Dodaj do ulubionych

PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji

• hepik1 Bełkot ...jak zwykle 26.10.06, 12:00
      Monika Olejnik: Czy PiS jest za tym żeby zmienić Konstytucję i żeby wprowadzony został zapis ochrony życia od poczęcia do śmierci naturalnej, co zakazywałoby właściwie aborcji.

Przemysław Gosiewski: Ja uważam, że powinna być konstytucyjnie wzmocniona ta zasada, która wynika z obecnego kompromisu. Pamiętajmy, że w 93 r.

Monika Olejnik: Ale to wszystko wiemy panie ministrze, czy PiS jest za propozycją LPR.

Przemysław Gosiewski: Nie, nie jesteśmy za propozycją LPR, natomiast jesteśmy za tą propozycją, aby do Konstytucji przenieść zapisy z obecnej ustawy, która jest dobrą ustawą.

Monika Olejnik: Czyli PiS się nie zgodzi na to, żeby był zapis mówiący od poczęcia do naturalnej śmierci.

Przemysław Gosiewski: Nie, proszę panią, jeżeli będziemy rozważać, to taki zapis wynika z obecnej ustawy antyaborcyjnej, która zakazuje aborcji, ale dopuszcza w pewnych, bardzo specyficznych przypadkach, no – w których dzisiaj nie możemy zakazać.
    • signal wycofać prezerwatywy ze sprzedaży 26.10.06, 12:04
      wg. tych oszołomów to też jest nieludzkie
      • zgodnik1 wprowdzić pasy cnoty !!! 26.10.06, 12:08
        obowiązkowe kontrole długosci majtek{barchany}
    • mrlusiek PiS pierwszy raz lepsze od SLD, 26.10.06, 12:08
      idźcie w tym kierunku a i mądrzejsza część polaków was poprze, /szok/
      • zgodnik1 ten temat, pogrąży PIS! 26.10.06, 12:11
        na bank!.. Polacy nienawidzą dyskusji o tyłkach swoich zon!
        • ma-leena Re: ten temat, pogrąży PIS! 26.10.06, 13:24
          > na bank!.. Polacy nienawidzą dyskusji o tyłkach swoich zon!

POLACY nienawidza dyskusji o tylkach SWOICH ZON, heh. Bo co publiczne i
          polityczne, to meskie...
          • deedeebg a no :) 26.10.06, 13:26
            a kazda niezamezna plodna kobieta to potencjalna nosicielka genow kazdego
            Polaka, czyli dobro publiczne :)

• billy.the.kid Re: PiS pierwszy raz lepsze od SLD, 26.10.06, 12:16
        ofiary pekniętego kondoma.
    • princealbert zakazy, zakazy, zakazy 26.10.06, 12:16
      Tym wlasnie charakteryzuje sie tak chwalona przez posla Jurka 'moralna
      koalicja'. Czy oni nie rozumieja, ze przeciwnik zakazu aborcji nie jest
      ZWOLENNIKIEM aborcji?

Jestem przeciwko bezsensownemu ograniczaniu wolnosci a nie za tym, zeby kobiety
      dokonywaly wiecej aborcji. Jesli kobieta jest dobra katoliczka to nie pomysli
      nawet o aborcji. Natomiast zawsze powinna miec wybor. Czy tak trudno to
      zrozumiec naszym prymitywnym kato-faszystom?
      • junkier zakazy dla nihilistycznych gnid - TAK 26.10.06, 12:32
        Jesli ktos nie potrafi rozroznic dobra od zla to po to jest prawo zeby to jasno
        okreslic.
        • uriel.blog.pl zakazy dla katonazioli - nie 26.10.06, 12:35
          ciężko zauważyć, że wesz to wesz, jeśli sama zainteresowana nie ma możliwości
          gryzienia

---
          milion idiotów nie może się mylić
        • trydzyk Re: zakazy dla nihilistycznych gnid - TAK 26.10.06, 12:52
          A o tym co jest dobrem, a co zlem, decydujesz oczywiscie ty (i tobie podobni
          fanatycy).

F.
        • intel-e-gent Od kiedy antykoncepcja "po" 26.10.06, 13:54
          Jest złem?
          Fakt, lepiej zapobiegać niż usuwać, ale często lepiej jest usunąć niż urodzić i
          nie wychować.
          Dajcie nam, osobom o innych niż katolickie poglądach, prawo do samodzielnego
          decydowania. Zresztą, to jest bardziej sprawa kobiet, a wciąż mężczyźni biją
          pianę. :)
        • po_ile_stanowisko a co o tym myśli twój chłopak...??? 26.10.06, 15:20
    • epicki taka decyzje powinien podjac narod w referendum!!! 26.10.06, 12:16
    • ryto4 PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:17
      To weszystko jest nieporozumieniem! PiS, LPR , Samoobrona...
      Jest jednym wielkim nieporozumieniem, to że przedstawiciele tych partii póbują
      rządzić naszym krajem!!!
    • brodeek Proponuję wprowadzić ochronę życia poczętego od 26.10.06, 12:18
      momentu zdjęcia spodni przez poczynającego.
      • todundliebe Re: Proponuję wprowadzić ochronę życia poczętego 26.10.06, 12:25
        brodeek napisał:

> momentu zdjęcia spodni przez poczynającego.
        Szkoda ze Twoja matka (i tobie bodobnych) miala nieco inne zdanie na ten temat,
        oszczedziloby nam czytania prostackich wstawek
        • brodeek Nie pasuje, to nie czytaj, a tym bardziej 26.10.06, 12:54
          komentuj, bo nie ty bedziesz mi mówił co mam myśleć. Ciekawe jak cienko byś
          kwilił jakby twoja córka miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu lub
          urodzenie groziłoby jej śmiercią.
          • todundliebe Re: Nie pasuje, to nie czytaj, a tym bardziej 26.10.06, 13:51
            brodeek napisał:

> komentuj, bo nie ty bedziesz mi mówił co mam myśleć. Ciekawe jak cienko byś
            > kwilił jakby twoja córka miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu lub
            > urodzenie groziłoby jej śmiercią.
            Prawo to zasady, ktore obowjazua wszystkich. Jezeli kierowcy pija to co, nalezy
            im pozwolic. Dziwne ze za aborcja juz od Wielkiej Rewolucji Francuskiej tokuje
            tylko lewica, od Hitlera i Stalina do obecnie zyjacych lewicowych "postepowcow"
            • uriel.blog.pl [...] 26.10.06, 14:04
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • uriel.blog.pl panie admin, w którym miejscu naruszyłem regulamin 26.10.06, 16:34

• pcx Ochrona zycia od poczecia, a kara smierci 26.10.06, 12:19
      Niech mi ktos poda 3 racjonalne argumenty, w ktorych udowodni, ze jedno z
      drugim sie nie kloci !!!
      • zgodnik1 [...] 26.10.06, 12:21
      • monster1972 tylko wielebni romek, wierzejski i jurek znaja 26.10.06, 12:22
        takie argumenty

zaden myslacy czlowiek nie umie pogodzic ze soba walki i kazdy plemnik a
        jednoczesnie checi zabijania ludzi w "majestacie" prawa

to naprawde tylko wielebni z lpr, pisu a kiedys tez z zchn wiedzą

my, maluczcy nie jestesmy tego w stanie pojąć, wiec nie wysilaj sie

;-)

polak-ateista
    • kajfasz7 LPR bezmózgowce. 26.10.06, 12:29
      Zastanówcie się tępaki nad swoimi propozycjami.
      Typowy debilizm. A to choroba niuleczalna.
    • tanhauser Do roboty! 26.10.06, 12:32
      Już nie mogę - jak nie teczki, to podsłuchy, jak nie podłuchy, to układ, jak
      nie układ, to zygota. Ku.. mać! Kiedy się skończą tematy zastępcze tym
      głąbom????
      Brać się za gospodarkę, za podatki, za bezrobocie, a nie trele-morele do
      kamery.
      • mikrobyznesmen Może lepiej nie... 26.10.06, 12:52
        tanhauser napisał:

> Brać się za gospodarkę, za podatki, za bezrobocie, a nie trele-morele do
        > kamery.

Ciszej! Póki nie biorą się za gospodarkę, to ta się jakoś rozwija. Jak skończą z
        tematami zastępczymi i zaczną majstrować przy gospodarce, to się dopiero zacznie :)
    • outsi PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:35
      W zasadzie nie dziwi mnie, że koalicja wytacza najcięższe, w ich mniemaniu armaty, czyli "ABORCJĘ".

Po pierwsze: wkrótce wybory. Dobrze zatem pokazać tych "złych"

Po drugie: trudno oczekiwać od koalicji czegoś więcej, jeżeli do ich zaplecza intelektualnego należy niejaki Maciej Giertych, który nie tylko uważa, że Bóg stworzył w jednej chwili świat w obecnej postaci, ale wierzy w istnienie Smoka Wawelskiego, i w to, że ludzie i dinozaury żyły w tym samym czasie.
      No comment.
      • zgodnik1 tak koalicja daży do dobrobytu naszego kraju.... 26.10.06, 12:39
        teczki,pomówienia ,aborcja, warchoły,chamy, ZOMO... to wszystko składa sie na
        wzrost gospodarczy...
      • uriel.blog.pl bajki 26.10.06, 12:40
        W takie bajki wierzy też masa katolickiej mierzwy i ogólnie prostaczków.
        Jaki elektorat, taka władza.

---
    • palestrina2005 Sprawa aborcji to "temat zastępczy" 26.10.06, 12:50
      zgadzam się - LPR próbuje odbić elektorat PiSowi, ale lewaki nie mają racji co
      do sedna sprawy.

Dla mnie nie jest oczywiste kto w sporze ma rację. Bo sprawa jest bardzo trudna
      do moralnego rozstrzygnięcia. Z jednej strony wolność kobiety z drugiej jednak
      prawo do życia - poza tym mamy powszechnie dostępną antykoncepcję więc w czym
      problem ?
      Więc smieszą mnie takie czarno-białe posty jak post efka_2.
    • palestrina2005 Sprawa aborcji to "temat zastępczy" 26.10.06, 12:50
      zgadzam się - LPR próbuje odbić elektorat PiSowi, ale lewaki nie mają racji co
      do sedna sprawy.

Dla mnie nie jest oczywiste kto w sporze ma rację. Bo sprawa jest bardzo trudna
      do moralnego rozstrzygnięcia. Z jednej strony wolność kobiety z drugiej jednak
      prawo do życia - poza tym mamy powszechnie dostępną antykoncepcję więc w czym
      problem ?
      Więc smieszą mnie takie czarno-białe posty jak post efka_2.
      • palestrina2005 ... ale propozycja LPR zbyt ostra i restrykcyjna.. 26.10.06, 12:58
        Sorry, ale zmuszanie kobiety aby urodziła dziecko poczete w wyniku gwałtu to
        już maksymalne przegięcie.
        LPR "gra" pod wyborców.

PiS musi jakoś z tego wybrnąć, aby nie stracić wyborców - przede wszystkim
        przekonać konserwatywne środowiska katolickie - że tak daleko idący zakaz to
        totalne "przegięcie".

Generalnie nagle Giertych znalazł się w politycznej ofensywie - dobry pomysł z
        izolowaniem chuliganów w szkołach zyskuje poklask dużej części Polaków. LPR ma
        szansę wybić się ponad 5% próg.
        Ale pomysł z restrykcyją ustawą aborcyjną - chybiony. W dłuższej perspektywie
        może obrócić się przeciw LPR.
    • kapitanka Kobieta to nie czlowiek tylko kto albo co? 26.10.06, 12:53
      A ja pytam tych pomyslooszolomodawcow, kim w takim razie jestem ja kobieta?
      Chyba nie człowiekiem, bo życie ludzkie ma być niby chronione od chwili
      poczęcia. Czyli jak zajdę w ciąże, która będzie zagrażała mojemu życiu, to
      oczywiście ja idę na odstrzał, bo kto by sie tam przejmował jakąś kobietą,
      przecież ona nie człowiek i jej życia nie musi się chronić.
      • intel-e-gent Re: Kobieta to nie czlowiek tylko kto albo co? 26.10.06, 14:40
        No święty Augustyn tłumaczył, że kobieta to taki niekompletny mężczyzna, w
        związku z czym nie człowiek ;)
        Kościół zawsze miał kobiety w wielkim poważaniu
    • jakrob Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:57
      Nie jestem czlowiekiem religijnym, bardzo daleko mi do LPR, ale uwazam, ze plodu
      ludzkiego nie mozna traktowac jak wyrostka robaczkowego, po polaczeniu plemnika
      i komorki jajowej jednak powstaje, tworzy sie czlowiek. Od przyzwolenia na
      aborcje byc moze niewiele nas juz dzieli od "wyskrobywania" ze spoleczenstwa
      ludzi juz urodzonych, ale przez nikogo nie chcianych, ulomnych. Od ktorego
      tygodnia ciazy plod jest juz czlowiekiem? Na jakiej podstawie mozna by to
      ustalic?Czy gdyby osmio i pol miesieczny plod pociac na kawalki i wyciagnac z
      macicy to bylaby tylko aborcja?
      • uriel.blog.pl Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:01
        A szkolną reklamówkę Konia widziałeś?
        Tak właśnie wygląda wyskrobywanie już urodzonych.

---
      • deedeebg a jak sadzisz, czy panstwo nie wykancza 26.10.06, 13:14
        "uciazliwych" obywateli?
        pelnoplatne leki dla chorych na nieuleczalne choroby, oczekiwanie miesiacami
        lub latami na ratujace zycie zabiegi, problemy z dostepem do lekow i lekarzy,
        przestarzale sprzety, emerytury i renty ponizej progu glodowego...
        co to jest, jak nie wykanczanie jednostek, ktore juz nie zarabiaja na
        spoleczenstwo, lecz zaczynaja na nim ciazyc?
    • kampfschwimmer Jeśli PIS przegnie, to... 26.10.06, 12:58
      W zeszłym roku głosowałem na PIS, bo wierzyłem, że chcą naprawy Państwa.

W tym roku widzę, że partia schodzi na coraz niższy poziom niestety. Jeżeli
      zdarzy się, że wprowadzą jakąkolwiek regulację ograniczającą prawa i swobody
      pojedynczych obywateli w stosunku do obecnego stanu (który wydaje się być
      wypracowanym przez lata kompromisem społecznym) to mój głos na pewno zyska PO.

Jako przykład takich naruszeń ja przede wszystkim widzę dwie sprawy:
      - Wprowadzenie całkowitego zakazu aborcji - według mnie obecny stan prawny jest
      akurat,
      - Wprowadzenie zakazu handlu w każdą niedzielę (zakaz w święta narodowe i
      kościelne jest do przyjęcia).

Czy przychodzą Wam do głowy jeszcze jakieś zakazy, podobne jak opisane powyżej?

Tylko bez bicia piany please, do rzeczy i konkretnie!
    • antithesis PiS = jedyna szansa na normalnosc 26.10.06, 13:02
      Polski
      • uriel.blog.pl normalność 26.10.06, 13:04
        Przy czym warto zaznaczyć, że o tym, co to jest normalność, decydujesz ty, twój
        WuC i jego kot.

---
    • chuck.norris [...] 26.10.06, 13:04
    • towarzysz7 PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:06
      Nie ma sensu na dzień dzisiejszy naruszać obecnej ustawy antyaborcyjnej, sprawa
      była tematem wielu dyskusji i wystapień sejmowych na poczatku lat 90,
      osiągnieto pewien kompromis w sprawie aborcji i niech już tak pozostanie.
      Należy pamiętać że polska ustawa antaborcyjna i tak jest jedną z najbardziej
      restrykcyjnych w Europie i Świecie. LPR dla potrzeb bierzącej polityki, narusza
      pewien kompromi polityczno-społeczny, ponieważ ta partia już chyba nie ma
      innych pomysłów propagandowych. A aborcja jest wodą na młyn środowiskom
      lewicowym i liberalnym w Polsce i w Europie. Gertych jest nieodpowiedzialny
      politycznie, a jeśli myśli że na aborcji wyskoczy w sondażach, to się grubo
      myli i to bardzo!!!
    • zyks Gosio; to tylko skrót myślowy taki.Budową peronów 26.10.06, 13:18
      tak zajęty, że nie zdążył się skonsultować ze Św. Jurkiem ...
      • kornett Małolaty do obozów - kobiety do kuchni - faceci do 26.10.06, 13:25
        czynów społecznych!!
        wPiSdu!!

Niech żyje nam Wuc Jednyny z Bratem Wielkim oraz Samobrona Rodzin Polskich!!

Hurrrrra! Hurrra! hura!
    • darek751 Gosiewski to wyjątwowy nieudacznik i tępak 26.10.06, 13:19
      mieliśmy nieraz wyraz tego, poprostu on nie kuma tego co sie do niego mówi,
      jest tak tępy ,że poziom szkoły zasadniczej to w jego przypadku bariera nie do
      pokonania
    • vince.vega PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:21
      Jak odwrocic uwage od czegokolwiek waznego? Rozpoczac debate na temat aborcji i
      ochrony zycia od dnia poczecia. Jak swiat swiatem zawsze sa zwolennicy i
      przeciwnicy, a w Polsce tak sie wszyscy zacietrzewia ze ich uwaga zostanie
      skutecznie odwrocona od problemow kraju. Chcialoby sie Wam Panie i Panowie
      Poslowie Koalicji pogratulowac manewru, ale nie wy go wymysliliscie wiec tylko
      nagroda za dobor momentu.
      • zula2006 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:23
        Dokładnie, znależli sobie teamt zastepczy, nie ma kasy na służbę zdrowia to
        ograniczą wydatki- przez zakaz aborcji, opętało tych s.....
        vince.vega napisał:

> Jak odwrocic uwage od czegokolwiek waznego? Rozpoczac debate na temat aborcji
        i
        >
        > ochrony zycia od dnia poczecia. Jak swiat swiatem zawsze sa zwolennicy i
        > przeciwnicy, a w Polsce tak sie wszyscy zacietrzewia ze ich uwaga zostanie
        > skutecznie odwrocona od problemow kraju. Chcialoby sie Wam Panie i Panowie
        > Poslowie Koalicji pogratulowac manewru, ale nie wy go wymysliliscie wiec
        tylko
        > nagroda za dobor momentu.
        • jasna77 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:38
          Ale sie dzieje w mojej Ojczyznie..Ciekawe czy skoro usunelam ciaze to sadzono
          by mnie za morderstwo?Dziwi mnie ze w sprawie ktora dotyczy wylacznie kobiet
          wypowiadaja sie glownie mezczyzni i to na dodatek czesto bezdzietni albo
          homoseksualni.
          • uriel.blog.pl kobieca sprawa 26.10.06, 13:59
            1. Sprawa nie dotyczy wyłącznie kobiet i trzeba być konkretnie oszołomioną
            postfeministką, żeby z takim argumentem wyjeżdżać; nie zmienia to faktu, że
            ostateczna decyzja w temacie aborcji powinna należeć do kobiety
            2. Nie zapominaj, że ludkowie krzyczący o prawną obronę życia poczętego to
            ludzie poołujący się na autorytet kościoła, któremu ponad 400 lat zajęło
            przyznanie kobiecie statusu istoty ludzkiej
            3. Aborcja to element liberalizmu społeczngo i jako taka nigdy nie będzie przez
            polityków rozpatrywana rozumnie

---
            • jasna77 Re: kobieca sprawa 26.10.06, 14:06
              Upieram sie jednak ze sprawa dotyczy wylacznie kobiet-jak dotad zaden facet nie
              poddal sie aborcji.
              Co do reszty sie zgadzam.
              • intel-e-gent Re: kobieca sprawa 26.10.06, 14:14
                Fakt, aborcji nie poddajemy się my, mężczyźni. Niemniej problem pojawia się
                przy współudziale mężczyzny. Nie wyobrażam sobie, że żona podejmuje decyzję w
                tej sprawie bez konsultacji ze mną, podobnie jak nie wyobrażam sobie, że ja
                decyduję za nią.
                • maria333 Re: kobieca sprawa 26.10.06, 15:04
                  intel-e-gent napisał:

> Fakt, aborcji nie poddajemy się my, mężczyźni. Niemniej problem pojawia się
                  > przy współudziale mężczyzny. Nie wyobrażam sobie, że żona podejmuje decyzję w
                  > tej sprawie bez konsultacji ze mną, podobnie jak nie wyobrażam sobie, że ja
                  > decyduję za nią.

Natomiast pewnie gwałciciel też się może upominać o swoje 'prawa ojcowskie'?
                  • intel-e-gent Re: kobieca sprawa 26.10.06, 15:06
                    A to już ekstremum. I tu głos kobiety jest jedynym decydującym. Przynajmniej
                    dla mnie.
              • r306 Super! Chlopy - dzieci to sprawa kobie!!! 26.10.06, 14:51
                1. Przestajemy placic alimenty.
                2. Jestesmy zwolnieni z obowiazku lozenia na dzieci.

Jestem za :) Ta pani chce aby dziecko bylo tylko jej. Promcie bardzo.
    • intel-e-gent Po co to prawo 26.10.06, 13:28
      Skoro 95% populacji RP to katolicy? Przecież żadna katoliczka nie dokona
      aborcji, więc na co te przepisy?
    • donq Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:29
      Niewiarygodne.

Dowiaduje sie, ze wolnosc zespolu komorek (a niechby i zywego organizmu)
      zwanego kobieta polega glownie na mozliwosci wyskrobywania sobie ze swojego
      wnetrza innych zespolow komorek majacych szanse rozwinac sie w podobny do owej
      kobiety zestaw komorek (a niechby i zywy organizm).

Czolem "wolnosci".

DonQ
      • uriel.blog.pl zespół komórek 26.10.06, 13:47
        dowiaduję się, że 'prawdziwa wolność' zespołu komórek zwanego kobietą polega
        głównie na psim obowiązku rodzenia bez względu na wszystko

fajne

---
        • donq Re: zespół komórek 26.10.06, 20:28
          > dowiaduję się, że 'prawdziwa wolność' zespołu komórek zwanego kobietą polega
          > głównie na psim obowiązku rodzenia bez względu na wszystko

To chyba nie ode mnie, bo ja nie pitoliłem jak przytrzaśniety wróbelek o "wolności".

Tu wolność nie ma nic do rzeczy - jeśli kobieta jest w ciąży, to w końcu rodzi
          dziecko (jeśli nie ma komplikacji). To fizjologia, nie wolność. Tak jak Ty nie
          masz "psiego obowiązku oddychania", kobieta nie ma "psiego obowiązku rodzenia
          dzieci", tylko po prostu rodzi dzieci.

DonQ

• paszczakowna1 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 14:14
        Czytasz czasem co napisałes? Czy rozumiesz co to znaczy 'konstytucyjny zakaz
        ochrony życia od poczęcia'? A co jeśli płód ma wadę letalną, niech obumrze,
        niech kobieta straci zdrowie (i płodność, tak, tak), a nawet życie, bo usunąć
        nie wolno. A jak jakiś lekarz przypomni sobie przysięgę Hipokratesa i odważy się
        ratować kobietę (jak rozumiem, gorszy gatunek człowieka), to do więzienia i
        jego, i pacjentkę. Niech baba wie, że jej życie nic nie znaczy. To samo ze
        gwałconą czternastolatką - niech rodzi (albo roni), a co. Pewnie sama się prosiła.
        • donq Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 20:32
          Trajkoczesz w sprawie możliwości usuwania ciąży w sytuacjach skrajnych, czy
          sytuacje skrajne służą Ci demagogicznie do wysunięcia żądań "wolności wyboru",
          czyli "dla mnie się wyskrobać to jak podrapać po plecach"?

DonQ
    • r306 Bhehehehe Dwie sprawy!!!! 26.10.06, 13:30
      Sprawa pierwsza:
      Marszałek wyraził nadzieję, że czwartkowa debata "nad sprawą ochrony życia
      będzie czynnikiem potwierdzenia, że w Polsce w zasadniczych sprawach moralnych
      istnieje zgoda narodowa, konsensus polityczny".

Panie marszalku - che sie pan dowiedziec jaka w Polsce w tej moralnej sprawie
      jest zgoda narodoa? To prosze zrobic referendum!!!!!!!
      Jakze by sie pan zdziwil.... Panie moralisto z bozej laski.
      Jako katolik i obronca tego poczetego zycia mowie panu - jestes pan
      hipokryta!!!!!!!!

Sprawa druga:
      "Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia od
      momentu poczęcia".
      No to wtopimy w niezle bagno pozwow obywateli przeciw wlasnemu panstu.
      Albowiem panstwo polskie nie jest bogiem i prawnej ani zadnej innej ochrony dac
      z mocy konstutucji - chociazby to wytluscic i podkreslic w jej zapisach - nie
      da rady.
      W zwiazku z tym "prawna ochrona" miast chronic - bedzi tylko szykanowac i
      nikogo nie obroni.
      W zaden sposob, rowniez prawny, panstwo tez nie uchroni mego zycia przy
      rozpadajacym sie systemie ochrony zdrowia itd, itd.
      • princealbert dobrze powiedziane 26.10.06, 13:58
        niech LPR i PiS skupia sie na poprawie warunkow zycia juz istniejacego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka