hepik1 Bełkot ...jak zwykle 26.10.06, 12:00 Monika Olejnik: Czy PiS jest za tym żeby zmienić Konstytucję i żeby wprowadzony został zapis ochrony życia od poczęcia do śmierci naturalnej, co zakazywałoby właściwie aborcji. Przemysław Gosiewski: Ja uważam, że powinna być konstytucyjnie wzmocniona ta zasada, która wynika z obecnego kompromisu. Pamiętajmy, że w 93 r. Monika Olejnik: Ale to wszystko wiemy panie ministrze, czy PiS jest za propozycją LPR. Przemysław Gosiewski: Nie, nie jesteśmy za propozycją LPR, natomiast jesteśmy za tą propozycją, aby do Konstytucji przenieść zapisy z obecnej ustawy, która jest dobrą ustawą. Monika Olejnik: Czyli PiS się nie zgodzi na to, żeby był zapis mówiący od poczęcia do naturalnej śmierci. Przemysław Gosiewski: Nie, proszę panią, jeżeli będziemy rozważać, to taki zapis wynika z obecnej ustawy antyaborcyjnej, która zakazuje aborcji, ale dopuszcza w pewnych, bardzo specyficznych przypadkach, no – w których dzisiaj nie możemy zakazać. Odpowiedz Link Zgłoś
signal wycofać prezerwatywy ze sprzedaży 26.10.06, 12:04 wg. tych oszołomów to też jest nieludzkie Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 wprowdzić pasy cnoty !!! 26.10.06, 12:08 obowiązkowe kontrole długosci majtek{barchany} Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek PiS pierwszy raz lepsze od SLD, 26.10.06, 12:08 idźcie w tym kierunku a i mądrzejsza część polaków was poprze, /szok/ Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 ten temat, pogrąży PIS! 26.10.06, 12:11 na bank!.. Polacy nienawidzą dyskusji o tyłkach swoich zon! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-leena Re: ten temat, pogrąży PIS! 26.10.06, 13:24 > na bank!.. Polacy nienawidzą dyskusji o tyłkach swoich zon! POLACY nienawidza dyskusji o tylkach SWOICH ZON, heh. Bo co publiczne i polityczne, to meskie... Odpowiedz Link Zgłoś
deedeebg a no :) 26.10.06, 13:26 a kazda niezamezna plodna kobieta to potencjalna nosicielka genow kazdego Polaka, czyli dobro publiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PiS pierwszy raz lepsze od SLD, 26.10.06, 12:16 ofiary pekniętego kondoma. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert zakazy, zakazy, zakazy 26.10.06, 12:16 Tym wlasnie charakteryzuje sie tak chwalona przez posla Jurka 'moralna koalicja'. Czy oni nie rozumieja, ze przeciwnik zakazu aborcji nie jest ZWOLENNIKIEM aborcji? Jestem przeciwko bezsensownemu ograniczaniu wolnosci a nie za tym, zeby kobiety dokonywaly wiecej aborcji. Jesli kobieta jest dobra katoliczka to nie pomysli nawet o aborcji. Natomiast zawsze powinna miec wybor. Czy tak trudno to zrozumiec naszym prymitywnym kato-faszystom? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier zakazy dla nihilistycznych gnid - TAK 26.10.06, 12:32 Jesli ktos nie potrafi rozroznic dobra od zla to po to jest prawo zeby to jasno okreslic. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl zakazy dla katonazioli - nie 26.10.06, 12:35 ciężko zauważyć, że wesz to wesz, jeśli sama zainteresowana nie ma możliwości gryzienia --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: zakazy dla nihilistycznych gnid - TAK 26.10.06, 12:52 A o tym co jest dobrem, a co zlem, decydujesz oczywiscie ty (i tobie podobni fanatycy). F. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Od kiedy antykoncepcja "po" 26.10.06, 13:54 Jest złem? Fakt, lepiej zapobiegać niż usuwać, ale często lepiej jest usunąć niż urodzić i nie wychować. Dajcie nam, osobom o innych niż katolickie poglądach, prawo do samodzielnego decydowania. Zresztą, to jest bardziej sprawa kobiet, a wciąż mężczyźni biją pianę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryto4 PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:17 To weszystko jest nieporozumieniem! PiS, LPR , Samoobrona... Jest jednym wielkim nieporozumieniem, to że przedstawiciele tych partii póbują rządzić naszym krajem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Proponuję wprowadzić ochronę życia poczętego od 26.10.06, 12:18 momentu zdjęcia spodni przez poczynającego. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Proponuję wprowadzić ochronę życia poczętego 26.10.06, 12:25 brodeek napisał: > momentu zdjęcia spodni przez poczynającego. Szkoda ze Twoja matka (i tobie bodobnych) miala nieco inne zdanie na ten temat, oszczedziloby nam czytania prostackich wstawek Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Nie pasuje, to nie czytaj, a tym bardziej 26.10.06, 12:54 komentuj, bo nie ty bedziesz mi mówił co mam myśleć. Ciekawe jak cienko byś kwilił jakby twoja córka miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu lub urodzenie groziłoby jej śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Nie pasuje, to nie czytaj, a tym bardziej 26.10.06, 13:51 brodeek napisał: > komentuj, bo nie ty bedziesz mi mówił co mam myśleć. Ciekawe jak cienko byś > kwilił jakby twoja córka miała urodzić dziecko poczęte w wyniku gwałtu lub > urodzenie groziłoby jej śmiercią. Prawo to zasady, ktore obowjazua wszystkich. Jezeli kierowcy pija to co, nalezy im pozwolic. Dziwne ze za aborcja juz od Wielkiej Rewolucji Francuskiej tokuje tylko lewica, od Hitlera i Stalina do obecnie zyjacych lewicowych "postepowcow" Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl [...] 26.10.06, 14:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl panie admin, w którym miejscu naruszyłem regulamin 26.10.06, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś
pcx Ochrona zycia od poczecia, a kara smierci 26.10.06, 12:19 Niech mi ktos poda 3 racjonalne argumenty, w ktorych udowodni, ze jedno z drugim sie nie kloci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 26.10.06, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 tylko wielebni romek, wierzejski i jurek znaja 26.10.06, 12:22 takie argumenty zaden myslacy czlowiek nie umie pogodzic ze soba walki i kazdy plemnik a jednoczesnie checi zabijania ludzi w "majestacie" prawa to naprawde tylko wielebni z lpr, pisu a kiedys tez z zchn wiedzą my, maluczcy nie jestesmy tego w stanie pojąć, wiec nie wysilaj sie ;-) polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
kajfasz7 LPR bezmózgowce. 26.10.06, 12:29 Zastanówcie się tępaki nad swoimi propozycjami. Typowy debilizm. A to choroba niuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
tanhauser Do roboty! 26.10.06, 12:32 Już nie mogę - jak nie teczki, to podsłuchy, jak nie podłuchy, to układ, jak nie układ, to zygota. Ku.. mać! Kiedy się skończą tematy zastępcze tym głąbom???? Brać się za gospodarkę, za podatki, za bezrobocie, a nie trele-morele do kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Może lepiej nie... 26.10.06, 12:52 tanhauser napisał: > Brać się za gospodarkę, za podatki, za bezrobocie, a nie trele-morele do > kamery. Ciszej! Póki nie biorą się za gospodarkę, to ta się jakoś rozwija. Jak skończą z tematami zastępczymi i zaczną majstrować przy gospodarce, to się dopiero zacznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
outsi PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:35 W zasadzie nie dziwi mnie, że koalicja wytacza najcięższe, w ich mniemaniu armaty, czyli "ABORCJĘ". Po pierwsze: wkrótce wybory. Dobrze zatem pokazać tych "złych" Po drugie: trudno oczekiwać od koalicji czegoś więcej, jeżeli do ich zaplecza intelektualnego należy niejaki Maciej Giertych, który nie tylko uważa, że Bóg stworzył w jednej chwili świat w obecnej postaci, ale wierzy w istnienie Smoka Wawelskiego, i w to, że ludzie i dinozaury żyły w tym samym czasie. No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 tak koalicja daży do dobrobytu naszego kraju.... 26.10.06, 12:39 teczki,pomówienia ,aborcja, warchoły,chamy, ZOMO... to wszystko składa sie na wzrost gospodarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl bajki 26.10.06, 12:40 W takie bajki wierzy też masa katolickiej mierzwy i ogólnie prostaczków. Jaki elektorat, taka władza. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sprawa aborcji to "temat zastępczy" 26.10.06, 12:50 zgadzam się - LPR próbuje odbić elektorat PiSowi, ale lewaki nie mają racji co do sedna sprawy. Dla mnie nie jest oczywiste kto w sporze ma rację. Bo sprawa jest bardzo trudna do moralnego rozstrzygnięcia. Z jednej strony wolność kobiety z drugiej jednak prawo do życia - poza tym mamy powszechnie dostępną antykoncepcję więc w czym problem ? Więc smieszą mnie takie czarno-białe posty jak post efka_2. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sprawa aborcji to "temat zastępczy" 26.10.06, 12:50 zgadzam się - LPR próbuje odbić elektorat PiSowi, ale lewaki nie mają racji co do sedna sprawy. Dla mnie nie jest oczywiste kto w sporze ma rację. Bo sprawa jest bardzo trudna do moralnego rozstrzygnięcia. Z jednej strony wolność kobiety z drugiej jednak prawo do życia - poza tym mamy powszechnie dostępną antykoncepcję więc w czym problem ? Więc smieszą mnie takie czarno-białe posty jak post efka_2. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 ... ale propozycja LPR zbyt ostra i restrykcyjna.. 26.10.06, 12:58 Sorry, ale zmuszanie kobiety aby urodziła dziecko poczete w wyniku gwałtu to już maksymalne przegięcie. LPR "gra" pod wyborców. PiS musi jakoś z tego wybrnąć, aby nie stracić wyborców - przede wszystkim przekonać konserwatywne środowiska katolickie - że tak daleko idący zakaz to totalne "przegięcie". Generalnie nagle Giertych znalazł się w politycznej ofensywie - dobry pomysł z izolowaniem chuliganów w szkołach zyskuje poklask dużej części Polaków. LPR ma szansę wybić się ponad 5% próg. Ale pomysł z restrykcyją ustawą aborcyjną - chybiony. W dłuższej perspektywie może obrócić się przeciw LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanka Kobieta to nie czlowiek tylko kto albo co? 26.10.06, 12:53 A ja pytam tych pomyslooszolomodawcow, kim w takim razie jestem ja kobieta? Chyba nie człowiekiem, bo życie ludzkie ma być niby chronione od chwili poczęcia. Czyli jak zajdę w ciąże, która będzie zagrażała mojemu życiu, to oczywiście ja idę na odstrzał, bo kto by sie tam przejmował jakąś kobietą, przecież ona nie człowiek i jej życia nie musi się chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Kobieta to nie czlowiek tylko kto albo co? 26.10.06, 14:40 No święty Augustyn tłumaczył, że kobieta to taki niekompletny mężczyzna, w związku z czym nie człowiek ;) Kościół zawsze miał kobiety w wielkim poważaniu Odpowiedz Link Zgłoś
jakrob Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 12:57 Nie jestem czlowiekiem religijnym, bardzo daleko mi do LPR, ale uwazam, ze plodu ludzkiego nie mozna traktowac jak wyrostka robaczkowego, po polaczeniu plemnika i komorki jajowej jednak powstaje, tworzy sie czlowiek. Od przyzwolenia na aborcje byc moze niewiele nas juz dzieli od "wyskrobywania" ze spoleczenstwa ludzi juz urodzonych, ale przez nikogo nie chcianych, ulomnych. Od ktorego tygodnia ciazy plod jest juz czlowiekiem? Na jakiej podstawie mozna by to ustalic?Czy gdyby osmio i pol miesieczny plod pociac na kawalki i wyciagnac z macicy to bylaby tylko aborcja? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:01 A szkolną reklamówkę Konia widziałeś? Tak właśnie wygląda wyskrobywanie już urodzonych. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
deedeebg a jak sadzisz, czy panstwo nie wykancza 26.10.06, 13:14 "uciazliwych" obywateli? pelnoplatne leki dla chorych na nieuleczalne choroby, oczekiwanie miesiacami lub latami na ratujace zycie zabiegi, problemy z dostepem do lekow i lekarzy, przestarzale sprzety, emerytury i renty ponizej progu glodowego... co to jest, jak nie wykanczanie jednostek, ktore juz nie zarabiaja na spoleczenstwo, lecz zaczynaja na nim ciazyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kampfschwimmer Jeśli PIS przegnie, to... 26.10.06, 12:58 W zeszłym roku głosowałem na PIS, bo wierzyłem, że chcą naprawy Państwa. W tym roku widzę, że partia schodzi na coraz niższy poziom niestety. Jeżeli zdarzy się, że wprowadzą jakąkolwiek regulację ograniczającą prawa i swobody pojedynczych obywateli w stosunku do obecnego stanu (który wydaje się być wypracowanym przez lata kompromisem społecznym) to mój głos na pewno zyska PO. Jako przykład takich naruszeń ja przede wszystkim widzę dwie sprawy: - Wprowadzenie całkowitego zakazu aborcji - według mnie obecny stan prawny jest akurat, - Wprowadzenie zakazu handlu w każdą niedzielę (zakaz w święta narodowe i kościelne jest do przyjęcia). Czy przychodzą Wam do głowy jeszcze jakieś zakazy, podobne jak opisane powyżej? Tylko bez bicia piany please, do rzeczy i konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl normalność 26.10.06, 13:04 Przy czym warto zaznaczyć, że o tym, co to jest normalność, decydujesz ty, twój WuC i jego kot. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris [...] 26.10.06, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:06 Nie ma sensu na dzień dzisiejszy naruszać obecnej ustawy antyaborcyjnej, sprawa była tematem wielu dyskusji i wystapień sejmowych na poczatku lat 90, osiągnieto pewien kompromis w sprawie aborcji i niech już tak pozostanie. Należy pamiętać że polska ustawa antaborcyjna i tak jest jedną z najbardziej restrykcyjnych w Europie i Świecie. LPR dla potrzeb bierzącej polityki, narusza pewien kompromi polityczno-społeczny, ponieważ ta partia już chyba nie ma innych pomysłów propagandowych. A aborcja jest wodą na młyn środowiskom lewicowym i liberalnym w Polsce i w Europie. Gertych jest nieodpowiedzialny politycznie, a jeśli myśli że na aborcji wyskoczy w sondażach, to się grubo myli i to bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Gosio; to tylko skrót myślowy taki.Budową peronów 26.10.06, 13:18 tak zajęty, że nie zdążył się skonsultować ze Św. Jurkiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Małolaty do obozów - kobiety do kuchni - faceci do 26.10.06, 13:25 czynów społecznych!! wPiSdu!! Niech żyje nam Wuc Jednyny z Bratem Wielkim oraz Samobrona Rodzin Polskich!! Hurrrrra! Hurrra! hura! Odpowiedz Link Zgłoś
darek751 Gosiewski to wyjątwowy nieudacznik i tępak 26.10.06, 13:19 mieliśmy nieraz wyraz tego, poprostu on nie kuma tego co sie do niego mówi, jest tak tępy ,że poziom szkoły zasadniczej to w jego przypadku bariera nie do pokonania Odpowiedz Link Zgłoś
vince.vega PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:21 Jak odwrocic uwage od czegokolwiek waznego? Rozpoczac debate na temat aborcji i ochrony zycia od dnia poczecia. Jak swiat swiatem zawsze sa zwolennicy i przeciwnicy, a w Polsce tak sie wszyscy zacietrzewia ze ich uwaga zostanie skutecznie odwrocona od problemow kraju. Chcialoby sie Wam Panie i Panowie Poslowie Koalicji pogratulowac manewru, ale nie wy go wymysliliscie wiec tylko nagroda za dobor momentu. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:23 Dokładnie, znależli sobie teamt zastepczy, nie ma kasy na służbę zdrowia to ograniczą wydatki- przez zakaz aborcji, opętało tych s..... vince.vega napisał: > Jak odwrocic uwage od czegokolwiek waznego? Rozpoczac debate na temat aborcji i > > ochrony zycia od dnia poczecia. Jak swiat swiatem zawsze sa zwolennicy i > przeciwnicy, a w Polsce tak sie wszyscy zacietrzewia ze ich uwaga zostanie > skutecznie odwrocona od problemow kraju. Chcialoby sie Wam Panie i Panowie > Poslowie Koalicji pogratulowac manewru, ale nie wy go wymysliliscie wiec tylko > nagroda za dobor momentu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:38 Ale sie dzieje w mojej Ojczyznie..Ciekawe czy skoro usunelam ciaze to sadzono by mnie za morderstwo?Dziwi mnie ze w sprawie ktora dotyczy wylacznie kobiet wypowiadaja sie glownie mezczyzni i to na dodatek czesto bezdzietni albo homoseksualni. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl kobieca sprawa 26.10.06, 13:59 1. Sprawa nie dotyczy wyłącznie kobiet i trzeba być konkretnie oszołomioną postfeministką, żeby z takim argumentem wyjeżdżać; nie zmienia to faktu, że ostateczna decyzja w temacie aborcji powinna należeć do kobiety 2. Nie zapominaj, że ludkowie krzyczący o prawną obronę życia poczętego to ludzie poołujący się na autorytet kościoła, któremu ponad 400 lat zajęło przyznanie kobiecie statusu istoty ludzkiej 3. Aborcja to element liberalizmu społeczngo i jako taka nigdy nie będzie przez polityków rozpatrywana rozumnie --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 Re: kobieca sprawa 26.10.06, 14:06 Upieram sie jednak ze sprawa dotyczy wylacznie kobiet-jak dotad zaden facet nie poddal sie aborcji. Co do reszty sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: kobieca sprawa 26.10.06, 14:14 Fakt, aborcji nie poddajemy się my, mężczyźni. Niemniej problem pojawia się przy współudziale mężczyzny. Nie wyobrażam sobie, że żona podejmuje decyzję w tej sprawie bez konsultacji ze mną, podobnie jak nie wyobrażam sobie, że ja decyduję za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: kobieca sprawa 26.10.06, 15:04 intel-e-gent napisał: > Fakt, aborcji nie poddajemy się my, mężczyźni. Niemniej problem pojawia się > przy współudziale mężczyzny. Nie wyobrażam sobie, że żona podejmuje decyzję w > tej sprawie bez konsultacji ze mną, podobnie jak nie wyobrażam sobie, że ja > decyduję za nią. Natomiast pewnie gwałciciel też się może upominać o swoje 'prawa ojcowskie'? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: kobieca sprawa 26.10.06, 15:06 A to już ekstremum. I tu głos kobiety jest jedynym decydującym. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Super! Chlopy - dzieci to sprawa kobie!!! 26.10.06, 14:51 1. Przestajemy placic alimenty. 2. Jestesmy zwolnieni z obowiazku lozenia na dzieci. Jestem za :) Ta pani chce aby dziecko bylo tylko jej. Promcie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Po co to prawo 26.10.06, 13:28 Skoro 95% populacji RP to katolicy? Przecież żadna katoliczka nie dokona aborcji, więc na co te przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 13:29 Niewiarygodne. Dowiaduje sie, ze wolnosc zespolu komorek (a niechby i zywego organizmu) zwanego kobieta polega glownie na mozliwosci wyskrobywania sobie ze swojego wnetrza innych zespolow komorek majacych szanse rozwinac sie w podobny do owej kobiety zestaw komorek (a niechby i zywy organizm). Czolem "wolnosci". DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl zespół komórek 26.10.06, 13:47 dowiaduję się, że 'prawdziwa wolność' zespołu komórek zwanego kobietą polega głównie na psim obowiązku rodzenia bez względu na wszystko fajne --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: zespół komórek 26.10.06, 20:28 > dowiaduję się, że 'prawdziwa wolność' zespołu komórek zwanego kobietą polega > głównie na psim obowiązku rodzenia bez względu na wszystko To chyba nie ode mnie, bo ja nie pitoliłem jak przytrzaśniety wróbelek o "wolności". Tu wolność nie ma nic do rzeczy - jeśli kobieta jest w ciąży, to w końcu rodzi dziecko (jeśli nie ma komplikacji). To fizjologia, nie wolność. Tak jak Ty nie masz "psiego obowiązku oddychania", kobieta nie ma "psiego obowiązku rodzenia dzieci", tylko po prostu rodzi dzieci. DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 14:14 Czytasz czasem co napisałes? Czy rozumiesz co to znaczy 'konstytucyjny zakaz ochrony życia od poczęcia'? A co jeśli płód ma wadę letalną, niech obumrze, niech kobieta straci zdrowie (i płodność, tak, tak), a nawet życie, bo usunąć nie wolno. A jak jakiś lekarz przypomni sobie przysięgę Hipokratesa i odważy się ratować kobietę (jak rozumiem, gorszy gatunek człowieka), to do więzienia i jego, i pacjentkę. Niech baba wie, że jej życie nic nie znaczy. To samo ze gwałconą czternastolatką - niech rodzi (albo roni), a co. Pewnie sama się prosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: PiS nie poprze konstytucyjnego zakazu aborcji 26.10.06, 20:32 Trajkoczesz w sprawie możliwości usuwania ciąży w sytuacjach skrajnych, czy sytuacje skrajne służą Ci demagogicznie do wysunięcia żądań "wolności wyboru", czyli "dla mnie się wyskrobać to jak podrapać po plecach"? DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bhehehehe Dwie sprawy!!!! 26.10.06, 13:30 Sprawa pierwsza: Marszałek wyraził nadzieję, że czwartkowa debata "nad sprawą ochrony życia będzie czynnikiem potwierdzenia, że w Polsce w zasadniczych sprawach moralnych istnieje zgoda narodowa, konsensus polityczny". Panie marszalku - che sie pan dowiedziec jaka w Polsce w tej moralnej sprawie jest zgoda narodoa? To prosze zrobic referendum!!!!!!! Jakze by sie pan zdziwil.... Panie moralisto z bozej laski. Jako katolik i obronca tego poczetego zycia mowie panu - jestes pan hipokryta!!!!!!!! Sprawa druga: "Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia od momentu poczęcia". No to wtopimy w niezle bagno pozwow obywateli przeciw wlasnemu panstu. Albowiem panstwo polskie nie jest bogiem i prawnej ani zadnej innej ochrony dac z mocy konstutucji - chociazby to wytluscic i podkreslic w jej zapisach - nie da rady. W zwiazku z tym "prawna ochrona" miast chronic - bedzi tylko szykanowac i nikogo nie obroni. W zaden sposob, rowniez prawny, panstwo tez nie uchroni mego zycia przy rozpadajacym sie systemie ochrony zdrowia itd, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert dobrze powiedziane 26.10.06, 13:58 niech LPR i PiS skupia sie na poprawie warunkow zycia juz istniejacego Odpowiedz Link Zgłoś