaby Zarkawiego 17.10.06, 15:19
                    To prawda, władza psuje. Jednak PIS i Samoobrona szły do wyborów pod hasłami
                    uporządkowania tego. Samoobrona chciała odwołać Balcerowicza, jednak to się nie
                    stało.

.....................
                • janek-007 Szmajdzinskiego siusianie po scianie. 17.10.06, 13:50
                  .
                  • pluszak007 Re: Szmajdzinskiego siusianie po scianie. 18.10.06, 13:40
                    Brawo Janek! znowu im dowaliles !:)
                • mooomin hasło:L_E_P_P_E_R_Y_Z_A_C_J_A 17.10.06, 14:11
                  zastanówcie sie
                  • airwalk77 Jaki narod taki Sejm 17.10.06, 15:36
                    No iteraz dopiero IV RP da dupska. Bank Narodowy przejmie jakas ciota ktora/y
                    wyda wszystkie pieniadze. Reformy gospodarczych nie bedzie, polityka
                    zagraniczna tyz da dupska, Lepper i gonce juz sie tak ustawia ze komornik
                    bedzie mogl ich w dupe ucalowac. Generalnie PL wykatapultuje sie o 10 lat do
                    tylu.
                    FDI bedzie coraz to mnie...zagranica sie wycofa...

Jak dobrze ze sie wyprowadzilem z tego pagna.

Józef Piłsudski (1867-1935), pierwszy Marszałek Polski, mąż stanu, Naczelnik
                    Państwa, i premier Polski:

"Myślałem już nieraz, że umierając przeklnę Polskę. Dziś wiem, że tego nie
                    zrobię. Lecz gdy po śmierci stanę przed Bogiem, będę go prosił, aby nie
                    przysyłał Polsce wielkich ludzi."
                    Opis: W rozmowie z Arturem Śliwińskim, 23 listopada 1931

No fakt, mamy kaczki...
                • koniecbanialuki GW odsiewa istne "dyjamenty".Oto informacja ! 17.10.06, 14:54
                  I szczyt manipulacji.
                  Nie mówiąc o autorytetach.

Czerwone prostactwo czepia sie Kościoła - to zdaniem GW najważniejsza os całej
                  dyskusji Sejmie.
                  • otak2 Re: GW odsiewa istne "dyjamenty".Oto informacja ! 17.10.06, 15:32
                    słuchaj ziomeczku, przestań tu wyzywać wszystkich od czerwonych. to że masz
                    buciki wojskowe, łysą główkę, koszulkę lonsdale nie usprawiedliwia Twojego
                    zachowania. przestań również odwoływać się do prawicowych i patriotycznych
                    elementów, bo nie umiesz, nie potrafisz a przede wszystkim nie czujesz ich a co
                    najważniejsze nie rozumiesz. i wyluzuj. pamiętaj, UKŁAD RZĄDZI UKŁAD RADZI UKŁAD
                    CI DOSADZI. Wiemy kim jesteś, gdzie jesteś i co robisz. Spójrz w prawo,
                    rozejrzyj się w lewo, my tu jesteśmy. Czujesz nas? To dobrze... Zacznij się
                    bać... prostaku jeden :D
              • monster1972 wez sie bucu stul.. bredzisz i tyle.. 17.10.06, 13:34
                gdy umarł papież widzieliśmy całą Polskę zjednoczoną.. obcy ludzie płakali
                razem i się pocieszali

nawet ateiści, jak ja mieli poczucie wyjątkowości chwili

bo nie trzeba być wierzącym, żeby zdawać sobie sprawę z tego, jak wielki wpływ
                na Polskę i świat miał JPII

to było jakies katharsis... takie dziwne narodowe rekolekcje...

no i co zrobiły buraki z PiSu po roku ich "panowania"

ano podzieliły Polskę, doprowadziły do tego, ze po raz pierwszy od 1989 roku
                znow mowimy kategoriami "my i oni", wykształciuchy i "patrioci z PiS", my tutaj
                i ZOMO itp.

tego podziału dokonanego jedynie w imie utrzymania sie przy korycie, w imie
                chorych paranoicznych wizji kaczki większej historia Wam PiSiaki nie wybaczy

i mozecie sobie jeszcze 100 szaf lesiaków i innych komuchó otwierac, nic to nie
                da

nawet superarogancki wydawałoby sie miller lepiej sie wyrażał o przeciwnikach
                politycznych niz kaczka

dla kaczki kazdy, kto nie jest z kaczką jest wrogiem i nalezy go zniszczyc

ten facet jest chory

trudno dobrze wróżyc krajowi, na czele ktorego stoją dwaj zakompleksieni i
                pełni nienawisci ludzie

a ty sie kolego "poszeklu", czy jak ci tam, czym predzej lecz, moze cos sie
                jeszcze da zrobic

dobranoc
                • tetsujin Re: wez sie bucu stul.. bredzisz i tyle.. 17.10.06, 13:59
                  Moster,pełna zgoda! Dobry tekst!
                • ulisse Re: wez sie bucu stul.. bredzisz i tyle.. 17.10.06, 14:49
                  Popieram, dobrze to napisales. Dyskutujmy, klocmy sie i nawet bijmy, ale
                  szanujmy sie!
              • mt7 Re: Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolick 17.10.06, 13:36
                Poszeklu, język, którego używasz, to rzeczywiście język "normalnych" ludzi!
              • zuzanka101 Re: Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolick 17.10.06, 14:45
                Poszeklu - ciemny katolu. Opamiętaj się, zacznij czytać. Poznaj historię
                kościoła katolickiego to może przejaśni ci się we łbie. Ten kościół nic dobrego
                nie dał ludziom poza okrucieństwem, oszustwem i złodziejstwem. Czy KK w
                ostatniej dobie próbował choćby przeciwstawić się okrucieństwu. II wojna
                światowa jest pełna przykładów tolerowania zbrodniarzy i przygarniania ich na
                łono kościoła. Dla przykładu działalność ustaszów w Horwacji. Ustasze mordowali
                tysiącami prawosławnych, którzy wyszli z tego samego pnia wiary, z
                chrześcijaństwa! Wymordowano blisko pół miliona prawosławnych, którzy modlili
                się do tego samego boga. Dlaczego kościól kat. milczał? Wręcz przeciwnie,
                błogosławił zbrodniarzy. Np. arcybiskup Sarajewa, Dr Saric, z uniesioną ręka
                woła: "Heil Hitler" wraz z grupą ustaszów i nazistów na lotnisku w Butmir, 1943.
                Saric był ustaszowskim agitatorem od roku 1934. Arcybiskup Stepinac, który przez
                cztery lata masakr współpracował z ustaszami, został 13 października 1946 r.
                skazany na 16 lat więzienia i dodatkowe 5 lat na utratę honorowych praw
                obywatelskich za popieranie ustaszowskiego ludobójstwa i udział w spisku
                antypaństwowym. Wyszedł na wolnosc po 5 latach. Został następnie mianowany przez
                papieza kardynałem. Jednak historię piszą zwycięzcy... Jan Paweł II,
                papież-antykomunista, w dwudziestolecie swego pontyfikatu wyświęcił
                kardynała-faszystę Alojzije Stepinaca, uczynił zen chorwackiego patriotę i
                męczennika komunistycznego dyktatu. Kościół zatroszczył sie o ty, by wybielić
                wizerunek Stepinaca. Nic dodać nic ująć.
                Co kościół kat. robi aby zatrzymać np. wojnę w Iraku? Czy kościół kat. robi coś
                aby przybyło miejsc pracy? Czy broni biednych przed wyzyskiem? kościół kat.
                tylko bezlitośnie doi społeczeństwo. W Polsce to najbogatsza instytucja. Są tak
                cwani, że nawet od tych co uważają za wrogów wyciągną szmal. Historia PRL jest
                tego dobitnym przykładem. Kościół tylko walczył z państwem, nie robił nic aby
                ulepszać to państwo. Potrafił tylko walczyć. Czy ludziom potrzebna jest woda
                święcona i kropidło? Co daje klepanie pacierzy? Czy można je przełożyć choćby na
                złotówkę? Tylko praca i działalność mająca realny wymiar ma sens. Bezmyślna
                wiara w cudownego boga nic nie czyni dla społeczeństwa. Ten wasz bóg jest tylko
                potrzebny aby utrzymywać ciemne masy w posłuszeństwie, mamić je obietnicą
                szczęścia wiekuistego. Podczas gdy jego katabasy opływają w dostatki. Poszeklu -
                ciemny katolu, dopóki kościół korzysta z pieniędzy podatników a "nie tylko z
                pieniędzy swoich wiernych" wszyscy mają prawo wymawiać kościołowi. Ciekawi mnie
                czy ten twój kościół da ci choćby grosz na życie, czy kiedyś przyczyni się do
                stworzenia choćby jednego miejsca pracy, nie polegającego na wyłudzaniu pieniędzy.
                • monster1972 no i dlaczego ja nie znam takich kobiet, jak TY!? 17.10.06, 15:01
                  ;-)
              • mt7 Re: Co towarzysz Szmaciak ma do Kosciola Katolick 17.10.06, 23:33
          • viooltje Re: Kaczyński człowiek który dla władzy zrobi wsz 17.10.06, 13:27
            Wiesz, jak ktoś nic nie mówi, to mam mieszane uczucia. Bo świadczy to albo o
            głębokiej, filozoficznej mądrości (bo milczenie jest złotem) albo o
            niezmierzonej głupocie, bo człowiek ten nie ma nic do powiedzenia...
        • wojtek_rudowicz Re:+++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! + 17.10.06, 13:12
          gem58 napisał:

> pis mial rok, dlaczego szmajdzinski jeszcze nie siedzi? dlaczego nawet w tej
          > sprawie o ktorej sz. p. tu pisze nie ma nawet sledztwa?
          >
          > Podstawowa wada obecnego rzadu jest absolutny brak skutecznosci. I paranoiczne
          > tlumaczenie tego stanu rzeczy dzialalnoscia ukladu.

Rządy PIsu to nie rządy zbrodniczej,
          bolszewickiej PZPR mordującej skrytobójczo
          opzycjonistów i księży !!

PIS rozlicza i będzie rozliczał
          przestepców i zbrodniarzy według prawa !
          przed legalnymi polskimi sądami

do tego potrzeba nowych ustaw i
          organizacji państwowych jak ABW !
          potrzeba czasu !!!
          a Układ broni sie zębami !!!
          • p.pirx Re:+++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 13:26
            wojtek_rudowicz napisał:

> Rządy PIsu to nie rządy zbrodniczej,
            > bolszewickiej PZPR mordującej skrytobójczo
            > opzycjonistów i księży !!
            >
            > PIS rozlicza i będzie rozliczał
            > przestepców i zbrodniarzy według prawa !
            > przed legalnymi polskimi sądami
            >
            > do tego potrzeba nowych ustaw i
            > organizacji państwowych jak ABW !
            > potrzeba czasu !!!
            > a Układ broni sie zębami !!!

Juz niedlugo sie doczekasz! Rzady komunistow w Polsce umacniali tacy sami
            "ideowcy" jak ty, którym we łbach sie ubzdurało, że ich światopogląd jest
            jedynym prawdziwym i słusznym.
            Spróbuj ignorancie obrac to co sie dzieje, z falszywych idei i zwroc po prostu
            uwage na sposob i mechanizmy sprawowania wladzy np. zamykanie geby mediom,
            wprowadzanie swoich ludzi gdzie sie da na stołki, kłamanie społeczeństwa w żywe
            oczy, poziom moralny ludzi u władzy (patrz: lepper), nagonka na wrogów i
            oczernianie ich przed opinia publiczna, poszukiwanie wrogow gdzie sie da, wlasne
            sluzby, upolitycznienie organow scigania, tuszowanie afer i nielegalnego
            lobbingu (SKOKi). Podpowiem ci - mechanizm sprawowania wladzy przez PIS juz
            prawie sie nie rozni od komunistow sprzed 89 r. Juz tylko czekam, az Kurski
            ryknie na wiecu, że reke wyciagnieta przeciwko IV RP - IV RP utnie, a Giertych
            na to Syjoniści do Syjamu!, a Lepper na to literaci do piora, studenci do szkol.
            Piekne czasy sie szykuja!
            • blue911 Re:+++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 13:35
              najwyrazniej rzady kacze maja na celu przygotowanie gruntu do kompletnego
              zniewolenia obywateli:kto moze niech wyjezdza zeby mozna bylo uratowac Polske.
              Chyba tym razem stworzy sie rzad w Londynie ,ale dla ratowania demokracji przed
              kompletnym zbuszowieniem i upisowieniem narodu?
              Ironia historii.
              • akermanski Re:+++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 15:23
                Za komuny naród był w Polsce, natomiast rząd na wygnaniu w Anglii.
                Teraz rząd jest w Polsce, a naród w Anglii i Irlandii.

.........................
          • megasceptyk Propagandowy, obłąkany jazgot. 17.10.06, 13:45
            Szkoda komentować. Gdzie kończy się logika pozostaje tylko bełkot.
          • grek.grek Re:+++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 14:24
            Szkoda,ze nie dokończyli,może ci czarni zboczeńcy nie gwałciliby
            dzieci i nie ciągnęli kasy z prostych ludzi...
      • po_co_komu_komunisci_z_pis PISiorki sami w sobie sa Prawem i Sprawiedliwością 17.10.06, 13:05
        nikt inny nie moze miec racji oprucz PIS, PIS jest nieomylny Prawy i
        Sprawiedliwy tylko PIS moze rozmawiać z "ludzmi o marnej reputacji" czemu nie
        powstanie koalicja z PO ? co nam obiecywali przed wyborami. Pewnie pomyli Tuska
        z Lepperem na cóz zdarza się, bo nie negocjowali z innymi partiami niz PO. Bo
        tylko PiS mowi prawdę. Koalicja stołki lubi i nie ukrywa ze dla interesu
        partyjnego nawet podpisze pakt z diabłem.

a pozatym nareszcie program “Tanie Państwo” wchodzi w życie. A jego czołowym
        reprezentantem jest nasz ulubiony poseł, gwiazda mediów, prawdziwy mąż stanu
        Jacek Kurski. Zamiast, tak jak minister Tomasz Lipiec za urodziny płacić
        służbową kartą postanowił urządzić je w swoim biurze poselskim. Chodziło o
        urodziny małżonki posła – pani Moniki (w tym miejscu przyłączamy się do
        serdecznych życzeń). Oszczędność na imprezie była wręcz przykładna – bawiono się
        przy świecach dla oszczędności prądu, rolę ochrony pełnił syn państwa Kurskich
        oraz skrzyknięci z pobliskiej dyskoteki wolontariusze, nawet wideofilmowanie
        zapewniło TVN24. Martwi nas tylko to, że poseł Kurski najwyraźniej wstydzi się
        swojego przykładnego zachowania – stara się tłumaczyć, że to jakieś spotkanie z
        wyborcami z okazji rocznicy jego posługi dla Polski. Poseł powinien zrozumieć,
        że te 10 tys. zł., które otrzymuje od Rzeczypospolitej co miesiąc na prowadzenie
        biura poselskiego nie mogą się marnować. Oby tak dalej pośle Kurski!
      • kkss2 Re: +++ Ej Szmajdzias! Wstyd to Kraść Mieszkania! 17.10.06, 13:29
        wole byc komuchem niz ..ym faszysta jak kaczor i gieryy
        ch
    • zhk Piprzym wcale nie popiera... 17.10.06, 12:45
      ..
    • evident Brawo Szmajdziński, z nimi trzeba ostro 17.10.06, 12:45
      kawa na ławę, bez owijania w bawełnę
      • wrojoz Re: Brawo Szmajdziński, z nimi trzeba ostro 17.10.06, 12:49
        PiS trzeba niszczyć, aby PiS nie niszczył Polski.
    • piwi77 Kościół nie broni obecnej władzy bezinteresownie, 17.10.06, 12:46
      za zgodą PiSowskiego rządu, bogaci się i przejmuje narodowy majątek w tempie,
      jak nigdy dotąd.
      • wrojoz Re: Kościół nie broni obecnej władzy bezinteresow 17.10.06, 12:50
        Prosze Episkopat, nie popierajcie przestępcówi oszustów z PiSu.
        • piwi77 Re: Kościół nie broni obecnej władzy bezinteresow 17.10.06, 12:54
          wrojoz napisał:

> Prosze Episkopat, nie popierajcie przestępcówi oszustów z PiSu.

To naturalne u przestępców i oszustów, że popierają przestępców i oszustów.
    • junkier Komunistyczne element czepia się nawet Kościoła, 17.10.06, 12:46
      Komunistyczne element czepia się nawet Kościoła, to już zupełnie niesłychane!!!
      Potomkowie i bezpośredni spadkobiercy komunistycznych zbrodniarzy, mordercow i
      zdrajców narodu polskiego ośmielają się dziś atakować Kościół Katolicki, który
      pomijając jego zbawczą misję chrześcijańską, był niezłomnym obrońcą wolności i
      tradycji narodowej i można bez przesady powiedzieć że to dzięki Kościołowi w
      Polsce komunistom nie udało się zniszczyć tkanki społecznej w Polsce w takim
      stopniu jak w innych krajach dawnego bloku sowieckiego.

Nie ma słów, powtarzam nie ma słów żeby opisać krętactwa i bezczelność komuchów
      z lewicy demokratycznej nagłaśnianych przez zdradzeickie media, które Polacy w
      swej naiwności na początku lat 90-tych wzięli za "antykomunistyczne".
      • lidkawozniak Re: Komunistyczne element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 12:52
        A co, nie można atakować Kościoła? A ja mam gdzieś Kościół, który się bawi w
        politykę. Bo to już nie jest wtedy Kościół, tylko kolejna partia. Episkopat sam
        jest sobie winny, choć niektórzy z biskupów są na szczęście w porządku.
        • junkier Komunistyczny element czepia się nawet Kościoła 17.10.06, 13:03
          Atakujac Kosciol ciezko grzeszysz, przy czym nie wiem czy ma to dla ciebie
          znaczenie, podejrzewam ze nie.

> niektórzy z biskupów są na szczęście w porządku.

Jak domyslam sie dwoch, tych co od lat kolaboruja z pseudopolskimi mediami.
          • piwi77 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:05
            junkier napisał:

> Atakujac Kosciol ciezko grzeszysz,

Tak, ale tylko przeciwko Kościołowi. A, że instytucja to przestępcza, więc w
            sumie postawa godna pochwały.
          • lidkawozniak Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:05
            junkier napisał:

> Atakujac Kosciol ciezko grzeszysz, przy czym nie wiem czy ma to dla ciebie
            > znaczenie, podejrzewam ze nie.
            >
            >
            > > niektórzy z biskupów są na szczęście w porządku.
            >
            > Jak domyslam sie dwoch, tych co od lat kolaboruja z pseudopolskimi mediami.

To ty taki wierzący i kleroskłonny, ale jednak są dla Ciebie biskupi lepsi i
            gorsi. To których można krytykować, a których nie, he?
          • irena1949 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:11
            junkier napisał:

> Atakujac Kosciol ciezko grzeszysz, przy czym nie wiem czy ma to dla ciebie
            > znaczenie, podejrzewam ze nie.
            >
            >
            > > niektórzy z biskupów są na szczęście w porządku.
            >
            > Jak domyslam sie dwoch, tych co od lat kolaboruja z pseudopolskimi mediami.

--chory człowiek z ciebie
            Irena
            • junkier Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:13
              Tak, jestem wrogiem III RP wiec trzeba mnie i innych zwolennikow IV RP zamknac
              w psychuszkach... Pisal o tym pare linijek wyzej jakis inny "yntelygent".
              • piwi77 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:19
                junkier napisał:

> Tak, jestem wrogiem III RP wiec trzeba mnie i innych zwolennikow IV RP
                zamknac
                > w psychuszkach... Pisal o tym pare linijek wyzej jakis inny "yntelygent".

Zamykanie inaczej myślących, to Wasza domena. Chcemy nowych wyborów i
                zakonczenia tego spektaklu bezprawia w wykonaniu obecnej władzy (z kościółkiem
                w tle). Osiagniemy swój cel, zapomnimy o takich jak Ty.
                • irena1949 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:27
                  piwi77 napisał:

> junkier napisał:
                  >
                  > > Tak, jestem wrogiem III RP wiec trzeba mnie i innych zwolennikow IV RP
                  > zamknac
                  > > w psychuszkach... Pisal o tym pare linijek wyzej jakis inny "yntelygent".
                  >
                  > Zamykanie inaczej myślących, to Wasza domena. Chcemy nowych wyborów i
                  > zakonczenia tego spektaklu bezprawia w wykonaniu obecnej władzy (z
                  kościółkiem
                  > w tle). Osiagniemy swój cel, zapomnimy o takich jak Ty.
                  • piwi77 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:30
                    Nastanie dzień, to zapomnisz, że były kreatury. Normalny człowiek tak ma.
              • kiminohikari Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:28
                junkier napisał:

> Tak, jestem wrogiem III RP wiec trzeba mnie i innych zwolennikow IV RP
                zamknac
                > w psychuszkach... Pisal o tym pare linijek wyzej jakis inny "yntelygent".

taaa... co za obiektywizm junkier!!! gratulacje!!!
                co powiesz na to "jestem wrogiem IVRP wiec trzeba mnie
                i innych przeciwnikow IV RP zamknac w psychuszkach"
                (albo cytat z ciebie "wyemigruj")...
              • momy Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 14:12
                Symptomy zaburzeń psychicznych na razie widoczne są głownie w elitach PiS.
                Pogadaj z byle psychologiem - objawy książkowe. Jeszcze pokolenia psychologów b
                ędą się uczyć na materiałach z wiecu w stoczni
        • hsawicka Mściciel w sutannie 17.10.06, 13:07
          Szmaciński miał czelność nazwać księdza Isakiewicza-Zaleskiego mścicielem w
          sutannie. To komuchu jeden, ujawnienie tych najpodlejszych, donoszących z
          najniższych pobudek na swoich najbliższych, parafian, przyjaciół itd. uważasz
          za zemstę? To wskazanie na zdrajcę i sprzedawczyka, nazwanie go po imieniu
          renegatem, komunistycznym sługusem jest zemstą?
          Zajrzyj komuchu do słownika, bo chyba nie rozumiesz słowa, które używasz.

Słuchając tych nikczemnych krętactw czerwonych do głowy przychodzi myśl - jakby
          to było dobrze, gdyby wrócił Marszałek i zrobił porządek z tą mierzwą.
          • piwi77 Re: Mściciel w sutannie 17.10.06, 13:10
            hsawicka napisała:

> Szmaciński miał czelność nazwać księdza Isakiewicza-Zaleskiego mścicielem w
            > sutannie. To komuchu jeden, ujawnienie tych najpodlejszych, donoszących z
            > najniższych pobudek na swoich najbliższych, parafian, przyjaciół itd. uważasz
            > za zemstę? To wskazanie na zdrajcę i sprzedawczyka, nazwanie go po imieniu
            > renegatem, komunistycznym sługusem jest zemstą?
            > Zajrzyj komuchu do słownika, bo chyba nie rozumiesz słowa, które używasz.
            >
            > Słuchając tych nikczemnych krętactw czerwonych do głowy przychodzi myśl -
            jakby
            >
            > to było dobrze, gdyby wrócił Marszałek i zrobił porządek z tą mierzwą.

Co wam jest, głęboko wierzący katolicy, wsłuchani w przesłanie Jana Pawła II,
            że kipiecie od nienawiści do wszystkiego co nieukrzyżowane.
          • mt7 Re: Mierzwa, to dzieci tego samego Boga! 17.10.06, 13:22
            A Ty w Jego oczach za kogo się uważasz? W Ewangeli jest napisane, że kto powie
            swemu bratu "głupcze" winien jest ognia piekielnego.
          • elan13 Re: Mściciel w sutannie 17.10.06, 15:25
            hsawicka napisała:

> Szmaciński miał czelność nazwać księdza Isakiewicza-Zaleskiego mścicielem w
            > sutannie. To komuchu jeden, ujawnienie tych najpodlejszych, donoszących z
            > najniższych pobudek na swoich najbliższych, parafian, przyjaciół itd. uważasz
            > za zemstę? To wskazanie na zdrajcę i sprzedawczyka, nazwanie go po imieniu
            > renegatem, komunistycznym sługusem jest zemstą?
            > Zajrzyj komuchu do słownika, bo chyba nie rozumiesz słowa, które używasz.
            >
            > Słuchając tych nikczemnych krętactw czerwonych do głowy przychodzi myśl -
            jakby
            >
            > to było dobrze, gdyby wrócił Marszałek i zrobił porządek z tą mierzwą.

Na razie jest etap wskazywania tych kanalii, które długie lata chronione przez
            środowiska czerwono-różowe czuły sie bezkarnie. Komuchu Szmajdziński, ksiądz
            Isakiewicz-Zaleski poniżany i torturowany przez Twoich towarzyszy spod znaku SB
            wykazał się niepojętą wręcz wielkodusznością, po chrześcijańsku wybaczając tym
            kanaliom, które na niego donosiły. Nie wszyscy prześladowani będą mieli w sobie
            tyle miłosierdzia dla bliźniego.
            Pewnie niedługo się komuchu przekonasz (Ty i Twoi towarzysze) co naprawdę
            oznacza zemsta za szantaże, szykany, upodlenie i inne przyjemności serwowane
            przez towarzyszy z SB oraz ich donosicieli.
      • piwi77 Re: Komunistyczne element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 12:52
        Sprzątanie Polski trzeba rozpocząć właśnie od osłabienia Kościoła, jak tylko
        się da. Panoszenie się Kościoła Katolickiego i traktowanie naszego kraju jak
        dojnej krowy, jest przyczyną naszych cierpień w ciągu ostatnich 300 lat. Chcemy
        być naprawdę suwerenni, musimy zgnieść tę gnidę, KK.
        • junkier Komunistyczny element czepia się nawet Kościoła 17.10.06, 13:00
          Zginiesz w mekach piekielnych, i nie ukrywam satysfakcji z tego powodu bo sa
          jednak jakies granice tolerowania zlej woli.
          • piwi77 Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:02
            junkier napisał:

> Zginiesz w mekach piekielnych, i nie ukrywam satysfakcji z tego powodu bo sa
            > jednak jakies granice tolerowania zlej woli.

Dzięki za iście katolickie pozdrowienia. Po życzeniach ich poznacie.
          • lidkawozniak Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:04
            junkier napisał:

> Zginiesz w mekach piekielnych, i nie ukrywam satysfakcji z tego powodu bo sa
            > jednak jakies granice tolerowania zlej woli.

O tym to już nie ty zdecydujesz, więc lepiej nie bluźnij...
          • jas Re: Komunistyczny element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:04
            Junkier- wyp...do swego kurdupla Prezia K i jego ciotowatego barcholka Jarka.
            Masz myslenie typowego nazisty
          • qba75 a skądeś Waszeci? odmrożon? 17.10.06, 13:17
            junkier, Twoje posty mogły się mylić co niektórym być z prozą Sienkiewicza.
            Zadęcie, patos, pompa, histeria, euforia (odmiennie jednak brak pozytywów po
            stronie, z którą sympatyzuje narrator....)

Czasem mam też wrażenie, że z Ciebie DopieroCoOdmrożony hibernatus z szabelką
            wyszczerbioną w obronie wiary przodków.

No i te "męki piekielne" w poście powyżej... Przegiąłeś.. No odpuść mu, ty mu
            wybacz! Kat z Ciebie junkier, inkwizytor, fuj...

walczysz junkier z tą komuną walczysz, że aż na uczciwą pracę czasu nie masz,
            ale teksty masz komunistyczne (zmiana tylko podmiotu, dopełnień i przysłówków z
            czarne na czerwone, sierp na krzyż itd).
            Pompujesz te wypowiedzi emocjami do wyrzygania, przebaczenia nie uznajesz, win
            nie odpuszczasz, draństwom i grzechom się konsekwentnie nie przeciwstawiasz,
            jednych złoczyńców tępisz, gdy innych chwalić... tej, ta Twoja duchowość musi,
            że wybiórcza jest... opamiętaj się bo Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy!
      • rebjot Re: Komunistyczne element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 13:05
        Czytając te (i inne podobne innych autorów na tym forum) brednie zastanawiam
        się jakie zwoje nerwowe w mózgu piszącego dotknięte zostały poważną
        dysfunkcją...
        Przecież to zwykły bełkot Jakieś hasełka i komunały okraszone epitetami i
        podane w tonie skrajnie argesywnym Gdyby to nie było forum ale bezpośrednia
        dyskusja swój tekst wykrzyczałbyś wygrażając pięściami Opanuj się.
      • carssc Re: Komunistyczne element czepia się nawet Kościo 17.10.06, 14:05
        junkier napisał:

> Komunistyczne element czepia się nawet Kościoła, to już zupełnie
        niesłychane!!!
        >
        > Potomkowie i bezpośredni spadkobiercy komunistycznych zbrodniarzy, mordercow
        i
        > zdrajców narodu polskiego ośmielają się dziś atakować Kościół Katolicki,
        który
        > pomijając jego zbawczą misję chrześcijańską, był niezłomnym obrońcą wolności
        i
        > tradycji narodowej i można bez przesady powiedzieć że to dzięki Kościołowi w
        > Polsce komunistom nie udało się zniszczyć tkanki społecznej w Polsce w takim
        > stopniu jak w innych krajach dawnego bloku sowieckiego.
        >
        > Nie ma słów, powtarzam nie ma słów żeby opisać krętactwa i bezczelność
        komuchów
        >
        > z lewicy demokratycznej nagłaśnianych przez zdradzeickie media, które Polacy
        w
        > swej naiwności na początku lat 90-tych wzięli za "antykomunistyczne".

junkier, bo Ci żyłka pęknie. Skoro potomkowie, to może coś o tatusiu bliźniaków
        bliżej, sroce on nie wypadł spod ogona. Ty nawet nie rozróżniasz księdza i
        kościoła, nie zabieraj więć głosu.
      • zielonka443 Junkier vel Jumkier vel Poszeklu vel... 17.10.06, 14:12
        Dla przpomnienia i zastanowienia zlote mysli czytaj klamstwa i
        inne 'rozwazania' JK.
        Mysle, ze mozecie/mozesz sobie je wydrukowac jako dobry przyklad budowy'IV RP'.

Jarosław Kaczyński - fakty i mity
        1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
        2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
        3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
        4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
        5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
        6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
        Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
        7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
        awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
        nierealne to nalezy dodac nowy opis tj. warchol(J).
        8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
        sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
        9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
        opozycji w latach 70 (J).
        10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
        11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
        12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
        13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
        14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
        15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
        16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
        17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
        18. Afera bilboardowa.
        19. Chcemy koalicji z PO.
        20. PO jest w koalicji z SLD.
        21. To wszystko wina PO i SLD.
        22. Nie bedzie TKM-u.
        23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
        24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
        25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        .............
        99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
    • irena1949 DNO 17.10.06, 12:47

-Polska sięgnęła dna i babra się w tym błocie.Nie chcę już czytać tego co
      piszecie ponieważ mnie mdli.Polacy nie potrafią rządzić tylko ciągle się
      kłócą.Są mściwi i złośliwi.Jestem Polką i się tego wsydzę.Kocham mój kraj ale
      nie Polaków.Nienawidzę agresji a mam z nią do czynienia na codzień.Słucham
      sejmu-koszmar.Chciałabym żyć w normalnym kraju ale to jest niemożliwe ponieważ
      obojętnie jaka partia dojdzie do władzy będzie żle.Co było przez 17 lat-ciągłe
      kłótnie, pomówienia,wyciąganie brudów. Polak jak się dorwie do władzy to zaraz
      kombinuje jak tu zrobić pieniądze dla siebie i rodziny.I tak będzie zawsze.
      Teraz w sejmie przemawia wstrętny Giertych.Momentalnie dostałam dreszczy.Jego
      nie można nawet słuchać a co dopiero patrzeć na niego.
      Irena
      • junkier wyemigruj 17.10.06, 12:52
        > Kocham mój kraj ale nie Polaków

No to wyemigruj, jaki problem?

Tylko nie zapomnij prenumeraty Wyborczej i Polityki zamowic, bez strawy
        intelektualnej dla yntelygentow swiat moze wydawac sie jeszcze bardziej ponury
        • irena1949 Re: wyemigruj 17.10.06, 12:57
          junkier napisał:

> > Kocham mój kraj ale nie Polaków
          >
          >
          > No to wyemigruj, jaki problem?
          >
          > Tylko nie zapomnij prenumeraty Wyborczej i Polityki zamowic, bez strawy
          > intelektualnej dla yntelygentow swiat moze wydawac sie jeszcze bardziej ponury

-Zaden.Cała moja rodzina już wyemigrowała ponieważ nie mogła zdzierżyć takich
          oszołomów jak ty.Jesteś wstrętny.-
          Irena
          • junkier Re: wyemigruj 17.10.06, 13:09
            Daleki jestem od przeceniania swojej skromnej osoby ale jesli z mojego powodu
            wyjechalo z kraju pare osob o bardzo l u z n ej, jak wynika z powyzszych
            opinii, lacznosci z narodowa tradycja i swiadomoscia, ktore wrecz odczuwaja
            jawna niechec czy nienawisc do Polakow, to nie przypuszczam abym musial
            cierpiec z tego powodu na jakiekolwiek wyrzuty sumienia.
            • lidkawozniak Re: wyemigruj 17.10.06, 13:12
              junkier napisał:

> Daleki jestem od przeceniania swojej skromnej osoby ale jesli z mojego powodu
              > wyjechalo z kraju pare osob o bardzo l u z n ej, jak wynika z powyzszych
              > opinii, lacznosci z narodowa tradycja i swiadomoscia, ktore wrecz odczuwaja
              > jawna niechec czy nienawisc do Polakow, to nie przypuszczam abym musial
              > cierpiec z tego powodu na jakiekolwiek wyrzuty sumienia.

A możesz w kilku punktach opisać, jaka jest ta narodowa tradycja i świadomość?
              Bo według mnie, to każdemu Polakowi powinno zależeć, żeby było u nas coraz
              lepiej, nie? A skoro nie jest i nie ma perspektyw, że będzie, to co się dziwić,
              że niektórzy sobie odpuszczają?
              • kiminohikari Re: wyemigruj 17.10.06, 13:20
                > A możesz w kilku punktach opisać, jaka jest ta narodowa tradycja i świadomość?

dla junkra chyba taka, ze ci, ktorzy mowia ogolnie
                o tej koalicji zle, a przede wszystkim o pisie, z
                definicji maja gdzies narodowa tradycje i sa nieuswiadomieni
                spolecznie, innymi slowy sa obywatelami drugiej
                kategorii.
                jako najlepszy przyklad traktowania z najwyzsza pogarda,
                braku zrozumienia oponenta niech swiadczy "wyemigruj"
                (a doglebnie uzasadnienie w poscie).
                • junkier Re: wyemigruj 17.10.06, 13:27
                  > braku zrozumienia oponenta niech swiadczy "wyemigruj"
                  > (a doglebnie uzasadnienie w poscie).

Wprost przeciwnie, prosze potraktowac te rade jako dowod glebokiego altruizmu i
                  zrozumienia problemow innego obywatela Polski. Bo jesli ktos pisze ze nie znosi
                  Polakow to co lepszego mozna mu poradzic? Emigracja pozostaje, realna (wyjazd)
                  albo wewnetrzna (lekture polskojezycznej prasy tez sugerowalem).

Co do narodowej tradycji, to kazdy moze myslec o niej krytycznie, ale wszyscy
                  maja obowiazek ja s z a n o w a c.

Ja np. uwazam Powstanie Warszawskie za calkowicie nieodpowiedzialny akt, a samo
                  rozpoczecie PW dzialaniem na krawedzi zdrady, co nie zmienia faktu ze mam
                  elementarny obowiazek oddawania naleznej czci i szacunku Powstancom. To chyba
                  oczywiste.
                  • kiminohikari Re: wyemigruj 17.10.06, 13:38
                    junkier napisał:

> Bo jesli ktos pisze ze nie znosi Polakow

nie sadze, ze o to chodzilo... raczej o "nie znoszenie"
                    IVRP (albo w zaleznosci od tego jak osoba patrzy na to
                    IIIRP & IVRP na rowni i mam na mysli sposob rzadzenia).

> Co do narodowej tradycji, to kazdy moze myslec o niej krytycznie, ale wszyscy
                    > maja obowiazek ja s z a n o w a c.

nalezaloby najpierw sprecyzowac,
                    co to jest tradycja narodowa.

> Ja np. uwazam Powstanie Warszawskie za calkowicie nieodpowiedzialny akt, a
                    samo
                    >
                    > rozpoczecie PW dzialaniem na krawedzi zdrady, co nie zmienia faktu ze mam
                    > elementarny obowiazek oddawania naleznej czci i szacunku Powstancom. To chyba
                    > oczywiste.

niesamowite (przynajmniej czesciowo) sie zgadzamy...
                    szacunek oczywiscie sie poleglym nalezy, ale na tym koniec.
                    co do tego, ze powstanie (jako koncepcja) bylo bezsensowne,
                    na "krawedzi zdrady" to jest prawda.
                    i to powinno tez byc podkreslane (a nie tlumaczenia "my walczyliscmy",
                    a "oni nas zdradzili" [w domysle stalin]), a przede wszystkim
                    stosunek aliantow zachodnich (przede wszystkim USA).

glowny problem z tradycja narodowa polega na tym,
                    ze egzystuje ona tylko i wylacznie w krainie mitow
                    (brak jakichkolwiek odniesien do realiow, vide chocby
                    powstanie warszawskie)
                    • p.pirx Re: wyemigruj 17.10.06, 13:47
                      kiminohikari napisał:

> niesamowite (przynajmniej czesciowo) sie zgadzamy...
                      > szacunek oczywiscie sie poleglym nalezy, ale na tym koniec.
                      > co do tego, ze powstanie (jako koncepcja) bylo bezsensowne,
                      > na "krawedzi zdrady" to jest prawda.
                      > i to powinno tez byc podkreslane (a nie tlumaczenia "my walczyliscmy",
                      > a "oni nas zdradzili" [w domysle stalin]), a przede wszystkim
                      > stosunek aliantow zachodnich (przede wszystkim USA).

Uwielbiam takie głodne kawałki!:) Szanowny kolego! A może byś tak poczytał
                      literaturę fachową na ten temat i dopiero wydawał takie jednoznaczne diagnozy. Z
                      jakiej perspektywy wydales swoj osąd? Z perspektywy ulicy? czy może polityki
                      zagranicznej rządu w Londynie? A może chodzi ci o decyzje władz wojskowych w
                      kraju? Problem, ktory probujesz rozstrzygnac jest tak wieloaspektowy, że należy
                      się nad nim pochylić z odpowiednią powagą i szacunkiem, a nie ładować na
                      podstawie nikłej wiedzy i przekonania o wlasnej nieomylności.
                      Powiem ci jedno i mam nadzieje, ze cie to zmobilizuje do siegniecia po
                      literature fachowa, a nie zniecheci - Wiedza uzyskana na imieninach u cioci po
                      paru głębszych rodzinnych autorytetow, to jednak zbyt wątpliwa podstawa do
                      jakichkolwiek autorytarnych ocen.
                  • momy Re: wyemigruj 17.10.06, 13:59
                    A czy tradycja narodowa to jest liberum veto, warcholstwo, sobiepaństwo i
                    szastanie bogoojczyźnianymi hasłami po to, by się przypadkiem nie brać za
                    porządną robotę? Leżenie krzyżem, wyprowadzanie psów pod okna sąsiadów i
                    rzucanie petów na chodniki?
                    Jeżeli wymaga się szacunku dla tradycji, to trzeba najpierw wykazać, że ona
                    zasługuje na szacunek. Akurat Polacy są takim narodem, który jak żaden inny w
                    Europie powinien pracować nad poprawianiem tradycji, bo jak na razie niewieloma
                    rzeczami możemy sie pochwalić. To co nam się wydaje wielkie (Sienkiewicz,
                    Matejko), dla innych jest po prostu śmieszne. I słusznie. A to, co rzeczywiście
                    wartościowe, Polacy tłamszą, bo krytykuje właśnie tradycję.
                    A może tradycja to język polski? Tyle że jej nagłośniejszy obecnie orędownik,
                    jasnie panujący "gdzie jest prezydent", jest najbardziej na bakier z własnym
                    językiem spośród wszystkich osób na świeczniku. Nawet Lepper wypowiada się po
                    polsku lepiej niż prezydent. Tego rządu tego ich wycierania sobie gęby różnego
                    rodzaju wartościami i tradycjami należy się wstydzic i jak najszybciej o nich
                    zapomnieć.
                    I o tym, jak się domyślam, o głupocie Polaków, i o uciekaniu od niej, pisała Irena.
          • wet3 Re: irena1949 17.10.06, 16:37
            Wstretna to jestes ty, czerwona folksdojczko! Poza tym, rozumem nie grzeszysz.
        • momy Re: wyemigruj 17.10.06, 13:02
          niech wyemigrują wszyscy ci, co byli po stronie ZOMO, czyli 80 proc.
          społeczeństwa, które nie toleruje PiS. Jak Ci za kilkadziesiąt lat PiS wypłaci
          50 zł emerytury, to zmienisz zdanie, tylko że wtedy będzie za późno
        • jas Re: wyemigruj 17.10.06, 13:07
          Widac Junkier zes cham i prostak - taki sam jak Bracia Kaczynscy. Odwal sie od
          inteligencji- gadasz jak ta szmata Dorn- vide wykształciuchy. Masz mentalnosc
          UBEKA, myslenie Czekisty i ty mienisz sie patriotą? Wstyd. Kury czytaj kaczki Ci
          pasac nizli sie wypowiadac.
        • gaius_octavius Junkier,dzięki takim jak ty i twoi wodzowie 17.10.06, 13:13
          z PiSu, LPRu i Samoobrony, emigruja zdolni i chętni do pracy młodzi ludzie,
          gdyż twoja ukochana władza zajmuje się tylko i wyłącznie rozgrywkami
          personalnymi i przybijaniem swoich tyłków do stołków na stałe a nie tym, do
          czego ją wybrano (mam nadzieję, że po raz ostatni w historii).
          Mam dla Ciebie radę: kup sobie Gazetę Polską i słuchaj Radia z Ryjem i Sp...
          Dziadu, jak mawia twój idol z forum Gazety, skoro tak jej nienawidzisz.
          • junkier Emigracja nieodrodne dziecko SLD 17.10.06, 13:59
            Emigracja to nieodrodne dziecko SLD. Przeciez Miller i Belk a z Hausnerem, za
            zenujacych rzadow ktorych wysunelismy sie na czolo europejskich statystyk
            bezrobocia, mieli jeden jedyny pomysl na bezrobocie: wywalczyc maksymalne
            otwarcie rynkow pracy w UE dla Polakow i niech spadaja bo miejsc pracy z ukladu
            i koryta i tak dla wszystkich nie starczy, a cos takiego jak obnizka ZUS-u,
            zrodlo bezrobocia w Polsce, tym komuchom dl lba nie przyszlo.

• kfaker Re: Emigracja nieodrodne dziecko SLD 17.10.06, 14:41
              Mówiłem junkier żebyś robił kupę co rano? Mówiłem! Gdybyś spróbował, na pewno by ci się polepszyło i może nawet przestałbyś słyszeć głosy.
        • y.y Re: wyemigruj 17.10.06, 13:52
          Odpowiadasz na :
          junkier napisał:

> > Kocham mój kraj ale nie Polaków
          >
          >
          > No to wyemigruj, jaki problem?

Oto cały PiS: jak Ci się nie podoba, to wyp....j. Polutyka otwartych drzwi
          zakompleksionych łgarzy, którzy mają w d...e ludzi i to, że ich właśni rodacy
          opuszczają ten kraj.

Dno, żenada i wstyd. Jeżeli ludzie uciekają z tego kraju, a jedyną reakcją
          jest "wyemigruj" to widać jakie podejście ma ta cała brunatna hołota: jedyne co
          się liczy to koryto, po drodze należy kłamać i opluwać łgarstwami wszystkich
          dookoła, a to że wyjeżdżają, ich sprawa.

Banda gnoi. WON!!!
    • rozwado Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:49
      Jak widac z tego listu, jezyk antykomunistow jest dokladna kopia jezyka komunistow
      - z czasow two. Wieslawa.
      • wrojoz Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:51
        Tak, PiS stworzył koalicję wstydu i strachu.
    • momy Takim oskarżeniom rzecz jasna towarzyszą dowody. 17.10.06, 12:51
      Więc szoruj z nimi do prokuratury, bo jak nie to ja doniosę na ciebie za krycie
      przestępców, czyli zmowę
    • duziabuzia harcmistrz PRL ,właściciel mieszkania za 1400 zł 17.10.06, 12:56
      co ty chcesz nam powiedzieć ?
      • piwi77 Rzucili ci jak psu, te 1400, na pożarcie, 17.10.06, 13:00
        a Ty chwyciłeś w swe zęby. Tak się robi propagandę. Tym łatwiej, jak się ma z
        idiotami do czynienia.
    • maureen2 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 12:57
      co ma z tym Kościół wspólnego, to nie wiem
    • signal Najgorszy, co Pan, on jest tragiczny ! 17.10.06, 12:58
      nocna zmiana w Pałacu to potwierdza
      • mika68 szmajdzin! zlikwidowałbyś to czerwone podgardle 17.10.06, 13:05
        wreszcie! Co za charakterystyczny element fizjonomii czerwonego barona! Takim
        jak ty, Oleksy czy Jaskiernia przydałby się odwyk w pierdlu... Popatrz na
        Pęczaka, taki okrąglutki w bucikach na obcasach paradował, a teraz popatrz jak
        chudzieńki, mizerotka i jak posiwiał, jak gołąbek:))) Liczcie dni towarzyszu
        Szmajdziński! Bedziecie siedzieć....
        • rebjot Re: szmajdzin! zlikwidowałbyś to czerwone podgard 17.10.06, 13:09
          Odsiedzi i wyjdzie a Ty jak byłaś głupia tak pozostaniesz
        • marekjurek_u_pinocheta Zalewski przyjaciel Kaczyńskiego z PC w pierdlu 17.10.06, 13:12
          tez siedzi. I tez fizjonomię poprawi.

mika68 napisała:

> wreszcie! Co za charakterystyczny element fizjonomii czerwonego barona! Takim
          > jak ty, Oleksy czy Jaskiernia przydałby się odwyk w pierdlu... Popatrz na
          > Pęczaka, taki okrąglutki w bucikach na obcasach paradował, a teraz popatrz
          jak
          > chudzieńki, mizerotka i jak posiwiał, jak gołąbek:))) Liczcie dni towarzyszu
          > Szmajdziński! Bedziecie siedzieć....
    • star21 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 13:03
      Szmajdzinski ty czerwony psie boisz sie zdrajco ze mozemy ci dobrze wpie..c
    • eva15 Szmajdziński ma przed sobą Wielką Karierę!!!!!!! 17.10.06, 13:03
      Atakując PL-Kościół Szmajdziński ma przed sobą wielką karierę. W NIE lub GW,
      jeśli umie nie tylko pleść ale i pisać koszałki.

No ale, że jest inteligentny inaczej było już widać 3 lata temu, gdy chciał
      wcielić Niemców do polskiego wojska - a dokładnie pod polskie rozkazy i wysłać
      ich do Iraku. Ku chwale Hameryki. Myślę, że po dziś dzień się (po cichu) śmieją
      w Berlinie z tego, jak ich Szmajdziński z USA chciał pogodzić. Tęga głowa i
      widać nieuleczalnie tęga.

Teraz się przerzucił z pouczania Niemców na pouczanie Kościoła. Zeby chociaż w
      z laicyzowanych Niemczech, ale nie - tym razem to w Polsce.

Tak trzymać, widać SLD nie dość się jeszcze rozmontowała.
      • kiminohikari problem jest gdzie indziej... 17.10.06, 13:46
        problem polega przede wszystkim na tym,
        ze lewica beda w opozycji przypomina sobie,
        ze jest lewica (hasla pt. "aborcja", zmiana
        stosunku panstwa do kosciola itd itp).
        natomiast bedac u wladzy staje sie bardziej
        pro-koscielna od partii w stylu aws, pis, lpr,
        zchn.
        wide "elyty" sld (gdy rzadzilo) kleczace przed
        biskupami na wszelkiego sortu mszach w intencji,
        spychanie w cien co bardziej liberalnych
        swiatopogladowo poslow.

jakkolwiek szmajdzinski chcialby to uzasadniac
        (moze majac nawet racje), to brzmi to tylko
        i wylacznie zalosnie.
        • eva15 problem jest i tu również.. 17.10.06, 14:05
          zgadzam się, to TAKZE jest problem i przyczynia się do braku wiarygodności.

W ogóle SLD to jeden wielki problem. Oni nie chcą widzieć jak się zbłaźnili i
          uważają się za wielkich światowców, umiejących się poruszać na salanoch Europy
          i USA. Bo tak im wmówiła Hameryka sterując nimi zza kulis, o bardziej niż może
          to zrobić z Kaczkami.
    • juszczenko1 "Cham" z "warchołem" rządzą społem 17.10.06, 13:06
    • sarmata Już rok są u władzy i nie ujwaniają przekrętów SLD 17.10.06, 13:07
      Dużo pustego gadania, szastania oskarżeniami i grożenia palcem, ale za słowami
      nie idą pozwy do sądów za rzekome przekręty zdiabolizowanych postkomuchów. A to
      oznacza że piS łże prosto w oczy i manipuluje zwykłymi ludżmi. Wszedł w
      obiecujący układ z kościołem katolickim: my bedziemy was finansować z
      publicznych pieniędzy, a wy bedziecie popierać naszą władzę. I tym sposobem
      kościółek posuwa w tyłek państwo polskie czyli każdego z nas. Dzisiaj widać jak
      na dłoni jakim wartościom służy pisowska nomenklatura. W jej mniemaniu
      wartoscią samą w sobie jest władza, dla której gotowa jest zaprzedać duszę
      diabłu, czyli samoobronie i Kościołowi. Dochodowa firma katolickich hierarchów
      bez cienia wstydu w imię Boże drenuje kiszenie ubogich polskich podatników,
      wmawiając im ze obecna władza naprawia zepsutą Rzeczpospolitą. Ale naród w
      końcu przejrzy na oczy i powie obłudnikom "dosyć".
      • kiminohikari wyjasnienie... 17.10.06, 13:25

1. sld jest na marginesie politycznym
        2. glownym wrogiem jest po (vide przerozne
        "wymyslone" afery [choc w pewnym sensie
        moze maja racje; kostka miodowicza do domu
        bym nie wpuscil).

a ogolnie napiecie bedzie wzrastac przed wyborami
        (po juz dostaje : vice prezydent warszawy, szafa).
        pewno przede wszystkim w po (mysle, ze nawet z "szafy"
        wyjdzie jarucka z falszywka, aby walnac w miodowicza,
        a posrednio tuska), ale sld pewno tez dostanie.
      • metall Re: Już rok są u władzy i nie ujwaniają przekrętó 17.10.06, 13:39
        Chodzisz do kościoła?
    • carlitos35 Koalicja "wstydu, strachu" i ślepoty - autorze ! 17.10.06, 13:10

I "wierności".
      • carlitos35 Re: Koalicja "wstydu, strachu" i ślepoty - autorz 17.10.06, 13:11
        carlitos35 napisał:

>
        > I "wierności".
        >

Powyższe do pierwszego wpisu - "junkiera" !
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka