janciowy Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:28 junkier aleś Ty durny, durny oj durny, że ....strach Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:34 Czerwoni złodzieje bandyci i szubrawcy przebieraja nerwowo nogami. Jak wyjdą na jaw różne sprawy z grubą forsą, to zostaną posadzeni. Mam nadzieję, że dożywotnio... (generalnie za zdradę ojczyzny należy się "nagroda eutanazji" - przymusowej dobrej śmierci.) No i jest szansa odzyskać niebagatelną kasę. Wystarczy na spłacenie wszystkich długów i skandalicznie opóźniany zwrot odszkodowań okradzionym po II wojnie właścicielom mienia w przypadkach, gdy zwrot w naturze jest niemożliwy, bo mienie juz fizycznie nie istnieje. Resztę potęznej forsy można przeznaczyć bedzie na rozwój Polski. Wszystko pod warunkiem, że wszyscy koalicjanci zechcą rzeczywiście odzyskać tę forsę i posadzić szubrawców... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl na jaw 17.10.06, 14:54 Niedorobieni puczyści - Kaczyński, Macierewicz i S-ka przebierają nerwowo nogami. Ani szafa Lesiaka, ani "wierzchnie warstwy" archiwów WSI nie zawierają materiałów z czerwca 1992, których zniszczenie jest dla kurdupli sprawą priorytetową. Bo zabawy w zamach stanu to się zasadniczo kwalifikują pod czapę - ciekawe co zrobią SKOczni chłopcy z Telegrafu, jeśli uda im się wprowadzić karę śmierci, a nie dotrą do cieplutkich papierków? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 17:10 Glupi, glupszy, moher. Tak sie stopniuje debilizm pisiaczkow.Pisowskie szumowiny won z polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Popaprańcy ....! 17.10.06, 14:36 Kościół popiera obecną władzę ze strachu .W zamian za poparcie kościoła dla rządzących ,oczekuje on rozmydlenia sprawy teczek UB,SB . Wiadomo,że wszyscy najwyżsi sekretarze w wkościele byli umaczani we współpracę z tymi organizacjami, więcej dzięki UB,SB osiągnęli tak wysokie stanowiska ! Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Skłócony naród - oto najwazniejsze osiągnięcie 17.10.06, 14:39 Jak tak czytam te posty ogarnia mnie jedna smutna refleksja...Udalo sie...udalo sie panom K. i ich świcie skłócić naród. Obrażanie i wylewanie kubła pomyj przez forumowiczów na tych, którzy się nie zgadzają z tą czy inną opcją...Szkoda. Ja to widzę tak. Szmajdzińskim i innym szkodnikom dziękujemy..Mieli okazję by się wykazać i co wyszło? Niewiele. Ale z stwierdzeniem o zaangażowaniu Kościoła po stronie jednej opcji się zgadzam. Tak być nie powinno. Jako praktykujący katolik uważam, że Kościół ma kształtować sumienia a nie wdawać się w gierki polityczne. Następna sprawa, byli politycy UW, SLD faktycznie mają cykora przed ujawnieniem niejasnych spraw z ich działalności w okresie gdy rządzili i zagarnęli (nie wszyscy oczywiście, jest wśród nich sporo osób, które zasługują na szacunek) co tylko się udało zagarnąć. Ale proponowanie przez PiS rozwiązania (Urząd Antykorupcyjny), które miałyby wyjaśniać przypadki korupcyjne( czy szerzej - przeciwdziałać korupcji) są żenujące w konfrontacji z innymi rozwiązaniami. Przykład? Otóż, zamiast tworzyć (zmieniać) prawo w celu pozostawienia jak najmniejszej swobody do takich działań (mniejsza swoboda urzędników, przedstawicieli państwa,), zmiany w przepisach skarbowych rząd chce wszystko regulować, ręcznie sterować w myśl swoich koncesyjno - etatystycznych bredni. Wali PRL- em na odległość. Inna sprawa, że pomysłu na gospodarkę nie mają żadnego, wolą się zajmować WSI, orderami, bzdurami w stylu Instytut Wychowania czy lustracją ( to już teraz i tak nie ma sensu - to trzeba było zrobić zaraz po 1989 r.). Boli mnie serce, bo nie chcę stad wyjeżdżać, a z tego co widzę mamy okres marnowania szans ( dotacje unijne!). I niech sobie darują ci, którzy widzą w tym mysl przeodnią Jana Marii Diaboła czy Donalda T. czy też innych Olejniczaków. Takie mam poczucie, że zamiast pchać kraj do przodu toniemy w absurdalnej ogólnonarodowej walce na noże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Skłócony naród 17.10.06, 14:46 Jak to jest być wierzącym i myślącym katolikiem? Rozumiem. że znasz Katechizm i starasz się do niego stosować, a wyrażone w nim poglądy przyjmujesz jako własne? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:00 uriel.blog.pl napisał: > Jak to jest być wierzącym i myślącym katolikiem? > Rozumiem. że znasz Katechizm i starasz się do niego stosować, a wyrażone w nim > poglądy przyjmujesz jako własne? > Wiesz..to jest bardzo osobista sprawa i długo musiałbym to opisywać (chociażby o mojej drodze od wojującego ateisty do katolika) a nie mam na to za bardzo czasu. Napiszę tyle - to moja rzecz w co wierzę, ja Ci niczego nie chcę narzucać, przeżywaj swoje życie jak uważasz za stosowne ale jeśli sugerujesz, że Katechizm nie jest dla ludzi myślących odechciewa mi się wszelkiej polemiki. Wiara to nie układ równań proszę Pana (Pani). Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:03 Z ciekawości pytałem, bo jak żyję tych lat 30, tak nikogo takiego jeszcze nie spotkałem. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:09 I jeszcze coś - pytanie o katechizm było w istocie pytaniem o to, co masz na myśli określając się mianem katolika. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:16 No to to już mi rozjaśnia sprawę bo w rzeczywistości odebrałem to jak małą prowokację:). Wiesz co, ja nigdy się nie zagłębiałem w dogmaty, doktryny itp. 1o przykazań jest dla mnie pewnym drogowskazem, wierzę też w "Kościół apostolski, powszechny" co wcale nie oznacza, że popieram działania jego dostojników na takim czy innym szczeblu (np. czy to episkopat czy parafia). Takie mam przeczucie, że oni po dwakroć odpowiedzą za to. A i jeszcze jedno - chciałbym aby moje życie było taką asymptotą drogi wg 10 przykazań. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:32 To ty jesteś chrześcijanin, a nie katolik - i tu już taki zdziwiony nie jestem :PPP tak, to była mała prowokacja :P --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:48 > To ty jesteś chrześcijanin, a nie katolik - i tu już taki zdziwiony nie jestem > :PPP > > tak, to była mała prowokacja :P Nieładnie tak prowokować bliżnich:P. A co do tego czy katolik czy chrześcijanin to w gruncie rzeczy nie ma to większego znaczenia, bo pewnie gdybym urodził się w Rosji i wierzyłbym w Boga chadzałbym do cerkwii ale uważam, że to nie jest najważniejsze w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:50 Najważniejsze faktycznie nie jest. Ale ty wiesz co? Idź na nabożeństwo do cerkwi. Poczuj różnicę ]:-> --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Re: Skłócony naród 17.10.06, 15:52 Nie miałem okazji, a szczerze powiedziawszy chętnie bym się wybrał. Kiedyś pójdę z pewnościa. Pozdrawiam i 3 maj się uriel. Muszę zmykać coś załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Skłócony naród - oto najwazniejsze osiągnięci 17.10.06, 14:52 prodigus1 napisał: > Takie mam poczucie, że zamiast pchać kraj do przodu toniemy w absurdalnej > ogólnonarodowej walce na noże. Pozdrawiam Jak to możliwe, tyle modłów o ten kraj, kraj kaplic i kościołów, odrodzony z myśli JP2, gdzie ostatnio każdy minister, prezydent nawet, swoje ślubowanie kończyli "Tak mi dopomóż Bóg", i nic to nie pomaga? A może to JEST odpowieź, odpowiedź za obłudę, za kretyńskie łaczenie religii i polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
prodigus1 Re: Skłócony naród - oto najwazniejsze osiągnięci 17.10.06, 15:06 I tu Pulsar masz trochę racji...Też mnie boli, że goście którzy mają wytarte na kolanach spodnie od klęczenia postępują w ten sposób. Ale nie moja to rzecz ich za to osądzić ( w tym aspekcie), ja mogę co najwyżej zagłosować na kogoś innego. Lewicowe świniaki przynajmniej nie odwołują się do Boga a ci hipokryci na każdym kroku to robią a zachowują się tak samo jak LSD. Żenada, skończcie cały ten cyrk Mości Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Skłócony naród - oto najwazniejsze osiągnięci 17.10.06, 15:16 prodigus1 napisał: >I tu Pulsar masz trochę racji...Też mnie boli, że goście którzy mają wytarte na > kolanach spodnie od klęczenia postępują w ten sposób. Ale nie moja to rzecz ich > za to osądzić ( w tym aspekcie), ja mogę co najwyżej zagłosować na kogoś > innego. Lewicowe świniaki przynajmniej nie odwołują się do Boga a ci hipokryci > na każdym kroku to robią a zachowują się tak samo jak LSD. Żenada, skończcie > cały ten cyrk Mości Panowie. Miło mi, podwójnie zresztą, bo jestem bezwyznaniowcem i zawsze jestem atakowany przez katolików. Ale są wyjatki, to prawda... i cała nadzieja. Łaczę wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:40 Gada jak potłuczony Odpowiedz Link Zgłoś
weronika226 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:42 kościół to jedna wielka ściema oni pod płaszczykiem takich miłych moralnych ludzi a tak naprawdę to najbarszej skorumpowana część społeczeństwa, nie obchodzi ich dobro kraju tylko żeby oni mieli dobrze dlatego popierają takich głąbów jak kaczyńscy!!! Szmajdziński ma rację kościół niech się zajmie swoją działką- modleniem a nie wtrąca się do polityki!!! jeszcze nigdy nic dobraego nie wynikło jak kosciół się wtrącał!! powinni całkowicie usunąć go z życia publicznego!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka najwy 17.10.06, 14:45 Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka najwyrazniej przerasta, bez obrazy, twoje mozliwosci analityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 14:52 obserwujac obecna koalicje zaczynam rozumiec, dlaczego doszlo do rozbiorow Polski Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Czerwona banda poucza Kościół,bo mordować już 17.10.06, 15:03 by dziś trzeba było za darmo albo za swoje , nie w ramach oficjalnych etatów. A gazetka odsiewa smaczne kąski. Słowa szmaciaka - złota myślą, która ma udawać myśl przewodnia wielogodzinnej dyskusji o całkiem innym charakterze. I kłamstwo, które ma odciągnąć uwagę od wściekłości, że znowu sie nie udało zdobyć władzy. A Ty synku Jankowski dobrze robisz ,że obserwujesz, ale jeszcze poczytaj torszke historii. Bo rozbiory były dlatego, że większosc sejmu stanowili zausznicy Moskwy i innych mocarstw. Tacy, jak dziś pieprzone szmaciaki i tuski - zakładnicy niemieccy. ankowski1960 napisał: > obserwujac obecna koalicje zaczynam rozumiec, dlaczego doszlo do rozbiorow > Polski Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Czerwona banda poucza Kościół,bo mordować już 17.10.06, 15:25 to zupelnie jak dzisiaj. Sam Jarek mowil, ze Lepper to zausznik Moskwy (niedawno podobno jechal tam po wskazowki, jak za dawnych czasow), a LPR nawet sie z tym nie ukrywa, w koncu to dluga tradycja w rodzie Giertychow. Wiec nie tylko w sejmie, ale i w rzadzie mamy wiernych Moskwie politykow, nawet najwieksze zagraniczne sympatie opozycji nic nie pomoga :) Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 15:04 junkier napisał: > Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka najwyrazniej przerasta, bez > obrazy, twoje mozliwosci analityczne. Powstrzymaj się od swoich rad i oceniania ludzi. Skup się na ocenianiu poglądów i argumentów. To forum dyskusyjne a nie kruchta... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 15:43 Odkad to slowo "kruchta" ma byc epitetem? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 15:47 A dlaczego zaraz epitetem. a może klient chciał Ciebie pochwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 16:13 junkier napisał: > Odkad to slowo "kruchta" ma byc epitetem? junkier, na litość boską, czytaj ze zrozumieniem, słowo "kruchta" nie jest epitetem, a użyłem go ja, a nie Ty, i w innym celu... ale nie zrozumiałeś, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Proponuje jednak wroc do seriali bo polityka 17.10.06, 16:20 Sam jestem przeciw atakom ad personam ale ilosc atomowych bredni jaka napisala ta ksiezniczka od seriali, nie pamietam nicka, sprawila ze nie moglem sie powstrzymac...... Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar12 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:59 weronika226 napisała: > kościół to jedna wielka ściema oni pod płaszczykiem takich miłych moralnych > ludzi a tak naprawdę to najbarszej skorumpowana część społeczeństwa, nie > obchodzi ich dobro kraju tylko żeby oni mieli dobrze dlatego popierają takich > głąbów jak kaczyńscy!!! Szmajdziński ma rację kościół niech się zajmie swoją > działką- modleniem a nie wtrąca się do polityki!!! jeszcze nigdy nic dobraego > nie wynikło jak kosciół się wtrącał!! powinni całkowicie usunąć go z życia > publicznego!! Masz rację, z tym jednak, że ta elita polityczno-katolicka jest moralna inaczej. Żyjąc na klęczkach, nie można owocnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re:Srutu tu tu dwa paluszki Kuchcińskiego po sali 17.10.06, 14:43 Panie "Almagus" Pan jesteś kwintesencją mądrości na tym forum! Gratuluję!Że też Pan nie piszesz artukułów do GW,lub bodaj "wierszy" toż to by była rewelacja i jakby zwiększyła poczytność. Wyślij pan coś do redakcji.Koniecznie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 14:59 junkier napisał: > Strach to odczuwają postkomuniści i ich medialne sługusy bo wiedzą że > koalicja ludowo-narodowa, w której służby policyjno-antykorupcyjne będą > pozostawać w rękach PiS, wyjawi na jaw brudne machinacje, dzięki którym > powstała i w nerwowych konwulsjach dogorywała przez ostanie lata III RP, > chory twór czerwonych, różowych i agentury. PiS - wstyd, kłamstwo, fałsz, obłuda, hipokryzja... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ciagle udają się te kpiny z forumowiczów.Podrzuce 17.10.06, 15:09 nie absurdalnego żeru. Ni z gruszki , ni z pietruszki, jakaś komusza, bezsensowna pretensja okazuje sie leitmotivem wielogodzinnej dyskusji zupełnie o czym innym. Poza wszystkim promowac skonczonego łajdackiego szmaciaka na takiego autora - to naprawdę ostateczne rozmijanie się z funkcją mediów. Szkoła szmaciaka i kanalarza urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Koalicja strachu dla czerwonej bandy!!!Yes, yes !! 17.10.06, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
matek1965 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:12 celem nadrzednym tych ekip rzadzacych jest wykonczenie komuny .....do ostatniego cwoka ...........na wieki wiekow....:) Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:15 Trochę szkoda, że przy tym zapomnieli o rządzonym przez siebie kraju. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko POLACY komu wierzycie Lepperowi czy Tuskowi ? 17.10.06, 15:15 Wybor nalezy do nas ! Budapeszt jest niedaleko ! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: POLACY komu wierzycie Lepperowi czy Tuskowi ? 17.10.06, 15:26 brokowisko napisał: > Wybor nalezy do nas ! Budapeszt jest niedaleko ! Jesteś głupcem próbując porównywać sytuacje na Węgrzech z tym co działo się ostatnio w naszym kraju. Jesteś albo głupi albo złośliwy. Tusk ,czyli tój jak rozumię idol robi wszystko aby w Polsce budzić niepokoje społeczne, by ludzie wyszli na ulice. Tylko że Polacy nie chca awnatur!!! Polska to nie jest studio TVN 24 czy łamy Gazeta wybiórczej. Bo tylko tu ciagle wzywaja do nienawiści . To tu prowadzone są manipulacje i prowokacje. Polska i Polacy mają dość awantur. Leppera nie cierpie. To przez Tuska i Rokite mamy to co mamy czyli Leppera w rządzie. I dobrze o tym wiesz dlaczego. Bo Tusk i Rokita nie dostali MSW by móc ukryć ślady własnych przestępstw przeciw demokracji na poczatku lat 90. Tuskowi nie wierzę. Bo jedyym programem jego Partii jest nienawiść do Kaczyńskich. Czysta nienawiść. I nic poza tym. "Prezydentowi" z Gdańska dziekujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz4 Re: POLACY komu wierzycie Lepperowi czy Tuskowi ? 17.10.06, 15:32 trzeba być nieźle szurniętym, żeby z wydarzeń ostatniego roku wyciągać takie wnioski. To znaczy, że Tusk i Rokita kłamali, deklarując PRZED wyborami chęć koalicji z Kaczorami? A może jest tak, jak widać - Kaczory ich oszukały (nie pierwszy raz zresztą), tak, jak oszukali miliony Polaków (IV PR. "tanie państwo", "nie" dla koalicji z osobami o wątpliwej reputacji). Nie każdemu po drodze z osobami, które jedyne, co robią konsekwentnie, to z (własnej) gęby cholewę. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:16 Czas na zmiany czytaj jako POWROT DO STAREGO UKLADU czyli dalszego trzymania za morde i rozmontowywania resztek, kotre ocalaly po poprzednich ekipach. Kakon Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Wara od Kościoła komunistyczny łajdaku !!!!! 17.10.06, 15:17 Jak śmie to PZPR-SLD owskie bydle zabierać głos w jakiejkolwiek sprawie. Poiwedz komunistyczny łajdaku co trzeba zrobić by tak tanio jak ty kupić mieszkanie w stolicy???? Powiedz mi łajdaku. Powiedz wszystkim Polakom ,których ponoć broni "lewica" z PZPR-SLD . JAk to zrobić by za niecałe 1500 zł kupić mieszkanie???? Złodzieje , kłamcy , szubrawcy i bezczelni ładacy z PZPR-SLD!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Narodowy socjalizm wraca 17.10.06, 15:19 Sieg Heil, mother fucker junkier napisał: > Strach to odczuwają postkomuniści i ich medialne sługusy bo wiedzą że > koalicja ludowo-narodowa, w której służby policyjno-antykorupcyjne będą > pozostawać w rękach PiS, wyjawi na jaw brudne machinacje, dzięki którym > powstała i w nerwowych konwulsjach dogorywała przez ostanie lata III RP, > chory twór czerwonych, różowych i agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Jakim prawem komuch na tle polskiego orła!!! 17.10.06, 15:20 Ach, jakżesz mili fotoreporterzy! Ani śladu przerzedzonej łysiny, brzucha, zrolowanych skarpetek, drugiej brody, głupiej miny i przymnkniętych oczu.Dziwne, że biedny PIS juz nie jest taki urodziwy. TYMCZASEM - Czerwona świnia powinna fotografować sie ne tle jaruzelskiej wrony!!! Nota bene - Szmaja to zawodowy pezetperok w drugim pokoleniu!Czytaj - nic nie potrafi, nie pracował nigdy zawodowo!!!Po tatusiu. A przdstawiać powinien sie z czerwoną szturmówką, z jaką chodził na pochody 1 -majowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 junkier, czy jesteś aż tak głupi czy tylko udajesz 17.10.06, 15:20 Nie widzisz, że ta twoja IV RP jeszcze się nie narodziła a już jest w rozkładzie, cuchnie gorzej niż psująca się ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:21 Zuwazcie ze oni nic nie proponuja a tylko zona jadem krytykujac i blokujac jakiekolwiek kroki do przodu. To jest wrecz tragoczne chca wrocic do wladzy nie na zasadzie ze sa lepsi i maja jakis spojny koncept a na zasadzie totalitarnego niszczenia, krytykanctwa i blokowania wszystkiego co obecne ekipy mowia, probuja zrobic i to bez wzgledu na to czy to dobre czy zle. Ich rownie wyglada tak CKOLWIEK OBECNA EKIPA ROBI MOWI = PRZEDMOT I PODMIOT NISZCENIE BLOKOWANIA i ROBIJANIA EKIPY RZADZACEJ. Moze bym ich poparl ale jak na razie nic madrego nie wykaslai wiec szkoda slow. Kakon Odpowiedz Link Zgłoś
kay11 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:21 KOALICJA STRACHU - to co pozostalo po roku nic nie robienia przez PIS, czy cokolwiek oprocz zapowiedzi ze zrobi, PIS zrobil ? KACZYNSKI=LEPPER=GIERTYCH Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:24 ParLAMENT. Fascynująca jest lektura felietonów pani profesor Joanny Senyszyn. Ostatnio zamieściła w „Faktach i mitach” (Nr 41/345) tekst p.t. „Przeprowadzka w zaświatach”. W felietonie Autorka pisze: „Cóż, ludzie bardziej niż prawdę kochają bajki. Jesteśmy nimi karmieni od dzieciństwa . Jak dorośniemy sami je opowiadamy.”… Indoktrynacja zbiera w tzw. IVRP szczególnie obfite plony. To mści się na nas samych. Otacza nas świat zbudowany na fundamencie ułudy, bajki i kłamstwa. Mimo iż nasza rzeczywistość skrzeczy, większość z nas (a może znaczna część) tego nie chce(?) dostrzegać, lekceważy albo udaje i , co gorsza, akceptuje ten stan rzeczy. Dalej brniemy i pogrążamy się w sferę mitów, wbrew rozsądkowi i krzyczącym faktom. Chyba tylko pani Profesor potrafi krótkim tekstem, jasno i przejrzyście przedstawić rzeczy i zjawiska naszej, polskiej rzeczywistość. Inni natomiast, mając wolną i nieprzymuszoną wolę, na własne życzenie przyczyniają się do tego, iż stajemy się nie tylko zaściankiem w środku zjednoczonej Europy, również pośmiewiskiem na targowisku próżności. Oto ławy naszego parlamentu, a w nich zasiadają członkowie klubów: łże-elit, wykształciuchów (to ci właśnie twardojajowi, którzy mierzą innych swoją miarą) oraz innych parlamen-ciuchów, warchołów, chamów, kryminalistów, bazaro-straganiarzy. Pani Profesor, jako posłanka zasiadająca w tych ławach, jest jak perła intelektu rzucona między wieprze. I to te wieprze niestety, a nie nieliczne grono umysłów otwartych, tworzą atmosferę, która czyni z budynku naszego parlamentu chlew o charakterystycznej woni, która wszystkimi otworami wydobywa się z gmachu i rozprzestrzenia na cały kraj. Nas wszystkich nęka pytanie: czy i kiedy pojawi się wreszcie szansa, że te nieliczne umysły otwarte, szczere i prawdziwe, tolerancyjne, wolne od ksenofobii, rasizmu i nacjonalizmu staną się dominantą, również utworzą swój klub parlamentarny będą rządzić tym krajem inaczej niż ta sfora nieuków, ksenofobów, zarozumialców i moralnych tandeciarzy? TAK NAM DOBRZE, ŻE DOBRZE NAM TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 16:00 Kolejny belkont na srrzepkach trafnie zuwazonej prawdy. czyli wyuzdana indoktrynacja. Proste. Jest rezad dac mu rzadzic a jak nadchodza wybory to nie chowac glowy w pisaek i nie dac sie indoktrynowac. Np afera tasmowa to rozdmuchana normalka swiatowa na skale skandalu. {rzeciez na calym siwecie tego typu negocjacje byly sa i beda i nikt z tego powodu nie rujnuje kraju. A my dajemy sie wodzic opozycji bez koncepty na rzedzenie umiejacej jedynie pluc jadem i tworzyc kolejne zadymy (patrz afera tasmowa itp) Kiedy bedzie lepiej no jak zaczniemy patrzec kryrtycniej na to co sie wokol nas dzieje i nie damy sie wodzic za nos. Np Lata cale prezydentury Walensy, Kwasniewskiego, lata cale wladzy minineych ekip. Brak perspektywy i wlasnej oceny ich dokonan ich mniej lub bardzie tendencyjncy decyzji romontowujacej nasz kraj itp itd. Paniczny strach przed nowy ( obecna ekipa ) Kurde gdzie nasza odwag, gdzie nsza blyskotliwosc narodowa i gotowosc i otwartosc na zmiany. W koncu jest tak zle ze nim ma co krczowo sie trzymac tego co blyo. Zwlaszcza ze odsunieci nic nierobia nic nie prezentuja (soba tez) poza totlitarnym atakiem na bierzaca wladze. Walcza nie politycznymi idami a nedznymi podjazdami i brutalnym krytkanctwe, ktory przynosi wiele szkod naszej i( imam nadzie ze ich ) ojczyznie. Widac zgrali sie do reszty i nie stac ich juz na konkrety. A szkoda bo moze bym zaglosowal na nich. Musz odejsc musi przyjsc nowa generacji z nowymi idami wtedy moze bedze warto rzucic okiem na co co maja do zaproponowania a moze bedzie nawet warto ich wybrac i oddac powierzyc im dobro karju. Kakon Odpowiedz Link Zgłoś
michalbudaj Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:27 przepraszam....a co na to lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:28 junkier napisał: > Strach to odczuwają postkomuniści i ich medialne sługusy bo wiedzą że > koalicja ludowo-narodowa, w której służby policyjno-antykorupcyjne będą > pozostawać w rękach PiS, wyjawi na jaw brudne machinacje, dzięki którym > powstała i w nerwowych konwulsjach dogorywała przez ostanie lata III RP, > chory twór czerwonych, różowych i agentury. ODA DO KACZORÓW: O TY, Z URWANYM USZKIEM O TY, CO STOISZ POD ŁÓŻKIEM CHOĆ W CIEBIE BIJĄ ARMATNIE STRZAŁY TY STOISZ DUMNY, PEŁNY I CAŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:28 "postkomuniści i ich medialne sługusy" " chory twór czerwonych, różowych i agentury" wraca nowe jeszcze tylko zaplute karły reakcji i mamy komplet Odpowiedz Link Zgłoś
zbirut Szmaj. znajda na ciebie haka i wyślą cię na Sybir 17.10.06, 15:29 uciekaj zawczasu bo oni tylko o jednym myślą: jak wam dopiec Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Dlaczego odmawia sie sukcesu Opus Dei, ktore kieru 17.10.06, 15:31 kieruje przeciez poczynaniami tego rzadu - od samego poczatku. Wprawdzie teraz zrobilo sie bardziej skromne niz pod koniec ub. roku niemniej w dalszym ciagu kieruje w Duchu Swietym, przy czym sukces jest niewatpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Szmajdziński: Koalicja "wstydu i strachu" 17.10.06, 15:31 Ja nie mogę, Junkier, niezły tekst zapodałeś ;) "w nerwowych konwulsjach dogorywała III RP", toż to prawie poezja :))) Styl o niebo lepszy od "Trybuny Ludu", którą niestety wciąż mi Twój teks mocno przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Ktoś tu powiedział 'koalicja ludowo-narodowa' toż 17.10.06, 15:34 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gw_gazeta_ubekistanu PO skundliło sie do cna z PZPR (SLD) 17.10.06, 15:34 co za cimoszaki Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner To PiS się sku..wił z wielbicielami Gierka od SA 17.10.06, 15:36 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner To oni pierwsi stworzyli rząd z poskomunistami i 17.10.06, 15:36 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
po_ile_stanowisko mylisz się...kundli się PiS - codziennie 17.10.06, 15:43 PiS=Przeinaczanie i Stronniczość Odpowiedz Link Zgłoś