cyfrowy_baron To jest właśnie polskie Prawo i Sprawiedliwość. 29.10.06, 08:27 To tylko kolejny przykłąd tego jak w polsce skuteczne jest Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Skoro lekcje religii w szkolach 29.10.06, 08:34 nie tworza z diablow aniolow to moze czas na cos bardziej praktycznego np na wzor Sao Paulo lub Rio? Nocne akcje vigilantes, ochotniczych acz sprawnych w sztuce skutecznego eliminowania z ulic lysych czerepow w dresach. Fakt, Byloby troche wiecej pracy o brzasku dla oficjalnych sluzb oczyszczania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Psy, CHWDP i inne takie 29.10.06, 09:38 Psy, CHWDP i inne takie - każdy widział takie napisy, koszulki z nimi, wielu rodziców słyszało jak ich latorośle się tak odzywają, wiele "składów" raperskich czy tam hiphopowych - jeden syf - jeździ po Policji jak chce i nikomu to nie przeszkadza. A potem zdziwienie i oburzenie? Jak policjant zastrzeli kozaka na motorze, to od razu okrzyki "mordercy!", a jak paru sku..synów skopie policjanta, to w sumie nie ma sprawy, bo co to za przestępstwo kopnąć psa? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Zróbmy z hiphopem to, co z disco polo! 29.10.06, 16:53 Ta subkultura narodziła się wśród czarnej biedoty w USA. Wśród sfrustrowanych przestępców, którzy prawo i porządek uczynili winnymi swojej biedy. A prawda jest taka, że sami są jej winni. Polacy łykneli to murzyńskie gó.. bezrefleksyjnie i próbują zaszczepić na nasz grunt. Hiphop wykoleja młodzież i jest źródłem wszelkiej demoralizacji. Wiadomo, że nie da się hiphopu zabronić, ale można zochydzić i wyśmiać, tak jak dosco polo. Jeśli przez kilka miesięcy w MTV będzie się mówiło, że hiphop to obciach i wieś, to dzieciaki przestaną tego słuchać! Ale to się nie uda, bo za wielu ludzi ZARABIA PIENIĄDZE na tej rzekomo wolnej od komercji "muzyce". Hiphop no największy biznes i komercja na całym rynku muzycznym, a polscy raperzy to najwięksi hipokryci pod Słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Gdynia: policjant ciężko pobity w autobusie 29.10.06, 10:48 Policjant okazał się być naiwnym durniem wierzącym w omnipotencję oznaki policyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Podtrzymuje opinie ze policjant powinien zastrzeli 29.10.06, 11:27 pierwszego z tych gnojków i po sprawie bowiem działa w obronie zycia i zadnych granic tzw "obrony koniecznej" nie przekroczyłby!! Polcja powinna dostac rozkaz strzelania w takich okolicznościach i nie rozstawać sie z ostra bronia! Stańcie chłopaki na głowie aby tych bandytów złapać a po "spotkaniu" najpierw humanitarnie załatwcie im Pogotowie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Podtrzymuje opinie ze policjant powinien zast 29.10.06, 12:51 dokladnie, calkowita racja. Sprawa by sie rozeszla po calej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
nicmi Wychowanie młodzieży. 29.10.06, 11:29 A co zrobił kościół przez 15 lat, wychowując młodzież na lekcjach religii w szkole!!???. Za czasów świetnej komuny, byłoby to nie do pomyślenia!!!. Religia do kościoła!!!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Wychowanie młodzieży. 29.10.06, 12:11 do "nicmi". Kosciol od roku 1989 jest zajety zagarnianiem majatkow i udzialem we wladzy by zapewnic sobie do tego dostep w czym chyba przescignal zydostwo. Gloszenie Ewangelii to taka uboczna sprawa przy tym i sluzy tylko do uzasadniania dzialalnosci. Kosciol w Polsce stal sie panstwem w panstwie za sprawa Konkordatu napisanego przez nich za czasow premierowania zydowki Suchockiej chcacej sie tym przypochlebic Kosciolowi. Dostala teraz za to synekure w Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygu37 Współwinnym jest też kierowca autobusu 29.10.06, 11:37 ktory widząc wielką awanturę w autobusie /nawet nie wiedząc,że biją policjanta/ ,powinien nie staweć,lecz podjechąć pod Policję i tam dopiero otworzyć drzwi. Z Urbanek Odpowiedz Link Zgłoś
critto Zrobmy porzadek z talatajstwem!! 29.10.06, 12:57 tez tak uwazam. I NIE MA ZADNEGO USPRAWIEDLIWIENIA, ze 'sie bal'. Mogl zwyczajnie dac znac przez CB. Mogl ostro przyspieszyc, a potem dac po hamulcach, aby sie poprzewracali, co przerwaloby te napasc. Niestety, Polska stala sie krajem bezprawia... Bo na to pozwalamy. Bo "zesmy koltow nie ujeli". Ech, jak swietnie pasuje tu polska wersja piosenki z westernu "W samo poludnie" "I mysmy starzy tez tam byli Widzielismy ten caly kram Lecz zesmy koltow nie ujeli... Wiec tak sie sklada, Stad ta ballada, Ze CZLEK JEST W BIEDZIE ZAWSZE SAM". Gdybym ja widzial taka scene, to postaralbym sie chocby wyslac SMS-a na policje (mam wprawe w korzystaniu z komorki w sposob niewidoczny dla innych, w kieszeni). Nie mowiac juz o tym, ze wiele razy wzywalem Policje poprostu oddalajac sie z takiego miejsca (zeby mnie przestepcy nie widzieli), wyciagajac komorke i dzwoniac. A chodzilo przewaznie o znacznie bardziej blahe sprawy, np. tluczenie szyb czy niszczenie smietnikow na ulicach. JAK DLUGO BEDZIEMY JESZCZE POZWALAC, ZEBY BYLE PIJANE G... RZADZILO NA ULICACH?? Kto za tym, aby ZROBIC Z TYM PORZADEK?? Pozdrawiam, Krzysiek "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Zrobmy porzadek z talatajstwem!! 29.10.06, 17:04 Ja zawsze reaguję na łobuzujące tałatajstwo. Gdyby w policji normalnie się zarabiało, a policjant był bardziej szanowany w społeczeństwie i nie byłoby tam takiego "kolesiostwa" to kto wie, czy nie zatrudniłbym się tam. Nie raz reagowałem, jak gó..arstwo tłukło szyby, rzucało butelkami, biło kogoś. Rzadko wzywam policję, bo zwykle wystarczy zacząć to robić (właśnie tak, aby widzieli!) a bandziorki uciekają. Nieraz mnie wyklinali, ale podejść na wyciągnięcie ręki to się bali :) Jestem duży, to prawda, ale czy ja jeden? Nieraz widziałem większych byków niż ja, którzy mieli totalnie w dupie, że ktoś się koło nich chuligani. A może to nie byki, tylko wykastrowane woły robocze? Odpowiedz Link Zgłoś
andkist pobity policjant 29.10.06, 13:15 Powinni całą dziesiątkę od razu zapisac do PO lub SLD. Bo to takie liberalne podejście do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bucniebuc Nigdy w życiu już nie pojadę do tego cholernego GD 29.10.06, 13:18 DO tego cholernego, chamskiego Trójmiasta, dlaczego to jest właśnie najbardziej bandyckie miasto w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Nigdy w życiu już nie pojadę do tego cholerne 29.10.06, 17:23 "bucniebuc" dlatego jest najbardziej bandyckie bo takim stawia sie tam pomniki robi sie z nich bohaterow narodowych i wlacza sie tam jeszcze do tego Pana Boga. A czy pamietacie jak zachowywali sie synowie "bohatera narodowego Bolka ktory obalil komunizm" kiedy pijani byli doprowadzeni na komisariat? Jak wulgarnie wyzywali tam kobiete policjantke a policjantom wrzeszczeli ze "bedziecie mi d... lizac bo tak was ojciec zalatwi". Nauczycielka do dzis jest kaleka po wypadku spowodowanym przez mlodego Walese, a usluzny biegly sadowy wymyslil "pomrocznosc jasna" by go bronic w sadzie. Moze ktos ma dokladny opis tego bo wtedy w prasie byla dokladna relacja z pobytu mlodego Walesy na komisariacie wiec niech zamiesci na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bucniebuc Trójmiasto - ale coool! Srójmiasto-nie jedź tam! 29.10.06, 13:22 Normalnie sama hołota tam mieszka! Bydło, swołocz i chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax a co robił kierowca?????????? 29.10.06, 18:52 ciekawe, mają wszak łacznośc, Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: a co robił kierowca?????????? 29.10.06, 21:29 Szybkiego powrotu do zdrowia i pracy "normalnemu" policjantowi z calego serca zycze Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Policja powinna móc strzelać!! 29.10.06, 01:36 jestescie wspaniali... zawsze najlepiej wiecie coby lewactwo powiedzialo... tylko jakos nie mowi tego co chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 miski moje kochane 29.10.06, 01:44 nie wiecie, ze policja ma prawo strzelac w obronie wlasnej, nie doczytaliscie, ze policjant dopiero jechal na sluzbe - wiec broni prawdopodobnie nie mial przy sobie, poza tym uzyc tej broni tez nie tak latwo jak wam sie wydaje - strzelanie do ludzi wyglada troche inaczej niz w grze komputerowej, a najlepszym sposobem na poprawienie sytuacji jest zmiana w mysleniu obywateli o policji i podejscia do niej. Prawo mamy niezle, sady troche kiepskie. A uswiadomic chcialbym takze forumowiczom, ze termin "lewactwo" stosowany jest przez grupy stylizujace sie na neo-faszytow (powszechnie zwanych skinami, badz tez lysymi) - cechujace sie sklonnoscia do agresji, spowodowanych niskim poziomem samooceny, kompleksami i nierzadko skromnym zasobem szarych komorek, wiec prosilbym o unikanie tego slowa - jako malo precyzyjnego. Pozdrawiam Nie nazista, nie faszysta, nie rasita, "lewak" po prostu. p Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: miski moje kochane 29.10.06, 02:58 > nie wiecie, ze policja ma prawo strzelac w obronie wlasnej, Wiemy. Nie tylko policjant zresztą. Ty i ja też. Nawet, jesli masz broń nielegalnie, to możesz się nią bronić (!) Odpowiadasz wtedy za nielegalne posiadanie broni, ale nie za przekroczenie obrony koniecznej. > nie doczytaliscie, ze policjant dopiero jechal na sluzbe - wiec broni > prawdopodobnie nie mial przy sobie, Ten wniosek jest oczywisty. Gdyby miał, toby użył. > poza tym uzyc tej broni tez nie tak latwo jak wam sie wydaje - Izraelski zołnierz potrzebuje 1 sekundę na zdjęcie UZI z ramienia, rozłożenie kolby, przeładowanie, odbezpieczenie, złożenie się do strzału z biodra i strzał (zwykle celny). Dlaczego polski policjant nie może tego samego zrobić z Glockiem w 2 sekundy? W czym Polacy są gorsi od Żydów? > strzelanie do ludzi wyglada troche inaczej niz w grze komputerowej Zależy w jakiej. > a najlepszym sposobem na poprawienie sytuacji jest zmiana w mysleniu > obywateli o policji i podejscia do niej. Prawo mamy niezle, sady troche > kiepskie. Policja (a wczesniej milicja) pracowała przez kilkadziesiąt lat na swój negatywny wizerunek. Pokolenia muszą wymrzeć, zanim to się zmieni. Prawo może nie jest złe, ale jego egzekwowanie- żałosne. > A uswiadomic chcialbym takze forumowiczom, ze termin "lewactwo" (...) Dla mnie lewactwo=komunizm=bieda=stalinizm=ZŁO Nazizm to też socjalizm (narodowy), czyli komunizm, czyli bieda, czyli terror, czyli ZŁO Jedyną drogą, która podążam i będę podążał aż do śmierci jest konserwatywny liberalizm: porządek, dobrobyt, odpowiedzialność, samodzielność, możliwości rozwoju, szansa dla każdego, kto chce i dąży do sukcesu- czyli DOBRO Notabene: to kapitalizm wzbogacił i wzbogaca nadal Chiny i Indie, nie komunizm! W Polsce też jest dziś DUŻO lepiej niż 20 lat temu. Nie da się tego wogóle porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: miski moje kochane 29.10.06, 21:17 Przykład z izraelskim żołnierzem jest nie na miejscu:1. w zwarciu, w walce wręcz z liczniejszym przeciwnikiem 1 sekunda to stanowczo za długo. 2. Uzi strzela seriami, więc trudno nie trafić. 3. Ilu policjantów ma Glocka? Większość nadal wyposazona jest w P-64!(nie twierdzę jednak że to taka zła broń, ale jednak nie Glock, ani nie uzi!) 4. Strzelanie w pełnym ludzi autobusie, to marny pomysł! Skąd pewność(nawet przy celnym strzale) że oberwie tylko ten do kogo celowano? Pocisk jest w stanie przebić kilka ciał! Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: miski moje kochane 29.10.06, 21:20 Dodam jeszcze że szkolenie izraelskich żołnierzy nie jest limitowane przez chroniczny brak środków, a broń nawet rezerwiści trzymają w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: miski moje kochane 29.10.06, 13:09 sorry pawciu2, nie chcialem obrazic porzadnych lewakow. Sam paru znam i wiem, ze nie popieraja bandyckiej przemocy; co wiecej, wiekszosc z nich jest za sprawnym sciganiem agresywnych elementow (dresiarzy, neonazistow, itd). Chodzilo mi raczej o 'profesorkow' takich jak pan Hołda z Helsinskiej Fundacji Praw Czlowieka, ktorzy u skazanego prawomocnie bandyty, mordercy czy gwalciciela doszukuja sie 'godnosci ludzkiej', ktorej 'nie mozna deptac' (zamiast wdeptac takiego gnoja w ziemie!!). O ludzi, ktorzy posilkujac sie lewicowa retoryka, daza do totalnego zlagodzenia praw karnych, nie tylko usuniecia kary smierci (z czym sie mozna zgodzic, szczegolnie w kraju, w ktorym panuje duze bezprawie w sadownictwie), ale rowniez dozywocia, itd i oczywiscie do zakazania przymusowych robot i wszelkich "ciezkich" kar. Chodzilo mi o ludzi, ktorzy wierza w bzdury o 'resocjalizacji' nawet najgrozniejszych i totalnie zdemoralizowanych elementow. Choc to nie moja wina, ze nieslusznie utozsamia sie ich z lewactwem, PRZEPRASZAM za takowe porownanie. Odpowiedz Link Zgłoś