galba 25.10.06, 07:11 No zobaczymy czy adwokat jest tak dobry jak mówi. Albo czy GW kolejny raz wyssała z palca newsa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrancik Re: PIS dorwał chwasta, teraz tylko wyrwać... 25.10.06, 07:19 Poczekamy zobaczymy. jeszcze nic nie wiadomo. Poki co wyroku nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
po_co_komu_komunisci_z_pis USA nie wyda Mazura komunistom z PIS gdzie wyroki 25.10.06, 08:15 na zamówienie to codzienność najpierw u nas powinny być niezawisłe sądy!!! to tylko jest kampania PIS nawet Zioberko ujawnił światków bo przeciez mógł wypełnić jeszcze jeden wniosek o nieujawnianiu akt sprawy. A czemu tego nie zrobił ? kogo on osłania ? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Nie było wyroku! 25.10.06, 08:34 Więc dlaczego Ziobro i inni traktują Mazura jakby już był skazany? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja SłowoJarosława w IVRzeszyPospolitej jest jak wyrok 25.10.06, 10:23 prędzej w Rosji doczekasz się sprawiedliwego wyroku niż w IV rzeszy Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Na Mazura czekają dobrodziejstwa !!! 25.10.06, 10:58 'Wczoraj min. Ziobro kusił już zupełnie otwarcie: - Chcemy, by Edward Mazur składał wyjaśnienia. Nie jest możliwe, by został świadkiem koronnym [za ujawnienie zbrodni i wspólników unika kary], ale może skorzystać z ulg i dobrodziejstw przewidzianych w kodeksie dla tych, którzy współpracują z wymiarem sprawiedliwości.' Ulgi i dobrodziejstwa dla Mazura będą tym większe im większe będą obciążenia na szarą sięć i układ. Zeznania SB-eka wystarczą aby przez następne 3 lata Kartofle mieli się czym zajmować. Gospodarką zajmie się Andrju i Samabrona. Odpowiedz Link Zgłoś
galapagos-real +++++++++ Adwokata Opłaca Komuszy Układ ?? +++++++ 25.10.06, 13:21 Waszyngton powinien odczuć, że przeciąganie w ekstradycji tego ptaszka może odbić się na nim przeciągnieciem istalacji Tarczy w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 07:50 Obawiam sie ze Mazur albo zaginie albo zginie, ale nie stanie przed polskim sadem. Zbyt wielu osobom z pierwszych stron gazet zaszkodza jego zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 08:42 Doprawdy? A skąd ty wiesz, co zezna? Jakiś przeciek? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 09:07 Doprawdy? A skąd ty wiesz, co zezna? Jakiś przeciek? Tak, poczytaj prase, mozna juz sie domyslac co zezna i kogo obciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 09:08 A jednak. To mnie nie przekonuje. Domyślać się? Toż to są jakieś metody rodem z głębokiego PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 10:44 moroux napisał: > A jednak. To mnie nie przekonuje. > Domyślać się? Toż to są jakieś metody rodem z głębokiego PRLu. Dziwi Cię to? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 10:53 Rok temu by mnie zdziwiło. Teraz już chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 09:10 chodzi Ci o powiazania z afera FOZZ i kaczorami? No, to faktycznie, powinien sie bac o zycie... Czy to dlatego Ziobro juz obiecuje mu lagodny wyrok? Moze chodzi o to, czego ma NIE mowic :). Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Albo zginie Mazur albo zaginie 25.10.06, 14:22 yeellow napisał: > chodzi Ci o powiazania z afera FOZZ i kaczorami? No, to faktycznie, powinien > sie bac o zycie... Czy to dlatego Ziobro juz obiecuje mu lagodny wyrok? Moze > chodzi o to, czego ma NIE mowic :). Tak to kaczynscy zamordowali Papałę i oni przez lata uniemozliwiali proces i odnalezienie sptrawców. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Przecież Kaczory ustami Ziobry juś ogłosiły kto 25.10.06, 18:31 jest winny. Teraz świadek/oskarżony zaginie lub zginie i będzie można sobie przypisać sukces i zwalić winę na UKŁAD. Jedyna szansa na solidny proces to proces przed sądami USA. Odpowiedz Link Zgłoś
po_co_komu_komunisci_z_pis kogo osłania Ziobro ? dlaczego wydał świadków ? 25.10.06, 08:48 dlaczego nie wypelnił drugiego wniosku o nie ujasnianiu akt sprawy ? komu on słuzy? PIS robi tylko kampanię wyborczą, Mazura napewno nie wydadzą PIS gdzie o wyroku decyduje przynalezność polityczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 07:23 To ziobro i karły kombinują że jak Mazur zostanie oddany pod polski sąd kapturowy to będzie tworzył bajki na zamówienie, jak osławiony Masa. Zeby się tylko pokurcze nie przeliczyły... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 08:16 Jezli bylabym amerykanskim sędzią,to po przeczytaniu wypowiedzi min.Ziobro mr Mazur bylby wolny, a wniosek o ekstradycję oddalony. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 09:30 wanda43 napisała: > Jezli bylabym amerykanskim sędzią,to po przeczytaniu wypowiedzi min.Ziobro mr M > azur bylby wolny, a wniosek o ekstradycję oddalony. Jasne, ale sąd amerykański chętnie weźmie pod uwagę przeszłość szpiegowską Mr. Mazura. Działał jako agent polskiego komunistycznego wywiadu, a tego w USA nie lubią i jeszcze go za szpiegostwo tam posadzą jak Ziobro dostarczy im dowody gdyby z ekstradycją nie wyszło. Są dokumenty potwierdzające taką działalność. Dzisiaj Wassermann o tym mówił w RMF-FM. Odpowiedz Link Zgłoś
buszcz2 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 11:59 Tak się składa, że Amerykanie doskonale wiedzieli, kim jest Mazur a mimo to otrzymał on obywatelstwo. Więc, o czym Ty mówisz? Przecież gdyby nie mieli z niego pożytku, to bądź pewien, że deportacja byłaby natychmiastowa. A skoro do niej nie doszło i został zaakceptowany, oznacza, że nie taki straszny diabeł jak go malują. Możesz być pewien, że prześwietlili go na wyjątkowo dokładnie. To po pierwsze. Po drugie. Materiały obciążające Mazura, to stek bredni wyssanych z palca. Sądy w Ameryce nie zatrudniają durniów i tam nie da się konfabulować tak jak u nas. Spierają się tylko prawnicy i jeżeli obrońca będzie miał rację, to nawet gdyby Ziobro wzorem Rejtana położył się przed salą rozpraw w Chicago i rozdzierał szaty przed sędzią, aby zmusić go do zamknięcia Mazura i przekazania go Polsce, będzie tak jak zechce adwokat Mazura i tyle. I jeszcze jedno. Właśnie Amerykanie nie znoszą jak ich ktoś poucza a tym bardziej urzędnik państwowy z obcego kraju, który już feruje wyrok dożywocia, człowiekowi, któremu jeszcze nie udowodniono winy. Tego nie znosi żaden inny kraj. Zabawa w sędziego i kata w jednej osobie, może się skończyć dla Ziobry fiaskiem i plamą na honorze całego wymiaru sprawiedliwości w Polsce. Przecież wszyscy wiedzą, a Amerykanie w szczególności, że jest to polityczna karuzela mająca na celu rozprawę z opozycją. Więcej realiów a mniej emocji Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I dlatego myślę, że Ziobro znowu okazał się Zerem 25.10.06, 18:48 buszcz2 napisał: > Tak się składa, że Amerykanie doskonale wiedzieli, kim jest Mazur a mimo to > otrzymał on obywatelstwo. Więc, o czym Ty mówisz? Przecież gdyby nie mieli z > niego pożytku, to bądź pewien, że deportacja byłaby natychmiastowa. A skoro do > niej nie doszło i został zaakceptowany, oznacza, że nie taki straszny diabeł ja > k > go malują. Możesz być pewien, że prześwietlili go na wyjątkowo dokładnie. To po > pierwsze. Po drugie. Materiały obciążające Mazura, to stek bredni wyssanych z > palca. Sądy w Ameryce nie zatrudniają durniów i tam nie da się konfabulować tak > jak u nas. Spierają się tylko prawnicy i jeżeli obrońca będzie miał rację, to > nawet gdyby Ziobro wzorem Rejtana położył się przed salą rozpraw w Chicago i > rozdzierał szaty przed sędzią, aby zmusić go do zamknięcia Mazura i przekazania > go Polsce, będzie tak jak zechce adwokat Mazura i tyle. Była szansa nalegać na proces w Stanach. Zaprzepaszczono to. Mazur już niedługo będzie na wolności, a niesławę spije Ziobro. Ciekawe jak amerykański sędzia uzasadni wyrok. Ujawnienie akt przed procesem jest jawnym przykładem dornowatości naczelnego Zera IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 07:34 "Dziś Edward Mazur będzie obchodził w areszcie swe 60. urodziny." "Happy" birthday panie Mazur hehehe Każde kolejne już w więzieniu w Polsce Brawo min.Ziobro ! Odpowiedz Link Zgłoś
takizenek Mazura tego nie zrobil !!! 25.10.06, 07:37 Przeciez nawet zakladajac wine Mazura to wszystkich aktorow maja w Polsce!!! To sie wszystko kupy nie trzyma. Amerykanski byznesmen jezdzi po Polsce, operuje wiezienna grypsera i szuka platnego mordercy. Bandzior ktory gdzies cos uslyszal glownym swiadkiem. Kadrowiec policji aranzujacy kariery w aparacie scigania lacznie ze swoja wlasna. Logicznie wyglada na to ze Mazur zaangazowal sie w Polsce finansowo poprzez kontakty jakie nawiazal dzialajac na rzecz amerykanskiego koncernu - reszte juz zorganizowali nasi prominenci. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Aj Aj żle Panowie..... 25.10.06, 07:40 ...Ciemny lud już za 3 miesiące nie bedzie pamiętać o sprawie :-( I nie podniesie to notowań Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Aj Aj żle Panowie..... 25.10.06, 08:02 do fraglesi67:czy to ciągle powtarzane "fraglesowe widzenie świata" to już obsesja? Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Aj Aj żle Panowie..... 25.10.06, 08:41 on ma taką stopkę. widocznie utozsamia sie z fraglesami. a swoja drogą korzystając z wolnosci wypowiedzi staje się nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Pisiorkom z zasady nikt już nie wierzy 25.10.06, 07:43 A cóż dopiero taki Mazur, który wyrok dostał już przed procesem? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 07:47 {O tym, że "liczy na współpracę" Mazura z wymiarem sprawiedliwości, powiedział już w dzień jego zatrzymania i powtarza odtąd codziennie.} Minister musi teraz modlic sie o zdrowie EM - inaczej moze byc posadzony o spowodowanie zagrozenia zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kaczory i zero skompromituja sie na tej sprawie 25.10.06, 07:55 - w koncu Mazur otrzyma gigantyczne odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
arturzalewski Re: kaczory i zero skompromituja sie na tej spraw 25.10.06, 08:08 Odnosze wrazenie ze USA jest krajem prawa i Mazur pozostanie w USA wystarczy ze wykaze iz kazdy do tej sprawy w polskich i europejskich aresztach ginie w niewyjasnionych okolicznosciach zaden sedzia federalny nie wysle go do polski na pewna smierc. Panowie Ziobro + Kaczynscy chyba cos sie tu zamotali i organizuja igrzyska dla ciemnych polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: kaczory i zero skompromituja sie na tej spraw 25.10.06, 09:35 arturzalewski napisała: > Odnosze wrazenie ze USA jest krajem prawa i Mazur pozostanie w USA wystarczy ze > > wykaze iz kazdy do tej sprawy w polskich i europejskich aresztach ginie w > niewyjasnionych okolicznosciach zaden sedzia federalny nie wysle go do polski > na pewna smierc. Panowie Ziobro + Kaczynscy chyba cos sie tu zamotali i > organizuja igrzyska dla ciemnych polakow. Jasne, ale sąd amerykański chętnie weźmie pod uwagę przeszłość szpiegowską Mr. Mazura. Działał jako agent polskiego komunistycznego wywiadu, a tego w USA nie lubią i jeszcze go za szpiegostwo tam posadzą jak Ziobro dostarczy im dowody, gdyby z ekstradycją nie wyszło. Są dokumenty potwierdzające taką działalność. Dzisiaj Wassermann o tych dokumentach mówił w RMF-FM. Odpowiedz Link Zgłoś
mataporypane Re: kaczory i zero skompromituja sie na tej spraw 25.10.06, 09:53 Kto jeszcze ma ochote na czytanie tego belkotu i bzdur ! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: kaczory i zero skompromituja sie na tej spraw 25.10.06, 09:59 o, tego nie slyszalem, niezle. Bedziemy teraz wydawac wlasnych szpiegow? Bardzo rozsadne :). Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: kaczory i zero skompromituja sie na tej spraw 25.10.06, 12:09 dokladnie, taka nowa polityka w celu wzmocnienia poslkiego wywiadu i zachecenia ewentualnych agentow chetnie za to holubimy agentow usa i uk, vide sikorski, minister rzadu z podwojnym obywatelstwem (a co na to polskie prawo) Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni.. 25.10.06, 08:04 wy jestescie chorzy od tego ujadania co kolejny kolega wasz pojdzie do pierdla ? wam sie jeszcze udaje przyjdzie czas i na was....ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk **********************Mazur popełni "samobójstwo". 25.10.06, 08:09 Pewnie się powiesi w celi z rękami zwiazanymi z tyłu. Albo odda do sibie kilka strzałów - jak Sekuła. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Prokur. Czyżewski oskarża Rychlika o udział w mafi 25.10.06, 08:18 "Ja zgłosiłem się z tym do pana Ryszarda Rychlika z Prokuratury Krajowej, który został mi polecony przez zastępcę Prokuratora Generalnego, pana Śnieżkę i złożyłem odpowiednie zawiadomienie, informując go o istnieniu kilku osób, które powinny być natychmiast przesłuchane i powinno się zadbać o ich bezpieczeństwo. Efektem mojego zawiadomienia było wszczęcie postępowania przeciwko mnie i następnie... Następnie Zdzisław Majka, który chciał zeznawać – został znaleziony martwy w mieszkaniu kolegi Przemysława Knasia, gangstera paliwowego. Gdzie były główne centra mafii? Skąd takie a nie inne rozmieszczenie głównych ośrodków mafii paliwowej? Częstochowa, Szczecin, Dolny Śląsk... Te centra tak się poukładały ze względu na wojskowe bazy paliwowe. Dlaczego w Częstochowie? Ano dlatego, że wokół Częstochowy rozlokowano silne bazy wojskowe. Przede wszystkim składy paliwowe. Dlaczego Szczecin i Dębia Góra koło Gdyni? Bo tam są bazy. Dlaczego Katowice i Wodzisław Śląski...Z tych samych względów Podkarpacie. Pod Grudziądzem znajduje się baza Jamy – tam pociągi z cysternami wjeżdżały i kończył się ich życiorys. Kolejna baza – Żagań, siedziba oprychów z firmy Unipol. Dlatego tam powstały tzw. centra. Nawiasem mówiąc – korzystano nie tylko z baz wojskowych, ale i z wojskowych specjalistów , którzy znali się na paliwach. Do tej pory w rękach ABW jest jeden z pułkowników WSI, odpowiedzialny niegdyś za kontakty ze STASI w Poznaniu i za organizowanie sieci logistycznej mafii paliwowej w oparciu o obiekty wojskowe. Jeszcze go trzymają. Zaraz zresztą złapali drugiego. Jeden się nazywa Maciejowski, drugi Jaroń. Oni jeszcze siedzą, ale to może być tłumaczone na dwa sposoby: dla zabezpieczenia ich i uniemożliwienia im kontaktu , albo po prostu w interesie prowadzonych postępowań. W każdym razie są to osoby, które oni usunęli i schowali. Ja sam mam szereg postępowań karnych, dlatego ścigają mnie listem gończym. Jedno jest supertajne, o szpiegostwo gospodarcze na rzecz Republiki Federalnej Niemiec, bo działałem w interesie wielkich koncernów rzekomo. Parę działań na szkodę spółki „Dansztof”... to postępowania z urzędu... Prokurator, nie wiedząc nawet, czy byłem wspólnikiem w firmie „Dansztof”, wszczął z urzędu postępowanie... Mam chyba trzy albo cztery postępowania, także skarbowe, po tym jak zacząłem wskazywać powiązania inspektorów kontroli skarbowej i ujawniłem ich rolę w zabezpieczaniu tego całego interesu przed wykryciem. Mówiłem o tym pani red. Ewie Jaworowicz przed kamerą i ta taśma jest – bo rozmowa trwała ponad półtorej godziny, z czego wyemitowano 7 minut. Po prostu - jak zobaczyliśmy co się wokół nas zaczyna dziać, zgłosiliśmy sprawę mediom. W przeciwnym wypadku pani Danuta Gaszewska już dawno by nie żyła, może i mi by się coś przytrafiło. Miała 6 włamań, parę zamachów, podpalenie zabudowań, próbę porwania dzieci, umieszczenie w samochodzie ładunku przypominającego bombę... Akcja rozbrajania odbyła się w obecności telewizji we Wrocławiu – brygada CBŚ przejęła się sprawą i rzeczywiście wykryto pod samochodem atrapę bomby.. Ktoś zadał sobie sporo trudu, aby panią Gaszewską nastraszyć i doprowadzić do załamania psychicznego. 15 sierpnia 2003 roku pani Gaszewska otrzymała telefon, rozmówca ostrzegł, że „masz wykonawać wszystko, co każe prokurator Franus [prokurator Jacek Franus z Wydziału ds. Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Wojewódzkiej we Wrocławiu], a za to co już trafiło do sądu z Zgorzelcu, za wypracowanie dla Kasperka , należy ci się do piachu. W związku z tym jest jasne, że grupa rozpracowująca panią Gaszewską ma wgląd zarówno w dokumenty prokuratury wrocławskiej, jak i w dokumenty sądu akta sądowe w Zgorzelcu. Skąd u mnie ta wiedza? Kiedyś , w roku 1980, pracując jeszcze w prokuraturze w Malborku, zadałem sobie trud i zacząłem zakładać wolne związki zawodowe. Z informacji różnych instytutów w Polsce wynika, że byłem jednym z dwóch prokuratorów w Polsce , którzy przeszli na drugą [solidarnosciową] stronę, spośród 6 800 osób. Drugim był pan Śnieżko,... Ale dla mnie jest to sprawa trzeciorzędna , czy byłem pierwszy, czy drugi, nie w tym rzecz. Następnie pracując jako przedstawiciel prezydium NSZZ Solidarność w Gdańsku, reprezentowałem m.in. pana Wałęsę w sprawach mających znaczenie ponadregionalne. Dorobiłem się zarzutu działania przeciwko podstawowym interesom PRL i zaprzyjaźnionego kraju, ZSRR. Ten zarzut działania przeciwko ZSRR najbardziej mnie ubawił, jako że sam kiedyś wygrałem konkurs organizowany przez Ambasadę ZSRR i naszą prokuraturę, na temat wiedzy o ZSRR. I osobiście dekorował mnie ambasador ZSRR. Uhonorowano mnie dyplomem za krzewienie wiedzy o „przyjacielu”, jakim wówczas bez wątpienia był dla nas Związek Radziecki. Po postawieniu mi tego zarzutu, próbowano mnie aresztować. W końcu mnie zwinęli , po 13 grudnia 1981 posadzili w Iławie. Potem parę rzeczy się wydarzyło, które zmusiły mnie do emigracji. Ale prawdziwe szykany spotkały mnie nie za stanu wojennego, ale teraz, po roku 2000, od kiedy wraz z panią Gaszewską zdecydowałem się zeznawać w sprawie mafii paliwowej. Nie jest tak, jak to teraz próbują przedstawić różne prokuratury, nazywając mnie człowiekiem niewiarygodnym. W całym kraju szukano informacji na mój temat, gdziekolwiek był jakikolwiek ślad. Moi znajomi z sądach i prokuraturach w całym kraju informowali mnie, że musiałem cos bardzo poważnego narozrabiać, bo szukają mnie we wszystkich miejscach. Na polecenie Prokuratury Krajowej chodzą po moich aktach. Po roku 1989 (bo ja pracowałem krótko na uniwersytecie w Hamburgu jako politolog) wróciłem do Polski i odświeżyłem kontakty. Miałem możliwość poznania prawie wszystkich czołowych przedstawicieli zarówno opozycji, a później tzw. lewicy. Kiedy zorientowałem się, że krąg moich dawnych znajomych z solidarnościowej opozycji, dryfuje niebezpiecznie w kierunku, który niestety nie zgadzał się z głoszonymi wcześniej zasadami, to podjąłem kontakt z lewą stroną, m.in. z byłymi współpracownikami bezpieki, np. z panem Bentkowskim [Aleksandrem, PSL] którego dobrze znam. Zatrudniłem go w swojej firmie, 1500 marek brał miesięcznie jako doradca, ale musze powiedzieć, że reprezentował skutecznie sprawę, którą mu się zleciło. I dzięki takiemu panu Bentkowskiemu i młodemu Czeszejko-Sochackiemu w 1993 roku reprezentowałem polski przemysł lotniczy w rozmowach z niemieckim przemysłem lotniczym.. Ja tych ludzi znam. Dla mnie nazwiska tego typu jak Sobotka, Czeszejko- Sochacki, Janik, Celiński, Rychlik, Tkacki, są doskonale znane . Albo Stefan Jurczak, przewodniczący senackiej komisji obrony narodowej, zamieszany też, moim zdaniem w pewne nieprawidłowości. Zresztą jego powiadomiłem o mafii paliwowej jako pierwszego. Miałem do niego pewne zaufanie – razem działaliśmy przy zakładaniu Solidarności, siedzieliśmy w Iławie.. ale pomyliłem go z kim innym, zawierzając mu pewne informacje... Reakcją tego kolegi, któremu zresztą i materialnie pomagałem kiedyś, było : „ Czy chcesz, żeby mi gardło poderżnęli?” A więc on wiedział co się dzieje i wiedział to przed przegranymi wyborami a więc w 1998 roku. Wracając do sprawy... Ja w 1990 brałem udział jako reprezentant dużych organizacji gospodarczych zachodnich w rozmowach z polskimi władzami przedstawicielstwami, na szczeblu premiera, ministrów. Osobiście mogłem poznać wielu luminarzy życia politycznego, mógłbym ich dużo wymieniać, z niektórymi wcześniej siedziałem podczas internowania w Kwidzyniu i w Iławie. Np. poznałem dobrze Tadeusza Syryjczyka i nie dziwię się, że ten pan niczego pozytywnego nie dokonał . Od 1982 roku w Polsce po wprowadzeniu stanu wojennego, doszło do bardzo bliskiej współpracy między STASI a polskimi organa Odpowiedz Link Zgłoś
arabella8 To wszystko na nic p.Edward Mazur i tak ma prze.. 25.10.06, 08:29 Juz jest zamieszanym w mord i nic mu nie pomoze, opinie ma nie do pozazdroszczenia. Pozytywne jest to, ze w koncu wszyscy przestepcy stana przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
roch12 Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni.. 25.10.06, 08:43 Min.Ziobro chce użyć kodeksu karnego jak harmonii;dla Mazura grozi dożywocie ale jak zostanie"kapusiem"może mieć nawet wyrok w zawieszeniu.To mi bardzo przypomina nagranie Pani Beger tam też miał z nią "ktoś" porozmawiać i pouczyć jak dalej postępować.Mam dziwne skojarzenia i duże podobieństwo obietnic,ale sprawa się blokujebo min.sprawiedliwości już zajął stanowisko.Tu mi nieładnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus2053 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 09:05 Pan Mazur z pewnoscia wkrotce popelni samobojstwo wieszajac sie w celi, a jego ostatnie slowa beda: "... co wy tu, k...., z tym przescieradlem!" Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Mazur zrzekł się obywatelstwa Polskiego. 25.10.06, 09:10 Uważam, że było to działanie zapobiegawcze przyszłym kłopotom z naszym wymiarem sprawiedliwości. A co za ty idzie, stawia go ten fakt w bardzo złym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeczywistosc4rp Zobaczymy? 25.10.06, 09:22 Właściciele spółki Bogusław Bagsik i Andrzej Gąsiorowski uciekli z Polski w 1991 r. W maju 1992 r. ujawnili, że umożliwił im to Maciej Zalewski, uprzedzając ich o planowanym aresztowaniu. Zalewski był politykiem PC, wcześniej wysokim urzędnikiem w kierowanym przez Lecha Kaczyńskiego Biurze Bezpieczeństwa Narodowego przy kancelarii prezydenta Wałęsy. Art-B miał jakoby przekazać Zalewskiemu 57 mld zł (wówczas ok. 6 mln dol.). Część pieniędzy wpłynęła na konto spółki Telegraf związanej z PC, część - na konto Banku Przemysłowo-Handlowego w Krakowie, który następnie wykupił akcje Telegrafu. Zapleczem gospodarczym PC była też Fundacja Prasowa Solidarności. Jej fundatorami byli ówcześni prominenci PC - Sławomir Siwek, Jarosław Kaczyński i Zalewski. Fundację wspierał również Telegraf. Proces Zalewskiego zaczął się w 1993 r. W marcu 2005 r. były poseł PC, skazany na 2,5 roku więzienia, rozpoczął odbywanie kary. Po odbyciu jej połowy wyszedł na wolność w lipcu 2006 r. Rywin nie wziął nic i siedzi,Zalewskiego wypuścili Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 09:28 ludzie, trzeba bylo pogrozic wycofaniem naszych wojsk z Iraku i Afganistanu, albo podobnie jak wywiad izraelski , poprostu gościa przywiżć do kraju i po klopocie, podobnie postąpili Turcy z przywódcą kurdyjskim, a nasze wladze znowu z głeboko pochylona glowa, cczas sojusznikow stawiać przed faktami dokonanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 10:08 Wczoraj min. Ziobro kusił już zupełnie otwarcie: - Chcemy, by Edward Mazur składał wyjaśnienia. Nie jest możliwe, by został świadkiem koronnym [za ujawnienie zbrodni i wspólników unika kary], ale może skorzystać z ulg i dobrodziejstw przewidzianych w kodeksie dla tych, którzy współpracują z wymiarem sprawiedliwości. A może wystarczy jeżeli powie część tego co wie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 10:56 uu1 napisała: > Wczoraj min. Ziobro kusił już zupełnie otwarcie: - Chcemy, by Edward Mazur > składał wyjaśnienia. Nie jest możliwe, by został świadkiem koronnym [za > ujawnienie zbrodni i wspólników unika kary], ale może skorzystać z ulg i > dobrodziejstw przewidzianych w kodeksie dla tych, którzy współpracują z wymiare > m > sprawiedliwości. > A może wystarczy jeżeli powie część tego co wie? Albo - lepiej - to, co p. Ziobro i ska chcą usłyszeć? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 11:03 Powinno wystarczyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 26.10.06, 02:22 -------------------------------------------------------------------------------- Wczoraj min. Ziobro kusił już zupełnie otwarcie: - Chcemy, by Edward Mazur składał wyjaśnienia. Nie jest możliwe, by został świadkiem koronnym [za ujawnienie zbrodni i wspólników unika kary], ale może skorzystać z ulg i dobrodziejstw przewidzianych w kodeksie dla tych, którzy współpracują z wymiarem sprawiedliwości. A może wystarczy jeżeli powie część tego co wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bohwol Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni.. 25.10.06, 10:12 Galba - masz obsesję na temat Gazety Wyborczej, a obsesje, prowadzące do poważnych odchyleń psychicznych nalezy leczyć u psychologa lub psychiatry! Zyczę wuzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 10:23 bohwol napisał: > Galba - masz obsesję na temat Gazety Wyborczej, a obsesje, prowadzące do > poważnych odchyleń psychicznych nalezy leczyć u psychologa lub psychiatry! > Zyczę wuzdrowienia Galba pisze tylko prawde, jak wiadomo, nic tak nie gorszy, jak prawda, Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni.. 25.10.06, 11:04 W państwie komunistycznym, Polska niestety do tej kategorii się zalicza, największe afery gospodarcze, polityczne i prywatyzacyjne robią byli więksi sekretarze pzpr, esbecy, służby specjalne, np. fabryka osocza, prywatyzacja państwowych przedsiębiorstw, zniszczenie pgr, prywatyzacja banków, tak można w nieskończoność. Tylko tej hydrze trzeba łeb ukręcić, a nie tylko zatańczyć i zaśpiewać jak chcą byli esbecy. Rozliczyć czerwonych i okrągły stół!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 11:12 Coz za przenikliwa i dogłębna analiza sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 17:42 polemista_x napisał: > W państwie komunistycznym, Polska niestety do tej kategorii się zalicza, > największe afery gospodarcze, polityczne i prywatyzacyjne robią byli więksi > sekretarze pzpr, esbecy, służby specjalne, np. fabryka osocza, prywatyzacja > państwowych przedsiębiorstw, zniszczenie pgr, prywatyzacja banków, tak można w > nieskończoność. Pozwolę sobie dodać parę nie mniej istotnuch: Telegraf, Cargo Modlin, ArtB (nie do końca rozliczona), SKOKI, a - nade wszystko - FOZZ. > Tylko tej hydrze trzeba łeb ukręcić, a nie tylko zatańczyć i > zaśpiewać jak chcą byli esbecy. > Rozliczyć czerwonych i okrągły stół!!!! Co do ukręcania łba hydrze - pełna zgoda, ale KAŻDEJ hydrze, niezależnie od koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
ptanga Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni.. 25.10.06, 12:43 Dobry plan. Przeciągnąć proces do czasu, aż w Polsce wygra koalicja PO/SLD/GW. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.mars Protekcja sie skonczyla (chwilowo)... 25.10.06, 18:12 ... ale Mazura i tak do Polski nie wysla. Wyjdzie za kaucja, proces ekstradycji zajmie pare lat, po czym zmieni sie uklad w Polsce. Kaczki nie beda juz rzadzic, Ziobro znajda w jeziorze z dziura w lepetynie, i wszyscy zapomna o Mazurze i tym calym cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 25.10.06, 19:48 Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwolni... Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: galba ☺ Data: 25.10.06, 07:11 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- No zobaczymy czy adwokat jest tak dobry jak mówi. Albo czy GW kolejny raz wyssała z palca newsa... Odpowiedz Link Zgłoś
aromanoff Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 26.10.06, 00:49 "Najkrótsza sprawa o wydalenie obywatela polskiego z USA trwała właśnie 12 miesięcy." A ile trwała najkrótsza sprawa o wydalenie obywatela amerykanskiego z USA? Bo o tym detalu GW jakos zapomniala... Odpowiedz Link Zgłoś
as200 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 26.10.06, 01:53 Ciekawe jest przyjrzenie sie postci plk Lesiaka (artykul w Rzepie). Niewatpliwie zdolny, pewnie magister, dobry szpicel...... I kompletny brak jakiejkolwiek klasy, horyzontow, kultury, tradycji... Cala jego formacja to jakies tam studia, praca szpicla, partia, koledzy z pracy, TV, gazety, szkolenia. W pustke po polskiej inteligencji - zabitej, wywiezionej, wyemigrowanej, usunietej - weszla "nowa inteligencja" z chlopow panszczyznianych.... Caly ich horyzont to PRL. Cala ich kultura to konsumpcja gierkowska i lojalnosc wobec wladzy. Jak taka Polska, kierowana przez takich lesiakow moze sprostac wyzwaniom obecnych czasow ?? Nie moze. Nauczyciele, kuratorzy, wychowawcy, do ministra wlacznie, nie potrafia sobie poradzic, wlasciwie zareagowac, na gwalt w szkole...... Czy mozna sobie wyobrazic taki fakt przed wojna ?? W latach 60-tych ?? Biskupi i kardynalowie nie potrafia sobie poradzic z bylymi agentami w sutannach. Policja nie potrafi sobie poradzic z mordercami wlasnego dowodcy. Nawet zwiazek pilki nie potrafi sobie poradzic z pilka.... Czy w Polsce ktos jeszcze cokolwiek potrafi ? Nie mam na mysli pojedynczych ludzi tu i owdzie, ale dostatecznej ich ilosci, w odpowiednich miejscach, aby cos osiagnac..... Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Edward Mazur, więzień nr 22299-424. Data zwol 26.10.06, 02:30 > , > > Jak taka Polska, kierowana przez takich lesiakow moze sprostac wyzwaniom > obecnych czasow ?? > Nie moze. > Nauczyciele, kuratorzy, wychowawcy, do ministra wlacznie, nie potrafia sobie > poradzic, wlasciwie zareagowac, na gwalt w szkole...... > Czy mozna sobie wyobrazic taki fakt przed wojna ?? W latach 60-tych ?? > Biskupi i kardynalowie nie potrafia sobie poradzic z bylymi agentami w sutannac > h. > Policja nie potrafi sobie poradzic z mordercami wlasnego dowodcy. > Nawet zwiazek pilki nie potrafi sobie poradzic z pilka.... > Czy w Polsce ktos jeszcze cokolwiek potrafi ? > Nie mam na mysli pojedynczych ludzi tu i owdzie, ale dostatecznej ich ilosci, w > odpowiednich miejscach, aby cos osiagnac..... a coz tu mozna jeszcze dodac????nic smutne to ale jakze prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś